KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6989 jäsentä  •  418480 viestiä  •  20020 aihetta
Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : Heinäkuu 08, 2020, 08:44:06 ap 
Aloittaja V. Kuutti - Uusin viesti kirjoittanut kaskas
Moi! Ajatuksia herättävä aloitus.

Minä en usko rasvan haitallisuuteen. Rasva on välttämätön ravintoaine. Vertaa hiilihydraatteihin, jotka eivät ole ihmiselle lainkaan välttämättömiä ravinnossa. Ettei nyt olisi käynyt niin, että ns. "kaupalliset intressit" ovat vakuutelleet yleisölle epätosia rasvasta? Tms. ns. "pajunköyttä"  ;D

Kannattaisi miettiä johtuuko D2-diabeetikoiden valtava määrä
a) ruokavalion rasvasta
b) ruokavalion hiilihydraattikuormasta
?

Entäpä paraneeko ylikorkeat verensokerit lopettamalla rasvan syönti, vai lopettamalla hiilarit? No, tällaista tämä on. Mitä vaan kun hokee tarpeeksi siitä tuleekin totuus.

 2 
 : Heinäkuu 08, 2020, 08:36:13 ap 
Aloittaja Merju - Uusin viesti kirjoittanut kaskas
Niin, onkohan niin että D2-hoito on yksinkertaisesti hiilariton ruokavalio. Verorahoilla saatavat palvelut keskittyvät vain yksittäisten oireiden hoitoon (kuten ylikorkea verensokeri).

Vaikken ole kelvollinen ketään neuvomaan, sanoisin että kannattaisi kysyä itseltään, että miksi syö hiilihydraatteja, jos keho, solut ja haima ei niitä pysty kunnolla käsittelemään.

Tsemppiä nyt vain. Terveydenhuolto kyllä auttaa akuuteissa diabetesongelmissa, mutta lääkehoito ja lääkkeitä määräävät lääkärit eivät itse sairautta pyri parantamaan. Kuvaavaa on että vuonna 2020 jopa lääkärit hokevat kolesterolin haitallisuudesta, mutta eivät edes mainitse sokerin vaikutusta verenpaineeseen, veren rasva-arvoihin tai sydänterveyteen.

Ota vastuu kehostasi, ja tee hyvin!

 3 
 : Heinäkuu 08, 2020, 08:29:59 ap 
Aloittaja JKJ - Uusin viesti kirjoittanut kaskas
Hyviä kommentteja edellä.

- Aamulla keho erittää kortisolia. Kortisoli nostaa verensokeria (ja herättää ihmisen unesta uuteen päivään).

- Erot mittauksien välillä voivat johtua ihan maksan tuottamasta glukoosista, ja/tai hormonien, aivotoiminnan tai liikunnan aiheuttamasta kulutuksesta, tai jopa näiden kaikkien yhdistelmästä. Mittareissa myös aina mittausvirhe.

- 0,5 mmol/L ero on vielä ihan nomaalin rajoissa.

- Huomaa myös, ettei verensokeritasot välttämättä mene yksiin "väsymystilan" kanssa, eli siinä ei välttämättä kannata etsiä punaista lankaa, koska sitä ei välttämättä siitä löydy.

 4 
 : Heinäkuu 08, 2020, 08:16:49 ap 
Aloittaja kaskas - Uusin viesti kirjoittanut kaskas
Hauskaa kesää!

Täällä on ketoiltu nyt 7 kk putkeen, kuntoiltu ja grillattu. Ketogeeninen on siitä jännä että se sopii hyvin grillailuun. Kunhan tajuaa välttää sokeroituja tai hiilaripitoisia virvoitusjuomia...  ::)

Edelleen menen ilman lääkkeitä, ja VS-mittari pölyyntyy. Ajattelin ensi viikolla pitää "tehovalvontaa" ihan siinä mielessä että saa kahdesta mittarista "kovaa dataa" siitä miltä numerot näyttävät.

