Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Hoitovälineet => Aiheen aloitti: emonen - Maaliskuu 13, 2014, 23:10:07 ip

Otsikko: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: emonen - Maaliskuu 13, 2014, 23:10:07 ip
Hei!

Saimme viimeksi vinkin D-polilla käydessä, että lapsillakin voi kokeilla sensoria käsivarressa. Lääkärimme oli ollut jossakin koulutuksessa ja kuullut...

Siis, te jotka käsivartta käytätte (aikuisia varmaan mutta ei haittaa!  ;) ), mihin sen tarkkaanottaen laitatte? Varmaan kädellä pitää ensin kokeilla että rasvaa on ainaskin...
Tyttömme on laiheliini, mutta eiköhän se paikka sieltä löydy... Ja ylettyminen ei ole ongelma, kun aikuinen sen laittaa...

Säästäisi pepun kanyyleille, kun maha on nyt liian kovilla kanyyleistä. Ja kun kanyylejä eikä sensoreita pystytä käyttämään reisissä...

Ja neitseellinen (insuliinin suhteen) sensorointialue antaisi paremmat tulokset... Kun nyt välillä ollaan järkevissä lukemissa ja välillä sensori elää aivan omaa outoa elämäänsä  :(
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: äskoo - Maaliskuu 13, 2014, 23:13:27 ip
Mulla toimii hyvin käsivarressa. Olen laittanut sen käsivarren sisäpuolelle, hieman kyynärtaipeen yläpuolelle. Joskus on kyllä käynyt niin, että sillä kyljellä nukkuessa on tullut Heikko signaali, jos makaa ihan käden päällä. Hoikkakätinen MiniMi näyttää käyttävän käsivarren ulkosyrjässä.
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: emonen - Maaliskuu 14, 2014, 07:39:53 ap
Kiitos Äskoo!
Kokeillaan noita jompaakumpaa paikkaa.
Tyttö heräsi aamuun niin räkätautisena että ei kokeilla viikonloppuna. Menee sensorointi hukkaan säätämisen kannalta. Sen että menee korkealla tietää jo räkäisyydestä. Ja se hoituu basaalin %-korotuksella.
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: Leppis - Maaliskuu 15, 2014, 16:41:54 ip
Käytän sensoria lähes aina vasemmassa käsivarressa. Mieheni on erikoistunut sensorin asentamiseen!
Jos mittana käyttää etäisyyttä olkapäästä kyynerpäähän, niin ehkäpä noin 2/3 mitta kyynerpäästä ylöspäin tai 1/3 mitta olkapäästä alaspäin. Siinä mulla on pehmein kohta! Ja ulkosyrjällä, en toisinaan näe sitä kuin peilistä. Joskus saattaa yöllä nukkuessa valittaa, että heikko signaali, mutta joskus taas ei. Joskus käytän sensoria pari viikkoa ja paikat voi olla hyvinkin lähellä toisiaan. Sitten saatan olla taas kuukauden ilman.
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: kivitatti - Maaliskuu 16, 2014, 21:02:25 ip
Mulle laitettiin tuohon kainalon korkeudelle, olkavarren taakse. Ensin laitettiin jenkkikseen mutta ei lähtenyt toimimaan niin laitettiin sitten käsivarteen, pehmeämpään rasvaan. Ja heti toimi! :)
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: jester - Maaliskuu 16, 2014, 22:27:38 ip
         ootteko  kuullu  sokeria  mittaavasta  piilolinssista
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: kivitatti - Maaliskuu 17, 2014, 09:25:32 ap
Siitä oli keskustelukin jossain vaiheessa, mutta se sitten vähän tyssäsi. Odotellaan koska tulee ja toimiiko oikeasti..
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: Susihukka65 - Maaliskuu 17, 2014, 14:23:22 ip
http://keskustelu.diabetes.fi/index.php/topic,1876600.0.html
http://keskustelu.diabetes.fi/index.php/topic,1876604.0.html
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: RAR - Maaliskuu 17, 2014, 16:33:35 ip
