Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Hoitovälineet => Aiheen aloitti: fillari - Helmikuu 25, 2005, 01:01:00 ap

Otsikko: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: fillari - Helmikuu 25, 2005, 01:01:00 ap
Ajattelin tälläistä aihetta: Hoitovälineet, niksit ja ideat.

Koska monilla on erilaisia/merkkisiä hoitovälineitä (insuliinejä en tarkoita ) vaan mitä Diabeteksen hoidossa ja käytännön tilanteissa, missä niitä joutuu käyttämään, olisi jotain niksiä tai ideaa eri tilanteisiin, mitä diabeetikot voisivat hyödyntää ja vaikka mahdollisesti mittarivalmistajat, vaate, laukku ym. mitä nyt sitten kellekkin tulee mieleen, jotain niksiä tai ideaa, meille/heille?
 
Onhan täällä ollut eri osioissa jotain juttua, hoitovälineistä, miten kuljetetaan, pakataan jne.  mutta nyt ne voisi, olla vaikka tässä yhdessä paikassa tälläiset ideat/niksit ja jokainen voisi lisätä aina, kun joku hyvä juttu tulee mieleen, aiheeseen liittyen.

Voisin itse aloittaa:

Joskus aikoinaan vuosia sitten, tein aloitteen siitä kun mittarin kuoret ovat yleensä sileäpintaista muovia, eikö voisi laittaa kumisia reunoja tai vastaavia, että se ei ole niin liukas. (kädet saattaa olla kuivat). Nyt ainakin sillä mittarinvalmistajalla on niitä.

Joskus mittari saattaa putoo lattialle ja patteri(t) levii pitkin mäkiä riippuu missä on mittailemassa.
- Sitten laitoin teipin patterikannen sivureunaan, niin ei aukea, jos maahan putoo.

Nyt kun on t-paitoja eri piikitys teksteillä jne. ja ranneketta/korua on mallia, niin pitäisi varmaan sitten ideoida, jokin diabetes takki, mihin välineet saa mahtumaan.

Tai mitä tahansa niksiä/ideaa, meidän kaikkien diabeetikkojen hyväksi.

terveisin fillari
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: marjalehti - Helmikuu 25, 2005, 10:24:00 ap
Vastasairastuneena pelkäsin että hypo iskee jossain hiihtoladulla ja siellä sitten makaan reporankana ja ihmiset ihmettelee että mitä se siinä makaa eikä älyä katsoa ranteeseen jossa diabetesranneke on. Verkkatakin kaulukseen kiinnitetty diabetespinssi olisi siihen aika hyvä ratkaisu. Näkyisi ainakin heti kun on vaatteessa kiinni, ja olisi helppo siirtää liikuntavaatteesta toiseen. Kehtaisikohan sellaista kuitenkaan käyttää?  
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: RAR - Helmikuu 25, 2005, 11:57:00 ap
marjalehti:
TOSI hieno idea! Siis Diabetesliitto, HALOO! Miksi ei tosiaan ole diabetespinssiä, jonka voisi siirtää vaattesta toiseen? Ja sitten tietysti ohjeistaa hoitohenkilökuntaa, että sellaisia käytetään diabeetikoilla.

Keiju
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: Maaria. - Helmikuu 25, 2005, 13:38:00 ip
Pistän klo 15 Protan ja se täytyy laittaa reiteen. On usein hankalaa, jos on jossakin menossa. Eilen menin kirppiksen sovituskoppiin joku riepu mukanani ja siellä piikitin. Aion ommella housut, joihin tulee reiteen vetoketju pistämistä varten.
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: Nikka - Helmikuu 25, 2005, 21:10:00 ip
Mulla muuten on tollanen diabetes-pinssi.Tosin se on teetetty sellasessa liikkeessä,jossa teetin opiskeluaikana nimineuloja työvaatteeseen..

Aika pieni,pyöreä,hopeanvärinen ja teksti diabetes selkeällä mustalla kirjoituksella,Niin ja ne valkeat sokeripalat.

Just löysin kun siivosin laatikkoa.En ole kai monestikaan käyttänyt mutta mistäs joku tavallinen tallaaja tietää ettei se ole virallinen tunnus mutta hyvässä lykyssä osaa auttaa.Oli muistaakseni vieläpä aika halpakin teettää.

