Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Hoitovälineet => Aiheen aloitti: Laurae - Joulukuu 23, 2016, 11:01:27 ap

Otsikko: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Laurae - Joulukuu 23, 2016, 11:01:27 ap
Netistä löytyy paljon keskustelua uudesta, kätevästä verensokerimittarista, mutta liian vähän vertaistukea ja käytännön kokemuksia sen käytöstä. Siksi toivoisin, että te, jotka olette saaneet Freestyle Libren käyttöönne, jakaisitte laajasti kokemuksianne! :)

Itse olen 1-tyypin diabeetikko Oulun suunnalta. Mittarista kuullessani innostuin heti ja halusin kovasti sen käyttööni. Sain yllättävän helposti suostumuksen lääkäriltä - vetosin huonoon verentuloon sormenpäistä, hermojen menetykseen asiasta sekä hektiseen työhöni ja viikon kuluttua olikin jo libre käytössä. Nyt on muutama viikko kulunut sensorin kanssa.

Sensori vaihdetaan parin viikon välein, lukija laskee jatkuvasti päiviä. Sensori pysyi 2vk käsivarren takaosassa hyvin, teipit eivät irroilleet eikä sensori haitannut tai painanut missään vaiheessa. Normaalisti olen saunonut ja uinut ym. Vaihto kävi helposti, laitoin sen tällä kertaa käsivarren sisäosaan. Taisi vain osua johonkin verisuoneen kun pari tuntia aluetta pakotti. Olen tehnyt mittarilla myös sormenpään mittauksia, eroa tuloksissa näyttää olevan jatkuvasti tasan yksi, joko vähemmän tai enemmän. Nyt sensorin ollessa toisessa kädessä mittaustuloksen vaihtelu verrattuna sormenpäähän oli pienempi.

Ei voi edes sanoin kuvailla kuinka nopeaa ja kätevää sokereiden mittaus lukijalla on! Ja käyrän näkeminen lukulaitteesta helpottaa paljon, ilman sitä en olisi huomannut esim viime yön matalia.
Suurena miinuksena on annos-oppaan puuttuminen. Sormenpään mittausta käyttäessä saa annos-oppaan ja insuliniilaskimen, mutta sensoroidessa ei. Lisäksi kosketusnäyttö on nykyaikaan tottuneelle melko hidas ja takkuinen. Vielä on hieman ristiriitaiset ajatukset libreä kohtaan, mutta jatketaan kokeilua. :)

Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Turilas - Joulukuu 23, 2016, 11:33:17 ap
Täällä on kolmas sensori menossa. Kaikki paikalleenlaitot on olleet täysin kivuttomia. Voisi melkein sanoa tunnottomia, sillä lähinnä asettimen muovikaulus tuntuu ihoon painettaessa. Hyvin pientä pakotusta on ollut seuraavan vuorokauden ajan, mutta verta ei ole tullut vielä kertaakaan. Ovat asettuneet hyvin, vaikka alussa pelotti meneekö piikki lihakseen asti. Käsissä ei ole paljoa rasvaa, mutta tuolla takana kuitenkin näköjään riittävästi.

Ensimmäinen sensori meinasi lähteä irti, mutta alle saattoi jäädä liikaa kuollutta ihoa ja toisaalta hikitreenasin ja saunoin tuolloin paljon. Toinen sensori pysyi paikallaan hyvin ja kolmas on ollut vasta alle viikon. Ylimääräisenä tukena, oman mielenrauhan takia, päällä on ollut kaikenlaista. Parhaaksi ja helpoimmaksi olen tähän mennessä arvioinut Tubifastin putkiharson, josta saa leikattu pätkiä ja pujotettua käden läpi sensorin päälle. Myös ryppyside (mikä lienee virallinen nimi) näyttäisi toimivan jos tarvitsee tilapäistä tukemista.

Lukemat on sormenpäähän verrattuna olleet noin millimoolin alakanttiin ekana vuorokautena ja sen jälkeen jotain 0,2-0,6 alempia. Tämä kaikilla kolmella sensorilla. Hyvin nopeisiin muutoksiin tämä ei (tietenkään) ehdi mukaan.

Saisivat tuoda tuotteen suomeen ja samalla Librelinkin. Vaikka lukija on tarkoitukseen ihan ok niin se on kuitenkin ylimääräinen kannettava. Kännyköille on pari lukusoftaa, mutta niiden toiminnallisuus ei ole samalla tasolla kuin lukija & pc-ohjelmisto kombon. Oletan että tuosta virallisesta kännykkäapista saa ulos samat analyysi pdf:t kuin pc-softasta. Tietääkö kukaan paremmin?

Muutoin hyvä vehje.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Marika40 - Joulukuu 23, 2016, 12:06:07 ip
Minulla oli puolivuotta kokeilussa Libre ja olin erittäin tyytyväinen käyttöön kun sormenpäät eivät kestänneet enään reikiä yhtään, teipit pysy erittäin hyvin ja sen sensorin päälle ei saannut laittaa teippiä ollenkaan kun jos jotain tuli niin abbott ei korvaa sitä sitten ollenkaan. sormenpään mittauksisa vertasin niin heittoa oli masimi 0,5mmol joten erittäin tarkka ja luotettava mittari oli minun mielestäni. Tykkäsin siittä paljon kun olen liikkuvainen ihminen varsinkin autolla paljon kuljen joten oli helppo mitata milloinka vain jos laittoa vertaan pumpun sensoriin niin libren sensorin laitto ei tunnu miltään.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: synergia - Joulukuu 26, 2016, 10:37:00 ap
Eikö libressä jonkinlainen annos opas ole kun menee hammasrattaan kuvaan (oikealla ylhäällä) ja sieltä valikosta löytyy henkilökunnan vaihtoehdot, johon tarvii koodin. Sieltä koodin takaa pystyy vaihtamaan insuliinin ky määrän 0,5ky tarkkuuteen. Mun mielestä sieltä löytyy myös annosopas. En itse ole sitä sen tarkemmin tutkinut niin en ole ihan varma asiasta.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: RR huipussa - Joulukuu 26, 2016, 12:06:49 ip
Itsellä päättyi juuri äsken ensimmäisen sensorin käyttöikä. Voisin sanoa, että huippuvekoitin. Monta aiemmin mystistä tuntemusta sai todella yllättävän selityksen.
Laite mittaa kudosnesteen glukoosipitoisuutta, mikä ei ole aivan sama mitä verestä mittaamamme glukoosipitoisuus. Aiemmin joku kertoi, että sensorin vanhetessa ero veren glukoosipitoisuuteen vähenee. Tämän huomasin itsekin. Ensimmäisiä kertoja, kun Librellä tarkastin glukoosipitoisuuden, niin sen näytti LOW:ta ja säikähdin todella. EI mitään hypo-oireita. Mutta oma verensokerimittari (eri valmistajan mittari) näytti 4,5 mmol/l, itse Libre-mittari näytti liuskalla 3,2 mmol/l. Sensorin mittausalue on 2,2 mmol/l asti. Kun sensori oli pidempään ollut paikoillaan, niin tasoerot vähenivät. Siis lukulaitteella voi mitata veren glukoosipitoisuuden liuskan kautta ja tämä tulos jää lukulaitteen muistiin. Koodataan siellä verenpisara-merkillä.

Mittari näyttää mihin suuntaan glukoosi on menossa ja millä vaihdilla : eli nuolinäppäimet ylös ja alaspäin ja vielä siten, että jos nuoli on suoraan alas/ylös, niin muutos on suuri (0,1 mmol/l per minuutti) ja jos nuoli on viistosti ylös tai alas, niin silloin muutos ei ole näin suuri. Tämä helpottaa kovasti päätöstä siitä, että onko syömisellä todella kiire tai tarvitaanko lisää insuliinia ja miten nopeaan.

Mutta kokemuksia :
Nyt ymmärrän paremmin, miten elimistöni reagoi ylimääräisiin herkkuihin.
Mahtava apuväline pitkillä ajomatkoilla ... tsekkaus ajon aikana talvitakinkin läpi ja nyt tietää onko aika pitää ruokatauko.
Yllätyksenä huomasin, miten insuliinin pistospaikoilla on merkitys insuliinin vaikutusaikaan. Nyt tätä tietoa voi käyttää hyväksi esim silloin kun tietää, että esim ruokailu menee pidemmän kaavan mukaan .. niin silloin pistetään reiteen (vaikutushuippu ei tule ihan heti) ja jos ns pikaruoka eli tässä ja nyt, niin silloin vatsan alue on nopein.
Libren avulla näin koko vuorokauden aikaisen sokerin käyttäytymisen ja luulen, että tällä laitteella on suuri merkitys myös osastojen hoitoseurannassa. Enää ei tarvitsisi hoitajien tai potilaiden mittailla sormenpäistä yksittäisiä arvoja, vaan koko vuorokausikäyrä tulee todella helposti.

Mutta jotain huonoakin laitteestä löysin. Lukulaitteen kosketusnäyttö ei ole hipaisunäyttö : aika heikosti minulla otti tietoja vastaan. Muutaman kerran unohdin lopuksi painna ok-näppäintä ja tiedot eivät tallentuneet laitteelle. Näitä ei varmaankaan voi jälkikäteen laitteelle kirjata. Siis en ole varma, mutta luulen näin.
Itse sensorin irroittaminen käyttöajan jälkeen oli minulla hankalaa. Kannattaa ennen irroittamista rasvata hyvin sensorin ympäristö, niin saattaa irrota paremmin. Itsellä kiinnitysteippi jäi ihoon kiinni ja sensori lähti ominaan pois. Teipin irrottaminen olikin sitten todella helppoa, kun antoi rasvan vaikuttaa riittävän kauan.

Kannattaa ladata tietokoneelle Libren purkuohjelma, niin saa sitä kautta todella paljon tietoa glukoosin vaihteluista vuorokauden/vuorokausien aikana ja pidemmänkin ajan aikavälillä.

Sensorilla on 8 tunnin muisti joten aivan älyn tiheään ei tarvitse skannailla ellei muuten vain halua tietää missä sokeri huitelee.

Olen jopa harkinnut, että jos itsekustantaisesti ottaisin Labren käyttöön. Sensori maksaa noin 120 euroa ja lukulaita noin saman verran. Sensorin maksimikäyttöikä on 2 vkoa.

Suuri helpotus ja vähäinen vaiva.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Laurae - Joulukuu 30, 2016, 01:25:55 ap
Eikö libressä jonkinlainen annos opas ole kun menee hammasrattaan kuvaan (oikealla ylhäällä) ja sieltä valikosta löytyy henkilökunnan vaihtoehdot, johon tarvii koodin. Sieltä koodin takaa pystyy vaihtamaan insuliinin ky määrän 0,5ky tarkkuuteen. Mun mielestä sieltä löytyy myös annosopas. En itse ole sitä sen tarkemmin tutkinut niin en ole ihan varma asiasta.

Siis on kyllä, ja itselleni dm-hoitaja antoi käyttööni koodin, jotta voin muuttaa asetuksia. Mutta valitettavasti annosoppaan saa käyttöön vain sormenpäästä mitattaessa. Sensoroiden tämä ominaisuus jää kokonaan uupumaan.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Laurae - Joulukuu 30, 2016, 01:35:16 ap
Itselläni sensorin laitto ei ole nyt mennyt ihan täydellisesti putkeen :D Toisen sensorin laitto sattui yllättävän paljon, ei kuitenkaan mitään sietämätön kipua vaan pikemminkin pakotusta muutaman tunnin ajan. Noh, ei mennyt kuin pari päivää kun repäisin sensorin paidan mukana irti. Ei muuta kuin värkkäämään sensoria toiseen käteen. Tällä kertaa meni hyvin paikoilleen, kunnes sensorin keskeltä alkoikin tulla verta. Onneksi tätini on dm-hoitaja, jolta sain nopean varmistuksen tämän olevan ihan normaalia, tosin joissain tapauksissa estää sensorin toimimisen. Minulla onneksi toimi joten toistaiseksi ei tarvittu uutta säätämistä.. Ehkä pitäisi ottaa vakituiseen käyttöön dm-hoitajan antamat suojateipit, joita käytetään useiden sensoreiden kanssa.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Kaisa81 - Tammikuu 02, 2017, 11:23:45 ap
Mulla on ollut Libre nyt noin 1.5 kk. Onhan se niin mahtava laite, etten kyllä pois tahtoisi antaa. Saa nähdä kuinka käy, kun puoli vuotta tulee täyteen. Olen nyt jättänyt sormenpäästä mittaamisen lähes täysin. Ehkä olisi parempi, että ainakin välillä tarkastaisin lukeman myös sormenpäästä, koska nyt Libre on ruvennut mulla temppuilemaan. Vuodenvaihteeseen asti toimi mun mielestä ihan moitteettomasti, mitä nyt ekana päivänä sensorin laiton jälkeen näyttää turhan matalia lukemia, jopa LO:ta, vaikka verensokeri olisi ihan hyvä. Mutta sitten uudenvuodenaattona just vuoden vaihtuessa lukema pomppasikin yllättäen näyttämään HI:tä. Verensokerimittari näytti sormenpäästä ihan hyvää lukemaa. HI:stä tuli kyllä alas tosi pikavauhtia mutta ärsyttää silti. Ja sama juttu eilen ja just samalla tavalla puolenyön aikoihin mittari rupesikin näyttämään HI:tä. Ärsyttää! Mikähän tuossa on?

