Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Hoitovälineet => Aiheen aloitti: Nikka - Helmikuu 16, 2005, 17:16:00 ip

Otsikko: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Nikka - Helmikuu 16, 2005, 17:16:00 ip
Pari puutetta pisti heti silmään..

Ensinnäkin: miksi helkkarissa grafiikka ts.tekstit on niin haalean mustia,kun valo on niin onneton?? Varsinkaan hypoissa ei meinaa nähdä yhtään mitään. Jos ajattelee,miten isolla osalla meikäläisistä on jonkin asteisia silmävaivoja,olisi vähän isompi teksti vähän tummemmalla ja vaikka joku vierityspalkkisysteemi ollut ihan näppärä.

Tähän voisi tietysti hypoja ajatellen hommata jonkun puheohjelman, mutta saakohan sen edes? Multa menee hypoissa aina ensin näkö ja tuo teksti on siis ihan onneton.

Mutta sitten varsinainen pulma: onko kukaan saanut poistettua tehtaalla asetettuja tai itse ohjelmoituja ruoka-aikoja? Ts.jos ei halua käyttää tehtaan aikoja eikä asettaa itse omia aikoja vaan mitata jonkinlaisesta nollatilasta ilman viitettä ruokailuun ja kirjata mittauksen yhteydessä missä suhteessa mittaus on ruokailuun,onko se edes mahdollista??

Nimittäin tehtaan asettamat ateria-ajat on ihan metsästä ja ne omatkaan ei aina mene ihan noihin aikoihin mutta jotkut ajat kai pitää sinne tällätä.Nyt monet mittauksista ei kuitenkaan kellonajasta huolimatta ole missään suhteessa aamiaiseen,lounaaseen tms.,joten jääkö sinne muistiin aina merkintä ennen tai jälkeen aamiaisen tai muunruoan vai saako sen jotenkin pois? Sehän ei kerro totuutta,jos ei ole syönyt mitään..

Ihan hienoa,että jollain on välähtänyt tällanen keskeinen seikka,että mittaukset on suhteessa ruoka-aikoihin,mutta siihen se välähduys on sitten näköjään jäänytkin.Ja nykyisin kun jauhetaan sitä joustoa omahoidoss niin tässäpä se sitten on.

Yksi keino on tietysti heti todella kirjata kaikki syömiset ja pistämiset(kuten olen tehnytkin) ja olla välittämättä jos koneen näytöllä tai printissä lukee jälkeen aamiaisen eikä merkintää hiilareista näy,mutta jotenkin se tuntuu sekavalta..
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Ellu - Helmikuu 16, 2005, 17:46:00 ip
Kokeilin tossa äsken ja tämmönen homma onnistui. Kun painat i:tä ja sieltä kohta päiväraportti. Kun menet esim. edellisen verensokerituloksen luokse ja siinä on joku tietty klo:n aika ja lukee esim. "ennen lounasta". Tämä siis tullut automaattisesti, jos on määritelty ko. aika ennen lounasta olevaksi. Voit kuitenkin muuttaa tekstin, esim "lounaan jälkeen" -tekstiksi, vaikka arvo olisikin otettu määritysten mukaan "ennen lounasta". Ja kun olet ottanut juuri sokerin, niin voit käsittääkseni painaa "ok" ja sieltä sitten muuttaa saman tien eri tekstin, kuin minkä asetus antaisi. Tosta jälimmäisestä en ole kyllä ihan varma, mutta taitaa toimia niin  
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Ellu - Helmikuu 16, 2005, 17:47:00 ip
Ohjekirjassa luki jotakin näytön tummuuden säädöstä. En ole kokeillut, joten en tiedä tummentaako se tuota melko vaaleaa tekstiä vai mitä se tekee.
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Ellu - Helmikuu 16, 2005, 17:52:00 ip
En sitten saanut kaikkea kirjoitettua samaan viestiin, joten tässä lähtee kolmas    Puutteena otuksessa on mielestäni se, ettei valikossa ole "ennen välipalaa", "välipalan jälkeen" -kohtia. Myös ennen ja jälkeen iltapalan olisi hyvä olla olemassa. Ruokiin saa välipalan merkattua, muttei sokereita mitatessa. Eli esim. jos päivällä syö välipalan ja ottaa sitä ennen sokerin, niin se on sitten ennen päivällistä tai lounaan jälkeen, ei ennen välipalaa.
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Nikka - Helmikuu 16, 2005, 21:07:00 ip
Kiitos!

Pitää kokeill josko onnistuisi noin.

