Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Diabetes ja raskaus => Aiheen aloitti: Guest - Elokuu 18, 2004, 20:49:00 ip

Otsikko: Peikkoselle peikonpoika
Kirjoitti: Guest - Elokuu 18, 2004, 20:49:00 ip
Lisää D-äitien synnytyskertomuksia:

Puoli kymmenen aikoihin keskiviikkoiltana lirahti hieman lapsivettä. Sitä ennen juniori oli kyllä jo varoitellut tulostaan parisen viikkoa välillä jo napakoilla ja säännöllisillä supistuksilla. 5 minuutin matka KYSiin (sitä ennen ehti hyvin vielä kävästä pikasuihkussa). Torstaiaamuna 12. elokuuta kello 5.33 oli jo tummahiuksinen poika sylissä. Alatiesynnytyksen viralliseksi kestoksi mitattiin 4 tuntia 42 minuuttia.

Sokerit pysyi suhteellisen kohdillaan siihen asti, kunnes mitattiin 8,9 ja virallisten toimintaohjeiden mukaan piti laittaa insu-/glukoositippa. Varoittelin kyllä, että sokerit saattaa mennä vaan pahemmin sekaisin, mutta toisaalta liian korkeilla arvoilla ei siinä vaiheessa ollut enää mitään merkitystä. Loppusynnytys ja vielä seuraava päiväkin meni yli kymmenen sokruilla, välillä hypoissa, kun yritin korjailla arvoja alaspäin.

Poika pääsi heti vierihoitoon. Lapsen sokeria seurattiin ja toisena päivänä mitatun yhden korkean arvon takia jouduttiin jäämään osastolle vielä kolmanneksi päiväksi. Muutama matalahko arvo oli parin ensimmäisen päivän aikana, jotka kuitenkin saatiin eliminoitua antamalla pullomaitoa. Kolmantena päivänä oli lievää keltaisuutta, joka on kuitenkin jo häviämässä. Pulloruokinnasta huolimatta imetys käynnistyi ja jatkuukin vielä hyvin. Yhteensä osastolla tarvitsi siis olla vain 3 yötä.

Viikolla 35+0 juniorin painoksi veikattiin ultran perusteella vajaat 2500 grammaa. Ennen synnytystä kätilö veikkasi mahan päältä tunnustelemalla 3400 grammaa. Syntymäpaino viikoilla 38+0 olikin sitten virallisessa punnituksessa 3815 grammaa. Ensin järkytys siitä, että vauvanhan ei pitänyt olla niin iso, sitten helpotus siitä, että tulihan se siltikin jo ulos.

Kaikki meni hyvin ja nyt totutellaan vauvaperheen arkeen. Toistaiseksi kyseessä on vielä tyytyväinen vauva, muutamaa pientä mahanvääntöä lukuunottamatta. Isovanhemmat ovat vähintäänkin riemuissaan uudesta tulokkaasta.

-peikkonen ja juniori, joka sätkii jo masun ulkopuolella-
Otsikko: Re: Peikkoselle peikonpoika
Kirjoitti: heikkila - Elokuu 18, 2004, 21:57:00 ip
Hienoa!

Paljon onnea juniorin johdosta. Tässä sitä jännittää muiden puolesta ja toivottavasti kohta saa itsekin jakaa mahtavan kokemuksen toisten kanssa.

Arkista aherrusta ja värikästä syksyä
Otsikko: Re: Peikkoselle peikonpoika
Kirjoitti: Pihla - Elokuu 18, 2004, 23:24:00 ip
Lämpimät onnittelut koko perheelle!

t, Pihla ja vauva-tyttö
Otsikko: Re: Peikkoselle peikonpoika
Kirjoitti: Tea - Elokuu 19, 2004, 08:52:00 ap
Oi, hienoa - onnittelut koko perheelle!

Tehän pääsitte loppujen lopuksi aika pienillä tunauksilla liikkeelle, tippakin asennettiin vasta homman jo käynnistyttyä. Tosi mukavaa kuulla näinkin normien puitteissa tapahtuneesta diabeetikon synnytyksestä.