Laitoin sen teeteyyäni n 10 w sitten toivomuksen liitolle vastaavasta vaikka lapsille ja nuorille.Vastaus oli aika hauska..että jos joku ihan terve mukula kerää pinssejä ja tulee sekaannus,jos on mennyt tajuttomaksi     Eiköhän ambulanssihenkilöstä joka tapauksessa jollain tavalla kontrolloin sokerit jos tuollasen pinssin näkee ja jos ne on sitten vaikka 5,ei liene syytä paniikkiin ainakaan sen asian takia.Joku muu hätä tosin saattaa olla jos ihan terve menee tajuttomaksi..Hieno vastaus liitolta..
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: Nikka - Helmikuu 25, 2005, 21:14:00 ip
Ai niin ..se idea.. joskus kyllä kaipais jotain järkevää,riittävän tilavaa pussukkaa (hui,se olikin kirosana..) hoitovälineille. Olen joskus tehnyt itse kun tiesin millasen haluan..

Jossain maailmalla on kuulemma myynnissä sellasia"kodittoman takkeja",joissa on mielettömästi taskuja ja koko omaisuus kulkee mukana.Sellanen deetakki vois olla hyvä..Takki D-mitoituksella  
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: RAR - Helmikuu 25, 2005, 23:10:00 ip
Nikka: etkös tehnyt sen veressokerivihkon? Sen ISON? Ei muuta kuin pussukkaa väsäämään ja se takki? Minulla ei riitä taito..  

Keiju
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: fillari - Helmikuu 25, 2005, 23:49:00 ip
Nikka: Leikkaa vanhoista takeista taskut irti, jos niitä ei sulla ole, niin kirppiseksestä saa halvalla vaatteita, missä on taskuja ja ompele  ne sitten siihen käyttämääsi takkiin ne taskut. Niitä voi sitten lisätä tarpeen vaatiessa. Tai sitten voi hommata kalastajan liivit, kesää varten ja lakin, siinäkin on taskuja vetoketjujen kanssa.
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: Nikka - Helmikuu 26, 2005, 00:01:00 ap
Niin,siis ei tollasen takin tekeminen mitenkään ihme juttu olis..ihan normaali,siis millasen nyt itse kukin haluais ja siihen valtava määrä taskuja eri asioille.Mutta tossa myuytävässä versiossa on monta vuorta ja niissä ihme paikoissa isoja JA ERIKOISIA TASKUJA..
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: fillari - Helmikuu 26, 2005, 00:27:00 ap
Niin, siinä olisi kehittämisen aihetta, kesällä ei takkia paljon tarvita, jos on hyvät ilmat. Naisilla laukut ja miehillä vyölaukut, jos niitä tykkää pitää. Pääasia et välineet on mukana, mitä tarvitaan. Vöihin tai henkseleihinkin sais hyvin kanssa kehitettyä hoitovälinelaukut, vähän niinkuin kännyköissä.  
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: zenonah - Maaliskuu 17, 2005, 14:42:00 ip
Visio!

Eiks aika pähee olis tommonen ranneke, siis ranteesta melkeen kyynärpäähän asti, tai kyynärpään ja olkapään välille, vähän semmosen scifi-leffasta repästyn näkönen, jossa olis mittarille, kynille, pienelle tietokoneelle (arvot, hiilarit ja yksiköt ylös, niitähän on kellonkin näkösiä tietokoneita) ja kaikelle sälälle omat paikat? Sen pitäis olla helposti laitettavissa yhdellä kädellä paikalleen, kumpaan käteen tahansa, tai vaihtoehtosesti vaikka reiteen (kaivapa minihameen helman alta mittari kesäisellä terassilla   ) ja mittaria ym. pitäis olla helppo ottaa pois paikoiltaan ja laittaa paikoilleen. Yhdellä kädellä. Ja sen pitäis vielä näyttää hyvältä.
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: tv - Maaliskuu 17, 2005, 21:12:00 ip
Jos mittarin kuori on liian liukas, niin ratkaisu voi löytyä vaikkapa liukuesteteipistä. Siitä voi saksilla leikata  sopivan  kokoisen ja sopivan muotoisen palan juuri siihen kohtaan, johon liukumisen estoa tai karheampaa tarttumapintaa haluaa.
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: fillari - Maaliskuu 17, 2005, 22:56:00 ip
Zenonah: Se olisi hyvä ajatus tämä ranneke idea, tai voisi sen laittaa nilkkaankin kiinni, jokin kotelo ideoida siihen. Tämä minihame juttu, niin jos ompelee vetoketjun, niinkuin Maaria kirjoitti, et saa inskat pistettyä reiteen.  

