Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Diabetes ja liikunta => Aiheen aloitti: Mauka - Tammikuu 12, 2018, 15:02:50 ip

Otsikko: Liikunnan vaikutus sokereihin
Kirjoitti: Mauka - Tammikuu 12, 2018, 15:02:50 ip
Olen ihan perus-metabolinen Metformiinin purija ja viimeaikoina mittaillut sokereita useaan kertaan ennen ja jälkeen liikunnan. Pyöräily kesällä joka päivä oli hyvä mutta tuo hiihto hämmästyttää: muutaman kilsan jälkeen tänäänkin 6.1 vaikka aamulla huiteli lähempänä kymmentä. Aika rauhallisesti työntelin koska ladulla oli roskia tuulen jäljiltä, eikä suksetkaan ole aivan sopivat tuloksia näkyy.
Hiki kuitenkin pitää tulla teki mitä tahansa :)
Otsikko: Vs: Liikunnan vaikutus sokereihin
Kirjoitti: Tea - Tammikuu 14, 2018, 22:05:11 ip
Joo, itsellä esim. hiihto itsekseen kuluttaa sokeria ihan huikeasti, mutta vedäpä sama lenkki lapsiryhmän kanssa niin on sokerit taivaissa (tarttee olla ihan eri tavalla skarppina eli adrenaliinia pukkaa).

Mutta illan yllätys oli yin-jooga (jeps, tänään meni jooganeitsyys 2h sessiolla) - kesken tunnin tartti ryhtyä riipimään karkkia, kotona vielä enempi tankkausta sisään ennen kuin uskalsi lähtelä koirien kanssa liikkeelle. Varsinaisesti hiki ei tullut missään kohtaa, mutta joko se kuitenkin oli reipasta liikuntaa tai sitten vaikutti stressitasoja laskevasti niin, että meni matalille ja huolella.

Itsellä siis vaikuttaa paljonkin laji/kenen kanssa sitä tekee ja esim. vakkariharrasteeni capoeira nostaa, paitsi että jos treenit kestää pitkään, tulee sitten mukaan jo se laskevakin vaikutus. 
Otsikko: Vs: Liikunnan vaikutus sokereihin
Kirjoitti: äskoo - Tammikuu 14, 2018, 22:13:49 ip
Jooga on mun lajini ja sokerit laskevat lähes aina 1,5 tunnin harjoituksen aikana, vaikka tankkaisi tai laittaisi pumpun basaalin alas etukäteen. Joogan vaikutus on meikäläiselle helposti stressaavalle aika uskomaton. Tekee hyvää kropalle ja mielelle, varsinkin kiireen keskellä. :)
Otsikko: Vs: Liikunnan vaikutus sokereihin
Kirjoitti: Tea - Tammikuu 15, 2018, 17:59:16 ip
Joo, niin sen täytyy olla. Tänään on kiitettävän kipeät ahteri, lonkat & reiden osin, mutta siis en kokenut, että sellaisesta massiivisesta liikuntasuorituksesta kuitenkaan olisi ollut kyse.