Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Kohtauspaikan toiminta => Aiheen aloitti: Diabetesliiton tiedotus - Huhtikuu 03, 2014, 09:48:10 ap

Otsikko: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Diabetesliiton tiedotus - Huhtikuu 03, 2014, 09:48:10 ap
Hei kohtauspaikkalaiset

Kohtauspaikan moderoijana saan kahdenlaista palautetta:
- kirjotuksia sensuroidaan liikaa ja väärin
- pitäisi sensuroida enemmän ja antaa porttikieltoja enemmän.

Avaankin keskustelun:
- onko Kohtauspaikan sääntöjä syytä muuttaa?
- onko Kohtauspaikan moderointia syytä muuttaa?
- jos kyllä, niin miten?

Itseäni harmittaa se, että etenkään tyypin 2 diabeetikot eivät ehkä uskalla edes tulla mukaan Kohtauspaikalle, koska on suuri vaara, että he saavat ns. nenilleen heti kättelyssä. Kohtauspaikan pitäisi kuitenkin olla kaikkia diabeetikkoja varten. Ja sitä kuuluisaa vertaistukea varten.

Johanna Häme-Sahinoja
tiedottaja
Diabetesliitto


Linkki sääntöihin: http://keskustelu.diabetes.fi/index.php/topic,1872719.0.html

Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: vivianv - Huhtikuu 03, 2014, 10:27:55 ap
Omasta mielestäni moderoinnin taso on keskimäärin hyvä. Viikonloppuisin tietenkin hiekkalaatikolla voi lelut lentää rauhassa, mutta sille ei mitään voi.

Muiden osioiden osalta en näe isoja ongelmia, mutta kakkosten palsta on kyllä jotenkin aggressiivinen. Mun mielestä sen voisi jakaa useampaan osioon, esim. VHH omaksi osastokseen ja siihen toiseen, jonka nimi jääköön itseltä määrittelemättä. Se vähentäisi saarnaamista, koska omassa porukassa ei tarvitse saarnata, ja jos vierailee "toisella puolella" niin silloin pitäisi pelata sen paikan säännöillä. Tarvittaessa voisi kysyä juttuja, mutta riidellä ei valitusta linjasta periaatteessa saisi.

Näin kaikki saisivat sanoa sanottavansa ja tulla kuulluksi. Tietysti esittämäni jako merkitsee sen tunnustamista, että iso osa kakkosia hoitaa itseään vastoin doktriinia mutta saavuttaa sillä tuloksia.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Dad - Huhtikuu 03, 2014, 11:42:22 ap
Hyvä avaus.

Näistä vaihtoehdoista vastasin ensimmäisen. Toimivuus voisi olla parempikin.

Teitäkin harmittaa Kohtauspaikan keskustelun vähäisyys, diabeetikoiden suuresta määrästä huolimatta. Tavallaan selitätte tämän itsellenne joidenkin keskustelijoiden aggressiivisuudella tms., kuten kirjoititte. ("saavat nenilleen")

Itselläni on valitettavasti kokemusta niin ykkösestä kuin kakkosestakin. Molempien omahoidossa kokemus on osoittanut, että aktiivinen ratkaisujen etsiminen, mikä itselle sopii, on paras tapa hoitaa sairauttaan. Läheisten tuki on myös korvaamatonta.

Ruokavalio, mitä suuhunsa laittaa, on keskeinen osa diabeetikkojen omahoitoa. Olen omin silmin nähnyt, kuinka ruokavaliolla saadaan sokerit kuriin. Tästä syystä on kovin valitettavaa, että Diabetesliitolla on niin ehdoton kanta ravintoasioissa. Tämä näkyy väistämättä moderoinnissa: Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt. (pun intended)

No, kehitysehdotuksia:
-Avartakaa hieman näkemyksiänne, eivät kaikki vhh-kommentit ole pahansuopien hörhöjen aikaansaannoksia
-Puuttukaa kovalla kädellä aina henkilöihin kohdistuvaan nimittelyyn, jne. (tässä olette kyllä välillä onnistuneet hyvin)
-Kun kommentoitte moderoinnissa (esim. ketjujen lukittsemisissa ja siirroissa), ottakaa neutraali asenne sen sijaan että asettuisitte jommankumman osapuolen puolelle.
-Jos meinaatte lukita, poistaa, editoida tai siirtää jonkun ketjun tai kommentin, miettikää vielä uudelleen. Kirjoittaja saattaa olla eri mieltä kanssannne, mutta onko asiaan puuttuminen todella tarpeen?

Porttikieltojen ja sensuroinnin suhteen kehoittaisin pidättyvyyteen. Niitä vaativien keskustelijoiden motiivina on yleensä omat rajoittuneet mielipiteet ja kyvyttömyys hyväksyä muiden ajatuksia. Tyypillisesti näiden rajoittajien oma anti keskusteluun on mitätön, mutta he harrastavat "huutelua": Hyvä, just niin, hähhäh, älkää jauhako samaa, keksikää jotain uutta, jne.

Ystävällisesti,
Dad
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Reiska - Huhtikuu 03, 2014, 14:12:41 ip
Muiden osioiden osalta en näe isoja ongelmia, mutta kakkosten palsta on kyllä jotenkin aggressiivinen. Mun mielestä sen voisi jakaa useampaan osioon, esim. VHH omaksi osastokseen ja siihen toiseen, jonka nimi jääköön itseltä määrittelemättä.
Saman suuntaisia ajatuksia tai oikeastaan "Diabetes ja ravinto" osio pitäisi olla erikseen 1- ja 2-tyypeille. Siellä syntyy kränää aina VHH:sta ja se pitää käsitellä eri tavalla 1-tyypeillä.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: äskoo - Huhtikuu 03, 2014, 14:29:50 ip

Porttikieltojen ja sensuroinnin suhteen kehoittaisin pidättyvyyteen. Niitä vaativien keskustelijoiden motiivina on yleensä omat rajoittuneet mielipiteet ja kyvyttömyys hyväksyä muiden ajatuksia. Tyypillisesti näiden rajoittajien oma anti keskusteluun on mitätön, mutta he harrastavat "huutelua": Hyvä, just niin, hähhäh, älkää jauhako samaa, keksikää jotain uutta, jne.


Vaikea aihe (porttikiellot ja sensuroinnit). Itse en kannata porttikieltoja, sillä osaan kauan täällä roikkuneena suodattaa osan teksteistä tyypit tuntien tai laittaa pahimmat tapaukset "kieltolistalle". Mutta vastasairastuneiden kannalta on kyllä harmittavaa, jos joutuu heti alkajaisiksi viattomilla kysymyksillään riidan keskipisteeseen. Ravintoasiat ja eri d-tyyppien välinen nimittely on hankalinta, unohtuu helposti, kuinka yksilöllinen tauti on - tyypistä riippumatta.

Henkilöön kohdistuvat haukkumiset saa minun mielestäni poistaa. 
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Dad - Huhtikuu 03, 2014, 15:03:47 ip
...

Poikkeuksellisesti olen tasan samaa mieltä Äskoon kanssa. Monta sydänhymiötä perään.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: E O J - Huhtikuu 03, 2014, 16:04:20 ip
Eiköhän tämänkaltaisten keskustelufoorumien perusongelma ole se, että joku ottaa vitsit tosina, kun taas joku toinen ottaa todet vitseinä  ;D

Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: vivianv - Huhtikuu 03, 2014, 16:19:59 ip
Mjoo, EOJ:n pointti toi mieleen netin keskustelufoorumien alkuaikojen kultaisen netikettisäännön, että palstalle kuin palstalle kannattaa kirjoittaa vasta kun on lueskellut sitä vähintään 3-4 viikkoa. Siinä ajassa tulee tutummaksi paikan tavat ja kulttuuri, asiat joista puhutaan ja kuinka ja mistä on jo puhuttu liikaakin eikä kukaan enää jaksa.

