Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Diabetes ja ravinto => Aiheen aloitti: joe2jaentti - Marraskuu 13, 2014, 10:25:03 ap

Otsikko: Joinko tänään?
Kirjoitti: joe2jaentti - Marraskuu 13, 2014, 10:25:03 ap
Kaiketi ainakin osa juomista on katsottava ravinnoksi, eikös niin?

Rankka (vaikka ei välttämättä yllättävä) kannanotto alkoholijuomien sopivuudesta diabeetikoille:

    Kunnon känni voi tappaa diabeetikon (http://utain.uta.fi/uutiset/kunnon-k%C3%A4nni-voi-tappaa-diabeetikon)  :o
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: Bebe - Marraskuu 13, 2014, 21:17:20 ip
Minä kyllä juon. Olen toistaiseksi välttynyt ongelmilta,vaikka jo nyt paukuttaa heti joku pikkupahis olkapäällä että "katotaan vaan plikka, miten kauan!!"
Pidän kovasti punaviinistä, ja sitä tulee juotua harva se ilta lasillinen. Toisinaan parikin lasillista, ja sunnuntain perhepäivällisillä yleensä aina. Ja saunaolutta ja sen sellaista menee. Väkeviin viinoihin en ole koskenut pariinkymmeneen vuoteen, mutta aikanaan meni niitäkin.

Totuus kaiken vakavuudesta on tiedossa. Mutta olen laskenut tietyn painoarvon elon pikku nautinnoillekin, joskin näiden asioiden tasapaino on kovin, kovin hankala sovittaa itse kullekin oikealle kohdalle.
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: kivitatti - Marraskuu 13, 2014, 23:59:10 ip
Kah kun just join kaks lasia punkkua. Olipas se hyvää! Enkä usko kuolevani siihen.  8)
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: Tomaatti - Marraskuu 14, 2014, 04:55:15 ap
Kunnon känni voi tappaa kenet tahansa. Melkeen väittäsin että lärvit vetävä D tietää keskimääräistä paremmin mitä tekee.
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: vokaali - Marraskuu 14, 2014, 07:12:43 ap
Onhan se vähän sellaista leikkimistä. No, hengissä ollaan ja järki kuitenkin aina mukana. "Kunnon kännit" ovat toki luku erikseen, ne tulee kyllä jätettyä väliin. Siis sellaiset mikä maa, mikä valuutta -touhut.

Riskit on joka tapauksessa hyvä hyvä tiedostaa. Esimerkiksi täysi-ikäistyneet tai sitä lähentelevät nuoret eivät usein tätä tiedä, posottelevat vaan menemään. Ehkä tämä pitäisi jakaa myös nuorten puolella?
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: Jape - Marraskuu 14, 2014, 10:02:39 ap
Itse olen tähän reiluun 40 vuoteen vetänyt tasan kerran sen verran, etten muista loppuillasta mitään. Alkomahoolia käytän ehkä max. 3 annosta illassa jos käytän, eli kännejä en vetele. Ehkä jossain lomareissulla "ool inklusiivi"-matkalla, kun ilmaseksi saa ;D, tulee juotua enemmän. Sidukka- ja olutmiehiä olen.
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: jester - Marraskuu 14, 2014, 18:15:17 ip
                kohta  suuret juhlat.   paljon   viinaa ja viiniloita.             kaverit on  hyvin    HUONOJA          HUONOJA ovat.     kuolleita,  sairaita,  nivel vikaisia        eivat pysty  auttamaan   pesukoneen  siirrossa.   muistinsa  menettaneita,      hulluja.        en  voi   JOHLIA      kuinka  suuren    syntyma paiva    kakun  hankkisin      ovat  viimeiset  juhlat
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: Keiju - Marraskuu 14, 2014, 18:20:29 ip
En sylje lasiin, mutta poika (silloin 10 vuotias, joka siis asuu meillä), katsoi baarikaappiamme joskus ja kysyi: "Miksi teillä mumi on viinaa?".  ;D Eipä ollut nähnyt meidän sitä juuri käyttävän. Mietoja juodaan miehen kanssa toisinaan, mutta humalahakuisuus jäi varmaan jonnekin 80-luvulle.
Ei vanha jaksa..  :o ;)
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: Keiju - Marraskuu 14, 2014, 18:21:16 ip
Ja onnea kuitenkin jesterille. Miten niin viimeinen juhla..? :(
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: jester - Marraskuu 14, 2014, 21:31:55 ip
          kaverit on  kykenemattomia    ja  vahenevat,  loppuvat
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: joe2jaentti - Marraskuu 17, 2014, 13:02:56 ip
   ... poika (silloin 10 vuotias, joka siis asuu meillä), katsoi baarikaappiamme joskus ja kysyi: "Miksi teillä mumi on viinaa?".  ;D

