Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Diabetes ja ravinto => Aiheen aloitti: Kelmi - Joulukuu 20, 2017, 16:13:24 ip

Otsikko: Hirven liha
Kirjoitti: Kelmi - Joulukuu 20, 2017, 16:13:24 ip
Sanokaas hyvät ohjeet hirvipaistille, kastikkeelle ja lisukkeille joulupöytään.
Otsikko: Vs: Hirven liha
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Joulukuu 21, 2017, 10:40:02 ap
Googleta hirven routapaisti. Jäinen paisti uuniin tunneiksi muhimaan, toiset marinoi ja toiset ei. Onnistuu takuulla eikä tarvitse sulatusta! :)

Meillä hirvipaisti on juhlaruokaa, myös tänä jouluna ja seurakseen hirvi saa Hasselbackan perunat ja kermakastikkeen konjakkisäväyksellä. Lanttukuutiot haudutettuna ja timjamilla + hunajalla maustettuna käy hyvin kaveriksi. Tai porkkanat samalla tyylillä. Tai molemmat.  ;D

Jälkiruuaksi hyvää kahvia, pari suklaakonvehtia ja jos joulun kunniaksi tilkkanen konjakkia.

Hyvää joulua! :)
Otsikko: Vs: Hirven liha
Kirjoitti: Kelmi - Joulukuu 23, 2017, 14:08:44 ip
Toukkikselle kiitos hyvästä vihjeestä. Teimme routapaistia ja maistoimme sitä jo vähän, ei marinoitu. Hyvää on.
Otsikko: Vs: Hirven liha
Kirjoitti: MiniMi - Joulukuu 25, 2017, 15:32:17 ip
Tämänkin ketjun luin "pikkasen myöhässä" ;) :D , mutta Toukkiksen idis ja "ohje" on loistava - meilläkin usein käytössä. Toinen oiva juhlaruoka hirven sisäfileestä, ulkofileestä tai "anopinfileestä" (joka tosin vaatii mielellään ennakolta marinadin kun on muutoin vähän sitkasta) on beef Wellington-tyyppinen, jonka itse valmistan siten, että laitan vielä voitaikinakuoreen suppilovahveromuhennoksen fileen päälle. Meillä jouluna syödään kinkkua sillä hirveä, peuraa ja muuta riistaa saa metsästäjäperheessä muina aikoina niin paljon, ettei oikeen muunlaista lihaa sit syödäkkään  :o
Otsikko: Vs: Hirven liha
Kirjoitti: Taitsa - Tammikuu 23, 2018, 20:16:16 ip
Joo,nyt hokasin,et vasanpaisti on pakkasessa. Pitänee ottaa kohtapuoliin käsittelyyn😉