Toi tv:n teippi juttu oli myös hyvä.
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: Placebo - Maaliskuu 21, 2005, 11:55:00 ap
Tälläkin palstalla puhutusta käsilaukkukateudesta kärsiville miehille, jotka kieltäytyvät myös vyölaukuista: reisitaskuhousut. Itse suosin myös usein trendikästä olkalaukkua.
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: LauraKin - Maaliskuu 21, 2005, 13:42:00 ip
oisko siistiä jos olis sellainen diabeteksen kontrolli-keskus kädessä, scifi-leffa tyyliin.
Sensori ja kanyyli vaan ihon alle ja parilla napin painalluksella näet verensokerin ja pystyt kontrolloida insu-pumppua jos arvoissa häikkää.
Keskus vois olla just sellainen hoitopaikassa kiinnitettävä ja kalibroitava minitietokone joka olis kooltaan vaikka kyynärpäästä ranteeseen ja siinä vois olla sellanen näyttö joka sitten näyttää kaikki tapahtumat ja arvot jää koneeseen muistiin...
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: zenonah - Maaliskuu 23, 2005, 12:45:00 ip
Laku käsittää selkeesti myös mun visioitani.    Pitäis olla vaan sen verran venyvä ja paukkuva ja ohut, että tuntuis kuin toiselta iholta. Ja vielä hengittäväkin, ettei kesällä ala kuumottaa. Insuliinivarastoakaan ei tarttis kauheen usein täydentää, sen verran pieniä kuitenkin noi yksiköt. Ja sit kun tää hommeli vielä sais energiansa suoraan ihmisestä, niinku se joku kello, josta parisen vuotta sitten keuhkottiin.
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: Nikka - Huhtikuu 11, 2005, 22:44:00 ip
No mä keksin tuolla kurssilla sellasen ruokailuapuvälineen,jota ei vielä ole(ehkä..)

Kun aina puhutaan noista kananmunan kokoisista perunoista(se 10-15ghh) mutta on käytännössä aika vaikeeta arvioida ilman mitään mittaa,että mikä on just se kananmunan kokoinen..

Niin se apuväline on sellanen koottava kananpylly. Siinä on siis höyhenet ja kullanvärisellä tai neonvärisellä liiton logo siinä kananpeessä. Neonväriseen kuuluu myös suojalasit häikäisyn estämiseksi.

Sitten päivälliskutsuilla tällätään ne suojalasit päähän ja kootaan se kookkaahko kananpee keskelle pöytää ja aletaan rivakalla ranneliikkeellä tunkea sitä perunaa  eri kokoisista reijistä läpi.Jos juuttuu kiinni on yli 15g eikä pääse yhdistyksen kevätretkelle,mutta jos sujahtaa läpi,voi syödä,koska on juuri se 15ghh.

Nyt joku voi vielä keksiä minne ne sopimattoman kokoiset perunat laitetaan..

Lisähintaan vyölenkkiin kiinnitettävä mittasetti,jossa desin kauha liiton logolla, koottava vaaka ja muuta tarpeellista tilpehööriä..
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: fillari - Huhtikuu 11, 2005, 23:06:00 ip
Nikka: toi oli kyllä paras idea, saa nähdä miten mä saan unta ensi yönä, kun nyt naurattaa niin paljon, et vedet oikkee  valuu silmistä.  

p.s. Kyllä niistä ylimääräisistä jotain raastetta saisi, vaikka salaattiin.
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Huhtikuu 12, 2005, 00:31:00 ap
No niistä kananpyllyyn sopimattomista potkoista tehdään tietysti porkkanaraastetta! Älkääs yrittäkö, kyllä kunnon D1 AINA YHDET POTUT PORKKANAKSI MUUTTAA! Varsinkin silloin, jos näkee vielä aikuisenakin painajaisia tuhannen litran porkkanaraasteannoksista, joita joutui lapsena sairaalantätin pakottamana syömään.
Jos ei tämä onnistu niin syötetään muusit kanoille. Paskokoon ensi kerralla kananmunan kokoisia perunoita kun kerran on niin hyvä!
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: Nikka - Huhtikuu 12, 2005, 13:01:00 ip
Niin tosiaan..tuosta jälkimmäisestä tulikin mieleeni,että miksei liitto ala kouluttaa kanoja munimaan sopivan kokoisia ( 15ghh) munia??

