Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Diabetes ja raskaus => Aiheen aloitti: eventyr - Tammikuu 02, 2016, 16:16:41 ip

Otsikko: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Tammikuu 02, 2016, 16:16:41 ip
Uusi vuosi, uusi ketju.  :)

Olen itse D1 vuodesta 2002, minkä lisäksi löytyy kilpirauhasen vajaatoiminta. Lupa on saatu joulukuussa, ja pienen soutamisen ja huopaamisen jälkeen yrittäminen on nyt "virallisesti" aloitettu. ;) Tosin en näin aluksi aio yrittää etsiä ovulaatioita laskemalla tai tikuilla, katsotaan ensin jos on tullakseen ihan vaan perusmeiningillä (ehkä huono sana, mutta en tiedä, miten muutenkaan sitä kutsuisi  ;D).

Toivottavasti täältä löytyy muitakin vauvakuumeilijoita! :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Anoppilainen - Tammikuu 03, 2016, 01:37:33 ap
Täälläkin kuumeillaan edelleen.

D1 vuodesta -99 ja pumppuun siirrytty 05/2015. Lupa saatu 08/2015 ja parin viikon takainen hobiskin oli inan laskenut eli 6,7.

Nyt tosin huoleksi tullut kuukautisten poisjääminen. Suunnilleen kolmisen kuukautta sitten viimeksi, pillerit jätetty pois 04/2015. Negaahan testit näyttävät - ei ole mitään oireitakaan. Ensi viikolla lienee soitto gynelle, että mitäs tehdään. Varmaan jonkinlainen "käynnistys" edessä. Aloitin vakityön 11/2015 millä varmaan osuutta asiaan, mutta luulisi jo kehon siihen tottuneen - en ainakaan mielestäni stressaa. Liikunkin nyt enemmän, kun olen töissä, mutta...

Ota tästä sitten selvää. Ajoittain epätoivo ja luovuttaminen käväisevät mielessä.

EDIT: Helmikuussa tulee täyteen 30v. mikä kyllä stressaa: sen jälkeen ei ole paluuta. Paljon on jäänyt saavuttamatta ja tuntuu, että lapsen saaminen on yksi niistä. :/
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Tammikuu 03, 2016, 12:37:33 ip
Höh, kurja juttu tuo kuukautisten poisjääminen.. Toivottavasti sille löytyy syy, joka on helppo hoitaa! Keltarauhashormonilla yleensä kai saadaan kuukautiset "käyntiin", sitä mulle ainakin meinattiin määrätä, kun joskus teininä menkat loppui yhtäkkiä.

Ja täällä on vähän sama juttu: jossain vaiheessa asetin itselleni sellaisen tavoitteen, että kolmikymppisenä olisi vähintään yksi lapsi.. Ja kesäkuussa se tulee täyteen. Mutta toisaalta elämää on vielä paljon edessä, eikä loppujen lopuksi omalla kohdalla olisi ollutkaan hyvä idea hankkia lapsia aikaisemmin.

Tsemppiä kuumeiluun!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Neene - Tammikuu 05, 2016, 10:51:29 ap
Täällä kans :)

Oon 32v, dm1 vuodesta -87. Liitännäisiäkin löytyy ihan liikaa :/

Sain terveen lapsen v.2011 todella vaikean raskauden jälkeen.
Oon ollu nykyisen mieheni kanssa 2v ja lähes koko ajan (ja ennen sitä,) on ollu vauvakuume. Pitkäksi aikaa työnsin sen pois, koska munuaiset ei oo ihan terässä ja meinasivat pettää jo ekassa (yllätys)raskaudessa.
Tänään masennuin täysin, ku sain uusimmat lab-kokeet ja kaikki arvot olivat huonontuneet, vaikka oon tehny kovasti duunia niiden parantamiseksi. Ens viikolla ois lääkäri ja tarkotus puhuu asiasta.

No mut aina saa haaveilla :) <3
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Tammikuu 07, 2016, 12:12:44 ip
Tervetuloa joukkoon Neene! :)

Mulla ei vielä ole liitännäisiä *koputtaa puuta*, mutta tasapainon kanssa on vähän taistelua täälläkin... Hoba on kyllä ollut hyvä, mutta arvoissa on liikaa vuoristorataa. Tosin nyt näyttäisi siltä, että hormonaalisen ehkäisyn lopettaminen on tasoittanut sokereita PALJON.

Harmi, ettei lääkärit tunnu oikein tietävän, miten iso vaikutus tällä on, mulle on d-lääkäri iloisesti uusinut ehkäisyreseptejä sen kummempia kyselemättä/varoittelematta. Olisin nimittäin siirtynyt käyttämään muuta ehkäisyä jo ajat sitten, jos olisin tiennyt, että se vähentää heittelyä näin selkeästi.

Tsempit lääkärin kanssa keskusteluun, toivottavasti saat tukea vauvahaaveille ja arvojen parantamiseen :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Neene - Tammikuu 08, 2016, 09:50:04 ap
Mulla hobis vissiin huonontunu ku supermatalat jääneet pois, mut liian korkeet ei samassa suhteessa. Nyt oonki ollu tosi tarkka verensokerin kans ja pistäny rohkeesti enempi bolusta aterioille ja korkeisiin. Eilinen oli mulle menestystarina ku vs kävi korkeimmillaan vain 12,4 :`D

Jännittää kyllä se lääkäri. Toisaalta toivon, et se sanois jyrkän ein, että voisin lopettaa tän haihattelun. Toisaalta toivon, et antais toivoa uudesta nyytistä <3
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Kaisa81 - Tammikuu 08, 2016, 14:54:12 ip
Mullakin vauvakuume vain pahenee koko ajan. Kovasti haluaisin mun lapselle sisaruksen. Tällä hetkellä on kyllä se tilanne, että mies ei halua toista lasta ainakaan nyt, kun ekakin on vielä niin pieni. Toisaalta nyt on niin helppoa yhden lapsen kanssa ja välillä hirvittää ajatus, että kuinka me pärjättäisiin, jos lapsia olisikin kaksi. Nyt yhden kanssa on helppo mennä ja tehdä kaikenlaista, kun ei muuta kuin lapsi rattaisiin ja menoksi. Entä sitten jos olisi vielä vauvakin? Meillä ei ole autoa, joten liikkumisen kanssa tulisi aika paljon ongelmia. Lisäksi asunto varmaan kävisi ahtaaksi. Rahat loppuisi kesken. Väsymys kasvaisi mahdottomaksi. Mutta silti pikkuisen haikeana katselen raskaana olevia naisia ja perheitä, joissa on usempi kuin yksi lapsi.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Cake - Tammikuu 08, 2016, 23:16:25 ip
Nyt on jo pakko itsekin rohjeta mukaan kirjoittelemaan. Mulla on ollut D1 kolmetoista vuotiaasta asti ja nyt ikää 26 v. Jonkin asteinen vauvakuume on ollut jo varmaan pari vuotta, ja aktiivisemmin vauva-asian eteen aloin tehdä työtä, kun sain insuliinipumpun reilu vuosi sitten.
Sokerit sain jo aika hyvin kuosiin ja tulinkin raskaaksi loppukesästä, mutta ekassa ultrassa selvisi, että sikiö oli kuollut. Keskenmeno oli kyllä aika rankka kokemus ja mulla on mennyt aikaa toipua siitä henkisesti.
Nyt kuitenkin on jo tullut fiilis, että olisi kiva alkaa yrittää uudestaan, mutta koko marras- ja joulukuu meni sairastaessa (megaflunssa ja perään vielä influenssa) niin hobis on varmaan yli 8!  :-\ Joten kuume olisi kova, mut saapa nyt nähdä koska saa taas sokerit niin hyvään malliin, et uskaltaa rueta taas yrittämään..
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Tammikuu 10, 2016, 13:22:23 ip
Minkä ikäinen sun ensimmäinen lapsi on, Kaisa? :) Itsekin kyllä haluaisin varmaan useampia lapsia, kun itselle on sisarukset olleet niin tärkeitä, enkä haluaisi oman lapsen jäävän ainoaksi... Mutta onhan siinä sitten tosiaan omat haasteensa. Ja tosiaan pitäisi nyt ehkä ensin katsoa, saadaanko sitä yhtäkään.  ::)

Tervetuloa joukkoon Cake! Varmasti on ollut rankka kokemus, toivottavasti sulla sokerit tasaantuvat ja uudella yrityksellä käy paremmin  :)

Täällä on jotenkin jännä olo, kuitenkin sitten vähän laskeskelin, koska ovulaatio todennäköisesti olisi (7.1.), ja nyt sitten arvon, että olisiko tärpännyt.  Ja tämän seurauksena tietty huomaan kaikenlaisia oireita, joista varmaan suurin osa on mielikuvituksen tuotetta. :D No, parin viikon päästä sen sitten näkee.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Kaisa81 - Tammikuu 10, 2016, 22:31:28 ip
Mun Maija-tyttö täytti joulukuussa vuoden. Jos piakkoin tulisin raskaaksi, niin lapsille tulisi n. 2 vuotta ikäeroa. Ei se mikään pieni ikäero ole. Mulla ja mun siskolla on ikäeroa 1 v 3 kk. Mulla on itsellä 3 sisarusta ja sisaruksen haluaisin omallekin lapselle. Mutta aika paljon tässä kaikki asiat vielä mietityttää. Ja mullahan on ollut vasta yhdet kuukautiset synnytyksen jälkeen, joten en olisi aikaisemmin edes voinut tulla raskaaksi. Kovasti myös tahtoisin kokea raskauden ja synnytyksen vielä kerran. Raskausaika oli aivan ihanaa aikaa ja synnytys mahtava kokemus. Mutta tällä hetkellä en siis tee asialle yhtään mitään, vaikka kova vauvakuume onkin. Meille tuskin tulee toista lasta tänä vuonna.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Tammikuu 12, 2016, 14:09:29 ip
Pari vuotta kuulostaa sopivalta ikäerolta - toivottavasti teillä tilanne muuttuu niin, että on mahdollista yrittää pikkusisarusta :) Kiva myöskin kuulla positiivisesta raskaus- ja synnytyskokemuksesta, kun välillä tuntuu siltä, että niistä löytää enimmäkseen vaan niitä kauhukertomuksia...
Tsemppiä vauvakuumeeseen joka tapauksessa!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Neene - Tammikuu 12, 2016, 19:59:29 ip
Huomenna ois dm-lääkäri.. Jänskättää! Vs-arvot olleet monta päivää tosi hyviä, kunnes tänään kosahti. Kanyyli veti huonosti ja vs pomppas 20 :( Nyt ei meinaa millään laskea.

Munkin raskaus ja synnytyskin vähä ovat enemmän kauhua ku omediaa. Jos joku haluaa vanhasta blogistani asiasta lukea, niin pistä yv :)

Muistan Kaisa roikkuneeni palstalla sillon, ku viimeksi vasta kuumeilit. Ihanaa, et sait sittemmin oman nyytin :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Tammikuu 14, 2016, 12:20:41 ip
Toi on kyllä niin perus, että just ennen lääkärikäyntiä tulee arvoihin ihme heittoja.. :( Toivottavasti käynti meni kuitenkin hyvin.

Mulla on ollut outoa hypoilua viime päivät, eilenkin yhtäkkiä näkö sumeni aamupalapöydässä. :S Välillä tuntuu, että on koko ajan nälkä ja välillä taas, että mikään ei maistu. Tai pahimmillaan molempia yhtä aikaa :D Ja tietty toiveikkaana mietin, olisko kyse alkuraskauden oireista.. Aika kuluu niin tuskaisen hitaasti, vielä ei varmaan kuitenkaan ole mitään järkeä lähteä tekemään testiä.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Neene - Tammikuu 16, 2016, 12:17:35 ip
Sain sinänsä ihan hyviä uutisia :) Kaikki arvot ovat parempia kuin ennen ensimmäistä raskautta. Puhuttiin, että ei edes suunnitella asiaa ennen ku hobis 6 pilkku jotain. Kesällä käyn keskustelukäynnillä Naistenklinikalla eli siinä ois mulle sit tavoitetta sokeriseurantaa :D

Sovittiin käynnillä, et alan käyttämään pumpun boluslaskuria. Se onkin ollut yllättävän kätevä! Joka kerta ku oon tehny erilailla ku se ehdottaa, on menny vähä pieleen :`D Pääsin myös testiryhmään kokeilemaan uutta sensorivs-mittaria Saa mun ruiset sormenpäät levätä ku mitata tarvii vaan hypoissa :)

Mulla oli raskauden ensioireet selittämättömät järkyt hypot. Toivottavasti toi enteilis sulla samaa eventyr <3
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Tammikuu 18, 2016, 12:55:18 ip
Kiva, että käynti meni hyvin :) Kuulostaa hyvältä myös toi boluslaskuri, vaikken pumppujutuista niin paljon tiedäkään, kun käytän kyniä.

Haaveilen itsekin sensoroinnista, alkaa olla sormenpäät aika kauheassa kunnossa, kun olen nyt ensimmäisestä suunnittelukäynnistä lähtien mitannut paaljon.. Jossain vaiheessa pääsen varmaan riitelemään hoitotarvikejakelun kanssa, että saan tarpeeksi liuskoja. :P

Toivotaan, että enteilis <3 Vaikka en kyllä tiedä, kumpi pelottaa enemmän: se että on raskaana vai se että ei ole :D Viikko vielä piinailua jäljellä.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Tammikuu 20, 2016, 14:45:59 ip
Täällä jatkuu hypot, ja thyroxin-määrää lisätään. Kävin siis maanantaina labrassa ja tänään oli lääkärin soittoaika. Jotenkin ihanan positiivinen lääkäri kyllä, kun totesi että "Sitten KUN tulee se plussa, niin otat vielä 25 mikrogrammaa lisää joka päivä". :) Kun vaan nyt jaksaisin rauhassa odotella menkkojen alkamispäivää..tai siis toivottavasti alkamattomuuspäivää.

EDIT: Paitsi nyt tietenkin, kun kirjoitin hypoista, niin sokerit huitelee viidessätoista...  :o
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Cake - Tammikuu 23, 2016, 15:08:10 ip
Pumpun boluslaskuri on aivan mahtava! Ite oon käyttänyt sitä siitä asti, kun sain pumpun ja hyvä et osais enää ite laskea niitä. Nopeuttaa arjessakin, kun ei tarvii ite miettiä  :)
Mulla oli D-lääkäri viikko sitten ja kaikki verikokeissa oli kaikki arvot kunnossa ja hobis 7,0%!! Olin kyllä todella positiivisesti yllättynyt, koska tässä on ollut niin paljon sairastelua takana ja muutenkin tuntuu, et on heitellyt sokeri paljon enemmän. Eli vielä, kun vähä puristaa nii alkaa olla jo hyvä tilanne taas sen suhteen  :)
Ja minusta myös mukava kuulla Kaisalta positiivinen raskauskokemus, koska mitä yleensä juttuja lukee niin tuntuu, ettei yksikään diabeetikko säästy joltain raskaus/synnytys vaikeuksilta... vaikka toki niitä on varmasti paljon myös perusterveillä.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Tammikuu 27, 2016, 19:30:29 ip
Hienoa, että labra-arvot oli hyviä :) Seiskan hoba on kai vauvayrityksen kannalta jo ihan riittävän hyvä, ainakin monilla paikkakunnilla.

Mun "oireet" oli ilmeisesti menkkaoireita tai mielikuvituksen tuotosta, eli vauvakuumeilu jatkuu ja uusi yrityskierto on meneillään. Olen kyllä tyytyväinen siihen, että luomukierto lähti heti ehkäisyn poisjätön jälkeen toimimaan niin kuin pitää. Mutta toivottavasti ei joudu kauhean kauan plussaa odottelemaan, oon niin malttamaton.  ::)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Neene - Helmikuu 05, 2016, 17:30:25 ip
Sain pudotettua hobaa kuukaudessa 8,5-> 7,7. Iltapäivähypot ovat ikävä kyllä lisääntyneet :/ On taas saanu huomata, että pitsa ja kiinalainen eväs eivät sovi mulle. Vetää monta tuntii myöhemmin verensokerin 15pintaan :(

Ma ois sitten tuomiopäivä ja aika Naikkarille. Toivottavasti aika ois Kaleville, joka hoiti mua ekassa raskaudessa. Jos Kalevi sanoo ei, niin se on sitten kans ei.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Helmikuu 14, 2016, 20:09:29 ip
Hienosti pudotettu, Neene! :) Pitsan kohdalla jos vaan jaksaa/ehtii, kannattaa tehdä pohja itse ja laittaa n. puolet ruisjauhoja. Omille sokereille ainakin sopii paljon paremmin, ekalla kerralla kun tehtiin niin sain aikaiseksi kauhean hypon, kun otin "normipitsan" määrän pikaa. Ja toivottavasti lääkärikäynti meni hyvin!

Mulla on keskiviikkona (ä-polin) d-lääkäri ja torstaina pitäis alkaa menkat. :D Hiukan hölmö ajoitus siis, kun sitten pitää varmaan heti tai ainakin aika pian mennä uusiksi, jos sattuisi plussa tulemaan. Ei tosin ole yhtään sellainen olo, ja olen tarkoituksella myös yrittänyt olla toivomatta liikoja.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Helmikuu 15, 2016, 18:25:15 ip
Tervehdys kaikille! Kai se on aika kirjoittaa ja tunnustaa itsensä kuumeilijaksi. Minun tilanteeni tuntui olevan erilainen kuin mitä luin muiden kirjoituksia. Eli meille mietitään todellista iltatähteä. Lapset ovat syntyneet -00 ja -02. Tiedän sen kaiken työmäärän ja molemmissa raskauksissani olen sairaalassa maannut loppuajan. Ensimmäisen kohdalla joitakin viikkoja ja toisen kohdalla parisen kk, sektiolla on molemmat lapseni syntyneet. Diabetesta on takana 32v ja ikää minulla 37 vuotta. Minulla on ollut vuosien tauko polikäynneistä yms, enkä osaa sanoa siihen syytä...ehkä kyllästyminen. Itseäni olen hoitanut, mutta toki arvot heitelleet. Nyt kävin polilla ja dlääkärin juttusilla ja elvytetään käynnit uudelleen. Odotin jyrkkää tuomiota raskausajatustemme suhteen, mutta ei sellaista tullut. Silmänpohjatutkimukset katsotaan ja hobsin kanssa täytyy hakea tasoitusta. Lääkärin mielestä ajatus raskautumisesta on täysin realistinen, kunhan tasapaino. En koskaan uskonut kolmanteen lapseen, olen ollut niin onnellinen kahdesta terveestä ja helpottunut et ne riittävät, kunnes.... Nyt taitaa olla riskin paikka. Olenko liian vanha, uskallanko, onko muut uskaltautuneet iltatähtihommiin?
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: peeve - Helmikuu 16, 2016, 21:51:24 ip
Tervehdys kaikille! Kai se on aika kirjoittaa ja tunnustaa itsensä kuumeilijaksi. Minun tilanteeni tuntui olevan erilainen kuin mitä luin muiden kirjoituksia. Eli meille mietitään todellista iltatähteä. Lapset ovat syntyneet -00 ja -02. Tiedän sen kaiken työmäärän ja molemmissa raskauksissani olen sairaalassa maannut loppuajan. Ensimmäisen kohdalla joitakin viikkoja ja toisen kohdalla parisen kk, sektiolla on molemmat lapseni syntyneet. Diabetesta on takana 32v ja ikää minulla 37 vuotta. Minulla on ollut vuosien tauko polikäynneistä yms, enkä osaa sanoa siihen syytä...ehkä kyllästyminen. Itseäni olen hoitanut, mutta toki arvot heitelleet. Nyt kävin polilla ja dlääkärin juttusilla ja elvytetään käynnit uudelleen. Odotin jyrkkää tuomiota raskausajatustemme suhteen, mutta ei sellaista tullut. Silmänpohjatutkimukset katsotaan ja hobsin kanssa täytyy hakea tasoitusta. Lääkärin mielestä ajatus raskautumisesta on täysin realistinen, kunhan tasapaino. En koskaan uskonut kolmanteen lapseen, olen ollut niin onnellinen kahdesta terveestä ja helpottunut et ne riittävät, kunnes.... Nyt taitaa olla riskin paikka. Olenko liian vanha, uskallanko, onko muut uskaltautuneet iltatähtihommiin?
Täällä tähteili ;) Vanhemmat jo aikuisia, nuorin olisi kuusi, tokanuorin on 10.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Helmikuu 17, 2016, 11:48:40 ap
Muistaakseni viime vuoden kuumeiluketjussa oli joitakin iltatähteä suunnittelevia/yrittäviä, ehkä tällä hetkellä joku heistä saattaa olla tuolla raskaana olevien ketjussa. :) Vaikka itse olenkin aika eri tilanteessa, niin sanoisin, että jos siltä tuntuu eikä silmien tai muun suhteen ole riskejä, niin siitä vaan!

Omaa napaa: Tämän päivän lääkärikäynti tuntui todella turhalta, mutta sainpa sentään uuden hoitosuunnitelman, jolla pitäis saada tarpeeksi liuskoja. Sanoin mittaavani n. 6 kertaa päivässä, niin hoitaja laittoi lappuun 8. :D Maaliskuussa katsotaan silmänpohjat ja kilppariarvot (kuulemma liian korkeat voi vaikeuttaa raskautumista), toukokuussa seuraavan kerran lääkärille, jos en sitä ennen saa plussaa testiin. Toiveikkaana odottelen, mitä viikonloppu tuo tullessaan. ;)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: RiMa - Helmikuu 17, 2016, 14:25:23 ip
Tervehdys kaikille! Kai se on aika kirjoittaa ja tunnustaa itsensä kuumeilijaksi. Minun tilanteeni tuntui olevan erilainen kuin mitä luin muiden kirjoituksia. Eli meille mietitään todellista iltatähteä. Lapset ovat syntyneet -00 ja -02. Tiedän sen kaiken työmäärän ja molemmissa raskauksissani olen sairaalassa maannut loppuajan. Ensimmäisen kohdalla joitakin viikkoja ja toisen kohdalla parisen kk, sektiolla on molemmat lapseni syntyneet. Diabetesta on takana 32v ja ikää minulla 37 vuotta. Minulla on ollut vuosien tauko polikäynneistä yms, enkä osaa sanoa siihen syytä...ehkä kyllästyminen. Itseäni olen hoitanut, mutta toki arvot heitelleet. Nyt kävin polilla ja dlääkärin juttusilla ja elvytetään käynnit uudelleen. Odotin jyrkkää tuomiota raskausajatustemme suhteen, mutta ei sellaista tullut. Silmänpohjatutkimukset katsotaan ja hobsin kanssa täytyy hakea tasoitusta. Lääkärin mielestä ajatus raskautumisesta on täysin realistinen, kunhan tasapaino. En koskaan uskonut kolmanteen lapseen, olen ollut niin onnellinen kahdesta terveestä ja helpottunut et ne riittävät, kunnes.... Nyt taitaa olla riskin paikka. Olenko liian vanha, uskallanko, onko muut uskaltautuneet iltatähtihommiin?

Minä olen saanut lapset aika vanhana. Nuorimmaisen syntyessä olin 36 v. ja diabetestä siihen mennessä olin sairastanut 30 vuotta. Mitään liitännäisiä ei ole tullut, joten nuorimmaisen kohdalla ei ollut mitään estettä tulla raskaaksi. Mies on ehkä vähän haaveillut vielä iltatähdestä, mutta minä en enää ala öitä valvomaan vauvan kanssa  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Helmikuu 17, 2016, 21:33:24 ip
En ajattele iältäni olevan vielä ikälöppu (37)  ;) olin kuitenkin vasta parikymppinen kun tulin ensimmäistä kertaa äidiksi. Silloin sitä jaksoi ihan erilailla, toki nyt uskoisin nauttivani vauva-ajasta ja kotona olemisesta enemmän kuin silloin. Eniten sitä mietityttää tuo rankka raskausaika, joka on ihan varmasti sitä. Ja takuulla makoilisin kolmannestakin lopun sairaalassa. Nyt sitä on suht terve kahden lapsen äiti, olisinko sitä vielä kolmannenkin jälkeen. Kaikenlaisia ajatuksia sitä mielessä pyörii, mutta kaikkein suurinpana ihana ajatus vauvakuumeilusta! Ens vkolla silmät kuvaillaan ja se vähän jännittää. Nuorempana en jännittänyt mitään tutkimuksia yms tuloksia. Iän myötä sitä, että on säilynyt terveenä on alkanut arvostamaan erilailla ja siksikin huomaan jännittäväni sairauden mukana mahdollisesti tulevia muutoksia.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Fenix79 - Helmikuu 23, 2016, 09:36:30 ap
Minä ainakin odotan nyt iltatähteä, ikää on 36 vuotta, ja isommat lapset ovat syntyneet 2000 ja 2003. Pitkään olin sitä mieltä, etten koskaan tee iltatähteä, mutta elämäntilanne ja armoton vauvakuume pehmitti aivot.  8) Sain syksyllä keskenmenon, ja en tiedä johtuuko siitä, vai iästä, mutta paljon enemmän huolehdin ja stressaan, kuin silloin nuorempana.
Nyt viikkoja on takana 16+5, enkä mielestäni ole voinut yhtään sen huonommin, kuin nuorempana. Nähtäväksi jää, mikä on tilanne raskauden jälkeen.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Helmikuu 23, 2016, 22:15:42 ip
Olipas kiva kun Fenix kirjoitit omasta tilanteesta! Minulla lapset syntyneet 00 ja 02. Painoa tuli molemmista raskauksista paljon, joka kylläkin laski raskauksien jälkeen(yli 20kg). Lapsivettä oli hurjasti ja muistan puolessa välissä raskauttani molemmista, että ulkopuoliset ajattelivat minun olevan viimeisimmilläni. Ensimmäisen kohdalla todettiin raskausmyrkytys ja poikani syntyi vkolla 36/4 painoa 4,230kg. Tyttäreni kohdalla lapsivettä alkoi tihkuttaa jo vkolla 29 ja siitä lähtien oltiinkin sairaalassa. Muistaakseni ylävedenmeno oli nimenä tuolla vaivalla. Tyttö syntyi vkolla 35/6 ja painoa 3,890kg. Sectio tehty suunnitellusti kumpaisessakin.  Molemmat tietty keltasia ja valon alla keskolassa ja keuhkojen kanssa omat hommansa, mutta viikon jälkeen ollaan kotiuduttu. Eli kaikkineen hurja homma, helppoa ei missään vaiheessa ja väsynyt äiti koko rumbasta! Kyllähän sitä realistinä miettii ettei se voi olla ainakaan helpompaa... Ja niin täällä vaan ollaan toivomassa pikkuista. Minullakin on elämäntilanne muuttunut ja sen myötä vauvahaaveet heränneet uudelleen, puolisollani ei ole omia lapsia. Silmänpohjakuvauksia odotan ja tasapainoa sokereiden suhteen haen koko ajan tarkempaan suuntaan. Enään en ole se nuori heittäytyjä ja huomaan miettiväni ennakkoon asioita.

Miten Fenix lapsesi ottivatasian vastaan?  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Fenix79 - Helmikuu 24, 2016, 16:09:33 ip
Meillä lapset ottivat iloisesti vastaan uutisen uudesta tulokkaasta. Nuorempi on toivonut pikkusisarusta viimeiset seitsemän vuotta, vanhempaa vähän jännitin, mutta innoissaan on hänkin.
Mulla on aikalailla samanlainen elämäntilanne, eli isompien lasten isästä aikanaan erosin, ja nyt tulokas on isälleen ensimmäinen. Jotenkin vain nyt tuntuu hyvältä saada vielä lapsi, parisuhde ja elämä on kunnossa.
Mulla esikoinen syntyi rvkolla 32, 2 480g painoisena,  pahoinvointi oli rankkaa, paino nousi vain 9 kg, ja lähti melkeinpä heti synnytyksen jälkeen. Tyttö oli keskolassa pari viikkoa, opetteli syömistä, ja sinivalon alla oli pari päivää. Muuten kaikki meni suht koht hyvin.

Nuoremman odotus oli tuskaisempi. Olin iso, naapurit kysyi jo puoli vuotta ennen laskettua aikaa, että joko päivä meni, ja jäi monttu auki katsomaan, kun sanoin, että vielä on puoli vuotta aikaa.  ::) Turvotus oli lopussa järkyttävä, paino nousi n. 30 kg, ja tuntui että jaloista repeää nahka, kun oli niin turpeat. Syntyi rvkolla 35, supisteli jonkin verran jo vkosta 20 lähtien, ja muistaakseni sain jotain pillereitä, joilla yritettiin ehkäistä supisteluja. Lapsivettä alkoi kuitenkin tihkumaan, ja viimein kalvot puhkastiin ja tyttö syntyi. Napanuora oli pari kertaa kaulan ympärillä, ja aika heikossa hapessa oli, mutta onneksi virkosi nopeasti. Oli kans pari päivää sinivalon alla keskolassa, ja kotiutui viikon ikäisenä.
Kovasti jännittää, miten tämän kanssa menee, minkäkokoisena syntyy, ja ennenkaikkea, että kaikki menee hyvin. Kovasti odotan mammalomaa, ja ehkä nyt uskaltaa ottaa rennommin, kuin silloin parikymppisenä.  Ja kovasti myös tuleva isä on ollut mukana, joten on todella hienoa kokea tämä, kun toinenkin osapuoli on kiinnostunut, ja mukana jutuissa.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Helmikuu 25, 2016, 11:56:12 ap
Minä odottelin silmänpohjakuvauksia kuin kuuta nousevaa  >:( No tietenkin sairaalasta soitettiin, että henkilökunnan sairastumisen vuoksi kaikkia aikoja joudutaan valitettavasti siirtämään! MURRRR! Kuvaukset siirtyi 1,5vkoa, mutta mielessähän tuo tuntuu pitkältä ajalta. Mies minulle naureskeli, että maltti on valttia ja eihän tässä nyt mikään kiire ole. En tajua noita miehiä..  ;) ;)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Marje - Helmikuu 29, 2016, 17:08:59 ip
Heippa kaikille!
Ehkäpä uskaltaudun itsekin taas kirjoittelemaan tänne monen vuoden tauon jälkeen.. 
Kova vauvakuume on täälläkin, raskautumisluvan sain periaatteessa jo loppusyksyllä, mutta yrittäminen aloitettiin miehen kanssa oikeastaan vasta vuoden alusta. Esikoinen on kolmevuotias ja häntäkin aikanaan yritettiin melkein vuosi ennenkuin raskauduin, mikä nyt ei tietenkään periaatteessa ole edes niin pitkä aika mutta itsestä se tietysti tuntui ikuisuudelta. Toivottavasti tämä toinen saisi alkunsa kuitenkin hieman nopeampaa...  ;D
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Maaliskuu 01, 2016, 13:31:23 ip
Tervetuloa kuumeilemaan, toivotaan pikaisia plussia kaikille! :)
Itsellä on alkanut hiipiä takaraivoon pelko, että mitä jos jotain onkin pielessä eikä raskautuminen onnistu.. Mikä on tietysti järjellä ajateltuna tyhmää, koska yritystä on takana vasta pari kuukautta.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Annis - Maaliskuu 02, 2016, 15:00:39 ip
Mä edelleenkin haaveilen siitä iltatähdestä, nyt on menossa 5 yrityskerta. Onneks aloitettiin yrittäminen vaikka ei raskautumis lupaa tullutkaan sisätautilääkäriltä. Nyt kuitenkin on kaikki arvot laskenut entisestään ja ensinuussa on uusi aika sisätautilääkärille niin toivottavasti ns.lupa tulee. Viimeksihän ei suositeltu enään tekeen yhtään lasta mun taustan takia vaikka sainkin kakkosen jälkeen kolmannelle raskautumisluvan silloiselta lääkäriltä sekä jokaiselta erikoislääkäreiltä taustan huomioiden.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Nepadu - Maaliskuu 15, 2016, 14:52:03 ip
Saanks mäkin ilmottautua, varsinkin, kun täällä oli muitakin samalla asialla  :)
Iltätähteä juu haaveillaan, mulla on tyttö vuosmallia -05 ja miehellä pojat -02 ja -09, eli eka yhteinen ois toiveissa. Ikää on mulla 37, miehellä muutama enempi.
Munuaiset ei käy ihan täysillä, hobis on ollu seiskan ja kasin välillä, mut mä en ole lääkärille edes kehdannut mainita tästä  ::)

Tyttö sai alkunsa pillereiden kanssa, siis yrittämättä. Syntyi sektiolla 34+5, 3340g, 48,5cm. Opeteltiin muutama viikko hereillä pysymistä ja kotiuduttiin nml:n kanssa. Nyt tuo on reipas ja terve neljäsluokkalainen. Miehelle ei nuo lapset oo niin helpolla tulleet, mutta lopunviimeeksi luomuna kuitenkin, sanotaanko että hoidoista huolimatta :)

 Kierukka poistettiin viime kesäkuussa, mutta eipä oo tulosta toistaiseksi saatu aikaan. Tosin ekat kaks kiertoa poistosta oli 60-70 päivää, sitten hiukan tasoittui, vuoden vaihteessa oli taas tuollainen tuplapituinen kierto. Nyt tikutin oviksen eli ovisplus tuli perjantaina, ovulaatio siis varmaankin lauantaina, ja koko loppuviikko hyödynnettiin tehokkaasti. Pakko oli jo tikuttaa, kun aloin epäillä, josko mä lainkaan oon enää kykenevä lisimään...

