Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Diabetes ja raskaus => Aiheen aloitti: Pikkukuu - Tammikuu 04, 2015, 00:48:50 ap

Otsikko: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Pikkukuu - Tammikuu 04, 2015, 00:48:50 ap
Sama aihe, uusi vuosi  :)

Miten vuosi on alkanut? Joko Marian piinailu on ohitse?
Tuo on kyllä, ainakin itselle, melkoisen hermoja raastavaa, kun pitää vaan kiltisti odotella kuinka on käynyt. Yritän kovasti olla ajattelematta raskaana olemista. välillä iskee epätoivo ja välillä taas leijuu pilvissä.. Kovasti koittaa ajatella skeptisesti koko asiaan, ettei putoaisi ihan niin korkealta menkkojen alkaessa. Kaamea flunssa ja kurkkukipu on sopivasti iskenyt lomalla ja lähinnä sohvalla makoillut. Ei tuo joulunaika muutenkaan sokerileille mieleen ole.. Pitää kiristää taas tahtia.

Viikko sitten sain tikutettua oviksenkin ihka ensimmäistä kertaa  :) tosin hieman epäilyttää noiden testienkin toimivuus. Aikamoista tulkinnan varaa jättää.. Itsellä kun keho ei sano mistään oikein mitään, vaikka kuinka kuulostelisi. Siksi epäilyttääkin niin kovin, josko täällä mitään tapahtuukaan  :o No jokatapauksessa ei se ainakaan tässä kierrossa yrityksestä jää kiinni  ;)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Maria86 - Tammikuu 04, 2015, 17:14:03 ip
Pikkukuu: ihan samat fiilikset täälläkin, tosi vaikeaa olla ajattelematta asiaa. Mutta hei, onnea onnistuneesta tikutuksesta!

Täällä piinailu ohi tältä kierrolta.. Eikun uuteen nousuun. :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Pikkukuu - Tammikuu 07, 2015, 21:30:30 ip
Kiitos Maria  :) seuraavalla kerralla parempi tuuri, pidetään peukkuja  ;) ollaankohan me ihan kaksin täällä ketjussa tällä hetkellä? Aika hiljaiselta vaikuttaa.. Hyvä kun on paikka missä vaihtaa kuulumisia :) Ja iso kiitos myös niille, jotka ovat aiemmin kirjoittaneet näihin ketjuihin omia kuulumisia ja mietteitään  :D olen niitäkin nyt lukenut ja saanut varmasti paljon parempia neuvoja ja vinkkejä kuin koskaan tähän asti, mihinkään d asiaan liittyen  ;) se nyt vaan on niin, ettei tätä d:tä voi ihan kunnolla ymmärtää, jollei sitä itselle ole.. Ehkä joku siis hyötyy näistä munkin löpinöistä (sekoiluista)..

Ja sitten vähän narinaa.. Nyt on kyllä oikein piinailut menossa >:(
Olen kuin se nainen siitä hiivamainoksesta, ilman sitä hiivaa  ;D tämä pelkkä odottelu ei oikein sovi kärsimättömälle. E-pillereiden lopettamisen jälkeen tässä ensimmäisessä kunnon terolut kierrossa kun ei ole mitään tietoa edes normikierron pituudesta.. Ja kun kroppa ei ole tähänkään asti oikein toiminut, mahtaako se nytkään toimia? Olen myös pillereiden lopettamisen jälkeen vasta tajunnut et niiden takia olen ollut lähes haluton ja kuiva kuin Saharan autiomaa.. Sori, liikaa informaatiota   :o Pillerit aiheuttivat myös jatkuvia hiivaoireita.. Ei näistäkään gyne sanonut mitään, vaikka kävin ihmettelemässä.. Eli täällä nyt odotellaan et alkaako menkat ja koska? Vai kuinka tässä käy? Jos tämä nyt menis vaikka hengittelemään syvään ja rauhoittuisi taas..  ;) mukavampaa loppuviikkoa muille!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Hilja - Tammikuu 08, 2015, 14:19:28 ip
Heippa kaikille,

mukavaa ja vauvarikasta uutta vuotta! Täällä yritystä on nyt takana puoli vuotta, ensi viikkoon pitäisi taas odottaa alkaako menkat vai ei.
Enää en jaksa olla niin innoissani ja toiveikas, koska menkkojen alkaminen on sitten aina vaan isompi pettymys. Ovulaation olen tikuttanut joka kuukausi ja kierto on säännöllinen 29 päivää..Hobis oli viime mittauksella 7,0 enkä oikein enää jaksa "pingottaa" sokerien kanssa enempää ennen kuin raskaustesti oikeasti positiivista näyttää.

Odottaminen on aivan tuskastuttavan piinavaa! Ei myöskään jotenkin diabeteksenkään takia pysty heittäytymään "tulee jos on tullakseen" -moodiin, koska sokereita ym. on kuitenkin pakko seurata! En tiedä miten jaksan odottaa vielä sen puoli vuotta, että tulisi vuosi yrittämisen aloittamisesta täyteen, että pääsisi jatkotutkimuksiin. Haluan tietää HETI onko joku vialla :D
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Pikkukuu - Tammikuu 09, 2015, 10:46:38 ap
Kiva kuulla Hiljastakin  :) Tsemppiä piinailuun!  :) täällä on toinen hätähousu, joka ei millään jaksaisi odottaa vain. Tiedän todellakin mitä tuo odottamisen tuska on.. Mutta hei, positiivisesti ajateltuna sulla on kuitenkin hyvät lähtökohdat, kun perusjutut ovat kunnossa eli säännöllinen kierto ja joka kuukausi  testillä todistettu ovulaatio. Hoba myös hyvällä tasolla ja olet saanut pidettyä sen, odottelusta huolimatta. Hienoa!  ;) mulla meni monta kuukautta "hukkaan" pelkästään odotellessa kadonneita menkkoja. En ole vieläkään, lääkkeistä huolimatta, varma onko kierto normaalisoitunut.. ei tämä vaan aina ole niin helppoa ja D ei tosiaankaan tee mistään asiasta helpompaa.. Kyllä se plussa vielä tulee, pidetään peukkuja  :D

Olen mitannut taas kierron lopulla paljon turhan korkeita arvoja 10 molemmin puolin. Ja inskatarve on jotain ihan käsittämätöntä.. Huomasin viime kuussa ihan saman, johtuuko sitten noista hormoonilääkkeistä vai mistä. Tuntuu ainakin ettei mikään riitä..
Eilen illalta esimerkki:
11,3 --> 8 yks, en syö mitään
10,5 tunti myöh --> 6 yks, en syö mitään
9,7 kaksi tuntia myöhemmin. ARHG.  :o no kai se tästä taas normaaliksi muuttuu  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Maria86 - Tammikuu 15, 2015, 19:59:01 ip
Hilja: aika luottavaisin mielin saat varmasti olla, jos joka kk olet tikuttanut oviksen ja kiertokin on säännöllinen. Voi, kunpa itselläkin olisi noin hyvä tilanne. :) Muistelen lukeneeni jostain, että vuoden kuluttua yrityksen aloittamisesta noin 80 % on tärpännyt ja yhtä kiertoa kohti todennäköisyys on vain noin 20 %. Mutta vaikeaa on kyllä vain odotella. Eikä voi olla ajattelematta, että entäs jos meillä ei yksinkertaisesti onnistukaan. Yksikin vanhempi työkaveri sanoi, että heillä ei löytynyt kummastakaan mitään vikaa aikanaan, mutta eivät vaan saaneet lasta lopultakaan. Todella pelottava ajatus. :-\

Pikkukuu: miulla kans inskantarve lisääntyy tosi rajusti loppukiertoa kohden; saattaa olla että menkkojen aikaan kokonaisinskantarve on noin 15-18 yks/vrk ja loppukierrosta jopa yli 30 yksikköä… Tuo vähän lisää mielenkiintoa tähän säätämiseen. Heh.

Miulla alkaa olla turnausväsymystä ilmassa. Nyt on yli vuosi ollut tosi kovaa tsemppiä sokereiden ja koko elämisen kanssa ja on todella turhauttavaa ja masentavaa, jos nyt mitään ei tapahdukaan. Tässä kuussa en saanut kuin haalean viivan ovistestiin, vaikka on clomikiero menossa, ja kieltämättä vähän huolestuttaa. Voiko ne lopettaa toimimisen, vaikka ekassa kierrossa olisivatkin toimineet ja ovis olisi tullut ajallaan? Helkutti, olin jo niin toiveikkaana tämän kierron suhteen kun alkoi ekoja ovisoireita tulla. Mutta ne jotenkin lopahtivat kesken. Alkukierrosta oli myös ihan erilaisia alavatsakipuja kuin ennen, voisiko liittyä jotenkin tuohon. Seuraavat kaksi kiertoa onkin sitten taukokiertoja ja teroja voi käyttää jos/kun kierto venyy. Ihmeellistä, kun eivät mikäänlaista kontrollia tms määränneet ja noinkin epämääräiset ohjeet sain noiden lääkkeiden suhteen.

Sitä mietinkin, että kannattaakohan noita Teroluteja ottaa jo ohjeen mukaan kierron puolivälistä alkaen vai kannattaako odottaa, jos luomuovis tulisi kuitenkin? Onko kellään järeämpää tietoa asiasta? Kun mietin, että jos olen käsittänyt asian oikein, niin eikös ovis voi jättää tulematta kokonaan jos terot aloittaa "liian aikaisin"? Ja koko kierto menisi joka tapauksessa silloin hukkaan. Vai olisiko tärkeämpää ja järkevämpää saada nyt kierto kuriin ja vuoto tulemaan suht ajallaan? Luomuna nimittäin miulla on ollut kierto lyhimmillään 5 viikkoa ja pisimmillään jopa 9 vk… Pitää varmaan soittaa gynenpolille ja kysyä, jos/kun parin viikon päästä täti tulee kylään.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Mini - Tammikuu 16, 2015, 11:50:41 ap
Varovaisesti tänne kirjoittelen.. Meillähän on ollut vauvakuume ja vauvahaave jo pitkään.. Tämä tuli nyt suunnittelematta mutta meillä on plussattu raskaustestissä vaikka olikin ehkäisy vielä käytössä..  :-*
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: s89 - Tammikuu 16, 2015, 14:34:49 ip
Heippa! Kirjoitan nyt ensimmäistä kertaa tänne. Minulla todettiin 1-tyypin diabetes puoli vuotta sitten ja uudet elämän tavat on opeteltu. Insuliini on tullut tutuksi ja säännöllinen syöminen. Sairastin todella paljon vielä viime vuoden puolella ja nyt olen pitkästä aikaa ollut terveenä.
Minulla on 2,6 vuotias poika ja saimme juuri kuukausi sitten luvan ruveta yrittämään pikku kakkosta.. Ilmeisesti diabetes aaltoili jo pitkään taustalla sillä raskauduin viime vuoden puolella  vain kerran ja keskenhän se meni heti alusssa.
 Tänään myös todettu uusi km. Tälläkin kertaa raskaustesti positiivinen ja oireita jos jonkinmoista, mutta epäilykseni keskenmenosta heräsivät kun kuukautiset tulivat mutta eivät olleet loppua. :'(
  Tämä on minun kolmas keskemenoni ja ikää kuitenkin löytyy vasta 25 ja lääkärit aina sanovat: olet niin nuori että ei mitään hätää. Silti 25 ja jo kolme keskenmenoa. Minun mielestäni se on väärin. Yksi ihminen joutuu kokemaan niin paljon mutta olen ikuisesti onnellinen tuosta yhdestä pienestä päivän paisteesta. Kaikilla ei ole edes sitä. 
 Halu toiseen on niin suuri mutta keskenmenot varjostavat taustalla.
Kuinka siitä raskaudesta pystyy nauttimaan ja miten sen pelon pystyy hallitsemaan,sillä se stressihän on aina se pahin tekijä!
Seuraavaksi saamme yrittää helmikuun kierrosta. Olen miettinyt myös jotain hormoonia mukaan,onko teillä kellään kokemuksia?
Entä ovulaatio testit,mitä suosittelette?   
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Möllykkä - Tammikuu 19, 2015, 12:11:49 ip
Hei!

