Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Lapset ja diabetes => Aiheen aloitti: Jeminan isi - Maaliskuu 31, 2004, 16:06:00 ip

Otsikko: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: Jeminan isi - Maaliskuu 31, 2004, 16:06:00 ip
Tyttärellämme todettiin diabetes viime lokakuussa ja on nyt 2-pistohoidossa. Hän on 4-vuotias. Meitä kiinnostaisi kovasti aloittaa insuliinipumppuhoito, mutta millaisia kokemuksia teillä siitä on? Tyttö pelkää pistämistä kovasti ja oma näkemys on, että pumpulla tämä pelko vähenisi. Sokeritasapainokaan ei tällä hetkellä ole ihan ok, sillä arvot heittelevät päivän mittaan melko rajusti. Pitkänjakson arvot on kyllä melko kunnossa, mutta meistä tasapainossa ei olla, jos arvot sahaavat päivästä riippuen 5 ja 20 väliä... Antaisitteko mielipiteitä pumpusta ja sen käytöstä pienellä lapsella. Kiitos paljon, palaillaan.
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Maaliskuu 31, 2004, 18:43:00 ip
Meillä on nyt ollut käytössä pumppu elokuusta-03 ja poikani( nyt juuri 10v) on oppinut todella hyvin hoitamaan myös itse d:tä.
Eli ruokaa syödään silloin kun on nälkä , ei tarvitse noudattaa tiettyjä ruoka-aikoja ja jos herkutellaan... niin sen mukaan laitetaan boluksia ja meillä on nyt ollut HBA1C 7.1 jo puoli vuotta.Toki pumppuhoito vaatii vanhemmilta aluksi paljon (yö heräämiset ym) mutta kun saa basaalit kohdalleen niin saa jo nukkua öitäkin .
Toki helpommin tulee matalia arvoja ja malalien tuntemus ainakin meidän pojalta on kadonnut ...eli 1.7-2.0 arvoilla vasta huomaa heikotuksen. Verensokereita  mittaillaan usein ,
sekä ketoaineita (joita emme mitanneet 3-pistoshoidossa).
Pumppu kulkee vyötäröllä mukana kaikissa toiminnoissa ,jopa lätkätreeneissä, uimaan kun mennään tai saunaan/suihkuun niin pumppu irti ja
ollaan oltu pumpusta irti max 1 tunti.Kun vaihdamme kanyylin laitamme aina ensin emlaa tunniksi ,jotta iho puutuu  ja kanyylin asettaminen on täysin kivuton toimenpide n. joka 3:s päivä.
Suosittelen ainakin kokeilemaan...
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: isi - Huhtikuu 06, 2004, 15:00:00 ip
jeminan isi, suosittelen pumppua! meillä siirryttiin 2-pistoshoidosta lantus+pikainsuliinin kautta pari viikkoa sitten pumppuun ja takaisin ei ole paluuta!

diabetes meidän 2-vuotiaalla todettiin joulukuussa, pistospelkoa ei varsinaisesti ollut mutta ei se herkkuakaan näyttänyt olevan. nyt kanyyli vaihdetaan emlan, niin kuin jessitoillakin, avulla eikä tunnu kuulema missään. eikä kanyyli tunnu myöskään missään. samanlaista vs sahausta oli meilläkin, just tollasella välillä ja se näyttää nyt olevan myöskin historiaa. ja yöksi säädettävissä insuliinimäärä juuri sellaiseksi, että kun illalla käy nukkumaan sokerilla 6, niin aamulla herää välillä 5-6 yö yön jälkeen (kun opittiin just vielä ottamaan nukahtamisen jälkeen erittämä kasvuhormonisykäys huomioon ja annetaan 0.2 yksikköä puol tuntia nukahtamisen jälkeen ekstraa (aikaisemmin meillä heitti sokerit yöllä lähes aina alas ja sitten syötiin). meillä tosin remissio vielä käynnissä ja yölle tarvitaan inskaa todella minimaalisesti (0.03y/ tunti) eli kroppa hoitaa loput.

