KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6923 jäsentä  •  417254 viestiä  •  19944 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi MikeSix, uusin jäsenemme.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : tänään kello 08:24:21 
Aloittaja Kelmi - Uusin viesti kirjoittanut Tinuri
Kyl on. Itselen tätä ja kahta fb ryhmää. Kahvihuonetta ja ykköstä.

 2 
 : Marraskuu 13, 2019, 22:19:48 ip 
Aloittaja Vääräsääri - Uusin viesti kirjoittanut Vääräsääri
Bluetooth-yhteys Accu-Chek Guide-mittarin ja LG Nexus 5X-puhelimen välille syntyi lopulta vahingossa, yrityksen ja erehdyksen kautta. Ongelma on ratkennut. Laitteet eivät ole yhteensopimattomia.

 3 
 : Marraskuu 13, 2019, 17:11:13 ip 
Aloittaja HeikkiJ - Uusin viesti kirjoittanut Anppinen
Onkos jotain netissä jotain hyvää paikkaa mistä voisi huonekaluja katsella kätevästi? Tuollaisen kuin https://www.designkaupat.fi/ jo löysin mutta kovin kallista tavaraa näyttää pääosin olevan...

 4 
 : Marraskuu 13, 2019, 16:54:05 ip 
Aloittaja Kelmi - Uusin viesti kirjoittanut Anppinen
Onko keskustelu siirtynyt enemmän Facebookin puolelle kun täällä on nykyisin niin hiljaista?

 5 
 : Marraskuu 13, 2019, 11:19:54 ap 
Aloittaja Vääräsääri - Uusin viesti kirjoittanut Vääräsääri
Yksityisyyden suojan kannalta taulukon jakaminen Google Drivessa ei ole hyvä ratkaisu kokemusten keräämiseen. Ehdotuksia?
Olen poistanut Puhelimet.xlsx-taulukon.

 6 
 : Marraskuu 12, 2019, 15:15:18 ip 
Aloittaja qitti - Uusin viesti kirjoittanut röllipetteri
No laitetaan omakin kun sitä kysyttiin.  Sunnuntai aamun isänpäivä aamupalan jälkeen nolla hiilaria. Flunssaa pukkaa päälle, joten en syö kreikkalaista jugurttiakaan enkä heraa joista normaalisti pikkasen tulisi hiilareita. Normaalisti noin 10-30 hiilaria

 7 
 : Marraskuu 12, 2019, 14:13:40 ip 
Aloittaja qitti - Uusin viesti kirjoittanut Reiska
220 .. 240 gHH/vrk. Tärkeämpi tieto kuin grammat olisi se mikä osuus vrk kokonaisenergiasta tulee hiilareista mutta en nyt muista sitä  tarkasti. Saattaa olla jotain 40 .. 45 %.

 8 
 : Marraskuu 12, 2019, 14:08:37 ip 
Aloittaja Nimeton - Uusin viesti kirjoittanut Reiska
Kuulin, että insuliinipumppu voisi olla hyvä tässä tapauksessa niin ei tarvitsisi laskea edestakaisin pistoksia ja muutenkin hoitotasapaino olisi mahdollista saada paremmin kohdalleen. Nyt pyörii pitkä sokeri siellä 8% pintaan. Osaisiko joku antaa vinkkiä mikä näistä pumpuista olisi se tämän päivän Rolls Royce mitä kannattaisi yrittää saada?
Jokaisella pumpulla on hyvät ja huonot puolensa.

Ominaisuuksien suhteen Medtronicin uusimmat eli 640G ja 670G (keinohaima) ovat tavallaan Rolls Royce tyylisiä.
Niihin liitetään Medtronicin oma sensori ja pumppu toimii sensorin vastaanottimena.

Sitten on ns. letkuton pumppu Omnipod joka on kertakäyttötavaraa. Liimataan suoraan iholle ja vaihdetaan 2 .. 3 vrk välein.
Jotkut tykkää siitä kun letku ei ole tiellä tarttumassa ties mihin.

Kestävin pumppu on todennäköisesti Accu Chekin vanhempi malli Combo. Siitä on myös uudempi malli Insight.

Noissa kaikissa on mukana jossain muodossa ns. annosopas jonka avulla bolukset lasketaan ja pidetään kirjaa kaikesta.