Vauvakuumeiluaikana en ole täällä kauheita vierraillutkaan. Meilläki keväällä 4v. täyttävä tyttö on jo ja toinen toiveissa. Pahan psoriasisken takia käytin Metoject-lääkettä pistoksina, jolloin ei lapsen tekoa voinut kuin unelmoida.
Reilu vuosi sitten lopetin kyseisen mömmön käytön ja puolivuotisen varoajan jälkeen lähdin poistattamaan hormonikierukkaa yhsityiselle gynelle. Homma ei tosiaankaan mennyt niinku Strömsössä, toinen sakara oli niin jumittunut lihaskudokseen että humautuksessa loppujen lopuksi jouduin sen revityttämään pois. Ei IKINÄ enää kierukkaa kyllä minulle tule tuon kokemuksen jälkeen. Muutenkaan ei kyllä toiminut ollenkaan niinkuin lähes kaikilla keskustelupalstoilla kerrotaan, menkat ei ottanu loppuakseen lainkaan, saatikka edes normalisoitumaan... :P
No, eilen viimein testasin plussan. Sokeritasapaino ei tosiaan ole huippuhyvä, pikamittauksessa 8.4 tänään. Vuodentakaiseen reilun kympin arvoon nähden kuitenkin todella tullut alaspäin. Tästä on hyvä jatkaa edelleen alaspäin vain.
Kauhunsekaisin ja onnellisena odotan nyt aikaa äitipolille. Jännittää aivan hirveästi kaikki ekat ultrat sun muut, että onko siellä kaikki hyvin masuasukilla.  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Pikkukuu - Tammikuu 19, 2015, 13:09:17 ip
Onnittelut kaikille plussanneille! :)

Maria: mulla tosiaan käytössä kans nuo terolutit ja olen miettynyt ihan samaa, että mitä jos aloittaisi niiden ottamisen vasta ovulaation jälkeen?? Viime kierrossa ovis oli kp 16-18 eli vasta terojen aloittamisen jälkeen. Tässä kierrossa voisi kokeilla kyllä tätä, kerron sitten miten käy  :) jaksamista sokereiden ja odottamisen kanssa!  :) täällä on hyvä käydä urputtamassa, kun siltä tuntuu.

Viime kierrossa ei tärppiä tullut, yrityksistä huolimatta. Höh. Nyt on kiirettä ja stressiä riittänyt töissä, joten ajatukset on enemmän suunnattuna sinne. Tämän kierron puoliväli on tulossa viikonloppuna, joten sitten alkaa taas odotus ja jännittäminen  :( 

Toivotaan plussatuuria kaikille ja tsemppiä sokereiden kanssa!  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: _Xenia - Tammikuu 19, 2015, 21:34:07 ip
Onnea Mini ja Möllykkä plussasta! Itsekin tein lauantaina testin, joka näytti plussaa. Ollaan varmaan aika samoilla viikoilla. On tämä outoa ja jännittävää.

Tsemppiä ja onnistumisia myös kaikille muillekin kuumeilijoille. 
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Pikkukuu - Tammikuu 21, 2015, 20:02:18 ip
Tervetuloa muuten uusille!  :) tsemppiä ja positiivisia ajatuksia s89! Keskenmenoista ei ole kokemusta, todella kurja tuo tilanteesi on. Onko tutkittu syitä keskenmenoihin? Voisiko johtua jostain? Toivotan sulle ja tietysti myös muille onnea! Myös jo plussanneille! ;)

Niin ne mielialat muuttuu parissa päivässä  :o mahtaako olla jotain hormoonihöyryjä?  ;) Kierron puoliväli lähenee ja tähän asti olen pysynyt rauhallisena ja yrittänyt olla ajattelematta koko asiaa.. Noh tänään on sitten taas ärtynyt ja turhautunut olo.. Mietin samoja asioita (vaihteeksi) kuin Mariakin tuolla aiemmin. Mitä jos tästä ei tule mitään ja miksi tämä pirun kroppa ei toimi missään asiassa? Lähipiirissä kaikilla ja ystävilläkin on lapsia. Välillä joku lapsista uteleekin ja olen vain yrittänyt vaihtaa puheenaihetta. Mites muut kuumeilijat, oletteko kertoneet muille haaveista ja yrityksestä? Me emme, en jotenkin halua yhtään enempää kyselyitä tai sääliviä katseita.

Lähipiirissä on myös nyt parikin raskaana olevaa. Olen onnellinen ja iloinen heidän puolestaan, mutta samalla niin pettynyt tähän omaan tilanteeseen. Enkä voi sille mitään, että ei millään huvittaisi kuulla huonosta olosta tai vauvan liikkeistä, painonnoususta tai ruokakielloista. Itsehän tässä koko ajan vahtii omaa syömistä ja raskautuessa varmasti vielä tarkemmin.. Olen kateellinen siitä, että he eivät tarvitse lupia, eikä vaadi suurta työtä etukäteen sokereiden kanssa, jatkuva mittailua ja stressiä. Riskejä on myös huomattavasti vähemmän jne. Ja suurin pelkoni, d on perinnöllistä, mitä jos tulen raskaaksi ja vauvakin sairastuisi?  :'( Harmittaa ja tunnen huonoa omatuntoa näistäkin ajatuksista sekä sokereista. Mutta minkäs teet. Olenko ainoa murehtiva typerys?
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Maria86 - Tammikuu 22, 2015, 10:08:47 ap
Onnea plussanneille! :) Just mietinkin vähän aikaa sitten, että mitähän Minille kuuluu kun ei ole näkynyt pitkilleen.. Nähtävästi hyvää :D Ja tervetuloa uusille minunkin puolesta!

Nähtävästi pieni pysäytys ja asioiden kelailu oli omalla kohdalla paikallaan, varmasti asian stressaamisella ei ainakaan yhtään edesauta asiaa. Voi vain toivoa, että sitten kun kroppa on valmis ja kaikki asiat menee kohdalleen niin kyllä se plussa sieltä tulee. Ite oon aika avoimesti kertonut lähipiirille, että vauva olisi meille erittäin tervetullut. Eihän näille asioille mitään toisaalta mahda, jollei tärppi osukaan kohdalle ihan heti. Olen kokenut, että puhuminen myös auttaa kun asia on joka tapauksessa mielessä. Ja on itse asiassa tosi moni sanonut, ettei heilläkään heti tärpännyt - ihan terveillä kavereillakin on mennyt yli vuottakin.

Pikkukuu: Mie oon ainakin ihan samanlainen murehtija! :D Saitko kuitenkin oviksen näkymään testissä, vaikka oli terot jo aloitettu aiemmin? Voisi luulla, että tuskin se sitten vaikuttaa ovista häiritsevästi, jos se noin lähelle kuitenkin noiden aloituksesta sattuu. Jostakin luin, että jos ovis olisi tosi paljon myöhemmin niin siinä tapauksessa voisi terot estää sitä tulemasta. No joo, aika loogista jos normaalia kiertoa ja hormonitoimintaa miettii. Itellä taisi mennä tämä kierto ihan harakoille. Aloitin terot että saan toivottavasti nollattua tilanteen. No, uuteen nousuun. :)

s89: Onpas ikävä tilanne. Oletko saanut hyvin pidettyä sokerit? Olet varmaan ollut lääkärillä noiden harmillisten keskenenojen yhteydessä? Olisivat kai he hormonihommia ehdottaneet jos olisivat aiheelliseksi katsoneet?
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Mini - Tammikuu 22, 2015, 20:26:32 ip
Kiitos Maria!  :-*

