KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6868 jäsentä  •  416567 viestiä  •  19903 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi NikkeL, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: ahdistaa!  (Luettu 7704 kertaa)

maameemoo

 • Vieras
 • Viestejä: 3
ahdistaa!
« : Helmikuu 11, 2006, 22:22:37 ip »

nyt on kyllä asia niin ettää tää koko diabetes homma ahdistaa en oo mitannu PIITKÄÄN aikaan ja eilen oli lääkärillä käynti, oli keksiny kaikki mittaukset sinne vihkoon ja pitkäaikanen oli yli 12. nyt ei kyllä ollenkaan jaksa eikä kiinnosta. jotain vinkkivinkkejä tai jotain??
Kirjattu

Peten äiti

 • Jäsen
 • Viestejä: 126
Hei sie opiskelija.
« Vastaus #1 : Helmikuu 12, 2006, 08:49:07 ap »

Hei vaan.
Miun kotona seuraillessa 11 vuotiasta Petteriä huomaan kyllä milloin mopo karkaa käsistä ja huomio kiinnittyy kaikkeen muuhun kuin diabetekseen.
Mutta kun on seurannut näitä diabetesjuttuja nyt 3 vuotta ,niin kyllä mie löydän teistä jotakin hyvääkin. Vaikka tällä hetkellä joudutkin piikittämään ,niin kaiketi markkinoille on tulossa inhalaatio siis tämä kuin astmapiippu jonka saat käyttöösi ateriainsuliinina??? Hieno keksintö. Sinä ainakin hyödyt siitä. Ja sitten tämä uusi verensokerimittaus laite ,jossa laitetaan tarra käsivarteen joka välittää tiedon mittariin kun vain viet mittarin lähelle tarraa.Ei tartte pistää. Taas juttu joka on kuin juuri sinulle tehty.
Diabetes on sellainen juttu, että on tosi upeaa seurata jatkuvasti kuinka markkinoille saadaan uusia juttuja jotka helpottavat juuri sitä aivan tavallista arkea. On muistettava että meillä on paljon sellaisiakin sairauksia joita ei voida hoitaa näin hyvin kuin diabetesta. Siulle tarjotaan parasta mahdollista uusinta uutta ,mutta siun motivaatio on hukassa. Pitäiskö siun toivoa lääkäriltäsi ihanaa ja opettavaista Diabetesviikkoa Tampereen Diabeteskeskuksessa? Siellä sie olisit kimpassa muiden diabeetikkojen kanssa ja siulle kerrottaisi kaikista jutuista mitä siun diabetekseesi liittyy. Paikka on aivan ihana ja suosittelen motivaation hakemista sieltä ,mikäli motivaatio on hukassa.
Terv: Eija sairaankuljettaja.
Kirjattu

Tamari

 • Vieras
 • Viestejä: 12
Re: Hei sie opiskelija.
« Vastaus #2 : Helmikuu 12, 2006, 10:59:13 ap »

Mikäs se tämä uusi verensokerimittari onkaan? Onko siitä missään tietoa?
Kirjattu

Peten äiti

 • Jäsen
 • Viestejä: 126
Uusi mittari
« Vastaus #3 : Helmikuu 12, 2006, 17:23:44 ip »

Niin mie näin kuvan jo siitä mittarista mutta kun en muista missä. Joku vois kertoa jos tietää.
T:Eija
Kirjattu

club

 • Vieras
 • Viestejä: 1
Re: ahdistaa!
« Vastaus #4 : Helmikuu 13, 2006, 01:23:53 ap »

SE sinun ahdistus voi juuri johtua pitkään korkeista veren sokerista.ja kanataa sanoa lääkärille suoraan etä et ole mitanut pitkään aikaan sokeri arvoja.Tiedän sen siittä kun en kans puhunut lääkärille suoraan et en ole mitanut sokereita niin nyt kolme vuotta sit leikatiin ensin kävin hemodialyysisä sit sain uuden munuaisen nyt olen yritänyt olla ihmiseksi vaikka väliin pääsee mopo käsistä kyl sen saa taas korjattua.olen sairastnut  sokeri tautia noin kolmekymentävuotta vasta ja mun hyvältä kaverilta amputoitiin kaksi varvasta et nämä asiat pistää mietiin. MUT koita silti jaksaa.
Kirjattu

Hula1

 • Veteraani
 • Viestejä: 1218
Re: ahdistaa!
« Vastaus #5 : Helmikuu 13, 2006, 16:09:41 ip »

Kaikkia ahistaa!

Diabetes on sellainen sairaus, että kyllä kaikkia, jotka sen ovat saaneet ahdistaa välillä. Ja välillä tuntuu siltä, että ei voisi vähempää kiinnostaa mikään mittailu, pistäminen tai syömisen tarkkailu. Se on ihan luonnollista. Siksipä ei ainakaan kannata potea huonoa omaatuntoa siitä, jos aina ei tule hoidettua niin viimeisen päälle.

