Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Diabetes yleensä => Aiheen aloitti: Lalli - Syyskuu 14, 2005, 23:22:00 ip

Otsikko: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: Lalli - Syyskuu 14, 2005, 23:22:00 ip
Taas tyrkyttävät sitä riskiryhmille, meille myös. Moniko on ottanut tai aikoo ottaa? Miksi otat, miksi et? En ole tähän asti ottanut kun en ole katsonut tarpeelliseksi. Pitäisikö?
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: Sirkku62 - Syyskuu 14, 2005, 23:33:00 ip
Influenssarokotteita ei ehkä saa, kuin vasta loka-marraskuussa. Itse aion ottaa rokotteen koska saan sen maksutta.

t. Sirkku
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: d1-nainen - Syyskuu 14, 2005, 23:38:00 ip
Eikös kaikki diabeetikot saa sen maksutta? Yhteen aikaan otin sen, viime vuosina en ole jaksanut. Minulla ei ole ollut influenssaa varmaan koskaan ellei sitten joskus lapsena, kun diabetesta ei vielä ollut.
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: Sirkku62 - Syyskuu 14, 2005, 23:48:00 ip
Lisäksi sen saavat kaikki sydäntautia, diabetesta sairastavat ja vanhukset. Muita ei tällä hetkellä muistu mieleeni.

t. Sirkku
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: 080750 - Syyskuu 15, 2005, 08:21:00 ap
Olen ottanut rokotteen joka vuosi ainakin 1980 luvun alusta jos ei jo aikaisemminkin, en muista tarkkaan. Koskaan en ole myöskään sairastunut. Mutta eihän se tavalliseen "räkätautiin" auta.
Yli 10 vuotta sitten eräs työtoverini tuhahteli vain koko rokotukselle ja kuinka ollakkaan hän sitten sairastui. Sairasteli muutaman viikon. Kyllä hän seuraavan kerran "nenu nyrpyllään" otti rokotteen. ELI SUOSITTELEN
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: namipalaD1 - Syyskuu 15, 2005, 09:31:00 ap
Olen ottanut aika usein rokotteen.  Vaikea sitten sanoa sitä, että oisko sairastunut ilman vai ei.  Sänkyyn kaatavia flunssia en muista sairastaneeni ainakaan vuosiin tai vuosikymmeniinkään.
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: Antsu1 - Syyskuu 15, 2005, 09:38:00 ap
Tässä vastaava keskustelu viime vuoden lokakuulta  

 http://www.diabetes.fi/cgi-bin/ubb/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=1;t=000912;p=1

Niin ja aion tänäkin vuonna ottaa  
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: Xenia - Syyskuu 15, 2005, 09:54:00 ap
Mukulana tuli otettua niin kauan kuin vanhemmat siitä päättivät. Sitten oli muutaman vuoden tauko rokotteen ottamisessa   . Kahden peräkkäisen, täysin lamaannuttavan ja sokerit sekoittavan flunssan (jälkitauteineen) jälkeen olen taas sen käynyt kiltisti ottamassa. Tänäkin vuonna käyn kyllä ottamassa.
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: KatriM - Syyskuu 15, 2005, 09:54:00 ap
Ilman muuta oatn rokotteen, työpaikallani se annetaan kaikille halukkaille, työnantajakin pitää sitä tehokkaana sairaslomien vähentäjänä..
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: Riksu - Syyskuu 15, 2005, 09:55:00 ap
Olen ottanut joka vuosi kun olen saanut maksutta ja aion ottaa jatkossakin. Ongelmia ei ole ollut ja influenssalta olen välttynyt.
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: RAR - Syyskuu 15, 2005, 10:11:00 ap
Olen sen ottunut niin kauan, kun se on on ollut diabeetikoille ilmainen. Ja kun en erota influenssaa ja flunssaa toisistaan (voisko joku valistaa..?), voin vain todeta, että välillä on ollut näitä "räkätauteja" ja välillä ei.

