KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta

Kirjoittaja Aihe: Mitä mieltä Unifine Pentipseistä?  (Luettu 2389 kertaa)

Evelyn

 • Jäsen
 • Viestejä: 113
Mitä mieltä Unifine Pentipseistä?
« : Marraskuu 01, 2006, 20:38:22 ip »

Kun kolme vuotta sitten viimeksi asuin Helsingissä, hoitovälinejakelusta sai vielä Novofine neuloja. Nyt vuoden taas Helsingissä asuttuani olen saanut jakelusta Unifine Pentips -neuloja, jotka ovat suoraan sanoen p****ja. Neula tylsyy jo ensimmäisen piston jälkeen ja rusahtelu vaan tuntuu kun sitä runnoo ihon läpi. Lisäksi neulat ovat usein jo valmiiksi tylsiä tai tukossa. Novofine neulalla pisti hyvin koko päivän ja laatu tuntui muutenkin paremmalta. Ilmeisesti säästösyistä hoitovälinejakelu on ottanut jakeluun nuo Unifinet, voisin ainakin kuvitella että ovat halvempia kuin Novot.

Valitin tästä lääkärilleni, joka kehotti reklamoimaan hoitovälinejakeluun. Nyt kyselisin, että ovatko muut huomanneet saman/olleet tyytymättömiä näihin neuloihin? Olen viikon päästä menossa hakemaan lisää tarvikkeita ja ajattelin silloin mainita asiasta ja kysyä miten edetä, että diabeetikon mahanahalle ystävälliset neulat saataisiin takaisin. Valittaminen olisi helpompaa jos olisi muidenkin mielipiteitä tueksi. Tyytyväisetkin saavat toki ilmaista mielipiteensä. Jos muita tyytymättömiä ilmoittautuu niin katsotaan sitten miten edetään.
Kirjattu

Tea

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 5191
Re: Mitä mieltä Unifine Pentipseistä?
« Vastaus #1 : Marraskuu 01, 2006, 21:20:12 ip »

Iuuh, jos en nyt väärin muista (en pääse tarkastamaankaan juuri tällä minuutilla) niin olen saanut BD:n neuloja Hgin välinejakelusta (käytän kyllä 12 mm:n neuloja) - etkö saanut pyytämällä sitä, mikä sinulle sopii..?
Kirjattu
Tea
DM tyyppi1 (Levemir & Humalog)

Evelyn

 • Jäsen
 • Viestejä: 113
Re: Mitä mieltä Unifine Pentipseistä?
« Vastaus #2 : Marraskuu 01, 2006, 22:00:44 ip »

Minäkin saan toisina neuloina (Lantukseen) BD:n Micro-Fineja 8mm pituisina, mutta Unifinet (Novorapidille) on 6 mm pituisia. Näitä ei BD:llä ole. Toinen vaihtoehto, siis jos näitä Novoja ei ala saamaan) olisi kai vaihtaa pistämään 8 mm:llä myös mahaan, mutta pelottaa että menee liian syvälle. Kai voisi vinnonkin pistää.
Kirjattu

Tea

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 5191
Re: Mitä mieltä Unifine Pentipseistä?
« Vastaus #3 : Marraskuu 01, 2006, 22:27:52 ip »

Ohops, että silleen.

Mutta, kyllä siihen vatsaan voi pistää vaikka 12 mm:n neulalla, kunhan pitää pistoskulman 45 asteessa sen pystysuoran sijaan. Itse pistelen myös vatsaan noilla pitkillä neuloilla (enkä ole mitenkään tuhottoman vatsakas, jos en anorektinen luuviulukaan).  
Kirjattu
Tea
DM tyyppi1 (Levemir & Humalog)

Saaga

 • Intoilija
 • Viestejä: 296
Re: Mitä mieltä Unifine Pentipseistä?
« Vastaus #4 : Marraskuu 01, 2006, 22:30:54 ip »

Yhden laatikollisen niitä käytin, oli kuin olisi parsinneulalla pistänyt. Ja pistin sentään vain yhden kerran kullakin neulalla. Lisäksi pistoskohtaan tuli punainen jälki mitä ei tullut Novon tai BD:n neulalla pistettäessä.

D-hoitajalle mainitsin asiasta ja hän kirjoitti tarvikejakelun lähetteeseen, että potilas tarvitsee BD:n 5 ja 8 mm neuloja. Sen jälkeen olen aina saanut niitä ja olen ollut tyytyväinen.
Kirjattu
DI, AC Spirit Combo Humalogilla loppuvuodesta 2011

Antsu1

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 18083
Re: Mitä mieltä Unifine Pentipseistä?
« Vastaus #5 : Marraskuu 02, 2006, 08:38:47 ap »

Minä sain keväällä noita mainitsemiasi 6 mm Unifine Pentips -neuloja ja kokemukset ovat ihan samoja kuin sullakin. Eka pistoskerta vielä jotenkin onnistui, mutta toinen oli kyllä sitä "rutinaa ja kitinää" eli onnettomia ovat. Niin ja myöskin toisella kerralla jostain syystä neula saattoi olla jo totaalisen tukossa eli sisäpinnoite varmaan "tökki", kun Novo on pysynyt auki aivan mainiosti.

Mulla on ollut mielessä valittaa tai pyytää uutta lähetettä PD:n neuloihin, koska niitä jo kuitenkin Lantukseen saan, mutta vielä en ole asialle mitään tehnyt. Mulla nimittäin sattui olemaan Novon neuloja "jemmassa" ja niillä olen pärjäillyt kesän yli.

Tuota säästöä minäkin syyksi olen kuvitellut, mutta myös mietin, että mitähän säästöä siitä on, kun Novon neulaa saattoi käyttää hyvin sen yhden päivän, mutta Unitipsi pitää vaihtaa joka pistokselle eli yhden nuelan asemesta nyt menisi 4-5 neulaa vuorokaudessa.

Eli mielestäni Unifine Pentips on onneton neula käyttömukavuudeltaan
Kirjattu
Antsu1
D1 vuodesta 1966 - Accu-chek Spirit ja Novorapid 09/2007 alkaen

Evelyn

 • Jäsen
 • Viestejä: 113
Re: Mitä mieltä Unifine Pentipseistä?
« Vastaus #6 : Marraskuu 02, 2006, 14:30:08 ip »

Lainaus:

mitähän säästöä siitä on, kun Novon neulaa saattoi käyttää hyvin sen yhden päivän, mutta Unitipsi pitää vaihtaa joka pistokselle eli yhden nuelan asemesta nyt menisi 4-5 neulaa vuorokaudessa.
Tuohon minäkin aion vedota sillä aivan sama on mielessä käynyt. Toisaalta onhan se Helsingin kaupungille säästöä sillä eihän noita neuloja saa 4 tai 5 päiväksi vaikka ne kuinkia tylsyisivät. Maksimi taitaa nykyään olla yhteensä 2 neulaa/vrk.
Kirjattu
 

Linkkejä
Osallistu Diabetes arjessa -kyselyymme

Julkaistu 07.08.2020 | 10:59