Samalla voisi alkaa kouluttaa(jos huono säkä iskee) opaskanoja huononäköisille deekollegoille(olen jo tehnyt anomuksen omasta opaskanasta). Kana menee pienempään tilaan, sitä ei välttämättä ravitse viedä iltalenkille, kana ei hauku ketään turhan päiten, se syö jämät ja kulkee matkoillakin vaikka isossa toilettilaukussa..
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: TKM - Huhtikuu 12, 2005, 18:49:00 ip
Töiden jälkeen istahdin hetkeksi koneen ääreen ja silmäilin otsikoita. Pisti silmään tää "niksi-osasto"... Nikka mahtavaa!!!!! Piristit kummasti tiistain alkuiltaa!!!!!!!!!!!!!!!!! KIITOS!
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: Konrad - Huhtikuu 12, 2005, 19:03:00 ip
Nikka!

Äläs nyt ala pelottelemaan 15 gHH kananmunilla.    Kananmunat ja varsinkin omega-sellaiset ovat perusravintoani ja tiedän, että niissä ei ole hiilihydraattia.

Konrad (vähillä hiilihydraateilla)
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: Nikka - Huhtikuu 12, 2005, 23:31:00 ip
Konrad:ei kun kananmunan (suunnilleen ) kokoinen PERUNA... siis ei kananmunassa hiilareita vaan siinä perunassa, joka on kooltaan n kananmunan kokoinen   ( toistanko itseäni???)
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: zenonah - Huhtikuu 12, 2005, 23:39:00 ip
Ja kun niitä kananmunia on vielä niin monenkokoisia, että mikähän niistä pitäisi valita?  

Sain kans lapsena ton porkkana-annokseni aika täyteen loppuelämäks. "Napostelunälkä? Ota tästä porkkana! Sen voi kuoria valmiiksi ja laittaa vesikippoon jääkaappiin. Tai sen voi pilkkoa ja laittaa vesikippoon jääkaappiin. Sen voi myös suikaloida ja laittaa vesikippoon jääkaappiin. Eikä tässä vielä kaikki, voit myös *piippiip* ja laittaa sen vesikippoon jääkaappiin!"

Eiköhän puhuta vaikka vuosikokeista, etten nää painajaisia ens yönä...
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: päivikki - Huhtikuu 12, 2005, 23:48:00 ip
Nikka! Tarkoitit kai että kanat opetettais munimaan niitä 15 ghh pottuja???

Miten tuo ihana kanan pyrstöpäämittalaitehäikäisylaseineen toimii jos perunalajike onkin lapin puikulaa? Miten päin se sitten survotaan sinne läpeen?

Mietin vaan minäkin...
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: Nikka - Huhtikuu 13, 2005, 00:11:00 ap
Ymmärtäkää nyt, että tuote on vasta kehittely-ja pantentinhakuvaiheessa    

Sitä paitsi myös muusille ja muille perunatuotteille on sorvattava oma kolo kananpeehen..
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: fillari - Huhtikuu 13, 2005, 00:17:00 ap
Se on helppoa saada noista sekoitelmista puikulaa. Laitetaan kanat orrelle, siitä vaan pätkimällä sopivan kokoiseksi hiilareiksi.

Mutta kyllä mulla oli ideakin, miehille tai miksei myös naisillekin, jotka solmiota käyttävät, niin saisi hyvin sinne kravatin taakse ommeltua inskakynille omat pienet taskut säilytykseen ja siinä voisi tuikata inskaa, jos tarvii.

Olisi hyvä kun meille olisi vielä oma diabetes räätäli, joka tekisi välineille sopivat säilytyslokerot vaatteisiin.
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Huhtikuu 13, 2005, 00:20:00 ap
Hyvä kun jollakin muullakin on porkkanakammo. Mä ihan oikeesti muistan kun me lapsiD1:set istuttiin sairaalan puisen pyöreän "leikkipöydän" ääressä ja lautasella oli ämpärillinen kuivaa porkkanaraastetta. Sitä jauhettiin ja jauhettiin eikä periksi annettu!
Myöhemmin koulussa isot porkkanat loistivat ruokatarjottimellani ja kerran kyllästyin kiusaamiseen ja tuijotteluun ja iskin yhtä kiusaajapoikaa porkkanalla päähän. Se ärsyttävä juures meni kappaleiksi ja palat lentelivät pitkin ruokalaa. Eipä kiusattu sen jälkeen - paitsi porrrrkkanoilla!  
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: päivikki - Huhtikuu 13, 2005, 00:22:00 ap
Kyllä siinä sitten pitää olla läpi myös ranskalaisille perunoille, ettei niitä tartte kokonaan unohtaa... läpeen semmonen metrimitta vielä niitä ranskalaisia varten, ettei tuu liian suuria heittoja jos ne sattuu olemaan jotain golden longsia tai tavan rainbowta tai euroshopperia, mäkkäreillä ja muillahan ne on kai vakiomittasia...

