Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Diabetes ja raskaus => Aiheen aloitti: Järvinen83 - Elokuu 01, 2017, 13:17:22 ip

Otsikko: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Järvinen83 - Elokuu 01, 2017, 13:17:22 ip
Nyt on perustettu uusi ketju meille 2017 raskaana oleville :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Järvinen83 - Elokuu 08, 2017, 08:56:10 ap
Ensimmäinen käynti lääkärillä ja varhaisultrassa oli eilen (rv7+ 5). Ultrassa katsottiin kuitenkin, että olisi noin viiden päivän heitto, mutta varmistuu seuraassa ultrassa, joka on muutaman viikon päästä. Verensokeriarvot ovat kuulemma liian matalalla! Pitkäsokeri oli 50. Syömisen jälkeen kahden tunnin päästä sokerit on ok, jos ne ovat alle 10. Jos yli 10 niin silloin voi korjata. Tähän asti olen korjannut jos on ollut yli 8 kun olen ymmärtänyt kaikista ohjeista, ettei yli 8 saa olla. Miten teillä muilla jotka olette näin alussa?

Ultrassa näytti muuten kaikki ok, pieni sydänkin jo sykki :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Kaisa81 - Elokuu 08, 2017, 09:48:13 ap
Onnittelut, Järvinen83, raskaudesta! Ekan ultran jälkeen saa onneksi hieman huokaista jo helpotuksesta, jos siinä kaikki kunnossa.

Mulla edellisessä raskaudessa varhaisultran jälkeen laskettu aika siirtyi viikolla eteenpäin, joten tuosta 5 päivän heitosta ei ainakaan kannata olla huolissaan.

Mulle d-lääkäri ainakin sanoi, että alussa on hyvä pitää tiukkaa verensokeritasapainoa. Mulla on ollut tosi tiukka tasapaino kyllä koko raskauden ajan, jopa liian tiukka. Viimeksi hobis 31 eli 5.0 %. Siihen nähden tuo 50 ei mun mielestä kuulosta liian matalalta, mutta ehkä lääkäri tietää paremmin. Ainakin TYKS:ssä suositus on, että tunti ruokailusta sokerit on alle 7.8 ja siihen nähden tuo 2 tuntia ruokailusta ja sokerit alle 10, on kyllä aika erilainen suositus. Mulla Libre käytössä ja en kyllä sormenpäästä paljon edes mittaile mutta ainakin noiden Libre-käyrien perusteella verensokeri ei kyllä kovin usein yli 8 nouse. Mutta mulla tosiaan verensokerit on liian matalalla ja hypoja liikaa, vaikka Levemir-annos on vain 6 ky (ennen raskautta 32 ky) ja Libren kuukauden keskiarvokin vain 4.6.

Mulla tänään viikkoja 33+3. Viikot menee niin hurjaa vauhtia, etten oikein edes tajua. Viimeksi ruvettiin käynnistämään 37+2 ja nyt varmaan edessä sama juttu, joten ei enää montaa viikkoa, niin mun perhe täydentyy pienellä pojalla. Huomenna seuraava äitiyspolikäynti.

Olin heinäkuun kesälomalla, nukuin esikoisen kanssa yli 10 tunnin yöunia, ulkoilin paljon ja otin rennosti. En tiedä johtuuko siitä vai mistä, mutta tällä hetkellä voin paremmin kuin koskaan aiemmin tässä raskaudessa. Pahoinvointi on vihdoin poissa. Selkäkivut ei paljon vaivaa. Väsymys on siedettävää ja muutenkin olo on mitä mainioin. Ainoastaan iltaisin iskee ihan järkyttävät liitoskivut ja särky joka paikkaan sekä ihan armoton väsymys. Mutta se ei paljon haittaa, kun saankin siitä sitten hyvän syyn mennä nukkumaan samaan aikaan esikoisen kanssa. Täytyy myöntää, että nyt kesän aikana en ole kyllä juurikaan iltaisin jaksanut televisiota avata, vaan uni on vienyt voiton.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Järvinen83 - Elokuu 08, 2017, 16:42:04 ip
Kiitos, Kaisa 81. Raskaus oli suunniteltu ja erittäin toivottu.

Mulle sanottiin että parin viikon päästä pitäisi tulla kunnon matalat, joten minun ei kannata sen takia pitää verensokereita näin matalalla jo etukäteen, että sitten olen ongelmissa. Olin hiukan hämmästynyt, kun kuitenkin olin lukenut nuo mainitsemasi suositukset mitä verensokeri saisi raskaana olla. Tosin kun katsottiin Libren käppyröitä huomattiin että mun korjausinsuliini laskee oikeastaan aina sitten verensokerin liiankin alas, eli minulla on kai suuri insuliiniherkkyys. Mulle sanottiin että nuo matalat on paljon vaarallisempia lapselle kuin esim. noin 8 verensokerit.
En nyt sitten tiedä että keheen luottaisin. Saan aika helposti (juurikin libren ansiosta) pidetty verensokerit hyvinkin mukavasti 4-6 välillä. Mittailen välillä sormenpäästäkin, libressä on ainakin mulla aina pieni heitto.

Minulla ei oikeastaan ole vielä mitään oireita.. välillä jotain nipistelyä ja painetta. Toivottavasti ei tulisikaan isommin ainakaan sitä raskauspahoinvointia!!
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: hhannah - Elokuu 13, 2017, 20:21:42 ip
Nyt itsekkin voisin liittyä keskusteluun :) elikkä mulla on menossa nyt rv 20+1. Ja viimeksi hba1 oli 4.7 eli liian matalalla mentiin. Raskauden alussa oli 6.9 oisko ollut 49 mmol vai miten se nykyään sanotaankaan. Joo eri ohjeita vissiin tulee jokapaikasta. Meillä äippäpolilla ensimmäisessä ultrassa sanottiin että koko raskauden pitäisi olla alle 6 hba1. Ja että alkuraskaudessa ne korkeat on pahempia kun matalat. Meillä ensi perjantaina rakennultra, jännittää paljon onko kaikki hyvin kun kohdun mittaa mitattu ja ylikäyrillä mennään jo..  tsemppiä sulle alkuraskauteen järvinen83:)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Kaisa81 - Elokuu 14, 2017, 08:30:29 ap
Mulla alkoi tänään viimeinen työviikko ennen äitiyslomaa! Tai siis keskiviikkona on viimeinen työpäivä. Enää 3 päivää töitä ja sitten vasta noin vuoden päästä takaisin.

Viime viikolla oli äitiyspolikäynti. Vauvan painoarvio oli 2450 g eli ihan keskikokoinen, hyvin liikkui ja muutenkin tuntui kaikki olevan hyvin. Paitsi että vauva oli edelleen perätilassa. Haluaisin kovasti alatiesynnytyksen ja keskusteltiin mahdollisesta kääntöyrityksestä ja perätilasynnytyksestä. Nyt kun olen asiaa kotona paljon miettinyt, olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että jos vauva on perätilassa siinä vaiheessa, kun on aika synnyttää, niin on varmasti vauvan kannalta turvallisempaa tehdä sektio. Nyt tietysti kovasti toivon, että vauva vielä ymmärtäisi kääntyä mutta jotenkin en jaksa uskoa siihen.

Viikonloppuna mun vanhemmat kävi hakemassa Helsingistä mun siskon luota vaunut ja muita vauvatarvikkeita. Nyt sitten pitäisi olla aika lailla kaikki vauvaa varten valmiina. Esikoinen odottaa kovasti vauvan tuloa, vaikka ei varmaan edes ymmärrä kuinka paljon se sitten tulee muuttamaan meidän elämää.

Nyt viikot 34 + 2. Edellistä synnytystä ruvettiin käynnistämään viikolla 37 + 2, joten ei tässä enää varmaan kovin kauan mene.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Kaisa81 - Elokuu 15, 2017, 09:02:01 ap
Eilen meillä kävi kotona taas pitkästä aikaa ensihoitajat. :( Tai esikoisen sanoin piipaa-automiehet. Olin ollut illalla töiden jälkeen leikkipuistossa lapsen kanssa ja joskus puoli yhdeksän maissa mun vanhemmat vei kotiin. Siinä pihalla verensokeri taisi sitten laskea aika pahasti. Muistikuvat on tosi hämärät. En yhtään tiedä kuinka ollaan päästy kotiin asti. Olin ihan totaalisen sekaisin ja taidettiin molemmat itkeä. Jossain vaiheessa sekä mun vanhemmat että lapsen isä oli meillä kotona ja samassa tuli myös ne piipaa-automiehet. Taju ei siis missään vaiheessa mennyt mutta olin ihan autettavassa kunnossa. Nyt muistelen, että olisin törmännyt rappukäytävässä myös meidän naapuriin ja pikkusen hirvittää, että mitähän se on miettinyt siitä touhusta.

