Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Kohtauspaikan toiminta => Aiheen aloitti: Yogi - Tammikuu 05, 2005, 10:05:00 ap

Otsikko: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Yogi - Tammikuu 05, 2005, 10:05:00 ap
Tuollainen nami-nami-positiivinen säie vaatii aivan välttämättä vastapainon. Hyötyjä ja haittoja on syytä vertailla rinnakkain. Onko joku tehnyt hoidossaan pahoja virheitä, kun on soveltanut jotain Kohtauspaikalta lukemaansa juttua?

Aikaa meiltä kaikilta on varmaan tuhrautunut tähän paljon. Sen olisi voinut viettää reippaiden harrastusten parissa. Ruudun ääressä istuminen ei ainakaan kakkosille ole hyväksi.
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Antsu1 - Tammikuu 05, 2005, 10:32:00 ap
No suoraan sanoen mun työnantaja on kokenut suurimmat haitat menetetyn työajan muodossa, koskapa mulla tulee vierailtua täällä turhan usein juuri työajalla    

Tilanne ehkä muuttuu - tai sitten ei, kun saan kohta uuden koneen kotiin ja ADSL-yhteydet  
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: zebra1 - Tammikuu 05, 2005, 13:22:00 ip
Totta Yogi    

Mä en kyllä muista yhtään tapausta, että olisi oikeasti tullut jotain haittaa kohtauspaikan neuvoista. Itsehän mä niitä aina sovellan, ja omalla vastuulla kuten lääkärinkin neuvoja.

Työajalla mäkin tätä teen. Mutta mä oon nopea kirjoittaja    Ja olen ajatellut että jos jotkut käyvät röökillä monta kertaa päivässä, kai mä voin käydä täällä virkistäytymässä.
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: marjalehti - Tammikuu 05, 2005, 13:53:00 ip
Noin vuosi sitten topakkana kotiäitinä aloin keittää pienemmän lapseni tutteja (vaikkei välttämättä olisi enää edes tarvinnut, ajattelin että hyvähän niitä välillä on keitellä/steriloida...)
No, luulin että se 5 minsaa riittää ja odotellessa voin kävästä kohtauspaikalla katsomassa, mitä täällä on.

Vierähti se viisminuuttinen kai vähän pitkäksi... Kattila meni roskiin suoraan sen jälkeen, tutteja ei enää voinut tunnistaa tuteiksi...
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Konrad - Tammikuu 05, 2005, 18:24:00 ip
Ei nyt kyllä pikaisesti ajatellen ole ollut mitään haittaa tai sitten haitat ovat jääneet täysin positiivisten asioidn peittoon.  
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Tammikuu 05, 2005, 19:07:00 ip
Olen ollut kohta 30 vuotta d. Ei ole mitään elinmuutoksia tai lisäsairauksia. Aiemmin en edes tiennyt niistä juuri mitään, kun asenteeni on ollut se, että perehdyn vasta kun jotain ilmaantuu. Palstan patioita luettuani olen alkanut liikaa ajatella elinmuutoksia/ lisäsairauksia ja tuntuu, että olen jopa kokenut itseni aiempaa vakavammin sairaaksi diabeetikkona.
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Tammikuu 05, 2005, 19:27:00 ip
Saara, minulla on jokseenkin sam tilanne, mutta minun on vaikea pysyä poissa näiltä sivuilta - ja, noh netistä yleensäkin. Väsyttääkin niin kamalasti jatkuvasti eikä saa mitään aikaiseksi. Olin jo syksyllä väsynyt ja viimeinen niitti oli 10.12 saapunut terveyskeskuksen kirje silmänpohjista - lievää taustaretinopatiaa ja lievää turvotusta makulopatia-alueella molemmissa silmissä. Muutenkin vuosi 2004 oli enimmäkseen kammottava minulle. Tulenen reputtamaan useita kursseja, kun en saa viimeisiä suorituksia niitä varten tehtyä. En vain pysty aloittamaan. Yleensä opintoni etenevät hyvin/kohtuullisesti vaikka voisin miten huonosti. Mittaan vain sokereita ja uusin pitkäsokeri 7.9 oli kovan työn takana. Olen pahoillani että tilitän. En vain voi puhua mistään kellekkään kasvotusten.
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: reeta - Tammikuu 06, 2005, 09:40:00 ap
Tiedä onko tämä haitta vai hyöty. Olen aika uusi diabeetikko ja d-hoitaja mut tälle sivulle neuvoi.Se kyllä sanoi, että en saa vielä yksin kokeilla mitään teidän neuvojanne vaan yhdessä mietitään niitä.

