Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Tyypin 1 eli nuoruustyypin diabetes => Aiheen aloitti: karhu - Toukokuu 19, 2017, 15:25:47 ip

Otsikko: suojaamaton yhteys jne....
Kirjoitti: karhu - Toukokuu 19, 2017, 15:25:47 ip
Kohtauspaikan sivut ovat edelleen suojaamattomia. Jopa pornosivut ovat suojattuja nykyään!
Eikö Diabetesliitto edes näin helppoa asiaa osaa???
Mitä tällainen liitto meille antaa?  Osaako mitään? Diabetes-lehteä lueskelin tänään vuositarkastuksen odotustilassa. Se oli täynnä menestysturinoita jenkkityyliin!
Surkeaa!
Ei tarvitse olla valitusta, mutta lapsellinen hypetys, eli suomeksi  ylikorostus on liikaa ja likaista peliä niiden kustannuksella, joilla ei diabeteksen hoito olekaan niin helppoa!
Espoon "rikkaassa" kaupungissa ei ole mitään mahdollisuuksia saada uusimpia hoitovälineitä, ellei hoitotasapaino ole täysin tolkuton. Enkä tiedä saako sittenkään, sillä itselläni näin ei ole.
Espoossa on kallis diabeteskeskus, jolla on ylpeilty, muttei rahaa potilaiden parhaaseen hoitoon! Esim. Libreä, puhumattakaan pumpusta ei saa muut kuin "toivottomat".
Olin vuosikontrollissa tänään, eli tuoretta tietoa.
Otsikko: Vs: suojaamaton yhteys jne....
Kirjoitti: karhu - Toukokuu 19, 2017, 16:18:54 ip
Itse jatkan sen verran, että hyppäys  Espooseen oli tarkoitus olla aihe siihen miten muualla toimitaan.
Ollaanko me 1-diabeetikot oikeasti omillamme ja nykyiset d-lääkärit jatkavat vanhoilla opeilla, joissa ei he eivät edes ota selvää uusimmista tai monipuolisemmista tutkimuksista.

Otsikko: Vs: suojaamaton yhteys jne....
Kirjoitti: sinikkap - Toukokuu 19, 2017, 17:21:10 ip
Ei minullekaan, entiselle 9-10 hobistason diabeetikolle, annettu libreä kun asiasta kysyin. Sitten sen saan, jos haluan yrittää tulla paksuksi. Nyt siis hobis 7,7%.