Lapsi oli varmasti tosi hätääntynyt ja musta tuntuu ihan kamalalta, että joutuu kokemaan sellaista. Vaikka sitten ensihoitajien tullessa olikin kovasti juttelemassa ensihoitajille ja näyttämässä leluja. Sitten sai myös taas paloautotarran ensihoitajalta ja heti tietysti näytti, että hänellä on jo yksi sellainen. Että ei ollut eka kerta kun ensihoitajat oli käymässä.

Nyt mua vähän hirvittää. Edellisessä raskaudessa pahoja hypoja oli raskauden alussa mutta sitten myös noin kuukausi ennen ja jälkeen synnytyksen. Nyt ollaan taas niillä viikoilla, kun viimeksi alkoi olla hankalaa. Ekan raskauden aikana asuin yhdessä miehen kanssa ja apu oli aina lähellä. Nyt asun yhdessä 2.5-vuotiaan kanssa. Pahan hypon iskiessä lapsesta ei ole mitään apua mutta lapsi saattaa vaan järkyttyä pahastikin.

En jaksaisi olla enää raskaana. Kunhan saan tämän lapsen terveenä ulos, niin en hetkeen välitä vaikka verensokerit olisikin koko päivän korkealla.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: hhannah - Elokuu 16, 2017, 19:59:16 ip
Toivotaan että syntyy terve lapsi ja sunkin matalat sokerit helpottuisi ja ei menisi enään noin matalalle. Onko sulla sitten muutenkin pyrkinyt matalle enemmän kuin korkealle? Kun aika monillahan raskaana varsinkin puolenvälin jälkeen se insuliinin tarve lisääntyy näin olen ainakin kuullut  :DMulla oli jo ennen raskautta matalilla usein yöllä ja sen takia siirryttiinkin levemiristä tresibaan joka on erityiskorvattava pitkävaikutteinen (ainakin vielä). Nyt raskaana huomaa että sietää paljon paremmin matalia kuin ennen. Joskus töissä on tullut pieni heikotus olo, olen mitannut ja sokerit on ollutkin jo sielä 2.5.. nyt kun puoliväli ylittyi on mulla oikeastaan matalat vähentynyt, johtuu osittain varmaan kun pitkävaikutteista laskettu reippaasti ja yöllisetkin hypot kaikonnut melkein kokonaan. Yksi suuri asia mikä voi johtaa mataliin mun kohdalla on miete" mielummin vähän matalemmat kuin korkeat". Jonka johdosta tulee sitä lyhytvaikutteista pistettyä välillä reippaammalla kädellä..
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Järvinen83 - Elokuu 17, 2017, 09:48:59 ap
Minuakin varoiteltiin että kun ne matalat tulee niin sitten ollaan matalilla ja koko ajan ja helposti. Mutta toisaalta taas sanottiin että voi olla kovin yksilöllistäkin. Onko sinulla Kaisa81 ollut noin pahoja hypoja muutenkin kuin raskaana ollessa? Minulla ei ole koskaan ollut niin pahaa hypoa että olisin tarvinnut kenenkään apua.. saas nähdä miten käy.

Olen nyt hiukan antanut periksi verensokereissa, enkä ole lähtenyt korjaamaan kuin vasta silloin kuin ruokailusta kahden tunnin päästä jos ne ovat 9-10. Matalat on ainakin vähentyneet, eikä yölläkään ole tarvinnut niin usein syödä.

RV9+1, eikä mitään tuntemuksia oikein sen enempää kuin ennenkään. Pitäisikö jo olla? pari viikkoa vielä siihen seulontaan.. jännittää, tai oikeastaan huolettaa onkohan kaikki hyvin??

Mukava jakaa kuulumisia.. katsoin että minä olen "alussa", hhannah "puolessavälin" ja Kaisa81 "loppumetreillä".
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Eline - Elokuu 18, 2017, 11:21:07 ap
Minäkin täällä!  :) Tänään 24+1 oli taas ultra, kaikki ihan hyvin mutta pitkäaikainen oli noussut 4 viikossa 6,1:stä 6,4:ään.  :( Mulle ei ole ikinä käynyt näin raskaudessa, kolmas tähän asti jatkunut raskaus kyseessä. No sain sitten Libren että jotain hyvää kai tästäkin. Saas nähdä miten alkaa auttamaan. Levemiriä olen nostanut jo yhteensä 9 yksikköä kuukauden takaiseen mutta vielä pitäis illalla nostaa 2. 4 viikon päästä taas äitipolille.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Järvinen83 - Elokuu 18, 2017, 13:10:17 ip
Jep, just kun saat verensokerit mallilleen alussa (vähentäen) niin kohta niitä saa taas lisätä. Onneksi tämä raskaus ei kuitenkaan kestä vuosikausia.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Eline - Elokuu 18, 2017, 13:21:17 ip
Ei mutta tauti jatkuu loppuelämän ja mulla tää on jatkuvaa annosten säätämistä (siis normaalitilassa), ollut aina.  :o Siis että just kun alkaa mennä hyvin kun on muuttanut annoksia niin taas tarvii alkaa muuttamaan. Huoh. No, en valita enempää, kyllä tähän on jo tottunut että arkipäivää noi vs-heittelyt joten ei stressaa liikaa. Eniten tais stressata ekan raskauden lupaa odottaessa ja ekassa raskaudessa. No toinen raskaus oli ihan sama tasapaino ja lapsi sitten normaalipainoinen (eka oli makrosominen), kilon verran koko eroa niin eipä sitä enää jaksa turhaan stressata, kun ei näköjään ole omissa käsissä!  :D Siis parhaani kyllä teen.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Järvinen83 - Elokuu 23, 2017, 09:39:51 ap
Niin, eihän tästä taudista taida eroon päästä koskaan :(
Raskauden aikana sitä stressaa vielä enemmän kun tää vaikuttaa siihen lapseenkin.
Silti täytynee vaan uskoa ja luottaa siihen, että kaikki menee ihan hyvin ja lapsi on terve.
Miten Eline Libren kanssa on lähtenyt sujumaan? Minulla on ollut libre käytössä vuoden alusta asti ja olen kyllä tykännyt. Varsinkin kun ei tarvitse pistellä koko ajan sormen päitä.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Eline - Elokuu 25, 2017, 20:32:09 ip
Kiitos kysymästä, ihan hyvin on lähtenyt sujumaan, mitä nyt täräytin Libren 2 päivän jälkeen oven karmiin ja se irtosi niin että piti vaihtaa uuteen.  >:( Ilmeisesti menetän siis 12 päivää libren käytössä. Mutta joo, huolestuttavaa sen käyttäminen on siinä mielessä ollut että on huomannut kuinka koholla vs koko ajan on ollut. Olen nyt nostanut ja nostanut Levemiriä lyhyen ajan sisään 6 yksikköä enkä ole varma riittääkö sekään. Diabeteshoitajan mukaan tässä vaiheessa saa nostaa levemiriä kolme kertaa viikossa ja sitä tämä just on. Hirmuista, ei ole ennen ollut mun mielestä tällaista. Libre myös näyttää välillä 2 yksikköä liian vähän ja välillä 2 yksikköä liian paljon ja välillä arvo on lähes sama kuin sormesta, ei voi siis täysin luottaa mutta hyvä on kun näkee käyrän niin tietää minne nyt on vs menossa.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: hhannah - Elokuu 27, 2017, 05:19:57 ap
Tuohon libreen liittyen oon itse huomannut et joissain sensoreissa se heitto on melkein aina sen kaksi! Ja sitten välillä se täsmää melkein aina.. nyt raskauden aikana oon itse mittaillut paljon myös sormen päästä.
Äskettäin heräsin korkean veren sokerin tuntuun mittasin librellä näytti 6.6 ;D ja sormesta mitattuna sitten 8.8  >:( että toi oli ainakin aika suuri heitto. Aikaisemmin kun kirjoitin niistä yöllisistä matalista niin enään ei ole sitä. Melkein joka yö herännyt pistämään yhden tai kaksi humalogia. Käyrä kyllä on todella kaunis ja suora. Pitäisi vissiin käydä matalemmilla sokereilla nukkumaan ettei sit aina yöllä huitelisi tuolla kahdeksikossa   ::) tai nostaa sitä pitkä vaikutteista niin kuin eline on tehnyt. Milloin eline sulla alkoi suurentua pitkän tarve? Meillä polilla sanottiin että yleensä menee enemmän niin että pitkää joutuu laskemaan ja lyhyt vaikutteista sitten tykittämään monin kertaisia määriä. Kauhean vaikeaa kun juuri kun ajattelee että nyt ne inskat ja kaikki on kunnossa niin ei se sitten ihan niin menekkään.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Järvinen83 - Elokuu 28, 2017, 11:35:47 ap
Raskauteni ei kestänytkään vuosikausia.. vaan noin 10 viikkoa :( Lauantaina alkoi verinen vuoto ja illalla supistelut.. edelleen vuodan ja jotain klönttejä tulee edelleen. Suru on ihan käsittämätön. Perustin tämän ketjun, mutta siirryn takaisin vauvakuumeilijoiden pariin.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Eline - Elokuu 28, 2017, 19:28:57 ip
Voimia järvinen! Niin epäreilua. Itse koin saman viime syksynä, vuoto alkoi niukkana paria päivää aiemmin ja kunnolla sitten meni kesken 12+1. :-\