Nyt, kun menen d-hoitajalle, niin olen alkanut sille puhuun teidän nimillänne tyyliin, että Tonni tai wulvaaja tai pulla jne näin neuvoi, teenkö niin. Vaikka ette olekaan juuri minua neuvoneet niin minä vähän jokaisen neuvon, on se annettu kelle tahansa, haluaisin itseeni kokeilla. Mun koko aika meinaa mennä siihen, että mie tingaan hoitajan kanssa teidän sanoista.
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Tammikuu 11, 2005, 20:19:00 ip
Mulla on ihan sama juttu. Diabetes-hoitaja oikein suuttui ja sanoi: Nyt teet vaan niin kuin minä käsken.
En tiedä, onko toikaan ihan oikein.
Joka tapauksessa koko ajatuksen vertaistuesta voisi panna kokonaan uusiksi.
Lopettais tämä lääkärileikki ja ruvettais tukemaan toinen toisiamme. Ikään kuin IHMISINÄ.
Saa olla eri mieltä.
terveisin Veera
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Kian - Tammikuu 13, 2005, 17:35:00 ip
En kyllä tykkää Veera että se oli ihan oikein sanottu d-hoitajalta. Mun kokemukseni on että me olemme ne jotka voidaan auttaa parhaiten itseämme. Olen monta kertaa tuntenut ettei lääkärin ohjeet ihan oikein ole. (Inskan ottaminen ei ole mikään penisiliinin-ottaminen.) Kerran kun sisko tuli lääkäristä (on ja d1)oli saanut uudet insuliiniannokset. Kun hän näytti ne minulle tajusin heti että nyt tais mennä päi h:hon. Siskoni on lyhytkasvuinen ja hänen uudet annokset olivat puolet enemman mitä mun. Vedin hänen annokset reilusti alas ja olin kauhuissaan...
Eikä sekään ollut oikein. Siskoni meni siltikin samana yönä tajuttomaksi. Paskat!
On minusta hyvä saada kuulla miten toiset tekee siinä ja tässä tapauksessa. Sitten saa itse ottaa toisen kokemukset ja punnita ne omalla päätöksellä.
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Tammikuu 13, 2005, 17:39:00 ip
Siinä taas kerran nähtiin miten eriarvoisessa asemassa me olemme saada kunnollista hoitoa, tietoa ja apua.
Kyllä sitä voi puhua suu vaahdossa vaikka mitä, mutta kun tosi paikka tulee silloin mitataan se, että onko LAKI KAIKILLE SAMA.
terveisin Veera
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Guest - Tammikuu 25, 2005, 12:55:00 ip
Nyt alkaa minullakin tuntua jo Kohtauspaikan haittavaikutukset. Tänä aamuna olen lueskellut silmät tuhrussa näitä viestejä muutaman tunnin ja kaikki muu on jäänyt tekemättä. Mutta kai se johtuu siitä, kun välillä jää useitakin päiviä väliin ettei tule edes kurkattua tänne.
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Sefa - Tammikuu 26, 2005, 15:47:00 ip
Tää kohtauspaikka vois olla jaoteltu jotenkin eri ikäluokille omansa, sillä vaikka olen itsekin ollut nuorena diabeetikko ilman tätä palstaakin tuntuu tyhmältä lukea lasten lörpöttelyä kun itse olen sairastanut 35 vuotta ja enemmänkin tätä monen geenivirheen aiheuttamaa aineenvaihduntasairautta, jonka yksi paskanen osa on diabetes. Milloinkahan hoitohenkilöstö tämän lopultakin myöntää? Sitä olen jo odottanut ainakin 20 viimeistä vuotta. Aina sama laulu joka kerta kun hoitohenkilöstö muuttuu, nyt vaan olen törmännyt jo siihen seikkaan että diabeteshoitajat kyselee "milloin sinulla tämä II-tyypin diabetes oikein alkoi". Aika törkeää huolimattomuutta potilaspaperini edessään olevalta hoitajalta. Tosiaan tämä palsta voisi olla selvempi jos ainakin taudin keston tai hoidettavien iän mukaan olisi jotenkin jaoteltu edes otsikot. Nythän palstan käyttäjät kirjaa omat viestit ihan minne sattuu osumaan.
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: dadda - Tammikuu 27, 2005, 10:45:00 ap
onhan tää jaoteltu ikäluokkien mukaan?? sitä vaan on niin monenlaista henkistäkin ikää    ja on aina ihan sattumasta kiinni, kenen kanssa mennee "kemmiit kohakkain", ei iästä tais sairastamisajasta.

