Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Kohtauspaikan toiminta => Aiheen aloitti: Guest - Joulukuu 27, 2004, 19:43:00 ip

Otsikko: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: Guest - Joulukuu 27, 2004, 19:43:00 ip
Seuraavasta linkistä nousee verenpaineet eräitten haistattelijoiden kirjoitusten suhteen, voisiko näille tehdä jotain?

 http://www.diabetes.fi/cgi-bin/ubb/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=1;t=001023
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Joulukuu 27, 2004, 20:04:00 ip
jo nyt on kamalaa jos joku jonkun kirosanan laittaa. eihän tämä nyt mikään pyhäkoulu ole. ihan tavallinen keskustelupalsta. jos, antaisitte kiroilijan olla ihan rauhassa niin eiköhän se lopeta.
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: peppi - Joulukuu 27, 2004, 21:09:00 ip
Ei joku kirosana ole aivan kamalaa, kunhan muistaa, että tätä palstaa lukee lapsetkin.  Kaikilla on oikeus ilmaista mielipiteensä, oli se millainen tahansa, mutta kun aletaan toisia nimittelemään ala-arvoisilla ilmauksilla, siihen tulee todellakin vetää raja, eikä sitä tule sietää.
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: Raikke - Joulukuu 27, 2004, 21:39:00 ip
Jos Veera on keksinyt Proxyn käytön väärinkäytöksiinsä, on hänen poistaminen täältä, kuten nistään muualtakaan, _erittäin_ vaikeaa.
Kas kun kaikkea kivaa voi myös yleensä väärinkäyttää. Toki olen samaa mieltä, että ko. henkilön, joka itse ilmoittaa ammatikseen "Toimittaja" olisi syytä _hiukan_ ajatella sanomisiaan, tai sitten sanoa ne jossain asiaansa paremmin sopivassa nettilehdessä.
Esim. Suomi24 löytyy palstoja joka lähtöön.

-RaS-
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: pulla - Joulukuu 27, 2004, 21:59:00 ip
Mua ei tuo kiroileminen haittaa, mutta nuo jutut jotka ei nouse vyötäröä ylemmäs kylläkin.

Ja siitä lasten palstoilla käymisestä on turha siunailla nytkään, jos "lapset ja diabetes"-osiossa äidit valittaa jaksamisestaan ja kaiken vaikeudesta.
NIILLE sivuille en d-lasta päästäisi syyllistymään.

pulla
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Joulukuu 27, 2004, 22:14:00 ip
Kirjoitellaan täällä tällaistakin; Itse olen tehnyt vuosia sellaista työtä, jossa ei missään nimessä kuulemma saisi olla diabetes. En vain kertonut siitä työnantajalle.

Ja toiset kirjoittajat hänelle abloodeja antavat. Ei taida olla lapsille sopiva foorumi.
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: tapsa - Joulukuu 28, 2004, 09:33:00 ap
Jos joku haluaa täällä "puolijulkisesti" kertoa olevansa idiootti, miksi emme soisi hänelle sitä iloa ?
Toki on mukavaa, jos viestiin sisältyy myös jokin mielipide diabetesta sivuavasta asiasta, tai jopa suoraan D:hen liittyvä ajatus.
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: äskoo - Joulukuu 28, 2004, 10:09:00 ap
Pulssi 200,
ylläpito on taas reagoinut kiitettävän nopeasti ja poistanut Veeran pahimman eilisen #@*/¤§-sisältöisen kommentin.

Tämmöisellä keskustelufoorumilla on aina se rajanveto-ongelma, kun osa haluaa keskustella vain ja ainoastaan sairauteen liittyvistä asioista ja osa haluaisi välillä "keventää" muillakin aiheilla. Pienikin laajennus näyttää provosoivan rajoittajia, jotka provosoivat haistattelijoita ja...

