Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Diabetes yleensä => Aiheen aloitti: ergava - Huhtikuu 08, 2016, 10:56:54 ap

Otsikko: Keljut D enkat
Kirjoitti: ergava - Huhtikuu 08, 2016, 10:56:54 ap
 >:(
Otsikko: Vs: Keljut D enkat
Kirjoitti: ergava - Huhtikuu 08, 2016, 10:59:51 ap
http://www.ylakarjala.com/uutiset/uutis-alueet/ulkomaat/item/102092-diabetesta-sairastavien-maara-kasvaa-halyttavaa-vauhtia
Otsikko: Vs: Keljut D enkat
Kirjoitti: E O J - Huhtikuu 08, 2016, 11:48:13 ap
Kas tässä TS:n julkaisema versio lähes samasta aiheesta: Diabeteksen hoitokulut... (http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/859547/Diabeteksen+hoitokulut+vievat+15+prosenttia+terveydenhoitokuluista)

Juttuun on liitetty myös pari suorasukaistakin suorasukaisempaa kommenttia...  :o

Otsikko: Vs: Keljut D enkat
Kirjoitti: Pläski - Huhtikuu 09, 2016, 03:27:48 ap
Noissa lehtiartikkeleissa onkin kerrottu pääasiallinen syy (pätee D2-tyyppeihin): ruoka on hyvää ja sitä on riittävästi vähäisen liikkumisen ohella. :)

Nimimerkki ENEDillä juuri 70 % insuliinin kulutusta vähentänyt. :)
Otsikko: Vs: Keljut D enkat
Kirjoitti: ergava - Huhtikuu 09, 2016, 06:46:15 ap
Mielestäni puhut kaiken yleistävää potaskaa
Otsikko: Vs: Keljut D enkat
Kirjoitti: äskoo - Huhtikuu 09, 2016, 08:06:33 ap
Pojat, pojat!
Molemmat tavanneena väitän, että painitte eri sarjoissa. ergava ei millään voi saada samanlaisia tuloksia kuin Pläski, kun painossa ei juurikaan ole pudotettavaa ja insuliinimääräkin on hyvin kohtuullinen (10 ky).

Tunnen nykyään aika monta kakkostyyppiä, jotka ovat normaalipainoisia, liikkuvia ja pieniruokaisia, joten perintotekijät tms ovat suurempi tekijä kuin elintavat.
Otsikko: Vs: Keljut D enkat
Kirjoitti: V. Kuutti - Huhtikuu 09, 2016, 11:17:45 ap
Vastenmielistä syyttelyä, vieläpä omien kesken!

Yhä on, sitä paitsi, selvittämättä diabeteksen oikea synty syy. Suolistohormoneja tutkitaan kiivaasti. Toivossa on löytää se alkuperäinen syy, joka ei todellakaan ole joku lusmuilu tai ihmisen velttous!
Otsikko: Vs: Keljut D enkat
Kirjoitti: E O J - Huhtikuu 09, 2016, 11:57:11 ap
Tunnen nykyään aika monta kakkostyyppiä, jotka ovat normaalipainoisia, liikkuvia ja pieniruokaisia, joten perintotekijät tms ovat suurempi tekijä kuin elintavat.

Kyllä.
Lisäksi on mahdollista, että jokin lääketieteellinen toimenpide on antanut alkusysäyksen diabeteksen muodostumiseen, ja tauti on sitten "vanhaa tapaa noudattaen" luokiteltu tyyppi kakkoseksi, vaikka kliininen kuva ei millään tavoin olisi sopinut siihen   :-\  (Lääkäritkin voivat joskus silloin tällöin erehtyä)

Otsikko: Vs: Keljut D enkat
Kirjoitti: E O J - Huhtikuu 09, 2016, 12:17:27 ip
Toivossa on löytää se alkuperäinen syy, joka ei todellakaan ole joku lusmuilu tai ihmisen velttous!

Yleistät liian rajusti. On päivänselvää, että diabeteksellä voi olla useampia kuin yksi "alkuperäinen syy"  >:(

Esimerkiksi muuan suomalainen Långbacka-niminen mies (taisi olla Ralfin veli...) sairastui aikoinaan selvään diabetekseen, joka saatiin parannettua, kun pitkien jahkailujen jälkeen havaittiin sen johtuneen hänen aivoissaan löydetystä liikakasvusta. (Kyseinen tarina löytyi taannoin muistaakseni yhdestä vuonna 2006 julkaistusta Diabetes-lehdestä) 

Myös erinäiset haimaan kohdistuvat operaatiot voivat johtaa diabetekseen  :(

Samalla on myös täysin selvää, että maailmanlaajuisesti diabeteksen lisääntyminen selittyy ennen kaikkea lusmuilulla tai ihmisten velttoudella. Mutta kaikki diabeetikot eivät todellakaan ole itse kyenneet vaikuttamaan oman diabeteksensa syntyyn. Tämä koskee ennen kaikkea ykköstyypin, mutta myös osaa kakkostyypin diabeetikoista.

Otsikko: Vs: Keljut D enkat
Kirjoitti: Pläski - Huhtikuu 11, 2016, 15:31:43 ip
No en ainakaan loukkaantunut tuosta kommentista. Tottahan tuo oli rankkaa yleistystä. Eikä todellakaan päde kaikkiin vaan yleensä suuntaa kyllä näyttää. Minä olen tässä ENEDin kanssa huomannut, miten paljon insuliinin tarve riippuu ensinnäkin kehon painosta ja toiseksi syötävästä massasta.

Asiaan voi vaikuttaa sellainenkin seikka, että entisaikoina ei ole paljon puhuttu sokeritaudista. Ennen aikaa, jolloin olin lapsi. Silloin kyllä joku tuttu vanhus mainitsi sokeritaudin. Mutta se oli kaukainen asia.
Otsikko: Vs: Keljut D enkat
Kirjoitti: ergava - Huhtikuu 11, 2016, 19:27:03 ip
Pläski
Olihan tuo minulta liian oikoinen päätelmä. D2 on nyt toisessa polvessa.