KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6908 jäsentä  •  417081 viestiä  •  19928 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Anili, uusin jäsenemme.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : tänään kello 01:26:19 
Aloittaja Diapekka - Uusin viesti kirjoittanut jester
       kavely  illalla  on sokerin putotukseen nopeampi ,kuin korjaus insulini   jos pikainsulinia on vaikuttamassa  riittaa  5,  10,   tai  20 minutin  kavely.   sokerit  nayttaa  pysyvan   riittavan  tasaisina   kavelyn   jalkeen             klo  20.30 sokei  oli 7.6         kavelin  noin  6 min   kio21.00     oli  6.4      yolla      kio  2.40  oli  7.4  nousu  johtuen   maksa makkaran  syonnista

 2 
 : Syyskuu 19, 2019, 20:17:49 ip 
Aloittaja Nainen57 - Uusin viesti kirjoittanut Friita
Friita ja Friitan syöksyhypot  :-X Toinen tälläinen erittäin voimakas ja pumppu ei niitä tunnista, viimeksi pumppu edustaja oli sitä mieltä, että ei ole mahdollista, minä olen laskenut hiilarit väärin ja liikaa bolustanut, jne. Tänään lounaalla kävin puoli kahdentoista aikaan, kahvi kahdelta ja puoli viideltä syödään "kahvio tyhjäksi"  ;D Lounaan insuliini ei kyllä voi enää kovin vahvasti vaikuttaa.

 3 
 : Syyskuu 19, 2019, 19:42:13 ip 
Aloittaja Turilas - Uusin viesti kirjoittanut Motivaatiovalas
Näyttää kovasti jakavan mielipiteitä tämä Fiasp. Fiasp ollut minulla käytössä noin vuoden ajan.

Alkajaisiksi näytti toimivan kuten pitääkin, eli alku nopeami kuin Humalogilla. Jouduin kyllä annosta kasvattamaan reilusti Humalog-annokseen verrattuna. Minulla taas noin puolen vuoden käytön jälkeen sain palata suurinpiirtein samoihin annoksiin kuin Humalogilla.

Mutta suurinpiirten samoihin aikoihin alkoi sitten sellainen ilmenemään että välillä tuntui kuin pistäisi insuliinin sijasta pelkkää vettä. Tuoosa vaiheessa jos korjaussarjan heitti (pisti siis lisää korjatakseen vs:n noudun) alkoikin toinen ongelma. Yhtäkkiä korrkalla oleva sokeri alkaakin laskemaan parin kolmen tunnin kuluttua ja laskemista jatkuu pitkäääään. Erityisen hankala jos joutuu iltasella korjailemaan - edessä väistämättä aamuöiset matalat.

Toisinaan tuntuu kuin tuon vetisen, pitkään häntivän ampullin vaihtaminen uuteen auttaisi, mutta ei aina. Ja toisinaan se vetisyys loppuukin. Kuitenkin melko monta ampullia ollut jätettävä kesken käytön. Ystäväni kanssa nimetti Fiasp Fiaskoksi. Ystäväni jo muutama kuukausi sitten vaihtoi toiseen ja minullakin tarkoitus lopettaa Fiasp ja aloittaa uusi seuraavalla kontrollikerralla ensi viikolla. Onko ehdotuksia mitä kynään Fiaspin jälkeen???

Tämä on ihan niinkuin omasta elämästäni! Ampullin loppuvaiheilla teho tuntuu heikkenevän. Lisäksi tuo korjaaminen on ihan arpapeliä, välillä kun laittaa 2 yksikköä korjaukseen, se ei tunnu missään ja kun laitan esim. 2 lisää verensokeri meneekin hypolle. Fiasp välillä toimii kuin unelma, välillä ei ollenkaan. Arvo siinä sitten miten juuri sillä pistoskerralla toimii. Varsinkin korkeilla sokereilla vaikeaa. Harkitsen vakavasti vaihtoa.

 4 
 : Syyskuu 19, 2019, 19:08:55 ip 
Aloittaja V. Kuutti - Uusin viesti kirjoittanut äskoo
Tytär viljeli siirtolapuutarhassaan sekä Blue Congoa että Violet Queenia. Söin niitä muutaman kerran, mutta ulkonäkö ei ollut kovin houkutteleva. Täytyypä ensi kesänä tehdä vertailevia testejä verensokerin nousun suhteen. 😋

 5 
 : Syyskuu 19, 2019, 14:34:00 ip 
Aloittaja V. Kuutti - Uusin viesti kirjoittanut jester
            perunan  siemenet on  hyvin  paljon  tomatin siemenen  nakoisia.   kaupan on  useita lajikkeita   joissa on  noin  kolmas  osaa  vahempi  carp

 6 
 : Syyskuu 19, 2019, 12:46:18 ip 
Aloittaja V. Kuutti - Uusin viesti kirjoittanut V. Kuutti
Toivossa jo onkin helpompi kitkutella ;D

 7 
 : Syyskuu 19, 2019, 09:53:48 ap 
Aloittaja V. Kuutti - Uusin viesti kirjoittanut Diabetesliiton tiedotus
Voi kun olisi ollut vinkki, mistä saa pottuja piilotettavaksi kevääksi...?

Kevään tullen Blue Congon siemenperunoita löytyy kyllä aika hyvin puutarhamyymälöistä. Vinkataan paikoista, kunhan on talvi tässä välissä ensin kitkuteltu   :)

 8 
 : Syyskuu 18, 2019, 14:19:24 ip 
Aloittaja V. Kuutti - Uusin viesti kirjoittanut V. Kuutti
Voi kun olisi ollut vinkki, mistä saa pottuja piilotettavaksi kevääksi...?

 9 
 : Syyskuu 18, 2019, 12:01:13 ip 
Aloittaja V. Kuutti - Uusin viesti kirjoittanut Diabetesliiton tiedotus
Ylläpitokin täältä panee lusikkansa soppaan. Keväällä perunavakoon kätketyistä Blue Congon siemenperunoista kasvoi hyvänmakuisia perunoita mutta pinta oli valitettavasti koko lailla perunaruven peittämä.

 10 
 : Syyskuu 16, 2019, 23:54:50 ip 
Aloittaja Tea - Uusin viesti kirjoittanut Susihukka65
Kyllä käyrännäyttö ollut
tasaista,yötkin,kun saa tällättyä ennen nukkumista hyvälle mallille niin aamulla pelkkää viivaa 5-6 koko yö.Kyllä tämä auttaa esim:korkeissa näkee,kun alkaa nouseen ja senmukaan korjannut tilannetta.Hypoja noin muutama viikossa,muttei pahoja.

Jos ne hypot eivät usein mene paljon alle neljän, niin minusta sinulla on tilanne hyvin hallussa. Hieno homma.  :)

Sivuja: [1] 2 3 ... 10

Linkkejä