Olen ollut edelleen ihmeissäni tämän diabeteksen ketogeenisen hoito-asian suhteen:

- ketogeeninen tuntuisi olevan yksinkertainen menetelmä remissioon useantyyppisessä diabeteksessa, mutta sitä ei kuitenkaan terveydenhuollossa käytetä.  ??? Tämä pakottaa diabeetikon joko "hoitamaan itsensä" - kuten itse jouduin tekemään, tai käyttämään maksullisia yksityisiä ravintoterapia- tai lääkäripalveluita. Samaan aikaan diabeetikoita ei ole ollut koskaan enempää. Terveydenhuolto onkin vain oireita hoitava hyödytön "lääkeluukku".

- Lisäksi edelleen sokeriteollisuuden markkinointi ja tiedepallonsa tiputtaneiden hokemat rasvan haitallisuudesta. Edelleen koko yhteiskunta hokee itselleen tätä valhetta. Monenko ihmisen raajat on pitänyt amputoida ravinnon sisällettyä liikaa rasvaa ja proteiinia? 0 kpl. Entäpä liian sokerin/HH tuhottua aineenvaihdunnan? Satojen miljoonien. Kyllä on kylmäveristä vedätystä tässä meidänkin yhteiskunta. Vai kenen yhteiskunta se sitten on kun verorahat menee turhiin mukaruokiin ja niiden aiheuttamien oireiden lääkitykseen.

Jotakin tämä kertoo yhteiskuntamme ja kulttuurimme valtarakenteista. Muutama hassu sankari yrittää puhua järkeä yleisölle. Heitä sitten tarkastellaan suurennuslasin läpi.

Loput seuraavat vajavaista vanhaa 1950- & 60-luvulla rahalla luotua "pro hiilari" -tarinaa. Helpon rahan ja surkean tieteen imussa? En vain käsitä mikä suomalaisia terveysviranomaisia ja lääkäri-instituutiota vaivaa tämän asian suhteen? Epätieteellisiä luuloja, sokeri- ja lääketeollisuuden edun ajamista vaikka koulutuksen maksoivat veronmaksajat.

Äh, tulipa maalailtuja piruja. No, pahoittelut tuosta avautumisesta. Asia ei taida sitäpaitsi olla noinkaan yksinkertainen! Täytyy keskittyä positiiviseen ja olla tyytyväinen että on itse löytänyt remission ilman sydänriskit maksimoivaa insuliinilisää.

Ehkäpä pitäisi luoda joku keto-yhdistys tai yhteisö joka asiasta levittäisi tietoa. Vaan meneekö sekin sitten rahan kähminnäksi...

 5 
 : Heinäkuu 07, 2020, 23:34:44 ip 
Aloittaja Toukokuu1965 - Uusin viesti kirjoittanut Susihukka65
Tänä keväänä ja kesänä on tullut katsotuksi paljon luontolivekameroita. Saimaan ja Seilin sääkset ovat olleet seurannassa jo monta vuotta.

Saimaan naaras on täydellinen emo: se hautoo tuimana ja hievahtamatta räntäsateessa niin kauan kuin tarvis on, suojaa poikaset sateelta ja tuulelta ja varjostaa auringolta. Koiras tuo väsymättä ruokaa pesään ja on niin innokas hautoja, että naaras joutuu tuuppimaan sitä pois. Pari onnistuu vuosi vuoden perään kasvattamaan kolme poikasta maailmalle. Tämän vuoden poikaset ovat jo ehtineet teini-ikään: poikaspuku vaihtuu nuoren linnun höyhenpuvuksi ja lentoharjoituksia tehdään yhä päättäväisemmin.

Seilin pesintä surullista kyllä epäonnistui tänä vuonna, kun koiras katosi. Jonkin aikaa pesällä käytiin kamppailua kahden uuden isäntäkokelaan välillä, mutta nyt tilanne on vakiintunut. Uusi isäntäkokelas on selvästi nuori; kerrankin se lennätti kaksi tuntia naaraan lahjakalaa, kun vaistot eivät vielä antaneet myöten lahjoittaa ruokaa pois, vaikka kosiomenot olisivat sitä edellyttäneet. Nyttemmin lahjoittaminen on jo onnistunut. Jäämme odottamaan ensi vuoden pesintää.

