Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Diabetes ja raskaus => Aiheen aloitti: mariannika - Tammikuu 02, 2017, 18:14:29 ip

Otsikko: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: mariannika - Tammikuu 02, 2017, 18:14:29 ip
Nyt, kun vuosi on vaihtunut, niin on varmaan aika tällaiselle uudelle ketjulle.  :)

Itselläni siis D1 vuodesta -96 ja ikää 23v. Diabeteslääkärillä kävin joulukuun alussa raskauden suunnittelussa, jonka yhteydessä tehtiin siis myös sensorointi. Pari vuotta hba1c huiteli aika korkeissa lukemissa, mutta parannusta onneksi tuli sokereihin viime vuoden mittaan. Nyt kuukausi sitten otettuna 8,0. Alotettiin myös tyroksiini, kohollaan olevan TSH-arvon takia. Korjailtiin vähän insuliinimääriä ja maaliskuussa olisi tarkotus tehdä sensorointi uudestaan ja kattoa onko sokereita saatu vielä paremmaksi.

Onko täällä muitakin vauvakuumeilijoita tänä vuonna? Malttamattomana täällä odotellaan jo maaliskuun lääkäriä ja tulevaa vuotta, kun tuo oma nyytti olisi niin kovasti toiveissa  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Kaisa81 - Tammikuu 03, 2017, 08:30:21 ap
Mä huomaan, että mulla on aikamoinen vauvakuume. Joulukuussa menkat jäi tulematta ja pelästyin jo, että olen raskaana. No, testi näytti negatiivista, ja vaikka olinkin tosi helpottunut tuloksesta, niin samaan aikaan myös pikkuisen pettynyt. Tällä hetkellä on olo, että tosi mielellään olisin raskaana. Mutta jos ei mitään ihmettä tapahdu, niin tuskin mulle tulee vauvaa. Onneksi mulla on tuo yksi ihana 2-vuotias.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: consequence - Tammikuu 04, 2017, 20:46:02 ip
Hep, täällä! Joulukuussa hba1c 8,0% (vuodessa laskenut 8,6% arvosta tuon verran), ja sensorointia luvassa helmi-maaliskuussa. Lääkäri lupaili, että lähempänä seiskan arvoa voisi jättää ehkäisyn. Pillerit siis vuosia olleet käytössä, ja edelleen niillä, ennen kuin arvot paremmat. Toivoisin niin raskautuvani tämän vuoden kuluessa 😊

mariannika, meillä on aika samantyylinen d-historia. Itse 27v ja diabetes vuodesta -93. Viimeiset vajaat 10 vuotta on huideltu enemmän tai vähemmän korkeilla arvoilla, ja nyt ekaa kertaa pitkään aikaan paremmissa lukemissa :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Salski - Tammikuu 04, 2017, 22:02:05 ip
Moikka!
Täällä edelleenkin kuumeillaan. Loppu vuodesta todettiin kilpirauhastulehdus mutta se on nyt onneksi selätetty. Thyroxinit aloitettiin tulehduksen jälkeen. Hobis tällä hetkellä 5.2. Sensorointi tehtiin muutama viikko sitten. Ehkäisy saatiin jättää pois 2 kuukautta sitten, eli plussaa odotellaan kovasti :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: mariannika - Tammikuu 05, 2017, 11:04:18 ap
consequence oho, onpas meillä tosiaan aika samanlainen d-historia.  :) Ihanaa, että myös sulla on sokerit parantunut! On tuo vauva vaan aikamoinen motivaattori mitä tulee diabeteksen hoitoon. Oliko teillä etukäteen joku tietty ajankohta mielessä milloin toivoisitte, että voisitte aloittaa yrittämisen, mikäli sokerit vain sallii?  :)

Salski onnea teille kovasti yrittämiseen!!  :) Mahdottoman jännittävää aikaa varmasti odotella sitä plussaa. Toivottavasti se sieltä piakkoin tulisi.  :)

Kerkesittekö kuumeilla kauan ennen, kun saitte aloittamisluvan/aloitte suunnitella raskautta? :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: consequence - Tammikuu 05, 2017, 16:33:25 ip
mariannika, no heti kun voi 🙈 Ollaan tällä hetkellä toista vuotta viikot eri paikkakunnilla, kun minulle ei oman alan töitä ole kotikaupungissa juuri tarjolla. Jos lääkärin ennuste pitäisi paikkaansa, niin heti kesän alusta saisi alkaa yrittää. Salamaraskautuminen olisi lottovoitto, niin voisi ns hyvällä omallatunnolla ja syyllä jäädä sitten vaikka työttömäksi kotiin, tai mennä tekemään muun alan hommia äitiyslomaan asti.

 Haluan oman alan töitä, mutta haluan myös jo pikkuhiljaa asettua jonnekin. Miehen kanssa 7 vuotta yhteiseloa takana kuitenkin, vaan nämä kaksi viimevuotta eri osotteissa, hah.

Ja niin, ei ole oikeastaan aiemmin mietitty tätä ollenkaan. Minulle iski vauvakuume kuin se kuuluisa salama taivaalta. En osannut kuvitellakaan miten vahvasti se tuntuu! Joskus 4v sitten kuvittelin, että oli jo kuumetta. Olin väärässä :D
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: mariannika - Tammikuu 06, 2017, 11:00:33 ap
consequence, toivottavasti kaikki menee suunnitelmien mukaan ja pääsisitte sitten kesän alussa yrittämään! Ja teilläkin miehen kanssa yhteiseloakin jo vuosia takana, niin ihan ymmärrättäväähän se, että se vauvakuume jossain vaiheessa tulee ja haluaa asettua aloilleen  :)

Itse ajattelin aina, että ehkä minä en tule koskaan lapsia saamaan/haluamaan. Olen kyllä aina pitänyt lapsista, mutta kyllä tuo ajatus on aikaisemmin tuntunut aika mahdottomalta. Sitten, kun tuo mies tuli elämään niin kummasti vain tuokin ajatus muuttui. Ja ehkä juuri se, että ne sokerit huiteli korkeissa lukemissa sai itselle sellaisen olon, että voisinko saada verensokereita kohdilleen raskautta ajatellen.

Meillä ajatuksena oli, että josko päästäisiin aloittamaan yrittäminen kesän jälkeen viimeistään. Lääkäri ainakin lupaili, että jopa jo aiemminkin, jos saadaan kirittyä tuota hobsia. Ei tässä auta, kun hoitaa itseään mahdollisimman hyvin ja toivoa, että se lupa sieltä aikanaan tulisi.  :D
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: consequence - Tammikuu 09, 2017, 21:47:13 ip
Juu, ja jännästi se kuume kytkeytyi päälle kun kaveriporukkaan syntyi viisi (!!) vauvaa 2kk sisällä viime vuonna. Pikkusiskoni on myöskin nyt raskaana. Heillä takana lapsettomuushoitoja, joten on saanut läheltä nähdä myös sitä pelkoa. Oma ajatusmaailma muuttunut aika lailla noista asioista.

Minulla on samantyylinen olo edelleen, että sokerit elää kyllä omaa elämäänsä. Aikaansaatu lasku tuntuu enemmän tuurilta kun taidolta. Siksi odotan sensorointia tosi kovasti, että oppisi jotain logiikkaa tähän touhuun...
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: senaattori - Tammikuu 28, 2017, 10:33:02 ap
Moi,

olen uusi kirjoittelija täällä  8)

Ehkä pientä vauvakuumetta pukkaa, muutamalla ystävällä loppuvuodesta syntyneet ja pari tulossa lisää lähiaikoina. Mulla on ollut D1 vuodesta -92 ja olen pian 29v. Olen aina ajatellut, että sitten kun d:n hoito on kunnolla mallillaan, vakkari  työ ja oma koti niin vauvaa voisi miettiä. Nyt kun kaikki on muuten mallillaan, niin eiköhön sitten oo silmissä feelua, uskallanko siis raskautua? Pillereitä olen syönyt vuosia, vuosi sitten vaihdettiin kuparikierukkaan koska mulla alkoi tulla pillereista mitä ihmeempiä oireita. Hoba oli viimeksi 6,8, enkä kyllä lääkärin kanssa raskaudesta ole puhunut aijemmin ja nyt kun vielä nämä silmäongelmat. Enkä tiedä edes viitsinkö puhua, koska se on todella inhiotava läähäri muutenkin  :-\

Millanen teillä muilla toi tasapaino (hoba) on ja muutenkin millasessa mallissa d:n hoito?
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Anoppilainen - Tammikuu 29, 2017, 11:02:21 ap
Täällä ollaan edelleen. Maaliskuussa tulee 18 vuotta täyteen deetä ja 31 vuotta itselle. Olisi jo aika saada lapsia, kun ikävuodet vaan lisääntyy. Avokin kanssa tuli joulukuussa neljä vuotta täyteen.

Monirakkulaiset munasarjat edelleen vaivana, raskautuminen luonnollisesti käsittääkseni epätodennäköistä. Kiloja on hankala pudottaa eli naistenpoli panttaa edelleen hoitoja.

Pitkä oli viimeksi tosiaan 7.8. Tuossa sensoria purin ja ensi kuun deelääkärillä hobis varmaan 7 pintaan. Saman linjan meiningin jatkuessa päästään taas sinne alle seiskaankin helposti. Ah, sensorointi. <3
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: consequence - Tammikuu 29, 2017, 19:50:43 ip
senaattori, itsellä kanssa silmissä ekaa kertaa ongelmaa, viime kesänä laseroitiin. Taustaretinopatia. En usko, että silmille olisi kauheasti hallaa sinun tapauksessa, kun hobis on jo noin hyvä. Tai olen ainakin itse ymmärtänyt, että hobiksen nopea lasku voi niitä muutoksia siellä laukaista. Joku muu voi olla fiksumpi?

Saan ekaa kertaa ikinä sensorin viikoksi 7.2. Toivon, että katsoisivat samalla hobiksenkin. Joulukuussa oli 7,9.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: mariannika - Helmikuu 04, 2017, 17:08:52 ip
Tervetuloa kaikille uusille, mukavaa kun olette tänne löytäneet!   :)

consequence teiltähän löytyy sitten jo iso määrä lapsia kaveripiiristä! Ja ihana kuulla, että siskosi odottaa vauvaa, olisihan se ihanaa, kun lapsi saisi vielä  suunnilleen saman ikäisen serkun :) Olisi mukava kuulla mitä olet sensorista tykännyt/onko siitä ollut apua, kunhan sen saat käyttöön.

senaattori sullahan on hyvä hobis jo valmiiksi, ei muutakun lääkärin kanssa puhetta vauvahaaveista :) Mulla tosiaan oli viimeksi joulukuussa hobis 8,0. Hieman oli noussut, kun syksyllä se oli jo parhaimmillaan 7,5. Nyt, kun kävin joulukuussa siellä raskauden suunnittelu lääkärissä niin tosiaan vähän korjailtiin insuliiniannoksia. Tuntuu, että sitä myöten päivät menee sokereiden osalta hyvin, mutta iltaa kohden sokerit vain nousee ja nousee ja tuntuu, että mikään insuliinimäärä ei riitä :/

Onko teillä muuten pistoshoito vai pumppu ja mitä insuliineja käytössä ? :)

Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: consequence - Helmikuu 06, 2017, 17:22:25 ip
Kuume pilasi sensoroinnin, olen siis flunssassa nyt ja sen takia sensoria ei huomenna laiteta. Todella pettynyt olo, yllätin itsenikin jopa itkemällä tätä. Siirtyy jonnekin huhtikuulle :(
Tietenkään sensorointi ei ole mikään edellytys raskautumisluvalle, jos hba on kunnossa. Pääsen mittauttamaan sen sentään parin viikon päästä, mutta harmittaa kovasti. En usko muutosta tapahtuneen.