Hhannahille, mulla alkoi pitkävaikutteisen tarve kasvaa nopeasti aika pian 20-viikon jälkeen ja tällä tiellä ollaan edelleen. Olen nyt nostanut aamulla 28:sta 36:een ja illan 15:sta 26:een eikä tietoa riittääkö vieläkään. Mutta onneksi on Libre niin auttaa hahmottamaan.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Järvinen83 - Elokuu 28, 2017, 21:11:55 ip
Kiitos Eline. Päivä kerrallaan..
Kuinka nopeasti tulit uudelleen raskaaksi, vai onko tämä raskaus nyt seuraava juuri tästä keskenmenosta?
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Kaisa81 - Elokuu 29, 2017, 23:11:55 ip
Minä jouduin tänään osastolle, koska ALAT oli noussut 400 ja hirveä kutina. Aloitettiin Adursal. Viimeksi ei tuo maksa-arvo noin pahasti noussut. Sappihapot on vielä vastaamatta. Viikkoja nyt 36+3 ja kovasti toivon vielä pääseväni kotiin ennen vauvan syntymää. 

Mulla on tosiaan Levemir-annos vain pienentynyt raskauden aikana. Nyt menee 6 ky, kun ennen raskautta meni noin 30 vähän kierron mukaan vaihdellen. Sama juttu mulla oli viime raskaudessakin. Pahoja hypoja mulla ei ole muuten ollut, paitsi raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen. Tämä toinen raskaus on kyllä ollut paljon hankalampi verensokereiden osalta kuin eka.

Mulla on olo muuten iha n mainio ja kunto erittäin hyvä. Olen kävellyt päivittäin noin 10 km lenkin ja touhunnut paljon esikoisen kanssa. Siinäkin mielessä ottaa päähän olla sairaalassa. Kotonakin olisi vielä paljon laitettavaa ennen vauvan tuloa.

Paljon voimia Järviselle! Keskenmeno on aina tosi kamala asia enkä oikein osaa tähän mitään lohduttavaa kirjoittaa vaikka tahtoisin.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Pussukka-81 - Syyskuu 01, 2017, 15:38:54 ip
Järvinen83:
Olen todella pahoillani keskenmenosi johdosta. :'( Anna ja ota itsellesi nyt aikaa juuri sen verran kuin tunnet tarvitsevasi ja sure rauhassa. Minulla on takana kaksi peräkkäistä keskeytynyttä keskenmenoa ja molemmat valitettavasti kummittelevat edelleen mielessäni ja varjostavat tätä menossakin olevaa raskautta. Rankkoja kokemuksia ovat. :'(

Kaisa81:
Tsemppiä hepatogestoosin kanssa kärvistelyyn. Vai onko diagnoosi vahvistunut hepatogestoosiksi? Mulla oli esikoisen odotusaikana yhtä hurjat alat-arvot jo rv 32 ja sen lisäksi myös sappihappoarvo huiteli korkealla (korkeimmillaan mitattuna noin 60). Esikoinenhan sitten syntyikin jo 34+2 tuon ja nopeasti alkaneen toksemian yhteisvaikutuksesta. Sulla on jo onneksi hirmuhyvät viikot. Sen suhteen ei siis tarvitse jännittää, jos synnytys vaikka pitäisikin jo käynnistää. :-*
Ootko vielä osastolla? Toisaalta siellä on varmasti ihan hyväkin olla tuossa tilanteessa. Hepatogestoosi kuitenkin lisää vakavia riskejä nimenomaan loppuraskaudessa, joten näkisin osastoseurannan kyllä hyvänä. Toki osastoaika saattaa muuten olla tosi rankkaa.
Tsemppiä! :-*

Enpä oo juurikaan täällä käynyt kirjoittelemassa. :-\ Nyt on kuitenkin menossa jo rv 29+2. :) Ihanaa, että näinkin pitkälle ollaan jo päästy. Ongelmitta tämä raskaus ei oo kuitenkaan mennyt. Sokerit ovat olleet haastavasti hallittavissa, pitkäsokeri onkin edelleen yli 7. :( Nyt se on taatusti vieläpä noussut, koska järkyn flunssan takia sokerit ovat olleet jo yli viikon aivan liian korkealla tasolla. Insuliini on ollut kuin vettä.

Vauvan kasvu on kuitenkin toistaiseksi pysynyt keskikäyrällä. Viimeksi eilen olin ultrattavana ja koko vastasi päivälleen viikkoja. Vartalonympäryskin on toistaiseksi kasvanut koko ajan keskikäyrällä.

Mutta hepatogestoosi tuli minulle tässäkin raskaudessa. :'( Viikkoja on tosiaan vasta 29+2 ja Adursalin aloitin eilen. Alat on vasta vähän yli viitearvojen, mutta sappihappoarvo on jo reilusti koholla. Viimeksi Adursalista ei ollut mitään apua arvojen laskemiseen, joten toivotaan tällä kertaa parempaa onnea. Esikoisen aikaan hepatogestoosi diagnosoitiin n. rv 32 ja nyt jo rv 29. Tosin voihan se olla, että esikoisenkin kohdalla arvot ovat olleet nousussa jo aikaisemmin. Ja varmaan ovatkin olleet. Tällä kertaa osasin vain hakeutua testeihin nopeammin. Ensi viikolla otetaan kontrollilabrat ja katsotaan Adursalin vaikutus. Reilun viikon kuluttua onkin taas lääkärin ultraus.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Eline - Syyskuu 01, 2017, 22:31:53 ip
Järvinen: Joo tämä raskaus on siitä km:sta seuraava raskaus.

Kaisalle tsempit! Mulla ei ole tuosta hajuakaan.

Nyt ehkä viimein riitti insuliinin lisäykset kun laitan 38+27 ja humalogiakin saa tykittää ihan urakalla. Järkyt määrät kyllä ei-raskautta edeltävään  verrattuna mutta ei auta. Suonen vetoon heräsin viime yönä ja aamullakin vielä sattui jalkaan, magnesiumista huolimatta. 26+1 tänään.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Ban - Syyskuu 02, 2017, 14:15:25 ip
Vielä täällä huutelen, vaikka poika syntyi jo heinäkuussa   :D
Mutta siis tuosta hepatogestoosista haluan kertoa sen verran, että itselläni se todettiin ensimmäisessä raskaudessa rv 34+, tällä toisella kertaa jo 27+. Sappihapot oli koko ajan normaalit, mutta alat nousi koko ajan loppua kohden. Adursal aloitettiin heti, vaikka arvo oli vain 60. Annostusta nostettiin koko ajan. Ihmettelin itse miksi arvo nousee, vaikka ensimmäisessä raskaudessa lääkkeellä oli pelkästään laskeva vaikutus, eikä annostusta nostettu missään vaiheessa. Korkeimmillaan alat taisi nyt olla 240, adursalia meni kuitenkin annoksella 3+3. 6pvää ennen käynnistystä jouduin hakemaan lääkettä vieraasta apteekista, ja siellä farmaseutti ensimmäistä kertaa kertoi, ettei adursalia saa ottaa samanaikaisesti närästyslääkkeiden tai magnesiumin kanssa. Puolesta välistä raskautta ne kuuluivat lähes päivittäin iltalääkkeiden yhteyteen, joten ilta-annos adursalista ei ollut imeytynyt.. onhan tämä teillä muilla hepatoosia sairastavilla tiedossa? Raskauden viimeiset 6 pvää jätin rennien ja magnesiumin illalla ottamatta ja alat lähti välittömästi kauniisti laskuun!!
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: mariannika - Syyskuu 07, 2017, 12:51:51 ip
Voimia Järvinen, ikävä kuulla, että raskautesi meni kesken  :'( Päivä kerrallaan!  :)