Oon lueskellut taustalla kun ei oikein ollut raportoitavaa asian suhteen.. Hometaiston jälkeen tuli sitten tällainen ylläri!  :)
Paljon tsemppiä ja  voimia yritykseen! Oon ihan varma, että kohta tuulee vauvatuuli teille!  :-* :-* Mulla on vahva tunne siitä!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: suviaani - Tammikuu 24, 2015, 08:49:09 ap
Hei, täällä ilmottautuu uusi kuumeilija joukkoonne. Olen ihan tuore tapaus, d1 todettiin tiistaina. Meiltä löytyy ennestään 4,5-vuotias pieni prinsessa. Toista lasta ollaan yritetty tuloksetta jo lohduttomat 3,5-vuotta ilman minkäänlaista tulosta. Hakeuduttiin ennen joulua tutkimuksiin, mutta syytä ei löytynyt. Tarkoitus oli aloittaa clomifenit yhdistettynä inseminaatioon nyt tammikuusta, mutta oloni oli niin paha ettei aloitettukkaan. Nyt tuska on hirmuinen, kun pitää sokerien takia ottaa ehkäisy käyttöön. Se joku pitkäsokeri (tai mikä sen nyt on se 2 kk keskiarvo) oli mulla 15,5 eli pitkä on matka turvallisiin lukuihin 😢. Mua ei yhtään lohduttanut diabeteshoitajan sanat "sähän oot vasta 27 vuotta, kyllä sä vielä kerkeät". Odottavan ja kuumeilevan aika on niin kauhean pitkä. Omapahan motivaatio nyt opetella tätä taudin hoitoa, niin paljon kun diagnoosi ottaakin päähän. Tsemppiä teille muille kuumeilijoille, on lohdullista kuulla että muutkin uskaltaa kumeilla diagnoosista huolimatta! Pyörin täällä seurassanne vaikkei aktiivisesti nyt saadakaan yrittää
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: s89 - Tammikuu 24, 2015, 17:15:21 ip
Kiitos onnen toivotuksista mutta täällä on ehkäpä päädytty odottelemaan muutama kuukausi.  Aloitan nyt seuraavasta kierrosta nuvaringin ja rauhoitan tilanteen. Alkaa olemaan henkisesti jo niin raskasta että en enää tiedä onko odottaminen nyt oikea vaihtoehto vai uutta yritystä vaan. Poikani on saanut alun clomifen hormooneista ja ensimmäisellä yrityksellä meni kesken mutta uskalsin käyttää lääkkeet vielä kerran ja tästä raskauduin ja kaikki meni hyvin. Ennen kun poikani sai alun minulla diagnosoitiin pco mutta hyvin lievänä.. Sen takia lääkäri määräsi minulle clomit. Nyt lääkärini on sanonut että voin raskautta ilmankin clomeja ja niinhän on käynyt.Luomusti olen tullut kaksi kertaa raskaaksi mutta kesken ne ovat menneet ja nyt lääkärini ehdotti että ottaisin keltarauhasta tukemaan raskautta mutta tuntuu että en kestäisi enää yhtään vastoinkäymisiä. Mitä te tekisitte minun tilanteessani,vauva on kovin toivottu mutta missä vaiheessa on aika luovuttaa ainakin hetkeksi? Olen todella neuvoton ja surullinen tällä hetkellä. :'( Onnea kaikille plussanneille joka tapauksessa, lapset todella ovat lahjoja!! :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Larla - Tammikuu 24, 2015, 22:30:56 ip
Suviaani : Jos yhtään lohduttaa niin, kun saat sokerit kuntoon niin raskautuminen saattaa olla helpompaa. Noin hulppealla hobiksella ( pitkäsokeri) elimistö on niin kovilla, että se saattaa haitata raskautumista. En nyt tietenkään lupaa mitään, ei ole valtaa siihen, mutta tsemppilisäksi uuteen elämään, kun opettelet d:nä oloa.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Pikkukuu - Tammikuu 27, 2015, 22:25:06 ip
Tervetuloa suviaani! Lohdutukseksi, kun motivaatio on kohdallaan saat varmasti ne sokeritkin nopeasti ruotuun ja pääsette tositoimiin  ;) ei d mikään helppo juttu ole, mutta hoidettavissa kuitenkin. Omaan tasapainoon on vaikuttanut kaikkein eniten oma jaksaminen/laiskuus. Voihan se tosiaan olla, että korkea sokeri on vaikeuttanut raskautumista. Tsemppiä sinne ja jaksamista opetteluun!  :)
Tämä kierto taisi mennä hukkaan, en ainakaan saanut ovistestiin tummempaa viivaa.. Höh   >:( Maria epäilen, että se viimekertainen oli jonkinlainen oikku tai sitten ovista ei tule joka kuukausi tai testeissä on vikaa.. Vaihtoehtoja kun on miljoonia, niin vaikeaa tietää missä mättää. No odotellaan nyt pari viikkoa taas.
Onko niitä clomeja "helppo" saada? Pitääkö olla esim pco tai tutkittu ensin ovuloimattomuus vai saako niitä jonkun tietyn yrisajan jälkeen vai miten?
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: s89 - Tammikuu 28, 2015, 12:52:26 ip
Ensin mielestäni tutkitaan,otetaan kokeita yms.. Minulla pco vaikutti kun en kaikilla kierroilla ilmeisesti ovuloinut. Tämän clomifen lääkkeen avulla se onnistui.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Maria86 - Helmikuu 04, 2015, 13:55:02 ip
Täälläkin tuli clomit, kun oli tutkittu ja labrat otettu. Tosin lääkkeet alkoi jo ennen kuin tulokset verikokeista tuli, mutta jotain poissulkuvarmistuksia käsittääkseni vaan testasivat labroilla (prolaktiinitasot yms). Tapauskohtaisesti kait ne niitä antaa, mutta aika yleinen ensimmäinen lääke tuntuu lapsettomuushommissa olevan, erityisesti jos pco-tapaus kyseessä.

Polikäynti takana täällä, hobis oli edelleen 6,5 % vaikka pelkäsin huonontuneen. Liekö ihan luotettava tämä uuden paikkakunnan labra… :D Sattui tosi mukava lääkäri ja kun mainitsin pienestä turnausväsymyksestä niin ensimmäistä kertaa elämässäni miulle sanottiin, että saan vähän höllätä sokereiden kanssa! Ettei ainakaan niistä aiheutuva stressi ole haittaamassa projektia. Nyt on kyllä todella helpottunut olo. Ajattelin pitää nyt pari taukokiertoa mistään hormonihommista, kun aika paljon vaikuttavat mielialaan. Liekö henkistä puolta, mutta kuitenkin. :D

Tsemppiä kaikille! :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: jaananen - Helmikuu 05, 2015, 17:19:53 ip
Moi kaikille! Olen täällä jo hetken sivusta seuraillut ja lueskellut mietteitä ja nyt täytyy jo uskaltautua itse virallisesti mukaan! Lääkäri näytti vauva-haaveille jo syksyllä vihreää valoa kun hb oli 6.8 % kuitenkin itseä vielä mietitytti että pysyyköhän noin tasasena ja siksi halusinkin odottaa vielä seuraavaan kontrolliin jossa nyt todettiin että hb 7.1 % eli aika hyvällä mallilla kuitenkin näin joulun ja häämatkan päätteeksi. Tänään kävin apteekista hakemassa lääkärin ehdottamat ja kirjoittamat vahvat foolihapot ja raskausajan multivitamiinit joten josko nyt jo uskaltaisi jättää pillerit pois. Kovasti lasta jo tahdotaan ja paljon ollaan asiasta mieheni kanssa puhuttu mutta kuitenkin jännittää! Murehdin aina vähän turhankin pitkälle, itse valmistun nyt keväällä yliopistosta ja minulla on jo vakituinen työpaikka, mieheni alottaa kuitenkin yrittäjänä kesään mennessä joten siinä mielessä stressaan raha-asioiden ja ajankäytön puolesta. Noh, tulkoon lapsi kun on tullakseen, ainakin on kovin tervetullut kun tähän maailmaan uskaltautuu, saa nyt nähdä sitten kauanko sitä odotellaan  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Pikkukuu - Helmikuu 05, 2015, 21:53:44 ip
Tervetuloa mukaan Jaananen! Kyllä täälläkin vähän jännittää ajatus siitä vauvan tulosta. Onhan se iso asia ja suuri muutos. Ja onnittelut Marialle hienosta hobasta  :) kyllä se lääkäri ihan oikeassa on. Sokereiden liiallinen pingottaminen pitkällä aikavälillä on kyllä tosi puuduttavaa.. Voit hyvällä omallatunnolla hieman höllätä, turvallisin mielin ainakin kierron ekat viikot   ;)

Täällä on taas loppukierto menossa ja menkkoja odotellaan tulevaksi, viimeistään ensi viikon alussa. Nyt on tosi kova tsemppi päällä niin sokerien, liikunnan kuin ruuankin suhteen. Olen vähentänyt hiilareita ja lisännyt salaattia ruokavalioon. Koiran kanssa on tehty pidempää lenkkiä ja kahlattu lumessa  :) olo on jo parin viikon jälkeen paljon energisempi ja sokerit pysyy helpommin hallittavissa, mikä on tosi jees!  :D jonkin verran silti herkkuja ja suklaatakin syöty mataliin, joten puntarissa ei muutokset juuri vielä näy.. Painoa on kyllä, liikaakin  >:( että saisi samalla lähteä sitäkin..

Nyt oikeastaan kaikista alle kasin vs arvoista tulee niiiin hyvä olo ja tyytyväisyys itseensä. Olen aiemmin koko ajan tuntenut syyllisyyttä huonosta tasapainosta, niin tämä on mukavaa vaihtelua  :) Mulla hoba viimeksi ennen joulua 7,3. Nyt mittari näyttää mittauslukemien keskiarvoksi 8, joten tuosta on varmasti tultu alemmas :) välillä kyllä harmittaa, etenkin kun kuulee muiden vauvauutisia ja niitähän on tullut tällekin viikolle.. Olisi niin ihanaa itsekin päästä kuuluttamaan kaikille  :) no, kait se meidänkin vuoro joskus lopulta tulee. Nyt yritän, parhaani mukaan, nauttia elämästä!

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille! Ja tietysti niitä plussatuulia!  ;D

Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Pikkukuu - Helmikuu 12, 2015, 22:05:37 ip
Hoh hoijaa. Ei vissiin olisi viimeksi saanut hehkuttaa hyvää oloa. Se meinaan loppui hyvin lyhyeen.  >:( Menkkojen olisi pitänyt alkaa ma-ti, mut eipä ole näkyny, teroluteista huolimatta! Olotila ja insuliinintarve kasvoi ihan niin kuin aiemminkin loppukierrossa, siltikään ei mitään. Enkä ole raskaana, muutamakin testi tehty..
Tänään insuliinintarve on taas palautunut normaaliksi, että tuskin sieltä enää tulevat.. Harmittaa taas niin lujaa, ettei tiedä mihin seinään tätä päätä löisi. Kuvittelin, että edes tämä yksi ongelma on selätetty, eikä sitä tarvitsisi enää miettiä. Toisin kävi.  :'( Ollaan taas alkutekijöissä..  Varasin ensi viikolle gynen, katsotaan mitä siellä sanotaan.
Toivottavasti muilla menee paremmin  ;)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Hilja - Helmikuu 13, 2015, 08:31:20 ap
Heippa kaikille!

Tervetuloa mukaan jaananen (ja muutkin uudet!), ajatuksesi kuulostavat kovin samanlaisista kuin omani viime kesänä, kun diabeteshoitaja näytti vihreää valoa 7,1 hoballa, meilläkin häämatkan jälkeen. En jotenkin kokenut, että tilanne olisi tarpeeksi hyvä ja painokin on keikkunut ylipainon ja lievän ylipainon rajamailla iät ja ajat. Ehkäisy jätettiin kuitenkin pois heinäkuussa ja järkytys olikin suuri, kun heti ei mitään alkanut tapahtua. Yrityskuukausien aikana välillä on jaksanut enemmän ja välillä vähemmän stressata sokereista, itse olen tosiaan ottanut rennommin ajan menkkojen alkamisesta ovulaatioon, vaikka en tiedä onko sekään kovin viisasta :D Tsemppaisin sinua kuitenkin kovasti kohti vauvahaaveita!

Nyt hakeuduin lääkärille alkuviikosta tosi kovien menkkamaisten alavatsakipujen takia ja munasarjasta löytyi 5cm:n kysta. Mutta verikokeista myös positiivinen raskaustulos!!Eilen vasta olisi menkkojen pitänyt alkaa, joten eilen näkyi vasta virtsatestistä. Olo on epätodellinen, pelokas ja onnellinen. Ehkä onnellisin olen nyt siitä, että näyttää kuitenkin mahdolliselta, että voin tulla raskaaksi, vaikka jokin menisi nyt pieleen. Ensimmäinen plussa tuli siis seitsemännestä kierrosta.Onko täällä kellään kokemusta kystistä, gynen mukaan pitäisi hävitä itsestään, mutta jotenkin silti epäilyttää...