Keiju
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: Konrad - Syyskuu 15, 2005, 10:21:00 ap
Influenssa on paöjon ankarampi tauti kuin flunssa ja kestää yleensä ainakin 5 päivää. Flunssaa eli epämääräistä räkätautia on monenasteista. Flunssa voi mennä päivässä ohieikä aina nouse edes lämpö.

Itselläni ei nähtävästi influenssaa ole ollut. Flunssaakaan ei joka vuosi. Aina syksyllä kun influenssarokotukset ovat olleet ajankohtaisia, olen asiaa pähkäillyt, mutta siihen homma on jäänyt. Olisi tietysti enemmän ollut motivaatiota rokotukseen, jos olisi ollut joskus itsellä kunnollinen influenssa. Nyt olen kuitenkin päättänyt tänä syksynä käydä rokotettavana.    Täytyykin kysellä terveysasemalta asiasta...
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: Josse - Syyskuu 15, 2005, 10:32:00 ap
Minä en aio rokotusta ottaa. Todennäköisesti kysymys on sattumasta, mutta vuosina jolloin olen rokotuksen ottanut olen sairastanut 5 flunssaa ja vuosina jolloin en sitä ole ottanut flunssia on ollut 2 tai ei ollenkaan. Ja kun tämän sanon korostan sitä, että olen hyvinkin tietoinen siitä, että rokote ei suojaa tavan flunssa/nuha pöpöiltä. Ja koskaan en ole myöskään influenssaa sairastanut, oli rokotusta tai ei.
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: RK - Syyskuu 15, 2005, 10:48:00 ap
Otan rokoteen, kuten aiemminkin. Varmaan jo 10 vuoden ajan  
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Syyskuu 15, 2005, 10:59:00 ap
Tottakai otan. Ottaisin, vaikka maksaisi.
Yhden kovan jälkitaudin (keuhkokuume) jälkeen rokotus on pieni harmi.  
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: ransu2 - Syyskuu 15, 2005, 10:59:00 ap
Aion kyllä ottaa. Muutamina vuosina naapurit sekä sukulaiset ovat sairastuneet niihin influenssa tauteihin, mutta itse olen kyllä säästynyt. Muutenkaan nuhaa enää nykyään sairastan pari kertaa vuodessa.
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: hapap - Syyskuu 15, 2005, 11:00:00 ap
Täällä sitä ollaan 38,5 asteen kuumeessa ja odotellaan, että sokerit alkaa hipoa taivaita. Ainakin tässä tilanteessa rokote olis kelvannu, jos olis ajoissa kerinny... Kuitenkin tuntuu siltä, että joka kuumetaudin jälkeen on insuliinintarve kasvanu pysyvästi.
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: Guest - Syyskuu 15, 2005, 11:47:00 ap
Minä olen ottanut tuon rokotteen joka vuosi niin kauan, kun sen on saanut ilmaiseksi ja otan vastaisuudessakin.

Tänä vuonna on ollut kaksi tavallista flunssaa ja sitä ennen reilut 10 v vuotta taukoa, mutta v. 2003 sain rokotuksesta huolimatta influenssan ja se oli todella KAMALA tauti. Sukulaisetkin luulivat, että se on nyt menoa, kun en jaksanut jutella heidän kanssaan. Ääni oli poissa lähes pari kuukautta ja sisuskalut oli yskiessä lentää "pihalle", joka paikkaa särki ja monta yötä meni nojatuolissa istuen, kun yskän + limaisuuden vuoksi ei voinut olla makuulla. Vessaankin piti välillä kirjaimellisesti kontata.

Sain silloin kolme antibioottikuuria + muut dropit ja kuumaa mehua meni litrakaupalla. Silti meni 6 viikkoa enemmän tai vähemmän kuumeillessa, välillä olin sairaalassa ja sen jälkeen meillä kävi kotisairaala kotona, kun en itse päässyt mihinkään, en edes labraan, vaan kävivät kotona ottamassa labrakokeita ja tsekkaamassa voinnin päiväsaikaan.

Kaiken tuon lisäksi mulla vielä aktivoitui influenssan jälkeen vanha reuma ja tuli jotain uusiakin vaivoja.