Mä liityin nyt tuolta kuumeilijoista tänne teidän odottavien joukkoon! Viikkoja tällähetkellä omien laskujen mukaan 5+2 eli tosi alussa vielä ollaan. En ole vielä oikeastaan edes pystynyt sisäistämään olevani raskaana, mutta josko se ajatus tästä konkretisoituisi viimeistään ultrassa :) Onko teillä miten käyttäytynyt sokerit ihan alkuraskaudessa? Musta tuntuu, että en millään saa aamupalan jälkeisiä arvoja laskemaan, heittelevät turhan korkealla. Tänään tuli myös pitkästä aikaa ensimmäinen lo-lukema mittariin. Kyllä tuo vähän säikäytti, kun ei ole noin "rajuja" matalia tullut aikoihin  :-X
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: hhannah - Syyskuu 09, 2017, 10:15:12 ap
Täältäkin voimia sulle järvinen83 ! :(
Mariannika, minulla ainakin ihan alkuraskaudessa (silloin kun en ollut edes vielä tehnyt testiä) sokerit huitelivat todella korkealla vaikka kuinka pisti insuliinia.. vähän kyllä säikäytti sillon kun sai positiivisen tuloksen juuri noiden korkeiden takia.
Sitten pikkuhiljaa alkoi sokerit menemään matalammalle ja varmaan vko:illa 12-16 oli ne kaikista matalimmat. Kokoajan libre näytti matalaa. Näillä viikoilla sainkin diabetespolilla kehoituksen yrittää päästä pois liian matalasta hba1 joka oli tuolloin se alle 5 :o. Painoa myös tuli jonkin verran kun kokoaika joutui ottamaan sokerivaroja.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Hämeenlikka - Syyskuu 14, 2017, 17:46:39 ip
Sain viimein itseni liityttyä tänne. :) Täällä menossa 13+5 eli onnellisesti ensimmäinen kolmannes takana ja seuraavaksi odotellaan viikon 21 rakenneultraa, joka jännittää jo nyt kun niin kovasti toivoo ja tekee kaikkensa että pienellä on kaikki hyvin. Diabetes tuo tietty (niin hyvässä kuin pahassa) lisämausteensa tähänkin. Hobis pysynyt koko raskauden välillä 6,1-6,5 %, tosin ihan ensimmäisen viikkojen arvoa en tiedä, ja diab.polilla lääkäri sanoi, ettei tämän alemmaksi edes tarvitse yrittää, jotta välttyisi hypoilta. Yli 12-13 arvoja ei ole muutama poikkeusta lukuun ottamatta ollut, mutta onpa nämäkin kolme kuukautta ollut yhtä taistelua. Niin ja tosiaan Libre eli Pelastus ollut käytössä kesäkuun alusta lähtien ja en keksi muita kuin ylistyssanoja. En usko, että olisin IKINÄ saanut noinkaan matalaa hobista ilman sitä laitetta. :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Kaisa81 - Syyskuu 15, 2017, 11:58:56 ap
Enpä ole tännekään ehtinyt kirjoittaa.

Mulla siis aloitettiin Adursal hepatogestoosiin ja synnytyksen käynnistys oli suunnitteilla 6.9. En ollut osastolla kuin yhden yön ja pääsin kotiin 30.8. Sain laitettua kotia vauvaa varten kuntoon ja hyvä niin, koska supistukset alkoivat 4.9. illalla. Vielä päivällä olin kävellyt 10 km lenkin, ollut monta tuntia leikkipuistossa ym.

Poika syntyi 5.9. klo 3.31, rv 37+3. Erittäin nopea ja helppo synnytys, pelkällä ilokaasulla pärjäsin. Ponnistusvaihe oli 4 min. Aika huikea kokemus. Pojan mitat oli 49.5 cm ja 3200 g.

Nyt mulla on 10 päivän ikäinen vauva kotona. Niin pieni ja suloinen. Olen onnellinen kahden lapsen äiti.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Syyskuu 15, 2017, 12:28:54 ip
Paljon onnea Kaisa ja perhe! Ihania uutisia ja niin positiivinen viesti! ♡
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: hhannah - Syyskuu 15, 2017, 15:40:46 ip
Onnea kaisa pienestä pojasta !:) ihana kuulla että kaikki meni hyvin  :) kuinka usein teillä muilla on ollut äitiyspoli käyntejä raskauden aikana? Meillä menossa rv 24+6 ja nyt jo käyty yhteensä 4 kertaa äippäpolilla ja kahden viikon päästä oisi tarkoitus mennä jo viidennen kerran :o mutta positiivistahan se kyllä on että tarkasti seurataan miten pieni kehittyy ja kasvaa ja miten raskaus etenee 😊
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Eline - Syyskuu 15, 2017, 20:44:30 ip
Onnea Kaisa!! <3 Ihania hetkiä teille.

Mulla on äitipolikäyntejä ollut siis ensin ne 2 tavallista ultraa ja rakenneultran jälkeen 4 viikon päästä josta taas seuraavan n. 4 viikon päästä joka on nyt sitten tulevana maanantaina (28+4) ja luulen että sama jatkuu loppuun saakka eli tässä ehtii olla ensin yksi ultra sen jälkeen sitten viikolla 32 josta seuraava varmaankin jo kahden/kolmen viikon päästä niin että lapsivesipunktio on joskus 35 viikolla ja käynnistys sitten niin kuin ennenkin 35+5.

Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: äskoo - Syyskuu 16, 2017, 08:06:03 ap
Onnea Kaisalle ja koko pienelle perheelle! :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Eline - Syyskuu 22, 2017, 14:10:55 ip
Mulla oli ultra ja neuvola tällä viikolla. Sikiö menee samalla käyrällä kuin 4 viikkoa sitten eli keski- ja yläkäyrän välissä ja kokoarvio oli n. 1,4kg mutta eipä se liikakasvu vielä näkyiskään. 3 viikon päästä seuraava ultra, se onkin sitten jännittävämpi momentti. Vaikka toisaalta en usko ennen kuin  vauva syntyy mitään arvioita kun tyttökin käynnistettiin liian suurien painoarvioiden takia turhan aikaisin. Huolta ne arviot kuitenkin aiheuttaa, ei sillä. Hba1c oli noussut yhden kymmenyksen librestä huolimatta. Nyt menee Levemiriä 42+28 ja alkanut päivälläkin olemaan pienempiä lukuja onneksi. Yöt menee tasaisen matalaa (libren mukaan 3-4 eli ei tietoa mikä totuus). Alkanut vatsa painamaan, 4 viikkoa vielä työmatkoja taaperrettava.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: hhannah - Syyskuu 30, 2017, 16:04:57 ip
Meilläkin oli eilen ultra. Vauva kasvoi keskikäyrillä ja meillä tällä hetkellä oli paino arvio n. 1040g. Täällä laskenut pitkävaikutteinen (tresiba) reilusti. Ennen raskautta oli sen 20 per päivä ja nyt käytyäni diabeteshoitajalta sain kehoituksen laskea 14 -> 13. Nyt huomannut taas että välillä sokerit pyrkii koko ajan matalalle ja välillä taas kausia että viihtyisivät siellä melkein kympissä koko ajan.. kaksi viikkoa sitten oli hba1 5.4. Tänään viikkoja 27+0.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: soffii - Lokakuu 03, 2017, 15:33:57 ip
Mitä tapaatte syödä aamupalaksi ? Minun raskauteni vasta ihan alussa. Mutta tuntuu että vs lähtee hirveeseen nousuun aina puuron jälkeen, vaikka kuinka yrittäisi paljon novoa pistää. Sittenku korjailee, niin laskee taas kuin lehmän häntä. Siinä onkin jo oravanpyörä hyvin käynnissä, kuten tänään taas!
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Eline - Lokakuu 03, 2017, 17:08:22 ip
Mä söin puuroa yhden kerran tällä viikolla ja ei ois pitänyt - nosti ihan hirveästi verensokeria. Yleensä syön 2 ruisleipää ja luonnon jugurttia marjoilla. Työpäivinä jaan tuon vielä kahteen osaan eli ensin yksi leipä ja porkkana ja 2 tunnin päästä leipä ja jugurtti. D-hoitajan mielestä toi jakaminen oli hyvä ja toimii monilla ettei nouse liikaa.

44+30 menee nyt levemiriä rv 30+, jokohan vihdoin riittäis?! Ennen raskautta meni vissiin 20+12(-15).  :o
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: soffii - Lokakuu 04, 2017, 09:49:13 ap
Oho ! On kyllä paljon noussut Levemir annokset ! Itsellä menee tällä hetkellä 20+20, mikä mennyt jo muutaman vuoden ajan. Ja jos tämä raskaus jatkuu pidemmälle, niin varmasti saan pian nostaa annoksia. (Pelko tässä raskaudessa, viimeksi keskeytynyt km vko 7) tuntuu ettei osaa nauttia oikein yhtään, ja hirveä stressi sokereista. Odotan vaan, että pääsee ensimmäiseen ultraan näkemään onko sielä ylipäätään mitää, ettei vain ole tuulimuna tms..
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Hämeenlikka - Lokakuu 09, 2017, 12:31:08 ip
Mulla OLI tapana syödä aamupalaksi puuroa, mutta se nosti sokerit poikkeuksetta 13-15, vaikka laitoin Fiaspia ennakoivasti useamman yksikön ja ennen syöntiä vielä lisää eli saatoin laittaa yhdeksänkin yksikköä n. 25 hiilarille, ihan älytöntä, ja tottakai se näkyi toisessa päässä eli ennen lounasta sokerit olivat liian matalalla. Olen huomannut, että ruisleipä nostaa sokereita myös ja mulle oikeastaan ainoa vaihtoehto on ollut syödä aamupalalla alle 10 hh (esim. rahka), jotta sokerit eivät nouse liikaa. Turhauttavaa.  :-\  Mulla rv 17+2 ja toistaiseksi Levemiriä menee suhteellisen normaali annos (mitä se kullakin tarkoittaa heh) eli aamulla 12-13 ja illalla 4 + 13.