Minä olen kaksi kertaa laittanut sensorin kuten äskoolla, eli sisäpuolelle "alleihin". Kirvelee, kutisee, sattuu jatkuvasti jne. Ei vain sovi minulle.
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: Kide - Maaliskuu 17, 2014, 21:58:29 ip
Minullakin sensori on ollut tasan kaksi kertaa käsivarressa. Eka kerran edustajan laittamana toimi vasemmassa allissa ok. Toisen kerran sekosi täysin (oli oikeassa allissa) ja totesimme, että turha yrittää. Aiempina vuosina tehty ahkera käsitreeni salilla on tuottanut alliin sen verran lihasta, että siinä sensori ei voi (minulla) toimia.
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: emonen - Maaliskuu 17, 2014, 22:12:41 ip
Kiitos kommenteista! Meillä kokeillaan kunhan ehditään.
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: Deippa - Maaliskuu 19, 2014, 11:28:48 ap
Meilläkin viime lekurikäynnillä ehotettiin käsivartta 4v pojalle. Ja onhan tuota nyt kokeiltukin. Eka kerralla vuoti verta ihan hirveästi. Muuten toiminu ihan vastaavasti ku takamuksessakin. Öisin kyllä pari edellistä sensoria näyttäny kyllä paljon paremmin, kun ei turhia matalia. Johtunee siitä että sensorin päällä ei maata juuri missään vaiheessa. Tosin nyt tämän hetkinen sensori on herättäny monta yötä peräkkäin turhilla matalan hälyillä eli vaihtelua tuossakin paikassa sensoreilla on. Mutta nyt on takamus saanut olla rauhassa ja  iho parantunut. Eikä myöskään tahattomia irtoamisia ole tapahtunut kun paitaa ei riisuta yhtä tiheesti ku housuja vessakäynnillä.
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: emonen - Huhtikuu 09, 2014, 13:12:14 ip
Yksi onnistunut sensorointi käsivarressa ohi.
Vain yhtenä yönä piirsi matalaa joka ei ollut totta (yksi meidän vakio-ongelmista). Silläkertaa oli kiljunut matalaa, pysäyttänyt lopulta. Tyttö heräsi, "Ai pumppu on pysähtynyt, ei ole olo, mittaan -> 8 -> jatkan uniani... "
Laittaminen sattui Emlasta huolimatta mutta ei liikaa. Ei vaivannut viikon aikana. Seuraavakin sensori menee käsivarteen!
Ei se ihan 6:tta vuorokautta kestänyt mutta 5 ja 1/2 kuitenkin. Ja näytti heti alusta asti oikein!
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: MiniMi - Huhtikuu 11, 2014, 10:31:09 ap
Mulla nimenomaan käsivarressa sensori kestää yleensä n. 7½ vrk, mutta tietty tässäkin asiassa olemme kovin yksilöllisiä  :)
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: emonen - Toukokuu 08, 2014, 08:55:41 ap
Toinen käsivarsikokeilu. Laitettiin tiistaina. Vaivaa, pistää, sattuu. Yritti ottaa aamulla pois jo mutta teippi oli niin tiukassa että meinasi myöhästyä koulusta.
Lähti kouluun sensorin kanssa, tunnollinen lapsi ei myöhästy. Ottaa pois iltapäivällä.
Nyt vähän taukoa, kokeillaan käsivartta kuitenkin vielä myöhemmin.
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: vokaali - Toukokuu 09, 2014, 09:19:10 ap
Minä taas olen käyttänyt sensoria pelkästään käsivarressa. Toimii moitteettomasti sen 6 vuorokautta minkä pitääkin, en tiedä voisiko muualle laittamalla saada lisäaikaa. Tosin yhteensä vasta taitaa olla kolme sensorointia takana, kaksi hajanaisesti aikaisemmin ja nyt yksi omilla vehkeillä. Sensoreita saan haettua "aina kun tarvitsen", alkuun sain 4 kpl. Sensoroin vastedes varmaan maksimissaan kerran kuussa tai kahdessa, lähinnä pahimpina ongelma-aikoina.