...tai sitten en vaan ymmärtänyt viestiäsi, kun olen sairastanut vasta 13 v...  
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Nikka - Tammikuu 28, 2005, 01:52:00 ap
Mäkään en ole sairastanut vasta kun 33 vee mutta minusta on kiva lukea mukuloitten ja perheitten ja vähemmän aikaa sairastaneitten juttuja. Ja en varmaankaan kirjoittais vaan osastolle" naiset 30-40w,sairastaneet 30-40w",koska sinne ei aina olisi asiaa ja jonnekin muualle olsi..

Millä tavalla tämä nykyinen systeemi tuntuu sekavalta? Joittenkin hoito-tai muitten tietojen nökyminen suoraan viestissä voisi helpottaa,ettei niitä Joka Kerta tarviiskaivella erikseen henkilötiedoista..
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Marja68 - Tammikuu 31, 2005, 12:53:00 ip
Minun kehoni tuottaa adrenaliia, kun luen erään tietyn nimimerkin asiaan kuulumattomia kommentteja mukavastikin alkaneisiin ketjuihin. Tämän nimimerkin itse aloittamia ketjuja en edes viitsi avata, mutta kun niitä typeriä kommentteja löytyy mielenkiintoisistakin ketjuista ja jopa nuorten palstalta.

Niin siitä haitasta. Verensokeri nousee, kun adrenaliini virtaa.
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Mila - Tammikuu 31, 2005, 15:34:00 ip
Marja68, sama juttu.  Puhumattakaan verenpaineesta...  
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Renzo - Tammikuu 31, 2005, 18:00:00 ip
Ei olisi varmaan pahitteeksi, jos jäsen N:o 1
käyttäisi IP. taikasauvan antamaan voimaa palstoilla. Saattaisi piristää, kuin aurinkoinen kevätpäivä!
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: tapsa - Tammikuu 31, 2005, 18:55:00 ip
Joo, kyllä se Vene taas pyörii kuin ryssä Anttilassa ja hukkaa tämän tästä itsensäkin.

Kumma kun kehtaa !
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Nikka - Helmikuu 01, 2005, 17:38:00 ip
OT OT OT:

Mitä haittaa?? No kyllä ärsytti,kun luin viime yönä liiton 50w juhlasta,jonne Vene oli laatinut uuden ohjelman. Kysyn nyt Liitolta miksi Keiju saa liihotella mutta Nikka ei saa nikotella? VAADIN kaikille vapaata nikotteluoikeutta.On täyttä eläinrääkkäystä kieltää vapaa nikottelu keltä tahansa.

Ja millä perusteella, kysyn vaan.Ei riitä syyksi,että on joku diabeetikko.Ehei, en hyväksy tätäkään.Haluan vastauksen KIRJALLISENA ja ainakin kolmena kappaleena. Ja älkää taas unohtako niitä ta-vu-vii-vo-ja.

Lisäksi haluan,että kaikki lakkautetaan ja lopetaan.Kun kaikki on lakkautettu ja lopetettu, se pitää puolittaa.Kun kaikki on lakkautettu,lopetettu ja puolitettu, on se vielä jaettana TASAN KAIKILLE. Eikä sitten taas mitään surkeita viipaleita,ehei.Ei mitään summanmutikkaa vaan ainakin mmol jokaiselle.Eikä suinkaan litrassa vaan vaadin,että Liitto jakaa kaikille ainakin 20 mmol/ml.

Vaadin myös saada tietää miksi Liiton nimi on joku naurettava Diabetesliitto!!MITEN  se liittyy diabetekseen,kysynpähän taas vaan,vaikka en varmaan taaskaan saa vastausta niin kysyn silti.

Haluan heti,että Liiton nimi muutetaan muuksi.Muu-liitto on sopivan tasapuolinen,sillä kaikki muukin pitää huomioida,koska Muu kuuluu elämään ainakin yhtä paljon kun muuhunkin.Olkoot muut tästä taas mitä mieltä tahansa ja Tehän olette.

