Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Tyypin 1 eli nuoruustyypin diabetes => Aiheen aloitti: karhu - Syyskuu 15, 2017, 19:33:52 ip

Otsikko: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: karhu - Syyskuu 15, 2017, 19:33:52 ip
Tää liippaa liki vanhaa asiaa. Täällä on kirjoitettu upeasti jo ainakin kymmenen vuotta sitten tästä aiheesta.
Vakavat hypot johtuvat pääsääntöisesti insuliinin yliannoksesta. Joskus, nykyään yleensä kai harvemmin liiasta alkoholista, joka voi laskea sokerit nopeasti todella alas. Silloin tajunnan taso alenee pahoin.  Itselläni on näinkin käynyt, mutta tulipahan koettua.
Yleensä hypot kyllä liittyvät inskan väärinmäärittelyyn.
Mistähän silloin olisi kyse?

Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: tapsa - Syyskuu 16, 2017, 09:23:43 ap
Ainahan voi sattua virheitä inskankin annostelussa. esim. vahingossa kaksi pistosta yhden sijaan, perusinskan ja ateriainskan sekaantuminen pistoshoidon annostelussa, jne.

Mutta mielestäni virhe hiilarien annostelussa on todennäköisempi. Lisäksi imeytymisen epäsäännöllisyys, liikunnan inskaa tehostava vaikutus ja tietenkin liian tiukkaan tasapainoon pyrkiminen lisäävät hypojen todennäköisyyttä.

Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: RR huipussa - Syyskuu 16, 2017, 09:52:17 ap
Ja joillakin hypo-oireet voivat jäädä kokonaan pois, esim. liian hyvän tasapainon seurauksena. Minulla oli kausi, jolloin 1,9 sokereilla olin vielä aivan työkykyinen eikä mitään oireita ollut. Olin silloin työpaikalla ja täydentämässä excell-taulukkoa. Työn oli kaikesta huolimatta perfektaa. Näissä tilanteissa LIBRE olisi ollut korvaamaton apuväline. Ja ei ollut mittausvirhe, sillä tulos varmistettiin vieressä olleessa laboratoriossa.
Lisäksi Lantukseen siirtyminen aiheutti vastaavaa tilannetta. Yöt olivat silloin aika haastavia.
Totta kait jo aiemmin mainittu pistospaikka ja insuliinin imeytymisen nopeus vaikuttaa.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: 080750 - Syyskuu 16, 2017, 11:17:07 ap
Lantuskynä oli harmaa ja Humalogkynä samoin. Niinpä pistin vahingossa Humalogia 20 yks. Ihmettelin sokereiden nopeaa laskua kunnes tajusin syyn. Lähdin kyllä salille aamulla mutta varautuneena karkkipussilla. Hoitelin päivän kunnialla ja selvisin siitä mutta harmaa Humalogkynä jäi pois käytöstä ja nyt huolin "pikaan" vain punaisen kynän.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: tweeek - Syyskuu 16, 2017, 12:27:24 ip
25 vuotta samaan aikaan illalla ottanut pitkän niin se menee niin ajattelematta / muissa ajatuksissa että välillä vaan ei voi olla satavarma ottiko sen vai ei. Kerran vuoden sisään otinkin tuplat ja koko seuraava päivä meni jaffapullo kädessä. 999,9% todennäköisyydellä sen kuitenkin on ottanut mutta nihkeä tunne kun ei voi olla varma :D

Nykyään jos käy noin, otankin vaan puolikkaan pitkän niin sitten pystyy tasoittelemaan sokerilla tai humalogilla seuraavan päivän suht helposti.. Toujeo pitkänä niin vaikutus kantaa kauas.

En kyllä tiedä miten enää voisi elää ilman Libreä.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: jester - Syyskuu 17, 2017, 21:14:12 ip
           pitka  vaikutteine useaosassa.     niin virhe  mahtollisuus  pienenee.       ja on  mahtollisuus muuttaa  annosta,   ylimaaraisen  liikunnan  takia.         ne  arvattavat  matalat  sokerit joita ajattelee    laskeeko liian  alas  vai ei.      niita tapahtuu kun  illalla  teen pienen kauppa  reissun.    noin 2  km  kavely reissu.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: pitkälinja - Lokakuu 06, 2017, 03:25:59 ap
Jaa-a avaaja kysyy mistä on kysymys. Ja vastauksiakin on tullut monista vaihtoehdoista. Tämänkaltainen kysymys edellyttäisi tarkan tilanneselosteen miten tapaus eteni tuohon tilanteeseen. Vastaukset yleisitä syistä verensokerien liialliseen laskuun on jo selostettu aika kattavasti. Minulle kysymyksestä jäi sellainen kysymys, että mistä kysymyksessä oli tarkkkaan ottaen kysymys. ;)

Oliko tarkoitus ainoastaan herättää yleisluontoista keskustelua aiheesta hypoglykemiaan johtavat syyt, vai onko kysyjällä juuri tästä ilmiöstä enemmänkin ongelmia omassa elämässään?
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: karhu - Lokakuu 15, 2017, 20:01:42 ip
pitkälinja:
Tarkoitus oli nimenomaan herättää yleisluontoista keskustelua.
Avaus oli tavallaan kyllä turha ja ylimalkaisen hätäinen, sillä vanhemmista ketjuista löytyy paljon asiasta tietoa. Tuskin uusikaan tieto silti tuskaa lisää, joten kiitos vastauksista.
Omia kokemuksia yllättävistä ja pahoista hypoista ei paljon ole.
Pahin, ja josta tarkoitus oli muitakin varoittaa oli se, kuinka kohtalaisen pieni määrä alkoholia pudotti sokerit humahtaen niin alas, etten sekavuudessani edes tajunnut ottaa mukanani aina olevaa Siripiriä. Tässä tilassa olevia diabeetikkoja on kuskattu putkaankin, luullen heidän olevan tolkuttomasti päihtyneenä. Siinä saattaa käydä lopullisen huonosti. Tällainen sekavuus oli itselleni uusi tuttavuus ja ikävä sellainen.
Toisella kertaa Lantus teki samanlaisen tempun yllättäen. Onnekseni istuin silloin kotona ja se hoitui lisähiilareilla helposti. D-hoitajan mukaan pistos saattoi osua lihakseen tms.
Pistin Lantuksen siihen aikaan kankkuun, jossa itselläni ei paljon rasvaa ole. Nykyisin pistän senkin mahaan, jossa rasvaa enempi on, eikä vastaavaa tilannetta ole enää tullut.

Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: pitkälinja - Lokakuu 15, 2017, 22:03:32 ip
Joo olen sikäli jäävi vastaamaan tässä avauksessa, etten ole ollut koskaan humalassa 67 vuoden ikään mennessä.  ::)
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: karhu - Lokakuu 15, 2017, 22:16:09 ip
No kokematonhan se miekii.
Ihan ekaa kertaa näin 63-vuotiaana se viinapiru miutkin villitsi  :P
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: pitkälinja - Lokakuu 16, 2017, 14:21:05 ip
Senkö teki?  ???   Noin kaikenkaikkiaan diabetes on vaativa haaste kuka sen saa kannettavakseen. Nykyaineilla jo pärjää, kun oli pakko pärjätä aikanaan possun ja lehmänkin aineilla, yhdellä piikillä (ihan oikealla piikillä) Novo Lenteä, ilman mitään mahdollisuutta tarkistaa verensokeritasoa. Huh huh  :o

Nykyisn kun kerron, että yhdellä neulalla pärjää hyvin 7 pistosta, hoitotäti toteaa: "Sovitaan etten kuullut tuota."  ;D
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: karhu - Lokakuu 16, 2017, 14:24:12 ip
Tapsa ja RR-huipussaan ovat epäilleet liian tiukan, eli normaaliin sokeritasoon pyrkimisen lisäävän pahoja hypoja tai alentavan kykyä tuntea niitä. En tietenkään voi heidän ajatuksiaan tai kokemuksiaan kiistää. Heillä on sama kanta kuin Diabetesliitolla.
Oma kokemukseni on lyhyt, eli vasta kolme vuotta, mutta olen melkein alusta lähtien lähtenyt parjatulle tiukalle linjalle, joka ei niin tiukka olekaan, koska jopa minäkin siihen kykenen. Pyrin pitämään sokerit ainakin liki terveen tasolla.
Luin tänään uusimman Diabetes-lehden kirjastossa. Hämmästyin tai sitten en, että lehdessä oli jälleen kirjoitus ns. koulutetusta henkilöstä, jonka sokerit olivat yli 10, ja se oli hänestä normaalia, koska näinhän ne sokerit vaihtelevat.
Tällaisia esimerkkejä löytyy jokaisesta lukemastani Diabetes-lehdestä.
Jos sokereita jatkuvasti pidetään näin korkeina niin hypoja ei varmasti tule, mutta mitä seuraa tulevaisuudessa.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: pitkälinja - Lokakuu 16, 2017, 14:39:52 ip
Kolmen vuoden sairastamisen jälkeen, ja varsinkin 2 tyypin diabeteksessä beetasolut vielä osittan toimivat, tasoittaen sokeritasapainoa huomattavasti.

3 vuoden ikäiseltä puuttuu 60 vuotiaan kokemukset, mikä on aivan luonnollista.

Diabetes hoitohenkilökunta on perehtynyt diabeteksen saloihin jo useita vuosikymmeniä, kokemusta on karttunut erilaisista diabetestapauksista iän myötä. Myös tieteen puolella perehdytään jatkuvasti lisää tähän kummajaiseen, jota kutsumme diabetekseksi. Hoidosta on tuhansien vuosien kokemukset hoitavalla taholla, eli meillä on syytä ottaa vakavasti huomioon tuon kokemuksen aikaansaama tietomäärä.

Mitä minä olen hoidon kehitystä seurannut vuodesta 1957 saakka, niin se on koko ajan lähentynyt reaalimaailmaa ja hoitohenkilöstö on koulutettu kohtamaan diabetes sanan takana olevan IHMISEN, sellaisena kun hän on. Enne hoito oli kuolemalla ja lisäsairauksilla uhkailua ja pelottelua, sellainen "hoito" jättää lapsen psyykeen karmeat jäljet.

Pakottaminen kokeiden tekemiseen nyt sitten myöhemmin, 1970 luvulta lähtien on toinen väkivallan nuoto ollut. Valistus ymmärtämään realiteetit sellaisina kun ne ovat ja ystävällinen kuunteleva hoito on parasta hoitoa.  ;D
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: pitkälinja - Lokakuu 16, 2017, 14:47:26 ip
Lääkkeellä toteutetussa aineenvaihdunnan hoidossa ei ole mitään normaalia. Normaalit beetasolut toimivat niin älykkäästi ja tehokkaasti, vastaten kaikkiin tilanteisiin just' eikä melkein. Siihen eivät lääkkeet pysty.  Mutta hyviä lääkkeitä on jo nykyisin, näillä selviää aktiivi-omahoitaja, - sanoisinko välttävästi.  ::)
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: ERKKU - Lokakuu 16, 2017, 15:11:51 ip
Kauhistellen luin aikoinaan mitä kaikkea korkea sokeritaso saa aikaiseksi. Sattumoisin muutaman "sairastamisvuoden" jälkeen kuulin muistakin vaihtoehdoista diabeteksen (1) hoidossa. Ensinnäkin sokerin tavoitetaso on virallisesti 7%, jota nyt en ymmärrä ensinkään, kun se pitäisi olla alle 5,7%. Miksi käytännössä sitten Hba1c asettuu siihen 7%...12% ? Ruokasuositusten mukaan hh on saatava 150...300 g/ vrk, niin se aiheuttaa niin suuren ennakoimattoman sokerin nousun / laskun ettei paraskaan ennustaja kykene arvaamaan oikein. On monia syitä, miksi lopputulos heittää. Ruoka-annoksissa ilmoitetut hh arvot saavat heittää tietyn määrän (30%+-) =toleranssi. Sitten annoskoko jne. Ei kukaan kestä jatkuvaa hypoa, eli sokeritasoa nostetaan tietoisesti ylöspäin, ettei housut kastu. Tässä syy. Täälläkin tuntuu olevan joitakin, jotka syövät säästeliäästi hh:ia, minä mukaan lukien ja me säästymme kovilta hypoilta mutta myöskin korkeilta sokereilta yleensä. Minä voin illalla mennä nukkumaan n. 5 lukemissa ja kun perusinsuliini on kohdallaan, sokeri muuttuu hyvin vähän. Mittaan kyllä yöllä muutaman kerran kun luonto muutenkin herättää. Kun on pienet/ kohtuulliset liukenevat sokerimäärät (hh+35% prot.), niin insuliinimäärätkin ovat pienet. Muutokset tapahtuvat hitaasti. Pienet numerot kummassakin.
Ennen liuskojen tuloa tilanne on ollut kyllä "helvetillinen", kun ei voinut tilanteelle oikein mitään. Tänään kun on monenlaista apulaitetta, niin luulisi tilanteen olevan tosi hyvä. Mutta oppi asioista pitäisi myöskin kehittyä ja uudistua kyllä sitä on saatavilla. Minusta liian paljon annetaan ymmärtää, että jälkihoito liitännäissairauksista on kunnossa ja ok. Toisaalta kun sokerit ovat normaalit ovat liitännäisetkin tuntematon käsite.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: karhu - Lokakuu 16, 2017, 15:45:47 ip
Pitkälinja:
Älä yhtään epäile, etten osaisi arvostaa pitkää kokemustasi. Olen lukenut paljonkin sokeritaudin historiasta.
Hienoa, että olet vielä olemassa!
 Olen tarkemmin virallisesti ykkösdiabeetikko minäkin, tai vielä tarkemmin määrittämätön, koska määritelmiä alkaa olemaan jo niin paljon, ettei niitä pystytä määrittelemään.
Paljon kehitystä on kuitenkin tapahtunut vuosikymmenten mittaan. Ja toivottavasti kehitys jatkuu.
Olen tietoinen, että itselläni on paljon helpompaa kuin Sinulla on ollut.
Raju ahdistus se iski kuitenkin minullekin, pahoin neulakammoisena. Olisin kyllä sopeutunut pakolla niihin vanhoihin neuloihinkin.  Nyt kolmen vuoden päästä en enää muistakaan muuta kuin nykyisen todellisuuteni.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: pitkälinja - Lokakuu 16, 2017, 18:52:59 ip
En mä näitä arvostusta kerjätäkseni kirjoittele, tämähän on hyvin monipuolinen vertaistukipalsta meille kaikille. Kavereilta voi kysyä heidän kokemuksiaan ja oppia niistä, ilman että kaikkia pitäisi itse kantapään kautta kokeilla. Historiaa vain siksi että historia tulee tutummaksi. Museoissakin käydään hieman samanlaisten metodien kasnssa.  ;D
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: pitkälinja - Lokakuu 16, 2017, 19:09:01 ip
Erkulle vaan sen verran, että riskirajat on vuosikymmenien saatossa kartoitettu.
Ja noin kolmisenkymmentä prosenttia diabeetikoista ei kovin paljon lisätauteja elämänsä aikana saakkaan.

