KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6746 jäsentä  •  415126 viestiä  •  19771 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Emmi.nurminen, uusin jäsenemme.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : Heinäkuu 15, 2018, 22:10:17 ip 
Aloittaja Tiinaliisa - Uusin viesti kirjoittanut Kide
Minäkään en ole vuodon takia koskaan sensoria irroittanut. Muistaakseni eka vuorokausi on ollut vähän epätarkempaa, mutta sitten on korjautunut.

Edellisestä vuodosta on tosi pitkä aika.

 2 
 : Heinäkuu 15, 2018, 13:42:57 ip 
Aloittaja Miitu88 - Uusin viesti kirjoittanut Toukokuu1965
Mulle tuli aikoinaan lapsivesipunktiossa tulos, etteivät vauvan keuhkot ole vielä kypsät ja viikon päästä tehtiin uusi punktio. Kuinka ollakaan, vastaus oli jälleen sama, mutta punktio tehtiin aamulla ja illalla myöhään käynnistyi synnytys lapsiveden menolla. Viikkoja oli tuolloin 38+6.

Tuosta edettiin sitten sektioon aika reippaasti mun silmänpohjatilanteen vuoksi ja kaikki meni hyvin. Vauva oli vastasyntyneitten teholla pari päivää lisähapessa ja seurannassa mutta niin vain ne keuhkot toimivat ihan mallikkaasti! :)

Ikävää kun täällä on kaikinpuolin nykyään niin hiljaista, mutta Sinulle ja muillekin onnea odotukseen!

 3 
 : Heinäkuu 13, 2018, 13:48:41 ip 
Aloittaja HeikkiS - Uusin viesti kirjoittanut HeikkiS
Hei,
Sattuisiko täällä keskusteluissa olemaan asiantuntijaa Porvoosta, jolla käytössään Libren sensori?
Miten Porvoossa on saatavilla Libren sensoreita? Olemme suunnitelleet Porvooseen muuttoa, mutta haluaisin varmistua miten hoitotarvikejakelu kaupungissa toimii? Libren 1,5 v. käytön jälkeen ei haluaisi palata entiseen mittaustapaan omaseurannassa.
Kiitos kommenteista.

 4 
 : Heinäkuu 13, 2018, 08:17:35 ap 
Aloittaja Miitu88 - Uusin viesti kirjoittanut Lilli1980
Hei.
Kävimme perjantaina naikkarilla ja meiltä otettiin ultran sekä sydänkäyrän lisäksi lapsivesipunktio. Keuhkojen kypsyys oli epävarma, eli olettaisin että tuskinpa kypsät!? Ja Epo oli 8. Nyt siis viikkoja 35+6.
Tietääkö joku millä arvoilla on pakko käynnistää? Normaali kun on alle 3 ja raja-arvo sen 3-27. Pelottaa, että alkaako täällä masussa olemaan jo huonot oltavat, vaikka minulle sanottiinkin että ei pidä vielä huolestua ja uusi punktio tehdään ensi maanantaina. Millaisia kokemuksia teillä muilla on ollut tästä?
Kiitos jo etukäteen vastauksistanne 😊
Mulle tämä on vasta tulossa ja kyllä jännittää. Meille tehdään punktio viikolla 36+4. Saamassani ohjeessa ei myöskään lukenut mitään käynnistyksestä jos tulos on heikko, vaan jos se on hyvä. Näinollen itse ajattelin et ne varmaan seuraa vähän aikaa ja antaa jonkun lääkityksen mutta en todellakaan tiedä. Jos siellä olisi joku hätä niin kyllä he toimisivat  :)

 5 
 : Heinäkuu 12, 2018, 19:37:24 ip 
Aloittaja Miitu88 - Uusin viesti kirjoittanut Pläski
Kokeileppa Google hakua hakusanoilla lapsivesipunktio tulokset. Aihe on minulle melko tuntematon kun en ole nainen.

 6 
 : Heinäkuu 12, 2018, 17:32:19 ip 
Aloittaja kaskas - Uusin viesti kirjoittanut julia
löytymisongelmia ei näytä olevan.

– En oikein ole samaa mieltä tästä. Miten tiedän milloin pitäisi alkaa hoitaa I-tyyppisesti? Miten voin elää "honeymoon" vaiheessa? jne.