Sen verran kamala tauti tuo influenssa oli, että ainakin minä opin erottamaan tavallisen flunssan ja influenssan toisistaan ja nykyisin meillä ottaa koko perhe vuosittain influenssarokotuksen vaikka itse maksamalla.
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: Tuula2 - Syyskuu 15, 2005, 11:56:00 ap
En ota. Kerran töissä vielä ollessani työnantaja tarjosi rokotteen ja muutama meistä sen otti. Kaikki sairastuivat. Ne jotka eivät rokotusta ottaneet pysyivät terveenä. Sen jälkeen en ole koskaan rokotusta ottanut.
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: Myy77 - Syyskuu 15, 2005, 11:57:00 ap
Sairastin influenssan pari vuotta sitten "terveenä", siis ennen sairastumistani diabetekseen. Influenssa alkoi yhtäkkiä ja jo ennen varsinaista influenssakautta. Aamulla mitattaessa kuume hipoi 40 ja tuntui kuin olisi tiejyrän alle jäänyt. Tauti veti todella heikkoon kuntoon ja kuumetta kesti lähes viikon. Vessaan sai mennä seinistä kiinni pitäen. Taudin jälkeen olo oli hutera vielä 2 viikkoa. Tavallista nuhakuumetta ja influenssaa ei voi verrata toisiinsa. Vastasairastuneena D1:nä haluan ehdottomasti rokotteen.
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: dadda - Syyskuu 15, 2005, 17:35:00 ip
joo, ja eikös rokotteet ja toisaalta antibiootit tepsi eri tyyppisiin flunssiin, rokotus estää virustautia ja antibiootit tepsii bakteeritautiin, eli antibiootilla hoidettua flunssaa ei olisi rokotteella voinut edes ehkäistä (olettaen että antibiootin määrännyt lääkäri tiesi eron    )

itse otan, isoilta taudeilta (=virusepidemiat)välttynyt.
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: Lalli - Syyskuu 15, 2005, 19:29:00 ip
Kiitos kaikille vastanneille, siksi juuri kyselin kun tiedän joitakin ihmisiä jotka saavat rokotteen sivuvaikutuksena(!) karmean räkätaudin. Joillekkin tulee joillekkin ei. Juuri nyt poden jonkinmoista, ilmeisesti influenssaa kun on kestänyt jo kaksi viikkoa, lenssua. Tänään kävin tarkastuttamassa poskiontelot mutta ei kuulemma VIELÄ tulehdusta. Siis odotamme että se tulee. En osaa päättää otanko rokotteen vai en mutta en ainakaan vielä koska kuukauden päästä edessä leikkaus enkä halua sitä siirtää mahdollisen sivuvaikutuksen takia.
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: Guest - Syyskuu 15, 2005, 19:32:00 ip
Juu, kyllä minä oletan, että lääkärit tietävät eron flunssan ja influenssan välillä ja jos eivät sitä tiedä, niin kerron kyllä itse omasta kokemuksestani kummasta on kyse  

Tavalliseen flunssaan ei todellakaan antibiootit auta ja influenssaan taas on olemassa oma lääke, josta saattaa olla apua, jos sen saa ajoissa. Ei vaan taida olla kovin yleisessä käytössä ainakaan vielä ja ongelmahan on siinä, että se täytyisi osata hakea lääkäristä oikeaan aikaan.

Jäi tuossa edellisessä viestissä mainitsematta, että  mulle on nuo antibiootit annettu yleensä keuhkoputkentulehduksen / rohinan vuoksi, se kun iskee niin herkästi samaan aikaan.
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: RAR - Syyskuu 15, 2005, 19:35:00 ip
Mistä johtuu, että suosistellaan nyt esim. meidän työterveyshuollossa ottaa rokote lokakuussa. Jos menee marraskuuhun, lääkärin mukaan on kuulema turha. Noille rokotteille annetaan kai aina joku suositus, koska kannattaa se ottaa? Olen kuullut siitä aikaisemminkin.