Itselläni pistoshoito, Levemirillä ja Humalogilla mennään. Pumppua ehdoteltiin joskus teininä, mutta uin silloin kilpaa, joten jäi ottamatta.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Pussukka-81 - Helmikuu 10, 2017, 14:27:21 ip
Moikka kaikille ja tervetuloa uusille. Toivottavasti pian saa toivottaa myös tervemenoa toiseen ketjuun eli tuonne raskaana oleviin. :)

Oon tällainen "uusvanha". Aikoinaan olin hyvinkin aktiivinen palstalainen, lähinnä esikoisen kuumeilun ja odotuksen aikoihin. Mulla on siis yksi lapsi, joka on syntynyt vuonna 2013. Viime vuonna pyörin täällä taas, en kovin aktiivisesti, mutta kuitenkin.

Vuosi 2016 oli hyvin raskas. Jouduin kokemaan kaksi alkuraskauden keskeytynyttä keskenmenoa. Molemmat olivat keskeytyneet noin rv 9 aikoihin. Eka keskenmeno todettiin 5/2016 ja toinen 9/2016. Lisäksi 11-12/2016 minulla diagnosoitiin määrittämätön näköhermon nystyn turvotus ja tästä johtuen jouduimme laittamaan vauvahaaveet hetkeksi tauolle. Syytä turvotukselle ei löytynyt. Pään magneettikuvauksella poissuljettiin mahdollinen kasvain sekä tukos, jotka olisivat voineet aiheuttaa tilan. Onneksi näitä ei löytynyt eikä myöskään ollut merkkejä liiallisesta aivopaineesta, joka olisi myöskin voinut turvotuksen aiheuttaa. Aivopainemittaus piti tehdä selkäydinpunktiolla, mutta painetta pidettiin muiden tutkimusten myötä epätodennäköisenä ja siitä luovuttiin. Turvotus johtunee ainakin osittain diabeteksesta, vaikka tilani ei puhtaasti diabeettinen vaiva olekaan. :'(

Turvotukseen ei ole hoitokeinoa. Ainoastaan aika ja tietty mahdollisimman hyvä hoitotaspaino ovat ainoat asiat, joka tähän saattaa auttaa. Koska hoitoa ei ole, nyt tilaa vain kontrolloidaan. Tammikuun kontrollissa turvotus oli jo huomattavasti laskenut verrattuna lähtötilanteeseen. Turvotussilmän näkö on ainakin toistaiseksi jäänyt heikommmaksi. Toivottavasti se vielä ajan kanssa paranisi.

Saimme vauvaluvan takaisin. Koska turvotus on jo laskenut eikä hoitokeinoa ole, lääkäri ei nähnyt estettä raskaudelle. Lähinnä raskautumistaukoa suositeltiinkin siksi, että nähtäsiin miten tila lähtee etenemään ja mahdollisten hoitojen takia. Toivottavasti saisimme pitää luvan vielä seuraavankin kontrollin jälkeen eikä tila lähtisi huononemaan.

Yksi ihana silmälääkäri halusi laittaa minulle lähetteen naistentaudeille. Hänestä keskenmenoillani sekä tällä silmäongelmalla saattaisi hyvinkin olla yhteys. Vaikka tukosta ei aivoista löytynytkään, lääkärin mukaan saattaisi silti olla verenkiertohäiriöstä kyse. Mutta eipä naistentaudit ottaneet minua vastaan. :-\ Koska mulla on "vasta" kaksi keskenmenoa, ei kuulemma ole syytä tutkia. :(

Oon ihan varma, että keskenmenoputkemme jatkuu tästä eteenpäinkin. Nyt oottelen menkkoja alkavaksi ihan justiinsa, mutta seuraavasta kierrosta alkaa sitten taas yritys. Pakko sitä on kai vain yrittää keskenmenopelosta ja -olosta huolimatta. Yrittämättä ei ainakaan tule onnistumista. Onneksi meillä on ainakin toistaiseksi raskautuminen käynyt melko helposti. Vielä kun onnistuisi pysymäänkin raskaana.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Kaisa81 - Helmikuu 13, 2017, 08:42:59 ap
Mä huomaan, että mulla on aikamoinen vauvakuume. Joulukuussa menkat jäi tulematta ja pelästyin jo, että olen raskaana. No, testi näytti negatiivista, ja vaikka olinkin tosi helpottunut tuloksesta, niin samaan aikaan myös pikkuisen pettynyt. Tällä hetkellä on olo, että tosi mielellään olisin raskaana. Mutta jos ei mitään ihmettä tapahdu, niin tuskin mulle tulee vauvaa. Onneksi mulla on tuo yksi ihana 2-vuotias.
Mulla on huomenna d-lääkäri ja viime viikon lopulla päätin vielä varmistaa, etten ole raskaana. Menkkoja ei ole marraskuun jälkeen näkynyt ja mietin jo käymistä gynekologilla. Testi näytti positiivista. Täytyy myöntää, että vaikka olen aina toivonut, että saisin sisaruksen mun lapselle, niin en mä kyllä riemusta kiljunut, kun ne viivat tuli testiin. Taisi päästä pari kirosanaa. Nyt olen tässä muutaman päivän sulatellut asiaa ja tietenkin olen tosi onnellinen, jos tästä raskaudesta vauva syntyy ja tosi surullinen, jos raskaus meneekin kesken. Ei mitään hajua, että kuinka pitkällä raskaus nyt on. Väsynyt ja pahoinvoiva olen. Folviten aloitin viime viikolla ja huomenna d-lääkäri tekee lähetteen TYKS:iin. Hobis on onneksi jo valmiiksi hyvällä tasolla. 
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: consequence - Helmikuu 13, 2017, 19:25:42 ip
Onnittelut Kaisa81! Toivotaan, että kaikki menee kuitenkin hyvin :)

Pussukka-81, lähetän suuresti voimia täältä! Todellakin rankan kuuloinen vuosi ollut. Jospa tästä eteenpäin parempia uutisia. Kuulostaa jotenkin oudolta, ettei poli ottanut vastaan, vaikka sinulla oli lähete :o

Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: consequence - Helmikuu 16, 2017, 18:14:58 ip
Täältä hyviä kuulumisia, hba 7,5% ! Jee! Vielä pitäs vähän puristaa. Sensorointi kk päästä.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: mariannika - Helmikuu 16, 2017, 19:26:45 ip
Pussukka-81 onpa kyllä omituista ettei naistentaudit ottaneet ollenkaan :/ mutta ihanaa, että vauvaluvan saitte takaisin ja kovasti tsemppiä yrittämiseen! :)

Kaisa81 hurjan paljon onnea plussasta! :)

consequence onneksi olkoon hyvästä hobiksesta! Ihana, että hyviä uutisia, vaikka et suunnitellusti saanutkaan sensorointia. Äkkiä se maaliskuu sieltä tulee  :)

Itsellä alkaa olla enää 4vkoa seuraavaan sensorointiin ja sitä myöten lääkäriin ja alkaa kyllä jo pikkuhiljaa jännittää tuleeko lupaa vai ei. Viime lääkärikäynnin myötä, kun tosiaan muuteltiin insuliiniannoksia, meni sokerit tosi hyvään suuntaan ja kaikenkaikkiaan pysyi tosi tasaisena. Nyt muutamisen viikkoa olen alkanut taas säännöllisesti harrastamaan rankempaa liikuntaa 3xvkossa ja joka pvä käyty sen jälkeen hypoilla ja joskus useampaankin kertaan pvässä. En oikein tiedä, että mitä tässä pitäisi tehdä, kun tuntuu, että mikään ei auta noihin mataliin sokereihin ja insuliiniannokset on jo lähtökohtaisesti minusta jotenkin kauhean pienen tuntuiset, että mistä uskaltaa lähteä vähentämään  :-\
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Kaisa81 - Helmikuu 17, 2017, 13:57:48 ip
Mulla on eka ultra vasta 8.3. Siihen asti saa olla epätietoisuudessa, että onko kohdussa elämää vai eikö ole. Tällä hetkellä raskausoireet on niin lievät, että pahoin pelkään, että mitään vauvaa ei edes tule. Neuvolaan menen ensi viikolla.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Pussukka-81 - Helmikuu 18, 2017, 16:27:58 ip
Kaisa81:
Onnea plussasta! :)
Eikö siellä pääse varhaisultraan, jos ei tiedä hedelmöittymisajankohtaa? Täällä nimittäin ainakin pääsee ja monessa muussakin paikassa oon kuullut pääsevän. Jos sulla on jäänyt menkat tulematta joulukuussa ja eka ultra on vasta maaliskuussa, se voi olla jo liian myöhäinen ajankohta esim. nt-ultralle. Vai ootko kuitenkin jotenkin kärryillä raskausviikoistasi?