pumppu ei myöskään näytä haittaavan leikkejä käytännössä yhtään.

eikä putoile sokerit päivällä humauksella (niinkuin 2-p hoidossa kävi)

eli summa summarum: pumppu sopii tarjolla olevista hoitomuodoista parhaiten (ainoana) ainakin meille.
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: Jeminan isi - Huhtikuu 07, 2004, 09:04:00 ap
Kiitos kommenteista. Pumppu kiinnostaa kovasti. Kun nyt saadaan vielä hoitohlökunta suostumaan ajatukseen, niin eiköhän se siitä. Nytpä vaan hiostamaan ja vaatimaan pumppua. Arvot sahaavat kaiken aikaa ja millään ei meinaa saada tasapainoa tai oikeaa määrää inskaa annosteltua...
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: isi - Huhtikuu 07, 2004, 15:19:00 ip
tsemppiä hiostamiseen!
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Huhtikuu 09, 2004, 16:10:00 ip
missä kaupungissa asutte Jeminan isi?
Vantaalla saa jokainen lapsi pumpun joka sen haluaa...Lääkäri ehdottaa sitä aika nopeasti sairastumisen jälkeen.
Meidänkin pumppu on Vantaan kaupungin omaisuutta ja meillä käytössä maksusitoumuksella.
Jos muutamme pois Vantaalta silloin lähtee tämä pumppukin pois.
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Huhtikuu 11, 2004, 21:09:00 ip
Meidän tytölle puhkesi D1 marraskuussa -03 ja laitettiin heti h-tron pumppu. Meille se on ollut hyvä koska tyttö täyttää ensi kuussa 2 v ja syömisen kanssa ei ole mitään sääntöä. Yleensä menee niin että tällä viikolla syö hyvin ja ens viikolla ei yhtään... Eli tällä viikolla "normaali" bolukset ja ens viikolla voidaan vedellä viivoja seurantavihkoon....

Meille on siis pumppu ollut todella hyvä.
Kun otatte pumppuasian esille, kannattaa myös tutustua eri pumppumalleihin. Meille annettiin h-tron, se on hyvä pumppu aloittaa, mutta nyt meillä on jo tarvetta lapsilukolliselle pumpulle ja sitä ei meidän pumpussa ole.  Myös kanyyleissa on vaihtoehtoja, eli tutustu kaikkiin. Meillä on nyt sellainen tender-kanyyli jossa pitkä neula, mutta odotamme vesi kielellä että disetronicilta tulisi sellainen "nappikanyyli" jossa ei jätetä neulaa ihon alle.

Lisäksi on eri ampullivaihtoehtoja... meillä on käytössä nyt 5 kertaisesti laimennettu insuliini, saamme ampullit suoraan sairaalasta. disetronicin pumppuihin tipautamme ampullit, mutta minimedin (jotka olis kooltaan pienempiä kuin disetronicin pumput) pitäisi insuliini jotenkin "ruiskuttaa" (ei taida olla oikea sana...) itse ja sain ainakin sen käsityksen että laimennettu humalog olisi siihen tarkoitukseen huono koska vaahtoaa paljon.

Mutta tässä jotain vinkkejä kun valitsette pumppua, koska uskon että teidän tarpeiden mukaan se sitten valitaan.
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: ÄIPPÄ - Huhtikuu 11, 2004, 21:58:00 ip
Hei Jeminan isi!

Jotta kuvitelmat pumpun kanssa elämisestä eivät kävisi liian ruusuiseksi, kerron meidän perheemme kokemukset. (En ole pessimisti, vaan elämänkoulu on opettanut realistiksi...)