Kaskas, mä oon ihan samaa mieltä. LADA on oma juttunsa. Mä olen ollut ilmeisesti poikkeuksellisen kauan "välitilassa" ja ihan hukassa. Lääkityksenä on toistaiseksi Januvia ja Jardiance. Mikäli olet Facebookissa, siellä on suomenkielinen LADA-ryhmä.

 7 
 : Heinäkuu 12, 2018, 17:31:10 ip 
Aloittaja sinikkap - Uusin viesti kirjoittanut sinikkap
Tällä hetkellä LA ois 29.1., ultratkin kun heitti vaan sen 5 päivää niin kyllä se tammikuussa ulos tulee  ;D Mutta aika samoilla ajoilla ollaan kyanin kanssa kyllä, jännä seurata sitten jos molemmilla kaikki jatkuu hyvin että miten erilaisia kokemuksia on.

Miitu88 sinullahan on jännät paikat,  ei osaa itseään vielä niin pitkälle ajatella. Onko ollut synnytyspelkoja?

1.5 viikon päästä ois tuo eka äitipoli + diapolin käynti, labroissa kun jo käväsin niin sokeri odotetusti laskenut taas 6,6% ja tuo TSH myös laskenut melkein liikatoiminnan puolelle lääkityksellä. Olen ymmärtänyt kuitenkin että ennemmin liikatoiminta kuin vajaatoiminta näin raskauden aikana  8)

 8 
 : Heinäkuu 12, 2018, 15:44:36 ip 
Aloittaja kaskas - Uusin viesti kirjoittanut ERKKU
Diabeeteshän on insuliinin puutos-sairaus. Eli puutos on 0....100 %, kun tutkitaan koko ihmismäärää. Sitten on erilaisia syitä insuliinin puutteelle, joita voidaan nimittää eri tavalla. Ei voi olla täsmällistä ykköstä, kakkosta, puoltatoista jne . Lääkäri antaa diagnoosin, lääkkeet ja joitakin ohjeita jne. Täällä meidän kesken sitten kerrotaan kokemuksia miten hoito puree tai ei pure.
Itse käytän VHH ruokavaliota hoidon tukena (ei haimaa), ja tulokset ovat ok. Tässä uusi palstalainen kyselee ohjeita hanimuusta jne. Kuten sanottu ensin lääkärin kautta perusasiat ja sitten voi harrastaa muuta kokeilua. Jos mielenkiintoa riittää ohessa yksi tietopankki.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLs_TA02I6IvV6-1s2pL4BPhvMo0Ck_lcY

 9 
 : Heinäkuu 12, 2018, 15:30:25 ip 
Aloittaja karhu - Uusin viesti kirjoittanut ERKKU
Pienillä hh-määrillä ja pienillä insuliinimäärillä on huono saada arvaamattomia hypoja. Täällä oli arvioita Libren käytöstä. Aikaisemmin moitin sen epätarkkuutta, no ei se ole parantunut, mutta laite on kuitenkin hyvä. Se voi olla käytössä, kun on matkoilla, jolloin on helpompi tarkistaa sokeriarvo. Tuossa 5:n paikkeilla mitattuna FreeStyle litella, jota pidän hyvin luotettavana, Libre antaa 1...1,8 korkeampia lukemia. Kyse ei ole mistään viiveestä, vaan laitteiden erilaisuudesta. Jos lukema sattuu nousemaan yli 10 on ihan sama millä mitataan, tarkkuudella ei ole merkitystä, kaikki mittarit "heittävät" niillä lukemilla. Parhaimmillaan mittarit ovat normaalisokerin lähettyvillä.

 10 
 : Heinäkuu 11, 2018, 21:10:22 ip 
Aloittaja sinikkap - Uusin viesti kirjoittanut Miitu88
Onnittelut molemmille, teillä näyttää olevan lasketut ajat suht samaan aikaan!?  ;)
Itsellä tänään 37+0 ja synnytys käynnistetään 37+6, eli todella pian! Ja tosiaan itse haluaisin kokea synnyttämisen edes kerran elämässäni, on se vaan niin luonnollinen asia meille naisille, vaikkakin tiedän tarvitsevani lääkkeellisiä apuja siihen. Siitä muutenkin kuulemma paranee nopeammin.. Saas nähdä miten ensi viikolla sitten käy..

Sivuja: [1] 2 3 ... 10

Linkkejä