Pariisinperunoille, siis niille palleroille oma nätti pienen pieni reikä kans, jos ei sitten jotain viiriäisen peetä varata siihen homaaan???

Tahon kans tommosen kananpeen, vaikken kuulukaan jaloon D-1:n joukkoon. Voihan siitä hakee KELAlta silti korvausta diettivälineenä, ku tarvii tota painoo puottaa.
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Huhtikuu 13, 2005, 00:35:00 ap
Nimenkin pitäis sitten kyllä olla hienompi jos patenttia haetaan. Miten olis "Dee-Canapée"? Vähän niinkun se hieno keksi vai mikä se nyt on...
Röstiperunat onkin taas oma lukunsa, ne on kai paras tunkea suoraan kitaan ilman mitään sihtailuja!
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: fillari - Huhtikuu 13, 2005, 00:40:00 ap
Hyvä et  se on jo kehittelely vaiheessa, sitä kananpeetä suunnitellessa, ehkä siinä on vielä ne survaisuaukon koot avoinna, on vähän niinkuin hakusessa vielä.  Mittatarkkaa työtä täytyy tehdä ,et patenttihakemus tulee.
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: zenonah - Huhtikuu 13, 2005, 12:05:00 ip
Entäs vaan yksinkertainen "KanaDee"?

Käyttöohjeet: Paina heltasta niin nokka aukeaa, pistä sisään raa'at perunat ja paina sen jälkeen haluamaasi varvasta sen mukaan millaisia perunoita haluat ja kuinka monta annosta. (kts. kaavakuvio) KanaDee pilkkoo, pätkii, survoo, friteeraa, paistaa, leivittää ja punnitsee perunasi ja pinnistää valmiin tuotteen alla olevalle lautaselle. Valaistu digitaalinen näyttö KanaDeen silmissä kertoo koko ajan toimintaohjeet ja missä vaiheessa valmistusprosessi on.

Nopealle tilaajalle nyt kaupanpäälle sievä pesäkori KanaDeelle ja kana-aiheiset aterimet.

Ja vielä porrrrkkanasta, arvatkaa onko kivaa olla ärrävikainen?  
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: marjukka - Huhtikuu 13, 2005, 14:16:00 ip
kanaDee ei kyllä tule mahtumaan tavalliseen olkalaukkuun höyhenineen ja suojalaseineen! miettikääpä miltä näyttää kanaDee survottuna vyölaukkuun? sääliksihän sitä alkaa käydä.
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Huhtikuu 13, 2005, 15:21:00 ip
Anteeksi nyt vaan, mutta mahtaako nuo kaikki eri perunamuunnokset maistuakin loppujen lopuksi kananpa....ta?    
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: RAR - Huhtikuu 13, 2005, 15:44:00 ip
Juu, meidän työpaikan ruokalan keittiössä se on sitten jo käytössä.  

Minun mielestä sen D-kanan voisi opettaa vielä valmistamaan ruoan ja mieluimmin vielä siivoamaan.

Keiju
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: vivianv - Huhtikuu 13, 2005, 15:55:00 ip
Kanalinnut ovat moninainen lahko. Eräskin kaupunkilaislapsi oli metsällä isoisän kanssa, ja ainoa lintu, joka nähtiin, oli kaakana, eikä sitä siis voinut ampua. Lapsi ymmärsi vasta myöhemmin, mikä lintu se sellainen kirjoille tuntematon kaakana oli, kun radiosta kuului "kukkuu kuukuu, kaakana kukkuu."