Jaananen, millaisen annossuosituksen sait foolihappoon? :) Jännä miten käytännöt vaihtelevat, itse en ole reseptiä vahvempaan foolihappoon saanut diabetespolilta kysymyksistä huolimatta, joten olen ottanut Multivitan raskaus ja imetys tabletin, jossa foolihappoa 500 ug ja lisäksi viiisi (!!) tablettia niitä ilman reseptiä saatavia 400ug:n tabletteja eli vuorokausiannoksena nyt omalla annostuksella 2,5mg.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Hipsuliina - Helmikuu 13, 2015, 11:05:46 ap
 Hilja:

:) Hyppään keskusteluun: just ekat raskausviikot on tärkeää se iso foolihappoannos. Mulla alun 13vkoa foolihappoa 5mg kerran päivässä lääkärin määräämänä, sen jälkeen Multivita raskaus&imetys jossa murto-osa siitä. Ehdin syödä isoa annosta kolmisen vuotta vauvaa yrittäessä.  Koittaisitko vielä soittaa d-hoitajallesi niin saisit reseptin suositellulle määrälle!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Usvalintu - Helmikuu 13, 2015, 11:21:32 ap
Onnea plussasta Hilja😊
Myötätuulia myös muille kuumeilijoille😊
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Kielo Orvokki - Helmikuu 15, 2015, 16:01:39 ip
Hei, tervehdys kaikille uusille ja vanhoille kuumeilijoille. Mulla hba1c oli viime mittauksella 6,5 % eli parempi kuin varmaan kymmeneen vuoteen, mistä olen todella iloinen. Viime viikkoina tosin flunssa aiheuttanut aika korkeita verensokereita. Diabetes-lehdessä olleen jutun myötä innostuin tutkimaan diabeetikkojen blogeja ja sain idean omasta diabeetikon raskauden suunnittelu / raskausblogista.

Tässä ensimmäinen kirjoitukseni: https://diabeetikonraskaus.wordpress.com/2015/02/15/taustaa-raskaushaaveita-ja-valmistautumista/

Toivon todella, että blogistani olisi jotain hyötyä muillekin samantyyppisessä tilanteessa oleville. Itselleni tämän palstan lukeminen antoi todella paljon tsemppiä tietyssä vaiheessa (niin kuin tuolla kirjoitankin). olisi myös tosi kiva saada kommentteja blogiin ja käydä sielläkin keskustelua.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: jaananen - Helmikuu 17, 2015, 17:44:54 ip
Heippa kaikki!

Täällä ei ole mitään ihmeellistä tapahtunut mutta enpä ole niin olettanutkaan. Tällä hetkellä suurin stressi kohdistuu työkuvioiden miettimiseen ja yt- neuvotteluihin joiden seurauksena tuntimäärääni vähennettiin. Lisäksi pitäisi saada nämä opinnot kunnialla loppuun nyt kevään aikana eli eipä tällä stressimäärällä kannata liikoja toivoakkaan. Siihen vielä tämä sokereiden viilaaminen niin on seksihalut jo taitavasti tapettu :D

Hilja, kyselit foolihappo määrieni perään, lääkärini määräsi foliveria 1mg/päivä ja siihen lisäksi suositteli nuo multivita raskaus&imetys pillerit jolloin päiväannokseksi tulee 1,5mg ei siis millään tapaa samaa sarjaa kuin joillakin nuo 5mg päivässä, mutta uskoi tämän kuitenkin riittävän nuorella ja "terveellä" odottajalla. Ymmärtääkseni liittyy jotenkin riskiryhmään (ikä, terveys tjn) ja sokeritasapainoihin yms. Onhan tuo annos kuitenkin kolminkertainen verrattuna normiodottajaan joille suositellaan se 400ug/päivä.

Ja onnea vielä plussasta Hilja! Varmasti tuo ihan uudenlaista motivaatiota vaikka ymmärränkin että kysta herättää pelkoja. Toivottavasti kaikki menee hyvin!

Minulla on ainakin näin kevätauringon myötä alkanut sellainenkin sisustusvietti ja pesänrakennus ettei mitään rajaa :D Verhot ja tekstiilit menny täysin uusiksi ja tulppaaneja joka pöydällä. Hyvillä mielin kohti kevättä! Tsemppiä muillekin kuumeilijoille!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Kielo Orvokki - Helmikuu 17, 2015, 21:11:21 ip
Ei oo todellista! Nyt se plussa sitten tuli!!! ;D ;D ;D Odotin jo niin valmiina taas kohtaamaan pettymyksen. Mutta en tiedä, olisiko tuon blogin aloituskin sitten jotenkin jo enteillyt sitä että aavistin tämän olevan tulossa...:D
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: jaananen - Helmikuu 17, 2015, 21:17:14 ip
Aivan ihanaa! Paljon onnea, toivotaan että kaikki menee hyvin! :) Ihana kuulla plussauutisia :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Mini - Helmikuu 19, 2015, 00:12:27 ap
Paljon onnea Hiljalle ja Kielo Orvokille!    :-*
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Hilja - Helmikuu 20, 2015, 16:18:10 ip
Kiitos plussaonnitteluista ja onnittelut myös Kieli Orvokille, samoissa fiiliksissä mennään! :)

Foolihapon suhteen sain diabeteslääkäriltä vastauksena lainatun pätkän Terveysportista, jossa suosittellaan 1mg:n vuorokausiannosta. Täällä olleiden kokemusten mukaan (5mg:n annostus) ja tuon tiedon perusteella taidan pysytellä nyt kriittiset viikot tuossa keskitiellä eli 2,5mg:n vuorokausiannostuksessa :)Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Tellu - Helmikuu 24, 2015, 15:12:32 ip
Ilmoittaudun vihdoin tähän ketjuun :) Vuoden verran olen innolla lueskellut kaikkien juttuja. Itsellä vauvahaaveet olleet esillä reilun vuoden ja luvan sain vihdoin marraskuun lopulla, vaikka jo kesällä hba1 7,5 mutta liikaa korkeita ja matalia :( Deen kanssa saanut painia 17vuotta, onneksi ilman lisäsairauksia vaikkakin hoitotasapaino ollut teininä TODELLA huono (10-13hba1). Pumppua kaupattu moneen otteeseen mutta pelkän sensorin pitäminen tuntuu ihan hirveältä, en pystyisi elämään normaalia elämää pumpun kanssa ja hatun nosto kaikille pumppulaisille ;) Näköjään onnistuu hyvä hoitotasapaino näin monipistos hoidossakin (lantus ja apidra). Nyt vain odotellaan vkonloppua ja toivotaan että ois tällä kierrolla tärpännyt...
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: anzku - Maaliskuu 09, 2015, 12:30:27 ip
Hei kaikille ja onnittelut kaikille plussanneille!!

Nyt itsekin vihdoin ja viimein tänne kirjoitan. Vuoden verran olen muiden kirjoituksia täällä käynyt lukemassa, mutta omalta osalta jäänyt kirjoittamatta.

Helmikuussa 2014 toden  teolla lähdetty parantamaan hoitotasapainoa n. 8-9% arvoista ja marraskuussa tuli sitten Naikkarilta virallinen lupa :) nyt tammikuun mittauksessa jo 6,2%.

Nyt viikonloppuna plussat ja pieni ihmetys päällä! Naikkarille pitäisi soittaa, jotta tietää jatkosta jne. Kunhan kaikki vaan menee hyvin 😃

Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Kielo Orvokki - Maaliskuu 09, 2015, 20:06:00 ip
Onnea Anzku!

Tännekin tiedoksi, että facebookista löytyy ryhmä nimeltä "Ykköstyypin Diabetes Raskaus/Äitiys", jonne voi siis tulla myös jo raskautta suunnitellessa!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: TheBun - Maaliskuu 12, 2015, 15:49:05 ip
Heii.. Itse nyt viimesellä ilmottaudun tähän ryhmään. Tänään D-poli ja lupa raskautua. Voi tätä onnen ja hymyn määrää :D Ensi viikolla kun saisi kierukan pois niin sitten toden teolla yrittämään.  ;)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Maria86 - Maaliskuu 15, 2015, 14:50:52 ip
Paljon onnea plussanneille, ihanaa! Ja tervetuloa myös uusille! :)
TheBun: voi mie muistan kans niin tuon tunteen ja riemun määrän! Itellä ainakin tuo lupa oli niin kiven alla, että saatoin vähän hyppiä onnesta tuolloin...

Täällä alkoi viikko sitten perjantaina järkyttävät alavatsakivut ja olin jo aivan varma, että nyt alkaa menkat. No, eivätpä alkaneet, kivut vaan jatkui. Su ihan oksensin kipujen takia ja olo oli aivan jäätävä. Ma eteenpäin on ollut kuumetta, tai no 37,1-37,6 kun normaalisti lämpö on aika tarkalleen 36 tienoilla, ei kuitenkaan muita flunssan oireita.

Kipujen takia menin ti päivystykseen, mutta ei sieltäkään paljastunut mitään merkittävää. Ei pitäisi olla tulehdusta, raskaustesti näyttää negaa, edelleen lämpö 37 pinnassa mutta ei onneksi enää koske samalla tavalla kuin vielä alkuviikosta. Rinnat on turvoksissa edelleen ja voi että täällä oltiin jo niin toiveikkaana kaikkien oireiden kanssa, mutta nähtävästi ei. Liekö psyykkistä alkuperää nämä kaikki: voikohan ihminen olla valeraskaana? ;D

En ymmärrä, että miksi ne ei sit alkaneet kun tuosta episodin alusta 2,5 viikkoa aiemmin tikutin ovistestiin selkeän tummentuman. Negaa näyttää varsinaiset testit, mutta menkkoja ei vaan kuulu. Pyhpah sanon minä.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: jaananen - Maaliskuu 30, 2015, 15:42:50 ip
Maria86, kylläpä kuullostaa tutulta! En tajunnut viime menkkoja laittaa kalenteriin kun oon niin tottunut pilleriliuskasta katsomaan koska ne alkaa, noh nyt ei ole sitä enää käytössä! Rinnat on kipeät ja alavatsakipu kova mutta menkkoja ei kuulu! Alunperin ajattelinkin että nämä on normi menkat, joita minulla ei ole 7 vuoteen ollut kun pillereitä olen syönyt. Epätoivo iskikin että jos raskautumisessa kestää kauan joudun taistelemaan usemanna kuukauden kuukautiskipujen kanssa joita ei pillereiden myötä ole aijemmin ollut. Ärsyttävää! Mutta nyt ennenkaikkea hämmentävää kun luin kommenttisi! Onko tämä nyt jotain valeraskautta sitten? Täytyypä vielä hakea se raskaustesti varmuuden vuoksi.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: MMP - Huhtikuu 04, 2015, 06:55:36 ap
Täällä yksi luvan saanut kuumeilija. Aloin näitä tekstejä lukemaan ja päätin kommentoida (vaikkakin kirjoittajan viestistä on jo tovin).