Tyttärellemme aloitettiin pumppuhoito juuri sahailevien sokereiden vuoksi. Silloin meillä oli käytössä kolmipistoshoito ja HbAic oli melko mukava 7.8. Pumpun kanssa on elelty nyt vajaan vuoden päivät ja sokerit heittelehtivät edelleen. Eli tähän ongelmaan siitä ei ollut ratkaisua, tosin heittelyt eivät ole niin suuria, mutta 1,5-25 välillä edelleenkin. Pitkäaikaissokru on nyt 6,5, se kertoo liikunnan aiheuttamien hypojen määrän, vaikka käytössä on 20%:nen inska ja basaali olematon päiväkodin ulkoilun aikana.

Lisäksi meillä yöt ovat pumpulla hankalampia kuin pistoshoidossa. Sitä perhanan basaalia kun ei saa koskaan säädettyä kohdalleen sairastelun vuoksi. Flunssassa inskaa tarvitaan enemmän ja parannuttua ei puhettakaan, että voisi palata entiseen, vaan insuliinin tarve onkin vaihtunut räkätaudin ansiosta lopullisesti.(Remmissiota ei voi ikävä kyllä enää syyttää.) Uusia basaalitasoja etsiskellessä menee viikko ja sitten tulee taas jonkisortin tauti. Tai kevään tullessa liikunnan määrä muutenkin vauhdikkaalla neidillä kasvaa päivän mittaan ja se näkyy sitten öisinä hypoina. Melko harvassa ovat tänä aikana kokonaan nukutut yöt. Taitaa riittää kahden käden sormet siihen laskutoimitukseen. Basaalia etsiskellessä kello piipittää yhden yön aikana useaan otteeseen.

Lisäksi pistoshoidossa tyttäremme ei kapinoinut pistoksia vastaan, mutta nyt kolmen päivän välein tehtävä katetrin vaihto on hänen mielestään ärsyttävää ja tulee kohdalle liian usein. Käytämme mekin siinä apuna Emlaa, joten kipua se ei yleensä aiheuta.

Listaan voin vielä lisätä ongelmat laimennetun insuliinin saamisessa, eli kimurantti yhteistyö apteekin kanssa...

Mutta näistä harmeista huolimatta emme tahdo pumpusta luopua sen mukanaan tuoman vapauden ansiosta. Perhettämme ahdisti se aikatauluvankeus, jonka pistoshoito meille langetti. Lisäksi on mahtavaa, että lapsemme pystyy herkuttelemaan siinä missä terveetkin lapset ilman erillistä pistoskertaa.

Haluan vielä mainita, että emme ole tumpeloita tyttäremme diabeteksen hoidossa, vaan lääkärimmekin on todennut, että osaksemme on vain sattunut hemmetin huonosti tasapainotettava tapaus. Mutta tämä on vain meidän tarinamme. Olen kuullut myös (kadehtimiani) versioita heti kohdalleen löytyneistä basaaleista ja pumpun ansiosta ruusuiselta tuntuvasta elämästä diabeteslapsen kanssa. Toivottavasti te saatte pumpun helposti ja kaikki palaset loksahtavat kivuttomasti kohdilleen.