Poika ei varmaan itse arvannutkaan, kuinka hyvä kysymyksen hän silloin esitti :)

Minä en tietääkseni koskaan ole ollut mitenkään änkyräkännissä - kaukana siitä  8)    Itse asiassa kartan melko tarkalleen lähes kaikkien alkoholipitoisten juomien nauttimista, koska vuosia sitten sattui niin ikävästi, että olin nauttinut eräässä kellariravintolassa hyvin pienen annoksen väkevää viiniä (ynnä mittavan langustin). Ylös kadulle kiivetessäni vastaan iski yli kolmankymmenen asteen helle, ja seuraukset yllättivät minut täysin: Kaverini soitti puhelinkopista kotia, mutta minä tukeuduin kopin ulkopuolella sen seinään, koska en tahtonut (noin varttitunnin ajan) jaloillani pysyä. Luultavasti yksi tuon viiniannoksen vaikutuksista oli pintaverisuonten laajeneminen siinä määrin, että verenpaineeni romahti vaarallisen alas...    - Siitä lähtien olen itse asiassa ollut juomatavoissani erityisen varovainen, melkeinpä absolutisti...  ::)
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: rasvis - Marraskuu 17, 2014, 14:23:18 ip
Kunnon känni voi tappaa kenet tahansa. Melkeen väittäsin että lärvit vetävä D tietää keskimääräistä paremmin mitä tekee.
No, ei kyllä tiedä. Diabeetikot (etenkin ykköset) kestävät alkoholia huomattavasti perusterveitä heikommin. Lisäksi pidempiaikainen läträäminen vuosikaupalla aiheuttaa diabeetikoilla hermostostossa ja aivoissa yleensäkin  tuhoa huomattavasti perusterveitä enemmän.
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: Juniperus - Marraskuu 17, 2014, 15:04:38 ip
Käytännössä en juo alkoholia, mutta muutaman kerran vuodessa pikkuruinen maisti on mennyt.
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: kuissi-3 - Marraskuu 17, 2014, 15:31:01 ip
Minä juon ehkä kerran, kaksi tai kolme kuukaudessa: lasillisen tai kaksi kuohuviiniä, ruokaviiniä tai portviiniä ruuan jälkeen. Kännissä en kai ole koskaan ollut d-aikoinani, hiprakassa ehkä joskus. Sokrut pitävät verensokerin kyllä tasaisina, mutta en käytä alkoholia siihen tarkoitukseen.
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: 080750 - Marraskuu 17, 2014, 18:16:57 ip
Tiedän tapauksen jossa kuolinsyy oli alkoholin aiheuttama hypo.
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: Viljo - Marraskuu 17, 2014, 18:57:47 ip
Mielipiteitä on monia alkoholista!

Vanhankansa käytti sokeritaudin hoitoon viinaa.

Ryyppy illalla nukkumaan levolle mentäessä.

Lääkärit sitä tutkineet ja todenneet että on verenkiertoa parantava vaikutus ja kirkas viina puhdistaa verta.

Viineissä on marjojen käymisvaiheessa tulleita myrkkyjä sekä metyylialkoholia. Viinit joita kansa yleisesti käyttää, ei hyväksi. Sokeri ei ole palanut pois.

Hyvät myrkyttömät ja metyylittömät viinit maksavat maltaita.

Jopa useita satoja/tuhansia euroja litra. Samoin on hyvät viskit ja konjakit.

Hyvä viini kypsytetään tasalämpöisessä viski ja konjakki kellarissa johon ei päästetä auringon ultravioletti säteilyä.

näin on näreet
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: pekseli - Marraskuu 17, 2014, 19:30:12 ip
Mun täytyy myöntää, etten ole ikinä ollut kännissä. Elämäni aikana olen juonut niin vähän alkoholia, että joku varmaan juo saman verran yhdessä illassa. Siitä lähtien kun tapasin nykyisen mieheni, en ole enää juonut pisaraakaan. Mies ei juo, joten munkin on hyvä olla kokonaan juomatta.
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: kuissi-3 - Marraskuu 17, 2014, 21:19:29 ip
...Viineissä on marjojen käymisvaiheessa tulleita myrkkyjä sekä metyylialkoholia. Viinit joita kansa yleisesti käyttää, ei hyväksi. Sokeri ei ole palanut pois.

