KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6983 jäsentä  •  418361 viestiä  •  20016 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Humpy Dumpy, uusin jäsenemme.

Rekisteröintisopimus

Vahvistan hyväksyväni palvelun tietosuojakäytännöt:
https://www.diabetes.fi/files/9825/tietosuojaseloste_kohtauspaikka_23052018.pdf

ja olen tutustunut allaoleviin Kohtauspaikan sääntöihin ja hyväksyn ne samalla kun rekisteröidyn Kohtauspaikan käyttäjäksi.

1.1. Kohtauspaikka on diabeetikoille ja diabeteksesta kiinnostuneille tarkoitettu foorumi, jonka tarkoituksena on mahdollistaa vertaistuki ja keskinäinen tiedonvälitys. Kohtauspaikalle ovat tervetulleita diabeetikot, heidän läheisensä, diabeteksen kanssa tekemisissä olevat ammattilaiset ja muut diabeteksesta kiinnostuneet.
1.2. Kohtauspaikkaa ei voi käyttää korvaamaan terveydenhuollon ammattilaisten tarjoamia palveluja. Keskustelua valvotaan, mutta Diabetesliitto ei vastaa viestien sisällöstä.

2. Kohtauspaikan käyttäjätunnus

2.1. Kohtauspaikalle voi kirjoittaa vain rekisteröidyllä nimimerkillä. Jokainen käyttäjä vastaa nimimerkkinsä kirjoituksista itse.
2.2. Käyttäjätunnuksen tulee olla hyvän tavan mukainen ja sisältää vähintään kolme merkkiä.
2.3. Käyttäjätunnuksen luonnin yhteydessä käyttäjän tulee antaa voimassa oleva sähköpostiosoite ylläpidon tietoon.
2.4. Käyttäjätunnusten rekisteröinnin yhteydessä käyttäjä sitoutuu noudattamaan Kohtauspaikan sääntöjä.
2.5. Yhdellä sähköpostiosoitteella voidaan avata vain yksi käyttäjätunnus.
2.6. Ylläpito aktivoi kaikki käyttäjätunnukset. Aktivoinnissa voi mennä muutama päivä, ylläpito toimii pääasiassa arkisin virka-aikaan.
2.7. Ylläpito voi käyttäjän pyynnöstä poistaa käyttäjätunnuksen.
2.8. Käyttäjätunnuksen allekirjoitus- eli signature-kentässä ei saa olla kuvia eikä allekirjoitus saa olla neljää riviä pidempi. Allekirjoituksessa ei saa mainostaa.
2.9. Rekisteröitymistietoja ei luovuteta ulkopuolisille. Ainoa poikkeus on keskustelijan lainvastainen toiminta. Tällöin ylläpito voi antaa tietoja viranomaisille.

3. Keskustelun periaatteet

3.1. Kohtauspaikan kieli on suomi, ruotsinkielisessä keskustelussa ruotsi.
3.2. Henkilöön käyvät hyökkäykset ja riidanhaastaminen Kohtauspaikalla on kielletty. Kohtauspaikkalaisten tai Kohtauspaikan ulkopuolisten henkilöiden herjaaminen, solvaaminen tai muu nimittely on Kohtauspaikalla kielletty. Pyrimme siihen, että Kohtauspaikalla säilyisi ystävällinen ilmapiiri joka mahdollistaa vertaistuen.
3.3. Koska Kohtauspaikka on yleinen, kaikille avoin keskustelufoorumi, täysin henkilökohtaiset viestit eivät sovi sille. Rekisteröityneillä käyttäjillä on mahdollisuus lähettää toisilleen yksityisviestejä.
3.4. Linkittäminen laittomaan tai pahennusta herättävään materiaaliin (väkivaltainen, seksistinen, ns. K-18-aineisto) on kielletty.
3.5. Kirjoittaja on itse vastuussa siitä, että hänen kirjoittamansa tekstit ovat lainmukaisia eivätkä riko hyviä tapoja. Viestejä ei ennakkomoderoida, mutta ylläpidolla on oikeus poistaa lain, hyvien tapojen ja Kohtauspaikan sääntöjen vastaiset viestit. Hyvien tapojen vastaisena pidetään esimerkiksi jankuttamista.
3.6. Diabetesliiton henkilökunta voi osallistua keskusteluun omalla nimellään tai ryhmänimellä, esimerkkeinä ”tiedotus” tai ”ravitsemusterapeutit”. Diabetesliiton työntekijät osallistuvat keskusteluihin muiden, päätoimisten työtehtäviensä sen mahdollistaessa. Kohtauspaikalla ei voi saada työntekijöiltämme yksilöllistä neuvontaa tai ohjausta.
3.7. Mikäli keskustelijat toivovat Diabetesliiton työntekijöiden osallistuvan johonkin tiettyyn keskusteluun tai kommentoivan jotakin tiettyä väitettä, kannattaa tällainen osallistumispyyntö ilmoittaa suoraan ylläpidolle.

