Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Diabetes ja ravinto => Aiheen aloitti: V. Kuutti - Elokuu 20, 2015, 14:08:12 ip

Otsikko: Ohrarieska
Kirjoitti: V. Kuutti - Elokuu 20, 2015, 14:08:12 ip
Kaipailisin Kajaani-oulu seudun reseptiä ohrarieskalle, siis rieskahan on se littana, pizzan paksuinen leipä...  Rieska kun tarkoittaa eri asioita eri puolilla suomea!
Perunarieskan ohjekin olisi mieleinen.
Elämäni parhaan rieskan olen syönyt Vaalalaisen emännän tekemänä :)
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: sokerpalanen - Elokuu 20, 2015, 21:07:18 ip
Löysin siul tälläsen:

Ohrarieska



(3 rieskaa)

5 dl piimää

1 tl suolaa

1 dl vehnäjauhoja

7 dl ohrajauhoja

Sekoita suola kylmään piimään. Lisää jauhot ensin puuhaarukalla ja lopuksi kädellä sekoittaen. Taikina saa olla pehmeää, mutta leivottavaa. Leivo taikinasta kolme pyöreää 1/2 cm paksuista lättyä ja pistele niihin haarukalla reikiä. Paista rieskat 300 asteen lämmössä noin 5 minuutin ajan. Kääri valmiit rieskat leivinliinan sisään. Tarjoa voin kanssa.
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: sokerpalanen - Elokuu 20, 2015, 21:09:19 ip
Perunarieska (Marttojen):

3 dl perunahiutaleita
4 dl vettä
(tai noin 4 dl perunamuusia)
1/2 dl öljyä 
1/2  tl suolaa
1 dl ohrajauhoja
2 dl vehnäjauhoja

1. Sekoita perunahiutaleet haaleaan veteen. Lisää rasva, suola ja jauhot. Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä tanko ja jaa se 6-8 osaan. Taputtele palat litteiksi riekoiksi.

2. Pistele rieskat ja paista 225 asteen lämmössä noin 15 minuuttia.

Tuos pari muuta versiota: http://www.martat.fi/ruoka/reseptit/?recipe=perunarieska&type=&food=&season=

Ja kokonainen sivu vain rieskoista : http://hem.bredband.net/marloy/rieska.htm
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: V. Kuutti - Elokuu 22, 2015, 17:15:53 ip
Kiitos isosti, enpä ole Marttojen kanssa älynnyt touhutakkaan ;)
Monet kokit kertovat saaneensa parhaan ruokaohjeet vanhoilta mummoilta, kokemus on hionut ohjeet! Ihan sama missä päin maailmaa tahansa.
Ja sitten hellan isälliseen lämpöön :)
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: sokerpalanen - Elokuu 22, 2015, 17:29:30 ip
Jostain syystä ohjeita löytyy hyvin suomenruotsalaisilta sivuilta, ellei martat hoida hommaa. Martoissa on muuten paljon nuorta väkeä!
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: V. Kuutti - Elokuu 23, 2015, 13:29:51 ip
Olipa makuelämys! Perunamuusi ja piimä lienee tehnyt terää!
Juu Martoissa on nuorempiakin, kuulemma miehiäkin nykyään. Vois harkita  8)
Olisi auttava käsi aina lähellä.
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: äskoo - Elokuu 23, 2015, 14:49:43 ip
Minäkin kuulun Marttoihin: Virtuaalimartat -facebookryhmään. :)
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: V. Kuutti - Elokuu 23, 2015, 17:17:04 ip
Pääseeköhän virtuaali-Marttikin joukkoon :)
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: äskoo - Elokuu 23, 2015, 17:19:26 ip
Pääseeköhän virtuaali-Marttikin joukkoon :)

Toki, jos kokee jotain siitä saavansa tai voivansa antaa. Hyviä säästö-, kodinhoito- ja ruokaohjeita nyt ainakin. Ja paljon kauniita kuvia. :)
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: sokerpalanen - Elokuu 23, 2015, 17:28:25 ip
Olipa makuelämys! Perunamuusi ja piimä lienee tehnyt terää!
Juu Martoissa on nuorempiakin, kuulemma miehiäkin nykyään. Vois harkita  8)
Olisi auttava käsi aina lähellä.
Kiva kun kelpasi. Miesten ryhmät paisuu kun pullataikina :)
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: RAR - Elokuu 23, 2015, 17:52:37 ip
Missä ohjeessa oli sekä piimää, että perunamuusia..?  ???

Kannattaisi laittaa ohjeet sellaisenaan tuonne KP:n reseptit-ketjuun. Ei siis tuohon kysymykset ja kommentit. Löytäisi helpommin tulevaisuudessakin.  8)
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: sokerpalanen - Elokuu 23, 2015, 18:31:06 ip
Missä ohjeessa oli sekä piimää, että perunamuusia..?  ???