On "hassua", että vaikka päivät menisivät ihan samalla rytmillä, ruokailuilla ja lääkitysannoksilla niin toisena päivänä sokerit ovat täydellisiä koko päivän (4-7) ja hymy on korvissa ja toisina päivinä taas tasainen viiva on siellä kympin hujakoilla (9-11). Näinä päivinä on vaikea olla turhautumatta.  :( :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: soffii - Lokakuu 10, 2017, 03:34:56 ap
Ompa lohduttavaa tosiaan kuulla, että muillakin päiviä kun ei saa vs pysymään "aisoissa". Mulle tuli vielä kunnon syysflunssa kaupanpäälle, ei todellakaan vaikuta mukavasti verensokereihin. Minulle vaihtui nytten kans tuo FIASP insuliini. Odotukset korkealla, että purisi verensokereihin nopeammin kuin NovoRapid. Libre käytössä, joka näyttää usein 7 arvoa, mutta onkin päälle 9 kun mittarilla katson. Siitä tuleva stressi tosiaan päälle nii avot ! Ei auta kun päivä ottaa kerrallaan, harmittaa vaan niin kovasti, kun kaikkensa yrittää ja se ei näy missään.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: hhannah - Lokakuu 10, 2017, 08:27:55 ap
Soffii ja hämeenlikka! Ihan samat ongelmat täälläkin. Juuri kun saa sokerit pysymään kauniisti käyrällään, alkaa taas "uusi" kausi ja huomaakin että ne bongahtavat sinne 9-10. Nyt melkein joka päivä käynyt itsellä siellä 10 ja kyllä se aina turhauttaa..
Ja ai että kun librestä katsoo että sokerit on 5.7 -> olo kumminkin että olisivat vähän korkeammalla. Mittarilla mitattuna voi olla usein jopa päälle 8 yleensä kumminkin sitä 7 luokkaa.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Eline - Lokakuu 12, 2017, 19:14:31 ip
32+0 ja ultrassa käyty. Kaikki hyvin ja keskikäyrällä menee, painoarvio vähän päälle 2000g. Pitkäaikainen sokeri oli pudonnut pari pykälää, tyyliin 57:stä 55:een mut ajattelen edelleen eri asteikolla niin ei jäänyt päähän, 6,1 tais olla sillä vanhalla tavalla. Väsymystä kun olin valitellut niin sain sairaslomaa nyt loppuajaksi. Huh helpotusta! Viikon ja parin päähän käyrälle käynnit ja sit lapsivesipunktio, ihan niin kuin aiemmissa. Eli kolmen viikon päästä selviää....
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: hhannah - Lokakuu 24, 2017, 09:24:35 ap
Täälläkin käyty taas eilen ultrassa. Viikkoja 30+2 ja painoarvio oli sen n. 1800g vähän mentiin keskikäyrän yläpuolilla, mutta silti saatiin seuraava ultra vasta ihan viikon 33 loppuun. Kauhean nopeasti tuntuu menevän aika. Kohtahan sinullakin Eline on vauva jo sylissä. Mulla oli myös tällä kertaa vuosikontrollit ja kaikki oli onneksi kunnosssa. Hba1 oli 5.1 elikkä uusilla asteikoilla olisiko ollut sen 35 pintaan. Nyt menty koko raskauden alle 6, jännä miten ennen raskautta hba1 oli kauan sen 6.8 eikä millään meinannut tippua sieltä :D mulla on nyt ensimmäinen raskaus menossa niin onko tuo lapsivesipunktio yleinen diabeetikoilla? Että tehdäänkö melkeinpä kaikille diabeetikoille? Ja millä viikoilla yleensä?
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Eline - Lokakuu 25, 2017, 10:04:11 ap
Näin mulle on kerrottu mutta en siis ole terveysalan ammattilainen: Lapsivesipunktio tehdään jos halutaan käynnistää ennenaikaisesti eli kait ennen viikkoa 37. Diabeetikoilla yleensä syy käynnistää ennen aikojaan johtuu kai koosta mutta jos diabeetikon sikiö vaikuttas normaalipainoiselta ei syytä lähteä vielä liian aikaisin käynnistelemään. Mulla esikoinen oli makrosominen joten lvp:lla selvitettiin onko keuhkot kypsät (oli) ja epo-arvo joka kertoo voiko vauva hyvin (voi). Jos kasvu yhtäkkiä nopeutuu paljon voi se aiheuttaa sikiölle hapenpuutetta jolloin huonolla epoarvolla mun esikoinenkin oltaisiin leikattu samana päivänä ulos niin että jos keuhkot ei olisi olleet kypsät olisi annettu kypsymistä edistävää lääkettä ensin. Mutta arvo oli hyvä ja keuhkot kypsät joten jottei enää kasvaisi isommaksi käynnistettiin 4 päivän päästä. Kuopus sitten kasvoi normaalikokoisena mutta jossain ultrassa epäiltiin yhtäkkiä ottaneen kasvuspurtin yläkäyrän yläpuolelle (myöhemmin selvisi että oli mittavirhe) joten samalla tavalla koska viikot oli alle 36 piti tehdä lvp. Ja myös keuhkot kypsät ja epo hyvä joten käynnistettiin 4 päivän päästä. Syntyikin normaalipainoisena.

Nyt ehkä täytyy oppia viime kerrasta että jos sikiö vaikuttaa edelleen normaalipainoiselta vois pyytää lykkäämään lvp:ta esim. viikolla.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Eline - Marraskuu 07, 2017, 13:11:01 ip
Jee, kirjoitin ja sit känny teki temput eli lyhyesti: 35+5 mutta ei käynnistetä vaan aika vasta ens viikon keskiviikkoon 36+6 jolloin lvp. Haluaisin kyllä pikkuhiljaa eroon tästä järkyttävästä insuliinimäärien kasvattamisesta.  :o Ei pysty käsittämään kun kuulemma nyt pitäis jo alkaa vähentyä tarve ja alkaa hypot niin ei mulla vaan.  :(
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: hhannah - Marraskuu 08, 2017, 08:26:29 ap
Oho siellä ollaan jo noin pitkällä :o ! Mulla alkanut päivittäin ahistamaan henkeä kun vauva niin korkealla. Koko raskauden kyllä sf-mitta mennyt omaa kaunista käyräänsä reilusti yli yläkäyrän. Oon itse kanssa huomannut että rv 30 --> jälkeen alkaa täälläkin nousemaan ja nousemaan vaan insuliinin tarve vaikka kuvittelin että tuskin se paljoa enää nousee. Toivon että vauva kumminkin pysynyt käyrillä kasvussa, meillä tasan viikon päästä seuraava ultra. Tsemppiä sulle viimisille metreille sinne  :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Eline - Marraskuu 18, 2017, 14:06:32 ip
Vauva syntyi toissayönä klo 03! Poika 3686g 51cm, ballonkikäynnistys toimi (syntyi ballongin laitosta 18 tunnin päästä) ja oli nopeampi kuin edellinen. Hirveät kivut oli lopussa mutta onneksi sain viime tipassa epiduraalin ettei tarvinnut ponnistaa kuoleman kielissä. Vaavilla ollut ekaa sokeria lukuunottamatta arvot aina yli 4 joten sain sen heti osastolle mukaani, ihanaa! On aivan ihana tapaus, onnesta soikeena täällä.  :-*