Osa diabetesta sairastavista on sitten, kuten tämän palstan viesteistä näemme, herkempiä sairastumaan diabeteksen aiheuttamiin komplikaatioihin. Jan sen olen havainnut että nämä yksilöt joilla on komplikaatiotaipumusta, ovat yliottaen erittäin tarkkoja hoitotasapainostaan. KOkemukseni mukaan 6,5-7,5 HBa1c on hyvä hoitotasapaino 1 tyypin diabeteksessä. Paras arvoni lienee 6,9 60 vuoden aikana. Mitä se on ollut silloin kun tällaisia ei mitattukaan? Mutta silloin alkoi tulla oireita mm silmänpohjiini. Olisko tuo 15 ollut, kuka tietää.

Mutta, ilmeisesti herkemmän komplikaatioriskin diabeetikoilla ja odottavilla äideillä esimerkiksi, on tarvetta tiukempaan hoitotasapainoon. Heitä kyllä valistetaan hoitopaikoissaan tästä. Sekundasta on turha koittaa priimaa tehdä, sillä ei petä muita kuin itseään. Aiemmin mainitut arvot riittävät. Eräällä ystävälläni oli hyvin alhainen hobis, häneltä alettiin heti tivaamaan hobiksen korottamista, koska matalat sokeriarvot ovat terveydelle vaarallisempia kun lievästi ajoittain koholla olevat arvot.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: karhu - Lokakuu 24, 2017, 14:51:06 ip
Kohtauspaikka on ollut itselleni tärkeä, varsinkin alkuun.
Luin satoja tunteja, vanhoja ketjuja, osittain niistä paljoakaan edes tajuten. Halusin ottaa selvää mistä on kyse.
Huomasin, että paljon on sisäpiiritietoa, johon tulokkaan ei niin helppoa ole tulla mukaan.
Aloin ottamaan selvää, mitä nämä monet oudot termit tarkoittavat ja ovathan ne pikkuhiljaa selvinneet.
Itselleni kävi kuin Erkulle.  Shokkihoito, mulla Antti Heikkilän kirja, Diabeteksen ruokavaliohoito, teki ison vaikutuksen. Varsinkin kirjan alkuosuudella oli ilmiselvä tarkoituskin shokeerata, ja sillä tavoin vaikuttaa kylmällä kylvyllä lukijoihin. Minuun vaikutti.
Silti tai juuri siksi kiitän häntä oikeasti!Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: pitkälinja - Lokakuu 24, 2017, 16:04:34 ip
Ruokavaliohoito?  Syömisellä on tärkeä merkitys, mutta tähän on kuitenkin lisättävä liikunta, hormonien vaikutus, mielialojen vaikutus ja insuliinihoidossa käytetyllä insuliinilla ja sen annostelulla on suuri merkitys. Diabetes ei ole yhden asian juttu, vaan koko aineenvaihduntaa koskeva äärimmäisen monimutkainen kokonaisuus. En voi olla kadehtimatta heitä joilla automatiikka pitää kaikista huolen, heidän itsensä tietämättä koko äärimmäisen monimutkaisesta prosessista mitään.

Vertaistuki ja toisten kokemukset ovat ihan hyviä, pitää kuitenkin muistaa, että oma D on sellainen D, jota ei ole kenelläkään toisella. Yksilöillä on siis kullakin ihan omanlaisensa D.

Ruokavaliohoito tulee kysymykseen vain erittäin lievissa kakkos D tapauksissa. Mutta muiden tekijöiden tukena ruokavalio on tärkeä kaikissa D:ssa.

Mulla itselläni ei ole kamalasti napannut pilkkujen nussiminen ruoka-asioissa (anteeksi) tämän 60 vuoden aikana.  Tämä on minun D:ni  ;D :o
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: karhu - Lokakuu 24, 2017, 16:47:38 ip
Toivoinkin, että ottaisit tähän kantaa.
Kirjan nimi on siis muistaakseni juuri tämä Diabeteksen ruokavaliohoito.
Jos olisit lukenut kirjan, niin tietäisit mistä on kysymys. En ole kirjan myyntiedustaja, ja itsekin lainasin sen ilmaiseksi kirjastosta.
Kirja oli alkusysäys tarkempaan hiilaritietouteen ja sitä kautta se on parantanut sokeritasojani. Vaikka se onkin tarkoitettu lähinnä D-2 ihmisille , joilla muuten on yleensä ottaen surkeat tiedot hiilihydraateista, niin siinä on paljon asiaa meillekin, ketä nyt sitten olemmekaan.
Tottakai jokainen on oma yksilönsä tai ainakin luulee niin. Samankaltaisia kuitenkin putkahtaa esiin sieltä sun täältä. Et sinäkään yksin ole.

Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: tapsa - Lokakuu 24, 2017, 17:39:04 ip
Onhan tuo hiilihydraattien tunnistaminen ja määrien arviointi aika keskeistä 1-tyypin diabeetikkojen elämässä.
Insuliini etenkin pumppuhoidossa voidaan annostella yksikön murto-osien tarkkuudella, mutta hiilihydraattien arviointi/laskenta tapahtuu aika "hehtaaripyssyllä" Tietenkin on niin, että mitä lähempänä 0-annoksia ollaan, sitä pienempi virhearviokin tulee. Mutta helposti ajaudutaan ojasta aallikkoon, kun sitten pitää arvioida rasvojen ja valkuaisten sokeroitumista. Epätarkkuutta syntyy sekä määrällisesti että ajallisesti. Puhumattakaan ruoansulatuksen ailahtelevuudesta.

Yksilöllistä kaikki on, ja toisilta voi saada malleja, joita sitten joutuu ihan itse soveltamaan.

Eksaktia tiedettähän tämä ei ole, aina pelataan likiarvoilla. Henkilöiden elimistöt poikkeavat toisistaan ja siten hoitomallitkin ovat yksilöllisiä. Tuskin aloittelija osaa ennakoida tulevaa, vasta kokemus auttaa soveltamaan keinoja hoidon optimoinnissa.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: ERKKU - Lokakuu 24, 2017, 19:33:50 ip
Vähän helpotan tilannetta. Ensiksikin Antti Heikkilä ei minun lukemissani kirjoissa puhu insuliinin määristä suhteessa proteiiniin ja hiilihydraatteihin. Ei mielestäni sovi diabeetikolle.
Missäs rasvan vaatima insuliini mainitaan.? Minä en tunne. Jos olen väärässä sivistäkää. Proteiinin vaatima insuliini tiedetään kyllä. Sokeroituvaa osaa on 35...40% puhtaan valkuaisen määrästä. Eli jos rajataan ruoasta se joka vaatii insuliinia, eihän niitä ole kuin proteiini ja hiilihydraatti. Tapa jolla saadaan insuliinin tarve minimiin on avain hyvään veren sokeriin. Mitkä ravintoaineet ovat tarpeen laadullisesti ja määrällisesti vaatiikin sitten tutkimista ja joidenkin asioiden hyväksymistä, jopa nykyohjeita unohtaen. On helpompi määritellä asioita, kun tietää prusteet.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: tapsa - Lokakuu 25, 2017, 08:09:12 ap
Kuinkahan moni meistä syö puhdasta hiilihydraattia, proteiinia tai rasvaa. Ateriathan koostuvat enemmän tai vähemmän sekalaisesta "mössöstä", joista em. ainesosien määrittäminen on epätarkkaa.

Lähinnä tuota yritin edellä korostaa.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: ERKKU - Lokakuu 25, 2017, 08:52:16 ap
Näinhän se on. Kyllä ruoan todellisen sisällön arviointi on monesti (aina) arpapeliä. Tietyillä tavoilla hoidettuna virheet tulevat "siedettäviksi". Täydellisyyden tavoittelu ei tule onnistumaan. Haluan puolestani korostaa lähtökohtien oikeellisuutta ja  loppu onkin sitten käyttäjän käsissä.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: karhu - Lokakuu 26, 2017, 13:16:55 ip
Ei kerro Heikkilä rasvan, eikä proteiinin insuliinitarpeesta, mutta eipä siitä ole juuri löytynyt tietoa muualtakaan.
Täältä palstalta olen siitä ensi kertaa lukenut.
On kerrottu, että rasva ei tarvitse insuliinia, mutta itselläni ainakin lohen rasva vaatii sitä.
Kyllä minäkin sen oikeasti tajuan, että olemme yksilöitä sekä henkisesti että fyysisesti. Samoin sairautemme jokaisella vaihteleva. Taisin vähän provosoida vaan.
Eksaktia tiedettähän tämä ei ole, kuten tapsakin totesi, onneksi uutta tietoa vähin erin kertyy.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: ERKKU - Lokakuu 26, 2017, 15:51:21 ip
Ei kerro Heikkilä paljoa muutakaan. Siten varsinaiseen asiaan. Suomen lähteistä en löytänyt mainintoja insuliinin tarpeesta proteiinien kohdalla. Sellainen tieto, epätieto taitaa tulla Amerikoista ADA ei taida liioin suositella. Kyllähän lääkärikunta asian tuntee, mutta jos hoito-ohjeet eivät sitä suosi, niin ei sitten. Ja diabeetikoilla yleisenä ohjeena (hoitajien ainakin) on välttää proteiineja. Ja silloin se voidaan pienenä tekijänä unohtaa. Missään ohjeissa ei ole tavoitetta normaalista sokerista, joka poistaisi kakki liitännäisvaivat. Liitteenä on joukko juttuja, "käypä hoito suositus", sen alaotsikoita on mm. yleinen suositus, retinopatia, nefropatia, jalkaongelmat, uniapnea jne. Erikoista, että suositukset johtavat näihin vaivoihin. Nyt siihen insuliinin tarpeeseen. Se löytyi lopulta R.K.Bernsteinin kirjasta "Diabetes Solution". (hinta näkyi oleva 25 € luokka). Se on seuraava: unssi määrä prot. ruokaa jaetaan kahdella. Suomennettuna 1 yks. ins./ 12 g proteiinia (laskettuna tuotteen etiketistä). Tästä voi kukin tarkentaa omalla kohdallaan. Rasvalla ei ole tekoa tässä. Joillakin on tuntunut, että rasvaisen ? ruoan jälkeen sokeri on noussut pitkän aikaa, ja se on oletettu olevan rasvan ansiota. Proteiini liukenee hitaasti.
https://www.diabetes.fi/diabetes/yleista_diabeteksesta
https://www.diabetes.fi/files/104/Diabeetikon_ruokavaliosuositus.pdf
https://optimisingnutrition.com/2015/08/10/insulin-dosing-options-for-type-1-diabetes/
http://www.diabetes-book.com/laws-small-numbers/
http://www.diabetes-book.com/video-how-to-cover-protein-with-insulin/
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: karhu - Lokakuu 26, 2017, 17:07:50 ip
Rickhard K. Bernstein kiinnostaa myös minua.
Olen kuunnellut ja katsellut hänen nettiluentojaan, tai paremminkin yrittänyt kuunnella, sillä kielitaitoni ei ole riittävä.
Olisi hienoa, että edes joku niistä suomennettaisiin!
Myöskään suomen kielellä ei kirjastossa ole yhtäkään hänen kirjaansa. Englanniksi joku olisi löytynyt.
Diabetesliitto voisi suositella ja antaa omankin apurahan R.K.Bernsteinin suomentamiseen. Toisaalta hän on ollut niin tuottelias, että on vaikea sanoa mitä suomentaisi.
Alan osaaja voisi kenties tiivistää tärkeimmät asiat melko nopeastikin apurahahan turvin, kuten muutkin tällaiset erikoiskirjat aina muutenkin suomennetaan.
On erittäin kyseenalaista, että Diabetesliitto tällaista apurahaa suosittelisi, saati itse myöntäisi.
Joku muu taho voisi löytyä, jos osaava ja halukas kääntäjä löytyisi.
Heikkilä kertoo mitä kertoo, mutta hänellä on alunperin ollut  jutuissaan tiukka ydin. Sitä arvostan edelleen.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: pitkälinja - Lokakuu 28, 2017, 14:42:27 ip
Kyllä, rasvat valkuaiset ja hiilihydraatit tosiaan tarvitsevat insuliinia, imeytyäkseen, tai mikä tähän oikea sana olisi, elimistöllemme kelpaavan muotoon. Rasva on vielä kokemukseni mukaan hitaampi hyödynnettävä, eilen syöty makkara-annos nostaa sokereita tänään ja ehkä vielä huomennakin. Miten lie sitten omien vararenkaiden sulatus?  :o 