Mutta KP on pikkuisen eri juttu, kun tänne kaikki vastadiagnosoidut (tietenkin) eksyvät google-reissullaan ja suin päin (tietenkin) kyselevät kaikkea mahdollista, mikä jäi lääkärillä epäselväksi, kysymättä tai kertomatta. Sitten ahdistutaan, kun jotkin vastaukset ovat jotain muuta kuin odotti niiden olevan eikä maailmassa olekaan yhtä totuutta. KP ei kuitenkaan ole mikään lääkäripalsta, eikä kirjoittajilla ole muuta velvollisuutta kuin olla suurin piirtein nätisti ja kunnolla.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: marvinen - Huhtikuu 03, 2014, 23:12:02 ip
Aikoinaan tämä oli hyvä ja asiallinen palsta, jossa vallitsi hyvä henki.
Valitettavasti niin ei ole enää. Kuten sanot, kakkoset on harventuneet.

Moderoinnin suunta riippuu ihan mitä haetaan.
Minä haluaisin, että keskustelut palautetaan sille tasolle kuin niiden dliiton ylläpitämässä foorumissa tulisi olla. Asiallisina, tukevina, huomioonottavina. Tuo vaatii moderaattoreilta kovaa kättä ja kirjoittajilta moderoinnin hyväksymistä. Taustalla täällä on liitto, joka ajaa meidän kaikkien asiaa.

Kun minä käyttäydyn asiattomasti, loukkaavasti tms. moderoinnin mielestä, viestini pitää heti poistaa ja toistuessa minua pitää myös näpäyttää. Ymmärrän käyttäytyneeni huonosti, minusta siitä pitää huomauttaa.

Jotta tämä foorumi on jatkossa elinkelpoinen, jotain pitää tehdä, täältä pitäisi löytää tukea, kokemuksia, vinkkejä, olkapäätäkin. Eiköhän kunnon ryhtiliikkeen tuloksena osa kadonneistakin palaa takaisin. Pikkuhiljaa.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: emonen - Huhtikuu 04, 2014, 00:11:09 ap
Minusta ylläpito on onnistunut varsin hyvin tehtävässään. Normaalisti täysin asiattomat avaukset ja kommentit kyllä poistetaan/siistitään niinkuin minusta pitääkin. Viikonlopuille ei mitään voi...

Ongelmallisimpia alueita ovat juurikin kakkosten puoli ja ruoka. Niillä "sota" leimahtaa kerran toisensa jälkeen. Välillä asiallinen keskustelu tuntuu onnistuvan, välillä ei...

Palstan pitäisi olla paikka jossa uudetkin ovat aidosti tervetulleita eikä tyhmiä kysymyksiä ole. Mikään ylläpito ei sitä henkeä yksin saa aikaan. Se on kiinni meistä keskustelijoista.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: ergava - Huhtikuu 04, 2014, 12:42:54 ip
Täällä on hyvin vähän keskustelijoita täältä päin ja ainakin sillointällöin piipahtaa joku tuomiopäivänjulistaja ykkösistäkin kakkosten puolella sekä toisinpäin että omilla puolillaankin.. Mitä siinä sitten mode pystyisi tekemään ja pitäisikö...en tiedä. Työkiireet, pitkä flunssa ja väsy pistää hiljaiseksi myös täällä. Lueskelen keskusteluja. Joskus ihmettelen jonkin ketjun lukijamäärän kasvua, vaikka keskustelua ei pitkään aikaan ole käyty ja melkein yksinpuhelua silloinkin.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Konrad - Huhtikuu 08, 2014, 00:31:26 ap
Kaipaisin D-osaamista moderaattoreille.

En ymmärrä, että viestini, joka koski sokerirasituskoetta poistettiin. Kerroin, että noudattamalla virallisterveellistä ruokavaliota, on jatkuvassa sokerirasituskokeessa. Viesti poistettiin.

Virallisterveellinen ruokavaliosuositus kertoo, että hiilareita pitäisi nauttia 45-60 % koko energian saannista. Jos nauttii 2000 kcal päivässä, niin 50 %:n hiilarisaannilla ovat hiilarit 1000 kcal eli 250 grammaa. Tämä jaettuna kolmelle aterialle tarkoittaa 83 gHH/ateria. Sokerirasituskoe on 75 gHH glukoosina.

Kakkonen, joka ei ole ateriainsuliinilla tai epäsuosittavilla ateriatableteilla ei pysty tuollaista hiilarimäärää selvittämään kunnialla. Eivätkä yleensä noillakaan keinoilla. Arvot 1 h ja 2 h usein eivät ole kunnollisia. Inskalla ja varsinkin ateriatableteilla olevillekin osumatarkkuus on huono aterianjälkeisiä arvoja ajatellen.

Tiedän, että glukoosi nostaa verensokeria nopeimmin. Vaaleille leiville on tosin saatu joskus isompia GI-arvoja kuin 100.  Kuitenkin sama hiilarimäärä ruisleipää nostaa verensokeria nopeammin kuin sakkaroosi.

Pyydän tässä yhteydessä tuolla Yleisessä osiossa sokerirasitusketjussa esittämäni viestin poistoon perusteluja. Ymmärrän, että välillä roiskuu, kun rapataan, mutta tuo viestini poisto kertoi lähinnä sitä, että moderaattorilla ei ollut tarvittavaa osaamista.

Johanna,

Tähän odotan vastausta.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Diabetesliiton tiedotus - Huhtikuu 08, 2014, 14:23:34 ip
Vastaan Konradille, vaikka tämä meneekin ohi otsikon.

Sokerirasitusketjun kysymys oli: milloin sokerirasituskokeeseen? Vastauksesi, joka oli kannanotto ja/tai kokemus diabeetikolle sopivasta ruokavaliosta, ei vastannut kysymykseen. Siksi poisto. Poiston tarpeellisuudesta/tarpeettomuudesta ei ole syytä keskustella täällä sen enempää. Jos haluat jatkaa aiheesta, laita yksäri.

DLT-Johanna
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Konrad - Huhtikuu 08, 2014, 14:57:58 ip
Vastaan Konradille, vaikka tämä meneekin ohi otsikon.

Sokerirasitusketjun kysymys oli: milloin sokerirasituskokeeseen? Vastauksesi, joka oli kannanotto ja/tai kokemus diabeetikolle sopivasta ruokavaliosta, ei vastannut kysymykseen. Siksi poisto. Poiston tarpeellisuudesta/tarpeettomuudesta ei ole syytä keskustella täällä sen enempää. Jos haluat jatkaa aiheesta, laita yksäri.

DLT-Johanna

Aivan vain tiedoksi Johannalle ja muillekin. Viestini poistettiin ketjusta "Koska sokerirasitus kokeisiin ? " Ei siis mistään ruokavalioketjusta.

http://keskustelu.diabetes.fi/index.php/topic,1876823.0.html

Itsellenikin sopii, että keskustelu aiheesta päätetään tähän, vaikka en pidäkään DLT:n kannanotosta asiaan. Loppu.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Kide - Huhtikuu 08, 2014, 15:00:10 ip
Kiitos DLT. Kannatan edellä kuvatun kaltaista moderointia lisää! Erittäin hyvä esimerkki linjasta, jota kannustan jatkamaan. Kannatan juuri tuon siivoamista, kun joka välissä ja joka keskustelussa tuputetaan vhh:ta ja jurnutetaan suosituksista.