Kannattaisi laittaa ohjeet sellaisenaan tuonne KP:n reseptit-ketjuun. Ei siis tuohon kysymykset ja kommentit. Löytäisi helpommin tulevaisuudessakin.  8)
Marttojen perunarieskalla muutama viesti aiempana.
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: jester - Elokuu 23, 2015, 22:44:21 ip
       keitettyja,  survottuja perunoita.  piimaa ja  ohra ryyneja.   sellaista  sakeaa  vellia.      kaatetaan  pulla pellile     noin 2-3 sm kerros. paistetaan uunissa.            pizzan pohjan  nakoisen  nimi  on  peruna limppu
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: sokerpalanen - Elokuu 24, 2015, 10:20:10 ap
Mielenkiintoinen käsitys limpusta, jonka virallinen määritelmä on:

"limppu

1. suuri ja paksu leipä"

Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: jester - Elokuu 24, 2015, 10:40:54 ap
          ita suomen paras  ruisleipa.  valmistettiin  70  vuotta sitten  Vuokalan leipomossa.   joku saattaa  kertoa ohjeet
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: d1-nainen - Elokuu 24, 2015, 13:57:43 ip
Meillä päin jsut ohrarieskassa ei ollut muuta ku ohrajauhoja, vettä ja sokeria. Siitä tuli hyviä ohuita, oon silloin tällöin tehnyt.
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: V. Kuutti - Elokuu 24, 2015, 21:02:45 ip
Missä ohjeessa oli sekä piimää, että perunamuusia..?  ???

Kannattaisi laittaa ohjeet sellaisenaan tuonne KP:n reseptit-ketjuun. Ei siis tuohon kysymykset ja kommentit. Löytäisi helpommin tulevaisuudessakin.  8)
Tein kahdenlaista leipää, toiseen piimää, toiseen perunahiutaleita. Molemmat antoivat makua, aiemmin tein maitoon! Kokeilen vielä viilin ja/tai piimän, sekä perunahiutaleiden seostakin. Kokeilemalla tietää...
Anteeksipyyntö kun tulin väärälle, joskin nukahtaneelle osiolle. Olin paha.
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: Friita - Elokuu 24, 2015, 21:12:40 ip
Minäkin kuulun Marttoihin: Virtuaalimartat -facebookryhmään. :)

Niin minäkin ja olen myös oman kunnan Martoissa :)
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: sokerpalanen - Elokuu 24, 2015, 22:17:40 ip
Missä ohjeessa oli sekä piimää, että perunamuusia..?  ???

Kannattaisi laittaa ohjeet sellaisenaan tuonne KP:n reseptit-ketjuun. Ei siis tuohon kysymykset ja kommentit. Löytäisi helpommin tulevaisuudessakin.  8)
Tein kahdenlaista leipää, toiseen piimää, toiseen perunahiutaleita. Molemmat antoivat makua, aiemmin tein maitoon! Kokeilen vielä viilin ja/tai piimän, sekä perunahiutaleiden seostakin. Kokeilemalla tietää...
Anteeksipyyntö kun tulin väärälle, joskin nukahtaneelle osiolle. Olin paha.
Siis mitä nyt anteeksi pyytelet. Kato sä kysyit ja me vastattiin. Käsittääkseni se on niinkö homman idea ;)
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: V. Kuutti - Elokuu 25, 2015, 10:12:04 ap
Koetan olla suututtamatta ketään, on kivempi olla sovussa ja huumori suupielessä :)
Mietenkähän Martat huomio diabeetikot? Ohrarieskakin toki on energiatiheää, mutta pakkoko on mättää? Makuja voi nautiskella pieninäkin annoksina.
Kansainvälisiltä markkinoilta etsin elämyksiä ja ainakin saksalaiset makkarat oli ällön täynnä chiliä. Jotain upporasvassa paistettuja makeita herkkujakin oli, mutta ällön imeliä. Jotenkin taas kotomaan metwurstit ja leipomukset nousivat arvoonsa, toki juustoissa oli tunnetusti valikoimaa, hollantilaisissa ja italiaanoissa. Mutta suomirieska on suomirieska :) ;D
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: sokerpalanen - Elokuu 25, 2015, 11:36:48 ap
Katsohan marttojen etusivu, kursseista löytynee jotain kivaa seutukunnaltasi. Itelle jäi päälle kun aikanaan tein keittiöharjoitteluni paikalliseen päämestaan, jossa ruoka arkisin ja kahvilatoimintaa.
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: V. Kuutti - Elokuu 25, 2015, 12:32:46 ip
Onpa paljon toimintaa, ruokakurssejakin muutama kiinnostava. Kun vaan ilkeäisi heteromiehenä joukkoon ;) 15v nuoresta olen ruokani kyllä tehnyt itse, ei kai se häppee oo jos mies laittaa ruokansa joka kelpaa myös muille?
Oikeastaan joka diabeetikon olisi hyvä saada oma ruokansa tehtyä.
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: sokerpalanen - Elokuu 25, 2015, 13:53:11 ip
Onpa paljon toimintaa, ruokakurssejakin muutama kiinnostava. Kun vaan ilkeäisi heteromiehenä joukkoon ;) 15v nuoresta olen ruokani kyllä tehnyt itse, ei kai se häppee oo jos mies laittaa ruokansa joka kelpaa myös muille?
Oikeastaan joka diabeetikon olisi hyvä saada oma ruokansa tehtyä.
Katso onko Martit-ryhmää. Ainakin nää äijät oli kyl umpiheteroita :) ja muissakin ryhmiä on satunnaisia miehiä.
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: siistiä - Elokuu 28, 2015, 15:44:30 ip
ryynirieska on hyvää
1l piimä
4dl ohraryyni/rikottu ryyni
2 munaa
2dl kermaa/maitoa
½-1dl vehnäjauho
3 tl suola
liota suurimoita yön yli piimässä
laita taikina voidellulle pellille/leivinpaperille
paista 200