Omassa kehossaan nämä kaikki kommervenkit on testattava, mitä mikin toimenpide, lääkkeet sun muut sellaiset, juuri minun kehossani ja minun elintavoillani toimivat. Kahta samanlaista diabeetikkoa ei taida olla?
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: mummukka - Lokakuu 28, 2017, 19:06:16 ip
Olen myös noiden arvaamattomien hypojen asiantuntia mutta vaan omalla kohdalla .
Tuo on totta minun kohdalla jota pitkälinja kirjoitti kaikki vaikuttaa kaikkeen ja vielä eri päivinä eri tavalla siihen kun lisätään hypoherkkyys soppa on valmis .
Mulla pitkäsokeri 7.3-7.8 välillä ja lääkärin mukaan ihan ok. tietty haluaisin vähän matalamman ei vaan onnistu .
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: pitkälinja - Lokakuu 28, 2017, 19:24:52 ip
mummukka, saanko kysyä millainen lääkitys sinulla on diabetekseesi?
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: mummukka - Lokakuu 28, 2017, 19:54:02 ip
mummukka, saanko kysyä millainen lääkitys sinulla on diabetekseesi?

Novo-rabid Levrmir
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: ERKKU - Lokakuu 28, 2017, 20:55:33 ip
Mistähän kaukaa tämä rasvan vaatima insuliinitietous oikein tulee? Kyllä minunkin äitini esitti samaa. Silloin tilannetta ei voinut korjata erkkikään. Mutta tänä päivänä. Minulle ei tule yllätyhypoja nykyään. Aiemmin tuli ihan tarpeeksi. Muutos tähän päivään on hiilihydraattien vähentäminen, makkaraa syön joskus, mutta niiden epämääräisten rasvojen takia en kovin usein.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: pitkälinja - Lokakuu 30, 2017, 11:42:34 ap
Kiitos tiedosta mummukka. Ei noilla aineilla onnistukaan.
Lääkärillesi pyyntö seuraavalla kerralla: Tuojeo ja Fiasp. Niin johan lähtee!  ;)
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: pitkälinja - Lokakuu 30, 2017, 11:46:25 ap
Erkulle: En tiedä kuinka kaukaa tieto on, minä tiesin jo 1950 luvulla tämän. Sikäli kun alle 10 vuotiaana asioita käsitin. Mutta kyllä. hiilihydraatit rasvat ja valkuaitset tarvitsevat insuliinia, päästäkseen hyödyttämään "kehonrakennustamme".
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: karhu - Lokakuu 31, 2017, 12:08:21 ip
Sinulla pitkälinja ja myös tapsa on niin pitkä d-tausta, että kokemusta teillä riittää. Mutta eikö vielä 50-luvulla yhtenä hoitomuotona ollut liikojen hiilareiden välttäminen, eli VHH, vaikka sitä nimeä ei käytettykään.
Mulle ei ole kerrottu hoitavalta taholta, muistaakseni koskaan rasvan ja proteiinin insuliinitarpeesta. Ehkä ajatellaan, että pelkkä hiilarien laskeminen on jo riittävän vaikeaa aluksi.
Yritän parhaani mukaan välttää mössöjä, joiden hiilarimääriä on vaikea arvioida. Jos söisin samoin kuin ennen, (200-300 hh/vrk) olisin varmasti 100-kiloinen, kuten joskus. Tosin sairastuminenhan pudotti kilot itsestään. Nyt (n.60 - 80 hh/vrk) paino on 75, pituus 173.
Pilkun nussimista ruoka-asioissa yritän myös välttää, vaikka jossain vaiheessa vähän niinkin kävi. Ajattelin yrittää pärjätä pelkällä yhdellä Lantus-piikillä ja erittäin vähillä hiilareilla, kokonaan ilman Novorapidia. Motiivina oli kylläkin kova neulakammo.
Ei onnistunut kauan minulta, varsinkaan kun neulakammokin poistui.
Oma Vhh:ni ei ole kovin tiukka ja se on melko helppo toteuttaa. Tulevaisuudesta ei voi tietää, mutta nyt menee näin ja sokerit terveen tasolla.

Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: Diabetesliiton tiedotus - Lokakuu 31, 2017, 16:56:49 ip
Diabetes-lehdessä 2/2017 on proteiinin/rasvan vaikutuksesta verensokeriin pieni juttu ateriainsuliinin annostelun näkökulmasta.

Tässä muutama kohta:

"Varsinkin jos ateriassa ei ole juuri lainkaan hiilihydraatteja, elimistö käyttää ateriasta saatua proteiinia verensokerin valmistamiseen."

"Myös -- rasvapitoisuus voi lisätä pikainsuliinin tarvetta..."