Keiju
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: Myy77 - Syyskuu 15, 2005, 19:44:00 ip
Marraskuussa otettu rokote ei varmaan enää tehoa niin hyvin kun ensimmäiset influenssatapaukset on jo tulleet esille. Itse sairastuin pari vuotta sitten influenssaan jo lokakuun lopussa, olin lääkärin mukaan "sitä ensimmäistä erää".
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: Erica79 - Syyskuu 15, 2005, 20:02:00 ip
minä olen tehnyt sen havainnon, että enemmän olen varmaan kipeänä ollut kun rokotteen ottanut. tosin influenssaa ei ole tainnut kertaakaan olla.
pari vuotta sitten talvella otettuanu rokotteen rupesi jalkoja särkemään ihan vietävästi. Syytä ei löytynyt vaikka kuinka tutkittiin, tramalia vaan kului ja leimattiin tyyliin narkkariksi kun vahvoja särkylääkkeitä joutui pyytämään. No, meni sitten kolmen kuukauden päästä ohi eikä kunnon syytä oikein löytynyt. Nyt myöhemmin kuulin että tällainen saattaa tulla juuri influenssarokotteen seurauksena. Saattaa kivut uusia ja tila kestää pitkäänkin.
Tänä vuonna ainakin jätän piikin väliin, sitten vaikka kuolen influenssaan mutta sen verran kovat kivut olivat...
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: fillari - Syyskuu 16, 2005, 00:05:00 ap
Olen kerran ottanut rokotteen, silloin ihan alkuaikoina, kun niitä oli mahdollisuus saada.

Siitä  on  vuosia aikaa, mutta sen rokotteen jälkeen sain kyllä sellaisen ihme flunssan, vai mikä sitten olikaan, meni myös keuhkoihin, mutta kuumetta ei ollut.

Sokerit oli ihan sekaisin, ei tiennyt onko korkealla, vai matalalla. Sitä kesti n.neljä viikkoa ja oli sellainen kokemus, että sen jälkeen en ole niitä rokotteita ottanut.

Tavallista flunssaa on ollut, mutta ei sellaista ihmeellistä olotilaa, mitä rokotteen jälkeen silloin aikanaan sain.

Mutta ensisijaisesti pitää huomioida se, että me olemme yksilöitä, siis tämän rokotteenkin suhteen, että toisiin ihmisiin vaikuttaa jokin asia enemmän, kuin toisiin.

Kaikesta huolimatta pitäkää mieli korkealla  
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: 45beni - Syyskuu 16, 2005, 13:05:00 ip
Minä sairaistuin influenssaan, ennen kuin rokoteita oli. Olin sairaalassa muistaakseni 3 viikkoa, minut tuotiin sinne tajuttomana. Kotoa lähdettäessä kuume oli lähempänä 41, sairaalassa eivät enää kerotoneet vanhemmilleni paljonko oli, pyysivät vain lähtemään kotiin. Myöhemmin sanottiin, että oli hengenlähtö lähellä.

viime vuonna sairastuin influnessaan, vaikka oli rokote, mutta se meni melkosen nopeasti ohi, aloin topua 4 päivän jälkeen, kuume käväisi yhden iltapäivän 39,4:ssä.

Rokotteiden suhteen ei ole ollut mitään ongelmaa. Joten kyllä, minä otan.
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: millimommola20 - Syyskuu 16, 2005, 13:59:00 ip
En ole koskaan ottanut(34 vuoden aikana). Rokotukset eivät sovi kaikille, niinkuin täälläkin on huomattu. Enkä aio ottaa, intuitioasia nääs. Toivottavasti en sairastu    (koputtaa puuta)
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Syyskuu 16, 2005, 14:23:00 ip
Joskus nuorena sain influenssarokotteesta aika vahvat sivuoireet. Kuume nousi korkealle, päätä ja lihaksia särki. Pelästyin tästä niin, että jätin monena vuonna rokotukset väliin.
Mutta nyt olen monena vuonna uskaltautunut "piikitettäväksi" luottaen siihen, että rokotteetkin kehittyvät ja paranevat kaiken aikaa.
Mieluummin sitten vaikka influenssa lievempänä rokotteen ansiosta kuin kunnon tauti.
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: äskoo - Syyskuu 19, 2005, 14:00:00 ip
Minä olen noin kymmenen vuoden ajan ottanut influenssarokotteen, eikä influenssa ole vaivannut. Muistan sairastaneeni kerran lapsuudessani jonkun "aasialaisen", joka oli todella kova tauti.

