Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Diabetes ja raskaus => Aiheen aloitti: _Xenia - Helmikuu 02, 2015, 11:24:24 ap

Otsikko: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: _Xenia - Helmikuu 02, 2015, 11:24:24 ap
En ollut yhtään huomannut, että tuo edellisen pinon nimi oli jo ihan vanhentunut, ennen kuin joku siellä asialle naureskeli. No minäpä aloitan nyt uuden päivitetyllä nimellä.

Mulla ei kyllä varsinaisesti ole kummoisia kuulumisia. Tämä alkuaika tuntuu menevän jotenkin tosi hitaasti. En oikein osaa edes iloita tästä raskaudesta, koska pelkään, että jokin menee pieleen. La-su välisenä yönä näin unta, että menin sinne varhaisultraan ja siellä todettiin keskenmeno. Heräsin ihan hirveään tunteeseen, enkä saanut karistettua sitä tunnetta koko päivänä. Illalla tuntui, että olisin vain voinut itkeä (ja itkinkin) ilman syytä. Hirveän synkkiä ajatuksia ja pelkoja pää täynnä. Koitan käskeä ja pakottaa itseni ajattelemaan toisin ja olemaan huoleton ja onnellinen, mutta se ei nyt vain oikein tunnu onnistuvan. Tänään on kyllä jo paljon helpompi hengittää kuin eilen tai lauantaina. Ihan outoa mulle, kun yleensä olen tosi optimistinen ja luottavainen kaiken hyvän suhteen. No nyt ei auta kuin odottaa sitä varhaisultraa ja koittaa olla murehtimatta. Parasta olisi kun saisi ajatukset kokonaan edes hetkeksi johonkin muualle. 9 päivää odottamista jäljellä. Miten te muut jaksatte henkisesti? Riepotteleeko tunteet teitä?
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: AN-NI - Helmikuu 02, 2015, 14:52:07 ip
Tiedän alkuraskaus on pelkoa ja iloa.
Ekassa raskaudessa en osannut edes pelätä ja kaikki meni hyvin.
Minulla nyt kun tulin raskaaksi niin alussa odotin kaksosia, menetimme toisen 6 viikon ultran jälkeen ja aluksi luultiin että koko raskaus päättyisi siihen niinkun tarkastuksessa sanottiin, ilman ultraa.
Niin tunteeni meni laidasta laitaan. kun sain kuulla, että toinen oli matkassa mukana(raskausoireet jatkui ja paheni)olin iloinen, mutta en halunnit asiasta esim. kertoa niinkun ekassa raskaudessa, pelkäsin koko ajan että toinenkin matkasta putoaisi.
11+3 viikolla aloin tunteen liikkeitä ja 12+6 oli ultra niin sen jälkeen aloin rauhoittuun ja uskoon että kaikki menisi hyvin(lääkärikin rauhoitteli ja sanoi pikkuisella kaikki hyvin ja ei usko että enää kävisi niin), viikkoja huomenna 16 ja tunnen liikkeet selkeästi ja huolestun aina kun ei liikkeitä ole tuntunut koko päivänä, mutta tämä pikkuinen on aktiivinen kun itse haluaa, siksi viikossa kuuntelen muutaman kerran sydänääniä. esikoisen aikana liikkeet tunsin 18+3 niin ihmettelin, kun pikkuisen liikkeet tunsin näinkin aikaisessa vaiheessa.
Onko teillä laskettu aika eri, kun sikiön viikot?
Minulle myöhästettiin LA, koska HUS määrittelee lasketun niin että sillon vauvan pitää olla ulkona kyseiseen päivään mennessä ja sillon olisi 40+3 eli 3pv myöhemmin kun laskettu on yleensä 40+0. onko muilla ollut näin lasketun ajan kanssa?

Itsekin mietin noita vs arvoja aamuyö/aamu on matalaa ja päivällä noin 2-3h syömisestä nousee noin 10-13 ja laskee itsekin jos korjaa menee matalille. Esikoista odottaessa lääkäri ei ollu huolissaan, kun loppuraskaudessa oli korkeampaakin mutta tämä lääkäri joka nyt on käskee vähentää insuliineja ny näillä viikoilla. Kyllä huolettaa raskauden eteneminen meneekö raskaus hyvin ja miten noi sokerit.
Välillä huomaa, että jos on  verensokerit paljon päivällä seilannu illalla on sitten itkuinen tai kiukkunen.
Olen entisen diahoitajan kanssa jutellut, kun tuntuu että suututtaa tuo dialääkäri ja hoitaja naikkarilla ehdotuksillaan.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Leppis - Helmikuu 02, 2015, 15:00:26 ip
Kyllä riepottelee.

Mä olen moneen kertaan miettinyt, että jos olisin tiennyt miten rankkaa tämä raskausaika on henkisesti diabeetikolle, niin en tiedä olisinko ryhtynyt tähän hommaan ollenkaan. Toisaalta kun en tiennyt, niin nyt tuolla mahassa potkitaan reippaasti  ;)
Ja vielä kun meni aika pitkään ennen kuin lupa heltisi lääkäriltä ja kohtalaisen kauan että vielä raskautuikin, niin pää on ollut kovilla.
Joka kerta kun sokereiden kanssa on jotain säätöä, kuten eilen oli monta tuntia tosi korkealla, niin sitä miettii, että pärjääköhän se pieni vai tuleeko sille tästä jotain ongelmia. Nostin rankalla kädellä aamupäivän basaalia ja bolustin aamiaiselle ihan järjettömästi, niin tänään nousi vaan 10,5 lukemiin. Ja tuli vielä nätisti alaskin. Jee.

Eilen aloin alkuillasta itkemään, kun väsytti niin paljon. Otin puolen tunnin päikkärit. Toisaalta olin illemmalla yhtä hymyä, kun mies ohi kävellessään pussasi mun mahaa. Se oli niin söpöä  :-*

Eli hurjaa vuoristorataa mennään. Nyt kun on kotona, niin on aikaa vatvoa asioita ehkä liikaakin. Töissä tuli tehtyä töitä ja mietittyä vähemmän omaa napaa.
Mutta alkuvaiheessa kun ei ollut mitään muuta konkreettista kuin positiivinen raskaustesti ja monta viikkoa kestäneet kuukautiskipu tyyppinen jomotus ja rintojen särky, niin se eka ultra oli kyllä tosi helpottava. Siellä oikeasti on joku sykkivä solukimppu!

Suurimmat ahdistukset on liittyneet viimeaikoina aikaan ennen labratuloksia, lääkärissä käymiseen ja tulosten tiedon sulatteluun. Labrat ja lääkäri on olleet neljän viikon välein, eli puolet kuusta on menty henkisesti vähän matalalennolla ja puolet kuusta vähän huolettomammin.

Somac on auttanut jonkin verran. Nyt on ollut alkuillasta aika reipasta närästystä, mutta muuten onneksi aika oireetonta (koputtaa puuta). Sänky tuntuu tosi oudolta, kun jalkojen alla on puupalikat korottamassa päätyä muutaman sentin. Ääni ei tunnu enää niin pahasti kähealtä kuin viime viikolla. Kuorsaukseen se ei ole kuulema vaikuttanut  ::)

Kelalta tuli kirje, äitiyspakkaus tulee parin viikon päästä :)

Eilen käytiin paikallisessa marketissa, oli pakko mennä ostamaan liivinsuojuksia kun yöpaidassa on alkanut olla niin paljon länttejä. Mentiin miehen kanssa siihen hyllyväliin, mikä on tähän saakka ollut ihan tuntematonta aluetta. Vähän aikaa kun etsittiin, niin löysin liivinsuojuksia. Samalla katseltiin mitä vaipat maksaa, kun ei siitäkään ole oikein mitään käsitystä. Tarjontaa oli paljon, mutta ei jääty pidemmäksi aikaa niitä tutkailemaan.

Lauantaina olin yksillä syntymäpäivillä ja koska tuli syötyä ihan liikaa ja liikuttua lähinnä tarjoilupöydän ja oman istumapaikan väliä, niin olo oli ihan tuskainen. Mihinkään en meinannut taipua ja närästyskin oli järkyttävää ja löntystin kuin ankka. Mun sisko ja serkun vaimo oli tosi huolissaan mun jaksamisesta. Oletko nyt käyttänyt sitä vatsatukea ja pitäiskö sun mennä lepäämään. Totesin, että söin liikaa ja kun en ole liikkunut yhtään koko päivänä, niin olen ihan jäykkänä jo senkin takia. Ei mulla mitään hätää ole!
Enkä käytä edelleenkään mitään vatsatukea, kun en ymmärrä miksi sitä pitäisi käyttää. Eilen tyhjensin täysin ongelmitta peräkärryllisen polttopuista ja kun söin vain pieniä annoksia pitkin päivää, niin ei ollut mitään hätää turvotuksen tai närästyksen kanssa. Harmi kun kumpikaan huolestuneista ei nähnyt mua eilen.
Nyt lähden tekemään vähän lumitöitä, että mies pääsee autolla pihaan. En mä osaa olla tekemättä mitään.

Muoks.
Mulla on pidetty laskettu aika koko ajan samana, eli 40+0, kun koko on vastannut viikkoja. En enää muista oliko niskapoimu- vai rakenneultra, jossa pohtivat, että pistäsikö sitä muuttaa, mutta kun muistaakseni 5 päivää ei koossa ylittynyt, niin pitivät saman lasketun ajan.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Mini - Helmikuu 02, 2015, 20:14:59 ip
Mä otin ensimmäisen kerran yölenkkeilyn eilen.. Kanyylin ja ampullkn vaihto ilalla, en tiedä oliko letkuun mennyt vähän ilmaa,  ai kanyyli lähti hitaasti lämpiämään.. Tuskastuin kun vs. oli olljt tunnin 15 ja inska ei tuntunut tehoavan.. Noh, muutama tunti vartin kävelystä 3.0! Tulihan se alas.  ;D

Miten menee laskut (LA) jos jo alussa suunnitellaan sektio? Ja miten se vaikuttaa äitiysvapaan anomiseen? Vai meneekö ihan normisti?

Ja Xenia, tiedän niin mistä puhut. Kaikenmaailman kauhuskenaariot päässä, hätä jokaisesta pienestä asiasta.. Välillä on kupoli ihan jumissa! Mähän oon ollut nyt muutaman vikon saikulla ja pitäisi mennä uuteen työpisteeseen kokeilemaan pystynkö olemaan siellä.. Stressaa kun on pahoinvointia ja sokeritkin pitäisi pysyä hyvänä. Oon ihan poikki ja energiaa ei olis yhtään uuden opetteluun! Huoh!  :-[
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tarkoitus - Helmikuu 03, 2015, 08:54:20 ap
Ai niin että riepotteleeko tunteet....ihan liikaa! Yöllä painajaisia, päivällä turhautumista. Pelottaa vauvan kohtalo, pelottaa raskauden eteneminen. Aiemmat kokemukset melkein menettää vauva kummittelee mielessä....sydänäänten katoaminen, virtausten kireys, kasvu, sokerit....Yritän olla hyvä diabeetikkoäiti, syödä trveellisesti, liikkua ja mitata, huolehtia pumpusta, saada kunnon yöunet. Mutta entäs henkinen hyvinvointi....se jää kaiken tuon alle. Perjantaina olisi nt-ultra sekä diabetespoli. Olo on vaan kömpelö, väsynyt ja lihava, ei vielä yhtään raskaana olevalta tunnu. Toivon että olo helpottuu kun pääsee jumpalle, pahoinvointi hellittää ja väsymys antaa periksi.  Aiemmista kokemuksista tiedän että diabetes on TOISILLE hyvin vaativa kokemus ynnättynä raskauteen.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Snanna - Helmikuu 03, 2015, 10:16:23 ap
Musta tuntuu, että tää raskausaika on ollut rankinta mitä voin tehdä elämäni aikana. Tutulta kuulostaa pelot, stressi ja jatkuva huoli. Nyt loppumetreillä on vaan jotenkin ihan turta. Odottaa, että näkisi kaiken tämän aherruksen lopputuloksen.

Mun tekisi mieli vaan napata vauva kainaloon synnytyksen jälkeen ja karata jonnekin. Ihan niin kuin kaikki hoitostressi ei olisi tarpeeksi, vaan joka puolelta tulee edelleen "hyviä" vinkkejä ja ohjeita sekä suoranaisia moitteita. Tää on ehkä kamalin hetki kuulla mitä kaikkea oma äiti, anoppi ja muut naispuoleiset sukulaiset ovat selän takana puhuneet. :'( Melkoisen painokelvotonta tavaraa suoraan sanottuihin asioihin verrattuna, jotka eivät nekään mun mielestä kuulu heille pätkääkään. Kaikki on väärin kantoliinasta kummivalintoihin. Vertailun vuoksi serkkuani pidetään ihan normihyvänä äitinä, vaikka tällä on kolme viidestä raskaudesta päättynyt sikiön kuolemaan vikalla kolmanneksella päihteiden käytön ja yleisten surkeiden elintapojen vuoksi. Tämän rinnalla ei pitäisi potea huonoa omaatuntoa jostain keskiraskaudessa keuhkoputkentulehdukseen syödystä antibioottikuurista tai muutamista kympin verensokereista. Mutta toki se on juu tää mun diabetes, joka pilaa kaiken...

Näistä ajatuksista on ihan hirveän vaikea päästää irti, etenkin kun nyt vaan odottelee kotona synnytystä ja laittaa vauvan tavaroita kuntoon. Ja kaikki tungettelevat mun "reviirille", vaikka ollaan miehen kanssa selkeästi kaikille sanottu, että nyt ollaan vaan keskenään ja rauhoitutaan.

Oikeastaan kukaan hoitotahoilla ei ole kysynyt kertaakaan, että miten jaksat. Neuvolassa ei ymmärretä pitkäaikaissairauden vaativuuden päälle, mutta sieltä sentään sai apua käsitellä omaa äitiyttään suhteessa omaan, aina huonossa hapessa olleeseen äitisuhteeseen.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Jossu82 - Helmikuu 03, 2015, 10:30:16 ap
Snanna, sulla ihan loppumetrit käsillä niin millanen suunnitelma on tästä eteenpäin? Onko siis tiedossa jotain eräpäivää, jolloin viimeistään aletaan käynnistämään tms? Ja millasia vauvan painoarviot ollu, siis nämä viimisimmät?
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Pihjalanmarja83 - Helmikuu 03, 2015, 10:56:12 ap
Hei! Ilmoittaudun mukaan keskusteluun, viikkoja nyt kasassa 9+3. Perheemme esikoinen on nyt puolitoistavuotias ja jos kaikki menee putkeen, tulisi lasten väliin ne klassiset 2 vuotta. Tai no, 2vuotta ja 1 kuukausi.  :)

Juu, tämä vs.vääntö ottaa pattiin ihan huolella. Onneksi sain äitiyspolilta sensoroinnin ja sen avulla olen nyt sitten tarkkaillut sokereita. Niin ja tietty niiden klassisten verensokerimittausten. Tuo sensorilukema kun ei valitettavasti pidä aina paikkaansa, niin niitä mittauksia pitää sitten ottaa huolella ihan perinteisellä tyylilläkin. Sormenpäät on kovilla ja kun kirjoitan paljon koneella, niin on päiviä, että sormenpäitä oikein jomottaa. Nyt on ollut sitten muutamina viikkoina vs joka päivä matalalla. Ja parina viimepäivänä on ollut niin, että vs on ilman syytä noussut illalla/alkuyöstä yli kymppiin hitaasti mutta varmasti. Varmaan ne ovat jotain reaktiivisia korkeita. Hoba oli ennen raskautta mitatessa 6,3 ja nyt äitipolilla käydessä 6,0. Ihan tyytyväinen olin niihin.

Mulla oli muuten edellisessä raskaudessa aika matalat hobat 5,2 - 5,7. Siitä huolimatta lapsi syntyi viikolla 38+4 ja painoa oli 3800g. Ennen käynnistystä (joka päättyi kiireelliseen sektioon), sain kauheaa huutoa äitipolilla viikolla 37+?, että nyt se sikiö on sitten makrosominen ja tämä muksu on saatava heti ulos. Käynnillä mukana ollut miehenikin järkyttyi ja oli itseasiassa täysin varma siitä, että jotain hirveää tulee tapahtumaan synnytyksessä, kun lapsi on niin iso. Tästä sitten väännettiin kotona viikko ja käynnistyspäivänä menin sitten kuitenkin tuohon käynnistykseen, enkä vaatinut sektiota miehen painostuksesta huolimatta. Virhehän tuo oli, kun homma päättyi sitten kuitenkin siihen sektioon ja voin sanoa, että sain kyllä aika hirveät traumat erinäisistä syistä johtuen tuosta synnytysepisodista. Sitten lapsen syntymän jälkeen kukaan ei puhunut makrosomiasta enää mitään, mutta itselle jäi kuitenkin se käsitys, että muksu oli makrosominen.

Tämä oli pitkä alustus sille, että tässä raskaudessa on varmaan paras valmistautua henkisesti siihen, että lapsi on iso, enkä minä voi sille oikein mitään. Pahaltahan se tuntuu, että on voimaton tän diabeteksen edessä. Tilanne ei oikein ole kontrollissa, eikä sitä oikein voi kontrolliin saadakaan. Tai siis mun kohdalla näin.

Sori tää vuodatus, mutta nähtävästi tuo edellinen kokemus nostaa tunteet pintaan vieläkin.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Snanna - Helmikuu 03, 2015, 13:17:14 ip
Snanna, sulla ihan loppumetrit käsillä niin millanen suunnitelma on tästä eteenpäin? Onko siis tiedossa jotain eräpäivää, jolloin viimeistään aletaan käynnistämään tms? Ja millasia vauvan painoarviot ollu, siis nämä viimisimmät?

Tällä viikolla on lääkäri ja painoarvio parin viikon tauon jälkeen, tässä välissä olen ravannut vain käyrillä. Vauva on kasvanut nätisti aivan keskikäyrällä ja ainakaan verensokerit eivät ole antaneet syytä epäillä, että vauva olisi ottanut jonkun dramaattisen kasvupyrähdyksen tässä välillä. Ensi viikolla pitäisi alkaa viimeistään tapahtumaan, tosin sekin on aina vähän riippunut lääkäristä... Kuka sanoo mitäkin. Yksi uhkailee suoraan sektiolla ja toinen puhelee, miten annetaan mennä niin pitkälle kuin vain menee ja kolmas puhuu käynnistyksestä kun viikkoja on tasan 38+0, mikä siis koittaa ensi viikolla. Tosin mulla on tähän mennessä paikat kypsyneet jo vähän etuperoisesti, joten toivoisin luonnollista lähtöä tässä viikon sisään. Vauva tuntuu jo olevan kovin alhaalla ja suppareita on aikamoinen kirjo kivuttomasta tolkuttoman kipeään, mutta ei kuitenkaan mitään säännöllistä.

En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, vähän tuon mun edellisen viestin jälkeen soitti anoppi ja kävi suoraan utelemaan, että miten aion imettää ja mitä syödä imetyksen aikana ja hän voisi nyt tulla käymään kun kerran olet vaan kotona. Ilmoitin, että ei hänelle kuulu ja katsellaan sitten joskus kun muksu on syntynyt. Voi kun omalle äidille olisi noin helppo sanoa vastaan. Tai onhan se, mutta sen jälkeen tuntee turhaa syyllisyyttä.

Kiva kun tulit mukaan Pihlajanmarja, tänne saa vuodattaa. Tai niin olen ainakin itse tehnyt. ;) Minkä kokoinen sun esikko sitten loppujen lopuksi oli? Itsekin olen liikkeellä asenteella "pessimisti ei pety", mutta hiton hankala tässä on mitään pysyvää mielipidettä mistään muodostaa kun jokainen lääkäri on eri mieltä. Toivottavasti jonkinlainen loppusuunnitelma selviää tällä viikolla.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Leppis - Helmikuu 03, 2015, 16:24:14 ip
miten aion imettää ja mitä syödä imetyksen aikana ja hän voisi nyt tulla käymään kun kerran olet vaan kotona. Ilmoitin, että ei hänelle kuulu ja katsellaan sitten joskus kun muksu on syntynyt. Voi kun omalle äidille olisi noin helppo sanoa vastaan. Tai onhan se, mutta sen jälkeen tuntee turhaa syyllisyyttä.

Äidilleni olen uskaltanut sanoa mitä mieltä olen milloin mistäkin, mutta hän ei ole onneksi juurikaan kommentoinut mitään muuta, kuin että muista nyt varoa ja muista nyt levätä.(Mikä on sekin aika ärsyttävää)

Anoppini on ollut oikeasti aika yllättävän etäinen. Ehkä höseltäminen alkaa, kun lapsi syntyy. Olen kaivanut varastoistani lankoja, kun omat käteni ei kestä neulomista, niin hän saa tehdä lapselle minun puolestani vaatteita vaikka kuinka paljon. Miehen sisko taas... Sunnuntaina oli heti käsi ojossa eteisessä (hyvä kun sain takin päältäni) mahaa taputtamassa ja lässyttämässä ja ihmetteli taas kaikki samat kysymykset kuin aina ennenkin. Mitä on makrosomia, ai oliko sulla jotain ongelmia kilpirauhasen kanssa, miksi sokereiden kanssa on niin vaikeaa, mitä ne sitten vaikuttaa jne jne...

Snanna: Sun sukulaisten kommentit tuntuu todella pahoilta. Susta tulee hyvä äiti! Toivottavasti saatte nauttia rauhallisuudesta ja olla kahdestaan. Toivottavasti muut ymmärtää kunnioittaa teidän toiveitanne.

Varmasti tosi ahdistavaa kun jokainen lääkäri on vähän eri linjalla. Johan siinä tulee ihan jakomielitautinen olo itsellekin, että ketä pitäisi uskoa. Toivotaan, että tulee luonnollinen synnytys, kun kerran jo alhaalla ollaan.

Tervetuloa Pihlajanmarja!

Mini: Vähän pohdiskelin samaa, kun laitoin papereita menemään, mutta ajattelin sitten että voihan perusterveellä äidilläkin syntyä lapsi jo vaikka viikolla 30, eli eihän sitä koskaan tiedä oikeasti, että milloin lapsi syntyy. Ehkä sitä sitten säädetään kelan kanssa, en tiedä. Pistin äitiysvapaani alkamaan pari päivää varhennettuna, että sain sen alkamaan kyseisen viikon maanantaina.
Ja tänään tuli Kelalta postia, jossa oli kerrottu budjetti seuraavaksi vuodeksi. Lähinnä tuli sellainen fiilis, että on kai pakko alkaa tekemään vuokratöitä sunnuntaisin joskus syksyllä, että saa vähän jotain ylimääräistä jostain.
Perhevalmennukset halusin kuukautta aikaisemmaksi, kuin mihin mut olisi LA:n perusteella laitettu, ja se sopi terkkarille ihan hyvin.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Neelia - Helmikuu 03, 2015, 22:27:56 ip
Onnea Pihlis plussasta! Sun edellistä taivalta seurasin mielenkiinnolla kuumeilijoiden puolelta kun odotit yhtä aikaa monen ystäväni (pussukka, sankilpe, sinppu) kanssa. Mukavaa että olet taas täällä!  :)

Mä oon järkyttynyt noista teidän sukulaisista!  :o
Onnekseni voin todeta että sekä omat vanhempani että appivanhempani eivät onneksi vaikuta samanlaisilta kuin teidän! Kyllähän kaikki utelee että mitä ne korkeat sokerit voi aiheuttaa mutta en mä jaksa kauhean tarkkaan alkaa selittämään noille ummikoille. Totean vain että ne luo omat haasteensa ja riskinsä. Piste. Äidilleni voin sanoa ja kertoa kyllä ihan kaiken. Ja tuntuukin että ollaan onneksi monesta asiasta yhtä mieltä.

Mutta muistakaa että jokainen tekee parhaansa ja on omalle lapselleen paras mahdollinen vanhempi!

Omasta navasta sen verran, en ole varma joko asiasta aiempaan ketjuun kirjoitin, että meidän toukka potkii. Tai nyrkkeilee. Tai jotain. Ei vaikuta mitenkään kauhean rauhalliselta tyypiltä...  ;D No onhan hänellä vielä aikaa rauhoittua vaikka se taitaa olla toiveajattelua.

Täällä ollaan jo yli puolenvälin! Hurjaa! Ensimmäiset lomapäivät takana ja on kyllä ihanaa kun ei tarvitse aamulla lähteä töihin! Saa maata vaikka koko päivän yöpaita päällä jos siltä tuntuu.
Tänään viikkoja 20+5!
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Jossu82 - Helmikuu 04, 2015, 18:52:23 ip
Toivotaan Snanna että pääsisit luomusti liikkeelle! :)

Tänään oli taas äitipolikäynti. Viikkoja tasan 35, vauvelin painoarvio 2500 g. Lääkäri sanoi että oikein sopusuhtaiselta näyttää, lapsivettä normaalisti ja kaikki muutenkin mallillaan. Viikon päästä seuraava kontrolli. Koitin kysellä tulevia suunnitelmia, luultavasti 37-38 viikolla aletaan käynnistämään ellei mitään yllättävää nyt tapahdu. Ja alatiesynnytys ehdottomasti suunnitelmissa kun kaksi aiempaakin käynnistystä on onnistuneet. Perjantaina sis.polille jolloin synnytyksen insuliinien suunnittelu ja ohjeistus. Oman toiveen mukaan insuliinit tullaan hoitamaan pistoksilla, olen niin piikkikammoinen etten ota yhtään ylimääräistä kanyyliä käsiini ellei aivan pakko ole.. :-\

Siinäpä oma napa, tsempit kaikille!  :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Snanna - Helmikuu 05, 2015, 16:42:02 ip
Nyt on selvillä, että ensi viikon lopulla käynnistys, alkuviikosta vielä välitsekki. Vauva nyt himpun keskikäyrän yläpuolella, ei kuitenkaan mitään jättiläistä odotettavissa. Pitäisi jäädä pitkälti alle neljän kilon. Oli jo niin alhaalla ja lähtökuopissa, että päätä ei saanut vaivatta ultrattua. Lääkäri tsekkasi kuitenkin, että pitäisi mahtua maailmaan alakautta ilman vaikeuksia.

Sukulaiset olen sulkenut nyt mielestä kokonaan, ollaan miehen kanssa ihan kahden nyt niin kauan kuin on vielä mahdollista. Karmea väsymys ja inskan tarve tippuu kohinalla. Myös öisin supistelee säännöllisen epäsäännöllisesti, joten alan olla varovaisen positiivinen luomulähdön suhteen.

Se on menoa kohta! Jaksamista kaikille viikoista riippumatta. :-*
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Mini - Helmikuu 05, 2015, 20:33:42 ip
Snanna: Kyllä se vaan vaikuttaisi siltä, että kohta saat olla menossa!  :-*

Täällä käyty ar- ultrassa, jossa pikkuinen papunen oikeassa paikassa ja mini sydänkin siellä jo sykki tiuhaan tahtiin!  :-* Huomenna NKL- käynti.

Tuntuu, että tämä eka kolmannes oikein matelee. Koko ajan jännittää, pysyykö pikkuinen matkassa mukana.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Hipsuliina - Helmikuu 06, 2015, 08:58:03 ap
Moikkamoi kaikille "kollegoille".

En ole vuosien saatossa ollut ajtiivinen kirjoittelija mutta moneen murheeseen olen kohtauspaikasta saanut henkistä apua. Kiitos siis teille.

Meillä yritystä vuodesta 2009 ja vihdoin 2012 haettiin apua joka rauhalliseen tahtiin on edennyt niin, että sydämeni alla jumpsuttaa pieni sydän viikolla 25+0. Hankalasta taustasta johtuen tuntuu edelleen uskomattomalta kantaa lasta sisälläni. Omaa lasta,elävää ihmistä.

Olen d1 vuodesta 1985 ja koko nuoruusaikani meni humpatessa välinpitämättömänä 8-10 % hobiksilla. Raskauslupaan piti päästä kun hoitoja aloitettiin, voi itkua ja hampaiden kiristelyä. Kerran otettiin kesken hormonihoitojen lupa pois kun oli pompsahtanut takaisin 8,3. Mutta lohdutukseksi kaikille omassa tilanteessa epäuskoisille: raskauden ajan hobis on ollut PIENELLÄ vaivalla 6,3-6,1%. Älkää kysykö miten sen tein, en itsekään ymmärrä mutta olen kiitollinen. Pumppuhoito ja sensorointikaudet ovat pelastaneet minut.

Vauveli kasvaa käyrillä ja masu on luonnottoman suuri. Ihana. Itse olin jo ennen raskautta ylipainoinen (bmi 31) ja nyt 26 viikolle paino on noussut 3+ kiloa. Liikkumisen vähyys tekee painonhallinnasta haastavaa, olen ollut jo 5 viikkoa sairaslomalla erittäin hankalien lanneselän Si-kipujen kanssa. Kivut paitsi hankaloittavat elämää kun ei pysty kauaa lepäämään,seisomaan,makaamaan tahi kävelemään niin myös nostattaa verenpainetta, olen kova stressaamaan. Sairaslomalla "ei pitäisi" stressata mutta minkäs teet kun keho laittaa vastaan.

Silti enemmän kuin onnellinen! Köpötellenkin ehtii paikasta toiseen ja uimahallin mummut ja papat ovat tulleet tutuiksi aamukäynneillä. Sanoisin vielä oman kokemukseni Naistenklinikalta: olen erittäin tyytyväinen diabeteskätilöiltä saamaani hoitoon ja tukeen ja sähköisen viestinnän helppouteen. Vastaanottoajat ovat siellä aina myöhässä, mutta kyseessä onkin meidän vaativien yksilöiden tarkasta ja vaativasta hoivasta..

Kevättä kohti

(Esikon laskettu aika 22.5.2015)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Hipsuliina - Helmikuu 06, 2015, 09:18:52 ap
Edelliseen viestiini unohtunut lisäys: aktiivista vauvakuumeilua taustalla jo vuodesta 2004 eli 11 vuotta ja olin Naikkarilla raskaussuunnittelussa 2008, josta jouduin pois kun riittävää sokeritasapainoa ei saavutettu. Tällä vihdoin tärppäsi-hoidolla en suunnittelussa ollut lainkaan kun koin sen ihan turhana.

Kevättä kohti! :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Jossu82 - Helmikuu 06, 2015, 10:45:11 ap
Nyt oli sitten viiminen sisätautilääkärin kontrolli, hba 5,5%. Koko raskausaika meni kivasti 5,3-5,7 hobiksilla, ilman pahoja hypoja. Enkä edes koe nähneeni kauheesti vaivaa, kai  mun kroppa vaan tykkää olla raskaana. Valitettavasti normaalisti ei ole näin helppoa.  :-\ Nyt voi vaan odotella loppuhuipennusta... onneksi ei ole pelkoja eikä juuri jännitystäkään.

Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: AN-NI - Helmikuu 06, 2015, 15:27:27 ip
Miten kaikki puhuu raskaudensuunnittelu käynneistä?
Olen sairastanut 13 vuota ja itse en ole ikinä kuulllutkaan lääkärin mainisevan asiasta keskisuomen-keskussairaalassa. Täällä hus sitten kysyttii alkuraskaudessa, koska luvan saanu, vastasin en ole luvista kuullutkaan edes esikoisen aikana.
Onko teillä ollu?
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Jossu82 - Helmikuu 06, 2015, 15:42:41 ip
Ei ole minullakaan ollut suunnittelukäyntejä eikä sen enempää vauvalupaa! Ensimmäisen synnyttänyt keski-suomen keskussairaalassa ja silloin joku lääkäri lähes nauroi päin naamaa kun kysyin millä hobiksella saan luvan. Nauroi, että hba on "vanha arvo", riittää kun motivaatio on kohdillaan siitä hetkestä eteenpäin. Toinen ja tuleva kolmas länsi-pohjan keskussairaalassa ja ei tuonkaan vertaa ole puhuttu luvista tai suunnittelusta.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Leppis - Helmikuu 06, 2015, 17:37:31 ip
Mulle on ollut aina itsestäänselvyys, että hobiksen pitäisi olla alle jotain, jotta saisi hoitotaholta ns. luvan raskautumiseen. Toki asiaan voi vaikuttaa se, että olen sairastunut 23-vuotiaana ja ollut jo siinä vaiheessa useamman vuoden parisuhteessa (nyt jo yli 12 vuotta oltu yhdessä, eli vanha pari  :-* ), ja kysynyt jo heti osastolla tippaletku kädessä maatessani, että voinko koskaan tulla äidiksi. Se on ollut siis ihan ensimmäisiä murheita siinä vaiheessa.

Hobis keikkui pitkään yli 8 ja vaikka vaihdettiin insuliineja, niin millään en saanut alas. Sitten sanoin lääkärille, että jos mä nyt haluaisin lapsia, niin ette te mulle lupaa antaisi. Mä haluan pumpun. Ja lääkäri kirjoitti lähetteen ja sain pumpun. Ja kun silloin siirryin terveyskeskuksen puolelta Päijät-Hämeen keskussairaalan asiakkaaksi, niin koko ajan on lääkäri ja hoitajat puhuneet vauvaluvasta. Ja vauvaluvan takia olen käynyt lääkärillä ja/tai hoitajalla 3-4 kertaa vuodessa, jotta tiedetään missä mennään ja miten pitäisi inskoja säätää. Luultavasti 1-2 kertaa vuodessa olisi ollut normaali käyntimäärä. Tuossa sitten menikin aika kauan ja hobiskin on vaihdellut aika paljon (tai 7,5-8,5) , joten itselläni tuli ainakin totaalinen kyllästyminen luparajoihin, kun ihan sama mitä teki, niin lukemat pysyi suurinpiirtein samana. Joskus hoitaja sanoi, että se on tärkeintä, että kun ehkäisy loppuu, niin samantien alan syödä foolihappoa, koska se on niin tärkeää alkuraskaudessa. No sitäkin tuli sitten syötyä puolitoista vuotta...
Mutta varsinaista suunnittelukäyntiä ei minulla ole ollut, tiuhempaa seulaa vain labrojen ja lääkärikäyntien muodoissa, jotta kaikki olisi hyvällä pohjalla.

Ja nyt raskaana ollessa on taas ihan sama mitä tekee, niin hobis keikkuu niukin naukin alle 8.

Ja se on minusta hölmöä, että sairaanhoitopiireillä on niin isoja eroja vauvaluvan kanssa. Täällä riittää 7,5%, jossain muualla pitää olla alle 7%.

Ja myös silmänpohjien seurannan kanssa on eroja. Toisilta kuvataan silmät useamman kerran raskauden aikana ja mua ei sisätautilääkäri edes laittanut kuviin, vaan äitiyspoli, joka oli järkyttynyt kun ei ollut kuvattu.

Tänään soitti entinen esimies ja pyysi kahdeksi viikoksi töihin. Sanoin kyllä. Saa nähdä kuinka pian kadun, mutta saahan sitä sitten saikkuilla, kun muutkin saikkuilee. Lisäksi mun selkä on ollut toisinaan vähän kireä, kun en ole tehnyt mitään muuta liikunnallista kuin kävellyt ja kolannut pihaa. Tänään kävin hiihtämässä ja selän kireydestä ei ole tietoakaan. Jos mä olisin istumatyössä, niin varmaan oisin ollut saikulla ja pitkään ja kukaan ei soittelisi työsuhteen päättymisen jälkeen perään.
Närästää vaihtelevasti edelleen. Mies soitti äsken kaupasta, että mitä tarvii tuoda. Taidan syödä iltaruoaksi kauravelliä, eli ei tarvi tuoda mitään mulle. En mä paljon sitä kurkkua lounaalla syönyt, mutta ihan riittävästi sitten kuitenkin...

Tervetuloa Hipsuliina!

Snannalle tsempit!!! :-*
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tarkoitus - Helmikuu 06, 2015, 18:44:02 ip
Onpa täällä paljon kuulumisia ☺ Snannalle onnea matkaan!
En ole käynyt ns raskaussuunnittelussa koska siihen ei varsinaisesti ole olut tarvetta. Luvan kyllä olen saanut, hba1 koko ajan suhteellisen hyvä (6,8-7,3).
Tänään np-ultra ja deepoli. Kaikki muuten hyvin mutta gyne puhui että niskaturvotus on yläkantissa 2,3 (useammalla mittauksella sai 2.0). Mitä hittoa???? Sitten kuitenkin puhui että alle 3 on normaali.
Deepolilla kaikki hienosti, hba1 6,0. En halua käyttää uusia yksiköitä koska ne eivät sano minulle mitään...
Eli nyt sitten odotellaan niitä seulontatulomsia verikokeista ja nt-ultrasta. Siisös, viikonloppu välissä😠
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Snanna - Helmikuu 06, 2015, 19:55:51 ip
tarkoitus, nuo ultraajat ovat välillä aika kryptisiä.

Mulle rakenneultrassa kulmat kurtussa mittaili vauvan aivokammioita ja mutisi millimetrejä ja voivotteli... Kysyin, että mikä vialla, niin hän vaan jatkoi mutinaa aivokammioista. Lopputulos oli kuitenkin se, että niiden koko oli kaukana vaarallisista rajoista ja kaikki hyvin. ::) Turhaa pelon lietsomista mun mielestä kun kerran tulos on ihan rajoissa...
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tarkoitus - Helmikuu 06, 2015, 20:29:03 ip
Olen täysin samaa  mieltä! Sanoisivat sitten ääneen kun on oikeasti aihetta huoleen.
Toiseksi nuorimman kohdalla oli 20 viikon rakenneultraa tekemässä vanha konkarilääkäri, hyvin pätevä mutta ehkä liian suora sanainen....kauhisteli moneen kertaan että hyvänen aika, onpa iso päinen lapsi! Tutki tutkimistaan ja moneen otteeseen sanoi että onkohan täällä kaikki hyvin kun on noin iso pää???! Ja mitä tekee odottava äiti, melkein itkee varmana tulevaa vesipäälastaan?!!!!! Ja syntyi, todellakin poika jolla oli pyöreä pää mutta täysi  terve😂 Samaa asiaa ajaisi kun joku lääkäri alkaisi päivitellä meille aikuisella vaikkapa suurta takamusta tai vastaavaa....hyvänen aika vaan iso takamuksinen nainen😂😂😂
Mutta kyllä mulla huoli jäytää takaraivossa....odotan ensi viikkoa sitä suhdelukua.....
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Snanna - Helmikuu 07, 2015, 08:57:44 ap
Mullakin yksi ei niin kokenut lääkäri tokaisi yhdessä kokoarvioultrassa, että onpa isopäinen ja pitkäjalkainen vauva. Elättelin ihme humanoidimielikuvia seuraavaan ultraan, jossa kaikki mitat olivat kuitenkin keskikäyrällä toisen lääkärin mittaamana. Ensimmäinen tohtori on tunnettu siitä, että mittaa vähän sinne päin. Viime käynnillä kolmas lääkäri taas sanoi, että onpa kaunis pyöreä pää vauvalla. ::) Ota näistä nyt sitten selvää.