Hyvää jatkoa!
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Huhtikuu 12, 2004, 00:23:00 ap
Joo hyvä äippä että kerroit myös näistä ongelmista... onhan niitä alkutaipaleella meiiläkin ollut ,mutta nyt kun on mennyt paremmin niin ei niitä heti muista.
Alussa meillä oli käytössä  silhoette kanyyli ja kahden paiseen jälkeen vaihdoimme kanyylin pystymalliseen... antibiootteja syötiinkin silloin vanhan kanyylin aikaan  useasti.
Meillä on minimed508 ja siinä on lapsilukko ja muut "herkut". En kyllä uskaltaisi edes lapsella pitää pumppua jossa ei ole lapsilukkoa. On lääkärimme kertonut sen verran hurjia juttuja lukottomasta mallista mitä lapset voivatkaan keksiä( kaverit siis)
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: talkoolainen - Huhtikuu 12, 2004, 23:56:00 ip
Hei kohalotoverit!
Meidän tyttömme on sairastanut diabetesta pian kolme vuotta. Hän on nyt 1-luokalla koulussa.
Meillä on ollut pumppu käytössä noin 3 kk. Pumppuna on Medtronicin Paradigm. Tämä pumppumalli valittiin siksi, koska tässä on lapsilukko ja kauko-ohjain (ajattelimme koulunkäynnin helppoutta). Insuliini laitetaan ampullista omaan "säiliöön", mutta tämä ei tuota suurempia ongelmia. Eipähän ehdi insuliini vanheta , kun tarpeeksi usein joutuu vaihtamaan.
Kanyyli vahdetaan kahdesti viikossa asettimella, tosi yksinkertaista. Emlaa emme käytä eikä kanyylin laittaminen kuulemma tunnut yhtään. Ihon alle jää 9 mm:n muovinen kanyyli (on saatavana myös 6 mm:n kanyyleja). Ja käyttö on äärettömän helppoa, vaikka minäkään en ole mikään tekniikan ihmelapsi. Tyttökin osaa jo perusohjelmat itse korjailla tarvittaessa.
Olemme juuri sairastaneet oksennus- ja ripulitautia viikon päivät. Selvisimme vallan hienosti pumpun kanssa. Ei tarvinnut mennä tippaan. Totesimme, että pumpun suurena etuna on, että insuliinin määrää voimme säädellä heti, eikä vaikutus kestä vuorokautta ,niin kuin kolmipistoshoidossa.
Välillä tuntuu, että mitenhän me olemme ennen selvinneet ilman pumppua. On tämä nyt niin paljon joustavampaa.

Varmaan pumpun saanti voi olla vaikeaa, meilläkin piti puhua kaksi vuotta. Mutta kannattaa hankkia tietoa, ja ottaa asia aina esille, kun käytte lääkärin juttusilla. Esimerkiksi pistospelko ja heittelehtivät verensokerit ovat hyviä syitä, miksi puppua kannattaa vaatia.

Kevätterveisin Anne
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: isi - Huhtikuu 20, 2004, 14:50:00 ip
Liljakreeta, ei tarvii paradigmin laimennusten kanssa "vaahdotella". yliopiston apteekin "laimentajatäti" soitti ja kysyi voiko hän lasiampullien sijaan laimentaa humalogin suoraan minimedin omiin ampulleihin. eli nyt vaan pudotetaan valmis laimennusampulli suoraan pumppuun (tällasesta mahdollisuudesta ei tiennyt minimedin edustajakaan!) eli kun täällä merkeistä aletaan puhua, vanha automies innostuu ja suosittelee heti omaansa parhaana (vaikkei muita tunnekaan). Jeminan isi, Minimed Paradigm on markkinoiden pienin ja kaikin puolin hemmetin hyvä pumppu ;-)
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: isi - Huhtikuu 20, 2004, 14:53:00 ip
ja äippä, se mulla jäi kysymykseks sun harmittelua yön suhteen lukiessa että ei kai pistoshoito pumppua paremmin flunssan aikana takaa tasaista sokeria? (samat säätöongelmat sillonkin käsittääkseni on, poikkeuksella että mites säädät?)
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: isi - Huhtikuu 20, 2004, 14:55:00 ip
ja Jessita, pysyykö toi nappikanyyli hyvin paikallaan ?

t. nimim. silhoueten käyttäjät (mutta ei vielä paiseita)
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Huhtikuu 21, 2004, 10:14:00 ap
Kiitos Isi tiedosta !
Olimme tampereella pidetyssä pumppulaisten tapaamisessa niin siellä edustaja kertoi tästä "vaahdottelusta". Hyvä jos saisi suoraan ampulliin jo sairaalasta.

Me olimme jo vähän päätymässä disetronicin isoon pumppuun, mutta sehän siis todella on iso, varsinkin 2-vuotiaan selässä !!
Isäntä haluaisi disetronicin sen vuoksi että olisi vesitiivis, meillä kun tytöt on vesipetoja ja kesä tulee ja uima-altaaseen hypätään ennen aamupalaa ja sen jälkeen ja illalla ja päivällä ja joka vessassakäynnin välissäkin ;-)

Ajattelimme että silloin pienet pulahdukset ei haittaisi pumpun kanssa.