Lopuksi vaadin saada tietää,miksi täällä jauhetaan niin paljon tästä inhottavasta diabeteksesta.Tukikenkäummetushypyhypohypohypolantuslevemisblaahblaah.Miksi mulle ei noita anneta tai mistä niitä saa?Älkää teeskennelkö olevanne vaan alkakaa olla niin olette!

Olen varma,että minut poistetaan,koska eriän.Jos ette poista,syrjitte niitä,jotka haluavat tulla poistetuksi.KAIKILLA on OIKEUS tulla poistetuksi.Voitte rauhassa tanssia vaikka Kissanpolkkaa kunhan ette puhu siitä täällä.

Se on PELKKÄ tekosyy, koska mikään ei kuitenkaan kuulu taas mihinkään.En HYVÄKSY tätä tällaista ja kunhan vaan muistan mitä en hyväklsy niin kerron sen kyllä teille kaikille halusittepa tai ette.

Täällä kun on niin naurettavan sairasta menoa,ettei saa edes isoja kirjaimia käyttää.ISOKIRJAINISOKIRJAINISOKIRJAIN!!Hähähä,siitäs saitte vai saitteko? No saittepa tietysti,ja oikein Liiton kuoressa vaikkei kukaan kehtaakaan tunnustaa.

Kukahan tästäkin taas ensin älähtää.Varmaan istutte siellä yötäpäivää koneella vahtaamassa että mitä kamalaa se taas kirjoitti.Ja voivoivoi.No, eikö riitä uskallusta,hähäää
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: tapsa - Helmikuu 01, 2005, 17:48:00 ip
VAU !!

Kopsaa tuo vielä joka osioon ja huomenna uudelleen !

:-)
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Nikka - Helmikuu 01, 2005, 17:50:00 ip
En osaa  
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Nikka - Helmikuu 01, 2005, 17:51:00 ip
Sitä paitsi täällä saa kopsata vaan öisin..
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Viljo - Helmikuu 01, 2005, 18:42:00 ip
Hei!

Onko jokin "viirus" iskenyt tai tullut kohtauspaikalle kun ei oikein näyttäisi Nikan kirjoittamalta?

Tänään näytti olevan keskustelu sivut vähän aikaa suljettuna huollon toimesta ja nimimerkki Vene kirjoituksia ei ole näkynyt.

Nikka, jos olet todella kirjoitellut edellä olevan? Olen huolestunut. Vastaisitko vaikka yksityis viestillä tai sähköpostilla.

Terveisin Viljo
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Nikka - Helmikuu 01, 2005, 19:03:00 ip
Ei syytä huoleen.Vaihtoehtoja on kaksi: liukastuin suihkussa,kolautin pääni kaakeliin ja siitä saakka olen alkanut epäillä.

Tai: Liiton lähettämät humaloidit kaappasivat vähäisen ja jäsentymättlmän persoonallisuuteni ja siitäasti olen alkanut epäillä.
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Nikka - Helmikuu 01, 2005, 19:07:00 ip
Epäilenpäsilti,että minä seolin mutta en tunnusta mitään  
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: tapsa - Helmikuu 01, 2005, 21:06:00 ip
Viljo ja muut !

Eikös tuossa ollut "rautalangasta väännettynä" erään täällä (monien harmiksi) kirjoittavan elämäntyö.
Ettei vain joku vieläkin kahelimpi mene sitä "copy-pastella" kaikille julistamaan.
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: RAR - Helmikuu 01, 2005, 22:18:00 ip
Viljo; se oli Nikka, mutta ihan huumorilla.    Nykyään tahtoo vain epäillä kaikkea.. eikä ihme.

Nikka; Ei noin. Ensin pyydetään anteeksi ja sitten aloitat monta viestiä eri otsikoilla ja sitten vastaat itse itsellesi ja lisäät siihen vielä Murphyn lain.

Keiju
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Nikka - Helmikuu 01, 2005, 22:21:00 ip
En osaa mitään copypastea käyttää, se tulkoon taas kerran snottua*huoh*.Liitto kouluttaa vaan omia agenttejaan*wirn* kopioimaan. Veera on Astmaliiton agentti mutta ei vaan tunnusta..
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Nikka - Helmikuu 01, 2005, 22:25:00 ip
En jaksa,vaikka harkitsin kyllä sitäkin tyyliin:akkiNelone: oletpas,älä venkuta vastaan..