Kuume ois siis kova ja sylissä tilaa, nyt eikun sormet ristiin ja toivomaan et plussia alkais ropisemaan !
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Maaliskuu 15, 2016, 21:45:53 ip
Moikka!
Nyt on silmät kuvattu ja niissä ei ilmennyt mitään ihmeempiä. Silmälääkäri ne vielä tarkistaa ja katsoo, kuulemma päättää onko seuraava kuvaus vuoden vai kolmen kuluttua. Hobis on laskenut hienosti, mutta vielä täytyy töitä tehdä. Lääkkeiden vaihdon myötä tasapainon tavoittelu on ollut yllättävän helppoa ja tiedän saavuttavani hyvätkin lukemat...työllä! Vaikka lääkäri laittoi seuraavan käyntiajan 6kk päähän ja varmasti ajatteli, että siihen olisi hyvä tasapainotella. NIIN enhän minä malttanut! Kun nuo sokerit lähti niin hienosi laskuun ja kaikki arvot muuten ok, jätettiin sitten ehkäisy pois  ::)

Diab.hoitajan luona kävin ja samalla kerroin et nyt se alkaa. Kysyin kyllä et kuinkahan vihainen lääkäri on, mutta hoitaja totesi vain että ei se ole, elämää ei voi aina suunnitella niin tarkkaan edes diabeetikko. Nyt sitten kuumetta pukkaa ja olen vaunuja yms netistä vilkaissut  ;) Voi ei.......

Kuumeilijat on selvästi lisääntyneet  :) Ja täällä on minunkin kanssa samaa ikäluokkaa, vaikka ikäänikin jo ehdin murehtia. Toivon kaikille mahdollisimman paljon onnea matkaan ja kärsivällisyyttä! Tänään aurinko ainakin helli niin mukavasti  8)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Anoppilainen - Maaliskuu 20, 2016, 23:03:58 ip
30 vuotta lävähti juuri mittariin ja gyneltä "kiitoksena" diagnoosina PCO eli monirakkulaiset munasarjat.  :-\

Kuukauden päästä d-lääkäri ja on sellainen olo, että hobis ei ole kauhean hyvä enää (pari kuukautta sitten 6,7). Juuri ja juuri saa verensokerin kympin pintaan ja insuliinimäärät ovat kasvaneet räjähdysmäisesti. Gyneltä sain reseptin Primolut Nor -lääkkeelle ja painosta pitäisi saada pois ainakin 10%, että edes suostuvat lapsettomuuskliniikalla päin katsomaan kuulemma.

Kun kuulin sanan lapsettomuuskliniikka, tuntui, että sydän muuttui kiveksi. :-X Voi kyllä sanoa, että nyt tipahti minkäänlainen motivaatio mihinkään terveyteen liittyvään. Aina, kun saa jonkun osa-alueen kuntoon niin toisesta reunasta tulee jotain kahta kertaa pahempaa vastaan. En saa mistään tukea, koska ei ole minkäänlaista tukiverkkoa: ei ystäviä, työttömänä ei työkavereita. Avomieskin tuntuu suhtautuvan välinpitämättömästi - tai no kyllä hän keskustelee asioista ja on kiinnostunut ja tukee, mutta monesti jää puheiden tasolle. Kun ei kerran ole hänestä kiinni niin ymmärrän kyllä, että kosketuspinta asioihin puuttuu ja ne helposti jäävät taka-alalle, kun työssäkäyvä ihminen on.

Tuntuu, että ainut vaihtoehto enää on ristiä kätensä ja nostaa katse taivaalle. Eipä taida sitä ensimmäistäkään lasta tulla. Kohta loppuu aikakin.   :-[
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Aarna - Maaliskuu 21, 2016, 14:22:53 ip
Täälläkin yksi uusi kuumeilija. Ikää on 28. D1 on ollut vuodesta 2011 saakka, eli sairaus on suhteellisen tuore. Hobis oli viime mittauksessa 7,6 eli vähän on parantamisen varaa. Hobis-arvot on mulle olleet 6,9-8,0 välillä eli ihan hyvin menee sairauden kanssa. Liitännäissairauksia ei ole.

Minulla on myös PCO, mikä aiheuttaa omat ongelmansa lisääntymiseen. Olen nyt vasta kerran ottanut d-hoitajan kanssa puheeksi lapsihaaveet, lääkärille en ole vielä asiasta maininnut. Seuraavalla lääkärikäynnillä kyllä meinasin ottaa asian puheeksi. Mietityttää, kuinkahan tässä sitten edetään jos/kun saa hobiksen sinne seitsemän tienoille, mulla kun on tuo PCO niin ei ole lisääntyminen kovin yksinkertaista.

Mulla on tällä hetkellä käytössä ehkäisyrengas, tosin se ei aivan sovi mulle. Hermo menee näihin ehkäisyjuttuihin, sillä mulle ei sovi mikään hormonaalinen ehkäisy. Ei kai ehkäisyä ilman lääkärin lupaa viitsisi jättää poiskaan. ;)

Anoppilainen: minkälaisia oireita sulla on ollut PCO:sta? Onko säännöllisiä kuukautisia? Ennenkuin aloin käyttää hormonaalista ehkäisyä, mulla oli kuukautiset 1-1½ vuoden välein. Ja pää pystyyn, et sinä vielä liian vanha ole lapsia saamaan. :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Anoppilainen - Maaliskuu 21, 2016, 15:28:50 ip
Jätin vuosi sitten e-pillerit pois, pari kuukautta pumpun käyttöön oton jälkeen. Siinä meni muutama kuukausi ihan mukavasti: hobis laski ja kuukautiset tulivat normaalisti. Sitten elokuussa, kun sain raskausluvan niin samalla loppuivat kuukautiset kuin seinään. Pari kuukautta siinä kuulostelin jos tulisivat, mutta eivät tulleet. Sitten vaan soittoa omaan terveyskeskukseen ja sen lääkärin kautta naistenpolille. Ottaa niin päähän, kun meni aikaa niin tajuttomasti hukkaan, kun d-lääkärin kautta ei päässyt mihinkään ja muutenkin naistenpolille on jo hoitosuhde niin piti silti terveyskeskuksen kautta tehdä tämä homma.  >:(

Viime viikolla sitten lopulta oli gyne asian tiimoilta ja helminauhasta ja rakkuloista puhui. Ei ole hirsutismia, aknea yms, vain monirakkulaiset munasarjat ja poisjääneet kuukautiset. Luomukuukautisista ei ole mitään muistikuvaa, kun olen ollut pillereillä melkein alusta asti eli 13 vuotta. Tuostakin viimeiset 6-7 vuotta vielä täysin ilman kuukautisia - söin Cerazettea. Pari vuotta meni diabeteksen kanssa tapellessa, että sain arvot kohdilleen ja tämän kanssa nyt ilmeisesti taistellaan sitten myös pitkään.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Aarna - Maaliskuu 21, 2016, 16:16:40 ip
Anoppilainen: Ole onnellinen, että sinulta kuitenkin löydettiin PCO noin nopeasti. Minä ihmettelin sellaiset viisi vuotta, miksi menkkoja ei näy ja ravasin lääkäreissä. Gynet vain pyörittelivät päätään. On minua aiemminkin ultrattu ja silloin ei ole monirakkulaisista munasarjoista sanottu mitään. Onneksi kesällä 2014 osaava gyne sitten teki diagnoosin.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Maaliskuu 29, 2016, 14:29:52 ip
Moi kanssakuumeilijat! Toivottavasti saatte Aarna ja Anoppilainen apuja PCO:n kanssa, eikä taistelussa menisi kovin kauaa.

Täällä ei mitään uutta, yritystä siis vuoden alusta eikä toistaiseksi mitään tulosta. Sokerit on pysyneet tasaisina, mutta tänään ne heittää häränpyllyä enkä näytä saavan niitä laskemaan millään. >:( Päivän alin arvo vissiin 11, ja pikaa mennyt lähemmäs 20 yksikköä tähän mennessä jo. Olin kyllä just flunssassa, että ehkä sekin voi vielä vaikuttaa, mutta ei mulla edes kuumepäivinä sokeri seilannut tällaisissa korkeuksissa.. Tietty myös ihan varovasti pohdin, josko olisikin tärppi käynyt, kun sekin kai voi aiheuttaa insuliiniresistenssiä.  ::)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: lobo - Maaliskuu 29, 2016, 15:08:11 ip
Mä siirryn nyt suoraan sit tänne tän vauvakuumeeni kanssa. Ajankohtaista vauvan alulle paneminen ei missään nimessä ole vielä kun ensimmäinenkin on vasta 5kk ja sektion vuoksi vähintään vuosi pitää odottaa raskauksien välissä, eli ainakin puoli vuotta saa lykätä ajatusta kiireimmilläänkin. Ajatuksena on kuitenkin alusta asti ollut se, että tämä saisi sisaruksen jossain kohtaa, mielellään kohtuu pienellä ikäerolla ja ajattelin, että josko teillä useamman tehneillä olisi vinkkejä tai ajatuksia mitä kannattaisi tässä sopivaa aikaa odotellessa pitää mielessä ja mihin kiinnittää huomiota. Onko jotain mikä erityisesti vaikuttaa tulevaisuudessa raskautumiseen diabeetikolla? Tietty nyt itsestäänselvyys on hyvä hoitotasapaino, varmaan painoa kannattaa vahtia ettei karkaa lapasesta ja hyvä yleiskunto on tietty aina jees.

Jos jollain on vinkkejä vauvakuumeen selättämiseen muutoin kuin vauvan tekemällä, niin niitä otetaan myös vastaan ilolla  ;D
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Marje - Huhtikuu 06, 2016, 09:33:32 ap
Tännehän on tullut kivasti lisää porukkaa!  :) Toivottavasti mahdollisimman moni saisi pian myös siirtyä tuonne laskettujen aikojen puolelle!  ;)

Itsekin olen tuota miettinyt, että onko diabeetikkojen sitten ihan yleisesti ottaen aina hankalampi raskautua kuin ns. terveiden naisten?  Tosin tuo Nepadun pillereistä huolimatta alkunsa saanut lapsi ei kyllä oikein puhu tämänkään asian puolesta, vaikka tokihan näitä poikkeuksia aina  joka asiasta löytyy.  :D

Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Huhtikuu 06, 2016, 10:49:41 ap
Mietin just samaa kuin Marje, että kiva kun on tullut lisää porukkaa! :) Vaikka toivottavasti kukaan ei joudu olemaan täällä pitkään.

Mun tietääkseni diabeetikoiden raskautuminen ei sinänsä ole vaikeampaa, mutta tietysti heikko tasapaino tai esim. kilpirauhasongelmat, jotka on diabeetikoilla muita yleisempiä, voivat siihen vaikuttaa. Tosin tämä on lähinnä eri paikoista luetttua, eli kovin tarkkaa tietoa mulla ei tästä aiheesta ole.  ;D

Muoks. Järjetön hypoaamu, join lähemmäs litran mehua ja vedin myös hunajaa aamupalan kaveriksi. Ja sokeri edelleen vain nelosessa.  :o
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Nepadu - Huhtikuu 14, 2016, 15:04:16 ip
Koskas se eventyr ajatteli testata? Mulla silloin ainakin koko alkuraskaus meni ihan hypoillessa, se oli jälkeenpäin ajateltuna ainut merkki, kun en voinut pahoin tai mitään muutakaan. Ja sitten taas nyt normikierroissa loppukierrosta tuntuu, että saa tykittää pikaa ihan huolella ja silti keikutaan korkeuksissa.

Juu, ei natsannut meillä edellinen kierto, mut nyt taas aletaan piinailla. Mulla on tikutetut ovikset olleet jossain kp 27-29 tienoilla tähän asti, ja pari ovuloimatontakin kiertoa on mahtunut tähän vuoteen. Mutta nyt, ekaa kertaa sain plussa ovistestiin eilen ja kp on vasta 17! Joten toiveet on taas korkeella, eilisilta hyödynnetty, tänään jatketaan harjoituksia :)

Ja juu, vaikka eka tuli vähän niinku tosta vaan, niin kymmenen vuotta lisää ikää ei tee vissiin kovin hyvää... ;D
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Huhtikuu 14, 2016, 15:32:42 ip
Sitä mäkin mietin (=toivoin), että hypot vois johtua tosta. Mutta en päässyt testailemaan, kun menkat alkoi puolisen päivää etuajassa.  :-\
Nyt siis taas odottelen ovista, on tää kyllä, kun koko ajan saa odottaa jotain. ;D En tähän asti ole tikuttanut oviksia, enkä kyllä nytkään aio, kun ollaan oletettuun ovisaikaan reissussa. Mutta ilmeisesti monet raskautuvat lomamatkoilla, joten sinänsä ihan lupaava ajoitus.
Tsemppiä sinne piinailuun!  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Nepadu - Huhtikuu 22, 2016, 14:14:08 ip
Eihän vaan haittaa jos vähän pää hajoaa  ;) Dpo 8, vielä pitäis malttaa oottaa...

Jos maanantaina koittais uittaa testiä. Rinnat on erilailla hellät kuin aiemmissä kierroissa, nyt se arkuus ei hellittänyt oviksen jälkeen ollenkaan niinkuin yleensä, ja sellaiset menkkamaiset olot on päivittäisiä. Saas taas nähdä kuinka korkealta sitä pääseekään putoamaan :-\
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Huhtikuu 25, 2016, 18:51:28 ip
Testasitko tänään Nepadu?  :) Pidän peukkuja, että saisit plussan!

Täällä on myös piinapäivät alkamassa, tänään tosin vasta dpo5/6. Ihan varmaksi en tiedä, koska en käyttänyt tikkuja.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Toukokuu 01, 2016, 19:53:53 ip
Avaudun nyt tänne, vaikka onkin tosi hiljainen ketju.

Ihan krapulaa muistuttava olotila iskenyt nyt illalla, voi ehkä johtua myös vuoristoradasta, jota sokerit on seilanneet tänään.. En tosin muista, että tällaista oloa olisi siitä ennen aiheutunut.  ??? Ja krapulasta ei siis voi olla kyse.  ;D Kovasti yritän olla rauhallisin mielin, mutta en vaan voi olla toivomatta, että tämä johtuisi raskautumisesta. Saa nähdä, kuinka korkealta sitä taas pudotaan, kun menkat todennäköisesti ensi viikolla alkaa.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Toukokuu 02, 2016, 13:39:55 ip
Täytyy päivittää tänne "Toiveikkaankin" kuulumisia! Olen kyllä lukenut muiden juttuja ja hiljaistahan täällä on ollut  :o Me aloitettiin yrittäminen helmikuun loppupuolella vähän keskellä kiertoa ja silloin ei arvatenkin napannut. Minulla ovulaation ajankohta on aina aika tarkalleen keskellä kiertoa. Digitestin ostin seuraavalle kierrolle ja ajattelin et nyt katotaan oikea ajankohta. Keskelle kiertoa osui, mutta silti ei valitettavasti tärpännyt. Nyt eletään sitten kolmatta kiertoa ja odotellaan h-hetkeä. Tälle kierrolle en o-testejä enään ostanut kun nekin lisää sitä stressiä siitä toiveikkuudesta  :-\ Tiedän että moni yrittää ja on yrittänyt pitkiäkin aikoja, minun nuo kaksi isompaa vaan tulivat melkein ajatuksesta ja siksi jotenkin salaa toivoin samaa nytkin. Oiskohan nämä vuodet tässä välissä tehneet tehtävänsä ja onhan tuo rakkauskin vaihtunut  :)

Molemmilla aiemmilla kierroilla olin tuntevinani kaikenlaisia nipistyksiä ja rinnat olivat arat. Olin niin toiveikas, että josko tämä nyt olisi merkki raskaudesta. Valitettavasti tuntemukset olivat vain merkkinä kk alkamisesta. Mies jo naureskeli minun jutuilleni ja ehdin jo todeta, että kyllä tämä hätäily on ainakin meidän taloudessa ihan naisten hommaa  ;) Nyt olen ajatellut et sitten jos raskautuminen tapahtuu niin tuntemuksia ei pitäisi olla minkäänlaisia. Jos kerran kaikki nuo lukuisat "selvät" merkit kertovat vain niistä kuukautisista...

Kuulun myös uuden Suomeenkin lanseeratun sensorin testiryhmään eli vs mittailu loppuu kohdallani 17.5 kun laite asennetaan käsivarteen. Kolikon kokoinen lätkä ja erillinen mittari joka lukee laitteesta vs. Hienoa olla ryhmässä mukana, olen odottanut laitetta joka maailmalla koettu mullistuksena!

Tsemppiä kaikille ryhmäläisille. Toivotaan että tämä kevät olisi meille sitä hedelmällistä aikaa  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Toukokuu 02, 2016, 14:17:10 ip
Kiva kuulla kuulumisia! :)

Olen itse kohta pari kuukautta käyttänyt tuota sensoria (tilasin ulkomailla asuvan tutun kautta), ja se on kyllä auttanut paljon. Tosin nyt on ollut noita korkeita, jotka eivät oikein korjaannu millään...  >:( Vaikka tavallaan se herättääkin toiveita, kun ainakin ennen edellisiä kuukautisia sokerit olivat päin vastoin alhaalla koko ajan.  ;)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Toukokuu 02, 2016, 15:46:01 ip
Eventyr haittaako tuo sensori käsivarressa jotenkin tai tuntuuko liian suurelta? Kuinka tarkasti vs pitävät paikkaansa eli onko laite niin tarkka miten kehutaan?

Minulla tämä vauvakuume on selvästi saanut hormoonit hyrräämään ja tällä tarkoitan nimenomaan sitä että kaikki kk liittyvät tuntemukset on voimistuneet....näin ainakin itselleni asiaa selitän. Mieheni kutsuu tätä vain harhaisuudeksi  ;) ::)

Sinun kohdalla toivon että kaikki tuntemukset liittyvät pikkuiseen vauvelin alkuun  :) Ja samaisesta haaveilen minäkin!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Toukokuu 02, 2016, 16:05:21 ip
Ei ole haitannut, se on arviolta kahden euron kolikon kokoinen, ehkä vähän paksumpi. Aluksi välttelin sensorin puoleisella kyljellä nukkumista, mutta mulla ne on pysyneet paikallaan niin hyvin, etten ole pitkään aikaan tehnyt sitä. Pari kertaa sensori on jäänyt kiinni rintsikan olkaimeen, mutta siitäkään ei ole seurannut mitään. Hiukan sitä tietenkin kannattaa varoa pukiessa ja riisuessa ja kun laittaa vaikka reppua selkään. Itse en ole joutunut laittamaan sensorin päälle erillistä teippiä, mutta tämä varmaan riippuu ihotyypistä (olen siis lukenut, että kaikilla se ei pysy paikallaan oman teippinsä voimin).

Mulla on myös vs-lukemat pitäneet melko hyvin paikkansa, isoin heitto on ollut n. 2 yksikköä. Heittoa on ollut korkeissa ja matalissa arvoissa erityisesti silloin, kun vs muuttuu nopeasti. Kuitenkin suurin osa eroista normimittarin arvoihin verrattuna on ollut alle yhden yksikön, eli olen tarkkuuteen todella tyytyväinen. Parin viikon päästä meen labraan, silloin tietty näkee vielä tarkemmin, miten sensorin arvot vastaavat hobista. :)

Täälläkin on ollut melkoinen hormonikevät ja välillä myös hiukan harhainen olo :D Kiitoksia, toivottavasti päästään pian tuonne raskaana olevien ketjun puolelle! :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Toukokuu 10, 2016, 13:43:13 ip
Täällähän on hiljaista kuin huopatossutehtaalla...vai miten se nyt meni!? Tuntuu valitettavasti siltä että minun ovulaationi on juuri siellä huopatossutehtaalla  :( Minulta jäi viime kk kierrosta yksi testi digimittariin käyttämättä. Ovulaationi on aika tarkkaan keskellä kiertoa niin en hankkinut testejä lisää vaan ajattelin että ahkeroimme  ;) Tuon digitestin pitäisi näyttää 4 hedelmällisintä päivää ja nyt käytin sen ainokaiseni tänä aamuna, koska viimeeksi tikutin h-hetken juuri tässä. Se ei näyttänyt mitään!!!!!!!!!!! Nyt onkin sitten pska fiilis siitä, että onkohan se mennyt vai tulossa vai tulematta ollenkaan  :o >:(

Mites muut jännittäjät, tärppäsikö???  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Toukokuu 10, 2016, 15:09:05 ip
Moikka, mäkin taas ilmoittaudun tänne. Vauvakuumetta pukkaa taas ja ehkäisy on jätetty pois, mutta ainakaan vielä ei olla lähdetty tikuttamaan ym. vaan nautitaan huolettomuudesta (niin kauan kuin mun pää sitä kestää :P)...

Mulla on vähän yli 3-vuotias poika ja nyt toiveissa pikkusisarus. I-tyyppiläinen olen jo vuodesta 1990, ja ikää mulla on jo 37 vuotta, joten voihan se olla että toiveeksi jää. Silmät laseroitiin ekan raskauden aikana täyteen. Nytkin siellä on jotain turvotusta, mutta silmälääkärin mukaan voin rauhallisin mielin yrittää uutta raskautta. Kilpirauhasen liikatoimintaan söin lääkitystä 1,5 vuotta, ja se lopetettiin noin kuukausi sitten. Hobis oli viimeksi 6,1 mutta todellisuus ihan hirveetä vuoristorataa; nyt viimeisimmällä annosmuutoksella on ollut tasaisempaa. Mulla on parin viikon päästä tiedossa sensorointia ja keskustelua pumpusta, mutta koska nyt toivon raskautta, ei ehkä tarvetta siirtyä pumppuun ole, varsinkin kun heittely on tasoittunut.

Toivotan mäkin plussatuulia muille kuumeilijoille ja yritän nauttia keväästä, enkä liikaa keskittyä vauvatoiveisiin (helpommin sanottu kuin tehty ;))...
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Toukokuu 10, 2016, 15:36:20 ip
Voi miten kiva huomata, että meitä "jo"  ;) 37 vuotiaita ja vielä enemmänkin aikuisia kuumeilijoita löytyy! Toki tämä vertaistuen tarve ei ikää kysy, meistä jokainen puhuu kuitenkin sairauden suhteen samaa kieltä.Ja vaikeroi vauvakuumeen kourissa  :o

Sorrun omalta kohdaltani ikärasismiin vaikka en itseäni vanhaksi tunnekkaan. Mietin tuota hedelmällisyyttä, joko se on menneen talven lumia. Nyt siihen raskautumiseen tarvitaan muutakin kuin ajatus...nuorempana se riittikin.

 Eilen illalla sängyssä lueskelin vauvafoorumilta 40+ äitien raskautumisesta ja tuhisin ja puhisin miehelleni että täältä vielä noustaan kun nuokin on kerran saaneet. Mieheni tietenkin tyypillisen yksioikoisesti luuli että kyse oli seksin saamisesta ja tokaisi et olehan kunnolla niin sinäkin saat vielä yli nelikymppisenä  ;D

Nyt täytyy sitten olla kunnolla!!!!!  ;)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Toukokuu 10, 2016, 15:42:42 ip
Tervetuloa mukaan, kellyf!  :)

Ei tärpännyt täälläkään, nyt viikonloppuna pitäisi olla ovis. Mäkään en ole niitä tikuttanut, kun epäilen että siitä tulisi vaan enemmän stressiä. Välillä onnistun oikeasti ottamaan rennosti, mutta kyllähän tämä vauvaprojekti aika paljon pyörii mielessä ja menkkojen alkaessa masentaa ja itkettää.  :(

Meillä siis vuoden alusta yritystä takana, pian on taas lääkärikäynti ja ajattelin varovaisesti kysellä, missä vaiheessa kannattaa alkaa miettiä tutkimuksia ja apuja raskautumiseen. Ilmeisesti joillain paikkakunnilla ainakin diabeetikot laitetaan hoitojonoihin terveitä raskautta yrittäviä nopeammin, mutta en tiedä, millaiset käytännöt täällä on. En kyllä toisaalta ole varma, haluanko lähteä rankkoihin, pitkiin ja kalliisiin hoitoihin, mutta hyvähän se on kai kuitenkin tutkia, löytyykö jotakin "helppoja" syitä sille, ettei vauvaa kuulu.

No, ehkä ei edes pitäis vielä miettiä näitä, kun kuitenkin vasta suht lyhyt aika koitettu saada pientä alulle. Yritän nyt pysyä positiivisena, eiköhän se plussa sieltä tule kesän aikana!  :)
Plussatuulia kaikille!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Toukokuu 11, 2016, 09:40:25 ap
Mahtavaa kuulla, että muitakin samanikäisiä on vauvakuumeen kourissa ;D! En mäkään itseäni vielä niiiin vanhana pidä, mutta toki pitkään sairastetun diabeteksen ja iän yhdistelmä mietityttää.

Eilinen menikin sitten kaikkia vauva- ja raskausjuttuja googletellessa ja lukiessa. Ei ihan mennyt putkeen mun suunnitelma siitä, että otan rennosti...ymmärrän siis tosi hyvin eventyr sun fiiliksiä. Olen ihan samoilla linjoilla kanssasi siitä, että olisi kiva tietää jos löytyisi joku syy, jos vauvaa ei ala kuulua, mutta hoitoihin ei meillä ole varaa eikä kyllä henkisiäkään resursseja. Yritetään pysyä positiviisena ja toivotaan, että pian tärppää! <3
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Toukokuu 11, 2016, 14:19:24 ip
Ompa harmi Eventyr  :(

Kyllä tämä rennosti ottaminen ja asian ajattelemattomuus on melkoisen mahdotonta!! Kyllähän asiat pyörii mielessä ja itselläni myös diabetesta takana 32v. Väistämättä mieleen hiipii negatiiviset ajatukset. Kyllähän se yrittämisen huumakin tahtoo vaihtua tekemisen pakoksi väkisinkin. Sekin välillä harmittaa  :P Ja varmuutta mahdollisuuksistahan ei saa mistään vielä tässä vaiheessa..

Onneksi töissä on kiire  ;) Ei luovuteta!!!!  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Toukokuu 12, 2016, 20:55:27 ip
Juu ei todellakaan luovuteta! :) Päinvastoin päätetään, että nyt muuten tärppää  ;D

Ei muuten yhtään hillitse tätä kuumeilua, että mun kaveripiirissä on monet nyt keväällä saanu vauvan.. Ne on niiin ihania pikkutyyppejä, että huhhuh. <3
Mietin tässä vielä, hankkisinko kuitenkin ovistikkuja. Mutta ehkä en, ainakaan tähän kiertoon.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Toukokuu 12, 2016, 22:58:09 ip
Oletko eventyr kokeillut tikuttaa ovista kertaakaan? Se on kyllä hyvä apuväline ymmärtää omaa kiertoa kun kaikilla ovis ei osu kierron keskivaiheille tai tule joka kk ollenkaan.

Itse taas sorruin hakemaan apteekista tikkuja lisäyksen vaikka kuinka vannoin  ::) Ajattelin niiden lisäävän stressiä mutta kyllä niiden puuttuminen lisää sitä enemmän  >:(

Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Toukokuu 13, 2016, 09:48:32 ap
En ole Toiveikas koskaan kokeillut, ehkä sitä voisi testata, niin tietää sitten ainakin, onko niistä itselle enemmän stressiä vai hyötyä. :) Ja toi on kyllä totta, että jos/kun ei niitä käytä niin voi puolestaan tulla stressiä siitä, onko ovis ylipäätään ollut ja jos on, niin koska...

Mulla ei useimmissa kierroissa ole ollut mitenkään selviä ovisoireita, niin ei voi täysin varma olla siitä, koska se on. Kierto on onneksi säännöllisen mittainen, ja ollaan sen verran aktiivisia makuuhuoneen puolella myös oletetun ovisajan ulkopuolella, että sen puolesta pitäisi kyllä olla hyvät mahdollisuudet tärpätä.  ;)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Marje - Toukokuu 18, 2016, 12:45:44 ip
Mulla kyllä ainakin tuli jo ekaa lasta yrittäessä tuosta ovulaation tikuttamisesta vain lisää stressiä. >:( Tosin kyllähän se sinänsä on ihan hyödyllistä sitä ainakin sen muutaman kerran testata jos ei ennen ole testaillut, niin tietää että varmasti ovulaatio tulee. Kyllähän sitä stressiä varmasti tässä vauvahommassa on aina enemmän tai vähemmän vaikka ei saiskaan stressata...

Mulla on nyt menkat kolme päivää myöhässä mutta raskaustesti näyttää negatiivista, joten enpä nyt sitte uskalla vielä toivoa mitään... Onko muille käynyt niin että raskaustesti näyttäis negaa vaikka menkkojen olis pitäny alkaa mutta silti on raskaana?  :D Enkä voi verrata esikoisenkaan odotukseen koska silloin tein ekan raskaustestin vasta pari viikkoa sen jälkeen ku menkat olis pitäny alkaa ja silloin olin kyllä jo varma että raskaana olen.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Nepadu - Toukokuu 18, 2016, 13:14:47 ip
Juu ei, arvasittekin varmaan hiljaisuudesta, ettei täälläkään oo plussia näkynyt...
Kyllä se vaan maailma ottaa ja romahtaa hetkeks joka kerta kun menkat alkaa  :'(

Mä olen taas testaillut ovista, kun on aika pitkät ja usein varsin epäsäännölliset kierrot. Käytän ihan marketista saatavia rfsun tikkuja, ne on toimineet varsin vakuuttavasti. Tän vuoden aikana on nyt ollut kaks hukkakiertoa, eli tuplamittaista ilman plussaa, oletan, etten ole siis myöskään noilla kierroilla ovuloinut. Mulla helpottaa kyllä tiettyä stressiä, kun en aiemmin tiennyt oikein mitenkään, koska olis mennkojen aika, niin nyt kun sen oviksen bongaa, niin luteaali on ainakin ollut vakio, 15-16 päivää. Osaa varautua menkkoihin...

Mutta juu, ovista taas metsästän, saas nähdä, vieläkö jaksaa toivoa. En kestä tällä hetkellä kattella vauvoja ees telkkarissa...
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Toukokuu 18, 2016, 13:50:35 ip
Toivottavasti menkat on myöhässä siitä parhaasta syystä, Marje!  :) Omia kokemuksia ei ole, mutta luulisin, että on hyvinkin mahdollista, ettei testi vaan vielä näytä raskautta.

Tsemppiä, Nepadu! Niinhän siinä käy, valitettavan tutulta kuulostaa toi maailman romahtaminen.  :(

Kävin tänään suunnittelukäynnillä, ja meinas tulla itku odotushuoneessa raskausmahojen keskellä (ja olipa siinä myös joku pienen vauvan kanssa). Jotenkin iski vaan sellanen olo, että saisko jo heittää pyyhkeen kehään, ei tästä mitään tuu.  :'(
Onneksi käynti meni hyvin, ja labra-arvot oli myös hyviä, vaikka lääkäri viimeksi lisäsi kilpparilääkitystä niin paljon, että nyt mennään liikatoiminnan puolella... En silti oikein jaksa olla toiveikas, mutta ehkä mieliala tästä nousee.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Toukokuu 19, 2016, 14:32:40 ip
Sanonta toivossa on hyvä elää ei täällä ainakaan konkretisoidu  :o

En saanut tikutettua ovulaatiota tässä kierrossa ollenkaan. Ja koska kiertoni on 32-34 päivää en jaksa uskoa ovulaationi olleen ihan ensimmäisellä viikolla. Minulla on muutenkin aina niin selkeät oireet ovulaatiosta: alavatsa on kipea ja rinnat samoin, asiasta ei voi erehtyä. Tässä kierrossa ei ole ollut minkäänlaisia tuntemuksia!

Ymmärrän kaikkien tuntemuksia vaikka itsellä yritys kk ei niin monia olekkaan takana. Mieleen hiipii helposti miksi ensikuussa kun ei tässäkään. Ja tämä netti ja googlettelut saisi kieltää minulta lailla  >:( Ainakin olen todennut sen että lämmöt nousee ovuloinneista huolimatta, joten minun kohdallani sillä ei mitään raskautumista enteillä. Ensi vkolla odottelen niitä kk ja toivon ihmettä tottakai...ärsyttävää!!

Jotain positiivista. Minulle asennettiin sensori ja olen rakastunut. Toki heittoa on sormenpäästä otettavaan vs...mut oppii hyvin tulkitsemaan kun hetken testailee samaan aikaan. Minulle tämä laite on mullistus.

Jaoin palan negatiivisuutta mutta teille toivon positiivista asennetta ja niitä kuuluisia tuulia  ;) ;)

Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Toukokuu 19, 2016, 16:26:28 ip
Kiitos toivotuksista, Toiveikas!  :)
Kai sitä yrittää jotenkin suojata itseään pettymyksiltä olemalla pessimisti, mutta ehkä kuitenkin pidemmän päälle on parempi pysyä positiivisena.

Hienoa että sensori on lähtenyt sulla toimimaan! Mä pidän käytöstä pientä taukoa, kun tuli ikäviä iho-oireita. Mutta on se kyllä niin mahtava laite, ja auttaa omahoitoa niin paljon, että varmaan pian laitan taas uuden! Vaikka sitten jonkun suojasuihkeen tmv. kanssa. Äippäpolin d-hoitajakin lupaili, että voisin jatkossa saada hoitotarvikejakelun kautta sensoreita, kun siis tähän asti olen tilannut niitä omaan laskuun ulkomailta.  8)

Mullakin pitäis ensi viikolla alkaa kuukautiset, toivotaan siis, ettei meistä kummallakaan alkaisi!  ;) :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Marje - Toukokuu 24, 2016, 12:45:40 ip
No ikävä kyllä ne kuukautiset sitten lopulta alkoivat tuosta päivän päästä.   >:( Olisiko sitten syynä ollut stressi, minulla kun ei oikeastaan ikinä ole kuukautiset myöhässä!

Toivottavasti teillä Toiveikas ja eventyr olisi nyt parempi onni ja menkkoja ei tuliskaan!  ;)
Mistä olet nuita sensoreita eventyr tilaillut, ovatko kallita?

Kävin ostamassa luontaistuotekaupasta gelee royal-kapseleita, kun ahkerana googlettajana löysin keskusteluja että jotkut olis raskautuneet kun ovat alkaneet syömään niitä, täytyyhän sitä kaikkea kokeilla...  ;D
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Toukokuu 24, 2016, 13:30:58 ip
Mäkin odottelen menkkoja alkavaksi. Kierto on vähän epäsäännöllinen, 24-29 päivää; nyt kp 26. Ovulaation kyllä tunnistan fiiliksistä ;) ja vatsakivuista, ja silloin puuhasteltiinkin aktiivisesti. Pms-oireet (rintojen kipeytyminen) tulivat kuitenkin ajallaan. Eilen illalla tuli vähän vuotoa ja nyt odotan, että alkaisivat kunnolla.

