KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6949 jäsentä  •  417733 viestiä  •  19975 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi w1byra5, uusin jäsenemme.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : tänään kello 11:07:08 
Aloittaja tyttö15 - Uusin viesti kirjoittanut Reiska
Mitä mieltä?

Ainakin oli tasaisena koko yön, mutta miksi ei voi silloin olla jos vs nukkumaan mennessä 6-7.  >:(

Iltapala täytyy syödä, koska muuten menee matalalle tällä hetkellä. Mikä insuliini on silloin vaikuttamassa, jos novon pistosta on kulunut jo ainakin 5-6 tuntia ja illan leve ei vielä ole alkanut vaikuttaa? Pyhä henkikö verensokeria laskee? Illasta on monta tuntia tasaisesti 8 pintaan, mutta sitten kun mietit nukkumaan menoa, vs on 5.1 menossa loivasti alaspäin.  :o
Imeytymässä olevat hiilarit ja aktiivinen insuliini ja miten voimakkaasti siitä kullakin hetkellä imeytyy niin ei selitä kaikkea.
Glukoosia vapautuu myös maksan varastoista ja se määrää huomattavan osan yös vs tasosta. Maksasta tulevan glukoosin määrää säätelee veren insuliinitason ja insuliinin vastavaikuttajahormoonien suhde. Alkuyöstä perusinsuliinin tarve voi pienentyä huomattavasti (vastavaikuttajahormoonien taso laskee) ja jos jäykästi vaikuttava pitkävaikutteinen ei muutu samaa tahtia niin silloin se näkyy vs tason laskuna.

 2 
 : tänään kello 10:42:19 
Aloittaja tyttö15 - Uusin viesti kirjoittanut ERKKU
Suunta on kaiketi oikea. Tie on pitkä ja kivinen. Täällä itsekukin on koettanut auttaa löytämään oikeita ratkaisuja, kaikille tämä tauti on samanlainen. On luettava monia julkaisuja, kaikenlaisia ja sieltä noukittava omasta mielestä oikeat ja toisaalta sopivat tavat hoitaa sokereita. Vaikka olen täällä kertonut omista "hyvistä" arvoista saan pakan sekoamaan villisti pienelläkin virheellä. Panen tässä yhden lyhyen videon, jossa esitetään ruokavalioon liittyvää asiaa. ADA yhdistys on Amerikan diabeetikkojen ohjaaja ja neuvonantaja Suomen Diabeteliittoa vastaava.
https://www.youtube.com/watch?v=SCzk66CQKEg&list=PLs_TA02I6IvV6-1s2pL4BPhvMo0Ck_lcY&index=3&t=0s

 3 
 : tänään kello 10:31:03 
Aloittaja tyttö15 - Uusin viesti kirjoittanut tyttö15
Mitä mieltä?

Ainakin oli tasaisena koko yön, mutta miksi ei voi silloin olla jos vs nukkumaan mennessä 6-7.  >:(

Iltapala täytyy syödä, koska muuten menee matalalle tällä hetkellä. Mikä insuliini on silloin vaikuttamassa, jos novon pistosta on kulunut jo ainakin 5-6 tuntia ja illan leve ei vielä ole alkanut vaikuttaa? Pyhä henkikö verensokeria laskee? Illasta on monta tuntia tasaisesti 8 pintaan, mutta sitten kun mietit nukkumaan menoa, vs on 5.1 menossa loivasti alaspäin.  :o

 4 
 : tänään kello 10:27:08 
Aloittaja tyttö15 - Uusin viesti kirjoittanut 080750
Edellinen kirjoittaja ei kuole varmaan koskaan koska hoitaa itsensä niin hyvin eli ikuinen ihminen. Hänestä saadaan hyvää ainesta ihmiskunnan jatkoon.

 5 
 : Tammikuu 23, 2020, 22:50:07 ip 
Aloittaja Pläski - Uusin viesti kirjoittanut äskoo
Minulla Kannassa näkyvät kaikki tiedot lääkärikäynneistä/labroista/leikkauksista/lausunnoista niin Päijät-Hämeen keskussairaalasta, Lahden terveyskeskuksesta kuin myös Mehiläisestä, jolle olen antanut luvan katsoa ja laittaa tietojani. Minulla tietoja löytyy vuodesta 2014 alkaen, aluksi niukemmin, nykyään kaikki. Minulle se on hyvä tietopankki, josta käyn usein tarkistamassa vanhoja käyntejä, reseptejä ym.

