KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6850 jäsentä  •  416233 viestiä  •  19879 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi markjoke, uusin jäsenemme.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : tänään kello 10:30:05 
Aloittaja Reiska - Uusin viesti kirjoittanut Reiska
https://www.diabetes.fi/yhteiso/ajankohtaista/liprolog-lisproinsuliinivalmisteille_korvattavuus_1.4.2019_alkaen.21403.news

 2 
 : Maaliskuu 21, 2019, 21:40:29 ip 
Aloittaja Reiska - Uusin viesti kirjoittanut Reiska
Osaisiko Diabetesliiton expertit selvittää miksi Lilly tekee tuon Humalog -> Liprolog vaihdon kun tietojeni mukaan kyse on
ihan samasta Lispro insuliinista. Ero ilmeisesti vain siinä että Humalogia valmistetaan jossain tehtaassa USA:ssa ja Liprologia valmistetaan Hollannissa. Kuulemma Lillyn lispro insuliini on ollut Liprolog nimellä myynnissä Saksassa jo pitkään eli kyse ei ole mistään uudesta insuliinista.

 3 
 : Maaliskuu 21, 2019, 21:24:04 ip 
Aloittaja mattiyy - Uusin viesti kirjoittanut Reiska
Tänne sopisi seuraava pähkäiltäväksi. Tunnetusti ihmisen (terveen) kokonaisglukoosimäärä on n. 0,9 g/l eli n. 5 g. Tunnetusti myöskin 10 g syötyä glukoosia nostaa n. 2 yksikköä veren sokeriarvoa, ja 2 yksikköä vastaa 2 g glukoosia. Minne menivät ne 8 g ? En ole missään nähnyt selitystä, vai onko minulla jäänyt jotakin nenän varjoon!!
Tarkoitat ilmeisesti sitä että kun ihmisen (70 kiloisen) vs taso on noin 5 mmol/l niin se sisältää noin 4 .. 5 g glukoosia.

Tilanne ei ole kuitenkaan niin yksinkertainen kun otetaan 10 gHH. Se ei imeydy välittömästi vaan voi kestää 2 .. 4h ennenkuin hävinnyt jonnekkin kokonaan. Sinä aikana elimistö kuluttaa koko ajan sitä veressä olevaa glukoosia. Lisäksi ne syödyt hiilarit ei välttämättä kaikki vaikuta suoraan vs tasoon vaan maksa voi napata siitä osan ja muuttaa maksan glukoosivarastoiksi. Se minkä osan maksa nappaa varastoihin voi riippua taas tilanteesta eli kuinka iso tarve on nostattaa vs tasoa eli siinä toimitaan periaatteella "tarpeen mukaan".

Sitten vielä se tärkein juttu eli vs tasoa ei pidetä pääasiassa yllä muuntamalla syötyjä hiilareita suoraan veren glukoosiksi vaan säätely tapahtuu pääasiassa vapauttamalla maksasta sopivasti niitä glukoosivarastoja, näin siis erityisesti yön paastossa kun ei olla syöty mitään moneen tuntiin.

 4 
 : Maaliskuu 21, 2019, 12:19:16 ip 
Aloittaja äskoo - Uusin viesti kirjoittanut Susihukka65
Tapana on hermostua vähän liikaakin ylöspäin näyttävistä nuolista, varsinkin kun niitä on useampia. On pitänyt opetella itsehillintää.

*itsehillintää korkeiden korjaamisen suhteen.

Ratkaisuksi katkaistujen bolusten ongelmaan aion kokeilla ennakoivan pysäytyksen ottamista pois käytöstä tunniksi pariksi aterioiden jälkeen. Koska syön suhteellisen harvoin, tämän ei pitäisi olla turhan vaivalloista.

 5 
 : Maaliskuu 21, 2019, 12:15:01 ip 
Aloittaja MKo - Uusin viesti kirjoittanut Susihukka65
Käsittääkseni metformiinin aiheuttamat liialliset verensokerin laskut ovat (hyvin) harvinaisia mutta mahdollisia. On joitakin tapauksia, joissa vähäinen syöminen tai rasittava liikunta on aiheuttanut metformiinin käyttäjälle hypoglykemian.

Metformiinin ja syömättömyyden aiheuttama hypo liittyy siihen, että metformiini hillitsee maksan sokerintuotantoa; sokeria tulee siis vereen vähemmän maksasta ja syömättömyyden vuoksi ei lainkaan ravinnosta.

Metformiini vaikuttaa myös siten, että lihaskudoksen solujen kyky ottaa sokeria sisäänsä ja hyödyntää sitä paranee. Liikunta lisää sokerin kulutusta lihassoluissa. Yhteisvaikutuksena voi olla se, että sokeria siirtyy lihassolujen sisään niin paljon, että verensokeri laskee liikaa.