Oli kuitenkin ihan superärsyttävää, kun alavatsa oli kipeenä viikon verran ennen menkkoja. Yleensä kipu alkaa vasta päivää ennen menkkoja. Lisäksi mulla oli su illalla ja eilen töissä ihan järkyttävä, kuvottava olo. Tein negatiiviset testit su ja ma aamuina. Kyseessä oli varmaan joku lievä vatsapöpö mut hitto miten ärsyttävää, että kroppa tekee temppuja silloin, kun sitä jo muutenkin tarkkailee erityisesti...mun piti ottaa tää proggis rennosti, mutta taidan kuitenkin jo ens kiertoon hakea niitä ovistikkuja :D.

Mullakin parhaillaan sensori TYKSistä. Liekö lähestyvistä menkoista johtuvaa, mut vähän on ollut vuoristorataa; enemmän kuin viimeisen kuukauden aikana yhteensä. Ihan hyvä silti, että vuoristorata näkyy käyrissä, jos sais jotain viilauksia insuliineihin jne. tätä vauvatoivettakin ajatellen.

Toistaiseksi siis yllättävän positiiviset fiilikset, katotaan miten jatkossa ;)!

Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Toukokuu 24, 2016, 14:12:36 ip
Täällä odotellaan kk...pska!  >:( Siinäpä ne fiilikset sitten olikin  :D :D

Olen vihainen itselleni tästä heikosta luonteestani. Ovistahan en tikuttamalla saanut ollenkaan joten mitä ilmeisemmin ei pyhästä hengestä juuri minulle mitään synny! Kuitenkin te kanssa kuumeilijat varmasti ymmärrätte että toivoa pitää ja tietenkin testasin varhaisella testillä sunnuntai aamuna. No ei tietenkään YHTÄÄN mitään. Nyt sitten kroppa kipuilee kk alkua ja koko ajan odotan et nytkö alkaa.

Marje kyseli sensorista: Kysyhän d.hoitajaltasi. Tämä kyseinen laite on lanseerattu Suomeen ja sen saa jonkun huhun mukaan jokainen ykköstyyppi jossain vaiheessa. Eli sitä ei välttämättä kannata enään ulkomailta kalastella.

Minun verensokerit onkin sitten tasoa 3.5-20.4  :o Välillä ennen kk vsokerit heittää oikein reippaasti ja kiitos sensorin tämä realismi on nyt silmien edessä. Ei mitään järkeä tässä heilahtelussa. Kyllä nämä mielen heilahtelut riittäisivät pelkästään  ;)

Hain minulle mielenkiintoista työpaikkaa ja tietenkään en usko sitä saavani  ;) mutta mieltä se piristää. Hetki sitten olisin ajatellut että en hae mitään uutta homma vaan kyllä tässä vanhassa työssä nyt mennään jos kerran vauvelia toivotaan. Nyt en enään ajatellut, tarvitsen muutakin ajateltavaa!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Toukokuu 24, 2016, 14:33:57 ip
Toiveikas, mä hain myös uutta työpaikkaa viime viikolla  :). Ekana tuli mieleen että enhän mä voi jos vauvaa toivotaan, mutta aika monta muuttujaa on matkassa sekä työpaikan että vauvan saannin suhteen ;D. Yritän nyt muutenkin pitää sen mielessä, että elämä jatkuu ihan normaalisti (siitä pitää 3,5-vuotias esikoinenkin huolen) ja käyn reippailla juoksulenkeillä ja otan lasin viiniä jos siltä tuntuu jne.

Mulla on pe d-lääkäri, ja aion myös kysyä että koska toi sensori on tulossa turkulaisille. Toivoin alkukeväästä vielä pumppua, mutta nyt on ajatukset vähän muuttuneet - tuskin kuitenkaan saisin sensoroivaa pumppua. Toivottavasti pelkkä sensori tulee jakoon mahdollisimman pian!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Toukokuu 24, 2016, 15:05:17 ip
Marje: Tuo sensori on tosiaan Freestyle Libre, joka on tällä hetkellä saatavilla terveydenhuollon kautta Suomessakin. Tilasin omani talvella Englannista siellä asuvan kaverin kautta, näitä voi siis muissa maissa tilata suoraan Abbottin verkkokaupan kautta, mutta vain ko. maassa oleviin osoitteisiin. Saksassa olisivat halvempia, Englannissa yksi sensori maksaa n. 75 euroa.

Mä en ole gelee royalia kokeillut, vehnänalkioöljy sen sijaan on ollut tässä kierrossa käytössä. Kaikki poppaskonstit vaan kokeiluun! :D

Mäkin testasin tänään aamulla jo  ::) Ja puhdas negahan se oli, kun menkkojen pitäis alkaa vasta lauantaina.. Sokerit on olleet pari päivää aavistuksen korkealla, ja jotain "oireita" olen ollut huomaavinani, mutta saapa nähdä, onko ne taas vaan mielikuvituksen tuotetta tai kropan kettuilua.

Onnea molemmille työnhakuun, toivottavasti tärppää niin vauva- kuin työrintamallakin!  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Marje - Toukokuu 25, 2016, 09:50:10 ap
Olipas kätevän näköinen tuo sensori, pitääpä kysellä seuraavalla käynnillä d-hoitajalta että olisko täälläkin jo saatavilla sellainen!  :D
Täälläkin yritetään elää ihan normaalia elämää ja olla liikaa miettimättä tätä raskautumisasiaa, ei mikään kovin helppo homma kyllä... :o  Varsinkin kun kaikkialla näkee vain raskausmahoja ja pieniä vauvoja!

Toivottavasti eventyrin oireet nyt olis ihan oikeita raskausoireita, peukut pystyssä!  ;) Pitääpä muuten käydä ostamassa myös tuota vehnänalkioöljyä... ;D
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Toukokuu 26, 2016, 12:54:56 ip
Jos joku minun elämässäni on säännöllistä niin nämä kuukautiset  :o Ne alkaa melkein kellon tarkkuudella ja tunteen tiedätte varmasti! Ovulaatiotikut tilaukseen..taas ja taas ja taas  >:(

Olikohan Kellyf joka kirjoitti nauttivansa lasillisen viiniä. Minulla on sellainen tunne että voisin "nauttia" pullollisen viiniä! Nyt myönsi mieskin ensimmäistä kertaa että harmittaahan tämä.

Valitettavasti saatte nauttia seurastani edelleen  ;)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Toukokuu 26, 2016, 13:49:16 ip
Voi höh, Toiveikas :( Tsemppiä uuteen kiertoon, jospa siitä tärppi kävisi!

Itsekin käväisin kerran menkkojen alkaessa Alkossa hakemassa punkkua, kyllä se hiukan helpotti oloa. ;)

Piinaa olis jäljellä vielä pari päivää, en kyllä yhtään osaa oloista sanoa, onko tärppi käynyt vai ei. Miehellä on toiveet korkealla, silittelee mahaa ja kyselee, onko siellä joku  ;D
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Toukokuu 26, 2016, 20:52:14 ip
Mulla on peukut pystyssä eventyr! Oispa mahassa joku 😊 Kävin tänään pinkomassa reippaan lenkin ja jospa viikonloppuna sit sitä viiniä 😉...
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Toukokuu 28, 2016, 15:56:59 ip
Kiitos peukuista, kellyf! Vaan eipä ollut ketään mahassa tällä(kään) kierroksella.  :'(

Onneksi ei nyt tullut sitä täydellistä romahdusta, kai tähän on jo niin tottunut, että tietää kohta taas odottelevansa ovista ja bongaavansa oireita jne., vaikka menkkojen alku masentaakin. Vähän kyllä mietin, että vois nyt kesän ajaksi yrittää unohtaa koko projektin, jos se vaan mitenkään onnistuu. Tekis vaan kaikkia kivoja juttuja ja nauttis elämästä.

Plussatuulta ja aurinkoista viikonloppua kaikille!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Toukokuu 31, 2016, 13:28:25 ip
Pääsinpäs tänne, kun useampana päivänä on ollut sivun kanssa ongelmia!  :(

Pidetään Kellyf peukkuja meidän työkuvioille! Vaikkakin omaan työhöni sain juuri parin vuoden jatkon ja se tietenkin on positiivista. Siltikin uudet kuviot houkuttavat.

Viikonlopun punaviini oli kerrassaan loistavaa ja muutenkin nautittiin miehen kanssa auringosta, tuhlailusta ja hyvästä ruuasta. Teki hyvää ja maanantaikin tuntui himpun verran paremmalta kuin pitkään aikaan  :)

Eventyr  :'( harmin paikka, tiedän tunteen! Olisin niin toivonut että joku meistä on jo se jota saadaan onnitella. Toivotaan että onniteltavia olisi ensikierron jälkeen heti koko vuoden edestä!!.

Tilasin uudet ovulaatiotikut ja uskokaa tai älkää liukuvoidetta joka vahvistaa siittiöiden etenemistä  :'( :'( :'( Kaikki peliin  8)

 Uskotaan kesään, kukkiin ja mehiläisiin vahvasti ja hiukan myös punaviiniinkin  :o
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Toukokuu 31, 2016, 13:49:22 ip
Joo mäkin olin harmissani, kun en päässyt tänne :). Nyt on näköjään vika korjattu ???

Mulla oli viikon sensorointi ja viime pe lääkäri TYKSissä. Hobis oli tasan 6, mikä selittyy osittain sillä, että mulla on jonkin verran hypoja (ei pahoja, mutta aiheuttavat vuoristorataa). Mun mielestä sitä ei kuitenkaan kokonaan voi noilla hypoilla selittää...?! Lääkäri käski vähentää vielä perusinsuliinia, uus sensorointi ja lääkäriaika heinäkuun puolivälissä ja sitten jos tää viimeisin inska-annoksen muutos pahentaa aamunkoittoa, niin mietitään pumppuun siirtymistä ja katotaan sitä vauvalupaakin uudestaan silloin...

 >:( >:( >:( >:( >:( tähän pari kirosanaa! Mä en jaksa enää tätä säätöä, mun mielestä tilanne on nyt paljon parempi kuin esim. puol vuotta sitten. Toi sensorointiviikko oli vuoristorataa mun mielestä eniten siksi, että mulla alkoi sen päätteeksi menkat eli se oli just menkkoja edeltävä viikko. Päätin, että annetaan silti edelleen mennä ilman ehkäisyä ja jos tulen raskaaksi ens kierrosta tai sitä seuraavasta, niin sitten hoidetaan annokset kuntoon sen mukaan. Nyt en halua ensin odottaa kahta kuukautta mahdollista pumppuhoidon suositusta, sit toiset pari kuukautta päätöstä ja sitten verensokereiden viilausta kun sen pumpun vihdoin saa. Sit oltais jo melkein vuodessa 2017, kun lupa ehkä irtoaisi...

D-hoitajakin sanoi, että toi lääkäri on tosi perusteellinen, mutta kyllä mun mielestä huonommistakin lähtökohdista on diabeetikot saaneet raskausluvan (esikoisen kohdalla sain kun hobis oli 7,3) ja ei kaikki varmaan muutenkaan luvan kanssa raskaudu...oonko nyt ihan hullu kun olen näin tottelematon :D?? Mielessä täytyy toki pitää se, että en välttämättä/tuskin tulen raskaaksi heti seuraavassa kierrossa, mut silti. Ensin jouduin odottamaan 1,5 vuotta kilpparilääkityksen lopettamista ja nyt vielä tämä.

Mutta: nyt kun ei ainakaan vielä ole tärpännyt, suunnittelen jo terassihurjasteluja (mm. työpaikan kesäjuhlat) tuleville viikoille...ja kohtahan se seuraava oviskin sieltä taas napsahtaa! Pitää käydä hakemassa ne testit.

Tällanen avautuminen tällä kertaa! Toivotaan että meistä joku tosiaan saa pian siirtyä tuonne raskaana olevien puolelle. :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Toukokuu 31, 2016, 15:07:05 ip
Onpas omituista, kellyf, mä nimittäin sain kyllä helposti luvan, kun hobis oli hyvä, vaikka vuoristorataa olikin arvoissa. Ja edelleen on hypoja mutta ei pahoja niinkuin sullakin ilmeisesti ja sanottiin, ettei ole mitään estettä raskaudelle.  ??? Ja Tyksissä siis käyn mäkin, että luulis olevan samanlaiset käytännöt.

Eli sanoisin, että antaa mennä vaan! Tuskin itsekään tuossa tilanteessa odottelisin virallista lupaa. :D

On kyllä kiva kun on niin kesäistä, ajattelin itsekin nauttia vähän terassimeiningeistä tällä viikolla  8)

Toiveikas, harkitsin myös tuota liukuvoidetta, tosiaan sellainen olo, että kaikki keinot vaan käyttöön!  ;) Tsempit kaikille!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Kesäkuu 06, 2016, 15:29:38 ip
Minäpäs rikon hiljaisuuden!

Täällä taas kerätään motivaatiota, ovistikut on valmiina ja testailut saa kohta aloittaa  :o
Huomaan ettei mieli ole enään niin toiveikas ja se välillä harmittaa. Toki stressi tässä vaiheessa kiertoa on matalimmillaan ja ehkä siinä on sitten ne hyvät puolensa  :) En ole enään googlaillut lastenvaunuja ja vaatteita pitkään aikaan mitä alun huumailuissa tein  ;)

Mitäs muille kuuluu?
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Kesäkuu 06, 2016, 20:41:52 ip
Täällä on kans ovis kohta, ehkä jopa tänään limoista päätellen. (heti näin alkuunsa too much information  ;D )
Tikkuja en vieläkään hankkinut, ja olen myös jotenkin rauhottunut nyt tämän vauvaprojektin kanssa, kun aluksi luin jatkuvasti kaikkia keskusteluja ja blogeja ja ties mitä, ja kävin ihan ylikierroksilla oireiden tarkkailun kanssa... Päätin, että otan rauhassa kesän ja yritän myös nauttia siitä kunnolla sen sijaan, että stressaisin raskautumisesta. Katsotaan, miten se oikeasti onnistuu, mutta ainakin toistaiseksi on ollut hyvä fiilis tästä päätöksestä. :)

Macaa ja vehnänalkioöljyä olen toki silti ottanut, ja tietty sitä foolihappoa. En ole ainakaan mitään negatiivisia vaikutuksia näissä huomannut, ja maca on hiukan tuntunut piristävän.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Kesäkuu 07, 2016, 09:20:22 ap
Mulla kans lähipäivinä ovis. Ovistikkuun tuli eilen haamu (aikaisemmin ei vielä mitään - tikun käyttöohjeissa kyllä sanottiin, että haamulla ei ole merkitystä eli jos tikkuun tulee vain haamu, hormonitasot eivät ole koholla). Täytyy testata uudestaan tänään ja lähipäivinä, laskureiden mukaan ovis olisi torstaina eli nyt voi jo alkaa yrittää varmuuden vuoksi ;D...

Mä päätin tosiaan, etten välitä sen vauvaluvan supertarkasta viilauksesta. Muuten kaikki on kohdallaan, eikä mitään ihan älyttömiä hypoja ole tullut, joten mennään ilman ehkäisyä. Totesin just miehelle että on jotenkin hirveän vapauttavaa, että ollaan päätetty jättää ehkäisy pois ja vaikka vauvaa ei (heti) alkaisikaan kuulua, voidaan nauttia touhuilusta muuten ;D. Katotaan kuinka kauan mun fiilis kestää! Tosi hyvä asenne eventyr, just tohon mäkin pyrin. Mulla meni myös toi viime kierto ihan hysteeriseksi tarkkailuksi. Lisäksi mietin kaikkia kesäjuttuja että mitä voin tehdä ja mitä en jos olenkin raskaana...:D

Kilpparilääkkeen lopettamisen jälkeen tuntuu että vasta nyt kierto on tasaantunut (lääke sekä lyhensi kiertoa että pahensi pms-oireita, vuotoa ja kipuja). Eteenpäin mennään! :)

Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Kesäkuu 07, 2016, 13:04:52 ip
Helou!

Tarkoituksena oli sinulle Kellyf tuossa aikaisemmin jo vastata. Minä en ole aikoinaan kumpaisenkaan lapseni kohdalla mitään lupia kysellyt vaan päätökset on tehty tunteella ja verensokerit olleet mitä sattuu. Hyvin nopeasti sitä pakon edessä verensokerit saa taltutettua halutessaan ja toki raskauden aikaisia heittelyitä tulee niilläkin joilla taso on ollut huippu hyvä jo aiemmin. Nyt vuosien jälkeen ja koska ikää on enemmän olen lupia kysellyt mutta en saanut mitään negatiivista vastausta vaikka sokrut olleet korkealla ja mitä sattuu. Toki nyt ok tasolla, mutta en jaksa niiden kanssa pingottaa vielä liikaa kun ei ole pakko. Toivotaan että syykin vielä tulisi...

Rentoa meininkiä täälläkin viljellään mutta toki mieli tahtoo hieman kiristyä ennen kk alkua. Silloin se menee vähän väkisinkin jännäksi. Mut haluaisin myös et kesällä vois olla hyvillä fiiliksillä ja nauttia. Herkutella ja lomailla  8) :)

Vaikka yrittättekin olla superrentoina niin älkää nyt unohtako mua. Mä haluan välillä tietää mitä teille muillekkin kuuluu  ;)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Kesäkuu 07, 2016, 15:00:10 ip
Heh, tällä rentoudesta puhumisella yritän vakuutella myös itseäni rennommaksi eli ihan varmasti käyn täällä jatkossakin (päivittäin)... ;D
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Kesäkuu 07, 2016, 15:19:01 ip
Juu, kyllä mäkin täällä silti käyn ihan varmasti vähintään silloin tällöin, luultavasti useamminkin  ;)

Hauskaa muuten, kun vaikuttaa siltä, että meillä on kierrot melko samassa vaiheessa kaikilla ;D Olispa hienoa, jos saatais suht samaan aikaan plussat!

Pakko kysyä tosta kilpparilääkkeestä, kellyf, että miten sen voi lopettaa? Mulla on vajaatoiminta, jonka ei kai hoidettuna pitäisi raskautumiseen vaikuttaa, mutta lääkityksestä tuskin pääsee eroon. Tosin lääkäri nosti tossa välillä annostusta niin reippaasti, että käytiin liikatoiminnan puolella. Tiedä sitten, onko se voinut olla osasyynä tärppäämättömyyteen...
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Kesäkuu 07, 2016, 15:28:50 ip
eventyr, mulla oli liikatoiminta. Se oli lievä, ja hoitomuotona on 1,5 vuoden Tyrazol-lääkitys. Se voi tietty uusia esim. raskauden jälkeen, mutta liikatoiminta ajettiin alas tolla 1,5 vuoden kuurilla ja nyt arvot on viitealueella. Ton Tyrazolin aikana lääkäri sanoi mulle, ettei saa tulla raskaaksi.

Vajaatoimintaa pitää käsittääkseni raskaudenkin aikana hoitaa, ja monella raskaus on kai vaikuttanut annoksiin eli niitä on lisätty raskausaikana tms. Oon myös kuullut, että jos raskautta ei ala kuulua, kilppariarvot pitää tarkistaa (siis sellaisten, joilla vajaa- tai liikatoimintaa ei ole todettu); jompaan kumpaan suuntaan heittävät arvot voivat vaikuttaa hedelmällisyyteen, varsinkin jos ovat reippaasti viitealueiden ulkopuolella.

Jep, toivotaan että pian tulis plussa kaikille :D!!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Kesäkuu 07, 2016, 22:06:56 ip
Epäilinkin, että varmaan kyse on liikatoiminnasta, mutta oli silti pakko kysyä, jos vaikka olisi itselläkin ollut jokin etäinen mahdollisuus päästä lääkityksestä eroon.  :P Vaikka eihän noi pillerit paljon missään tunnu insuliinin pistelyyn sun muuhun verrattuna.  ;D

Ja joo, näin mulle ainakin raskaussuunnittelun alussa sanottiin, että vajaatoimintaan tarvii yleensä enemmän lääkettä raskauden aikana ja että heti plussatestin jälkeen tarvii nostaa annosta.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Kesäkuu 10, 2016, 09:32:28 ap
Pakko taas vähän avautua, mulla oli nyt ovistikut käytössä enkä onnistunut tikuttamaan ovista kuin haamun pari kertaa. En tiedä, oisko se ollut kuitenkin aikaisemmin kuin laskureiden mukaan (eli jo viime viikonloppuna, jolloin en testannut; testasin torstaina ja sain haamun ja seuraavaks vasta ma koska pe-su olin mun vanhemmilla lapsen kanssa ja mies kotona). Ollaan suht aktiivisesti touhuttu, mikä on toki ilman vauvahaaveitakin kivaa ;), mutta vähän ärsyttää, kun musta ovikseen viittaavat oireet on tosi selkeät.

Nyt täytyy miettiä, hommaanko niitä vielä seuraavaan kiertoon testatakseni onko sitä ollenkaan tai onko se aiemmin kuin olin oireista päätellyt. Tai sit oon käyttänyt tikkuja jotenkin väärin (ne RFSU:n marketista saatavat tikut), olen aina testannut iltapäivästä kun olen päässyt töistä kotiin. Ehkä aamu/aamupäivä ois kuitenkin parempi.

Ylimääräistä stressiä toi toki aiheuttaa, joten ehkä ois parempi antaa tässä kesällä olla ja unohtaa koko tikut :D!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Kesäkuu 10, 2016, 10:06:53 ap
En itse ole koskaan käyttänyt ovistikkuja, mutta toisella keskustelupalstalla jotkut sanoivat niistä, että hormonihuippu voi mennä ohi niin nopeasti, ettei sitä välttämättä saa testeihin kiinni, jos ei testaa useampaa kertaa päivässä. Tämä olikin yksi syy siihen, etten vieläkään ole niitä ottanut käyttöön  :D

Vaikka toisaalta ehkä olisi hyvä kokeilla, kun kuitenkin välillä mietin, että ovuloinko ollenkaan.. Olen myös harkinnut, että varaisin gynen, jos siellä voisi tarkistaa onko ovista ollut vai ei. En vaan tiedä, onko sitä edes mahdollista tarkistaa ja jos on, missä kohtaa kiertoa aika kannattaisi varata. Ja ehkä se kuitenkin loppujen lopuksi on turhaa rahankäyttöä, yksityisellä gynellä käynti on kuitenkin aika hintavaa.  ::)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Kesäkuu 10, 2016, 22:35:59 ip
Ollaan me niin samaan aikaan liikkeellä kiertojemme suhteen!  ;)

Minä käytän Clearbluen digitaalisia ovis tikkuja jotka näyttävät jo 4 päivää ennen H-hetkeä. Olen netin kautta tilannut ja ne maksaa 34e 10 tikun pkt. Apteekissa ne on 50e. Sen olen huomannut että stressiä aiheuttaa lopulta enemmän minulla se että en tiedä onko ovista vai ei. Testaus antaa varmuutta ja rauhaa sen suhteen. Muuten olen tuntevinaan kaikenlaista...  :o

Minun ovulaationi oli yllättäin 16 pv kuukautisista kun yleensä myöhemmin ja nettilaskurinkin mukaan ensi sunnuntai. Tämä tuli yllätyksenä vaikka useammillahan aika on vaihteleva. KK kierto on kuitenkin saman mittainen tapahtuipa ovis missä vaiheessa tahansa. Eilen aamulla sain korkeimman lukeman ja tänään aamusta saman, töistä kotiin tullessa oli pakko tarkistaa ja hormoonitasot olivat jo laskeneet pois. Eli kyllä se aika nopsaan menee. Varmasti testistä riippuu tuo miten aikaisin sitä alkaa näyttämään. En toki 10 tikkua kiertoon ole kertaakaan käyttänyt ja nytkin niitä tuhlailin kun halusin olla varma. Voin kyllä suositella edes yhden kierron verran, auttaa tulkitsemaan paremmin omaa hormoonitoimintaa!

Nyt sitten on taas se odottelu vaihe jolloin yritetään ottaa rennosti  ::)Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Kesäkuu 13, 2016, 10:02:21 ap
Mä luulen, että jossain vaiheessa täytyy kokeilla tota Clearblueta (netistä tilaamalla), jos en saa noilla RFSU:n tikuilla mitään löytymään. Pitäis varmaan myös käydä gynekologilla mutta mäkin oon miettinyt sitä kustannusta. Heinäkuussa tulis lomarahat niin ehkä sitten :D. Olin tänään aamulla kiukkuinen kuin ampiainen, alkoi kaikki ärsyttää, mutta ei pms:n vielä pitäis alkaa kun menkkojen pitäis alkaa vasta 23.6. tienoilla...no katsellaan! Nyt oikeesti yritän tarkkailla vähemmän hysteerisenä itseäni kuin viime kierrossa, katotaan onnistuuko...

Perjantaina oli työpaikan kesäjuhlat ja join viiniä ja skumppaa. Olin kotona jo puolilta öin, mutta teki silti hyvää päästä vähän rentoutumaan. Lomaa odotellessa...
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Kesäkuu 13, 2016, 10:52:40 ap
Noi Clearbluen ovistestit kuulostaakin hyviltä, ehkäpä mäkin tilaan niitä jossain vaiheessa :) Niillähän oli kai sellainenkin testi, joka näyttää viivojen sijaan jotain hymynaamoja, vai oliks tää just sellainen? Joka tapauksessa kuulostavat paremmilta ja helpommilta kuin nuo normiliuskat.

Mulla on yllättävän hyvin onnistunut oireiden ja "oireiden" jättäminen huomiotta. Tuli myös viikonloppuna käytyä vähän terassilla tuulettumassa, teki kyllä hyvää pitkästä aikaa! Aiemmissa kierroissa olin tässä vaiheessa (vähän päälle viikko menkkojen alkuun) pinna kireällä ja koko ajan miettimässä, onko tärppi käynyt vai alkaako menkat, mutta nyt on ihan zen-olo ainakin toistaiseksi.  ;D
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Kesäkuu 14, 2016, 15:24:13 ip
Just sellasia hymynaamatestejä on nämä digi-clearbluet. Ei tarvitse arvailla eikä tulkita kun testi näyttää selkeästi. Ja tosiaan näyttää jo muutamia (4) päiviä ennen h-hetken lähestyvän. Jos jotain testejä suunnittelee niin näitä kannattaa!

Miksi ei ole sellaista testiä jonka voisi ottaa samantien oviksen jälkeen  >:( Ettei tarvitsisi "rennosti" kärvistellä tätä odotusvaihetta  ;)

Aurinko on tullut taas kyläilemään. Tilasin sen tälle viikolle ja olkaa vaan hyvät saatte nauttia siivellä  :D 8)

Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Marje - Kesäkuu 14, 2016, 23:32:28 ip
Voivoi, minäkin luulin että jospa jo osaisin ottaa vähän rennommin ja ajatella jotakin muutakin kun tätä "vauvaprojektia" hetken mutta niinpä vain taas menkat ikävästi alkoi ja tuntuu että maailma romahtaa! Niin epäreilu ja epätoivoinen olo että huhhuh...  >:(  Toisaalta sitten taas ajattelee että kun kuitenkin on jo yksi ihana lapsi niin ei saisi ajatella näin, kun kaikilla ei kuitenkaan ole sitä yhtäkään.

Noh ei auta, kohti seuraavaa ovulaatiota sitten vain , pitänee sitten itsekkin kai ostaa nuita hymynaamaovulaatiotestejä!  ;D
Toivottavasti teillä muilla on parempi onni ja menkat ei alakaan, peukut pystyssä!  ;)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Kesäkuu 15, 2016, 09:48:31 ap
Kiitos aurinkotilauksesta, Toiveikas!  :D 8)

Voi harmi Marje, toivottavasti tässä kierrossa on parempi tärppionni!

Itsekin mietin, että kai sitä kuitenkin on taas alamaissa, jos menkat alkaa, vaikka miten onkin ottanut rauhallisemmin. Nyt en sentään laske päiviä ja kyttää oireita, aikakin tuntuu kuluvan nopeammin, kun sitä ei niin kovasti ajattele  ;D
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Kesäkuu 20, 2016, 11:03:39 ap
Onpas täällä taas hiljaista, mitä teille mahtaa kuulua?  :)

Tosin eipä itsellänikään ole mitään erityisempää kerrottavaa, menkkoja odotellaan mutta edelleen rauhallisin mielin. Ei siis mitään tuntemuksia kumpaankaan suuntaan tai omituisia oireita.  :P
Viikonloppuna kyllä otti päähän huolella, kun näin pitkällä raskaana olevan naisen vetämässä röökiä baarin ulkopuolella...  >:( Että tommosille tyypeille niitä vauvoja suodaan, joita ei näyttäis vähempää kiinnostavan tulevan lapsen hyvinvointi. Sain sentään maltettua mieleni, etten mennyt avautumaan.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Kesäkuu 20, 2016, 13:02:02 ip
Sama fiilis, menkkojen pitäisi alkaa ylihuomenna. PMS-oireita on, eli odottelen nyt vaan että alkaisivat. Nyt en aio tehdä yhtään testiä, kun kiertokin on tasaantunut sen verran. Tosi nopeasti tää kuukausi kyllä meni edelliseen verrattuna, kun nyt en kytännyt niitä oireita koko ajan hysteerisenä ja laskenut päiviä, koska voin testata! :)

Ovistestit ajattelin kyllä pistää tilaukseen heti, kun seuraava ovis osuu laskujen mukaan mun loman alkuun ja saadaan silloin lapsukainen sopivasti hoitoon yhdeksi tai kahdeksikin yöksi ;).

Mulla aina pistää myös vihaksi toi, jos näen raskaana olevan röökillä. Vaikeaa se lopettaminen varmasti on, mutta silti :(.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Kesäkuu 21, 2016, 08:56:40 ap
Jep, menkat alkoivatkin sitten pari päivää etuajassa eli ei tarvii ainakaan arvailla! Pistin heti Clearbluet tilaukseen :D.

Oikeastaan fiilis on ihan hyvä, uutta yritystä parin viikon päästä sitten :)! Ehdin tässä jo pari kertaa vähän juhliakin ja juoda viiniä, joten ei tarvii nyt sitäkään morkkistella...

Onko joku muu saanut jo siirtyä raskaana olevien ryhmään :)?
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Kesäkuu 21, 2016, 09:32:13 ap
No höh, kellyf. Mutta hyvä toisaalta, ettei tarvi odotella menkkoja ja pähkäillä, varsinkin jos sulla on hyvä fiilis.  :) Tsempit ja plussatuulta uuteen kiertoon!

Mulla pitäis huomenna alkaa menkat, vielä ei mitään merkkiä niistä. Ei edes sellaista "kaikki on syvältä ja poikittain" -fiilistä, joka mulla on yleensä ennen menkkoja  ;D No, en silti ole mitenkään hirmuisen toiveikas, vaikka voihan se tärppi olla käynytkin.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Kesäkuu 21, 2016, 09:41:56 ap
Kiitos eventyr tsempeistä. Pidän peukut pystyssä sun puolesta!  :)

Vaikka fiilis onkin ihan hyvä, oon toki myös hieman pettynyt. Esikoinen sai alkunsa tosi helposti (toisesta yrityskierrosta), mutta toisaalta siitä on neljä vuotta aikaa. Toivotaan, että kesäloma rentouttaisi ja auttaisi asiassa  ;).
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Kesäkuu 21, 2016, 16:04:49 ip
Hei te ihanaiset  :)

Täällä ollaan niin pitkillä kierroilla että kk odotan alkavaksi la-su. Tässä kierrossa on taas tuntunut selkeästi että ovuloitu on ja hormonit vaikuttaa. Viime kiertoon en sitä ovista saanut. Viime vkonloppu meni migreenissä eli valitettavan selkeät merkit on tulevista kuukautisista  >:( Suurta toiveikkuutta en elättele, harmi!

Täällä myös sappi kiehahtaa massunsa kanssa polttavilla  :( Työssäni olen kohdannut niin monenlaista vanhemmuutta ja välinpitämyyttäkin omaa raskautta kohtaan että tupakointi taitaa olla pienimmästä päästä. Meitä on niin moneen junaan...... 8)

Eikö meillä jollain voisi nyt jo tärpätä!! Höh...ja tsemppiä!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Pussukka-81 - Kesäkuu 21, 2016, 20:28:31 ip
Heippa!

Päätin lyöttäytyä mukaan vauvakuumeilijoihin. :) Minulla on jo yksi 3-vuotias poika. Hänen kuumeilu- ja odotusaikanaan olinkin aktiivisesti Kohtauspaikalla mukana.

Olinkin jo keväällä raskaana, mutta se raskaus meni valitettavasti kesken. Keskeytynyt keskenmeno todettiin rv 10 ja keskenmeno oli todennäköisesti tapahtunut noin rv 8-9. Alkuraskauden ultrassa kävin rv 8 ja syke näkyi. Alkion koko tosin vastasi epäilyttävästi joitain päiviä pienempää ja siksi hakeuduinkin yksityiselle ultraan vielä myöhemmin. Valitettavasti tällä kertaa aavistus siitä, ettei kaikki ole kunnossa, osui oikeaan.

Sain tikutettua oviksen keskenmenovuodon jälkeen ja sen mukaan odottelen ekoja km:n jälkeisiä menkkoja alkavaksi vajaan viikon sisällä. Uusi yritys käynnistettiin kylläkin samantien, mutta tärppiä en tästä kierrosta kylläkään edes odota. Verikokeen mukaan raskaushormonipitousuuskin on edelleen aavistuksen koholla, joten sekin varmaan vaikuttaa. Hobis oli viime viikolla mitattuna 6,9 %.

Toivottavasti uusi tärppi tapahtuisi kuitenkin pian ja se toisi vauvan syliin asti . :)
Tsemppiä ja tärppionnea kaikille! :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Kesäkuu 21, 2016, 20:34:05 ip
Kiitos peukuista ja tsempeistä! :) Nyt tehdään juhannuksena kunnon hedelmällisyystaiat, niin eiköhän sitten ala plussia pärähdellä  ;) Kai niitä sellaisiakin taikoja on eikä vaan niitä missä kurkitaan kaivosta tulevaa aviomiestä tjsp? Pitääkin googletella.