Kun moderointi pitäytyy tuossa linjassa säännönmukaisesti, niin ehkä vhh-lobbaaminen pikkuhiljaa rauhoittuu tai ainakin keskittyy aiheeseen liittyviin keskusteluihin. Näin jankuttajat toivottavasti tajuavat jankuttamisensa hedelmättömyyden.

edit: Korjasin yhdyssanavirheen.  ::)
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: vivianv - Huhtikuu 08, 2014, 15:07:17 ip
Haluaisinpa nähdä yhdenkin ketjun KP:lla, jossa ei jossain vaiheessa harhauduta otsikon aiheesta. Jos ilmoitetusta linjasta tosiaan aiotaan pitää tulevaisuudessa johdonmukaisesti kiinni, on siinä raskaimman jälkeen modelle töitä.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Kide - Huhtikuu 08, 2014, 15:11:12 ip
Harhautuminen milloin mihinkin on täysin eri asia kuin jatkuva tietoinen tietyn asian esille tuominen otsikosta piittaamatta. Vivian älykkäänä ihmisenä ymmärrät oikein hyvin, mitä tarkoitin ja tarkoitan.

Edit: Mitä tulee moderoinnin urakkaan, niin eihän muuta tarvittaisi, kuin että jokainen pitäisi huolen omien kirjoitustensa sisällöstä ja sijainnista.  8)
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Konrad - Huhtikuu 08, 2014, 15:18:04 ip
Kide,

Edustatko mielipiteilläsi kaikkia kakkosia, joita diabeetikoista on noin 90 %? Moni kakkonen pärjää elintapamuutoksilla jopa ilman lääkkeitä. Tähän kuuluu myös ruokavalio. Jos he alkavat nauttia virallisterveellistä ruokavaliota, niin useimmat joutuvat insuliinille. Onko se hyvä, jos hiilareita rajoittamalla pärjää ilman lääkkeitä tai pelkästään tableteilla?

Tässä ketjussa ei ehkä kannata enempää jatkaa. Voit avata oman ketjun, jossa esität asiasi kakkosten hoidosta.  Ennalta jo varoitan, että kevein eväin ei kannata liikkeelle lähteä.

Konrad,
Syksyllä 12 vuotta täyteen VHH:lla. HbA1c välillä 4,8 - 5,5 ilman hypoja. Liikeelle lähdettiin arvoilla HbA1c 13 %, sokerirasitus 20-30-30.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: vivianv - Huhtikuu 08, 2014, 15:24:37 ip
ymmärrät oikein hyvin, mitä tarkoitin ja tarkoitan.

Ymmärrän toki. Ymmärrän myös sen, että jos harhautumien poistoista ei pidetä tasapuolisesti kiinni, niin käytännössä se johtaa siihen, että jotkin mielipiteet ovat enemmän oikeita tai enemmän kiellettyjä kuin jotkut toiset.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Kide - Huhtikuu 08, 2014, 15:36:59 ip
Kiitos Konrad, kun edelleen demonstroit sitä kirjoittelua, mitä minun mielestäni tulee jatkossakin moderoida.  ;D
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Konrad - Huhtikuu 08, 2014, 15:41:55 ip
Harhautuminen milloin mihinkin on täysin eri asia kuin jatkuva tietoinen tietyn asian esille tuominen otsikosta piittaamatta. Vivian älykkäänä ihmisenä ymmärrät oikein hyvin, mitä tarkoitin ja tarkoitan.

Edit: Mitä tulee moderoinnin urakkaan, niin eihän muuta tarvittaisi, kuin että jokainen pitäisi huolen omien kirjoitustensa sisällöstä ja sijainnista.  8)

Tekisi mieli sanoa sinulle, mitä oikein jänkkäät. Jätän sen sanomatta ja kehotan sinua katsomaan edellisistä viesteistäni, mistä ketjusta viestini poistettiin.

***

Ymmärrän sen kyllä, että moderoinnissakin tapahtuu virheitä, jos moderaattorilla ei ole asiantuntemusta aiheeseen riittävästi. Ymmärrän senkin, että työnantaja puolustaa työntekijöidensä (moderaattorien) aikaansaannoksia. Sitä en ymmärrä, että työnantaja valheellisin perustein puolustautuu omia toimeksiantajiaan (D-lliton jäsenien) vastaan väärillä väittämillä.

Koska asia on nyt tässä lasissa kiehumassa yli, pyydän, että D-liitto todella paneutuu moderointiin kunnolla. Asiantuntemus diabeteksesta laaja-alaisesti on todella suotavaa.

Konrad, D-liiton jäsen vielä toistaiseksi
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Konrad - Huhtikuu 08, 2014, 15:54:35 ip
Kiitos Konrad, kun edelleen demonstroit sitä kirjoittelua, mitä minun mielestäni tulee jatkossakin moderoida.  ;D

Tulihan se sieltä. Nyt odotan vain sitä ketjua, jonka avaat kakkosten hoidolle. Jos et sitä tee, niin arvaat, mille tasolle mielipiteesi arvostetaan. Aivan vielä tarkennukseksi: kakkosia on noin 90 % diabeetikoista. Ulkomaisilla diabeteskeskustelupalstoilla, joita olen seurannut, on enemmistö kirjoittajista kakkosia. Kohtauspaikka on tässä mielessä poikkeus. Kaikkihan on tietysti kiinni kirjoittajistakin. Kuitenkin pätemätön moderointi on omiaan karkottamaan kirjoittajia.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Reiska - Huhtikuu 08, 2014, 16:24:53 ip
Konrad, kirjoitit kommenttisi väärään ketjuun joten poistoon oli perusteet. Kommentti oli ihan mielenkiintoinen, aloita siitä oma ketju 2-tyyppien osioissa.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Konrad - Huhtikuu 08, 2014, 17:04:01 ip
Konrad, kirjoitit kommenttisi väärään ketjuun joten poistoon oli perusteet. Kommentti oli ihan mielenkiintoinen, aloita siitä oma ketju 2-tyyppien osioissa.

Jos kerron sokerirasitustestiä koskevassa ketjussa, että virallisterveellisellä ruokavaliolla oleva on jatkuvassa sokerirasitustestissä niin, miksi asia ei kuulu ketjuun. Tällainen kakkonen nauttii tyypillisesti edellä kertomani mukaan 83 g hiilareita ateriaa kohti. Sokerirasitukoehan on 75 g HH. Itselläni tablettikäyttöisenä tuollainen määrä hiilareita nostaisi verensokerit todella korkealla. Hyvä, jos selviäisi ennen seuraavaa ateriaa lähelle normaaleja. Virallisterveeliinen ateria olisi siis itselleni sokerirasituskoe 3 kertaa päivässä jatkuvasti. Pärjään siis ilman insuliinia, kun olen vähentänyt hiilareita.

Sokerirasituskoe on käsitykseni mukaan kakkosille suunnattu, jos diabeteksen diagnoosi ei selviä kahdella erillisellä paastoarvomittauksella tai HbA1c:n perusteella, mutta on kuitenkin syytä epäillä diabetesta. Siis niissä tapauksissa, joissa epäillään heikentynyttä sokerin sietoa. Huslab ei muuten rupea sokerirasitukseen ollenkaan, jos lähtöarvo on yli 8 mmol/l.

***

Olisin vielä hyväksynyt sen, että oma kirjoitukseni olisi johdettu uuteen ketjuun avaukseksi.

Vastavuoroisesti tulisi noudattaa tiukkaa moderointia myös muissa ketjuissa. Vähänkin ketjun aiheesta poikkeavat kirjoitukset tulisi poistaa, vaikka ne johtaísivat ehkä paljonkin hyödyllisempään tietoon kuin alkuperäinen aihe. :)

***

Jo vuosia sitten tällä palstalla selvisi, että ykkösten käsitys kakkostyypin diabeteksesta on todella puutteellinen. Tämä johti moniin kiistoihin, jotka nyt ovat onneksi asettuneet.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: marvinen - Huhtikuu 08, 2014, 22:24:44 ip
Kiitos Konrad, kun edelleen demonstroit sitä kirjoittelua, mitä minun mielestäni tulee jatkossakin moderoida.  ;D

Samaa mieltä Kiden kanssa täällä yks marvinen !
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Susihukka65 - Huhtikuu 09, 2014, 00:44:29 ap
niin arvaat, mille tasolle mielipiteesi arvostetaan.