Kaikille tässä tiedoksi,että kirjoitan kaikki viestini vaan rekisteröitynä(ai mutta eihän sitä kai nykyään muuten voikaan).Tuli vaan mieleen,jos yöllä joku alkaa nikotella..

Keiju: Sopiiko että siellä kekkereissä sitten liitelet mun nikottelun tahdissa?Voin nikotella vaikka diabeteshymnin.Äh, pitää vaan ensin säveltää se..
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Nikka - Helmikuu 01, 2005, 22:28:00 ip
Mua epäilyttää:Liiton kello näyttää olevan 10 min jäljessä oman kneeni kelloa..Viestit tulee myöhemmällä kellonajalla näkyviin.KUKA ne tarkistaa tässä välissä?
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: RAR - Helmikuu 01, 2005, 22:31:00 ip
Niin, ja minun pitää kasvattaa ne siivet. Muuten on lento-ominaisuudet kuin alamisella...

Keiju - nyt kutsuu sänky. Öitä!

P.S. Mee Nikka nukkuu ennen kuin meidät poistetaaan palstalta  
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: RAR - Helmikuu 01, 2005, 22:32:00 ip
Joo, väsy painaa; Tarkoitin lento-ominaisuuden kuin alasimella, ju nou?

Keiju
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Nikka - Helmikuu 01, 2005, 23:01:00 ip
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Marke - Helmikuu 02, 2005, 08:45:00 ap
Kiitos Nikalle makoisista nauruista. Ja tähän sitten 237 hymynaamaa....
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: zebra1 - Helmikuu 02, 2005, 10:37:00 ap
Nikka, aivan loistava parodia! Unohdit kyllä mainita kestoinhokkisi nimeltä, siltä varalta että joku ei olisi jo aiemmin arvannut keitä he ovat  
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: tapsa - Helmikuu 02, 2005, 11:07:00 ap
Viikon koomikko on Nikka.
Tonni näyttää vakavoituneen.
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 02, 2005, 13:23:00 ip
Tapsa !!!
Empäs ole.
Mielenhäiriössä vain rupesin kirjoittelemaan kyynistä blaa blaata kengistä ja liukuesteistä.

Se Tonni, se vainoharhainen, skeptinen,
epäilevä Putkiaivo.
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Nikka - Helmikuu 02, 2005, 13:44:00 ip
No Tonni, äläs nyt *kutittaa nenästä*  

Ei seollut parodia vaan tiivistelmä epäkohdista..
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 02, 2005, 14:09:00 ip
Juupas !!!

Nenä koilliseen.
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Joritami - Helmikuu 02, 2005, 22:16:00 ip
No tehän täällä vasta hauskoja olette! Ei oikein "ulkopuolisena" tiedä ivailetteko toisellenne tosissaan vai oletteko vitsiniekkoja, mutta hyvät naurut sain silti, kiitos.

Vierailen normaalisti tuolla D1 ja lapset -palstalla, kun lapsellani on ollut D1 4,5-vuotiaasta lähtien. Mutta taidan käydä muilla palstoilla useamminkin, niin saa välillä huumoriakin tähän diabetes-arkeen...
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Nikka - Helmikuu 02, 2005, 22:58:00 ip
Kirsi: No ei ihan tosisaan sentään  
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: tapsa - Helmikuu 03, 2005, 09:17:00 ap
Tästä sisäpiirin komiikasta saa tosiaan eniten irti, jos selaa kirjoituksia säännöllisesti joka otsikon alta.
Tosin silloin voi helposti huumori kadotakin.
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: tapsa - Helmikuu 03, 2005, 09:19:00 ap
Ohje tosikoille:
Jos ei ole tarpeeksi selkärankaa, niin pitää kasvattaa paksu nahka, ettei kokonaan lysähdä.
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Nikka - Helmikuu 03, 2005, 15:07:00 ip
Nahka paksunee kätevästi myös, jos pistelee tasaisesti ympäri kehoa.Tosin omalla kädellä vaikka selkään se voi olla yllättävän hankalaa  
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: vivianv - Helmikuu 03, 2005, 21:52:00 ip
Täällä voi saada kirjoituskohtauksen. Parempi sekin kuin saada diabeteskohtaus, niinkuin sai laatujulkaisu Helsingin Sanomien mukaan se mies juuri ennen kun ajoi autolla tieltä ulos.