Seilin kamera on toiminnassa ympäri vuoden, myös pesimäajan ulkopuolella. Syksyisin ja talvisin pesällä käy variksia ja tiaisia. Merikotkankin olen nähnyt kevättalvella. Näkymä Seilissä on minusta vuodenajasta riippumatta upea. Käykäähän joskus vilkaisemassa, valaistus on usein aivan yliluonnollisen kaunis. Pohjoisessa näkyy laivaväylä, ja olen hankkinut laivaliikennesovelluksen tietääkseni mikä laiva siellä milloinkin on kulussa. Turun sataman kamerasta voi sitten katsoa samojen laivojen saapumista perille. Ja lähtevien laivojen kanssa sama juttu toisin päin.

Ylemmässä kuvassa Olof ja Malin kun kaikki oli vielä hyvin.

Hyvää jatkoa kaikille.

 6 
 : Heinäkuu 07, 2020, 17:58:08 ip 
Aloittaja Diabetesliiton tiedotus - Uusin viesti kirjoittanut Friita
Toivottavasti Facebookista ja muista kanavista löytyy juttukavereita, ja onhan vanha kunnon KP:kin vielä pari viikkoa käytettävissä.

Tässä on aika paljon isommasta asiasta kyse kuin "juttukaverin" löytymisestä!  :o

Ihan samaa mieltä! Tämä on muutakin kuin juttukaverin hakua. Syksyllä kun pääsen eroon yhdistyksen hallituksen paikasta, niin voin erota koko yhdistyksestä.

 7 
 : Heinäkuu 07, 2020, 12:40:49 ip 
Aloittaja Turilas - Uusin viesti kirjoittanut pake10
Itsekin olen miettinyt pumppuun Fiaspin ja jonkin toisen pikainsuliinin sekoitusta. Parhaimmillaan Fiasp toimii todella hyvin, mutta joskus teho tuntuu loppuvan täysin. Toki on vaikea yksilöidä, mitkä näistä ongelmista johtuu insuliinista ja mitkä muista esimerkiksi insuliiniresistenssiä lisäävistä tekijöistä, mutta taustalla on myös kanyylin paikkojen reaktiot. Esimerkiksi vatsan alueelle en voi enää laittaa kanyyleja, sillä kirvely alkaa hyvin nopeasti ja pistoskohtaan kehittyy myös melko kipeä patti. Kokeilin alkuvuodesta Apidraa ja silloin reaktiot olivat paljon lievempiä. Tällä hetkellä käytän kanyylipaikkoina pakaroita ja selän aluetta, tällöin suurempia reaktioita ei ilmene. Ainakin aiemmin Apidra ja NovoRapid aiheuttivat melkoisen katastrofin VS-tasapainon kannalta, sillä ne eivät millään saaneet hillittyä aterioiden nousuja edes ennakon kanssa. Voisi tosin kokeilla, onko tilanne muuttunut aloitettuani metformiinin.

Englanninkielisillä palstoilla on ollut pohdintaa siitä, että Fiaspissa tuon nikotiiniamidin (B3-vitamiini) konsentraatio on "liian" suuri eli pienempikin pitoisuus riittäisi tuohon nopeampaan vaikutukseen. Erityisesti on kyseenalaistettu sitä, että Fiaspia ei ilmeisesti ainakaan alun perin testattu jatkuvana infuusiona; voisikin kuvitella, että mahdollisten sivuvaikutusten määrä saattaa lisääntyä tuntuvasti, kun samaa insuliinia annostellaan muutaman minuutin välein. Ja onpa joku pohtinut tuon suuren B3-vitamiinimäärän osuutta maksaongelmiinkin, mutta tähän en ole tarkemmin perehtynyt.