Kannattaa muistaa kuitenkin, että hoidat omaa kehoasi. Emmehämme lääkäriä varten mittaile, vaan omaa itseämme. Loppujen lopuksi lääkärin kannalta katsoen on aivan yks hailee, oletko mittaillut vai et. Lääkäri patistelee sinua hoitamaan diabetestasi ainoastaan sen takia, että hän ammattinsa puolesta tietää, että hoitaminen kannattaa: siitä tulee parempi olo sekä fyysisesti että henkisesti.

Auttaisiko sinua sellainen ajtus, että periaatteessa diabeteksenhoito ja sen laiminlyönti on omissa käsissäsi. Mittailematta jättämisellä vahingoitat vain itseäsi. Et ketään muuta. Siksikään ei ole syytä tuntea huonoa omaatuntoa, vaikka et panisi diabeteksen takia tikkua ristiin. Eri asia on, onko JÄRKEVÄÄ laiminlyödä hoitoaan...

Ja kannattaa myös muistaa, että kukaan diabeetikko ei ole täydellinen: kaikille sattuu virheitä. Parhaansa kannattaa yrittää, mutta enempää ei tarvitse!
Kirjattu
Paradigm 515 ja Humalog

Tanjaleena

 • Vieras
Re: ahdistaa!
« Vastaus #6 : Heinäkuu 12, 2008, 20:35:03 ip »

muakin välillä ahistaa mut eipä voi mitään sillekkään.
Kirjattu

Matt1

 • Vieras
Re: ahdistaa!
« Vastaus #7 : Heinäkuu 16, 2008, 12:43:38 ip »

Lainaus:

nyt on kyllä asia niin ettää tää koko diabetes homma ahdistaa en oo mitannu PIITKÄÄN aikaan ja eilen oli lääkärillä käynti, oli keksiny kaikki mittaukset sinne vihkoon ja pitkäaikanen oli yli 12. nyt ei kyllä ollenkaan jaksa eikä kiinnosta. jotain vinkkivinkkejä tai jotain??
Itseäsi vartenhan sinä noita mittauksia teet... ei niistä paljoa apua ole, jos päästäsi keksit kaikki luvut. Ei tämä sairaus aina helppoa ole mutta pakko vaan jaksaa - ja jos kerran pitkäaikainen on noinkin korkea niin suosittelisin tekemään asialle jotain ja vähän äkkiä...

Kaikkein helpoiten tämän sairauden kanssa pystyy elämään, kun lakkaa valittamasta kuinka ei jaksa ja hyväksyy sairauden osana itseään, sekä suhteuttaa muun elämänsä (syömiset, liikunnan yms.) niin, että sokerit pysyvät kurissa - silloin jaksaa paljon paremmin kun sokerit ovat tasoissa, eikä tarvitse valittaa "kun ei jaksa".

Anteeksi jos tuli vihaisen oloista ja saarnaavaa tekstiä mutta ajattelinpahan vain kirjoittaa oman mielipiteeni tästä asiasta...
Kirjattu

LIISA (v.m -67-)

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 2594
Re: ahdistaa!
« Vastaus #8 : Heinäkuu 17, 2008, 22:33:42 ip »

No siinähän se on sanottuna,kun tohtorin suusta!
Ja kuulostaakin tosi helpolta.

Tehkäämme siis kaikki näin.
Ja kaikilla on hyvä hobis.
Kirjattu
G 640+ Humalogi

Puolituinen

 • Matkailija
 • Viestejä: 60
YKSI ASIA KERRALLAAN
« Vastaus #9 : Heinäkuu 18, 2008, 13:34:14 ip »

Älä yritä korjata kaikkea kerralla!

Aloita yksi vakiomittaus aamu/ilta ja kun se ei enää kokoajan v*tuta niin ota se toinenkin. Samalla poistuu sekin syyllisyys kun ei tuu mitattuu seittemää kertaa päivässä(tai vko tai kk).

Lekurille kerro ettei nyt vaan jaksa. ÄLÄ keksi arvoja ettei hoitoa korjata ihan ketulleen!!! Pyydä lääkäriltä "minimi" ohjeet esim seuraavalle kolmelle kuukaudelle. Selvä paperille kirjattu tavoite on helpompi pitää kuin mallioppilasD versio.

Noi korkeet tuo muuten kyllä ihan itsekseen tosi deppis fiiliksen ja elämässä kun tuppaa olemaan vähän muutakin kun pelkästään toi D.

Meikä on joskus ollu DIABETES, jota hoidetaan ihmisessä. Siihen meinas pää levitä totaalisesti! Vaikka toi hoito tärkeetä onkin niin ei me olla pelkkä D. Pyri siihen että sulla menee hyvin ja D seuraa kiltisti sivussa!

  NAUTI - kesästä ja elämästä!
Kirjattu
Paheiden summa on vakio. Mieti tarkkaan ennen kuin horjutat vallitsevaa tilannetta.
 

Linkkejä