Tsemppiä koetulosten odotukseen!
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: AN-NI - Helmikuu 07, 2015, 09:59:10 ap
Leppis minullakin oli tosi huono tasapaino ennen kun aloin odottaan esikoista(8,6 pitkäaikaisella) melkein kymmenen vuotta 8,6-14 meni mun tasapaino, tulin raskaaksi romahti 3kk 6 ja loppuraskaudessa olikin 4,9, raskauden jälkeen nousi 6,1 heti ja nousi enintään 7,4 eikä sen jälkeen ole noussut 3,5 vuoteen. silti mull sanottiin 18 vuotis tarkistuksessa, jos haluat lapsia kannattaa ne tehdä ennen lisäsairauksia ja takarajaksi 25 vuotta. En ole kysynyt viime synnytyksen jälkeen mikä olisi tilanne vaikka vasemmassa silmässä jo muutoksia tän raskauden alussa, ei vaan sanoneet muuta kun tiheää seurantaa silmäpohjakuvauksissa. Lääkärit ei tiedä huonon alun syytä vaikka sairaala yms jaksot kokeiltiin. Sanotaan raskaus muuttaa kroppaa minulla myös diabetestä. Esikoisen raskausaika meni matalilla, mutta tytsy oli reilu 3kg ja syntyi täysiaikaisena eli ongelmia ei ollut tyrexin sain käyttöön suositusten mukaan niinkun nytten(neuvolat ollu ihmeissään, tavoitearvojen sisäpuolella, mutta sisälääkärien varpaille ei kuulemma hypitä)


Tarkoitus: meillä niskapoimu ultras turvotusta myös reilu 2 ja lääkäri sanoi, että riski on pieni niin kauan kun ylittää 3. Ja sanoi, että verikokeiden tulokset ovat alle 3 tuloksillla yleensä normaaleja(poikkeuksia 2,8-3,0).
Itsekin olin huolissaan, mutta lääkäriin sanaan voi luottaa ja verikokeen tulokset kun tulee niin viimeistään sillon.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tarkoitus - Helmikuu 07, 2015, 20:08:12 ip
Hmm, mulla on ollut diabetes 28 vuotta eikä mitään takarajaa ole ikinä annettu raskauksille. Mitään syytä ei kuulemma ole edes seitsemännelle lapselle mutta hell not!!! Eiköhän tässä jo piuhat jouda poikki.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tuplamammako? - Helmikuu 08, 2015, 22:14:13 ip
Mulla on ollut tarkoitus liittyä ryhmään aktiiviseksi heti jo syksyllä,
Ilouutisten tultua perheeseemme. Olen kyllä melkein viikoittain käynyt
seuraamassa teijen kuulumisia. Jospa nyt reipastuisin. Mulla 29+1 tänään
ja kaksi keskikäyrällä kasvavaa poitsua massussa.  :)

Ei täällä etelä-karjalassakaan ole mistää raskautumisluvasta koskaan
puhuttu. Ensimmäisessä raskaudessa hobsi liikkui 6,5-8 välillä koko raskauden
ja kun dmlääkärin tapasin kuukauden päästä esikoisen syntymästä niin sanoi että heti vaan seuraavaa lasta tekemään. Esikoinen käynnistettiin 38+0 syntyi sektiolla
38+3 2900g 49cm että se niistä isoista diabeetikko äitien lapsista. Vika koko arvio oli
silloin rv38 3400g että ei niihinkään paljoa ole luottamista.

Meillä täällä ei ole äippäpolilla mitään diabeteshoitajaa vaan aina käydään diabeteslääkärillä. Tai hän pitää vastaanottoa aina keskiviikkoisin äippäpolilla. Ekassa raskaudessa kävin noin 2-4 viikon välein dmlekurilla ja nyt olen käynyt koko raskauden 2-3 viikonvälein. Inska määrät ovat mulla triplaantuneet tai ainankin lyhärit. :o

Tsemppiä Snannalle ja kaikille muillekkin.. :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tarkoitus - Helmikuu 09, 2015, 07:49:36 ap
Wow, tuplat tulossa😊 Tervetuloa kirjoittelemaan tänne meidän kanssa ☺
Minulla on painoarviot näyttäneet joko pienempää tai sitten suhteellisen realistista.
Mulla on iiiiiso kumpu, jo nyt vaikka viikkoja on 12+4. Mutta lie tuo jokaisessa raskaudessa erilainen. Ja toki mulla oli lähtöpaino sen verran alhainen verrattuna aiempiin että se maha näkyykin helpommin. Painankohan enää ikinä sen saman 52 kg mitä painoin ennen raskautta😂😂😂 Painan nimittäin nyt jo 62 kg....en syö epäterveellistä juuri ollenkaan, liikuntaa toki tulee vaan murto-osa raskautta edeltäneestä ajasta. Ruisleipää on vaan hitokseen hyvää, nam! Ja kasvisruuat, nam nam!
Tosiaan, ei mene enää 26 koon vaatteet päälle vaan ihan mammavaatteita olen siirtynyt käyttämään. Välikoon vaatteita en edes harkitse ostavani koska tulisi turhan työlääksi niitä hommata 😂
Semmoista.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Usvalintu - Helmikuu 10, 2015, 11:57:49 ap
Jospa minäkin kirjoittelisin tälle puolelle.
Viikkoja kasassa 13 ja rapiat tällä hetkellä😊

Olen lukenut palstaa monia vuosia, ja seurannut monen tutun nimimerkin kuumeilua (mm. Neelia, Mini) sekä Tarkoitus; sun edellisiä raskauksia olen myös seurannut mielenkiinnolla😊

Kaikille raskaana oleville tasapuolisesti jaksamista ja loppusuoralla oleville rutkasti onnea matkaan :-*
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Hipsuliina - Helmikuu 10, 2015, 19:13:48 ip
Terveisiä 4d ultrasta!

Halusin (-ttiin  ;) )käydä varmistamassa sydämen lokerot yksityisellä 4D- ultrassa ja tänään 25+4 koitti odotettu reissu Helsinkiin. Naikkarin rakenneultrassa oli huono näkyvyys mutta saivat ruksit papereihin ja virtaukset näkyviin. No, eipä ole tästä jälkipolville kertomista. Varoituksen sanaseksi teille, jotka olette googletelleet 4d-kuvia ja lumoutuneet niiden "ihmismäisyydestä".

Heti alkuun tohtori varoitteli että näkyvyyttä ei voi taata, ettei sitten tule pettymystä. Minulla siis bmi yli 30 ja juuri tuossa keskivartalossa pahimmat elintasorasvat. Sanoi että sataa 3d kuvaa kohden tulee kaksi sellaista " ihanaa vauvanaamakuvaa". Bonuksena vielä istukka etuseinässä joten alkoi tunnelma hiipua ennen laverille kömyämistä.

Näkyvyys todellakin huono. Ei saanut kunnollista 2d-kuvaakaan, jonka perusteella laite olisi piirtänyt 3 d kuvan. Ei oikein näkynyt sydämen lokeroitakaan mutta virtaukset sentään. Sanoi ettei pidä 4d- kuvauksen markkinoinnista kun niin moni asia vaikuttaa kuvantamisen onnistumiseen.

Toki oltiin pettyneitä,varsinkin kun odotukset juuri niiden upeiden kuvien ja videoiden perusteella oli korkealla. Tohtorin vika se ei ollut, hän yritti parhaansa ja oli itsekin niin pettynyt ettei voinut auttaa. Ei myöskään kirjoittanut käynnistä laskua, mikä oli epätodellisen hienoa.

Siispä tämä huomiona pullukoille kanssaodottajille.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tarkoitus - Helmikuu 11, 2015, 08:50:31 ap
Hei heiiii, usvalintu, olet elomamma ☺ Ihanaa, joku kanssani odottamassa ☺
Vatsapeitteillä on tosiaan todella suuri merkitys vatsan päältä tehtävään ultran näkyvyyteen. Mietin viimme yönä valvoessani että miksi jotkut ultraajat painavat ihan hemmetin kovaa  vatsaa kun ultraavat!!? Mulla ei ole juuri nimeksikään ollut rasvaa vatsalla ja aina on sanottu että näkyvyys on todella hyvä. Miksi silti on pitänyt runnoa 😕 Onnekseni kaikki lääkärivät eivät tätä ole tehneet.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tuplamammako? - Helmikuu 11, 2015, 10:02:39 ap
Huomasin viime ultrassa saman että joillain on sika roskit otteet. Mulla ollut aina sama ihana naislääkäri paitsi viimeeksi oli joku nuori erikoistuva mieslääläri. Mä ajattelin et painaa varmaan siks niin kovaa et a vauva ei pääse sekoittumaan b vauvan kaa..  ;D olen kuitenkin lähtöpainoltani alle 50kg ja nyt taitaa olla juuri 60kg täyttynyt..

Onko teillä millaiset lääkitykset käytössä? Ainankin tuntuu että monella on pumppu. Itse en ymmärrä noista pumppu jutuista mitään.  :o
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Snanna - Helmikuu 11, 2015, 11:58:13 ap
Mulle ainakin sanottiin suoraan rakenneultrassa, että mun "inskaröllykän" läpi tuskin saa mitään nättiä 4D-kuvaa aikaiseksi. Oikeassa oli. Siitä hirviökuvasta sai kuitenkin selväksi sen, että ei ole huulihalkiota. Puolet vauvan päästä puuttui...

Mulla menee vissiin liian hyvin, sain käynnistysajan ensi viikolle kun viikkoja on 38+4. Pitäisi toki olla iloinen, että kaikki on hyvin. Taisteluväsymys ja pieni pettymyskin nousee vaan kun jotenkin asennoitui jo synnyttämään tällä viikolla. Hilkulla olisi luonnollinenkin lähtö, alkaa vaan keinot sen edesauttamiseen loppua. Olisi kiva käydä vaikka uimahallissa kellumassa ja rentoutumassa, mutta osittain irronnut limatulppa estää senkin. Argh. Puhelin kiinni ja utelevia sukulaisia piiloon...
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tarkoitus - Helmikuu 11, 2015, 12:11:48 ip
Combopumpulla mennään, lisukkeena  thyroxin.
Snanna, saat ottaa käyttöön aamukamman 😁 Ei vaan, odottavan aika on pitkä....päivät venyy, tunnit paukkuu liian hitaasti ....
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Mini - Helmikuu 11, 2015, 13:58:44 ip
Kiitos usvalintu!  :-*
Minäkin olen seuraillut täältä useiden tuttujen tarinan kulkua, mm. Neelian ja tarkoituksen (Mylvija)!  :-*

Täällä mennään Combo- pumppun kanssa myös ja Thyroxinit on kaverina. Aiemmin oli myös Cardace joka on nyt poissa käytöstä ja NKL lääkäri sanoi, että Albetolia ei aloiteta, vaikka D-poli käski. Vasta kun tulee oikeasti tarve.

Täällä tänään rv- 8+0 ja tuntuu, että viikot tuohon maagiseen 12 ei kulu millään.. Jatkuvasti jännittää, pysyykö pikkuinen matkassa ja onko kaikki hyvin!  :-X

Hipsuliina: Saanko udella missä kävitte ultrassa?  ;)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Jossu82 - Helmikuu 11, 2015, 14:44:00 ip
Taas äitipolilla käyty, viikkoja tasan 36. Kasvu jatkuu tasaisesti keskikäyrän alapuolella, 2650 g oli nyt arvio. Ja muutenkin kaikki kunnossa. Lauantaina käyrällä käynti ja seuraava äpoli ensi viikon keskiviikkona.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Pihjalanmarja83 - Helmikuu 11, 2015, 19:00:20 ip
Moi taas pitkästä aikaa!
Täällä ei mitään uutta auringon alla. Päivät kuluu ja ainoat raskauden merkit ovat jatkuva nälkä ja väsymys. Ai niin ja se painon kertyminen.  :o Tuntuu, että kun syömisen aloittaa niin sitä ei voi lopettaa. :-\ Olen sensoroinut nyt pari viikkoa ja voin sanoa, että sen sensorikäppyrän kanssa on ollut vähän opettelemista. Tai ehkä näiden raskaussokereiden. Vs saattaa laskea syömisenkin jälkeen nopeasti ja nousta sitten itsestään ok lukemiin. Jos erehtyy korjaamaan matalaa, niin sitten onkin vs yli 10. Vähän raivostuttavaa, mutta minkäs teet. Tuntuu, että edellisessä raskaudessa vs -käyrä oli paljon tasaisempi. Että saas nähdä millainen "makrosomikko" sieltä tällä kertaa syntyy.  :P Jos raskaus siis etenee loppuun saakka. Nyt viikkoja kasassa 10+4. Joku kyselikin, että minkäkokoinen esikko oli. No, muksu oli syntyessään 3820g ja syntyi viikoilla 38+4.

Mulla käytössä Medtronicin Paradigm -pumppu, niin ja Thyroxin -lääkitys menee myös. Tuo kilpparin vajaatoiminta tuntuu olevan aika yleistä diabeetikoilla. Ainakin tämän keskustelupalstan perusteella. 

Mulla menee vissiin liian hyvin, sain käynnistysajan ensi viikolle kun viikkoja on 38+4.

Hurjasti onnea käynnistykseen Snalla! Millaisen painoarvion tekivät?

Tuli muuten mieleen noista teidän kertomistanne lääkärien kommenteista, että kaikki eivät oikein osaa varoa tai sanovat asioita liian tylysti, kun kuitenkin tuon oman sikiön/lapsen hyvinvointi on odottavalle äidille herkkä ja tärkeä asia. Taidanpa sanoa rakenneultrassa ja sitä myöhemmissä ultrissa lääkärille, että jos löydät jotain poikkeavaa, niin ole hyvä ja sano se hellävaraisesti. En tietenkään tarkoita, etteikö asioita saisi sanoa, mutta mielestäni kyse on ennen kaikkea siitä, miten ne ilmaisee. Ja kai sitä saa potilaana jotain toivoakin.  :)


Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Leppis - Helmikuu 11, 2015, 20:57:31 ip
Töissä menee ihan mukavasti. Ei tule pohdittua raskautta juuri lainkaan, kun on niin kiire. Mutta eipä niitä sokereitakaan ehdi oikein mittailemaan  >:( Tämä sensori on ollut niin outo, että ihan tämän mukaankaan ei voi mennä. Pari ekaa päivää oli aivan sekoja, nyt on ollut varsin linjassa mittari ja sensori. Mutta onneksi sijaisuus kestää vain kaksi viikkoa, maha haittaa kyykkimistä ja nostelua aika paljon.

Närästys vaivaa ja pahasti. Toisaalta kun olen töissä, niin sammun illalla varsin helposti, vaikka jonkin verran polttelisikin. Tänään aamulla hampaita harjatessani alkoi yskittää ja yskin verisiä limapalloja. Soitin neuvolaan, että pitääkö olla kuinka huolissaan, mutta ei kuulema tarvi olla. Limakalvot on happojen vuoksi vaan vähän herkkänä. Olen mä silti huolissani. Tulee kohta vuosi, kun kummitätini kuoli vatsasyöpään, niin ajatukset pyörii milloin missäkin...

Täällä kokoonpanoon kuuluu Veo Humalogilla ja thyroksiini. Raskauden aikana olen alkanut syödä 100 mikrogramman d-vitamiinia, kun aiemmin hyvät d-vitamiiniarvot romahti. Lisäksi on tullut popsittua rautaa, jota sain sitten tehokkaammin kaksi kertaa (Ferinject) tiputuksessa suoraan suoneen. Mulla on ollut hyvä hemoglobiini ja rauta-arvot ennen raskautta. Ja nyt menee kokeilussa nippu erilaisia närästyslääkkeitä  ::) Iltaisin vedän kaurapuuroa tai -velliä, toisinaan nekin närästää, joskus ei.

Maanantaina kävin neuvolassa. Sf-mitta oli 27 cm ja painoa oli edellisen kerran jälkeen tullut yli 2 kg. Mua ahdistaa kilot, vaikka tiedän että iso osa niistä jää synnytyssaliin. Neuvolassa oli opiskelijatyttönen. Onhan se hyvä, kun saavat harjoitella, mutta mulla on vissiin liikaa kysymyksiä, kun joka asiaan hän vastasi en tiedä, selvitän asian. Onneksi oma terkkari tuli loppuajaksi siihen, niin saatiin kaikki asiat selville.

Silloin muinoin kun tulin KP:lle ja olin aktiivinen kirjoittelija useamman otsakkeen alla, niin muistan hyvin nimimerkit Xenia ja tarkoitus. Viime vuosina olen kirjoitellut lähinnä vain tänne Diabetes ja raskaus-osioon.

Mun mielestä ultrassa on aina huvittavaa kuulla kommentti " sikiö liikkuu hyvin", samalla kun painetaan mahaa oikein kunnolla. Kai sitä nyt kaveri liikkuu, kun toinen tökkii jollain ultralaitteella päähän ;)

Voi Snanna! Tsemppiä!!!
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Snanna - Helmikuu 12, 2015, 09:12:53 ap
Mulla menee vissiin liian hyvin, sain käynnistysajan ensi viikolle kun viikkoja on 38+4.

Hurjasti onnea käynnistykseen Snalla! Millaisen painoarvion tekivät?


Eivät tehneet kun ei kuulemma kannata viikon välein. :o Sitten ennen käynnistystä tehdään kaikenkattava tutkimus. Omaa mieltä olisi kyllä helpottanut, mutta pyynnöstä huolimatta lääkäri ei tehnyt.

Pitäisi löytää nyt joku zen-mielentila. Ei yhtään helpota lääkärin mainita siitä, että olisi paljon parempi jos nyt vaan käynnistyisi itse ennen käynnistystä... Jep jep, äkkiäkös sitä tässä stressiin ja jännitykseen tukehtuessaan yhden "mentaalikäynnistyksen" järjestää.  ::)

Tänään en yritä mitään muuta kuin olla miettimättä mitään. Lorvin koko päivän. 8)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tarkoitus - Helmikuu 12, 2015, 09:55:33 ap
Albetol menee mulla silmien suojana, paineet eivät kylläkään lääkkestä tykkää 😯 Paineet ovat luokkaa 80-100/40-55. Toisen raskauden ja synnyyksen aikanahan vasempaan silmään tuli makulavuoto joka sokeutti silmän hetkellisesti. Laserointi tehtiin kerran ja vuoto kuivui. Tuon seurauksena verenpainelääkitys on koko ajan päällä silmien suojana nimenomaan (normisti linatil, raskaus&imetysaikana albetol).
Syön lisänä omega-3 isoilla annoksilla, monivitamiiniä sekä d-vitamiiniä 30 mikrogrammaa.
Meillä on tulevalle vauvalle entisestään kaikkea, mitään ei juurikaan tarvitse hommata. Ostin kuitenkin torista sellaisen valkoisen rottinkisängyn ☺ Sen on tarkoitus tulla alakertaan, muutenhan vauva saa nukkua vieressä. Sänkyyn ompelen pitsilakanoita ja koristelen sen jollain vanhoilla jutuilla (ehkä kerman värisellä pitsiröyhelöllä?). Sänky rimmaa hyvin olohuoneeseen koska täällä on jo rottinkituoli, rottinkipöytä, kylppärissä rottinkihylly, yms.
Leppis, mä niin tiiän tuon ärsytyksen painon noususta....mulla oli vielä syyskuussa painoa 52 kg, lokakuussa kiristin tasapainoa ja paino nousi 55 kg asti. Nyt painoa jo 62 kg ja viikkoja 13. Siisös. Mulla on joka raskaudessa painoa tullut keskimäärin 14 kg mutta se on lähtenytkin sitten seuraavan vuoden sisällä poiskin. Ennen raskautta mulla ei ollut oikeastaan ruokahalua ollenkaan, söin ehkä 3 kertaa päivässä joista yksi oli salaatti ilman mitään hiilareita. Nyt raskauden aimana kyllä nälkä kurnii koko ajan, söipä mitä tahansa. En syö karkkia, kahvileipää aika harvoin. Kastikkeita en syö ollenkaan, kasviksia mahdollisimman paljon. Mutta yritän olla armollinen itselleni. Vaikka en siedäkkään tätä muodonmuutosta😕

Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Helmikuu 12, 2015, 10:25:25 ap
Snannalle tsemppiä kovasti!  :)

Vaikka jo näin "vanha" olenkin, niin kovin tutuilta kuulostaa odottamiset, jännitykset ja muut mielentilat. Eihän ne muistot mihinkään häviä vaikka ikää kertyykin.  ;)

Mahtavasti jaksatte täällä toisianne tsempata!  :)

Nyt siirryn nätisti taas takavasemmalle täältä höpisemästä.  ;) ;D
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Kaisa81 - Helmikuu 12, 2015, 12:09:39 ip
Multakin Snannalle paljon tsemppiä! Ehkä vaan hyvä, että ruvetaan käynnistämään vasta ensi viikolla, niin ehkä käynnistys sitten sujuu nopeammin. Mulla ruvettiin käynnistämään viikolla 37+2 ja vauva syntyi vasta 38+1. Siinä vasta meneekin hermot, kun joutuu monta päivää sairaalassa makaamaan ja odottamaan, että alkaisi tapahtua. Jos sulla ja vauvalla on kaikki nyt hyvin, niin eikös se ole vain hyvä, jos vauva saa mahdollisimman pitkään kasvaa kohdussa ennen syntymää?
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Snanna - Helmikuu 12, 2015, 16:14:16 ip
Kiitos tsempeistä Toukkis ja Kaisa. ;D

Mulla on tosiaan se tilanne, että teoriassa synnytys voisi käynnistyä vaikka heti, mutta käytäntö antaa odotuttaa itseään. Toisaalta eihän sitä tiedä, että vaikka kaikki on kypsää lähteekö se heti käynnistellessäkään. Olen varmaan vaan kärsimätön. Ei hirveästi auta, että kaikki on jo kotona paketissa odottamassa vauvaa ja lääkärikin puhelee siitä, miten nyt vaan voisi luonnostaan syntyä... ::)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Larla - Helmikuu 12, 2015, 18:20:03 ip
Tarkoitus:vähän ohi aiheen, mutta jäin miettimään tuota silmäjuttua ja omegaa. Jossain toisessa keskustelussa kp:llä sanottiin, ettei omegaa sais syödä jos vuotoja on ollut, koska se/ ne ohentaa verta. Muista yhteyksistä tiedän, että aivoverenvuodon saaneelta on ehdottomasti kielletty omegat verta ohentavan vaikutuksen vuoksi. Itselläkin on kolmannen raskauden jälkeen ollut silmissä tarkkailtavaa, vaikka hobat viimeisen seitsemän vuoden ajan lähinnä kuuden kieppeillä eikä koskaan mitään mahdottomia.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tarkoitus - Helmikuu 13, 2015, 08:13:58 ap
Larla, oo  syöny omegaa jo tosi kauan. Silmän vuoto johtui silloin paineista (230/117) sekä siitä itse synnytystapahtumasta, lisänä toksemia. Tietysti diabetes taustalla.
Ennen sektiota omega pitää lopettaa muistaakseni viikkoa ennen, juuri tuon vuotoriskin vuoksi. Mutta siitäkin on hyvin ristiriitaista tietoa.
Itse epäilen että pitäisi syödä tosi isoilla annoksilla että aiheuttaisi normitilanteessa vuotoja ☺ Ps lapsen diabeteslääkäri kysyi että syöthän varmasti tuplana omegaa kun olet raskaana??? Hassua, ihan jokainen lääkäri ei usko noihin luontaistuotteisiin😁
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Hipsuliina - Helmikuu 13, 2015, 10:50:17 ap
 :) 4D-vastaus Minille:

Käytiin Lapsettomuusklinikka Dextrassa, siellä Kätilöopiston osaston ylilääkäri Aydin Tekay tekee 4D-ultria. Tää lapsi valmisteltiin klinikalla omista aineksistamme ja olen erittäin, erittäin tyytyväinen klinikan palveluun tässä herkässä asiassa. Henkilökunta on mahtavaa ja hyvin tsemppasivat sokeriasioissa vaikkeivat kantaa ottaneetkaan. Jos joku tarvitsee pääkaupunkiseudulla kontaktia yksityiseen lapsettomuusklinikkaan, voin lämpimästi suositella Dextraa ja Niklas Simbergiä lääkäriksi. Tulos köllii masussa 26+0.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Usvalintu - Helmikuu 13, 2015, 11:14:43 ap
Tarkoitus; kyllä vain, täällä toinen elomamma sun seuranasi, muutaman päivän edellä  :)

Alkuraskauden jatkuva kuvotus alkaa pienin askelin hellittämään ja kuvioihin on astunut aivan jatkuva nälän tunne  :D

Mini: Odottavan aika on niiiiiiiin pitkä, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa  :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Neelia - Helmikuu 13, 2015, 11:45:41 ap
Nyt viimeistään me ollaan virallisesti raskaana. Eilisellä neuvolakäynnillä sain terkalta raskaustodistuksen Kelalle äitiyspakkausta ja -rahaa varten. Jotenkin ihan huippuhyvä fiilis! :)

Muutenkin kaikki hyvin, hemppa vähän matala joten jatketaan raudan popsimista.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Usvalintu - Helmikuu 13, 2015, 18:45:07 ip
Mukavia uutisia Neelia, syystäkin hyvä fiilis :-*
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Leppis - Helmikuu 13, 2015, 20:46:16 ip
Me haettiin perjantain kunniaksi läheisestä Valintatalosta äitiyspakkaus  :-*
Ja naureskeltiin parkkiksella, kun teiniporukasta yksi meni kauppaan ja loput jäi vetämään röökiä kaupan nurkalle.

Ihana hiplata uusia vaatteita  :)

Närästys on helv*tistä. Tulee pitkä kevät jos seuraava kahden viikon tehokuuri ei yhtään helpota.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: ANZUKKA - Helmikuu 14, 2015, 08:53:01 ap
Heippa

Täällähän on ollut huimasti säpinää kiva lukea  :D

Meillä menee täällä hyvin <3 pieni liikkuu huimasti ja muistuttaa olemassaolostaan jos hetkeksikään pysähtyy :) Rakenneultran jälkeen on uskaltanut hengittää, oli sellainen 4d-ultra ja se sai jopa minun kaltaisen epäilijän ymmärtämään että kaikki on nyt niin kunnossa kun voi. Sokerin kanssa olen ollut übertarkkana ja hba1c on 5,4. Sain lääkärin lausuntoihin merkinnän että kuinka erinomaisesti menee. ...odottelen siis vakuutusyhtiöstä positiivista päätöstä lapsen vakuutukselta.

Areriainskat noussu huimasti ja olen tämän vuoksi vähentänyt hiilareita ja otan lähes kaikki annokset yhdistelmälisäannoksena mikä pelittää kivasti (~50/50). Ensi viikolla alkaa vaan "puolityöt" 3/7pv/vko töitä joten sokerilla ja vauvalle jää aikaa hyvin. Viimeinkin hieman onnellisen odotuksen tuntua havaittavissa ja alkujaan tuskastus on muuttunut jo vähän paremmin hallittavaksi hallinnaksi ilman isompia tuskia :)

Järkytys lukea millaisia kommentteja teidän sukulaiset antaa. Meillä onneks osataan olla hiljaa jos ei mitään kys asiasta ymmärretä. Ja ystävät suhtautuu hyvin, jos mennään kahville ja en voikaan syödä mitään juon kahvini ja sitten lähdetään yhdessä lenkille. Jes.

Onko muille tullut ideoita "hyvistä verensokerin nostattajista"? Nyt kun oma sokerikäyrä on tasaisempi ei tarvi mättää hullun lailla esim karkkia että sokerit on kunnossa. Esim kaksi kuppia maitoa on tosi hyvä...(ja suht vähän kaloreita). Jos on muita ideoita kuulen mielellään :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Nomparelli - Helmikuu 14, 2015, 11:55:09 ap
Täällähän vilisee kommentteja :)

Oma sokereiden käyttäytyminen riippuu ilmeisesti tuulen suunnasta, lämpötilavaihteluista ja poppamiesten ajatustenkulusta, sillä vaikka kuinka tekee duunia asian eteen jotkut päivät vaan menee ihan miten sattuu. Mun Lantusannos on nyt yhteensä lähes 80YK päivässä (ennen raskautta 25yk) joten tuo määrä tuntuu kyllä isolta. Pistos on jaettu aamuun ja iltaan ja aamulla pistän annoksen kahdessa osassa. Hoba oli noussut, mutta dkätiln mukaan mennään kuitenkin ihan ok tasapainossa. Yöt mulla menee todella mallikkaasti onneksi, sehän on jo itsessään pitkä ajanjakso.

Lapsi kasvaa keskikäyrällä ja nyt rv 32 oli painoa hippasen vajaa kaksi kiloa. Iltaisin alkaa tuntua siltä että on raskaana, yläselkää jomottaa ja mukavaa asentoa on vaikea löytää. Olen kuitenkin jatkanut vesijumpassa, äippäjoogassa ja vesijuoksua viikottain. Tuolla ulkona vaan on niin pirullisen liukasta että kävelylenkit ei kauheasti innosta (olen aina ollut sellainen joka kaatuu herkästi vaikka olisi hyvät kengät).

Viime Naikkarikäynnillä sanoivat jo että kolmen viikon päästä puhutaan sitten synnytysasiat läpi ja otetaan luultavasti lapisvesipunktio, miten tämä nyt näin pian jo tulee?!? :) Jotenkin vasta ruvennut konkretisoitumaan koko elämäntilanteen muutos ja nyt jo synnytetään pian. Kaksi viikkoa olisi vielä töitä, paljon kaikkea järkkäämistä on, mutta meneepähän nopeasti. Olen myös hakenut ja saanut doulan joka tulee toivottavasti mukaan synnytykseen. Haluan doulan lähinnä sen takia että jos synykyksessä tulee tilanne että vauvaaa joudutaan viemään tutkimuksiin tai muuten pois meidän vanhempien luota mies voi lähteä tulokaan kanssa mutta doula voi jäädä minun kanssa. Uskon että siinä tilanteessa helpottaa jos joku voi jäädä vierelle ja isä voi sitten hyvällä omatunnolla lähteä vauvan kanssa.

Vauvantarvikkeita ei olla vielä sen enempää hankittu, vaunut, turvakaukalo ja sänky löytyy sekä äityspakkaus ja serkulta saatu kassillinen vaatteita.  Luotan siihen että kunhan pääsen äitiyslomalle saadaan fiksattua loput asiat ;)

Mukavaa lauantaita kaikille!
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Snanna - Helmikuu 14, 2015, 18:16:41 ip
Mun kroppa tuntuu taas ihan vieraalta. Inskantarve sahaa päivästä toiseen ihan kummallisesti, onneksi on jo niin loppusuora, että voi ottaa tunti kerrallaan....

Nyt on jo parina päivänä ollut melko lupaavia kipeiden supistusten putkia, eilenkin 1,5 h ja parhaimmillaan 6 min välein. Sitten aina johonkin tyssää... Tosin tänään taisin selvittää, että mikä saa supparit loppumaan. Kun näitä kipeitä ilmaantuu, lähtee verensokeri jyrkkään laskuun! Ja kun vs on 4-5, loppuvat supparit kuin seinään. Nyt on supistellut tovin ja vs meinasi taas dyykata, kokeeksi makoilen nyt vaan suklaalevyn kanssa sohvalla ja koitan pitää sokerit välillä 5-7,5.

Tsemppiä kaikille! Oikein harmittaa kun kaikki on jo kotona valmista, nyt tekisi hyvää hypistellä pieniä vaatteita ja laittaa paikkoja kuntoon. Ehkä pitäisi järjestää vauvan ekat vaatteet uudestaan... ::)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: AN-NI - Helmikuu 14, 2015, 19:53:07 ip
Joo supistelun aikana ei saa tulla matalia jos tarkoitus on synnyttämään lähtee.
Matalat heikentää supistuksia, siksi synnytyksessä pyritään verensokeri pitään hitusen korkeammalla.
Lääkäri sitä sanoi viime raskaudessa, kun käynnistykseen menin sillon. Päivää aikaisemmin oli ollut kunnon supistukset ja 3,8 sai ne loppumaan, ainakin synnytystä nopeutti ku oli jo vähä auki vaikka käynnistys kestikin.
Käynnistyksessäkin monesti matalia niin se vaikutti kestoonkin.
Kyllä se vauva sieltä tulee, vaikka odottajan aika onkin pitkä :D
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tarkoitus - Helmikuu 14, 2015, 20:08:22 ip
Snanna, parempi että harjoittelee ja supistelee niin pehmittää sulle valmiiksi paikkoja ☺ Voihan olla, ettei matalilla ole mitään merkitystä supistusten loppumiseen?! Kroppa tekee kovasti töitä, kuluttaa myös sokereita ☺ Vauva on ihan kohta sylissä, sitten kaikki on vaan kaukaista muistoa😂
Mä en ole aiemmissa raskauksissa ollut näin voimaton, iha  suututtaa!!! Kesken 7 kilometrin kävelyn tuntui tässä taannoin että ei jaksa enää metriäkään omilla jaloilla kävellä 😦 Ei ole tyypillistä minulle, ei laisinkaan. Mutta ensi viikolla menen kyllä kahvakuulaan ja rvp:en ☺ Ja jaksan vaikka väkisin!
Jotain hyvääkin, kypsyttelen asennetta sterilisaatioon...haluan sen sektion yhteydessä. Olen niin toimenpidekammoinen että tarvitsen valmistautumista tähän projektiin.
Toinen positiivinen, pahoinvointi hellittänyt ☺☺☺☺  Voin juoda kahvia ja ateriaväli  pystyy nyt olemaan sen normaalin  verran.
Kohtu tuntuu napakkana tuolla "yli laitojen", lie tuo raukkaparka jo niin venynyt että on jo poksahtamaisillaan 😁 Joo eli siis se tuntuu häpyluun ja navan KESKIOSASSA!
Semmoista täällä tänään☺
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Snanna - Helmikuu 14, 2015, 23:42:44 ip
Oon ollu ihan "pehmeenä" jo viikkotolkulla, vauvan pääkin on kiinnittynyt jo aikoja sitten. Ei taas helpottanut yhtään kun eilen käyrillä kätilö huokaili, että miten paljon parempi nyt vaan olisi itse käynnistyä. >:( Siinä käyrähuoneessa on jotain maagista, siellä lopahtaa supistelu tyystin, vaikka vielä odotushuoneen puolella olisi kuinka supistellut.

Tää yritys meni ihan kiville, hypoille karahti vastoin kaikkea logiikkaa ja nyt jo pari tuntia liidellyt kympissä tolkuttomasta korjausinskamäärästä huolimatta. Juniorilla on selkeästi sokerihumala päällä kun yrittää potkia reittiä ulos kyljen kautta ja nyrkillä moukuttaa lantiota... Saa jo pienestä kantapäästä kiinni. :)

Parempi varmaan vaan käydä nukkumaan, vaikka viimeöinä unissa on seikkaillut viisikiloinen jättivauva ja ponnistelun seurauksena verta vuotavat silmät... Hitto kun omastakaan painosta ei voi päätellä mitään vauvan painon suhteen kun turvotus on kovin vaihtelevaa ja viimeinen puolentoista viikon takainen painoarvio oli +/- 200 g, mikä oli minusta vähän turhan laaja skaala. Tosin haluaisin uskoa vauvan olevan edelleen keskikäyrällä, vaikka suhteessa nyt on ollut pidempiä korkealiitoja kuin aiemmin. Mutta ei mitään hälyyttävää kuitenkaan. Kai...

Huomenna on uusi päivä. Jos tässä nyt tosissaan kävisi taktikoimaan, niin pelaisi vaan nopeilla hiilareilla (mehu) parhaan ennustettavuuden vuoksi. Tosin en taida liikaa toiveita ladata enää luomukäynnistymiseen, toivon vaan, että tilanne olisi kalvojen puhkaisua vaille valmis kun käynnistyspäivä koittaa.

Mitenköhän saisi oltua päivän murehtimatta?
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tarkoitus - Helmikuu 15, 2015, 09:37:28 ap
Pystyisitkö järjestämään päiväksi jotain "extraa"? Sulla ilmeisesti jaksamista on niin voisit lähteä vaikka likkakavereitten kanssa shoppailee, kahville, jonnekkin? Saattas hetkeksi viedä ajatuksia muualla ☺ Voi olla ihan peestä koko ehdotus mutta yritttäähän saa ☺
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Snanna - Helmikuu 15, 2015, 13:09:10 ip
Pystyisitkö järjestämään päiväksi jotain "extraa"? Sulla ilmeisesti jaksamista on niin voisit lähteä vaikka likkakavereitten kanssa shoppailee, kahville, jonnekkin? Saattas hetkeksi viedä ajatuksia muualla ☺ Voi olla ihan peestä koko ehdotus mutta yritttäähän saa ☺

Hyvä idea! Voisin houkutella jonkun huomiseksi pitkälle lounaalle!  :D Jotenkin on ihan jo arjesta irtaantunut ja maailman pyörii kodin ja sairaalan väliä. Kaikki ystävät ovat joko töissä tai kotona omien nyyttiensä kanssa.

Jotenkin vaan tuskastuttaa enemmän katsoa muiden vauva-arkea kun omakin vauvaperhearki on jo ihan hyppysissä. Eikä jotenkin keksi mitään puhuttavaa kun kuitenkin se käytäntö vauvan kanssa on vielä ihan vierasta ja kaikki paahtavat enemmän tai vähemmän hormonihöyryissä eteenpäin. ;D Voi niiden vinkkien määrää, joka on näiltä tuoreilta äideiltäkin jo ehtinyt kertyä... Ja kaikilla on vielä synnytysmuistot(/traumat) niin pinnassa, että vähän pitää valikoiden kuunnella. Toisen mielestä on luonnotonta synnyttää alakautta ja yksi hehkuttaa viiden tunnin lääkkeetöntä ensisynnytystä. Parempi vaan olla kuuntelematta liikoja ja turha mun on ottaa paineita omasta synnytyksestä tai lapsen koosta, joka tuntuu olevan nyt ainakin tässä omassa piirissä se "statusnumero".

Tänään menee koko päivä kyllä löhötessä. Inska ei vaan ottanut imeytyäkseen ja puolen yön jälkeen vaihdoin kaikki pumppukamat ja kolmeen asti sai vielä toisella silmällä sokereita kytätä ja säätää. Ilmeisesti turvotuksen laskiessa lähti yltäkylläiset korjausinskat liikenteeseen kudoksista ja viidestä asti on tullut hypoiltua. Ilmeisesti kun väsyttää tarpeeksi, ei tule ajateltua liikoja... Tärkeintä kuitenkin, että vauva liikkuu normisti ja tuntuu hyvinvoivalta. :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: AN-NI - Helmikuu 15, 2015, 13:10:30 ip
Hei, jos oot synnyttänyt naikkarilla niin

Millaisia on huoneet/montako äitiä yleensä huoneissa on?
Ootteko saaneet vierihoitoon vauvan heti synnyttyä naikkarilla?
Onko teitä kuunneltu/onko synnytyssuunnitelmaa noudatettu?
Onko synnytys erilisessä huoneessa vai mitenkä, ajattelin onko intiimi tapahtuma?


Entä miten saa isä/muut lapset/lapsi olla sairaalassa kun vauva on syntynyt?
Miten teillä on kotiutus, ootteko päässeet uudelleen synnyttäjänä vuorokauden jälkee vauvan kanssa kotii jos kaikki hyvin menny?