NovoRapid olisi toki siinä mielessä luonnollinen valinta, että seos olisi tällöin pelkkää aspartinsuliinia ja tuon B3-vitamiinin konsentraatio vain olisi pienempi. En tosin oikein usko, että Fiaspin sekoittaminen muuhun kuin aspartinsuliiniin (siis glulis tai lispro) olisi mitenkään vaarallista. Aminohappojärjestys on toki eri, mutta tuskinpa nuo keskenään mitenkään kummemmin reagoivat. Toisaalta vaikutus voi kieltämättä olla tasaisempi ja ehkä paremmin ennalta arvattava, kun seoksessa on pelkkää aspartia ja sitten tuota imeytymistä nopeuttavaa B3-vitamiinia. Palstoilla tuo "Fiaspro" eli fiasp+lispro on kuitenkin aika yleinen; liekö sitten syynä se, että Humalog vaikuttaa yleensäkin olevan aika yleinen pumppuinsuliini.

 8 
 : Heinäkuu 07, 2020, 09:14:37 ap 
Aloittaja vanhaäreä - Uusin viesti kirjoittanut Reiska
Mulla oli tuossa yksi Ebaysta tilattu Libre 2 (olisiko ollut Kroatialainen sensori, en muista tarkkaan) kun omasta kämmistä lähti ennenaikaisesti sensori irti enkä sitä jaksanut yrittää saada takuun piikkiin. Ei toiminut Miaomiao2 sen kanssa yhtään. Puhelimella skannailu LibreLinkillä toimi. Eos johtuiko siitä minkä maalainen sensori oli vai olisiko XDripissä pitänyt vielä jotain asetusta muuttaa mitä en löytänyt - kaikkea mielestäni yritin.
Ei pitäisi olla mitään eroa xDripin asetuksissa käytti sitten Libre1 tai Libre2 sensoria. Jotain vaikutusta saattaa olla kyllä
xDripin versiolla, ehkä kannattaa päivittää uusimpiin beta versioihin (nightly builds).
Korjaan tätä koska paljon on selvinnyt Libre2:n kiemuroista kevään aikana.
Abbot on salannut Libre2:n datan ja xDrip+ tarvitsee asennukseen OOP-paketin (Abbotin algoritmi) avuksi purkamaan salauksen.
Ohjeet löytyvät MiaoMiaon web sivu FAQ osasta.

 9 
 : Heinäkuu 07, 2020, 09:10:15 ap 
Aloittaja V. Kuutti - Uusin viesti kirjoittanut Reiska
Wow. Aikas hiljaiseksi meni tämä sivusto, uudesta en ole edes kuullut. Facebookissa kai naputetaan kännyköilä jotain pikakirjeitä.
Luo tunnus Facebookkiin ja käy katsomassa mitä ryhmiä sieltä löytyy. Joissain asioissa homma toimii siellä paremmin, joissain asioissa huonommin. Ei ole pakko kirjoitella kännykällä vaan aplikaatiot löytyy tietokoneelle, tabletille ja kännykälle. Kirjoitetut kommentit ovat kyllä enemmän kuin pikaviestejä. Jos homma ei miellytä niin pääsee sieltä myös pois.

Ilmeisesti tunnetuin D1-tyyppien Fb ryhmä on
"Ykköstyypin diabetes aikuiset" : https://www.facebook.com/groups/357163341053389/
ja tämä ei ole Diabetesliiton perustama vaan D1 tyyppien itse perustama.

Vastaavia löytyy varmasti myös D2 tyypeille, eri pumppumerkkien käyttäjille, Libre ja Dexcom sensorien käyttäjille jne.

 10 
 : Heinäkuu 06, 2020, 22:14:50 ip 
Aloittaja V. Kuutti - Uusin viesti kirjoittanut V. Kuutti
Wow. Aikas hiljaiseksi meni tämä sivusto, uudesta en ole edes kuullut. Facebookissa kai naputetaan kännyköilä jotain pikakirjeitä.
Kiva olisi lukea pitkiä asintuntevia juttuja, joita ennen olikin. Harmi kun viisaat ihmiset katosivat ensinmäisenä!

Kaikkea hyvää kaikille"

Sivuja: [1] 2 3 ... 10

Linkkejä