Jos ei oteta huomioon noita viimeaikaisia ongelmia, niin olen kyllä erittäin tyytyväinen Libreen. Myönnän, että tarkastan verensokerin varmaan jopa liian usein nyt, kun se on niin helppoa ja nopeaa ja sen voi tehdä ihan missä vain lähes huomaamatta. Tällä hetkellä Libre näyttää, että skannauskertoja päivässä olisi jopa 51. Ehkä mulla on tässä mukana vielä sellaista alkuinnostusta ja se laantuu ajan myötä.

Sensori pysyy mulla erittäin hyvin paikallaan. Alkuun käytin kuntosalilla sensorin päällä Coban-sidosta, mutta se on niin hankala laittaa paikalleen, että olen senkin jättänyt pois. Hyvin on pysynyt kiinni ihossa uidessa, saunoessa ja liikkuessa.

Hyvä kuulla, että muillakin on pikkuisen jomottanut sensorin laiton jälkeen. Se on sitten ilmeisesti ihan normaalia. Muuten sensorin laitto ei kyllä tunnu yhtään.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: VAK - Tammikuu 16, 2017, 13:05:49 ip
Sain muutaman lähettimen koekäyttöön. Vaikuttaisi ihan toimivalta systeemiltä. Sensorin luku onnistuu myös puhelimella(android+glimp) tai smartwatchilla(esim sony smartwatch 3). Asensin softan tuohon rannekelloon, niin ei tarvi mitään erillistä mittaria mukana kuljetella.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: dn85 - Tammikuu 28, 2017, 10:17:28 ap
En tiedä onko tyhmä kysymys, mutta mites nukkuminen tuon kanssa? Jos kovasti vaihtaa asentoa ym...
Mulla oli normaali sokkosensori syksyllä ja sitä kyl sen viikon verran minkä sensori oli kiinni niin varoi.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Marika40 - Tammikuu 28, 2017, 10:50:53 ap
Ei haitannut minua kokeilun aikana mitenkään. Olen itse kova pyörimään ja sittenkin pysy paikallaan.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Masa - Tammikuu 30, 2017, 19:16:54 ip
Vajaa parin viikon kokemuksella sensorista.
Sensori on pysynyt paikallaan todella hyvin, kestää normaalia elämää ainoa tilanne jossa joutuu vähän varomaan on hikisen paidan riisuminen, ihoon liimautunut märkä paita tahtoo takertua myös sensoriin.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Exactamente - Tammikuu 31, 2017, 09:29:20 ap
Vasta yhden sensorin kokemus, mutta erittäin hyvin pysyi kiinni. Oli tekemistä saada se irti. Nyt toinen ollut muutaman päivän ja tukevasti pysyy. Vaihtelen nukkuessa paljon asentoa, mutta tunnustan tuota kyllä hieman varovani - ehkä turhaan.

Hienoista ärtymystä itsessäni aiheuttaa laitteen saatavuuden vaikeus - yksityinen ei tästä maasta saa ostettua, yritys ei tunnu vieläkään kertovan koska saisi ja kaupunki ei saa näiden jakelusta väännettyä päätöstä sitten millään, edes kerrottua koska päättävät...  >:(

Librestä tämän lyhykäisen kokeilun perusteella pidän paljon - selkeä, nopea, helppo ja tuo turvallisuuden tunnetta huomattavasti. Jos minä saisin päättää, niin sen saisi jokainen sellaisen haluava diabeetikko.  :)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Juha R - Tammikuu 31, 2017, 23:52:16 ip
Minulla on syyskuun alusta lähtien ollut Libren sensorit lähes jatkuvassa käytössä.
Välillä olen pitänyt viikon taukoa ihan vaan sen vuoksi, että pysyy tuntuma sormenpäämittaamisen käyttöön.

Ihan yksityisesti omalla rahalla ostin Ruotsista tuttavan avustuksella.
Käyttöongelmia ei juurikaan ole ollut.
Pyöräilen pakkasella ja sensori ilmeisesti kylmettyy joskus liikaa, kun ei sisätiloihin tultua anna lukemaa.
Mutta 5 minuutin päästä antaa lämmettyään lukemat eli toimii varsin hyvin.

Kerran sensori meinasi lähteä irti hikistä paitaa riisuessa. Silloin auttoi lisäteippi irtoavassa reunassa.
Toisella kerralla sensori lähti kokonaan irti hihan tartuttua kiinni olisiko 2 päivää ennen 14 vrk määräajan umpeutumista.
Minulla parani Hba1c taso noin 1 yksikön verran alaspäin kun Librea oli käytetty n. kuukausi.
Eli kyllä se toimii.

Minulla syy hankintaan oli jatkuvasti kohoava verensokeri.
En ollut varma, oliko ongelmana öinen matala vai nouseeko vain liian pienen pitkävaikutteisen yöannoksen takia.
No tämähän selvisi heti, että ei ole matalaa yöllä ja uskalsin lisätä 2 yks kerrallaan pitkävaikutteista illalla.
Sitten löytyi pitkävaikutteisen taso, jossa sokeritaso normaalisti pysyy kun syö vakioiltapalan eikä ole isoa liikuntaa illalla.

Sen huomasin Librea käyttäessä, että liikunta muuttaa minulla aika radikaalisti insuliinin tehoa.
Olihan se tiedossa jo ennenkin, mutta se että vaikutus on niin suuri, niin se oli yllätys.

Autolla ajaessa on erittäin kätevä, kun ei tarvitse varmuuden vuoksi napostella matkan aikana.
Mittaaminen onnistuu katsetta liikenteestä siirtämättä.
Otan mittarin vyölaukusta ja painan sitä ainoaa nappia ja vien toisella kädellä mittarin sensorin luo.
Piippaus, vilkaisu mittariin ja se on siinä.
Kaksi kertaa napin painaminen sulkee mittarin.
Yksinkertaista ja toimivaa.

Samoin uutta tietoa minulle oli Humalogin "hännän pituus" ts. vaikutus ulottuu minulla vielä selvästi 2 tunnin jälkeenkin niin että se pitää huomioida jos lähtötaso oli normaali.
Ruotsista ostetun mittarin käyttöliittymä on ruotsinkielinen, mutta siihen tottuu kyllä nopeasti.

Vinkki: Abbottin sivulta ladattuun PC ohjelmaan sai valita myös suomenkielisen käyttöliittymän, vaikka mittari ei edes ole julkisessa myynnissä Suomessa. Tämä johtuu tietysti siitä, että ohjelmisto on joissakin kunnissa hoitajien käytössä.

Ja lukemat saa sieltä ohjelmasta talteen CSV-tiedostoon, niin voi säilyttää niitä pitempäänkin kuin sen maksimiajan oliko se vuosi.
Mutta mitäs sitä historialla, tärkeämpää on tietää mihin suuntaan verensokeri on kulloinkin matkalla.

Hyvä laite, joskin ruoka-annosten hiilihydraattien naputtelussa tulee etusormi "kipeäksi", kun annosmäärä nousee vain 1 HHgr kerrallaan.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Masa - Helmikuu 02, 2017, 19:35:59 ip


Hyvä laite, joskin ruoka-annosten hiilihydraattien naputtelussa tulee etusormi "kipeäksi", kun annosmäärä nousee vain 1 HHgr kerrallaan.

paina + tai -   pidemmän aikaa. Numerot alkaa ns. juoksemaan, ei tarvitse naputella.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Juha R - Helmikuu 03, 2017, 06:18:58 ap
Ilmeisesti näytöt / sormet ovat yksilöitä.
Vaikka painan sormen pohjaan + näppäimen päälle, niin mitään ei tapahdu. Sormea saa hieroa eri kohtiin aika pitkään että lukemat alkavat juosta. Yleensä kyllästyn odottelemaan ja päädyn naputtelemaan.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Exactamente - Helmikuu 03, 2017, 17:45:44 ip
Ruotsista ostetun mittarin käyttöliittymä on ruotsinkielinen, mutta siihen tottuu kyllä nopeasti.

Eikös sen kielen voi valita? Ainakin tässä lainalibressä on kielivaihtoehtoina suomi, tanska ja ruotsi... valikko löytyy sieltä "ratassymbolin" kautta toiselta välilehdeltä keskimmäisenä.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Turilas - Helmikuu 05, 2017, 13:57:58 ip
Norjasta ostetussa vaihtoehdot on norja, ruotsi ja tanska. Voi hyvin olla sama versio kuin ruotsissa.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: RR huipussa - Helmikuu 07, 2017, 20:27:10 ip
Hei.
Minulla käytössä nyt 4.sensori ja 4 vielä odottamassa käyttöä. Itsellä Libre oli "hengenpelastaja". Minulla HbA1c nousi todella paljon syksyllä ja kertamittausten perusteella arveltiin, että pitkävaikutteinen insuliiniannos liian alhainen ja tasapaino sen tähden pielessä.
Onneksi kuitenkin lääkärini hieman epäili tilannetta ja päätti ehdottaa kaupunkia myöntämään Libren koekäyttöön 4 vkoksi. Ja ensimmäisinä päivinä paljastui koko totuus.
hieman taustaa : dm vuosia takana 35 ja tasapaino ollut pääsääntöisesti hyvä. Ja nyt huomattava heikennys. Kun siirryin Lantukseen, niin silloin minulta hävisi hypotuntemukset lähes kokonaan.
Sensoroinnin aikana huomattiin, että kaikki yöt olin hypoilla : sokerit olivat klo 22 jälkeen koko ajan alle 3,5 ja sormenpäämittauksilla useinkin 1,8 mmol/l. Ei mitään oireita. Tämän tähden tätä en osannut edes epäillä.
Alkuun ajattelin, että Libren antamat low-tulokset olivat mittausvirheitä, mutta näin ei ollut.
Jos Toujeo:ta olisi vain nostettu, olisi varmaan noutaja tullut.
Eli siis yön hypot aiheuttivat elimistössäni vastareaktion ja päivät oltiin sitten korkeilla arvoilla.
Sensori kyllä pysyy nukkuessa ja itseä se ei ole paljoa häirinnyt.
Mittauksen jälkeiset nuolet kyllä hyvin kertovat mikä on verensokerin suunta: onko tasainen tai onko vain noussa/ laskussa vain nopeaan nousussa tai laskussa. Näin voi miettiä onko ruokailulla kuin kiire.
Tästä laitteesta en haluaisi luopua.
Laitteelta saa hyviä graafisia koosteita, kun lataa ABBOTT:in sivuilta ohjelman, jonka avulla voi laitteelta siirtää tuloksia tietokoneelle ja katsella tuloksia päivittäin, viikoittain, jne. nämä kun lähettää lääkärille niin vot, hoidon suunnittelu on aivan toisenlaista.
Mahtava kapistus. Suosittelen kaikille, jos sitä vaan tarjotaan.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Turilas - Helmikuu 11, 2017, 11:22:14 ap
Libren saa nykyään myös pääkaupunkiseudun diabetesyhdistyksen kautta. KIDE:n viimeisellä sivulla on mainos.

Aloituspaketti 315 € (2 sensoria, lukulaite, ohjaus)

Seurantapaketti 195 € (hoitokäynti ja 2 sensoria)
 
Jatkopaketti 150 € (2 sensoria)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: dn85 - Helmikuu 12, 2017, 15:27:12 ip
noin viikko libren kanssa kuljettu. toivoisin että tulis kilpailua ja kehittyis tämä tekniikka että sormia ei tarvitsisi rei'ittää. nyt kun tietää eron libren arvojen ja sormenpääarvojen välillä, pystyy kyllä jättämään jonkin sormenpäämittauksen tekemättä. vielä ei pysty näin lyhyen käytön jälkeen sanomaan onko tästä hyötyä itselle vai ei.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Exactamente - Helmikuu 13, 2017, 17:02:30 ip
Libren saa nykyään myös pääkaupunkiseudun diabetesyhdistyksen kautta. KIDE:n viimeisellä sivulla on mainos.