Maria86:Itsellä oli esikoisen raskauden alussa todella voimakkaat vatsakivut ja menin lääkäriin. Gyne totesi, että varmaankin puhejennut kysta, mutta laittoi minut vielä verikokeisiin. HCG-hormonin luku oli 50 ja lääkäri ilmoitti, että olen raskaana. Enpä olisi ihan heti arvannut, että raskaus voi alussa olla noin kivulias. Minut laitettiin Naistenklinikalle seurantaan mahdollisen kohdun ulkoisen raskauden takia, mikä sitten myöhemmin osoittautui ihan tavalliseksi raskaudeksi. Kävin siis verikokeessa ja HCG arvoa mittailtiin sekä ultrattiin. Normi raskaustestit ei kuulemma ihan noin varhaisessa vaiheessa välttämättä reagoi vielä raskaushormonin määrään.

Toivottavasti kaikkien tilanteet on selkeytyneet ja saatte plussat :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Pikkukuu - Huhtikuu 07, 2015, 18:04:09 ip
Tervetuloa uusille ja onnea plussanneille!  :)

Niin vain se aika kuluu. Täällä suunnalla ei kuitenkaan ole niitä odotettuja ja iloisia uutisia vielä saatu.  :( Kaikki kierrot ovat olleet terojen kanssa erilaisia. Kierron pituus, vuoto ja oireet tuntuvat vaihtelevan rajusti. Tässä kierrossa, joka on nyt loppumaisillaan, olen syönyt tupla-annoksen teroja. Jospa vielä tasaantuisivat.

Olen kanssa huomannut, että oireiden tarkkailu, miettiminen ja murehtimen saavat ne vaan lisääntymään.. Omat vatsakivut tosiaan johtuvat varmaan noista em sekä myöskin hormoonilääkkeistä. Mitään noin hurjaa ei kuitenkaan ole ollut, kuin Marialla. Tulivatko menkat lopulta? Näidenkin syiden takia olen tosissani yrittänyt olla miettimättä asiaa, stressaamatta ja siksi käynnit täällä palstalla myös vähentyneet. En usko, että asioiden miettiminen tai stressaamisen ovat esteenä raskautumiselle, mutta itsellä on helpompi olla. Tällainen asioiden epävarmuus, hallitsemattomuus ja odottelu tuntuvat olevan joskus äärimmäisen kärsimättömälle tyypille aivan liikaa. Niinpä olen tietoisesti lukenut paljon esim kirjoja, kuunnellut musaa tai katsellut sarjoja, jotta ajatukset pysyy muualla. Osaatteko muut ottaa rennosti ja olla miettimättä/toivomatta liikaa? Oisko jotain tipsejä jaettavaksi muille?
Plussia ja auringonpaistetta kaikille!  ;D
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Maria86 - Toukokuu 01, 2015, 11:33:53 ap
Täällähän on ollut rauhallista ;D Mitäs kaikille kuuluu? :)

Pikkukuu: Ite olen huomannut ihan samaa, ja mitä enemmän toiveita asiaan liittyy niin sen enemmän oireitakin tuntuu tulevan... Sillä olen itsekin pysytellyt poissa täältä, ettei tulisi mietittyä asiaa niin paljoa. Menkat tulivat täälläkin lopulta, tosin vasta viikko noiden oireiden loppumisen jälkeen. Oli niin hämmentävä kokemus, että päätin varata yksityiselle ultran seuraavan clomikierron puoliväliin, että näkisi tapahtuuko siellä ylipäätään mitään. Kun ei tosiaan mitään seurantaa keskussairaalan puolesta ole ollut eikä puhelimellakaan ole sieltä apua saanut. No, lääkäri ei todellakaan ollut kovin kannustava ja totesi että siellä on ainoastaan yksi folli kasvamassa ja clomien aikana olisi toivonut, että siellä olisi enemmän tapahtumaa ollut. Totesi muutenkin, että on ylipäätään ihme että ihmisrotu on säilynyt, kun niin moni asia voi mennä vikaan.  :o

No, tikutin pari päivää käynnin jälkeen selkeät plussat ovistestiin ja niillä mentiin, ei kovin toiveikkaissa tunnelmissa tosin. Ja viikko sitten perjantaina tein aamulla raskaustestin, kun meille oli tulossa vieraita, menkkojen olisi pitänyt alkaa ihan just ja kuoharit oli jäähtymässä yms. Ja sieltä tulikin plussa! Voi sitä epäuskon määrää! Seuraavana aamuna tein uudestaan testin ja plussa tuli sieltäkin. Nyt mennyt sulatellessa asiaa viime viikko ja olo on edelleen aivan käsittämättömän ihana ja epäuskoinen. Nyt toivotaan tietenkin koko sydämestämme, että kaikki olisi hyvin: ensi viikolle on aikaistettu d-poli ja neuvola puolentoista viikon päässä. Tämä on aivan uskomatonta!

MMP: alavatsakipuja on ollut nytkin, mutta niitä on vaan ajoittain eivätkä ne ole olleet lähellekään noin pahoja kuin tulloin (luojan kiitos!). Olinkin viikko sitten aivan varma, että menkat olisivat alkamassa kun kaikki oireet olivat niin tyypillisiä.

Mites jaananen siulla kävi? :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Mini - Toukokuu 01, 2015, 14:40:49 ip
Paljon onnea Maria!  :-*
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: jaananen - Toukokuu 02, 2015, 17:41:35 ip
Onnea Maria! Olipa ihania uutisia 😊 edellisessä kierrossa oli siis nuo mystiset kivut ja tosiaan saatta vaikuttaa yliherkkyys kaikenlaisille oireille kun niin kovasti lasta toivoo, mutta jäin kyllä miettimään myös muita vaihtoehtoja. Menkat tuli sitten lopulta mutta 10 päivää myöhässä. Mietin että voisi mahdollista että kyseessä oli keskenmeno joka tapahtui niin aikaisessa vaiheessa ettei sitä periaatteessa kuuluisi huomata, muttakun tarkkailee tilannetta näinkin intensiivisesti niin tulee vainoharhaiseksi. Tai sitten ne vaan oli myöhässä ilman sen kummempia selityksiä. Jokatapauksessa uutta kiertoa mennään ja ovis tuntui selkeästi eli nyt taas kuukautisia odotellaan, tai siis sitä ettei ne tulisi. Tsemppiä kevääseen! 😊


Sent from my iPhone using Tapatalk
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Maria86 - Toukokuu 03, 2015, 14:51:12 ip
Kiitos! :D

Miulla oli sama homma, tuossa edellisessä kierrossa oli kaikki mahdolliset raskausoireet, mutta testit näytti koko ajan negaa vaikka menkat myöhässä olivatkin. Samat ajatukset kävi silloin itselläkin mielessä kuin siulla. Tässä taas en olisi uskonut millään että on tärpännyt kun oireita ei ollut nimeksikään verrattuna edelliseen kiertoon… Toivotaan, että jospa siulla jaananen noudattaisi samaa kaavaa ja tämä kierto olisi nyt SE kierto :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: jaananen - Toukokuu 04, 2015, 11:33:27 ap
Voi ihana maria! Tympii välillä nii lujaa tämä sokerien vahtiminen kun vaan odottaa ja odottaa sitä plussaa. Nyt taas vähän hymyilyttää ja jaksaa tsempata :) onnea vielä teille ja toivotaan että kaikki menee hyvin! :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Maria86 - Toukokuu 13, 2015, 12:25:21 ip
Kiitos jaananen :) Tiedän tunteen, edellinen lääkäri sanoi että noin seiskan hoba on vielä ihan ok raskautuessa ja että ei niistä sokereista kannata ressata niin paljoa ennen kuin on ihan pakko jos tuntuu että käy voimille. Tsemppiä kaikille!  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Pikkukuu - Kesäkuu 01, 2015, 12:34:40 ip
Ihania uutisia Maria! Paljon onnea plussasta ;) onneksi jollain on hyviä uutisia  :) nämä kyllä auttaa itseäkin jaksamaan!

Täällä alkoi uusi kierto jälleen, eikä suoraan sanottuna yhtään hymyilytä. Tässä kierrossa en saanut tikkuun edes sitä hymynaamaa. Koko ajan mielessä pyörii ajatus siitä, että kaikki ei ole kunnossa. Joskus tämä odottelu on vaan niin syvältä. Terotkin ovat loppu kaikista apteekeista, joten tuplamäärää en tässä kuussa saanut. Saa nähdä ehtiikö niitä saamaan ollenkaan tähän kiertoon.

