Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Tyypin 1 eli nuoruustyypin diabetes => Aiheen aloitti: Guest - Heinäkuu 19, 2004, 17:32:00 ip

Otsikko: Lisäsairauden oire?
Kirjoitti: Guest - Heinäkuu 19, 2004, 17:32:00 ip
Olen viimeaikoina huomannut, että raajani (useimmiten jompikumpi käsistä) puutuu säännöllisen epäsäännöllisesti yön aikana ja aamulla ilmenee pistelyä. Herätessä käsi ei näytä olevan mitenkään "puristuksissa". Voiko tämä olla oire hermostomuutoksista?

Tärinätunto on jaloissa normaali eikä mitään lisäsairauksiakaan ole, paitsi viimeksi vasemmassa silmänpohjassa todettiin lievä retinopaattinen muutos (mikroaneurysma). Tämä siis ensimmäinen merkki sairastamisesta. Diabetes on ollut nyt 13 v.
Otsikko: Re: Lisäsairauden oire?
Kirjoitti: 45beni - Heinäkuu 19, 2004, 18:48:00 ip
Olen ollut diabetikko 43 vuotta, ja puutumiset on mullekin tuttuja. Yleensä meni ohi kun käsiä liikutteli. Juttelin asiasta osteopaatille kun kävin selän takia, ja hän laittoi asian kuntoon, ei ole sen jälkeen vaivannut.
Otsikko: Re: Lisäsairauden oire?
Kirjoitti: Riksu - Heinäkuu 20, 2004, 09:51:00 ap
Minulla kädet puutuvat kohtuullisen usein, mutta niskani ovatkin umpi-jumissa. Myös käsien hermoaukkoje lihakset ovat erittäin kireät. Fysikaalinen auttaa aina.
Otsikko: Re: Lisäsairauden oire?
Kirjoitti: namipalaD1 - Heinäkuu 20, 2004, 11:32:00 ap
Minulla myöskin käsien ja sormien puutumista yöllä.  Ei säännöllistä vaan kausittaista.  Olen miettinyt myös johtuuko diab. vai jostain muusta.  Uskoisin sen kuitenkin itselläni olevan yhteydessä myös mm. niskojen jumittumiseen.  Nyt ovat olleet taas niskat kipeät ja myös sormet aamulla puuduksissa.  Lisäsairauksiin ei ole todettu minkäänlaisia viitteitäkään 16 vee diab. takana.  Tasapaino ollut aina hyvä.
Otsikko: Re: Lisäsairauden oire?
Kirjoitti: Antsu1 - Heinäkuu 20, 2004, 12:15:00 ip
Itselläni myös etenkin oikea käsi puutui ja sormia pisteli. Tämä tapahtui yleensä aamuisin työmatkalla bussissa istuessa tai sitten kun itse ajoi autoa. Siis puutumista ei ollut herätessä vaan hivenen myöhemmin.

D-lekurini lähetti minut ENMG-tutkimukseen (mulla on jo neuropatiaa jaloissa), mutta mitään vikaa ei käsistä löydetty. Sitten kävin niskojen röntgenissä (työterveyslääkärin lähetteellä) ja sieltä löytyi syy: niskat jumissa, niskanikamat "lysähtäneet kasaan", kalkkeutumaa ym. Hoidoksi sain käyntejä OMT-terapeutilla, joka saikin venytyksin puutumisen loppumaan ainakin sillä kertaa. Nyt tosin puutumista on taasen ajoittain, mutta ei läheskään niin paljoa ja usein kuin parisen vuotta sitten