Tsemppiä sullekin hhannah ja muille raskaana oleville. :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Järvinen83 - Marraskuu 19, 2017, 21:53:02 ip
Onnea kaikille vauvan saaneille! Avasin tän keskustelun aiemmin kun olin raskaana, mutta sitten tuli keskenmeno. Odottelin yhdet kuukautiset ja nyt ollaan taas raskaana, viikolla 8. Alussa vielä taas ja edellinen km kummittelee! Nyt on kyllä selkeemmät oireet, etova olo ollut kaksi viikkoa. Varhaisultrassa kävin ja pieni elävä siellä näkyi. Vs ei ole juurikaan heitellyt,  joten hallinnassa vielä!
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: hhannah - Marraskuu 20, 2017, 10:19:26 ap
Onnea eline, kiva kuulla että kaikki meni hyvin  :) meillä oli viime viikolla ultra ja lääkäri vähän lupaili että saatettaisiin välttyä lvp:ltä, kun vauva kasvannut hillitysti ja vain vähän keskikäyrän yläpuolella. Eli siis ei ainakaan vielä ottanut spurttia viikkoja kyllä vasta 34+2 tänään. Kyllähän hän vielä ehtii :D paino arvio oli viime ultrassa 2400g. Seuraava ultra meillä jo ensiviikolla.
Järvinen83 sinullekin onnea ja toivotaan että pieni pysyisi mukana loppuun asti! Sehän on jo tosi hyvä  merkki että varhaisultrassa näkyy se pieni sykkivä sydän  :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Miitu88 - Joulukuu 02, 2017, 22:31:26 ip
Hei.
Siirryn tuolta vauvakuumeilijoista tänne, kun tällä hetkellä pitäisi olla rv.5+3  :o
Ilmeisesti naistenklinikan asiakkaana ei pääse tuohon varhaisultraan, sillä kyselin sitä puhelimessa ja sain naurut, että ei suinkaan, ensimmäinen ultra on viikoilla 12, oli diabetesta tai ei!? Tekevätkö kenties äitiysneuvolassa sitten jotain, kun minulla on sinne aika kolmen viikon päästä!? Kummastuttaa ja kuumottaa, että mitä jos tämä onkin vain tuulimuna-raskaus tai muuta vastaavaa.. Keskenmenon pelko on kuulemani juttujen perusteella minulla suuri, vaikka tämä onkin minulle ensimmäinen raskaus ikinä!
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: hhannah - Joulukuu 03, 2017, 10:36:43 ap
Onnea miitu88 ! Meillä päin on myös että ensimmäinen ultra on se np-ultra ja se tehdään juuri tuolloin rv 12 paikkeilla. Joissain kunnissa on luultavasti mahdollisuus ihan varhaisultraankin julkisella mutta uskon että harvoissa ja valituissa. Itse kävin yksityisellä varhaisultrassa rv 6+, mutta viikkoja olikin silloin jo 7+. Laskettu siirtyikin sitten tuossa np-ultrassa viikon aikaisemmalle.
Joten jos  yhtään mietityttää ja on mahdollista niin kannatan menemään ihan yksityiselle varhaisultraan. Kannattaa vaan etukäteen varmistella hintoja   ;D itse maksoin kelakorvauksen jälkeen päälle 200e.. olen kuullut että 100e saa joissain paikoissa. Äitiysneuvolassakaan ei usein ole ultralaitteita? Korjatkaa jos olen väärässä, mutta ainakaan täältä päin ei löydy   :(
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Miitu88 - Joulukuu 03, 2017, 20:20:08 ip
Kiitos hhannah vinkistä, pitääkin alkaa selvittelemään tuota hintaa  ;D
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: soffii - Joulukuu 04, 2017, 15:09:20 ip
Minulle kyllä tuli äitiyspoliklinikalta kutsu, jossa tapasin kätilö-diabeteshoitajan, sisätautilääkärin ja jonkun muun vielä vko 8+2 ? Jos oikein muistan, tarkistettiin että raskaus on oikeassa kohtaa, ja että syke löytyy. Näin oli myös keväällä,  joka valitettavasti päättyi keskeytyneeseen km. Nyt vko 14+1, ja tosiaan pääsin tuonne varhaisultraan, ja pari viikkoa sitten oli np ultra. Toistaiseksi kaikki hyvin, vaikka pelko edelleen kummittelee mielessä jos tälläkin kertaa käy huonosti, vaikka olenkin tuon riskiajan ylittänyt. Alkupahoinvoinnit ovat toivon mukaan historiaa, vaikka niitä esiintyy kyllä jos tulee liian pitkä aika syömiseen tai vs laskee .. Ensi viikolla äitiysneuvolassa lääkärin tapaaminen, pääsisikohän sitten jo kuulemaan sydänääniä ? Helpottaisi kovasti, välillä tuntuu että onko sitä ollenkaan raskaana :O Hei onko niin, että neuvolassa tehdään joku terveystarkastus jotta saa anoa äitiyspakkausta, vai kuinka se tapahtuu ? Ihan kuin olisin jossakin lukenut, että se tarkastus tulisi tehdä ennen jotain tiettyä rv ?
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: hhannah - Joulukuu 06, 2017, 20:58:54 ip
Saanko kysyä soffii missä sairaalassa käyt äitiyspolilla?
Meillä laitettiin vain neuvolasta tieto ensimmäisellä käynnillä äippäpolille ja sieltä tuli aika np-ultraan. Voi olla kyllä että hba1 on osuutta asiaan. Jos siis on kunnossa, katsovat kai että ei ole tarvetta aikaisemmalle ultralle.
Ja muistaakseni meiltä kuunneltiin ekan kerran viikolla 14-15 sydän äänet neuvolassa. Voi tuolloin olla vielä hankalaa löytää kun sikiö on vielä niin pieni. Meillä ainakin kesti hetken ja oma sydän kerkesi lyödäkkin pari  ylimääräistä lyöntiä...  :o :D
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: soffii - Joulukuu 07, 2017, 21:37:49 ip
Joo tottakai saa kysyä :) TAYS:issa käyn, ja hba1c ollut hyvällä tasolla jo ennen tätä raskautta. Mulle laitto oma diabeteslääkäri lähetteen tuonne tayssiin. Keväällä samoten kun soitin omalle diabeteshoitajalle ja kysyin, että mitäs nytten. Kun oli kaikki niin uutta vielä, silloinki oma lääkäri laitto lähetteen menemään.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Miitu88 - Joulukuu 18, 2017, 21:22:23 ip
Hei.
Varhaisultrassa kävin viime viikolla oma kustanteisesti, kun olin 7+0. Siellähän se pieni sydän jyskytti kamalaa tahtia menemään ❤️ Outoa kyllä miten eri kaupungeissa toimitaan niin erilailla! Kaverini onneksi vinkkasi yksityisestä, jossa tuo varhaisultra maksoi vain 90€! Tänään menossa 7+5. Kummastuttaa kun vapaa aamuina, jolloin saa rauhassa herätä, ei okseta ja useina työ aamuina, jolloin joudun heräämään aikaisemmin saattaa oksettava olo ja mahdollinen kakominen kestää pitkälle päivään asti  :-\ Muutaman päivän kuluttua olisi ensimmäinen käynti äitiysneuvolassa  :) Jännittää kamalasti  ;D
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: soffii - Joulukuu 19, 2017, 22:08:15 ip
Onneksi olkoon :) minulla oli ihan samanlaisia tuntemuksia, kun piti töihin tai kauppaan lähteä, niin huono olo iski :( olisiko jännityksellä olĺut myös osuutta asiaan. (Pelko, että oksentas jossain yms..) onneksi helpottuivat n. Vko 12.
Nyt Vko 16+2, viime viikolla olin neuvolassa sydänääniä kuuntelemassa ja kaikki ok. Kuukauden päästä rakenneultra, toivon niin kovasti että kaikki olisi hyvin ja ei löytyisi mitään poikkeavaa. Luulisi ajan menevän suhkot nopeaa kun on joulu ja uusivuosi tulossa 😊
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: hhannah - Joulukuu 25, 2017, 08:40:16 ap
Onneksi olkoon miitu88 :) meille syntyi 21.12 tyttö vauva käynnistyksellä rv38+5. Synnytys ei ollut mikään helpoin ja vauva olikin 400g painoarviota suurempi 3800g arvio 3400g. Vietti ensimmäiset päivät lastenteholla. Meillä oli koko aika painoarvio mennyt keskikäyrillä ja oltaisiin pitkitetty vieläkin kauemmin varmaan jos emme olisi puoltaneet käynnistämistä. Onneksi ei, koska lääkäri sanoi että tämä oli ehdottomasti maximi kokoinen vauva jonka pystyn synnyttämään. Mutta nyt meillä on onneksi kaikki hyvin  :-*
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Lilli1980 - Joulukuu 27, 2017, 19:11:23 ip
Hei,

Liityn minäkin tähän ryhmään vaikka alussa ollaankin, 6+2 oli tänään. Keskenmenon jälkeen oli helpottavaa nähdä syke ultrassa mutta eihän tätä nyt vielä uskalla iloita.
Kysyisin et mites teidän sokerit alkuraskaudesta? Minusta tuntuu et välillä insuöiini ei toimi laisinkaan, erityisesti jos on laskenut kolmosen pintaan  ja alkaa siitä nousemaan niin nousua on mun lähes mahdoton pysäyttää. Esim. Tunti  sitten oli 13 ja pisti korjaavaa 4 yks niin nyt oli 14. Koitan alkaa lisäämään kävelyä päiviin kun se tuntuu auttavan ja toki säännöllinen ruokarytmi. Onko teillä muilla ollut tällaista?
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Eline - Joulukuu 29, 2017, 21:36:59 ip
Onnea hhannah tyttövauvasta!!  :-*
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Miitu88 - Tammikuu 17, 2018, 16:16:05 ip
Paljon onnea hhannah  :)
Mun on varmaankin ihan turha kertoa mun insuliini- asioista, kun ne ei oo ikinä menny niin ku muilla eikä kyllä mene nytkään, kun oon raskaana..
Tosiaan toissa päivänä käytiin nt-ultrassa, sanoivat kaiken olevan vauvalla hyvin ja siellähän tuo pienokainen vilkutteli meille! Oli kyllä iso helpotus kuulla kaiken olevan kunnossa ja myös todella ihana nähdä ultrassa pieni ❤️ Nyt rv.13+0. Kovasti odotan että olisi jo kevät ja alkaisi lämpimämmät ilmat jolloin myös raskaus olisi tietysti edennyt pidemmälle  ;D Noh, kaikki aikanaan.. Vatsa tuntuu ja näyttää jo isommalta, luulen että on vain turvotusta, koska eikait tuon vatsan vielä tässä vaiheessa kuuluisi olla kovin paljoa kasvanut, vai!?
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: sinikkap - Tammikuu 30, 2018, 17:32:15 ip
Hei,