Mutta yritä olla stressaamatta noita raskuasoireita, vaikka vaikeaa se saattaakin olla. Mulla ei oo ollut yhdessäkään raskaudessa, ei ekassa onnistuneessa eikä kahdessa keskenmenneessäkään, juurikaan oireita. Rinnat ovat olleet tavallista pinkeämmät sekä on janottanut ja pissittänyt, siinäpä ne. Toivottavasti kaikki on kuitenkin kunnossa vähäisistä oireista huolimatta. :-*

mariannika ja consequence:
Ilmeisesti on ihan tavallista, että lähetteet palaavat takaisin eli ei tämä sinällään yllättänyt. Lähetteen teki kuitenkin täysin eri alan lääkäri eikä selvää näyttöä ole siitä, että keskenmenoihin ois joku selkeä syy. Jos multa olisi löydetty esim. joku selvä tukos, sitten lähete olisikin kenties mennyt läpi ja olisin päässyt tutkimuksiin myös naistentaudeille. Nyt lähetteen perusteena oli vain näköhermoon turvotuksen _mahdollinen_ yhteys keskenmenoihin sekä mun ikäni 35 v. Näitä ei kuitenkaan naistentaudeilla nähty perusteena tutkia vielä tässä vaiheessa enempää. Ja toivottavasti ei tarvitsisikaan tutkia myöhemminkään, vaikka pahaa sen osalta kyllä pelkäänkin.

consequence:
Hieno hobis! :-* Mun hobis on varmaan päässyt karkaamaan aivan liian korkeaksi. Noin kuukauden kuluttua on d-lääkäri eli nyt pitäisi ottaa kunnon tsemppijakso. Eikä tietenkään sen lääkärin takia :D vaan ihan itseni ja mahdollisen tulevan raskauden. :)
Viime syyskuussa mitattu hobis oli 7,2 % ja sitä ennen pari mittausta 7,1 % ja 6,9%. Esikoisen aikana hobis oli parempi, mutta silloin viimeistelinkin opintojani kotona ilman pientä lasta enkä ollut hetkisessä työelämässä kuten nyt. Pitää muistaa olla itselleenkin armollinen.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Kaisa81 - Helmikuu 20, 2017, 10:23:24 ap
Mulla ei ole mitään tietoa raskausviikoista. Menkat on ollut edellisen kerran marraskuun lopussa mutta raskaustesti näytti negaa tammikuun alussa, joten ei niitä viikkoja oikein voi niistä marraskuun menkoista laskea. Mutta en tiedä mistä ne sitten pitäisi laskea. Ultrassa se kai sitten selviää, että onko kohdussa elämää ja jos on, niin millä viikolla mennään. Viimeksi kyllä pääsin TYKS:iin varhaisultraan viikolla 7+2, mutta nyt on varmasti viikkoja maaliskuun alussa jo enemmän kasassa.

Raskausoireet kyllä pahenee koko ajan ja se kai on hyvä asia. Pahoinvointi ei ole niin voimakasta kuin aikaisemmassa raskaudessa mutta pahenee kyllä päivä päivältä ja nytkin on sellainen ympärivuorokautinen kuvotus ja suuri osa jääkaapin sisällöstä jää kyllä tällä hetkellä syömättä. Väsymys on ihan kamalaa. En usko, että se on edes sen pahempaa kuin viimeksi, mutta edellisen raskauden aikoihin mä saatoin nukkua työpäivän jälkeen päikkärit ja levätä ja rentoutua silloin kun siltä tuntui. Nyt kun olen yhden energisen 2-vuotiaan yksinhuoltaja, niin työpäivän jälkeen ei nukuta, vaan lähdetään leikkipuistoon ja muutenkin oma aika on vähissä. Väsymys, pahoinvointi ja 2-vuotiaan uhma on kyllä aivan ihana yhdistelmä.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: consequence - Helmikuu 20, 2017, 20:22:01 ip
Pussukka-81, kiitos :) Minulla on viimeksi ollut lähellekään näin hyvä hba joskus ennen murrosikää. Olen ekaa kertaa yli 10 vuoteen alle 8% arvossakaan, joten tuntuu ihan hurjalta. Omien mittailujen (kirjaan mySugr-appiin) mukaan hobis pitäisi olla 8,5%, että sensorointi sitten toivottavasti valottaa tätä eroa.

Kuulosti tosiaan jännältä tuo että lähete voi palautua. Olen itse jotenkin niin tottunut siihen, että lähete nimenomaan tarkoittaa sitä, että jatkotutkimuksia tehdään. No toivotaan, että ei tarvitse vauva-asioissa tutkia sinuakaan 😘

Kaisa81, voin vaan kuvitella. Jaksamista väsyn ja kuvon kanssa, jospa ne helpottaisi pikkuhiljaa.

Tuli muuten Kaisa81 tilanteesta mieleen, että eikös ne clearbluen testit näytä raskausviikotkin? Olen ihan noviisi näissä jutuissa 🙈
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Kaisa81 - Helmikuu 21, 2017, 08:47:49 ap
Clearbluen digitesti näyttää vain 1 - 2, 2 - 3 tai 3+. Meinasin tehdä halpistestin lisäksi myös digitestin, mutta se on tosi kallis ja olisi varmaan näyttänyt 3+ eli ei kyllä kerro mulle mitään raskausviikoista.

Pitikin mennä valittamaan lieviä raskausoireita. Eilisestä lähtien ympärivuorokautinen kuvotus on ollut sellaista, että tuntuu, että oksennan minä hetkenä hyvänsä. Ruokailun jälkeen olo on hyvä hetken ja sitten taas oksettaa seuraavaan ruokailuun saakka. Lähes kaikki ruoka inhottaa.

Ja sitten nyt iski myös ne alkuraskauden kamalat hypot, joita oli viimeksikin. Eilinen ilta oli aika kamala. Tulin lapsen kanssa kahdeksan aikoihin puistosta, laitoin märät vaatteet kuivumaan ja istuin sitten keittiöön lapsi sylissä, kun lupasin hänelle vähän maitoa (imetän edelleen pikkuisen :-[). Tarkoitus oli mennä aikaisin nukkumaan, koska oltiin molemmat tosi väsyneitä. No, siinä kai verensokeri oli sitten laskenut oikein kunnolla. Puoli kymmenen aikaan istuin siinä tuolissa edelleen, lapsi itki ja tilanne oli tosi sekava. Ymmärsin kuitenkin soittaa lapsen isälle ja hän tulikin saman tien. Libre näytti LO:ta enkä tajunnut mistään mitään. Join paljon mehua, tosin ensimmäisen mehuannoksen itkevä ja hermostunut lapsi kaatoi mun sänkyyn ja vaatteille. Sitä kun sitten tokenin menin pitkään kuumaan suihkuun (olin hypon jäljiltä ihan jäässä) ja sillä välin lapsen isä laittoi lapselle iltapuurot, vaihtoi pyjaman päälle ja laittoi mun mehusta märän sängynkin nukkumiskuntoon. Suihkun jälkeen sitten pääsin nukuttamaan lasta. Puoli kahdentoista aikaan vielä söin iltapalaa, jonka jälkeen lapsen isä lähti kotiin ja mä menin nukkumaan.

Lapsi nukkuu yleensä hyvin mutta nyt heräili yöllä itkemään. Varmaan oli aika järkyttynyt tuosta hyposta. Mulla ei ole mitään selkeitä muistikuvia siitä illasta. Muistan vaan, että lapsi itki ihan älyttömästi. Tuntuu ihan kamalalta, että lapsi saa kärsiä mun hypoista. On ollut varmaan tosi pelottava tilanne lapsen mielestä. Onneksi aamulla sentään oli oma iloinen itsensä.

Levemiriä on saanut vähentää jo aika reilusti. Vielä jokin aika sitten meni melkein 30 yksikköä, nyt menee 20. Jos kaikki menee niin kuin viimeksikin, niin insuliinin tarve ei tästä edes nouse, vaan laskee taas roimasti loppuraskaudessa. Viimeksi just ennen synnytystä pistin enää 5 yksikköä Levemiriä ja silläkin sain aikaan pahoja hypoja.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Kaisa81 - Helmikuu 22, 2017, 14:55:56 ip
Mulla oli tänään eka neuvola. Kun odotin Maijaa, en tykännyt yhtään neuvolakäynneistä tai neuvolan terveydenhoitajasta. Nyt oli ihan sama neuvola ja sama hoitaja, mutta tämä eka käynti oli tosi mukava. Sellainen lämmin ja kiireetön tunnelma koko ajan. Sydänääniä ei vielä kuulunut, joten raskausviikkoja ei voida laskea marraskuun menkoista. Toivottavasti ne kuuluu kuitenkin 2 viikon päästä ultrassa. Neuvolakortti täytettiin muuten valmiiksi, mutta raskausviikot ja laskettu aika jäi vielä tyhjäksi. Kyllä tämä taas on niin jännää.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Anoppilainen - Helmikuu 27, 2017, 12:39:07 ip
Nonniin, asiat etenevät - edes jotenkin.

Tänään oli deelääkäri (taas eri kuin viime kerralla) ja pitkä on 7.0. Tiedän, että on vielä laskusuuntainen tuo niin kepoisasti ensi kerralla on taas kutosella alkava. :) Siinä hoitajalle jutellessa tietty tirahti näin tiivistevikaisena itku, kun jutteli kuinka uuvuttavaa ja turhauttavaa tämä lapsen hankkiminen on. Kun diabeteksen sai kuntoon, niin muualla laitetaan vastaan.

Munhan käskettiin laihduttaa melkein 10kg ennen kuin lapsettomuuspoli edes katsoo kuulemma päin. "Soita sitten uudestaan, kun on paino pudonnut" olivat viimeiset sanat. Noh, tänään juttelin deelääkärin kanssa asiasta. Sattuikin niiin, että ko. lääkäri on hoitopaikkani lääkäri, joka hoitaa ykkösäitien raskaudet. Hän oli kanssani samaa mieltä, että nyt ei ihan ole katsottu kokonaiskuvaa ja että tämän asian kanssa on tuhtattu LIIAN KAUAN. Hän päätti, että minulle riittää 4-5kg painonpudotus ja ensi kerralla laitetaan sitten rattaat pyörimään eteenpäin. Viimeistään vuoden päästä vihjasi, että pitäisi olla jo jotain tapahtunut.

Toisin sanoen: mulla 3-4kk aikaa saada 4-5kg painoa pois - mikä kuulostaa huomattavasti helpommalta saavuttaa kuin se kymppi. Mullahan kun paino jämähti vielä totaalisemmin, kun vähensin syyskuussa tupakointia (lopetin "periaatteessa" kokonaan, sallin itselleni viihteellä muutaman jos siltä tuntuu).

Piiiiitkästä aikaa on sellainen olo, että mua kuunnellaan ja asiat edistyy. Syön jo nyt hiilaritietoisesti eli niitä vältellen ja viljatuotteitakin aika vähän. Tämä on tehnyt hyvää sokereille, mutta painossa ei mitään näy. Kerran viikossa ryhmäliikuntatunti ei riitä, pitäisi liikkua joka päivä. Jo tuolle tunneille meneminen joka viikko on mulle iso juttu, koska en ole koskaan ollut liikunnallinen. Hankalaa on vain tämä työttömyyden tuoma henkinen tylsistyminen - mikään ei kiinnosta eikä mitään jaksa. Ryhdistyt vaan, otat niskasta kiinni itseäsi -tyyppiset idioottikannustukset saavat vain näkemään punaista.