Aloituspaketti 315 € (2 sensoria, lukulaite, ohjaus)

Seurantapaketti 195 € (hoitokäynti ja 2 sensoria)
 
Jatkopaketti 150 € (2 sensoria)

Kyseessä kuulema laitteen vuokraus. Ensin kuulema käytävä heidän lääkärinsä vastaanotolla (maksaa kuinka paljon?!), jossa sitten arvioidaan tarve.
Tällä hetkellä kyllä ketuttaa olla suomalainen diabeetikko.  >:(
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Juha R - Helmikuu 13, 2017, 20:02:59 ip
Norjasta ostetussa vaihtoehdot on norja, ruotsi ja tanska. Voi hyvin olla sama versio kuin ruotsissa.

Ruotsista ostetussa Libressä kielivaihtoehdot ovat
Språk:
Svenska
Nederlands
Norsk

Minulle toimivin noista kolmesta on "Svenska".

Näyttää siis siltä, että Libre osaa maksimissaan kolmea kieltä kerrallaan.
Varmaan jollain huolto-ohjelmistopäivityksellä saisi kielivaihtoehdot muutettua toiseksi kolmeksi kieleksi, mutta se ei kotikonstein onnistu, kun vaatii salasanoja, yms.

Sinänsä hassua tuo pääkaupunkiseudun diabetesyhdistyksen Libren "vuokraus", kun laitteen saa yhdistykseltä "lainaksi" samaan hintaan mitä naapurimaasta Ruotsista saa omaksi. Siis saa omaksi sieltä Ruotsin verkkokaupasta tilaamalla, kunhan lähetyksen vastaanottaja asuu Ruotsissa. Ostajan ei tarvitse olla diabeetikko eikä "Kelan vakuutettu", kunhan vain toimitusosoite on Ruotsissa. Tarvitset siis postilaatikon Ruotsista, että tilaus menee läpi.

Ehkäpä diabetesyhdistyksessä on päädytty Libren vuokraukseen juuri sen takia, että laite ei ole julkisessa myynnissä Suomessa.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Turilas - Helmikuu 14, 2017, 00:15:47 ap
Vähän epäilen pystyykö noiden librejen sokerihistoriaa nollaamaan niin, että niitä pystyisi oikeasti vuokraamaan toista kertaa. On tietysti mahdollista, vaikkakin epätodennäköistä, että Abbott sellaisen erillisen ohjelman voinut jollekin taholle antaa, mutta itse librestä se ei onnistu. Yksikkömäärän saa muutettua puoleen ja jotain annoslaskurin tapaistakin löytyy. CAA1C on se koodi, jolla tuohon valikkoon pääsee. Minkähän ihmeen takia moiset on pitänyt laittaa salasanan taakse.

Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Exactamente - Helmikuu 14, 2017, 22:34:48 ip
^Täällä Helsingissä libren on voinut saada lainaksi sairaalasta, joten ei kai se vuokraaminen oikeastaan siitä poikkea muuta kuin maksun puolesta.
Vanhojen tietojen nollaamisesta en osaa sanoa, kun oma lainalaite oli uusi.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Kaisa81 - Helmikuu 17, 2017, 14:02:16 ip
Olisi ihan mielenkiintoista tietää, että onko joku saanut käytetyn Libren lukulaitteen käyttöönsä. Mulla on ollut Libre nyt 3 kk ja jo nyt lukulaite on vähän naarmuuntunut ja kulunut.

Mulla onneksi jatkuu Libren käyttö puolen vuoden kokeilun jälkeenkin. :D D-lääkäri laittoi uuden hoitosuunnitelman, jonka mukaan saan Libreen sensoreita 2 kpl/kk toistaiseksi.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Pikkulintu - Helmikuu 24, 2017, 11:04:52 ap
Onko joku teistä kokeillut kiinnittää sensoria jonnekkin muualle kuin käsivarteen? Olen todella tyytyväinen Libreen muttakoen sen olemisen käsivarressa hankalaksi. Se meinaa lähteä useasti irti riisuttaessa tai jäädä oven karmiin. Vielä ei ole irronnut ku kerran mutta jos saan jatkaa käyttöä niin kesä vähän pelottaa kun ei ole paksuja vaatteita suojana. Itse ajattelin että jos vatsassa se olisi paremmin suojassa.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Marika40 - Helmikuu 24, 2017, 16:15:45 ip
Minä laitoin lisä teippiä jatkoksi omalle teipille,mutta en lähettimen päälle kun jos tulee jotain niin ei korvaa takuu.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: synergia - Helmikuu 24, 2017, 20:07:10 ip
Voihan libren laittaa vatsaan tai jotku laittaa myös reiteen. Olen itse ihan reilusti laittanu sensorin päälle teippiä mut jättäny sen keskellä olevan reiän teippaamatta. Jos sensoriin tulee vikaa ni eihän sitä tarvi sanoa että on laittanu itse teippiä lisää tai laittanu sensorin vatsaan
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Marika40 - Helmikuu 25, 2017, 11:51:57 ap
Jos vikaa tulee niin ne joutuu lähettämään abbottiin, jotta saa tilalle uuden ja tutkivat viallisen.a
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: synergia - Helmikuu 25, 2017, 12:17:48 ip
Saahan ne lisäteipit otettua pois ja teipin jämät putsattua pois eikä sensorista näy mihin se on asetettu. Eihän abbotille tarvi ihan kaikkea kertoa
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Laurae - Helmikuu 25, 2017, 12:28:27 ip
Onko joku teistä kokeillut kiinnittää sensoria jonnekkin muualle kuin käsivarteen? Olen todella tyytyväinen Libreen muttakoen sen olemisen käsivarressa hankalaksi. Se meinaa lähteä useasti irti riisuttaessa tai jäädä oven karmiin. Vielä ei ole irronnut ku kerran mutta jos saan jatkaa käyttöä niin kesä vähän pelottaa kun ei ole paksuja vaatteita suojana. Itse ajattelin että jos vatsassa se olisi paremmin suojassa.

Minä olen laittanut nyt kaksi viimeisintä sensoria vatsaan. Toimii vaan vallan hyvin, arvot ovat mielestäni hitusen jopa tarkempia kuin käsivarressa. Itselläni lähti useat sensorit käsivarresta pois, vatsassa ei ole tätä ongelmaa. Ja onhan se hieman enemmän piilossa siellä paidan alla. :)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: J. Erebus - Helmikuu 26, 2017, 12:08:56 ip
Onko joku teistä kokeillut kiinnittää sensoria jonnekkin muualle kuin käsivarteen? Olen todella tyytyväinen Libreen muttakoen sen olemisen käsivarressa hankalaksi. Se meinaa lähteä useasti irti riisuttaessa tai jäädä oven karmiin. Vielä ei ole irronnut ku kerran mutta jos saan jatkaa käyttöä niin kesä vähän pelottaa kun ei ole paksuja vaatteita suojana. Itse ajattelin että jos vatsassa se olisi paremmin suojassa.

Mie kokeilin pari sensoria reiteen laitettuna, tulokset oli heti tarkempia kuin käsivarresta (ei minkäänlaista heittoa sormenpään ja sensorin skannauksen välillä). Hiukan enemmän sen sensorin asentaminen reiteen jäi jomottamaan, mutta meni ohi nopeasti. Boksereiden kuminauha vain osoittautui hazardiksi, jos ei laita päälle kunnolla suojateippiä eikä muista varoa..
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Pikkulintu - Helmikuu 27, 2017, 10:48:49 ap
Kiitos vastauksistanne 😊 Täytyy kokeilla seuraavaksi vatsaan jos se tuntuisi paremmalta paikalta. En halua laittaa ylimääräisiä teippejä kun ihoni on muutenkin herkkä. Ja vasemmassa käsivarressa en pysty pitämään lainkaan kun siitä se irtoaa heti riisuttaessa. Miten se voikin olla niin vaikeaa muistaa 😳
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Exactamente - Maaliskuu 05, 2017, 14:08:41 ip
Olisi ihan mielenkiintoista tietää, että onko joku saanut käytetyn Libren lukulaitteen käyttöönsä. Mulla on ollut Libre nyt 3 kk ja jo nyt lukulaite on vähän naarmuuntunut ja kulunut

Minulla on nyt käytössä Meilahden sairaalasta käytetty laite. Edellisen käyttäjän tulokset näkyvät ja sotkevat seurantaa. Lukulaite on kyllä täysin siistissä kunnossa.
Sanoivat, ettei tuloksia saa nollattua...toisaalta sanoivat myös, ettei insuliiniannoksen tarkuudeksi saa 0,5 yksikköä...
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: KariU - Maaliskuu 08, 2017, 20:07:20 ip
Kyllä Libren saa muutettua 0,5 yks. tarkkuuteen. Tarvitaan vain koodi ja ohjeet Abbotilta tai omalta diabeteshoitajalta. Itse olen asetuksen muuttanut.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Exactamente - Maaliskuu 09, 2017, 18:41:22 ip
Kyllä Libren saa muutettua 0,5 yks. tarkkuuteen. Tarvitaan vain koodi ja ohjeet Abbotilta tai omalta diabeteshoitajalta. Itse olen asetuksen muuttanut.

Juu niin saa 0,5 yksikön arvotkin - sitä juuri tarkoitin, ettei kaikki ominaisuudet ole vielä hoitohenkilökunnalla hallussa.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: lari - Maaliskuu 09, 2017, 22:08:15 ip
Täytyipä vihdoinkin itse tänne rekisteröityä, kun halusin päästä vähän jakamaan kokemuksia ja kyselemään vinkkejä Libren käytöstä.

Itse olen heinäkuusta asti käyttänyt Libreä siten, että vain välillä ollut yhden päivän tauko. Enkä kyllä suostu enää lopettamaan kunhan vain henkilökohtainen taloustilanne käytön mahdollistaa (toisaalta Libren hinta toivottavasti kehittyy tulevaisuudessa edullisempaan suuntaan).

Omalle kohdalleni on sattunut tänä aikana vain yksi viallinen sensori (noin 20:stä), joka näytti vain mittaushetken arvon, mutta ei piirtänyt "historiakäyrää".

Itse tilaan sensorit suoraan Abbotilta UK:n verkkokaupasta, käyttäen "edelleenlähetyspalvelua". Eli tilaan sensorit UK:ssa olevaan "postilokeroon", josta kyseisen palvelu lähettää paketit eteenpäin Suomeen. Hintaa tulee siis 48,29£ per sensori (listahinta on 57,95£, mutta UK:ssa diabeteksen hoitoon ostettavilla välineillä on 0% ALV, ja pitää verkkokaupassa vian ruksata boksi, jossa "vakuuttaa", että tulevat omaan käyttöön ja diabeteksen hoitoon, jolloin tuo ALV lähtee pois) + verkkokaupan postituskulut 5£.

Edelleenlähetyspalvelu lisää päälle omat kulunsa, joka on ollut paketin koosta ja toimitustavasta riippuen 15-30£. Itse otan yleensä noin 25£ maksavan DHL:n, joka on ollut aina perillä Suomessa seuraavana arkipäivänä, helposti noudettavissa DHL:n omasta pakettiautomaatista.

Esimerkiksi 5kpl sensoreita tilatessa hintaa tulee siis noin 271,45£ toimituskuluineen, joka on noin 54,29£ per sensori, eli on nykykurssilla 62-63€. Mielestäni aika kohtuu hinta, ottaen huomioon kuinka suuri vaikutus tällä on ollut omaan sokeritasapainoon. Vertaan itse hintaa siihen, että jotkut maksavat satoja euroa kuussa personal trainereille.

Pienenä haittapuolena tässä omatoimisessa Libren hankkimisessa on ollut se, että diabeteshoitaja viime käynnillä vähän pelkäsi, etten ehkä täytä enää sensorin saamisen ehtoja, kun se toivottavasti kevään aikana tulee saataville Espoossa. Käsittääkseni on jo ollut syksystä asti koekäytössä pienellä ryhmällä. Minulla on ollut jo useamman vuoden ajan HbA1c tasaisesti yli 9%:ssa, ja nyt Libren käytön ansiosta pudonnut jo alle 7,5%. Mielenkiinnolla odotan seuraavaa tarkastusta toukokuussa.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Exactamente - Maaliskuu 14, 2017, 09:52:07 ap
Itse tilaan sensorit suoraan Abbotilta UK:n verkkokaupasta, käyttäen "edelleenlähetyspalvelua". Eli tilaan sensorit UK:ssa olevaan "postilokeroon", josta kyseisen palvelu lähettää paketit eteenpäin Suomeen. Hintaa tulee siis 48,29£ per sensori (listahinta on 57,95£, mutta UK:ssa diabeteksen hoitoon ostettavilla välineillä on 0% ALV, ja pitää verkkokaupassa vian ruksata boksi, jossa "vakuuttaa", että tulevat omaan käyttöön ja diabeteksen hoitoon, jolloin tuo ALV lähtee pois) + verkkokaupan postituskulut 5£.