Kyllä on valikoima kirjava, tässä menee pää pyörälle, eikä vielä edes tiedetä saataisiinko sitä mitä haluttaisiin.

Olemme myös odotelleet disetronicilta ultraflex-kanyylia, sekä pieni nappikanyyli, mutta näillä näkymin sitä saa tehtaalta kokeiluun vasta toukokuussa. Ihastuin nimittäin siihen nappikanyylin asettimeen joka olisi toisella pumpulla. Siis todella nopea ja helppo. Nyt meillä on aika show laittaa tender-kanyylia ja sohitaan sen neulan kanssa...
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: isi - Huhtikuu 21, 2004, 12:23:00 ip
liljakreeta, paradigmille luvattiin kanssa vedenpitävyys, mutta valmistaja veti takaisin ja ilmoitti että varmuudella se kestääkin vaan roisketta. kuvastosta oon nähny että erikseen on olemassa semmonen sukeltajakotelo siihen kyllä (veikkaisin että siihenkin laitettuna kooltaan ja painoltaan pumpu kestää kyllä vertailun muihin malleihin)...no, taas tää alkaa kuulostaa siltä kuin saisin provikat jokaisesta "myydystä" minimedistä ;-)
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Huhtikuu 22, 2004, 20:18:00 ip
nappikanyyli pysyy oikein hyvin paikallaan ,
ja poikani väittää ,että silhoette kanyyli painoi aina välillä.
Nappikanyylissä ihon sisään jäävä osa on vain 6mm!! eli huomattavasti lyhyempi kuin silhuettessä.
Ja vielä ,kanyylin asennus on mielestäni helpompi nappikanyylissä kuin silhuettessä .
suosittelen kokeilemaan
Virallinen nimi nappikanyylille on MINIMED QUICK-SET 6mm.
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Huhtikuu 22, 2004, 20:22:00 ip
Meillä on uinnit hoidettu ilman pumppua.
Eli kun koulun kanssa poikani on uimassa, niin pumppu odottelee kiltisti pukukaapissa ja 1,5-2tunnin uinnin jälkeen pumppu takaisin paikoilleen ,
ja yleensä mennään silloinkin matalilla arvoilla... niin paljon se uinti vaan kuluttaa energiavarastoja.
Viime viikolla koulun kanssa uimassa poikani joutui ottamaan 2x2dl mehua kun heikotti ja pumpusta irti koko sen ajan.
Eihän sitä uida jaksakaan kun 1-2 tuntia kerrallaan ja sitten vaan pumppu paikoilleen ja syömään.
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: Leena - Huhtikuu 22, 2004, 21:09:00 ip
Oletteko Jessita ottaneet nappikanyylin irti kun on mennyt uimaan?Me ollaan otettu aina suihkuun mennessäkin.Kun on oltu koulusta uimahallissa,niin pumppu on laitettu paikalleen vasta kotona,ollut ilman pumppua n.2h.Poika 10v.eikä vielä uskalleta jättää hänen vastuulleen uuden kanyylin laittoa.Meillä käytössä minimed 511 ja siinä quick -set nappikanyyli 6mm.
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: LiljaKreeta - Huhtikuu 23, 2004, 10:09:00 ap
meilläkin otetaan pumppu pois jos uidaan kunnolla. mutta kun on 2v kyseessä (viime kesänä oli siis 1 v) niin uimiset on sitä että 10-15 min altaassa ja sit taas leikitään ja sitten taas hypätään uimaan. olisi aika rumbaa irroitella pumppua pari kertaa tunnissa ;-)
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: ÄIPPÄ - Huhtikuu 23, 2004, 20:26:00 ip
Sinulle Isi!