Mutta nyt on sentään jotain mitä odottaa eikä kaikki vain epätietoista ajelehtimista.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: mariannika - Maaliskuu 02, 2017, 09:46:29 ap
Kaisa81 ihanaa, että sulla jäi nyt viimeisimmästä neuvolakäynnistä positiivinen fiilis. Jänniä aikoja tosiaan ja eihän siihen 8. päiväänkään ole enää kauaa, toivottavasti kaikki menee hyvin! :)

Anoppilainen hyvähän toi sun hobis jo on!  Kiva kuulla, että asiat etenee ja, että oikeasti sua kuunnellaan. Tsemppiä painonpudotukseen  :) Itsekkin olen tällähetkellä työttömänä ja koen kyllä samankaltaista henkistä tylsistymistä ajoittain. Muiden ihmisten aina helpompi tulla sanomaan noita ryhdistymiskommentteja  ::)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Anoppilainen - Maaliskuu 02, 2017, 10:18:32 ap
On se hyvä hobis, mutta kun pystyy vähän vielä ottamaan pois niin miksei. :) Kun se ole mitenkään vaikeaa, stressavaa tyms. Nyt vaan jotain lonksahtanut kohdilleen arvojen suhteen.
Odotan vaan sitä, että saisi lääkityksen niin voisi "kunnolla" alkaa sitten lasta yrittämään. Ärsyttää vaan kun pikkujutuista asiat kiinni.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Kaisa81 - Maaliskuu 06, 2017, 15:20:07 ip
Ylihuomenna olisi vihdoin eka äitiyspolikäynti ja ultra. Suorastaan pelottaa se ultra. On kyllä ollut tosi vahvat raskausoireet, mutta silti pelkään, että entä jos kohdussa ei olekaan elämää.

Insuliinin tarve on laskenut rajusti. Kyllä viimeksikin oli paljon hypoja, mutta en kuitenkaan joutunut vähentämään alkuraskaudessa Levemiriä niin paljon. Nyt ennen raskautta pistin 28 ky ja vähensin siitä aika nopeasti annoksen 18 ky/vrk. Perjantaina iski ambulanssia vaatinut hypo ja sain ohjeeksi pistää 14 ky/vrk. Nyt olen pistänyt 14 ky, mutta sekin on liikaa ja verensokerit on koko ajan matalalla. Onneksi mulla on Libre. Nyt pelottaa, että joku on pielessä, kun insuliinin tarve näin rajusti laskee. Tuntuu, että painokin nousee koko ajan, kun jatkuvasti saa olla juomassa mehua ja syömässä kuivahedelmiä hypoihin.

Ei saisi valittaa, mutta tällä hetkellä tuntuu aika rankalta pahoinvoinnin, väsymyksen ja jatkuvien hypojen kanssa. Toivottavasti ylihuomenna ultrassa kaikki on niin pitääkin.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: consequence - Maaliskuu 09, 2017, 17:44:43 ip
Toivottavasti Kaisa81 kaikki oli hyvin ☺ Anoppilaiselle hurjat tsempit painonpudotukseen.

Itselleni on hiipinyt nyt ekstrakiloja hobiksen parantuessa, jotka meinaa ahdistaa jos niitä ajattelee. Viimeiset pari viikkoa sokeritkin ollut korkeammalla, ja tuli talvilomalla juhlittuakin. Kävin eilen vuosilabroissa, jännittää millaset tulokset saan kuulla 2 viikon päästä. Oon varma, että hba on vähintään takaisin siellä kasissa jo. Ensi viikolla tiistaina sensori isketään kiinni.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: mariannika - Maaliskuu 14, 2017, 09:49:59 ap
consequence mahtavaa, että saat sen sensoroinnin vihdoin! Mullakin aloitettiin eilen ja parin vkon päästä pitäis saada tietoa, että missä mennään. Kovasti elättelen toiveita, että hobis olisi laskenut. Paremmalle puoliskolle juuri sanoinkin, että jos nyt ei tule vauvalupaa niin ei tule kyllä koskaan, on tässä sen verran paljon nähty vaivaa tämän diabeteksen hoitamisen eteen ::)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: consequence - Maaliskuu 21, 2017, 13:41:52 ip
Tänään polilla olikin uusi lääkäri. Omani oli näköjään loikannut yksityisen puolelle. Uusi epäilytti ja harmittikin, sillä olisin halunnut tutun lääkärin katsovan sensoroinnin tulokset. Heti kättelyssä tarjottiin Tresibaa, ja sanottiin, että perusinskaa liian vähän. Aiemman lääkärin kanssa kun taas oli todettu, että perusinskaa liikaa. Sain kuitenkin arvojani selostamalla vakuutettua uudenkin lääkärin siitä, että sitä nimenlmaan on liikaa edelleen. Sanoin, että en halua vaihtaa, sillä koen Levemirin olevan hyvä minulle, ja korjausvaraa on nimenomaan ateriainsuliineissa. Löydettiin siis yhteinen sävel :)

Hobis on arvoitus. Sensorin ja omien mittausten mukaan 8,3%. Labra-arvo 7,2%, eli edelleen mennään laskusuunnassa! 💪 Tämä lääkäri sanoi että vauvaluvat alle seiskan arvolla, mutta toki minä itse teen päätöksen. (7,5% kuulema se ehdoton 'raja')

Pääsin myös Librejonoon! Saan sen kevään/kesän aikana. Sitten muutakin takaisin paikkakunnalle, jossa diabetes junnasi vuosia huonoissa lukemissa, jännä nähdä...

Itseasiassa vauva-ajatukset ovat nyt jopa hieman hellittäneet loppuvuoteen verrattuna, mutta hyvä hobis tuntuu hienolta! Parempaan pyritään :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: mariannika - Maaliskuu 22, 2017, 09:49:53 ap
consequence mahtavaa, että sokerit on parempaan suuntaan menossa! Tehtiinkö sulla sensorointi viikossa? Meillä tehdään aina 2 vkoa  ja diabeteslääkärin mukaan Libren saa käyttöön sitten vasta raskausaikana  :o eri paikoissa näissä ilmeisesti aika erilaisetkin menettelyt!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: consequence - Maaliskuu 23, 2017, 19:03:03 ip
mariannika, joo viikko täällä näköjään. Elämäni eka sensorointi joten ei hajua miten Itä-Suomessa jonne muutan takaisin kesäkuussa. Ei myöskään hajua onko siellä librejä ollenkaan. Tänne vasta tulossa käyttöön, olen nyt siis Lahdessa.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: mariannika - Maaliskuu 27, 2017, 16:58:14 ip
consequence toivotaan kovasti, että Itä-Suomessa olisi mahdollisuus saada libre käyttöön! :)

Me saatiin, kuin saatiinkin tänään vauvalupa! Hobis labroissa 6,8% ja sensoroinnin mukaan 6,6%.  Eipä ole tällaisia lukuja koskaan vielä ollut  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: consequence - Maaliskuu 27, 2017, 18:13:48 ip
mariannika: Lääkäri oli ainakin kovasti siinä oletuksessa että siellä voisi olla. Lahti tulee kuulema jälkijunassa 😄

Suuret onnet vauvaluvista (ja huippuarvoista)! Nyt en muista onko tästä ollut puhetta aiemmin, mutta millä ehkäisyllä olet ollut? Itselläni on vielä sitten  hobiksen ollessa pykälässään e-pillereiden lopetus edessä, jonka vaikutukset myös diabeteksen suhteen jänskättää.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Miitu88 - Maaliskuu 30, 2017, 12:59:17 ip
Hei kaikille  :)
Sain vihdoin rekisteröityä itseni tänne, joten pääsen nyt mukaan keskusteluihin  :) On ollut ihana lukea ihmisten kirjoituksia täällä!
Viime lokakuussa hobis oli 11,8. Sanoin d.hoitajalle, että nyt on pakko asialle tehdä jotain, koska haluttaisiin kovasti saada perheen lisäystä ja ikääkin kun alkaa jo olemaan (elokuussa tulee 29.v täyteen).. Vaihdettiin levemir toujeoon, sillä levemir kirjaimellisesti söi pistospaikat, josta johtuen vasen reiteni ei vieläkään ole täysin kunnossa, eikä välttämättä ikinä tulekaan kuntoon!
Noh, viime käynnillä muutama kk sitten hobis oli tippunut 8.2! Sain kaksi viikkoa sitten libren käyttööni, josta katsottuna hobis olisi nyt kahden viikon ajalta 7.0. Odotan kovasti mitä lääkäri ensi viikolla tuumaa tästä, että saadaanko jättää ehkäsy jo pois vai vieläkö joudutaan odottelemaan ..
Ihanaa kevättä ja hyviä verensokeriarvoja kaikille  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: mariannika - Huhtikuu 13, 2017, 08:45:48 ap
consequence meillä on nyt ollut vuoden verran pelkästään kondomi ehkäisy. Multa löydettiin parisen vuotta sitten samainen geenivirhe, kuin siskollani, jonka johdosta minulla on korkeampi riski saada veritukoksia, tästä syystä yhdistelmäehkäisypillerit eivät enää olleet vaihtoehto. Minipillereitä kokeilin useampia, mutta ne eivät valitettavasti minulle sopineet. Ja tosiaan, kun perheenlisäys oli suunnitelmissa näin muutaman vuoden sisään, niin emme nähneet kierukkaa tai kapselia vielä vaihtoehtona. Toivottavasti pillereiden lopetus ei heittelisi sulla kauheasti sokereita  :)

Miitu88 Tervetuloa!  :) Huimastihan sulla on tullut noinkin lyhyessä ajassa hobis alaspäin, onnittelut siitä ja toivottavasti lääkäri meni kaikinpuolin onnistuneesti  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Miitu88 - Huhtikuu 15, 2017, 18:12:43 ip
Noh, diabetologi oli sitä mieltä että nyt kun libre on minulla vain lainassa 3kk, koska ei sitä minulle anneta, kun on muitakin halukkaita, niin nyt pitäisi opiskella miten sokerit käyttäytyvät mihinkin aikaan vuorokaudesta ja jos otan liian vähän insuliinia, niin ei saa lähteä korjailemaan, kun vasta seuraavan kerran syödessä. Että antaa verensokerin vaan nousta jos on noustakseen! Toujeota pitäisi kuulemma tiputtaa 7yks. vaikka verensokerit laskevat yöllä max. kahdella! D.hoitaja oli täysin eri mieltä toujeon vähentämisestä ja hänen kanssaan olen tehnyt 3kk sopimuksen librestä: jos saan hobiksen laskemaan alle 7, saan pitää laitteen! Tuntuu että tuo lääkäri oikein haluaa hobikseni nousevan, jotta voivat libren ottaa minulta pois! Hobis oli verestä mitattuna 7,8. Libre näyttää 3vkon tulosta: 7.2.
Kävin silmäklinikalla, jossa todettiin uudissuonia tulleeen (ampuivat laserilla) ja näön heikentyneen hurjan nopean hobiksen laskun takia.. Siellä lääkäri kehotti odottamaan, jotta saataisiin ensin silmät tasaantumaan, koska raskaus tulee todennäköisesti aiheuttamaan samoja ongelmia lisää..
Vähän on nyt pää sekaisin, ku ei tiedä pitäisikö odottaa vai ei ja ihmetyttää tuo d.hoitajan ja -lääkärin erimielisyydet! Noh toukokuun lopulla on uusi aika hoitajalle, joten kait sitä sinne asti ainakin on odoteltava..
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Hemuli86 - Huhtikuu 17, 2017, 09:24:56 ap
Tervehdys kaikille vanhoille ja uusille kuumeilijoille. Päätin taas ilmoittautua mukaan. Viime vuonna oon käynyt pariin kertaan osallistumassa keskusteluun ja jonkun verran olen lueskellut teidän juttuja täällä.