Laitoinpa muuten sinne palautetta asiasta. Vastaukseksi sain tylyhkön viestin, että matalan vs:n sijaan diabeteskohtaus selventää tilannetta paremmin suurelle yleisölle.  
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Ellu - Helmikuu 03, 2005, 23:37:00 ip
Hei vivianv!

Olipa tyly vastaus Helsingin Sanomilta. Kohta ei ainakaan kukaan tiedä mikä on alhainen verensokeri, jos oikeilla nimillä ei voida puhua. Sekoittaa vaan entisestään niitä, jotka eivät diabeteksesta paljoa tiedä. Hyvä kuitenkin, että yritit korjata asiaa, vaikka eivät siitä opiksi ottaneet  
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: RAR - Helmikuu 04, 2005, 09:25:00 ap
Hmmm... Millainenhan olisi diabeteskohtaus?

Keiju - aina kirjoituskohtauksessa
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Rinkeli - Helmikuu 04, 2005, 10:04:00 ap
Diabeteskohtaus = tämän aamun PARKAISU kun odotetun 5 mmol/l sijasta mittarin näytössä möllötti 19,0. Lantus lakannut vaikuttamasta? Flunssa tulossa?

(Sitä seurasikikin sitten perhekohtaus kun mieheni tokaisi että mitä siitä lapsenteostakin tulee kun tuo tasapaino on tuollainen. Neljä tuntia kommentista je edelleen itkettää    )
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: vivianv - Helmikuu 04, 2005, 10:43:00 ap
Voi että Rinkeli. Varmasti harmittaa tuollaiset sanomiset. Minä vaihdoin lantuksen just vauvakuumeen lakia levemiriin. Ajattelin tässä kuukaudessa laittaa sokrut kuntoon ja vauvan alulle. Noh, nyt on mieli aika mustana, kun ei se niin helppoa ollutkaan.

Ei miehesi varmaankaan tarkoittanut pahaa. Hän vain haluaa lasta tosi paljon ja purkaa yleistä harmitustaan tuollaisilla puuskahduksilla. Voisitko puhua asiasta sitten kun olet hieman tasoittunut ja pyytää enemmän tukea ja rohkaisua. Näin lopputulos on varmastri parempi, kun paineiden kasaamisen sijaan lohdutetaan. Ei kai meistä kukaan, kuumeilija tai ei, hanki korkeita sokruja tahallaan.
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Rinkeli - Helmikuu 04, 2005, 10:58:00 ap
Kyllähän sen järjellä ymmärtää että mies purki turhautumistaan siihen, että miksi Lantus on aiemmin toiminut luotettavasti ja juuri nyt alkaa vaikuttaa ihan miten sattuu.

Ei siis tarkoittanut syyllistää, mutta tunnepuolella sitä reagoi välillä järjettömästi  

Tsemppiä sinulle Vivianv Levemirin kanssa ja kiitos rohkaisusta  
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: vivianv - Helmikuu 04, 2005, 11:08:00 ap
Niinpä. Suuria tunteita herättävät jo yksin diabetes tai vauva. Ne kun yhdistää, niin ruutitynnöri on valmis ja paukahtamaisillaan pienimmästäkin. Meillä tämä tynnöri on vasta mun pään sisällä, mutta mitä tapahtuukaan, kun se nostetaan sieltä olkkarin keskilattialle.

Ken elää, se näkee.
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Maaria. - Helmikuu 04, 2005, 11:26:00 ap
Minä sain d-kohtauksen tiistaina. Yli vuoden olen yrittänyt hiki päässä saada sokruja vauvakuntoon. Tässä on vaihdettu insuliinia, pistosmääriä, pistosaikoja, pistospaikkoja, punnittu ruokia, mitattu, mitattu, mitattu... Alkoi tuntua, että on just sopivasti kaikki ja vs oli loistava (nukkumaan mennessä 5-6, aamulla alkoi 4:lla). Sitten alkoi jakso, että koko ajan korkeita. Kantapään kautta siinä opin, että mulla vaikuttaa kk-kierto, vaikka olen aina toisin väittänyt.

No tiistaina en ollut tätä vielä tajunnut vaan mittasin jälleen mielestäni järjettömän korkean. Pistin Humalogia tuloksetta. Sitten iski tolkuton suuttumus, ahdistus, väsymys ja masennus. Miehelle en viitsinyt valittaa, on kuunnellut sitä jo niin paljon. Otin kännykän ja laitoin tekstarin jokaiselle, jolle kehtasin ja kerroin että just nyt tulen hulluksi diabeteksen kanssa ja olen niin loppu, että järki lähtee.

