KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6974 jäsentä  •  418239 viestiä  •  20000 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Riikka Lindholm, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Liikuntakoulua nuorille diabeetikoille?  (Luettu 2848 kertaa)

macke86

  • Vieras
  • Viestejä: 13
Liikuntakoulua nuorille diabeetikoille?
« : Syyskuu 10, 2006, 11:42:51 ap »

Olin ajatellut, että voisi olla kiva pitää nuorille (7-12 vuotiaille) diabeetikoille liikuntakoulua. Aika usein lukee tai kuulee, miten nuorilla on vaikeata liikunnan ja diabeteksen kanssa joten ajattelin, että voisi olla hyvä opastaa nuoria jotta hoito olisi helpompaa vanhempina. Lapsetkin saisivat harrastaa liikuntaa, pelata pelejä ja tutustua uusiin (tai vanhoihin) kavereihin asianmukaisen valvonnan alaisina. Koulua pidettäisi kerran viikossa ja siihen sisältyisi eri pelejä, viikottain vaihdettuina, sekä tietoa ja opetusta diabeteksesta ja miten liikunta vaikuttaa, mitä pitää syödä, paljonko ym. Ja tärkeintä, miten verensokerit saa pidettyä kurissa.

Idea on vasta suunnittelutasolla, sillä en tiedä kuinka montaa asiaa kiinnostaisi, saisiko diabetesliitolta virallista tukea hankkeelle (sali- ja välinevuokrat sekä pieni välipala lapsille) sekä naispuolisen avustajan vahtimaan mahd. tyttölapsia pukuhuoneissa ym.

Joten tämä viesti on osoitettu diabetesliitolle suoraan, vanhemmille joita kiinnostaisi laittaa lapsensa muiden nuorten diabeetikoiden kanssa leikkimään ja oppimaan, sekä henkilölle jota mahdollisesti kiinnostaisi ryhtyä avustajaksi. Ja mikäli tämän viesti ei mene perille halutuille kohteille, niin pyydän teitä kertomaan kenelle pitäisi asiasta ottaa yhteyttä.

Toiminta tapahtuisi Tampereella ja olisi ns. hyväntekeväisyys-keikka, eli maksua ei vaadita.
Kirjattu
diabetes ei ole sairaus, se on elämäntapa

tuulalehto

  • Vieras
  • Viestejä: 9
Re: Liikuntakoulua nuorille diabeetikoille?
« Vastaus #1 : Syyskuu 11, 2006, 10:29:25 ap »

Idea liikuntakoulusta on hyvä, se sisältää samalla tietyn ikäluokan vertaistuen toisilleen. Tampereen Diabetesyhdistys on anonut projektitukea RAY:lta lasten ja nuorten toiminnan tukemiseen. Vuodenvaihteessa selviää tuen saanti.Koska ideasi koskee juuri Tamperetta, kannattaa pitää yhteyttä yhdistykseen.
Kirjattu
 

Linkkejä