Mulla toiveena siis kolmas lapsi. Tavoitteena olis nyt saada vielä hobista lasketeltua ja sen jälkeen pitäisi köydä vielä silmälääkärillä kysymässä mielipidettä raskautumisesta. Ja tottakai saada diabeteslääkäriltä se raskautumis lupa. Mulla hobis tällä hetkellä 7.9. Parempikin varmaan olis jos tässä ei oltais raisastettu pitkin kevättä flunssaa ja mahatautia perä jälkeensä juuri ennen tuota hobista. No toiveena olis että seuraavalla d poli käynnillä olis jo siinä 7.5 hobis. Ja sitten tosiaan pitäisi selvittää se silmien tilanne. Mullahan on aikaisemmissa raskauksissa tullut keskivaikea tausta retinopatia. Ja toki sairastamis vuosiakin on jo 26-27 takana. Mitään laserointeja ei ole tarvinnut koskaan tehdä. Edellinen silmälääkäri jolla kävin oli sitä mieltä ettei kannattaisi enää lapsia hankkia mutta haluaisin vielä toisenkin mielipiteen. D lääkäri ei ollut mitenkään vastaan raskautumis ajatusta. No tässä on nyt jännä vuosi tulossa kun saa nähdä miten tässä käy.

Kuinka aikaisin teidän muuten on pitänyt alkaa sitä foolihappoa syömään ennen raskautumista? Jostain olen lukenut että 3kk, mutta edellinen lääkäri oli sitä mieltä että pitäisi syödä jo 6kk ennen raskautumista. Mietin vain että kuinka ajoissa sitä reseptiä pitäisi tajuta pyytää.

No mutta onnea ja tsemppiä teille kaikille d:n hoitoon. Ja mahtavaa pääsiäistä! :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Järvinen83 - Huhtikuu 24, 2017, 13:17:52 ip
Hei!

Olen uusi palstalla! Tarvitsisin vertaistukea raskauden suunnittelussa.

Olen ollut diabeetikko 13 vuotta, siis 20-vuotiaasta asti. Jätin E-pillerit vuoden alusta, mutta olemme käyttäneet kondomia sen jälkeen. Kuukautiset ovat säännölliset. Sain jo vuoden luvan aloittaa raskauden yrittämisen, jos haluaisin. En vielä halunnut, en ollut varma.

Pelkään kaikkia mahdollisia riskejä mitä D-raskauteen liittyy. Pitkäsokerini on 7.0 (53). Silmänpohjakuvausten tulokset tullevat ensi viikolla, niissä ei ainakaan ole ollut aiemmin mitään. En polta, eikä minulla ole ylipainoa. Tuntuu että sain liian helposti luvan yrittää tulla raskaaksi. Olenko turhaan   huolissani? Minulla on libre käytössä, sain ymmärtääkseni sen kolmen  kuukauden jälkeen omakseni (?). 

Olen aloittanut foolihapon, mutta ymmärsin että niitä pitäisi syödä ainakin 2kk etukäteen ennen mahdollista hedelmöittymistä, joten "virallisesti" voisimme yrittää lasta kesäkuussa. 

Minulla ei ole oikein ketään kenen kanssa näistä asioista jutella, siksi rekisteröidyin tänne. Olen kuitenkin tosi huono näiden keskustelupalstojen kanssa, en oikein tiedä kirjoitinko nytkään oikeaan kohtaan.. 😊 Oletteko koskaan järjestäneet tapaamisia? Tai onko ketään joka jakaisi kokemuksiaan vaikka sähköpostitse?
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: consequence - Huhtikuu 24, 2017, 17:56:53 ip
Tervetuloa uusille! :) ihan oikeassa paikassa olette.

Täytyy nyt itse tunnustaa kun toiset silmistä puhuitte, että enpä ole itse edes ajatellut raskautumista niiden kannalta. Viime kesänä laseroitiin, alkava taustaretinopatia. Nyt n. puoleen vuoteen tultu yhdellä prosentilla alaspäin hobiksessa, jännä nähdä miten on silmiin vaikuttanut. Välillä tuntuu että näen huonommin kuin ennen, mutta se vaihtelee päivittäin (tätä on ollut kyllä jo noin 2v). Elokuussa seuraava silmäkontrolli 🙈

Miitu88, minusta on outoa että libreen pitää olla tarpeeksi hyvä hobis. Eikö siitä juuri niille ketkä seilailevat luulisi olevan eniten hyötyä? :o Välillä joutuu lääkäreille latomaan omia faktoja, kuten aiemmin kirjoitin, minullekin meinasi uusi lääkäri lisätä perusinskaa kun edellisen kanssa oli kovasti pyritty sitä vähentämään. Ymmärsi pointtini kyllä sitten kun sen selitin.

Järvinen83, ihan järkevästi perustellulta luvalta vaikuttaa! Minulle sanottiin, että kun hobis on 7 nii silloin ok :)

Ja ainiin. Ne foolihapotkin. Kai pitäisi nekin joskus muistaa pyytää reseptille.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Ssadet - Huhtikuu 25, 2017, 16:34:20 ip
Hei!

Minäkin olen uusi palstalla. Olen silloin tällöin käynyt lukemassa keskusteluja, mutta nyt on vauvakuume yltynyt niin kovaksi, että päätin rekisteröityä.  :)

Mulla on ollut dm1 vajaat kymmenen vuotta. Novorapid & levemir on ollut käytössä lähes koko ajan. Viime syksynä keskustelin lääkärin kanssa raskausasioista ja saatiin lupa yrittää, kun hobiskin oli reilusti alle 7. Pian huomasin yllätyksekseni olevani raskaana.  Varhaisraskauden ultrassa rv 9 sydänäänet oli kuuluvissa. Voi sitä ilon määrää! Olin ihan varma, että lapsi on kuollut, kun rv 6-7 oli vähän ruskehtavaa vuotoa.. Noh, se ilo ei kestänyt kauaa. Seuraavassa ultrassa rv 13 todettiin lapsen menehtyneen jo muutama viikko sitten eli keskeytynyt keskenmeno oli tapahtunut. Se ei tullut yllätyksenä, koska raskausoireet väheni ja lopahti rv 10 alkaen eli juuri niihin aikoihin, kun km oli tapahtunut. Lääkkeellinen tyhjennys aloitettiin ja näinkin meidän pienokaisen.. Todella rankka kokemus.

Pelot on suuret jatkoa ajatellen. Pelottaa jos sama toistuu uudelleen jossain vaiheessa raskautta. Se olis jo liian rankkaa. Mutta peloista huolimatta vauvakuumetta on jo ilmassa.

Käytän nyt foolihappo 1 mg. Raskauden aikana lääkäri määräs 5 mg-annoksen. Sitä onkin tullut vedettyä jo yli puoli vuotta..toivottavasti ei oo mitään haittoja näin pitkällä käytöllä, kun annoskin oli kauan tuo 5 mg.

Voi minäkin haluaisin sensoroinnin! Mutta tässä kaupungissa niitä ei ole vielä saatavilla. Helpottais kyllä suuresti hoitotasapainossa, koska raskauden aikana sokerit oli todella ennalta-arvaamattomat.

Nyt en ole pitkään aikaan ollut d-polille yhteydessä. Hobis oli vuodenvaihteessa vielä raskauden aikana 6.2. Ehkä voisin pyytää vielä uuden hobislähetteen ja kysellä sensoroinnista..

Onnea teille, joilla testi on jo näyttänyt positiivista ja onnea myös meille kuumeilijoille! :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: mariannika - Huhtikuu 26, 2017, 10:50:45 ap
Tervetuloa vaan kaikille uusille, mahtavaa saada tänne lisää porukkaa!  :)

Miitu88 eipä kuulosta kyllä ainakaan kauhean kannustavalta tuo diabeteslääkäri noiden sokereiden suhteen  :( toivotaan kovasti, että saisit libren pitää ja sokerit olisi hyvät seuraavalla käyntikerralla!

Hemuli86 mulle ei edes diabeteslääkäri puhunut mitään siitä, että miten aikaisin sitä foolihappoa pitäisi alkaa syömään. Reseptin siihen sain nyt vasta samalla, kun sain raskautumisluvan  ???

Järvinen83 ihan oikeaan paikkaan olet tullut, ei muutakuin tervetuloa!  :) Sullahan on ollut hyvät sokerit jne, joten ihan perustellulta tosiaan vaikuttaa, että olet vauvaluvan saanut  :)

jiiäm tervetuloa mukaan! Pelot jatkoa ajatellen on ihan ymmärrettäviä, kun on joutunut jotain noin rankkaa kokemaan  :( Pyydä ihmeessä, jos olisi mahdollista saada sensorointi, se on kyllä tosi kätevä! Tsemppiä kovasti jatkoon!  :)

Mulla alkoi heti diabeteslääkärin jälkeen uusi työ, joka pisti sokerit taas ihan uusiksi. Vuorotyötä, kun on niin on joutunut taas tasapainottelemaan sokereiden kanssa ja sokereita ei ole ollut mahdollista seurata niin tarkkaan, kuin aiemmin. Vaikkakin vauvalupa saatiin niin virallisesti yrittämistä ei ole vielä aloitettu, ennen kuin löydän hyvän tasapainon diabeteksen hoidon kanssa  :-X vähän harmittaa kyllä, mutta ehkä tässä tovin jaksaa vielä odottaa!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Järvinen83 - Huhtikuu 26, 2017, 22:32:27 ip
Hei!

Kiitos viesteistä! Jos joku haluaisi vaihtaa ajatuksia puolin ja toisin niin minulle voi laittaa sähköpostia osoitteeseen jarvinen369@gmail.com
En jotenkaan osaa täällä keskustelupalstoilla olla aktiivinen.
Olen siis 33 vuotias nainen, joka miettii mahdollisesti ensimmäistä raskautta, tai että alkaako sitä kohta yrittämään.. :)  Kiinnostaisi vaihtaa ajatuksia sellaisten kanssa, jotka ovat samassa tilanteessa ja jotka ovat jo mahdollisesti kokeneet raskauden ja elävät vauva-arkea :) Ja ylipäätänsä diabeteksen kanssa tarvitsee aina vertaistukea, jotka muutkin yhteiset jutut jotka eivät välttämättä liity raskauteen kiinnostavat :)

Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: sinikkap - Toukokuu 08, 2017, 20:52:38 ip
En ehkä omaa vauvakuumetta ja sen mahdollisuutta ajoittaisi tälle vuodelle, koska diabeteksen lisäksi esteenä opiskeluista valmistuminen, mutta EHKÄ tämän vuoden lopulla voisi olla aiheellistakin..? Olen kuitenkin valmistautunut tuohon vauva-ajatukseen nyt ehkä vuoden ajan jo, koko ajan yrittäen parantaa hoitotasapainoa.