Minä arvostan Kiden mielipidettä.

Ja lisäyksenä vielä: En vilpittömästi ymmärrä, miksi hänen pitäisi kakkosten hoitoa koskevia ketjuja aloittaa, kun hänen kritiikkinsä kohdistui siihen, että tiettyä asiaa tuodaan ketjuun kuin ketjuun sen otsikosta piittaamatta.
 
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Diabetesliiton tiedotus - Huhtikuu 09, 2014, 10:25:00 ap
Konradille tiedoksi, että Kohtauspaikan moderointia tekee nyt ja jatkossakin tietotyöläinen, ei sisätautien eriloislääkäri diabeteksen hoidon erityispätevyydellä. Ja eipä sellainenkaan titteli takaisi moderoinnin "asiantuntemusta" jokaisen mielestä.

Konradin mielestä sokerirasituskoetta käsittelevään ketjuun kuluu ruokavaliokeskustelu, minun mielestäni ei.

Koska tämä ruokavalioasia näyttää olevan Kohtauspaikalla se kivi, johon moni varpaansa loukkaa, lienee syytä pitää ne kivet entistä tiukemmin yhdessä kasassa, eli Diabetes ja ravinto-osiossa. Tiedostan toki, että ruoka ei ole vain ravintoa ja diabeteksen hoitokin on ruokaa jne, mutta suurimpaan inhimillisesti mahdolliseen hyvään tässä vain pyritään - eli ruoka-asiat ruokaosioon vaikka kirvelisi.

terv. DLT-Johanna
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Toukka - Huhtikuu 09, 2014, 16:06:16 ip
Onko kirjoitettujen viestien määrää vuorokautta kohden on mahdollista rajoittaa?

Mikäli yhdellä nimimerkillä olisi mahdollisuus esimerkiksi vain viiden viestin lähettämiseen saman vuorokauden aikana, tulisi jokainen miettineeksi sitä mihin sananvuoronsa hukkaa.
Rajoitus ei estäisi tuomasta esille tärkeäksi koettuja asioita, mutta katkaisisi samasta asiasta jankkaamisen kuin luonnostaan.

Muutoin toivoisin tiukkaa poistoa niihin kirjoituksiin, jossa arvostellaan diabeetikoiden (tai muidenkaan) lääkintää. Useat tällä keskustelupalstalla vieraileva tarvitsevat lääkkeitä päivittäin pysyäkseen elossa. Diabetesliiton tulee puolustaa diabeetikoiden etua.
Keskustelupalstan tarpeellisuudesta en ole niinkään vakuuttunut. Kirjoittaja- ja vierailijamäärät suhteessa maamme diabeetikoihin tai Diabetesliiton jäseniin on häviävän pieni. Liitto voisi mainostaa tätä palstaa aktiivisemmin.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: E O J - Huhtikuu 10, 2014, 10:35:55 ap
   Kirjoittaja- ja vierailijamäärät suhteessa maamme diabeetikoihin tai Diabetesliiton jäseniin on häviävän pieni.

Tätä on mielestäni turha pohdiskella. Kaikki diabeetikot kun eivät ole vähimmässäkään määrin kiinnostuneita oman tautinsa hoidostakaan  :o

Nykyinen moderointi on mielestäni riittävää niin määrällisesti kuin myös laadullisesti. Tottahan toki satunnaista kirjoittajaa kyrsii, jos hän tuntee moderoinnin kohdistuvan vain ja ainoastaan hänen itsensä julkaisemiin hengentuotteisiin, mutta toisaalta tämähän voi myös olla paranoian ensiaste?
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: vivianv - Huhtikuu 10, 2014, 11:13:33 ap
Keskustelupalstan tarpeellisuudesta en ole niinkään vakuuttunut.

Minä aion kyllä jatkossakin itse päättää KP:n tarpeellisuudesta omalla kohdallani. Ja kuten arvata saattaa, pidän sitä erittäin tarpeellisena.  :)

Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Kide - Huhtikuu 10, 2014, 17:10:46 ip
Tuosta Toukan pohdinnasta tuli mieleen, että poistetusta viestistä voisi seurata sen kirjoittajalle esim. jokusen päivän mittainen"karenssi".  ::) Tuon ajan kirjoittaja olisi "jäähyllä" ilman kirjoitusoikeutta. Ehtisivät tunteetkin vähän viilentyä ennen kuin pääsisi jälleen purkautumaan.  :)
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: tapsa - Huhtikuu 10, 2014, 20:55:17 ip
Nykyinen moderointi on mielestäni riittävää niin määrällisesti kuin myös laadullisesti. Tottahan toki satunnaista kirjoittajaa kyrsii, jos hän tuntee moderoinnin kohdistuvan vain ja ainoastaan hänen itsensä julkaisemiin hengentuotteisiin, mutta toisaalta tämähän voi myös olla paranoian ensiaste?

Minustakin moderointi on hyvä nykyisellään. Kaikkia ei koskaan voi miellyttää. Pipoa tai hikinauhaa vaan hiukan löysemmälle.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Diabetessukulainen - Huhtikuu 11, 2014, 14:03:37 ip
Olen seurannut pitkään tätä keskustelua sivullisena, mutta nyt minun on erään tänne pitkään kirjoitelleen nimimerkin puolesta (hän on saanut nyt porttikiellon tänne määräaikaisena) pakko hiukan valaista tätä keskusteluketjua.
Ensinnäkin valvoja (siis tämän ketjun aloittaja) aloitti tämän ketjun välittömästi sen jälkeen, kun hän oli samaisena päivänä antanut porttikiellon tälle miespuoliselle minun hyvin tuntemalle nimimerkille näin estäen kätevästi tämän tuttavani osallistumisen tähän keskusteluketjuun, vaikka hän  omien sanojensa mukaan "olisi ollut henkilö, jolla olisi ollut ehkä eniten sanottavaa tähän moderointilinjaan" ja etenkin siihen, miten hänen sanojensa mukaan se on ollut parin viime vuoden aikana hiukka puolueellista ja jotkut nimimerkit saavat sanoa suunnilleen mitä vaan toisille, mutta jos joku toinen ei niin tämän valvojan suosikki sanoo sitten vähän topakasti vastaan, niin palkkiona on porttikielto.
Tämä hyvin tuntemani 1.tyypin diabeetikko tulee varmaan kyllä myöhemmin kertomaan vielä oman näkemyksensä omakohtaisestikin.
On myös suotavaa, että 2.tyypin diabetes vs 1.tyypin diabetes vastakkainasettelusta on ihan aiheellista puhua jatkossakin.
Tämä 1.tyypin diabeetikko tarkasti vielä tämän kirjoitukseni ja siinä ei pitäisi olla mitään sääntöjen vastaista.
Ihanaa keväänjatkoa kaikille !  ;D
 
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: äskoo - Huhtikuu 11, 2014, 15:24:49 ip
Hyvä Diabetessukulainen,

kun on täällä pitkään pyörinyt, on myös oppinut tuntemaan sukulaisesi tavan kirjoittaa. Hänellä on usein hyvin päällekäyvä ja henkilökohtaisuuksiin menevä tyyli, joka valitettavasti peittää alleen mahdollisen asian. Esim. minua hän on nimitellyt mm. rikkaaksi ämmäksi, kokoomusämmäksi jne. Näistä kummastakaan en itseäni tunnista, enkä taatusti ole esim. koskaan Kokoomusta äänestänyt. Ohitan, kuten monet muutkin, hänen kommenttinsa hieman huvittuneena ja säälienkin---.