Tavallistakaan flunssaa en ole vuosiin sairastanut, mutta luulen, että sen on ehkäissyt joka-aamuinen avantouinti!

Nyt olen kuitenkin epävarma tämänsyksyisen rokotteen kanssa. Viime vuonna minulla oli hirvittävä, kolme viikkoa kestänyt kutina, jolle ei löytynyt kokeissa mitään syytä. Jälkeenpäin huomasin, että kutina oli alkanut juuri rokotteen ottamisen jälkeen.

Ottaako vai ei...  :confused:
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: RAR - Syyskuu 19, 2005, 20:59:00 ip
Täällä sitä maataan flunssan kourissa kotona, joten rokotuksen ottaminen siirtyy niin kauan kunnes tervehtyy. Onneksi taitaa olla vasta lokakuussa se rokotus. Toivottavasti tämä tauti ei ihan niin kauan kestä.. *niisk*..

Keiju - jota raivostuttaa työkaverit, jotka raahautuvat sairaana työpaikalle tartuttamaan kaikki muut! Että jotkut voivat olla niin korvaamattomia.. GRRRRRR..  
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: d1-nainen - Syyskuu 19, 2005, 22:42:00 ip
Työpaikalle tuleminen flunssassa voi johtua siitä, ettei saa sairaslomaa. Minä olen ainakin niin huono puhumaan sairaslomia, etten ole flunssan takia saanut kertaakaan ja kerrankin ollessani oksennustaudissa 2 viikkoa sain vain 2 päivää sairaslomaa.
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Syyskuu 19, 2005, 22:59:00 ip
Älkää vaan ottako influenssarokotetta, jos olette allergisia kananmunalle tai elohopealle! Silloin rokote voi aiheuttaa yliherkkyysoireita.
Itse sairastuin diabetekseen 4-vuotiaana influenssan jälkeen, muistaakseni se oli "hongkongilainen"...  
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: RAR - Syyskuu 19, 2005, 23:23:00 ip
Tuo kanamunajuttu ei aina pidä paikkaansa. MInä olen allarginen sille ja kertonutkin sen terveydenhoitajalle, mutta aina olen rokotteen saanut. Koulussa minua ei rokotettu tuon vuoksi koskaan mitään vastaan.

Keiju
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: mimmi1 - Syyskuu 20, 2005, 12:03:00 ip
Hei, tätä rokotetta saa myös munattomana.

Tästä tulee mieleeni hauska juttu, kun olin yläaste ikäinen ja menin ottamaan ensimmäisen rokotteen terveyskeskukseen, niin terveydenhoitaja kysyi minulta munaton vai munallinen? Olin ihan äimänä, ajattelin että eiköhän tuo oikein nää, että munaton olen...

Siis blondin ajattelua!

Eli influenssa rokotteen saa myös kananmuna-allergiset!
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: Tiu1 - Syyskuu 20, 2005, 13:46:00 ip
Influenssarokotehan tehoaa vain influenssaan. Tavallinen flunssa tulee tai ei tule; huolimatta onko ottanut rokotteen vai ei. Joskus tosin tavallinen flunssa voi tulla "reaktiona" rokotteesta. Luin juuri artikkelia, jossa kerrottiin, että vuodessa säästettäisiin useita satoja (muistaakseni 400) turhaa kuolemaa, jos ihmiset ottaisivat rokotteen. Ja noin 1500 sairastapausta vuodessa vähenisi, jos riskiryhmät ja vanhukset ottaisivat rokotteen. Nämä faktoina.

