Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Diabetes ja ravinto => Aiheen aloitti: ergava - Heinäkuu 30, 2015, 06:48:49 ap

Otsikko: Leipäjuuston sokeri
Kirjoitti: ergava - Heinäkuu 30, 2015, 06:48:49 ap
Makuni on hieman muuttunut. Mustan sokerittoman kahvin kanssa otan leipäjuustoa tai en mitään, harvemmin mantelileipää. Leipäjuustoissa on 2-3% hh joka ilmoitetaan usein myös olevan sokeria. Onko se lisättyä vai tuleeko maidosta. Maistuu ätelemmältä mielestäni kuin ennen kotona tehty.
Otsikko: Vs: Leipäjuuston sokeri
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Heinäkuu 30, 2015, 08:11:49 ap
Mielenkiinotoista!  :)

Oletko ostanut huomaamattasi Hyla-leipäjuustoa? Se on vähän makeampaa kuin tavalliseen maitoon tehty.
Otsikko: Vs: Leipäjuuston sokeri
Kirjoitti: ergava - Heinäkuu 30, 2015, 14:09:01 ip
Vähälaktoonista olivat viimeksi haetut. Kiitos
Otsikko: Vs: Leipäjuuston sokeri
Kirjoitti: rasvis - Heinäkuu 31, 2015, 11:11:27 ap
Leipäjuusto on itselleni tuottanut toisinaan ikäviä ylläreitä jälkikäteen. Runsaat protskut tuppaa helposti nostamaan sokruja pidemmän ajan kuluttua ja toisinaan sitten taas ei. Ota näistä nyt sitten selvää tämän kirotun taudin kanssa. Parempi itselle melkeen, kun ottaa välillä päälle lakkahilloa ja pistää ihan pikkuriikkisen pikaa tilanteesta riippuen.
Otsikko: Vs: Leipäjuuston sokeri
Kirjoitti: d1-nainen - Elokuu 01, 2015, 16:56:40 ip
On se 2-3 % kuitenkin ihan eri, ku samassa määrässä leipää (ois 50g hiilaria ja samalla tavalla se nostaa ku sokeri). Leipäjuuston syön oeri teiseen tapaan kuumaan juomaan murennettuna, nam.
Otsikko: Vs: Leipäjuuston sokeri
Kirjoitti: ergava - Elokuu 02, 2015, 10:38:53 ap
Näinhän se. Mantelileipä on siinä suhteessa hellävaraisempi.Hieman muuttaen tuolla reseptillä.
Otsikko: Vs: Leipäjuuston sokeri
Kirjoitti: sokerpalanen - Elokuu 02, 2015, 13:38:02 ip
Näinhän se. Mantelileipä on siinä suhteessa hellävaraisempi.Hieman muuttaen tuolla reseptillä.
Ootko tehnyt reseptillä korvaten mantelin jollain muulla?
Otsikko: Vs: Leipäjuuston sokeri
Kirjoitti: ergava - Elokuu 02, 2015, 15:07:48 ip
Mantelia en korvaa. Tattarileseen olen korvannut pari kertaa ihan Aitokauralla. Jos joku ksanttaali tai herbamare puuttuu, ei se ole leivontaa estänyt. Pellavana on paahdettu. rouhittu pellava, valo 24. Jukurttia on mennyt pieni purkillinen ja vettä niin paljon. että sekoitinkauha liikkuu. Merisuolaa vähän. En kohota, koska gluteenittomassa paistamisessa toimii kohotus paremmin niin. Olen paistanut niin kauan, että väri on mieleiseni. Erikoisemmin en tuloksesta pidä ja vähän kalliskin se on, mutta vaihtoehdot ovat vähissä. (glut/vähä hh)
Otsikko: Vs: Leipäjuuston sokeri
Kirjoitti: sokerpalanen - Elokuu 02, 2015, 17:37:47 ip
Mantelia en korvaa. Tattarileseen olen korvannut pari kertaa ihan Aitokauralla. Jos joku ksanttaali tai herbamare puuttuu, ei se ole leivontaa estänyt. Pellavana on paahdettu. rouhittu pellava, valo 24. Jukurttia on mennyt pieni purkillinen ja vettä niin paljon. että sekoitinkauha liikkuu. Merisuolaa vähän. En kohota, koska gluteenittomassa paistamisessa toimii kohotus paremmin niin. Olen paistanut niin kauan, että väri on mieleiseni. Erikoisemmin en tuloksesta pidä ja vähän kalliskin se on, mutta vaihtoehdot ovat vähissä. (glut/vähä hh)
Meillä kun tuo manteli on likalla kyseenalainen ja mulla täysin poissuljettu, sain viimeksi anafylaktisen :( ja tarviin tuon gttoman.

Pellavista tuo valo24 on suuhuni mieleisin, joskus maku on muissa jotenkin outo. Juggeehan nyt vla/lton saa vaikka mitä.