Lukaisin oman vastaukseni ja totesin kirjoitelleeni hieman sekavasti. Tarkoitin, että hankaluutenamme on basaalin säätäminen oikealle tasolle myös terveenä. Liikunta, mielialat ja eväät vaikuttavat kaikki öisin erittäin huonosti ennustettavalla tavalla. Sitten kun lukemat näyttävät asettuneen viikon säätämisen jälkeen sopusuhtaiselle tasolle, niin iskee tauti ja sotkee koko pakan. Siitä tervehdyttyään ei entiset juuri kohdilleen saadut inskamäärät riitäkään.
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: isi - Huhtikuu 26, 2004, 13:34:00 ip
joo äippä, niinpä se harmi kyllä näyttää meilläkin olevan, eli aina kun meinaa nuolaista (että nyt löyty toimiva systeemi) niin silloin tipahtaa
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Huhtikuu 27, 2004, 00:09:00 ap
hei Leena,
Emme ota pois mitään muuta kuin pumpun ja laitamme kanyylin päälle sen korkin .
Kanyylin vaihdamme 3-4 päivän välein... lapsemme käy suihkussa tosi usein, koska pelaa jääkiekkoa ja nyt kesän sitten rullakiekkoa.
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: Jeminan isi - Huhtikuu 28, 2004, 08:57:00 ap
Tänään sitä mennään käymään polilla ja otamme kyllä esille pumppuasian vahvasti. Saa nähdä, miten siihen suhtaudutaan... Ilmoittelen palstalaisille huomenna miten kävi... Palaillaan
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: isi - Toukokuu 04, 2004, 14:19:00 ip
no Jeminan isi, miten kävi?
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Toukokuu 06, 2004, 18:46:00 ip
Meillä oli molemmat pumput nyt "kotikokeissa" eli saimme harjoituspumput kotiin ja testailimme niitä eilen illalla mieheni kanssa ja tulimme siihen tulokseen että Disetronicin H-tron vaihtuu nyt Minimedin pumppuun, siinä on niin helppo se kanyylin laitto, iskin meinaan yhden vatsaani illalla ja en voinut uskoa kuinka näppärästi kävi ! Vesitiiviydestä viis, jos on noin nopeaa ja kätevää. Ei tarvitse tuntia olla emloissa yms. nyt varmaan saan yksinkin kanyylin vaihdettua, meitä on muuten aina molemmat laittamassa sitä, toinen pitää kiinni ja toinen tuikkaa.

Kiitos paljon kaikille pumpuista tietoa antaneille !!!
Liljakreeta
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Toukokuu 06, 2004, 18:49:00 ip
Ai niin Isi !

Kysyin Tays:n apteekista sitä insuliiniampullia suoraan Paradigmin pumppuun, niin täällä se ei onnistu. Joudumme itse vetämään sen insuliinin, mutta kyllä sen varmasti oppii.