Esimerkiksi 5kpl sensoreita tilatessa hintaa tulee siis noin 271,45£ toimituskuluineen, joka on noin 54,29£ per sensori, eli on nykykurssilla 62-63€. Mielestäni aika kohtuu hinta, ottaen huomioon kuinka suuri vaikutus tällä on ollut omaan sokeritasapainoon. Vertaan itse hintaa siihen, että jotkut maksavat satoja euroa kuussa personal trainereille.


Entäpä ALV ja tullimaksu paketin saapuessa Suomeen..?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Deippa - Maaliskuu 14, 2017, 15:53:15 ip
UK vielä toistaiseksi eu:ssa tai eta:ssa tai mikä lie oikia termi ny onkaan, mutta tullivapaa-alue kuitennii. Eli ei mene tulleja tai alveja. Usa:sta jos tilaa niin sitten pysähtyy tulliin
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Pikkulintu - Maaliskuu 15, 2017, 11:41:03 ap
Kokeilin nyt yhden sensorin vatsaan. Koko ajan sensori näytti 4 yks matalampia arvoja kuin sormenpäästä. Joten käsivarteen jatkossa laitan. Harmi! Tosin voihan olla että sensorissakin oli vikaa mutta sen verran työlästä oli tuon eron takia etten enää kokeile b
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Miinaa - Maaliskuu 15, 2017, 13:31:37 ip
Itse tilaan sensorit suoraan Abbotilta UK:n verkkokaupasta, käyttäen "edelleenlähetyspalvelua". Eli tilaan sensorit UK:ssa olevaan "postilokeroon", josta kyseisen palvelu lähettää paketit eteenpäin Suomeen. Hintaa tulee siis 48,29£ per sensori (listahinta on 57,95£, mutta UK:ssa diabeteksen hoitoon ostettavilla välineillä on 0% ALV, ja pitää verkkokaupassa vian ruksata boksi, jossa "vakuuttaa", että tulevat omaan käyttöön ja diabeteksen hoitoon, jolloin tuo ALV lähtee pois) + verkkokaupan postituskulut 5£.

Millä lailla tuollaisen postilokeron voi hommata?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: lari - Maaliskuu 15, 2017, 22:52:51 ip
Millä lailla tuollaisen postilokeron voi hommata?

Googlella kun hakee esim. "UK parcel forwarding" löytyy pitkä lista vaihtoehtoja. Itse kokeilin ensimmäisenä Forward2Me:tä, ja 4 tilausta tullut jo perille ilman mitään ongelmia, joten siinä olen toistaiseksi pysynyt.

Se tietenkin kannattaa pitää mielessä, että jos tulee esim. jotain teknisiä ongelmia, niin takuuasioiden yms. hoitaminen ei ehkä ole ihan yhtä selkeää. Joten jonkinlaisen riskin siinä tietenkin ottaa, kun tällaista "porsaanreikää" hyödyntää.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: jumjarv - Maaliskuu 20, 2017, 01:49:57 ap
Itse olen ollut aina todella laiska mittaamaan, mittauksia olen tehnyt muutamia kymmeniä vuodessa. Toisaalta hoitotasapaino on ollut tästö huolimatta ihan ok. Libreen siirtymisen jälkeen tiedän nyt ensimmäistä kertaa miten sokerit itselläni käyttäytyvät. Aika paljon on tullut uutta ymmärrystä. Esim. aamun get-up -ilmiön voimakkuus on yllättänyt. Samoin se, miten pienet ylimääräiset hiilarimäärät (esim. karkit) kääntää verensokerin nousuun.

Mittari tekee monet tilantet varmemmiksi, ei tarvitse enää pelätä esim. kesken palaverin, autoilun tai urheilun tulevia matalia. Ei tule myöskään syötyä varmuuden vuoksi. Mittaus on niin helppo, että usein tulee yölläkin herätessä tarkistettua sokerit.

Sensorien kiinni pysyminen on ollut tosi huonoa. Kahden viikon lähestyessä sensori repsottaa jo joka suunnasta. Yleensä laitankin päälle teipin, mutta sensorin kohdalle olen laittanut toisen teipinpalan "väärin päin" estämään sensoriin kiinni jäämisen. Yksi sensori lakkasi toimimasta noin viikon jälkeen. Irrottussa sensorissa oli se elektrodi jotenkin taittunut. Ilmeisesti olin maannut sensorin päällä siten, että sensori ikään kuin liukunut iholla hieman, jolloin elektrodi vääntynyt. Näytti tasaista LO-lukemaa. Abbotilta tuli tilalle uusi sensori vuorokaudessa.

Sensorin laitto on ollut täysin kivutonta.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: RR huipussa - Maaliskuu 20, 2017, 20:29:57 ip
Hei !
Itsellä nyt neljäs kuukausi menossa ja lääkärini kirjoitti suosituksen toistaiseksi voimassa olevaksi. Perusteluina pitkät työmatkat autolla. Vallan hyvä turva tien päällä.
Samoin yöllä kun minulla oireettomat hypot pukkaa.
Oma kaupunkini antaa Libren 3 kuukaudeksi kaikille tyyppi 1:sen diabeetikoille syksystä lähtien.
Itsellä kaikki sensorit ovat hyvin pysyneet paikoillaan ja kaikki ovat toimineet luvatun ajan. Tulostasoero verensokeriin tieten huolettaa... en ole huomannut mitään selkeää yhteyttä eroihin. Välillä ero on noin 2 mmol/l:n luokkaa ja toisinaan eroa ei ole lainkaan. Ei ole kiinni siitä kuinka kauan sensori on ollut paikoillaan.
Yhden kerran lukija ilmoitti, että ei saa yhteyttää sensoriin ja 10 min kuluttua mittaus onnistui.
Tyytyväinen olen.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: RR huipussa - Maaliskuu 22, 2017, 20:22:22 ip
No niin ... eipä se ollutkaan niin ruusuilla tanssimista tämän Libren kanssa.
Eilen vaihdoin uuden sensorin (7.sensori) ja kaikki näytti ensin olevan ihan ok. Normaalistikin heräilen yöllä monta kertaa, joten viime yö ei ollut mitenkään normaalista poikkeava. Sensorin laitoin noin klo 19 ja ensimmäinen mittaus jo hieman yllätti, mutta ajattelin että ok enkä varmistellut verensokeriani. Klo 23 Libre näytti LO (eli alle 2,2 mmol/l). Olo kuitenkin ihan normaali ja mittasin verensokerin ja se oli 7,7. Jatkoin siis unia. Seuraavan kerran heräsin noin klo 01:30, skannaus ja edelleenkään ei tullut lukemaa vaan pelkkä LO, mittarilla verensokeri oli 9,0. Joten jatkoin unia. Aamulla heräessäni klo 5:55 Libre näytti 8,5 ja mittari 15,8 mmol/l. Otin sensorin irti ja en laittanut uutta. Sen verran potutti.
Päivällä soitin ABBOTT:lle ja minut haukuttiin pystyyn : en olisi saanut ottaa sensoria pois, sillä takuu alkaa vasta sitten jos sensori ei toimi 12 h päästä asentamisesta. Kysyin, että missähän moinen kerrotaan, niin kuulemma ohjekirjassa ja diab. hoitajan olisi pitänyt asiasta kertoa. Kolusin äsken läpi mukana tulleet ohjeet ja en kyllä siellä mitään mainintaa löytänyt tälläisestä odotusajasta.
No onneksi kaupunki kustantaa nämä sensorit, mutta toisaalta veroillahan nämä loppujen lopuksi maksetaan.
Pitkän keskustelun jälkeen ABBOTT kuitenkin lupasi laittaa minulle uuden sensorin.
Mutta näköjään Libren tuloksiin ei ole aina luottamista.
Aiemmat sensorit ovat kyllä toimineen lähes 100 varmasti, mutta nyt alkoi kuitenkin hieman epäilyttämään.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Deippa - Maaliskuu 24, 2017, 08:50:28 ap
Eilisestä asti ollu kädessä tuo sensori jonka toimintaan en vielä usko. Lähtökohtasesti ei se voi KAIKILLA ihmisillä toimia, kun sitä ei voi ollenkaan kalibroida. Eilen ainaki näytti mittauksien aikaan -1 lukemia vrt mitattu. Ja yö oltiinki oltu koomassa  ::)

Mutta katsellaan, 2kk kokeilu on nyt hoitopaikasta saatu, joten kattotaan miten tämä alkaa toimiin. Ainut tuntuva ongelma on että aluksi tuntui jonkin sortin hermokipua koko kädessä, kun sensori tökättiin tuonne käsivarteen. Niin paljon että meinas mennä käsi turraksi. Nytkin sen vähän tuntee. En tiedä sattuiko huonoon kohtaan vai onko se aina tommosta. Täytyy pojalle nostaa (taas) hattua ku ei ainakaan tämmöstä valita vaikka sillä on jatkuva sensorointi.

Niin ja meille sanottiin alotuksessa että 1 vrk pitää ootella.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: mattiyy - Maaliskuu 24, 2017, 15:14:36 ip
Eipä taida olla turva yöksi,jos ei ole hälytystoimintoa(olenko oikeassa)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Snowy - Maaliskuu 26, 2017, 15:01:50 ip
Hei!

Minkälaisia kokemuksia teillä on Librestä ja saunasta? Minulle diabeteshoitaja kertoi, että sensori kestää +45 asteen lämpötilaa mutta en löydä tätä tietoa mistään. Abbottin sivuillakin sanotaan, että sensorin kanssa voi saunoa. Hoitaja käski saunassa pitämään sensorin päällä märkää pyyhettä tms. ja näin olen tehnyt mutta teenkö niin turhaan?

 
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: synergia - Maaliskuu 26, 2017, 17:41:35 ip
Itse en ainakaan ole pitänyt saunassa mitään märkää pyyhettä sensorin päällä. Kuuma hetkeksi sekottaa sensorin eikä hetkeen näytä mitään. Itsellä sensori toiminut saunomisen jälkeen normaalisti vaikka en oo sitä mitenkään suojannut kuumuudelta
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: J. Erebus - Maaliskuu 27, 2017, 13:45:11 ip
Hei!