Vastaus kysymykseen: Otan kyllä. Olen kyllä säästynytkin sairastumiselta. Yhtenä syksynä kaikki kaverit ja tutut ympäriltä vuorollaan sairastivat sen, mutta minä en. Silloin kiittelin todella rokotetta! Kannattaa siis ottaa.  
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: Tea - Syyskuu 20, 2005, 14:20:00 ip
Jees, Terhi1 puhuu ihan asiaa :-)

Flunssan saaminen ei ole linkissä influenssarokotteeseen, vaan siihen, että syksyisin alkavat flunssat pyöriä muutenkin - ja sattumoisin influenssarokote otetaan sitten samaan aikaan. Muut mahdolliset rokoteperäiset oireet (kutina, allergiset reaktiot, tms.) ovat sitten asia erikseen.

Itse olen ottanut vuosikausia rokotteen (työnantaja järjestää helpon aikataulun & nopean toimituksen ilman terveyskeskuksen jonoja) ja säästynyt influenssalta (en tosin flunssilta) varsin hyvin, tai ainakaan se ei ole kaatanut täysin pois tolpiltaan kertaakaan rokotteen ottamisen aikana.

Sen kerran kun influenssa sitten tuli (2002 jouluna), sain sen syystä, että jätin raskauden vuoksi rokotteen ottamatta syksyllä ja sitten oltiinkin vauvan kera influenssassa ja siitä toipumassa useamman viikon ajan, erittäin huonossa kunnossa.
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: RAR - Syyskuu 20, 2005, 14:38:00 ip
Tuohon sairaslomajuttuu voisin sanoa, että on omaa hölmöyttä, jos ei saa sairaslomaa ja tulee töihin kipeänä.
Meillä saa sairastaa 3 pv ilman lääkärintodistustusta, joten en voi ymmärtää, että eräät heittäytyvät marttyyriksi ja kailottavat isoon ääneen kuinka kipeitä he ovat ja joutuat olemaan työssä! Sitten vielä kävellään ympäri työpaikkaa, aivastellaan, niistetään ja yskitään siinä vieressä äänekkäästi... ja pidetään huolta, että kaikki muutkin sairastuvat.

Anteeksi, mutta minulta ei riitä sympatioita näitä ihmisiä kohtaan.. varsinkin jos sairastun sitten itse ja sokerit päin p:tä!  

Keiju - flunssa kiukuttaa
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: Antsu1 - Syyskuu 20, 2005, 15:32:00 ip
Itse olen juuri toipunut flunssasta. Kolme pahinta päivää olin kotona ja lämpökin kohosi peräti 37,4 lukemiin    Toki töihin paluun jälkeen vielä ajoittain yskin ja nenäliinaa käytän, mutta jos tälläisessa olotilassa jäisin sairaslomalle, niin saisin kyllä olla parisen viikkoa kotona. Eli nenänpielet hellinä töissä  

Siis kunnon räkätaudissa kotiin - kuten Keiju sanoi, mutta tälläinen pieni tuhina on jo toinen juttu. Meillä muuten töissä on työterveyshoitajilla mahdollisuus antaa jopa viiden päivän (= yksi työviikko) "sairasloma" pahimpien flunssakausien aikana. Mutta tuo työterveyshuollon toiminta sääntöineen on kyllä melko talokohtaista...
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Syyskuu 20, 2005, 15:40:00 ip
Keiju ja mimmi1, kiitos tuoreesta tiedosta!  
Tuo munaton ja munallinen oli taas päivän piristys, hihhih!  
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: lintumies - Syyskuu 25, 2005, 20:23:00 ip
Otin rokotteita heti kun niitä ruvettiin antamaan. Nyt olen ollut ottamatta ainakin 8 vuotta ja täytyy sanoa, että mielestäni olen ollut terveempi kaiken laisista räkätaudeista.
5 vuoteen en ole ollut sairaslomalla ja silloinkin olin rannemurtuman takia. Käyn avannossa ja pyöräilen ympäri vuoden oli vaikka 35 astetta pakkasta.
Muuten en syö enkä elä erityisen terveellisesti, mutta...
Työpaikalla työkaverit ovat useimmat vuosittain poissa jonkin tyypin flunssan kanssa ja vaimo tuo opettajan työstään näitä taudinaiheuttajia kotiin ja on sairastellut. Lapsi oli ja kotona asuessaan usein kröhäinen.
Käsitykseni on, että vastustuskyky vaan on parempi kuin monilla muilla.
Vaikka virukset muuttuvatkin, niin voi kai se olla että olen saanut niistä aikoinaan otetuista rokotuksista sen verran pohjaimmuniteettiä ettei tartu.
Nykytahti 1 kertaa vuodessa kurkkukipu ja nuha.
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: d1-nainen - Syyskuu 25, 2005, 21:43:00 ip
No ehkä se on sitten omaa hölmöyttäni, kun en saa sairaslomaa, jos olen kipeenä. Minulle ei tule kuumetta ja ilman sitä en ole saanut sairaslomaa ja päivääkään ei saa olla pois ilman LÄÄKÄRINtodistusta, hoitajan lappu ei kelpaa.