Koskaan en ole kuitenkaan pyytänyt moderaattoria poistamaan yhtään/kenenkään kommenttia. Mutta sukulaisesi kohdalla on käynyt vähitellen niin, etten oikein enää osaa ottaa asiallisiakaan viestejään vakavasti.  :-\

Kovin hyökkäävä tyyli/kieli (isoine kirjaimineen) keskustelupalstalla saattaa loukata herkempiä ja vesittää sanoman? Saman asian voi sanoa monella tavalla. Itse en myöskään katso aiheelliseksi pystyttää taistelulinjoja ykkös- ja kakkostyyppien välille, samassa veneessähän tässä ollaan!

Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Toukka - Huhtikuu 11, 2014, 15:49:56 ip
On myös suotavaa, että 2.tyypin diabetes vs 1.tyypin diabetes vastakkainasettelusta on ihan aiheellista puhua jatkossakin.
Diabetestyyppien välinen vastakkainasettelu ja syrjintä on vastenmielisintä Kohtauspaikalla.
Toivon nollatoleranssia!
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Diabetessukulainen - Huhtikuu 14, 2014, 13:35:46 ip
Hyvä Diabetessukulainen,

kun on täällä pitkään pyörinyt, on myös oppinut tuntemaan sukulaisesi tavan kirjoittaa. Hänellä on usein hyvin päällekäyvä ja henkilökohtaisuuksiin menevä tyyli, joka valitettavasti peittää alleen mahdollisen asian. Esim. minua hän on nimitellyt mm. rikkaaksi ämmäksi, kokoomusämmäksi jne. Näistä kummastakaan en itseäni tunnista, enkä taatusti ole esim. koskaan Kokoomusta äänestänyt. Ohitan, kuten monet muutkin, hänen kommenttinsa hieman huvittuneena ja säälienkin, koska tiedän, että parin päivän päästä hän tulee nöyränä poikana selittämään "putken päässeen taas liian pitkäksi".

Koskaan en ole kuitenkaan pyytänyt moderaattoria poistamaan yhtään/kenenkään kommenttia. Mutta sukulaisesi kohdalla on käynyt vähitellen niin, etten oikein enää osaa ottaa asiallisiakaan viestejään vakavasti.  :-\

Kovin hyökkäävä tyyli/kieli (isoine kirjaimineen) keskustelupalstalla saattaa loukata herkempiä ja vesittää sanoman? Saman asian voi sanoa monella tavalla. Itse en myöskään katso aiheelliseksi pystyttää taistelulinjoja ykkös- ja kakkostyyppien välille, samassa veneessähän tässä ollaan!

Terveisiä rasvikselle - sinne jäähylle! :)
Sukulaiseni hyvin tuntien, voin kertoa hänen sanomanaa, että hän on tänne ehkä  2 tai 3 krt kirjoitellut huppelissa ja hänet tietäen hän kyllä inhoaa ja haukkuu Kokoomusta ihan selvinpäin ja mainittakoon hänen kertomansa mukaan häntä on täällä muutama v.sitten nimitelty natsiksi, ilman että valvoja antoi nimittelijälle porttikieltoa (kyse oli nimim.Hesestä) ja jokunen v.tätä aiemmin hän mm.sai eräässä 1.vs 2.tyypin ihan asiallisessa vastakkainasettelukeskutelussa yv viestinä yhden tappouhkauksen.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Diabetessukulainen - Huhtikuu 14, 2014, 13:38:21 ip
On myös suotavaa, että 2.tyypin diabetes vs 1.tyypin diabetes vastakkainasettelusta on ihan aiheellista puhua jatkossakin.
Diabetestyyppien välinen vastakkainasettelu ja syrjintä on vastenmielisintä Kohtauspaikalla.
Toivon nollatoleranssia!
Ei pidä ottaa nollatoleranssia. 2.tyypin valtavista menoista puhutaan julkisuudessakin vapaasti ja kuten hintalautakunnan viimesyksyisistä linjauksista olemme nähneet, niin 1.tyypin esim.Levemirin korvattavuus ei ole todellakaan jatkossa mikään itsestäänselvyys ja ilman 2.tyypin valtavia kuluja tässä tilanteessa ei oltaisi. Tarkistan sukulaiseltani (on samaa mieltä ja tietää faktat).
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: rasvis - Huhtikuu 17, 2014, 13:29:56 ip
Hyvä Diabetessukulainen,

kun on täällä pitkään pyörinyt, on myös oppinut tuntemaan sukulaisesi tavan kirjoittaa. Hänellä on usein hyvin päällekäyvä ja henkilökohtaisuuksiin menevä tyyli, joka valitettavasti peittää alleen mahdollisen asian. Esim. minua hän on nimitellyt mm. rikkaaksi ämmäksi, kokoomusämmäksi jne. Näistä kummastakaan en itseäni tunnista, enkä taatusti ole esim. koskaan Kokoomusta äänestänyt. Ohitan, kuten monet muutkin, hänen kommenttinsa hieman huvittuneena ja säälienkin, koska tiedän, että parin päivän päästä hän tulee nöyränä poikana selittämään "putken päässeen taas liian pitkäksi".

Koskaan en ole kuitenkaan pyytänyt moderaattoria poistamaan yhtään/kenenkään kommenttia. Mutta sukulaisesi kohdalla on käynyt vähitellen niin, etten oikein enää osaa ottaa asiallisiakaan viestejään vakavasti.  :-\

Kovin hyökkäävä tyyli/kieli (isoine kirjaimineen) keskustelupalstalla saattaa loukata herkempiä ja vesittää sanoman? Saman asian voi sanoa monella tavalla. Itse en myöskään katso aiheelliseksi pystyttää taistelulinjoja ykkös- ja kakkostyyppien välille, samassa veneessähän tässä ollaan!

Terveisiä rasvikselle - sinne jäähylle! :)
Ehkä yhden 1-2 krt olen tänne kirjoittanut jotain, jonka takia olisin joutunut "olemaan nöyrää poikaa", eikä ole mitään katumista/anteeksipyydeltävää mistään muista asioista täällä. Kannattaa harkita ehkä vähän pidempään niitä psyykkisten arvioitten tekemistä ilman tieto/faktapohjaa ja esitellä näkemyksiään toisten "putkista" yms.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Toukka - Huhtikuu 17, 2014, 20:51:31 ip
Diabetestyyppien välinen vastakkainasettelu ja syrjintä on vastenmielisintä Kohtauspaikalla.
Toivon nollatoleranssia!
Ei pidä ottaa nollatoleranssia. 2.tyypin valtavista menoista puhutaan julkisuudessakin vapaasti ja kuten hintalautakunnan viimesyksyisistä linjauksista olemme nähneet, niin 1.tyypin esim.Levemirin korvattavuus ei ole todellakaan jatkossa mikään itsestäänselvyys ja ilman 2.tyypin valtavia kuluja tässä tilanteessa ei oltaisi. Tarkistan sukulaiseltani (on samaa mieltä ja tietää faktat).
Kohtauspaikan sääntö: "1.1. Kohtauspaikka on diabeetikoille ja diabeteksesta kiinnostuneille tarkoitettu foorumi, jonka tarkoituksena on mahdollistaa vertaistuki ja keskinäinen tiedonvälitys."
Vertaistuki ja keskinäinen tiedonvälitys :) Suosittelen sukulaistasi tarkastamaan faktojensa lähteet.
Diabetesliiton, ja sen ylläpitämän Kohtauspaikan, tulee puolustaa kaikkien diabeetikoiden hyvää hoitoa "valtavista menoista" huolimatta - tai ehkä juuri sen takia.
Otsikko: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: D1-1978 - Huhtikuu 27, 2014, 10:06:20 ap
Kiitos "Diabetesliiton tiedotus", kun ilmoitit KP:n tarkkailun olevan ATK/IT -osaston työtä. Minusta teette hyvää työtä ja kiitän siitä! Ali/ylilyöntejä toki voi sattua, koska IT-osasto ei voi olla diabeteksen eri muotojen ja hoidon erikoisasiantuntija, vaikka diabetesasiaa toki opittekin työn myötä.