Lääkäri (alueen keskussairaala) perusteli tätä esimerkiksi libren harvinaisuuden ja kalleuden vuoksi, ja pahoitteli hänkin asiaa, ettei sitä vielä ole suuremmin jakelussa. Pikkuveljeni taas sai (KYS) libren jollain 11 hobiksella.
Otsikko: Vs: suojaamaton yhteys jne....
Kirjoitti: 080750 - Toukokuu 19, 2017, 17:33:18 ip
En saanut minäkään Libreä liian hyvän "hobiksen" vuoksi. Syksyllä yritän uudelleen ja kerron miten olen pyöräreissussa mennyt hypon vuoksi kyljelleni. Ja vähän piti tilanteita on kyllä ollut.
Otsikko: Vs: suojaamaton yhteys jne....
Kirjoitti: karhu - Toukokuu 27, 2017, 20:14:43 ip
Espoo on uusien hoitotarvikkeiden käyttöön otossa yks maan paskimpia paikkoja!
Kaiken lisäksi se pullistelee oikein diabeteksen erikoishoitoon tehdyllä Diabeteskeskuksella.
Otsikko: Vs: suojaamaton yhteys jne....
Kirjoitti: karhu - Toukokuu 27, 2017, 21:26:29 ip
Stten vielä:
Kannaatko yleensä ottaa uusimpia välineitä käytöön ollenkaan, jos pärjää "nykyaikaisella" monipistostekniikalla?
Itse pärjään, mutta ja nimenomaan siksi, että huomasin nopeasti hiilihydraattien vähentämisen ja varsinkin kasvisten lisäämisen ratkaisuna hyvään hoitotasapainoon. Olen jankuttanut tätä jo liikaakin, enkä edes tarkoita, että kaikkien näin pitäisi toimia. Eikä  eds siinäkään mitään yksiselitteistä sääntöä ole.
Libre, joka ei oikeasti oles kallis , jo kokeiltu ja noin pääosin toimivaksi koettu sokerinmittauksen helpompi käytäntö täytyy saada kaikkien D-1 diabeetikkojen käyttöön: Yhteiskuntamme on sen meille velkaa ja se maksaa itse itsensä mitä todennäköisimmin parantuneena hoitotasapainona takaisin.
Otsikko: Vs: suojaamaton yhteys jne....
Kirjoitti: ERKKU - Toukokuu 28, 2017, 09:28:03 ap
Suomessa ainakin näyttää diabeteksen hoito menevän teknillisten vempainten ehdoilla. On pumppuja, joita monet eivät sitten saa, on mittalaitteita, joita käydään esittelemässä mutta niitä ei saa. Kun munuaisvaurio, silmävaurio tai infarkti todella häämöttää sitten löytyy kyllä ohjelmia vaurioiden korjaamiseksi. Niiden ehkäiseminen olisi viisaampaa.
Karhu nimimerkki on esittänyt hiilihydraattien vähentämistä, joka on omastakin mielestäni ainut järkevä keino sokeritason saattamisessa TERVEEN IHMISEN tasolle 4...6%.
Yleisellä tasolla ei tulla näkemään vaatimusta sokeritasosta 4...6%. Se on yksittäisten "harrastajien" tavoite, joka myöskin toteutuu. Tässä on ikävää se, että hyvä sokeritaso ei kannusta lääkäreitä myöntämään oikeita mittalaitteita. Kustannuksista hyvän ja huonon hoidon välillä voisi olla laskelmia enemmänkin. Sellainen skenario, että millä tahansa ruokavaliolla ja kehittyneillä mekaanisilla laitteilla sokeritaso tulisi normaaliksi ei tule toteutumaan. Ohessa vertailu eri tavalla diabetekseen suhtautuvien välillä.
http://typeonegrit.blogspot.fi/
Otsikko: Vs: suojaamaton yhteys jne....
Kirjoitti: mjarkko - Toukokuu 29, 2017, 22:17:41 ip
En saanut libreä mutta tiedän miten saisin:

Yhdistyksen hallitukseen tms luottamustehtäviin niin saat kaiken mitä kehtaat vain kysyä.
Otsikko: Vs: suojaamaton yhteys jne....
Kirjoitti: karhu - Toukokuu 30, 2017, 17:47:18 ip
mjakko, ERKKU ja sinikka 666 olette oikeassa.
Monenlainen korruptio hallitsee myös meidän muka korruptoitumattomassa maassamme! Ja hyväverkko toiminta kukoistaa.

Tarvitaanko kaikkia hoidossamme jopa yliteknistyneitä vempaimia on myös kyseenalaista,
Kehitys kuitenkin menee koko ajan edes vähän eteenpäin ja sitä kannattaa seurata. Vanhoihin keinoihin eri yksistään voi juuttua, vaikka ne edelleenkin olisivat parempia kuin pussillinenen uusia.