Pitäiskös tänne perustaa uusi osio, jossa turhautunut diabeetikko saa terapoida itseään tai rekisteröitymätön diabeetikko saa sättiä toista diabeetikkoa oikein urakalla? Ja joka olisi lapsilta kielletty  
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Joulukuu 28, 2004, 11:56:00 ap
Tuota minäkin kannatan. Minulla on kyllä ihan rekisteröity nimikin mutta eihän sitä uskalla käyttää kuin hyvin harvoin. Pääsääntöisesti käytän sitä silloin kun olen samaa mieltä hallitsevan porukan kanssa. On täällä hyviä esim. kuinka jotkut nimimerkit ärsyttävät suunnattomasti toisia ja saavat sitten mitä tahansa sontaa silmilleen.

Enkä ymmärrä miksei voisi joskus kirjoittaa ihan yleisesti jostain itseään koskettavasta asiasta, koska se kuitenkin liittyy diabetekseen. Esim. tämä hyökyaalto nyt heitteli sokeriarvot sinne sun tänne. Miksei siitä sitten saa tänne kirjoittaa?
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Joulukuu 28, 2004, 12:08:00 ip
Kyllä minusta täällä saa kirjoittaa muistakin asioista kuin diabeteksesta, mutta jotkut kirjoitukset (on nyt jo poistettu) olivat mielestäni sellaisia, mitkä ei kuulu millekään palstalle. En ole mikä pyhäkoulu-saarnaaja, mutta mielestäni aikuisten pitää osata käyttäytyä, myös verkossa.

Kuten peppikin tuossa yllä "sanoo" ettei joku kirosana ole niin kamalaa ja mielipiteensä saa sanoa kukin, mutta toisten räikeään nimittelyyn pitää vetää raja. Olen samaa mieltä.
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Joulukuu 28, 2004, 14:18:00 ip
Minä taas olen varmaankin tiukkapipo mutta en ymmärrä, miksi täällä pitäisi keskustella muista asioista kuin diabeteksesta, yleiset keskustelufoorumit ovat niitä varten. Minä hakeuduin näille sivuille lapseni sairastuttua ja olen täältä saanut paljon tukea. Nykyään harmittaa kun joutuu lukemaan paljon sitä kaikkea muuta jotta löytää tietoa ja muiden kokemuksia, eli aikaa menee tavallaan hukkaan. Toivon, että puhutaan asiasta ja pidetään kirjoitusten sisältökin asiallisena.
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Joulukuu 28, 2004, 15:04:00 ip
Niin sullahan itselläsi ei ole diabetesta, siksihän et voi ymmärtää, että ei jaksa aina vaan siitä puhua. Haluaa silti tuttujen ja turvallisten kirjoittajien kanssa kirjoitella.
Onhan omaisille ja läheisille vaikka kuinka paljon keskustelufoorumeita, teitä ei kosketa tämä d yhtään. Ainoastaan teidän läheisiäänne. Minusta te voisitte täältä siirtyä muualle vaikertamaan ja tänne jäisi vaan itse sairastuneet.Eikä tarvitse vastata kuinka raskasta on lasta hoitaa, ei kiinnosta eikä se tänne kuulu.
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: pulla - Joulukuu 28, 2004, 15:38:00 ip
Ei hullumpi idea.
Kaikki omaishoitaja-äidit vertaistukikeskusteluun "lapset ja diabetes" otsikon alle kitisemään.
Tulisi muille rauha vaihtaa mielipiteitä kaikesta muustakin siinä "tutussa porukassa". Mikä pakko meidän olisi kahlata jossakin keskusteluviidakossa, kun on tämä omakin.
Eihän sitä AINA JAKSA puhua vain sairaudesta, johan siinä ystävätkit kaikkoaa.