Minuakin nyppi tuo,että iltapaöakohtapuuttuui..Jos seurailee hiilareita aterioittain,näyttää oudolta,kun luulee pistelleensä ihan välipaloina niin paljon vaikka se on periaatteessa ateria..pilkun viilausta..

Itse teen tuon välipalakommentoinnin niin,että mittaan sokerit millon mittaan ja heti siitä menen kohtaan lisää lääkitys ja laitan sinne pikainskat ja siitä suoraan kohtaan lisää ateria ja lisään hiilarit. Jos kellonaika ei ole aseteuuma ,onkään aterian kohdalle,mittaus kirjautuu tavallisena  mittauksena.

Nämä kirjaukset pitää tehdä nopeasti,jotta ne kirjautuvat samaan kellonaikaan tai siis mahd.lähekkäin. Tosin en ole kokeillut kaivella löytyykö samalle ajalle kaikki nuo merkinnät vai ovatko ripotellut eri kohtiin.

Eli mittauksiin pitäisi saada kommentoida myös ruoat ja inskat eikä vaan liikuntaa ja terveystietoja.Tai miksei kommentteihin voisi laittaa näitä kaikkia.

Näkyväthän ne joka tqapauksessa printissä mutta selatessa mittaria ne näkyvät eri kohdissa,pöh..
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Miepä vaan - Helmikuu 17, 2005, 08:52:00 ap
Itselläni on ihan vaan OTU ja latasin neitistä seurantaohjelman. Piirakat on päin honkia, kun ohjelma heittää ruokailuaikoja miten sattuu...
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Miepä vaan - Helmikuu 17, 2005, 14:01:00 ip
Nii ja oisha se hyvä jos opettelis kirjoittamaan. En siis ladannut sitä mistään neidistä vaan ehkäpä kuitenkin täältä netistä...
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Tintti08 - Helmikuu 18, 2005, 12:55:00 ip
Tulihan se Otus minullekin! Tilasin samalla myös tietokoneohjelman ja kaapelin. Puute on todellakin se, että mittarissa ei ole iltapalalle ennen ja jälkeen merkintöjä! On aivan eri asia onko arvo mitattu päivällisen vai iltapalan jälkeen, nythän tulee sellainen kuva, että ennen nukkumaan menoa arvot ovat päivällisen jälkeen tai yö -arvoja. Tietokone ohjelmassa outoa on, että Logbook -näytössä yöllä mitattu arvo näkyy saman päivän viimeisenä eli päivällisen (iltapalan) jälkeen, kun sen mielestäni pitäisi olla ensimmäisenä ennen aamupalaa (esim viime yönä klo 2.00 mittaus näkyy tänään päivällisen jälkeen). Sekavaa..

Ateria-ajoista: itse asetin ajat sopiviksi, ne pystyi vaihtamaan perusasetus kohdassa (paluu ja ok nappia yhtäaikaa 2 sek). Tosin iltapalan puuttuminen on ongelma.

Mä en ole saanut mittaria päälle ongelmitta: kun laitan liuskan mittariin se lähtee usein vasta kolmannella yrittämällä päälle. Liekkö kyse käyttäjästä vai mittarista? Vaatinee vaan harjoittelua lisää.
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: RAR - Helmikuu 18, 2005, 13:07:00 ip
Minulle on ollut myös ongelmana tuo käynnistys. Eli vaikka asetan liuskan koneeseen, se pyytäkin laittakaan koodin oikein ja painamaan OK, eikä sitä liuskan kuvaa niin kuin normaalisti. Ensin luulin, että tein jotain väärin, mutta on tehnyt sen jo pari eri kertaa.
Jos jatkaa temppuilua, otan yhteyttä Celegoon.

Keiju

P.S. olen lähdössä tässä melkein 16-vuotiaan, sydänvikaisen koirani kanssa eläinlääkäriin. Mahdollisesti sen viimeinen matka..  
Sokerit ovat siksi huidelleet tänään 19 ja 3 väliä! Kun ei saa edes murehtia!
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Ellu - Helmikuu 18, 2005, 14:25:00 ip
Latasin eilen tietokoneohjelman otukselle. Hyvä ohjelma, vaikka muutamia toivomuksia siihen olisi.
Aluksi ongelmana oli kaapeli, sillä mulla on One Touch II-mittarin johto, joka kyllä käy OTU:aan, muttei kunnolla otukseen. Kaapelia pitää pitää tietyssä asennossa, muuten se ei saa yhteyttä otukseen, koska ei mene ihan pohjaan sinne mittarin reikään. Sain kuitenkin vihdoin tulokset koneelle, mutta täytyy hommata uusi johto kyllä tulevaisuudessa.