Varsinkin heidän, joiden hoitotasapaino ei ole stabiili on ehdottomasti saatava uusia hoitovälineitä esim. Ruotsin malliin!!!! Erittäin tärkeää, ja pikaisesti julkituotavaa on Ruotsissa jo pitkään ja tiettävästi menestyksellä toteutettu eri ruokavalioiden esittely!!! Ei liene kovin vaikeaa edes neilläkään. Oikeasti se ei vaadi kuin rehellisen ja puolueettoman suomennetun artikkelin vaikka Diabetes-lehdessä.
Otsikko: Vs: suojaamaton yhteys jne....
Kirjoitti: jester - Toukokuu 30, 2017, 18:41:19 ip
      noin  70%  on  sellaisia, jotka ei  ymmarra mita  mittarin nimerot tarkoittaa.     eivat  osaa ja ymmarra  vaihtaa laakitysta, ruokailua  ja liikunntaa.    liian laiskoja mittaamaan oisin.           ei sellaiset tarvitse mitaan  mitaan ihmeellisia  hoito valineita  tai laakkeita.      jos sokerit on yli  8% se tarkoittaa jotta  on  liian tyhma  ja ei halua hoitaa itseaan
Otsikko: Vs: suojaamaton yhteys jne....
Kirjoitti: karhu - Toukokuu 30, 2017, 19:44:29 ip
jester.
Luulen myös, ettei suurin osa ymmärrä mittareiden monia (osittain turhiakin) asetuksia.
Kaikkia ei tarvitsekaan opetella, vaan voi hyvin pysyä perusmittauksissa ja toimia sen mukaan. Varsinkin nuorille ja oppimishaluisille olisi TARJOTTAVA ILMAISEKSI uusia ja varmaksi kokeiltuja "vempaimia". Uskon ja ainakin toivon, että ne johtaisivat parempaan hoitotulokseen ja suurempaan kiinnostukseen itsensä hoitamiseen.

Luulen, että varsinkaan nuoret eivät tarpeeksi ota huomioon hoitonsa vaatimuksia, vaan haluavat olla kuin muutkin. Suklaata, kakkua ja muuta makeaa tekee mieli ja niiden vaatimia inskoja on melkein, tai suorastaan mahdoton arvioida oikein. Tässä helposti luettava Libre ja pumppu voisi olla tarvittava keino. Itse en tiedä, sillä en niitä saa, paitsi rahalla ja sitä ei jemmassa ole

Näillä näkymillä en mitenkään välttämättä uusia välineitä itse tarvitsekaan, mutta turha niitä on myöskään tarjota enää jo monikomplikaatioisille. Ne on saatava käyttöön aikaisemmin!

Otsikko: Vs: suojaamaton yhteys jne....
Kirjoitti: karhu - Toukokuu 30, 2017, 20:01:13 ip
Korjaan vielä tossa aikaisemmin kirjoittamassani jutussa, että piti olla hyväveliverkko, tai miksei nykyisin yhtä hyvin hyväsisarverkosto.
Korjasin. vaikka varmaan sen jokainen tajusi muutenkin.
Otsikko: Vs: suojaamaton yhteys jne....
Kirjoitti: ERKKU - Toukokuu 30, 2017, 21:58:08 ip
En ole kehitystä vastaan. Ottaisin kyllä mielelläni käyttööni ala-ja ylärajahälyillä varustetun sokerimittarin. Librestäkin puuttuvat nämä ominaisuudet. Pumpuissa taitaa olla jopa pumppauksessa pysäyttäviä systeemeitä. Mutta se ruokavalio...
Otsikko: Vs: suojaamaton yhteys jne....
Kirjoitti: kairankiertäjä - Toukokuu 31, 2017, 05:22:41 ap
Kun nyt taas tuosta ruokavaliostakin kirjoittelette, niin haluan taas tuoda esiin yksilöllisyyden eri ihmisten aineenvaihdunnassa. Kun vähän kärjistän, tekemällä kaikki ERKUN oppien vastaisesti olotilani on  loistava, samoin kaikkinaiset laboratoriotulokset mukaan lukien munuaiset. Karppaamalla labratulokseni romahtavat. Tuo on kahteen kertaan testattu 4 kk:n dieettinä.