Tervetuloa joukkoon, Pussukka! Pahoittelut keskenmenosta ja hirmuisesti plussaonnea tulevaan  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: TheBun - Kesäkuu 21, 2016, 23:13:41 ip
Hei. ajattelin poiketa täällä vaikka nyt raskaana olen. Ajatuksia raskautumisesta siis ja sen helppoudesta/vaikeudesta. Ketään en halua loukata tällä. Tämä on vaan tämmöstä meikäläisen päässä tapahtuvaa ajatelmaa enkä usko et kaikilla on näin "helppoa" homma olla stressaamatta kun jokaisella ihmisellä kroppa on niin erilainen kuin toisella ja moni asia vaikuttaa kokonaisuuteen.

Eka raskaus tuli suunnitelmiin joulukuussa 2010 (enkä mitään lupia kysellyt ::) )ja jätin pillerit pois. Stressiä ei ollut asiasta vaan ajateltiin isännän kanssa et tulee sit kun on tullakseen. Toiveissa kyllä oli et olisi sijoittunut loppukesään  raskautuminen niin työtkin olisi varmaan jatkuneet vakituisena (olin töissä määräaikaisella sopparilla vuoden 2011 loppuun). No ihan omaksi ihmeekseni huomasin olevani raskaana toukokuussa ja päässä vaan takoo ajatus et näinkö nopeesti muka. No hobbiksen parantelua pirusti ja esikoinen syntyi tammikuussa.

Toista raskautta suunnittelin jo pitkään mutta reumalääkitys sen esti. Joulukuussa 2014 sain jätettyä lääkkeen pois joka kielti raskautumisen ja kun oireita ei tullut niin d.polikäynniltä luvan saatuani maaliskuussa 2015 poistin kierukan ja tänne viestiä laittelinkin silloin. Ajatuksena taas oli että tulee sitten kun on tullakseen. Plussatestin sit tein joulukuussa 2015. Kovasti ajattelin tässä tuota raskautumista, niin siitä oviksesta mistä raskauduin oli jotkin ihan niin järettömät oireet (olisin voinut suurin piirtein seinille kiipeillä kun halut niin kovat yms.) ja mietin myös eka raskautta ja silloin itse asiassa oli sama homma ovulaation aikana mistä raskauduin. Ja ajattelin myös olisinko voinut raskautua aiemmin. Tässä tulin tulokseen, että en. Huhtikuusta lähtien töissä työmäärien lisääntyessä ja ranteen oireillessa stressi oli jotain niin järjetöntä. Kesä oli niin rankka töissä, että elokuussa kun viimesellä hain sairaslomalle käden takia olin todella loppuun palanut ja stressitasokin jotain niin maan kaatavaa. Stressi rupesi viimeisellä helpottamaan ja oli minimissään loka-marraskuun vaihteella.

Itselläni siis stressi on pahasta ja tämän takia en ole edes halunnutkaan ovistikkuja mukaan hommaan (eriasia olisi voinut olla jos olisi venynyt raskautuminen hamaan tulevaisuuteen) koska koen että niistä olisin vaan stressiä suotta itselleni tehnyt. Itsellä elämän aikana sattunut niin paljon kaikenlaista ettei voi ikänä tietää mitä elämä tuo tullessaan, niin tästäkin syystä en halunnut/halua stressata asiasta, joten tulee mitä on tullakseen.

Itse en voi ymmärtää tupakoivia raskaana olevia. Näen niin punaista jos vastaan tulee. Ja minulle on turha selitellä et stressi pahasta sikiölle yms. pahemmasta se nikotiini+ monet muut aineet tupakasta on  >:(

Kovasti toivotan plussatuulia tälle palstalle ja stressitöntä kesää  :-*
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Skylla - Kesäkuu 22, 2016, 10:17:50 ap
Hei!

Tulenkin nyt tähän joukkoon mukaan. Tänään siis todettu tuulimunaraskaus, alkunsa sai "pikkukakkosen" ensimmäisestä yrityskerrasta. Keskenmenon loppusuoraa siis odotellessa...

Taustalla kaksi keskenmenoa ennen esikoista, yhteensä onnistuneen raskauden aikaansaamiseen meni vuosi. Epäilys, että esikoista edeltäneet raskaudet olisivat olleet myös tuulimunia, vaikka niitä ei tarkemmin tutkittu. Nyt vielä ekan raskauden jälkeen todettu toispuoleinen PCO vaikeuttaa asiaa aika rankasti.

Mulla oli epäilyjä raskauden normaaliudesta, mm. ailahtelevat oireet ja se, että ClearBluen digitestissä eivät viikot nousseet odotetusti. Kävin yksityisellä varhaisultrassa, tänään piti olla 8+2. Täällä siis ennen diabeetikot päässeet hoitosuosituksen mukaan varhaisultraan, mutta ei enää. Onneksi kävin, enkä nyhjännyt vielä kuukautta ja sitten mahdollisesti pelästynyt alkavaa vuotoa.

Mutta joo, vauvahaave on kovin konkreettinen tällä hetkellä. Miehen kanssa sovittiin, että vuosi yritetään ja jos ei toista kuulu, niin sitten me vaan ollaan yhden ihanan tytön vanhempia. Hoitoja ei haluta ja lapset haluaisin alle kolmekymppisenä.

Asiasta ihan toiseen, suosittelen myös noita ClearBluen hymynaamaovistestejä, ei ainakaan jää mitään epäselvää milloin se ovis on. Pitänee itsekin taas tilata jättisatsi kaappiin odottamaan.

Plussafiiliksiä!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Kesäkuu 22, 2016, 12:44:46 ip
Tervetuloa Pussukka ja Skylla! Kurja kuulla, että teillä on taustalla tällaiset kokemukset. Mäkin olin esikoisen odotusaikana aktiivisesti tällä palstalla, ja vertaistuki on kyllä ehdoton :).

Mulla on Skylla vähän samanlaiset fiilikset, tosin olen sinua ihan reilusti vanhempi - jos vuoden yrityksen jälkeen ei ala pikkukakkosta kuulua, ollaan yhden lapsen vanhempia. Mä täytän syksyllä jo 38, joten en halua lähteä hoitoihin. Syyn ajattelin silti selvittää, jos tärppiä ei ensi kevääseen mennessä tule.

Tilasin myös noi Clearbluet ihan siitä syystä, että haluan löytää oviksen eli pitävätkö oireet paikkansa. Onhan siinä oma stressinsä, mutta kyllä mä stressaan ihan ilman niitä tikkujakin :D. Seuraava ovis ajoittuu mun kesälomaan ja mies taas on koko kesän töissä, joten haluan myös varmistaa etten ole missään reissussa silloin, kun ajankohta yritykselle olisi otollisin :)!

Mulla alkoi menkat eilen ja sokerit on ihan päin seiniä...aamulla oli 16,8. Siltä kannalta hyvä, etten vielä ole raskaana. Onneksi TYKSissä uusi sensorointi ja lääkäriaika heinäkuun alkupuolella.

Plussafiiliksiä täältäkin! <3
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Kesäkuu 22, 2016, 13:28:14 ip
Tervetuloa Pussukka ja Skylla sekä kiitos kirjoituksestasi The Bun  :D

Mitenkähän Eventyr....pidän sulle jurjasti peukkuja!?  :o

Täällä mietitty myös kuinka kauan yhteistä lasta yritetään. Minullakin kesällä tulee ikää 38v ja tuntuu että mihinkään hoitoihin ei lähdetä. Minulla on kaksi lasta mutta miehellä ei ollenkaan, tottakai se varsinkin minun mielessä on harmi  :( Miestä se ei niin suuresti mietitytä. Hän osaa olla paremmin "jos ei tule niin sitten ei tule" -mentaliteetilla.

Kuukautisten alkamisesta on edelleen voimakas tunne ja muutaman kerran olen väärällä hälytyksellä vessaan kiiruhtanut. Juhannusta vietetään veljeni perheen luona ja kk pitäisi alkaa siellä. Toivotaan että mukava seura vie pettymystä pois! Toisaalta jännityksenhän se vie pois... 8) :o

Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Kesäkuu 22, 2016, 20:18:37 ip
Kiitos TheBun kommenteista, kiva kuulla raskautuneidenkin kokemuksia :) Ja tervetuloa mukaan Skylla, toivottavasti tuulimunasta toipuminen sujuu hyvin! En tiennytkään, että ne ovat diabeetikoilla yleisempiä.

Täällä aukes hanat, just kun aloin toivoa, että olis vihdoin jotain tapahtunut.  :-\ Yleensä menkat alkaa mulla aamupäivästä, mutta nyt siis vasta näin illalla. Hiukan kyllä masentaa, mutta kaipa se tästä taas. Voisin ehkä mäkin tilata niitä Clearbluen ovistestejä, tai sitten annan edelleen mennä ihan omalla painollaan tän yrittämisen.

Tsempit kaikille, ja toivottavasti Toiveikkaan menkat ei ala!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Skylla - Kesäkuu 22, 2016, 20:22:10 ip
Kiitos kaikille tsempeistä!

Meitä jotenkin helpottaa päätös yrityksen kestosta, muuten sitä jää vähän roikkumaan löysään hirteen. Toisaalta nainenhan voi aina muuttaa mieltä, ensin oltiin aika tiukkoina kahden vuoden ikäeron kanssa, mutta nyt se kolmekin vuotta tuntuu ihan sopivalta. En usko, että saisimme julkisella puolella hoitoja mun ylipainon vuoksi, enkä jaksa odotella omaa hidasta painonpudotusta ja sitten joskus vauvan yrittämistä avustettuna.

Fiilis on aika sydäntäraastava, tämän vuoden puolella vielä kuusi ystävää tai kaveria saa vauvan, kaksi ovat jo saaneet. Tuntuu kuin olisi tippunut jotenkin kelkasta ja vatsojen näkeminen korventaa kun tietää, että oma pikkipömppö on tällä hetkellä silmänlumetta. Menisi nyt vaan kesken itsellään, niin kuin kaksi edellistäkin hoitui. Pelottaa ajatus lääkkeellisestä tyhjennyksestä tai kaavinnasta. Väkisin sitä vaan tuntuu, että jokainen päivä on taas pois yrittämisestä.

Me ollaan tosiaan käytetty SMEP-aikataulutusta, joka on tuottanut hedelmää. Tai no ainoastaan näitä epäonnistuneista, esikko sai alkunsa ilman tikuttelua ja aikataulutettua makkarijumppaa kun kuvittelin oviksen osuvan miehen matkan ajaksi ja muutenkin oltiin jo päätetty laittaa vauvaprojekti hetkeksi jäihin. Sieltä se plussa sitten tuli aika puskista.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Kesäkuu 27, 2016, 13:16:12 ip
Hei kaikille tasapuolisesti!  8)

Kuukautisia ei kuulunut sunnuntaihin eli eiliseen mennessä vaikka normaalisti tuo lauantain 32 kiertopäivä riittää alkamiseen. Tein testin eilen ja ei ole mitään iloista kerrottavaa  :( Negatiivinen tulos vaikka kuukautisia ei ole vieläkään kuulunut. Kyllähän ne alkaa!! Tuo testi on tarkka ja näyttäisi jo päivää ennakkoonkin joten.... pska..pska..

Onneksi viikko töissä ja sitten LOMA!!!  :) Ja juhannus sujui mukavissa merkeissä.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Kesäkuu 27, 2016, 15:11:50 ip
No voi kurjuus, Toiveikas, viestin alun luettuani olin hetken jo varma, että siellä olis tärppi käynyt. Vaikka kyllähän näistäkin kuulee, että plussa näkyy vasta tosi myöhään, josko olisikin näin syystä tai toisesta? :)

Täällä lusitaan tylsää alkukiertoa, en sitten vieläkään tilannut ovistestejä. Juteltiin miehen kanssa ja päädyttiin siihen, että otetaan kesä vielä rauhassa. Luulen, että tää on oikea ratkaisu meille, varmaan vaan stressaantuisin oviksen testailusta. Tosin mies myös totesi, että eihän me olla yritetty kuin pari kuukautta vasta, että vähän eri aikakäsitykset meillä...  :o Kun vuoden alusta siis jäi ehkäisy pois.

Muuten ollaan onneksi samoilla linjoilla, eli että lapsettomuustutkimuksiin varmaan mennään, jos ei plussaa ala kuulua, mutta hoitoihin ei ainakaan pitkän kaavan mukaan lähdetä. Mietitään vaikka sitten adoptiota tai tyydytään karvaisiin "lapsiin".
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Kesäkuu 27, 2016, 16:01:53 ip
Moikka! Mäkin tulin tänne kiinnostuneena tsekkaamaan, oisko jollain tullut plussa. Toivon parasta!

Meilläkin meni juhannus mukavan leppoisasti, mitä nyt kolmevuotias sai uhmaraivareita milloin mistäkin ja joka ikisestä asiasta hänen kanssaan saa ihan tosissaan vääntää  ;D Täällä odotellaan myös ovista, tilasin ne Clearbluen ovistestit ja huomenna voi alkaa testata. Toivon että bongaan oviksen; jos en, täytyy nyt varmaan heinäkuussa käydä lomarahoilla gynellä selvittämässä onko vauvatoiveet ihan turhia...

Mullakin tän jälkeen enää kolme päivää töitä ja sit seuraavaksi toimistolle vasta elokuussa! Motivaatio huipussaan :D...
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Kesäkuu 28, 2016, 13:23:36 ip
Kuinka haaleisiin viivoihin me uskotaan!!!????  ;) :'( :'( ;D

Kuukautisia ei kuulu mutta ei myöskään ole mitään tuntemuksia. Kk olen koko ajan odottanut nyt 35/32. Tein clearblue testin 33 ja silloin ei näyttänyt mitään (eikös tämä ole se varmoista varmoin testi)! Tänään lounashakureissulla ostin marketista 4e testin.

Nopsaan vessassa sen töissä samantien tein ja mitään siihen ei heti tullut. Lounaan jälkeen kun kaivoin testin roskiin heitettäväksi huomasin että hyvin haalea viiva on testissä toisena. Voiko tämä olla virhe????
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Skylla - Kesäkuu 28, 2016, 14:29:39 ip
Toiveikas, mulla ei ole ikinä näkynyt perustesteissä mitään tuossa vaiheessa, myöhemmin tuli haljuja viivoja halpistestiin. Siksi olen testaillut noilla ClearBluen digeillä, ne kyllä kertoo suoraan onko vaiko eikö. Kerran niistäkin tein negan ja kolmen päivän päästä olikin positiivinen.

Olitko ollut käymättä vessassa sen 4 h, mitä noihin päivätestailuihin suositellaan? Jotkut testit saattavat kyllä tehdä niitä ns. roskishaamuja, eli kuivuttuaan näyttävät vaaleaa viivaa.

Tunnen niin tuon saman epätoivon tunteen, itse sorruin käyttämään jopa loput ovisliuskat kun ne käyvät hätänä myös raskaustestistä. En kyllä tiedä, että miksi mulla edes on noita pikkuliuskatestejä, oikein eivät näytä ja en niihin oikein luota.  ::)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Kesäkuu 28, 2016, 14:55:52 ip
Kyllä tuo hiukan lupaavalta kuulostaa Toiveikas, täällä on peukut pystyssä!!  :) Mulla ei tosin pahemmin kokemusta ole testeistä, kun olen vain kaksi sellaista elämäni aikana tehnyt ja molemmat vitivalkoisia negoja. Toivotaan että ei olis roskishaamu vaan vahvistuva plussa!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Kesäkuu 28, 2016, 17:37:50 ip
Ei ole jännitettävää!!

Kotiin menin apteekin kautta ja testi oli negatiivinen. Eli kyllä tuo harmillinen haamu ei paikkaansa pitänyt  :-[

Kk on myöhässä edelleen mutta syy siihen ei ole raskaus. Harmi että hormoonitoimintakin takkuaa just nyt.

Taidetaan ottaa kolmas koira  ;)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Kesäkuu 29, 2016, 08:53:31 ap
Ja alkoihan ne ja vielä kiitoksena kivuliaasti  ;)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Kesäkuu 29, 2016, 09:59:20 ap
Voi buu, Toiveikas!  :( Mikään ei ole ärsyttävämpää, kun hormonitoiminnan temppuilu tässä tilanteessa.

Mä haluan myös koiran, meillä ei ole vielä yhtään :D. Olen sanonutkin miehelle, että jos ei vauvaa tule, niin sit otetaan koira mahd. pian...toisaalta nyt ei just houkuta ajatus pennun opettamisesta sisäsiistiksi, mutta vuoden-parin päästä sitten ehkä!

Täällä alkoi uus yrityskierto, vaikka ovista ei ole vielä näkynytkään tikuissa. Toivon että sen kuitenkin saisin bongattua :).
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Kesäkuu 29, 2016, 10:04:14 ap
Pöhh, Toiveikas.  :-\

Olisipa heinäkuu vihdoin plussakuukausi, mieluiten meille kaikille!
Mies kielsi eilen hommailun jälkeen mua liikkumasta mihinkään, ettei siemenet karkaa. :D :D Oviksen pitäisi olla tulollaan, että saapa nähdä, onko tästä taktiikasta hyötyä. ;)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Skylla - Kesäkuu 29, 2016, 12:51:46 ip
Voi kökkö Toiveikas. :(

Toivottavasti heinäkuu on teille positiivinen kaikin tavoin, meillä taitaa mennä uusintayritys elo-/syyskuulle tätä menoa kun ei tämä tuulimuna nyt itsellään tunnu hoituvan. Raskausoireista on jäljellä enää jäätävä turvotus, eli se kaikkein vittumaisin oire. Nilkat ovat iltaisin about pohkeen paksuiset... Ensi tiistaina tsekkiultra ja siitä sitten äitipolille jatkohoitoon.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Pussukka-81 - Kesäkuu 30, 2016, 22:46:35 ip
Toiveikas, höh. :( Kunpa syy menkkojen myöhästymiselle olisi kuitenkin ollut se plussa. :-\ No, ei se auta kuin käydä uuteen yrityskiertoon.

Skylla, tosi harmillinen juttu sinullakin. Oon pahoillani. Ja tuo on kaikista inhottavinta ja ahdistavinta, kun tyhjentyminen ja muu pitkittyy ja pitkittyy. :( Toivottavasti kuitenkin luonnollinen tyhjentyminen alkaisi onnistuneesti mahdollisimman pian! Ja jos ei ala, toivottavasti saat äitipoliajan nopeasti. :-*

Täällä ryvetään ekojen menkkojen kanssa keskenmenon jälkeen. Kivut ja vuoto on jotain aivan järkyttävää. :o Ensin vuoto ei meinannut käynnistyä millään, monta päivää tuli vain todella niukkaa vuotoa eivätkä kivut hellittäneet. Mutta aukesivathan ne todelliset hanat lopulta. Huhhuh! Toivottavasti tämä on kohta ohi ja pääsisi uuteen yritykseen.

Nyt etenkin menkkojen aikana on tullut vaivuttua harmitukseen ja alakuloon keskenmenon takia. Tänään olisi viikkoja kasassa jo 16+. :'( No, turha noita viikkoja on laskea ja miettiä menetettyä unelmaa. Toivottavasti niitä viikkoja on kohta jo onnistuneesti paljon enemmän ja päästään sujuvasti sinne vauvaan asti. Näitä tuulia toivon meille kaikille. :-*
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Skylla - Heinäkuu 01, 2016, 09:36:12 ap
Mulla on ollut Pussukka ihan samanlaiset ekat menkat keskenmenojen jälkeen. Volyymi ei paljoa itse km:sta eroa ja olo oli kuin junan alle jääneellä. Aika pitkälle on myös mennyt kierron käynnistyminen, toisesta 6 vko ja toisesta 8. Saa nähdä mikä ikuisuus tämän jälkeen menee.

Olin jo eilen toiveikas, että lähtisi käyntiin kun oli aika napakkaa vatsakipua, mutta sekin sitten laantui. Hyvä niin, sillä yö tuli muutenkin valvottua esikon ärhäkän kesäflunssan kanssa.

On ihan luonnollista vatvoa ja surra pitkäänkin. Välillä huomaan ajattelevani, että nythän mulla voisi olla sen tai sen ikäinen lapsi tytön sijaan. Tyttö kuitenkin vetää takaisin tähän maailman ja uskon, että helpottaa tätä keskenmenon kipuilua aika lailla. Tosin nyt taidan olla vähän turta, varmasti uusi vihan ja surun aalto iskee kun tämä "valeraskaus" tulee todella päätökseen.

Tsemppiä sulle Pussukka, ja muille myös. Nautitaan kesästä ja höllätään vähän, ehkäpä ne kestävät plussat sieltä siten tulevat. :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Marje - Heinäkuu 03, 2016, 13:54:53 ip
Onpas ikäviä uutisia nuo keskenmenot, tsemppiä kovasti teille!

Pussukka taisikin olla vauvakuumelijat palstalla samaan aikaan kun meilläkin esikoista yritettiin, minulla myös tyttö siis 3-vuotias.  :)

Tännepäin ei mitään uutta, yritystä jatketaan ja toivotaan parasta! Mies lähtee keikkahommiin kuukauden päästä ja tulee sitten aina vain viikonlopuiksi kotiin, joten toivottavasti nyt tärppäis sitä ennen!  ;D
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Heinäkuu 04, 2016, 12:18:27 ip
Toivottavasti Pussukalla ja Skyllalla tilanne helpottaa! Voimia ja jaksamista, varmasti toipuminen ottaa aikansa.

Täällä ei myöskään kummempia uutisia, ovis oli varmaankin tuossa loppuviikosta ja talletuksia tehtiin ahkerasti.  ;) Toivottavasti se olisi tällä kertaa tuottanut tuloksia... Olen aika rauhallisin mielin, vaikka mietinkin välillä, onko tärpännyt vai ei. Ja esim. alkoholia välttelen, vaikka aurinkoisina päivinä terassit hiukan houkutteliskin.

Plussatuulia kaikille, ja erityisesti Marjelle ennen kuin keikkatyöt vaikeuttaa tilannetta!  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Skylla - Heinäkuu 05, 2016, 11:58:38 ap
Mulla varmistui tuulimunadiagnoosi tänään. Iloinen yllätys oli se, että tyhjennys hoituu päivystyslähetteellä polkiinisesti heti huomenna aamulla. Olisin voinut mennä jo nyt, mutta olisivat todennäköisesti laittaneet kotiin odottamaan huomista tähän aikaan. Nyt pääsee sitten käsittelemään jutun henkisestikin loppuun.

Sulla on eventyr jännät hetket taas käsillä. :) Siinä on vaan oma taikansa kun miettii, että olisiko jo tärpännyt ja mitä tuntemuksia on yms. Toivotaan parasta tällä kertaa. <3

Marjelle myös tsemppiä, matkatyö tuo tosiaan haasteita. :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Heinäkuu 06, 2016, 11:45:37 ap
Tsemppiä polille Skylla, toivottavasti kaikki menee hyvin!

Kiitos toivotuksista :) Alkaa kyllä pikkuhiljaa jännittää, eilen illalla iski yhtäkkiä hapot suuhun ja edelleen närästää, en kyllä muista että tällaista olisi koskaan ennen ollut. Voihan se tietenkin olla reaktio johonkin ruoka-aineeseen tai muuta mahavaivaa, mutta hiukan salaa toivon, että kyse olisi jostain muusta.  ;)

Mitä muille kuuluu? :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Heinäkuu 06, 2016, 19:46:07 ip
Tsemppiä Skylla täältäkin! Ja toivotaan eventyr että kyse ois raskausoireista <3

Onnistuin viikonloppuna tikuttamaan oviksen niillä Clearbluen testeillä ja ollaankin hommailtu ahkerasti. Menkkojen pitäis alkaa 17. tai 18.7., eli nyt taas piinaillaan siihen asti :). Onneks juuri tota ajankohtaa edeltävänä viikonloppuna saadaan olla miehen kanssa ihan kahdestaan, mies on vapaalla ja lapsi menee mummulaan pariksi päiväksi. Ollaan menossa leffaan ja syömään yms. niin saa vähän muutakin ajateltavaa!

Verensokerit mulla on aivan päin helvettiä, suoraan sanottuna. Huomenna meen TYKSiin hakemaan sensorin kylkeen. Viikon päästä torstaina lääkäriaika ja kuulen tuomion pumppuun siirtymisestä. Nyt alkaa tuntua siltä että pakko se on siirtyä, kun ei tästä oikein näytä tulevan mitään. Viimeisimmät annosmuutokset 2 kk sitten näytti aluksi auttavan, mutta nyt on ihan jäätävä aamunkoitto - jos meen nukkumaan noin seiskan arvolla, aamulla voi vs olla mitä tahansa 11 ja 17 välillä...tänään oli 16 ja pistin aamupalalle ihan reilusti enkä juuri syönyt hiilareita, niin parin tunnin päästä 21 :(. Illalla sit taas mennään matalilla. Ei oikein riitä motivaatio enää, kun en saa noista mitään tolkkua.

Vauva-asioihin palatakseni - sorry, piti vähän avautua tuosta vs-asiasta ;) - toivotaan plussia tästä kierrosta mahdollisimman paljon!

Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Heinäkuu 07, 2016, 10:15:44 ap
Mennään taas melko samoissa päivissä, kellyf, toivotaan että sullakin alkais ilmestyä oireita :) Ja toi on kyllä hyvä, että saa jotakin muuta mietittävää välillä, oon itekin miettiny, että pitäis järkätä joku pieni viikonloppureissu tai muuta vastaavaa!

Ja ehdottomasti saa avautua myös sokereista :) Kuulostaa rasittavalta noin paha aamunkoitto.  :( Toivottavasti sensoroinnista on apua, mulla se on ainakin auttanut ongelmakohtien löytämisessä tosi paljon. Tsemppiä!

Tärppionnea kaikille! :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Skylla - Heinäkuu 12, 2016, 14:22:58 ip
Miten eventyrin ja kellyf:n oireilut etenevät?

Mulla alkaa olla jo ihan hyvät fiilikset, koko lääkkeellinen keskeytys alkaa olla jo paketissa! Ei lähellekään niin kamalaa kuin keskustelupalstoilla kerrotaan tai sairaalasta kotiin lähettänyt kätilö varoitteli. Ke keskeytyslääke, to Cytotecit ja to iltaan mennessä ilmeisesti kaikki raskausmateriaali oli jo poistunut. Epämukavaksi kipu yltyi lääkkeistä huolimatta pariksi tunniksi, mutta sen jälkeen on pysynyt aisoissa. :)

Malttamattomana tilasin jo ovulaatio- ja raskaustestejä. Ajattelin viikonloppuna testata, että onko viiva yhtään vaalentunut ja hormonitasot laskussa. Kontrolliverikoe on vasta kolmen viikon päästä ja olen vähän malttamaton. :D Yksi kierto pitää odottaa ja sitten pääsekin taas yrittämään. Ostin tähän odottelukierrolle halpistikkuja oviksen bongaamiseksi, ei tarvitse hymynaamatestejä tuhlata "hupitestailuun".
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Heinäkuu 12, 2016, 21:01:58 ip
Jotain oireita on ehkä, mutta tiedä sitten näistä, mitä oikeasti ovat  :D Pari kertaa on yhtäkkiä iskenyt kauhea kuvotus sellasena ohimenevänä aaltona, tunteet on pinnassa ja alavatsassa ja -selässä on välillä kipua. Mutta tää kipu voi olla kyllä ihan lihasperäistä ja treenistä johtuvaa, ja tietty kuvotukseenkin voi olla muita syitä. Aika kuluu kauhean hitaasti, viikonloppuna pitäisi menkkojen alkaa.

Kiva kuulla, että fiilis alkaa parantua Skylla! Toivottavasti odottelukierto menee nopeasti.  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Skylla - Heinäkuu 13, 2016, 10:50:02 ap
Niinhän sitä sanotaan, että odottavan aika on pitkä. On se pitkä jo ennen varsinaista odotustakin. ;D

Toivottavasti oireet olisivat merkki plussasta, eventyr!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Heinäkuu 13, 2016, 15:40:26 ip
Kiva kun kyselit kuulumisia Skylla! Ja hyvä kuulla, että sulla näyttäisi keskeytys sujuneen ongelmitta. Toivotaan, että pääset mahd. pian jatkamaan yritystä!

Mä en oikein omista oireista osaa sanoa. PMS-oireiden perusteella sanoisin melkein, että ei ole tärpännyt (rinnat olleet sunnuntaista lähtien kipeät ja naama kukkii...). Menkkojen pitäisi tosiaan alkaa su tai ma, joten ehkä testaan sunnuntaina jos siihen mennessä ei menkat ala :). Vähän sellainen luovuttanut fiilis valitettavasti tällä hetkellä :(. Katotaan, mikä fiilis sit on kun uus yrityskierto alkaa.

(Kuvottava/krapulainen olo mulla on jo kolmatta päivää ja ihan hirvee väsy, mutta koska toissa kierrossakin oli pahaa oloa eikä plussaa näkynyt, niin en pidä sitä kovin olennaisena. Esikoisestakin pahoinvointi ei alkanut vielä tässä vaiheessa vaan noin viikolla 5 tai 6, just sopivasti Ruisrockin alla; siellä sitten haistelin viinan ja bajamajan hajuja ja kieltäydyin tarjotuista juomista :D...)

eventyr, mulla on nyt ainakin sun puolesta peukut pystyssä että oireet kertoisivat raskaudesta!! Raportoin tänne sitten viikonloppuna/maanantaina miten kävi :).

Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Pussukka-81 - Heinäkuu 14, 2016, 00:22:25 ap
Skylla, hyvä että tyhjentyminen näyttäisi sujuneen hyvin. Ois ihan tosi kurjaa, jos sen epäonnistuminen olisi pitkittänyt prosessia entisestään. Nyt vain toivotaan, että aika kuluu odottelun suhteen nopeasti ja pääsette pian yrittämään uudestaan. :)

Tuo on muuten jännä, että osa lääkäreistä ohjeistaa uudelleenyrityksen ekojen km:n jälkeisten menkkojen jälkeen ja osan mukaan yrittämisen voi aloittaa heti km-vuodon jälkeen. Mua hoitanut lääkäri sanoi, ettei ehkäisyä tarvitse käyttää eli yritys sai alkaa heti. Sanoi kylläkin, että tuskin uusi raskaus heti edes alkaisi. Eikä alkanutkaan. Sain tikutettua oviksen, mutta joko kroppa ei ollut vielä valmis tai sitten muuten vain ei tärpännyt. No, en kyllä odottanutkaan, että heti tärppäisi uudestaan.

Meillä on molemmat kaksi raskautta, sekä onnistunut että keskeytynyt, tärpänneet helposti. Toivottavasti jatkossakin olisi yhtä hyvä onni. Toisaalta taas ei sillä tärppinopeudella kiire ole, jos vain seuraava raskaus kestäisi loppuun asti.

Täällä on yrityskierto nro 2 käynnissä. Ovulaatioplussan tikutin sunnuntaina eli kenties ovulaatio on ollut ma-ti. Nyt pitäisi sitten malttaa ootella vajaa pari viikkoa. Joskaan odotukseni eivät nytkään ole kovin korkealla tärpin suhteen. Sen kuitenkin näkee sitten.

Muiden plussia taidan jännittää enemmän kuin omaani. :D Plussaonnea siis kaikille! :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Skylla - Heinäkuu 15, 2016, 13:17:57 ip
Jännitän teidän kaikkien puolesta kun ei ole vielä mitään omaa jännitettävää, tsemppiä!! :D

Niin on jännä Pussukka-81, mulle on joka km:n jälkeen neuvottu odottamaan se yksi kierto, mutta lähinnä sen takia, että raskauden kesto olisi helpompi ajoittaa oikein. Tosin mulla ei kuukautisista laskettuna la merkitse juuri mitään, ovulaatio on yleensä todella myöhään kierrossa. Mutta tuttuja on neuvottu odottamaan jopa kolmekin kuukautta, kai se on myös yksilöllistä, että miten on keskenmeno mennyt ja miten kroppa sen ottaa. Musta kyllä tuntuisi, että oman kunnon puolesta voisi kokeilla vaikka heti, sen verran kevyt juttu oli. Menkatkin ovat olleen aika järkyt esikoisen syntymisen jälkeen ja tämä oli 95 % ajasta lievempää. ;D

Itse raskaudun suht helposti, vaikka PCO-tapaus olenkin. Esikkoa yrittäessä joka kolmas kierto tärppäsi ja nyt tärppäsi ekasta. Vaikka ei se tosiaan lohduta, mieluummin yrittäisi vaikka puoli vuotta jos vaan raskaus kestäisi ongelmitta alusta loppuun. Hirveästi aikaa tuhraantuu näihin puoliraskauksiin. Laskin tässä yhtenä unettomana iltana, että olen ollut jo elämästäni 1,5 vuotta raskaana ja silti mulla on vain yksi lapsi.  :-\
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Heinäkuu 15, 2016, 14:47:06 ip
Ihanaa kun jännitätte mun puolesta!  ;D :-*

Tosiaan odottavan aika on pitkä, en käsitä miten nyt voi olla vasta perjantai.. Onneksi viikonlopuksi on tiedossa aika paljon ohjelmaa, niin voi ehkä ainakin hetkittäin unohtaa piinailun.

Tsemppiä ja mahdollisimman pikaisia ja pysyvää laatua olevia plussia kaikille!!  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Heinäkuu 16, 2016, 18:17:31 ip
Mulla alkoi menkat. Oon pettynyt ja harmissani, mutta toisaalta torstaina d-lääkärin kanssa just päätettiin tilata pumppu, joten ehkä on ihan hyvä etten nyt ole raskaana. Katotaan jatketaanko yritystä ihan luvan kanssa sit kun pumppuasiat sujuu. :) Tänä vkl:na onneks ollut kivaa ohjelmaa, joten ei tuu koko ajan mietittyä asiaa!