Ohjelma on erittäin hyvä, sinne saa kirjoitettua kaikenlaisia kommennttejakin, jos haluaa. Se iltapalakohdan puutos on kyllä harmillinen. Ongelmana on myös se, jos nukkumaan mennessä mittaa sokerin, ja mittausaika on puolen yön jälkeen, ohjelma laittaa sokeriarvon automaattisesti "seuraavan päivän" yö-kohtaan. Eli se ohjelma tietenkin katsoo, etä päivämäärä on jo muuttunut, mutta kun usein itse menen nukkumaan puolen yön jälkeen ja otan silloin sokerin, olis mukavaa jos sen saisi vielä sen menneen päivän puolelle merkattua. Onneksi kuitenkin arvoja voi muuttaa käsin, eli poistan ko. arvon sen "väärän" päivän puolelta ja laitan uuden arvon eri päivämäärällä ja ajaksi 23.59. Sitten jos arvo on otettu vaikka klo 01.00 niin voin kirjoittaa sen siihen kommenttikohtaan. Näin saan siis nukkumaan mennessä yöllä otetun arvon näkymään sen edellisen päivän puolella ja taulukkoa on helpompi katsoa. Vähän hankalaa tietysti. Mutta muuten olen todella tyytyväinen ohjelmaan, taitaa vihkot jäädä unholaan  
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Ellu - Helmikuu 18, 2005, 14:27:00 ip
Ja jaksamista sinulle Keiju koirasi kanssa.
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Nikka - Helmikuu 19, 2005, 01:20:00 ap
Joo, löytyi vahingossa tämmönen jippo: mittaukselle saa lisättyä kommenteiksi hiilarit ja inskat,jos ei irrota liuskaa välillä vaan tekee nämä kommentoinnin liuska vielä koneessa     Jos ensin mittaa,sitten irrottaa liuskan ja sitten menee ruoka-tai inskakohtaan, ne kirjautuvat erillisille kohdille.Voi olla,että näkyvät pc-ohjelmassa samassa kohtaa mutta mittarissa vain selaamalle erikseen.

Minullakin käynnistyy mitatessa vasta n toisella liuskantyönnöllä     Huono puoli on myös se,ettei meinaa muistaa,että OTUS lämmittelee kaueemin kun simppelimmät kollegansa.Ts tekee omia kommervenkkejään ennen kun käskee asettamaan näytteen.Edelliseen voi laittaa näytteen heti,koska ei tehnyt mitään ylimääräistä.

Se,että iltapala puuttuu kokonaan,saa päivän hiilaritiedot näyttämäänoudoilta.Ts näyttää siltä,että näitä ns välipaloja on hämmästyttävän paljon.

Puute on myös se,ettei hiilaritietoja saa per päivä vaan pienin tarkasteluväli on viikko.Olisi kiva katsoa päivän hiilarit ja päivän inskat,pikat siis.Vai onko joko löytänyt nuo kohdat,minä en ainakaan.

Se inskasuhdesysteemi on tosi vaikealukuinen tai sittenen ole käyttänyt tarpeeksi.

Keijulle jaksamista koiravanhuksen kanssa.Meillä sama on edessä tänä keväänä,kun ei tuo karvahaalaripappa enää paljonb mitään.
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Nikka - Helmikuu 19, 2005, 01:23:00 ap
äh,siis ei jaksa enää paljon mitään..
Toinen koirani (siis se koirahan oli täällä kirosana,mutta tämä on hyvin diabeettinen koirakeskustelu) kuoli vuosi sitten ja sillon olin n 3 viikkoa 25-33 sokereissa vaikka ei tullut syötyä paljon mitään  
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Evelyn - Helmikuu 19, 2005, 12:22:00 ip
Mä tilasin tuon otuksen eilen ja lupasivat laittaa postiin samana päivänä. Tätä ketjua lueskellessa rupesin kuitenkin miettimään oliko niinkään hyvä idea. Puuttuuko mittarista kokonaan iltapala-kohta vai eikö sitä saa vaan määriteltyä itse? Onko tuo mittari teidän mielestä ollut (tällä käyttökokemuksella) hintansa väärti? Eli oletteko tyytyväisiä hankintaanne?
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Nikka - Helmikuu 19, 2005, 14:39:00 ip
Kyllä!Mun mielestä OTUS on enemmän kun hintansa väärti. Mahdollisuuksia tehostaa seurantaa ja muuttaa hoitoa heti,on aika paljon enemmän kun aiemmilla simppeleimmillä vehkeillä.