Olis hauska kuulla mielipiteitä, kun itse kuulemma synnyttämään pääsee naikkarille, itse olen JKL:ssä synnyttänyt esikoisen niin mietin kuinka eroo "isomman"kaupungin jutut.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Larla - Helmikuu 15, 2015, 21:36:11 ip
Synnytin nkl:lla 2010, joten en muista kaikkea ja remontti varmaan sotkee. Salit oli alakerrassa enkä muista kuulleeni muista huoneista juuri mitään. Naapurissa tuli kuitenkin ensin valmista ja salien välisen suihkun lorina kuului, kun toinen äiti kävi siellä, eipä haitannut. Synnytyksen jälkeen vauva rinnalle ja parin tunnin päästä pullomaidosta huolimatta sokeritippaan valvontaosastolle, joka on salien kanssa samassa kerroksessa. Itse osastolle ja silloin lapsi tuli kahden päivän päästä osastolle kanssani. Siellä sitten viivyttiinkin viikko täyteen valohoidossa. Itse olin ensin neljän sängyn huoneessa kahden muun äitin kanssa, joiden vauvat olivat myös muualla. Kun sain lapseni ylös pääsin kahden hengen huoneeseen, mutta taustallani saattoi olla merkitystä.

Isillä on pitempi vierailuaika ja sisaruksilla ja isovanhemmille muistaakseni tunti- kaksi päivässä. Toivotaan, ettei olis hirveää hulinaa eikä kaikkien bakteereita sekaisin.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Hipsuliina - Helmikuu 16, 2015, 12:42:19 ip
Vakuutusterveisiä!

Haettiin syntymättömälle vakuutusta Tapiolasta ja Pohjolasta ja molemmista myönnettiin. Ykköstä takana jo kohta 30 vuotta, ylipainoa ja silmämuutoksia.. Tilanne stabiili nyt silmien ja hobiksen suhteen, liekö se vaikuttanut tai oliko vaan hyvä päivä käsittelijällä. Pohjolaan ei tarvinut lähetellä mitään todistuksia tai papereita, kirjasin vain hakemukseen viimeisimmät hobikset ja lääkitykset. Ja antaa lupa lisätietojen kyselyyn hoitotaholta. Päätös tuli parissa päivässä. Nyt jään jännittämään korvauspuolen päätöstä tulevasta äippäpolikäynnistä, ensin siis tästä ekasta ja sitten niistä lukuisista tulevista, että korvaavatko. Olisi kyllä aivan huippua jos korvaisivat.. :o

Tsemppiä kaikille kanssaodottajille, aurinko paistaa ja kesä on kohta täällä!
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tuplamammako? - Helmikuu 17, 2015, 11:30:45 ap
Kävin viime torstaina neuvolassa. Pissis yhel plussal proteiinit, sokrut kolmel plussal, nilkat jo heti aamusta ihan turvoksissa samoiten melkein koko kroppa. Verenpaineet hyvät ni ei mitään jatkotoimenpiteitä. Vähän itelleen jäin paskan maku suuhun tost neuvola käynnistä. Onneksi huomenna jo äippäpoli käynti niin siel uudet "kokeet", ultra ja dmlekuri.. :)

vähän jännättää et miten pojat ovat kasvaneet ku viimeeks oli se 100g paino eroa..

Snanna meille kerrottiin ja varattiin sillo esikoisen kaa käynnistys aika kans viikon 36 käynnillä viikolle 38.

mitä mieltä olit leppis äippäpakkauksesta? Mekin haettiin torstaina pakkaus ja olihan siellä kaiken väristä ja näköstä. Sen makuupussin ja toppapuvun takia otettiin pakkaus ku on kaksi tulossa ja esikoiselta toiselle puku ja pussi.. kela tarjos kolmea pakkausta, mut en kokenut kovin tarpeelliseksi..  :D
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Kielo Orvokki - Helmikuu 17, 2015, 22:28:45 ip
Hihii! Tänään näytti raskaustesti plussaa!!! Homma on vielä niin alussa, että pitää varautua siihen, ettei ehkä kauaa kestä, mutta oon ihan innoissani silti! Aloin viikonloppuna kirjoittaa blogia, joka onkin nyt sitten edennyt aika nopein harppauksin :D
https://diabeetikonraskaus.wordpress.com/2015/02/17/plussa/
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Jossu82 - Helmikuu 18, 2015, 15:26:21 ip
Onnea Kielo Orvokki ja blogisi oli tosi mielenkiintoinen!☺

Taas voi olla onnellinen, kolmas raskaus ja kolmannen kerran päästy yli rv 37. Tänään, tasan rv 37, oli äitipoli käynti. Pikkuisen painoarvio jatkaa tasaisesti keskikäyrän alapuolella ollen nyt 2900 g. Toivottavasti arvio osuu edes lähelle oikeaa. Lauantaina taas käyrälle ja ensi viikon keskiviikkona (rv 38) sovittu käynnistykseen meno. Pitkä viikko vielä odotella tosi toimiin pääsemistä..
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Lumikukka - Helmikuu 18, 2015, 21:12:27 ip
Minäpä ilmottaudun kans tänne odottajien keskusteluun, kun tähän asti taustalla vaan lueskellu teijän muiden odotuksia!  :) mukava lueskella saman tyylisiä oloja ja tuntemuksia ku itellä, tuntuu välillä ettei näitä diabeetikoiden löpinöitä kukaan "terve" oikein ymmärrä.. Mitenpä voisikaan.

Odotan siis kolmatta lastani ja 34.vko menossa, eli ei kovin paljoa jälellä enää. Äpkl käynnit viikon välein (tänään viimeisin) ja kirjottelinkin tuonne jo aikaisemmin tuosta eniten mieltä tällä hetkellä askarruttavasta asiasta eli synnytys /sektio(??).
Takana kaksi sektiota, ensimmäinen synnytys käynnistyi itsekseen rv 37+4 ja päätyi hätäsektioon sydänäänien laskun vuoksi. Toinen sektio suunnitellusti 37+0.

Olosta sen verran että oispa ihanaa hehkuttaa että hyvin menee ja ihanaa kohta se syntyy, mutta todellisuudessa olotila tällä hetkellä ahdas, väsynyt, kyllästynyt ja ehkä vähä hermostunutkin.. Mutta ei auta, parempi yrittää vaan jaksaa pinnistellä vielä muutaman viikon verran. Sokereitten kans en ole koskaan ollut mikään kovin tarkka paitsi tietenkin raskausaikana tsempannut kovasti, nyt on se motivaatio taas meinannut karata johonki mittailujen ja syömisten kanssa.. Parempi repiä se jostain taas kun näin loppumetreillä mennään! (Kun vauva syntyy niin jään kyllä diabeteksesta hetkeksi niiiiin lomalle!!  :D )
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Mini - Helmikuu 19, 2015, 00:19:07 ap
Lumikukka: Tsemppiä loppurutistukseen! Täällä vasta alkumetreillä ja ilmoitin jo miehelle syöväni toivottavasti syksyllä kaikki mahdolliset herkut mitä mieli vaan tekee!  :D

Jokohan Snannalla on nyytti sylissä?  :-* Ja minne on kadonnut _Xenia?

Isot tsempit kaikille loppusuoralla oleville!  :-*
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Usvalintu - Helmikuu 19, 2015, 14:29:52 ip
Kielo Orvokille onnittelut plussasta😊

Jossu82:lle jaksamista odotteluun ja loppurutistukseen viikoksi vielä😊
Ja kaikille muillekin alku- sekä loppumetreillä oleville voimia ja jaksamista!

Itsellä ei kummempia, sokerit romahtelee ja jo valmiiksi matalalla oleva verenpaine romahtelee, mutta muuten kaikki mukavasti! Kunhan en nyt itse romaha, niin hyvä olisi :D
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Mini - Helmikuu 19, 2015, 18:14:35 ip
Itsellä ei kummempia, sokerit romahtelee ja jo valmiiksi matalalla oleva verenpaine romahtelee, mutta muuten kaikki mukavasti! Kunhan en nyt itse romaha, niin hyvä olisi :D

Sama täällä!  ;D Lisänä vielä migreeni joka kovasti jaksaa riivata!  :-\
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Nomparelli - Helmikuu 19, 2015, 21:05:06 ip
Täälläkin ilmoittautuu yksi raskauskremppainen :) Olen säästynyt aika paljolta tähän menessä, sokereiden kanssa taistelua tottakai on ollut vähän liikaa, mutta muilta "perinteisiltä" raskausvaivoilta olen onnekis säästynyt (koputan puuta!). Nyt on vaan ollut pari päivää ihan hemmetin kipeät jalat kävellessä. Tuntuu penikoilta, mutta kävin osteopaatilla joka sanoi että syy olisi kuona-aineet jotka kertyy pohkeisiin. Kehotti kävelemään, mutta mitenkäs kävelet kun sattuu niin saakelisti? ;) Tänään piti mennä vesijuoksemaan, mutta nukahdinkin sohvalle duunipäivän päätteeksi. Onneksi tässä on aina huominen tai viikonloppu jolloin voi käydä hallilla. Varsinaista turvotusta ei ole, joten ota nyt noista selvää.

Sokereiden suhteen ollaan taas uudessa tilanteessa, nyt pari päivää ollut älyttömän hyvät lukemat, pari hypoakin joista en kyllä ole nähnyt vilaustakaan pariin kuukauteen. Pari yötä sitten menin kyllä ihan koko yön hyporajalla, mutta jaksoin vaan juoda mehua enkä tankata sen enempää joten ehkä se oli syynä itsepintaiseen 3,6-3,7 lukemaan.  Onko kellään vielä jo rv 33 kieppeillä laskenut inskantarve? vai johtuuko tämä tosiaan vaan siitä että mulle tajuttiin neuvoa Lantuksen aamuannoksen jakamista kahteen pistokseen kun annoskoko on jo 50YK aamusta. Illasta olen tiputtanut yhden annoksen pois, voisin ehkä jopa tiputtaa toisenkin sillä kun päivä menee tasaisemmin niin yöllä pärjää vähemmällä.

Olen palannut taas Helsingissä jaettavaan Caresensin mittariin josta en tykkää ollenkaan. Sain dystävältä parin kuukauden satsin Accu-chekin liuskoja joilla menin hetken mutta nyt ne loppui ja jouduin palaamaan tähän Helsingin tarjoamaan mittariin. En luota tuon caresensin mittaustuloksiin silloin kun sokeri on yli 10, sillä se näyttää niin outoja lukemia omaan oloon verrattuna. Juteltiin tästä Naikkarin dhoitajan kanssa viime käynnillä eivätkä hekään (niinkuin ei omakaan dlääkäri ja hoitaja) ole tyytyväisiä tähän malliin. Mietityttää kyllä kun aina kaikessa mennään raha edellä, olen ajatellut kirjoittaa palautetta mittarista ylilääkärille kunhan työt loppuu. Töitä onkin enää ensi viikko jäljellä, tuntuu oudolta vaikka sijainen on ollut mun kanssa samoissa hommissa jo helmikuun alusta.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Leppis - Helmikuu 19, 2015, 21:08:51 ip
Ja minne on kadonnut _Xenia?

Samaa olen miettinyt.

Ollaan oltu tällä viikolla kahtena iltana perhevalmennuksessa, ensi viikolla vielä yksi kerta.
En oikein tiedä mitä mieltä koko valmennuksesta pitäisi olla. Moni asia tuntuu oudolta, kun ei kuulu perusterveiden kategoriaan. Jotenkin tosi ulkopuolinen olo. Sitten tekisi mieli kysyä vaikka mitä, mutta kun asia ei välttämättä koske ketään muuta kuin minua, niin olen sitten hiljaa. Mulla tuli mieleen tyhmä kysymys, eli onko diabeetikon maidossa paljon sokeria? Pitänee kysyä neuvolasta ensi kerralla.

Kahden viikon työputki päättyy huomisen jälkeen. Ihan kiva kun loppuu. On aika haastavaa välillä ollut tämän mahan kanssa. Mulla on yläselästä kipeytynyt sellainen kohta, mikä ei ole koskaan ollut jumissa. Luulen sen johtuvan siitä, että joudun olemaan ihmeellisessä etukumarassa, kun maha vie tilaa niin en pääse niin lähelle pöydän reunaa kuin pitäisi.
Sitten neljä viikkoa ansiosidonnaista ja sitten, jo sitten, alkaa äitiysvapaa. Mihin tämä aika menee?! Tänään on menossa 29+5.

Ensi viikolla on maanantaina labra ja keskiviikkona ultra ja d-lääkäri. Eiköhän viimeistään sunnuntaina ala taas ahdistamaan, että miten päin seiniä hobis ja kaikki muut arvot on.

Kaksi päivää on mennyt lähes ilman närästystä!!! Uskomatonta. Tosin nyt huolettaa, että kun tehokuuri loppuu vikon päästä, niin helvetti alkaa taas. Tällä viikolla olen uskaltanut syödä yhden appelsiininkin, enkä vain maissia ja porkkanaa ja kesäkurpitsaa. Se vähän närästi, mutta tosi vähän, kun vertaa mitä pelkkä vesikin teki toissa viikolla. Ihanaa syödä jotain tuoretta.

Kaikille tasapuolisesti voimia ja jaksamista!
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Hilja - Helmikuu 22, 2015, 09:48:24 ap
Hei kaikille,

Varovaisesti ilmoittaudun tänne kuumeilijoiden puolelta, ihan alkumetreillä mennään, viikkoja nyt 5+4. Pitkään olen juttujanne lukenut ja monet nimimerkit ovat tuttuja :)
Diabetestä olen sairastanut vuodesta -98, ikää itsellä pian 25 vuotta. Vauva on suunniteltu ja toivottu, plussa tuli reilun puolen vuoden yrittämisen jälkeen. Hobis oli paras koko sairastamishistorian aikana (6,6), kun viime viikolla mitattiin, tosin hypot ovat kyllä olleet nyt kiusana, perusinskan tarve laskenut viime päivinä kovasti. Olo on vielä yllättävän rento, parhaani yritän ja luotan lääketieteeseen ja tiheään seurantaan. Toivotaan, että kaikki menee hyvin tai ainakin riittävän hyvin!

Tsemppiä kaikille eri raskauden vaiheissa oleville! :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Snanna - Helmikuu 22, 2015, 10:42:00 ap
Meille syntyi tyttö kaavalla "hitaasti mutta varmasti"!

Käynnistellessä meni pari päivää ja siitä homma eteni luonnollisesti. Oma ja vauvan vointi pysyivät hyvänä kestosta huolimatta. Kokoarvio viskasi hieman, vauva oli reilu neljäkiloinen ja 52 cm pitkä. Ei kuitenkaan makrosominen. Nyt keräilemässä voimia sokeritipassa. Loppu hyvin, kaikki hyvin. :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Kaisa81 - Helmikuu 22, 2015, 11:59:50 ap
Snannalle paljon onnea tyttövauvasta :)

Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Neelia - Helmikuu 22, 2015, 13:16:01 ip
Snannalle onnea vauvasta ja Hiljalle plussasta!! :)

Täällä sokerit heittää häränpyllyä, inskantarve on selvästi nousussa... Ens perjantaina taas Naikkarille välituomiolle.

Tänään viikkoja 23+3, mihin tää aika juoksee?  :o
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Mini - Helmikuu 22, 2015, 16:14:10 ip
Hiljalle onnea plussasta vielä tännekkin puolelle!  :)

Ja Snannalle pikkuisten vauvatöppösten tuoksuiset onnittelut prinsessasta!  :-*

Neelia: Hyvin se välituomio menee! Hetken se aina vie saada tarve kuriin kun muuttuu! Ja joo, täällä taas tuntuu, että aika ihan matelee kun odottaa seuraavaa tuomiota ja Nt- ultraa. Viikot tuntuu matelevan siihen maagiseen 12rv:n!  ???
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Usvalintu - Helmikuu 22, 2015, 18:11:05 ip
Snanna; ihanaa, onnea teidän perheelle 😊

Täällä odotellaan rakenneultraa. Tuntuu todella pitkälle tää väli nt- ultran ja rakenneultran välillä.. Eikä vain tunnu, vaan onhan se oikeastikin pitkä väli!

Neelia, (ja muutkin Naikkarilla kävijät), tihentyykö käynnit tuon rakenneultran jälkeen niin, että Naikkarilla käydään kuukauden välein?
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Neelia - Helmikuu 22, 2015, 20:43:31 ip
Neelia, (ja muutkin Naikkarilla kävijät), tihentyykö käynnit tuon rakenneultran jälkeen niin, että Naikkarilla käydään kuukauden välein?
Näin mä oon ymmärtänyt. Ja näin ainakin mun kohalla on mennyt. Rakenneultrassa olin viikoilla 20+1 ja seuraavan ultran sain viikoille 24+1. Ja loppuvaiheissa kai vieläkin tiheämmin.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Kielo Orvokki - Helmikuu 22, 2015, 22:51:23 ip
Olen edelleen ihan innoissani plussauksesta ja huomaan selaavani netistä koko ajan lisää tietoa raskauden vaiheista ja vinkeistä. Osaisiko joku suositella hyviä kirjoja luettavaksi? Siis liittyen ihan yleisesti raskauteen ja/tai äidiksi/isäksi "kasvamiseen"?

Entä oletteko lukeneet jotain erityisen hyviä raskausblogeja?:)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Leppis - Helmikuu 22, 2015, 23:03:43 ip
Ihanaa! Paljon onnea Snanna ja perhe!!! :-*
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tarkoitus - Helmikuu 23, 2015, 09:20:43 ap
Onnea snanna 💖
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Leppis - Helmikuu 24, 2015, 14:32:05 ip
mitä mieltä olit leppis äippäpakkauksesta?

Toppahaalari on jotenkin valjun värinen, mutta täytyy sitten laittaa tenavalle värikäs pipo ja hanskat, että näkee jos putoaa pulkasta  ;) Mutta muuten tykkäsin. Netistä kun katselin kuvia joskus talvemmalla, niin pelkäsin retrohenkisten vaatteiden olevan vähän turhan retroja, mutta mun mielestä värit ja kuviot on kivoja. Olen valinnut kavereilta ja siskoltani paljon vaaleita vaatteita, koska sukupuolesta ei ole tietoa ja lisäksi saan pestyä samansävyidset samassa koneessa, niin toisaalta kiva että äitiyspakkauksen vaatteet on pääosin aika värikkäitä.

Eilen kävin labrassa ja huomenna on sekä ultra että d-lääkäri. Vielä ei ahdista. Olishan ne kai soittaneet jos labratulokset olisi ihan katastrofaaliset. Basaalia menee jo reilusti yli 30 ky ja varmaan huomenna taas lisätään jostain kohtaa. Ennen raskautta meni tosi harvoin edes koko vuorokaudessa basaali ja bolukset yhteensä yli 30 yksikön.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: ANZUKKA - Helmikuu 25, 2015, 08:24:19 ap
Snanna: ihanaa ja onnea mielettömästi!!! Mulla on olo ihan mahtava kun läheinen ystävä sai kans eilen pienen niin kun "saa elää lapsen syntymää jo nyt mukana" niin siitä menee ihan sekaisin :) onnea onnea...

Just kun kehuin et omat sokerit on ollut hyvät ja insuliinitarve nousee niin johan se kelkka kääntyy... kun ei mitään hajua paljon menee perusinskaa+ateriainskaa. Se vielä suhteutettuna liikuntaan... Onneks nyt pysytään edes suunnilleen 4-10 arvoissa niin oon iloinen jo tästä :0 viime viikolla alkanut turvotukset, saa nähdä pystynkö näitä pitkiä duunimatkoja paljon ajelemaan... Kuinka kauan. Ressaa (?) kun työ haittaa tätä sokerit: syö-liiku- menoa.

Rakenneultran jälkeen tihentyy käynnit aineski mulla. Noin kuukauden välein ultra+lääkäri. + diabeteshoitsu ja lääkäri 1.5kk ja 2-3kk välein päälle. Silmänpohjakuvatkin tuli, taustaretinopatia molemmissa silmissä mutta ei muutoksia enempikin kuviin. Ens viikolla neuvola ja ultra.

Aika kivoja juttuja uudessa äp-pakkauksessa, saa nähdä kumman saan kohta pääsee tilaamaan :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tarkoitus - Helmikuu 25, 2015, 09:10:10 ap
Jaahas, toissapäivänä alko kävelyn jälkeen supistella 😯 Kuopuksen kanssa kauppareissulla, rattaita työntäen n. 4 km aloin ihmetellä vatsakipua. Kotiin tullessa sitten helpotti. Illalla lähdin viemään ekaluokkalaisen sählyyn, jälleen kävellessä alkoi supistella. Kävelin sellaisen 45 minuuttia ja pysähdyksiä oli aika monta, supistusten tullessa. Kotiin tullessa oli käytävä sohvalle makaamaan ja supistelut jatkuivat vielä parisen tuntia. Sitten loppui. Eilen oli rauhallista niin kauan kunnes lähdin lasten kanssa päivällä ulox, samoin tein alkoi taas supistella. Viikothan kääntyy huomenna vasta viiteentoista. Toivottavasti nämä rauhottuvat ja pystyisin liikkumaan normaalisti.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: _Xenia - Helmikuu 26, 2015, 12:01:52 ip
Täällä ollaan- kiitos kysymästä <3.

Onnea Kielo Orvokki ja Hilja plussasta ja Snallalle ja muulle perheelle prinsessasta.

Mulla on ollut tässä kaikenmoista. 8.2 su illalla alkoi kauheat vatsakivut. Yöllä oli jo hirveitä kramppeja, joiden aikana olin ihan kaksinkerroin hien valuessa pitkin selkää. Mietin keskenmenoa, kohdunulkoista ja kaikkea mahdollista. Kolmen maissa yöllä päätin lähteä TYKSiin päivystykseen. Lääkäri oli ynseä, ultrasi ja totesi, että pieni on oikeassa paikassa ja sydän sykkii. Näin hänet ekan kerran. Sitten otettiin pissanäyte ja poissuljettiin virtsatietulehdus. Koska pissanäyte oli puhdas, minut lähetettiin kotiin. Seuraavan päivän olin kotona. Vatsa oli todella kipeä, mutta pahimmat krampit olivat ohi. Panadol auttoi yhtä paljon kuin näkkileipä niihin kipuihin. Maanantai-iltana krampit alkoivat uudelleen. Juoksin vessassa ja koitin selvitä kivuista. Joskus aamuyöllä, kun kävin taas vessassa tuli kirkasta verta ihan lorisemalla. Seuraavalla reissulla tuli (iso?) hyytymä. Olin niin kipeä ja väsynyt, että en oikein edes ymmärtänyt surra asiaa. Tai ehkä en ollut oikein vielä edes uskaltanut iloitakaan raskaudesta keskenmenon pelossa. En tiedä miksi, mutta jotenkin jälkikäteen ajatellen minusta tuntuu, että en ajatellut tai tuntenut mitään. Ehkä suru olisi tullut jälkikäteen. Tuolloin olin toki huolissani myös itsestäni ja valvomisen takia joka tavalla aivan loppu.

Aamulla soitin D-hoitajalle (olinpa looginen), joka neuvoi soittamaan neuvolaan. Neuvolasta varattiin lääkäriaika kahdeksi. Lääkäri oli erittäin ystävällinen, mutta hänellä ei ollut ultraa. Totesi vain katsoessaan, että huonolta näyttää. Pyysin kipujen vuoksi lähetteen Gynen päivystykeen ja sain. Halusin olla varma, että raskaus oli mennyt kesken, koska halusin toimivaa kipulääkettä, enkä uskaltanut sitä vielä ottaa. TYKSin päivystävä gyne oli jälleen yksi työhönsä kyllästynyt lääkäri. Selitti ylimielisellä äänellä, että raskaudessa on monenlaisia kipuja ja että vuoto voi olla keskenmeno tai mitä vain. "Ota nyt housut pois niin katsotaan." Lääkäri ehdotti, että hän avaisi kohdun suuta hieman, jotta veri pääsisi ulos. Saattaisi kuulemma auttaa kipuihin, kun paine kohdussa häviäisi. Kysyin vielä varmuudeksi lääkäriltä, että onko se nyt ihan varma, että raskaus on mennyt kesken. Tähän lääkäri vastasi hiemen tympeällä äänellä, että kyllä täällä on ihan kudosta näkyvissä. Pienen hetken päästä hän kuitenkin sanoi, että ultrataan nyt sitten ensin, että mitä siellä on. Hän ultrasi ja sanoi, että ei tämä ole keskeytynyt. Täällä on vahva syke. Olin aivan äimistynyt ja toki iloinenkin. Silti rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että eka ajatus oli, että ei hemmetti, mä en saa vieläkään kipulääkettä. Olin siinä kohtaa valvonut kipujen kanssa 2 vuorokautta.

Se mistä veri tuli, ei selvinnyt. Sanottiin, että se voi olla merkki alkavasta keskenmenosta. Minulta otettiin kuitenkin vihdoin(!) verikokeita, jonka jälkeen lähetettiin kotiin. Illalla kymmeneltä TYKSistä soitettiin, että sulla on tulehdusarvot korkealla ja että mun pitäisi mainita siitä aamulla äitipolilla (mulla sattui olemaan aika äitipolille / varhaisultraan). Äitipolilta mut passitettiin osastolle, jossa olin 3 päivää. Sain osastolla antibioottia ja kipulääkettä (piikkejä). Tunsin itseni aivan nistiksi, kun se tunne, kun kivut lakkasivat ja vaivuin uneen tuntui aivan taivaalliselta. Kipujen / tulehduksen syytä ei tiedetä. Epäiltiin umpisuolta, kohtua, munuaisia ja suolistoa. Nyt voin kuitenkin hyvin, joten ihan sama kai sitten mitä se oli. Hirveä pelko on persiissä, että miten tästä eteenpäin. Vessareissut oli alkuun tosi stressaavia, kun joka kerta pelkäsin veren tuloa. NP-ultra on vasta 18.3 ja aika tuntuu todella matelevan.Tekisi mieli hankkia Koti-doppleri, mutta en ole ihan varma saisinko sen kanssa itseni lopullisesti sekaisin, jos en sitten löytäisikään sykettä.

Sokerit on olleet aika hyvät. Sensori on toiminut hyvin. Hobis oli äitipolikäynnille laskenut ja oli nyt 7,4. Huomenna pitäisi lähteä ystävän kanssa Teneriffalle. Se hieman jännittää, mutta toivottavasti kaikki menee hyvin. Toisaalta tuntuu, että olen todellakin loman tarpeessa.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Neelia - Helmikuu 26, 2015, 16:55:29 ip
Hui _Xenia, onpa sulla ollut hurjat viimeiset viikot!  :o
Onneksi kaikki oli lopulta hyvin!! Ja peukut on täällä pystyssä että jatkokin sujuu hyvin ilman vastaavaa draamaa.
Mukavaa lomaa, olet todella lomasi ansainnut!! :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Leppis - Helmikuu 27, 2015, 13:02:47 ip
Hui! Onpa ollut pelottavat viikot Xenialla takana! Hyvää lomaa!
Mullahan oli syksyllä 3-4 viikkoa putkeen rusehtavaa vuotoa, joista toisella viikolla oli yhtenä aamuna ihan punaista ja isoja hyytymiä mukana. Se oli todella pelottavaa. Mutta kivut ei olleet kovin kummoisia. Mullahan syynä oli se, että istukka oli kohdunsuun päällä, ja kun se siinä pääsi liikkumaan, niin vuotoa tuli. Kohdun kasvaessa istukka siirtyi pois kohdunsuun päältä. Vessareissut pelotti todella pitkään. Toisinaan pelottaa välillä vieläkin.

Mulla oli keskiviikkona käynnit ultrassa ja sisätautipolila. D-hoitaja soitti pyynnöstäni labratulokset mulle etukäteen, että en olisi sitten ollut ihan pallo hukassa siellä ultrassa. Hobis oli tippunut reilusti ja oli tasan 7%! Yllättäen oli taas eri lääkäri kuin edellisellä kerralla. Painoarvio oli 2 kg. Kaikki muut mitat vastasi erinomaisesti viikkoja, eli 30+joitakin päiviä, mutta vyötärön ympärys vastasi viikkoa 34+joitakin päiviä. Se huoletti lääkäriä ja alkoi huolettaa minukin. Nyt mä pelkään, että lapsella on valtava pallomaha. Seuraava ultra on jo 9.3. Toivottavasti kyseessä oli vaan kasvupyrähdys tai huono mittaustulos, eikä mitään vakavaa. Mun mielestä kuva ruudulta oli tosi suttuinen.
Sisätutkimuskin tehtiin. Täytyy sanoa, että näillä viikoilla se oli varsin epämiellyttävä kokemus. Mutta nätisti on paikat kiinni.

Sisätautilääkäri totesi vain, että hobis on tullut hienosti alas, vähensi taas reilusti thyroksiinia ja määräsi d-vitamiiniruiskeen. Ei mitään kiinnostusta mihinkään kolmen viikon sensorikäppyröihin. Pääasia kun hobis oli alhaalla. Mun rautavarastot on ihan ylitäynnä. Lääkäri naureskeli, että varmaan olisi riittänyt yksi kerta sitä rautainfuusiota. Mä olen tuskaillut kuumuuden ja hikoilun kanssa, mutta thyroksiinia on mennyt ihan liikaa, niin osasyy on siinä. Tää ihmisen hormonaalinen toiminta on kyllä ihmeellistä. Ensin lisätään ja lisätään lääkkeitä ja sitten ruvetaankin vähentämään ja vähentämään. Istukka erittää hotain hormoonia, mikä vaikuttaa kuten thyroksiini, niin sen takia syön nappuloita vähemmän kuin ns. normaaliaikana. D-vitamiinia olen syönyt, mutta ilmeisesti se ei imeydy. Siitä syystä sain pistoksen olkavarteen.

Nyt mä yritän entisestään kiristää sokereita, että viikon päästä maanantaina ruudulta ei näkyisi mitään monsteria. Parhaani yritän, mutta en vaan kykene saamaan arvoja alemmas.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Jossu82 - Helmikuu 28, 2015, 12:49:34 ip
Meille syntyi maanantaina 23.2. niin syötävän suloinen pienimies!💙  Vauva syntyi raskausviikkojen ollessa 37+5, painoa oli 3440 g ja pituutta 50 cm. Pieni on hyvin sopusuhtainen.

Minulla oli viikko sitten lauantaina käyrä- ja virtauskontrolli. Kaikki oli kunnossa. Lääkäri halusi kuitenkin vielä käyräkontrollin maanantaille, kun käynnistykseen tulo oli sovittu keskiviikolle 25.2.
Maanantaina menin sitten käyrälle. Käyrä oli periaatteessa vaihteleva ja hyvä, mutta syketaso kuitenkin keskimäärin turhan korkea. Lääkäri pyysi tulemasn osastolle seurantaan, mutta itse kyseenalaistin seurannan kun käynnistys oli sovittu niin lähelle. Lääkäri totesi että ei välttämättä yöksi tarvi jäädä, mutta sovimme että haemme varmuuden vuoksi kamppeet kotoa. Emme kuitenkaan ehtineet edes sairaalan pääaulaan kun lääkäri soitti. Oli konsultoinut toista lääkäri ja käynnistäminen aloitettaisiin heti osastolle saavuttuani.

Haimme kamppeet kotoa ja järjestelimme isompien hoitoja. Osastolle saavuimme puolen päivän jälkeen, puoli yhden aikaan. Siitä heti käyrälle, joka pitää ottaa ennen cytoteciä. Käyrä vastaava kuin aamupäivällä. Ja sitten lääke kielen alle. Supistuksia alkoi tulla nopeasti ja suunnittelimme kahvilaan menoa ja muutenkin liikkumista. Päätimme kuitenkin, että lähdemme kahville vasta käyrän jälkeen, joka piti ottaa puoli tuntia lääkkeen otta isen jälkeen.
Kätilöharjoittelija tuli laittamaan käyrälle ja jäi siihen hetkeksi vierelle seuraamaan käyrää. Ihmetteli siinä ääneen et ottaako antura minun sykkeen vai putoaako vauvan sykkeet supistuksen jälkeen.. Itelläki alkoi huolestuttaa. Haki toisen kätilön paikalle, joka sitten hetken seurailtuaan totesi että vauvan syke tipahti muutaman supistuksen jälkeen hieman alle sataan ja vei käyrätulosteen lääkärille näytille. Ja hetkeä myöhemmin kätilöt ja lääkäri tuli ja ilmoitettiin että nyt lähdetään saliin puhkaisemaan kalvot. Mieski siinä järkyttyneenä kysyi että oottako nyt varmasti oikeassa huoneessa..

Saliin mentiin ja tarkoitus oli siis puhkaista kalvot jotta saadaan vauvalle pinni päähän ja jotain verkokeita otettua joista selviää vauvan vointi. Vauvan vointi todettiin hyväksi ja syketasokin alkoi pysymään normaalina. Siinä minä makasin synnytyspöydällä ja tärisin kuin haavan lehti, ei ollut oikein pää ehtinyt mukaan että tässä kohta oikeasti synnytetään, salista ei enää poistuta ilman vauvaa. Ja mullahan oli käynnistykseen tulo vasta keskiviikkona ja kaksi edellistäkin on syntynyt kolmantena käynnistyspäivänä..

Kalvot siis puhkaistiin klo 14.15. Onneksi olin luomusti avautunut kolme senttiä ja kalvot saatiin puhkaistua. Siitä alkoi pikkuhiljaa supistukset napakoitua ja niitä tuli 2-3 minuutin välein. Kolmen jälkeen joskus (ei muista tarkadti)hiki valui jo siihen malliin että sain ilokaasun avuksi. 16.45 lääkäri tuli laittaan minispinaalin. Ensimmäinen katosi mihin lie, toinen vei kivut täysin. Ei enää tietoakaan supistuksista. Ennen spinaalia olin ollu 6 senttiä auki. Siinä sitten odoteltiin ja kätilöt puhui käyvänsä syömässä ennen kuin aletaan tosihommiin... olin ihan et häh, ei kai sitä nyt vielä.. Kipuja ei tosiasn ollut ja soittelimpa siinä vielä puoli kuuden jälkeen pari puheluakin, 7 vuotiaalle tytöllemme soitin ja sanoin et toinen pikkuveikka saattaa pian tänään syntyä! 😁 Varttia vaille kuusi katsottiin taas kohdunsuun tilanne. Täysin auki kun kätilö jonku reunan pukkasi pois! Taas olin ihan monttu auki et nytkö jo. Siinä sitten kätilöt valmisteli paikat ponnistamiseen ja vauvan syntymään. Kuuden aikaan alettiin ponnistamaan, supistukset jo tuntui, mutta en ollut oikeasti kipeä. Jonku supistuksen jälkeen vauvan sykkeet taas tipahti ja lääkäri hälytettiin paikalle avustamaan imukupilla. Vauvalla oli napanuora kaulan ympärillä, siksi sykkeet tipahti. Mutta koin helpotuksena imukupilla avustamisen ja pieni poikamme näki päivän valon klo 18.20.

Sain vauvan hetkeksi rinnalle ja sitten hänet vietiin lastenlääkärin tarkastukseen viereiseen huoneeseen. Sai hetken lämpöä ja sitten hyvin kapaloituna tuotiin takaisin saliin. Ja vieressä on ollut siitä asti, kaikki oli hyvin ja sain heti vierihoitoon. Oma vointikin oli niin hyvä että en kaivannut yölepoa ilman vauvaa. 2 h synnytyksestä mitattiin ensimmäinen verensokeri, oli 2,2. Labran mittaamana 1,8. Mutta ruokailu pullosta nosti arvon normaaliksi. Yön seurattiin arvoja 3 tunnin välein ja l-pks:n normaalikäytännön mukaan kun  verensokerit neljällä peräkkäisellä mittauksella yli 3,0 niin seuranta lopetetaan. Ja seuranta lopetettiin tiistai aamuna klo 9. Myös lisämaidon antaminen loppui jo ensimmäisenä yönä klo 3 ja sen jälkeen ollaan pärjätty rintamaidolla. Bilirubiinitkaan ei ihme kyllä noussu, vaikka molemmat isommat ollu valohoidossa. Ja kun itse voin hyvin ja vauva oli tosi hyväkuntoinen niin kotiuduimmekin jo torstai aamuna, siis  ihan uskomatonta, vain 3 yötä sairaalassa ja kotia vauvan ollessa 2,5 vrk vanha!😊😊 Ja kaikki on mennyt kotonakin hyvin, niiiiiiiin ihana vauva!!
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Neelia - Helmikuu 28, 2015, 13:28:13 ip
Onnea Jossu koko perheelle pienestä prinssistä!! :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Leppis - Helmikuu 28, 2015, 19:28:36 ip
Onnea Jossu ja koko perhe!!!  :-*
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Mini - Maaliskuu 01, 2015, 13:48:32 ip
Paljon onnea Jossulle ja perheelle pienestä prinssistä!  :-*

Huh _Xenia mikä kertomus! Onneksi ei mennyt lääkäri availemaan kohdunsuuta yhtään! Nyt nautit lomasta ja masussa kasvavasta papusesta. Olet ne ansainnut!

Nt-ultraan vielä kaksi viikkoa aikaa, uhh, odottavan aika on pitkä. Eilen löysin kotona dopplerilla pikkuisen jyskytykset, oli aikamoinen fiilis!  :)  :-*
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Hipsuliina - Maaliskuu 01, 2015, 15:50:18 ip
 :) Paljon onnea Jossu ja ihana lukea yksityiskohtainen kertomus synnytyksestäsi. Lohduttavaa huomata, että elektiivinen sektio ei ole se ainoa ratkaisu saada mytty maailmaan.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Leppis - Maaliskuu 03, 2015, 20:08:24 ip
Täällä on vähän mieli maassa.

Sunnuntaina kävin äitiyspolilla, kun muutaman päivän oli iho kutissut jonkun verran ja la-su välinen yö oli ihan järkyttävää raapimista. Alat-arvo oli koholla, mutta sappiarvoa ei voida ottaa kuin paastoverestä. Kävin eilen aamusta labrassa ja tänään iltapäivällä lääkäri soitti. Sappiarvot on kuulema reippaasti koholla (en tiedä lukemaa), eli diagnoosina raskaushepatoosi. Lääkkeet kävin apteekista hakemassa ja huomenna aamusta menen lisätutkimuksiin.

Viimeviikon ultrassa ja sunnuntain päivystysreissulla verenpaineet oli vähän koholla. Eilen alkoi todella kova päänsärky, joka jatkuu kohtalaisena edelleen. Soitin tänään neuvolaan, jossa poikkesin iltapäivästä. Pissanäyte oli ok, mutta verenpaineet ihan järkyttävät. Yläpaine vaan 150, mutta alapaine 100. Että seuraillaan sitten niitäkin.

Alkaa olla henkinen jaksaminen aika nollassa. Huomisen jälkeen olen taas viisaampi, että miten edetään. Jos en vähään aikaan kirjoittele, niin sitten ne on ottaneet mut osastolle.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Neelia - Maaliskuu 03, 2015, 21:09:48 ip
Tsemppiä Leppis!  :-*
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Kielo Orvokki - Maaliskuu 04, 2015, 15:53:03 ip
Huh Xenia, kuulostaapa hurjalta mitä sulle tapahtunut! Mutta onneksi kuitenkaan keskenmenosta ei ollut kyse. Mua itseäni pelottaa myös kovasti keskenmenon riski ja voin kuvitella että tunteet on mennyt aika laidasta laitaan...