Mites muilla?
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Heinäkuu 17, 2016, 13:04:16 ip
Menkat alkoi täälläkin.  :'( Ja mies ei vaan vieläkään tajua, ettei mua tässä mielentilassa kannata yrittää lohduttaa sanomalla, että monet yrittää vuosia ja me ollaan vasta yritetty muutamia kuukausia. Kyllähän mä sen tiedän, mutta tässä p*skassa fiiliksessä tollaset kommentit vaan pahentaa oloa. Kaipa tää tästä taas.

Harmi, ettei sullakaan tärpänny, kellyf.  :( Mutta toivottavasti pumpun aloitus menee hyvin ja siitä on apua!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Heinäkuu 17, 2016, 17:36:13 ip
Tervehdys kaikille lomalaiselta!  8)
En ole nyt vähään aikaan mitään kommentoinut enkä sivuilla vieraillut.Tuntui ettei ole ollut mitään sellaista samottavaa mikä olisi ollut reilua teitä muita kohtaan! Viime kk vain jotenkin täytti realismilla tämän toiveikkaan pääkopan ja se tunne tuntuu pysyvän tiukasti. Minulla on kaksi lasta jotka aikoinaan tulivat ajatuksesta (kiitollinen), olen kohta 38v, hoitoihin emme lähde ja tämän nojalla se on ihan turhaa selvittää edes mistä mikäkin johtuu.

Minun vaisto sanoo omalla kohdalla niin voimakkaana että tämä olisi näissä kuukausissa jo tapahtunut jos tapahtuakseen. Ovuloin kuitenkin yms kk ajallaan. Olen ajatuksissani luovuttanut vaikka tottakai ihme olisi tervetullut  :) En vain jaksa laskea ja odottaa. Koko kevät töissäkin tuplaten raskasta kun tätä pitänyt stressailla ja miettiä nipisteleekö ja onko rinnat arat yms.

Toive elää ja toivon ettette heitä minua ryhmästä ulos 😉 Minä olen varma että saan lukea teidän ilouutisia vielä  :) Jokainen teistä ihanista ja avoimista kuumeilijoista ansaitsisi pikkuisen.

Nautitaan kesästä ja asioista joista ollaan kiitollisia....surra ehtii syksymmälläkin! Halauksin....

Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Skylla - Heinäkuu 19, 2016, 09:27:40 ap
No voi kurjuus kellyf ja eventyr. :(

Ei auta kuin jatkaa yrityksiä. Tsemppiä kellyf pumppailun aloitukseen, siitä saa varmasti vähän muuta ajateltavaa hyväksi toviksi. :)

eventyr, tiedän tasan tuon tunteen kun mies koittaa sanoa jotain järkevää, mutta mikään ei vaan lohduta. Oma murhe on kuitenkin oma murhe, ihan sama ovatko muut yrittäneet viikon, vuoden vai vuosikymmenen.

Ihana teksti Toiveikas! Voimia myös sinulle, olet vahva nainen kun pystyt ns. päästämään irti odotuksen odotuksesta.

Vähän omia juttuja, en ikinä uskonut, että voisin olla negatiivisesta raskaustestistä iloinen. :D Viikonloppuna näytti testi jo puhdasta negaa, eli kaipa se kierto tästä käynnistyy piakkoin. Uusintayritys elokuussa alkaa näyttää hyvin todennäköiseltä.

Lämmintä kesää kaikille, itse otan kyllä nyt ilon irti kesästä tässä taukokierron aikana. Miehen kanssa järkättiin eka lapsivapaapäivä puolentoista viikon päähän, käydään syömässä, nukutaan päikkärit (ilman, että kukaan potkii tai nipistelee siinä välissä) ja mennään konserttiin. :) Illaksi haetaan taapero kotiin.

Lämpöä ja aurinkoa koko kuumeiluporukalle! 8)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Heinäkuu 19, 2016, 11:43:41 ap
Kivasti kirjoitettu, Toiveikas! :) Aurinkoista lomanjatkoa ja totta kai täällä saa käydä lueskelemassa ja kommentoimassa, toivottavasti vaikka pienestä "ihmeestä".  ;)

Skylla, hienoa että pääsette pian taas yrittämään :) Nauttikaa kesästä ja lapsivapaasta!

Itsellä on käynyt mielessä, josko sitä vaan luovuttaisi ja yrittäisi nauttia elämästä ilman lapsia..  Hiukan katkeralta tuntuisi tehdä tuollainen päätös, mutta todennäköisesti se helpottaisi oloa aika tavalla. Vaikka olenkin pystynyt rauhoittumaan oireiden tarkastelun ja muun suhteen melko hyvin nyt kesällä, niin vauvaprojekti kuitenkin pyörii mielessä ja aiheuttaa stressiä. Mikä voi tietenkin myös osaltaan olla sen taustalla, että ei ole tärpännyt. Eivätkä heittelevät kilppariarvotkaan varmasti ole auttaneet...

Mutta onko diabeetikkona oikeastaan edes mahdollista ottaa tätä niin rennosti? Kun kuitenkin joutuu muutaman kuukauden välein käymään labrassa ja polilla ja kyttäämään sokereita ja muuta, niin ei tätä oikein saa pois mielestä mitenkään.  :-\ Paitsi jos ilmoittaisi lääkäreille, ettei enää yritetä eikä silti ottaisi ehkäisyä käyttöön. Mutta ehkä sekään ei ole kovin suositeltava ratkaisu.  ::)

Sori synkähköstä viestistä! Eiköhän fiilis tästä taas parane, kunhan menkat loppuu. Plussatuulta ja positiivista mieltä kaikille!  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Pussukka-81 - Heinäkuu 19, 2016, 13:29:23 ip
Pöh kaikille menkoille! :( Aina se on iso pettymys, vaikka päättäisikin ottaa muutaman kuukauden rennommin. Itestäni ainakin tuntuu, ettei se rennommin ottaminen oikein onnistu. Tää on vähän tällaista joko tai -touhua. :D Jokainen päivä on yhtä odottamista, kalenterin kyttäystä ja tikkuun pissimistä. ??? :-[ Ensin ootellaan menkkoja samalla toivoen, ettei ne alkaiskaan. Sitten jos kuitenkin alkavat, aletaan kytätä ovulaatiota ja laskea niitä hedelmällisimpiä päiviä. Ovulaation jälkeen ollaan kuin tulisilla hiilillä ja mietitään jokaista kehon tuntoa tai tunnottomuutta samalla pohtien, milloin voisi tehdä ekan testin. Mahdollinen tuleva laskettu aika on tietty myös kalenterista jo tsekattu. Samalla tulee mietittyä jokaista suupalaa niin sokereiden kuin raskauden kannalta kiellettyjen ruokienkin osalta. Ja sitten mies vielä kysyy, että miksi stressaat noin paljon. Niin miksi? Tervetuloa minun kehooni niin naisen hormonikierron kuin diabeteksen hoidonkin osalta! Teen vaihtokaupan erittäin mielelläni!

Viimeiset pari viikkoa on mennyt sokeriseurannan osalta melko lomatunnelmissa. Yleensä mittarin mukaan oon mitannut sokereita viikossa 70-90 kertaa. Nyt mittarissa näyttää olevan 39 mittausta viikon ajalta eli minulle aika vähän. Nyt päätinkin taas ryhdistäytyä omahoidon suhteen, jotta tasapaino ei pääsisi karkaamaan.

Odottelen menkkoja alkavaksi noin viikon kuluttua. Luulen, että ne alkavat, sillä ne vähäisimmätkin mahdolliset alkuraskauden oireet ovat tipotiessään. Sitten vain kolmatta yrityskiertoa kohti!

Toiveikkaalle toivotan kuitenkin toivoa! Kauniisti kirjoitit. :-*

Ja Skylla, onnittelut negatiivisesta tuloksesta! Hassua, että joskus sekin voi tuntua onnekkaalta tämänkin otsikon alla. :)

Aurinkoa kaikille!

Pussukka
dpo 10 (yk 2)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Heinäkuu 22, 2016, 10:05:32 ap
Toi on kyllä niiin totta Pussukka! :D Tosiaan välillä mielellään vaihtais osia miehen kanssa, kun ei itsekään pysy perillä, mikä mielialan muutos johtuu mistäkin: hormoneista, sokereista vai jostain ihan muusta... Ja näiden kaikkien muuttujien kanssa on käytännössä mahdotonta olla stressaamatta vähintään silloin tällöin. Onneksi mies kuitenkin useimmiten ymmärtää ja osaa olla tukena, vaikka saa välillä turhaankin kuulla kunniansa. <3

Niin ja toivottavasti oireettomuus tarkoittaisikin plussaa, eihän sitä koskaan tiedä. :)

Ihanaa viikonloppua kaikille!  :-*
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Pussukka-81 - Heinäkuu 23, 2016, 22:29:50 ip
Menkat. :( Vaikka koko ajan olikin vahva tunne siitä, ettei tässä kierrossa tärpännyt, kyllähän tämä silti harmittaa. Se pieni toivonkipinä pysyy väkisinkin yllä aina siihen asti kunnes menkat alkavat.

Laitoin pojan nukkumaan ja sen jälkeen otin hyvällä omalla tunnolla ison kulhollisen mansikkarahkaa sekä ison lasillisen punaviiniä. Sokereitakaan en meinaa enää tänään mitata. Heittäydyn siis kunnon kapinalliseksi nyt kun menkatkin alkoivat. ;D Ei vaan, tää on nyt vain hyvä hetki edes vähän höllätä kaiken suhteen, joten kai se kannattaa hyödyntää.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Heinäkuu 25, 2016, 09:37:07 ap
Maanantaita kaikille!

Arki on taas palannut ja kiitoksena sen odottamisesta olen nukkunut viime yönä kaikkiaan kolme tuntia  :o Seuraavat lomat vuoden kuluttua..vai miten se nyt meni  8)

Kiitoksia kommenteistanne!!!! :) Eiköhän sitä toive elä mielessä vielä pitkään. Mihin se nyt katoaisi!? Ja varmasti jokaiset alkavat kk tuovat pettymyksen tullessaan. Mutta tarkoitus on rauhoittaa tilanne täysin ja ei pelkästään realiteettienkaan vuoksi vaan myös henkisen hyvinvoinnin. Tämä ensimmäinen kuukausi on onnistunut yllättävän hyvin. Toki mielen saa surulliseksi/haikeaksi esim. FB päivitykset missä samassa elämäntilanteessa olevat postaavat ilouutisistaan. Mitään en heidän onnestaan halua pois, kyllä tunne taitaa olla aitoa kateutta!

Ja nuo MIEHET  ;) Olen aiemminkin maininnut jo, mutta ei meillä kyllä kotona kolmijalkainen stressaa mistään raskautumiseen liittyvästä. Minä olen toki tehnyt sen hänenkin puolestaan ja surrutkin. Miehelläni ei ole omia lapsia. Hän sanoo ettei ole sellainen joka osaisi haaveilla etukäteen mistään mitä ei tiedä ja siksi ei ole surullinenkaan. Jos ei tule niin sitten ei ja ei sitä tarvitse kuulemma loppuelämää niillä suruilla pilata!  :) En tajua miten se voi olla noin yksinkertaista  ;)

Harmi kun Heinäkuulle ei saatu iloisia uutisia kuumeilijoilta. Se on sitten ne Elokuun tärpit jotka ilmeisesti odottelevat. Eikös silloin alakin sadonkorjuun aika  ;)

Olen ollut viimeaikoina erityisen kiitollinen vakaasta parisuhteestani. Tiedän kokemuksesta ettei onni ole itsestäänselvyys eikä se vakauskaan. Tuntuu hyvältä tietää kaiken hiljaisuudenkin keskellä että tuo toinen on vierellä eikä se totisestikaan pienistä hätkähdä  :-*

Mukavaa alkanutta viikkoa jokaiselle. ILOA JA IHMEITÄ!

PS. Pitihän mun oikeasti kertoa että olen aloittanut ruokavalioremontin. 10-15 ylimääräistä kiloa on kertynyt kaveriksi ja saamattomuuttani olen  niitä kantanut...kasvatellut. Olen roimasti vähentänyt hiilareita! karkit ja suklaat lopetin pysyvästi 1,5 vuotta sitten mutta herkuttelu on vaihtunut pullaan, kekseihin yms. ruoka-annosten koko on ollut suuuuuuri! Nyt kaikki herkut pois ja annokset pienemmiksi! Minuun on mahtunut uskomattomat määrät evästä :o VS ei ole ollut vuosiin näin hyvä vaikka vasta kokeilua takana 1,5 vkoa. Pienentelen inska annoksia ja ruoka-annoksia. Pitäkää mulle peukkuja  :o
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Heinäkuu 25, 2016, 12:44:40 ip
Pahoittelut menkoista, Pussukka.  :-\ Aina sitä tosiaan jonkinlainen toivonkipinä elää siihen asti, kun vuoto alkaa. Ja se on kyllä hyvä aika rentoutua hetkeksi ja hemmotella itseään hiukan, ettei käy liian rankaksi. Mulla yleinen resepti menkkojen alkaessa on lasi punkkua ja sopivasti suklaata.  ;)

Toi on kyllä niin mysteeri noiden miesten kanssa, että miten ne osaakin ottaa tämän niin tyynesti!! Käy oikein kateeksi, kun itse miettii ja pohtii ja ihmettelee päänsä hajalle pahimpina päivinä... Mutta jospa sitä onnistuisi seuraamaan esimerkkiä ja olemaan itsekin ihan zen.  ;D Yritän ainakin kovasti siirtää ajattelutapaani siihen suuntaan!

Tsemppiä Toiveikkaalle ruokaremonttiin!  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Skylla - Heinäkuu 28, 2016, 10:45:23 ap
Pöh tosiaan Pussukka, punaviini oli kyllä tasan tarkkaan ansaittu! Joka kierrossa sitä uskoo, toivoo ja kuvittelee vaikka mitä, itse teen ihan samaa.

Kuulostaa hyvältä suunnitemalta Toiveikas! Mulla oli kanssa ajatuksena pitää nyt tehokuukausi ja syödä terveellisesti ja liikkua. Hypot kyllä nollaavat kaiken liikunnan kalorinpolton ja muutenkin läski on tiukassa huonojen unien myötä. Tyttö siirtyi "isojen" sänkyyn ja yöllä saa pätkittäistä unta 5,5-7 h. Hermot ovat kireällä ja töistäkin jo vaikea selvityä univajeen takia.

Nyt kyllä tarvitsisi jotain tehozeniä. :D Verensokerit elävät ihan omaa elämäänsä kun hormonitoiminta palaa uomiinsa. Eilisen saldo viisi (!!!!) hypoa ja sitä myötä reaktiiviset korkeat.Mulla on vähän ikävä niitä tasoittavia raskaushormoneja, mieli ja sokerit pysyvät vaan niin paljon helpommin vaaterissa.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Heinäkuu 30, 2016, 11:33:10 ap
Onko teillä muuten jotain selkeää kuviota sokereissa verrattuna kierron vaiheisiin?

Joillakin kierto kai vaikuttaa paljonkin, mutta en omista mittauksistani ole oikein löytänyt mitään selkeitä suuntauksia... Laitoin eilen sensorin (Libre) ja ajattelin, että jos nyt käyttäisi sensoria kuukauden putkeen ja katsoisi sitten käyrät ja vertaisi kierron vaiheisiin. :)

Ovis oli todennäköisesti pari päivää sitten, vielä on suht rauhallinen olo piinailun suhteen, vaikka tietysti sitä taas toivoo, että olisikin tärpännyt. Vaikka nyt olisi oikeastaan aika "huono" aika tärpille, kun aika pian menkkojen alkamisajankohdan jälkeen on tiedossa isommat juhlat. Eli ehkä toivonkin, ettei olisi tärpännyt ja toivon salaa, että käänteinen psykologia toimisi.  ;D

Ihanaa viikonloppua kaikille!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Skylla - Elokuu 01, 2016, 15:53:50 ip
Mulla on eventyr nähtävissä karkeahko jako alkukierto/ovis/loppukierto. Käytössä kaksi basaalia, joita sitten vielä hienosäädän tarpeen mukaan. Suurimmillaan alkukierron ja loppukierron ero on kymmen yksikkö/vrk.  :o Vaihda basaalia päivän-pari ennen ovista kun tarve lähteää siinä kohden selkeään nousuun. Myös inskaherkkyydelle ylipäätänsä tapahtuu jotakin ihmeellistä, saa bolustaakin reilulla kädellä ja jos vs karkaa päälle kymppiin, ei se sieltä helpolla alas tule. Alkukierrosta kunhan bolustaa vähän sinne päin ja sokerit ovat nätisti.

Toivottavasti käänteispsykologia toimii!  ;) Mulla se toimi esikoisesta, "nyt ei yritetä ja keskitytään häävalmisteluihin"... :D Tosin mulla ei nyt ilmeisesti voi pelkkää plussaa juhlia kun tähän mennessä noita keskenmenoja on ollut enemmän kuin onnistuneita raskauksia.  :(

Mua vähän ahdistaa, kohta kuukausi keskeytyksestä, eikä ovista näy eikä kuulu. Verensokereista kyllä huomaa, että jotain epämääräistä hormonitoimintaa on, mutta sen laadusta ei ole selkoa. Enpä ole päivittäin viitsinyt tikuttaa, turhaa polttaa kaikki testit heti tässä kierrossa kun ei edes voi yrittää.

Tsempit kaikille!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Elokuu 01, 2016, 20:40:56 ip
Kiitos Skylla, toivon että itsekin löytäisin jotain tuon tapaisia suuntaviivoja :) Pitääkin muistaa merkitä ylös myös noita inskamääriä, mulla kun on käytössä monipistoshoito. Jonkun aiemman sensorointijakson aikana merkkailin niitä aktiivisesti, mutta nyt se on taas jäänyt.

Mulla meni oviksen aikoihin sokerit tosi alhaalla, mutta nyt taas tuntuvat nousevan todella herkästi.  :( Mutta tiedä näistä nousuistakaan taas, mistä johtuvat, mahdollisia syitä on ainakin työstressi, lihaskuntoon painottunut treeni ja sitten ne pirun hormonit... Toivottavasti en nyt ottanut liian isoa korjausannosta, ettei mene yö hypoillessa, kun treenin sokeria laskeva vaikutuskin varmaan iskee myöhemmin illalla. Huoh.

Jaksamista odotteluun, Skylla, ja tsemppiä kaikille!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Skylla - Elokuu 03, 2016, 10:40:45 ap
Tsemppiä sokerien hahmottamiseen eventyr! Helppoa ei ole kun aivan kaikki sekoittaa pakkaa... Mullakin meni todella kauan saada tämä homma edes etäisesti kokoon, helpotti kun löysi sen selkeän pisteen, jolloin perusinsuliinin tarve kasvaa tyyliin yhdessä yössä. Toivottavasti saisit vaikka sen sensorin avuksi, mulla lääkäri kehotti sensoroimaan viikon kierron alussa, toisen puolivälissä ja kolmannen lopussa, niin sai kiinni jutun juonesta.

Mulle käänteispsykologia toimi, "ehkä en vaan ovuloi ollenkaan" johti aamuiseen ovisplussaan omituisten vatsakipujen kera. Puolisen tuntia koski, joten kai ne jotain oviskipuja sitten olivat. Nyt voikin pari viikkoa odotella menkkoja rauhallisin mielin.  8)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Elokuu 04, 2016, 09:50:07 ap
Tänään erityisesti huvittaa tuo sana KOHTAUSpaikka  ;) Oma "kohtaus" on ollut taas käsinkosketeltava.

Tunteiden kirjo on ollut taas laidasta laitaan! Kuukausi sujui rauhallisesti ja jotenkin hyväksyen. Ei ollut vaikeaa lopettaa tikuttamisia yms. En ajatellut kuin pienesti että onkohan ovulaatiota. Toki kesälomareissulla vaunuja työntävät pariskunnat eivät jää minulta huomioimatta.

Kiertoni on 32pv. Voiko suurempaa itseinhon tunnetta olla kun kk ei kuulu ja olet varma että kk on alkamassa. Tein testin joka oli tietenkin negatiivinen ja kk alkoi 38/32. Tunne siitä kun yrität luovuttaa ja joudut tällasen tilanteen eteen. Aivan kuin tekisi itse itsestään naurettavan vaikka tuskin ketään naurattaa  :o Tällaista en tarvitsisi!

Minulla hormonit nostavat sokereita huimasti. Reilu vko ennen kk alkua vs huitelee missä sattuu ja pienikin syöminen nostaa huimasti. Välillä ole puhunut ihan resistanssia muistuttavasta koska esim. illasta vs 7.5 kun menen nukkumaan ja aamulla herätessä päänsärkyyn vs 19.5! Tällaista vs on vaikeaa ennakoida, pystyt vain korjaamaan. Nyt olen jättänyt hh paljon vähemmälle ruokavaliostani ja esim eilen lyhyttä meni päivän aikana noin 11 ky. Tuon olen joskus pistänyt yksin ruoalle  :( Todella mielenkiinnolla jatkan samalla tiellä ja sokerit ja mieli ollut tämän 3vkoa vs johtuen parempi ja nyt kk alkua ei sokereista voinut ennustaa ollenkaan.

Edelleen niitä samoja hyviä toiveita kaikille!  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Elokuu 04, 2016, 10:12:20 ap
Heippa kaikille, parin viikon tauon jälkeen taas täällä :). Loma loppui ja palasin tänään töihin; ihan tervetullutta, koska 3,5-vuotiaan kanssa piti keksiä hurjasti tekemistä joka päivä, sai taistella päiväunien kanssa ja neuvotella jokaisesta vessakäynnistä ja ruokailusta :D...

Hauska lukea teidän muiden fiiliksistä ja myös mielenkiintoinen tuo hormonien vaikutus sokereihin. Mä en oikein tiedä vaikuttaako mulla hormonit jotenkin, kun verensokerit on olleet niin hanurista viimeiset pari kuukautta. Aamuarvot saattaa tosiaan olla mitä vaan, useimmiten 17...tänään aamulla vain 10!! Huomenna diabeteshoitaja ja tilataan pumppu. Siksi vauvahaaveisiin tulee taukoa. Olen vähän luopunut Toiveikkaan tavoin haaveesta, mutta katsotaan palaako se sitten, kun pumpun kanssa alkaa sujua (toivottavasti mahdollisimman pian). On ollut jotenkin tosi maansa myynyt ja mistään ei tule mitään -fiilis viimeiset päivät, ja välillä olen taas ollut tosi kiukkuinen. Huomasin kuitenkin kalenterista että nyt alkaa taas pms, kun menkat alkavat ensi viikolla, joten löytyi selitys sillekin :D...

Oma fiilis on myös tosi surumielinen, ja pakko myöntää, vähän kateellinen/katkera. Naapuriin ja lähipiiriin on syntynyt viimeisen kuukauden aikana ja syntymässä ihan lähiviikkoina ainakin kuusi vauvaa, ja moni samaan aikaan esikoisen saanut kaveri on raskaana. Itsellä vähän se fiilis että miksei meille (vielä). Toivon, että loppusyksystä ois vähemmän stressiä sokereiden kanssa ja se vaikuttaisi positiivisesti vauvahaaveisiin. Alun perinhän asetin takarajaksi tämän vuoden, mutta nyt tulee joka tapauksessa taukoa, joten ehkä vielä ens vuonnakin yritetään...

Yritän nyt ottaa yhden asian kerrallaan ja toivon, että pian saataisiin kuulla plussauutisia täällä palstalla! <3
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Elokuu 04, 2016, 11:03:30 ap
Onnea Skylla ovisplussasta! :)

Toivottavasti mullakin käänteispsykologia tuottaa tulosta. En ole nyt vähään aikaan edes syönyt foolihappoa, kun resepti loppui ja näköjään sen uusimisessa menee jonkin aikaa (laitoin Omakannan kautta pyynnön). En kuitenkaan usko, että tästä on pahemmin haittaa, kun ruokavaliossa on varsinkin nyt kesällä niin paljon foolihappoa sisältäviä juttuja. Mutta kaipa sitä pitää pian soitella d-hoitajalle, jos reseptin uusiminen vielä venyy.

Mulla sokerit nousi näköjään herkästi vain sen yhden päivän, nyt on taas menty pari päivää tosi tasaisesti ja välillä liiankin alhaalla. ??? Parempi kuitenkin näin, ainakin niin kauan kun pahoja hypoja ei tule. Menkkojen pitäisi alkaa viikon päästä, katsotaan nyt miten sokerit alkaa käyttäytyä tässä kierron vikalla viikolla.

Tsemppiä Toiveikas ja kellyf tunnekuohuihin (ja tietysti muutenkin)! Ja sitä kuuluisaa plussatuulta kaikille! :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Elokuu 05, 2016, 12:29:27 ip
Unohdinkin edellisessä postauksessa kommentoida, että hienoa Skylla kun sait oviksen bongattua! :)

Mulle tilattiin tänään pumppu, ja syyskuun alussa otetaan se käyttöön. TYKSissä on ihan paras diabeteshoitaja, joka vakuutteli mulle että pumpun kanssa saadaan sokerit nopeasti kuntoon, jotta päästään jatkamaan vauvaprojektia :). Tuli hyvä mieli, vaikka sitten toki onkin se vaikein osuus eli vauvan yrittäminen edessä :D...

Käyn täällä kuitenkin lukemassa teidän juttuja ja palaan sitten oman vauvatoiveen pariin, kun pumppu pelittää! Mukavaa loppukesää ja plussatuulta!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Elokuu 08, 2016, 14:50:29 ip
Pakko vielä avautua sokereista, liian aikaisin vissiin iloitsin siitä, että olivat tasaisia ja ennemmin alhaalla tai ylhäällä... Lounassalaatissa olleesta täysjyvä-couscousista tuli tänään valtava nousu ja muutenkin ollut omituista vuoristorataa.  >:( Viimeiset piinapäivät menossa ja oikeastaan toivon, ettei olisi tärpännyt ihan näiden p*skojen sokerienkin takia. Täytyy ehkä kokeilla nostaa pitkän annostusta hiukan, jos vaikka kyseessä olisikin tuo loppukierron suurempi insuliinitarve.

"Vauvakuumerintamalla" ei sinänsä mitään uutta. :D Välillä tuntui siltä, että kuume hiukan laantui, mutta nyt taas viikonlopun kauppareissulla vauvoja tai raskausmahoja näytti olevan joka toisella vastaan tulevalla, ja tuli sellainen kirpaiseva kaipuu siihen, että saisi oman nyytin.  :'( Outo tunne tavallaan, kun en voi edes tietää, miltä se tuntuisi.

Sujuvaa pumppailun aloitusta, kellyf! :) Ja kaikille aurinkoista loppukesää!  :-*
Otsikko: Sama meno päivästä toiseen
Kirjoitti: Anoppilainen - Elokuu 08, 2016, 22:51:32 ip
Vuosi tuli pumpun kanssa elämää kesällä ja täytyy kyllä myöntää, että olen verensokerin takia siitä erittäin kiitollinen. Viime viikolla lääkärillä hobis 6,6% ja paljon muitakin arvoja (esim. rasvoissa, valkuaisissa) on tullut ropisemalla alas.

Diabeteksen puolesta siis edelleen näytetään vihreää valoa, mutta muuten sitten ei niinkään. Monirakkulaiset munasarjat edelleen vaikeuttavat asiaa. Puolitoista vuotta on ollut ehkäisy poissa, puolisen vuotta olen joutunut syömään Primolut Noria, että saa vuodon. Mikä sekin tuntuu niin turhalta, koska ovulaatiothan on teillä tuntemattomilla.

Lapsettomuuspolille ei edelleenkään pääse ennen kuin on laihduttanut mallin mittoihin, mikä tuo todella paljon stressiä ja sen myötä heittelevät myös arvot. >:( Niiden korjailu taas aiheuttaa lisää stressiä - ja vielä siihen Primon aiheuttamat vuoristoradat päälle. Painoa pitäisi saada pois sellainen noin 8kg (lääkärin mukaan 7,9kg) - josta olen saanutkin pari pois lisäämällä kävelyjä pitkin viikkoa. Ennen en liikkunut juuri ollenkaan. Ruokavaliotakin on muutettu mikä on ollut omiaan paremmalle tasapainolle, mutta ei muuten.

Joka viikko Eurojackpot vetämässä, että saisi rahaa päästä yksityiselle. Kunnallisella koen olevani vain karjaa, toisen luokan kansalainen, jota on helppo polkea maahan. Tämä tuntuu vaan niin väärältä.

Ei siis mitään uutta näiden tähtien alla täällä. :'(
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Elokuu 09, 2016, 08:30:00 ap
Anoppilainen, kiva kuulla että sulla on positiiviset kokemukset pumpusta. Yhdellä ystävälläni on myös ollut 1,5 vuotta pumppu, ja hyvin menee. Omat odotukset on aika korkealla, varsinkin kun aamuisin on ihan järkyttävän korkeita arvoja. Toivon tosiaan, että pumpun myötä stressi sokereista vähenee, mikä taas toivottavasti vaikuttaa positiivisesti vauvahaaveisiin. :)

Tosi kurjaa, että lapsettomuushoidot on rajattu tällä tavalla. On tää dee kyllä todella hanurista välillä, ei sitä käy kieltäminen :(. Toivotan sulle jaksamista projektiin! <3

Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Skylla - Elokuu 09, 2016, 14:18:31 ip
Voi luoja näitä sokereita! :o Ihan käsittämättömän haastavat pitää edes etäisesti kunnossa, toki häiritsee kun olen nyt jostain syystä useampana aamuna ja iltana unohtanut muun lääkearsenaalin. Eniten varmaan metformiinin ja tyroksiinin unohtaminen riepottaa. :( En tiedä, että mikä mua taas vaivaa kun ei ota sujuakseen. Alkaisipa ne menkat kohta, niin siltä osin olisi tasaisempaa.

Anoppilainen, kuulostaa valitettavan tutulta. :( Kunnalliselle riittää kun sulla menee heidän mukaansa tarpeeksi hyvin, mitään ei katsota yksilöllisen tarpeen kautta. Tsemppiä, toivottavasti elämä edes yllättää positiivisesti. :)

kellyf, toivotaan sulle helppoa pumppustarttia. Mulla aikanaan osui annokset todella hyvin kohdilleen ja hoitotasapaino parani välittömästi. Pumpussa on omat murheensa, mutta kyllä ne paremmin hallittavat sokerit palkitsevat.

Voimia kaikille omissa haasteissaan! <3
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Kise - Elokuu 11, 2016, 10:56:22 ap
Heip, oon uusi täällä. Ykköstyyppiläinen vasta reilut kaksi vuotta, sikäli kaikki mennyt hyvin, hobis viimeksi 6.5 tienoissa. Nyt helmikuusta asti on oltu ilman ehkäisyä, ja mun pää hajoaa kun kaikki ei käynytkään niin helposti kuin piti. Onneksi tajuan, etten ole ainoa - siksi kirjauduin tännekin. Vertaistuki on aiemmin ainakin ollut parasta ja kannustavinta tukea.

Ikää kohta 35, mies 38. Olenko liian vanha? Myöhästyinkö? Kun 35 tulee täyteen, yritämme päästä lääkäriin, vaikkei vuotta ole vielä kulunutkaan ehkäisyn lopettamisesta. Diabeteksen lisäksi mulla on kilpparien vajaatoiminta ja sitten b12-vitamiiniin liittyvä anemia, eli kolme autoimmuunisairautta. Nyt parhaillaan tutkitaan reumaepäilyä, mutta en jaksa uskoa että sitä tulisi. En voi ajatella sitä, menee yli jo.

Mutta siis, vaikka välillä masentaa (aika paljon), niin koetan löytää positiivisuuksia, ja sellaiseen usein auttaa vertaistuki. Joten siksi hymyilen nyt kuitenkin leveän tervehdyksen kaikille!  :D
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Anoppilainen - Elokuu 13, 2016, 01:27:36 ap
kellyf: Mulla yhtenä syynä raskautumisen lisäksi miksi pumppu otettiin käyttöön oli aamunkoitto. Heräilin monta kuukautta pistämään "illan pitkän" keskellä yötä. Huomasi, että alkoi kuupassa tuntua ja sen lisäksi, että arvot olivat edelleen aamuisin korkeat. Nyt pumpulla on saanut hyvin ne kuriin, kun voi kerran laittaa isompaa annosta aamuyöstä tulemaan.

Itselläni on myös jatkuva sensorointi, mikä on stressiä vähentänyt huomattavasti. Vaikka se onkin hieno kapistus enkä kyniin enää palaisi niin huomaan välillä kyllä, että vanha pumppuvastustaja nostaa päätään esim. kun yöllä kaivat huutavaa pumppua peiton sisältä, kun se on kietoutunut kolme kertaa sen ympäri tai kun viidennetta kertaa kahden päivän sisällä vaihdat kanyylia, kun tarrat irtoavat tai arvot eivät laske. Mutta, toi hobis vielä ainakin menee kaikkien noiden huonojen hetkien ohi. :)

Oman aikansa se opettelu tietty vaatii, mutta se kaikki mitä pumpun kanssa itse ainakin olen oppinut omasta verensokerin ja insuliinin käyttäytymisestä on... helpottavaa. Kun ei tarvitse enää miettiä epätoivoisena, että mitä ihmettä täällä tapahtuu.

Skylla: Olen muutaman kerran naistenpolilla meinannut suoraan laukaista, että haluatteko mielummin laihan hermoheikon huonon tasapainon omaavan diabeetikon vai hyvällä tasapainolla ja muilla veriarvoilla varustetun diabeetikon, jolla on pari ylimääräistä kiloa. Kuten sanoit, se yksilöllinen kohtelu todellakin uupuu kunnallisella. Voishan tässä jonkun Jutta G.:n überpikahyper-näin laihdut 15kg viikossa-dieetin vetäistä, mutta se tuntuisi a)väärältä, pikaratkaisulta oikeiden ja parempien elämäntapamuutosten sijaan ja b)periksiantamiselta kunnallisen vaatimuksiin. Ymmärtäisin jos olisin huomattavan ylipainoinen, mutta kyse on muutamasta kilosta. Mutta muutamasta kilosta, joita on todella vaikea saada juuri PCO:n takia pois. Argh! :D
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Elokuu 13, 2016, 10:30:01 ap
Tervetuloa joukkoon, Kise! :)

Anoppilainen, onpa kyllä todella tympeää, jos muutaman kilon takia käy noin.  :( Toivottavasti tulisivat järkiinsä ja saisitte apuja raskautumiseen!