Liityn minäkin tähän ryhmään vaikka alussa ollaankin, 6+2 oli tänään. Keskenmenon jälkeen oli helpottavaa nähdä syke ultrassa mutta eihän tätä nyt vielä uskalla iloita.
Kysyisin et mites teidän sokerit alkuraskaudesta? Minusta tuntuu et välillä insuöiini ei toimi laisinkaan, erityisesti jos on laskenut kolmosen pintaan  ja alkaa siitä nousemaan niin nousua on mun lähes mahdoton pysäyttää. Esim. Tunti  sitten oli 13 ja pisti korjaavaa 4 yks niin nyt oli 14. Koitan alkaa lisäämään kävelyä päiviin kun se tuntuu auttavan ja toki säännöllinen ruokarytmi. Onko teillä muilla ollut tällaista?

Itse pääsin syksyllä 8+5 viikolle, kun ei sitten löytynytkään sykettä varhaisultrassa (Pohjois-Karjalassa ihan kunnallinen neuvola) ja kasvukin oli loppunut 6+ viikolle CRL:n mukaan. Mutta ehdin siinä ajassa kuitenkin saada pääni pyörälle sokereiden ja insuliinin tehottomuuden suhteen. Olin siis valmistautunut siihen, että alkuraskaudessa ennemminkin hypottaa, mutta annoksia saikin nostella sitten jo niin heti alkuun. En tiedä olisiko jossain vaiheessa trendi kääntynyt toisin päin sitten. Pitkäaikaista (Levemir) nostelin yht. 2 KY ja pikainsuliinia (Humalog) sai kyllä varsinkin esim. ruisleivälle tykittää ihan kunnolla, aamupäivisin melkein 2-3 KY/10 hh. Rasittavaa, kun tietää ettei korkeat sokerit eikä järjetön insuliininkaan pistely ole hyväksi, ja silti pitäisi syödä hyvin...
En siis atm ole raskaana (nyt eka kierto kun km:n jälkeen "saa" yrittää), mutta seuraan tätäkin ketjua ihan informaation ja muiden kokemusten toivossa  :D
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: syksyinen_kaisla - Maaliskuu 09, 2018, 17:07:45 ip
Hei kaikki odottajat! Liityn minäkin innokkaasti tänne mukaan teidän joukkoonne. Eilen vasta tein testin, ja tulos oli plussaa!!! Raskaus on vasta alussa ja laskettu aika noin 15.11.
Lilli1980, sun kertomukset verensokereista tuntuu niin tutulta. Säikähdin itse, kun jouduin pistämään Fiaspia tuplat määrät eikä hypoja näkynyt..
tämä minulle toinen raskaus, mutta en muista ensimmäisessä näin suuria heittoja.. ovatko nyt sokerit tasoituneet ja millä raskausviikolla olet?
On tämä kyllä niin ihana odotusaika! Tsemppiä kaikille sokereiden ja itsenne hoitamiseen!  ;)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Lilli1980 - Maaliskuu 11, 2018, 21:02:13 ip
Tervetuloa syksyinen_kaisla! Omat sokerit ovat tasoittuneet ja ehkä myös henkisesti en enää stressaa niin paljon :) Nyt olen viikoilla 17+1 ja kovasti odotellaan rakenneultraa.
Olen vaihtanut perinteisen aamupalani (puuro) ruisleipään ja rahkaan/ viiliin ja näin olen saanut aamusokereita hallintaan. Lääkäri antoi neuvon että sopivassa suhteessa hiilareita, pehmeetä rasvaa ja proteiinia niin pitäisi toimia. Jännityksellä odotan milloin alkaa inska-annokset nousee.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Pussukka-81 - Maaliskuu 12, 2018, 14:10:05 ip
Heippa pitkästä aikaa,

ja onnittelut sekä kaikille uusille raskautuneille että vauvan jo saaneille. :-*

Hoksasin, että olen viimeksi kirjoittanut ketjuun 1.9.2017, joten ehkä lienee pienen päivittämisen aika. ;D

"Mutta hepatogestoosi tuli minulle tässäkin raskaudessa. :'( Viikkoja on tosiaan vasta 29+2 ja Adursalin aloitin eilen. Alat on vasta vähän yli viitearvojen, mutta sappihappoarvo on jo reilusti koholla. Viimeksi Adursalista ei ollut mitään apua arvojen laskemiseen, joten toivotaan tällä kertaa parempaa onnea. Esikoisen aikaan hepatogestoosi diagnosoitiin n. rv 32 ja nyt jo rv 29. Tosin voihan se olla, että esikoisenkin kohdalla arvot ovat olleet nousussa jo aikaisemmin. Ja varmaan ovatkin olleet. Tällä kertaa osasin vain hakeutua testeihin nopeammin. Ensi viikolla otetaan kontrollilabrat ja katsotaan Adursalin vaikutus. Reilun viikon kuluttua onkin taas lääkärin ultraus."

Lainasin omaa kirjoitustani syyskuun ekalta päivältä. Homma eteni lopulta niin, että lääkäri laittoi minut sairauslomalle tuosta kahden viikon kuluttua. Hepatogestoosi jatkoi pahenemistaan ja lisäksi raskausmyrkytys alkoi hiljalleen antaa viitteitä itsestään. Jäin siis sairauslomalle rv 31+2 ja osastolle minut otettiin rv 33+0. Syynä oli sekä hepatogestoosi että raskausmyrkytyksen eteneminen. Tilanne paheni melko nopeasti ja lääkäri oli varuillaan jo hellp-oireyhtymänkin puolesta. Olimme vauvan kanssa hyvässä tarkkailussa. Kummankin vointia tarkkailtiin ktg-käyrin, labroin sekä oloa kuunnellen. Viimeinen ultra oli rv 33+2, jolloin sikiöllä todettin olevan kaikki kunnossa ja tilanteen seurantaa jatkettin. Tämä oli perjantai-päivä ja lääkäri sanoi, että tarvittaessa toimitaan jo viikonloppuna, mutta yritetään selviytyä seuraavaan viikkoon. Kortisonit olin saanut jo varuilta osastolle kirjautumispäivänä sekä seuraavana. Tilanne eteni muutamassa tunnissa tukalaksi, sain "kiristävän vanteen" yläkroppaani ja hengitys kävi työlääksi. Lääkäri teki päätöksen kireellisestä sektiosta ja meille syntyi syyskuisena iltana poika rv 33+2. :-*

Vauva oli syntyessään hyvässä kunnossa, rääkyikin oikein komeasti. Hän kuitenkin lopetti hengittämisen pian syntymänsä jälkeen ja stimulointia tarvittiin. Alkukankeutta oli hengittämisen, suoliston ja sokereiden kanssa. Poika oli kovin kypsymätön ja kehittymätön syntymään, joten apuja tarvittiin paljon. Esikoisemme on syntynyt rv 34+2 ja hän selviytyi alkuhaasteistaan kahdessa viikossa kotiutuen tasan kaksiviikkoisena. Kuopuksen matka olikin huomattavasti kivisempi. Teholla ja osastolla vierähtikin kuusi kokonaista viikkoa. Se tuntui todella pitkältä ja raskaaltakin ajalta. Eniten haastetta oli hengittämisen kanssa eikä apneoista meinattu päästä eroon. Poika kotiutui lopulta saturaatiomittarin kanssa, johon hänet kytkettiin aina nukkuessaan. Noin kolmen kuukauden iässä olin pojan kanssa kaksi vuorokautta osastolla saturaatioseurannassa. Sieltä kotuduimme ilman kotimittaria. :)

Kaikki on tällä hetkellä oikein hyvin. Poika on ihana ja hän kasvaa todella hienost. Ikää on jo noin 5,5 kk. Hän on nukkunut kokonaisia öitä alle kolmikuisesta. Poika oppi rinnalle useamman viikon nenämahaletkutuksen jälkeen ja minä olen onnistunut täysimettämään (pitkään tietty pumppasin kaiken maidon nenämahaletkutusta varten). Imettämisen onnistuminen ja oman maidon riittäminen (vauva ei ole saanut korviketta vielä koskaan) on ollut aivan ihana korvaava kokemus myös minulle esikoisen imettämisen epäonnituessa (osaimetin kyllä 5 kk, mutta se oli pelkkää taistelua ja itkua minun puoleltani, koin epäonnistuneeni). Kuntoutusohjaajan ohjeistuksella sain täysimettää 5-kuiseksi asti, jonka jälkeen suositeltiin soseiden aloittamista keskosuuden takia. Keskussairaalan kuntoutusohjaaja sekä fysioterapeutti käyvät säännöllisesti meillä kotona aivan kuten esikoisenkin aikaan. Tämä on aivan mielettömän hieno palvelu. Keskospolilla kävimme myös parisen viikkoa sitten ja pojan kehitys on korjatun ikänsä tasolla. Raudanpuutoksesta on viitteitä, joten lääkäri kehoittikin aloitamaan samantien kanan. Aloitimme kiinteät bataatilla ja seuraavaksi otimme mukaan kanan. Js ruokavalio ei tepsi, ensi kuussa aloitetaan varmaankin rautalääkitys. Tämä on keskosille ihan tyypillinen vaiva.