Tsemppiä ja peukkuja kaikille!  ;)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Maria85 - Kesäkuu 02, 2015, 00:48:06 ap
Heippa kaikille!
Synnytin keväällä 2014 terveen tytön kiireellisellä sektiolla yli kahden vuorokauden käynnistelyjen jälkeen. Itse sain tulehduksen leikkauksesta, joten makasin heräämössä neljä päivää, jonka jälkeen sain rakkaan tyttäreni ensi kertaa syliini. Lisäksi proteiinia kerääntyy edelleen ( 13kk synnytyksestä) virtsaan. Arvot alkavat jo lähentyä normaalilukemia, joten vielä ihan ei olla aloitettu munuaisen suojalääkitystä. Imetys on sekoittanut sokerit totaalisesti ja sehän on käynyt tietysti myös silmien päälle! Nyt silmiä on laseroitu jo monesti ja kolme viikkoa sitten rikkoutui verisuoni, joka valui lasiaiseen.. Nyt kaksi viikkoa pitää odotella, josko tuo parantuisi itsestään vai joudunko lasiaisleikkaukseen.. Samalla kun istuin silmäpolin odotustilassa, soitti diabeteslääkäri, että minulla on myös kilpirauhasen liikatoiminta! Siihen nyt aloitettiin tyrazol ja haaveet toisesta lapsesta pitää unohtaa kunnes kilppari on kunnossa. Tämä kilpparivaivakin puhkesi todennäköisesti raskaudesta.. Eipä kukaan kertonut, että tällaistakin voi raskauden myötä käydä.. Nyt on hirveä pelko sokeutumisesta ja dialyyseistä ja kuolemasta ja kaikesta!! Kun sais vaan nähdä vielä tuon pienen kasvavan.. :'(
Kiitos, jos jaksoit lukea.. Pakko päästä jo purkamaan tätä ahdistusta..
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Larla - Kesäkuu 02, 2015, 21:37:33 ip
En säätele kenenkään elämää ja sinulle on tapahtunut tosi paljon kurjia asioita lyhyellä ajalla. Yksittäisinä asioina ajateltuna noita kaikkia pystytään kuitenkin onneksi hoitamaan nykyään todella hyvin. En halua kuulostaa tekopirteältä piristäjältä. Toivon kuitenkin, että asia ja arvo kerrallaan tilanteesi kohentuu!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Maria85 - Kesäkuu 02, 2015, 23:07:27 ip
Niinpä.. Mutta lisäsairauksia ajatellen olen vielä mielestäni niin nuori (29) ja uusia raskauksia ajatellen ikä alkaa painaa.. :/ Ystäväni kävi kilpparivaivat juuri läpi ja kaikkinensa siihen meni yli kolme vuotta.. Eikä hänellä ole mitään perussairautta takana..  :(
Silmäleikkaustarinoita lukiessani kyllä stressi ja pelko vaan nousee....
Eipä taida adoptointikaan onnistua tällaisilla lääkärinlausunnoilla..
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Maria85 - Kesäkuu 04, 2015, 21:05:37 ip
Tarkoitukseni ei ole hakea mitään säälipisteitä, mutta koska olen itse kovin tiedonjanoinen ja halusin tietää ennen raskautta kaikista riskeistä, enkä tällaisista löytänyt mitään tietoa, niin halusin ne nyt jakaa! :) En esim tiennyt, että raskauden lopulla kun alkoi kerääntyä proteiinia virtsaan, voi siitä jäädä elinikäinen vaiva! :/ No, onneksi minulle nyt kerrottiin, että jos nyt itellään se helpottaa, ei ole mitenkään varmaa, että uusissa raskauksissa olisi ongelmaa ollenkaan!! :)
Silmät nyt on sellaiset, jotka raskaudesta ottavat nokkiinsa, vaikka synnytys hoidettaisiinkin sektiolla..
Onnea kaikille plussanneille!!! <3<3
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Larla - Kesäkuu 06, 2015, 20:57:10 ip
Hei! En kirjoittanut enkä tarkoittanut sääliä vaan säätämistä. Itseäni joskus väsyttää, kun joku "lupaa", että kaikki järjestyy vaikka sillä henkilöllä ei olisi mitään valtaa järjestää niitä asioita. Halusin siis rohkaista, mutten väittää katteettomasti että kaikki järjestyy. Toivon silti sitä, että pikkuhiljaa arvot ja ongelmat paranisivat. :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: jaananen - Kesäkuu 08, 2015, 11:12:49 ap
Hei taas! Sanoin miehelleni eilen että saa viedä mut johonki mielisairaalaan jos tänän ei tuu plussaa koska nyt on ollu niin paljon oireita, nipistelyä, päänsärkyä, kuumeilua, väsymystä ja matalia sokereita ettei niitä selitä mikään muu. No tänäänhän se plussa tuli! Nyt vaan peukut pystyssä toivotaan parasta :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: s89 - Kesäkuu 10, 2015, 08:16:17 ap
Hei taas! Uskaltaudun joukkoon pienen tauon jälkeen! Suosittelen oikeesti tota nova ringiä kaikille jotka haluaa ottaa pienen breikin "yrittämisestä". Käytin 4kk ja nyt ollu pois ja tänään ekat "luomu" menkat et kierto tasottuu näköjään äly nopeasti! Ja mikä tässä on parasta niin mun mieli alat ei hetkeen oo ollut näin hyvät ja muutenkaan vointi. Nyt vaan ilosin mielin tikuttaan ja toivoon et pikku kakkonen ilmottais pian tulostaan! :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Usvalintu - Kesäkuu 10, 2015, 12:03:02 ip
Paljon onnea Maria86 sekä Jaananen plussasta :-*
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Maria86 - Kesäkuu 14, 2015, 13:28:04 ip
Paljon onnea jaananen plussasta, todella ihana juttu! Pidän peukkuja, että kaikki menisi hyvin :)

Maria85: apua kuinka samanlainen nimimerkki meillä on! Sorry kun en ollut huomannut sinua kun omaani rekisteröin, todennäköisesti minä olen se jälkimmäinen Maria :-[
Oletpa joutunut kokemaan kovia. Toivottavasti suunta on nyt parempaan päin eikä isompiin operaatioihin tarvitse ruveta. Ja onneksi lääketiede kehittyy, olet varmasti hyvissä käsissä. Sokeutuminen on käsittääkseni äärimmäisen harvinaista nykyisillä hoidoilla, eikö vain? Tuollaisen jälkeen osaa varmasti arvostaa ihan eri tavalla arkisia asioita ja tervettä tytärtä. Voimia, toivottavasti asiat järjestyy :-*
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Maria85 - Kesäkuu 14, 2015, 17:48:20 ip
Heippa Maria86! Kiitos ja eipä tuo nimimerkki mitään! En ollut aiemmin tänne laittanutkaan kuin yhden viestin.. :) Huomenna taas silmäpolille kuulemaan uusin tuomio.. Onhan noita näkövammaisia diabeetikoiden keskuudessa tietääkseni jonkin verran, mutta vamman asteitakin varmaan yhtä monta.. Olen juuri vaihtamassa ammattia, opiskelut kesken.. Ja niitä töitä ei pysty kyllä alentuneella näöllä tekemään.. :/ Peukut pystyyn vaan.....
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Maria85 - Kesäkuu 15, 2015, 15:57:20 ip
Eipä auttanut peukut.. Leikkaukseen joudun.. :'(
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Maria86 - Heinäkuu 13, 2015, 18:11:25 ip
Voi harmi, Maria85. Onneksi nykyisin ollaan tosi taitavia ja olet varmasti hyvissä käsissä siellä. Minkälainen tilanne on ja mitä siellä on suunnitelmissa, jos saan kysyä? Tsemppiä!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Pikkukuu - Elokuu 08, 2015, 23:40:34 ip
Moikka kaikki! Ja onnittelut jaananen plussasta  ;)

Tuntuu, että viime kerrasta olisi jo enemmänkin aikaa, mutta reilu kuukausihan tuosta näyttää olevan :)

Tosiaan viime kerralla oli nuo terot loppu, ainakin kaikista lähiseudun apteekeista. Niinpä sain primolut reseptin, joka on kuulemma lähestulkoon samaa ainetta, mutta apteekissa sitä ei kuitenkaan korvattua saa. En tiedä mikä terojen kohtalo tällä hetkellä on..

Tosiaan viimeksi en saanut bongattua ovulaatiota lainkaan. Primoluteilla kierto kuitenkin tasaantui 29 pvä terojen 26.-27 pvä sijaan. Joten voipi olla, että ne sopi itselle paremmin :) en ainakaan muuta syytä keksi  tuolle muutokselle. Onnistumista ei kuitenkaan tullut.

Tässä kierrossa bongasin jälleen ovulaation ja söin primokuurin normaalisti. Menkat ei kuitenkaan alkaneet ja tein testin kp 31. Negatiivista näytti. No mitään ei ollut vielä seuraavalla viikollakaan tapahtunut ja tein testin ajatuksella "kokeillaan nyt vielä sitten.." Ihmetys oli melkoisen suuri kun kaksi viivaa pärähti... Muutaman varmistus testin jälkeen oli kait aika uskoa, että totta se on!  :) pitkä odotus siis lopulta palkittiin ja toivottavasti kaikki menee hyvin loppuun asti ;) testi ei siis näyttänyt oikeaa vielä vaikka kierron olisi pitänyt päättyä muutamaa päivää aiemmin..

Minkäänlaisia raskausoireita ei ole, eikä mitään siihen suoranaisesti viittaavaa ennen testin tekoakaan. Välillä lievää etomista, mutta pahoinvoinnista en ole (vielä) kärsinyt. Sokeritkin oli samaan loppukierron tapaan enemmän ylhäällä ja insuliinimäärät tuplat tai triplat normaaliin nähden. Jotenkin kuvittelin tämän tuntuvan normaaliolotilaa erilaisemmalta. Päässä pyörii nyt erilaiset ajatukset, mutta edelleen jännittää, että miten kaikki sujuu.

Tsemppiä yrityksiin sekä jo odottaville ja aurinkoista kesänjatkoa!  8)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Maria85 - Elokuu 10, 2015, 12:53:56 ip
Heips Maria86! Eli nyt olen käynyt kirurgin puheilla ensimmäistä kertaa ja aika leikkaukseen on varattu. Hän oli sitä mieltä, että silmäni on sen verran hyvin lähtenyt itsestäänkin paranemaan, että laseroidaan vielä kerran. Jos laserointi ei tehoa, menen lokakuussa leikkaukseen.. Kohta pitäis tulla kotiin se laserointiaika.. Taas jännitetään.. :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Mini - Elokuu 11, 2015, 14:09:03 ip
Paljon onnea plussasta Pikkukuu!  :-*
Siitä se järjetön stressi ja huoli sitten alkaa! Maria85:lle tsempit silmätaistoon!  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Fenix79 - Elokuu 24, 2015, 12:52:43 ip
Hei,

päätinpäs liittyä tänne joukkoon, toukokuussa raskauslupa saatu ja joka kk malttamattomana odottaa josko nyt, vielä ei siis ole tärpännyt.
Ikää on kk vajaa 36v, ja kaksi lasta, v. 2000 ja 2003, iltatähtöstä siis toivotaan.
Aikaisempina kk on ollut tiputtelua n. viikko mahdollisen oviksen jälkeen, tässä kuussa ei, joten aikalailla on nyt toiveet korkealla.
Pikkasen tuo ikä painaa ja diabetesta jo 18 vuotta takana, ainoastaan lieviä verenpurkaumia ollut silmänpohjissa, ja verenpainelääkitys löytyy.
Onkohan täällä muita joilla ollut coversyl novum verenpaineeseen? Kovasti arveluttaa, kun sisätautilääkäri tahtoo, että tuota käytetään positiiviseen raskaustestiin asti. Löytyykö kohtalotovereita, kokemuksia?


Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Anoppilainen - Elokuu 26, 2015, 14:14:58 ip
Nyt pääsen muutaman vuoden tappelun jälkeen tänne kirjoittelemaan.
Tänään lääkärikäynniltä lähdin foolihapporeseptin kanssa kotiin: pitkä 7,1! \o/

Animas Vibe -pumppu ollut käytössä vain pari kuukautta. Sekin jännittää sen lisäksi, että vähän outoa nyt "luvan kanssa" sitten alkaa touhuta  ;)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Pikkukuu - Elokuu 26, 2015, 20:06:53 ip
Kiitos onnitteluista Mini  :)

huoli ja stressi tosiaan alkoivat sillä samaisella sekunnilla.. ja tällä kertaa ei saatu toivottua ja onnellista loppua.. Joten palailen kuumeilijoihin jälleen, kun kohtu on tyhjennetty ja yhdet menkat ovat tulleet. Toivottavasti niitä ei tarvitsisi kovin kauaa odottaa..

Parempaa onnea, tsemppiä ja plussatuulia muille!  ;)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: kellyf - Syyskuu 25, 2015, 14:43:07 ip
Moi,
liityn taas tähän ketjuun kysymyksineni. Olen siis 1-tyypin diabeetikko vuodesta 1990 ja lisäsairauksista mulla on todettu proliferatiivinen retinopatia, joka puhkesi ekan raskauden aikana (vv.2012-2013). Sitä hoidettiin raskausaikana laserilla, ja hoitoa jatkui vielä raskauden jälkeenkin. Silmät laseroitiin lähes täyteen, ja nyt tilanne on ollut kohta vuoden verran rauhallinen. Hobis on viimeksi ollut muistaakseni 6,7.