Miten mua nyt näin nyppiikin...

pulla
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Joulukuu 28, 2004, 16:33:00 ip
Enpä ole aikoihin käynyt sivuilla, eikä taida olla halua taas pitkään aikaan...
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Joulukuu 28, 2004, 17:58:00 ip
sinulle joopa-joo, minulla itselläni ei ole d:tä, mutta lapsellani on ja kyllä silloin kun se todettiin tuntui kyllä siltä että se on samalla lailla minullakin. Kuka olisi lapseni hoitanut ellen olisi opetellut tuota valtavaa tietomäärää kuinka hoidan lapseni ja kuka valvoisi lapseni sängyn reunalla jollen minä?
Ei nyt tarvitse vähätellä äitien ja isien osuutta pienen ihmisen sairastuessa.
Minä sain ainakin vertaistukea tältä palstalta silloin kun olin "ihan pihalla" täsät kaikesta kiitos siitä kuuluu lapset ja diabetes osioon.
Mielestäni on tärkeää että koko perhe osallistuu tämän kanssa elämiseen alusta alkaen, toki en mielelläni päästä kylläkään lastani yksin tälle palstalle lukemaan, on sen varran ilkeitä kommentteja välillä että se kyllä osuu ja uppoo pieneen ihmiseen.
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: 45beni - Joulukuu 28, 2004, 18:05:00 ip
Eiköhän netti demokratiaan kuulu että saa, ja on hyväkin olla erilaisia mielipiteitä. Henkilökohtaisuuksiin meneminen on sitten ihan toinen juttu.

Diabetikkona olen sitä mieltä, että ei todellakaan aina jaksa lukea, sen enenpää kuin kirjoittaa aina sairauudesta, vaikka tuntuu että se onkin täällä kielettyä. Sääli, koska mielestäni diabetes on muutakin kuin sairastelua, minulle se on identiteetti, en muista elämää ennen d1.
Eikä se myöskään ole pelkkää kärsimystä, vaan myöskin elämää, sekä hyvällä että pahalla, kuten kenentahans elämä on.

Ymmärrä kyllä myös omaisten tarvetta jakaa ajatuksiaan ja tuntojaan, mutta on totta että olemme hieman eri puolella, me jotka sairastamme, te jotka olette omaisia, ja te jotka olette sekä diabetikkoja että omaisia.

Eli toivon että periaate jokaiselle jotain toimisi täälläkin, eikä diktatuuri ajattelu: täällä saa kirjoittaa vain tiettyjä ajatuksia.

Yrittäkäämme siis hyväksyä se tosiasia että kaikki ei ole meidän kanssamme samaa mieltä, emmekä me kaikkien kanssa.
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Joulukuu 28, 2004, 20:51:00 ip
Itselläni on tämän palstan lisäksi toinen vakipalsta, jonka tyypit ovat tulleet tutuiksi. Siellä jorisen ei-d-asiat. Toivoisin tämän pysymistä d-palstana. Ja: elämässäni on toki paljon muutakin, mutta niitä asioita puin muualla kuin täällä.
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Joulukuu 29, 2004, 14:37:00 ip
Nimimerkille no joopa joo tiedoksi: mikään ei kosketa äitiä sen pahemmin kuin oman lapsen sairastuminen, sinulla ei siitä taida kokemusta olla ja toivottavasti ei tulekaan. Eiköhän tämä ole tukipalsta omaisillekin, vai kenelle mielestäsi tuo Lapset ja diabetes-osio sitten on tarkoitettu??? Ihmettelen tuomitsevuuttasi ja suvaitsemattomuuttasi. Tekisin mitä tahansa saadakseni lapseni diabeteksen itsellesi, mutta sitä sinä tuskin pystyt tajuamaan. Sinähän voisit vaikka listata, kuka mielestäsi nyt saa kirjoittaa millekin palstalle ja minkä sisältöisiä kirjoituksia. Tai kuka saa vain lukea toisten kirjoituksia mutta ei itse vastata niihin. Valoisaa uutta vuotta sinullekin!
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Joulukuu 29, 2004, 15:09:00 ip
Ensisijaisesti näkisin että lapset ja diabetes osio on lasten diabeeteksen hoitoon liittyviin kysymyksiin, ei vanhempien kitinöihin hoitoväsymyksestä.
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: Antsu1 - Joulukuu 29, 2004, 15:17:00 ip
No jaa, kyllähän lasten diabeteksen hoitoon liittyy kiinteästi mahdollinen vanhempien hoitoväsymys.