Hyvät myrkyttömät ja metyylittömät viinit maksavat maltaita.

Jopa useita satoja/tuhansia euroja litra. Samoin on hyvät viskit ja konjakit.

Hyvä viini kypsytetään tasalämpöisessä viski ja konjakki kellarissa johon ei päästetä auringon ultravioletti säteilyä.

näin on näreet

Ei kai viineissä voi olla metyylialkoholia, menisi näkö?

On tullut käydyksi aika monella viinitilalla ympäri maailmaa ja viininviljelyssä ollaan kovaa vauhtia siirtymässä luomuun. Eivätkä nekään satoja euroja maksa litralta. Keräilyharvinaisuudet on sitten erikseen. Luomukonjakkia en vielä ole nähnyt. Konjakkitiloihinkin jouduin tutustumaan viime vuonna Lounais-Ranskan pyörämatkallani. "Jouduin" tulee siitä, että saatan sylkeä konjakkilasiin. ;)

Ei se laatu, mutta se määrä jos tappamisesta puhutaan?
Näin on näreet! ;)
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: Viljo - Marraskuu 17, 2014, 23:10:29 ip
Jep!

Kyllä sää ymmärsit!
Viina on viisasten juoma!
Hyvissä viineissä ei ole "kovaa" sokeria ja verensokerit pysyvät paremmin hallinnassa.
Eli ei ole hyväksi lipitellä viiniäkään joka päivä.
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: sarajevo95 - Marraskuu 17, 2014, 23:26:30 ip
Minä en juo, enää. Ennen meni kaljaa, nyt yli kolmeen vuoteen ei mitään, eikä enää koskaan.
Elämässäni on niin paljon asioita, hyviä, jota en aikoinaan tajunnut. Eikä ois enää aikaakaan dokata, en kerkeisi tärkeitä asioita hoitaa. Elämä selvinpäin on elämäni parasta aikaa  :)
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: Tea - Marraskuu 22, 2014, 18:02:31 ip
Hmm. Minulle hyvä syy olla juomatta on suru - surullisena alkoholin kanssa läträämisestä ei tule kuin sanomista. Se, mikä on mukavaa on, ettei koko ajan ole onneksi surullinen :) Eikä kaikkeen kivaan tarvita alkoholia, vaikka sitä toisinaan nauttisikin.

Ja joo, on päivän selvää, ettei esim. lasten läsnäollessa vedetä mitään massiivisia kännejä, mutta olinpas eilen firman pikkujouluissa & ihan tuli kyllä nautittua reipashenkisesti. Ja huolehdittua sekä illalla että tänään syömisestä, jottei tule yllätyksiä. Itse jutussa oli vähän hassu lopetus - oletus tuntui olevan, että jotkut tajuavat parin sairaalareissun jälkeen lopettaa alkon käytön. Toiset eivät lopeta läheltä piti -tilanteista huolimatta. Ihan kuin tuon lisäksi ei ihmisiä sitten löytyisikään - vaikkapa niitä, jotka ovat ymmärtäneet itselleen sopivan määrän & osaavat huolehtia myös syömisensä alkoholin käytön huomioiden?

No, tottahan se on, ettei alkoholi ole mikään pakollinen elintarvike. Muttei aina jaksaisi syyllistyäkään sormenheristelystä. Elämässä on kaikenlaista riskiä, mutta en ajatellut edelleenkään elää missään muovikuplassa, jotta välttyisi kaikelta mahdolliselta riskiltä, mikä elämään kuuluu. Ei se sitten ole elämää enää ollenkaan.
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: Keiju - Marraskuu 22, 2014, 19:22:26 ip
Eilen apteekissa odottelin vuoroani. Apteekkariherran edessä istui mies, jolta yritti tivata Kela-korttia, reseptiä jne. Ei vastausta, vain pään pudistus joka kysymykseen. Näin jatkui jonkin aikaa, kunnes kysyin, että olisiko diabeetikko? Apteekkari vastasi, että viina tässä haisee. Aha?  ::)
Tuota, vielä suuremmalla syyllä on syytä epäillä matalaa sokeria, jos diabeetikko on ottanut viinaa, eikä saa sanotuksi mitään. No, poliisithan siihen sitten kutsuttiin. Kaveri ei minun mielestäni vaikuttanut kyllä miltään pultsarilta.