Mutta henkilöitä myös vaihtuu, joten yhden henkilön asiantuntijuus ei tarkoita "Diabetesliiton tiedotus" -asiantuntijuutta, mikä meidän tulee käyttäjinä ymmärtää. En tiedä, montako teitä on siellä töissä, eikä se minulle käyttäjänä kuulukaan, kunhan perustehtävä (=valvonta) toimii.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: dadda - Toukokuu 12, 2014, 22:31:37 ip
Tuo vrk-kohtainen määrärajoitus ei toimisi ainakaan mulla, kun olen välillä pitkiä aikoja pois ja sitten onkin satatuhatta kiinnostavaa ketjua joihin vastata...jooo pitäisinitsekin harkita onko jokainen kommenttini tarpeellinen, mutta vaikkapa kk-kohtainen raja toimisi paremmin, jos sellaista pidettäisiin tarpeellisena. Joku saattaa vaikka töiden takia päästä tänne vaikka kerran viikossa. Ja olisi tylsää sellaisessa vilkkaassa mutta hyvähenkisessä keskustelussa joutua odottelemaan jonkun toisen vastausta seuraavaan päivään... ;D
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Konrad - Kesäkuu 06, 2014, 16:30:36 ip
Konradille tiedoksi, että Kohtauspaikan moderointia tekee nyt ja jatkossakin tietotyöläinen, ei sisätautien eriloislääkäri diabeteksen hoidon erityispätevyydellä. Ja eipä sellainenkaan titteli takaisi moderoinnin "asiantuntemusta" jokaisen mielestä.

Konradin mielestä sokerirasituskoetta käsittelevään ketjuun kuluu ruokavaliokeskustelu, minun mielestäni ei.

Koska tämä ruokavalioasia näyttää olevan Kohtauspaikalla se kivi, johon moni varpaansa loukkaa, lienee syytä pitää ne kivet entistä tiukemmin yhdessä kasassa, eli Diabetes ja ravinto-osiossa. Tiedostan toki, että ruoka ei ole vain ravintoa ja diabeteksen hoitokin on ruokaa jne, mutta suurimpaan inhimillisesti mahdolliseen hyvään tässä vain pyritään - eli ruoka-asiat ruokaosioon vaikka kirvelisi.

terv. DLT-Johanna

Tämä on selvä. Moderointia tekevät täysin diabeteksen ulkopuoliset henkilöt. Myös tiedotus on osaamaton diabeteksesta.

Ymmärrän, että tänne ei kannata kirjoittaa mitään syvällisempää tutkimuksiinkaan perustuvaa. Tämä riittää ainakin toistaiseksi itselleni. Olisi ollut vielä paljon annettavaa.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: rasvis - Kesäkuu 06, 2014, 17:04:13 ip
Itselle ainakin jäänyt sellainen käsitys viime aikoina överiksi menneestä moderoinnista (ja sen tasapuolisuudesta eri nimimerkkien kesken), että siitä on vastuussa lähinnä 1 henkilö siellä valvonnassa ja muut ja aiemmat eivät ole olleet yhtä tiukkapipoja.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: lomalle - Kesäkuu 12, 2014, 19:50:43 ip
Taas on moderaattori vaihtunut. Kukaan ei viitsi enään kirjoittaa kun kaikki poistetaan.

Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: sarajevo95 - Kesäkuu 12, 2014, 23:50:18 ip
Sellaiset juuri poistetaan, jotka uskaltaa tuoda mielipiteensä julki mm ravinnosta. Jos se poikkeaa ns lautas malli tyylistä.
Ei toki kaikkia ole poistettu, mutta hyvin paljon. Mielestäni omia mielipiteitä pitää saada tuoda esille. Pelkonahan on, varmaankin, että liian moni ottaisi opikseen ja uskaltaisi kokeilla jotain oikeesti diabeetikolle sopivampaa.

Mielestäni täällä juuri pitäsi saada vapaasti keskustella eri mahdollisuuksista hoitaa omaa sairauttaan. Ja antaa vinkkejä niistä kiinnostuneille. Joillekin sopii ruokavalion muutos, joillekin joku muu. Eikös kaiken tarkoituksena ole, että meistä jokainen pystyisi parantamaan omaa oloaan ja terveyttään?
Ainakin elää niin, että olisi hyvä olla  ;)
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: ezmel - Kesäkuu 13, 2014, 00:40:59 ap
Salliva moderointi takaa vilkkaan ja elävän keskustelun.

Kohtauspaikka on suhteellisen kuollut (ja kohta kuopattu?), kun vertaa viestien lukijamääriä kommenttien määriin, on helppo havaita, että kynnys kommentoida ON LIIAN KORKEA.

Olen itsekin saanut huomautuksia kommentoidessani ohi aiheen, ja kyllähän sellainen vähentää kommentointia kokonaisuudessaan. Valitettavasti diabetes on hyvin kokonaisvaltainen sairaus, kuten me kaikki tiedämme, kaikki vaikuttaa kaikkeen. On järjen vastaista yrittää pilkkoa diabetestä osiin, jotta saamme siitä keskustella.

Käytän aktiivisti erästä harrastusfoorumia, jossa moderointia ei ole juuri lainkaan. Keskustelu on hyvin vilkasta ja apua saa aiheeseen kuin aiheeseen, kellään ei tunnu olevan kynnystä kirjoittaa itseään askarruttavasta asiasta.

Jos keskustelua halutaan pitää yllä pienen kultapossukerhon voimin, voidaan toki poistaa muiden keskustelijoiden kommentit, tai savustaa muutoin ulos vähänkään yritteliäämmät kommentoijat, mutta onko KP silloin "koko suomen diabeetikoita" edustava foorumi?
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Cane - Kesäkuu 13, 2014, 07:00:24 ap
Kohtauspaikan moderointi on mielestäni toiminut hyvin! Käyn toki sen verran harvakseltaan täällä, että ne moderoimisen kohteet jäävät huomiotta (ellei jokin keskustelu ole asiasta avattu).

Kannatan Diabetes ja ravinto -osion uudistamista tuomalla uuden osion mukaan (taisi olla Vivianv:n ideointia, kiitokset hänelle). Toukkaa kompatakseni, Diabetestyyppien vastakkainasettelu ja syrjintä on asia, johon toivon huomiota kiinnitettävän ja nollatoleranssia.