Itsellä on aika hämmentyneet tunnelmat: käänteinen psykologia sitten näköjään tuotti tulosta, koska menkat on tänään kaksi päivää myöhässä ja aamulla testiin piirtyi kaksi viivaa. <3 En ole ihan vielä sisäistänyt tätä, vaikka välillä tekisikin mieli hyppiä kattoon riemusta. ;D Mitenköhän päin sitä pystyy odottamaan maanantaita, että voi soittaa äitiyspolin diabeteshoitajalle...

Hirmuisesti tsemppiä kaikille ja plussatkaahan pian, niin voidaan jatkaa juttelua raskaana olevien ketjussa!  :) :-*
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Elokuu 14, 2016, 12:17:28 ip
Ihanaa eventyr, olen niin onnellinen sun puolesta! <3<3<3 Paljon, paljon onnea! Toivottavasti pääsis pian itsekin sinne toiseen ketjuun. Mahtava juttu! :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Pussukka-81 - Elokuu 14, 2016, 14:33:22 ip
eventyr ihanaa! Varovaiset onnittelut ja oikein paljon onnea matkaan! :-*
Toivottavasti me muutkin seurataan sua pian sinne toiseen ketjuun.  :) Ja eiköhän me seuratakin ainakin jossain vaiheessa. :) Nää plussauutiset on aina aivan mielettömän ihania. Ne jotenkin luovat sitä toivoa itsellekin.

Kise tervetuloa! Oon ilmeisesti samanikäinen kuin sinäkin ja kyllähän nuo ikämietteet tutulta kuulostavat. Toisaalta olen siinä mielessä onnellisessa asemassa, että minulla on jo yksi lapsi ennestään. Hän täytti nyt kesällä 3 vuotta. Reipas ja touhukas lapsi. :) Ja keväällä tosiaan jo raskauduinkin toisen kerran, mutta se raskaus meni valitettavasti kesken. Toivottavasti siis saisimme vielä uudenkin plussan aikaiseksi. :) Ja ehdottomasti kannustan hakeutumaan mahdollisiin tutkimuksiin jo aikaisemmin kuin vasta vuoden kuluttua yrittämisen aloittamisesta. Muistaakseni jossain on ihan mainittukin, että diabeetikoille suositellaan tutkimuksia jo aiemmin. Todennäköisesti se perustuu siihen, että meillä on suurentuneet riskit raskautumisen hankaloitumiseen kuten nuo kilpirauhasongelmat. Sulla tosin se on ilmeisesti hallinnassa, kun diagnoosikin siihen on. Kaikkea hyvää teidän vauvaprojektiin! :)

kellyf onnea matkaan pumpun kanssa! Toivottavasti tuutte hyvin toimeen ja löydät sen kanssa nopeasti hyvän taspainon. :) En enää edes muista, miten kauan mulla on ollut pumppu, mutta veikkaisinpa että n. 8 vuotta. Pois en enää antaisi. Tai itse asiassa antaisin, jos voisin saada pistoshoidolla saman hallinnan sokereihini. Pistoshoidolla sokerit olivat kuitenkin yhtä vuoristorataa kaikilla silloisilla pitkävaikutteisilla. Pumppu on avannut mulle ihan uuden elämän ja d:n taspainotusmahdollisuuden. Paljon työtä mun deeni edeleen vaatii, mutta pumpun kanssa hyvät tulokset ovat kuitenkin mahdollisia vaikka kovaa työtä se vaatiikin. Muuten en pumpusta niin välitä. Lähinnä minua häiritsee se valtava tavaramäärä esim. reissuilla, joka sen kanssa vaaditaan. On kanyylilaatikkoa, säiliölaatikkoa, kanyylin ampumisvälineet, mahdolliset sensorivälineet, teipit, patterit, varajärjestelmä neuloineen ja ruiskuineen jne. Mutta tuon lastin kyllä jaksaa, kun taspaino kiittää.

Anoppilaiselle tsemppiä kilotaisteluun! Varmasti on vaikeaa ja tympeää puuhaa. :'( Diabeetikolle hyvällä tasapainolla laihduttaminen ei oo kuitenkaan helppoa. Itsenikin pitäisi saada potkua muutamien kilojen karistamiseen, mutta voi, miten vaikeaa se on.

Mulla on menossa yrityskierto nro 3 ja tänään on ehkä dpo1 tai dpo2. Mies oli harmillisesti pari otollisinta päivää poissa, mutta silti mulla on kovat toiveet tälleKIN kierrolle. :P Toivotaan siis parasta. Huomenna alkaa taas arki kesäloman jälkeen. Mun työni on hyvin hektistä ja intensiivistä. Se ei tee sokereille aina parasta mahdollista jälkeä. :-[ Toivottavasti jonkinlainen ote kuitenkin säilyisi. Ja toivottavasti saisin sensoreita tarvittaessa käyttööni.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: eventyr - Elokuu 15, 2016, 09:41:56 ap
Kiitos, ihania olette! <3  :-*

Yritän tässä kuumeisesti miettiä, miten selviän tulossa olevissa juhlissa "jäämättä kiinni".   :o Pitää ehkä kertoa jollekin kaverille, niin on helpompi yhdessä tehdä salailujuonia.  ;)

Toivotan kaikille tasaisia sokereita ja tsemppiä haasteisiin!  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Kise - Elokuu 16, 2016, 22:05:54 ip
Onnea eventyr, pidän hurjasti peukkuja että kaikki etenee hyvin!

Pussukka-81, joo ollaan samanikäisiä.  :) Mun diabeteslääkäri on koko ajan sanonut, että vuoden verran pitää yrittää ennen mitään kokeita, samoin kotipaikkakunnan neuvolassa sanottiin niin kun juttelin siellä niihin aikoihin kun ehkäisy jätettiin pois. Mutta jos meitä ei oteta sinne tutkimuksiin nyt syksyllä, niin ehkä sitten harkitaan yksityistä klinikkaa. Ikää on jo sen verran, ettei haluaisi kovin pitkään lykätä tutkimuksia. Dee-kortti vaan käyttöön ja nopeammin eteenpäin.  ;)

Nyt on kahdeksas kierto menossa ilman ehkäisyä. Mies on koko ajan halunnut tietää, milloin on ne otollisimmat päivät, mutta viime kierrolla väsyin ja masennuin niin pahasti, että sanoin etten tässä kuussa halua puhua koko asiasta. Mutta totta kai itse tiesin ihan hyvin missä vaiheessa mennään, eihän sitä osaa enää olla laskemattakaan... Ovulaatiotestejä en tosin ole vielä kertaakaan kokeillut. Me asutaan osa viikosta eri paikkakunnalla töiden vuoksi. Siksi olen ajatellut, että ovulaatiotestistä tulee vain lisäpaine, jos ei just silloin ollakaan yhdessä. Mutta ehkä sitäkin voisi syksymmällä kokeilla. Oletteko te kaikki käyttäneet niitä?

Joka kuukausihan sitä toivoo, vaikka olisi kuten nyt, että todennäköisyydet päiviä laskemalla näyttää pieniltä. Mutta kun ei se tärpännyt lomallakaan, jolloin mitään päiviä ei jätetty sattuman varaan (oli muuten hyvä loma ;) ), niin yhtä hyvin voin toivoa nytkin - yhtä sattumanvaraiselta kaikki tuntuu.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Elokuu 18, 2016, 13:08:26 ip
Heipparallaa ja sitä rataa  :D

Hurjasti onnea Eventyr!!!! OLi jo aikakin jonkun aloittaa hyvien uutisten ketju ja ihanaa että se olet juuri sinä!

Tervetuloa Kise, minäkin ymmärrän tunteen kun kaikki ei mennytkään niinkuin piti! Tämä eiole mikään helppo laji  :(

Ikämietteitä olen sairastellut koko ajan vaikkakin lääkäriä se ei mietityttänyt ollenkaan kohdallani. Huomaan miten suuria paikkakuntakohtaisia eroja on diabetes-raskaushaaveilu käytännöissä. Nuorempana en juuri lääkäriltä mitään lupia edes kysellyt vaan molemmat olen itse päättänyt - nyt on aika yrittää. Hobista on raskautumisten jälkeen kyllä pitänyt laskea ja nopeasti sekin sujunut. Toki koko raskausaika on työtä vaatinut paljon!
Nyt alkuvuodesta kysyin  raskautumislupaa ja ajatuksia sen suhteen niin lääkäriä nauratti!! Sanoi että toiveena on tietenkin että suunnitellusta ja hobis yms kunnossa. Mutta harva diabeetikko raskaus kuitenkaan niin suunnitellusti alkaa ja vaikka hobis olisi täydellinen ennen raskautumista voi sen kanssa olla vaikeuksia hormonien seurauksena. Sanoi että olet aikuinen ihminen joka on kantanut vastuun jo kahdesta raskaudesta, hän on valmis auttamaan ja toivottaa onnea yritykselle. Toki silmänpohjat kuvattiin!

Mutta eihän tämä onnistu.. Luovutettiinkin jo välillä mutta kävin yksityisellä. Halusin kuulla mielipiteen miltä "näyttää ja kuulostaa" sekä mahdollisesta ehkäisyistä koska joskus on vain senkin aika  >:(
Mahtava käynti kyllä tällaisella spesialistilla! Olen kuulemma erittäin hedelmällinen, näkee sen foliikkeleista ja niiden koosta, määrästä, asetelmasta yms liittyen myös siihen että minulla on jo kaksi lasta jotka tulleet helposti. Kuulemma on kaksi vaihtoehtoa: Koska en ihan joka kk ovuloi niin tärppi ei vain ole käynyt tai miehessä vika. Ehdotuksia antoi mutta niitä vielä kotona miehen kanssa mietimme. Lääkäri sanoi että ovulaatio on 4 pv kuluttua ja niin se oli. Nyt on sitten jotenkin kurja tunne taas siitä toivomisesta joka jo vähän tuossa sammui. On tämä oravanpyörä!!! :P

Ruokavalio on menossa ja niiden vuoksi vs loistava. Paino ei laske niin kuin minä haluaisin  ;) Tuntuu että aineenvaihdunta kömpii tosi hitaasti eteenpäin. 13kg on ylimääräistä tässä varressa. Kevät oli liian raskas painon kanssa taistelulle mutta nyt en anna periksi!!! Muurrr

Pitkästi tuli kertomusta kun taas hetki vierähtänyt!  :) Mutta samassa veneessä näytetään olevan. Nyt on hyvien uutisten ketju Eventyrin myötä avattu joten nyt naiset hommiin, tämä ei voi katketa tähän!!  :) ;)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Elokuu 19, 2016, 12:55:31 ip
Heippa, kiitos kaikille tsempeistä pumpun aloituksen kanssa. Pari viikkoa pitäis vielä jaksaa odottaa. En jaksais tätä vuoristorataa enää päivääkään, mutta onneks aika menee nopeasti!

Mä oon myös miettinyt ikäasiaa, kuten tossa jokin aika sitten jo totesin. Täytän reilun kuukauden päästä 38. Kävin eilen gynellä, kun ei ole hetkeen tullut käytyä. Paras käynti ikinä, oli tosi empaattinen lääkäri joka selosti kaiken todella perusteellisesti (no sai siitä kyllä maksaakin... :D). Hän oli sitä mieltä että "missään nimessä et ole vielä liian vanha! Kunhan saat ne sokerit kuntoon niin siitä vaan yrittämään." :) Hyvä mieli tuli. Hän sanoi myös, että puolen vuoden yrittämisen jälkeen vois mennä käymään uudestaan, jos ei mitään tapahdu. Toivon todella, etten esim. vuoden päästä ole enää samassa tilanteessa, mutta nyt yksi asia kerrallaan!

Ystäville syntyi pari viikkoa sitten pieni poika, ja meitä pyydettiin kummeiksi. Nyt pääsee ainakin kummipoikaa sylittelemään (ja vauvakuumeeseen siitä on varmaan tosi suuri apu :D)!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Skylla - Elokuu 24, 2016, 10:12:43 ap
Ooo! Täällä on tapahtunut kaikkea jännittävää!

Ihan ekaksi onnea eventyr!!! <3 <3 <3 Käänteispsykologia on ihmeellinen juttu. ;)

Ja Anoppilainen, ihan kuin itse kirjoittaisin sun tekstiä! Ihan samassa "läskisuossa" täälläkin rämmitään ja tehodieetit saavat kyllä jäädä omaan arvoonsa.

Kiva Kise kun tulit joukkoon, toivottavasti pääset toiseen joukkoon nopeasti, kuten toivon kaikille meistä. Sen verran noista ovistesteistä, että käytössä on ollut ja ainakin mulle selvisi se, että ovis on yleensä noin viikko sen jälkeen kun nämä muka yleispätevät oireet ilmenivät. Suosittelen kokeilemaan kierron tai pari, koska oma kroppa kyllä osaa huijata. :D

Pussukalle ja Toiveikkaalle plussatsemppejä, kuten Toiveikas sanoikin, nyt naiset hommiin.  8) Ja kellyf:lle tsempit pumppuiluun, toivotaan, että alku menee mutkitta. :)

Arki nielaisi mut tässä täysin, syksy ja esikon päivähoidon aloitus ja työt ja ja ja ja ja ja jaaaa.... Menkatkin tulivat ja menivät! Ihan ennätysnopeasti verrattuna spontaaneihin keskenmenoihin, viisi ja puoli viikkoa lääkkeellisen jälkeen. Nyt taas yritetään, tänään olisi pitänyt alkaa SMEPin mukaan ovistestailu, mutta sekin unohtui. Sokerit ovat onneksi tasaiset ja ihan ok-tasolla kun on taas muistanut muut lääkkeet inskan ohella.

Vähän kahtiajakoiset fiilikset, hain nimittäin uutta työpaikkaa, todella mielenkiintoista sellaista. Sitä vaan jo etukäteen miettii, että mitä tekee, vaikka edes haastattelukutsua ei ole vielä näkynyt.  ::) Toisaalta miettii, että oliko tuulimunaraskaudella joku tarkoitus ja en kuitenkaan ole näin vajaata vuotta alle kolmekymppisenä liian vanha lykkäämään pikkukakkosta hetkeksi. Ensin haluttiin pari vuotta ikäeroa, mutta nyt on läheisille syntynyt toisia lapsia alle vuoden tai sen parin vuoden ikäerolla ja arki ei näytä kovin houkuttelevalta. Sitten on taas pari perhettä, joissa ikäeroa on kolme ja melkein viisi vuotta ja heillä on homma huomattavasti paremmin kasassa. Liekö tämä nyt taas jotain omaa "lumepsykologiaa", jolla lohduttaa itseään kun koko homma on vielä käsittelemättä omassa päässä.

Ehkä jatkan testailua halpistikuilla ja säästän tässä kierrossa vielä nuo digitestit. Pitää miettiä, että tässä ei ole kuin kaksi hyvää vaihtoehtoa, mahdollinen uusi mielekkäämpi työ tai toinen lapsi.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Kise - Elokuu 24, 2016, 12:26:51 ip
Heip,
taas alkoi pms-kivut tuntua vatsassa, joten tulin tänne kun johonkin pitää turhautumista purkaa. Tosin tässä kuussa ei hirveesti oikein ollut yritystäkään ilmassa, kun ahdistuin edellisellä kierrolla niin että oli vaan pakko pitää "vapaata". Mutta ainahan sitä silti toivoo, että tärppäisi.

Skylla, kiitti vinkistä. Voi olla, että seuraavaan kiertoon (kunhan menkat nyt alkaa) otan ovistikut käyttöön. Kokeilen ainakin. Voin sitten sanoa lääkärille, että kokeiltu on.

Sokerit on olleet vähän yläkantissa tämän kierron aikana, vaikka yleensä ne tasoittuvat ihannelukemiin siinä kierron puolivälin tienoilla (ovulaation aikoihin) ja sen jälkeen, niin että kun kuukautiset alkaa niin sitten nousu on ihan selkeä. Mun lääkäri sanoi, että usein ensimmäinen merkki raskaudesta on se, että sokerit on matalia. Onko teillä kenelläkään tästä kokemuksia?

Kellyf, onnea tuoreelle kummitädille! <3 Yksi mun parhaista ystävistä sai kans viime viikolla pojan, ja haluaisin päästä tapaamaan pientä mahdollisimman pian. Asuvat kuitenkin niin kaukana, ettei ihan heti onnistu, mutta kovin pitkään en malta olla. :)

Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Syyskuu 02, 2016, 09:34:41 ap
Meilläpäin voi toivotella sateista huomenta!  :)

KK pitäisi alkaa aikaisintaan sunnuntaina ja taas on koko viikon tuntunut vaikealta! Nämä pitkät kierrot on raskauden suunnittelussa harmilliset vaikka muuten ei. Olen ollut ovuloinnin jälkeen arka alavatsasta ja miettinyt useaan kertaan tulehdusta. Nyt tietenkin oireet sekoittuvat jo pms oireisiin ja niitä ei voi enään analysoida  :o Vkonlopuksi on onneksi hauskaa tekemistä kavereiden kanssa. Kyllähän sitä taas hyvin varmana epävarmana odottaa kuukautisia!  8)

Työkuviot selkiytyy täälläkin, valitettavasti minun alalla ei palkkaus ja vastuu kulje käsikädessä. Työtätekemällä ei pääse edelleenkään rikastumaan  ;) Raskaan viime kevään jälkeen olen alkanut töissä ottamaan rennomman otteen ja uskomaan jakamisen ja delegoimisen nimeen  :P

Mukavaista vkonloppua kaikille, odottelen teiltä niitä HYVIÄ uutisia!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Pussukka-81 - Syyskuu 04, 2016, 17:45:03 ip
Heippa!

Mulla on ollut aina yritysvaiheissa ovulaatiotestit käytössä. Tai viime keväänä kesken menneessä raskaudessa ei ollut, mutta muuten kyllä. Oon käyttänyt ihan netistä tilattuja halpoja testejä, koska ne ovat toimineet minulla hyvin. Minulla ei myöskään ole kokemusta kuin yhden merkkisistä testeistä. Ilmeisesti kaikki testit eivät vältämättä toimi kaikilla. Kannattaa siis kokeilla muitakin merkkejä, jos ei saa testattua ovisplussia.

Ovulaatiotestit osoittautuivat viime kierrossakin hyödyllisiksi. Raskaustesti näytti hailakkaa plussaa vajaa kaksi viikkoa sitten ja plussa vahvistui siitä vähitellen. :-* Nyt on menossa laskujeni mukaan rv 5+2. Kovin paljon en uskalla tai halua plussasta vielä innostua, sillä keväinen keskenmeno pitää kyllä koko ajan sopivasti varpaillaan.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Anoppilainen - Syyskuu 05, 2016, 19:34:02 ip
Tässä tullut selailtua noita yksityisten gynekologien sivuja jos niiden kautta saisi lähetteen lapsettomuuspolille. Enempi ja vähempi taas katkerana miettinyt sitä (m*lkkua) naistenpolin lääkäriä, jolla viimeksi kävin ja joka sanoillaan sai mut tuntemaan itseni ihan turhaksi ja mitäänsanomattomaksi.

Viikon olen ollut tässä ilman tupakkaakin. Takana noin 17 vuotta polttelua ja nyt päätin, että ainakin lasten saamisen ajaksi laitan askin kiinni. Yllättävän helposti mennyt. Pelkään tässä vaan, että paino nousee entisestään ja sen saaminen pois on kahta vaikeampaa. Minkäänlaista vaikutusta verensokereihin ei ole ollut - aina, kun lääkärit on siitä pelotellut, että vaikuttaa muka insuliinin imeytymiseen, my ass.

Henkisesti siis huonompi jakso menossa. Myös yleinen ruokahaluttomuus on lisääntynyt - kuten syksyllä mulla tuppaa, että ei välttämättä tule syötyä mitään päivän aikana.

Äh. Kauhea angsti vaan päällä. On vain niin turhauttavaa, kun tietää mikä on vialla eikä terveydenhuolto suostu asiassa auttamaan pätkääkään. :(
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: TheBun - Syyskuu 06, 2016, 19:18:10 ip
Heips.. En nyt sit tiedä mitä mie nyt jo täällä teen  ::)

Siis tyttö syntyi 5.8. ja jotenkin nyt vaan eksyin tämän otsakkeen alle...  ;D

Kai sitä voi tänne jo kirjotella. Tarkoitus siis jos kroppa kestää yms. niin olisi jos vielä kolmas lapsonen saataisiin. Hätä ei tällä asialla ole, sillä tyttö syntyi sektiolla ja tämä olikin siis toinen sektio niin synnytyksen ja raskauden välillä pitää olla se vuosi vähintään ja puuhaa riittää esikoisen ja nyt tuon pienen neidin kanssa.  Myös olisi ranteen leikkaus edessä loppu vuodesta ja pitää seurata mitä mieltä reuma on tästä kaikesta... Mut toivossa on hyvä elää.  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Skylla - Syyskuu 07, 2016, 09:56:36 ap
Varovaiset onnittelut Pussukka! Tuttuja tuntemuksia nuo pelot, se pelko vaan muuttuu läpi raskauden ja sitten joskus kun ylittää elvytysrajan jokaiseen hieman. Toivotaan, että matkalaisesi on sitkeää sorttia.  :-*

Mikä on Toiveikkaan tilanne? Jännittää Sun puolesta!  :D

Onnistuin bongaamaan oviksen vajaa viikko sitten, vaikka muistin testata ehkä joka toinen päivä. Mulla on nyt käytössä ennestään mulle tuntemattomat halpistestit ja piti seuraavana päivänä vielä varmistaa "nega", että olin varmasti tulkinnut oikein. En kyllä usko, että tästä kierrosta tärppää kun yritystä oli heikonlaisesti. Kaikkea muuta taas niin paljon, että se vapaahetki mikä jää menee kyllä ihan koomailuun.

TheBun, tänne vaan haaveilemaan. :D Itsekin muistan sen tytön syntymän jälkeisen fiiliksen kun olisi voinut tehdä vaikka 15 lasta. Tässä se on reilussa vuodessa vaihtunut osastolta "ei ikinä enää" siihen "no yksi nyt vielä ainakin".  ;D
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Pussukka-81 - Syyskuu 08, 2016, 14:10:36 ip
Kiitos Skylla varovaisista onnitteluistasi. :-* Toivottavasti tämä tapaus tosiaan olisi loppuun asti kestävää sorttia.

Taidan jo uhkarohkeasti siirtyä tuonne toiseen ketjuun, jonne toivon teidän kaikkien muidenkin seuraavan perässä. Mottona voisikin olla: "Siirrytään sinne ja pysytään siellä!" :-*
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Kise - Syyskuu 09, 2016, 12:22:01 ip
Onnea minultakin Pussukka - jos enää täällä käyt! Toivon kaikesta sydämestäni että tästä tuli onnistuminen!

Minä ostin niitä ovistikkuja. Oltiin tässä reilu viikko muualla kuin kotona (mökillä, miehen työpaikkakaupungissa) enkä ottanut niitä mukaan, kun katsoin kalenterista ettei vielä tarvitse. No hitot. Maanantaista alkaen tällä viikolla teki ihan hirveästi mieli (suoraan sanottuna panetti), ja sitten vuotokin muuttui erilaiseksi kuin normaalisti. No mehän harjoiteltiin vauvantekoa ihan "varmuuden vuoksi", eikä siinä mitään vikaa  ;)

Eilen illalla tultiin kotiin, ja väsymyksen ja ties minkä yhdistelmänä olin koko illan ihan hirveän pahalla tuulella. Sama on jatkunut tänään, eikä itkusta ja vihaisuudesta meinaa tulla loppua. Mutta: tein klo 11 maissa ovistestin (elämäni ekan), ja se plussasi heti.

Mutta olen ollut koko aamun niin äärettömän pahalla tuulella, ettei seksi kiinnosta yhtään. Mies katsoi aika avuttomana kun syytin räkäitkulla häntä suunnilleen kaikesta lähtien Syyrian sodasta aina leikkaamattomaan pensasaitaan asti.  ;D ;D ;D

Jotenkin se parkuminen vähän auttoi, ja luulen että tänään voisi vielä yrittää. Vaikka pitäisihän eilisen treenin vielä riittää...

Mutta tämä on silti mulle uutta, että ovuloidessa olen näin onnettoman pahalla tuulella. Yleensä se on pms oire.

Ovistikku on kyllä hyödyllinen, pakko sanoa. En olisi arvannut, että ihan vielä on aika.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Syyskuu 09, 2016, 12:22:28 ip
Minulle ei kuulu mitään  8)

Eli kun ei tärppää niin ei tärppää!! Todella raskas kierto taas toiveiden suhteen. Nyt taas sellainen tyhjänpäällä oleva tunne, mitäs nyt!! Ehdittiin jo aloittaa luovuttaminen, mutta en tiedä. Tämä on kamalan raskasta ja koko tämä vuosi menty vain tätä ajatellen. Miksi sitä ei pysty elämään muitakin asioita samalla  >:( Koviin hoitoihin emme lähde, mutta mietinnässä on tutkimukset yksityisellä puolella. Saisimme tiedon kannattaako tätä vielä hetki jatkaa vai lyödäänkö pillit pussiin ja toki myös tarvitseeko jatkoon ehkäisyä enään.....

Hurjasti hyviä ajatuksia Pussukalle, haluaisin kyllä jo kovasti sinulle onnea huudella  :)

Anoppilaiselle tsemppiä tupakattomaan elämään ja painon suhteen kamppailuun. Painon kanssa kamppailen minäkin ja se ei kuulkaa diabeetikolla ole mikään helppo juttu. Minä en usko hyvään tasapainoon ja laihtumiseen samaan aikaan! Itselläni on reilu 10kg tiputettavaa ja olen ollut täysin herkuttomalla ja vähentänyt hh ja kaikkea mahdollista. Mies syönyt samoilla eväillä ja tiputtanut 7kg, minusta ei kannata edes mainita  :o :P MUTTA hobis on hyvä...välillä katkerana mietin et mitä minä sillä teen?? Mielummin olisin hoikemmassa kunnossa kun ei tuo tärppikään asu meidän suunnalla   ;)

Mutta kuulkaas naiset, sentään saan turvautua hyvillä mielin ystävääni punaviiniin  :) hän ei ole pettänyt minua lupauksellaan lämmittää  ;) ( kaksi varmaa punaista kk ja punaviini) Laitan illalla kynttilöillä tunnelmaa, otan lasillisen ja mietin että onhan tässä elämässä paljon hyviäkin asioita vaikka ne ei aina mieleen tulekkaan  ;) Mukavaa vkonloppua jokaiselle. RaKkautta ja HuUmOria!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Skylla - Syyskuu 11, 2016, 15:22:10 ip
Plääh, Tämä kierto olikin tyhjä arpa. :(

Vähän jo olin innostunut kun merkit näyttivät siihen suuntaan, että plussaa tulisi. Lihajalosteet oksettivat (ns. nakkiraskaustesti on ollut aina oikeassa tähän asti) ja oli eilen migreeni ekaa kertaa sitten esikoisen odotusajan. Oviksestakin on vasta kymmenen päivää ja koko kierto kesti vain 27 päivää kun yleensä mulla on ollut reilusti yli 30. Kaipa tuo lääkkellinen tyhjennys jotenkin "resetoi" hormonituotannon. Ja vielä tuttua kipristelyä tuntui tasan viikko oviksesta.

Toiveikas, tuo on niin tuttua pähkäilyä! Vähän niin kuin löyhässä hirressä roikkuisi kun ei tiedä mitä tekisi. Taitaa mullakin ensiviikon lopulla olla edessä reissu viinikaupoille, mun mielessä siintää vadelmainen rose. ::)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Syyskuu 12, 2016, 12:16:26 ip
Jee! Onnea Pussukalle! :)

Täällä taas. Pumppu on ollut nyt kokonaisen viikon ja ra-kas-tan sitä. Viimeiset pari vuotta ollut ihan hirveetä vuoristorataa, josta viimeiset puoli vuotta Toujeon kanssa kaikista pahimmat. Joka päivä sellasta 2-23 arvojen välillä seilaamista. Pientä säätöä tarvitaan toki vielä annoksiin (esim. illan insuliini-hiilarisuhde ja nyt kun palasin viikon saikun jälkeen töihin, jossa enimmäkseen teen päätetyötä paikoillani seisten, tarvitaan ehkä lounaalle enemmän inskaa), mutta nyt jo on aamunkoitto ja öiset heittelyt poissa. Yöt on niin tasaisia ettei ole tosikaan. Nyt mulla tosin on sensoreita kuukaudeksi putkeen, eli jatkossa on haastavampaa kun niitä ei ilmeisesti saa kuin yhden kuukaudessa. Raskausaikana saa koko ajaksi sensorin ja ilmeisesti myös suunnitteluvaiheessa, jos on tarvetta.

Seuraava d-käynti onkin sitten jo suunnittelukäynti Tyksissä tän kuun lopussa, eli jos kilppariarvot vaan ovat kunnossa, niin kai sitä yritystä saa sitten jatkaa saman tien :). Lokakuun alussa on pikkuveljen häät, jossa aion minäkin kyllä nauttia viiniä :D. Sen jälkeen sitten! Oispa ihanaa, jos vaikka joululahjaksi tulisi plussa!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Kise - Syyskuu 13, 2016, 09:00:48 ap
Innostus oviksesta lässähti kun perjantaina kävin verikokeissa ja lääkäri soitti iltapäivällä perään että mun kilppariarvot on rajusti pielessä. Lääkitys on ollut liian kova, ja vajaatoiminta on mennyt liikatoiminnan puolelle. Onhan mulla ollut huono olo, mutta en arvannut että ihan näin. Sain beetasalpaajia tasoittamaan liikatoiminnan oireita ja lääkitystä muutettiin, muutaman viikon päästä taas sitten verikokeisiin.  :(

Niin että mahdollisuudet siihen plussaamiseen ei hyvin osuneesta ovuloinnista huolimatta kai ole kovin hyvät. Noh, ainakin tiedän että ovulaatio tapahtuu, eli testi oli hyvä juttu joka tapauksessa.  :)

Kellyf, sullakin on kilppareiden kanssa ongelmia, vai kuinka? Onko se vaan niin että kilpparivaivat vaikeuttaa raskautumista, vai voiko niistä olla haittaa sikiölle? Osaisko joku kertoa tästä lisää? Pitääkö meidän käyttää ehkäisyä niin kauan että mun kilppariarvot on taas kunnossa?
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Syyskuu 13, 2016, 09:27:19 ap
Kise, joo mulle tuli ekan raskauden jälkeen liikatoiminta. Se todettiin syksyllä 2014 ja söin siihen 1,5 vuoden Tyrazol-kuurin, joka loppui siis nyt huhtikuussa. Sinä aikana ei saanut tulla raskaaksi (en nyt muista, oliko se siksi, että kyseinen lääke voi aiheuttaa sikiövaurioita tms.).

Kilpirauhasen vajaatoimintaan käytettävästä lääkityksestä ei taas ole haittaa. Ennemminkin niin, että arvojen pitäisi olla viitealueella, jotta hedelmöittymisen todennäköisyys olisi suurempi. Ymmärsin, että jos liika- tai vajaatoiminta on hoitamatta, niin siitä voi aiheutua hedelmättömyyttä ja keskenmenon todennäköisyys kasvaa. Eli jos arvot saadaan lääkityksellä kohdalleen, niin sitten ei pitäisi olla vaikutusta, korjatkaa joku jos olen väärässä! :)

Mullakin on hyvät fiilikset siitä, että ovulaatio ylipäätään tapahtuu. Mulla ois ovis tällä viikolla, mutta ehkä täytyy vielä kuukauden verran toppuutella intoa :D. Tsemppiä Kise kilppariasioiden kanssa, mullakin niitä arvoja tarkkaillaan koko ajan. Toivon todella, että pysyisivät nyt viitealueella eikä liikatoiminta lähde uusimaan  ::)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Skylla - Syyskuu 13, 2016, 13:41:07 ip
Onneksi Kise tuo on korjattavissa oleva vaiva. Mulla on ollut vajaatoiminta lapsesta asti, aikuisiällä muuta kilpparimurhetta siihen päälle, mm. autoimmuunitulehdus ja struuma. Pari kertaa lipsahtanut myös lääkitys liiaksi, jolloin on tullut rytmihäiriöitä ja muuta mukavaa...

Esikoisen loppuraskaus meni liikatoiminnan puolella, ei vaan ehtinyt vähentämään lääkitystä riittävän nopeasti. Onneksi siitä ei ole käytännössä suurta riskiä sikiölle. Käsittääkseni raskauden aikana vajaatoiminta on isompi riski lapselle, mutta sekä vajaa- että liikatoiminta huonontavat jonkin verran raskausmahdollisuuksia. Ja lääkäri ei ole ikinä sanonut, että yrittämistä pitäisi lykätä jos arvot ovat olleet hetken suuntaan tai toiseen huonompana.

Ihan mielenkiinnosta, paljonko sulla kilppariarvot olivat ja mihin lääkäri tähtää? Mulla on nyt vauvayrityksen aikana sen kilpparilääkitys siinä moodissa, että menee melkein liikatoiminnan rajalla. Läkkärin mukaan se on paras alku raskaudelle, jonka startatessa tyroksiinintarve hyppää heti 25 % isommaksi. Ei ole isoa kuilua kurottavana kun mulla ainakin lääkemuutokset tulevat vähän viiveellä.

Voihan se plussa tulla toimintahäiriöistä huolimatta, mietit vaan, että sulla on nyt valmiina tyroksiinia varastossa jos niin käy.  ;)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Kise - Syyskuu 13, 2016, 22:26:31 ip
Kiitti kannustuksesta ja neuvoista, Skylla ja Kellyf!