"Runsaasti proteiinia ja rasvaa sisältävällä aterialla insuliinia voi pistää aterian hiilihydraattien lsiäksi myös hiukan proteiinille ja rasvalle. Sopiva insuliinimäärä on kokeiltava itse, mieluummin varovaisesti kuin ronskisti, verensokeria seuraten."

Terv. Johanna/DLT
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: ERKKU - Lokakuu 31, 2017, 17:51:39 ip
Miksi ei voi sanoa niin kuin asia on, tässäkin pitää kierrellä ja kaarrella. Proteiinin insuliinin tarpeesta on tarkat perus-annos-tiedot olemassa. Rasvoista ei ole. Miksi pitää antaa "kaverillekin" jos se sattuu mukana olemaan, eli rasvoille, kun sitä on lihoissa. Täälläkin on mainittu siitä, että rasvat "hidastavat" proteiinin sokeroitumista, mutta kun proteiinin sokeroituminen on luonnostaan hidasta 3...5 tuntia. Otapa siitä kotikonstein selvää mikä on mitäkin.
https://www.youtube.com/watch?v=O2nAICrb7Ck&index=65&list=
https://www.youtube.com/watch?v=ctaaN9U3sGQ
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: 080750 - Lokakuu 31, 2017, 18:22:51 ip
Onneksi en ole koskaan potenut ongelmaa mitä syön. En ole laskenut hiilareita mutta olen vain yrittänyt miettiä kokonaisuutta mitä syön. Tässä kuitenkin vielä porskutan ja 60 kymmppisiähän vietin tämän D:n kanssa pari viikkoa sitten.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: pitkälinja - Marraskuu 01, 2017, 00:28:37 ap
Samma här. En ole minäkään oppinut hiilareita liiemmin laskemaan. Kun ei vuosikymmeniin ollut mitään mittareitakaan, joilla olisi sokereita mitannut, ei ollut ateriainsuliineja, eikä ihmisinsuliinia vastaavia insuliineja. Reidet rahisi kun lihakset meni korpuksi pistokohdista. Että tämmöistä hoitoa. Kyllähän näitä diabeteskeskuksessakin yritettiin opettaa, muutaman kerran olen ollut sielläkin, mutta ei oikein luonnistu.   ::) 
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: karhu - Marraskuu 23, 2017, 16:00:50 ip
Hienoa, että teitä vanhan liiton sissejä on näin monta vielä vireessä. Se antaa uskoa muillekin.
Olin juuri D-hoitajalla. joka kysyi oliko hiilihydraattien määrittely minulle aluksi vaikeaa. Vastasin, ettei ollut, mutta opettelemaan kyllä joutui. Ennen en ollut niitä edes ajatellutkaan. Ja ehkei se niin helppoa ollutkaan, muttei kovin vaikeaakaan.
Simämääräisesti minäkin arvion teen, kuten tekin.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: pitkälinja - Joulukuu 02, 2017, 15:00:54 ip
Ja sitten kun "lankeaa" nautiskelemaan, tai muusta syystä sokrut nousee, niin "myrkkyä pesään" lisää. Korkeita sokereita ei kannata pitää.  ::)
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: KuikkaKoponen - Joulukuu 02, 2017, 21:23:01 ip
Arvaamattomia hypoja tulee, koska en tunne mitään oireita verensokerin laskemisesta. En jaksaisi  jatkuvasti olla mittaamassa, kun monesti joutuisi jättämään tekemiset kesken. Eikä niitä liuskojakaan määrättömästi saa. Pitää tarkkaan miettiä, milloin mittaa. Mitä tulee tuohon rasvaan, nostaa se sokereita kokemuksen perusteella. Meillä syödään kukkakaalipohjalle tehtyä pitsantapaista, jossa on rutkasti juustoa ja jauhelihaa ja tomaatteja. Jos en pistä lisää ateriainsuliinia tunnin päästä syömisestä, sokerit nousee taivaisiin, tarkoittaa lähemmäs kahtakymppiä.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: pitkälinja - Joulukuu 03, 2017, 16:18:40 ip
Sokeritasojen tunnistaminen oli 1950-1970 luvuilla elinehto. Mitään mittalaitteita ei ollut kotona, eikä ateriainsuliineja lainkaan. Vieläkin tunnistimet toimii vaikka 60 diabetesvuotta on takana. Joskus yllättyy, kun näyttää 20+ mm/l. Olosta tietää että koholla on kyllä.  :)

Ai niin, jäi mainitsematta että eläinten insuliinit aiheuttivat voimakkaat "insuliinituntemukset" matalien sokerien aikana. Lihakset joihin pistettiin, muuttuivat korpuksi, eli pitkä neula rahisi, mennässään tuohon korppuun sisälle. Ym.ym. vähemmän hauskaa. Ihmettelen, ja olen kiitollinen ihan päivittän. Ihme tämä on.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: 080750 - Joulukuu 03, 2017, 20:29:07 ip
Nuo muistot ja tuntemukset ja kaikki muukin pitkälinjan kanssa ovat aivan samanlaiset.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: pitkälinja - Joulukuu 04, 2017, 00:51:28 ap
Kuinkas muutoinkaan.  ;) OLen minä senkin nähnyt, kun yhdessä perheessä isäntä pisti koiraansa insuliinia. Se oli tätä eläininsuliinia, vaikka elettiin jo vuosituhannen vaihteen tienoilla. ???
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: jester - Maaliskuu 07, 2018, 16:09:58 ip
           isompi  annos   Novo Rapid  insulinia    vaikuttaa  yhtella kertaa  pistettyna   yli  6 tuntia           pienemmat  annokset  vaikuttaa  noin3 tuntia   
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: 080750 - Kesäkuu 02, 2018, 09:56:35 ap
Minulle sattui 31.5. eli torstaina erikoinen tilanne. Tiesin että päivälle tulee vähän enemmän liikuntaa mikä ei ole harvinaista minulle. Pistin siis Toujoeta (19->17) eli 2yks vähemmän kuin normaalisti. Kävin aamulla salilla ja kun olin lähdössä kaverin luo polkupyörällä (20km) en pistänyt syötyäni inskaa koska sokeri oli 6.3. Matkalla huomasin että tie oli mutkikas =sokerit  matalat. Tankkasin ja jatkoin matkkani. Perille pääsin ja koko päivän sokerit oli alhaalla vaikka söin ilman pikaa. Illalla tansseissa sama "alhaisuus" jatkui vaikka söinkin. Tullessani kotiin noin klo 23 oli arvo vieläkin alle 3. Nyt olen aivan???? Kuumuuden syytä se ei voinut olla sillä helteitähän on jatkunut (onneksi). En ole koskaan vuosikymmenien aikana kokenut vastaavaa. Pitkävaikutteisen määrä aamulla oli oikea eikä mennyt suoneen eli ei mustelmaa ja pistospaikkakin lähes samanlainen. Missä syy?
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: D1-1978 - Kesäkuu 02, 2018, 20:36:34 ip
Toujeo muutos ei vaikuta heti, vaan päivän, parin viiveellä. Käytän itse Levemiriä juuri tuon nopean reagoinnin takia eli muutos vaikuttaa samantien - liikun edelleen paljon takareiden lihasrepeämästä huolimatta.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: pitkälinja - Kesäkuu 02, 2018, 23:54:01 ip
8750 Missä syy? Runsas liikunta ensisijanen syy, veikkaan. Vaikka liikkuu saman verrankin, niin joskus sokerit vain pakkaa laskemaan.