Mutta enemmän nuo puutteet on sellaisia,että tulee tunne,että laitteen suunnittelussa tai parantelussa ei ole kysytty  käyttäjien ehdotuksia tai kokemuksia vaan ne on tehnyt joku suunnitteluja,jonka tietämys deen hoidon kuvuioista jää sellaiselle yleiselle tasolle.Käytössä moni juttu toimii paremmin kun aiemmissa mittareissa,mutta ne olisi silti voinut tehdä vieläkin joustavimmiksi.

Voiskohan jonnekin laittaa palautetta noista jutuista..tai jonkun isomman,yhdessä pykätyn version ehdotuksista.Se pitää tietysti laittaa jonnekin huitsin kiinaan mutta kai noista voi laittaa palautetta,kun tarkoitushan on käytännön kokemusten pohjalta kehittää tuotetta..

Muuten se käynnistysjuttu: mittari tosiaan käynnistyy heti kun liuskan laittaa sisään.Paha vaan,sitä ei kyllä huomaa mistään    Mutta koittakaas laittaa liuska sisään ja heti perään laittaa valo päälle niin huomaatte,että OTUS jo kaikessa pimeydessä tekee säätöjään ja tarkistuksiaan ja aika pian tulee näyttöön kohta: aseta verinäyte..tyhmää..Ei siis mene auromaattisesti lifescannin logoon tai mikä se kohta nyt on minne menee muuten,jos käynnistää ilman liuskaa.

Anteeksi, nyt  on ihan kamala kire,tulee virheitä kirjoitukseen mutta en ehdi korjata         Koittakaa saada selvää..
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Ellu - Helmikuu 19, 2005, 17:19:00 ip
Nikka, saat esim. hiilarit tai inskan syötettyä vielä senkin jälkeen samaan kohtaa kuin serensokerin mittaustulos, vaikka aolisitkin jo ottanut liuskan pois mittarista. Paina vain i-nappulaa, sieltä valitse ensimmäisestä kohdasta "päiväraportti" ja mene sieltä sen sokeriarvon luo, johon haluat syöttää esim. hiilarit samaan. kun olet sen haluamasi sokerin kohdalla paina esim. haarukan ja veitsen kuvaa, jolloin saat syötettyä hiilarit juuri samalle ajalle kuin milloin sokeri on otettu, ilman erillisiä ajan valintoja. Tämän voi tehdä sis vaikka sokeri olisi otettu aamulla ja välissä olisi muitakin mittauksia.
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Ellu - Helmikuu 19, 2005, 17:36:00 ip
Evelyn, älä harmittele tilaustasi, mittari on nimittäin todella hyvä pienine puutteineenkin. Iltapalakohtaa ei tosiaan ole, mutta tietokoneohjelmaan saa kyllä kirjoitettua "iltapala" sen iltapala-aikaan otetun arvon kohdalle. se tulee sitten näkyviin, kun viet hooren sen arvon päälle. Mutta nuo jutut kyllä selviää, kun pääset itse kokeilemaan mittaria. Ainakin itse olen tykännyt kovasti. Ja hiilarit ja liikunnatkin tulee merkattua mittariin, koska niiden merkkaaminen käy niin nopeasti. Paperille jaksoin aina jonku aikaa kirjotella arvoja, mutta sitten innostus lopahti. Nyt on kätevää kun kaikki jutut saa samaan mittariin.
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Ellu - Helmikuu 19, 2005, 17:37:00 ip
hups, siis ei minkään "hooren" vaan hiiren!  
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Nikka - Helmikuu 21, 2005, 02:38:00 ap
Ellu: ai jaa, kiitos!
Päiväraportti on vielä mulla tutkinnan alla  *nolo*    
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Evelyn - Helmikuu 21, 2005, 15:24:00 ip
Tänään aamulla postimies jo soitteli ovikelloa mittarin kanssa. Tosiaa kiitettävän nopeaa toimintaa. Itse mietiskelen nyt sitä, että voiko mittariin syöttää jotain päiväkohtaisia tietoja vai ovatko tiedot aina yhteydessä mittaustulokseen. Lähinnä mietin sitä, että pitääkö mun joka kerta mittauksen yhteydessä informoida otusta siitä, että mulla on nyt menkat tai flunssa vai ymmärtääkö se, että tuo on pysyvä tieto sille päivälle?
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Ellu - Helmikuu 21, 2005, 15:26:00 ip
Mä ihmettelin aluksi sitä, miksei päiväraportissa näy syöttämäni hiilarimäärät. Meni jonkun aikaa ennen kuin tajusin missä tein väärin. Kun syöttää hiilarit, pitää ok-nappulaa painaa niin kauan, että se "kursori" käy läåi kaikki ne kalori ym ruokaan liittyvät kohdat. Tämän jälkeen se poistuu automaattisesti ruoka, kalori jne-valikosta ja syötetyt jutut tallentuu. Aiemmin painoin vain hiilareitten jälkeen ok ja laitoin mittarin kiinni, jolloin hiilarit ei jääneet muistiin. ihan vaan tiedoksi jos joku muu on ihmetellyt samaa.
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Evelyn - Helmikuu 21, 2005, 15:29:00 ip
Ja mitä tuo käyttöohjeen sivun 98 "hiilihydraatit voidaan antaa yksikköinä tai grammoina" oikein tarkoittaa? Saako tämän määriteltyä jostakin, että kumpia haluaa käyttää?
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Ellu - Helmikuu 21, 2005, 17:53:00 ip
Hei Evelyn!
Mittariin voi syöttää tietoja vaikka et olisi sokeria mitannutkaan. Jos haluat vaikka merkitä mittariin liikuntasuorituksen, niin paina vain juoksijan kuvaa ja syötä haluamasi aika ja liikunta. Itse olen tehnyt esim. kuukautisten kanssa niin, että merkkaan yhden kerran päivässä, että kuukautiset on. Sittenhän sen itse tietää, että ko. päivänä on ollut menkat. Ja seuraavana menkkapäivänä sama juttu jne. kunnes menkat loppuu. Eli en minä niitä menkkoja vaikka montaa kertaa päivässä sinne mittariin merkkaa.
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Evelyn - Helmikuu 21, 2005, 19:41:00 ip
Ja seuraavana menkkapäivänä sama juttu jne. kunnes menkat loppuu. Eli en minä niitä menkkoja vaikka montaa kertaa päivässä sinne mittariin merkkaa.