Diabetestä takana reilu 5 vuotta, olen 26-vuotias. Miehelläni on jo kaksi lasta edellisestä suhteesta, mutta on kyllä ilmoittanut halukkuutensa vielä uusiinkin lapsukaisiin. Tosin minä en niitä hälle tee kuin yhden, jos siis siihenkään pystyn  ???

Hba1c ollut aina korkea. Ekat 4 vuotta kun hoidin itseäni aika huonosti, pistin kyllä insuliinia, mutta en todellakaan tarpeeksi. Mittailuja en jaksanut tehdä. Nyt mittaan päivässä useammin kuin vuosi sitten viikossa. Pahimmillaan hobis oli jokin 11,3 muistaakseni. Kuukausi sitten 9,3, nyt 8,1. Nyt asioita sotkemassa luultavasti e-pillerit, joita oon reilun puoli vuotta syönyt. Taukoviikoilla hypoja kun pistän samaa annosta mitä muulloinkin. Ja ilmeisesti sitten yöllä tulee jotain matalia tai mitä lie aamunkoittoilmiöitä, kun aamusokerit nyt viikon ajan olleet yli 15. Viikon päästä poliaika, soitin tänään hoitajalle ja pyysin sensorointia. Libren haluaisin mutta en varmaan saa. Jaloissa minulla on jotain oireita, mutta niihin on särkenyt koko ikäni "kasvukipuina".  Mitään komplisaatioita ei ole siis todettu.

En ole koskaan ollut mikään vauvakuumeilija. Nyt kuitenkin olen huomannut sellaisia piirteitä. Toivomus oli saada hobis alle 8% tuohon poliaikaan mennessä, mutta jäänee haaveeksi. EIköhän tuo ole noussut tuosta 8,1 arvosta  :(
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Miitu88 - Toukokuu 10, 2017, 21:59:12 ip
Kummallista kun kaikilla tuntuu olevan niin eri suositukset eri asioiden suhteen! Itse kävin viikko sitten naisten klinikalla raskauden suunnittelussa (d.hoitajan idea ja todella hyvä sellainen! Suosittelen kaikille varsinkin ensimmäistä lastaan haaveileville, jos sellaiseen mahdollisuus on!) Naikkarin d.hoitaja oli sitä mieltä, että olen tiputtanut verensokereita aivan liian kovaa tahtia ja nyt kk sisään saan tiputtaa 8.1->7.6 jottei silmät kärsisi yhtään enempää! Ja kuulemma sitten kun tuo 7.6 labran verikokeista saadaan, voimme jättää kondomin käytön kokonaan pois, eli jättää ehkäisyn kokonaan. Itse olen elänyt siinä ajatuksessa, että hobiksen pitäisi olla alle 7.5! Tietenkin mitä lähempänä 6-7, niin aina vaan parempi :)
Ja tuosta foolihaposta: naikkarin d.hoitaja selitteli, että foolihapon syönti pitäisi aloittaa viimeistään, kun huomaa olevansa raskaana, koska ruoasta saa jonkun verran b-vitamiinia kuitenkin.. Mutta hyvä olisi aloittaa se vähän aikaisemmin. Itse olen lukenut, että sen syöminen kannattaisi aloittaa 3kk ennen raskautumista. Noh, määräsivät minulle 5mg foolihapot ja viikon verran olen niitä nyt syönyt!
Olen vuorotyöläinen ja lakisääteiset tauot sain pitää niin kauan kunnes joku tuli häiritsemään.. Mutta kuun alusta alkaen olen ollut lomautettuna ja lomautus tulee kestämään loppu syksylle saakka. Tässä viikon aikana olen kyllä huomannut miten paljon helpompaa sokereiden hallitseminen on, kun ei ole töissä, eikä stressitaso ole yhtä korkea! Joten kovasti tsemppiä mariannikalle!
Mutta tsemppiä myös kaikille muillekin <3
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: consequence - Toukokuu 19, 2017, 19:41:35 ip
Suositukset vaihtelee kyllä ihan sanojasta, sen oon huomannut. Edellinen lääkäri sanoi, että 7,5 on raja ja nykyinen että sinne tasan seiskaan pitäisi päästä. En tiedä onko kevätstressi vai mikä, mutta vauva-ajatukset on nyt olleet taaempana mielessä. Sen myötä olen lipsunut sokereissakin. Lisäksi harmittaa hobiksen paranemisen myötä edelleen ylöspäin hiipivä paino kun ei energiaa enää menekkään korkeilla sokereilla hukkaan 😑 Parin viikon päästä muutto ja sitten taas miehen kanssa saman katon alla, veikkaan että kesän elän vielä ihan rauhassa ja katsellaan miltä näyttää sokerit sitten syksyllä. Ellei pikkusiskon pian syntyvän vauvan myötä taas ala kuumeet nousta 😄
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: mariannika - Heinäkuu 04, 2017, 11:00:27 ap
Täälläpäs on ollut hetken aikaa hiljaista!

sinikka666 tsemppiä sokereiden parantamiseen!  :) On se aina vaan oma hommansa saada sokerit tasapainoon, ja se tasapainon hakeminen stressaa myös välillä turhankin paljon.

Miitu88 kiitos tsempeistä! Tosiaan tuntuu niin paljon vaihtelevan paikoittain nuo sokerisuositukset. Kiva kuulla, että sokerit on parempaan päin. Pianhan tekin jo varmaan pääsette aloittamaan vauvanteko puuhat  :)

consequence kummasti tää kesäkin menee ihan hujahtamalla ohi  :)

Sokeritasapainon löytäminen on ollut nyt töiden puolesta itsellä haastavaa. Töissä tulee näin lämpimillä ilmoilla varsinkin, insuliinimäärien pienentämisestä huolimatta tosi paljon hypoja. Sen lisäksi lakisääteisten taukojen puitteissa esim. insuliinin pistäminen tarpeeksi paljon ennen ruokailua on melko haastavaa. Foolihappoa aloin syömään kesäkuun alussa ja vauvanteko meillä on nyt kuitenkin virallisesti aloitettu  :) On tää vaan piinaavaa odotella, että alkaako ne kuukautiset vai ei  ;D
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Miitu88 - Heinäkuu 06, 2017, 13:24:09 ip
Täällä on tosiaankin ollut juu hiljaista.
Kävin eilen labrassa ja hobis oli 61mmol, eli 7.7. Sanoivat naikkarilta, että melkein vois jo luvan raskautumiselle antaa, kun on niin lähellä jo rajaa, mutta laitetaan nyt kuitenkin vielä syyskuun alkuun labrat ja katsotaan sitten uudestaan  :( Eli vielä tässä joudutaan näköjään odottelemaan..
consequence voisin hyvin kuvitella kuumeesi taas nousevan, kun saat siskosi pikkunyytin syliisi, on niillä pikkunyyteillä vaan niin valtava vaikutus  ;D
Ja onnea mariannikan piinaan  ;)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Amanda - Heinäkuu 08, 2017, 15:13:00 ip
Mä taidan liittyä tähän keskusteluun. Vauvakuume on ehkä väärä sana, mutta koitan saada itselleni passelit arvot niin, että raskaus olisi turvallisesti mahdollinen, jos siltä tuntuu. Hoidatan mun DM1 yksityisellä lääkärillä tällä hetkellä. Sairautta takana 26 vuotta. Sain juuri käyttöön Freestyle Libren enkä varnaan koskaan oo tsekannut arvoja näin usein!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: sinikkap - Heinäkuu 13, 2017, 16:43:34 ip
Libre ollut käytössä kolme tuntia! Myös raskaudensuunnittelulle varattuna oma lääkäriaika diabetespolille muutaman viikon päähän. Hilaan miekkosen mukaan sinne  8) Ongelmana olleet aamuiset korkeat arvot, jospa nyt näkis tällä librellä että mitä ne sokerit öisin puuhailee.

Aika moni some-persoona (youtubettaja jne) raskaana tai just saanut lapsen, kuten Sofia Laurentilla pikkunen poika ja The realm of maria odottaa toistaan, toki eivät diabeetikkoja ole mutta heidän elämäänsä kun seurailee niin jotenkin vieläkin parempi motivaatio tähän sokeritasapainon löytymiseen ja pitämiseen on, että vois tehdä terveen penikan ehkä jossain vaiheessa  ;D
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: consequence - Heinäkuu 18, 2017, 19:24:07 ip
Miitu88, samoissa hobiksissa mennään täällä. Kävin eilen hoitajalla ja arvoon 7,7% oli minullakin nyt noussut... (maaliskuussa oli 7,2) Opettajan kesälomaa vietellessä arjen rytmi katoaa kokonaan ja on tullut juhlittua ja syötyä hyvin...

Kummasti kyllä ei ole vauvakuumeinen olo palaillut, pikemminkin kadonnut nyt kun on enemmän noiden pienten kanssa viettänyt aikaa. Ehkä suurin syy kuitenkin isommat elämänkysymykset ja tunteiden heittelyt :D Olen pikemminkin pelännyt oman vapauden menettämistä kuin kaivannut hoidettavaa nyyttiä, huomaa sokereistakin vauvamotivaation laskeneen.

mariannikalle tsemppiä jännitykseen! :) ja kaikille muille sokeritsemppailuun. Saan itse Libren noin kuukaudeksi elokuun alussa käyttöön. Jospa se ja arkirytmi korjaavat sokeritkin takaisin parempaan suuntaan.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Järvinen83 - Heinäkuu 26, 2017, 08:27:38 ap
Heips! Tää vauvakuumeilija päätti jättää ehkäisyn ja heti seuraavassa kuussa olinkin raskaana.. Raskaudelle sain luvan jo aiemmin keväällä. Nyt on rv 6 (siis ihan alussa vasta..) ja neuvolaan menen ensi viikolla ja lääkärille kahden viikon päästä. Mihin ryhmään täällä minun pitäisi nyt siirtyä? Raskaana olevien kuulumiset 2016 vai pitäisikö olla uusi ryhmä raskaana olevien kuulumiset 2017?

Ainakaan vielä ei ole ollut verensokereiden kanssa mitään ihmeellisyyksiä, libre on käytössä ja kätilödiabeteshoitaja jonka kanssa juttelin puhelimessa sanoi että jos sitä sensoria ei olisi käytössä niin he hakisivat sitä minulle, koska sen avulla saa niin paljon paremmin seurattua verensokereita, mikä on ihan totta! On todella epäreilua ja hölmöäkin jos sellaista ei kaikille raskaanaoleville tulla myöntämään!

Vähän jännittää miten tässä käy. Milloin uskaltaa kertoa kellekään? Jos tuleekin keskenmeno? Iltaisin varsinkin tulee kaikki asiat mieleen (toiveet ja pelot) ja tuntuu ettei saa nukutuksi. Pitänee yrittää mennä vain päivä kerrallaan.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Eline - Heinäkuu 30, 2017, 15:21:49 ip
Onnittelut Järvinen83! Tulin kuokkimaan tuolta raskaana olevien ketjusta, en tiedä mikä systeemi on mutta ainakin tuonne 2016 ketjuun voi toki tulla jos ei kukaan halua perustaa uutta ketjua.