Oma hoitotaspaino on täydellisest päin peetä! :o :-[ Ei oikein ole hoitomotivaatiota. Jostain se pitäisi kuitenkin taas esille kaivaa...
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Miitu88 - Maaliskuu 26, 2018, 11:27:37 ap
Hei.
Pussukka-81 ihanaa kun jaat kokemuksesi noinkin avoimesti ja mahtavaa että kaiken alun vaikeuden jälkeen kaikki on nyt hyvin 😊 Kyllä se hyvä hoitotasapainokin sieltä aikanaan tulee!
Lilli1980 mehän mennään melkein samoilla viikoilla 😊 Itsellä nyt 21+5 ja viikko sitten kävimme rakenne ultrassa, jossa kaikki oli hyvin. Uuteen ultraan saatiin aika 2kk päähän, jolloin ruvetaan tarkkailemaan vauvan kasvua. Vauvan liikkeet on alkanu tuntumaan päivä päivältä vaan voimakkaammin ja lääkäri tunsikin liikkeet vatsan päältä jo muutama päivä sitten. Kovasti odotan, että saataisiin mieskin tuntemaan ne jo 😊 Vauva kun tahtoo aina lopettaa liikkumisen, kun mies laittaa kätensä vatsani päälle..
Silmissä ollut ongelmia: uudissuonitusta sekä makulopatiaa, uhkasivat kortisonipiikillä jos ei itsestään helpotu nyt tässä. Viime käynnillä oli ehkä hieman parantuneet/pysyneet samoina, mutta päätettiin ampua laseria jo täyteen ammuttuihin silmiini, toivotaan että se auttaisi silti.. Kuukauden välein joudun käymään siellä kontrollissa, mutta hyvä vaan, että seuraavat tilannetta näinkin tarkasti!
Tuntuu että viime päivinä on saanut insuliiniakin laittaa syödessä hieman reilummin, kai se lähtee tästä nyt siihen kamalaan nousuun, laskua kun minun kohdallani ei koskaan tullutkaan..
Mitäs teille muille kuuluu? Täällä palstalla on ollut viime aikoina kovin hiljaista..
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Lilli1980 - Huhtikuu 04, 2018, 21:03:07 ip
Hei!
Miitu88, no ollaan kyllä melko lähekkäin laskettujen kanssa, meillä 18.8 eli nyt 20+4.  :)
Meillä oli tänään rakenne ja siellä kaikki hyvin. Päijät-hämeessä diabeetikot käyvät rakenteesta eteenpäin kerran kuussa ultrassa, eikö näin ole Miitu88 teillä?
Lääkäri käynnin lopussa mainitsi lapsivesipunkteerauksesta, se kuulosti pelottavalta. Kuulemma lähes kaikille 1 tyypeille tehdään se mutta minulla on LADA niin katsotaan miten etenee. Nyt ainakin on ollut vaikeita sokeripäiviä, suklaata tekee kokoajan mieli mut sokerit eivät
laske alle 7 ja sitten yhtäkkiä pumpsahtavat 11 ilman mitään syytä. En tajua  :(
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Miitu88 - Huhtikuu 25, 2018, 17:10:04 ip
Hei.
Lilli1980 ei meillä täällä stadissa näköjään pääse, en sitten tiedä jatkosta että kuinka usein käydään ultrassa, se jääpi nähtäväksi.. Meillä ei myöskään päässyt varhaisultraan, vaikka muissa kaupungeissa näin tuntui olevan.. Lapsivesipunkteerauksesta ei minulle ole ainakaan toistaiseksi mainittu mitään. Meidän l.a on 1.8 😊 (Tänään siis 26+0)
Kovasti jo jännittää tuo muutaman viikon päästä oleva ultra, kun tuntuu vatsa kasvaneen (ja niin on muutkin sanoneet) erittäin paljon viimeisen 2vkon aikana, pelottaa että millainen hirmuvauva 5kg siellä jo on 😅
Töistä olen nyt sairaslomalla yht.2,5vkoa, kun oli hemoglobiini niin matala, että töissä juoksentelu alkoi aiheuttaa rasitus-supistuksia. Huomenna menen neuvolalääkärin kanssa keskustelemaan miten jatko hoituu, kun maanantaina pitäisi töihin mennä ja selkä on myös ihan rikki 😔 Kovasti haluaisin töihin vielä takaisin, ja rehellisesti sanottuna harmittaa kovasti jos en siihen kykenekään, tulee ihan luuseri olo, kun muut meillä töissä pystyneet olemaan niin hyvin töissä (yksi jäi 3pvää ennen äitiysloman alkua pois ja toinen 2kk ennen). Mutta en kuitenkaan halua sinne mennä hampaita yhteen puremaan säryn ja kivun takia. 5vkoa olisi töitä vielä edessä, sitten 3vkon kesäloma ja sitten alkaa kauan odotettu äippäloma 😊
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Miitu88 - Toukokuu 30, 2018, 22:06:17 ip
Hei kaikille.
Onpas täällä ollut hiljaista, mitä kaikille kuuluu?
Meillä tänään 31+0 ja naistenklinikalla käytiin. Vaikka masu on jättiläisen kokoinen, niin vauva kasvaa tismalleen keskikäyrällä. Lapsivettä vaan on kertynyt masuun runsaasti ja se onkin aiheuttanut kamalat säryt selkään ja selkä kahdesta kohtaa nyt väärässä asennossa..
Dexcomin G4:sta olen muutaman viikon pitänyt ja sen mahdollisten yöllisten hälytysten ansiosta olen saanut nukuttua rauhallisemmin, vaikka tosin heräänkin muutamasti yöllä vessaan  ::) Minulla kun ei raskausaikana minkäänlaista sensorointia ole käytössä ollut allergioideni vuoksi..
Vauva on todella vilkas ja liikkuu päivän aikana ihan mahdottomasti, joka on mukavaa  :)
Sairaslomalla olen nyt 1,5kk ollut (Yhtenä päivänä kävin tuossa välissä kokeilemassa työntekoa, eikä siitä mitään tullut, mutta koko päivän kuitenkin olin hampaita kiristellen) ja sairaslomalta siirryn kesälomalle kunnes äippäloma alkaa. Rasitussupistukset ovat edelleenkin riesana, mutta onneksi meno on masun kasvun myötä hidastunut, niin nuo supistuksetkaan eivät ole ihan joka päiväisiä. Joka viikko joudun virtsanäytteet viemään labraan, sillä epäilevät että saattaisi raskausmyrkytys olla tuloillaan.. 2,5vkon päästä taas uudestaan ultraan ja katsomaan tyypin kasvun edistymistä. On se vaan hurjaa ajatella, että kohta meillä on pieni nyytti sylissämme, ainakin kuukauden kun jaksaisi tuolla masussa vielä majailla!
Otsikko: Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2017
Kirjoitti: Lilli1980 - Kesäkuu 11, 2018, 15:42:22 ip
Helou!
Meilläkin kasvaa keskikäyrällä (nyt 30+2) ja sokeritasapainokin on ollut ok. Nyt vikat pari viikkoa tuntuu et on insuliiniresistanssia ja nyt sovittiin seurantaa hoitajan kans. Vielä työelämässä mutta tämän viikon jälkeen enää tuskin olen, alkaa olla supisteluja ja väsymystä. Rautaa pitäisi syödä mut maha sekaisin siitä niin vähän satunnaisesti tulee syötyä.
Viimeksi ultrassa ei mainittu lapsivesiultrasta et ehkä ne katsoo vauvan kokoa. Jännä kyllä huomata miten erilaisia toimintatapoja eri paikkakunnilla on esim. noihin ultriin liittyen.