Lähinnä mietin sitä, että laskeeko ohjelma esim. just menkkapäiville erikseen jotkut käppyrät, joista näkee miten homma vaikuttaa sokereihin. Että osaako se sitten laskea sen, jos en merkitse sitä jokaisen mitatun sokerin kanssa. No, itselläni ei tuota ohjelmaa ole kun olen Macin käyttäjä, eikä näille ainakaan tietääkseni tuota ohjelmaa saa. Niin että samapa tuo kai loppujen lopuksi. Ihan kivalta tuo mittari näin ensimmäisen päivän jälkeen tuntuu ja suht helppokäyttöiseltä.
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Ellu - Helmikuu 21, 2005, 20:40:00 ip
Juu, nyt ymmärsin mitä hait takaa    En ole vielä paljon käyttänyt tuota tietokoneohjelmaa, mutta käsittääkseni mittari ei tee erillisiä käyriä esim. menkkojen ajalta. Eli ne näkyy vissiin vaan tiedoksi itselle. Siinä tietokoneohjelmassa terveystieto näkyi punaisena sydämenä ja kun hiirellä klikkasi, niin siinä näkyi se tieto ja aika, mitä oli terveystietoa syöttäessä laittanut (esim. menkat).
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Guest - Helmikuu 26, 2005, 22:07:00 ip
Onko kukaan keksinyt mitään keinoa, miten Otuksen saa käynnistymään heti liuskan työntämisen jälkeen tai miten se liuska pitäisi sinne oikeaoppisesti työntää? Harmittaa, kun liuskan joutuu usein laittamaan 3-4 kertaa ennen kuin mittari käynnistyy. Ei auta OK:n painaminenkaan liuskan jälkeen.
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Nikka - Helmikuu 26, 2005, 22:35:00 ip
Kyllä se käynnistyy heti mutta jostain syystä ei anna sitä firman logoa vaan alkaa mittauksen valmistelut pimeänä. Itse laitan liuskan vaan kunnolla pohjaan asti,sitten,vaikka OTUs on pimeänä edelleen niin liuska pohjassa valo päälle ja kas..se pikku vekkuli jo koodia tarkistaa.Sen jälkeen normaalit toimet.

Eli käynnistyy kyllä mutta ei anna valoa eikä logoa..pöh..
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Ellu - Helmikuu 27, 2005, 00:05:00 ap
Siiri, mullakin oli aluksia hankaluuksia käynnistää otus. Vanha otu meni helpommin päälle ja laitoin liuskan uuteen otukseen samalla lailla, eli liian "hennosti". Liuska pitää työntää otukseen vähän napakammin, niin sitten se menee tarpeeksi syvälle. Nyt ei ole ollut enää sen kanssa ongelmia, kun käsi on tottunut napakampaan liuskanlaittoon.