tulee hyvää jos laittaa puolet piimää ja maitoa
tästä tulee iso uunipellillinen.

perunarieska
5dl perunamuusi
1 tl suola
1 muna
1dl kaurahiutale
2,5 dl  hiivaleipä/sämpyläjauho


(nämä ohjeet voi olla väärässä paikassa)
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: sokerpalanen - Elokuu 28, 2015, 18:33:01 ip
Siinäpä kiva ohje tuunata gluteenittomaksi :)
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: V. Kuutti - Elokuu 28, 2015, 19:36:47 ip
Tarttee muistaa diabetesta välillä, ja rajoittaa ylenpalttista leivontaa...
Aattelin keventää viikonlopuksi pinaattivelli-kuuriin.
Kohtuus tuppaa olemaan ihan liian vähän.  :-[
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: siistiä - Elokuu 29, 2015, 11:51:41 ap
Sovellella voi vaikka laittamalla leseitä.
lompakon kokoinen pala on 20 hh.
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: sokerpalanen - Elokuu 29, 2015, 12:05:56 ip
Sovellella voi vaikka laittamalla leseitä.
lompakon kokoinen pala on 20 hh.
Tattari tai hirssi tuo vähän makua. Nääs kaurasta leseitä?
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: siistiä - Elokuu 29, 2015, 12:20:03 ip

 Veteen sopivanpaksuiseksi seokseksi tattarijauhoja,mantelijauhoja vähän,suolaa.levittää ohueksi levyksi paistettavaksi .
näin tällaisen ohjeen ,pakkohan tässä on jotain syödä.
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: sokerpalanen - Elokuu 29, 2015, 19:07:32 ip

 Veteen sopivanpaksuiseksi seokseksi tattarijauhoja,mantelijauhoja vähän,suolaa.levittää ohueksi levyksi paistettavaksi .
näin tällaisen ohjeen ,pakkohan tässä on jotain syödä.
Juu. Arvaa onko nyt buumi mantelijauhoissa :( ja arvaa myös käykö ne meille kummallekaan naiselle tässä perheessä :( Niitä saa joskus korjattua aika kivasti riisijauhoilla, mut joskus menee aikalailla käteen :(

Fibrexillä vois kans koklata. Kaura on ohraan vrt mauton.
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: sokerpalanen - Elokuu 31, 2015, 12:31:18 ip
Mie löysin vielä tämmösen :) Ohraa näkyy olevan :)


Wehmaan rieskat


1/2 l  viiliä tai piimää
2 munaa
100 g (2 dl) ohrajauhoja
1 tl suolaa

1. Sekoita viili/piimä ja munat kevyesti. Lisää jauhot ja suola. Anna taikinan seistä kylmässä vähintään tunti.

2. Tee taikinasta uunipellille leivinpaperin päälle pieniä ohuita leipiä ja paista 250 asteessa noin 10 minuuttia eli kunnes reunat ruskistuvat. Tarjoa heti munavoin kera. Annoksesta tulee noin 20 rieskaa.
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: V. Kuutti - Syyskuu 05, 2015, 21:47:23 ip
Viiliversio oli tarkoitus kokeilla, vaan on jäänyt toistaiseksi. Helppohan nyt on kokeilla kun on oikein ohje!! Kiitos sokerpalaselle  :-*
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: sokerpalanen - Syyskuu 06, 2015, 14:47:21 ip
Viiliversio oli tarkoitus kokeilla, vaan on jäänyt toistaiseksi. Helppohan nyt on kokeilla kun on oikein ohje!! Kiitos sokerpalaselle  :-*
Ole hyvä vain, taisin onnistua aiheesta ihan itsekkäästi :)
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: V. Kuutti - Syyskuu 07, 2015, 17:47:58 ip
 ;D
Otsikko: Vs: Ohrarieska
Kirjoitti: sokerpalanen - Syyskuu 07, 2015, 18:48:47 ip
;D
Siis innostua, ei onnistua :)