Olen tarkka ruokavaliostani. Noudatan kutakuinkin virallista suositusta siten, että proteiinit on rajattu suosituksen alarajalle ja fosfori 1500 mg vuorokaudessa.
Otsikko: Vs: suojaamaton yhteys jne....
Kirjoitti: ERKKU - Toukokuu 31, 2017, 07:16:06 ap
Kairankirtäjälläkin näkyy olevan jämtti ruokavalio joka toimii. Tämä on tarkoitus. Kun tavalla tai toisella saadaan normaali sokeritaso aikaiseksi se on hyvä, eikä sitä pidä miksikään muuttaa.
Otsikko: Vs: suojaamaton yhteys jne....
Kirjoitti: karhu - Kesäkuu 02, 2017, 12:56:46 ip
Oho!
Nyt on saatu Kohtauspaikankin sivut  suojatuksi. Se on jo pientä edistystä sekin, joten ehkä on syytä kiittää.
Seuraavaksi muutakin uudistusta peliin!
En halua jankuttaa, mutta... Tietysti D-liitossa on paljon asioita pohdittukin, ne ovat vaan jääneet jotenkin junnaamaan paikoilleen.
Esim. ruokavalio hoitomme tärkeänä muotona on jämähtänyt pahoin "virallisterveelliseen" yhden mallin tuputukseen, vaikka on olemassa  paljon muita, hyväksi koettuja malleja niin meillä kuin muuallakin. Näistä on viime aikoina palstalla paljon kirjoittanut mm. ERKKU.

Otsikko: Vs: suojaamaton yhteys jne....
Kirjoitti: kairankiertäjä - Kesäkuu 02, 2017, 14:55:00 ip
Ruokavaliokeskusteluun liittyy paljon sellaista, mitä en ymmärrä. Jokainen voi hakea itselle parhaan ruokavalion kokeilemalla. Otattaa lähtötilannelabrat ja noudattaa tiettyä ruokavaliota 4kk, jonka jälkeen uudet labrat ja katsoo, mitä on tapahtunut. Ja sama temppu jollain muulla ruokavaliolla. Noudattaa sitten sitä, mikä tuntuu hyvältä ja tuottaa parhaat laboratoriotulokset. Tuo 4 kk on minun tapauksessa sellainen aika, että mahdolliset muutokset näkyy mittaustuloksina. Vaan taitaa olla niin, että vain harvat pystyvät säntilliseen ruokavalioon puhumattakaan ruokavalion vaihtamisesta, jolloin voi tietenkin henkistä helpotusta hakea itselleen eri suuntiin osoitetulla arvostelulla.
Otsikko: Vs: suojaamaton yhteys jne....
Kirjoitti: karhu - Kesäkuu 02, 2017, 15:52:27 ip
Arvostelu, kärkeväkin, on hyväksi, jos siihen on aihetta.
---
Suosittelen vahvasti eri ruokavalioiden esittelemistä Diabetesliiton taholta, että pysytään edes jotenkin kansainvälisen kehityksen kelkassa.