Minkälaisia kokemuksia teillä on Librestä ja saunasta? Minulle diabeteshoitaja kertoi, että sensori kestää +45 asteen lämpötilaa mutta en löydä tätä tietoa mistään. Abbottin sivuillakin sanotaan, että sensorin kanssa voi saunoa. Hoitaja käski saunassa pitämään sensorin päällä märkää pyyhettä tms. ja näin olen tehnyt mutta teenkö niin turhaan?
Se pyyhe taitaa olla enemmänkin tavan sensoroinnille pätevä ohje, Freestyle Libren sensoreiden kanssa en oo miekään käyttänyt mitään pyyhkeitä tai muitakaan suojia saunoessa. Käyrään saattaa tulla toki pieni katkos saunomisen ajalta, mutta ei läheskään aina, eikä se sekoita sokerien seuraamista mitenkään.. Näin siis itselläni.. En tietenkään voi väittää että kaikkien kokemus olisi samanlainen..
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: lobo - Huhtikuu 03, 2017, 15:32:11 ip
Itsekin olen saunonut normaalisti Libre sensorin kanssa, eivätkä ole olleet moksiskaan, teippikään ei ole irronnut. Yksi sensori saa 2-4 saunomiskertaa osakseen.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: J. Erebus - Huhtikuu 03, 2017, 16:37:31 ip
Yksi sensori saa 2-4 saunomiskertaa osakseen.
Täällä yksi sensori saa kestää sellaiset 7-10 kertaa saunomista, eikä tunnu missään ;D
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Kaisa81 - Huhtikuu 06, 2017, 09:03:36 ap
Olen lähdössä muutaman viikon päästä reissuun. Miten Libreen suhtaudutaan lentokentän turvatarkastuksessa? Mulla on niin huono englanti, että en kyllä osaa ruveta mitään selittämään, jos siitä ruvetaan kyselemään.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: eventyr - Huhtikuu 06, 2017, 11:14:15 ap
Olen muutamia kertoja lentänyt Libren kanssa, eikä kertaakaan ole lentokentällä kysytty mitään. Jostain luin, ettei sensoria saisi skannata koneessa, mutta en oikein usko että siitä voisi mitään haittaa olla, kun lukulaitteessa ei kuitenkaan ole wifiä tai muuta pitkän kantaman yhteystekniikkaa. Olen siis myös käyttänyt lukulaitetta lentojen aikana, eikä siihenkään reagoitu mitenkään.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Kaisa81 - Huhtikuu 06, 2017, 11:22:35 ap
Kiitos, eventyr. Mua jotenkin aina jännittää tuo turvatarkastus vaikka mitään ihmeellistä ei olisikaan mukana. Ollaan Saksaan menossa ja Hampurin kentällä on aina oltu tosi tarkkoja turvatarkastuksessa. Lähes joka kerta mun käsimatkatavarat käydään läpi ja miehellä kestää aika pitkään ennen kuin pääsee turvatarkastuksesta läpi, koska metallia on vähän siellä sun täällä kropassa. Toivottavasti Libre ei aiheuta siellä mitään hämminkiä.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: äskoo - Huhtikuu 06, 2017, 11:39:38 ap
Kiitos, eventyr. Mua jotenkin aina jännittää tuo turvatarkastus vaikka mitään ihmeellistä ei olisikaan mukana. Ollaan Saksaan menossa ja Hampurin kentällä on aina oltu tosi tarkkoja turvatarkastuksessa. Lähes joka kerta mun käsimatkatavarat käydään läpi ja miehellä kestää aika pitkään ennen kuin pääsee turvatarkastuksesta läpi, koska metallia on vähän siellä sun täällä kropassa. Toivottavasti Libre ei aiheuta siellä mitään hämminkiä.
Kaisa, pyydä hoitopaikasta englanninkielinen todistus, jonka voit tarvittaessa esittää turvatarkastuksessa. Mulla ei ole ollut mitään ongelmia pumpun/sensorin/lähettimen kanssa missäänpäin maailmaa, mutta englanninkielinen todistus on varalta aina mukana.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Kaisa81 - Huhtikuu 19, 2017, 15:19:28 ip
5 kk Libre on toiminut mulla kuin unelma, mutta nyt tämä uusin ei ainakaan vielä näytä yhtään luotettavia lukemia. Jostain syystä eilen lasta nukuttaessa sensorí lähti irti. En tajua, että miksi. Mulla on aiemmat sensorit pysynyt tosi hyvin paikallaan. No, laitoin sitten illalla uuden sensorin käsivarteen ja otin sen käyttöön tänään aamulla. Lähes koko ajan näyttää LO:ta ja on kyllä tosi ärsyttävää. Olen tottunut tarkistamaan verensokerin Librellä tosi monta kertaa päivässä mutta nyt siihen ei voi ollenkaan luottaa. Toivon, että pikkuhiljaa Libre rupeaisi näyttämään jo asiallisia lukemia. Olen niin tottunut Libreen, että tuntuu, että olen ihan pulassa ilman sitä. :(
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Topi70 - Huhtikuu 19, 2017, 16:20:16 ip
Tervehdys kaikille näin aluksi. Uutena tällä foorumilla minuakin kiinnostaa libre kokemukset, kun tuli sellainen tutun kautta Ruotsista tilattua. Laitetta odottelen tälläviikolla tulevaksi. Minulla alkoi vasta viimeviikolla monipistoshoito, hypoja joka päivä ja sormenpäät ihan soosina. Jospa librestä olis apua ainakin näin aluksi..  :)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: RiMa - Huhtikuu 19, 2017, 19:00:18 ip
Minulla on 2. sensori menossa. Ensimmäisen kanssa meni n. viikko, että sensori näytti koko ajan ihan mitä sattuu. Toisen viikon sensori ja verensokerimittari näyttivät lähes samaa tulosta. Tämä toinen sensori on näyttänyt alusta asti hyvin lähelle samaa kuin mittari. Minua ei ole haitannut n. 0,5 mmol/l ero, mikä on välillä ollut jos olen tarkastanut sokerit sormenpäästä. Hyvin on pysynyt paikallaan ja iho ei ole kovin pahasti ärtynyt. Ekan sensorin jäljiltä on vielä havaittavissa pieni piste ja haalea punainen rengas ympärillä. Eivät onneksi kutise.

Ainoa miinus tässä on se, että itse jouduin tämän ostamaan. Lääkäriaika on tulossa vasta heinäkuussa, en saanut sitä aikaisemmaksi vain Libren takia. Tasapainoni on varmaan liian hyvä (hobisn. 7,5% viimeksi) jatkuvalle libren käytölle julkisen tahon mielestä. Sormenpäät on kyllä siinä kunnossa, että verta ei oikein tahdo millään pistimellä saada tulemaan. Tähän ajattelin vedota ja siihen, että työskentelen sairaalassa, jossa ei aina ole "turvallista" lävistää ihoa... Saa nähdä miten käy.

Mutta kaikinpuolin hyvä laite ja nämä 2 sensoria ovat ylittäneet omat odotukseni.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: RR huipussa - Huhtikuu 19, 2017, 20:26:33 ip
Hei !
Olettehan huomanneet että toinenkin keskusteluketju on tuolla Tyyppi 1 puolella.
Itsellä Libre on ollut nyt hieman yli 4 kk. Kaksi sensoria on ollut ihan mitä sattuu. Nämä sensorit oli asennettu käsivarren alapuolelle niin kuin opetuksessa neuvottiin. Kaikkein pahin ero oli Libren lukema LO ja sormenpäästä mitattuna Bayerin mittarilla 11,3. Kun soitin ABBOTT:lle eroista niin he kertoivat, että voi kestää jopa 24 h ennen kun sensori tasapainottuu. Lisäksi pyysivät tekemään 20 min testin, jossa 3 min välein mitattiin vuoron perään sormenpäästä ja Librestä. Toinen sensori korvattiin uudella.
Itse olen yhteiskunnan korvaamilla laitteilla ollut koko ajan. Perusteluksi riitti se, että ajan pitkää työmatkaa autolla. Aloitusperusteena oli huima tasapainon muutos. Onneksi sain, sillä ilman Libreä pitkävaikutteista inskaa olisi nostettu, mutta perussyynä aamun korkeisiin olikin yölliset hypot. Elimistö teki rajun korjausliikkeen ja seurauksena aamun paastoarvot olivat korkeat.
Laite kannattaa purkaa tietokoneohjelman kautta koneelle : näkyy yllättäviä tilastoja.
Nyt juuri tarkastettiin laitteen antama HbA1c verrattuna labran HbA1c:hen : Libren perusteella 51 mmol/mol ja labran tulos oli 53 mmol/l. Libren tulos oli laskettu viimeisen 90 vrk ajalta. Joten pitkällä jaksolla tulokset hyvinkin vertailukelpoisia.
Mukava laite ja nyt on seuraavien 3 kk sensorit saatu kotio.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: jester - Huhtikuu 19, 2017, 23:56:37 ip
        onko  totta,jotta  vain  tyhmat valittelee  sormen  paitaan.      monista muistakin paikoista voi mitata.         jos  osaatte  lukea  mittarin kaytto  ohjeet
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Crowley - Huhtikuu 25, 2017, 18:34:24 ip
Mulla myös libre, ja yhden viallisen oon saanu puolen vuoden aikana. Mittaustulokset on mulla olleet suht oikeita.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Laurae - Huhtikuu 25, 2017, 22:40:51 ip
Nyt on 5kk ollut Libre käytössä, enkä enää luopuisi mistään hinnasta!! Sokeritasapaino sen ansiosta täydellisessä kuosissa (jee!). Meidän kunnassa pitää olla mittauksia (muistaakseni) vähintään 4 päivässä, jotta libren käyttöä saa jatkaa vakituisesti. Oon laittanut viimeiset viisi sensoria vatsaan/kylkeen. Heitot verrattuna sormenpäämittauksiin on keskimäärin 0,5. Mitä lähempänä tavoitealuetta verensokeri on, sitä paremmin tulokset täsmäävät.

Pari kertaa sensorikohtaa on alkanut tuskallisesti kutittamaan, ja ihoon on jäänyt ihottumaa. Diabeteshoitaja antoi avuksi skin-prep liinoja, jotka tekevät ihon päälle kalvon ja suojaa näin ihoa sensorin liimalta. Voin suositella, ei kutita eikä oo ihottumaa ja auttoi myös sensoria pysymään paremmin paikallaan!

Libren kanssa ei oo tullut missään hankaluuksia, on voinut saunoa, uida, hikoilla, nukkua, mitä vaan. Ainoastaan helpottaa elämää, kun sokerimittaukset vo tehä helposti esim autolla ajaessa ja kesken salitreenit.

Kahdesti oon saanut tökköistyä sensorin paikoilleen niin, että sen läpi on tullut verta eikä sensori ole alkanut tämän takia toimimaan.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Crowley - Huhtikuu 29, 2017, 02:28:24 ap
Nyt on 5kk ollut Libre käytössä, enkä enää luopuisi mistään hinnasta!! Sokeritasapaino sen ansiosta täydellisessä kuosissa (jee!). Meidän kunnassa pitää olla mittauksia (muistaakseni) vähintään 4 päivässä, jotta libren käyttöä saa jatkaa vakituisesti. Oon laittanut viimeiset viisi sensoria vatsaan/kylkeen. Heitot verrattuna sormenpäämittauksiin on keskimäärin 0,5. Mitä lähempänä tavoitealuetta verensokeri on, sitä paremmin tulokset täsmäävät.

Pari kertaa sensorikohtaa on alkanut tuskallisesti kutittamaan, ja ihoon on jäänyt ihottumaa. Diabeteshoitaja antoi avuksi skin-prep liinoja, jotka tekevät ihon päälle kalvon ja suojaa näin ihoa sensorin liimalta. Voin suositella, ei kutita eikä oo ihottumaa ja auttoi myös sensoria pysymään paremmin paikallaan!

Libren kanssa ei oo tullut missään hankaluuksia, on voinut saunoa, uida, hikoilla, nukkua, mitä vaan. Ainoastaan helpottaa elämää, kun sokerimittaukset vo tehä helposti esim autolla ajaessa ja kesken salitreenit.

Kahdesti oon saanut tökköistyä sensorin paikoilleen niin, että sen läpi on tullut verta eikä sensori ole alkanut tämän takia toimimaan.
Mä sain myös libren kerran kirjaimellisesti suihkuamaan verta, mutta ihme kyllä antoi lukemia samalla tavalla kuin aikaisemmatkin.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: lennie - Joulukuu 11, 2017, 07:57:20 ap
Nostetaans tätä ketjua. Mulla on ollut Libre käytössä muutaman kuukauden ja olen ollut todella tyytyväinen. No, pieniä kommelluksia on sattunut, kuten sensori irronnut tai vikakoodeja pukannut. Viimeisin ongelma tuli viime viikolla, kun sensori taas vaihteeksi lakkasi toimimasta ja pistokohtaan sattui. Otin tietysti sensorin irti ja nyt on kipukohdassa patti. Tuskin nyt kannattaa lääkärille lähteä sen takia kipeää pattia esittelemään? Mulla oli aikaisemmin samantyylinen patti (tosi paljon pienempi) toisessa kädessä, joka ajan saatossa hävisi.