Lääkäri ei itse asiassa sanonut mulle puhelimessa lukemia. Se oli eri lääkäri kuin aiemmin (mut verikokeisiin lähettänyt tyyppi oli vain terveyskeskuksen kesäsijainen), enkä saanut tyypin puheesta oikein selvää. Koko tilanne oli niin yllättävä, etten tajunnut kysyä niin arvoja, harmittaa. Häkellyin niin lääkärin melko huolestunesta äänensävystä ja säikähdin kamalasti sitä beetasalpaajareseptiä - vaikka se ei kai nyt niin vakava lääke ole, jos  lentopelkoonkin tai esiintymisjännitykseenkin sitä saa. Meidän alueella tiedot ei vielä tule sinne kanta.fi -palveluun, mutta ehkä voisin soittaa terveyskeskukseen ja kysyä tuloksia vielä tällä viikolla.

Olen jotenkin hirmu paljon paremmalla tuulella kuin aiemmin edelleenkin ihan vain sen positiivisen ovulaatiotestin takia. :) Jee!

Lokakuussa on sisätautipolilla diabeteslääkärin tapaaminen, ihan sellainen rutiinijuttu. Hän ne kilpparilääkkeet mulle määräsi vuosi sitten, ja nyt terveyskeskuksessa annosta madallettiin tuon liikatoiminnan vuoksi. Mun äiti oli vähän sitä mieltä, että mun pitäisi soittaa deehoitajalle eikä luottaa lääkäriin, joka määrää lääkkeet edes tapaamatta minua. Mutta liikatoimintaoireet ei nyt haittaa kovin paljon arkea, joten en ole mihinkään soitellut.

Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Kise - Syyskuu 13, 2016, 22:29:37 ip
Ja hei Anoppilainen, miten sun tupakkalakko on sujunut? Ihan hirveesti kannustan siinä - lopettaminen on ollut yksi elämäni parhaita asioita, ja nyt hitaasti mutta varmasti painostan puolisoakin lopettamaan kokonaan. Nyt hän polttaa enää vain juhlissa, mutta saisi lopettaa senkin.  ::)

Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Skylla - Syyskuu 14, 2016, 10:44:54 ap
No joo Kise, itsekin ehkä soittaisin deehoitajalle tai keskustelisin vain oman lääkärin kanssa.

Mulla meinasi neuvolan ja äitipolin lääkärit lähteä viime raskaudessa säätämään annoksia, mutta en suostunut kuuntelemaan kuin omaa deelääkäriä. Hän kun on endokrinologi, niin on nuo muutkin umpieritysrauhasvaivat hyvin hallussa, ainakin paremmin kuin neuvolan peruslääkärin tai naistentautien erikoislääkärin.

Mulla silloin liikatoimintaa hoidettiin vaan vähentämällä tyroksiinia, ei mitään beetasalpaajia otettu käyttöön, vaikka oli inhottavia rytmihäiriöitä ja unettomuutta. Reilussa viikossa helpottivat ja poistuvat kokonaan kolmessa.

Ja tsemppiä tosiaan Anoppilaiselle lopetukseen! Kannustan myös koko sydämestäni, lopetettiin viisi vuotta sitten miehen kanssa yhdessä ja kyllä kannatti.  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Syyskuu 15, 2016, 14:37:22 ip
Täällä paistaa aurinko  8) ihana ulkoilukeli!

Harmillinen vaiva tuo kilpirauhanen ja varsinkin kun sitäkin joutuu tasapainottamaan. Minä olen joskus epäillyt kilpparivaivoja, mutta toistaiseksi ne sentään jää laskuista kohdaltani pois!

Uusia tuulia puhaltelee täällä, toki ei mitään sellaista uutista mistä tarvitsee innostua  :o
Minähän kirjoitinkin käyneeni yksityisellä perustutkimuksissa ja siitä nyt sitten jatketaan. Mieheltä on tarkoitus testata sperman laatu. Minä aloitan suun kautta otettavan hedelmöitykseen vaikuttavan lääkityksen seuraavasta kierrosta. Tämä on nyt se viimeinen juttu, lopun alku! Se mikä lopputulema on on hyvin epävarmaa. Tämä on kuitenkin nyt katsottava ja tämän jälkeen tulee totaalinen piste koko touhulle! Sitten on meidän perheemme osalta tehty kaikki lapsihaaveisiin liittyvä ja ei tarvitse sitten joskus miettiä että yritettiinkö.

Tähän kiertoon ei lääkitystä ehditty aloittaa ja nyt vkonloppuna pitäisi olla ovulaatio jos nyt ovuloin. En vain tahdo enään uskoa luontaiseen onnistumiseen ja ajatukset on jo seuraavassa kierrossa ja lääkityksessä. Lääkitys päätettiin aloittaa vaikka miehen omaa aikaa testauksiin joudutaan vielä odottamaan ja vastaukset siitä 3vkoa. Tuntui kyllä että lääkäri edelleen oli sitä mieltä että heikkous olisi sperman laadussa jos jossain, mutta vaikea sanoa ja itse olen skeptinen omankin kierron suhteen.

Nyt on totisesti kovat piipussa ja varmasti ajatukset ihan sekaisin kun on lääkityksen aloituksen aika. Tämän kierron ehtii vielä hengähtää ennen kuin taas alkaa kova toivominen! Olen käynyt lapsettomuuteen erikoistuneella spesialistilla ja hän totesi kyllä että lääkitys kun kokeilaan 1-4kk niin sitten kaikki on tehty. Kyllähän tätä odottaa mutta samalla tämä on myös pelottavaa!!

Ystäväni sai vkonloppuna vauvan. Ihana pikkuinen paketti, tuoksu ja lämpö mikä tuollaisesta aarteesta lähtee on sanoinkuvaamatonta!!!!

Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Anoppilainen - Syyskuu 15, 2016, 17:31:51 ip
Kiitos tuesta kaikille.  :)
Tänään tuli kaksi viikkoa täyteen ilman tupakkaa. Menee niin kuin olen päätellytkin: en kaipaa nikotiinia, mutta tupakointi tekona täytti mukavasti työttömän tylsää päivää joten sen suhteen on kuuppa seota. Mutta ostin tuossa pari päivää sitten sähkötupakan ja nikotiinittomia nesteitä siihen jos sillä saisi lievitettyä sitä tylsyyttä ja tekemättömyyttä. Joo joo, voihan sitä lähteä pihalle jne... ::)

Toiveikkaan kanssa samalla tavalla sitä tulee mietittyä, että mitä iloa on hyvästä hobiksesta ja savuttomuudesta (joka muuten ei ole pätkääkään vaikuttanut sokereihin mihinkään suuntaan eikä muutenkaan kehon toimintaan edelleenkään), kun kerran ei se vauva vaan tule. Mun tapauksessa vielä, kun ei edes saa kaikkia apukeinoja käyttöönsä vaikka monella osa-alueella terveyttään parantanut. Osasyy miksi tämä savuttomuus on sujunutkin niin hyvin on varmaan se, että takaraivossa pyörii vain ajatus, että tämä on vain väliaikaista. "Kun nyt jaksan tämän hetken... Vain sen mahdollisen raskauden aika tarvitsee kestää...". En tiedä aloitanko jossain vaiheessa uudestaan, mutta tällä hetkellä ajatus siitä, että joutuu olemaan savuton koko elämänsä vain "koska täytyy" ilman mitään suurempaa funktiota, tuntuu erittäin ahdistavalta.

Olen vain alkanut ihmettelemään, kun Primolut NOR:lla vuoto on alkanut yleensä sen pari päivää viimeisen tabletin ottamisesta, mutta pari viime kiertoa on joutunut odottelemaan viikon. Ehtiihän siinä ajatella kaikkea, testejä tehdä - "Jos kuitenkin toi yläkerran herra on kuullut mua.", kyllä, olen jopa rukoillut asiaa vaikka olen ihan vain riviluterilainen - ja yllätyksekseni tuntea myös pettymyksen tunteita. Se on jännä miten aaltoillen noi tunteet menevät: välillä ei tule asiaa välttämättä edes ajatelleeksi tai vain kohauttaa olkiaan ja toisena päivänä sitä vaan makaa ja parkuu silmiään päästään.

Tässä viime aikoina olen ajatellut paljon myös omaa työtilannetta. Mieli tekisi palata koulun penkille hankkimaan ammatti, jota pystyisi tekemään esim. yrittäjänä. Onhan noita tutkintoja neljä ylioppilaslakin jälkeen hommattu, mutta niissä työllisyystilanne näyttää huonolta atm. Oppisopimus vaan on ainut vaihtoehto taloudellisten puolien takia. Toisaalta olen menossa huomenna työhaastatteluun: toivon, että siellä tärppäisi niin saisi taas rahaa elääkseen. Paikka vaikutti ihan mielenkiintoiselta. Aloitin espanjan opettelun, eilen oli ensimmäinen tunti. Vaikutti ihan mukavalta ja onpahan kerran viikossa edes joku syy lähteä kämpästä ulos.

Adiós!  ;)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Kise - Syyskuu 16, 2016, 10:38:55 ap
Hei,
soitin terveyskeskukseen ja kysyin niitä kilppariarvoja, joita lääkäri ei puhelimessa sanonut. No olihan ne kysymisen arvoiset: TSH oli 0.01 (voiko se olla enää matalampi?) ja T4V 34. Olen nyt viikon syönyt beetasalpaajia, tosin aika pienellä annostuksella 1 päivässä. Olo tuntuu vain pahentuneen, mua puristaa rintalastasta päivittäin, koko ajan pidempiä jaksoja. Paino näytti taas uutta lukemaan tänä aamuna, mutta laihtuminen on onneksi maltillista ja hidasta.

Soitin aamulla terveyskeskukseen, lähden sinne tänään taas. En tiedä mitä lääkäri voi tehdä enää muuta kuin käskeä syödä niitä beetasalpaajia lisää. Interwebin ihmeellisen maailman mukaan se on ihan normaali kilpirauhasen liikatoiminnan oireisiin määrättävä lääke, joten ei syytä epäillä vaikka tuntui kummalta alkaa niitä syödä.

Anoppilainen, onhan savuttomuudesta ja hyvästä hobiksesta muitakin hyötyjä kuin paremmat mahdollisuudet saada vauva - mutta ymmärrän kyllä turhautumisen, enkä ikipäivänä väheksy kenenkään hoitomotivaation puutetta, kun olen itsekin siinä suossa tarponut. Mutta jokainen sytyttämätön tupakka on hyvä teko itseäsi kohtaan. Tsemppiä! Olet hyvä ja vahva!

Toiveikas, voitko kertoa mulle (kun en oikeasti tiedä kun olen näissä asioissa aika noviisi), että mikä on ratkaisu, jos lapsettomuuden syyksi selviää sperman huono laatu? Mennäänkö silloinkin koeputkihommiin, vai miten toimitaan? Oon ajatellut, että meillä syy saattaa hyvinkin olla myös miehessä, sillä hänellä ei nuo elintavat välttämättä lapsentekoa edistä. Mutta joskus aiemmin hän on saattanut exänsä vahingossa raskaaksi, joten ainakin joskus tavara on ollut toimivaa. Mutta siitä on toki jo monta vuotta (ja lapsi siis ei koskaan syntynyt, vaan meni hyvin varhain kesken).

Kävin eilen katsomassa erään kaverini pienenpikkuruista tirriäistä, joka oli 3 viikkoa vanha. Pienokainen oli vieläkin alle kolmekiloinen, paino nousee hitaanlaisesti ja on siksi erityistarkkailussa. Pikkupoika oli niin pieni, että sydän meinasi pakahtua. Voi rakkautta!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Syyskuu 19, 2016, 13:29:13 ip
Muksaa maanantaita  ;) :P

Kise kyseli minulta viisaita ja pakko myöntää etten itsekkään ole asiantuntija. Jotain tottakai haluan sinulle vastata ja korjaatkaapas te muut jos tiedätte enemmän. Miehen spermanlaatuun liittyviä ongelmia on monenlaisia (siittiöitä on vähän, laiskoja, heikkolaatuisia yms). Kai se tulevaisuus hoitoineen määräytyy silloin niiden mukaisesti. Vähäinenkin siittiömäärä voi riittää jos ne uiskentelevat oikeaan paikkaan ja siksi siittiöiden määrä ei aina tarkoita tuomiota luonnonmukaiselle raskautumiselle. Ymmärtääkseni tuo siittiöiden (ei miehen) laiskuus ja heikkolaatuisuus on suurinmpana ongelmana. Ja tällöin ymmärtääkseni mennään siirtoihin. Jos sperma todetaan kovin heikkolaatuiseksi ei naiselle syötettävät lääkkeet tietenkään auta.

Minulla on kaksi lasta mikä tietty todisteena että jotain on joskus tapahtunut, miehelläni ei omia lapsia ole. En ovuloi ihan joka kk mutta melkein. KK on takana jo useampi ja mahdollisuuksia tärppeihin. Voihan olla että meillä tämä vain luontaisesti kestäisi kauemmin, mutta kyllä lääkärikin sitä hieman epäili. Aloitan lääkityksen millä tehdään varmat ovulaatiot ja jos miehen siittiöt toimii niin pitäisi olla tsäänssit. Jos taas siittiöissä ongelmaa niin silloinhan peli alkaa olla selvä. Tämän jälkeen kohdallamme alkaisi juuri ne rankemmat hoidot joihin en tässä iässä halua lähteä. Eli siirrot yms. pistokset.

Se taitaa olla aika mitä vastaan me kaikki taistelemme näissä asioissa. Tämä on pidemmänpäälle niin raskasta henkisesti. Minulle joka kolkuttelen neljääkymppiä  :o ei voida enään sanoa että onhan teillä aikaa vuosia yrittää!

MUTTA edelleen moni yrittää lapsiaan pidempiäkin aikoja ihan luonnonmukaisesti ja raskautuvat. Kaikki eivät raskaudu heti tai nopeasti ja lasten välisiäkin vaihteluita on paljon. Harmi kun emme tässä asiassa ole koneita!!

Hurjasti tsemppejä viikkoon ja toivon meille oikein hurjaa hedelmällisyys monsuuria  ;) 8)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Skylla - Syyskuu 20, 2016, 11:37:47 ap
Tuota luokkaa mullakin on ollut ne liikatoimintalukemat Kise. Tosi yksilöllisiähän ne oireet ovat, toivotaan vaan, että tasaantuu nopsaan. MUOKS. Kysyin muuten lääkäriltä, että mitkä ovat rakautumisen kannalta optimaaliset arvot. Hänen mielestään THS kun on yksi ja T4V alle 20, niin ei ole haittaa suuntaan tai toiseen kilpparista.

Minä narahdin tänään polikäynnillä vajaatoiminnan puoleen kääntyvästä kilpparista ja siitä, että koko toimeton köntti on laajentunut. Alkava vajaatoiminta korjaantuu lääkkeellä ennen kuin ehtii kunnolla alkaakaan, mutta kilpirauhanen joudutaan nyt ultraamaan. Painetta tuntuu nielussa, mutta ei nyt mitenkään sietämättömiä määriä. Leikkaus on mun kilpparihistorialla edessä ennemmin tai myöhemmin. Toivottavasti nyt kuitenkin myöhemmin kun muuten kaikki on kunnossa vauvaprokkiksen jatkamiseksi, mitä nyt painosta lääkäri huomatti. Ei ole kasvanut, mutta ei pienentynytkään. Pitää aloittaa herkkulakko ja katsoa mitä se saa aikaan... Hobis oli toki noussut, mutta ei se vähän päälle seitsemän vielä maailmanloppu ole ottaen huomioon mitä viimeaikoina on tapahtunut.

Ei muuta kuin ovista tässä kierrossa tehokkaasti bongailemaan ja hyödyntämään.  8)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Salski - Syyskuu 26, 2016, 15:26:09 ip
Moikka! Ajattelin itsekin tänne jotain kirjoitella. Eli olen nuori 22-vuotias nainen, sairastanut tyypin 1 diabetestä vuodesta 2004. Insuliinipumppuhoidolla olen ollut viimeset kahdeksan vuotta. Rinnalle on löytynyt kumppani ja nyt toiveissa olisikin perheenlisäys. Yksi keskenmeno on taustalla kolmisen vuotta sitten. Hba1c on aina ollut huonohko, huidellut yli 8. Nyt viimeinen vuosi on tehty kovasti töitä ja pitkäaikainensokru saatu 6,9:sään. Kovasti odotellaan vain vielä lääkärin lupaa, että saataisiin ehkäisy jättää pois.

Täältä ehkä saa sitä vertaistukea, mitä ei muilta "terveiltä" juurikaan heru. Kaverit eikä oikein puolisokaan tunnu ymmärtävän kuinka hieno ja mahtava juttu on itselle, kun on sokerit vihdoin ja viimein kunnossa.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Kise - Syyskuu 28, 2016, 13:58:38 ip
Hei Salski, ja tervetuloa mukaan. Minäkin liityin vasta vähän aikaa sitten tänne.

Mun kilppariarvoja nyt seuraillaan, ja sain äsken tuoreimmat lukemat: TSH on edelleen mittaamattoman alhainen, mutta T4V oli laskenut jo ylärajaan eli 20. Viikon päästä taas kontrolliin, eli tiukasti seurataan tilannetta tk:ssa. Ihan kiva juttu. :) Olo on onneksi jo parempi. Kiitti Skylla noista terveisistä kilppariarvojen suhteen! Rohkaisevaa!

Toiveikas, välillä on vaan niin kamalan vaikeaa jaksaa odottaa, vaikka kuinka tiedän, että raskautuminen kestää vain toisilla pitkään. Jossain vaiheessa minuun on jo ehtinyt lujittua käsitys, että me ei lasta luomusti saada, kun ei ole tähänkään asti saatu. Ja nyt tämä kilpirauhasongelmien paljastuminen oli kuin naula siihen arkkuun.

Me on nyt puhuttu, että joulukuussa mentäisiin neuvolaan. Siihen asti käytän ovulaatiotikkuja, koska niitä kuitenkin kehotetaan käyttämään kun sinne mennään.  :)

Tosin nyt juuri tänään kk:t on kaksi päivää myöhässä. Vatsakivut ovat olleet jo monta päivää järkyttävän kovia, pahempia kuin mun normaalit pms-kivut. Siksi ajattelen, että kroppa vain on sekaisin noista kilppareista, ja vuoto alkaa minä hetkenä hyvänsä. Olisi jotenkin ihan älyttömän nurinkurista, että juuri tässä kierrossa, kun kilpirauhanen meni sekaisin, meillä tärppäisikin. En jaksa nyt ladata tähän toivoa, etten taas pety, kun todennäköisyydet ei nyt ole mun puolella.   :-\  :(

Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Syyskuu 28, 2016, 14:39:30 ip
Heippa, tervetuloa uusille!

Vauvalupa nyt sitten virallisesti saatu, vaikka yritystä onkin jo takana muutama kuukausi. Kävin kuukausi sitten gynellä ja hän sanoi, että ei kannata odotella vuotta, jos vauvaa ei ala kuulua, koska ikää on jo tämänkin verran ja perussairauksia (mulla). Mietin, että mehän voitais käydä tutkimuksissa vaikka jo vuoden vaihteessa, kun miehellä ainakin on se vakuutus. Siinä vaiheessa yritystä ois takana yli puoli vuotta, 7-8 kk (yksi kuukausi jäi välistä). Toki yritän tikuttaa ovista nyt taas aktiivisemmin ja yrittää myös erittäin aktiivisesti, kun lupakin saatiin :). Mä en viitsi odottaa pitkään, kun täytin just 38...ja kilpparitkin on nyt kunnossa arvojen perusteella, joten nyt ois hyvä sauma.

Toiveikas, miltä lääkkeet ovat tuntuneet ja ootko huomannut vaikutusta sokereihin? Mä lueskelin noista lapsettomuusasioista ja mietin, että ehkä nuo lääkkeet voisivat olla sellainen, mitä olisin itse valmis kokeilemaan, mutta hormonien piikittäminen ym. alkaa jo mennä vähän sille alueelle, mihin en ehkä ole valmis. Katsotaan toki, kuinka kovaksi tää vauvakuume äityy :).

Plussatuulia kaikille ja Salski, toivotaan että saat vauvaluvan pian kun hobiskin on noin hyvä! Mulla siis tänään tasan 7 ja sillä irtosi.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Pussukka-81 - Syyskuu 28, 2016, 15:37:04 ip
Kiitos kaikille onnitteluista! Palaan kuitenkin jälleen takaisin lähtökuoppiin ja tähän ketjuun. :'(

Tänään rv 8+5 oli neuvolalääkärin varhaisultra ja sieltä lähdnkin lähetteen kera naistentautien polille. Alkion koko vastasi viikkoja 8+4, mutta sykettä ei ollut. Keskenmeno on siis tapahtunut ihan näinä päivnä. :'(

Tämä oli siis toinen peräkkäinen keskenmeno ja vasta kolmannen jälkeen tehdään jotain tutkimuksia. Pelkään jo nyt, että seuraavakin mahdollienn raskaus menee kesken. Toki toivon, ettei menisi ja vauva vielä suotaisiin meille. Sain Cytorecit kotiin ja lääkkeellinen keskenmenon hoito pitäisi aloittaa viikonloppua vasten. Juuri nyt elämä tuntuu epäreilulta ja raskaalta.

Kaikesta huolimatta mukavaa syksyä kaikille ja kovasti raskutumisonnea sekä raskaana pysymisonnea myös! <3
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Kise - Syyskuu 28, 2016, 17:38:53 ip
Pussukka-81, olen pahoillani sun ja miehesi puolesta. :( Ihan varmasti pelottaa jatko, toivottavasti jaksat sen kanssa ja löydät valoa ja toivoa. Onko toistuvien keskenmenojen jälkeen mahdollista saada jotain keskusteluapua?
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Skylla - Syyskuu 29, 2016, 12:36:13 ip
Lämpimiä ajatuksia Pussukalle.  :'( Saman läpikäyneenä tiedän tasan tarkkaan miten raskas isku se toinen keskenmeno perään on. Ja tosiaan kun tutkimuksiinkaan eivät ota ennen kolmatta. Toivottavasti lääkkeellinen tyhjennys menee mallikkaasti ja sait riittävästi kipulääkettä matkaan! Tuossa tilanteessa ei pitäisi joutua sietämään kipua yhtään, raskauden keskeytyminen on jo riittävän iso rangaistus, jos niin voi sanoa.

Ja tuo pelko. Olin ihan varma koko ajan, että kun meillä se kolmas raskaus lähti onnistumaan, että lapsi vaan kuolee kohtuun pian. Ramppasin loppuraskaudesta vähän väliä polilla kun en saanut liikelaskentaa täyttymään. Aina automatkalla muksu kuitenkin virkistyi ja pisti parastaan käyrillä. Haluan kuitenkin korostaa, että toivoa on aina, vaikka pelko sen välillä sumentaakin. <3 Voimia ja haleja, toivu rauhassa tästä takaiskusta ja sitten taas kohti uutta yritystä.

Ihan yleisesti lohdutan itseäni ja muita vastoinkäymisten kanssa ajattelemalla, että kenellekään ei anneta enempää kuin hän jaksaa kantaa. Olemme vahvoja, elämme jo sairauden tai sairauksien kanssa ja arki ylipäätänsä on vähän monimutkaisempaa. Ja silti selvitään.  :-*

Kiselle tsemppiä kilppariarvojen laskemiseen, se TSH aina laahaa ärsyttävästi jäljessä. Kerro sitten miten kävi tämän kierron kanssa. :)

Kiva kun on uusiakin ja uusvanhoja mukana myös.

Täällä ovis viimein bongattu kp 20. Hirveästi en toivoa tähän kiertoon lataa, myöhäiset ovikset ovat jo niin lähellä kuukautisten alkua, että en usko mahdollisen alkion kiinnittymismahdollisuuksiin. Viimeksikin oli vain vähän reilu viikko oviksesta alkuun.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Toiveikas - Syyskuu 29, 2016, 13:31:09 ip
Tervetuloa uudet ja morjensta vaan "vanhat"  :D

Sydämelliset pahoittelut Pussukalle menetyksestä, hurjasti voimia ja uskoa tulevaisuuteen!

Kellyf- Minun hormoonien syönti ei ole vielä alkanut. Valitettavasti kierto on niin pitkä 32-38 pv  :-[ Hormoonien syöminen alkaa kiertopäivästä 3-7, muistaakseni. Vielä on valitettvasti parin vkon odotus kk alkuun. Tämä on niin raivostuttavaa kun kierto on näin pitkä! Lupaan kertoa teille mitä lääkettä syön ja millä annostuksella plus sen vaikutukset vs. Lääkkeet on vielä apteekissa. En halua hakea niitä vielä näkyville kun odottaminen tuntuu silloin entistä pidemmältä.

Minä täytin myös kesällä 38. Aika on karu kaveri  ;) Meillä ei ole ollut yritystä takana kuin helmikuusta lähtien, useammat ovat yrittäneet pidemmästikin ennen kuin ovat alkaneet huolestua. Minulla on kuitenkin kaksi lasta ja yksi keskenmennyt merkkinä että joskus olen hedelmällinen ollut. Miehelläni ei ole omia lapsia. Minulla on ollut hyvin voimakas tunne jo 4kk yrittämisen jälkeen ettei tämä nyt toimi ollenkaan, jokin on esteenä! Luovuttamisestakin olen tänne jo kirjoittanut aiemmin. Meillä on ollut taloudellisesti mahdollisuus käyttää yksityisen palveluita ja näin nyt sitten alkusyksystä tehtiinkin. Lääkärin mielestä emme olleet yhtään liian aikaisin liikkeellä ja sanoi suoraan että jotain on ongelmana kun tärppi ei ole vielä käynyt. Miehen siittiöt tutkitaan ja tosiaan tämä suun kautta otettavaa hormoonihoitoa kokeillaan, mutta siinä on meidän hoitojen raja. Tästä järeämpiin toimenpiteisiin emme enään lähde!

Ja kyllä, odottaminen on vaikeaa, hankalaa ja piinaavaa. Uskon sen olevan erilaista niille jotka kovin toivovat ensimmäistään niinkuin mieheni. Vaikeaa silti kaikille. Koko vuoden ilot ja surut ovat jääneet meillä tämän yrittämisen alle ja se ei tunnu hyvältä. Elämä tuntuu muilta osin niin seisahtuneen.  :( Miksi sitä onkin aina niin valmis negatiivisiin tuloksiin ja alun toiveikkuus ei kyllä ole kuin nimimerkissä muistona  ;) Kuitenkin huomaan ajavani itseni äärimmilleen odottamisessa kun kk ajankohta lähestyy. Huomaan tutkivani tarjolla olevia vaunuja ja mietin vauvalle talvihaalaria yms. Tunne omasta tyhmyydestä on valtaisa kk alkaessa. Harmittaa kun en osaa hoitaa tätä vain kaiken ohella.

Meidän elämä on tätä nyt tämän vuoden, siihen olemme sitoutuneet molemmat. Sitten täytyy suunnata muihin tavoitteisiin elämässä jotka tietysti ns kakkosvaihtoehtoina eivät ole helppoa omaksua. Ne ei tunnu miltään...mutta jospa aika korjaa  :D

Huh, näitä pohdintoja  :D Se on kun on liikaa aikaa ajatella ja ODOTTAA!!

Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Salski - Syyskuu 30, 2016, 23:35:06 ip
Pahoittelut Pussukalle, voimia!

Lupaa ei lääkäriltä herunut vaikkakin hobis on sen 6,9. Nyt pitäisi saada pidettyä hobis tuolla tasolla ainakin seuraava kuukausi ja sitten katsotaan lupaa uusiksi. Kilpirauhasessa on kuulemma jotakin häikkää. Lääkäri totesi, että kun raskaaksi tulen, joudun aloittamaan Thyroksinin syönnin.
Jotain hyvää sentään, foolihapon syönti aloitettu! Ja käytiin toisen puoliskon kanssa auto vaihtamassa perheystävällisempään :D Pieni nyytti olisi siis enemmän kuin tervetullut meidän perheeseen  ;D
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Kise - Lokakuu 04, 2016, 12:05:31 ip
Nyt on kuulkaa naiset maailmankirjat sekaisin.

Huolimatta kilpirauhasen liikatoiminnasta, huolimatta ihan kaikesta työstressistä syyskuussa, huolimatta epäuskostani, minä tein muutama päivä sitten plussatestin. Meillä ollaan raskaana nyt 5+2.

En uskalla edes ajatella, mikä kaikki voi mennä pieleen. Pelkään ihan kauheasti, mutta koetan uskoa että tämä jatkuu terveenä ja hyvin. Mutta toistaiseksi en vielä vaihda palstaa odottajien puolelle.

Näyttää siis siltä, että ovulaatiotesti + puhdas sattuma olivat meillä ratkaisun avaimet, ainakin tällä kertaa. Yritystä ehti olla helmikuusta asti, eli yli puoli vuotta.

Vuorotellen olen ihan järjettömän onnellinen, ja seuraavassa hetkessä taas paniikissa ja epäuskoinen. Huomenna polille, sensorointi alkaa samantien.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Skylla - Lokakuu 04, 2016, 12:17:34 ip
Tuhannesti onnea Kise! Mitä sanoin, ei se kilppari tätä "projektia" yleensä kaada! <3 Hiljaa hyvä tulee, omien tuntemusten fiilistely on tärkeää. Kyllä se tuntuu todelta sitten joskus. Tai no välillä vielä kun tuota taaperoakin katsoo silmiin huomaa miettivänsä, että ei voi olla todellista, että meille tuollainen suotiin. :D

Miten voi olla Salski, että noin hyvällä hobiksella ei saa vauvahankkeeseen ryhtyä?! Eihän siinä kilpparissa nyt ihan hirveästi häikkää voi olla jos et vielä nyt saanut tyroksiinia. Hurjasti on kyllä eroja lääkärien välillä. Täällä yrityksen voi aloittaa kun hobis lähenee seiskaa ja on alle 7,5 %. Luottavat kyllä, että se siitä vielä laskee raskauden alkaessa.

Vähän omia murheita, olen aika varma, että menkat alkavat parin päivän sisään. Verensokerit ovat liian hyvät (tai ennemminkin liian helposti hallittavat) siihen nähden, että a) olisin raskaana tai b) kierto jatkuisi vielä jonkin aikaa.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Lokakuu 05, 2016, 10:10:53 ap
Ensinnäkin, olen tosi pahoillani, Pussukka. Jaksamista ja uskoa tulevaisuuteen toivotan minäkin.

Mulla oli menkat neljä päivää myöhässä ja aivan järkyttävät kivut viikon verran edeltävästi. Tein pari testiäkin ja negaa näytti, ja eilen ne sitten lopulta alkoi. Oli sellanen olo etten voi olla raskaana. Esikoista kun odotin, palelin ihan hirveesti pari päivää ennen kuin tein testin ja kun sen tein seuraavana päivänä kun menkkojen olisi pitänyt alkaa, oli jo ihan selkeä plussa. Ihan eri tuntemukset siis silloin, mutta h-vetti kun kroppa temppuilee just silloin kun sitä raskautta toivoo. Olin myös jo ehtinyt unohtaa, kuinka stressaavaa se menkkojen odotus on ja toki viimeiseen asti toivoin, että ne ei alkaisikaan. Toisaalta oli helpottunut fiilis, enkä ole vielä ainakaan vaipunut epätoivoon.

Tosin seuraavan oviksen ajankohta osuu just mun kolmen päivän työmatkan kanssa päällekkäin...yritän vielä josko pystyisin luistamaan siitä koska onhan tämä nyt tärkeämpää kuin mikään työ :D. Jos pitää kuitenkin reissuun lähteä, niin pitää ahkerasti yrittää ennen lähtöä ja sieltä tultua ;).

Ihmettelen minäkin ettei Salski sulle irronnut vauvalupaa! Toivotaan, että seuraavalla lääkärikäynnillä asia muuttuu.

Tsemppiä kaikille ja nautitaan syksystä! Mulla on viikonloppuna veljen häät, joten nyt saan ainakin juoda viiniä huoletta. Pitää aina etsiä se positiivinen puoli...
Niin ja lopuksi vielä onnittelut Kiselle! :)

Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Hemuli86 - Lokakuu 07, 2016, 10:41:00 ap
Hei. Imoittaudun mukaan kuumeilijoihin. Mulla on ikää nyt 30 ja diabetesta takana lähes yhtä paljon. Lapsia on kaksi. Esikoinen syntyi 2011 ja toinen 2013. Nyt haaveilenkin kolmannesta, viimeisestä pikku nyytistä. Matkaa tavoitteeseen on sillä hobis tällä hetkellä 8.5. Eikä tuota kai sais kovin nopeasti edes lasketella kun silmänpohjamuutoksia on jo aikaisemmista raskauksista muistona. Kuitenkin tavoite olis tässä pikku hiljaa seiskan alle päästä ja katsoa mitä mieltä ne lääkärit on vauvahaaveista. 

Jonkin verran kerkesin noita teidän juttuja lueskella jo. Suuret osanotot pussukalle menetyksestä. :(
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Salski - Lokakuu 11, 2016, 02:58:49 ap
Onnea Kise! Miten siellä voidaan?

Tervetuloa joukkoon Hemuli86 :)

Lupaa siis odotellaan vielä ainakin kuukausi hyvästä hobiksesta huolimatta. Stressiä pukkaa, että saanko sokerit pidettyä kurissa ja se kauan odotettu lupa yrittää raskaaksi tuloa saataisiin. Teen kolmivuorotyötä ja nämä yövuorot tahtoo olla vähän haastavia sokereiden suhteen. Insuliinipumpulla on kyllä hyvin saatu yövuorot kuriin, mutta ainahan sitä parannettavaa löytyisi.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Skylla - Lokakuu 11, 2016, 16:38:50 ip
Kiva kun tulit porukkaan Hemuli! Hiljaa hyvä tulee hobiksen kanssa, mutta onneksi ei ole järkyn pitkä matka hyviin lukemiin. :)

Minä vaan täällä tuskailen. Kp:t paukkuu jo päälle kolmenkymmenen, oviksesta on tosin vasta se 1,5 viikkoa. Hermostuksissani tein aamulla raskaustestin, sellaisen euron tikun vain. Todennäköisesti se oli nega, mutta toki omasta mielestä siinä oli häive punaista. Mutta veikkaan sen punaisen olleen mun korvien välissä vaan. Mystisiä tissikipuja ja alavatsaturvotusta on myös ollut. Ehkä nekin tulee vaan korvien välistä. SMEP:n mukainen testauspäivä on perjantaina ja silloin kyllä törsään digitestin jos ei ole mitään tapahtunut.

