Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Diabetes ja raskaus => Aiheen aloitti: miutu - Kesäkuu 13, 2017, 12:25:19 ip

Otsikko: Korkea hba1c raskauden alussa
Kirjoitti: miutu - Kesäkuu 13, 2017, 12:25:19 ip
Heips.
Kävin lääkärissä juuri ja hba1c tais olla 9.3.
Seuraavana päivänä teinkin yllätykseksi positiivisen raskaustestin. Samantien saanutkin arvot pysymään 3.6-9.8 välillä. Kamala paniikki soittaa lääkäriin kun miettii mitä ne siellä meinaa. Onko muita jitka raskautuneet korkealla hba1cllä? Miten kävi?
Otsikko: Vs: Korkea hba1c raskauden alussa
Kirjoitti: Miitu88 - Kesäkuu 14, 2017, 02:30:11 ap
Onnittelut plussasta  :) Itse olen vielä tuolla kuumeilijoiden joukossa (viimeisin hba1c oli 8.3), joten omakohtaista kokemusta ei ole. Olen kyllä kuullut, että diabeetikot ovat saaneet ihan terveitä lapsia alun korkeasta hba1c:stä huolimatta! Itselleni sanottiin naikkarin raskaus-suunnittelussa, että alun korkea hobis saattaa aiheuttaa vauvan makrosomisuutta sekä muitakin terveysongelmia vauvalla, mutta suurin osa vauvoista kuulemma syntyy terveinä hyvän seurannan vuoksi! Eiköhän lääkäritkin ole kaikkea nähnyt ja itse uskoisin d. kätilön sanaan, sillä tuntuivat olevan ainoita, jotka diabeettikojen raskauksista mitään ymmärtävät, ovathan kuitenkin nimenomaan siihen erikoistuneita!
Ekat raskausviikot kuulemma useilla naisilla nostavat verensokerin tasoa, kunnes lähtevät pikku hiljaa huimaan laskuun.. Ja muistaakseni viikot 5-7 ovat tärkeimmät lapsen kehityksen kannalta, joten hyvä että olet nyt saanut pidettyä sokerit hyvinä  :) Muistatko yhtään koska ja paljon tätä edellinen hobis oli?
Olisi tosiaan mukava lukea miten muilla on raskauksissa edetty ja miten ne ovat sujuneet korkeasta alusta huolimatta! Tsemppiä tulevaan ja olisi mukava lukea myös sinunkin (teidän) tarina täältä kohtauspaikasta tulevaisuudessa (lueskelen muiden kirjoittamia kertomuksia tuolta raskaana olevien-palstalta jotta saan edes hieman käsitystä diabeetikkojen raskauksista, vaikka jokainen raskaus onkin erilainen, niin kuin me ihmisetkin)  :)
Otsikko: Vs: Korkea hba1c raskauden alussa
Kirjoitti: miutu - Kesäkuu 14, 2017, 09:53:18 ap
Kiitos kiitos. :) samaa luokkaa hobis oli myös huhtikuussa kun viimeksi katsottiin. 
Tosiaan jos laskuissa menee niin nyt oltaisiin n.6viikolla.  Flunssaa oli alkuun ja lievästi vieläkin päällä siksi varmaan tuntuu että verensokeri käydä tekee kunnon sahalaitaa. Eilen taisi olla ensimmäinen päivä kun tuntui että menee kaikesta lyhyestä insuliinista heti alas. 
Toki päivittelen kuulumisia tänne kunhan malttaa vain pysyä mahassa tuo eikä tulisi ulos..olisi vuosien yrittämisen jälkeen enemmän kuin tervetullut.
Otsikko: Vs: Korkea hba1c raskauden alussa
Kirjoitti: Larla - Kesäkuu 17, 2017, 23:19:40 ip
Hei!

Varmaan menee vähän aikaa ennen kuin pääset mihinkään niin aloita foolihappo. Sitä on 300mikrogrammaa äitiysvitamiineissa, mutta diabeetikoilla suositellaan jopa neljää milligrammaa. Joillain paikkakunnilla suositellaan yhtä milligrammaa. Siitä on siis tutkimustuloksia, että auttaa ehkäisemään joitain kehityshäiriöitä. Ei kumonne korkean sokerin vaikutusta, mutta kannattaa huomioida. Ole yhteydessä hoitotahoosi.

Tsemppiä uuteen vaiheeseen elämässä!

Otsikko: Vs: Korkea hba1c raskauden alussa
Kirjoitti: miutu - Heinäkuu 07, 2017, 09:48:37 ap
Kesken meni tämä jälleen..  :'(
Täytyy varmaan satsaa enemmän hoitoon, jos vaikka onnistuisi uudemman kerran ja alun paremmalla hobbarilla.
Harmittaa kyllä niin paljon kun toinen keskenmeno, ei yhtään onnistunutta ja raskautuminenkim tuntuu kestävän vuosia vaikka usein yritetään.
Onkohan jollain kokemusta pääseeköhän silti joihinkin tutkimuksiin mikä mahtaa olla jotenkin kuitenkin vialla vaikka pari on saanut keskenmenoon asti 5vuoden aikana?