Kehuja täytyy yleisesti ottaen silti antaa. Onhan tämä merkittävästi helpottanut elämääni, kun ei tarvi haaskaa liuskoja ja pistellä jo ennestään kovettuneisiin ja kipeisiin sormenpäihin. Johan niitä on rei'itettykin reilu 34 vuotta.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Deippa - Joulukuu 11, 2017, 11:29:06 ap
Kerran alkoi minullakin kipeytymään sensorin alta, annoin kuitenkin olla loppuun ku oli enää pari päivää aikaa jäljellä. Kunhan otin sensorin pois niin tulehdushan siellä oli ja mätää tuli ulos reilusti kun puristi. Onneksi se tuli kaikki kerralla pois, niin parantuikin ihan mainiosti. Tämä vielä sattui niin että tuon sensorin laitossa unohdin pyyhkiä ihon desinfiointilapulla (suihkun jälkeen kuitenkin) ennenkuin ammuin sensorin nahkaani. Sattumaa tai ei mutta muulloin ei ole mtääntymistä tapahtunut, joten pyyhin nyt varmasti ihon sill mukana tulevalla desiflapulla.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: mummukka - Joulukuu 19, 2017, 20:21:49 ip
Täällä ongelmia tänään ei millään meinannu libre irrota oli vaihtopäivä nyt on sitten punainen ympyrä kun hinkkasin vähän kerrallaan irti .
Onko toisilla käyttäjillä noin lujasti kiinni luulin jo palan nahkaakin lähtevän  :(
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: RR huipussa - Joulukuu 19, 2017, 21:11:25 ip
Itsellä sensori tarttuu lujasti kiinni. koskaan ei ole kesken kauden irronnut. Käytän irrottaessa ruokaöljyä, sillä sivelen teipin ja odotan 5 min ja sitten irtoaa helpommin. Joskus käynyt jopa niin, että teippi on irronnut ensin sensorista ja teippi jäänyt ihoon. Tämä oli helppo öljyllä irrottaa.
Kun uusimman sensorin laitoin paikoilleen, niin varmaan osui johonkin verisuoneen, sillä hetken kuluttua veri valui sensorin keskillä olevasta aukosta olkavartta pitkin. Sensori kuitenkin toiminut moitteettomasti. Mustelmaa vaan pukkaa sensorin reunoilta.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: mummukka - Joulukuu 20, 2017, 07:04:36 ap
Seuraavalla kerralla kokeilen myös tuota öljyä aikasemmin ei noin tiukassa ollu nyt yritin saippualla liotella .
Mustelmathan siihen tuli onneksi ei ihottumaa .
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: äskoo - Joulukuu 20, 2017, 14:53:35 ip
ns. vauvaöljyt ovat ruokaöljyjä miellyttävämpiä teippien irrottamisessa ja ihon hoidossa. Pieni puteli kestää ikuisuuden.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: timo - Joulukuu 20, 2017, 15:36:22 ip
Reipäisemällähän tuo lähtee :)
Ja jollei pysty, niin sitten vaan törmäys oven karmiin.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: IronCross - Joulukuu 29, 2017, 16:09:13 ip
Hei Libren käyttäjät! Onko kukaan teistä raskaan teollisuuden palveluksessa ja kulkee töissään ATEX-alueella (räjähdysvaarallisella alueella)? Itse kuljen työni puitteissa ATEX-alueella, jossa voi olla korkeitakin jännitteitä ja sähkömagneettista säteilyä. Lääkäri ehdotti, että ottaisin käyttööni Libren, mutta nyt työstäni on tulossa sille este. Libre ei ole valmistajan mukaan ex-luokiteltu laite eikä sen käyttäytymistä ko. olosuhteissa ole tutkittu. Onko jollakin omakohtaista kokemusta ottaako sensori kuinka paljon häiriötä em. ympäristössä kulkiessa? En usko, että Libren sensori itsessään häiritsisi ympäristön laitteita yhdellä paristolla toimivana (vrt. rannekello). Meillä HSE-ihmiset ovat huolissaan siitä, ettei käyttäjälle (minulle) aiheudu vaaraa.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: timo - Joulukuu 29, 2017, 18:58:33 ip
Villi arvaus on, että jos kulkulupalätkä ja etäluettava pankkikortti selviävät hengissä tuossa ympäristössä, niin myös libren sensori. Se vaikuttaako sähkömagneettinen säteily tuloksiin, selviää vain kokeilemalla. Lukulaitetta en ehkä veisi tilaan, jossa voisi olla räjähtäviä kaasuja, vaikka ei se oikein kipinöidäkään voi.
Niin paljon librestä on hyötyä, että ihan pienien pelkojen takia sitä ei kannata jättää kokeilematta.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Reiska - Joulukuu 29, 2017, 20:37:29 ip
Meillä HSE-ihmiset ovat huolissaan siitä, ettei käyttäjälle (minulle) aiheudu vaaraa.
Riittäisikö sinulle että voit pitää sensorin kiinni kun liikut tuolla alueella mutta lukulaite jätetty ulkopuolelle ?
Kait ne tyypit sentään siihen luvan antaisi kun sanot että et lue vs tuloksia tuolla alueella.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: ERKKU - Joulukuu 30, 2017, 10:13:18 ap
Nyt kun olen muutaman Libren käyttänyt, voin todeta omalta osaltani, että kiitos ei. Minun tarpeisiini se on aivan liian epätarkka. Joskus se on samaa mieltä liuskan kanssa, mutta enimmäkseen muutaman yksikön ylä-tai alapuolella. Jos haluaa pitää sokerinsa 4,5...6 välissä, tällä laitteella se ei tule onnistumaan. Jos sokerit voivat olla 4...12 alueella niin mikä ettei, antaa suuntaviivoja silloin kun antaa. Melko usein ilmoitti sensorivirhettä. Tarkkaan kyllä tietää milloin pitää vaihtaa.Odotin kyllä enemmän. Onhan seisova kellokin kaksi kertaa vuorokaudessa oikeassa ajassa.
Abbott ilmoitti virheiden olevan "luvallisia", kun kyselin toleransseja. Ei tarvitse "kinuta" lääkäriltä ko. laitetta.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Reiska - Joulukuu 30, 2017, 10:45:29 ap
Abbott ilmoitti virheiden olevan "luvallisia", kun kyselin toleransseja.
Määrittelikö ne tarkemmin mikä on sallittu ero sormenpäämittaukseen ?

Vs mittarille ja sen liuskoille on määritelty ihan jossain standardissa sallittu poikkeama
+/- 15% jos vs yli 5 mmol/l alueella
+/- 0,8 mmol/l alle 5 mmol/l alueella
Tuossa sallitaan vielä joku pieni prosentti liuskoista joka heittää enemmän
Vs liuskojen virheet jakautuu aika tasaisesti tuon virhemarginaalin "putkeen" ja
tulokset heittelee oikean molemmin puolin ihan peräkkäisissä mittauksissa ja
virhettä voi eliminoida ottamalla usean näytteen keskiarvon jos ei tarvitse säästellä liuskoja.
Sensijaan sensorilla virhe varmaankin on pitkät ajat samaan suuntaan pielessä jolloin
näkyy varmasti selvästi vs tulosten keskiarvossa.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: IronCross - Joulukuu 30, 2017, 11:48:14 ap
Kiitokset timo ja Reiska kommenteista. Kyse on nimenomaan Libren sensorin kanssa kulkemisesta ATEX-alueella, lukulaitetta en alueelle vie. Ei kai auta kuin ryhtyä koekaniiniksi, jos työnantaja sen vain sallii, sillähän se sitten selviää kuinka häiriöherkkä tuo sensori on.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: ERKKU - Joulukuu 30, 2017, 14:35:54 ip
Tässä näin esitettynä lukemia parin päivän ajalta. Sitten on anturivirheitä. Tässä Libre on ollut aina isompi lukema. Myös toisin päin on ollut. Eli epämääräistä, ja se minua kiusaa eniten. Lukema on isompi kuin "todellisuus", eli mittarin mukaan toimien sokerilukemat olisivat matalampia, mikä sinänsä olisi hyvä asia. Liuskat ja mittari on Abbotin FreeStyle Lite, jota pidän luotettavana ja on saanut hyvät suositukset tarkkuudesta. Siihen olen tyytyväinen.

7.12.2017         
Aika        Libre  Liuska Erotus
         
1:30          6,4   4,8   1,6
3:00            8   6,1   1,9
7:00          7,7   4,9   2,8
8:45          9,6   6,3   3,3
10:20       6,9   4,7   2,2
12:40       7,5   5,6   1,9
14:20       6,8   4,1   2,7
15:20       7,6   5,1   2,5
16:35       7,4   5,2   2,2
19:50       8,1   5,8   2,3
21:10       8,4   4,7   3,7
22:00       5,1   3,7   1,4
8.12.2017         
0:50          7   5,3   1,7
6:00         6,3   4,8   1,5
8:00         7,6   4,9   2,7
9:00         8,1   5,9   2,2
Näin tuli vastaus Abbottilta
"Arvot näyttää melko normaaleilta heitoilta, mitä laitteille sallitaan. On hankala sanoa eksaktisti, kuinka paljon eron pitäisi olla prosentuaalisesti tai absoluuttisesti..." jatkuu tieteellä.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: timo - Joulukuu 30, 2017, 22:27:38 ip
Jos haluaa pitää sokerinsa 4,5...6 välissä, tällä laitteella se ei tule onnistumaan. Jos sokerit voivat olla 4...12 alueella niin mikä ettei, antaa suuntaviivoja silloin kun antaa. Melko usein ilmoitti sensorivirhettä.

Eikö tuo ole hieman liian tiukka tavoite, kun terveiden elimistökään ei pysty tuohon? Vaatii melkoisen stabiilia elämistä, että tuollaiseen pystyy. Ainakaan kerralla ei voi syödä ruoka-annosta, vaan pitää jakaa useampaan osaan tai todella nautiskella.
Sensoreissa (tai asettamispaikoissa) on eroa, kun pari sensoria minulla on ilmoittanut useampia kertoja sensorivirheestä ja suurin osa ei ole juuri koskaan. Valmistajan mukaan uuden sensorin saa, jos yli kahteen tuntiin ei saa lukemaa... melko pitkä aika jatkuvassa seurannassa, vaikka mittariseurannassa ihan normaalia.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Amghammon - Joulukuu 30, 2017, 22:33:42 ip
Onko liuskamittaukset ja Libremittaukset otettu samaan aikaan? Silloinhan eroa voi helposti olla...
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: ERKKU - Joulukuu 31, 2017, 09:35:06 ap
Tavoite 4,5...6 välissä ei ole mikään turha tavoite, eikä edes mahdoton toteuttaa. Viimeksi mitattu oli 5,4 %. Kyllä terveitä ihmisiä on joilla on alle 5 %:n. Bernsteinin videoissa oli tutkimus, jossa tuloksena oli, että 4,6 % omaavilla ihmisillä oli pisin eliniän odote. Jos oli pienempi tai isompi tilanne huononi. Tämän takia en tavoittele hyvää sokeritasoa vaan liitännäisvaivojen (pelon) takia. On viitteitä siitä, että nykyelämässä ihmisten sokeritaso ruokatottumusten, vähäisen liikunnan yms. takia on yleisesti noussut ja se aiheuttaa kolesterolin nousua ja erilaisia sydän juttuja. Kolesterolia hoidetaan erillisenä tautina, vaikka sillä on iso yhteys sokeritasoon. Jos olette seurannut kolesteroli/ sydän tutkimuksia, onko siellä mainittu sokeritasoa ? Tämä on iso kysymys, jota ei tässä parane enempää ratkoa.
Edellä olleessa listauksessa mittaukset on tehty samanaikaisesti. Erilaiset lukemat voivat tulla jos sokeri on nousussa tai laskussa. Tällaisen pohtiminen käyttäjän kannalta on tarpeetonta, ei siitä mitään tolkkua saa.
Olen muutamalta tutulta saanut alle 5 mmol/l arvoja ja kaikki ovat olleet suht. solakoita henkilöitä. Hauelta sain 8,3 mutta se oli ollut sumpussa jonkin aikaa eli stressiä varmaankin. Panen liitteenä yhden nettijutun, joka selvittää mitatun sokeritason ja hemoklobiinitason yhteyttä. Bernsteinin mielestä epätarkkojen mittarien valmistajat ovat kehittäneet oman kaavansa Hba1c: ja keskimääräisen sokerin laskemiseksi. Ja se antaisi todellista sokeria matalammat arvot. Hba1c:hen vaikuttavat monet muutkin asiat kuin sokeri. Esim. mitattuun sokeriin taikka oikeastaan liuskaan vaikuttaa mm. C-vitamiini, elikkä pieniä asioita on vaikuttamassa suurten lisäksi.
https://www.youtube.com/watch?v=39lUxLZwqnc&index=41&list=PLs_TA02I6IvV6-1s2pL4BPhvMo0Ck_lcY
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Amghammon - Joulukuu 31, 2017, 13:19:30 ip
Edellä olleessa listauksessa mittaukset on tehty samanaikaisesti. Erilaiset lukemat voivat tulla jos sokeri on nousussa tai laskussa. Tällaisen pohtiminen käyttäjän kannalta on tarpeetonta, ei siitä mitään tolkkua saa.

Eikös tässä nyt tule se ongelma, että Librehän ei näytä samaa tilannetta kuin sormenpäästä otettu näyte, koska Libre ottaa mittaukset kudosnesteestä ja näyttää sen vuoksi viiveellä?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: timo - Joulukuu 31, 2017, 13:41:00 ip

Eikös tässä nyt tule se ongelma, että Librehän ei näytä samaa tilannetta kuin sormenpäästä otettu näyte, koska Libre ottaa mittaukset kudosnesteestä ja näyttää sen vuoksi viiveellä?

Tulee toki, mutta vaati sen, että vs. on nousemassa tai laskemassa. Eikä öisin, ainakaan jos nukkuu, tapahdu nopeita muutoksia.
On nimittäin melko nopea vs-muutos, jos n. 5 min aikana muutos 2 yksikköä. Tällöin pitäisi veren ja kudosnesteen ero olla teoreettisesti tuon 2 yksikköä.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Reiska - Joulukuu 31, 2017, 13:45:05 ip
Edellä olleessa listauksessa mittaukset on tehty samanaikaisesti. Erilaiset lukemat voivat tulla jos sokeri on nousussa tai laskussa. Tällaisen pohtiminen käyttäjän kannalta on tarpeetonta, ei siitä mitään tolkkua saa.