Tsemppiä vaan jatkoonkin - nyt on hyvä aika tutustua vauvaan & opetella yhdessä hoitorutiineja, tykkäämisiä & toisinaan epämieluisiakin asioita :-)
Otsikko: Re: Peikkoselle peikonpoika
Kirjoitti: Sirkku - Elokuu 19, 2004, 09:31:00 ap
Heissan peikkonen,

onnea pikkuiselle poikaselle ja äitipeikolle! Raskausaika on ohi ja nyt alkaa uusi, pitkä yhteinen taival - voimia, jaksamista ja ennen kaikkea iloa teille.

Mielenkiintoista lukea, miten diabeetikkoäitien synnytykset ovatkin viime aikoina olleet alatiesynnytyksiä, kellä käynnistettynä, kellä itsekseen käynnistyen. Pitääköhän enää nykyisin paikkansa, "että 2/3 diabeetikkoäideistä synnyttää keisarinleikkauksella" niin kuin muistelen uusimmassakin diabeteskirjassa todettavan...

terkkusin Sirkku
Otsikko: Re: Peikkoselle peikonpoika
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Elokuu 19, 2004, 11:22:00 ap
Onnea Peikkoselle ja koko teidän perheelle! Ihana kuulla, että kaikki on mennyt hyvin synnytyksessä. Antaa tsemppiä itsellekin tulevasta...

Sirkku kysyi, pitäneekö paikkansa, että 2/3 diabeetikoista synnyttää keisarinleikkauksella. Itselleni sanottiin sairaalassa, että pienemmissä sairaaloissa leikkaus on yleisempi, koska siellä on vähemmän kokemusta diabeetikkoäitien synnyttämisestä. Isossa sairaalassa on luonnollisesti enemmän diabeetikkoäitejä, joten siellä on kokemusta enemmän synnyttämisestä. En tiedä pitäneekö paikkansa, mutta niin minulle kerrottiin.
Otsikko: Re: Peikkoselle peikonpoika
Kirjoitti: heikkila - Elokuu 19, 2004, 12:00:00 ip
Tuohon 2/3 osaan vastata sen verran, että alatiesynnytykseen kannustetaan enemmän. Ja taisi olla 50-50 tuo suhdeluku nykypäivänä. Tuonkin luvun olen kuullut Turusta, joten iso paikkakuntahan tämä on. Loimaalla ei edes D-äitejä oteta synnärille, vaan automaattisesti lähetetään Tyksiin. Nelisen kuukautta loimaalla asuneena oppisin..

Vointeja kaikille
Otsikko: Re: Peikkoselle peikonpoika
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Elokuu 19, 2004, 20:27:00 ip
Onnea peikkoselle ja muulle perheelle uudesta pikkumiehestä! Aika lyhyellä hommalla selvisit, jos aikaa meni vajaat 5 tuntia, minä kärvistelin yli 18.

Näyttää siltä, että ollaan synnytetty samassa sairaalassa ja taidetaan ajomatkan pituuden perusteella asuakin samassa kaupungissa. Taitaa Kysissä olla pääsääntöisesti tapana, että d-äidit synnyttää alakautta, ellei jotain häikkää ole olemassa tai ilmaannu.

No, tässä kohta jännätään jo pikkukakkosen puolesta, ehkäisy on heitetty virallisesti romukoppaan ja jännityksellä odotellaan tuota syyskuun puoltaväliä, joko tärppää...

T: Mari ja Sara 1,4 v
Otsikko: Re: Peikkoselle peikonpoika
Kirjoitti: Eve -72 - Elokuu 21, 2004, 22:20:00 ip
Oikein paljon onnea sinulle peikkonen pojan johdosta    ! Voimia jatkoon!
Otsikko: Re: Peikkoselle peikonpoika
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Elokuu 25, 2004, 19:38:00 ip
Kiitoksia vaan kaikille.  

Ajatella, että tällaisia vahinkoja voi käydä D-äideille: Vauva päättää tulla spontaanisti maailmaan ja synnytyksessä kaikki menee hyvin.  

Poika syö ja nukkuu hyvin, paino ei tosin ole vielä noussut kunnolla. Neuvolassa epäilivät, että johtuu äiskän diabeteksestä. Sokerivauva.

Kitinät ovat tähän asti olleet vähäisiä. Saas nähdä, kun aloitetaan kohta D-vitamiini.

Äiskä on kuntoutunut hyvin. Sokerit on vieläkin korkealla. Olettaisin, että tippuvat tässä piakkoin, kun pääsee aloittamaan kunnon kärrylenkit.

Peikkonen ja junior (melkein 2 viikkoa)