Välillä tuntuu, että täällä on yhdellä sun toisella "hoitoväsymystä", kun pinna niin pienestä kiristyy. Minusta on hienoa, että ihmiset uskaltavat täällä kirjoitella aroistakin asioista  

Ei muuta kuin jaksamista kaikille...  
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Joulukuu 29, 2004, 15:28:00 ip
Minä en osaa lokeroida elämääni sillä tavalla, että tämä asia kuuluu vain ja ainoastaan diabetekseen ja tuo toinen asia johonkin muuhun. Joku toinen ehkä osaa lokeroida. Esim. työasiat vaikuttaa minulla diabeteksen hoitoon, samoin ihmissuhdeasiat ja muut sairaudet. Ja diabetes vaikuttaa muihin asioihin. Mielestäni diabeteksen hoitaminen on mahdotonta, jos sen yrittää erottaa muusta elämästä täysin erilliseksi asiaksi.
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: bittersweet - Joulukuu 30, 2004, 15:53:00 ip
Omat osastot seuraaville aiheille:
-diabetes ja liikunta
-diabetes ja ruokailu
-diabetes ja työ
-diabetes ja opiskelu
-diabetes ja muut sairaudet
-diabetes ja muut sisäeritysairaudet
-diabetes ja dementia
-diabetes ja autoilu
-diabetes ja huuhaa
-diabetes ja kuolema
-diabetes ja mielenterveys
-diabetes ja päivänpolitiikka
-diabetes ja geologia
-diabetes ja kommunismi
-diabetes ja glonbalisaatio
-diabetes ja tiede
-diabetes ja sää
Kysellä ei saa mitään.Pitää olla informatiivinen.... vaikkei mitään tietäiskään....tai olla kuitenkin tietävinään.
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: reeta - Joulukuu 30, 2004, 16:06:00 ip
Muuten hyvä mutta ei tarvita tuota diabetes ja dementia , ne kuitenkin unohtavat minne ovat kirjoittaneet.

Diabetes ja omainen voisi olla hyvä. En ole vielä löytänyt palstaa missä diabeetikon omaiset voivat kirjoitella surustaan ,jos heidän läheinen diabeetikko kuolee. Hehän jäävät aikamoiseen tyhjiöön, kun ei ole mitään tekemistä kun ei tarvitse huolehtia mistään.
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: Konrad - Joulukuu 30, 2004, 17:29:00 ip
-diabetes ja geologia

Aihepiiri olisi varmaan kiinnostava. Tuosta etelänaapurista lainattuna sillä voisi olla jopa asiallista merkitystä. Siellä paikallisten mukaan sanotaan geologeiksi kaatopaikoilla "esiintymiä" etsiviä. Voisi siis ajatella aihepiirin koskevan tiettyä huono-osaisten ryhmää, jossa diabeteksen hoito ei varmasti ole kunnossa.
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: pulla - Joulukuu 30, 2004, 17:41:00 ip
-diabetes ja genealogia

Sukuvikahan se on monelle meille D2:lle.
Ja sekin ettei suksi luista, vaan kilot kerääntyvät!

pulla
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: tv - Joulukuu 30, 2004, 17:44:00 ip
Kylläpä nyt vesilasissa myrskyää!
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Joulukuu 30, 2004, 21:14:00 ip
Hei -m-!