Hirvittää vain, että jos itse olisi vaikka ravintolassa syömässä ja ottanut viiniä tms. ja sitten iskee raju hypo ja ajatus ei kulje eikä puhe jne. Putkaanko sitä sitten raahataan...?  :(
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: Viljo - Marraskuu 23, 2014, 00:48:38 ap
Heippa!

Kyllä Keijun kertoman kaltaisien tapausten johdosta monta diabeetikkoa on kuollut putkaan. Joku mättää nykyisin pahasti ja hypo kohtauksilla on vakavat seuraukset ja sotketaan viinaan ja muistisairauksiin.
Sopivan sapuskan puuttuminen sotkee omahoidon rahapulassa totaalisesti. Sitä eivät ymmärrä viranomaiset eikä monet muutkaan ihmiset.

Viljo
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: Tea - Marraskuu 23, 2014, 08:34:26 ap
Jep, eipä tuollaista toivo kenellekään. Tosin, itse kun bilettämään lähden, lähden ystävien & kaverien kesken, jotka kyllä tietävät että minulla on tauti. Ja osaavat myös toimia.

Vastaavasti, emme jätä kotiin esim. MS-tautia sairastavia ystäviämmekään. Ei siksi, että viinanjuonti tulisi maksimoitua vaan siksi, että haluamme kaikki mukaan juhlimaan. Ja sitten hoidetaan hommat niin, että kaikki myös voivat juhlia. Koska se on hieno osa elämää sekin :)
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: Tea - Marraskuu 23, 2014, 08:35:46 ap
Hmm. Minulle hyvä syy olla juomatta on suru - surullisena alkoholin kanssa läträämisestä ei tule kuin sanomista. Se, mikä on mukavaa on, ettei koko ajan ole onneksi surullinen :) Eikä kaikkeen kivaan tarvita alkoholia, vaikka sitä toisinaan nauttisikin.

Ja joo, on päivän selvää, ettei esim. lasten läsnäollessa vedetä mitään massiivisia kännejä, mutta olinpas eilen firman pikkujouluissa & ihan tuli kyllä nautittua reipashenkisesti. Ja huolehdittua sekä illalla että tänään syömisestä, jottei tule yllätyksiä. Itse jutussa oli vähän hassu lopetus - oletus tuntui olevan, että jotkut tajuavat parin sairaalareissun jälkeen lopettaa alkon käytön. Toiset eivät lopeta läheltä piti -tilanteista huolimatta. Ihan kuin tuon lisäksi ei ihmisiä sitten löytyisikään - vaikkapa niitä, jotka ovat ymmärtäneet itselleen sopivan määrän & osaavat huolehtia myös syömisensä alkoholin käytön huomioiden? MUOKS* Ettei ole tullut niitä läheltä piti -tilanteita.

No, tottahan se on, ettei alkoholi ole mikään pakollinen elintarvike. Muttei aina jaksaisi syyllistyäkään sormenheristelystä. Elämässä on kaikenlaista riskiä, mutta en ajatellut edelleenkään elää missään muovikuplassa, jotta välttyisi kaikelta mahdolliselta riskiltä, mikä elämään kuuluu. Ei se sitten ole elämää enää ollenkaan.
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: hogan - Marraskuu 23, 2014, 19:05:19 ip
Kyllähän noissa kaikissa viineissä, kaljoissa ja kiljuissa on etanolin lisäksi myös metanolia ja varmaan monta muutakin sinne lähtökohtaisesti _ei_toivottua_ yhdistettä.
Niitä kai muodostuu sen oikean hiivan toiminnan sivutuotteina, mutta ainakin kotona tehdyissä viineissä ja juomissa (mm. simassa) on ylimääräisiä homeita ja hiivoja, joiden aineenvaihdunta on vissiin vähän hallitsematonta/tuntematonta.