Siellä ovat myös elinluovutustestamentti, hoitotahto jne. En nyt osaa sanoa, mitä kaipaisin lisäksi.

 6 
 : Tammikuu 23, 2020, 21:17:22 ip 
Aloittaja Pläski - Uusin viesti kirjoittanut Pläski
Minusta olisi ihan hyvä, jos siellä vasemmalla valikoissa olisi näkymiä. Esimerkiksi diabeetikon näkymä, jolla hän näkisi ne pitkäaikaiset verensokerit ja muut diabetekseen liittyvät asiat, mutta muut jäisivät pois. Sitten näkymiä voisi olla muillekin pitkäaikaissairaille.

 7 
 : Tammikuu 23, 2020, 21:13:16 ip 
Aloittaja Toukokuu1965 - Uusin viesti kirjoittanut Pläski
Kyllä tuo Charcot on aika iso juttu loppujen lopuksi. Kuulin keskiviikkona yllättävässä tilanteessa kertomuksen yhdestä ihmisestä, jolla oli ollut samanlaiset vaiheet kuin minulla, mutta pahemmat oireet. Pitkään oli kuulemma kestänyt jalan paraneminen. Hoitavan yksikön kanssa käytyjen keskustelujen perusteella tuntuu, että paraneeko koskaan. Ilmeisesti jonkinlainen leikkaus on edessä, jos ei parane. Tuo on ihan omaa järkeilyäni. En tiedä. Walkeriin on alkanut tottua jo.  :) Otan sen tosin joka ilta pois, enkä kotona pidä edes sitä jalassa. Siinä on painetyynyt, mutta en ole niihin pumpannut ilmaa kun kävellessä se on tuntunut puristavan jalkaa.

 8 
 : Tammikuu 23, 2020, 21:04:34 ip 
Aloittaja tyttö15 - Uusin viesti kirjoittanut jester
          oli  maininta  ruis leivan proteinit.           kaikki leivat,riisit ja perunat  on  paholaisia  joita  ei pysty  kontrolloimaan,      millaan  insulinilla.        siis  tahallisesti  itse  aiheutettuja    vaikeuksia

 9 
 : Tammikuu 23, 2020, 17:31:04 ip 
Aloittaja tyttö15 - Uusin viesti kirjoittanut tapsa
Puoli tuntia kerrallaan ja seuraa, mihin suuntaan tilanne muuttuu.

 10 
 : Tammikuu 23, 2020, 16:42:08 ip 
Aloittaja tyttö15 - Uusin viesti kirjoittanut tyttö15
Get up -ilmiö alkaa olla hallinnassa, aamupala vaatii 2/10hh inskaa (ennen aamupalaa oli 6.9 menossa suoraan ylöspäin, sitten 2h myöhemmin oli 5.7) jostain syystä ennen lounasta 7.9, ehkä hormonien vaikutus voittaa insuliinin vaikutuksen? Tai sitten syynä ruisleivän proteiini? Mutta tuo on jo hyvin, monesti aamupalan jälkeen vs jopa 12. Ja jos pääsee noin vahvasti vaikuttamaan, insulini onkin loppupäivän kuin vettä vain.

Hieno onnistuminen.  ;D

Ehditkö lukea ajatuksella tuon artikkelin?

https://www.ebm-guidelines.com/xmedia/duo/duo92461.pdf

Siellä on myös laskentakaavoja insuliinin annosteluun. Nekin ovat lopulta yksilöllisiä, mutta hyvä vertailukohde ja lähtöarvoina omille säädöille.
Luin artikkelin ja oli kyllä todella mielenkiintoinen ja hyödyllinen :)
Artikkelissa mainittiin pitkävaikutteisen pistoajan siirtämisestä nukkumaan menon yhteyteen. Häntiikö levemir pahasti, eli voisiko väli olla yli 12 tuntia? Tai aamulla vastaavasti alle? Mietin että jos siirtäisin niin, että pistäisin juuri ennen nukkumaan menoa, niin huippu ajoittuisi aamuun eikä aamuyöhön. Jos onnistuu siirtää, niin miten se tulisi toteuttaa? Kerrallaan puoli tuntia/tunti myöhemmäksi? Vai miten?

Sivuja: [1] 2 3 ... 10

Linkkejä
Tule meille toimistoassistentiksi!

Julkaistu 13.01.2020 | 12:22

Tule meille suunnittelijaksi!

Julkaistu 13.01.2020 | 12:16