KP on ollut ja on edelleen erittäin tärkeä informaatiokanava, siitä vertaistuesta puhumattakaan. Itse olen ollut onnekas ja saanut neuvoja yksityisviestillä myös henkilöiltä, ketkä eivät ketjuissa kommentoi. Aloittaessani pidin taukoja, sillä keskustelu oli aggressiivista ja koin sen myös syyllistäväksi, sitten lisäsin useita kommentoijia kieltolistalle. Luen ketjuja edelleen, mutta kommentointi jäänee ihan siitä syystä, että mulla ei ole uutta sanottavaa asiasta :)
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: rasvis - Kesäkuu 17, 2014, 11:28:26 ap
"vastakkainasettelu ja vastakkainasettelu". Veikkaan, että kun me ykköset olemme tarpeeksi paasanneet d-tyyppien eroista/epäkohdista täällä ja muualla, niin nyt vihdoin noin 1-2 viime vuoden aikana siinä asiassa on alkanut vihdoin tapahtua:
On todennäköistä, että tulee näitä diabeteskeskuksia vastaanottojen muodossa ja ykkösille sinne automaattisesti oikeus päästä hoitoon ja on lehdissä ym.tullut nimenomaan ykkösten hoidosta ym.juttua enemmän.
Tietynasteinen vastakkainasettelu ilman mitään rasismia on ihan paikallaan. Kakkostyypin kulut ovat valtavat yhteiskunnalle (ja helposti jostain muualta pois, en itse todella hyvällä katsele, jos tässä pitää alkaa maksaa jotain 40 e vuosikorvausta insuliinista, jota tarvitaan pelkkään hengissäpysymiseen ykkösillä) ja muutoksilla ruokavalioissa ja lääkehoitojen suhteen etenkin 2.tyypissä on mahdollista saada hyvinkin suurta muutosta sekä potilaitten hyvinvoinnissa ja kuluissa yhteiskunnalle.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: dadda - Kesäkuu 17, 2014, 22:01:47 ip
Mulle riittäisi erilläänpuhuminen, ei tarvita vastakkainasettelua.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Tomaatti - Heinäkuu 10, 2014, 15:46:37 ip
on helppo havaita, että kynnys kommentoida ON LIIAN KORKEA.

En mä ainakaan uskalla kommentoida enää juuri mitään. Vain siten voi välttää mielensäpahoittamisen ja täysin asiattomat yksityisviestit. Ja sitten kun puhutaan mielenkiintoista asiaa ylläpito moderoi keskustelun kuoliaaksi. FB:ssä voi puhua paljon vapautuneemmin kuin täällä.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: vivianv - Heinäkuu 11, 2014, 17:40:38 ip
Joo, ei ole KP entisensä.  :(
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: äskoo - Heinäkuu 11, 2014, 21:58:44 ip
Maailma muuttuu nopeatempoisempaan suuntaan, sillä Facebookin D-ryhmissä on hyvin vilkasta ja keskustelu nopeatempoista chatia. Monet täällä ennen olleista on siellä + suuri joukko nuoria aikuisia, joita täällä ei ole näkynyt. Ja, kun siellä ykköset ja kakkoset on eri ryhmissä, ei tule niin kovaa vänkäämistäkään asioista. Huonoa on se, että aiheet vaihtuvat, eikä vanhoja keskusteluja tahdo löytää...
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Dad - Heinäkuu 11, 2014, 23:59:55 ip
Kohtauspaikan tulisi olla diabeetikkojen paikka. Kovin vähän
tavoittaa nykyisellään.

Facebook on vanhuksille. Suomen 40 tuhannesta ykkösestä varmaan alle 10K:lla on Face-tili.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: rasvis - Heinäkuu 16, 2014, 11:44:57 ap
Juu, iso EI kiitos Diabetes asioitten siirtymiselle F-bookkiin. Itse en edes käytä moista ollenkaan, korkeintaan joitakin julkkisten f-bookkeja, joita voi lukea itse kirjautumatta käyn lukemassa joskus.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: E O J - Heinäkuu 16, 2014, 12:02:12 ip
   Joo, ei ole KP entisensä.  :(

Merkillisen tiukkapipoisiksihan nämä keskustelut pakkaavat täällä käymään.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Kide - Heinäkuu 16, 2014, 13:29:08 ip
Ainakaan itse en viitsi ottaa uudelleen ja uudelleen kantaa aiheisiin, joista jo on kirjoitettu ja johon jo olen oman kokemukseni kertonut. Esim. inskatarve ja helle.

Miten samasta sairaudesta voisi riittää loputtomiin uutta pureskeltavaa? Uudet hoitokeinot ym. ovat asia erikseen. Niissäkään jankuttaminen ei lisää tiedon arvoa mitenkään.

Kuten tuolla toisaalla kirjoitin, niin pari kokemusta "uuden" ihmisen turhasta auttamisyrityksestä on nostanut omaa kirjoittamiskynnystäni entisestään. Tällä kokemuksella ei tietenkään ole mitään tekemistä moderoinnin kanssa.

Täällä on tällä hetkellä yli 350 tuhatta viestiä. Melkoinen "tieto"pankki siis tämä KP on jo tältäänkin. Ainakin itselläni juuri tiedon hakeminen on KP:n tärkein käyttötarkoitus. Mielestäni pelkästään uusien viestien määrällä ei tämän palstan tarpeellisuutta tai hyvyyttä kannata mitata.
Otsikko: Vanhoja keskusteluja tietopaketeiksi
Kirjoitti: Pläski - Heinäkuu 16, 2014, 14:26:48 ip
Noita jo käytyjä keskusteluja voisi kasata tietopaketeiksi. Jos jollakin on aikaa ja tarmoa. Sitä tekstiä voi muokata tiiviimpään muotoon. Minun mielestä tällaiset olisivat hieno asia.

Edelleen on sitten näin, että aina jollekin tulee sen hetken polttava kysymys. On helpompaa kysyä se sosiaalisessa mediassa kuin lähteä hakukoneilla etsimään tietoa. Vuosia sitten totesin, että tällainen tapa sopii minulle (ihan eri asiassa kuin diabetes). Vastaaja voi viitata sitten tuollaiseen tietopakettiin tai muuhun vastaavaan.

Tässä on minun ajatus.

Toinen ajatus on, että ikinä ei vapaa sosiaalinen keskustelu mene minkään idealismin mukaan 100 %:sesti. Ne totalitarismit ovat sitten erikseen ja niissä suuria ongelmia.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Kide - Heinäkuu 16, 2014, 21:13:10 ip
Ainakaan itse en viitsi ottaa uudelleen ja uudelleen kantaa aiheisiin, joista jo on kirjoitettu ja johon jo olen oman kokemukseni kertonut. Esim. inskatarve ja helle.

Tämä asenne koituu helposti KP:n tuhoksi. Onneksi täällä on ahkerampia palstalaisia, jota uudelleen ja uudelleen jaksavat vastailla uusien kysymyksiin.  :-*
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Reiska - Heinäkuu 16, 2014, 21:50:50 ip
Minusta jo aiempien keskustelujen jatkaminen on ihan OK jos tuntuu siltä että on epäselvää. Monastihan niihin on tullut viime vuosina lisää tietoa ja selvyyttä, tämä alahan ei ole vielä loppuun kehitetty ja tuskin koskaan valmiiksi tuleekaan.

Sensijaan toivoisin että ei aloiteta uusia ketjuja vanhoista aiheista vaan jatketaan vanhaa ketjua (toivottavasti niitä löytyy vain yksi). On vielä mahdollista katsoa onko johonkin ongelmaan jo vastaus olemassa jos on vain yksi ketju mutta jos useampi niin yleensä vain yksi tulee käytyä läpi. Tuolla oikeassa yläkulmassa olevalla työkalulla kyllä löytää aika hyvin vanhat jutut.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: äskoo - Heinäkuu 16, 2014, 23:43:22 ip
Ihan uusina palstalle tulevat eivät välttämättä osaa sitä Haku-toimintoa käyttää ja heillä on kiire saada vastauksia just askarruttaviin kysymyksiin. Minä olen pyrkinyt heille vastaamaan, vaikka se onkin vanhan toistoa. Muistan, että joskus jotkut loukkaantuivat, kun neuvoin etsimään Haku-toiminnolla vanhoja keskusteluja. Niinpä nykyään usein etsin itse ja laitan linkit. Aina ei jaksa...  :-\
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: vokaali - Heinäkuu 17, 2014, 07:22:22 ap
Onhan totta sekin, että kun tänne rekisteröityy, niin tahtoisi henkilökohtaista ja tuoretta keskustelua juuri nyt ongelmana olevassa asiassa. Sitähän vertaistuki on - vaikkakin konkareille ja aktiiveille turhauttavaa saman toistoa. Monen uuden tulijan näkökulmasta joku 2011 käyty keskustelu on jo jotain ihan mennyttä ja epäluotettavaa. Etenkin, kun tuossa ketjussa kirjoitelleet eivät enää itse vastaa.