Ja onnea Jossu82!

Minua ajankohtaisesti ärsyttää tämä tylsä odotteluvaihe, eka neuvolakäynti on 3 viikon päästä ja eka käynti Naistenklinikalla (jolloin siis eka ultra ja en ole ihan varma mitä muuta) vasta 10.4... Jotenkin tuntuu välillä hassulta, että olenko edes oikeasti raskaana, kun raskausoireita ei kovin voimakkaina ole ja alkion olemassaoloa ei ole "virallisesti todistanut" mikään muu kuin kuukautisten poisjäänti ja positiivinen raskaustesti. No, ei kai tässä auta muu kuin kärsivällisyys...
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: AN-NI - Maaliskuu 04, 2015, 17:37:31 ip
Naistenklinikalla yleensä on sisäpoli eli diabeteslääkäri kanssa ainakin kolme kertaa raskaudenaikana.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Neelia - Maaliskuu 04, 2015, 17:59:59 ip
Mulla on tänään viikkoja 24+6 ja kertakaan en ole diabeteslääkäriä Naistenklinikalla nähnyt.
En kyllä koe tarvettakaan. Diabeteshoitajat ja ultranneet lääkärit mun sokereita on katsonut ja heidän ohjeiden mukaan muutokset on tehty.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Nomparelli - Maaliskuu 04, 2015, 21:33:44 ip
Onnea uusille perheenjäsenille!

Naikkarin dlääkäristä sen verran että olen kerran tavannut omasta pyynnöstä, muuten en olisi tavannut varmaan kertaakaan sillä automaattisesti ei käydä dlekurilla vaan vain dhoitaja + naist.taut.lääkäri hoitaa hommat. Hoitajat kuulemma konsultoivat kyllä viikottaisissa kokouksissa.

Olin eilen kontrollissa Naikkarilla ja tällä kertaaa menikin vähän kauemmin yhteensä. Muuten kerrat on olleet aika sujuvia, tällä kertaa jouduin käymään alaraajaultrassa Hartmanissa (jalat vihoitelleet jonkun aikaa) jonka jälkeen soittivat vielä ja pyysivät uudestaan käyrälle koska ensimmäinen käyrä ei ollut lääkärin mukaan ihan optimaalinen (vaikka dhoitaja oli eri mieltä). Olin nyt ekaa kertaa käyrällä ja viikkoja kasassa 35. Viikon päästä taas uusi käynti, vielä ei edes puhuttu kummemmin synnytyksestä vaikka olin ajatellut että se otetaan puheeksi. Pieni kasvupyrähdys oli tapahtunut, painoarvio n 2,8 kg mutta eivär suoraan puhuneet makrosomiasta vielä. Varmaan ensi viikko taas kertoo enemmän.

Inskantarve on yön aikana laskenut aika paljon, herään usein hypoon vaikka en pistä mitään illalle, mutta onneksi ne korkeimmat arvot ovat taittuneet ja nyt mennään taas alle kympin lukemissa päivätkin. Nuo aamuyön hypot vaan aiheuttaa päähän jomotusta, joten siinä mielessä kiva että äitiysloma alkoi tällä viikolla.

Onko täällä muuten joku jolla kokemusta ballonkikäynnistyksestä? Miten sillä on edennyt synnytys teidän kohdalla?

Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Lumikukka - Maaliskuu 05, 2015, 00:08:00 ap
Onnea ja tsemppiä kaiken keskelle, kenellä loppuajan tuskasuudet ja kenellä alun "epävarmuudet"! Luotetaan siihen että kaikki menee hyvin  :)

Itsekin täällä loppuajan tuskissa niin sanotusti, käynnistämisestä puhuttu kahden sektion jälkeen monen laista, nyt viimeisimmällä käynnillä lääkäri oli hyvinkin myönteinen ballonki käynnistykseen jos paikat ovat sen verran avautuneet että sen voi laittaa jne. Ja olihan siellä jotain jo tapahtunutkin!  ;D nyt vain odotellaan että lähteekö tämä itsekseen käyntiin kun viime yönä heräsin aivan tuskaiseen kipuun alavatsalla, verrattavissa synnytys supistuksiin, mutta niitä ei sitten ollut kauan ja sain nukkua loppu yön "kivuttomien" supistusten kanssa.
Mutta siis jos jollain tosiaan kokemusta ballonki käynnistyksestä nii minäkin kuulen mielelläni!!  :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Leppis - Maaliskuu 07, 2015, 20:51:39 ip
En mä vielä sinne osastolle joutunut, mutta olen ollut niin väsyksissä että en ole jaksanut kirjoitella. Keskiviikkona otettiin lisää labroja ja tutkittiin vauvaa ja minua. Oli kyllä henkisesti aivan järkyttävän rankka päivä. Heti kun menin ä-polille, niin tuntui että kaikki henkilökuntaan kuuluvat tiesi kuka olen, vaikka en ollut vielä ilmoittautumisessa nimeänikään kertonut. Ilmeisesti hepatooseja ei ihan kamalan usein diagnosoida siellä. Heti oltiin huolissaan voinnista ja jaksamisesta.
Tutkimuksen tehnyt lääkäri sanoi heti, kun pääsin huoneeseen, että varaudu sitten siihen että joudut osastole. Lopuksi lääkäri soitti toiselle lääkärille, ja tulivat siihen tulokseen, että voin vielä mennä kotiin. Lähinnä mun jaksamisesta oltin huolissaan, että jos pelottaa mennä kotiin, niin saa jäädä osastollekin. Päätin mennä kotiin ja tehdä liikelaskentaa kotisohvalla. Sitten kävin vielä ylävatsaultrassa sisätautilääkärillä, jotta selviäisi, onko mulla esim. sappikiviä tai muuta häikkää ylävatsassa. Meni siis puoli päivää sairaalassa.

Torstaina kävin neuvolassa, jossa kuunneltiin sykkeet ja eilen kävin vielä käyrillä ä-polilla. Ennen lähtöä hoitaja sanoi, että lääkäri haluaa vielä keskustella kanssani. Ajattelin sitten, että jotain on nyt vialla. Vauvan käyrät oli mainiot, mun supisteluista lääkäri oli lähinnä huolissaan. Yhden olin tuntenut käyrillä ollessa, muita en. Niitä oli ilmeisen paljon.
Sitten lääkäri kertoi ylävatsaultran tuloksista. Sappikiviä mulla ei ole, mutta mun maksassa on joku hyvänlaatuinen kasvain (sillä oli joku todella pitkä nimi, en muista mikä. Tiedot ei olleet vielä päivittyneet kanta.fihin). Sen aiheuttaa estrogeeni. Se on voinut olla jo pitkään, esim. e-pillerit voi aiheuttaa kyseisiä muutoksia. Jos se on ollut pitkään, niin raskauden aikana se on voinut laajentua ja aiheuttaa hepatoosin. Tai sitten se on tullut vasta raskauden aikana.
Mutta nyt seurataan labra-arvoja viikottain. Jos arvot pysyy samana tai putoaa, niin lääkitys toimii ja muuta seurantaa raskauden aikana ei tarvita. Synnytyksen jälkeen tehdään magneettikuvaus. Mutta jos arvot vaan nousee, niin maksa ainakin ultrataan raskauden aikana.

Yritän nyt olla stressaamatta. Lääkäri sanoi että se on hyvänlaatuinen ja labra-arvoja en tiedä kuin vasta maanantaina aamupäivästä. Siihen saakka syön lääkkeeni ja teen liikelaskentaa. Ja kutisen vaihtelevasti. Yöt on pahimpia, päivällä ei kutita juurikaan. Mutta päivällä sitten väsyttää, kun yöllä tulee raavittua. Onneksi voi ottaa päikkärit.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Ban - Maaliskuu 09, 2015, 07:42:11 ap
Heippa kaikille :)
Olen vielä hieman arka tänne kirjoittelemaan kaikkien huonosti päättyneiden raskauksieni takia (1 km ja 2 kemiallista. Yrityistä takana kohta 2v.)... Tänään kuitenkin viikkoja kasassa 6+3, vielä en näin pitkälle ole koskaan päässyt. Nyt kuitenkin pelot ja ahdistukset alkaa käydä niin sietämättömiksi, etten saa millään oltua. Mulla on varhaisultra 12.3, ja nämä päivät tuntuvat kestävän ikuisuuden!
Verensokerit aiheuttavat tällä hetkellä päänvaivaa, ja eilen olinkin ihan varma alkavasta keskenmenosta HIUKAN koholla olleiden sokereiden takia. Aikaisemmat keskenmenot ovat siis enteilleet aluksi korkeilla sokereilla, joita ei meinaa saada insuliinintykityksenkään jälkeen laskemaan. Kuinka paljon teillä muilla on on ollut alkuvaiheen heittelyitä? Kun kaikissa oppaissa sanotaan, että tässä vaiheessa pitäisi olla inskantarve laskussa?
Ja hyviä mielen rauhoitusvinkkejä otetaan vastaan!!
Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Neelia - Maaliskuu 09, 2015, 10:08:10 ap
Onnea plussasta Ban!! :)

Mulla ei ollut alkuraskaudessa inskantarpeen nousua, tai no viikon varmaan ennen plussaa mentiin korkeella. Kai, en muista enää.
Mulla siis alku meni kuten oppikirjoissa mutta muiden kokemuksia kuullessa ja lukiessa musta tuntuu että että kuulun selvään vähemmistöön. Mulla tosin vaikutti varmaan myös se järkky pahoinvointi, elin ekat viikot vedellä ja muutamalla mozzarella-pizzan palalla, ei siis ihme ettei inskaa tarvinnut kun ei mitään pystynyt syömäänkään.

Tsemppiä Ban, toivotaan parasta! Torstaina pääset kurkkimaan jo pientä vauvanalkua! ❤️
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: AN-NI - Maaliskuu 09, 2015, 16:56:18 ip
varovainen onnittelu  Ban sinulle, tiedän itsekin että aina ei mene niinkun haluaisi.
Meilläkin kesti niin (kummatkin yli vuoden)esikoisen saaminen, kun tämänkin maha-asukin aikaiseksi saaminen ja näiden välissä rypäleraskaus itsellä.
Minulla oli esikoisen aikana matalaa koko 9kk enintään 6 nousi, mutta tämä toinen raskaus on ollutkin korkeilla olemista alkuviikoista viikkoon 9 eli sokerit heitteli 10-20 väliä kokoajan, sitten oli 9-15 viikko matalaa ja taas mennään korkeilla 16 viikosta saakka, johon ei auta mitkään insuliinimäärät yms.

Tiedän tuon ahdistuksen, minulla on tässä raskaudessa  alussa, että meneekö kaikki nyt hyvin yms.
Rypäleraskauden jälkeen olin henkisesti kovilla niin tähän raskauteen vaikuttanut.
esikoisen aikana ei sannut pelätä yms asioita niin tässä kokoajan.

Minulle monet lääkärit sanoneet, että korkeat sokerit alkuraskaudessa on normaalia niinkun matalatkin.

Sen sanon, että yritä saada ajatukset muualle ja rentoutua niin aika menisi nopeemmin, ekat 12vk on aina epävarmoja.
tiedän vaikeaa on, mutta sekin voi auttaa sokerihin.

Tsemppiä sinulle! :)

Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Kielo Orvokki - Maaliskuu 09, 2015, 20:01:48 ip
Onnea Ban ja tsemppiä! Ne insuliinin tarpeen muutoksethan harvoin menee ihan "oppikirjojen mukaan" kenelläkään. Yritä ajatella positiivisesti, pääset jo nyt ultraan, kun moni muu (esim. minä :P) joutuu odottamaan sinne rv 10 jälkeen...

Hei, ajattelin täälläkin mainita, jos ei kaikki tiedä, että facebookissa on ryhmä "Ykköstyypin Diabetes Raskaus/Äitiys". Eli tulkaahan sinne myös :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: _Xenia - Maaliskuu 11, 2015, 23:27:51 ip
Onnea Jossulle ja perheelle prinssistä <3 ja Banille plussasta. Tsemppiä huomiseen ultraan. Toivottavasti siellä on kaikki hyvin.

Mulla oli/on alkuraskaudessa  korkeita sokereita, joista en oikein ole päässyt jyvälle, että mistä johtuvat. Yleisesti ottaen kuitenkin inskatarve laski ja hypojakin oli/on.

Mä kävin siellä ulkomaan lomalla ja täytyy sanoa, että aikamoista oli. Lennettiin sinne (Teneriffalle) perjantaina. Lauantai-iltana kierreltiin paikkaa, käytiin vähän ostoksilla ja syömässä. Mulle tuli yhdessä liikkeessä ihan selkeä hypo, johon minun olisi pitänyt heti reagoida. En tajua miten olin niin hölmö (35 D-vuoden jälkeen!?!), että jatkoin vaatteiden katselua. Sanoin kaverilleni, että täytyy kohta lähteä, mulla on sokerit alhaalla ja joisin mieluummin mehuni ulkona. Hetken päästä huomasin, että olo huononee edelleen. Kaivoin laukusta pillimehua (jota siellä aina pitäisi olla - 35 D-vuoden jälkeen!!!), kunnes muistin että ne jäi lentokentälle. Olin todellakin ollut niin typerä, että olin lähtenyt kaupungille kiertämään raskaana(!!) ilman mitään hypoevästä. Sanoin kaverille, että nyt mennään. Ostokset täytyy jättää tähän. Hän onneksi ymmärsi lähteä mukaani. Selitin hänelle, että nyt mulla on tosi huono olo ja että saattaisin mennä tilaan, jossa en enää  ymmärrä syödä (minulle on käynyt näin pari kertaa). Katso, että juon mehua. Kävelimme kauppaan ja minulla oli tosi huono ja ihan epätodellinen olo. Jalat ei tuntunut kantavan, en kuullut enkä nähnyt kunnolla saati ymmärtänyt mitä ystäväni tai kassa puhui. Pääsin kassalta ja join mehun ja söin suklaan, jotka olin jotenkin onnistunut maksamaan. Jos olisin ollut järjissäni, olisin juonut mehun jo kaupassa ja maksanut jälkikäteen, mutta siihen ei järki riittänyt.

Loppuillan puhaltelin ja voin hieman huonosti. Pää ei vieläkään tuntunut olevan yhteistyökykyinen. Toki pelästyinkin hirveästi, joten voi olla, että pää oli senkin takia ihan jäässä. Samalla myös soimasin itseäni aivan mielettömästä tyhmyydestä. Tosi hankala kertoa, miten pettynyt sitä voi olla itseensä. Yöllä alkoi ihan hirveä päänsärky, joka jatkui koko seuraavan päivän. Söin Panadolia, joka ei tähänkään vaivaan auttanut yhtään. Toisena yönä särky oli jo ihan kauhea. Aamulla pyysin ystävääni kysymään respasta, mistä löytäisimme lääkärin. Hän kysyi, sillä seurauksella, että puolen tunnin päästä lääkäri ja hoitaja saapuivat hotellihuoneeseen. Mittasivat sokerin ja totesivat sen olevan koholla (yli 200 ja oman mittarin lukema 13) aivan kuin en olisi ollut siitä tietoinen. Tekivät minulle jotain testejä (puhe, reaktio, ojennus, silmien liikeet) ja kertoivat, että he haluaisivat minun menevän sairaalaan, koska päänsärky oli niin kova ja poikkeuksellinen minulla. Ambulanssikyytiä ehdottivat, mutta taksilla menin, niin sain hieman aikaa pakata kamojani.

Sairaalassa meni sitten 3 päivää. He halusivat kuulemma varmistaa, että minulla ei ole mitään sisäistä verenvuotoa päässä. Sain toisen kerran jo 3 viikon sisään kipulääkettä suoneen. Siellä myös ultrattiin ja vauvalla kaikki oli hyvin. Lopulta todettiin sen olleen migreeniä. Sitä epäilin itsekin alusta asti. Ajattelin pahan hypon ja raskauden yhdistelmän laukaisseen sen. Googlasin, että joillakin raskaus altistaa migreenille. Minulla on pari kertaa, kauan sitten, ollut kova päänsärky (ei kyllä näin paha) hankalan hypon jälkeen.

Loppu hyvin kaikki hyvin, mutta aika moinen reissu oli taas. Diabeteksesta eivät olleet ihan kartalla. Ekana päivänä en saanut ruokaa (en ollut vielä osastolla) ja olin jo omat mehuni juonut, kun minulle tuli hypo. Olin odotanut lääkäriä yksin seurantahuoneessa monta tuntia. Lähdin hakemaan hoitajaa ja sanoin asiani. Hän kehoitti menemään takaisin huoneeseen - lääkäri kyllä tulisi kun ehtisi. Sanoin, että minä tarvitsen sokeria nyt, enkä voinut enää odottaa hetkeäkään. Hän vei minut ensiapuun, jota kautta olin sairaalana tullut. Esitin asiani minua hoitaneelle lääkärille, johon hän vastasi kysymyksellä: " eikö sinulla ole insuliinia mukanasi?" Katsoin häntä aivan epäuskoisena ja väänsin asian rautalangasta. Hän kehoitti minua menemään läheiseen kahvilaan ostamaan itselleni syötävää - heillä ei kuulemma ollut syötävää siellä. Minun oli pakko sanoa tosi tiukasti, että en mene enää mihinkään, minun oli saatava sokeria nyt heti. Kyllä sieltä sitten jotain sokeripusseja löytyi. En ole koskaan pitänyt itseäni kovin sairaana. Ehkä koska en muista elämää ennen D:tä. Nyt raskauden ja viimeisten viikkojen myötä olen tuntenut itseni välillä tosi sairaaksi, välillä onnettomaksi (kykenemättömäski huolehtimaan itsestäni) ja välillä ihan idiootiksi.

Meni hieman aiheen ohi - anteeksi. Halusin kertoa jollekulle, jonka uskon ymmärtävän. Toivottavasti tämä oli nyt sitten viimeinen sairaalaraporttini ennen synnytystä. Viikkoja nyt 11+4 ja np-ultra tulossa ensi viikon keskiviikkona. Odottavan aika on tosi pitkä.

Ihania kevätpäiviä ja mukavaa odotusta kaikille <3.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Ban - Maaliskuu 12, 2015, 13:47:33 ip
Arka kirjoittelija käy antamassa tilannepäivityksen, ja vetäytyy sitten odottelemaan vielä kaikkeen hiljaisuuteen :D
Ultrassa näkyi pieni kaveri, joka oli oikeassa paikassa ja oikean kokoinen. Kuukautisista lasketut viikot ja päivät heitti ainoastaan päivällä, eli nyt on menoillaan 6+5! Pieni sydänkin näytti sykkivän vimmattua vauhtia <3
Kiitos sokeritsempeistä ja vastauksista, mieli kummasti rauhoittuu kun saa asiat purettua ja kuulee muidenkin kokemuksia. Ei ole niin eriskummallinen olo itsellä.

Ihania ja aurinkoisia kevätpäiviä kaikille, ja tsemppiä odotuksiin! :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: iipis - Maaliskuu 17, 2015, 21:08:24 ip
Hei, ilmoittaudun minäkin varovasti tänne mukaan. Plussa tuli raskaustestistä reilu viikko sitten ja olen raskaana ensimmäistä kertaa, joten kaikki on uutta. Kohtauspaikan raskaus-osastoa olen seurannut enemmän tai vähemmän aktiivisesti vuoden tai parin ajan.

Hoitopaikassani ilmoitin reilu vuosi sitten ensimmäistä kertaa raskaushaaveista ja se johti sensorointilähetteeseen, joka taas johti pumppulähetteeseen. Hoitopaikka on siis prosessin aikana vaihtunut jo kahdesti ja jos raskaus  etenee, niin naikkari on sitten jo kolmas.

Hba oli tammikuussa 7,3% ja laskusuhdanteessa se on ollut viimeisen vuoden ajan. Virallisen raskausluvan lääkäriltä sain tammikuussa, kun lähete meni hyksistä naikkarille.

Ensimmäisen neuvola-ajan varasin tällä viikolla ja se on raskausviikolla 8. Vasta sitten neuvolasta  laittavat käynnin yhteydessä raskaudenseurannan lähetteen naikkarille, mikä minusta oli vähän ristiriidassa täältä lukemieni muiden kokemusten kanssa. Hoitopaikkani on siis Helsinki.

Verensokereissa testin plussa näkyy oudoilla illan/alkuyön korkeilla arvoilla. Ahdistaa, kun mittaa yli 15 arvoja ja klassisesti tietenkin sitten ylikorjaa ja sitten tulee hypo ja ja ja... vuoristorata on valmis. Viimeyönä uskalsin yli tuplata basaalin alkuyöntunneille ja säästyin tolta korkealta keskiyönjälkeen tosin aamuyöstä piti käydä tankkaamassa. Kuinka usein te mittaatte yön aikana sokereita ja onko muilla ollut tuollaista alkuyön korkeaa hetkeä ja oletteko paikantaneet sen jollekin tunnille vahviten (vertaa aamunkoitto klo4-6).

ihan kiva, että fb:ssä on ryhmä d-vauvakuumeilijoita varten, mutta tällä hetkellä minä en ainakaan vielä halua sinne osallistua, kun kaikki on niin epävarmaa. Siispä arvostan kovasti kaikkea vuosien aikana tänne kertynyttä tietoa ja ihmisä, jotka jaksavat jakaa kokemuksiaan ja kirjoittaa.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Neelia - Maaliskuu 17, 2015, 22:47:37 ip
Onnea plussasta iipis!  :)

Voithan sä olla Naikkarille yhteydessä jo vaikka ei sitä lähetettä vielä ole sinne laitettu. D-kätilöihin saa helposti yhteyden joko puhelimitse tai sähköpostilla. Jos haluat niin laita vaikka mulle viestiä niin laitan sulle numeron ja osoitteen.

Ban:lle onnea loistavista ultrauutisista!  :-* Muistan niin hyvin tuon tunteen!!

Hui _Xenia tuota sun lomareissua!  :o Ei siis mennyt ihan niinkuin strömsössä, harmittaa sun puolesta että kauan odotettu loma sai tuommoisen käänteen. Toivottavasti nyt  sullaolisi kaikki vastoinkäymiset tän raskauden myötä koettu ja loppu menisi ilman huolia ja murheita!

En muista koskaan oon viimeks omia kuulumisia tänne kirjoittanut. Pari viikkoa sitten käytiin taas ultrassa, rv 24+1 painoarvio oli 800g. Isosta vauvasta jatkuvasti kaikki puhuu mutta mitä nyt olen d-kavereita jututtanut niin ihan samoissa painoarvioissa mennään. Lisäksi kaikki mainitsee että on erittäin vilkas ja liikkuvainen sikiö ja sen takia mittaaminen on vaikeaa... Lapsivettä on runsaasti, kuten meillä useasti. Maha onkin jo iso. Tai ainakin isompi kuin kuukausi sitten... ;)

Masuasukilla siis kaikki hyvin. Iskantarve on nyt viimeisten viikkojen aikana selvästi noussut, pitkävaikutteista saa nostaa muutaman päivän välein. Mutta sitähän tää on. Tänään viikkoja 26+5, ihan hurjaa miten tää aika juoksee!

Sen lisäksi että meillä on kaikki hyvin, sain viikko sitten häkellyttävän sähköpostin. Minua kysyttiin haastateltavaksi Diabetestutkimussäätiön vuosikertomukseen! Siis mua!  :o Suostuin tietenkin, ei tullut mieleenkään kieltäytyä kunniasta, vaikka pitikin pari päivää sulatella uutista ennen vastausta ja lukea sähköpostia uudestaan kerta toisensa jälkeen. Ja nyt tietty hirvittää jo valmiiksi että miten mä osaan mitään vastata...  ;D
Haastatteluun on onneksi vielä joku viikko aikaa, täytyy jotenkin kyllä valmistautua ennen sitä. Tulevat siis meille kotiin, täytyy itse marssia kampaajalle ja kosmetologille ja pistää mies moppaamaan kämppä sillä aikaa...  ;D.Tuun viimeistään sen haastattelun jälkeen kertomaan että miten meni.

Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille!!  :-*
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Usvalintu - Maaliskuu 18, 2015, 18:11:54 ip
Heippa!

Onnittelut kaikille plussanneille  :)

Täällä kaikki mukavasti, flunssa tosin vaivaa kolmatta viikkoa, mutta paranemaan päin kuitenkin. Rakenneultra kolkuttelee jo ihan ovella, ja nyt jopa tuntuu, että viikot menee suht nopeaan  :)

Mikähän mahtaa olla Leppiksen vointi?
Entä mitä kuuluu Minille, Diiballe, Tarkoitukselle ym?

Kivoja kuulumisia sulla Neelia ja tsemppiä haastatteluun sitten kun se koittaa  :D

Aurinkoisia päiviä kaikille  :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: _Xenia - Maaliskuu 18, 2015, 19:41:03 ip
Onnea iipis plussasta!

Mä kävin tänään np-ultrassa ja masussa kaikki tuntui olevan hyvin. Pieni siellä heilutteli ja teki kuperkeikkaa. Niskaturvotus oli 1,8 ja se on kuulemma alle riskirajan. Tänään kun kävelin TYKSistä autolle, niin tuntui, että aurinko paistaa suoraan sydämeen. Oivalsin, että ensimmäisen kerran raskauden aikana uskalsin aidosti ja koko sydämestäni iloita tästä. Ainakin suurimmat huolet ja pelot jäivät äippäpolille. Olin etukäteen päättänyt, että jos tämän päiväinen menee hyvin, niin käyn ostamassa vauvalle vanhan kehdon. Olin kuolannut sitä netistä jo monta viikkoa. Ja nyt siis hain sen ja se on aivan ihana.

Edellisyönä näin unta, että katselin sivusta, miten sain heti syntymän jälkeen vauvan syliini. Unessa katsoin tapahtumaa ja ajattelin, että tämänhän meni ihanasti. Ajattelin, että ok, pumpun kanssa saan näemmä sokerit niin hyviksi, että saan pitää vauvan heti luonani eikä sitä viedäkään sokeritippaan. Tänään olen unen innoittamana miettinyt, että pitäisikö minun ottaa hyvä d-ystäväni synnytykseen mukaan. Hänen tehtävänään olisi ainoastaan säädellä mun sokereita. Sensorin, pumpun ja sokeritipan ansiosta voisi päästä melko hyviin lukuihin... vai kuvittelenko vain?!?! No synnytykseen on vielä aikaa, joten ehdin asiaa vielä pohtia. Ketä teillä on synnytyksen aikana huolehtinut sokereista? Hypon kourissa on varmasti ikävä synnyttää, mutta voisiko siinä pitää sokereita tosi matalalla? Mitenköhän synnytys ylipäätään vaikuttaa sokereihin? Taidan mennä hieman asioiden edelle :-D.

Teneriffan matkan sairaalareissun ansiosta pääsin tänään antamaan myös MRSA-näytteet. Huomenna uusiksi. Kovin odotan hyviä tuloksia sieltä.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Usvalintu - Maaliskuu 18, 2015, 20:38:05 ip
Ihania np-ultrakuulumisia _Xenia kaikkien vastoinkäymisiesi jälkeen  :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Kaisa81 - Maaliskuu 19, 2015, 00:53:08 ap
Mulla huolehti mies verensokereista synnytyksen aikana. Mulla oli tosi pieni insuliinin tarve loppuraskaudessa ja synnytyspäivänä aamun Levemir jäi kokonaan pistämättä. Synnytyksen aikana verensokerit oli koko ajan n. 10, mikä on mun mielestä ihan hyvä. Hypossa olisi ollut kyllä ihan kamala joutua synnyttämään. Ja vauvan verensokerit oli myös koko ajan hyvät. Synnytyksen jälkeen sain vauvan heti rinnalle ja siellä pysyi tiiviissä ihokontaktissa iltaan asti. Koko sairaalassaoloajan olin vauvan kanssa. Missään vaiheessa vauva ei ollut sokeritipassa.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Hilja - Maaliskuu 19, 2015, 10:03:51 ap
Heippa pitkästä aikaa!

Juttujanne olen aktiivisesti lukenut, mutta oma kirjoittelu jäänyt. Ensin paljon onnea uusista perheenjäsenistä ja uusista plussista! Meillä taidetaan mennä aika samoilla viikoilla ja samoissa tunnelmissa ainakin Banin ja Kielo-Orvokin kanssa, täällä tänään viikkoja 9+1 ja laskettu aika 21.10. Iipiksen fiiliksiin voin myös hyvin samaistua! Aika jännä tosiaan, että äitipolille lähettämisen käytännöt vaihtelevat, minun käskettiin soittaa raskaustestin näytettyä positiivista diabetespolille, josta sain heti lähetteen äitipolille ja neuvolan varasin sitten erikseen. Ihana lukea _Xenia viimeisin kirjoitukseksi, rankkojen kokemustan jälkeen olet kyllä onnellisen fiiliksen ansainnut :)

Minä kävin ekan äitipolikäynnin vajaa pari viikkoa sitten, kun viikkoja oli 7+6. Syke näkyi ja vauva löytyi sieltä mistä pitikin :) Hobis oli 6,7 ja olin siihen ihan tyytyväinen. Perusinskan tarve on laskenut ja hypoja on ollut liikaa, mistä on sitten seurannut vuoristorataa. Diabeteskätilöstä ja sisätautilääkäristä jäi ihan ok fiilis, ei tullut moitteita, mutta ei kyllä mitään erityisen hyviä vinkkejäkään. Melkein parhaan avun sokerien kanssa olen saanut tältä palstalta. Neuvolassa käytiin myös ensikäynnillä viikoilla 6+6, missä diabetekseen ei otettukaan mitään kantaa, mutta ihan mukava oli saada välillä jutella raskausajatuksista ilman diabeteksen tuomaa lisää :)

Minua on vaivannut kova raskauspahoinvointi on oksentelu viikolta 6 alkaen. Tämä on tuonut mukavan lisäongelman verensokereihin, kun ei uskalla pistää ennen kuin on varma, että ruoka pysyy sisällä ja syö sitä mitä sattuu tekemään mieli/pysymään sisällä tosi epäsäännöllisesti. Maanantaina olin jo sen verran voimaton, että kävin lääkärissä, joka kirjoitti tämän viikon sairaslomaa. Hyvä niin, en mitenkään pystyisi nyt olemaan töissä/koulussa, kun istuminenkin tuntuu ylivoimaiselta. Peukut pystyyn, että tämä ei kestä koko raskautta. Mieli on ollut alkuraskauden sokerien suhteen yllättävän rauhallinen, mutta ehkä oksentelu ja voimattomuus ovat nyt saaneet pelot heräämään, kun sokerit eivät ole olleet niin hyviä kuin toivoisin vaan heittelyä on. Toivottavasti vauvalla kaikki hyvin. Eniten pelkään jotain kamalaa epämuodostumaa, joka huomataan sitten vasta rakenneultrassa. Vaikea iloita kunnolla ennen kuin se on ohi. Toisaalta olisi surullista jos puolet raskaudesta menisi piruja seinille maalaillessa.

Tulipas tekstiä :) Seuraava äitipoli pääsiäisen jälkeen ja siitä viikon päästä np-ultra. Ihania kevätpäiviä ja tsemppiä kaikille!!Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Mini - Maaliskuu 19, 2015, 13:28:55 ip
Onnea kaikille plussanneille!  :)

Me käytiin maanantaina Nt-ultrassa. Pieni oli kasvanut hyvin, vastasi viikkoja ja touhusi niin, että lääkäriäkin nauratti!  :D Toistaiseksi kaikki siis hyvin ja nt 0.9.
Seuraava kontrolli sitten rakenne UÄ:n yhteydessä ja hobakin oli tippunut jo seiskan puolelle!  ::)

Unohdin polilla kysyä, joko foolihapon sai vähentää? Osaisko täällä joku neuvoa? Muistelisin, että sanottiin, että rv 12 jälkeen ei tartte enää sitä mega annosta?

Ihanaa kun kaikilla täällä hyviä uutisia!  :) Neelialle tsemppiä haastatteluun! Ja _Xenialle toivon nyt vähän rauhaisampia viikkoja! Ja ihana tunne tuli, kun Usvis muisti ja kyseli kuulumisia!  :-*

Aurinkoisia kevät päiviä ihan jokaiselle!  :-*
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Kaisa81 - Maaliskuu 19, 2015, 16:46:24 ip
Mulle sanottiin, että foolihapon saa lopettaa rv 12 jälkeen ja niin sitten tein. Monivitamiineista kyllä sain vielä senkin jälkeen vähän foolihappoa.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Usvalintu - Maaliskuu 19, 2015, 18:15:17 ip
Mini  :-* Ihania kuulumisia sullakin!

Onnea hoban tiputuksesta, siitä se pikkuhiljaa hilautuu alemmas  :)
Mulle sanottiin foolihaposta, että viikon 12 jälkeen sopiva annos on 1mg/pvä. Foolihappoa on tosiaan noissa raskaudenajan monivitamiineissa, ei kuitenkaan tuota 1mg:aa.

Ihanaa odotusaikaa kaikille  :-*
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: _Xenia - Maaliskuu 20, 2015, 00:14:37 ap
Voi kiitos kaikille kauniista ajatuksista <3. Vastamäet kuitenkin tuntuvat jatkuvan tämän raskauden kanssa :-/. Hoitaja soitti tänään äitipolilta ja kertoi, että trisomiaseulassa mulla oli ollut korkeat riskiluvut. Minulle tarjottiin mahdollisuutta istukkatutkimukseen tai lapsivesipuktioon (muistaakseni tuon nimisiin tukimuksiin). Ensin mainitun tutkimuksen sain jo ensi viikolle ja valitsin miettimättä sen. Riskiluku oli siis 1:62 (suurempi kuin 1:250 on jo kohonnut riski). NT oli 1,8 ja sen sanottiin olevan normaali. Sen ei siis kai olisi pitänyt nostaa tuota riskilukua. Sitten siihen vaikuttaa ne otetut veriarvot ja ikä. Minulla on tietysti ikää jo 40, joten se ainakin on sitä nostanut. Joku kysyi, että mahtaako Diabetes nostaa tuota riskilukua. En osannut vastata. Sitä kuulemma kysyttiin siinä verikokeen yhteydessä täytettävässä lomakkeessa. En muista. Osaako joku sanoa tuosta jotain.

Mä en yhtään olisi jaksanut enää murehtiä mitään, mutta nyt on taas vaikea olla murehtimattakaan. Ymmärrän toki, että 62 syntyvästä lapsesta vain yhdellä on trisomia (näillä riskiluvuilla). Paljon todennäköisempää siis on, että kaikki on hyvin. Silti - mä haluisin huutaa, raivota ja kiukutella jollekin tätä super ikävää oloa. Ei vaan taida sekään auttaa. Toisaalta - mulla on jotenkin ihan merkillisen luottavainen ja vahva olo siitä, että kaikki olisi hyvin. Jokin osa minua vain pelkää luottaa tuohon "oloon".

Maanantaina siis TYKSiin - jälleen kerran...

En nyt yhtään jotenkin jaksanut keskittyä muiden kuulumisiin. Hyvää kai kaikille kuului ja niistä oli kiva lukea. Keskityn toisen kerran sitten vähemmän omaan napaan.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: iipis - Maaliskuu 20, 2015, 10:44:05 ap
Voi sentään _Xenia, onpa ikävä kuulla! Luin sun edellisen viestin ja olin tosi huojentunut (aina kiva lukea hyviä uutisia, siitä saa toivoa itselleekin). Ja nyt tällainen, heti kun vähän ehti huokaista. Tsemppiä paljon!

Itse olen siis ollut kyllä yhteydessä Naistenklinikkaan spostitse mutta kertaakaan en ole vielä käynyt. Ilmeisesti monet ovat käyneet siellä raskauden suunnitteluvaiheessa. Minä kävin vain verikokeissa ja lähetin sokeriseurannan ja sillä sitten sanottiin, että kerro kun tulee plussa, niin jatketaan sitten. Ja nyt vihdoin sain neuvolan puolella asian myös perille eli että lähettävät raskauden seuranta lähetteen Naistenklinikalle. Todella outoa, että samassa terveydenhoitopiirissä nämä menevät näin erilailla.

Mulla on edelleen ongelmia yön verensokerieden kanssa. Tuntuu, että ei ehdi nukkua, kun pitää vain mitata/syödä/bolustaa. Eli yön annokset ei tällä hetkellä osu yhtään kohdilleen. Onneksi pari yötä meni vähän paremmin, niin sain hieman nukuttuakin. Mutta ehkä se tästä.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Leppis - Maaliskuu 21, 2015, 11:13:38 ap
Nyt tulee erittäin pikainen päivitys  :)

Meille syntyi poika kiireellisellä sektiolla ke 11.3. klo 3.19. Pituutta 48,5 cm ja painoa 3010 g. Ja viikkojahan oli kasassa vasta 32+4.
9-11.3. oli sen verran tapahtumarikasta aikaa, että kirjoittelen paremmalla ajalla uudestaan. Siihen ei ihan pari riviä riitä...

Pieni mies on keskolassa ja voi jo erinomaisesti. Meikäläisen kuntokin kohenee päivä päivältä. Olen ollut jo kolme yötä kotona, mutta päivät menee tiiviisti keskolassa. Nyt ollaaan jo pari kertaa kokeiltu rinnalla oloa samaan aikaan iltapäivästä, jolloin kaveri on virkeimmillään, joten lähden taas kohta kohti sairaalaa.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Usvalintu - Maaliskuu 21, 2015, 11:48:48 ap
Leppis, sydämelliset onnittelut teidän perheelle  :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Neelia - Maaliskuu 21, 2015, 14:20:07 ip
Onnea Leppis koko perheelle pienestä prinssistä!!  :-*
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tuplamammako? - Maaliskuu 21, 2015, 16:13:37 ip
Onnittelut Leppikselle.

Meillä tänään rv35. Keskiviikkona käytiin äippäpolilla ja lekuri päättikin siirtää sektion rv36 rv38 koska ei ole mitään hälyttävää masuasukeilla. Ihmetteli suuresti että miksi edes toinen lääkäri on suunnitellut melkein koko raskauden sektiota jo rv36:lle. Pojilla oli painoarviossa 2500g ja 2700g eli hyvin ovat ravintoa saaneet. Itse olisin ollut enemmän ku valmis jo luopumaan vatsasta ja saamaan pojat syliin, mutta näillä mennään.

Nyt on insuliinin tarve hieman ruvennut mulla vähenttymään. Foolihaposta sen verran että täällä ei ole puhuttu mitään koko foolihaposta. Mikä on sinäänsä todella outoa.

Auringon paistetta ja kevättä rintään kaikille kanssa odottajille.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Kaisa81 - Maaliskuu 21, 2015, 21:45:30 ip
Onnittelut Leppikselle pienestä pojasta ja oikein mukavaa ja keväistä vauva-arkea koko perheelle! :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Mini - Maaliskuu 21, 2015, 22:49:55 ip
Paljon onnea Leppikselle!  :-*
Jännityksellä odotan sun tarkempaa kertomusta, tärkeintä että kaikki on  hyvin!