Samana iltana tajusin korkeiden syyt ja aloin miettiä, että tulikohan turhaa dramatiikkaa terveiden ihmisten luettavaksi. Piti sitten selitellä, että olen vielä elossa ja järjissäni...

Tämä on siis diabeteskohtaus!  
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: RAR - Helmikuu 04, 2005, 13:13:00 ip
Kiitos Maarit selvennyksestä! Minä saan siis diabeteskohtauksia säännöllisesti.  
Hyvä tietää, jos joku kysyy.

vivianv: Aiotko siis yrittää vauvaa Levemirin kanssa? Ymmärsin, ettei sitä vielä suositella raskausaikan, kun ei ole tutkimustuloksia? Vai olenko ihan hakoteillä?

Keiju - joka TAAS vaihteeksi unohti pistää eilen illalla Levemirin ja aamu aloitettiin arvolla 22,5 ja hevosannoksella Humalogia. Mä saan kohta diabeteskohtauksen!!  
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Maaria. - Helmikuu 04, 2005, 13:32:00 ip
Tämä kuuluisi varmaan d ja raskaus -osioon, mutta minulle ainakin äitipolin lääkäri sanoi, ettei Levemiriä vauvahaaveiselle.
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: vivianv - Helmikuu 04, 2005, 13:44:00 ip
Moi!

Joo. kyllä mä yritän levemirin kanssa saada sokerit vauvakuntoon. Mulle lekuri (HYKS) sanoi, ettei tutkimustuloksia levemir-raskauksista ole, eikä niitä tehdäkään tutkimuskohteen luonteen vuoksi, vaan tuloksia tulee vähitellen sitten, kun levemir-vauvoja alkaa syntyä. Kait se vs-taso on kuitenkin tärkeämpi kuin se, millä insuliinilla ne vs:t saa alas. Jonkun täytyy vaan ensin uskaltaa tehdä päätökset ekana.

Onpas tässä tavoitetta kerrakseen. Se lisäksi, että minustakin voisi tulla äiti, minusta voisi tulla Suomen eka levemir-äiti.  
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Maaria. - Helmikuu 04, 2005, 13:53:00 ip
Yksittäiset ihmisethän ne ratkaisut tekevät ja kokemusta kartuttavat. En halua pelotella, mutta en itse uskaltaisi pitää uuttaa lääkettä yhtä tuttuna ja turvallisena kuin ennen käytettyjä. Lääketieteen historiasta löytyy esimerkkejä, että uusi lääke voi tehdä muutakin kuin on osattu odottaa.

Mutta tämä on minun varovainen asenteeni. Onnea matkaan rohkeammille!
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: vivianv - Helmikuu 04, 2005, 14:28:00 ip
Maaria: Niin, mulla ei oikeastaan ole vaihtoehtoja, jos haluan saada oman nyytin. Lantuksella ja Protalla HbA1c ei alle kasin mulla painu.
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Maaria. - Helmikuu 04, 2005, 15:15:00 ip
Ymmärrän. Ja toisaalta joku rohkea minunkin insuliinimerkkini on testannut. Ja toisaalta onhan jokaisessa raskaudessa riskejä muutenkin.

Pidän peukkuja!  
Otsikko: Re: Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta?
Kirjoitti: Viljo - Helmikuu 04, 2005, 15:49:00 ip
Kun tässä on keskustelun aloittaja laittanut aiheeksi "Mitä haittaa ollut Kohtauspaikasta"

Näyttää aika helposti meillä keskustelut siirtyvän aihe-alueesta toiseen.

Mahdollisesti haittaa saattaa aiheutua ei kohtauspaikasta vaan siitä että diabeteksesta vain vähän tietävä ei mahdollisesti ymmärrä keskustelujamme kun emme riittävän yksinkertaisesti osaa asiaamme kirjoitetulla tekstillä ilmaista.

Levemiristä ollaan keskusteltu niin kuin se olisi täysin uusi insuliinilääke.

Viljon mielestä Levemir ei ole mikään uusilääke vaan tämä tuntuu olevan parannettu versio siitä "vanhasta" sinkkiprotamiini-insuliinista jolla minunkin hoito aloitettiin vuonna 1965.

Terveisin Viljo