Poisto, Diabetesliiton tiedotus
Otsikko: Vs: suojaamaton yhteys jne....
Kirjoitti: ERKKU - Kesäkuu 02, 2017, 20:30:56 ip
Tuo ruokavaliohan on vain väline hyvään sokerin hoitoon. Mielestäni sitä on käytettävä josta on apua. Sokeritasapainon tulisi olla terveen ihmisen tasolla, jos aiotaan välttyä ongelmilta vuosien varrella. Sokerin vaikutus toki on henkilökohtainen ja epämääräinen, mutta suunta on kyllä tiedossa. Omalta osaltani koko ruokakulttuurin olen sisäistänyt hyvin yksinkertaisti, kuten se onkin. On makroravinteet, mikroravinteet, vitamiinit yms. Proteiini on varmaankin tärkein laji. Hyvin vähällä rasvalla pärjää. Ja ilman hiilihydraattia pärjää oikein hyvin. Hiilihydraatteja tulee vähän kasvisten puolelta, josta useimmat vitamiinit tulevat. Hyvin yksinkertaista. Tällä ruokavaliolla sokeritaso heittelee +-1(1,5) mmol/mol. Ei tässä tarvitse matkia terveitä siten että ruokailun jälkeen tulee 3 yksikön hyppäys. Jne.
Edellisten kirjoitusten perusteella saattaa olla, etten haluakaan nykyisillä tarkkuuksilla olevia sokerin mittareita, kun liuskojen määrää hiljattain suurennettiin. Niitä kuluu 7...9 kpl/ vrk, myöskin yöllä. Yölliset herätykset tapahtuvat aivan luonnon omilla ehdoilla. Arvot yöllä (-kin) 4...5,5 luokkaa. Ruokavaliosta johtuen tosi suuria muutoksia ei ole. Ja uusi tunnin neuvonta netissä.
https://www.youtube.com/watch?v=V80CWYx453g
Otsikko: Vs: suojaamaton yhteys jne....
Kirjoitti: pitkälinja - Syyskuu 15, 2017, 12:55:09 ip
Sori vaan Erkku, mutta terveen ihmisen tasolle ei diabeetikon sokereita saa, eikä pidä urheilla tuollaisilla yrityksilläkään, ne kostautuvat nopeasti.

Juuri tänään lääkärini kertoi, että matalat sokerit ovat vaarallisempia kun hetkittäiset korkeammat sokerit.

Mulla on nyt vasta 60 vuotta ollut 1 tyypin diabetes, mutta jotakin siinäkin ajassa jo oppii. Silloin varsinkin oppi, kun ei ollut minkäänlaisia mittausvälineitä ja yksi piikki eläininsuliinia tökättiin päivässä Novo Lente. Pikkupoikana mitattiin joskus 5 litraa virtsaa vuorokaudessa, joten sokerit olivat varmasti korkealla. Kohtuus kaikessa hyvä, kohtuus makkarassakin sano Oriveden pappi ennen muinoin.
Otsikko: Vs: suojaamaton yhteys jne....
Kirjoitti: ERKKU - Syyskuu 15, 2017, 14:02:40 ip
Kyllä sokerit saa terveen tasolle. Tämä ei ole oletusta vaan täyttä totta. Samalla kun keskiarvo on tippunut niin äärimmäiset korkeat ja äärimmäiset matalat ovat hävinneet. Viimeksi mitattuna helmikuussa HbA1c oli 5,4 %. Tätä luokka se ollut jo muutaman vuoden. Ja tämä vielä vähillä liuskoilla n. 5 kpl/ vrk. Nyt sentään 10 kpl. kohta saan mittarin itse ostettuna. Kun tämän vaivan sain 12,5 vuotta sitten kirurgin veitsen kautta, en tietenkään tiennyt mitä tämä kaikki piti sisällään. Yölliset vesihypot olivat hirveitä, kuten kaikilla. Tilanne muuttui n. 6 v. sitten. Ensimmäinen d-hoitaja kyllä pelotteli monella asialla, mutta olen ottanut kustakin aiheesta selvää ja tässä ollaan. Täällä moni on kertonut hyvistä sokeriarvoista eli kyllä niitä on. Se mistä itse olen puhunut on jatkuvasti tarkentuva tietopaketti jota mm. kuukausittain tulee lisää / tarkentuu. On jopa seurattu eri menetelmiä, lähinnä ruokavalioita, käyttävien sokeriarvoja ja rinnalla sitten perinteiset. Siitä liite. Itse koen nykyisen tavan hoitaa diabetestani helpommaksi kuin alkuajan tavan. Tosin onhan tullut muutakin tietoa ja kokemusta, mutta en muuttaisi takaisin. Miksi virallinen hyväksyminen alle 7% on olemassa siitä pitäisi pitää eri ropinat.
http://typeonegrit.blogspot.fi/
Otsikko: Vs: suojaamaton yhteys jne....
Kirjoitti: pitkälinja - Syyskuu 15, 2017, 16:23:25 ip
Aika näyttää sinunkin kohdallasi. 
Otsikko: Vs: suojaamaton yhteys jne....
Kirjoitti: karhu - Syyskuu 15, 2017, 17:50:12 ip
Vastaan ERKULLE:
Erkku tietää, että on mahdollista pysyä terveen sokereissa ilman mitään suurempia hypoja. Lievää hypoa en edes laske mukaan silloin kun sen tunnistaa. Se on helppo korjata. Vakava hypo on asia erikseen, jos se pääsee yllättämään jostain syystä.
Sitä taas ei helposti tule, jos ei pahasti mokaile, tai satu joku vahinko.
pitkälinjalle vastauksena:
Varo vaan, ettei aika näytä sinun kohdallasi ja pikemminkin kuin arvaatkaan, jos viestisi oli jotain ironiaa.
Otsikko: Vs: suojaamaton yhteys jne....
Kirjoitti: pitkälinja - Lokakuu 28, 2017, 15:00:03 ip
Sori Karhu, en tajunnut tarkoitustasi? Mitä aika voi minulle näyttää, jota minun tulisi varoa? Aika ja kokemukset opettaa.  ;)