Sain vastauksen foolihappo asiaan, ohjeistus oli niinkuin muistinkin, perus mama monivitamiinin lisä riittää jatkossa. Ei tarvitse siis enää ottaa d-lisää!  :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: _Xenia - Maaliskuu 22, 2015, 00:33:13 ap
Onnea Leppis pienestä miehestä! Minäkin mielenkiinnolla odotan tarkempaa raporttiasi.

Minä laskin tuon trisomia riskin. Saamani riskiluku 1:62 kuulosti tosi korkealta, mutta kun muutin sen prosenteiksi, niin siinähän onkin "vain" 1,61 % todennäiköisyys. Todennäköisyys, että lapsi on terve, on siis 98,39 %. Noin laskettuna tuntuu paljon pienemmältä luvulta. Minä hölmöyttäni vertasi tuota saamaani lukua muiden lukuihin, joita olin kuullut (1:500 - 1:5000). Niihin verrattuna se tuntui hirveän suurelta ja tietysti onkin sitä. Jotenkin minusta tuntuu oudon luottavaiselta, että kaikki on hyvin. Suuri toiveeni nyt olisi, että istukkanäytteen ottaminen onnistuisi maanantaina. Olisi kiva saada asiasta varmuus mahdollisimman pian.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: _Xenia - Maaliskuu 23, 2015, 11:49:13 ap
Jonkinlaiset istukkanäytteet saatiin otettua. Mainitsivat, että pienet, mutta toivottavasti riittävät. Jos hyvin menee, niin saan tulokset reilussa viikossa. Jos menee jatkoviljelyyn, niin tuloksiin menee 3  viikkoa. Nyt istun peukut pystyssä ja varpaat ristissä, että saisin hyvät tulokset ja mahdollisimman nopeasti. Odottavan aika tuntuu oitkältä. Mulla on kyllä vieläkin yllättävän rauhallinen olo. Keskityn tuohon 98,39 prosentin ajatteluun.

Mukavaa alkanutta viikkoa muillekin.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tarkoitus - Maaliskuu 23, 2015, 13:59:40 ip
Ensiksikin onnea kaikille vauvautuneille 💖
Omista kuulumisista sen verran että viikkoja nyt kasassa 18+4. Maha kasvaa kasvamistaan ja vatsan päältä tunnen vauvelin 😄 Viikkoihin nähden mulla on tosi iso maha, saman kokinen kuin joillan 30 viikoila. Kenkiä en saa enää sidottua kiinni vaan tarvitsen apua, hemmetti. Käveleminen on työlästä, alaselkä, lonkat ja alavatsa väsyy nopeaa ja pissahätä tulee sen 15 minuutin välein. Silti oöen tehnyt kävelulenkkej
 Koska ne ovat edellen minun henkireikä 😊 Mieliala on kohentunut ensimmäisestä kolmanneksesta ja nyt on jo ihanaa nauttia vauvasta ja raskaudesta.
Mielihaluina on puolukat ja punajuuri, chilitonnikala ja siemenet sekä pähkinät.
Verensokerit on ollut suhteellisen hyvällä tasolla, yksittäisiä korkeita on todell harvoin, hypoja useinkin mutta ovat selätettäviä. Verenpaineet vieläkin matalahkoja, pääsääntöisesti 90-110/50-60. Albetolia menee se 100 mgx2. Sitä on lupa vähentää jopa niin että ottaisin 50 mg pelkästään aamulla.
Ensi viikolla olisi rakenneultra, pelotttaa että onko kaikki kunnossa vauvalla...myös tulevat viikot pelottavat ajoittain, liittyen edellisiin kokemuksiin raskauksien nopeista päätymisistä. Yksi ainoa mutta iso toive elää, saada vauva terveenä ja elävänä maailmaan.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Kielo Orvokki - Maaliskuu 24, 2015, 16:02:17 ip
Iipis, itse kävin Naistenklinikalla suunnittelukäynnillä, mutta samoin silti sieltä sanottiin, että pyydä uusi lähete sitten kun olet raskaana. Ja mullakin eka käynti siellä on vasta raskausviikolla 11, sitä ennen vain puhelin ja sähköpostiyhteys tarvittaessa.

Onnea Leppis, ihanaa!!

Ja _Xenia, toi todennäköisyyshän on ihan älyttömän pieni, ole siis ihan rauhassa!

Täällä asiat etenee turhankin tasaisesti ja ilman mitään jännittäviä käänteitä, nyt rv 9+2. Onneksi ollaan lähdössä matkalle niin odotus siihen ekaan ultraan (ja äitipolikäyntiin) menee nopeammin. Maaginen rv 12-raja on jo lähellä, mutta toki vielä jännitetään... pahinta olisi, jos matkan aikana sitten tulisikin keskenmeno, mutta olo on kyllä ihan luottavainen!
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tuplamammako? - Maaliskuu 30, 2015, 04:36:11 ap
Hyvää reissua Kielo Orvokki! Toivotaan kaiken olevan kunnossa vauvelillasi rakenneultrassa tarkoitus. :)

Minä täällä valvon kolmatta tuntia närästyksen ja aamulla olevan ultra käynnin takia..  Verenpaineet olleet hieman koholla muutaman viimeisen päivän aikana, flunssa painaa päällä niin en tiedä voiko se nostattaa paineita. No mutta aamulla sekin selviää. Pojat ovat hieman vähentäneet vauhtia massussa, kun taitaa olla tilat aika vähissä. Insuliinin määriä on saanut vieläkin pudottaa. Tänään rv 36 + 2.

Mitenköhän leppiksellä menee poitsun kanssa?

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille.   ;)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: _Xenia - Maaliskuu 30, 2015, 18:16:43 ip
Mä sain tulokset siitä viime maanantain istukkanäytteestä / kromosomitutkimuksesta. Tutkittujen solujen kromosomisto on normaali. Sikiön sukupuolikromosomi on 46,XX tyttö. Voi että miten helpottunut ja onnellinen olen <3! Mulla on ihan levoton olo. Pitäisi kai koko ajan kailottaa tätä asiaa kaikille, mutta läheisille (jotka tiesi tutkimuksesta olen kertonut) on jo kerrottu. Nyt täytyis vain osata itekseen nauttia tästä onnen huumasta.

Viikkoja on nyt 14+3: Jotenkin aika pyshtyi viikolle 12, kun sain kuulla korkeammasta trisomia-riskistä ja että menen tuohon tutkimukseen. Onnistuisin saamaan itsestäni jotenkin ihan tunteettoman. Asian ajatteleminen ja siihen liittyvien tunteiden kohtaaminen olisi kai ollut liikaa siinä kohtaa ja siinä tilassa.  Toisaalta tuosta tunteettomuudesta tuli jotenkin syyllinen olo. Tuloksen saatuani olin ihan sekaisin ja itketti. Tuntui ihanalta, kun löytää itsestäni tunteita. <3
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: lobo - Maaliskuu 30, 2015, 20:21:59 ip
Tervehdys kaikille!

Uutukaisena pamahdin palstalle, enkä ole missään osannut itseäni esitellä, niin pistetään sinne tänne, kun vähän niinkuin raskauden (ja siitä syystä olevan sensoroinnin) vuoksi tänne päädyin :)

Olen kolmekymppinen ykköstyyppinen pumpun kera Oulusta, ensimmäistä kertaa raskaana. Meillä ollaan nyt viikolla 10 ja nyt vasta alkaa tuntumaan yhtään miltään :) Aikalailla tänne asti on mennyt ihan kepeästi, mitä nyt heti alkuun oli ihan karsee kuukauden mittainen flunssa ja insuliinia kului melkein tuplamäärä kuin normaalisti. Äitipolilla pelottelivat heti alkuun, että insuliiniherkkyys kasvaa alkuraskaudessa ja nyt vasta on alkanut olemaan enemmän matalaa. Tosin nyt vasta on muutenkin nuo oireet alkaneet esittäytymään, oikeastaan vasta tällä viikolla on yökkäilty milloin mitäkin  ;D Tuntuu, että sokerin vaihtelut laukaisee pahoinvoinnin, pahin on jos on sekä nälkä että matala verensokeri...

Nyt kuun vaihteessa pitäisi alkaa taas työt, tässä oli pieni tauko työmailla niin olen saanut olla kotona, ei aavistustakaan miten sokerit reagoivat. Töissä en tietenkään ole vielä kertonut ja ajattelin olla muutenkin hissuksiin ainakin sinne asti, että edes alustavasti saa tietää onko kaikki ok, elikkäs vielä pari viikkoa pitäisi odotella. Millähän senkin sitten perustelee jos on syömässä koko ajan  ???
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tuplamammako? - Maaliskuu 31, 2015, 13:47:02 ip
Hellurei lobo ja ihania uutisia _Xenia.  :)

mulla ultrassa eilen a 2700g ja b 2500g.  Sektiopäivä lyötiin lukkoon 13.4 maanantaille.  ;) . Ensi viikolle olisi halunnut leikkauksen mutta ei löytynyt vapaita leikkaus aikoja enään yhtään.  :(

Sain kuitenki varmuudeksi keuhkoja vahvistavat kortisooni pistokset eilen ja tänään koska käyrälle piirtyi niin paljon supistuksia, että lääkäri pelkää synnytyksen käynnistyvän  jo aiemmin.  Nyt sitten kamppailen korkeiden verensokereiden kanssa kortisonin takia..  :o
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Mini - Maaliskuu 31, 2015, 14:36:37 ip
Tervetuloa lobo! Ja aivan ihania uutisia Xenia!  :-*

Mitkä viikot sulla oli menossa tuplamammako?  :) Toivotaan, että pysyisit nyt vielä hetken koossa ja paljon tsemppiä synnytykseen!

Täällä riivaa liitoskivut. Inskantarve meni pyllylleen kun siirryttiin kesäaikaan. Useampi +- 3 arvo päivittäin. Mutta kun vaihtelee se ajankohta niin en osaa oikein mennä säätelemään basaaliakaan ja herkästi sitten kuitenkin tahtoo noustakkin!  :-[

Millaisella haarukalla teillä muilla on tavoitearvot?  :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tarkoitus - Maaliskuu 31, 2015, 15:04:44 ip
Ihanaa xenia  :) Jospa nyt olisi aika päästä nauttimaan raskaudesta ☺
Ylihuomenna rakenneultra, huiiiiiiii 😕
Insuliinitarve alkoi viimme viikolla kasvaa ja basaaleita on saanu nostella aamuyöstä ja illasta. Tein tänään päätöksen hiilareiden vähentämisestä, leipää vain aamulla ja ruuilla salaattia. Katsotaan miten käy 😊
Mini kysyt tavoitearvoista niin minä olen itselleni aika ankara, ennen ruokailua 3,6-5,5 ja ruuan jälkeen 4-7 riippuen onko liikuntaa tulossa. Yöllä klo 1 ja 3 mittauksilla pyrin 5- 6 arvoihin, 7 arvoja jo bolustan.
Nyt on kuitenkin näyttäytynyt useampia 10 arvoja mutta ehkä basaleiden säädöllä pääsen tavoitteisiin  ☺
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Larla - Huhtikuu 01, 2015, 08:30:04 ap
Tarkoitus: mielenkiinnosta kysyn, että kuinka usein pääset koko vuorokauden/viikon tavoitearvoihin?

Oma tavoitteeni raskauksissa on ollut (3,7)4-10. Tuo alempi alaraja on ollut se, missä on tullut hypo-oireet. Viikkotasolla on aina ollut rajojen ulkopuolellakin olleita arvoja yhdestä jokuseen. Itse olen pitänyt sokerivihkoa ja värittänyt matalat yhdellä ja korkeat toisella värillä. Siitä olen helposti nähnyt jos joku vinksaus muuttuu trendiksi ja saanut basaalin muutettua.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tuplamammako? - Huhtikuu 01, 2015, 11:18:23 ap
Mulla viikot tänään 36+4 eli sektio päivänä olis sitten 38+2.

Mä olen aina ollut jotenkin tosi laiska tän diabeteksen suhteen ja sitten raskauksien aikana skarpannut. Mulla oikeastaan koko päivä 4,7-8 on tavotteena että pysyisivät.

Liitoskivut ja häpyluunliitoskivut vielä hirveämpiä. Välillä menee 5-10metrin matkaan vartti. Painoa ei pysty siirtämään oikealle jalalle välillä ollenkaan saati sitten nostamaan jalkaa ilmaan. Pitää liikkua sellasta sivuttais siksakkia että pääsee paikasta toiseen siirtymään.  :( ja jossain vielä luki että ne kivut häviää noin kuukauden kuluttua synnytyksestä vasta.. :(
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tintti - Huhtikuu 01, 2015, 14:01:18 ip
Hei kaikille  :)
olen lukenut teidän kirjoituksia jo pidemmän aikaa, mutten vaan ole itse saanut tänne kirjoitettua.

Mulla nyt rv 16+0, kaksoset tulossa ja Naistenklinikalla hoito. Rakenneultra tulossa vapun tienoilla, jännittää koko ajan että onkohan kaikki yhä hyvin...
Olen yrittänyt pitää sokerit enemmän matalalla tasolla (tuorein Hba1C 5,1%), kuin korkealla, kun Käypä hoito-suosituksesta luin että matalat arvot ei haittaisi sikiötä, mutta korkeat sokerit haittaisi.
Nyt kuitenkin Naistenklinikalta sanottiin että matalat arvot ei hyvät sikiöille ja tavoite pitäisi olla se 4-6 ennen ruokailua ja 6-8- jopa 10 ruokailun jälkeen.
Mulla matalia (noin 2-3) melkein päivittäin tähän asti ja pelko korkeista sokereista (varsinkin yli 10), nyt alkoi pelottaa että olenkohan matalilla sokereilla tehnyt vauriota sikiöille... No rakenneultrassa saa tietää missä mennään, mutta sinne vielä melkein kuukausi aikaa, eikä vaan malttaisi odottaa... Toivon tietenkin kovasti että kaikki olisi hyvin.

Mites teillä, onko teillä näin matalia sokereita ja jos, niin onkohan vaikuttanut sikiöihin? Onko teillä viisailla enemmän tietoa asiasta?

Kiitollinen jos joku jaksoi lukea ja jos joku jaksaisi vastata. :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: AN-NI - Huhtikuu 01, 2015, 14:10:03 ip
Naikkarilla sanottiin minulle ihan samaa, silti niiden mielestä näimmästi matalat on pahempia kun korkeet.
Minula yöllä matalaa ja päivällä 6-15 tällä hetkellä.

Keski-suomen keskussairaalassa minulle taas sanottiin esikoisen aikaan(vajaa kolme vuotta sitten), että korkeita ei saa tulla ja matalista ei ole haittaa, jos ei mene shokkiin.
Terve tyttö sillon syntyi, vaikka sokerit oli koko raskauden ajan 1,5-6.
Yksi korkea ja yksi matala arvo oli ekan vuorokauden aikana, kun syntyi, sen jälkeen normaalit sokerit.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tuplamammako? - Huhtikuu 01, 2015, 21:10:20 ip
Kiva saada tänne toinenkin tuplia odottava. Valitettavasti vaan itse hyppään täältä ensi viikolla jo pois kun sektio päivää aikaistettiin ensi viikon torstaille (jonkun leikkaus oli peruuntunut). Mutta varmaan välillä tulee käytyä lukaisemassa teijän kaikkien kuulumisia.  :)

Joo täällä etelä-karjalassakin matalat verensokerit yritetään karsia pois.. esikoista odottaessa HbA1c oli jotain pikkusen alle kasin melkein koko raskauden. Ei kyllä mitenkään vaikuttanut matalat eikä yli kympin arvotkaan sikiöön. Poika painoi syntyessään rv 38+3 2900g. Nykyisin ihan normaali uhmakas kohta nelivuotias isoveikan alku.  ;D
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: ANZUKKA - Huhtikuu 02, 2015, 08:17:55 ap
Matalampaa ennemmin alussa ja sit myöhemmin saa vähän höllätä, korkeammat "vaan" kasvattaa lasta loppuvaiheessa... Jotenkin näin mulle muodostu käsitys :)

Mullakin oli alussa "enemmän matalaa kun korkeaa" jos puhutaan niistä hetkistä kun sokerin kanssa oli "ongelmaa". Onneks pääsääntöisesti mentiin siellä missä pitää ja raskaus on edennyt ihan normaaleissa mittapuissa tänne asti  :)

Minulle sanottiin hoitopaikassa matala-tiedusteluihin että lyhytkestoisina ei korkeista eikä matalista pitäis tulla haittaa lapselle. Omaa "reagointinopeuttani" raja-arvoihin myös kritisoitiin; hoitopaikan mielestä jos sensori näyttää 8 ja kaksi nuolta ylöspäin asiaa pitäisi yrittää korjata tässä vaiheessa insuliinilla. Paskat. Sillon kun insuliini imeytyy sokeri on jo 13! Eli lenkkiä ja inskaa, mielummin korjaa sit lenkin jälkeen juomalla maitoa että pysytään koko ajan oikeassa mittapuussa sokereiden kanssa. Sama mataliin arvoihin, mehukeittoa naamaan puol litraa ja lenkkiä päälle niin imeytyy nopeasti muttei nouse liikaa kun tulee ylikorjattua et sokeri nousis vauhdilla. Nää on mun mielipiteitä...

Terv. Viikkoja 30, nyt kiireesti lenkille, ma lapsen painokäyrä ultrassa viikkoihin nähden aavistuksen + linjalla eli n 30-40g enemmän viikkoihin nähden -> ei tatrvitse huolestua. No ei tietenkään, mutta joka päivä jos mahd lisää liikuntaa vähemmän hiilareita...
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: lobo - Huhtikuu 02, 2015, 13:30:42 ip
Miten nuo "satunnaiset" mutta valitettavan säännöllisesti ilmenevät korkeat, onko ne kauhean tuhoisia jos kuitenkin muutoin on asiallisia arvoja? Kun joka päivä pomppaa jossain kohtaa päälle kympin ja joskus saattaa pysyä sitkeästi korjauksesta huolimatta siellä pari, kolme tai jopa neljäkin tuntia. Ei siis sinällään mitään hirmusia tappolukuja yeensä, mutta 10.5-12.5. Satunnaisesti on ollut päiviä, kun on käynyt korkeammallakin, korkein oli 17 ja kanyylin kanssa oli ongelmaa, sieltä se sitten rytinällä tuli alas. Kuitenkin HbA1c oli viimeksi 6,8, luultavasti nyt on vielä hieman parempi seuraavassa mittauksessa kun on enemmän ja tasaisemmin ollut matalampaa.

Eli vuorokaudesta on ~20h välillä 3-7, alle 7 yleensä, yöajat on mennyt nätisti 4-6 välillä eli ainakin se 8h vuorokaudesta mennään tosi nätillä ja tasaisella arvolla. Sitten on tietty niitä yksittäisiä päiviä ollut kun mikään ei mene niinkuin pitäisi ja varsin tuossa ihan alussa, ennenkuin raskaus oli edes mistään todettavissa, oli hirvee kausi (kuukauden mittainen flunssa + ihan muu tulehdus) kun sokerit seilasi iloisesti viiteentoista, kahteenkymppiinkin. Kävihän ne tietty alhaallakin sitten vastavuoroisesti ja hoba oli siltäkin ajalta 7,6 eli ei mikään hirveen hirveen huono.

Nyt on taas ollut jotenkin kipee olo (ketojakin huimat 0,1  ;D), sen takia pari päivää on taas joutunut sokereiden kanssa säätämään. Työt alko taas stressaamaan, ei nuku kunnolla ja yököttää, niin alkaa sitten ahdistaa, että tuleeko tästä yhtään mitään. Ihme syyllisyyden tunnetta pukkaa, tajusin että en mä tule ikinä saamaan sokereita tarpeeksi likelle normaalin ihmisen tasolle raskausaikana, vaikka kuinka pitäisi, en vaikka olisi määrättömästi aikaa ja yrityksiä (mitä nyt ei vaan satu olemaan...). Onkohan tässä taas tullu yritettyä, jotain mihin ei vaan oma kapasiteetti riitä  :-\
Ja sitten tekis mieli vetää ihan tarkoituksella insuliinimäärät niin korkealle, että voisi syömisellä säätää eli korjata vain niitä matalia (mulla on aina toiminut niin päin helpommin ja sen takia mulla onkin kroonisesti väärä basaali/bolussuhde). Joo muuten varmaan toimisi ihan hyvin, mutta ei liene tarkoituksenmukaista lihoa 200 kiloiseksi  ::)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tarkoitus - Huhtikuu 02, 2015, 15:21:42 ip
Tänään rakenneultra ja terveisenä normaali lapsi, voi että miten kiitollinen olen 💖
Kaikkia virtauksia ei saatu koska vauva oli selin tai hetken poikittain. Vartalonympärys meni edelle viikoissa mutta muut mitat täsmäsivät.
Hba1 5,9. Sekä äitipolilla että deepolilla sanoivat että matalat ovat haitallisia sikiölle????! Wtf, ei oo muka ennen ollu. Ja sitäpaitsi, mulla matalin vs 2,6 joka sekin ihan ykköskerta.
Nyt nautin, ihan sadalla prosentilla tästä raskaudesta 😊
En juurikaan kerkeä kommentoimaan toisten tekstejä mutta luen kyllä teidän kirjoitukset säännöllisesti😊
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tintti - Huhtikuu 02, 2015, 18:18:07 ip
Kiitos vastauksistanne! :) Ihanasti rauhoitti mieltäni lukea kokemuksistanne. Nyt vaan odotellaan seuraavaa neuvolakäyntiä ja seuraavaa ultraa toiveikkain mielin.

Tuplamammako?: kiva tosiaan että täällä on toinenkin tuplia odottava. :) Minkälaiset sokerit sinulla ollut tän raskauden aikana, jos saa kysyä. Ihana lukea että noin hyvin voi mennä tuplia odotellessa ja että vasta noin "myöhään" tehdään sektio. Jotenkin olen luullut että kaksoset syntyvät aina paljon etuajassa, mutta nää on kai vaan näitä mun omia pelkoja. :/ Antaa kyllä toivoa että kaikki todellakin voi mennä hyvin. :)

lobo: mullakin välillä ollut noin kympin arvoja ja ei millään korjauksilla (noin 3+3+3 Humalogilla) mee alaspäin noin pariin tuntiin. Vasta sitten parin tunnin jälkeen laskee. Outoa.

tarkoitus: aivan ihania uutisia! :)

Iloista pääsiäistä kaikille! :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Larla - Huhtikuu 02, 2015, 21:37:58 ip
Raskaus (hormonit) aiheuttavat useille insuliiniresistenssiä normaalia matalammilla arvoilla eli itselläni on jo kympistä ollut aina tiukka pudottaa. Normaalisti 1,5-2 yksikköä on passeli pudottaja, mutta ainakin raskauden puolivälin jälkeen kaksi yksikköä on sama kuin ei pistäisi mitään.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: lobo - Huhtikuu 03, 2015, 10:14:07 ap
Eilen meni 7,6 yksikköä, että sain 11,9:stä alas... Tuosta vaan tulee niin ärsyttävä pitkä loiva kaari käyrään kun tuntuu, ettei insuliini tee yhtään mitään. Vaan kun ei sitä uskalla kerrallakaan lykätä ihan noin suurta annosta, kun normaalisti tuon vaatima insuliinimäärä olisi 2 yksikköä.

Päivät ei muutenkaan ole samanlaisia, toisinaan tuntuu toimivan enemmän niinkuin normaalisti, toisinaan taas ei. Hiiihydraattien toimintakin tuntuu jotenkin muuttuneen, enemmän eroa erilaisten hiilareiden toiminnassa kuin ennen. Aamunkoittoilmiö on muuttunut sängystäylösnousemisilmiöksi, sokerit pysyy oikein nätisti siihen asti kunnes nousen tekemään jotain, sitten ampaisee.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: MaryHannah - Huhtikuu 04, 2015, 23:24:34 ip
Hei kaikille!

Koko kevään olen täällä kurkkinut muiden kirjoituksia ja nyt ajattelin vihdoin ilmoittaa itseni tähän ketjuun. Menossa on rv 7+2 eli aivan alkuvaiheessa siis ollaan vasta. Kyseessä on toinen raskaus, ensimmäinen ja ainut aikaisempi kokemus päättyi v. 2010 keskenmenoon, joka todettiin viikolla 11. Sen jälkeen kesti siis melkein 5 vuotta, että uskallettiin uuteen yritykseen ja että sain verensokeritasapainon sille tasolle, että saatiin lupa yrittää. Minulla siis ykköstyypin pumppuhoitoinen diabetes (vuodesta 2000).

Melkoista myllerrystä on kyllä ollut tämä alkuraskaus nyt ainakin näin henkisellä puolella. Koska en ole vielä päässyt edes ensimmäiseen ultraan (se on edessä ensi viikolla), niin epätietoisuus raskauden tilasta painaa kyllä mieltä jatkuvasti. Edellisellä kerralla keskenmeno ei antanut mitään merkkejä itsestään, vaan se todettiin ultrassa ilman mitään ennakko-oireita. Nyt on aikaisemman kokemuksen vuoksi tosi vaikea luottaa, että tässä raskaudessa olisi kaikki hyvin. Riskit ovat muutenkin isot, koska ikää minulla on jo kohta 37 vuotta ja ylipainoa myös reilusti.

Toisaalta tämä raskaus on ollut aivan erilainen kuin ensimmäinen raskausoireiden osalta. Ensimmäisessä raskaudessa ei väsymyksen ja jalkojen turvotuksen lisäksi oikeastaan ollut juurikaan muita oireita, mutta tällä kertaa olen voinut erittäin pahoin jo viikolta 3 lähtien. Nyt kahdeksannen viikon alussa pahoinvointi on jo melkein sietämättömällä tasolla - viimeisen kolmen päivän ajan olen oksentanut käytännössä aamusta iltaan, eikä mikään tunnu siihen auttavan. Verensokerit heiluvat tästä pahoinvoinnista johtuen ihan miten sattuu ja kontrollia on vaikea löytää.

Tätä raskautta ei vielä kovin paljoa ole ulkopuolisille mainostettu ja nytkin poden hölmönä taikauskoisena huonoa omatuntoa siitä, että tänne kirjoitan (niin kuin se raskaus siihen loppuisi kun sen ääneen sanoo?! ;D ). Oli kuitenkin tarve kertoa jollekin ja ehkä saada vinkkejä sekä siihen miten muut keskenmenon kokeneet ovat pärjänneet uuden raskauden mukanaan tuoman stressin kanssa. Lisäksi enemmän kuin kiitollisena ottaisin vastaan vinkkejä siitä miten olette pärjänneet raskauspahoinvoinnin kanssa ja oletteko löytäneet siihen mitään apuja?

Joka tapauksessa tämä raskaus on kovasti odotettu, toivottu ja haluttu ja olemme miehemme kanssa ikionnellisia siitä että vihdoin olemme tässä tilanteessa jälleen.  :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Mini - Huhtikuu 07, 2015, 09:58:53 ap
Tervetuloa uusille plussanneille!  :)

Täällä ollut nyt haastavampaa sokereiden kanssa. Just kun ajattelet tekeväsi muutoksen johonkin kohtaan niin seuraavana päivänä onkin jo taas ihan muuta.  :-\

Mahasta ei kanyylit myöskään vedä enää yhtä hyvin kuin aiemmin. Plääh!  ???

Mä taidan olla vähän lepsu maman alku kun oon tyytyväinen sokereihin välillä 4-10.  :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: AN-NI - Huhtikuu 07, 2015, 11:21:47 ap
Mini, älä huoli itsekin olen aika samanlainen minulle riittää tuo vallanmainiosti kanssa 4-10, kun sokerit pysyyy siinä. sokeri sahaa 2-20 väliä tällähetkellä itsellä ja päivää lisään vauhdilla insuliinia ja iltaa vähennän silti mikään ei tunnu auttavan viikkoja 25+. Alkaa oleen turhaantunut kun diaboli hokee kokoajan nosta iltaa ja lisää aamu levaria ja humalogia aamulla saa pistää 3 kertaa enemmän ja muuten kaksikertaa enemmän, mutta minkäs teet kun sokereilla on oma pää miten käyttäytyy, onneksi masuasukilla on kaikki ollut kunnossa ultrissa. Täysin erilainen raskaus verrattuna ensimmäiseen sokereiden kannalta.

Miten teillä muilla on ollut 20 viikolla painoarvio ja noin 24 viikolla.
Masuasukilla oli tullut  reilu 400g 4 viikon aikana onko muilla ollut painoarvion nousu mikä?(esikoisella noilla viikoilla reilu 300g)

Mites teidän alku/keskiraskauden painon nousu?
Paino mulla nousi reippaasti tähän 12kg ja ny viikossa ei ole tullu lisää painoa.(750-1kg viikossa tuli 16-22 viikon välissä)
(esikoisen aikana tuli 12kg yhteensä ja ekat 2-3kg keskiraskaudessa ja loput viimeisellä kolmanneksella)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Usvalintu - Huhtikuu 07, 2015, 11:47:33 ap
Heippa kaikille!

Onnittelut uusille ja onnittelut myös 'vanhoille' hyvistä kuulumisista 😊
Meillä oli rakenneultra reilu viikko sitten, ja kaikki oli niin kuin pitikin ja vauva liikkui erittäin aktiivisesti ihan koko ultrauksen ajan   :-*

Isuliinintarve on kääntynyt nousuun ja siinä yritän nyt perässä pysyä. Ja omasta painosta sen verran, että rv 21 painoa ei ole tullut vielä juuri yhtään, noin 2kg, jos sitäkään. Mutta, ehtiihän tuota varmasti vielä kertyä  ;)

Ihania kevätpäiviä kaikille  :-*
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tarkoitus - Huhtikuu 07, 2015, 21:09:46 ip
MaryHannah, toivotaan että tällä kertaa kaikki menee hyvin ☺
An-ni, mulla on painoa kertynyt kaikissa raskauksissa tasaiseen koko raskauden ajan (yhteensä 13-15 kg). Tämän raskauden aikana painoa on tullut aika paljon reippaammin, johtuen aika monestakin asiasta.
Viikkoja 20+4, vauvan liikkeet näkyvät jo ulospäin ☺
Kanyylinpaikoista puheenollen, en ole itse pystynyt pitämään esim kyljissä koska rasvaa ei ole siellä, reidestä ja pakarasta sain joka kerta repeämään kanyylit irti. Jäljelle jää ainoastaan vatsa. Ja käytössä pystykanyyli.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Pihjalanmarja83 - Huhtikuu 07, 2015, 22:23:12 ip
Hei pitkästä aikaa! Ja tervetuloa mukaan keskusteluun uudet kirjoittajat.

Niin ja onnittelut tarkoitukselle hyvistä uutisista! Itselläni on vajaan kahden viikon kuluttua rakenneultra. Jee!
 
Mihin tämä aika oikein menee, kun mun piti kirjoittaa palstalle aktiivisesti heti alusta lähtien?  ;)

Täällä olen menossa toisen raskauden kanssa viikoilla 18+2. Mullakin on tavoitteena pitää sokerit välillä 4-10. Olin kyllä tosi tyytyväinen, kun hoba oli viimeksi 5,8. Ajattelin, että olisi ollut korkeampi,kun on ollut niin vähän matalia. :) Mutta sellaista ongelmaa minulla on ollut, että välillä vs ei lähde millään nousemaan ruokailun jälkeen ja sitten korjaan liikaa ja muutaman tunnin kuluttua vs onkin harmillisesti yli 10. Pitäisi vaan malttaa olla korjaamatta liikoja noita mataliakaan, kun järjellä tietää, että kyllä se vs siitä nousee. Mutta kun pumppu huutaa hypoa ja mittari näyttää kolmosella alkavaa, niin ei sitä viitsisi kovin kauaa katsella. Mutta ihan tosissaan vs saattaa alkaa nousemaan vasta 2h ruokailun jälkeen. Onko kenelläkään kokemuksia vastaavasta?
 
Ekassa raskaudessa pidin vs:ää silmällä paljon tarkemmin ja hypoilin päivittäin. Hoba tuolloin välillä 5,3 - 5,5. No, onneksi terve poika syntyi tuosta hypoilusta huolimatta. Mutta nyt haluan olla vähän rennommalla asenteella tässä raskaudessa oman psyykkisenkin hyvinvointini takia. Kun olen ollut rennompi, niin olen osannut nauttiakin tästä raskaudesta pelkän huolehtimisen sijaan. On ollut hienoa huomata, että osaan pysähtyä tähän hetkeen ja osaan iloita kasvavasta vatsasta ja siellä potkivasta sydänkäpysestä.

Painoa minulle on tullut nyt 5kg. Aika paljon viikkoihin nähden, mutta toisaalta minua helpottaa tieto, että kyllä ne raskauskilot sitten karisevat raskauden jälkeen.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: MaryHannah - Huhtikuu 07, 2015, 22:59:40 ip
Tänään kävin ensimmäisen kerran äitipolilla ja ainakin tällä erää tilanne näytti ihan hyvältä. :) Pitkä sokeri oli 6,9 ja alkiolla näytti ultrassa kaikki olevan normaalisti. Viikot ja alkion koko olivat päivälleen sen, mitä olin itsekin arvioinut, eli 7+5.

Nyt alkavat kuitenkin itselleni ne varsinaiset kituviikot, koska edellinen raskaus meni kesken juurikin näihin aikoihin. Yritän olla stressaamatta liikoja, mutta seuraavaan ultraan on aikaa kuukausi ja se tuntuu tooooodella pitkältä ajalta juuri nyt.

Raskauspahoinvointi jatkuu edelleen kovana, mutta olenkin saanut sekä tuolla toisessa ketjussa että ihan livenäkin (kiitos Hilja! :) ) tosi hyviä vinkkejä asiaan. Toivotaan että tilanne helpottaisi senkin osalta hieman, onneksi on vielä tämä viikko talvilomaa jäljellä. :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: AN-NI - Huhtikuu 08, 2015, 10:59:02 ap
MaryHannah, hei ole iloinen pahoinvoinnista se yleensä suojaa keskenmenoilta.(minullakin alkoi tässä raskaudessa vasta viikolla 9 tosi rajuna, kun toinen sikiö tuli ulos viikolla kuusi, lääkäri sanoi että pahoinvointi kun alkoi se luultavasti pelasti toisen) Minulla pahoinvointia edelleen ja viikot 25+, ei enää päivittäen, mutta on.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: AN-NI - Huhtikuu 08, 2015, 11:05:54 ap
Minullakin liikkeet tunteneet ekan np ultran aikaan pieninä ja 15 viikolla alkoi päivittäen ja voimistui. seitsemän viikkoa miehenikin tuntenut jo(nyt 25+), eli tosi aikaisin minullakin liikkeet tunteneet. Tuntuu, että vauva on liikkeellä yötä päivää, pieni taukoja on, mutta potkut on paljon kovempia kun esikoista odottaessa. Tuntuu kun liikkuu ja potkii koko kohdun alueella. Esikoisen aikaan liikkeet tunsin vasta 19 ja mieheni tunsi 22 viikolla.(tälläinen meno oli esikoisellä päälle 30 viikolla, mitä nyt on)Tulee niin turvallinen tunne kun tuntee, että pikkuinen on vauhdissa. Maha vähänväliä liikkuu, kun on "jumppatuokio" menossa. Mtes teillä on alkanu tuntuun liikeet ja milloin päivittäen? Huomaa, että lapsissa/raskauksissa on paljon eroja.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Hilja - Huhtikuu 08, 2015, 15:57:22 ip
Helou ja mukava lukea vilkasta keskustelua :)

Minä olen myös ollut pääasiassa tyytyväinen, jos sokerit ovat pysyneet 4-10 välillä enkä ole esim. nukkunut koko yötä korkealla sokerilla. Olen oksentanut monta viikkoa niin, että kalori -ja nestemäärät ovat olleet aivan naurettavan alhaiset ja sokerit käyttäytyvät välillä miten sattuu. Isoja insuliinimääriä tarvitaan välillä, että vähänkin yli kympin arvo tulee alas, mutta en myöskään oikein kerralla uskalla pistää paria yksikköä enempää, jos sitten romahtaakin tosi alas eikä mikään sokeripitoinen pysy sisällä. Toisaalta jo nelosella alkava arvo on saanut oksennuksen aikaan.

Kävin eilen äitipolilla ja pitkä sokeri oli 6,0!! Olin todella positiivisesti yllättynyt, koska minkäälaista ateriarytmiähän ei ole ollut ja sokerit tosiaan välillä käyttäytyvät aivan miten sattuun. Olen menossa np-ultraan viikon päästä, joten gyne ultrasi vain pikaisesti sen verran, että syke näkyy ja vauva on kyydissä mukana. Viikkoja tänään 12+0. Uskomattoman sattumuksen kautta osuttiin tosiaan täysin toistemme paikkakunnista tietämättä MaryHannah:n kanssa äitipolille yhtä aikaa ja vielä alettiin jutella kovasta pahoinvoinnista ja osattiin yhdistää toistemme nimimerkit tänne. Pieni maailma, ihana oli jutella ja kuulla, että siellä kaikki hyvin!

Huomenna käyn labrassa, jossa katsotaan elektrolyytit ym, kun olen kuitenkin niin kuivassa kunnossa. Itse olisin melkein jo ollut osaston ja nesteytyksen kannalla eilen, mutta katsellaan vielä, jos tämä nyt toisen kolmanneksen myötä alkaisi helpottaa.

Tsemppiä kaikille ja ihania kevätpäiviä! :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Leppis - Huhtikuu 08, 2015, 21:42:29 ip
Neljä viikkoa äitiyttä takana. Alan olla jo fyysisesti ja henkisesti varsin hyvässä kunnossa.
Poika on edelleen keskolassa, mutta tuskin kovin kauaa. Tänään juttelin lääkärin kanssa ja sovittiin, että viikonloppuna saadaan hänet päiväksi kotilomalle  :D :D :D
Nenämahaletku poistettiin eilen ja sitä ennen sitä ei käytetty pariin päivään. Poika jaksaa syödä rinnastakin jo kohtalaisia määriä pari kertaa päivässä, muuten mennään tuttipullolla.

Mutta miten kaikki menikään?
Maanantaina 9.3. menin aamupäivästä ultraan äitiyspolille. Olin varannut sairaalakassin valmiiksi autoon, jos vaikka päätyisin osastolle, koska siitä oli jo ollut alustavasti edellisellä viikolla puhetta. Mukana oli esim. kolme kirjaa, koska ajattelin olevani vuodelevossa. No yhden kirjan ehdin miltei kokonaan lukea. Se on vieläkin kesken.

En enää muista mitä viikkoa lapsen koko vastasi, mutta suurin murhe oli mun järjetön verenpaineen nousu. Lisäksi lapsivettä oli runsaasti. Painoarvio oli muuten 3150 g ja se oli aika hyvä arvio, sillä 3010 g oli syntymäpaino. Minut otettiin osastolle, jotta saataisiin verenpaineet alas ja lisäksi tarkkailtua maksa-arvoja. Vajaan viikon olin silloin syönyt maksansuojalääkkeitä ja arvot olivat pysyneet liki samoina, mutta ne olisivat saaneet vähän laskea.