Eikös tässä nyt tule se ongelma, että Librehän ei näytä samaa tilannetta kuin sormenpäästä otettu näyte, koska Libre ottaa mittaukset kudosnesteestä ja näyttää sen vuoksi viiveellä?
Se viive sensorissa on noin 15 min mutta tuossa vs käyrässä tuskin on mainittavia nousuja ja laskuja jotta tuottaisi merkittävää virhettä vs mittarin tulokseen nähden. Tietääkseni Abbot pyytää (jos näistä valittaa) niin mittaamaan esim. 15 min välein  1 .. 2h ajan niin että ottaa ylös sekä vs mittarin että sensorin tuoloksen. Siitä silloin näkee voiko sensorin viiveellä selittää eroa.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: jester - Joulukuu 31, 2017, 13:46:12 ip
         7.12  libre  sanoo joka kerta .pista pari yksikkoa  lisaa  insulinia.  Lite   sanoo  kaikki on  hyvin.      libre    joutaa  harakoille.   miksi  maksaa  virheellisista  tietoista..minulla on  Performa kaytossa  ja  Lite  varalta.  Litea on  useampaa  mallia saatavissa
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: timo - Joulukuu 31, 2017, 13:50:46 ip
Tavoite 4,5...6 välissä ei ole mikään turha tavoite, eikä edes mahdoton toteuttaa. Viimeksi mitattu oli 5,4 %. Kyllä terveitä ihmisiä on joilla on alle 5 %:n.
On viitteitä siitä, että nykyelämässä ihmisten sokeritaso ruokatottumusten, vähäisen liikunnan yms. takia on yleisesti noussut ja se aiheuttaa kolesterolin nousua ja erilaisia sydän juttuja.

Kyllä terveillä vs. nousee ruokailun yhteydessä esim. 8 tienoolle. Laskee sieltä sitten melko nopeasti alas ja kun sen jälkeen selailla lähellä 4,5 - 5, niin HbA1c pysyy alhaisena.

Käytännössä tuo kaikki kulminoituu insuliiniherkkyyteen. Mitä vähemmällä insuliinilla elimistö tulee toimeen, sen vähemmän verisuonet "vanhenevat".
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Reiska - Joulukuu 31, 2017, 13:55:37 ip
Tavoite 4,5...6 välissä ei ole mikään turha tavoite, eikä edes mahdoton toteuttaa. Viimeksi mitattu oli 5,4 %. Kyllä terveitä ihmisiä on joilla on alle 5 %:n.
On viitteitä siitä, että nykyelämässä ihmisten sokeritaso ruokatottumusten, vähäisen liikunnan yms. takia on yleisesti noussut ja se aiheuttaa kolesterolin nousua ja erilaisia sydän juttuja.

Kyllä terveillä vs. nousee ruokailun yhteydessä esim. 8 tienoolle. Laskee sieltä sitten melko nopeasti alas ja kun sen jälkeen selailla lähellä 4,5 - 5, niin HbA1c pysyy alhaisena.

Käytännössä tuo kaikki kulminoituu insuliiniherkkyyteen. Mitä vähemmällä insuliinilla elimistö tulee toimeen, sen vähemmän verisuonet "vanhenevat".
Näinhän se on.
Terveillä 4,0 ... 6,0 mmol/l on paasto vs-kokeen viitealue. Kun sitä ovat mittailleet ja isolta joukolta
tilastoineet niin keskiarvoksi on saatu noin 4,8 mmol/l.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: ERKKU - Joulukuu 31, 2017, 15:30:01 ip
Veren sokerin mittaus ja sen oikeellisuus on toki moniputkainen juttu ja jokin toleranssi täytyy olla. Mutta nyt saamani lukemat ovat minusta liian isoja. Joitakin aikoja Libre ja liuska ovat samaa mieltä, mutta sitten taas heilahtaa. Kuten näette en halua ruokailun jälkeen isoja nousuja, eli sokeritason tulisi olla jatkuvasti hyvä. Korkein lukema 7.12.-17 klo 8.45 on kummassakin laitteessa korkein, liuskalla 6,3 ja Librellä 9,6, samalla suurin erokin koko aikana.
Eihän niitä sivullisten mittauksia ole paljon, mutta ne muutamat jotka pistivät silmään olivat ennen ruokailua otettuja.
Tuossa kun Reiska mainitsi ison terveiden joukon mittauksia ja tulokseksi on saatu 4,8 mmol/l vastaa hyvin minun tietämystäni asiasta. Tosin epäilen, että tallainen joukko alkaa olla harvinaista laatua.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Reiska - Joulukuu 31, 2017, 16:40:31 ip
Tuossa kun Reiska mainitsi ison terveiden joukon mittauksia ja tulokseksi on saatu 4,8 mmol/l vastaa hyvin minun tietämystäni asiasta. Tosin epäilen, että tallainen joukko alkaa olla harvinaista laatua.
Tuohon joukkoon on siis otettu mukaan ne joilla ei ole diabetekseen yms. viittaavaa.
Keskiarvo on tosiaan tuon 4,8 mmol/l tienoilla mutta kyllä paasto vs arvot jakautuu aika laajalle eli
yksilöistä yms. riippuen paljon alle ja paljon yli ihan tuo labran viitealueen täyttäen.
Sitten ne jotka alkaa valumaan yli viitealueen niin luokitellaan piileväksi diabeteksi jos labrakokeet ei vielä tuo
lopullista diabeteksen diagnoosia.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Reiska - Joulukuu 31, 2017, 17:22:17 ip
Panen liitteenä yhden nettijutun, joka selvittää mitatun sokeritason ja hemoklobiinitason yhteyttä. Bernsteinin mielestä epätarkkojen mittarien valmistajat ovat kehittäneet oman kaavansa Hba1c: ja keskimääräisen sokerin laskemiseksi. Ja se antaisi todellista sokeria matalammat arvot.
Hölmö salaliittoteoria että jotkut mittarivalmistajat olisi peukaloineet tuon vs keskiarvoa ennustavan kaavan näyttämään
todellista alemmas. Kaavan tarkensi se tutkimusryhmä joka oli tehnyt alkuperäisenkin tutkimuksen. He laajensivat tutkittujen joukkoa ja ottivat mukaan vielä eri rotuja. Se kaava hajontoineen on aikamoinen yleiskeskiarvo ja siihen kyllä mahtuu tuloksia sekä ylä- että alakanttiin.

Nykyään on mahdollsita itse seurata omaa vs keskiarvoa tarpeeksi tarkasti ja verrata sitä labran HbA1c arvoihin. Kun tuloksia kertyy tarpeeksi niin siitä saa muunnettua omaan kehoon sopivan yksilöllisen kaavan. Keskiarvon laskemisessa pitää vaan olla tarkkana ja se pitäisi tehdä uusimpia vs arvoja painottaen jos vs tasossa on tapahtunut selvä muutos viimeisen 2 .. 3 kk aikana.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: äskoo - Joulukuu 31, 2017, 21:15:04 ip
Kun kudosnesteestä mitataan, yksilölliset erot ovat huomattavia. Minulla on ilmeisesti hyvät ”sensorointikudokset”, kun Medtronicin sensoreilla erot sormenpäämittauksiin yleensä 0,0-0,2 mmol/l. Vain, jos vs nousee tai laskee hyvin nopeasti, ero on noin 0,5 mmol/l. Tiedän monia, joilla erot samalla sensorilla ovat kokonasia yksiköitä. Erot eivät siis välttämättä johdu niinkään laitteesta, vaan kudoksista?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: mummukka - Tammikuu 01, 2018, 18:59:42 ip
Täällä heittää myös sormenpää mittaukseen nähde  varsinki  jos on korkealla ja  nousussa  samoin täytyy jaksaa odottaa n.3 tuntia ruokailusta silloin on suunilleen sama lukema ainakin jos sensori näyttää tasaista .
Muuten on loistava vehje hyvä mitata melkein missä vaan ja usein niinpä hypot vähentyneet.
Huomenna tarttis taas yrittää irrottaa tuo libre se pysyy kiinni vaikka pyörin  nukkuessa ja muutenkin takertunu osunu pinnatulin karmiin puseron hihaan eikä mitään merkkiä irtoamisesta . TYKKÄÄN
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Kaisa81 - Tammikuu 13, 2018, 22:57:35 ip
Mulla oli Libre käytössä 14 kk. Ihan loistava vehje mun mielestä. Toimi mulla tosi hyvin, oli helppo ja nopea käyttää, pysyi paikallaan ja auttoi ihan älyttömästi verensokereiden hallinnassa. Tällä viikolla Libre vaihdettiin Eversenseen ja vaikka en nyt vielä yhtään tykkääkään siitä, niin hyvä, että vaihdettiin. 2 viimeistä sensoria ärsytti ihoa tosi paljon, vaikka aikaisemmin ei ole ollut mitään iho-ongelmia. Kun irroitin viimeisen Libren, iho sensorin alla oli kirkkaanpunainen ja rakkulainen ja iho oli ihan rikki ja tuntui siltä, kuin olisi palanut. Ilmeisesti olen tässä reilun vuoden käytön aikana herkistynyt Libren liimalle.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Iida - Helmikuu 12, 2018, 14:12:16 ip
Onko muille tullut herkistymisiä Libren sensorin liimalle? Olen jostain lukenut, että 4-5 kk:n kuluttua sensoreiden käytöstä nimenomaan aikuisille alkaa tulla iho-ongelmia. Lapsilla/nuorilla ei kuulemma tätä ilmiötä olisi.

Itselleni kävi samoin kuin Kaisa81:lle. Mutta minulla herkistyminen tapahtui alle puolessa vuodessa. Olen vaihtanut Libren paikkaa ja vuorotellut käsivarsia. Sensorin paikka paistaa himmenevät punaisena laikkuna jopa 4-6 viikkoa, kunnes häviää kokonaan. Yhä uuden sensorin jälkeen tulee aikaisempaa pahempi jälki, kun sensorin ottaa pois. Viimeisin oli kirkkaanpunainen, verestävä, rakkulainen. Jäljen paraneminen on kesken ja se on nyt (1 vko 3 päivää) rupeutumsvaiheessa. Mietin epätoivoisesti, että miten jatkossa...

Olen käyttänyt viimeisimpien sensoreiden alla apteekista saatavaa suojasuihketta, mutta se ei auta. Pitää vielä kokeilla, onko suihke ollut jopa pahempi kuin ilman suihketta.

Onko ideoita? Oletteko kokeilleet sensoreita muualle kroppaan käsivarsien lisäksi? Miten ihonne reagoi? Ovatko mittaustulokset olleet mielestänne luotettavia. Abbotthan ei suosittele kiinnittämään sensoria muualle kuin käsivarteen. Kesään mennessä käsivarret tulevat olemaan järkyttävän laikkuiset...
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: RR huipussa - Helmikuu 12, 2018, 19:30:51 ip
Itsellä Libre ollut nyt käytössä myös 14 kk. Aiemmin olen saanut reaktioita jopa labran ihoteipeistä, mutta Libren kanssa ei mitään ongelmaa. Sensorit kaikki pysyneet hyvin paikoillaan. Ainoa jälki on kiinnitysteipin jälkeinen "liimarengas", mutta se lähtee ruokaöljyllä pois. Yleensä irrotan sensorin teipistä ja rasvaan tarran ja otan sitten tarran irti ihosta. Vuorottelen käsivarsia ja pidän sensoria olkavarren ulkosyrjällä. Kaksi kertaa kokeillut sisäsyrjällä, mutta silloin vs erot vereen olivat todella huimat. Ei mitään tolkkua: libre näytti 3,0 mutta vs olikin 11 luokkaa. Libre minulla voimassa toistaiseksi, sillä en tunne hypoja lainkaan ja ajan pitkää työmatkaa. Pelkkä pitkä työmatka riitti saamaan Libren.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Deippa - Helmikuu 13, 2018, 09:49:29 ap
En tiä kummassa vikaa lukijassa vai ite sensorissa, kun ei meinaa millään ottaa lukemaa välillä. Aamulla piti kolmeen kertaan yrittää kun kahesti tuli aikakatkaisu vastaan, ennenkö suostui ottamaan lukeman. Pitänee kokeilla vielä seuraava sensori niin näkee onko siinä vika vai lukijassa, joka on kyllä muutamia kertoja tippunu lattialle...
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: timo - Helmikuu 13, 2018, 15:50:15 ip
En tiä kummassa vikaa lukijassa vai ite sensorissa, kun ei meinaa millään ottaa lukemaa välillä.