Jotta ei tulisi niin irveästi pohdittavaa valinnan suhteen niin kannattaa selvittää mikä on pumppuvalikoima sinun hoitopaikassa.
Yleeensä se on rajattu vain ihan muutamaan pumppumalliin koska välinejakelun pitää varata myös pumppuun välineitä (setit, paristot, sensorit yms.).

 9 
 : Marraskuu 12, 2019, 13:59:57 ip 
Aloittaja Nimeton - Uusin viesti kirjoittanut Reiska
Sellainen muistutus pumpun kanssa lentämisestä että ihan fysiikan lakien mukaan niin siitä tulee noin 1 U ylimääräistä koneen
nousussa. Se johtuu ilmanpaineen muutoksesta joka kokneissa säätyy automaattisesti vastaamaan noin 3000 m korkeutta.
Tuo 1 U tulee muistaakseni täydellä 3 ml (300 U) säiliöllä. Siksi kannattaa yrittää ajoittaa säiliön täyttö niin että se ei ole ihan täysi kun lähtee lennolle. Tuo 1 U ei kuitenkaan kaikilla tunnu missään kun lentämiseeen liittyvä hässäkkä kohottaa muutenkin vs tasoa.
Asia kannattaa kuitenkin pitää mielessä ja tarkistaa lennon aikana noin 1 .. 2h päästä vs taso tai jos sensori niin vielä helpompi vahtia.

Sitten vastaavasti lennon laskussa inska vetäytyy takaisin vastaavan määrän katetriin ja sinne tulee todennäköisesti ilmaa kanyylin puoleiseen päähän. Laskun jälkeen kannattaa tuo tarkistaa ja tarvittaessa irroittaa katetri kanyylistä ja pumpata ilmat pois katetrista.

Aikoinaan kun paljon matkustin niin en tiennyt näistä mitään enkä kyllä huomannut ongelmia, on se sen verran sähläämistä se lentomatkustaminen. Näistä on ollut kirjoituksia ja varoituksia vasta ehkä viimeisten 10 vuoden aikana.

 10 
 : Marraskuu 12, 2019, 09:50:41 ap 
Aloittaja Toukokuu1965 - Uusin viesti kirjoittanut äskoo
Kiva oli kuulla Tatin kooste nykyisestä elämästä! Onkin ollut vähän ikävä, vaikka minähän olin yksi KP-laisista, jotka sua maailmalle yllytti!  ;) Instasta olen kyllä nähnyt, että sulla on uusi perheenjäsenkin, ihana suurisilmäinen kissa!
Onnea tuleville suunnitelmille, lapsihaaveille ja mahdollisesti Valencialle. Se on kyllä hieno kaupunki.

Mitäs mulle: muutettiin rintamamiestalosta 32 vuoden jälkeen keskustan funkkis-kerrostaloon, jota remontoitiin ensin puoli vuotta. Sain just sellaisen kodin kuin halusin, kun itse suunnittelin joka kaapin ja nurkan ja nyt olen tyytyväinen. Ja kaikki on lähellä: pääsen kävellen kauppoihin, torille, kauppahalliin, elokuviin, teatteriin, konsertteihin, satamaan, ulkoilumaastoihin, kahviloihin ja ravintoloihin. Eli ihan kaikkeen, mistä tykkään.
Parasta uudessa asunnossa on se, että aamuisin voi heittää päälleen uimapuvun ja kylpytakin ja ajaa omalla hissillä pohjakerrokseen, jossa on kuntosali ja uima-allas.  Tätä hyödynnetäänkin melkein joka aamu.  :)

D1 kulkee siinä sivussa, sokerit on sensoroivan pumpun ansiosta ihan ok, mutta toisesta silmässä on näkö mennyt aika kehnoksi makulopatian takia.  8)  Kunhan ajokortti pysyis...

Muuten elämä on ihan jees: lapset ja lapsenlapset on tärkeitä, samoin kaverit ja matkustaminen. Ikävä vain tytärtä, joka syksyllä otti ja lähti töihin puoleksi vuodeksi toiselle puolelle maapalloa eli Uuteen Seelantiin. Tykkää niin paljon maasta ja on saanut aivan upean työtarjouksen, joten pelkäänpä, että jää sinne lopullisesti. Sieltä/sinne vasta pitkä matka onkin! Mutta tärkeintä on, että löytää paikan, missä on onnellinen! Niinkuin sinäkin löysit!  :-*

Sivuja: [1] 2 3 ... 10

Linkkejä