Mutta en missään tapauksessa ollut menossa vielä synnyttämään, vaan ihan vaan varmuuden vuoksi osastolle tarkkailuun. Ja alkuperäisenä suunnitelmana oli, että päivä kerrallaan katsotaan miten menee. Ja kun saadaan vähän paineita alas, niin voisin mennä kotiin.
Osastolla otettiin ktg-käyrät kolmesti päivässä. Lapsen sykkeet oli mainiot, mulla oli paljon supistuksia, joista huomasin vain ihan yksittäiset.

Tiistaina 10.3. aamupäivästä mulle annettiin kortisonipiikki vahvistamaan lapsen keuhkoja. Taas ihan vaan varmuuden vuoksi, jos vaikka lapsi sattuisikin syntymään vähän aiemmin. Se piikki ehti vaikuttaa noin 15 tuntia eli ei käytännössä yhtään (lastenlääkäriä lainatakseni). Lueskelin, otin päiväunia ja yritin saada aikani kulumaan.

Verenpainelääkkeet vaikuttivat jonkin verran. En enää muista yläpaineita, ehkä 160. Alapaineet pysyi lääkityksestä huolimatta 100 kieppeillä. Päänsärky vaivasi, samoin ylävatsakivut, mutta närästys oli aivan helvetillistä, joten oli vaikea sanoa mikä kipu johtui mistäkin. Tiistainakin otettiin kolme ktg-käyrää. Kaksi niistä oli ihan mainioita, mutta illalla klo 22 paikkeilla otettu käyrä ei sitten ollutkaan. Se piti vain ottaa ennen nukkumaanmenoa. (Lisäksi mun piti mennä suihkuun sen jälkeen. Pääsin sinne suihkuun vasta torstaiaamuna.) Mutta käyrässä olikin jotain häikkää, joten klo 23 otettiin vielä uusi. Olin ihan ihmeissäni, en vielä tiennyt miksi uusi käyrä otettiin. Lisäksi tiukalla olleet kuminauhat aiheutti sen, että mua alkoi supistelemaan varsin reippaasti. Yöhoitaja kertoi, että lääkäri oli halunnut uuden käyrän, koska ensimmäisessä käyrässä oli näkynyt vauvan syketason laskuja. Toisen käyrän jälkeen lääkäri tuli kertomaan, että molemmissa käyrissä oli näkynyt syketason laskuja ja lisäksi mun reippaat supistelut. Lääkäri teki tutkimuksen, jossa selvisi että lapsi liikkui hyvin ja mulla oli kaikki paikat vielä tiukasti kiinni.

Mutta taas varmuuden vuoksi tehtiin ratkaisu, että siirryin osastolta synnärin puolelle yöksi tarkkailuun.  Siellä oli tarkemmat mittarit mittaamassa vauvan kuntoa. Vuorokausi oli vaihtumassa keskiviikoksi. Synnärin puolella sain kanyylit käsiin, otettiin labroja ja mitattiin verenpaineet. Makasin sängyllä piuhoissa ja olo oli tukala. (Lisäksi mulla oli ihan sairas nälkä, kun piti paastota aamun labroja varten. No ne labrat otettiin vasta perjantaina.) Klo 1 mulle sanottiin, että soitapa miehellesi, että varautuu siihen, että jotain saattaa tänä yönä tapahtua, mutta mitään hätää ei ole. Vauvan tila vaihteli. Välillä syketasot laskivat, välillä ne olivat ihan mainiot. Klo 2 esimerkiksi sanottiin, että hyvin menee.
Supistukset voimistuivat, sain supistuksenestolääkettä. Mua närästi aivan järjettömän paljon. Kipu oli ihan käsittämätöntä. Siihen sain somacia suoraan suoneen. Kyllä helpotti! Mutta supistukset vaan voimistuivat. Sain jotain lääkettä lisää. Olo oli ihan tuskainen. Lisäksi mua pelotti vauvan kunto.

Klo 2.50 mulle sanottiin, että soitapa miehellesi, että tulee heti tänne. Oli tullut niin pahat syketason laskut, että enää ei haluttu seurata tilannetta. Lapsi piti saada pian ulos. Itkin paniikissa, sektioon valmistauduttiin muutamassa minuutissa. Pelko oli järjetön. Toiminta oli nopeaa mutta tosi ammattimaista. Mua lohduteltiin ja rauhoiteltiin. Salissa oli väkeä vaikka kuinka. Spinaalin laitto sattui paljon vähemmän kuin virtsakatetrin laitto.

Pelkäsin sitäkin, että olikohan mun mies ymmärtänyt kesken unien, että nyt oli tilanne päällä.

3.19 oli pojan syntymäaika. Ei tiedetty etukäteen, että tuleeko meille tyttö vai poika. Mutta mun ainut ajatus leikkauspöydällä oli se, että huutaako vauva. Vähän vinkui ja heilutteli käsiään. Jossain vaiheessa älysin, että joku oli sanonut, että poika tuli. Poika vietiin muutaman minuutin kuluttua keskolaan. Samalla kuulin, että joku yksinäinen isä oli pyörinyt synnärin käytävällä. Eli oli viesti mennyt jakeluun kesken unien.

Leikkaussalissa meni alle tunti. Siitä sitten heräämöön. Heräämössä vasta alkoi nukuttaa, kun ei se kipulääkemäärä ehtinyt salissa vielä vaikuttaa. Mies tuli kuuden kieppeillä heräämöön, josta lähti kohta kotiin nukkumaan, koska mun juttelutaso oli aika heikkoa. Joskus aamupäivästä mut vietiin keskolan kautta takaisin osastolle, josta olin lähtenyt noin 11 tuntia aiemmin, ihan vaan tarkkailuun.

Samana päivänä meillä piti olla synnytysvalmennus, mutta me mentiin mun miehen kanssa keskolaan katsomaan meidän isoa keskosvauvaamme. Siellä se reppana oli kaapissa piuhoissa ja letkuissa. Ja äiti makasi sängyllä hurjassa lääkepöllyssä.

Pari päivää myöhemmin lastenlääkäri sanoi, että heidän suurin pelkonsa oli ollut keuhkojen kypsyys, sillä diabeetikoiden täysaikaisillakin lapsilla voi olla epäkypsät keuhkot. Mutta mulla oli ollut todella reipas raskausmyrkytys, koska se kuulemma kehittää lapsen keuhkoja. Ja pieni mies oli pari ekaa päivää ylipaineletkussa, joka vain varmisti hengityksen sujumisen. Koko ajan hän on hengittänyt omin voimin.

Ja missään vaiheessa mulla ei ollut proteiinia virtsassa, joka oli mulle ainakin se olennaisin osa raskausmyrkytysoireita korkean verenpaineen kanssa. Supistelut johtuivat luultavasti myrkytyksestä.

Lapsivettä oli aivan tolkuttomasti. Kohdusta imuroitiin lopuksi 1,6 litraa lapsivettä, mutta kun viilto oli tehty niin sieltä tuli aalto, joka lensi kaaressa lattialle ja instrumenttipöydälle. Eli tarkasta määrästä ei ole mitään käsitystä. Lapsiveden runsas määrä on diabeetikoilla ihan normaalia, mutta mulla sitä oli poikkeuksellisen paljon.

Nyt kun aikaa on kulunut, alkaa vasta hahmottamaan, että mitä oikein tapahtui. Hoitohenkilökunta on ollut loistavaa kaikilla osastoilla. Keskolassa varsinkin. Olen muistanut kiitellä heitä ihan kasvotusten. Hyvin on mennyt. Ja vaikka olen ollut jo neljä viikkoa äiti, niin nyt olisi menossa vasta 36+4.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: ANZUKKA - Huhtikuu 09, 2015, 12:41:07 ip
Onnea vielä Leppis! Ihana että kaikki on hyvin nyt ja jaoit sun tärkeät päivät täällä :) huimaa ja ihanaa että henkilökunta oli ammattitaitoista tärkeänä hetkenä! Ihanaa kun pieni pääsee kohta kotiin <3
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: lobo - Huhtikuu 09, 2015, 12:58:10 ip
Tyhmä kysymys, mutta miten ensimmäinen rakenneultra tehdään, tai siis tämä niskapoimun tarkistus? Sisäkautta vai mahan päältä? Lähinnä sillä mietin, että otanko miehen mukaan vai en...
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: AN-NI - Huhtikuu 09, 2015, 13:15:22 ip
lobo, riippuu lääkäristä.
Minulle on aina tehty mahan päältä.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: lobo - Huhtikuu 09, 2015, 14:06:23 ip
Eli jos raahaan ukon mukana, niin se tehdään mahan päältä. Tarkkuus on siis kuitenkin riittävä silläkin metodilla, hyvä tietää :)

Ei sillä muuten mitään väliä, mutta jos kaikki ei ole kunnossa niin on hyvä, jos toinen on siinä mukana kuulemassa asian suorilta ammattilaisen suusta. Eikä silleen, että illalla itkee parun kotona asiaa enkä muista edes kolmasosaa mitä on sanottu. Samoin jos kaikki on kunnossa, niin se vasta onkin kiva toisen nähdä ja kuulla :)


Mulla oli tiistaina kanssa polipäivä, kaikki oli tosi hyvin sillon. Ultrassa näkyi ihan jo kohtuullisesti ihmisvauvan näköinen ötökkä, liikkui hyvin ja syke oli hyvä. Hoba oli 6,1 ja sensorin käyrät oli mainiot lääkärin mielestä, labrat kaikki ok. No eilen ja tänään sitten ei ookkaan ollu niin mukavaa, mulla heittäysi maha toimimasta ja vaikka tiedän ettei ummetuksesta ja pytyllä äkistämisestä voikaan seurata keskenmenoa, niin on ollut tosi epämukava olotila vatsassa. Tiistain myöhäisillan vessassa istumisen jälkeen ilmeisesti elimistö keksi, että mullahan on lihaksia joita voi treenata synnytystä ajatellen. Tai ainakin oletan, että nämä tuntemukset ovat jotain sukua supistelulle, en oikein muutakaan keksi. Lisäksi käy todella alas vatsaan kipeää, melkein enemmänkin nivusiin ja häpyluun päälle.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: lobo - Huhtikuu 10, 2015, 08:22:17 ap
Jatkoa tuohon aiempaan viestiini... mahakipu on nyt sitten ihan oikeasti kipua ja aikalailla jatkuvan tasaista, jäytävää, käy lisäksi kylkiin ja selkään kipeää. Sokereita ei alle 10 ole saanut nyt melkein kahteen vuorokauteen.

Mutta tää palvelun laatu kyllä ällistytti mut! Soitin äsken äitipolille tästä, no sieltä ohjattiin sitten soittamaan eteenpäin synnyttäjien vastaanottoon josta annettiin jatko-ohje; mene Gynekoon (yksityinen lääkärikeskus Oulussa). Okei no vaihtoehtona on toki mennä jonottamaan omaan terkkariin, mutta...no..
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tarkoitus - Huhtikuu 10, 2015, 17:32:35 ip
Pissatulehdus?? Munuaisaltaantulehdukseenkin oireet sopisi.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Neelia - Huhtikuu 10, 2015, 18:06:11 ip
Mä oon taas jotenkin pihalla teijän kuulumisista vaikka oonkin käynyt melkein pöivittäin lukemassa mutta kun ei tule kommentoitua niin en enää muista kelle piti kirjoittaa ja mitä.  :-[ Pahoittelut siis siitä!

Täällä on takana hyvinkin tapahtumarikas viikko. Tiistaina meillä kävi toimittaja P haastattelemassa mua siihen Diabetestutkimussäätiön vuosikertomukseen. Moderaattori voi kertoa P:lle terveisiä, jos ei hän itse satu nyt näitä lukemaan...  :) Haastattelu meni hyvin, ainakin mun mielestä, ja lopputulos on sitten koko kansan nähtävillä kesällä kun vuosikertomus julkaistaan. En edes uskalla miettiä sen levikkiä, alkaa hirvittää vaan kahta kauheammin.  ;D

Tänään käytiin taas ultrassa, viikkoja tänään 30+1! Painoarvio pompsahti yläkäyrän yläpuolelle ollen 2 176g. Kahden viikon päästä taas ultraan ja kovin jo käski valmistautua mahdolliseen lapsivesipunktioon joko jo silloin tai vapun tienoilla. Voi kakka.  :( Heppu on hyvinkin vilkas liikkumaan ja napanuoran virtaukset oli hyvät. Muuten mitoiltaan sopusuhtainen mutta mahanympärys oli himpun verran muita mittoja edellä.

Oma olo on ihan hyvä. Hoba oli 6,4 ja siitä sain kehuja.  :) Nyt täytyy vaan vielä tarkemmin yrittää syynätä noita sokereita ja yrittää välttää ateriankin jälkeisiä turhia nousuja. Jospa sillä sais hepun kasvun pidettyä edes omalla käyrällä ettei enempää pompsahtaisi ja saisi siirrettyä punktiota edes viikolla tai jopa parilla...
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: lobo - Huhtikuu 10, 2015, 18:47:15 ip
Kävin siellä terkkarissa jonottamassa, meni kolme ja puoli tuntia siihenkin. Eihän sillä siellä mitään ultrausmahdollisuutta ole tai muutenkaan, mutta kopeloiden (ja pissanäyte ja tulehdusarvot) tuli siihen lopputulokseen ettei tuo ole vaarallista. Eli suomeksi diagnoosi taisi olla ummetus  :-[

No ei sillä, ei tuo ihan turha reissu ollut, sillä mukaan lähti myös antibioottiresepti paikallishoitoon emätintulehdukseen, joka ilmeisesti on ottanut virtaa sokereista sokereista ihan kunnolla. Tiistaina ei vielä ollut mitään ja tänään senkin kyllä tosiaan huomaa.

Eli mahakivun kanssa jatketaan...
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: AN-NI - Huhtikuu 10, 2015, 20:40:47 ip
Joo terveyskeskukseen/sairaalan päivystykseen kun menee raskaan ja viikkoja ei ole tarpeeksi niin ei ne asialle tee mtn.
Minulla kokemusta tässä raskaudessa päivystyksen lääkärin mukaan verenvuoto oli keskenmeno, toinen kaveri edelleenkin mukana(levolla olisi voinut kuulemma ehkäistä toisen ulos tulemisen, keskenmenoksi kun sanoivat niin ei sitä tajunnut). Siksi ehdotan, että jos on tuon maakisen 22viikon alapuolella ja ei pääse kunnon tarkistukseen+ultraan niin kannataa yksityiselle mennä. Itse kadun, kun ei tajunnut, lääkärin virheitä on jo liikaa tapahtunut täällä helsingissä minulle ainakin.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: iipis - Huhtikuu 13, 2015, 20:53:48 ip
Joku kyseli omasta painon noususta aiemmin ketjussa. Mun paino on heti nyt alkumetreillä (9vko) pompsahtanut +4kg. Eli paljon. Mulla on ollut alusta lähtien ensin ongelmaa ruoan sulamisen kanssa ja sitten jatkuvaa etomista, johon pitää syödä jatkuvasti. Viikolla 6-7 oli jäätävä hiilihydraattitarve ja mikään ateriakoko ei tuntunut riittävän. Huonon olon takia en myöskään ole päässyt liikkeelle vaan olen lähinnä maannut sohvalla ja parempina päivinä tehnyt kevyitä kävelylenkkejä. Ennen raskautta treenasin 3-6 kertaa viikossa kovaa ja söin vähähiilihydraattisesti. Olin siis melko hoikassa kunnossa, joskin vieläkin aivan normaali painoindeksi. Neuvolassa ei kommentoinut mitenkään tota painoni nousua.

Mulla on lähtenyt insuliinitarpeen lasku vasta nyt käyntiin. Tosin voi olla, että yllä mainituista syistä sitä ei vain ole aiemmin huomannut. Mutta nyt siis on tullut kylläinen olo syödessä normaaleja annoksia. Vielä kun pääsisi kunnolla liikkumaan.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tintti - Huhtikuu 15, 2015, 12:00:19 ip
Hei kaikille ja lämpimät onnittelut tuplamammako?:lle :)

Tuli tällainen mieleen että kuinka kauan uskallatte pistää vatsanseudulle? Pistän vielä (nyt 18+0) ja rasvaa löytyy ihan varmasti sen verran ettei mitenkään vahingossakaan voisi vahingoittaa sikiöitä, mutta jotenkin tuntuu oudolle pistää vatsaan kun sikiöt siellä asustelee.

Eli pitäisikö kohta/jossain vaiheessa pistää vaikka reiteen, vaikka imeytyykin hitaammin?

Mites te muut teette/olette tehneet?

Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: AN-NI - Huhtikuu 15, 2015, 13:05:26 ip
esikoisen aikaan pistin koko raskauden ajan ku oli mihin pistää, nyt itse alkanu pistään reisiinkin, kun kunnon otetta ei saa mahasta(25kg eroa minulla näissä raskauksissa)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: _Xenia - Huhtikuu 15, 2015, 17:19:19 ip
Mulla on pumppu ja sen kanyylia olen pitänyt kyljissä, vuorotellen hieman vatsan ja selän puolella, sekä pakaroissa. En tiedä alkaako kyljet jossain välissä kiristää niin, että täytyy siirtyä kanyylien kanssa.

Ja olipa mielenkiintoista ja jännittävää lukea Leppiksen kertomus "sairaalan tarkkailureissusta" :-o Meinasi itku tulla, kun eläydyin niin kaikkiin käänteisiin ja tunteisiin, joita voin tietysti vain arvailla. Ihanaa, että kaikki on lopulta hyvin. Onnea vielä!

Itsellä on viikot nyt 16+5. Sokerit pysyy tasaisina ihmeen hyvin ja minäkin voin mainiosti. Hypoja on ollut, mutta mulle niistä sanottiin TYKS:ssä, että niistä ei olisi haittaa vauvalle. Se siis alkoi hiukan huolettaa, kun luin teidän muiden tekstejä. Koitan nyt sitten niitä vähentää. Perjantaina on D-hoitajan tapaaminen, niin koitan siellä kysellä lisää. Mikä teidän mielestä muuten on hypo? Onko alle 4, alle 3,5 vai alle 3 hypo? Minä menin esim eilen illalla nukkumaan 4,1 sokereilla. Aamulla sokerit oli 3,7, eikä ollut yhtään huono olo. Itse en laske sitä hypoksi - pitäisikö? Tajusin juuri, että en ole koskaan tuota miettinyt. Hypona olen pitänyt alhaisesta sokerista johtuvaa  huonoa oloa. Silloinhan en edes mittaa normaalioloissa, vaan vain syön/juon. Huono olo voi tosin joskus hämätä, jos laskee nopeasti, vaikka vs olisi 5. Joskus taas alkaa heikottaa vasta kun vs on 1,8. Tuo huono olo ei taida olla hyvä mittari.

Maanantaina kävin neuvolassa ja kaikki vaikutti olevan hyvin. Sykkeet 153 ja  mulla 53. Varenpaineet 65/93. Hemoglobiini 128. Kiloja tosin oli tullut raskauden alusta 4,1 kg. Se on toinen asia, josta olen hieman huolissani. Sitä olisi voinut tulla vähän vähemmän. Nyt koitan olla tarkkana syömisten kanssa.

Hirveästi intoa, virtaa ja tarmoa alkaa tuunaamaan kotia vauvaa varten. Ihanaa, kun voin vihdoin (uskallan) rauhassa nauttia tästä raskaudesta.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Neelia - Huhtikuu 15, 2015, 18:01:53 ip
Mä oon koko raskausajan (tänään 30+6) pistänyt mahaan enkä koe sitä mitenkään epämukavaksi. Veritippoja ja mustelmia on tullut ihan yhtä herkästi kuin ennen raskautta.

Naikkarilla pitävät kaikkia alle neljän sokereita hypoina mutta mä en itse osaa pitää. Mulle kolmosella alkavat on vielä ihan "normaaleja". Ja niin mä oon ymmärtänyt ettei niistä hypoista ole haittaa kunhan ei taju mene (siinäkin kai vaan se kaatumisvaara, viisaammat korjatkoon) ja kunhan se hypoilu ei oo jatkuvaa.

Mullahan oli silloin rv 19 se tajuttomuuteen johtanut hypo, lanssin saapuessa sokerit 0,9, mutta ei siitä tullut mitään seurauksia eikä se oo onneks enää ketään hirmusti kiinnostanut. Silloin alkuun siitä kyllä jaksoi kaikki jauhaa ihan kyllästymiseen asti... Mähän en sitä itse jaksanut kauhistella, olin jo vähän odotellut että koska se tulee. 18 vuotta siihen vaan meni.  ;)

Pikkuhiljaa alkaa hirvittämään että miten tässä ehtii kaiken tehdä mitä piti!  :o Aika menee ihan helkkarin nopeesti!! Neljän viikon päästä on ensimmäinen äippälomapäivä jo takana tässä vaiheessa iltaa.  :o
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Pihjalanmarja83 - Huhtikuu 15, 2015, 19:05:50 ip
Onnea vielä Leppikselle! Kiitos kun jaoit kertomuksesi meidän kanssamme.  :-*

Hypoista
Mulle hypo tarkoittaa alle 3,5 sokeria ja sairaalalle tiemmä alle 4,0 sokeria. Itselläni on vuosien tausta matalien kanssa elämisestä, hoba ollut 6-7 vuodesta 2006. Ja täytyy sanoa, että tähän matkaan on mahtunut useampi hypo, johon olen tarvinnut ulkopuolista apua. Se pahin ongelma mielestäni noissa pitkään jatkuvissa matalissa onkin, että hypotuntemus häviää vähitellen. Olen kyllä nyt oppinut läksyni, mutta tuo on juuri se pahin ongelma. En jaksa kuitenkaan uskoa, että matalista pitäisi huolestua kauheasti sikiön takia. Siis sellaisista, joiden kanssa pärjää itse.

Kyllähän normiäitienkin verensokeritaso laskee raskausaikana ja olen ymmärtänyt, että vähän alle 4:n arvo on vielä ihan ok. Korjatkaa toki jos olen väärässä.  :)  Luulen vielä, ettei sairaanhoitohenkilökunta ihan ymmärrä, että sanomisten kanssa kannattaisi olla varovainen. Mulle esim sanottiin kuukauden takaisella äitipolireissulla, että: "Matalat aiheuttavat ongelmia sikiön aivoille." Mutta mitä tämä lausahdus sitten ihan konkreettisesti tarkoittaa? Meinataanko sillä sitä, että saan aivovaurioisen lapsen, jos vs on pitkään vaikka 3:n pinnassa? Vai tarkoittaako se sitä, että matalat eivät ole hyväksi, mutta niillä ei kuitenkaan ole näkyvää vaikutusta lapsen aivoihin? Iloinen asiahan tässä on se, että mulla on terve ja käsittääkseni ihan normaalisti kehittynyt lapsi, vaikka hänen raskausaiaikanaan mulla olikin paljon hypoja ja vs usein useita tunteja siinä 3:n pinnassa. Nyt siis vs-taso ollut tietoisesti hitusen korkeampi. Mutta voin sanoa, että jos tämä olisi ensimmäinen raskauteni, niin olisin kyllä stressaantunut ja hermostunut tuosta kommentista aika pahasti.  :P

Ideaaliahan tietty olisi, jos voisi pitää verensokerin koko raskausajan välillä 4-5, mutta taitaa jäädä haaveeksi ainakin meikäläisellä ihan tietyistä syistä. :)

Itse pistän kanyylia vielä vatsaankin. On tuossa pötsissä sen verran peitteitä, että tietää, ettei se neula rasvakudosta syvemmälle uppoa. Olen ollut erilaisissa flunssissa ja muutamassa vatsataudissa lähes 2 kk. Nyt tuo tartuntatautijakso on onneksi takana ja olen pitkästä aikaa terveenä. Jes! 
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Pihjalanmarja83 - Huhtikuu 15, 2015, 19:11:32 ip
Ja tietysti: Lämpimät onnittelut tuplamammalleko? Hieno homma!  :-*
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: lobo - Huhtikuu 16, 2015, 13:26:19 ip
Olin viimeksi polilla käydessä ja lääkärin kanssa jutellessani ymmärtävinäni noista hypoista sen verran, että ne itsessään lievinä eivät sinänsä ole vaarallisia (vaikka luultavasti jatkuva energiapula ei liene hyvä asia kehittyvälle sikiölle). Mutta se, mikä siinä on vaarallista on se lisääntynyt riski vakaviin hypoihin. Elimistöllähän on varajärjestelmä ja normaalitilanteessa yleensä voi toipua aika pahastakin hyposta omin avuin, mutta mitä enemmän laahataan matalalilla arvoilla, sitä heikommin järjestelmä toimii. Ts varapolttoaine on loppu jos hypoillaan muutenkin koko ajan. Jos apua saa ajoissa, se ei ole kovin suuri ongelma, mutta ei sitä raskauttaan oikein niinkään pysty elämään, että joku on hunajapurkin kanssa koko ajan vieressä valvomassa eikä ambulanssi välttämättä ole nurkan takana.

Sitä nyt ei varmaan tarvitse miettiä, onko se sikiölle vahingollista jos joudutaan siihen tilaan, että se aiheuttaa äidille vaurioita?

Lääketieteellisesti hypogykemiaksi luokitellaan yleensä alle 4,0mmol/l arvo, mikä ei ole diabeetikolle kovinkaan epätavanomainen tulos. Jos jokaista tuollaista ruvettaisiin pitämään hälyttävänä ja ne laskettaisiin, niin joka ikinen diabeetikko olisi ikuisessa ajokiellossa ja viettäisi raskausaikansa osastolla tipassa, ja sekin olisi ihan turhaa sitäpaitsi. Sen takia ne luokitellaankin lieviin ja vakaviin ja vakavaksi luokitellaan tila, jossa tarvitsee ulkopuolista apua (ts on tajuton). Omalla tavallaan tuokin on vähän ontuva luokittelu, sillä itse olen suhteellisesti tolkuissani "ihan hyvin" vielä 1,4mmol/l arvolla, tajuan syödä ja kykenen syömään itse ja muistan tilanteen jälkeenpäin *koputtaa puuta*, olo on toki aivan hirveä eikä mihinkään järkevään kykene puoleen tuntiin syömisen jälkeenkään. Kaikki taas eivät ole tarpeeksi tajuissaan syömään enää tuossa vaiheessa. Terve ihminen taas voi olla hyvinkin hämärtyneen tajunnan tasolla jo 3,5 lukemalla, jos jostain syystä siis saa verensokerinsa sille tasolle  ;D


Onnittelut kaikille jakaantuneille  :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tarkoitus - Huhtikuu 16, 2015, 21:44:53 ip
Mulle hypo on alle 3,6 arvo KOSKA siitä seuraa reaktiivinen korkea. Sen vuoksi en pidä lainkaan siitä vuoristoradasta joka lähtee käyntiin.
Yöllä pyrin 4,5-6,5 arvoihin KOSKA olen vastuussa myös muista , mm toisesta diabeetikosta.
Insuliinintarve alkaa nyt todella nousta, tapahtuu edelleen sykleittäin. Saa nähdä milloin ja mihin pysähyy...
Tässä vaiheessa raskautta, 22+0 olen äärettömän väsynyt kantamaan mahaani, rajoittunut hyvin monen asian suhteen. Toivon kuitenkin että päästäisiin viikoille 37. Viimmeistä viedään, yritän ottaa kaiken irti. Vaikka selkä on katkeamaisillaan, vatsa repeilee (ihmeellisesti vaikka jo kuitenkin kuudes raskaus???), tissit on hillittömät hinkit ja posket pullottaa 😂
Ps. Ilmottauduin toisenlaisiin äiteihin, saa nähdä tuleeko yhteydenottoa 😉
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Mas - Huhtikuu 17, 2015, 08:15:24 ap
Viikot vain menee. Nyt tosin harmillisen hitaasti. Huoli kasvaa päivä päivältä ja synnytys pelottaa. Sain viimein neuvolassa suuni auki, ja päätettiin että doula voisi olla hyvä lisätuki synnytyksessä. Onko jollain muulla ollut? Ei tainnut doulainfossa ymmärtää että diabeetikon lapsi tulee ulos ennen viikkoja 42 kun kovaa puhui että kesäkuussa kaikki doulat ovat mökillä. Valintaprosessikin kestää vähintään pari viikkoa. Olisi pitänyt olla aiemmin asialla. Nyt menossa jo 33. Viikko.
Verenpaineet on koholla ja päänsärkykin on päivittäistä. Proteiinit oli neuvolassa plussalla ja menin paniikkiin. Seuraavana päivänä pääsin sitten käyrälle synnärille, ja onneksi kaikki näytti olevan hyvin. Verenpainekin oli täydellinen 120/70 kun kotona olin saanut vain 140/100 lukemia. Ei ne varmaan uskonut  :P mutta hyvä silti että sain mielenrauhan. Hetkeksi. Vauvan kokoarvio pomppasi viikossa 600g. :o Kätilö rauhoitteli että johtuu mittaajasta ja laitteesta. Toivotaan!
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: _Xenia - Huhtikuu 17, 2015, 09:30:46 ap
Kävin D-hoitajalla tänään. Hobis oli 6,5. Hypoista oli puhetta ja hän sanoi ihan samaa, että hypoista ei sinällänsä ole haittaa vauvalle, jos niistä itse selviää. Sillä tavalla on haittaa, että liian matala sokeritaso vie hypo-oireet, kasvattaa shokkiriskiä ja sotkee / tyhjentää tuon elimistön varasokerijärjestelmän. Kysyin häneltäkin, mikä hänestä on hypo ja hän vastasi vähän mietiskellen, että ehkä alle 3,5. Niin ja reaktiiviset korkeat on tietysti yksi ongelma, mikä hypoista helposti aiheutuu. d-hoitaja muuten kertoi, että hänellä on joskus ollut sensori harjoittelua varten ja hänenkin sokerinsa laski yöllä kolmen pintaan. Voi kuulemma joillakin terveilläkin ihmisillä olla allekin 3 yöaikana. Sillä hän perusteli sen, että kakkosella alkavistakaan ei voi olla haittaa sikiölle. Loogiselta se minustakin kuulostaa. En tosin tiennyt, että verensokeri voi ilman D:tä noin alas laskea - edes yöllä.

Mulla kanyyleiden vaihtoväli aiheuttaa tuskaa, kun taas eilen aamulla unohdin vaihtaa sen. Aiemmin vaihdoin kolmen päivän välein. nyt alkaa kahden vuorokauden jälkeen nousta ihan mielettömästl. Ja siihen ei sitten auta, vaikka sitä insuliinia hakkaisi kuinka paljon nahan alle. Eilen istuin 3 tuntia palaverissa ja vs oli koko ajan 10-13,5, vaikka otin ihan mielettömän määrän insuliinia. Jälkikäteen mietin, että olisko vaan pitänyt lähteä sieltä kesken kaiken pois, kun verensokerit pysyi sen jäkeenkin vielä toiset kolme tuntia koholla. Noh - ei se nyt enää auta. Onneksi oli sensori ja sain otettua lisää insuliinia pitkin palaveria (kai se vähän auttoi). Muutoin sokerit olisi olleet varmaan 20.

Seuraava käynti 6.5. Täytyy alkaa kirjoittaa listaa kysymyksistä, jotka haluan siellä esittää.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: lobo - Huhtikuu 17, 2015, 10:41:34 ap
Mulla on tänään se ensimmäinen virallinen ultra. Ahdistaa kun tuntuu, ettei viime viikon tiistain jälkeen ole ollut hyvä olla. Muutenkin tuntuu pahalta ja mieliala heittelee, välillä on ihan kivoja päiviä ja tänään on ollu paska päivä siitä asti kun heräsin. Oon ollu paljon kotona yksin, kun noita töitä on miten on ja näyttää siltä, että ettei niitä sitten vissiin olekaan paljon muuten kuin paperilla. Kiva silleen rahallisestikin.... Tuntuu, että parisuhteessa on ongelma, mies ei oo huomannut mitään eikä varmaan mitään ongelmaa olekaan muualla kuin mun päässä, mutta musta tuntuu hylätyltä (minkäs teet kun toisella on töitä). Jotenkin tuntuu jopa, että varsin viimeviikkoisen jälkeen mieheni ei ole ollenkaan ottanut mahdolliseksi ajatukseksi tulla mukaan tonne ultraan. Tekis mieli itekkin jäädä vaan kotiin itkemään.

Summa summarum, musta tuntuu, että oon taas vaihteeksi nappassu isomman projektin kuin mitä pystyn handlaamaan eli suomeksi "mä en haluu, mä en osaa!". Tosi hyvä olla tälleen luovuttajafiiliksellä jo 13. viikolla  ???

Ja aiheeseen palatakseni, viime yönä heräsin kun pumppu huusi matalaa sokeria (3,6), olin hyvin ärtynyt kun heräsin siihen, sillä olon perusteella olin ihan varma, että sensori sekoilee taas omiaan, jos jotain, niin olisin veikannut sokereiden olevan jotain 7-8. No mittarin mukaan 3,4. Eli ilman sensorointia en tiedä millon olisin herännyt, näin ne tuntemukset katoaa.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: lobo - Huhtikuu 17, 2015, 20:20:32 ip
No hyvinhän siellä kaikki oli, ihan niinkuin pitikin  :)

2,6mmol/l on näemmä tällä hetkellä se, kun alkaa tuntumaan ja se on sitten aivan *naps*. Hyvä tälleen tunnustella kun on jo kerenny syömään  ::)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: ANZUKKA - Huhtikuu 18, 2015, 10:26:15 ap
_Xenia: voikohan se sokeri ei-diabeetikolle mennä noin alas edes yöllä? Olen kuullut että nelosella alkavat aiheuttaa jo sellaisia oloja nortsille et moro :) eli oliko puhetta mittasiko hoitsu myös sokerimittarilla (niin kun myö tehtäisiin tos tilantees?) ;)

mut tosiaan "normaaleista" matalista ei pitäis niin olla lapselle niin paljon haittaa (paitsi synnytyksessä mut se on eri juttu, sillo lapsen sokerit nousee ja joutuu tarkkailuun?) mut ittelle ne reaktiiviset korkeat on kyllä ihan perseestä saada tasoittuu. Kun sillo hiilihydraattiherkkyys on jotain käsittämätöntä ja vuoristorata on valmis :)

Lobo: sun fiilikset on ihan normaaleja, olin samanlaisissa mielentilassa + työtilanteessa kans noilla viikoilla, "kyl se mieli siitä tasoittuu kun kaikki konkretisoituu". Itsellä näin kävi rakenneultran jälkeen.. Eli pari kuukautta enää, ja viimeistään kun se maha on iso ja konkreettinen niin mieskin pääsee messiin hommaan ja huolehtimaan teitistä :) meillä mies tuli mukaan rakenteeseen ja ekaan ultraan ihan siks kun sanoin etten uskalla mennä yksin, olis ollu liian katastrofi jos jotain olis poikkeavaa löytyny ja ultrapaikkaan matkaa 60km=en olis kyenny ajaa kotiin. Nyt "loppuaikana" mies huolehtii et meil on aina kaikille sopivaa ruokaa vaikkei kaikesta mitä laitetaan niin itse välitäkään <3
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tarkoitus - Huhtikuu 18, 2015, 21:36:46 ip
Mulla on ollut se käsitys myös ettei matalista ole haittaa sikiölle. Tottakai sen terve järkikin sanoo että jos olisi pitkään jatkunut shokki niin silloin olisi edes aihetta epäillä sikiölle tulleen jotain. Edellisellä kerralla tosiaan kun äitipolin lääkäri sitten sanoi että matalat eivät ole hyväksi sikiölle niin jäin miettimään asiaa. Itse olen havainnut että matalilla (alle 4) vauva liikkuu tosi aktiivisesti mutta korkeilla (yli 12) ei liikettä tunnu lainkaan. Miten päin tämän yhdistäisi? Onko muilla ollut samaa?
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tarkoitus - Huhtikuu 18, 2015, 21:38:50 ip
Anzukka, kyllä voi perusterveellä olla kakkosen arvoja. Eritoten yöllä mutta myös muilloin. Miehellä on mitattu 1,9 sokerit joskus, eikä ollut mikään poikkeustilanne arjessa. Ruokailusta oli parisen tuntia aikaa.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: lobo - Huhtikuu 18, 2015, 22:41:31 ip
Itse olen havainnut että matalilla (alle 4) vauva liikkuu tosi aktiivisesti mutta korkeilla (yli 12) ei liikettä tunnu lainkaan. Miten päin tämän yhdistäisi? Onko muilla ollut samaa?

Itseasiassa sikiö kyllä liikehtii vilkkaasti stressitilassakin. Esimerkiksi tupakoinnin aiheuttama hapenpuutos saa sikiön vääntelehtimään alkuun hyvinkin voimakkaasti, mitä "fiksuimmat" äidit pitävät merkkinä siitä, että vauvakin nauttii tupakoinnista kuten äitinsä... Luulisin, että lyhytkestoisissa korkeissa kehittyneemmän sikiön verensokeri (ja stressi) ei merkittävästi nouse, sillä sisäelimet toimivat ja sikiön haima tuottaa insuliinia omiin tarpeisiin.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Mas - Huhtikuu 19, 2015, 14:35:23 ip
Nyt tuli huono omatunto. Minä kun olen aina tulkinnut että vauva tykkää kun mamma syö pizzaa  :D kova möyrintä alkaa heti kun se vatsaan asti ehtii. Lempinimenäkin meillä on pizzapoika  :-*
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tarkoitus - Huhtikuu 19, 2015, 19:22:56 ip
Joskus aikoinaan eräs deelääkäri sanoi että "eihän se vauva siellä sokerissa pääse liikkumaan" (esikoisen aikaan asioin hänen kanssaan) kun korkeiden aikaan oli hiljaisempaa.
Tokihan se siellä liikkuu paljonkin niin etten minä tunne mutta lähinnä mietin että aiheuttaako matalat vauvalle stressitilan? Ja korkeilla saa tosiaan uida siellä sokerissa hetken. TAI ne hetkelliset korkeat aiheuttaa minulle itselle niin kovan stressin että vauva hiljenee niistä....mystistä 😂
Onpa ollut melkoinen päivä, aikamoista hifistelyä tämä verensokereiden säätö. Kun ei ole liikettä, vs pysyy tasaisena, kun vähäkään liikuntaa niin hypot ovat eittämättä edessä. Vaikka tba olisi ennen liikuntaa 0% ja tankkaisi ennen, silti vetää hypoille. Ja iltakävelyä 1 h on pakollinen ellei halua aamuyön kovaa nousua.
Tämä on oikeesti nii  hifistelyä, yök!
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: _Xenia - Huhtikuu 20, 2015, 09:46:43 ap
Mulle tuli myös ihan yllätyksenä, kun D-hoitaja sanoi, että hänellä oli ollut niin matalia arvoja. Sanoi, että oli joskus myös yövuorossa mitannut ja saanut tosi matalia arvoja. Jos olisin jostain syystä mitannut joltain mun kaverilta sokerit ja mittari olisi näyttänyt 2,9, niin olisin joko epäillyt mittarin olevan rikki ja varmaan varmuudeksi pyytänyt häntä käymään lääkärissä. Olisin ollut tosi yllättynyt. Mutta näin se kuulemma on.