Kts. http://fi.wikipedia.org/wiki/K%C3%A4yminen

Metanolin myrkyllisyys johtuu metanolin hajoamistuotteista (maksassa). Alkoholidehydrogenaasi -entsyymi hapettaa (hajottaa) primäärisiä alkoholeja (etanoli asetaldehydiksi ja metanoli formaldehydiksi) maksassa. Aldehydidehydrogenaasi (ALDH2) -entsyymi hapettaa sitten aldehydit karboksyylihapoksi (etanolin tapauksessa etikkahapoksi ja metanolin tapauksessa muurahaishapoksi). Muurahaishappo on tässä se varsinainen pahis ja myrkky. Normaalisti noi hapot poistuvat sitten virtsan mukana. Etanolin hajoamisen välituote asetaldehydi on syöpää aiheuttava (erityisesti ruoansulatuskanavan alkuosa; suu, nielu, ruokatorvi, mahalaukku). Asetaldehydi aiheuttaa myös 'rankkitynnyrin hajun' paljon juopottelevien hengitykseen. Vähäinen metanoli poistuu elimistöstä muuttumattomana munuaisten kautta silloin kun maksalla on tekemistä etanolin hajottamisessa, eikä tällöin kerkeä muodostumaan myrkyllisiä hajoamistuotteita.

Metanolimyrkytystä kuulemma lääkitään yksinkertaisimmillaan etanolilla. Olen kuullut joidenkin pulipettereiden vetäneen lasinpesunestettä ja hakeutuneen itse hoitoon metanolimyrkytyksen hoitamiseksi etanolilla :) Metanoli poistuu melko hitaasti, joten etanolihoitoa joudutaan jatkaamaan pari vuorokautta. Joku kännistä piittaamaton lääkäri saattaa sitten hoitaa myrkytystä myös kalliisti muutoin, joten etanolia ei anneta ja saatetaan turvautua myös dialyysiin :(

Aasialaisilla esiintyy perinnöllistä ALDH2:n puutosta, jolloin aldehydit ei hajoa elimistöstä samalla viisiin kuin muilla (ja krapula on karmea ja ilmiintyy nopeasti).


**edit Tarkemmin asiaa selvitettyäni kävi ilmi, että myös metanoli sellaisenaan saattaa olla näköhermolle ja verkkokalvolle myrkkyä; se kerääntyy mm. lasiaisnesteeseen. Myös välituote formaldehydi on vaarallista ja aiheuttaa myös kuulovaurioita. Kuulovauriot on sitten ihan oma juttunsa; korvia ei saa puhdistaa tai desinfioida mm. klooriheksiinillä (= käsidesiaineissa tai Corsodyl -suuhuuhteessa).
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: V. Kuutti - Joulukuu 17, 2014, 18:13:44 ip

"Ehkä join, ehkä en" sanoi joku.

Hyvin pärjää ilmankin. Jopa paremmin kuin keralla...
Ainakin jos ei ole viisas.
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: tyyppi 2 - Joulukuu 18, 2014, 10:38:30 ap
Omalla Unkarin "viinitilalla" on aina pelkkää lumua. Viime syksynä en ehtinyt syömään viinirypäleitä ollenkaan ja loputkin olivat muuttuneet rusinoiksi, kaikki 10kpl.

Tämän aamun aloitin kahdella lasillisella kotiviiniä jotka tein kaupasta ostetusta viinipakkauksesta. Vielä on 22 litraa jäljellä, riittää jouluksi.

Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: sarajevo95 - Joulukuu 25, 2014, 09:07:25 ap
Mun entinen ukko löträsi noitten 30 litraisten pönttöjen kanssa. teki toki viinit valmiiksi asti mutta v...u se haisi koko kämpässä. Onneksi ei enää tarvii haistella.
Ällötti naapurikin joka pelkästään soitti jurrissa, eilen, aattona. Mä en koskaan oo jouluna kännännyt, en silloinkaan kun join vielä. Joulu on joulu ja dokaaminen on sit muulloin.
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: tyyppi 2 - Joulukuu 25, 2014, 20:43:46 ip
Jouluun kuuluu alkoholiton kotikalja. Viiniä vähän ruoan kanssa. Uudenvuoden aatto onkin eri asia.

Viinipytyt pitää käyttää erillisissä tiloissa viinikellarin läheisyydessä.

Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: rane58 - Joulukuu 25, 2014, 21:28:30 ip
Jouluun kuuluu alkoholiton kotikalja. Viiniä vähän ruoan kanssa. Uudenvuoden aatto onkin eri asia.