Itse olen kertonut raskaudesta 12. viikon tietämillä aiemmissa raskauksissa mutta viime kertaisen keskenmenon raskausviikolla 12+1 jälkeen ei sitten huvittanutkaan kertoa kun vasta myöhemmin, suurimmalle osalle vasta rakenneultran jälkeen, joillekin ennen sitä jos oli tilanne sellainen että olisi ollut vaikea peitellä asiaa. Oman fiiliksen mukaan kannattaa toimia.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Järvinen83 - Heinäkuu 31, 2017, 12:59:38 ip
Milloin ensimmäinen rakenneultra tehdään? Onko diabeetikoilla tähän jotain poikkeusta? Pitäisikö perustaa uusi ketju vuodelle 2017..?
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Eline - Heinäkuu 31, 2017, 20:41:33 ip
Ensimmäinen virallinen ultra (niskapoimu/nt-ultra)
on viikon 12 tietämillä ja rakenneultra viikon 20 tietämillä. Olen sellaistakin kuullut että jossain päin Suomea diabeetikot pääsee varhaisultraan aiemmin kuin 12. viikolla mutta eipä ainakaan täällä Helsingissä.

En osaa sanoa juuta enkä jaata uuden ketjun perustamiseen paitsi eipä siitä varmaankaan ainakaan haittaa ole.  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Nallekarhu - Elokuu 16, 2017, 12:18:00 ip
Täälläkin kuumeillaan. Mulla on D1 ollu 22vuotta. Viimiset 4vuotta sensoroiva inskapumppu. Sensoria käytän satunnaisesti kun saan siitä ihottumaa ja niitä ei kauheasti saa.
Yritystä takana 1v 9kk. Keväällä alkoi lapsettomuustutkimulset. Ollaan molemmat hieman yli 30. Kesä kynnyksellä oli hobis vähän huonontunu ( 8.2 ) ku liikunta väheni ja aina töissä. Jospa se nyt ens kk ois parempi taas,  luotto ainaki  on kova.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: mariannika - Syyskuu 04, 2017, 12:53:40 ip
Kirjoittelu tänne on taas jäänyt kiireistä johtuen! Tervetuloa kaikille uusille  :)

Ihan oli pakko tulla tänne ilmoittamaan, että vkonloppuna sain tosiaan tietää olevani raskaana. Vaikea tätä on vielä sisäistää, mutta ehkä se tästä pikkuhiljaa ajan kanssa. Meillä tosiaan 3.kierrosta tärppäsi. Tosi alussahan tässä ollaan vasta ja pelottaa ja kauhistuttaa, mutta silti niin mahdottoman onnellinen olo. Pitää yrittää vähän himmailla tätä innostusta  :)

Toivottavasti saataisiin tästä ketjusta monen monta plussa-uutista <3
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Miitu88 - Syyskuu 04, 2017, 23:17:27 ip
Onnittelut Mariannikalle plussasta  ;)
Meillä nyt kävi sillein, että sain diabeettisen silmän verkkokalvon sairauden ja lääkäri kehotti odottamaan lasten teossa, kunnes silmäni ovat rauhoittuneet.. Hoidoissa olen nyt kesällä käynyt (muutama laserhoito sekä kerran piikitettiin molempiin silmiin eyelyn nimistä lääke-ainetta). 12.10 on kontrolli käynti silmistä ja silloin tiedetään, että pitääkö hoitoja jatkaa vai saataisiinko jo lupa raskautumiselle.. Rasittavaa, kun jo vuoden verran odotellut lupaa, eikä millään malttaisi enää odottaa  :-\  Onneksi tuohon kontrolli käyntiin on enää reilu kuukausi aikaa  :)
Librenkin sain maaliskuun lopulla, mutta viime kuukaudet on mennyt sen kanssa tapellessa, kun saan siitä niin pahat allergiset reaktiot, että sensori tippuu muutamassa päivässä.. Käsi lähtee turpoamaan ja märkimään! Nyt oon kokeillut kaikennäkösiä eri kikkoja tuohon, mutta mikään ei tunnu auttavan  :'(
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: mariannika - Syyskuu 07, 2017, 12:43:00 ip
Miitu88 kyllä tuo odottaminen on vaan oma hommansa ja varmasti henkisesti varsin kuluttavaa. Onneksi kuukausikin menee tosi nopeasti! Voi harmi, että sulla on käynyt noin libren kanssa, se kuitenkin on hirveen kätevä käytössä, mutta eihän sille mitään voi, jos ei pysty pitämään  :-\ Tsemppiä!!  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: consequence - Syyskuu 07, 2017, 17:34:55 ip
mariannika, et ehkä usko tätä mutta viimeksi täällä palstalla käydessäni mietin, että oletkohan raskautunut jo :) millä hobiksella raskauduit?

Itselläni tosiaan oli libre kuukauden koekäytössä ja rrrrakastuin siihen laitteeseen. Nostin vauvatoiveet nyt täällä taas esiin. Lokakuussa lääkäri, hoitaja arveli, että silloin voisin saada libren takaisin. Täällä saa pysyvämmin vain, jos on raskaana/suunnittelee sitä.

Miitu88, voi harmi. Jospa lokakuussa parempia uutisia!

Lähetetty minun F8131 laitteesta Tapatalkilla

Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: mariannika - Syyskuu 08, 2017, 09:12:10 ap
Hobistahan multa ei oo nyt mittailtu kunnolla, kun viimeksi silloin keväällä. Mutta omien mittailujen mukaan arvot on pysynyt aika samana, kun mitä tuolloin keväällä oli, kun hobis oli sen 6,8%. Selvinnee nyt parin viikon päästä sitten missä mallissa ne sokerit on, kun meen diabeslääkärille  :) Nyt on kyllä tuon positiivisen testin jälkeen ollut haastetta pitää sokerit tasaisena, kun tuntuu, että ne käyttäytyy aivan eritavalla, kuin ennen ja tää on itselle ihan uusi tilanne  ???
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: sinikkap - Syyskuu 26, 2017, 16:11:20 ip
Nyt ois ollut ainakin yksi kierto kun jo ajattelin että olen raskaana. Toiminta vällyjen välissä oli sen mukaista ja vielä myös ovulaation aikoihin, sitten tuli joku ihme pikkuflunssa minulle siinä ja alamahalla ihme tuntemuksia, mutta sieltä saapui se punainen tulva siltikin. En siis kyllä sano että ollaan ihan yrittämällä yritetty (mihinkään ovistikkuihin tms en lähe), mutta luulen että joku perusterve, jolla ei ole monirakkulaiset munasarjat ois pamahtanut tuossa vaiheessa tiineeksi. Ollaan nyt siis oltu ilman ehkäisyä tässä heinäkuusta asti jopa, kesäkuussa lopetin e-pillerit pois. Vähän alkaa jo tulemaan sellanen olo että ei taida minulta luonnistua tuo raskautuminen  ???

Miehessä ei vika pitäisi olla kun hänellä jo kaksi lasta aiemmasta suhteesta. Lääkäriltä ei siis varsinaisesti lupaa ole, vaikka hobis on 7,2-7,3% luokkaa atm. Hoitaja kyllä siihen malliin puhunut vähän pilke silmäkulmassa vastaanotoilla että pitää yhteyttä ottaa jos raskaus tuleekin ilmi.

Hassua kun joskus nuorempana (olen 26v) ajatteli että tulee raskaaksi suunnilleen jo siitä jos joku katsoo silmiin  ;D ;D
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: consequence - Syyskuu 26, 2017, 18:21:05 ip
sinikkap, se halu tulla raskaaksi vaan iskee lujaa sitten jolloin joka kierrossa odottaa. Tai näin olen kuullut. Itselläni edelleen pillerit käytössä, haluan lopettaa vasta kun olen yrittänyt kaikkeni paremman tasapainon eteen.

 Lähipiirin tapausten vuoksi itselläni on aika (inho)realistinen kuva raskautumisesta. Jotkut tuntuvat tulevan tosiaan siitä katseesta raskaaksi, ja läheltä löytyy myös hedelmöityshoidoissa vasta alkunsa saaneita ipanoita. Toivotan hurjasti onnea sinulle!

En tiedä onko se tämä syksyn pimeys vai mikä, mutta en itsekään malttaisi enää odottaa, että pääsisi tositoimiin. Saan ensi viikolla libren takaisin, ja lokakuun lopulla d-lääkäri. Olen sopinut itseni kanssa, että tammikuussa jos onnistuisin pillerit jättämään viimeistään...
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: sinikkap - Lokakuu 04, 2017, 17:21:28 ip
Jee hobis 6,7% ja lääkärin lupa raskautua. Eikä tarvihe pumppua ottaa kun ihan pistoshoidolla sain kuriin yösokerit, je.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: consequence - Lokakuu 08, 2017, 20:35:36 ip
Onnea sinikkap! Tsemppiä yritykseen!

Täällä hobis nyt 7,2 ja libre taas käytössä.

Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Miitu88 - Lokakuu 14, 2017, 16:55:55 ip
Sinikkap sekä consequense teilläpä on oikein hyvät sokerit 😊 Itselleni sattui kaikennäköistä huonoa elämään juuri tämän kesän/syksyn aikana, jonka seurauksena tuo sokerin seuranta hieman jäi kun en libreäkään ole pystynyt useisiin kuukausiin käyttämään.. Hobis oli silti viimeksi syyskuun alussa sama kuin kesällä, eli 7.7.
Silmäklinikalla kävin muutama päivä sitten ja silmät olivat nyt rauhoittuneet ja hoidot saatiin ainakin tällä erää lopetettua tähän (kerran pistoshoito sekä muutama kerta laserhoitoa, jotta silmät olisivat täynnä laseria), muutaman kk päästä katsotaan vielä, että tilanne silmissä varmasti pysynyt samana..
Nyt sain ruikutettua/puhuttua itselleni testiin Medtronicin Guardian Connectin, eli minulla on "sensori" ilman itse sitä sensoria kokeilussa josko en tälle allergisoituisi. Mikäli tämä käy minulle, niin saan kyseisen sensorin käyttööni ainakin siihen asti kunnes olen vauvan pyöräyttänyt maailmaan 😊
Nyt pitää vaan pistää kunnon tsemppi päälle, jotta saan hobiksen kohdilleen ja pääsemme aloittamaan vauvanteko puuhat 😂 Vaikka sitä kyllä tuli jo tuolla ulkomaan matkalla peuhattua lakanoiden välissä ilman ehkäisyä  ::)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Nallekarhu - Lokakuu 23, 2017, 14:13:39 ip
Heipparallaa.
Mie täälä säikähin kauheasti kun viimeks piti toista silmää laseroida ensin 570x ja siitä 2 vkon kuluttua vielä 130x että näinköhän sai heittää hanskat tiskiin ja lopettaa lapsettomuustutkimukset ja toiveet omasta lapsesta jos silmät on nuin huonossa jamassa. No pyysin mun hyvää D lääkäriä katsomaan epikriisit kun ei siitä silmälääkäristä ottanu mitään tolokkua ei osanu vastata mihinkään mun kysymyksiin jne.. no lääkärini oli sitä mieltä ettei muutokset ole niin vakavia ettei ole estettä raskautumiselle että jatkaa hyvää hoitoa edelleen ja tutkimuksia. Im happy 😍 uusi aika naistenpolille varattu 🙄
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: sinikkap - Marraskuu 21, 2017, 19:23:38 ip
Minä täällä hei. OLIN raskaana viime kierrosta. Ehdin viikoille 8+4 ja käytiin miehen kanssa jo ekalla neuvolakäynnilläkin, sekä diabeteslääkärillä. Sitten varhaisultrassa (8+4) ei löytynytkään sykettä ja CRL näytti viikoiksi 6+. Tuli kyllä musertuminen, vaikka niin tiedossa tämäkin uhka tietysti oli. Vieläkin on se alkio mahassa, viime perjantaina oli tuo ultra ja nyt vasta tämän viikon perjantaina pääsen äitipolille. Keskeytynyt keskenmeno kun on niin tyhjennys edessä.