Iobo: Mulla oli myös hirveitä mielialoja ja oloja alkuraskaudessa. Vieläkin välillä, mutta pääasiassa olen nyt vain yli herkkä ja liikutun pienimmästäkin. Hirveitä ahdistuksia ja hylätyksitulemisen tunnetta / pelkoa ei nyt vähään aikaan ole ollut. Olen ymmärtänyt, että nuo fiilikset on ihan normaaleja ja menee ohi. Tsemppiä kuitenkin - kivoja ne ei todellakaan ole. Varsinkin kun mulla oli huono omatunto siitä ja ihan sekoja ajatuksia, että enkö mä nyt sitten haluakaan äidiksi, tuleeko musta huono äiti tai mitä jos mä en rakastakaan sitä lasta kun hän syntyy. 
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Leppis - Huhtikuu 20, 2015, 20:32:25 ip
Sen verran vielä palailen asioihini, että viime viikolla sain keskustella sektion tehneen lääkärin kanssa. Patologilta oli tullut lausunto istukasta ja siellä oli ollut infarkti. Patologi piti infarktia syynä vauvan sykkeiden laskuun. Synnytyslääkäri oli sitä mieltä, että merkittävin syy infarktiin oli diabetes. Googlailemalla löysin yhtäläisyyden myös raskausmyrkytyksen kanssa. Mulla nyt oli niin paljon kaikkea päällä, että vaikea sanoa mikä johtui mistäkin... Lääkärin mukaan jonkin aikaa olisimme pärjänneet, vaikka oltaisiin oltu kotona, mutta vaikea sanoa kuinka kauan ja mitä vauvalle olisi voinut tapahtua. Sitä ei kannata edes miettiä, sillä olimme onneksi sairaalassa.
Lisäksi lääkäri sanoi, että jos joskus haluamme lisää lapsia, niin raskausaikana pitää syödä aspiriinia, jotta infarktiriski pienenisi. Mulle oli tärkeää, että tuli jokin selkeä syy sykkeiden laskulle. Ei tarvi ihmetellä ja arvailla.

Pitänee siirtyä tuonne toisen otsakkeen alle kirjoittelemaan, sillä me saatiin nuori mies perjantaina kotiin! Ja opetellaan viiden ja puolen viikon keskolaelämän jälkeen normaalia vauva-arkea. Ihanaa olla kotona!
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tuplamammako? - Huhtikuu 21, 2015, 00:24:41 ap
Ihanaa leppis kuulla että olette saaneet pienonaisen kotiin.  :)

Meillä meni kaikki todella hyvin. Pojat olivat hyvän kokoisia syntyessään A 2824g 47,5cm B 2906g 47,5cm. Sektiossa oli mukava hoitohenkilökunta ja mahtava leikkaava lääkäri. :D pojat syntyi torstaina 9.4 ja sunnuntaina 12.4 päästiin jo kotiin. On hieman lehmä olo kun pojat syövät noin kolmentunnin välein, mutta onneksi yöllä nukkuvat viisikin tuntia yhtä jaksoisesti.

ihanaa on ollut olla kaksosten kaa kotona vaikka hieman ärsyttää,  kun aikaa ei hirveästi esikoiselle jää. :(

Sokerit seilaa maan ja taivaan välillä. Aamupäivällä matalaa, iltapäivällä korkeaa, illalla hyvät ja aamuyöstä matalaa. Katotaan kun saan selvitettyä miten nää toimii niin sit loppuu maidon tulo ja siintä seuraten imetys ja sit taas pasmat sekaisin.. :(
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Tellu - Huhtikuu 21, 2015, 09:28:50 ap
Heips kaikille  :) Sain tänään positiivisen testin tehtyä  ::)  ja nyt mietinkin että oletteko kuinka kauan odottaneet ennenkuin olette ruvenneet varaamaan ensimmäistä aikaa naistenpolille? Mulla tosiaan nyt omien laskujen mukaan vasta 3+5 kun on tosi lyhyt kierto (25päivää)..
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tarkoitus - Huhtikuu 21, 2015, 22:29:08 ip
Xenia, joko alkaa  masulla olla kokoa? ☺ Joko tunnet liikkeet?
Leppis, ihana juttu että nyt on perhe kokonainen kotipuolessa 💖
Tuplamammako, onnea nyyteistä ja voimia arkeen ☺
Tellu, voit soitella jo varmaan ja varailla aikaa. Niin minä ainakin olen tehnyt heti kun olen positiivisen testin tehnyt!
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Neelia - Huhtikuu 22, 2015, 07:25:58 ap
Onnea Tellu plussasta!!  :)

Kävin eilen neuvolassa. Terkka huolestui korkeasta verenpaineesta (162/91) sekä erittäin heikosta protskuplussasta. Se seikka ohitettiin ihan täysin että olin juuri lyllertänyt rappuset toiseen kerrokseen sekä puhunut tulevan perjantain painoarvioultrasta sekä mahdollisesta lapsivesipunktiosta...
Kotona mittasin illalla paineet kolmesti niiden ollessa 120-126/77-87.

Yön oon valvonut, heppu herätti hikallaan klo 3.36 hikotellen puolitoista tuntia ja jatkaen futistreeneillään, ja aamulla paineet 136/84.

Ei taas tiedä miten päin pitäis olla...  :(
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: _Xenia - Huhtikuu 22, 2015, 11:19:31 ap
Onnea Teelia plussasta. En tiedä missä päin asut, mutta mä soitin TYKSin D-hoitajalle kolme päivää plussauksen jälkeen :-). Sain hänelle ajan samalle viikolle. Ekassa tapaamisessa otettiin silmänpohjakuvat, mitattiin pika hba1c, verenpaineet ja sain uuden hoitosuunnitelman hoitotarvikejakelua varten (esim. sensorit koko raskausajaksi). En tiedä miten muualla, mutta täällä Turussa ainakin mut otettiin heti hyvään ja tiiviiseen "hoitoon".

Ja kyllä - maha on kasvanut täällä ihan hirmusti. Paino on noussut plussauksesta 5,1 kg. Viikot on nyt 17+5. Hieman ehkä edelleen liikaa painon nousua... mutta kun se ruoka nyt maistuu ihan taivaalliselta ja hypoihinkin tulee juotua tai syötyä vähän väliä. Kovasti koitan nipistellä annoksista (ovat tässä raskausaikana jotenkin puolihuomaamatta kasvaneet) ja välttää herkkuja. Pientä liikehdintääkin tuntuu aina välillä. Jos touhuan enemmän ja sitten istahdan, niin vauva tuntuu jatkavan jumppailuaan. En tiedä yrittääkö se viestittää, että rauhoitu nyt vai onko hän vaan innoissaan mukana touhuissa. :-)

Sokerit on pysyneet suht hyvin aisoissa. Hypoja on, mutta saan niitäkin välillä ajoissa kiinni tuon sensorin ansiosta. Mulla on nyt vaan kauhea sisustus / remontointivimma meneillään kotona. Vauvan huone pitää tyhjentää ja sisustaa. Tyhjentäminen aiheuttaa paineita muualla kämpässä. Kylppäri täytyy remontoida, koska lavuaari on liian pienen kenenkään pyllypesua ajatellen ja kaapitkin on jo parhaat päivänsä nähneet. Remontoidessa ja mööpeleiden kasauksessa olen vähän väliä matalilla. Pienikin "jumppa" laskee sokereita tosi paljon.   
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Tellu - Huhtikuu 22, 2015, 22:24:55 ip
Kiitos _Xenia vastauksesta  :) olen itsekkin täältä Turun suunnilta ja TYKSissä raskaussuunnittelulla käynyt viimevuoden keväästä asti. Soitin ja varasin ajan joka onkin äitipolilla, sanoivat että täytyy varata aikaa reilut 3h siellä oleiluun :o ajan sain kolmenviikon päähän. Ennen kävin 2vuoden välein silmänpohjakuvissa ja nyt olen juuri alkuvuodesta ollut vuosikontrollissa jossa otettiin kaikki mahdolliset verikokeet ja silmänpohjakuvat. Hba1 olikin hyvät 6,4  ;D Hoitaja sanoi aikaa varatessa että uudelleen kaikille mahdollisille verikokeille ennen äitipolille tuloa ja sitten niskapoimututkimuksen yhteydessä otetaan silmänpohjakuvat dhoitajan toimesta. Hyvä vain että ovat tarkkoja näiden käyntien kanssa mutta 3h kesken aamupäivän on vähän haastavaa tuolla töissä koittaa selvittää ilman mitään epäilyjä kun juuri olen puhunut noista tehdyistä vuosikokeista ::) meillä ihanan pieni ja tiivis työporukka niin kaipa täytyy siellä varovasti kertoa tilanteesta vaikka onkin niin alussa koko homma vielä.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: _Xenia - Huhtikuu 23, 2015, 15:03:06 ip
Oho - mun plussaonnittelut meni Tellun ja Neelian yhdistelmälle eli Teelialle  ;D. No tuli kai perille kuitenkin.

Mulla oli sama tilanne silloin alussa ja päädyin sitten kertomaan töissä tosi aikaisessa vaiheessa. Kerroin toki samalla sen, että alussa ollaan ja kaikenlaista voi vielä sattua. Tosi hienosti otettiin ainakin meillä. Minä olin alkuraskaudesta sairaalassa 3 päivää ja sairaana kotona vielä 3 päivää, jonka lisäksi oli nuo massiiviset äitipolikäynnit,neuvolat, labrat ja vielä istukkatutkimus. Olen siis ollut tosi tyytyväinen, että kerroin. Olisivat varmasti ihmetelleen moista poissaolojen määrää. Uskon, että työantajat arvostaa suuresti myös avoimuutta ja rehellisyyttä.

Ihanaa, kun pieni potkiskelee tuolla masussa ja voin jo välillä tuntea niitä. Jotenkin koko ajan vaan enemmän todemmalta tuntuu tämä raskaus.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Usvalintu - Huhtikuu 23, 2015, 17:30:53 ip
Ihanaa vauva-arkea teille kotona Leppis :-*
Ja onnittelut Tuplamammalleko pojista sekä Tellulle plussasta :)

Mikä Neelia sun vointi on?

On se kyllä niin ihanaa tuntea vauvan temmellys ja potkut tuolla masussa- voi liikutus sentään :-* Tänään viikkoja 23+ :)

Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille  :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Neelia - Huhtikuu 23, 2015, 21:37:04 ip
Kiitos Usvalintu kysymästä, mun vointi on ihan hyvä!!  :)
Vein eilen aamulla pissanäytteet labraan ja samalla ottivat jotkut verinäytteetkin ja terkka soitti tuloksia jo heti iltapäivällä.
Pissassa ei yhtään proteiinia eikä verikokeissakaan ollut mitään häikkää, kaikki arvot ihan normaaleja. Nyt kotona mitatut paineetkin on ollut jopa vähän turhan hyviä...
Terkka siis taisi vaan yrittää tehdä mulle väkisin sitä raskausmyrkytystä.

Huomenna mennään taas painoarviolle. Pelottaa...
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Usvalintu - Huhtikuu 24, 2015, 07:35:06 ap
Neelia, mukava kuulla että kaikki on hyvin :)

Tsemppiä ultraan!!
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: ANZUKKA - Huhtikuu 24, 2015, 08:26:31 ap
Neelia: Miten sulla meno painoarviossa? Mulla pompannut viime käynnillä yläkäyrälle vaikka kaikkeni olen tehnyt sokerin suhteen ja niiden pitäis olla edelleen hyvä. Kohta taas uudestaan painoarvioon ja synnytyssuunnitelma sitten sen mukaan miten lapsi kasvaa.

Verenpaineesta en olis huolissaan jos kotona hyvät, näin mullaki on. Mittaile kotona ja näytä korttia käydessäsi, mun stressitaso nousee jo sanasta lääkäri 300% joten ei ihme että verenpainekin :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: _Xenia - Huhtikuu 24, 2015, 16:13:55 ip
Mulla ei ollut kertaakaan 10 vuoden aikana ollut pumpussa tukosta, mutta nyt raskausaikana on ollut jo kaksi kertaa. Tämän päiväisen sain korjattua helposti ja nopeasti eikä sokerit nousseet sen johdosta yhtään. Viime kerralla (rv 6 tai jotain) meni paljon pidempään. Johtuukohan tämä siitä, että mulla on nyt pienemmät inska-annokset, vai onko vaan älyttömän huonoa tuuria? Mulla menee yöllä vain 0,4 yks/h ja molemmilla kerroilla tukokset sattuneet aamulla. Ei tuo taida oikein olla järkevä ajatus. Lapsilla tukoksia olisi sitten jatkuvasti. Tuntuu vaan hassulta, että miksi niitä nyt juuri on, kun ei saisi olla.

Tänään alko rv 18. Painoa on tullut jo 5,1 kg. Mä olen tosta vaan koko ajan huolissani. Hölmöä kai sekin. Vointi on tosi hyvä ja sokerit suht mallillaan. Päivät ja viikot tuntuu välillä matelevan. Toisaalta ehkä hyvä niinkin, kun niin moni asia ei ole vielä valmiina vauvaa varten.

Ihanaa viikonloppua kaikille!
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: AN-NI - Huhtikuu 24, 2015, 18:16:08 ip
hei, ei painosta kannata olla huolissaan. esikoista kun odotin tuli 12kg ja sanottiin, että painoa tulee mitä tulee niin lähtee noin 4kk synnytyksen jälkeen. Olin 3kk jälkeen 4kg laihempi, kun ennen odotusta.
Nyt tullut jo 13kg ja viikkoja 27, enkä aijo murehtia :D
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Kaisa81 - Huhtikuu 24, 2015, 20:38:26 ip
Xenia, älä stressaa painosta! Mulla oli noilla viikoilla varmaan tullut saman verran painoa ja pikkuisen ahdisti. Neuvolassa ei oltu yhtään painonnoususta huolissaan, vaan sanottiin, että jos syö ja liikkuu normaalisti ja painoa tulee silti, niin silloin sen kuuluukin tulla. Mulla nousi paino sitten viimeisinä viikkoina vähän enemmän, kun tuli turvotusta ja synnyttämään mennessä oli tullut 20 kg lisää. Yhtään en ole synnytyksen jälkeen laihduttanut, vaan syönyt ihan kunnolla eli paljon (myös vähän liikaa herkkuja), että jaksan liikkua ja maitoa tulee kunnolla ja nyt kun vauva on 4 kk, niin olen kyllä hoikemmassa kunnossa kuin ennen raskautta. Imetys ja pitkät vaunulenkit kuluttaa ihan hirveästi energiaa!
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Neelia - Huhtikuu 24, 2015, 20:51:16 ip
Ultrassa käyty. Tän päivän painoarvio oli 2457g. Heppu on onneks pysynyt omalla käyrällään eikä ainakaan vielä sovittu sitä lapsivesipunktioaikaa.
Ens viikolla käydään vähän makoilemassa käyrillä ja vajaan kahden viikon päästä taas ultraan.
Eiköhän me tästä selvitä.

Aurinkoista viikonloppua kaikille!!  :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Usvalintu - Huhtikuu 27, 2015, 17:39:33 ip
Hyviä uutisia siis Neelia :)

Meilläkin tänään ultra ja vauvalla kaikki hyvin :-* mut nyt ekaa kertaa jäi vähän p:n maku suuhun lääkärikäynnistä.. Vaikka yleensä otan vastaan positiivisesti ja mukisematta vastaan sen mitä annetaan, niin nyt on eri fiilis. Hyvä että olin ehtinyt vatsani paljastaa, niin ultraus oli jo ohitse. Aika ei ollut edes myöhässä, mutta käynti oli tosi kiireellisen tuntuinen. Se kiire oli niin käsin kosketeltavissa, ettei me saatu miehen kanssa juurikaan sanaa suusta, kun oltiin jo käytävällä. Mutta, pääasia tietysti on, että vauvalla kaikki hyvin :-*  Joten iloisin mielin eteenpäin. Olen vaan niin äärettömän herkkä muutenkin ja tässä tilassa vielä miljoona kertaa herkempi, niin olisin toivonut myös meihin vanhempiin kohdistuvaa huomiota, mikä jäi kyllä kokonaan puuttumaan. Mutta, diabeteskätilö ei pettänyt tälläkään kertaa, vaan oli yhtä mukava kuten aina :)

Mukavaa viikon jatkoa kaikille :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tintti - Huhtikuu 29, 2015, 17:17:51 ip
Hei kaikille :)
Kävin tänään Naikkarilla rakenneultrassa, ultra oli ohi puolessa tunnissa vaikka kyseessä kaksoset ja mulle sanottiin että varaudu pitkään käyntiin koska varattiin tupla-aika. Lääkärin mukaan kaikki näytti hyvältä, molemmilla :) huh, onneksi :) jännitin käyntiä ja ultraa niin paljon että sanoinkin hoitajalle ennen ultraa että varmaan pyörryn :D (en pyörtynyt)
Aivan ihanaa että kaikki hyvin molemmilla. Vähän jäi harmittamaan etten nähnyt ruutua (oli takanani..) enkä siksi pystynyt seuraamaan sikiöiden liikkumista (olivat kuulemma taas vilkkaita) enkä saanut ultrasta yhtään kuvaa mukaani. :(
Voikohan sinne soittaa jälkeenpäin ja pyytää ultrasta kuvaa, voi kyllä olla aika haastavaa... mutta voishan sitä yrittää. No neljän viikon päästä seuraava ultra, silloin on pakko muistaa pyytää kuvia mukaan :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Larla - Huhtikuu 30, 2015, 20:58:02 ip
Kaikki eivät anna kuvia, mutta mielestäni se on turhaa " säästöä". Kuolleena syntyneestä esikoisesta ei niin kovin monenlaisia kuvia ole niin ultrakuvatkin tuntuvat tärkeiltä. Mies ja henkilökunta kuvasivat kyllä salissa synnytyksen jälkeen paljon, mutta kun se oli sitten siinä. Enkä siis tarkoita, että vaan tuon takia pitäisi antaa kuvia, mutta en usko, että se tuloste nyt on niin erityisen kallis rahallisesti ja on kuitenkin vanhemmille mukava. Siihen en kyllä suostuisi enkä ole kyllä kuullutkaan, ettei äitillekin näkyisi ruutua ultrauksesta. Ei ole pakko selittää mittauksia jos se kovin muka häiritsee, mutta näyttää täytyy ja minun tapauksessa joutuu kyllä mittauksetkin viimeistään lopuksi kertomaan.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Neelia - Toukokuu 01, 2015, 09:20:57 ap
Se Naikkarin "varsinainen ultrahuone" on käyttäkiellossa koska sieltä on löytynyt hometta. Kuvittelen (ja toivon!) että myös ne kaikki kamppeet mitkä siellä huoneessa on ollut, oisivat käyttökiellossa...
Siellä ei siis välttämättä ole niitä vehkeitä niin että riittäisi ruutu myös äidin kateltavaksi. Toisekseen ainakin siellä huoneessa missä me nyt ollaan oltu ultrattavina on jo muutenkin niin ahdasta että mä kyllä ymmärrän ettei siellä ole kuin se yksi ruutu. Ja voihan sitä lääkäriä pyytää varsinaisen tutkimuksen jälkeen näyttämään vauvaa/vauvoja myös äidille.

Ei mekään saatu kuvia viimeisimmältä ultrakäynniltä. Enkä ees pyytänytkään. Se riippuu ihan lääkäristä. Ja vähän myös siitäkin saako siitä vauvasta "hyvää" kuvaa. Naikkarilla on se ulkomaalainen mieslääkäri joka on ainakin meille ihan tekemällä tehnyt (tai ainakin yrittänyt tehdä) meille kuvia. Mutta ei nekään kaikki "onnistuneita" ole. Ja taas vastaavasti rakenneultran tehnyt naislääkäri (sama oli nyt viimeksi) antoi kyllä silloin kuvia mutta eipä niistä paljon mitään saa selvää...

Me käytiin keskiviikkoaamuna makoilemassa käyrillä. Ja käyrä oli kuulemma kuin oppikirjasta. Heppu viihtyy perätilassa, on ollut jo monta viikkoa. Onhan sillä tietty vielä aikaa kääntyä mutta... Ens viikolla taas ultraan.

Laskettuun aikaan on 7 viikkoa, eli meidän tapauksessa maksimissaan 5!  :o Alkaa jo mietityttämään mihinköhän sitä on mukaan lähtenyt ja voisiko tälle saada jatkoaikaa...  ;) ;D
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Mini - Toukokuu 01, 2015, 14:43:52 ip
Eikä!  :o Mikä se virallinen ultrahuone on niistä? Mä odotan kauhulla koko synnytystä siellä Naikkarilla noiden homejuttujen takia..  :-X :-[

Me ollaan menossa tiistaina ja jännittää taas ihan hirveästi mitä tuonne masuun kuuluu..  :-*

Ja Neelia, niinkö se aika hujahti? Sullahan on h- hetki ihan lähellä!  :) :-*
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Neelia - Toukokuu 01, 2015, 19:52:16 ip
Se perimmäinen huone on siis käyttökiellossa, oisko sen nro 5 tai 6.
Nyt ovat siitä johtuen ainakin mua ultranneet useamman kerran huoneessa 1.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Mas - Toukokuu 01, 2015, 21:51:42 ip
Täälläkin nyt viikkoja virallisesti 35. Viime yö meni valvoessa kamalan pääkivun takia. Aamulla kävin käyrällä kun Verenpaineet oli taas kerran koholla. Aikaisemmin tällä viikolla todettiin lievä raskausmyrkytys. Tänään sain verenpainelääkkeet ja tiistaille uusi visiitti lääkärille.
Kauankohan tätä vain seuraillaan ennen kuin käynnistetään? Pissat kahdella plussalla, mutta verikokeet( ei tietoa mitä ne kattoo?) kuulemma ok. Kiloja tulee 1-2/viikko tällä hetkellä ja olo on todella tukala. Vaatteet ei mahdu päälle ja ei tee muuta mieli kuin nukkua. Oksettaa ja kuumeinen olo, mutta ei kuumetta eikä oksennusta. Menis nyt vaan aika nopeasti...
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: lobo - Toukokuu 02, 2015, 19:49:07 ip
Meillä ollaan jo 15. viikolla. Jösses, kohta ollaan puolivälissä!  :o

Olen sen verran hitaastilämpeävää sorttia ihmisenä noin muutenkin, että se näemmä heijastuu hyvin raskauteenkin. Nyt on klassisia alkuraskauden oireita. Säntillisesti aamupahoinvointia joka aamu niin, että kerkeän aamuisin pistää kahvit tulemaan ja kun siivutan eväsleipiin juustoa niin saa siinä kohtaa hilpaista vessaan. Ihan törkeä väsymys, töissä jaksaa asiallisesti n. 6h (normaali työaika 8h), sitten alkaa tuntumaan pakottavaa tarvetta päästä nukkumaan. Eli töiden jälkeen ei paljon muuta tapahdu kuin kaadun sänkyyn, vapaa-aikana ei jaksa mitään eikä mikään huvita. Mieliala on aika seilaava. Että tälleen se olo siitä helpottaa kun päästään toiselle kolmannekselle  ;D
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: lobo - Toukokuu 04, 2015, 21:42:54 ip
Jatketaan nyt perään kun ei edellistä voi enää muokata. Huomenna on polipäivä taas. Alkaa ahistaan taas vaihteeksi nuo sokerit kun ei ne tahdo pysyä siinä mallissa kuin minä haluaisin. Eikä kyllä siinä mitä on lääkärikään suositellut. Osasyyllisenä pidän kanyylejä jotka tuntuvat nyt ongelmallisilta. Tuntuu, että kanyylit ei pysy hyvänä kuin päivän tai kaksi, maksimissaan kolme, jos on oikein hyvään paikkaan osunut. Paikkoja on vaikea löytää, oikeastaan ihan sama mihin laittaa kanyylin, niin sattuu niin prkleesti pistäessä ja sitten kivistää koko ajan. Jotenkin tuntuu vaikealta myös saada laitettua ylipäätään noita niin, että toimivat, menevät jotenkin kieroon tai mutkalle tai jotenkin vaan niin sellaiseen kohtaan/niin etteivät toimi. Samaten kanyylinreiät tulehtuvat herkästi ja ylipäätään paranevat hitaasti. Vasen reisi on tästä syystä ollut käyttökelvoton kolmatta viikkoa, kun siinä viimetteeksi käytössä ollut kanyyli toimi poikkeuksellisen hyvin (ja oli sen päälle kolme päivää tästä syystä), ei tuntunut miltään ja kun nykäisin sen irti niin yllätykseksi puski mädät ulos. Lopputuloksena ensin hirveä patti ja sitten märkivä ja itsestään suurentuva reikä johon vasta nyt on tullut normaali rupi päälle ja on alkanut umpeutumaan. Yritin viikko sitten pistää kanyylin samaan reiteen, enkä edes kovin lähelle tuota tulehtunutta paikkaa ja seurauksena rupesi koko kinttua särkemään. Tällä hetkellä alueena maha olisi ainoa jossa olisi miellyttävä käyttää kanyylejä, se vaan on samalla ainoa mitä ei ylipäätään voi käyttää johtuen siitä, että olen sen omaa tyhmyyttäni ajan kanssa pilannut. Eli viime aikoina olen huomannut sen turhaksi vaivaksi, kun ei se insuliini enää toimi siitä. Turhauttavaa.

Niin ja siis, ei mua niinkään ahdista nuo kanyylit. Voin vaihtaa vaikka joka päivä ja se nyt vain on voivoi jos tuntuu ikävältä, kuuluu vähän niinkuin taudinkuvaan ettei kaikki aina ole niin kivaa. Mutta nuo sokerit  :( Hirveän nihkeästi tuntuu irtoavan mitään infoa kuinka nuo sokerit vaikuttavat ja millaisilla arvoilla alkaa tulla mitäkin vikaa ja millä todennäköisyydellä. Joko odotetaan varmuudella vammaista lasta vai ollaanko vielä suht turvallisilla vesillä? Kukaan ei osaa sanoa muuta kuin että tasaisesti  4-6 välillä pitäisi sokereiden pysyä. Aha no kiva, ei pysy. Tänään ollaan oltu nätisti välillä 7-10, toki aamuyöllä oli pitkähkö matala pätkä ja kävihän se matalalla iltapäivällä, mutta muuten on aika tasaisesti hieman liian korkealla. Onhan ne sokerit toki tavoitealueella aina säännönmukaisesti siinä ohimennessään, kun ollaan matkalla alaspäin tai ylöspäin  ;D
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Larla - Toukokuu 04, 2015, 22:13:58 ip
Se on niin täysin älytön se 4-6 tai 4-8 väli. Joo, tavoitella voi, mutta kun tämä nyt sattuu olemaan sairaus ja vielä sellainen, johon hormonit vaikuttavat todella paljon. Ilmeisesti alkuraskauden korkeista yleisimmin sanotaan, että saattaa aiheuttaa kehityshäiriöitä, mutta ehkä niistä ei oikeasti tiedetä varmasti. Vakavat kehityshäiriöt johtavat alkuraskaudessa yleensä keskenmenoon, olisko niitä enemmän diabeetikoilla? Loppupuolella korkeat lisäävät makrosomian ja sydänongelmien riskiä. Nkl:n sisätautilääkäri sanoi aikoinaan, että ainahan ne arvot ovat jonnekin kallellaan, eihän tämä muuten olisi sairaus.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Kielo Orvokki - Toukokuu 07, 2015, 13:55:55 ip
Hei,
ihana kuulla että painon noususta ei ilmeisesti tarvitse olla kauhean huolissaan, vaikka sitä lähtisi tapahtumaan jo varhaisessa vaiheessa :D Mulla pomppasi paino jo viikon 12 paikkeilla 4 kg ylöspäin, jolloin säikähdin todella, mutta eipä se siitä ole onneksi viime viikkojen aikana noussut vaan sahannut 2-4 kg enemmän kuin ennen raskautta. Mutta siis todella helpottavaa tietää, että monella raskauskilot tosiaan tippuneet raskauden jälkeen kokonaan pois.

Matalista verensokereista kun on täällä ollut puhetta, niin ainakin itse olen yrittänyt välttää niitä lähinnä sen takia että ne mulla aiheuttaa tosi herkästi reaktiivisia korkeita ja sitä että koko "systeemi" menee vähäksi aikaa sekaisin. Eli itse asiassa ihan viime viikkoina oon yrittänyt pitää verensokerit enemmänkin välillä 4-10 kuin 4-6, kun oli välillä jonkun verran aika pahoja hypoja. Mä lasken kyllä hypoksi kaikki alle 4 arvot, yleensä myös tunnen heikotusta jos on vähänkään alle 4. Ja olen tästä tavallaan ihan iloinen, koska se on ihan hyvä varomerkki (vaikkei todellakaan aina toimi:), vaikka ei varmasti 3-4 arvot ole mitenkään vaarallisia sinänsä.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: lobo - Toukokuu 08, 2015, 06:39:27 ap
No minähän kävin siellä polilla tiistaina ja hoba oli 6,0, arvot kuulemma oikein hyvät ja sensorin käyrätkin nätit. Kuulemma olen hyvin katkonut nousut (vaikka itsestäni tuntuukin ihan päinvastaiselta  ;D). Edelleen mennään aika pienellä insuliinimäärällä noin verrattuna ihan omaan normaaliin vuorokausiannokseen, mutta yleisestikin. Vauvalla näytti olevan kaikki hyvin ja normaalisti, kovasti heilutteli käsiä ja jalkoja  :) Eli ihan turhaan taas stressasin.

Painokeskusteluun sen verran, että nyt on hieman vajaa 6kg painoa tullut siitä lisää mitä olin hedelmöittymishetkellä, neuvolan kirjanpidon mukaan tosin vain 4. Todennäköisesti neuvolan kirjanpito on enemmän oikeassa, sillä olin sillä hetkellä pitkällä vapaalla töistä ja mulla tuppaa löhötessä paino nousemaan aina sen pari kiloa muutenkin. Sinänsä jännä, että nyt ei ole kuukauteen tullut painoa oikeastaan lisää, vaikka maha on alkanut kasvamaan, tosin nyt olenkin töissä ollut. Typerän tuntoista kun työhousut alkavat mahasta kiristää mutta lököttävät muualta, itseasiassa enemmän kuin aiemmin. Onneksi voi sitten huoletta avata napin ja laskea niitä enemmän lantiolle roikkumaan. Näyttävät siis vain siltä, että ovat liian isot ja roikkuvat siksi  :D
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Mas - Toukokuu 09, 2015, 07:30:07 ap
Ihan pikaisesti vaan kerron, että raskausmyrkytys äityi sen verran pahaksi että kiireellinen sektio tuli. Poika on ihan täydellinen <3 sokerit vaan alhaalla on vaavelilla. Itsellä vähän korkeammalla lääkärin suosituksesta. Ehkä leikkaushaavan takia pitäisi skarpata vähän. Kipeenä tekee, mutta nyt se on ohi ja palkinto maailman paras.  :-*
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Neelia - Toukokuu 09, 2015, 09:39:22 ap
Onnea Mas koko perheelle!!  :-*
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Usvalintu - Toukokuu 09, 2015, 09:43:15 ap
Mas, sydämelliset onnittelut koko perheelle :-*
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: lobo - Toukokuu 09, 2015, 10:20:59 ap
Onnea Mas ja perhe :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Mini - Toukokuu 09, 2015, 19:12:38 ip
Paljon onnea pienestä prinssistä koko perheelle Mas!  :-*
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Kaisa81 - Toukokuu 09, 2015, 23:20:28 ip
Oikein paljon onnea, Mas! Huominen äitienpäivä onkin sulla sitten erityisen ihana.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: _Xenia - Toukokuu 11, 2015, 23:27:38 ip
Ihania uutisiä näemmä taas tullut. Oikein paljon onnea Mas <3.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Pihjalanmarja83 - Toukokuu 12, 2015, 12:58:01 ip
Onnea Mas!  :-*

Omista kuulumisista pikaisesti sen verran, että rakenneultrassa kaikki oli kunnossa. Nyt olen sitten käynyt tämän raskauden ensimmäisissä silmänpohjakuvissa ja tulokset tulevat kuulemma kuukauden päästä. Nyt olen siis viikoilla 23+3. Viime raskaudessa silmät kuvattiin yhteensä 3 kertaa, mutta tässä raskaudessa taitaa mennä eri tavalla nämä asiat. Mites muilla, kuinka usein olette käyneet kontrollikuvissa?

lobo, tosi kiva juttu, että kaikki oli kunnossa.  :) Oletko muuten miettinyt, että saattaisit olla herkistynyt jollekin kanyylissa olevalle aineelle? Kun puhuit aiemmassa viestissä siitä, että elimistösi hylkii kanyyleita niin ärhäkästi. En tiedä, onko kaikki kanyylit tehty samoista materiaaleista, mutta ainakin joskus kanyyleita oli erilaisia. Itselläni on ollut tässä vuosien varrella käytössä kolmenlaisia kanyyleita. Toki näitä pumppuvuosia onkin sitten jo kertynyt yli 20..

Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Maria86 - Toukokuu 13, 2015, 12:42:30 ip
Onnea Mas! :)

Miekin kirjoitan nyt varovaisesti ekaa kertaa tälle puolelle. On tämä kyllä uskomaton fiilis! Nyt 8. viikko menossa ja viimeisen viikon ajan pahoinvointi on ollut aivan jäätävää, oon nyt kolmatta päivää saikulla kun ei pysy oikein mikään sisällä ennen alkuiltaa.

Inskantarve on jotain aivan käsittämätöntä. Onko kellään viisaammalla vinkkejä, miten sokerit saisi pysymään paremmin kun tuntuu että tarve on alusta asti ollut aamusta iltapäivään huomattavasti isompi kuin normaalisti ja edellisillä viikoilla sokerit pysyi suht ok kun laittoi inskaa jo reilusti ennen syömistä, syönnille tupla-annoksen ja kävi lenkin syönnin jälkeen, mutta entä nyt kun ei uskalla laittaa etukäteen jos ei ruoka pysykään sisällä eikä toisaalta kykene lähtemään lenkillekään? Ja ruokana  Perusannosta oon nostanut jo melkein tuplaan plussaa edeltäneestä. Kaikesta huolimatta, ihan epätodellisen ihana tunne!  :D
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: jane L - Toukokuu 13, 2015, 17:28:15 ip
Hei! En ole koskaan voinut niin hyvin kuin raskauden aikana, sokerit unelma arvoissa ja vointi hyvä. Ainut vaan että aamuisin väsytti. Sain tyttären 3 kg ja 47, cm. Tähän asti terve lapsi.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Neelia - Toukokuu 14, 2015, 23:03:41 ip
Päivitän meidän kuulumiset nopeasti.

Meille syntyi eilen 13.5.15 rv 34+6 klo 8.59 suunnitellulla sektiolla pieni poika. Pojalla painoa 2980g, pituutta 48 ja pipoa 33,5cm.
Poika on vvo:lla sokeritipassa ja happisaturaatiotarkkailussa kun ei aina muista hengittää tarpeeksi syvään mutta koko tämäkin päivä on pärjätty ilman lisähappea.
Äitikin on selvinnyt puudutteiden ja morfiinin aiheuttamasta järkyttävästä pahoinvoinnista joka piti koko eilisen päivän sängyn pohjalla. Vielä kun saisi hepun vierihoitoon kaikki olisi vallan loistavasti.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Usvalintu - Toukokuu 15, 2015, 08:21:13 ap
Neelia, sydämellisesti onnea teidän perheelle pienestä pojasta :-*
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Ban - Toukokuu 15, 2015, 11:58:26 ap
Heippa!

Ihania vauvauutisia! Onnea kaikille tuoreille äideille!! :)

Itse viikoilla 16+2 en uskalla edes ajatuksissani haaveilla oman lapsen syliin saamisesta. Pitkään pääsin rennoin mielin, kun kroppa rupesikin toimimaan lähes oppikirjan mukaan. Insuliinin tarve laski viikolla 7, ja väsymys sekä pahoinvointi oli järkyttävää. Viikolla 14 helpotti, ja pari viikkoa mentiinkin positiivisin mielin. Kaikissa ultrissa tähän mennessä on ollut kaikki niinkuin pitääkin, sydän on sykkinyt kovasti ja vahdikas heppu on jumppaillut masussa. Nyt kuitenkin jostain syystä insuliinin tarve on lähtenyt jälleen nousuun. Naikkarilta sanottiin hypoilun alkaessa, että tämä vaihe kestäisi  viikoille 7-20. Ehkä sekin on pistänyt stressikäyrät vähän koholle, miksi minulla nousee  jo nyt. Kohdun kasvu- ja liitoskivut ovat myös olleet riesana, ja niitä kovin pelästyessäni pääsinkin ylimääräiseen ultraan ja hepulla oli onneksi kaikki hyvin. Ultran jälkeen olikin helpottunut olo, mutta sitähän kesti tasan sen päivän, seuraavana murehdittiin jo taas. Koska tähän odotukseen saisi jotain  varmuutta ja uskoa? Tuntuu niin uskomattoman pitkältä ajalta tuo jäljellä oleva 5kk! Nyt toisaalta välietappina rakenneultra lähestyy 8.6! Ehkä sieltä saisi pidempään kestävän levollisen mielen kuin tuo edellinen yksi päivä! Ollaan saatu sukulaisilta jo kaiken näköistä vauvatavaraakin, mikä sekin ahdistaa näin aikaisessa vaiheessa, mutta ymmärrän hyvin, että sukulaiset haluavat tarpeettomista tilasyöpöistä eroon...
Huoh! Anteeksi vuodatus, lähipiirissäni on paljon äitejä ja odottajia, mutta kukaan heistä ei ymmärrä täysin diabeteksen tuomaa lisästressiä ja vaikutusta odottajan mielialaan. :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Leppis - Toukokuu 15, 2015, 19:30:48 ip
Onnea Neelia!!!  :-*
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: jane L - Toukokuu 16, 2015, 18:49:55 ip
Nauti vauvatavaroiden hankkimisesta ja upeasta uuden tulokkaan odottelusta, heitä stressit huitsin nevadaan. Itselläni meni raskaus huippuhyvin Naistenklinikalla itselläni oli aivan mahtava lääkäri joka tiesi diabeteksesta vissiin "enemmän kuin laki sallii". Tyttäreni synnyttyä minulla ei tullut maitoa, olisiko ollut joku stressin purkautuminen tai jotain vastaavaa ja jouduin lapselleni antamaan äidinmaitovastikkeita. Kerran ollessani Tikkurilan terveysasemalla aihe tuli puheeksi toisen vasta äidiksi tulleen naisen kanssa joka "suu vaahdossa" kertoi minulle kuinka epäterveellisiä nämä vastikkeet ovat. Minä siinä istuin kalmankalpeana ja kauhuissani. Kunnes eräs aivan ihana rouva joka oli henkilökuntaa tuli luokseni ja sanoi ettei nyt ihan kannata tuosta ottaa itselleen murheita jos maitoa ei vaan tule niin huoletta voit antaa vastikkeita, hänen poikansa oli saanut äidinmaitovastikkeita ja on 20 vuotias, terve urheilullinen mies tänäpäivänä. Tyttäreni sai äidinmaitovastikkeita kaupan hyllyltä ja on terve ja hyvinvoiva 25v tyttö.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Hilja - Toukokuu 17, 2015, 09:04:44 ap
Oikein lämpimät onnittelut Mas ja Neelia! <3

Ban, tutuilta kuulostaa tuntemukset viime viikkojen perusteella! Täällä menossa 17+4 ja ensimmäinen kolmannes meni pääsääntöisesti siinä, että jatkuvasti sai insuliinimääriä laskea, mutta sitten äkkiä alkoi korkeita sokereita olla pitkin päivää ja aamuarvot 7-10. Lisäilin insuliineja reilusti ja nyt sitten taas n. viikon ajan on insuliinin tarve laskenut hurjasti takaisin tuonne ensimmäisen kolmanneksen määriin... :o

Pari viikkoa sitten oli viimeinen äitipolikäynti, josta jäi oikein hyvä mieli. Hobis oli 5,9 ja siitä olin kyllä todella (positiivisesti) yllättynyt. En koe, että se kertoisi jatkuvasta hyvästä tilanteesta, vaan pikemminkin keskiarvosta matalien ja vähän turhan korkeiden välillä, todella vaikea saada pysymään sokerit tavoitearvoissa ilman hypoja ja jos vastaavasti lasken inskamääriä vaivaavat aamun ja aamupäivän korkeat. Pääsääntöisesti olen nyt ollut tyytyväinen siihen, että sokerit ovat päivällä alle kympissä ja aamulla 4-6. Yöt menee hypon rajamailla arvoissa 3-4 lähes poikkeuksetta, mutta pienemmät Levemir-annokset taas nostaa aamua kohti liian korkeiksi.  En ole pumppuhoidossa enkä myöskään saanut sensoroida koko raskausaikana niin pistoksia kertyy kyllä päivässä ihan huikeita määriä niin sokereiden mittauksen kuin inskan pistämisen takia :D

Raskauspahoinvointi ja oksentelu loppuivat jo kertaalleen neljäksi päiväksi, mutta tulivat sitten takaisin, on olo kuitenkin ekan kolmanneksen jatkuvasta oksentelusta ja sängyssä makaamisesta helpottanut. Ruoka ei edelleenkään tahdo mennä alas ja paino alkutilanteesta -8kg, tosin ylimääräistä oli kyllä. Np-ultrassa ja viime äitipolin ultrassa kaikki ollut toistaiseksi hyvin, 3.6 on rakenneultra, jota jännitän kyllä ihan hirveästi! Vauvan liikkeet ovat tuntuneet nyt hennosti viikon ajan ja vauva tuntuu koko ajan todellisemmalta niin toivoisi vain, että mitään vakavaa sieltä ei löytyisi!