Viinipytyt pitää käyttää erillisissä tiloissa viinikellarin läheisyydessä.

-Jokaiseen talouteenhan kuuluu viinikellari....?  ???  -Viinitarhoista ja -tynnyreistä puhumattakaan..!  ;D
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: Expilot - Joulukuu 26, 2014, 00:50:36 ap
Viinikellari olisi kyllä hieno. Itse juon erilaisia oluita, ja välillä tulen humalaan turvallisessa seurassa. Mitään "Paavi kännejä" (kaksi taluttaa ja yksi tulkaa) en enää juo mutta pikku humalassa olen ollut D1 diagnoosin jälkeen. En aio lopettaa elämää tämän sairauden takia. En tarkoita että humala kuuluu elämään. Vaan sitä että elämästä voi nauttia niin monin tavoin. Pieni humala ei ole vaarallista silloin tällöin, harvoin.
Itselleni kävi niin että työkaverit lakkasivat kutsumasta minua työporukan seuranvietto iltoihin koska minulla on D1. Ettei vaan käy mitään. Koska Diabetes ja alkoholi tappaa HETI. Arvostan huolenpitoa kyllä. Ja selitettyäni asian sain taas kutsun tammikuun illanviettoon.
Tälläkin hetkellä olen juonut melkein kolme olutta jotka sain joululahjaksi.
Harrastan oluita, ja nautin eri oluiden mauista.
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: tyyppi 2 - Joulukuu 26, 2014, 19:26:23 ip
Jouluun kuuluu alkoholiton kotikalja. Viiniä vähän ruoan kanssa. Uudenvuoden aatto onkin eri asia.

Viinipytyt pitää käyttää erillisissä tiloissa viinikellarin läheisyydessä.

-Jokaiseen talouteenhan kuuluu viinikellari....?  ???  -Viinitarhoista ja -tynnyreistä puhumattakaan..!  ;D

Tietääkseni yli puolet suomalaisista asuu omakotitaloissa. En ole puhunut viinitarhasta vaan viinirypäle pensaasta.
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: Bebe - Joulukuu 29, 2014, 20:54:19 ip
Pieni humala ei ole vaarallista silloin tällöin, harvoin.
Itselleni kävi niin että työkaverit lakkasivat kutsumasta minua työporukan seuranvietto iltoihin koska minulla on D1. Ettei vaan käy mitään. Koska Diabetes ja alkoholi tappaa HETI. Arvostan huolenpitoa kyllä. Ja selitettyäni asian sain taas kutsun tammikuun illanviettoon.

Hyvä, että Expilot avasit suusi. Humputtelu ei ole itseisarvo eikä mikään muukaan huvielo, mutta se on, että oma itse on palautettava jokseenkin oikealle paikalleen. Onneksi näin teit.   Bra.  ;)
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: joe2jaentti - Joulukuu 30, 2014, 10:37:31 ap
   En aio lopettaa elämää tämän sairauden takia.


Hyvä ajatus...

    Kohdusta hautaan... (https://www.youtube.com/watch?v=5a3D_zgIOfg)  ;D
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: Pete2 - Tammikuu 03, 2015, 12:03:08 ip
Alkoholi vaikuttaa vähän kuin metformini eli vähentää maksan glukoosin tuotantoa.
(joumassa oloeva hiilari saattaa tietenkin myös nostaa sokerita)

Jos sitä pitää veressä koko ajan saattaa kakkosella sokerit olla aika kohdallaan.

Itselleni kävi niin että kun lopetin alkon käytön tosi hyvään jamaan saatu vs-tasapaino meni ihan perseelleen. Ja on 1,5 vuotta myöhemmin edelleen ihan perseellään.

inskan kanssa tai jos on taipumusta mataliin on alko tuosta samasta syystä hyporiski. Itselläni ei tosin tullut koskaan, mutta jollain toisella voi  tulla.
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: Tuukka - Tammikuu 03, 2015, 12:26:52 ip
En ole koskaan huomannut alkoholin verensokeria laskevaa vaikutusta. Mun kokemuksella juomien hiilari nostaa sitä joka tapauksessa paljon enemmän kuin mitä alkoholi saattaisi laskea. Oluessa kun voi olla jotain 3-10 grammaa hiilaria desilitrassa. Vaihteluhaitari on aika iso.