Onko sulla ollut tuo Toujeo jo pidempään käytössä? Esim, vuoden ajan, jolloin se on jo vakiintunut elimistöön.  Jos kesällä tulee enemmän liikuttua, niin määrää voisi vähentää pidempiaikaisesti. Aamusokerithan sen tarpeen määrittelee, ainakin aamuisin pistettäessä.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: jester - Kesäkuu 03, 2018, 04:34:17 ap
        onko sokerit oikein  aamu yolla.            leikin   pienen  windows  8 kanssa   joka tekee  omia  hommiaan
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: 080750 - Kesäkuu 03, 2018, 06:26:35 ap
Tämä T on ollut käytössä siitä asti kun se markkinoille ilmestyi eli vanha tuttavuus jo. Vähennän määrää sen mukaan kun ajattelen liikkuvani ja liikun kyllä jokseenkin runsaasti. Mikään ei ollut poikkeavaa kuin alhaiset sokerit. Mutta mitä sitä ihmettelemään, katselen nyt vain merta ja lintujen elämää. Talitintti käy ruokkimassa "lapsiaan", pupujussi oli syönyt yhden kukan, tikka pitää meteliä ja kaikkea muuta luonnon elämää.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: mummukka - Kesäkuu 03, 2018, 09:08:48 ap
Olen nyt tuon libren ansiosta voinu tutustua miten mulla sokerit käyttäytyy eri liikunnassa .
(Kaikkien hypoherkkien  pitäis saada tämä vehje )
Pyöräily laskee mulla paljon enemmän kuin kuntosali samoin hidas kävely laskee ja imurointi ym. sen tapainen liike mutta jos kilpailen itseni kanssa nopeaa kävelyä ylämäki kiipeilyä niin nostaa.
Tuo pyöräily onkin mulla ihmetyksen aihe miks juuri se kun siinä ei edes tunne liikkuneensa paljoa niipä sen aikana ja jälkeen vielä seuraavana aamuyönä ja päivänä on laskettava insun määrää tosi paljon .
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: jester - Kesäkuu 03, 2018, 13:20:29 ip
         pitka vaikutteista saattaa tarvita  vahentaa  puolella joskus.        kone pysahtyksissa muutaman  tunnin.    mutta jester  oli valmiina
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: karhu - Heinäkuu 09, 2018, 19:19:28 ip
Mummukka on saanut Libren.
Se on oikein.
Diabetesliiton asia olisi ajaa Libreä kaikille D-1:lle. Se on jo selviö.
Sen sijaan tärkeää onkin mielipuolisen Sote-uudistuksen kannattaminen., muka valinnan vapauden nimissä.
Kyseessä on kuitenkin vain selkeä kusetus, jossa ei lopulta  ole kyse muusta kuin siitä kuka saa eniten rahaa potilaiden kustannuksella.


Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: 080750 - Heinäkuu 09, 2018, 21:23:39 ip
Helpompaa olisi kontrolloida hypoja Libren kanssa. Valitettavasti olen vasta jonossa. Hypoista varmaankin pääsen jos lopetan liikunnan ja olen kotona vain syömässä ja lihoamassa.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: jester - Heinäkuu 09, 2018, 23:32:17 ip
    hypot on useimmiten  tahallisesti tai  vahinkossa,  itse hankittuja.    melkein  aina  niihin on  selva  syy.       syomalla  leipaviipaleen oikeaan  aikaan  ne  on helppo  estaa.             tunti salilla  ,  20  km  pyoralla ja sopimaton insulini.  on  selvasti  hypon  hankinta  yritys.    jostekee  raskata tyota  jokapaiva,  koko paivan.  silloin tuollaiset  pyora reissut  onnistuu hyvin                     insulini  ei  salli    akillisia suuria muutoksia  liikunnassa.   insulini  vaatii  tasaisuutta
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: 080750 - Heinäkuu 10, 2018, 14:36:38 ip
Tasaisuuteen pystyy vain vuoteessa makaava ja jester, ei normaalia elämää elävä.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: jester - Heinäkuu 11, 2018, 01:06:13 ap
              juna  man  justiisa  onko  mikkeliin  manijoita.   se  Libre   kun  on  parikymmenta  minuttia   myohassa             onko    riittavasti  hyotya
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: ERKKU - Heinäkuu 12, 2018, 15:30:25 ip
Pienillä hh-määrillä ja pienillä insuliinimäärillä on huono saada arvaamattomia hypoja. Täällä oli arvioita Libren käytöstä. Aikaisemmin moitin sen epätarkkuutta, no ei se ole parantunut, mutta laite on kuitenkin hyvä. Se voi olla käytössä, kun on matkoilla, jolloin on helpompi tarkistaa sokeriarvo. Tuossa 5:n paikkeilla mitattuna FreeStyle litella, jota pidän hyvin luotettavana, Libre antaa 1...1,8 korkeampia lukemia. Kyse ei ole mistään viiveestä, vaan laitteiden erilaisuudesta. Jos lukema sattuu nousemaan yli 10 on ihan sama millä mitataan, tarkkuudella ei ole merkitystä, kaikki mittarit "heittävät" niillä lukemilla. Parhaimmillaan mittarit ovat normaalisokerin lähettyvillä.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: jester - Heinäkuu 17, 2018, 19:14:08 ip
                 www.lowbloodsukaralarm.com                 tutustukaa,     jos vaikka  toimisi
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: pitkälinja - Elokuu 06, 2018, 12:09:21 ip
No ei toimi.  Mitä sitten arvaamattomiin hypoihin tulee, niin sokerien käyttäytyminen ihmisessä on ihan ihmisestä riippuvainen. Kahta samanlaista diabetestä ei ole olemassakaan. Ja iän mukana muuttuu diabetes samallakin henkilöllä.