Vuosi sitten syksyllä mulla diagnosoitiin myös lievä kilpirauhasen liikatoiminta, ja olen viime lokakuusta syönyt Tyrazolia. Lääkitys jatkuu maalis-huhtikuulle 2016, kun sitä pitää syödä se 1,5 vuotta. Ennen diagnoosia haaveilin toisesta lapsesta, mutta nyt raskaushaaveet ovat tauolla siihen saakka, että lääkitys loppuu. Sitten pyydän uuden lähetteen raskaussuunnitteluun.

Kyselisin siis, onko täällä muita jo "iällä" ;) olevia vauvakuumeilijoita? Täytän kohta jo 37 ja mietin, uskaltaako/kannattaako tässä vaiheessa enää haaveilla pikkukakkosesta. Lähinnä munuaisia mietin: niissä ei ole mitään ongelmia tähän asti ollut, mutta voiko ongelmia tulla raskaudessa? Jos joku on tämänikäisenä suunnitellut perheenlisäystä, millaisia kommentteja olette saaneet hoitavilta tahoilta? Tietenkään raskautuminenkaan ei tässä iässä ole enää itsestäänselvyys...

Toivottavasti joku ikätoveri olisi langoilla. :) Plussatuulia kuumeilijoille!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Fenix79 - Syyskuu 28, 2015, 08:41:02 ap
Täällä yksi juuri 36 vuoden saavuttanut vauvakuumeilija. Lapsia on kaksi, synt. 2000, ja 2003, ja nyt siis iltatähti haaveissa. Keväällä tuli raskauslupa, ja positiivinen testitulos tuli elokuun lopussa, mutta valitettavasti päättyi keskenmenoon.
Mulla on ollut diabetes 18 vuotta, silmissä on pieniä muutoksia, ns. verenpurkautumia, ja verenpainelääkitys, mutta muuten on kaikki kunnossa.
Tyksissä on suhtauduttu hienosti raskaushaaveisiin, eikä ole iästä tullut kommentteja. Itse toki tiedostan, että en ole enää ihan nuori, mutta vauvahaaveet on nyt vienyt täysin voiton, joten toivottavasti elämä vielä pikkuisen suo. :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: eventyr - Marraskuu 19, 2015, 16:36:03 ip
Heips, täällä vielä yksi kuumeilija lisää näin vuoden loppumetreillä :)
Ensi viikolla olisi aika omalle lääkärille, joka kirjoittaa lähetteen äitiyspolille, josta sitten (ilmeisesti) saa luvan alkaa yrittää. Ei ihan auennut tämä prosessi puhelimessa hoitajan kanssa jutellessa, mutta onneksi lääkäriaika löytyi suhteellisen nopeasti.
Olen täältä lueskellut jonkin aikaa teidän kokemuksia ja totesin, että olisi varmaan hyvä idea liittyä mukaan. Tsempit ja plussatuulia!  :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Annis - Marraskuu 20, 2015, 11:46:41 ap
Tää on ehkä oikeempi paikka puida diabeetikon näkökannasta asioita kuin tuolla toisella vauva foorumilla. Eli mä haluisin kolmannen lapsen ja tänään kävin sisätautilääkäriltä kysymässä lupaa. Mutta tuli mutkia matkaan. Tää seuraava teksti on kopsattu toisaalta, mutta mun kirjottama.

Ääh, mä oon nyt ihan hämilläni lääkärissä käynnin jälkeen. Lääkäri sanoi että hän ei suosittele että yrittäisitte kolmatta, mutta ei hän voi kieltääkään. Ja sanoi että tehdään kaikki mitä mitä ennen raskaaksi tuloa voi tehdä. Mulla oli LDL kolesteroli 2.2 ja se oli hänen mukaan liian korkea, olisi saanut olla korkeintaan 1.8. Ja sitten se kumosi kaikkien lääkäreiden mielipiteen siitä mun sydämenpysähdyksestä, Kuulemma ei keuhkokuumeen takia voi sydän pysähtyä jos on perusterve ihminen (laittoi diabeteksen, sektion ja raskausmyrkytyksen piikkiin). Kaikki muut lääkärit ovat sanoneet ettei siihen ole muuta syytä kuin keuhkokuume kuin multa tutkittiin kaikki mahdollinen silloin kun olin sairaalassa, enempää suomessa ei ole mahdollisuutta tutkia.
No mulle määrättiin lääkitykset uusiksi ja sain uuden insuliinin jonka pitäis pudottaa painoakin. Kun siihen saadaan kelakorvattavuus niin haen sen silloin ja muuten meen vanhoilla. Vanhoja lääkkeitä käytetään niin kauvan kun tuun raskaaksi, Kuten jo jostain luinkin ja siksi alettiin yrittämäänkin, mutta tosiaan tänään tuli vähän katumus että on yrittänyt jo. Toisaalta sokerit pitää saada vielä matalammaksi ja jos nyt vaikka ehtis saamaan hieman alemmaksi LDL kolesterolin niin sitten ei ole kuin paino tiellä mihin jotain pystytään vaikuttamaan. Ja jos ei satu tästä kierrosta tuleen raskaaksi niin varmaan odotellaan vielä parikuukautta seuraavaa yritystä. Eli varmaan otetaan keskeytetty tai kortsu käyttöön, koska ei se mikään katastrofi olis jos tulisin raskaaksi meille, mutta tän päivän lääkärille se olis kyllä :D

Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Fenix79 - Marraskuu 22, 2015, 19:47:36 ip
Tervetuloa Annis ja eventyr mukaan kuumeilemaan.
Eventyr,  äippäpolilta saadaan lupa joo, jos kaikki kunnossa, onko sulla jotain muita ongelmia kuin sokerit?
Itsellä piti saada sokerit kuntoon ja sitten tarkastettiin verenpaine ja silmät, sen jälkeen lupa tuli :)
Onko Annis sulla sydämmen kanssa enemmänkin ollut ongelmia, oisko lääkärin tiukka kanta johtunut siitä?

Itsellä km jälkeen toinen kierto ja menkat on päivän myöhässä,  jännittää ihan järkyttävästi.

Tsemppiä teille lääkärikäynneille!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: eventyr - Marraskuu 23, 2015, 12:19:29 ip
Kiitos! :) Ei ole muita ongelmia, silmänpohjat kuvattiin viimeksi alkuvuodesta eikä niissä näkynyt mitään. Verenpaine on ollut välillä hiukan koholla, mutta ei mitenkään hälyttävästi, ja hoba ollut viime aikoina seiskan tuntumassa. Eli todennäköisesti luvan pitäisi irrota :)

Tsemppiä Fenix79 jännitykseen!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: eventyr - Joulukuu 04, 2015, 12:43:18 ip
Pidän täällä monologia :D
Lääkärillä käynti meni hyvin, ja pikatestissä hoba oli 6,8. :) Tänään kävin labrassa ja ensi viikolla ensin äippäpolin lääkäri soittaa tuloksista ja sitten on aika hoitajalle. Jännittää aika paljon, vaikkei ehkä vielä olis mitään syytä!
Miten muilla kuumeilijoilla menee? Utelen myös hiukan noista polikäynneistä, eli onko teillä ollut mies mukana niissä vai oletteko menneet yksin?
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Fenix79 - Joulukuu 04, 2015, 20:23:48 ip
Eventyr, hieno homma että hoba oli ok.
Suunnittelukäynneissä ei ole ollut mies mukana, aika tylsiähän ne sinällään on, ja kun miehellä päivätyö, joten hänen täytyy aina pitää pekkanen. Syyskuussa kun piti olla eka ultra, mies tuli mukaan, vaikka tiesinkin, että kesken oli mennyt. Ja hyvin suhtautui henkilökunta, päästivät jopa sisätautilääkärillekin.
Tyksissä siis ainakin suunnitteluvaiheessa olen käynyt ensin n. kk välein, sitten kahden-kolmen kk välein. Aina katottu hoba, ja verenpaine ja paino. Muutaman kerran sain sensorin viikoksi, se oli tosi hyödyllinen ja sai sormenpäät levätä, ovat meinaan aika rikki. Toukokuussa oli eka käynti äp suunnittelussa, ja sen jälkeen olen melko lailla päivittäin mitannut 6-10 kertaan.
Mä sitten sain sen plussan raskaustestiin, ja soitin polille, kun piti muutenkin olla 9.12. seurantakäynti, niin varattiin sitten myös gyneaika, eli eka ultra olis tiedossa :D Nyt vaan jännään, että onko kaikki ok, syyskuinen km on vielä niin hyvässä muistissa. Toisena hetkenä olen varma että tääkin päättyy huonosti, ja sitten joinain hetkinä olen ihan fiiliksissä, piinaavaa.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Anoppilainen - Joulukuu 05, 2015, 00:12:49 ap
Lupa tosiaan irtosi elokuussa, parin päivän takaisella lääkärireissulla katsottiin sillä pikavempeleellä pitkä vs ja 6,7 sehän näytti.
Kahdet kuukautiset ovat kuitenkin jääneet tulematta. On tehty kotitestejä ja käyty kerran verikokeella, mutta negatiivinen tuo on. Sinäänsä ei ihmeellistä, koska minkäänlaista muuta oireilua ei ole ollut, mutta pieni pettymys silti. Lääkärikäynnilläkin kävi ilmi, että entinen lääkäri on vaihtanut työpaikkaa ja voin sanoa, että tämä nykyinen on aivan kamala. Ei juurikaan huomioi, eikä varsinkaan vastauksiani kysymyksiinsä. Kuulemma alansa parhaita, mutta kauhulla odotan, koska on myös sisätautien lisäksi äippäpuolella lääkärinä.

Epäili kuitenkin minulla olen PCOS-häiriöitä ja käski vaan laihduttaa. Olen noin 10-15kg ylipainoinen (jos BMI:tä tuijotetaan). Sainkin melkein kymmenen kiloa pois kesällä, mutta valitettavasti ovat tulleet pikkuhiljaa takaisin. Syön vhh, mutta näemmä se ei riitä.

Eihän tässä ole kulunut kuin vasta 4kk luvan saamisesta, mutta huomaan nyt jo vaipuvani hieman synkkyyteen raskautumisen kanssa. Minua on kuulemma jouduttu tekemään pitkään niin pahoin pelkään, että minulla käy samalla lailla. Tai jos en tule ollenkaan KOSKAAN raskaaksi. Usko loppuu. Yritän olla ajattelematta asiaa, mutta hiljaisina hetkinä se hiipii mieleen. :(
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: varattumuusikkonainen85 - Joulukuu 05, 2015, 20:48:46 ip
Mulla myös ollut vauvakuume jo 2003 vuodesta saakka mutta mun äiti ja isä pakotti ottamaan mutt ehkäisyn käyttöön 2012 tammikuussa 23.1.Laitettiin Mirena hormonikierukka käyttöön jonka asettaminen sattui  :'(  :(  olen iältäni jo 30v.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: eventyr - Joulukuu 07, 2015, 15:01:04 ip
Onnea Fenix79 plussasta, toivottavasti kaikki menee hyvin!