Ja kuten äskoo sanoi, se "Käytä hakua" tuntuu vähän luotaantyöntävältä uudelle tulijalle. Hehän eivät mitenkään voi tajuta että joku aamunkoitto tai vuotava kanyyli on oikeasti yleinen ongelma jos eivät ole asiasta itsekään kuulleet, saatika kenenkään kanssa keskustelleet.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Reiska - Heinäkuu 17, 2014, 08:57:52 ap
Onhan totta sekin, että kun tänne rekisteröityy, niin tahtoisi henkilökohtaista ja tuoretta keskustelua juuri nyt ongelmana olevassa asiassa. Sitähän vertaistuki on - vaikkakin konkareille ja aktiiveille turhauttavaa saman toistoa. Monen uuden tulijan näkökulmasta joku 2011 käyty keskustelu on jo jotain ihan mennyttä ja epäluotettavaa. Etenkin, kun tuossa ketjussa kirjoitelleet eivät enää itse vastaa.
Jos ottaa keskustelun alkupisteeksi aiemman ketjun samasta aiheesta niin ei se estä uutta ja tuoretta keskustelua ! Saaha sitä vanhaa ketjua jatkaa eteenpäin.

Pääosa KP:n elinaikana vallalla olleista (oikeista) hoidon käsityksistä on ihan OK edelleen joten sitä tietoa ei pidä väheksyä. Jos siellä on jotain väärää niin todennäköisesti se on ollut väärin jo silloin kun on kirjoitettu ja sitä suuremmalla syyllä pitää nostaa esiin ja asia korjata.

Ei sen pitäisi tehdä asiaa yhtään henkilökohtaisemmaksi jos avaa oman ja uuden ketjun.
Otsikko: Vs: Vanhoja keskusteluja tietopaketeiksi
Kirjoitti: Reiska - Heinäkuu 17, 2014, 09:23:25 ap
Noita jo käytyjä keskusteluja voisi kasata tietopaketeiksi. Jos jollakin on aikaa ja tarmoa. Sitä tekstiä voi muokata tiiviimpään muotoon. Minun mielestä tällaiset olisivat hieno asia.
Olisi todella hyödyllistä mutta vaatisi myös sen että kommenttiin olisi mahdollista liittää paremmin liitedokumentteja. Liitetiedoston maksimikoko taitaa ola 1024 kByteä ja ei taida rittää jos tekee yhteenvedon word-dokumenttina ja liittää vielä kuvia ja käppyröitä mukaan.
Otsikko: Vs: Vanhoja keskusteluja tietopaketeiksi
Kirjoitti: E O J - Heinäkuu 17, 2014, 11:48:14 ap
    Olisi todella hyödyllistä mutta vaatisi myös sen että kommenttiin olisi mahdollista liittää paremmin liitedokumentteja. Liitetiedoston maksimikoko taitaa ola 1024 kByteä ja ei taida rittää jos tekee yhteenvedon word-dokumenttina ja liittää vielä kuvia ja käppyröitä mukaan.

Yksinkertainen, vaikkakaan ei kovin miellyttävä menettelytapa on jakaa todella isot liitteet pienempiin palasiin - ja sijoittaa ne useampaan kuin yhteen viestiin. Ei kovin mukavaa, mutta (ainakin toistaiseksi) toimii  ;)

Mahdolliset kuvat (ennen kaikkeaa .jpg:t) voi tarvittaessa rukata pienemmiksi (sekä kuvapisteiden määrää että pakkausastetta säätämällä) sopivalla kuvaeditorilla - yksi parhaimpia työkaluja tämän suorittamiseksi taitaa edelleenkin olla vanha sotaratsu Irfanview (http://www.irfanview.com/), eikä toista vanhaa sotaratsua, M$:n Paint:iakaan pidä väheksyä. Ja löytyyhän noita muitakin aivan pilvin pimein  ;D
Otsikko: Vs: Vanhoja keskusteluja tietopaketeiksi
Kirjoitti: Reiska - Heinäkuu 17, 2014, 15:39:47 ip
Yksinkertainen, vaikkakaan ei kovin miellyttävä menettelytapa on jakaa todella isot liitteet pienempiin palasiin - ja sijoittaa ne useampaan kuin yhteen viestiin. Ei kovin mukavaa, mutta (ainakin toistaiseksi) toimii  ;)
Yhdessä kommentissa korkeintaan 4 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2048 kbytes.
Otsikko: Vs: Vanhoja keskusteluja tietopaketeiksi
Kirjoitti: E O J - Heinäkuu 17, 2014, 16:31:52 ip
Yksinkertainen, vaikkakaan ei kovin miellyttävä menettelytapa on jakaa todella isot liitteet pienempiin palasiin - ja sijoittaa ne useampaan kuin yhteen viestiin. Ei kovin mukavaa, mutta (ainakin toistaiseksi) toimii  ;)
Yhdessä kommentissa korkeintaan 4 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2048 kbytes.

Sellaista kuin ilmainen lounas ei ole olemassa   :(
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: vokaali - Heinäkuu 17, 2014, 17:30:43 ip
Reiska, ei teekään, mutta siltä se tuntuu. Varsinkin kun et yhtään tunne ketjun aikaisempia kirjoittajia eikä siis tunnu täysin siltä, että ongelma on jaettu.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Reiska - Heinäkuu 17, 2014, 18:14:20 ip
Reiska, ei teekään, mutta siltä se tuntuu. Varsinkin kun et yhtään tunne ketjun aikaisempia kirjoittajia eikä siis tunnu täysin siltä, että ongelma on jaettu.
Oletin tiytysti että joku nykyisistä vastaa kommenttiisi jos jatkat jotain vanhaa ketjua kysymyksellä. En usko että vastaushalukkuuteen vaikuttaa yhtään se oletko aloittanut uuden ketjun tai jatkanut vanhaa.
Otsikko: Vs: Tarvitseeko Kohtauspaikan moderointi uudistusta?
Kirjoitti: Diabetessukulainen - Syyskuu 07, 2014, 13:52:11 ip
Konradille tiedoksi, että Kohtauspaikan moderointia tekee nyt ja jatkossakin tietotyöläinen, ei sisätautien eriloislääkäri diabeteksen hoidon erityispätevyydellä. Ja eipä sellainenkaan titteli takaisi moderoinnin "asiantuntemusta" jokaisen mielestä.

Konradin mielestä sokerirasituskoetta käsittelevään ketjuun kuluu ruokavaliokeskustelu, minun mielestäni ei.

Koska tämä ruokavalioasia näyttää olevan Kohtauspaikalla se kivi, johon moni varpaansa loukkaa, lienee syytä pitää ne kivet entistä tiukemmin yhdessä kasassa, eli Diabetes ja ravinto-osiossa. Tiedostan toki, että ruoka ei ole vain ravintoa ja diabeteksen hoitokin on ruokaa jne, mutta suurimpaan inhimillisesti mahdolliseen hyvään tässä vain pyritään - eli ruoka-asiat ruokaosioon vaikka kirvelisi.

terv. DLT-Johanna
Ylläolevan viestin alkuosa ja asenne (jatkossakin) kertookin kaiken olennaisen asiasta.