Deekana on varmaan jotain sukua kaakanalle. Deekanalle vois ehkä kehittää myytisloganinkin tyyliin "jos tasapaino on kaakana, hätiin tulee deekana" tai jotain.
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: vivianv - Huhtikuu 13, 2005, 15:56:00 ip
Eikun se olikin kanaDee!! Mua tyhmää *lähtee häpeemään*.
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: zebra1 - Huhtikuu 13, 2005, 16:34:00 ip
Ei, te ootte ihan hulvattomia  

Mulle tuli kyllä mieleen sellainen KanaDee, johon laitettaisiin mikä tahansa ruoka-annos, ja tämä näppärä laite erottelisi hiilihydraatit, proteiinit ja rasvan ja suoltaisi ne ulos kananmunankokoisina paketteina.

Paketit vaan kitaan, eikä tarvitsisi arpoa päivän insuliiniannosta. Niinpä oppikirjan mukaan elävä Diabeetikko tietäisi täsmälleen, mitä syö ja miten pitää sen seurauksena itseään hoitaa.
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: tapsa - Huhtikuu 13, 2005, 16:37:00 ip
Minuuko se kanaDee puikulankin muotoisia munia, jos haluaa verrata puikulaperunaa kanamunan kokoiseen 15 ghh-"standardiperunaan" ?

Vai onko se ns perunatulkki, jonka suuhun sullotaan syvälle testattava peruna ja sitten kaulasta kuristamalla kokeillaan, meneekö läpi ?
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: tapsa - Huhtikuu 13, 2005, 16:38:00 ip
Minuuko =muniiko, lukirjoitushäiriö (?)
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: vivianv - Huhtikuu 13, 2005, 16:45:00 ip
Zebra1: Silloin kanaDeellä täytyy olla jonkinlainen märehtimiselimistö, sillä muutenhan koko ruoanlaiton vaiva menee hukkaan. Ensin siis ruoka sisään, märehdintä ulos eroteltuina kananmunankokoisina jakeina, uudestaan sisään ja perätorvesta sitten taas ruokaa sopivina haarukkapaloina. Tää olis kyllä jo kanaDeLuxe.
Kalorimittarin voisi ehkä integoida mukaan.
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: zebra1 - Huhtikuu 13, 2005, 16:54:00 ip
Siis eihän Diabeetikolle ole mitään väliä, miltä ruoka maistuu/tuoksuu/näyttää. Tärkeintä ovat sen sisältämät ravintoaineet oikeassa suhteessa.

Tässä mun ehdottamassa KanaDeessä olisi se hyvä puoli, että esimerkiksi alakarppaaja voisi jättää syömättä annoksestaan ne hiilihydraatit ja mättää sisäänsä vain rasvaa ja proteiinia sisältävät munat.

Yksi vaihtoehtoinen malli voisi olla KanaDeeku, joka erottelisi juomista alkoholin ja hiilihydraatit. Tulisi kännäämiseenkin jotain tolkkua.
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: vivianv - Huhtikuu 13, 2005, 17:03:00 ip
Nyt alkaa sopiva tuoteperhe olla kasassa. Perunan ja porkkanan käsittelyyn ja annosteluun kanaDee, kaikelle ruoalle kanaDeLuxe ja juomille kanaDeeku.

Kaikkiin malleihin saa lisämaksusta kalorimittarin, boluswizardin, vs-mittarin, askelmittarin, kännykän, Palmin, jossa valmiina zebran taulukko, liiton logon + häikäisylasit sekä metallivärin.

Kantolaukku ja avainrenksu kuuluu kaikkiin malleihin.
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: RAR - Huhtikuu 13, 2005, 17:15:00 ip
Nyt se on todistettu: Diabeetikot ovat keskivertoa nokkelampia keksimään erilaisia, "toimivia" vempaimia omaan hoitoonsa. Ei muuta kuin patenttihakemusta sisään!
KanaDeLuxille, KanaDeelle ja KanaDeekulle olisi käyttöä!

Lisäisin tuoteperheeseen:
Sellainen, missä näkyisi vielä TV, on tietysti KanaVa.
Ja sellainen, josta saisi olutta tai "unohdusta", olisi KanaBis.
Lisäksi jos on LääkeAnnostelija mukana, niin KanaLa.