Olen varautunut joka aamu, kuolemaan juuri tänään. Tiedän etten voi edes varoa sitä tapahtumasta, kun sen aika on. Mahtoivatko esim. Dragsvikin varusmiet aamulla tietää, olevansa illalla arkussa? Nöyryyttä elämän pitäisi mielestäni opettaa. Itsensä hyvä hoito on tietenkin tärkeä asia joka päivä. Liian tiukkaan hoitotasapainoon pyrkivä kohtaa ongelmia ennemmin taikka myöhemmin, viimeistään silloin kun lakkaa tunnistamasta matalia sokereita.

Kohtuus on siinä, minkä nykyiset hoitosuositukset ovat todenneet. 1 D = 6,5-7,5

Terveen sokereissa ei ole mahdollista pysyä silloin, kun on 1 tyypin diabetes. Ehkä tulevaisuudessa keinohaima ja insuliinit kehittyvät sille tasolle, että aika lähelle terveen arvoja voi päästä. Toivotaan. Nyt mennään näillä ja iloitaan elämästä.  ;)
Otsikko: Vs: suojaamaton yhteys jne....
Kirjoitti: Neurokipu - Maaliskuu 07, 2019, 15:48:16 ip
Itse en voi pistämällä mitata kun sairastan neuropatiaa ja pistos sormen päähän särkee päivän, ilman Lbreä en voisi käyttää pikainsuliiniä ja Libre paljasta etta Lantus ja päivällä hitaampi insuliini meni yöllä päällekkäin. On uhattu ottaa pois kun joka päivä ei ole kymmentä mittausta, nyt päivisin ihan turhia mittausmaratooneja. Adroid puhelimella saan hälytykset matalista ja korkeista arvoista mutta puhelimessa niin paljon muutakin henkilökohtaista tietoa etten anna sitä kenellekkään.
Otsikko: Vs: suojaamaton yhteys jne....
Kirjoitti: karhu - Maaliskuu 26, 2019, 19:00:33 ip
Neurokipu:
Anteeksi, etten oikein tajunnut mistä puhut.
Jos sulla on jo Libre, niin tuskin sitä pois otetaan. Librellähän voi kai mitata niin monta kertaa kuin haluaa.
Älä turhia huoli, koska sä oikeasti tiedät missä mennä. Rohkeutta ja röyhkeyttäklin kenties,.

Otsikko: Vs: suojaamaton yhteys jne....
Kirjoitti: pitkälinja - Maaliskuu 27, 2019, 17:00:01 ip
Minimi on 10 mittausta/vrk. Mulla tulee parisenkymmentä mittausta helposti. Ideahan on nimenomaan jatkuva seuranta ja tulosten mukainen lääkeannostelu.  ;)