Liekö laskeva vaikutus riippuu siitä mitä juo ja millaiseen jamaan itsensä saattaa. Jos vetäisi kirkkaita, niin kai se sitten laskisi, mutta ei nappaa. Koskaan en ole sammunut, enkä ole ollut edes krapulassa, mutta sekään ei nappaa. Aion juoda pari tuoppia hyvässä seurassa jatkossakin, mutta harvoin.
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: Jape - Tammikuu 03, 2015, 15:42:01 ip
https://www.youtube.com/watch?v=PQejlQsTL_A   ;D

Tässä kuussa ei oteta, vetäistään perinteiset nenänvalkaisuviikot. Eikä tunnu missään.....(http://www.sherv.net/cm/emoticons/nervous/very-nervous.gif) (http://www.sherv.net/)
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: Pete2 - Tammikuu 04, 2015, 10:31:08 ap
No kyllähän nen oluella minullakin nousi. Kirkasta blandattuna light colalla (tai muulla hiilarittomalla) toimii
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Tammikuu 04, 2015, 20:04:57 ip
Eipä tarvitse miettiä "ottamista" kun reumalääkkeet pitää huolen korkeista maksa-arvoista.  :(

Niin joulu kuin uusivuosikin kului vesilinjalla eikä tehnyt edes tiukkaa.
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: Repesorsa - Tammikuu 06, 2015, 00:20:34 ap
Kun pienenä syntyy ja humalassa kuoloo,ei tiijä pahasta mualimasta mittää....
Kyllä elämässä täytyy ilojakin olla......tuolla päätä käännetään....  facebook/d2 tyypit.
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: Keiju - Tammikuu 11, 2015, 18:51:49 ip
Kirkasta blandattuna light colalla (tai muulla hiilarittomalla) toimii
Rakas puolisoni (kakkonen) päätti joskus, ettei ota olutta vaan sen tilalla juuri yllä kuvatunlaista juomaa silloin, kun otti. Että tuli rauhallisesta miehestä itse piru! Ja kun huomasi itse saman, siirtyi takaisin juomaan maltillisesti olutta. Eikä enää kirkkaita tms. lainkaan. Onneksi!  ::)
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: Pete2 - Tammikuu 15, 2015, 13:14:17 ip
hänellä sitten laski sokerit (mulla ei laske)
eli yksilöllistä on ja vaatii testaamista
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Tammikuu 15, 2015, 21:29:16 ip
hänellä sitten laski sokerit (mulla ei laske)
eli yksilöllistä on ja vaatii testaamista

Ja minä kun ajattelin, että kyse oli yksinomaan ns. "rähinäviinasta"...  ;)
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: tarell - Tammikuu 15, 2015, 23:32:04 ip
Hmm, vaikka en alkoholia käytä, niin useat ystäväni eivät ole huomanneet sitä, vaikka usein juhlimmekin yhdessä. Ajattelen asian niin, että fiksuja ihmisiä ei suuremmin kiinnosta toisten juomiset tai juomattomuudet eivätkä he vietä iltaansa tarkkaillen, mitä kukakin juo. No, tietty asiaan vaikuttaa sekin, että olen selvin päinkin ihan tarpeeksi hullu  :o
Otsikko: Vs: Joinko tänään?
Kirjoitti: lobo - Huhtikuu 16, 2015, 13:56:47 ip
Kyllähän mä olen vähän sitä mieltä, että diabeetikko jolla ei ole lisäongelmia voi aivan hyvin maltillisesti juoda alkoholia. Omat rajansa tietäen voi jopa joskus vähän repäistä. Alkoholin käytössä on aina riskinsä, sekä sairaalla että terveellä. Vaikkei itse aines aiheuttaisikaan fyysiseltä kantilta kemiallisessa mielessä haittaa, niin pienessäkin huppelissa voi käydä kaikenlaisia muita juttuja.

Se on vähän sellainen juttu, että kuollaan sitä kuitenkin joskus. Edes täydellisen terveyttä edistävät elämäntavat eivät sitä lopputulosta tiettävästi estä.

Tämä on kuitenkin henkilökohtainen valinta, enkä yhtään tarkoita dissata heitä, jotka ovat alkoholista luopuneet  :) (Sitäpaitsi en itsekään ole juonut muutamaan kuukauteen enkä aio juodakaan vielä pitkään aikaan, ehkäpä tämä jää pysyväksi tavaksi...)