Yhden pienen lisäongelman huomasin. Otus pyytää tarkistamaan koodin aina 25 mittauksen jälkeen. Kuitenkin aloituspakkauksessa liuskoja oli vain kymmenen ja nyt otus siis kyselee koodia kesken liuskapurkin, koska luulee, että siinä ekassakin purkissa oli 25 liuskaa. En ole kyllä katsellut tarkemmin, että laskeeko se otus mittaamiseksi myös sellaisia, kun ottaakin liuskan käyttämättömänä pois ja laittaa sen uudelleen, sillä sillonhan sen voisi hämätä kyselemään koodeja oikeaan aikaan. Ei siinä muuta, kuin että joskus olen ehtinyt laittaa veren liuskaan, enkä ole huomannut että se kyselee koodia. Niinpä on mennyt sitten liuska hukkaan.
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Guest - Helmikuu 27, 2005, 12:47:00 ip
Nikka, ei auttanut vaikka laitoin liuskan illalla otukseen ja annoin olla aamuun asti, ei ollut mittari päällä vielä tänä aamunakaan      Nyt aamulla työntelin sitä liuskaa taas edestakaisin ja kun painoin ok, näyttöön tuli Tietoja-valikko. Mulla on se vika varmaan omassa sormitekniikassa, kun ei nuo sormetkaan ole ihan kunnossa.
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Placebo - Maaliskuu 01, 2005, 11:54:00 ap
Minulla oli vanhan onetouchinkin kanssa samaa ongelmaa, liuska lispahti joskus "väärään reikään" laitteen syövereissä. Mutta kun työntää liuskan suorassa kulmassa ja riittävän syvälle niin kyllä se OTUS käynnistyy. Hm, kuullostipa pervolta.  

Itse säädin ne ruokailujen kellonajat siten, että "päivällinen" on itseasiassa noin klo 23:00 illalla. Esim "ennen päivällistä" on minulla 22:00-23:45, ja "päivällisen jälkeen" on 23:45-2:00. "Yöllä" on siitä eteenpäin. Mihinkään muuhunhan tuo ei vaikuta kuin että itse muistaa päivällisen olevan itseasiassa iltapala.

Tuon laitteen käyttö vaatii vähän totuttelua, ja jokaisen pitää sopia itsensä kanssa oikeat systeemit millä kirjaa, jotta osaa niitä lukeakin myöhemmin. Esim jos itse kirjaan tunnin liikuntaa klo 23, se ei tarkoita sitä että olen yöllä ollut kuntoilemassa, vaan sitä että liikunta on tapahtunut aiemmin päivällä, mutta vaikuttaa edelleen kyseisen yön sokereihin. Tarvittavan historiatiedon kaivaminen laitteesta ulos nopeasti vaatii myös hieman harjoittelua.
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: jäsen 200 - Maaliskuu 03, 2005, 13:03:00 ip
Miksi tässä OTUKsessakin on näin suuri kotelo. Naisilla ei varmaan ole ongelmia kantaa tätäkin mukana käsilaukuissaan. Nämä kotelot ovat niin kolhoja ja isoja että niitä on vaikea kuljettaa mukana. Harmittaa että ostin OTUKsen koska siinä on näin iso kotelo. Ei tämä mahdu edes pikkutakin povitaskuun, puhumattakaan housuntaskusta. Luuleeko suunnittelijat että kaikki miehet käyttävät selkäreppua kun tekevät näitä suunnitelmia. Vaihdan heti mittaria kun löytyy sopiva kotelo ja heitän tämän OTUKsen hevon kuuseen.
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: marjalehti - Maaliskuu 03, 2005, 13:27:00 ip
NIko, tarvitseeko sitä koteloa aina raahata mukana, jos ei takin taskuun mahdu? Jätä kotelo kotiin ja kanna mittaria irrallaan takin taskussa, jos et esim. töissä tarvitse mitään laukkua tms. Saat toki vaihtaakin mittaria, jos et tykkää siitä  
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Nikka - Maaliskuu 03, 2005, 22:49:00 ip
Niin se kotelo... ei mullakaan koko pakaasi ole mukana kun sillon,kun kannan muutenkin jonkinlaista laukkua mukana ja olen pitemmän ajan reissussa.

Muulloin,lyhyemmillä reissuilla,on mittari jossain taskussa,inskat ja räpsy(no se reikälaite) jossain ja sitten vielä evästä jossain taskussa     Eli kulkevat muun vaatetuksen sivussa.Se taskutakki olis tosiaan hyvä ottaa kehittelyyn..
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: RAR - Maaliskuu 04, 2005, 08:02:00 ap
Juu, kotelon koon mukaan minäkin mittarini valitsen...  