Ei sinulla varmaan käytettyä sensoria ole enää tallessa? Voisit kokeille onnistuuko sen "lukeminen" paremmin vai samalla tavalla käytössä olevan.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: RR huipussa - Helmikuu 13, 2018, 17:38:50 ip
Hei.
Kokeileppa Deippa seuraavia :
-Ensimmäinen olisi laitteen 'uudelleen käynnistys', joka käytännössä tapahtuu niin että laitteen kotinäppäintä (sininen) painetaan pohjaan yhtäjaksoisesti 30 sekuntia pohjaan. Näyttö saattaa vilkkua/ mennä hetkellisesti pimeäksi, mutta älä näistä välitä, jatka vain napin painamista kunnes 30 sekuntia on kulunut.

-Toinen mitä vielä kokeilisin, on nimeltään Lukulaitetesti. Tämän löydät lukijan asetuksista. Lukijassa valitse lukijassa rataskuvake näytön oikeassa ylänurkassa, valitse Järjestelmän tila --> Lukulaitetesti. Testi mittaa mm. näytön toimivuutta, ääniä/värinää. Valitse siis aina seuraava, kun edellinen on valmis.

Sain nämä ohjeet Abbott:lta.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: unse - Helmikuu 14, 2018, 08:21:29 ap
Tämä on ainaki ollu tosi tyytyväinen Libreen, auttanu ja helpottanu todella paljon tätä d-elämää. Nyt eilen löysin puhelinsovelluksen Libreen, jolla pystyisi itse luurilla lukemaan sensorin, mutta en ole vielä uskaltanut kokeilla. Jos vaikka menee lukemat ja tuo varsinainen lukulaite jotenki sekasin... :P Kellään kokemusta tästä sovelluksesta?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: NBL - Helmikuu 14, 2018, 10:42:27 ap
Avaisitko vähän minkä sovelluksen olet löytänyt? Ainakin Glimpin manuaalissa lukee puhelimet mitkä toimii ja mitkä voivat rikkoa sensorin. Esimerkiksi samsung galaxy s7 voi rikkoa sensorin ja samsung galaxy s7 edge on luotettujen laitteiden listalla. Meillä on moniakin eri ohjelmia / laitteita käytössä aina tilanteesta riippuen. Esimerkiksi puhelinta on mukavampi pitää uimahommissa mukana ja lukea arvot sillä kun on  ip67 luokiteltu, ei paljon vesi haittaa.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: unse - Helmikuu 14, 2018, 15:32:43 ip
Avaisitko vähän minkä sovelluksen olet löytänyt? Ainakin Glimpin manuaalissa lukee puhelimet mitkä toimii ja mitkä voivat rikkoa sensorin.

Play -kaupasta löyty ihan Freestyle LibreLink. Ja tän päivän oon sitä käyttäny, vähä heittelee lukulaitteen kanssa lukemat mut ei huomattavasti.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: UUmikko - Helmikuu 15, 2018, 20:46:58 ip
Olen itse käyttänyt aiempaa puhelinsovellusta (Librelink, joka ei ollut virallisesti saatavilla Suomessa) syyskuusta asti ja kaikki sensorit ovat toimineet normaalisti.
Nyt sitten reilun viikon olen käyttänyt tätä uutta sovellusversiota, kun tuli vihdoin myös virallisesti Suomeen.

Itse olen huomannut tuon ajoittaisen arvojen heittelyn lukulaitteen ja puhelimen välillä.
Joku täällä kirjoitti, että sensori normaalisti tallentaa tulokset 15 min välein, mutta jos skannaa useammin niin sitten aikaväli on minuutti.
En tiedä johtuisiko tuo tulosten heittely tästä.

Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: ERKKU - Helmikuu 20, 2018, 10:09:13 ap
Nyt voisin taas panna kokemukseni Librestä paperille. Olen aikaisemmin moittinut epätarkkuutta ja kyllähän sitä on edelleenkin. Sillä tavalla en voi yksin siihen luottaa, koska heitot ovat "liian" suuria minun käyttööni. Pitkän paaston jälkeen aamulla ja aamuyön tunteina, kun sokeri on 5 paikkeilla kumpikin mittaväline antaa koht. saman tuloksen. Mutta kun / jos lukema on 5..7 välillä Libre saattaa antaa 1...3 suurempia lukemia, kuitenkin niin, että Libre näyttää korkeampia. Sillä tavalla Libre on kätevä, että liikkuessaan voi seurata muutoksia.
Tämän vuoden alusta meidän piirissämme annetaan 9 kpl / vuosi Libren antureita. Hyvä alku...kunhan tarkkuus vielä paranee.
Lääkärissä käynti oli pari viikkoa sitten (1x/v) ja tulokset olivat ihan ok. Mittarin 30 vrk lukemien keskiarvo ja A1c lukemana (%) olivat samat. Itse asiassa en ole kiinnostunut A1c:stä koska sehän ei anna tietoa kuin lääkärille, ja hänkin oli kiinnostunut "enempi" sokerikäyristä. Eli haluan jokaisen lukeman sillä hetkellä olevan hyvän. Viikon mittainen historian häntä on riittävä ja kyllä kirjaan lukemia jo muistini takia.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Raikke - Marraskuu 17, 2019, 17:37:58 ip
Hei,  sain pari sensoria terveyden huollosta, ikäänkuin varmistukseksi, vaikka olenkin 2-tyyppiä.
No, eiväthän nuo kestä alkuunkaan ihossa kiinni!?
Eka lähti 6 vrk. kuluttua, saunan jälkeen pois. vToinen kesti 10 vrk, ja taas saunan jälkeen irtosi.
Todella surkeaa liimaa noissa, vesi ja kuuma on irroittanut yli puolet tarrasta, kun sitä sitten tutkii.
En ainakaan omalla rahalla tuollaisa osta yhtään kpl., susia ovat, liiman suhteen. Muutenhan ne on loistavia.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Deippa - Marraskuu 20, 2019, 12:36:18 ip
öö, no tuotetukeen valitus etteivät pysy kiinni ja saat tilalle uudet.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: ERKKU - Marraskuu 20, 2019, 21:29:27 ip
Osta kirurgista teippiä ( 3M Micropore) ja siitä anturin yli, niin pysyy.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: röllipetteri - Marraskuu 20, 2019, 23:32:35 ip
Mulla tosi tiukasti vedetty libren ja miaomiaon päälle urheiluteipit ja ne on pysyny koko 2 viikkoa saunat ja muut pukemiset. Nyt ollu reidessä kuukauden ja ihan ok paikka.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Raikke - Joulukuu 06, 2019, 20:15:31 ip
öö, no tuotetukeen valitus etteivät pysy kiinni ja saat tilalle uudet.

Ei tietenkään saa, koska ne on terveydenhuoollon kauttaa saatuja
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Raikke - Joulukuu 06, 2019, 20:16:15 ip
Osta kirurgista teippiä ( 3M Micropore) ja siitä anturin yli, niin pysyy.

Koko ajatus nebee plörinäksi, jos sitä joutuu teippailemaan....
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Reiska - Joulukuu 07, 2019, 11:00:27 ap
öö, no tuotetukeen valitus etteivät pysy kiinni ja saat tilalle uudet.
Ei tietenkään saa, koska ne on terveydenhuoollon kauttaa saatuja
Kyllä voi reklamoida maahantuojalle myös tuossa tilanteessa.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: vanhaäreä - Joulukuu 08, 2019, 18:53:28 ip
Olen tyytyväinen Libreen ja ostamaani Miaomiao Smart Readeriin, se näyttää kudossokerin tason 5. minuutin välein ja kirjaa ne älypuhelimeen joka välittää viimeisimmän arvon älykellosovellukseen. Libre+Reader laiteyhdistelmää suojaan apteekista saatavalla putkisiteelä jonka kiinityksen varmistan lyhyillä Medipore ihohteipin palasilla. Suihkuun menessä otan putkisiteen pois, suojaksi  laitan leveän kuminauhan.
Noilla konsteilla putkiside ei kastu ja kestää hyvin 14 vuorokautta. Libren kiinnitysteippi ei aiheuta minulle iho-ongelmia, Miaomiaon teipistä käytän vain Libreen liimautuvaa pientä osaa.
Putkiside+teippiviritelmä pitää ja suojaa hyvin.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: röllipetteri - Huhtikuu 25, 2020, 09:03:09 ap
Mulla sama setti kuin äreällä iphone/iwatch systeeminä jotka ostin käytettyinä kuten miaomiaonkin. Hälytykset ja kalibrointipyynnöt saa suoraan kellosta ja ennusteetkin. Kellossa näkyy myös vuorokausikäyrä nightguard apilla mutta harvemmin sitä kattelen. Spike appi toimii taas joten vaihdoin tomaton spikeen jossa paljon paremmat ominaisuudet. Käytän paljon bolus calculatoria ja ennustekäyrää sitten korjauksiin. Tulokset siirtyy nettiin nightguard pilveen josta hoitsut saa raportit halutessaan. Erittäin tyytyväinen libre/spike/miao/iphone/iwatch pakettiin mutta alkuräpläämistä oli ihan liikaa mielestäni. Käytän nykyään libreä sisäreisissä kunnon teipeillä jotka repii karvat poistettaessa.

Yhden sensorin olen palauttanut viallisena nyt kahden vuoden ajalla.

Optimi olis automaattipumppu joka toimii helposti ja varmasti ja päälle vähähiilarinen ruokavalio jottei tulis paljon piikkejä. Teen paljon 2-3 tunnin kävelyjä ja silloin kellosta on paljon huötyä kun helposti voi nähdä laskevan sokerin ja joko säätää basaali nollaan tai ottaa hiilaria.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: ERKKU - Toukokuu 20, 2020, 10:25:20 ap
Pieni juttu tuli mieleen. Dialääkärillä käydessä hän tutki Libren tuloksia ja jupisi, ääneen kylläkin, että tuossa on anturi päässyt irti, jonkin verran, ei kokonaan. Parempia kiinnityskeinoja ei siinä arvioitu. Siihen mennessä olin käyttänyt teippiä yhteen suuntaan, mutta nyt käytän teippiä ristiin ja mokkula pysyy hyvin kiinni. Olevinaan on ollut "parempia" lukemia sen jälkeen. Onko laatu muuten parantunut vai pelkkä teipitys aiheuttanut sen.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Reiska - Toukokuu 20, 2020, 13:26:07 ip
Jos teippi antaa periksi ja sensorin lanka pääsee liikkumaan niin varmasti se tuloksien heilahteluna näkyy.
Silloin kun Libreä käytin niin minulla kyllä oli enimmäksen ongelmana saada se teippi irti 14 vrk käytön jälkeen.
Iholla pysymiseen saattaa vaikuttaa puhdistaako ihon sillä lapulla ennen asennusta ja miten paljon käy suihkussa.
Hei senjälkeen kun Libre on kiinnitetty niin ei kannattaisi käydä suihkussa tai saunassa.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: ERKKU - Toukokuu 20, 2020, 14:41:14 ip
Miten 2 viikkoa ilman suihkua tai saunaa? Aikaisemmin kirjoitin tästä. Tämä on hyvä pysyy koko 2 viikkoa "kirurginen teippi ( 3M Micropore) ja siitä anturin yli, niin pysyy."
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: ERKKU - Toukokuu 20, 2020, 14:43:34 ip
Lisäisin vielä, että näitähän yhteiskunta tarjoaa, ei ole muita ratkaisuja ilman omaa rahaa. Suihkun ajaksi sitä ei saa pois.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Reiska - Toukokuu 20, 2020, 15:45:37 ip
Miten 2 viikkoa ilman suihkua tai saunaa?
En minä tarkoittanut että kokonaan on ilman suihkua/saunaa.
Jos tunnin sisään asennuksesta käy suihkussa niin teipin liima ei ole vielä siinä vaiheessa kunnolla jämähtänyt kiinni.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: Reiska - Toukokuu 20, 2020, 15:48:27 ip
Suihkun ajaksi sitä ei saa pois.
Ainakin minulla se pysyi aika hyvin kiinni normaalin pituisissa suihkuissa.
Tosin kyllä joskus tein niin kun oli aika vaihtaa sensori niin tein irroituksen vasta suihkussa käytyä ja
se selvästi helpotti irroitusta kun teippi oli vettynyt.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Freestyle Libren käytöstä
Kirjoitti: ERKKU - Toukokuu 20, 2020, 16:58:05 ip
Aiemmin mainittu teippi on erikoinen verrattuna tavallisiin teippeihin, että ei voi verrata samana päivänä. Pysyy mutta irtoaa kuitenkin hyvin eikä jätä liimaa iholle. Jos jotakin voisin mainostaa se on tämä.