Yritin tays:n tädeille kertoa että jossain päin maata se tosiaan onnistuisi, että ette viitsisi ottaa selvää, niin ei oikein kiinnostanut ketään, tuli vaan aika tyly vastaus että ei onnistu !
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: Jeminan isi - Toukokuu 07, 2004, 12:35:00 ip
Polilla käytiin ja näyttää siltä, että pumppu saataisiin halutessamme. Nyt on kuitenkin muita ongelmia eli tyttö pääsee tänään sairaalasta; mentiin keskiviikon vastaisena yönä hirmuisen ja pitkään jatkuneen yskän vuoksi ja nyt sitten harjoitellaan ja palautetaan mieleen astman kanssa elämistä. Eli nyt diabeteksen rinnalla astmakin... Rankalta tuntuu, mutta tottuuhan siihen joskus. Jeminalla on ollut astman tyyppisiä oireita aikaisemminkin ja lääkkeet on  niihin olleet, mutta ei näin pahana. Katsotaan nyt, miten asiat etenee... Palaillaan, kunhan jaksan ja ehdin.
PS. Pumppu vielä mietityttää mm. hoitojen kannalta; miten hoitaja/hoitopaikka tulee suhtautumaan asiaan. Se nyt tosin vasta vuoden kuluttua, kun vaimo on nyt kotona...
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Toukokuu 07, 2004, 18:58:00 ip
hei jeminan isi
hoitopaikassa tulee varmasti onnistumaan.
Kaukosäätimet ovat todella helppoja käyttää kenen tahansa.
Jopa 72-vuotias äitini oppi sen käytön puhelimessa antamillani neuvoilla, kun piti yöllä
laittaa pojalleni lisäboluksia.
(siis oli hoitamassa poikaani ja mittasi yöllä turhan korkeat sokeriarvot ja kysyi ohjetta puhelimitse, olimme itse silloin reissussa)
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: isi - Toukokuu 10, 2004, 13:25:00 ip
liljakreeta, toi on taas yks hyvä esimerkki suomalaisen terveydenhuollon viimevuosisadan alkupuolelta olevista asenteista, joihin törmää lähes joka kerta jossain muodossa. viimeksi tänään olisi pitänyt mahallaan anteeksi pyydellä hoitajalta (kun lääkäriä ei tavoitettu) että tarvitaan nyt ihan oikeesti uusi resepti kun entisillä insuliinimäärillä/kk ei enää pärjätä kun tarve kasvanut (ennakkooletus sillä vaikutti olevan että aletaan myydä laimennettua insuliinia suomen valtavilla laimennetun insuliinin pimeillä markkinoilla;-)

sinuna soittasin uudestaan sinne taysiin ja sanoisin että "tällä tavalla insuliini vaahtoaa niin paljon että kanyyli menee tukkoon. ja koska helsingissäkin minimedin omiin ampulleihin täyttö onnistuu yliopiston apteekissa (pitäjänmäellä) sen PITÄÄ onnistua täälläkin. ja jos ei onnistu, minä tulen näiden ampullinkuvatusten ja lapseni kanssa sinne teidän toimipaikkaan ja sä sä saat jatkaa siitä eteenpäin!"  jos langanpäästä vastataan että ei se vaahtoa, niin kysy että "mistäs sinä sen tiedät, käyttääkö sun oma diabeetikkolapsesi samoja insuliineja?" ja ohjaa soittamaan pitäjänmäen (vai missä se hgissä olikaan, saavat kyllä selville) yliop.apteekkiin, jossa helsingin laimennukset tehdään, ja kysymään miten se tehdään, jos eivät muka osaa.

meillä siis apteekin täti ITSE ehdotti sitä ja homma toimii loistavasti (ei tarvii tuijotella epäluulosena onko vai eikö oo kuplia kun niitä ei ole)
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: isi - Toukokuu 10, 2004, 13:29:00 ip
Jeminan isi, koittakaa jaksella!

ja ottakaa ihmeessä se pumppu jos kerran saatte. ikikuuna päivänä en suostuisi siirtymään takaisin pistoshoitoon (eikä pistostenottaja itsekään, mikäli olen käsittänyt oikein)

(tää on kanssa yks tämän maan db-hoidon ihmeellisyyksiä, että se saako sen, riippuu täysin siitä missä sattuu asumaan - kun kaikki lääkärit eivät viitsi paneutua asiaan)
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: LiljaKreeta - Toukokuu 14, 2004, 14:39:00 ip
Hei Isi !
Naurattaa vieläkin kun näin ajatuksissani kuvan sua raapottamassa lasta ja ampulleja taysiin :-)

Saimme juuri ilmaisjakelutodistuksen kanyyleja yms varten ja nyt odotellaan "varaosia" valmiiksi kotiin ja kohta soittelevat taysista milloin heille sopisi pumpun vaihto.

Otan kyllä asian varmasti uudelleen puheeksi taysin apteekin kanssa. Ne tehdään siellä ja tulevat postissa meidän sairaalaan tänne melkein maalle....uskon että saadaan asia hoitumaan.

