Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Diabetes ja liikunta => Aiheen aloitti: Pläski - Tammikuu 12, 2015, 22:35:02 ip

Otsikko: Paasto vs ja liikunta
Kirjoitti: Pläski - Tammikuu 12, 2015, 22:35:02 ip
Kun mitataan veren sokerin paastoarvoja, pidetään paastoa 12 tuntia ennen mittausta. Mitäs jos tänä paastoaikana käy kuntoilemassa? Onko se esim. kiellettyä vs arvojen vääristäjinä? Vai vääristääkö liikunta niitä?

Kävin hakemassa tänään tarvikejakelusta neuoja ja samalla join kahvit sokeroidun pullan kanssa kahviossa klo 16 aikoihin. Kummasti se vei nälän koko illaksi. En ole sen jälkeen syönyt. Klo 20.30 kävin uimahallissa vesijuoksemassa 45 minuuttia. Huomen aamuna noin klo 6.30 mittaan veren sokerit.
Otsikko: Vs: Paasto vs ja liikunta
Kirjoitti: kivitatti - Tammikuu 13, 2015, 09:55:46 ap
Tää ei ehkä nyt ihan tänne liikuntaosioon kuulu, mutta siis käyt labrassa mittauttamassa sokerit? Kyllä silloin liikunta on kiellettyä, jos et sitä sitten harrasta joka aamu samalla tavalla (vrt työmatkakävely), koska sehän laskee sokereita. Eri asia jos mittaat itse omia paastoarvoja, niin silloinhan sillä ei ole väliä, kunhan mekkaat sen liikunnan siihen tulosten yhteyteen, niin lääkäri osaa tulkita niitä.
Otsikko: Vs: Paasto vs ja liikunta
Kirjoitti: Pläski - Tammikuu 13, 2015, 16:28:44 ip
Oma mittaus aamulla. Tarkoitus on vain testate, onko paastoarvo välillä 4 - 6. Kun se on ollut 3 kk sillä välillä, voin mennä vuositarkistukseen. En silloin käy uimahallissa.
Otsikko: Vs: Paasto vs ja liikunta
Kirjoitti: Pläski - Tammikuu 14, 2015, 10:19:39 ap
Kävin eilen illallakin vesijuoksemassa tunnin kohtalaisella voimalla. Enkä syönyt klo 18 jälkeen mitään paitsi liikuntasuoritusken jälkeen pari kolme lasillista hapotettua kivennäisvettä. Aamulla vs 4,6. :) Pulssi jopa vain 55 ja verenpaineet hyvän alhaiset.  :D

Joo tama ei sinänsä ole liikunta-ryhmää enää. Enkä kerro enempää noista. Uskon, että liikunta on vaikuttanut vähintään yhden pykälän alaspäin verensokereihin.
Otsikko: Vs: Paasto vs ja liikunta
Kirjoitti: äskoo - Tammikuu 14, 2015, 13:12:53 ip
Sullako mitataan vain Hbaic? Jos mitattaisiin esim, Krea, ei edellisenä päivänä saisi rehkiä.
Otsikko: Vs: Paasto vs ja liikunta
Kirjoitti: Tea - Tammikuu 14, 2015, 21:24:39 ip
Eikös se ole yleinen ohje labroille, että koettaa elää mahdollisimman normisti/rauhallisesti sen edellisen illan & yön? Siis ei mitään maratoneja edellisenä iltana tai jotain totaalisen poikkeavaa ruokaa (siis raskasta, jos muuten syö kevyesti, jne.) tai alkoholia.

Noita siis suurin piirtein noudattanut, vaikken paastoakaan labroja varten.
Otsikko: Vs: Paasto vs ja liikunta
Kirjoitti: Pläski - Tammikuu 14, 2015, 23:25:39 ip
Sullako mitataan vain Hbaic? Jos mitattaisiin esim, Krea, ei edellisenä päivänä saisi rehkiä.

Ei ole mitään sanottu, mitä testataan. Luulen, että Hbaic mitataan, mutta Kreasta en tiedä mitään.
Otsikko: Vs: Paasto vs ja liikunta
Kirjoitti: Pläski - Tammikuu 14, 2015, 23:26:43 ip
Tässä on vielä kaksi kuukautta noissa normeissa elämistä, ennenkuin pääsen testeihin. Lääkärin määräyksestä noin. :)
Otsikko: Vs: Paasto vs ja liikunta
Kirjoitti: V. Kuutti - Tammikuu 15, 2015, 19:23:02 ip
Tuota noin... Eihän kokeissa käydä lääkäriä varten. Ei tarkoitus ole sinnitellä arvoja vain labra-aamua varten, ihan oman terveyden vuoksihan niitä sokeriarvoja taistellaan "pykäläänsä" Ei tarkoitus ole heti labran jälkeen alkaa irroitella ihan piittaamattomasti. Elämää varten, elämää!
Otsikko: Vs: Paasto vs ja liikunta
Kirjoitti: lobo - Toukokuu 21, 2015, 13:05:30 ip
Eikös se ole aika loogista, että liikuntasuoritus vaikuttaa ihan yhtälailla paastoarvoon kuin normaalistikin verensokereihin? Sopivasti riehuttuaan voi unohtaa koko paastomittauksen, kun joutuu yöllä käymään syömässä. Toki se voi myös hyppäyttää nätisti ylöspäin niitä tuloksia, riippuu ihan siitä miten liikunta on vaikuttanut ja missä kohtaa.