Mun mies on tällä hetkellä työttömänä ja haluaa kuulemma tulla mukaan ainakin nyt ekalla kerralla. Tyksiin siis mäkin olen menossa, eli varmaan samanlainen kuvio. :) En olisi kyllä olettanut, että pitää noinkin usein kuin kuukauden välein siellä käydä, mutta kai se on toisaalta parempi. Toivottavasti saisin myös sensorin käyttöön, kun varsinkin työpäivän aikana jää välillä mittaukset turhan harvoiksi.

Tsemppiä Anoppilainen! Ilmeisesti on aika yleistä, että lääkärit pitää ylipainoa syynä kaikkeen mahdolliseen silloinkin, kun ei välttämättä pitäisi. :/
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Fenix79 - Joulukuu 10, 2015, 10:28:52 ap
Kävin siis alussa pari kolme kertaa kk välein, ja sitten n. 3kk välein. Tarkastettiin silmät, ja välillä oli sensorointia, mutta yksilöllistähän tämä on.
Tzemppiä kovasti, ehkä törmäillään tietämättämme  :)
Eilen oli eka ultra, mutta ei näkynyt muuta kuin ruskuaispussi. Joko oli liian varhaista, tai sitten on tuulimuna, viikon päästä siis uudelleen ultraan. Aika raskasta ja piinaavaa...
Tzemppiä myös Anoppilaiselle, koskaan ei näissä asioissa tiedä miten käy, ja synkkiä päiviä on välillä kaikilla. Tuntuu että toiset saavat vaavit syliin tosta noin vain, mutta eiköhän se aurinko meillekin paista, toivottavasti pian! 8)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: eventyr - Joulukuu 10, 2015, 14:50:46 ip
Kiitos ja samoin! Kävin tänään hoitajalla ja lääkäriaika varattiin helmikuun puoleen väliin (aikaistetaan tarvittaessa, jos tulee plussa ennen tuota). Vähän vain mietityttää, pitäiskö odottaa yrittämisen aloittamista, kun ei tosiaan ole miehellä töitä jne. Toisaalta kyllä tekis vaan antaa mennä, kun on kerran lupa ja kaikki arvot kunnossa, varsinkin kun ei varmaan oikeastaan koskaan ole "täydellinen" aika saada lasta, jos alkaa kaikilta mahdollisilta kanteilta miettiä.
Tulikin nyt vasta mieleen, että unohdin tuolla kysyä noista silmänpohjista... Oma lääkäri sanoi, että voivat ehkä Tyksissä tarkistaa tai sitten voin varata ajan silmäpolille, kun viime tammikuussa sanottiin, että 1-2 vuoden päästä kontrolli. No, ehkä se riittää, jos kysyn tuolla helmikuun lääkärikäynnillä. Ei ole kuitenkaan koskaan ollut silmissä mitään ongelmia, niin tuskin on niin akuutti juttu.
Jaksamista ultran odotteluun! :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Fenix79 - Joulukuu 10, 2015, 21:36:56 ip
Pienen vauvan kanssa tulee toimeen melko vähälläkin, itse olin aikoinaan kuusi vuotta minimiäitiyspvr ja mieskin oli ihan perusduunari. Ei toki ajettu uuden karhealla autolla eikä rakennettu omakotitaloa, mutta muuten pärjättiin. Tzemppiä nyt kuumeiluun, oli sitten oikea aika tai sitten myöhemmin, ainakin lähtökohdat on kunnossa.
Kuvaavat muuten silmät varmaankun viimeistään raskauden alussa, jos ei kerran muutoksia ole, niin ei tosiaan ole ehkä akuutti.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: eventyr - Joulukuu 11, 2015, 20:55:44 ip
Niinhän se taitaa olla :) Kävin nyt kuitenkin hakemassa foolihappopurkin tänään apteekista, ja kuume on taas aikamoinen ;)
Rentoa viikonloppua sinne!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: eventyr - Joulukuu 16, 2015, 15:52:00 ip
Pitää muuten vielä hehkuttaa d-hoitajaa, jonka tapasin suunnittelukäynnillä: tuntui, että häneltä sai paljon fiksumpia vastauksia ja reaktioita kuin omalta lääkäriltä! Oma lääkäri on sitä mieltä, että jos hoba on OK niin kaikki on loistavasti, vaikka mittaukset näyttäis vuoristorataa, kun taas tältä sisä-/äippäpolin d-hoitajalta sain heti hyviä vinkkejä sokerien tasapainottamiseen, jota hän piti ehdottoman tärkeänä.

Oma vointi onkin nyt ollut aiempaa parempi, vaikka heti hoitajakäynnin jälkeen viikonloppuna olikin harvinaisen paha hypo (mies soitti ambulanssin, kun ei saanut hereille). Tällä hetkellä suunnitelmana olisi siis tasapainottaa sokereita ja kilpirauhasarvoja (D1:n lisäksi mulla on siis myös hypotyreoosi) jonkin aikaa ja jättää sitten ehkäisy pois.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Fenix79 - Joulukuu 18, 2015, 09:42:36 ap
Mun mielestä Tyksin äippäpolilla oleva D-hoitaja on ollut todella mukava ja pätevä, ja kannustava. Ihan toista maata kuin kotipaikkakunnalla. Ensimmäistä kertaa vuosiin on ollut kiva mennä lääkäriin, aivan eri asenteella kuin tässä aiemmin.
Tzemppiä tasapainoiluun, kuulostaa hurjalta tuo hypoilu. Itse en ole kertaakaan vielä joutunut hypon takia ensiapuun, nyt kesällä on pari kertaa ollut kyllä niin paha hypo, että mies, ja kerran työtoverit vähän säikähtivät.  :o
Olin ollut kuulemma kuin "pöllyssä" Ja kieltämättä olivat pahempia hypoja kuin koskaan aiemmin, itsekin hieman säikähti.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: eventyr - Joulukuu 18, 2015, 10:46:07 ap
Samaa mieltä! Ehkä siis puhutaan samasta hoitsusta. :) Tuli niin hyvä mieli viime viikolla, varsinkin kun on ensimmäinen raskaus kyseessä niin oli jotenkin "eksynyt" olo etukäteen, mutta käynnin jälkeen olen ollut luottavaisin mielin, että tukea ja päteviä neuvoja saa varmasti.

Kiitos tsempeistä! Ainakaan nyt ei ole ollut hypoja, että eiköhän se tästä. Miten sulla muuten meni ultra, jos saa udella? :)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Fenix79 - Joulukuu 19, 2015, 18:22:13 ip
Pieni nappula ja syke näkyi ultrassa <3 ihan leijuva fiilis! viikkoja 6+1  viikko sitten ei siis näkynyt muuta kuin ruskuaispussi, joten huimaa on kehitys  8)
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: TheBun - Joulukuu 20, 2015, 11:08:29 ap
Hei. Kirjoittelin tuossa maaliskuulla raskautumisluvan kun sain. Nyt tänä aamuna sitten plussaa näytti raskaustesti ja puhelinrumba aamulla käyntiin sairaalalle ja terkkarille päin  ;D
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: eventyr - Joulukuu 21, 2015, 16:10:16 ip
Ihana kuulla, onnea Fenix79 ja TheBun! :)

Meillä oli viikonloppuna aiheesta pitkät keskustelut, ja todettiin, että aletaan ehkä tosissaan yrittää aikaisintaan keväällä/kesällä... Hiukan ärsyttää, kun olin siinä käsityksessä, että ollaan asiassa samalla sivulla ja yritys voisi alkaa vaikka heti, kun lupa on saatu jne. :/ Mutta ymmärrän kyllä myös miehen talous- ja muut huolet ja yritän rauhoitella omaa vauvakuumetta parhaani mukaan. Täytyy vielä päättää, perunko äippäpolille varatun d-lääkäriajan, turha kai sinnekään on sitten vielä mennä. *huoh*
Varmaankin käyn silti täällä lueskelemassa silloin tällöin, vaikka tällä hetkellä ei taidakaan kovin monia kuumeilijoita olla "linjoilla".
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Fenix79 - Joulukuu 22, 2015, 09:15:32 ap
Onnittelut TheBunille plussasta, ja kiva, että täällä on joku melko samoilla viikoilla kuin itse.  Kesävauvoja odotellessa  8) 

Kurja juttu, Eventyr, että vähän aloitus venähtää. Toki kesäkin tulee yllättävän nopeaa, ja kuitenkin sulla on D:n kannalta kaikki kunnossa.
Mutta toisaalta tosiaan ymmärtää miehenkin ajatukset, ja taitaa juurikin olla noin, että miehet aina enempi murehtii tuota taloudellista puolta. Itsellä aina vauvakuumeen iskiessä se vie aika lailla totaalisesti ajatukset.
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: Annis - Joulukuu 28, 2015, 09:32:05 ap
Joku kyseli onko mulla ollut sydämen kans muita ongelmia, niin ei ole. Sydämenpysähdyksen yhteydessä tehtiin kaikki tutkimukset mitä suomessa voi tehdä eikä siihen löytynyt syytä mistään. Eli se pistettiin pahan keuhkokuumeen ja hapettomuuden syyksi. Ja seuraavassa raskaudessa taas tutkittiin ja tulokseksi saatiin sama juttu. Ja kardeologi tosiaan kirjoitti että lastenhankinnalle ei ole esteitä sydämenvuoksi.  Mutta tää joka mulla oli suunnittelukäynnillä laittoi kaiken mun diabeteksen syyksi ja kumosi muiden erikoislääkäreiden lausunnot. Jopa edellisen sisätautilääkärin.

Onnea plussanneille!
Otsikko: Vs: Vauvakuumeilijat 2015
Kirjoitti: eventyr - Joulukuu 29, 2015, 20:15:51 ip
Kuulostaa aika ahdistavalta tuo tilanne Annis, siis ettei varmaa syytä tiedetä ja lääkärit on erimielisiä.. Ei oikein tiedä, ketä sitten uskoisi. Mutta toisaalta jos vain yksi lääkäri syyttää diabetesta, niin ehkä itse kallistuisin siihen, että ne muut on oikeassa. Tosi vaikea tietty sanoa.

Mä täällä kuumeilen edelleen, mieheltä tulee jotenkin ristiriitaista signaalia, kun toisaalta hän tosiaan haluaisi vielä lykätä yrittämisen aloitusta, mutta kuitenkin on nyt viime aikoina huolehtinut jotenkin erityisen paljon sokereista ja mun voinnista muutenkin, että "on sitten kaikki kunnossa vauvaa varten". Perjantaina pitäis laittaa uusi ehkäisyrengas, mutta nyt olen alkanut elätellä toiveita, ettei sittenkään tarvis. ;) Jotenkin outoa, kun en vielä vähän aikaa sitten ollut varma, haluanko lapsia ollenkaan, ja nyt yhtäkkiä on niin voimakas halu siihen. Kai se sitten on se biologinen kello...