Ei sitä voi kyllä mitenkään itseään prepata ennen siihen tilanteeseen, että selviäisikin keskenmeno, on se tunne jotenkin niin jotain kauheaa. Eikä edes tuon isommilla viikoilla ollut.

Mutta ei voi mitään. Olin jo viikko sitten tulossa kirjoittamaan tuonne raskaana olevien kuulumiset -ryhmään, että täälläkin on yksi. Minulla ei siis ole ikinä ollut raskauksia aiemmin, eikä keskenmenoja tai aborttejakaan siis. Ihan ekaa laatuaan oli tämä tilanne.

Niin, nytpä ainakin tietää mikä toiv. seuraavaa raskautumisen mukana tulee liittyen sokereihin. Syytän tietenkin keskenmenon syyksi diabetesta. Vaikka hba1c on ollutkin pitkään jo hyvällä tasolla niin niitä korkeita oli noiden parin kuukauden aikana, kun raskaana olin. Ei mitenkään pitkäkestoisia, mutta olisi ne pitänyt yrittää välttää paremmin. Nyt sitten tiedän senkin.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Miitu88 - Joulukuu 02, 2017, 13:29:06 ip
Hei kaikille.
Osanottoni Sinikkap, todella kurjaa  :(
Itse joudun näköjään siirtymään tuonne raskaana olevien ketjuun.. Viikkoja tänään vasta 5+3 ja keskenmenoa epäilen jatkuvasti pienistäkin jutuista! Ensimmäinen tämä on minullekin laatuaan ja tiedän että pitäisi yrittää nauttia tästä, mutta en vaan vielä pysty siihen! Olen kuullut niin monen saavan keskenmenon, että pelkään sen tapahtuvan myös omalle kohdalleni!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: senaattori - Joulukuu 03, 2017, 10:37:49 ap
Minkä ikäisiä ensisynnyttäjinä olette ollleet? Järkytyin kun luin, että 1-tyypin diabeetikon pitäisi hankkia lapset ennen 30v ikää (itsella D:tä takana 25v, eikä koskaan kukaan lääkäri ole tuollaista sanonut  :o ). Itsellä pian 30v tulee täyteen ja alkoi kieltämättä ahdistaa. Silmissä kuitenkin vähä feelua, mutta muuten diabeteksen hoito mallillaan, pitkä oli viimeksi 6,8. Silmien osalta lääkäri kyllä jo aikaisemmin sanoi, että ei ole este lapsien saannille, mutta kyllä huolestuttaa...
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Miitu88 - Joulukuu 03, 2017, 20:07:58 ip
No itsehän en vielä synnyttänyt ole, mutta toivon mukaan raskaana, niinkuin raskaustesti väitti  ::) Elokuun lopulla täytin 29, eli jos kaikki menisi nyt hyvin ja raskaus synnytykseen asti, niin ehtisin juuri ja juuri ennen kolmikymppisiä synnyttämään..
Olen ymmärtänyt, että 1.tyypin diabeetikkojen kannattaisi hankkia lapset ennen kuin ovat 30, mutta tämä vain sen takia, että kaikki deen tuomat lisäsairaudet ovat haitaksi raskaudelle/synnyttämiselle, mutta eivät tietääkseni mahdottomia.. Ja noita lisäsairauksia yleensä alkaa tulemaan, kun deetä tarpeeksi monta vuotta takana. Eli ei mikään, että PAKKO HANKKIA, vaan jokaisen oman terveyden tilan mukaan  :) Ja siis itselläni on myös ollut silmissä vikaa, mutta se ei ollut mikään este!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Nallekarhu - Joulukuu 03, 2017, 21:04:59 ip
Miekään en ole synnyttänyt. Mutta yritys on päällä. Täytin vasta 33vuotta ja D:ta takana keväällä jo 23vuotta, luvan olen saanut yrittää lasta ja lapsettomuustutkimukset menossa. Silmissä on häikkää ollut mutta ei ole kuulema  este, ja silmiä lääkärin mukaan voidaan hoitaa vaikka raskaana olisikin :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: Kaisa81 - Joulukuu 04, 2017, 15:03:58 ip
Minä olin just täyttänyt 33, kun esikoinen syntyi. Toinen syntyi, kun olin 35. Nuorempana oli kyllä ajatus hankkia lapset ennen kuin täytän 30, mutta aina elämä ei mene niin kuin suunnittelee. Ja hyvin nuo raskaudet mulla sujui vähän vanhempanakin.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: sinikkap - Joulukuu 04, 2017, 18:37:51 ip
Itse täytän tammikuussa 27 ja justiin tuo "kolmenkympin kriisi" ahistaa, mutten mitenkään sen takia ole raskaaksi nyt haluamassa, että kiire olisi, vaan koska nyt on sen aika. Onhan se perusterveilläkin suositeltavaa hommata lapset alle 30v, ja siitä mitä enemmän ikää niin sitä isommat riskit kaikkinensa. Ei siis koske pelkästään meitä diabeetikkoja, mutta vielä isommat kehoitukset tuohon ikärajaan toki on.

Viikko sitten oli lääkkeellinen tyhjennys, ihan hyvä fiilis nyt, fyysisesti siis ainakin. Ootellaan nyt vaan sitä HCG:n nollautumista ja sitten uutta yritystä kehiin.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: senaattori - Joulukuu 05, 2017, 18:10:32 ip
Millaisia teillä on ollut hobis? Entä silmien tilanne tai onko ollut muita sairauksia? Jos saapi kysellä  :)

Itse täytän 30v ensi maaliskuussa. En ole aijemmin oikein edes ajatellut koska lapsia hankkisin, mutta nyt tuntuu siltä että pian voisi pieni  olla tervetullut jos vain sellainen meille suodaan. Keväällä seuraavan kerran d-lääkäri ja silmälääkäri, niin siellä ajattelin ottaa asian puheeksi. En kyllä mitenkään haluaisi minnekään raskauden suunnitteluun... jotenkin tuntuu, että se tekee asiasta liian jotenkin outoa... D:n kanssa menee hyvin, hobis siis viimeksi 6,8.. tosin välillä heittelee rajustikkin sokerit eikä ole käytössä sensoria jonka haluaisin. Silmien osaltaon laaseroitu molempia, samoin pistoksia laitettu molempiin muutama. Silmien osalta ongelmat alkoi muutama vuosi sitten, kun aloitin kunnolla kuntosalin ja hobis laski kahdeksasta seiskaan... Tavallaan voisin vaan jättää ehkäisyn jo nyt pois ja alkaa yrittää, mutta silti mietityttää onko se ok. Maaliskuuhun tuntuu olevan vaan kovin pitkä aika  ::) ???
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: consequence - Joulukuu 28, 2017, 11:19:54 ap
Minä olen 28, maaliskuussa 29. Hobista parannellut pari vuotta ja sen parantuessa raskautuminen mielessä. Nyt kuitenkin olen ottanut Fiaspilla takapakkia, hba  noussut 7,3% :( Hullu aamunkoittoilmiö ja muutenkin kaikkia insuliinimääriä nostettu eikä meinaa asettua. Olent turhautunut kun kova työ valuu hukkaan. Fiasp ollut nyt 2kk ja jatkan vielä seuraavaan hoitajakäyntiin tammikuun lopulle. Jos ei tule muutosta niin luovutan ja palaan humalogiin.

Silmiä laseroitu kesällä 2016, nyt vaan seurailussa. Täällä ainakin raskauden "suunnittelu oli sitä, että sanottiin et hobis pitää olla 7 tai alle JA sain libren käyttöön siihen asti kunnes joskus raskaudun ja vauva syntyy. Täällä ei muilla perusteilla anneta kun kokeiluun, mutta raskaustoive tai raskaanaolo takaa libren käyttöön :) Eli siksi kannattanee ottaa hoitopaikassa puheeksi.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2017
Kirjoitti: sinikkap - Tammikuu 30, 2018, 17:42:49 ip
Eka kierto marraskuun keskenmenon jälkeen kun ollaan turvallisilla vesillä. Kuukautiset tuli vähän enemmän jälkijunassa siitä, mitä vissiin yleensä keskenmenojen ja tyhjennyksen jälkeen, mutta tulivat kuitenkin, reiluna vielä, ettei ainakaan pelkoa ole että tyhjennys olisi epäonnistunut.

Joko tässä käy niin, että raskautuu heti (niinkuin se urbaanilegenda on, että keskenmenon jälkeen niin tapahtuisi) tai sitten sitä odotellaan isompi tovi, kun toive on niin suuri.

Hobis oli laskenut ööh marraskuusta, nyt 6,6%. Hoitajalla kun kävin väliaikakontrollissa niin sanoi että voisi vähän höllätäkin, mitä ihmettelin, kun kuitenkin sokereiden nousuja on (15-17 asti), mitkä kyllä tiputan asap alemmas.

Libren heivasin tauolle vähäki aikaa, nyt 2 vko ilman. Ensin törmäsin ovenpieleen niin että lähti irti, sensorissa ois ollut käyttöaikaa vielä pari päivää, seuraava ei lähtenyt toimimaan ollenkaan (sain korvauksena uuden tilalle) ja sen jälkeen asennettu kestikin 5 päivää kunnes herjasi sekin sensorivirhettä ja pois kun otin niin oli se öö neulan reikä ihan tulehtunut, edelleenkään ei ole parantunut.

Periaatteessahan sitä parin viikon päästä tietää onko nyt tällä kierrolla tärpännyt jo vai ei  :P