Mutta tosiaan nämä ovat poikkeuksellisia tilanteita. Valtaosalle metformiinin käyttäjistä ei tule ongelmia paastosta tai liikunnasta. Hypotilanteet liittyvät useimmiten metformiinin yhtäaikaiseen käyttöön muiden verensokeria alentavien lääkkeiden kanssa.

Kakkostyypin diabetes on monimuotoinen sairaus. Siitä on tehty tutkimuksia, joissa on päädytty useisiin erilaisiin D2 muotoihin.

Tämä on hyvä huomio. Nykyään tiedetään, että D2-diagnoosin saaneet eivät ole yhtenäinen ryhmä. Alaryhmien välillä on monia eroja, myös siinä, miten reagoi tiettyihin lääkkeisiin.

 6 
 : Maaliskuu 21, 2019, 11:57:13 ap 
Aloittaja kivitatti - Uusin viesti kirjoittanut Susihukka65
::)

Mikä jäi mietityttämään?

Jos en kirjoittanut tarpeeksi selvästi: Naakan rauhoitus (= laji jätetään rauhaan, ei "hoideta") purettiin viime vuonna 25 vuoden jälkeen. Maa- ja metsätalousministeriön esityksessä naakalla ei olisi ollut edes pesimärauhaa mutta valtioneuvoston päätöksen ansiosta nyt on. Kiitos nyt jo työnsä lopettaneelle valtioneuvostolle tästä päätöksestä.

 7 
 : Maaliskuu 21, 2019, 10:46:21 ap 
Aloittaja mattiyy - Uusin viesti kirjoittanut ERKKU
Tänne sopisi seuraava pähkäiltäväksi. Tunnetusti ihmisen (terveen) kokonaisglukoosimäärä on n. 0,9 g/l eli n. 5 g. Tunnetusti myöskin 10 g syötyä glukoosia nostaa n. 2 yksikköä veren sokeriarvoa, ja 2 yksikköä vastaa 2 g glukoosia. Minne menivät ne 8 g ? En ole missään nähnyt selitystä, vai onko minulla jäänyt jotakin nenän varjoon!!

 8 
 : Maaliskuu 21, 2019, 08:16:12 ap 
Aloittaja Vene67 - Uusin viesti kirjoittanut timo
Tiukassahan se tarra on. Itse lähden irrottamaan sitä kulmasta varovasti rullaamalla. Mikään ei varmaan estäisi poistaa tarroja vasta kolmannen tai neljännen jälkeen, jolloin paksumpi pinkka saattaisi olla helpompi repiä irti.  En käytä sitä soikion muotoista tarraa, koska mokkula yleensä irtoaa käsivarresta viikon jälkeen, jolloin se jäi roikkumaan kiinni vain sensorista.
Hihnan kanssa en tullut toimeen. Mokkula pysyi paikallaan korkeintaan tunnin, jonka jälkeen piti riisua vaatteita, että sen sai taas paikalleen. Ehkä olisi pysynyt paremmin, jos olisi kiristänyt hihnan tiukkaan, mutta se tuntui epämukavalta.

 9 
 : Maaliskuu 21, 2019, 07:31:46 ap 
Aloittaja Nainen57 - Uusin viesti kirjoittanut Friita
Mulle tulikin yllätysvuosikokeet  :o Niin yritän kysellä lääkäriltä tästä. Laitoin d-hoitajalle viestiä muissa asioissa ja mainitsin, että pumppu toimii vielä hetken, kun se marraskuussa vaihdettiin ja että takuu umpeutuu kuitenkin toukokuussa. Syksyn lääkäri oli laittanut mulle vuosikokeet huhtikuulle  ::) Kun edellinen väli venyi liian pitkäksi.

 10 
 : Maaliskuu 20, 2019, 16:21:02 ip 
Aloittaja MKo - Uusin viesti kirjoittanut ERKKU
Kasvisravinnon puolella on kyllä kohtuullisen korkeat hiilihydraattimäärät. Hyvillä valinnoilla varmaan löytyy kyllä hyvät ratkaisut. Panen tässä malliksi Barbara O`Neill:n videon. Barbara edustaa kasvisruokavaliota luennoillaan. Tässä suoraan ei taida olla kyse ruokavaliosta, vaan diabeteksesta ja verenpaineesta. Barbaralla on iso määrä videoita joista plokkaamalla voi löytää oikeita juttuja.
https://www.youtube.com/watch?v=QQbqoNuFfu0

Sivuja: [1] 2 3 ... 10

Linkkejä