Kyllähän se totta on, että käsilaukku on kätevä kaiken diabeteskaman kuljettamiseen. Ja jos haluaa kuljettaa mittarin, liuskat ja reikäkoneen samassa, eipä ne juuri pienempään koteloon mahdu. Itse en ole kyllä nähnyt juurikaan pienempää koteloa missään mittarissa. Joten tosiaan; miesten ainoa mahdollisuus on kuljettaa kamat erikseen taskuissa. Ainakin OTUSin mittari on pienempi kuin kännykkä..  

Keiju
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Konrad - Maaliskuu 04, 2005, 08:52:00 ap
Vanhan OTUn laukussa on vyölenkki, jonka toisessa päässä on tarrakiinnitys. Miehet ainakin voivat pitää sitä vyöllä niinkuin kännykkäkoteloa ja laukun saa irti ilman, että vyötä tarvitsee avata. Miten uudessa Otuksessa?
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: RAR - Maaliskuu 04, 2005, 10:55:00 ap
OTUSissa on myös vyölenkki

Keiju
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: mummo1 - Maaliskuu 04, 2005, 17:43:00 ip
Mummo1 liittyi OTUSten omistajien joukkoon.

Kotelosta: Niin hieno, mutta ihan väärän kokoinen. Liian suuri pelkän mittarin kuljettamista varten, mutta pari senttiä liian lyhyt koko arsenaalin kuljettamiseen. Kynät ei mahdu.

Onko kukaan löytänyt, saisiko insuliinin annostusta säädettyä 1 yksikön tarkkuudella 0,1 sijasta? Tuntuu turhauttavalta painella sitä nuolinäppäintä kymmenen kertaa joka yksikköä kohden kun insuliiniannokset vaihtelee. Atk-ohjelmalla sain mittarin säädettyä kyllä niin, että siinä lukee insuliinivaihtoehtoina Lantus ja Humalog. Mutta tuo yksikön muutos ei löydy. Pitäisiköhän vielä lukea ohjeet...
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Guest - Maaliskuu 04, 2005, 19:27:00 ip
Olenkohan minä joku kummajainen, kun en ole käyttänyt sitä koteloa sen jälkeen, kun otin Otuksen ekan kerran pois kotelostaan. Mun mielestä se kotelo on surkea ja siitä materiaalista en pidä ollenkaan. Nyt Otus, liuskapurkki, reijittäjä ja talouspaperi kulkevat Marimekon pussukassa.
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: RAR - Maaliskuu 07, 2005, 12:26:00 ip
Oletteko te saaneet hyvin siirrettyä tiedot PC:iin tuon OTU:n kaapelin avulla? Minulla ei siirry tieto PC:iin vaan jää jumiin Serching for meter - kohtaan (palkki menee melkein loppuun, mutta ei ihan). Eli tietojen lataaminen ei onnitu sitten millään.
Miten muut ovat onnistuneet?

Keiju
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Guest - Maaliskuu 07, 2005, 12:52:00 ip
Mulla tuo tiedonsiirto onnistuu ok. Olethan työntänyt sen kaapelin pään tarpeeksi pitkälle otukseen? Kokeilin äsken siirtoa niin, että kaapeli ei ole pohjassa, otuksen näyhttöön tuli PC, mutta tiedonsiirto jumittui.
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: tapsa - Maaliskuu 07, 2005, 12:52:00 ip
Keiju, milloin olet päivittänyt ohjelman viimeksi ?
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Guest - Maaliskuu 07, 2005, 12:56:00 ip
Hei, päteekö täälläkin se, että "naiset ensin vaikka heikoille jäille", kun vastattiin tapsan kanssa ihan samaan aikaan, mutta mun vastaus tuli ensin  

Tuosta OneTouch-ohjelmasta vielä, mulla on tosiaan 2.1 versio ja siinä toimii, vanhemmissa ei taida toimia.
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: RAR - Maaliskuu 07, 2005, 13:35:00 ip
Kaapeli on työnnetty kyllä ihan pohjaan. Se ihan naksahti, kun meni paikalleen. Version imuroin helmikuun lopussa ja on 2.1.

Keiju
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Tintti08 - Maaliskuu 07, 2005, 13:45:00 ip
Onhan sinulla mittari päällä? OTUS pitää olla päällä toisin kuin vanha OTU, joka piti laittaa pois päältä ennen siirtoa.
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: RAR - Maaliskuu 07, 2005, 13:48:00 ip
Juu, päällä on. Mutta ongelma on myös siinä, että ehtii sammuakin siinä välissä, kun se lataaminen kestää ja kestää ja kestää... Eikä tule loppua.

Keiju
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Guest - Maaliskuu 07, 2005, 14:34:00 ip
Tuleeko sulle lopuksi tietokoneen näyttöön "Unable to establish communications with the meter..." ? Minä kokeilin äsken uudelleen niin, että kaapeli ei ollut ihan pohjassa ja otuksen näyttöön tuli ensin "PC", sitten koneen näytölle "Searching for meter". Jonkin ajan kuluttua otus sammui ja ohjelman näyttöön tuli tuo alusssa mainittu "Unable...".