Miten sitten kannattaisi pyytää sairaslomalappua, että sen saisi? Olen yrittänyt vedota diabetekseen ja räkätaudin vaikutuksiin verensokereihin. Ja saanut siinä samassa töistä lintsaajan maineen.
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: RAR - Syyskuu 25, 2005, 22:05:00 ip
di-nainen: tarkoitin lähinnä näitä työkavereitani, jotka tulevat töihin valittamaan, kuinka sairaita ovat ja kun on kuumetta jne. Kun heiltä kysyy sairaslomasta, vastaus kuuluu usein että: enhän minä sellaista tarvitse, kyllä tämä tästä.
Minulla on onneksi niin hyvä diabeteslääkäri, että otan kaikessa ensin häneen yhteyttä. Tarvittaessa hän kirjoittaa sen sairasloman minulle jos esim. flunssa jatkuu pitempään. Enkä ainakaan vielä ole mielestäni saanut lintsarin mainetta.
On ikävää, jos työkaverit suhtautuvat tuolla tavalla, eivätkä ymmärrä kokonaisuutta.  

Keiju
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: d1-nainen - Syyskuu 25, 2005, 22:10:00 ip
No minulla on se onni, että en juurikaan sairasta. Mutta hyvässä muistissa on tuo parin viikon vatsatauti, johon sain peräti kaksi päivää sairaslomaa, josta esimieheni sitten suuttui täysin ja haukkui koko työpanokseni. Tuntuisi paljon järkevämmältä kaikkien kannalta, etten oksentelevana ole töissä levittämässä mahatautia, mutta lääkäri oli toista mieltä.
Otsikko: Re: INFLUENSSAROKOTE???
Kirjoitti: RAR - Syyskuu 25, 2005, 22:23:00 ip
Vatsatauti on oikeastaan ainoa sellainen sairaus, jossa otan heti yhteyttä diabeteslääkäriini. Jos sitä on siis kestänyt jo tunteja. Johtuu siitä, että kuivuminen voi olla erittäin kohtalokasta munuaisille. Viimeksi jouduin tiputukseen kuuden tunnin ripulin jälkeen. Ja 3 päivää sairaalassa.

Minusta ne, joilla on tuo "vatsatauti" usein maanantaisin, aiheuttavat ehkä esimiesten epäluulon kaikkia kohtaan. Joka on tietysti väärin.
Itse ilmoitin aikoinaan esimiehelleni, että migreenin vuoksi en todellakaan lähde lääkäriin silloin kun lääkärintodistus tarvittiin päivänkin poissaolosta. Että pidän sitten vaikka kesälomapäivän. Ei koskaan kuitenkaan otettu lomapäivisitä.. Ja sain kyllä flunssassa sairasloman lääkäriltä, kun sanoin, että en mitenkään jaksa mennä työhön. En tavannut yhtään lääkäriä, joka olisi jättänyt sen loman kirjoittamatta.

Keiju