Hyvät viikonloput kaikille !
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: Jeminan isi - Toukokuu 18, 2004, 08:46:00 ap
Pumppuun ollaan menossa!!!
Kiitos kovasti kaikille mielipiteistänne, olemme siirtymässä lopultakin pumpun käyttöön. Kokeilu alkaa heti kesäkuun alussa tai vaihtoehtoisesti heinäkuun lopussa. Pääasia kuitenkin on, että saamme pumpun käyttöömme ja sitä kautta ehkä ne tämänhetkiset aina niin korkeat sokerit kuriin. Kiitos vaan kannustuksesta, sitä tarvittiin. Jatketaan...
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: isi - Toukokuu 19, 2004, 14:46:00 ip
Hei Liljakreeta, kysyttiin asiaa Yliopiston apteekin Pitäjänmäen "laimennuskeskuksesta", ja selvisi että he tekevät kaikki Suomessa tekevät insuliinilaimennukset. Eli kun mekin asutaan kohta hämeessä "maalla", niin sitten he Pitäjänmäeltä lähettävät ne joko lähimpään yliopiston apteekkiin tai vaihtoehtoisesti kotiapteekkiin. Jos kotiapteekkiin, niin silloin postitse (pitää vielä selvitellä tuleeko säilyvyyspulmaa), jos Lahden yliop.apteekkiin, niin jäi hämäräksi, onko tällöin myös postitse vai onko heillä joku muu kuljetussysteemi

Eli nihkeät ja tietämättömät Taysin tädit eivät muodostune esteeksi kun niillä ei ole asian kanssa oikeastaan mitään edes tekemistä(näin ainakin Pitäjänmäellä väitti).

Eli seuraavaksi soitto vaan yliopiston apteekin johonkin numeroon ja heiltä Pitäjänmäen laimennuskeskuksen yhteystiedot ja soitto "laimentajatädille" suoraan (en muista nyt pahaksi onneksi tässä nimeä, yksi ja sama mukava ja avulias ihminen tekee käsitykseni mukaan kaikki Suomen insuliinilaimennukset) ja pyytäisin että kun tällä ja tällä nimellä on tilaus teille niin että toivoisin että ne laitettaisiin suoraan minimedin ampulleihin.

joo, se "lapsen-ns-hoitohenkilöille-viennillä-uhkaamiskeino" on tosin vielä käyttämättä, mutta sellaista hankausta tässä aika ajoin ilmenee (viimeksi hoitovälinejakelija oli itse päätellyt että ei tarvita pumppuvälineitä tilattua määrää, vaan pienempikin riittänee...) että tuskin voinee välttyä sitä käyttämästä ;-)
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: isi - Toukokuu 19, 2004, 14:46:00 ip
Jeminan isi, hieno homma!
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: LiljaKreeta - Toukokuu 19, 2004, 20:03:00 ip
SUURKIITOS ISI !
Tuli todella tärkeää tietoa, kiitos !
Liljakreeta
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Toukokuu 20, 2004, 11:19:00 ap
Liljakreeta! Itselläni on Disetronicin H-tron ja käytän siinä nimenomaan Minimedin Quick Set 8mm -neulaa (sitä joka "ammutaan" näppärästi ihoon). Valmistaja/maahantuoja väitti että ei sovi, mutta TAYS:n hoitaja oli kokeillut että käy. Neula on todella kätevä, eli ei tarvitse pumppua sen takia vaihtaa.. jos tämä asia on vielä ajankohtainen... iipi

ps.luulisi muuten että tuo insuliiniasia hoituu Tampereen yliop. apteekista, kun itse haen sieltä Humalogia (ei laimennettu) H-troniin ja tuokin tulee jostakin Helsingistä päin valmiiksi täytettynä..
Otsikko: Re: Pumppuko paras...?
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Toukokuu 20, 2004, 16:45:00 ip
Huomautuksena vaan, ettei Yliopiston apteekki ole ainoa, joka tekee insuliinilaimennoksia. Yksityisistä esimerkiksi Leppävaaran apteekki Espoossa on kunnostautunut aivan samalla saralla.