Mutta nyt huomasin mielenkiintoisen jutun. Otus näytti juuri arvoa 6,0, mutta tietsikalle tuli arvo 6,1. Eihän tuolla ole mitään merkitystä, mutta kuitenkin. Edellinen arvo oli molemmissa sama. Pyöristääköhän OneTouch-ohjelma näitä arvoja vai mistä moinen voisi johtua?
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Ellu - Maaliskuu 07, 2005, 16:51:00 ip
Mulla lataaminen jäi myös kesken, sillä se kaapeli mikä mulla on, ei käy kunnolla otukseen. Se on One Toucg II:n kaapeli ja kävi kyllä OTUun, muttei otukseen. Nyt on toinen kaapeli käytössä. Sillä vanhallakin sain tulokset parinkymmenen yrittämisen jälkeen koneelle, kun poikakaveri piti puristi sen kaapelin tiukasti sinne mittariin. Eli kyllä se PC ilmestyi koko ajan näyttöön, mutta se ei silti ladannut sitä juttua loppuun.

OTU:lla mulla kävi niin, että mittarissa oli eri arvot, kuin mitä koneelle tuli. Ongelma ratkesi joidenkin asetusten vaihdon jälkeen, jotka olivat pielessä. Sain neuvoa sieltä mittarifirman palvelunumerosta niiden asetusten muuttamiseen. Muistaakseni soittelin sinne pariin otteeseen, ennen kuin vika selvisi.
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: mummo1 - Maaliskuu 07, 2005, 17:38:00 ip
Siiri, onkohan sinulla ohjelmassa valittuna Whole blood? Pitänee olla Plasma, kuten mittarissakin.  Vaihdetaan kohdasta Preferences>General.

One Touch II:n vanha kaapeli toimii minulla aivan hyvin, niin kuin toimi myös OTU:ssa ja sitä ennen Euro Flashissa (adapterin kanssa).
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Heli - Maaliskuu 08, 2005, 20:03:00 ip
Siis kannattaako tuota OTUSta hankkia, jos siinä on niin paljon kaikenlaisia "vikoja"? Kauheasti mieli tekisi, kun kävin sitä siellä nettisivuillakin kokeilemassa.    Ei tarvis enää vihkoa kantaa mukana tai yleensäkään muistaa siihen tuloksia laittaa.
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Ellu - Maaliskuu 08, 2005, 21:28:00 ip
Kyllä ainakin minusta kannatti OTUS hankkia, hyvä mittari on ollut. Tässä lähinnä sellaisia parannusehdotuksia, ainahan hyvääkin voi parantaa    Olen siis ollut tyytyväinen!
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Raikke - Maaliskuu 08, 2005, 22:10:00 ip
Heli;

Eihän siinä mitään vikoja ole, enempää kuin muissakaan. Mitä hienommaksi laite menee, sitä enemmän ihmiset vaatii siltä.
Itselläni OTUS ollut nyt kuukauden käytössä, eikä mitään vikoja, kun kaapeli ja ohjelma on siihen kuuluvat.
Kun lukee käyttöohjeen ajatuksella, moni asia selviää siitä.
Valot toimii, ääni kuuluu ja mittaa oikein.
Olen todella tyytyväinen mittariini.

-RaS-
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: RAR - Maaliskuu 09, 2005, 09:49:00 ap
En minäkään kaikkea ihan ongelmaksi luokittelisi. Tuo datan siirto koneellekin sitten onnistui, kun valikoi sieltä asetuksista oikean portin kaapelille. Autosearch ei ollut oikein, vaan piti valikoida sieltä COM-jotakin.
Minulla on sellainen paha tapa, että ensin kokeillaan ja kun tulee probleemaa, sitten vasta otetaan manuaali esille.  

Keiju
Otsikko: Re: OTUksen käyttöongelmaketju
Kirjoitti: Guest - Maaliskuu 10, 2005, 14:02:00 ip
Mummo1, tuonne toiseen ketjuun jo kirjoittelin 6,0/6,1 -ongelmasta eli nuo asetukset mulla oli oikein, kiitos kuitenkin. Lifescanilla ensin ihmettelivät asiaa ja parin päivän päästä soittivat, että kyse on siitä, että tietokoneohjelmassa, otussa ja otuksessa on kaikissa erilaiset kertoimet, joilla mg/dl muutetaan mmol/l:ksi eli kyseessä on kuin onkin pyöristys  :confused: