Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Diabetes yleensä => Aiheen aloitti: ERKKU - Helmikuu 16, 2019, 09:47:18 ap

Otsikko: HbA1c arvot D ykkösillä
Kirjoitti: ERKKU - Helmikuu 16, 2019, 09:47:18 ap
Paljon ilmoitetaan A1c arvoja ketjuissa, mutta kokonaiskuvaa niistä on vaikea saada. Tässä on mahdollisuus kaikille osallistua osaltaan ja seurata tilannetta keskitetysti.
Otsikko: Vs: HbA1c arvot D ykkösillä
Kirjoitti: karhu - Helmikuu 16, 2019, 13:54:02 ip
Hyvä ERKKU!
Sait tehtyä taulukon, joka on selkeä ja helppokäyttöinen.
Otsikko: Vs: HbA1c arvot D ykkösillä
Kirjoitti: timo - Helmikuu 16, 2019, 19:28:55 ip
Vielä kun tuossa olisi yhtenä vaihtoehtona sensorointi vai pitäisikö sekin jakaa sensorointi ja monipistos sekä sensorointi ja pumppu.

Täältä löytyy muunnostaulukko, jos tulos tiedossa vain mmol/mol.
https://www.diabetes.fi/files/3906/Liite_3._Hba1c-muuntotaulukko.pdf
Otsikko: Vs: HbA1c arvot D ykkösillä
Kirjoitti: Kide - Helmikuu 17, 2019, 12:58:23 ip
Hyvä pointti timolla. Itselläni pelkkä pumppu ei vielä tuonut radikaalia apua, mutta sensoroinnin avulla alkoivat keskiarvot parantua. Edelleenkin on kyllä (nopeata) heittelyä raivostuttavan paljon.

Varsinainen aihe ei kyllä minua kiinnosta, mutta piti kuitenkin kommentoida.  ::)
Otsikko: Vs: HbA1c arvot D ykkösillä
Kirjoitti: tapsa - Helmikuu 17, 2019, 15:49:04 ip
Ainakin noin pienellä otannalla ei juuri eroa ole. Minua kiinnostaisi paljon enemmän vertailu samalla henkilöllä aikana ennen pumppua ja pumpun aikana.

Muuttujia on paljon, HbA1c voi olla hyvinkin erilainen esim. kesällä kuin talvella. Ja kuten jo edellä totesin, pumpun saa useammin se, jolla on ongelmia verensokerinsa kanssa.

Ja voihan olla, että ne eivät helpotu pumpunkaan avulla.
Otsikko: Vs: HbA1c arvot D ykkösillä
Kirjoitti: jester - Helmikuu 18, 2019, 07:09:33 ap
                  kun vaihtaa muotoa    vaihtelee        pumppu tai     moni pistos.    onko oppinut    hoitamaan  paremmin.   onko oppinut  jotain   uutta                      osaako   SYOTA       paremmin
Otsikko: Vs: HbA1c arvot D ykkösillä
Kirjoitti: vuodesta_63 - Helmikuu 26, 2019, 09:59:09 ap
Minulla on  periaatteessa sama tilanne kuin mistä Kide yllä kertoi. Insuliinipumppu auttoi jo korjaamaan aamusokereita, joita nosti voimakas aamunkoittoilmiö. Sensoroinnin avulla Hba1c koheni noin 8 - 9,0 tasosta 7,0 tasoon, mutta heittelyä on edelleen. Tämä taas johtuu suurimmaksi osaksi insuliinin imeytymisen epätasaisuudesta.

Olen piikittänyt insuliinin itse noin kymmenvuotiaasta ja sekin tekee yli 45 vuotta reikien takomista. Varsinaisia kovettumia ei ole, mutta tietty pistospaikkojen epätasaisuus rasvakudoksessa on helppo huomata verrattuna esimerkiksi reisien ulkosyrjiin, johin en ole koskaan pystynyt piikittämään kirvelyn vuoksi.

Oma juttunsa sitten on yliherkkyys sensorin ja kanyylin kiinnitysteipeille. Käytän Enlinten sensoria ja mukana tuleva reikäteippi aiheuttaa jo päivässä voimakkaan kutinan ja viikossa rikkoo ihon. Tällä hetkellä kiinnitän sensorin kinesioteipillä, joka tähän asti ainakin on toiminut hyvin. Tosin sen kanssa on oltava tarkkana, ettei sitä tule vahingossa venyttäneeksi, kun sen asettaa paikalleen.

Tapsan kommentti on myös aiheellinen. Mikäli verensokerien heittely johtuu boheemista luonteesta (tunnustan) tai kyvyttömyydestä ottaa kiinni omahoidosta riittävällä huolellisuudella (masennus, teinivuodet yms, nämäkin molemmat tunnustan) niin pumpusta on rajallinen apu. Kummassakaan näistä tilanteista minun kohdallani ei ollut kyse halusta laiminlyödä omahoito, vaan kyvyttömyydestä tunnustaa tosiasiat. Kesti aikansa tunnustaa, että ei se mene pois, vaikka kuinka teeskentelisi tervettä :o ;D

Tulipas nyt vähän laajennettua aihetta :-[ Sori siitä ;)
Otsikko: Vs: HbA1c arvot D ykkösillä
Kirjoitti: ERKKU - Huhtikuu 01, 2019, 09:31:11 ap
Melko vähän meitä diabeetikoita näkyy olevan. Käykääpä uurnalla, kun tässä muutenkin äänestetään.
Otsikko: Vs: HbA1c arvot D ykkösillä
Kirjoitti: SpeedoPasanen - Toukokuu 05, 2019, 19:22:16 ip
Ennen sensoreita yli 9%. Pari vuotta Libren kanssa ja nyt alle 6,5%. Monipistos.
Otsikko: Vs: HbA1c arvot D ykkösillä
Kirjoitti: RR huipussa - Toukokuu 20, 2019, 14:07:59 ip
Ennen pumppua 48 mmol/mol ja nyt oltu 2 kk pumpulla ja HbA1c 52 mmol/l.
Muutos on kyllä mittausepävarmuuden rajoissa, mutta yöllisistä hypoista eroon on päästy. Aiemmin joka yö käynti jääkaapilla ja nyt sen ajan saa nukkua  ;).
Tyytyväinen 670g:n omistaja.