Ei kai tässä muuta voi kuin odottaa. Lämmintä syksyä myös Kellyf:lle, toivottavasti nautiskelit viinistä oikein olan takaa.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Helmiina - Lokakuu 12, 2016, 13:02:09 ip
Hei! Varovasti uskaltauduin mukaan tähän ketjuun.
1.tyyppiläinen vuodesta -87, poika 2012 ja nyt haaveissa pikkusisarus :)
Juuri tällä hetkellä kovasti tuskailen päivien kulumista ja pohdin milloin uskaltaisi testailla ;)
Milloin olette testanneet tai milloin ylipäätään kannattaa testata?  Kiertopäivien vai minkä mukaan laskette? Millaisia "oireita" olette huomanneet ennen testiä tai hyvin alussa?
Esikon odotuksesta on ehtinyt kaikki unohtua :) nyt on kaikkea mahan kipristelyistä finneihin ja flunssasta jalkakipuihin :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Skylla - Lokakuu 18, 2016, 11:38:29 ap
Moikka Helmiina!

Itse olen yrittänyt malttaa mieleni ja testannut kaksi viikkoa oviksesta tai silloin kun menkkojen pitäisi alkaa. Käytännössä teen malttamattomana parit halpistestit ennen ja sitten "virallisena päivänä" tai vähän jälkeen digitestin.

Mulla kävi niin, että ei se punainen viiva ollutkaan vain korvien välissä! Se vahvistui ja tänään digitesti näytti ovisbongauksen kanssa mätsäävät viikot! <3 Olen jotenkin vielä ihan hämmentynyt ja tämä ei tunnu todelliselta. Inskan tarve on lähtenyt todella jyrkkään nousuun, lisäksi on pientä pahoinvointia ja megakipeät rinnat. En kyllä juhli ennen kuin käyn taas yksityisellä ultrassa rv 8.

Mitä teille muille kuuluu?
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Helmiina - Lokakuu 18, 2016, 15:51:08 ip
Testasin perjantaina, kp 29/28,  positiivinen ja maanantaina hcg jotain 4sataa, meni vähän loppu ohi  ;)
Eli tuntemukset oli ihan oikeita :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Lokakuu 26, 2016, 09:22:53 ap
Täällä onkin hiljaista :). Paljon onnea plussanneille, hieno homma että tuonne raskaana oleviin on moni jo päässyt siirtymään!

Oma fiilis on taas vähän allapäin, kun yksi kuukausi meni taas ohi että vilahti. Testailin ovista, enkä onnistunut sitä bongaamaan. Sitten kun lähdin kolmeksi päiväksi työmatkalle eli käytännössä viisi yrityspäivää jäi välistä pois, huomasin todella selkeät ovisoireet reissun päällä. Ei auttanut :(. Nyt taas pms-oireet huipussaan, ärsyttää ja itkettää. Ens kiertoon hommasin taas ovistestejä, ja siihen ja seuraavaan täytyykin nyt sit laittaa kaikki paukut :D. Alkuvuodesta ajattelin et mennään tutkimuksiin, jos ei nyt sitä ennen tärppää.

Koko ajan kuulee raskausuutisia kavereilta, ja se hieman harmittaa. Toisaalta kuulen myös paljon kavereilta siitä, kuinka ovat jo pitkään yrittäneet ja osa olleet hoidoissa. Se pistää miettimään että ei tämä oma tilanne ihan toivoton kai ole, kun ollaan jo yksi ihana lapsi saatu <3. Mutta pikkukakkosen kaipaus on silti suuri!

Tsemppiä ja mukavaa syksyä kaikille. Olisi kiva kuulla mitä muille kuumeilijoille kuuluu!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Skylla - Lokakuu 26, 2016, 12:48:26 ip
Tsemppiä kellyf!

Nuo raskausuutiset korventavat kyllä mieltä. :( Muakin korventaa raskaushuuruissaan työpaikalla kekkaloiva työkaveri, vaikka plussan puolella itsekin vielä olen. En vaan usko tähän. :D

Jos haluaa tehostaa yrityksiä, niin suosittelen kyllä lämpimästi kokeilemaan smepiä (http://spermmeetseggplan.com/). Onhan tuosta toki romantiikka kaukana, mutta tehokkain "poppaskonsti" johon olen törmännyt. Tasan kaksi kertaa kokeiltu ja kummastakin plussa tuloksena.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Pussukka-81 - Lokakuu 27, 2016, 15:33:45 ip
Onnea kaikille raskautuneille! Ihanaa! :-*

Kiitos myös kaikille mukanaelämisestänne. :-*

Keskenmeno(t) on kyllä sellainen tapahtuma, jota en toivoisi kenenkään joutuvan kokemaan. Se on sekä henkisesti että fyyysisesti raskas matka, joka seuraa mukana ehkä tulevaisuudessa aina. Edelleen olen todella kiitollinen siitä, että meillä on kuitenkin jo yksi ihana lapsi olemassa. Hänkään ei kuitenkaan poista tätä toivottomuuden tunnetta, joka tällä hetkellä minussa jyllää. Raskaana ollessani, ennen kuin se keskeytyi, ajattelin naiivisti, että voishan tämän toisen lapsen jälkeen miettiä vielä kolmattakin. Kun eka lapsi tuli helpolla, ajattelin lapsellisesti sen toisenkin tulevan. No, sitten raskaus menikin kesken. Kolmas raskaus alkoi taas helposti ja aattelin, että nyt takuulla saamme sen lapsen onnellisesti syliinkin asti. Jälleen kuitenkin elämällä olikin jotain muuta annettavaa ja tämäkin raskaus päättyi keskeytyneeseen keskenmenoon.Tästä jäi käteen toivottomuus ja pelko. Luultavasti edelleen raskautuminen onnistuu, mutta sen seuraavan mahdollisen raskauden kestävyyteen en usko pätkääkään. Eiköhän se keskeydy ihan samalla tavalla kuin nuo kaksi aikaisempaakin. :-\ :'(

Tällä kertaa keskenmeno oli henkisen puolen lisäksi vieklä fyysisestikin edellistä rankempi. Ensimmäinen keskeytynyt km. alkoi lopulta tyhjentyä spontaanisti eli käynnistyslääkettä ei tarvittu. Tapahtuma kesti useamman päivän ja oli todella kivulias, mutta sitten se oli ohi. Tällä kertaa tyhjentyminen aloitettiin lääkkeellisesti. Lääkkeet alkoivat toimia odotetusti ja tyhjentyminen alkoi lupaavasti. Muutaman päivän vuoto oli runsasta ja kivuliasta. Luulin tyhjentymisen olleen siinä, mutta toisin kävi. Seuraavalla viikolla vointi romahti kesken työpäivän. Kivut olivat järkyttävät ja samoin vuoto. Sain sairaslomaa ja lähdin naistentautien päivystykseen. Raskausmateriaalia oli jumissa kanavassa ja sitä poistettiin jollain silmukalla. Lisäksi sain lisää käynnistyslääkettä ja jäin illaksi synnärille tarkkailuun. Siellä sitten makasin sängyllä ja kuuntelin, kuinka toiset synnyttivät vauvoja. Itse taas yritin saada ulos vauvanalusta syntynyttä jätettä. :(

Tästä viikon kuluttua oli lähdettävä jälleen naistentaudeille kivun ja vuodon takia. Tuolta reissulta jäinkin sitten osastolle odottamaan kaavintaa. Olin syönyt aamulla vain niukan aamiaisen ja leikkaussaliin pääsin vasta klo 22.30. Eivät siis antaneet minun syödä enää ennen kaavintaa, sillä ei ollut tiedossa milloin pääsisin leikkuriin. Sokerit pysyivät kyllä hyvin (pumppuhoito + glukoositippa oli varuilta), mutta ai että mulla oli nälkä! Yön vietin heräämössä ja sokereitani seurattiin aivan ala-arvoisesti. Olin ennen nukutusta vielä muistuttanut, että kertoisivat heräämöön sokeriseurantatoiveeni (koska pohjalla 12 tunnin paasto sekä keskenmenosta sekoittuneet hormonit+insuliinitarve). Ensimmäinen sokeri mitattiin omasta pyynnöstäni kolmen tunnin kuluttua heräämöön saapumisestani. :o Ja jatko oli yhtä ala-arvoista. Jokaisen seuraavankin sokerimittauksen jouduin itse pyytämään. :-\ En siis oikeastaan nukkunut koko yönä. Yhden pillimehun sain heräämösä sokereideni laskiessa, mutta oksensin sen samantien ulos. Tämä johtui varmaan pitkästä paastosta, päänsärystä sekä nukutusaineista. Tämän jälkeen en sitten saanutkaan edes vettä...no, tulipa paastottua 24 tuntia. Tuon jälkeen osaston aamiainen tuntui kuin parhaimmalta juhla-aterialta. :P

Kivut jäivät onneksi leikkaussaliin. Kohtuun oli jäänyt paljon istukkamateriaalia ja se poistettiin. Lisäksi kohtuni limakalvot olivat ehtineet jo tulehtua tuon kahden viikon tyhjentymisyrityksen aikana. Hyvään aikaan siis vihdoinkin kaavittiin. Suunnitelmana oli, että tyhjennys olisi tehty vain imulla, jolloin kohtua ei olisi tarvinnut kirjaimellisesti kaapia. Istukkaa ei oltu kuitenkaan saatu imulla irti ja oli tarvinnut tehdä ihan perinteinen kohtuun kajoava kaavinta. Toivottavasti tämä ei vaikeuta seuraavia mahdollisia raskauksia. Pahinta tässä sairaalareissussa oli kuitenkin se, että keskenmenot hoidetaan täällä samalla osastolla synnyttäneiden äitien ja vauvojen kanssa. Tuntui kyllä todella kurjalta olla siellä äitien jha vauvojen seassa odottamassa, että oma unelma kaavitaan pois. :'(

Nyt pitäisi vielä käydä labrassa, jossa tsekataan raskaushormonitaso sekä vasta-aineet verestä. Pyysin tuota jälkimmäistä itse, sillä oon rh- ja lapseni (rh+) syntymän aikana minulle unohdettiin pistää anti-D-rokote riittävän ajoissa. Tästä johtuen vereeni on voinut muodostua haitallisia vasta-aineita, jotka hankaloittavat raskautta. Kaiketi vasta-aineiden ei pitäisi kuitenkaan liittyä näihin varhaisiin keskenmenoihin. Mutta suostuivat kuitenkin katsomaan ne.

Yhdet menkat pitäisi odottaa ja sen jälkeen saa taas aloittaa yrityksen. Suoraan sanottuna koko homma ei kiinnosta tällä hetkellä yhtään. Mutta kai siihen uuteen yritykseen on vain lähdettävä rohkeasti. Ainakaan ilman yritystä ei voi tulla sitä onnistumistakaan. :)

Hyvää mieltä sekä raskautumistuulta ja onnistunutta raskaana pysymistä kaikille! :-*
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Skylla - Marraskuu 01, 2016, 13:24:02 ip
Vetää ihan sanattomaksi Pussukka tuo kaikki, mitä olet joutunut kokemaan.  :'(

Tuo osastolla olo kuulostaa erityisen kamalalta. Meillä on samalla tavalla, että kaikki gynepotilaat ja synnyttäjät ovat samalla osastolla. Erityisen tuskallista myös silloin kun oma lapsi on teholla ja naapurisängyn mamma vaan marmattaa kun oma terve lapsi itkee niin paljon.

Päätös yrityksen jatkamisesta on aina raskas, mutta itse olen kokenut, että helpottaa sitten kun se päätös on tehty. Suuntaan tai toiseen, kunhan ei jää häilymään sinne jonnekin välimaastoon.

Paljon lämpimiä ajatuksia sinulle. <3
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Marraskuu 08, 2016, 09:51:19 ap
Heippa kaikille!

Mun on jo monta kertaa pitänyt tulla kirjoittamaan. Pussukka, tuo sinun kokemuksesi vetää kyllä hiljaiseksi. Mäkin lähetän paljon lämpimiä ajatuksia suuntaasi <3.

Miten muilla menee? Itsellä on nyt yritys päällä, Skyllan (ja jonkun muunkin aiemmin) mainitsemalla SMEP:llä mennään. Kuten Skylla totesit, romantiikka on siitä kaukana :D, mutta toistaiseksi ollaan oltu ihan hyvillä mielin ja rennosti.  Katotaan sitten taas millä mielellä olen kun piinaviikot alkavat (ovis tällä viikolla).

Toissa viikonloppuna oltiin ulkoilemassa lähimetsässä koko perhe, ja koin jotenkin käsittämättömän onnen ja rauhallisuuden tunteen kun tajusin, että meidän perhe on kyllä jo tällaisenaan aika mahtava. Poika on 3,5-vuotias ja hänen kanssaan on kiva touhuta kaikkea, vaikka vähän koettelikin hermoja kun viime viikolla olin hänen kanssaan 3 päivää kotona (poika oli flunssassa, mutta silti täynnä energiaa). Hän on niin kiinnostunut kaikesta ja muutenkin mahtava tyyppi. Tästäkin huolimatta toivon silti, että saataisiin hänelle pikkusisarus, mutta nyt kun olen asiaa miettinyt enemmän, niin ehkä toiveesta on hieman helpompi päästää irti, jos ei se toteudukaan.

Positiivisia ajatuksia kaikille ja niitä plussatuulia :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Kise - Marraskuu 09, 2016, 13:58:20 ip
Hei, moneen viikkoon en käynyt täällä. Ensin siksi, että riemukkaasti plussattiin. Kävin neuvolassa ja dee-lääkäriltä sain sensorin ja kaikki oli hyvin. Sitten oli varhaisultra, johon se sitten loppuikin. Siitä on nyt tänään tasan kaksi viikkoa.

Meidän pieni ihmisenalku oli kuollut n. 7 viikon alussa. Ultra tehtiin yhdeksännellä viikolla. Sain Cytotecit mukaan, ja kotona sitten lääkkeellinen keskenmeno. Pääsin vähemmällä kuin Pussukka aiemmin kertoi, mutta oli se silti ihan helvettiä. Vieläkin vuodan verta, mutta kipuja ei ole onneksi ollut enää muutamaan päivään, ja vuotokin on jo vähäistä. Mutta hurjat oli ne ekat päivät ja eka yö.

Henkisesti tietenkin vielä isompi juttu. En jotenkin pysty edes kirjoittamaan siitä romahduksesta. Kova paikka myös miehelle, joka halusi tätä vauvaa vähintään yhtä paljon kuin minä, mutta jolle koko keskenmeno väkisinkin jää etäisemmäksi, kun se ei tunnu hänen ruumiissaan.

Aluksi ajattelin, ettei tämän jälkeen seksi kiinnosta enää yhtään, enkä varsinkaan halua yrittää heti uutta lasta. Että ehkä joskus yritetään saada uudelleen, mutta nyt ei voisi vähempää kiinnostaa. Yllättäen kaksi viikkoa on kuitenkin riittänyt siihen, että vähitellen alan olla valmis ajattelemaan jopa seksiä. Mun mies on ollut ihana, vaikka olikin poissa kotoa juuri silloin kun olisin häntä eniten tarvinnut, eli keskenmenon aikaan.

Minut ultrannut lääkäri sanoi, ettei tarvitse odottaa yksiä kuukautisia ennen uutta yritystä, mutta kätilö taas sanoi että yhdet kk:t olisi hyvä olla. Ehkä odotan niitä, on meillä kondomeja yöpöytälaatikossa.

Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Salski - Marraskuu 13, 2016, 20:38:42 ip
Aivan valtavasti Kise voimia! Keskenmeno on henkisesti niin raskasta, sitä ei kenellekkään toivoisi.

Itselläni on kilpirauhasenvasta-aineet pilvissä. Tyroksiini lääkitys siis aloitettiin. Hobis on 44 eli 6.2. Nyt sitten saatiin lupa yrittää, vielä arvolla 6.9 ei sitä saatu. Joulukuun alussa vielä sensorointi edessä.
Miten tuo tyroksiini vaikuttaa raskautumiseen/raskauteen? Vai vaikuttaako lainkaan?
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Skylla - Marraskuu 15, 2016, 20:21:37 ip
Voimia Kise, vaikka itsekin tuon kolmesti on kokenut, ei sitä vaan oikein löydä sanoja toiselle. Omaan tahtiin ja fiiliksiä tunnustellen hyvä tulee. Lämpöisiä ajatuksia sinulle. <3

Kellyf, meillä iski "suoritusväsymys" yleensä aina siinä vähän ennen ovisplussaa. Sen jälkeen ne kolme päivää peräkkäin ja sitten vielä se viimeinen varmistus tuntuivat melko työläiltä.  ;D Mutta ei se nyt kamalaa ollut, epäromanttista kyllä.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Eline - Marraskuu 17, 2016, 22:03:36 ip
Sympatiat kise! Ja pussukalle myös! Täällä myös sama koettu ensimmäistä kertaa, sain tosin vasta tietää viikolla 12+1 kun tuli spontaanisti, eli viime lauantaina. Varhaisultrassa viikolla 7 kaikki oli hyvin mutta nyt lääkäri päätteli että olisi mennyt kesken jo viikolla 7-8 eli aika ankeaa olla kantanut unelmoiden yli kuukauden sitä kuolleena.  :'( No ei kun uutta keskenmenoa kohti sitten vaan.... Mulla on vuoto jo nyt niin pientä että en ole uskoa ja henkisestikin mieli ihan ok asian suhteen. Ihmettelen kyllä jos pääsin näin vähällä.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Pussukka-81 - Marraskuu 18, 2016, 18:44:51 ip
Itku tuli väkisinkin, kun luin Kisen ja Elinen tapahtumista. :'(
Tähän tilanteeseen ei vain löydy sanoja, vaikka saman olenkin jo kahdesti joutunut kokemaan. Toisaalta itse ainakin ajattelen, ettei niitä sanoja tarvitsekaan löytyä. Riittää, että toinen on läsnä ja tietää, miten rankka kokemus tuo on. :-* Täällä siis ollaan läsnä ja ajatuksissa mukana. Olen todella pahoillani puolestanne. Ei näitä toivoisi kenellekään.

Ite oon ollut todella väsynyt. Tuntuu, että arki on edelleen yhtä selviytymistä ja suorittamista. Olisin varmaan tarvinnut kunnolla käsittely- ja toipumisaikaa etenkin tämän toisen keskenmenon jälkeen. Nyt sitä ei ollut oikeastaan lainkaan, vaan suoritin kylmästi arkea sekä keskenmenon aikana että sen jälkeenkin. Nyt tuntuu, ettei tää ollut hyvä ratkaisu. Mutta tätä tää nyt on.

Mulla oli just ekat keskenmenon jälkeiset menkat. Olivat tavallista runsaammat, mutta kestoltaan olivat suht normaalit. Tosin mulla on muutenkin runsaat menkat, joten olihan se melkoista touhua taas. :P Tällä viikolla tilasin lisää ovulaatiotestejä ja testaaminen pitäisi taas kohta aloittaa. Suoraan sanottuna koko touhu on vain todella vastenmielistä jo pelkän ajatuksentasollakin. Ei kiinnosta tällä hetkellä koko projekti pätkääkään! Jotenkin näiden kahden peräkkäisen keskenmenon jälkeen toivo hiipui olemattomaksi enkä edelleenkään ajattele kovin valoisasti seuraavankaan mahdollisen raskauden onnistumisesta. Mutta pakko kai sitä on vain yrittää, jos sitä lasta toivoo. Ja mehän toivomme. <3

Tää on ollut muutenkin aika synkkää aikaa. Eka keskenmenoni olisi todennäköisesti jo sylissä, jos olisi vauvaksi asti päässyt. Laskettu aika ois tosin vasta joulukuussa, mutta luulisin vauvan jo syntyneen tai ainakin syntyvän lähipäivinä. Toinen keskenmenoni taas olisi tänään tasan 16 raskausviikkoa vanha. En haluaisi edes miettiä näitä päivämääriä, mutta ei niitä oikein pääse pakoonkaan.

Ikävän paljon on ollut nyt surullisia uutisia tässä ketjussa, vaikkei mukana edes oo kovin montaa nimimerkkiä. Toivottavasti vastoinkäymiset loppuvat tähän ja tulevista vuosista tulee onnellisempia kuin koskaan.  :-*

Kaikkea hyvää meille! <3
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Eline - Marraskuu 20, 2016, 12:48:42 ip
Kiitos pussukka sanoistasi.  :) Tosiaan kaikkea hyvää meille. Ja olet oikeassa että pakko sitä on vaan yrittää jos lasta toivoo. Se mikä harmittaa että tämän myötä uskon että onnellinen odotus on osaltani historiaa ja tilalle tulee korkeintaan pelon täyteinen ja pessimistinen pahinta vain odottava odotus jos joskus vielä raskaudun. Eli paluuta menneeseen ei ole kun oli suht huoleton olo (vaikka aina olen tiedostanut ja pitänyt mielessä riskit) odottaessa kahta ensimmäistä. Mutta pakko se on otettava vastaan tämäkin tilanne.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Marraskuu 21, 2016, 08:51:15 ap
Heippa kaikille! Olen tosi pahoillani Eline ja Pussukka :(. Ryhmäläisiä on nyt koeteltu jo vähän enemmän kuin tarpeeksi. Tuskailin just yhdelle dee-ystävälleni sitä, että ei näytä meillä tärppäävän, ja hän sanoi että olisi kyllä reilua, jos edes tämä asia menisi diabeetikoilla helpommin, kun kaiken muun terveyteen ym. omaan kehoon liittyvän kanssa saa tapella tappelemasta päästyään. Toivon todella, että asiat kääntyvät parempaan suuntaan itse kullakin.

Oma yritys vaikuttaisi taas tältä kierrolta olevan ohitse. Menkkojen pitäisi alkaa tämän viikon lauantaina. Jo nyt viikonloppuna tutut PMS-oireet palasivat, rinnat ihan älyttömän kipeät (en tajua miksi toinen tulee ensin kipeäksi ja sitten vasta toinen  ;D ?!), itkettää ja alavatsaa kipristelee. SMEP:tä yritettiin noudattaa, mutta en saanut ihan selkeää ovisplussaa. Ovistikkuun ilmestyi kyllä toinenkin viiva, mutta parhaimmillaankin se jäi vaaleammaksi kuin kontrolliviiva. En tiedä, enkö sitten ovuloi joka kuukausi vai testasinko väärään aikaan päivästä vai mistä oli kiinni. Täytyy ehkä ens kiertoon ostaa toisiakin ovistestejä ja yrittää vielä ahkerammin, jos sen plussan sieltä onnistuisi bongaamaan. Loppukesästä ja alkusyksystä olen onnistunutkin, mutta ei ole vaan tärpännyt.

Nyt just en minäkään jaksa ajatella positiviisesti, kun ollaan "jo" puolisen vuotta oltu ilman ehkäisyä. Tiedän ettei se todellakaan ole pitkä aika, mutta oma ikä alkaa tulla vastaan. Katotaan vielä nyt joulukuun kierto ja sitten meen lääkäriin selvittämään, missä vika voisi olla. Kilppariarvotkin otetaan seuraavaksi vasta joulukuussa, toivon ettei niissä ole mitään häikkää. En nimittäin tiedä, miten toisella kertaa toimitaan jos ollaan taas liikatoiminnan puolella; jos lääkitys pitää aloittaa uudestaan, saan heittää vauvahaaveille hyvästit (lääkitys kestää 1,5 vuotta ja sit alan olla jo melkein 40).

Tsemppiä kaikille kuumeilijoille! Yritetään nauttia joulunajasta, mä tykkään kun saa polttaa kynttilöitä jne. <3
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Marraskuu 25, 2016, 20:02:33 ip
Oho. Tais se käänteispsykologia toimia mullakin. PMS-oireet ei päättyneetkään menkkoihin, vaan tänään testiin piirtyi kaksi viivaa. En oikein tajua tätä vielä...maanantaina pitää varmaan soittaa neuvolaan ja d-hoitajalle! Voi kun tää nyt pysyis kyydissä. Hämmentynyt ja epäuskoinen olo  ::)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Taatelinen - Marraskuu 25, 2016, 21:25:23 ip
Oho. Tais se käänteispsykologia toimia mullakin. PMS-oireet ei päättyneetkään menkkoihin, vaan tänään testiin piirtyi kaksi viivaa. En oikein tajua tätä vielä...maanantaina pitää varmaan soittaa neuvolaan ja d-hoitajalle! Voi kun tää nyt pysyis kyydissä. Hämmentynyt ja epäuskoinen olo  ::)
Onnea!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Kise - Joulukuu 10, 2016, 18:19:55 ip
Ooh, Kellyf, miten sinulla menee?
Eline, halaus sinulle!

Kiitos kaikille ymmärryksestä! En ole käynyt täällä pitkään aikaan, kun ei ole tuntunut olevan vauvakuumeilu se ykkösasia elämässä. Vähitellen kuitenkin kyllä joo, ja ekat kuukautiset km:n jälkeenkin tuli ja meni. Nyt vain on ilmaantunut uusi juttu, kun sain eilen kuulla että minulla on Basedowin tauti. Siis kilpirauhassairaus,  joka on jotenkin kummallisesti sekä liika- että vajaatoimintaa. Jos joku teistä on facen dee-äitien palstalla niin siellä tästä jo kirjoitin.

Se ei kai estä raskautumista, mutta nyt saamani lääke Tyrazol saattaa aiheuttaa epämuodostumia sikiölle, joten vauvaprojekti on nyt puoli vuotta tauolla. Ei naurata, ei. Keskenmenon jälkeen pitäisi olla kaikkein paras aika tulla uudelleen raskaaksi, ja nyt ei saada edes yrittää.  :(

En tiedä tuosta Basedownista vielä kovin paljon. Tammikuussa pääsen sitten juttelemaan lääkärin kanssa kasvotusten, nyt olen ollut vain puhelimessa. Siinä puhelimitse se diagnoosikin tehtiin... Toki lääkärillä oli edessään koko mun sairaushistoria ja kaikki syksyn verikokeiden tulokset, kun kilppariarvot oli taas lähteneet nousuun. Että kyllä minä sitä uskon, vaikka harmittaakin.

Mutta se hyvä puoli, että voin teettää häämekon ihan rauhassa ensi kesäksi. Meillä on häät heinäkuussa ja olin ajatellut, että pitää ompelijan kanssa tehdä vyötärönseutu ja alaosa pukuun vasta ihan alkukesästä, kun tiedetään olenko raskaana häiden aikaan :) No nyt tiedetään, että tuskinpa olen, joten ainakin se ongelma on poissa (tiedä sitten voiko tuosta nyt erityisen iloinen olla).

Kaunista joulunodotusta kaikille! Ja hyviä, onnistuneita yrityksiä, pysyviä plussia ja vahvoja ovulaatioita!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: kellyf - Joulukuu 12, 2016, 09:42:51 ap
Kiitos onnitteluista! Kise, ihan hyvin menee, aamupahoinvointia lukuun ottamatta. En ole siis oksentanut kertaakaan, mutta kun aamulla nousee sängystä ja vatsa on vielä tyhjä, niin kuvotus iskee saman tien. Aamupalan syöminen helpottaa, mutta sen jälkeen taas mennäänkin lounaaseen asti kuvotusta nieleskellen. Kun lounaalla syö vatsan täyteen, niin siihen se onneksi loppuu. Ja onhan mulla siis aivan valtava nälkä koko ajan...ja lihanhimo palasi - esikoisen aikaan aloin monien kasvissyöntivuosien jälkeen syödä lihaa, lopetin sen keväällä ja nyt plussan jälkeen tekee taas koko ajan mieli jotain kebabia, makkaraa ja pihviä :D. Oon ajatellut sen niin, että kroppa kertoo, mitä se kaipaa. :) Esikoisen aikaan pahoinvointi painottui iltapäivään, mutta nyt se alkaa heti aamusta.

Eka neuvola on nyt torstaina, ja ens viikolla eka d-lääkäri + gyne. Toivotaan, että siellä tosiaan on joku ja kaikki on hyvin, ja pääsen joulun viettoon hyvillä mielin :). Ehkä jouluna joudun paljastamaan asian mun perheelle, kun vietetään joulua Lapissa porukalla. Muutamalle kaverille olen jo joutunut kertomaan, kun kauan odotetuissa illanvietoissa olenkin joutunut pysyttelemään alkoholittomissa juomissa.

Mä näinkin Kise sun postauksen fb-ryhmässä ja kävin äsken kommentoimassakin (ja näin tulen minäkin nimimerkkikaapista ulos :D!). Mulla on myös ollut liikatoiminta ja Tyrazol-lääkitys. Olen siitä tännekin joskus kirjoitellut. Esikoisen syntymän jälkeen kilppariarvot lähtivät seilaamaan, laihduin 7 kg ja tuli muutakin, tykytyksiä, hikoilukohtauksia, vapinaa jne. Lievä liikatoiminta todettiin syksyllä 2014 ja söin 1,5 vuoden Tyrazol-kuurin, jonka aikana en saanut tulla raskaaksi. Heti kuurin loppumisen jälkeen (loppui nyt huhtikuussa) sai tosin luvan yrittää vauvaa kilpparin puolesta. Tää voi vielä uusia, mutta toivon ettei raskaus saa arvoja heittelemään eli ettei kilppari ainakaan aiheuttaisi mitään ongelmia.

Toivottavasti pääset lyhyemmällä lääkityksellä. Puoli vuotta menee onneksi nopeasti, niin meni tuo 1,5 vuottakin vaikkei siltä alussa tuntunutkaan.

Mukavaa joulunodotusta kaikille ja tsemppiä yritykseen! <3
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Eline - Joulukuu 12, 2016, 17:52:16 ip
Kiitos kise. Ja voi ei, toivotaan että puoli vuotta menee nopeaan että pääsette taas yrittämään, ihan kohtuutonta kestettäväksi sulle nuo kaikki yhteensä. Mulla on tosi pessimistiset fiilikset tästä projektista nyt itseni osalta, varmaan minäkin tässä tilanteessa vielä puolen vuoden päästä.... :(
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: consequence - Joulukuu 18, 2016, 09:29:39 ap
Heippa! Uusi kuumeilija ilmottautuu :) Ikää 27v, diabetesta takana 23v. Viimeiset noin 10 vuotta seilattu aika huonolla hoitotasapainolla hba1c "parhaimmillaan" 11% luokkaa), taustaretinopatia löytyy kans, jota laseroitu ekan kerran viime kesänä. Tällä hetkellä pitkäaikaissokeri parempi kuin vuosiin, 8,0%  8) Lääkäriltä raskautumislupa kunhan oltais noin seiskan pinnassa. Lääkäri kovasti kannusti, että kesään mennessä voisi olla mahdollista jättää ehkäisy pois.

Vauvankaipuu iski kuin salama taivaalta, enkä malttaisi odottaa että voi alkaa yrittämään. Samalla pelottaa, että en opi hoitamaan itseäni niin että sinne seiskan arvoihin pääsisin. Minulle on täysi mysteeri miten olen nytkään päässyt 8,0% arvoon...

 Myös e-pillereiden poisjättämisen vaikutukset jännittävät. Olen aloittanut ne 14 vuotiaana, ja 18-19 ikäisenä pidin vuoden taukoa, josta seurasi 10kg painonnousu, sokerit heitteli ihan miten sattuu ja sain aknen  :-[

Pääsen kuulema helmikuussa viikoksi verensokerin sensorointiseurantaan, että sitä odotellessa :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Amanda - Joulukuu 19, 2016, 21:28:24 ip
Jospa mäkin. Miehen kanssa elämä alkaa olla sellaisella mallilla, että alkais olla ehkä perheen aika. Kamalan vanhaksi itseni koen, pari viikkoa ja täytän 34v. Meillä ei kummallakaan ole vielä lapsia, mulla DM1 ollut 25 vuotta.
Vaihdettiin juuri uuteen insuliiniin. Tasapainoa pitää saada vielä alemmas, mutta oon melko luottavainen.

En tunne ketään kaltaistani, mutta täällä varmaan on useampikin :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2016
Kirjoitti: Anoppilainen - Joulukuu 19, 2016, 23:25:44 ip
Onnea onnistuneille ja lämpimiä ajatuksia teille toisille.

Syyskuussa alkanut tupakkalakko pitää edelleen. Hobis oli sen takia noussut 6,6 -> 7,8. Vaikka lääkäri (oisko neljä vai viides ERI lääkäri nyt putkeen) oli kovin tuosta huolissaan, mutta itse olen tyytyväinen, että noin vähän vain noussut. Itkunsekaisia päiviä muistellessa, kun insuliinia meni +200% eikä tultu edes lähelle kympin arvoja. Tuosta helppo nipistää taas seiskan pintaan takaisin.

Noh. Siinä ne hyvät uutiset sitten olikin. Paino noussut n. 5kg ja eikä näyttäisi lopettavan. Ei huvita syödä ja, kun huvittaa niin höttöhiilareita tekee vain mieli. Lääkärin vaatima mallinpaino siis kaukana tavoittamattomissa. Tunnen itseni niin huonoksi ihmiseksi. Ei töitä, ei rahaa eikä minusta voi ilmeisesti tulla sitten äitikään: yksityiselle asiakaslähtöisempään hoitoon ei pääse eikä adoptiokaan ymmärtääkseni deen takia onnistu - jos siihen tilanne menisi. Worst case scenario.

Näistä pohjamudista johtuen ei täälläkään ole tullut käytyä juttuja lukemassa, kun tekee vain pahaa. Ei henkilökohtaista kenellekään. :(

Ai niin, pisteenä iin päälle serkku ilmoitti odottavansa ja avokkini veli siitä hetken päästä. The punches just keep on coming.