Keiju
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: päivikki - Huhtikuu 13, 2005, 17:34:00 ip
Ainahan siitä syntyy muutakin kuin kaakatusta, kun pannaan viisaat päät yhteen    

Nyt vaan patenttihakemuset vireille. Eiköhän niitä netistä saa hommattua. Hain jo linkin valmiiksi:  http://www.prh.fi/fi/patentit.html  kaikille haukkaille. Jaetaan nyt tätä hommaa vähän kuitenkin, ettei käy yhdelle liian raskaaksi. Eli kaikki jotka tahtovat osallistua kiekaiskoot tahi jos sattuvat olemaan naaraspuolisia, niin tavan tuotannollinen (tommonen munistyyppinen) kotkotuskin sopii    ja jos untuvikkoja on innokkaiden joukossa, niin ihan piipityskin hyväksytään tahdonilmaukseksi.
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Huhtikuu 13, 2005, 18:12:00 ip
Tyttäreni tavaili pienenä erilaisia nimiä: k-o-i-r-a jne. Kysyin häneltä miten tavataan äiti? Hetken mietittyään hän vastasi: K-A-N-A. Ja tämä tarina on tosi!
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: fillari - Huhtikuu 13, 2005, 20:42:00 ip
Hienoja malleja KanaDee, kanaDeLuxe ja KanaDeeku, tähän kanaDeekun vielä kun sais hanan.

Pitäisi varmaan lisätä joukkon sellainen Sporttinen malli, KanaTurboGL, josta tulis sopivan kokoisia annoksia, sellaisella turbo vauhdilla pörrähtelisi ulos, että höyhenet vaan vapattaisi, ei kerkiäisi mitään hajujakaan mukaan tulla.
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: Nikka - Huhtikuu 14, 2005, 00:50:00 ap
Kanadeeku  

Mikähän kana se noin iso on ,mihin nuo kaikki eri perunat mahtuu??

Jos toisaalta tekis vaan yhden 15ghh-reijän,josta vois mitata kaikenlaisia perunoita??
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 15, 2005, 14:06:00 ip
Juu, tai Deekun lisäksi Deekuppi, jolla olisi helppo mitata sopivan kokoiset annokset nestemäistä ruokaa, niinkuin keittoa tms. Tosin taitaisi olla aika paljon pienempikokoinen kuin tuolla rintsikkapuolella.

t. dee vaan
Otsikko: Re: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Huhtikuu 15, 2005, 15:13:00 ip
Voishan siinä taas mummukoiden silmät pyöristyä, kun miespuoliset dippendaalit puhelis keskenään D-kupeista!  
Otsikko: Vs: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: dn85 - Toukokuu 08, 2013, 13:01:14 ip
Uusi "päivän löytö", ihan mahtava :D

Mun niksinä hoitovälineisiin tms tavaroihin on mies ja miehen taskut. Esim eilen fillaroitiin kaupungilla, ja en sit halunnu käsilaukkua raahata mukana, niin miehen taskuihin mahtuu kätevästi kaikenlaista. Mulla oli vielä päällä sellain fleece missä on vaan yks tasku, niin voin vedota siihen et tasku pullottaa ja ei näytä hyvältä. Tässä tapauksessa annoin kännykän ja lompsan miehelle ja pidin sokruvälineet itselläni.

Niin toi kana, miä voisin haluta siiderikanan, olisko KanaCid? Vai onko kanalle jo ilmaantunut kilpailija, kun edellisistä ideoista on jo jokunen vuosi aikaa?

 ;D
Otsikko: Vs: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: dadda - Toukokuu 08, 2013, 13:37:16 ip
Mies onkin korvaamaton väline deen hoidossa  ;D

Joo, kaikenlaista on vuosien varrella löpisty.

Nikkaa tuli ikävä :(
Otsikko: Vs: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: Jape - Toukokuu 09, 2013, 19:04:04 ip
En tiedä onko kysyttykin, mutta : otatteko aina kynästä sen yhden yksikön ulos jotta näette että sitä varmasti tulee, ennenkuin pistätte ? Itse en ole aina näin tehnyt mutta viime aikoina kyllä. Sillä lantuksen kynä (Clikstar) on kyllä niin jämpti että siitä ei tarvitsisikaan sitä yhtä tippaa ottaa, mutta humalogin humapen ergo on sen verran löperömpi että siitä saattaa joskus joutua kaksikin naksausta ottamaan ennenkuin mitään tulee....
Otsikko: Vs: Hoitovälineet niksit ja ideat !
Kirjoitti: Tomaatti - Toukokuu 13, 2013, 11:44:41 ap
^Kyllä, joka kerta.