Mulla ei ole kokemusta "niillä hilkuilla" elämisestä, eli tarkasta sokerikontrollista tämän 61 vuoden aikana. Kuvittelisin vaan että laiha ihminen kova liikkumaan ja sokerit "niillä hilkuilla", on vähän väliä "arvaamattomilla" hypoilla.  :)  Mene ja tiedä?  :o
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: 080750 - Elokuu 06, 2018, 20:16:28 ip
Pitkälinjan kanssa olen samaa mieltä asiasta. Tuntemuksetkin häviävät vuosikymmenten kanssa (myös 61 v sairausvuosia).
Ehkä "pumppuilijalla" on parempi mahdollisuus hoitaa hypoja kuin (minulla) kynienkäyttäjällä. En ole edes saanut Libreä.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: karhu - Elokuu 12, 2018, 11:19:40 ap
Luulen minäkin, että pumpulla on helpompi ehkäistä sekä hypoja että hypereitä. Kokemusta ei ole eikä taida heti tullakaan, samoin Librestä on turha edes haaveilla näillä näkymin.
Sairastuin D1:n vasta 61-vuotiaana noin 4 vuotta sitten.
Pidän hiilareiden rajoittamista parhaana keinona sokeritason hyvänä pitämiseen. Sitä on helppo kokeilla, sillä se ei vaadi mitään nälkäkuuria. Satunnaiset isommat hiilarimäärät johtavat aina itselläni sokerien heittelemiseen.
Ainakaan vielä ei henkilökohtaisesti ole tapahtunut muutosta taudin kulussa. Inskojen (Lantus ja Fiasp) määrät ovat samat mihin ne alun jälkeen vakiutuivat. Olen pitänyt pitkäsokerin jatkuvasti terveen tasolla, sillä se on osoittautunut helposti mahdolliseksi. Tosin eri keinoin kuin D-liitto hiilareista määrittää. Sekin on kyllä lieventänyt selvästi kantaansa.
Lääkärit ja hoitajat eivät ole edes yrittäneet puhua ruokavaliotani vastaan. Tulkitsen sen hyväksynnäksi.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: pitkälinja - Elokuu 12, 2018, 14:09:33 ip
 karhu   Oma insuliinituotanto ilmeisesti tasaa.  ???
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: karhu - Elokuu 14, 2018, 02:43:18 ap
pitkälinja:
Samaa olen itsekin epäillyt. Mitään testejä ei ole tehty, eikä ole kuulemma tarpeenkaan, sanoi lääkäri. Ihmeen helppohoitoinen on oma tautini toistaiseksi ollut.
Pakko kuitenkin toistaa, että hiilarien vähennys helpottaa hoitoa paljon. VHH-tietoa olen etsinyt netistä ja kirjoista. Ennen sairastumistani en tiennyt siitä käytännössä mitään, taisinpa pitää sitä aivan huuhaanakin.
Yllättäviä hypoja ei ole viime aikoina ollut.Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: pitkälinja - Elokuu 14, 2018, 12:23:08 ip
Jos käytät insuliinia 100 yks/vrk, tiedät aivan toista. Mutta tosiaan jokaisella on se oma diabeteksensa, ja sen kanssa on hyvä olla välilöissä. Nyt kun on jo vehkeet kontrolloimiseksi ja kunnon insuliinit. 1950 luvulla ei ollut mitään tällaisia.  ???
 
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: karhu - Elokuu 28, 2018, 10:11:34 ap
Oma inskamääräni on vain 1/4 osa tuosta määrästä.
Ja siinä yritän pysytelläkin. Jos muutoksia tulee, niin minkäs sille voi. Oman oppini olen saanut Heikkilältä, jota täälläkin on moukkamaisesti parjattu. Näille "älypäille" totean, että lukekaa ensin hänen kirjojaan!!!
Olen myös lukenut(en Heikkilältä), vaikka saattaa hänkin olla sitä mieltä, ettei epävakaata diabetesta edes ole, vaan on huonosti hoidettua diabetesta. Mene ja tiedä sitten?
Uskon, että ennen hoito oli paljon vaikeampaa.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: ERKKU - Elokuu 28, 2018, 10:30:36 ap
No mitenkäs Heikkilä ohjeistaa esim. perusinsuliinin annostusta, ruokainsuliineja, verensokerin tasoa jne. gastroparesiksen hoitoa, tai ruokailua kun tämä henkilöllä on?  En ole oikein huomannut tämän tyyppisiä asioita hänen kirjoissaan.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: karhu - Elokuu 28, 2018, 10:53:10 ap
Sinua ERKKU en tarkoittanut parjaajaksi. Silti sinunkin kannattaisi lukea jo muutakin kuin Bernsteinia.
Heikkilän opeilla tarkoitan VHH:ta, josta hän on paljon kirjoittanut. Se vaikuttaa suoraan insuliinin annostukseen. Onko mennyt ohi?
Ei Heikkilä nyt sentään joka lääketieteen alasta ole kirjoittanut, vaikka tuottelias ja paljon tietävä onkin.
Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: karhu - Elokuu 28, 2018, 16:05:06 ip
pitkälinjalle vielä:

Todellakin arvostan Sinua.
Samoin muut selviytyjät, jotka ovat eläneet samoin kuin sinä, vaikka en elintapojasi tiedäkään, ovat sitkeitä eläjiä.
Nykynuoret kuulemma nykyisin puhuvat mieluummiin ominaisuudesta kuin sairaudesta.
Siihen keskusteluun saatoit hyvinkin osallistua sinäkin. Minä ainakin.
Lääketieelliseltä kannalta kyse on sairaudesta, mutta kenet voi todistaa terveeksi?
Ei luultavasti ketään!


Otsikko: Vs: Arvaamattomat hypot
Kirjoitti: ERKKU - Elokuu 28, 2018, 19:01:26 ip
En ala kinaamaan "opeista". Heikkilän ruokavalio on mm. rasvainen, vähän proteiinia sisältävä. Hän varottaa proteiineista. Bernstein taas suosii proteiinipitoista, kohtalaisesti rasvaa sisältävä (vähän) ja selkeästi vähän hiilihydraatteja sisältävä ( 32 g/ 3ruokailua). Rasva tulee pääasiassa lihasta, eli lisättyä rasvaa vähän. Eläinrasvaa ei vieroksuta. Sitten on kasvisruoka...valio...se yleensä sisältää merkittäviä määriä hiilihydraatteja, vähän proteiineja ja mahd. öljyjä. Miten kukin sen koostaa. Näillä on elettävä.