Tsemppiä kaikille tasapuolisesti!  :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: lobo - Toukokuu 17, 2015, 11:20:41 ap
Neelialle onnea, ja toki muulle perheelle myös!

Ban, mä olen laskennallisesti yhden päivän sua jäljessä, mulla on rakenneultrakin 9.6  ;D Hyvin samanlaisia tuntemuksia on. Koko ajan huolestuttaa, päivän pari on kiva kun on käynyt tarkastuksessa ja sitten alkaa huolettamaan.

Mulla on ollu ihan törkee stressi aivan sinänsä turhanpäiväisistä asioista, päällimmäisenä nyt tietty työt mitkä imevät mehut kokonaan, ylitöitä tiedossa kesän läpi ja aikaoptimistinen pomo, pitäis vaan jaksaa tai sitten on siirto työtehtäviin, jotka itse koen vielä raskaammiksi ja vastenmielisiksi. Työt aiheuttaa jatkuvaa mahakipua ja vaikka mä nyt tiedän, ettei sen pitäisi olla kovin vaarallista niin se silti ahdistaa ja sitten iskee stressimaha, suolisto tekee täysjumin ja alan voimaan pahoin ja oksentelemaan. Ja väsyttää niin, että välillä huomaa olevansa ihan sekaisin.

Kauhee painon tunne alamahassa, ihan kuin kivipalloa kantaisi mukanaan. Muutenhan en oikeastaan mitään raskausoireita tunnekaan, aivan hyvin voisin olla vain vähän turvoksissa, kovin on pieni maha verrattuna monien muiden tämän hetken mahakuviin eikä musta oikein tunnu siltä, että mitään liikkeitäkään tuntisin.

Ajattelin, että kun ei tuolla töissäkään ole kuin paskaa tiedossa niin kysyn seuraavalla tarkistuskierroksella, että olisiko sairasloma aiheellinen. Jos vaikka jossain kohtaa voisi hetken olla onnellinen raskaudestaan noin niinkuin fyysiseltäkin kantilta? Tottakai muuten olen, mutta jatkuva huoli ja paha olo himmentää aika tehokkaasti :(
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: sokerpalanen - Toukokuu 17, 2015, 11:25:18 ap
Nauti vauvatavaroiden hankkimisesta ja upeasta uuden tulokkaan odottelusta, heitä stressit huitsin nevadaan. Itselläni meni raskaus huippuhyvin Naistenklinikalla itselläni oli aivan mahtava lääkäri joka tiesi diabeteksesta vissiin "enemmän kuin laki sallii". Tyttäreni synnyttyä minulla ei tullut maitoa, olisiko ollut joku stressin purkautuminen tai jotain vastaavaa ja jouduin lapselleni antamaan äidinmaitovastikkeita. Kerran ollessani Tikkurilan terveysasemalla aihe tuli puheeksi toisen vasta äidiksi tulleen naisen kanssa joka "suu vaahdossa" kertoi minulle kuinka epäterveellisiä nämä vastikkeet ovat. Minä siinä istuin kalmankalpeana ja kauhuissani. Kunnes eräs aivan ihana rouva joka oli henkilökuntaa tuli luokseni ja sanoi ettei nyt ihan kannata tuosta ottaa itselleen murheita jos maitoa ei vaan tule niin huoletta voit antaa vastikkeita, hänen poikansa oli saanut äidinmaitovastikkeita ja on 20 vuotias, terve urheilullinen mies tänäpäivänä. Tyttäreni sai äidinmaitovastikkeita kaupan hyllyltä ja on terve ja hyvinvoiva 25v tyttö.

Jokainen keskoseni on elänyt korvikkeella, maitoa tuli aina viikko kun lehmästä ja loppu kun seinään.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: sokerpalanen - Toukokuu 17, 2015, 11:28:32 ap
Onnea Neelialle sekä Mas'lle ja perheille!
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Ban - Toukokuu 17, 2015, 13:11:22 ip
Kiitos vastauksistanne, ei ne tietenkään huolenaiheita poistaneet, mutta olo rentoutui suunnattomasti! Mussa ei välttämättä olekaan mitään vikaa, vaan teidän juttujanne lueskellessa tuli tunne, että aika normijuttujahan nämä taitaa olla! :)

Mä oon saanut aika pienillä inskamäärillä mennä koko diabeteshistoriani, ja nyt raskausaikana viikosta 7 eteenpäin on annokisia pienennetty kokoajan. Hypoja on ollut paljon, ja niistä ollaan pyritty pois. Olen ollut aina erityisen kammoinen korkeisiin verensokereihin, yli kasin arvot on tuottanut mulle jo stressiä ennen raskautta (minkä perfektionisti luonteelleen voi  :D ). Voitte vaan kuvitella, mitä se on ollut nyt! Nostinkin levemiriä yhden yksikön verran kuluneella viikolla, kun aamupalan jälkeiset arvot tuppasi olemaan kymppiä. Tämä toi nyt sitten yöhypot riesaksi, ja klo 03-04 saa sitten käydä syömässä. Päivisin sokerit onkin sitten seilannut 3-8 väliä, eli oikeasti saa olla onnellinen hyvistä sokereista! Iltapalasta en voi novo rapidia laittaa tällä hetkellä ollenkaan, ja silti yöllä hypoillaan.

Mitä noihin liikkeisiin tulee, en minäkään voi varmaksi sanoa olenko niitä tuntenut. Joskus pieniä muljahduksia on ollut, varsinkin iltaisin sängyssä olen yrittänyt olla tuntosarvet pystyssä, mutta kun tuo turvotus on ollut itsellänikin seurana, niin todellakaan en voi olla varma mitä kuplia siellä vatsassa pyörii ;D Liikkeitä kuitenkin odotellaan kovasti, ja ensisynnyttäjällähän on vielä täysin normaalia, että tässä vaiheessa ei mitään tunne, tai ei osaa niitä tuntemuksia rekisteröidä.

Silloin kun raskautta ruvettiin suunnittelemaan ja toivomaan,sitä ei todellakaan osanuut edes ajatella tämän olevan alituista murehtimista ja stressiä. Sitä niin kuvitteli, että murheet ja jatkuva toivominen päättyy plussatestiin. Totta kai, niin kuin lobokin sanoi, tässä ollaan todella onnellisia tästä raskaudesta, mutta paljon päänvaivaa se tuottaa!
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: lobo - Toukokuu 17, 2015, 20:07:03 ip
Kaikkee sitä mieleen tuleekin, tämä asia on pyörinyt mielessäni jo jonkin aikaa...mullahan on jatkuva sensorointi ja sehän toimii samalla taajuudella kuin wifilaitteet, joita suositellaan pitämään mahd. kaukana mahasta raskauden aikana, sillä säteilyllä kun voi ehkä olla kaikenlaisia mahdollisia haittoja. No milläs tuonkaan asentaa silleen, ettei se säteily menisi ikäänkuin jatkuvasti mahan läpi? En siis oikeasti usko, että siitä on merkittävää haittaa, sitä paitsi meillä taitaa koko ympäristö muutenkin kuhista niin paljon mikroaaltoja, ettei nyt yksi lähetin+pumppu tee paljon mitään lisää. Mutta paljonkohan noita on vielä keretty tutkimaan, huomataanko 50 vuoden päästä että sensoreita käyttäneiden diabeetikkoäitien jälkeläiset sairastuvat keskimääräistä useammin leukemiaan tms.?
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Pihjalanmarja83 - Toukokuu 21, 2015, 14:01:06 ip
Onnea Neelialle!

Täällä ovat piinaviikot käynnistyneet korkeiden verensokereiden säestämänä. Insuliinintarve on tuplaantunut parissa viikossa ja tuntuu että on vaikeaa pitää vs alle 10 arvossa ilman päivittäisiä hypoja. Jos vs on tunnin kuluttua ruokailusta välillä 6-8, niin tunti siitä, olen hypoilla. Tietty olen yrittänyt syödä sitten välipaloja ruokailujen jälkeen, mutta kun tämä kroppa ei toimi kuin kello, niin aina en osaa ennakoida. Tuntuu, että kroppa on vähän sekaisin, kun joudun aamupäivisin pistämään hurjasti insuliinia, jotta vs pysyy aisoissa. Noo, seurauksena tästä on, että vs laskee sitten iltapäivästä ja insuliinintarve pienenee lähes 1/3-osan verran verrattuna aamupäivään.

Haasteena tässä on se, että nämä muutokset ovat niin nopeita, että insuliinintarve saattaa muuttua ihan parinkin päivän sisällä. Ottaa siitä sitten selkoa ja yrittää pitää tilanteen hallinnassa.  :P Onneksi on kuitenkin apuna tämä jatkuva sensorointi. Se kyllä helpottaa duunia. Yritän ajatella, että ei tätä enää onneksi kestä kuin noin 13 viikkoa enää ja sitten on vauva maailmassa. Että eihän tämä jatkuva vs -vuoristorata ja siitä aiheutuva syyllisyys/stressi mikään loppuelämän kestävä juttu ole. 
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Larla - Toukokuu 23, 2015, 15:03:53 ip
Minä onneton tunari unohdin pistää aamupalalle. Onneksi sensori ennakoi korkeaa niin ihan tähtitieteellisiin lukuihin ei päästy. Lopulta, kun oltiin taas syömäarvoissa, söin tortillaa ja muistihärö johti turhan pieneen bolukseen ja taas tulee kyttyrää sensoriin. Ei mee putkeen tämä päivä.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: lobo - Toukokuu 23, 2015, 20:03:12 ip
Kyllä se potkii sittenkin  :) Siis oma vauva, nyt on pari päivää tuntunut ihan selkeää muljahtelua, hassun tuntoista  :D

Noista kyttyröistä ja huonoista päivistä, onneksi sen ei pitäisi olla vaarallista satunnaisesti, paitsi matalat nyt tietty voivat olla jo kertalaakista. Vaan kun hyvin lähtee menemään huonosti, niin mulla ainakin tuntuu menevän koko päivä vähän miten sattuu sokereiden kanssa.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Larla - Toukokuu 23, 2015, 21:11:59 ip
Kyllähän se kertoo hyvää perustasosta, kun 11 tekee olon aivan järkyttävän huonoksi.

Sait Lobo minut rypistelemään kulmia tuon sensoriin säteilyn kanssa. Ei sitä kovin kauas mahasta saa...
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: lobo - Toukokuu 23, 2015, 22:44:13 ip
^Joo se on vähän ikävä ajatus, ärsyttää kun pääkoppa tuottaa tuommoisia. Toisaalta lohduttaudun itse sillä ajatuksella, että se todennäköisesti on pienimmällä teholla säteileviä semmoisia laitteita mitä meillä ympäristössä on kun kantavuus on vain muutaman metrin parhaimmillaan. Itse olen sitten vastavuoroisesti yrittänyt vähentää kuormitusta noiden muiden kapineiden kanssa.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Larla - Toukokuu 24, 2015, 09:32:59 ap
Täytyy hommata äitiysreisitaskuhousut. Minä en pidä normaalistikaan esim. puhelinta taskussa.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Pihjalanmarja83 - Toukokuu 26, 2015, 12:03:11 ip
No joo, tämä maailma on kummallinen paikka ja käytämme niin uutta tekniikkaa niin monessa asiassa, ettei kukaan tietenkään osaa sanoa, mikä kaikki vaikuttaa mihinkin. Itse pohdin ekassa raskaudessa enemmänkin muoviyhdisteitä ja muita ruoan sekä ympäristön kemikaaleja. Esim ruokaahan ei saisi lämmittää muoviastiassa, ettei muovista irtoa myrkkyjä ruokaan, jotka sitten kulkeutuvat sikiöön. Nyt tässä raskaudessa en ole kovinkaan paljon pohtinut moisia. On vissiin liikaa kiireitä.  ::)

Oon muuten huomannut Larla saman, että yli kympissä oleva sokeri aiheuttaa huonoa oloa. Tai siis tämähän riippuu tietysti ajankohdasta; jos vs yli 2h kympissä tulee huono olo, mutta nopeasti nouseva sokeri taas tuntuu vaan piristävän hetkellisesti ja aiheuttavan lisää ruokahalua. Vissiin silloin on päällä se kuuluisa sokerihumala. Pöh.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: lobo - Kesäkuu 04, 2015, 13:19:51 ip
Jösses meillä ollaan suurinpiirtein puolivälissä  :o 19+0 tänään.

Sokerit on edelleen aika helposti ylläpidettävissä ja nyt kun koivun kukinta on vissiin jo helpottamassa (tässä mielessä ihanaa kun on satanut reilusti ja säännöllisesti) niin esim. yöllä menee edelleen vain 70% normaalista basaalista ja siitä huolimatta saan syödä kerran tai kahdesti aamuyöllä. Tuossa parisen viikkoa sitten oli pätkä, kun meni öisin normiannostuksella insuliinia ja meinasi arvot siitä huolimatta aamuisin karata. Muutenkaan mitään lisäystä ei ole tarvinnut tehdä annostuksiin ja edelleen reagoin insuliiniin herkemmin kuin alkuraskaudessa. Herkästi tuntee hypot ja vielä herkemmin kohoavan sokeritason. Sensorointi toimii aina vain paremmin, yleensä ero mitatun ja sensoroidun tuloksen välissä on alle 0,3mmol/l. Luulisin tämän johtuvan siitä, että mulla on käsivarsiin kertynyt hieman lisää rasvaa ja nyt on sopivassa suhteessa sitten lihaksia alla jotka pitää nestevirtauksen hyvänä kudoksessa ja päällä rasvaa jossa sensorin on hyvä köllötellä. Edelleenkään muilla kehonalueilla ei sensorointi onnistu, esim. reisissä sensori on yöt toimimaton väittäen lukeman olevan alle 2.2, riippumatta todellisesta verensokerista, päivisin toimii yleensä hyvin kun on liikkeessä  ;D Mahanahkassa taas tulokset heittävät aika reilusti mittarin tuloksiin ympäri vuorokauden, välillä ollaan lähempänä toisiaan mutta monesti eroa voi olla yli neljäkin yksikköä. En koe kovin hyödylliseksi tuottaa käppyröitä, joilla ei ole mitään todellisuuspohjaa.

Ötökkä alkoi potkimaan mulle tuntuvasti jo suurinpiirtein kuukausi sitten, mutta selkeästi tunnistettavaksi nuo alkoi aika tarkkaan kaksi viikkoa sitten. Maha on mielestäni varsin pieni ja huomaamaton, kasvanut lähinnä viimeisen kahden viikon aikana (paino onneksi ei!), edelleen riippuen vaatteista voin näyttää joko ihan normaalilta tai sitten jos oikein yritän esitellä niin menen oikein pätevästä siiderihaista  8)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tintti - Kesäkuu 11, 2015, 07:45:34 ap
Hei kaikille,
käyn Naistenklinikalla seurannassa,  nyt viikkoja 26+1 ja kaksosia odotan. Kävin viime viikolla labrakokeissa ja sisätautilääkäri soitti minulle ja lähetti vielä postitse saman tiedon. HbA1c on nyt 5,1 %, kuukausi sitten 5,8 %. Hänen mielestäni sokeritasapainoni ei ole erinomainen vaan aivan liian kireä jolloin merkittävän hypoglykeemisen shokin, sairastuvuuden ja jopa hengenmenon riski on noussut. Hän sanoi myös ettei synnytyslääkäreiden mielipiteitä erinomaisesta sokeritasapainosta kannata kuunnella.
Alkoi vähän pelottaa että onkohan näin matala HbA1c todellakin näin vaarallinen asia raskauden aikana... Oletteko saaneet tällaista palautetta? Ja onko joku teistä pärjännyt näin matalalla HbA1c:llä läpi raskauden ilman mitään komplikaatioita?
Nyt viime viikkoina verensokeritasapaino on noussut ja melkein päivittäin mennään kymppiin tai jopa yli, joten kaiken järjen mukaan pitäisi näkyä HbA1c:ssäkin kohta.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Usvalintu - Kesäkuu 11, 2015, 08:10:08 ap
Moi Tintti,

en nyt ihan suoranaisesti osaa vastata kysymyksiisi, mutta: onko sulla päivittäin sitten miten paljon ja kuinka alhaisia sokereita?
Mulla itselläni oli viimeksi hobis 5,8%, ja sain myös palautetta, että liian tiukka tasapaino on (käyn myös Naikkarilla). Mulla ei kuitenkaan liian matalia sokereita juurikaan edes ollut tossa 'jaksossa' mitkä tota hobista olisi laskenut- jokunen alle nelosen arvo, mutta ei montaa kuitenkaan, vaan pääasiallisesti tasaiset hyvällä tasolla olevat sokerit.

Tsemppiä Tintti ja toivottavasti joku osaa vastata kysymyksiisi :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Larla - Kesäkuu 11, 2015, 09:23:11 ap
Ei ole tarkkaa tietoa, mutta mulle d-lääkäri sanoi, että hobis alkaa näyttää todellista matalampaa verimäärän lisääntyessä eikä siten ole raskauden aikana vertailukelpoinen vaan laskee joka tapauksessa.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tintti - Kesäkuu 12, 2015, 09:55:46 ap
Kiitos vastauksistanne  :)
Matalia on kyllä ollut jonkin verran silloin aiemmin, alle neljän arvoja melkein päivittäin. Mutta viimeiset pari viikkoa ollaan menty tasolla 4-10, tai enemmänkin 6-10.
Hyvä tietää että hobis näyttää todellista matalampaa, ehkä tässä uskaltaa elää niin kuin aiemminkin vaikka lääkäri vähän pelotti kommentillaan.
Mukavaa viikonloppua!  :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: lobo - Kesäkuu 12, 2015, 11:38:25 ap
Ei ole tarkkaa tietoa, mutta mulle d-lääkäri sanoi, että hobis alkaa näyttää todellista matalampaa verimäärän lisääntyessä eikä siten ole raskauden aikana vertailukelpoinen vaan laskee joka tapauksessa.

On se verrannollinen sentään raskaana olevan itsensä arvoihin. Ei tietenkään ei-raskaana olevien diabeetikkojen hobiksiin, mutta jos hobikset nousee raskauden aikana vaikka pitäisi laskea tms. outoja muutoksia, niin kertoo se siinä tilanteessa jostain ongelmasta.Asiasta saappaaseen, mulle jäi vähän ärsytys päälle kun kävin polilla tiistaina. Siis mullahan on nättiä käyrää sensori piirrellyt, josta johtuen mulla EI ole ongelmaa sokereiden kanssa esim. yöaikaan. Ei se mitään, että mä joudun edelleen öisin syömään, jotta ne sokerit eivät menisi niin matalalle, että pumppu alkaa hälyttelemään  ::) Eli kun se ei näy käyrässä, niin sitä ei ole olemassa. Vähän tämmöinen kuva mulle jäi lääkärin kanssa keskustelusta. No ei hän sitä varmastikaan niin tarkoittanut. Aivan tottahan se on, ettei se näy hypona käyrässä jos korjaan tilanteen ennenkuin se menee siihen, että se näkyisi. Tuli vaan mieleen, että pitääkö tässä heittää läskiksi sitten ennen seuraavaa kertaa ihan jotta ne kaikki ongelmakohdat näkyisivät. Vaan itseäni ja lastanihan varten mä noita sokereita kyttäilen, en lääkäriä. Joten ihan sama mitä mieltä hän ja hyvinhän olen tilanteen hoitanut. Ja sinänsähän mä koen sokereiden pysyneen ihan hyvinä, työtä se vaatii. Perse vaan levii ja väsyttää. Niin ja siis mähän en nuku enää kuin maks. tunnin pätkän, yleensä 30-45min kerrallaan.

Ja meninkin viimeksi sanomaan, että sensorointi toimii hyvin. Joo, nyt on kaksi sensoria peräkkäin ollut jatkuvaa kalibrointivirhettä ja aivan omilla lukemillaan. Pistää epäilyttämään, että joko viallisia sensoreita kun samasta paketista molemmat, tai sitten olen jotenkin onnistunut rikkomaan lähettimen. Paketin kylkeen printatun parasta ennen päivän perusteella kyllä pitäisi sensoreiden olla ihan ok ja tuossahan tuo lähetin on iholla köllötellyt niinkuin aina ennenkin, mikäs siihen olisi itsekseen tullut? Pitäisköhän tuo laittaa hetkeksi kaappiin lepäämään, saisko itsekin mielenrauhaa sillä? Kai tässä olis vaikka viikko varaa pitää lomaa siitäkin, johan tässä se on 4kk möllöttäny nahassa kiinni taukoamatta.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Pihjalanmarja83 - Kesäkuu 24, 2015, 13:41:04 ip
Lobo, mulla on ihan sama kokemus suhtautumisesta sensorikäyriin. Jostain syystä Treellakin tuntuu olevan trendinä, että sensorikäyrää uskotaan ja omat sokerimittausarvot saatetaan sivuuttaa. Siis tarkoitan ongelmatilanteita: esim. sensori on näyttänyt, että vs on alle 3 ja oma mittari näyttää arvoa 5. Sitten kun sanoo, että ei toi sensorin arvo voi pitää paikkaansa, niin sanotaan vaan, että kyllä se pitää. Yeah. Itse uskon jotenkin mieluummin tuota vs mittaria kuin sensoria. Ylipäätään kaikesta mahtavuudestaan huolimatta sensoreissa harmittaa niiden epätasainen laatu. Joskus käyrä näyttää oikeaa koko sensoroinnin ajan ja joskus arvot tuntuvat heittävän paljonkin oikeasta.

Täällä on menossa viikot 29+4. Olen rukannut basaalia runsaasti ylöspäin ja bolustanut runsaasti aterioille. Tästä johtuen kärsin tällä hetkellä enemminkin matalista verensokereista kuin korkeista. Pitäisi rukata basaalia pienemmäksi, mutta kun sekin tuntuu hölmöltä, kun insuliinintarve nousee taas kohta kuitenkin. Ääh.

Vatsa on alkanut haittaamaan muuta menoa. 14kg painavaa esikoista ei ole enää niin mukavaa kanniskella ja jalkoja särkee iltaisin. Odottelen jo tässä vaiheessa sitä, että pääsisin vatsasta eroon.

Juttelin viimeviikolla synnytystavasta lääkärin kanssa ja yllätykseseni en saanutkaan toivomaani sektiota suoralta kädeltä. Lekuri sanoi, että ei halua suositella sektiota minulle, kun olisi kuulemma kaikki mahdollisuudet käynnistettyyn alatiesynnytykseen. Lääkärin neuvo oli, että odottaisin viimemetreille ja katsottaisiin sitten tilanteen (eli vauvan koon) mukaan synnytystapaa. Itsestäni tämä tuntuu aika nihkeältä, kun viimeksi koin aika raskaana sen, että eli ns. veitsi kurkulla ihan raskauden loppuun saakka (tiedätte varmaan mistä puhun) ja kiitoksena tästä kaikesta sain sitten kesken jääneen käynnistyksen (avauduin 7cm), pahan kohtutulehduksen ja kiireellisen sektion. Vauvakin sai saman tulehduksen ja joutui antibioottikuurille lastenosastolle viikoksi. Jälkeenpäin voin sanoa olleeni todella kipeä silloin. Ja kun vertaan itseäni muutamaan ystävääni, joille on nyt tehty suunniteltu sektio oman sektioni jälkeen, niin kyllä oma vointini on ollut selvästi huonompi kuin heidän. Vaikka kaikkihan me tietysti olemme yksilöitä tässäkin asiassa. 
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: omelia - Kesäkuu 30, 2015, 06:30:12 ap
Moikka kaikille! Minäkin voisin mukaan tänne keskusteluihin liittyä :) eli ikää  21 vuotta,pk seudulta  naikkarilla käyn ja dm1 mukana vuodesta 02. Tänään rv 19+6 ja perjantaina rakenneultra. Hobis viime mittauksessa 6.3% ja aavistelen matalien pois jäätyä että sieltä se on vähn noussut mikä on hoitajien mielestä ainakin ihan suotavaa. Kaikki mennyt muuten tähäs asti ihan hyvin mutta ikävänä vaivana roikuu samaan aikaan raskauden alkaessa puhjennut retinopatia, nyt olenkin juossut rv 7 asti kuukauden välein laseroinneissa silmäklinikalla ja viimeksi lääkäri vähän varoitteli että ei oikein alatiesynnytystä minulle suosittel :( Eihän se sektio ole mikään kamala asia mutta enemmän pelotttaa naikkarin lekureiden suhtautuminen tähän asiaan. miljoona kysymystä pyörii mielessä mm sairaalassa olosta mitä tapahtuu kun vauva syntyy saanko pitää vauvaa sylissä ollenkkaan suoraan sektion jälkeen pääsekö mies mukaan leikkaussaliin vierihoidosta ja imetyksestä. Ehkä niihin saa vastauksia perjantaisessa äippäpolikäynnissä. Onko muilla kokemusta miten on imetys lähtenyt sektion jälkeen sujumaan ja saako naikkarilla ns imettää vaikka vauva ei olisikaan vierihoidossa? Paljon kysymyksiä ja varmasti tulen paljon jatkossa lisää kyselemään ensimmäistäni odotan ja yksi mammakaveri ennestään joka on kummiskin ns terve odottaja eikä oikein ymmärrä diabeteksen mukana tulevia varotoimenpiteitä ja riskejä :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: lobo - Heinäkuu 11, 2015, 14:32:39 ip
^Tervetuloa :) Meillä on tässä ketjussa jostain syystä nyt hieman hiljaista, kesä varmaankin.

Mullahan ei ole mitään tietoa naikkarin käytännöistä, mutta käsittääkseni yleensä suunnitellun sektion kohdalla vauva annetaan äidille katsottavaksi heti syntymän jälkeen. Tukihenkilö, oli sitten isä tai joku muu, saa olla ainakin lähettyvillä ja on yleensä se joka sitten pesee vauvan jne.. Imetyksestä taas, sitä pidetään niin suuressa arvossa Suomessa että olisi todella kummallista jos ei ollenkaan imettää saisi. Se kun on vähän sellainen, oman luuloni mukaan siis, että jos se heti alusta sivuutetaan kokonaan niin sen aloittaminen myöhemmin on aika hankalaa.

Meillä ollaan nyt siinä vaiheessa, että pitäisi Kelalle ruveta väsäämään raha-anomuksia, sain todistuksen raskaudesta jo toissaperjantaina mutta oli niin "kiire" viikko etten ole jaksanu uhrata aikaa asiaan. Aikaahan tässä vielä on. Vauvavakuutusta kävin kyselemässä ja on vähän valmiiksi luovuttanut fiiilis sen suhteen, terveysselvitys pitäisi täyttää verkossa ja vakuutustäti puhui jotain, että sinne pitäisi merkitä kaikki lääkärikäynnit vimeiseltä kahdelta vuodelta. Joooo mistähän mä ne kaikki miljoona käyntiä päivämäärinen nyt nykäisen, kun en muista edes mitä tällä viikolla tein minäkin päivänä. Sen lisäksi sitä ei voi ilmeisesti keskeneräisenä tallentaa, vaan se pitäisi saada ikäänkuin laaki ja vainaa meiningillä valmiiksi. Eli ihan puhtaastihan tämä on nyt omasta saamattomuudesta kiinni, mutta mutta... olis helppoa kun olis terve ihminen?

Ja sit ois kiva kun olis kokemusta aiemmasta, mulla särkee alaselkää ja maha on...no, en mä tiedä voiko sanoa, että käykö se kipeää kun supistaa. En oo vaan kolmeen päivään kävellyt suorassa, kun ei yksinkertaisesti pysty. Istuessa ja sängyssä maatessakin kun vaihtaa asentoa niin supistaa, mutta en mä tiedä onko tuo kivuliasta, tosi epämukavalta tuntuu mutta siltä nuo on aina tuntunut, nyt vaan sitä on vähän väliä? Sit toinen asia on, että pitäiskö mun tästä soitella neuvolaan/äitipolille maanantaina jos jatkuu samanlaisena? Kyllähän ne kysyy joka kerta onko supistellut ja kun sanon, että vissiin kai niin ei ne ainakaan sillä tiedolla mitään tee ts. ei oo siirtynyt mihinkään tietoihin? Eli hyövääkö se, haluaisko ne tietää asian, tarkistaisko ne mun raskauden tilannetta jotenkin? Viime tiistaina oli kaikki erittäin hyvin. Verensokeri on ollut tosi matalalla, mitään ei vuoda ja selkäsärkykin alkoi jonkinlaisena liitoskipuna kai, ainakin samaan aikaan ilmestyi iskiassärky, eli ei kai tuo vakavaa ole (mullahan on siis infektiokammo, oikeesti se alkaa menemään fobian puolelle ja olen alusta asti pelännyt ihan sikana, että vetäisen kohtutulehduksen jostain ja menetän sekä lapsen että kohtuni siinä). Toisaalta tuo supistaminen nyt on muutenkin semmonen, että se on alusta asti ilmennyt silloin jos mulla käy kipeää johonkin, oli sitten fyysistä tai henkistä laatua, niin en sinänsä yhtään ihmettelis, että tuo on pitkittynyt kun jalkoja särkee, selkää särkee, supistaa ja sitten ahdistaa ja supistaa vielä vähän lisää :D
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Leppis - Heinäkuu 13, 2015, 19:11:57 ip
Onko muilla kokemusta miten on imetys lähtenyt sektion jälkeen sujumaan

Mulla ainakin alkoi sujumaan. Tai siis maidontuotanto. Ja lapsi oli eri osastolla keskoskaapissa ja sain hänet ekan kerran syliinkin vasta kun ikää oli jo kolme päivää. Mulla oli hyvä kätilö silloin työvuorossa kun alettiin lypsyhommiin. Jaksoi kannustaa ja tsempata. Sektio tehtiin kolmen jälkeen yöllä ja samana iltana jo yritettiin lypsää maitoa. Mulla oli kuva vauvasta sängyn vieressä ja katselin kuvaa samalla kun lypsin. Käsin lypsy oli ihan yhtä tyhjän kanssa, pari ekaa päivää tein sitä. Sitten vaihdoin lypsypumppuun ja sen jälkeen alkoi maitoakin tulla, ensin riitti lääkemitta ja jossain vaiheessa se kävi pieneksi. Lypsyt ajoitin aina siihen, kun olin tullut keskolasta omalle osastolle.
Imetyksen opetteluun meni sitten aikaa, sillä pieniviikkoinen vauva ei jaksa edes imeä ja maidot meni pitkään nenämahaletkulla, mutta kun lapsi oli monta viikkoa sairaalassa, niin siellä ehdittiin panostaa imetyksen opetteluun ja sujumiseen. Mutta about täysiaikainen varmasti jaksaa imeä.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Larla - Heinäkuu 13, 2015, 20:45:33 ip
Itse olen kans mennyt lypsykoneella alut, vaikka on ollut alatiesynnytystä. Synnytyspäivänä on tullut pari milliä pumpulle, seuraavana ei niin mitään ja sitten seuraavana päivänä taas vähän ja siitä sitten hitaasti lisääntyen. Molemmat elävät ovat saaneet lisämaitoa, kunnes ovat irtisanoutuneet koko maidosta. Molemmilla on ollut ensin sokereiden ja sitten bilirubiinin takia tarkat syömämäärät sairaalassa ja nuorempi oli sepsipsen ja antibiootin yms. takia sen verran väsynyt, että nenämahaletku otettiin pois vasta päivää ennen kuin pääsi kotiin kaksiviikkoisena. Tuntuu uskomattomalta, että jollain tulee heti sellaiset määrät maitoa, että riittää. Maitoahan pitäis saada kuudesosa painosta vuorokaudessa.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tarkoitus - Elokuu 02, 2015, 21:19:26 ip
Meille syntyi tyttö kiireellisellä sektiolla veden menojen vuoksi, viikkoja tuli täyteen 36+4. Kotiuduttiin 5 vrk:den ikäisenä ja kaikki on mennyt tosi hyvin. Hengitysapuja ei tarvittu ja sokeritippaakin virheellisesti vain vuorokausi.Oma vointi hyvä, strelisisaatio ja sektio siis ottaen huomioon.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Kaisa81 - Elokuu 02, 2015, 23:27:53 ip
Isot onnittelut kuudennesta vauvasta! Hienoa, että kaikki meni hyvin ja molemmat olette hyvässä kunnossa. Olet sinä kyllä melkoinen äiti! :D
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Usvalintu - Elokuu 03, 2015, 14:00:02 ip
Tarkoitus; sydämelliset onnittelut teidän perheelle :-*

Meillä myös vauvauutisia; meille syntyi ihana tyttö suunnitellulla sektiolla raskausviikolla 35. Alkuvaiheessa hengityspulmaa pari päivää ja sokeritipassa meni kuusi päivää. Nyt harjoitellaan arkea kotona ihanan vauvan kanssa- ollaan superonnellisia :-*

Palstalla onkin ollut nyt hiljaista. Mitä mahtanee kuulua muille odottajille/vauvan saaneille?

Vauvan tuoksuisin terveisin, Usvalintu :-*
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: tarkoitus - Elokuu 03, 2015, 22:21:38 ip
Kiitos vaan onnitteluista 😊 Kirjoitin aiemmin hieman väärin, kotiuduttiin siis 4 vrk ikäisenä 😁 eipä varsinaisesti väliä mutta kuitenkin.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Mini - Elokuu 04, 2015, 15:47:40 ip
Oih! Vauva-uutisia!  :-*

Paljon onnea Usvalintu! Tarkoitusta oonkin ehtinyt onnitella jo toisaalla!  :)
Tullut pyörittyä enemmän tuolla toisella selaimella..

Olisi mukava kuulla enemmän Usviksen synnytyksestä! Laitahan vaikka yv:tä?
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: lobo - Elokuu 04, 2015, 19:17:48 ip
Onnea tarkoitus ja onnea Usvalintu! Ihanaa  :-*
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: AN-NI - Elokuu 04, 2015, 22:03:01 ip
Meillä poika syntyi vesienmenolla 34+6, viikon sairaalassa keltasuuden ja hengityksen takia.
Täytyy nostaa hattua (kättärin) vierihoito/tarkkailuosastosta, johon siirryimme pojan ollessa 2 vuorokauden ikäisenä.
Sain tutustua poikaamme rankan alun jälkeen, tämä mahdollisuus ei olisi onnistunut naikkarilla ennen kotiuttamista.

Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Mini - Elokuu 05, 2015, 15:32:02 ip
AN-NI, miten pääsitte Kättärille?  :)
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Usvalintu - Elokuu 05, 2015, 18:49:36 ip
Kiitos paljon onnitteluista :-*

Mini, vastailenpa tuohon Kättäri-kysymykseen: Kättärille mennään Naikkarilta jatkohoitoon, jos vauva on joutunut tehohoitoon (tehohoidosta ei koskaan kotiuteta suoraan). Ja onkohan niin, että myös valvontaosastolta ei pääse suoraan kotiin? Korjatkaa jos olen väärässä. Myöskään ennen kuin rv35 on tullut vauvalla ikää täyteen ei kotiuteta, joten jos vauva ei tarvitse Nkl:n 'palveluita' ja vkoja alle 35, niin silloin Kättärin jatkohoidon kautta kotiin.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: omelia - Elokuu 06, 2015, 15:38:52 ip
Isot onnittelut kaikille oman nyyttinsä syliin saaneille  :) <3
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: AN-NI - Elokuu 20, 2015, 17:53:10 ip
päästiin koska vaadin vierihoitoa vvo:lla. Omalla vastuulla tietysti, kun sektiosta oli 2vrk ja itse kotiuduin virallisesti sillon, vaikka virallisesti pitäisi vähintään 3 vrk olla. En antanut periksi(kättärille ei oteta diabetikoita yleensä).
Yleensä ei kotiuteta ilman jatkohoitoon, mutta ei se ole mahdotonta näin sanottiin minulle.
Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: Usvalintu - Elokuu 20, 2015, 18:05:41 ip
AN-NI, onnittelut pojasta :-*

Tuosta Kättäristä vielä; kyllä sinne jatkohoitoon pääsee, on sitten kyseessä diabeetikon tai ei diabeetikon lapsi :)

Otsikko: Vs: Raskaana olevien talvi-kevät kuulumiset 2015
Kirjoitti: AN-NI - Elokuu 27, 2015, 13:09:52 ip
mulle vaan sanottiin ettei ota etten voi siirtyy aluksi, mutta pääsin lopulta kun lääkärien kanssa asia sovittiin. Koska siellä on vaan vauva kirjoilla niin eivät halua ottaa riskiä, kun on diabetikko äiti kyseessä. en antanu periksi niin suostui.