Pahoittelen suuresti "no joopa joo"-nimimerkin puolesta! Miten joku voi sanoa, ettei d kosketa sua ollenkaan, kun se on vain lapsellasi??? Kyllä kaikilla vanhemmilla jolla on d-lapsi on kaikki oikeus olla näillä palstoilla ja yrittää purkaa esim.omaa ahdistustaan. Mun puolesta saatte valittaa niin paljon kuin vain siedätte. Mikään ei voi olla hirveämpää kuin oman lapsen sairastuminen krooniseen tautiin (paitsi lapsen kuoleminen)!!! Hirveää alkaa piikittämään omaa lastaan! Jos lapsi on vielä hyvin pieni, olisin koko ajan pelossa, että millon se menee shokkiin jne. jos ei osaa edes kunnolla vielä puhua.
Itse olin vain 1,5-vuotias kun sairastuin ja hirveä shokki äidilleni. Yli vuosi meni ennen kuin hän joten kuten alkoi hyväksymään tapahtunutta.
Inhottaa oikein monien ihmisten kirjoitukset tällä kohtauspaikalla...katkeraa...
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: bittersweet - Joulukuu 31, 2004, 08:43:00 ap
Eikö tällä diabetes palstalla voisi näkyä myös viestien määrät kasvavilla numeroilla,sekä myös viestien lukijamäärät.Tällä tavalla saataisiin profiloitua käyttäjiä.Jotkut jäkättää täällä aina,toiset puhuu vähän,mutta asiaa.
Profiiliehdotus:
-vastasairastunut,pistämisen harjoittelija
-aloitteleva diabeetikko
-harrasteleva diabeetikko
-edistynyt diabeetikko
-kokenut diabeetikko
-spesialisti diabeetikko
-diabeeteskomppanian johtaja
-diabeetesdivisioonan johtaja

-
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: tv - Tammikuu 02, 2005, 00:21:00 ap
- pistämätön D2, puhuu paljon
- pistävä D2, puhuu kohtuullisesti
- pistävä D1, puhuu jäkättäen
- pistämätön D1, ei puhu lainkaan
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Tammikuu 02, 2005, 22:16:00 ip
annetaan nyt kaikkien kukkien vaan kukkia, eihän sitä tartte kaikkien lukea kaikkia.....vai hä?
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: zebra1 - Tammikuu 03, 2005, 00:01:00 ap
Joo ja sitä vitsipalstaa ei tarvita ollenkaan, sen verran on naurattanut kun tulin kahden viikon loman jälkeen näitä lukemaan    

Luulin että täällä ois ollu hiljasta, mutta olittekin saaneet aikaiseksi kunnon matsin! Pitäiskö sinne Tampereen tapaamiseen hommata erotuomari ja pilli, vai pitäisikö varustautua hammassuojuksilla?

tv, toi sun viimeinen viesti on ihan paras, hörähtelin täällä ääneen  
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: TonninStiflat - Tammikuu 03, 2005, 08:17:00 ap
Tervetuloa "todellisuuteen" kaikki jotka nyt lomilta palaavat.
Minun mielestäni palstalaiset ovat osoittaneet vahvuutensa monellakin tapaa.
On osoittautunut että täällä pystytään sopimaankin asioista ilman että "sensuuri iskee"
Leikkimieliset viestit kuten tuo TV:n kirjoittama viestikin sisältää ajatukseella lukien määrätynlaisia totuuksia.

Tämä palsta on myös
osoittanut tarpeellisuutensa. Kun näinä päivinä ahdistuneet ihmiset ovat saaneet täällä purkaa tuntojaan.Syyllisten etsiminen kuuluu tähän prosessiin olennaisena osana.Voimattomuus voidaan purkaa milloin hallitukseen milloin jopa Jumalaan.
Mutta kaikkein tärkein on se myötäeläminen niiden kanssa joita tämä koskettaa lähemmin.

TonninStiflat.
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Tammikuu 03, 2005, 19:32:00 ip
Kuule Pulla, kyllä muakin nyt nyppii sun älyttömät mielipitees. Jos sulla on yhtään sydäntä, käypä lapset osiolla, jos pystyt niitä juttuja kuivin silmin lukea.. Häpeä!
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: Diabeetikon äiti - Tammikuu 03, 2005, 21:34:00 ip
Samat terveiset kuin ylläolevalta ja myös "no joopa joolle" samat terveiset.
Otsikko: Re: Asiallista kirjoitteluako
Kirjoitti: reeta - Tammikuu 03, 2005, 21:52:00 ip
Jos sulla on yhtään sydäntä, käypä lapset osiolla, jos pystyt niitä juttuja kuivin silmin lukea..

No mikä siinä osiossa pitäsi itkettää? Rekisteröitymättömät d lapsen äidit ja isit kirjoittavat ihan normaaleista d-ongelmista.