4. Viestiketjut

4.1. Viestiketjut tulee kirjoittaa aiheenmukaisille alueille. Mikäli viestiketju on väärällä alueella, ylläpidolla on oikeus ilman erillistä ilmoitusta siirtää ketju oikealle alueelle.
4.2. Viestiketjut tulee otsikoida aiheenmukaisesti. Ylläpidolla on oikeus muuttaa ketjujen otsikoita kuvaavammiksi, mutta toivomme käyttäjien itse pyrkivän informatiiviseen otsikointiin.

5. Kaupallinen sisältö sekä mainostus

5.1.Kaupallinen toiminta Kohtauspaikalla on kielletty. Tuotteista ja tarvikkeista voi keskustella, mutta varsinainen markkinointi esimerkiksi omille myyntisivuille linkittämällä on kielletty.
5.2. Mikäli viesteissä on kaupallista sisältöä, ne voidaan ilman eri ilmoitusta poistaa tai editoida.

6. Toimittajat ja opinnäytetyön tekijät

Tutkimuskyselyiden tekeminen ja haastateltavien hakeminen opinnäytetöihin tai journalistisiin tarkoituksiin on mahdollista, mutta siihen tulee pyytää lupa ylläpidolta. Ilman lupaa Kohtauspaikan käyttö tutkimustarkoituksiin tai haastateltavien etsimiseen on kielletty.

7. Tekijänoikeudet

7.1. Viestien tekijänoikeus säilyy viestien kirjoittajalla. Lähettäessään viestin kirjoittajat myöntävät Kohtauspaikalle oikeuden julkaista viestin Kohtauspaikalla ja pitää sen esillä Kohtauspaikan julkisessa arkistossa.
7.2. Kohtauspaikalla saa julkaista vain omaa tekstiä tai sellaista tekstiä, jonka julkaisuun on tekijänoikeuden omistajan lupa. Pitkien tekstien kopioiminen muualta Kohtauspaikalle on kielletty. Lyhyet lainaukset eivät riko tekijänoikeuslakia ja ovat sallittuja.
7.3. Viestiin saa sijoittaa vain sellaisia kuvia, joiden julkaisuun kirjoittajalla on kuvaajan lupa. Muihin kuviin voi viitata linkillä.

8. Ylläpito

8.1 Kohtauspaikkaa ylläpitää Suomen Diabetesliitto ry. Käytännössä valvojana toimii Diabetesliiton tiedotuksen henkilökunta muiden työtehtävien ohella. Ylläpito/valvonta on tavoitettavissa pääsääntöisesti arkisin virka-aikaan.
8.2 Valvojilla on oikeus muokata, siirtää ja poistaa käyttäjien viestejä Kohtauspaikan sääntöjen mukaisesti. Valvojalla on oikeus tarvittaessa rajoittaa käyttäjien oikeuksia, antaa porttikieltoja ja poistaa käyttäjätunnuksia.
8.3. Ylläpidolla on oikeus muuttaa Kohtauspaikan sääntöjä. Sääntömuutoksista tiedotetaan käyttäjille Kohtauspaikan toiminta -osiossa.

9. Kohtauspaikan valvonta

9.1. Kohtauspaikan valvonnan käytännön toimet hoidetaan yksityisviestein. Pyrimme välttämään yksittäistapauksien puimista julkisesti ja edellytämme keskustelijoilta pyrkimystä samaan. Yleisistä pelisäännöistä keskustellaan Kohtauspaikan toiminta -alueella.
9.2. Sääntöjen vastaiset viestit voidaan ilmoittamatta poistaa tai siirtää. Valvonnan poistaman viestin sisällön toistaminen ja/tai poiston protestointi julkisesti ei ole sallittua.
9.3. Mikäli valvonta muokkaa viestiä, muokkauksesta jää viestiin merkintä.
9.4. Pyydämme ilmoittamaan sääntöjen vastaisista viesteistä kyseisen viestin oikeassa alareunassa olevalla linkillä ”Ilmoita valvojille”. Ilmoituksen voi tehdä myös yksityisviestillä valvojille.
9.5. Jatkuva sääntöjen vastainen toiminta voi johtaa käyttäjän määräaikaiseen tai lopulliseen erottamiseen foorumilta.
9.6. Kohtauspaikan sääntöjen tulkinnasta aiheutuvat erimielisyydet ratkaisee Kohtauspaikan valvonta.

Linkkejä