Rasvaa ei kamalasti löydy kun aika hoikka olen, mutta tuohon olkapään pyöreimmän kohdan alaosaan laitan sen. Siinä tuntuu kyllä lähinnä olevan lihasta, mutta eihän se sensori kovin syvälle uppoakaan. Pituuttahan sillä ei ole paljon mitään (uudet Enlitet).
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: Cane - Toukokuu 13, 2014, 12:27:01 ip
Mä olen kokeillut kanssa ja hyvin toimi.

Ensimmäinen sensori toisessa käsivarressa lorotti kunnolla verta asettaessa, mutta kyllä se siitä sitten (soitin jo MiniMi:llekin, kiitos tuesta!) ja toimi lähes kaksi viikkoa (normiaika mulla).

Aino ongelma on lyhythihaisten paitojen ja esim. takkien kanssa, meinaa jäädä sensori matkalle pujottaessa kättä. Pidän käsivarresta enemmän kuin muista paikoista ja koetan säästää muita paikkoja insuliinille.
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: Cane - Kesäkuu 09, 2014, 14:25:32 ip
Tää on kyllä ollut otollisin paikka sensorille, kiitos  vinkkaajille!

Meloessa tosin ei toimi (kun tää jäpikkä hiertyy irti), mutta muuten kyllä (ja jää muut paikat katetreille!).

Hiukan OT, mutta: Kun sensori on toista viikkoa kiinni, ärtyykö ihonne? Mulla alkaa kutiamaan ja aivan järkyttäväksi se yltyykin. Ei teipeistä, vaan itse sensorista (siitä mitä-lie-platinaa - olevasta). Ensin tulee kutina, sitten tietää et sensorilla enää pari päivää elinaikaa, kunnes se vain lakkaa toimimasta. Poistaessa se ihon läpiviennin kohta on ärtynyt ja mulla on niistä jääneetkin arvet.
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: äskoo - Kesäkuu 09, 2014, 16:10:55 ip
Näillä helteillä mulla riittää se 7 vuorokauttakin, jonka Enlite kestää. Itse sensori ei sinänsä hirveästi ärsytä, mutta hikoileminen ja teipit/kalvot on huono yhdistelmä, alkaa loppuvaiheessa kutitella. Samasta asiasta huomaan, jos kanyyli on ollut liian kauan, kova kutina ja teipin alla pyöreä kohouma.  :-\

Onko Dexcomin elektrodi todellakin platinaa, kuten nimi (Platinum) viittaa? Sehän harvoin aiheuttaa allergiaa. Enlitessä oli ainakin aikaisemmin selvästi kaksi kupari"johtoa". Uudessa ei ole kuin yksi, mutta en edes muista minkävärinen se nykyään on...
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: Susihukka65 - Kesäkuu 09, 2014, 16:37:56 ip
Rasvaa ei kamalasti löydy kun aika hoikka olen, mutta tuohon olkapään pyöreimmän kohdan alaosaan laitan sen. Siinä tuntuu kyllä lähinnä olevan lihasta, mutta eihän se sensori kovin syvälle uppoakaan.

Tuo olisi minunkin mielipaikkani, mutta minulla olkavarren päälipuolen vähärasvaisuus näyttää haittaavan. Ei varmaan itse sensorin toimintaa haittaisi, mutta asettaminen ei tahdo onnistua, koska tiukasta lihasta asetin ei tahdo irrota ja haluaa vetää mukanaan neulan ja neulakotelon, jolloin sensorin kärsäkin ruttaantuu. Tällä lailla tuhosin yhden sensorin, ja kokeneelle diabeteshoitajalle oli käydä samoin. Sensori näytti vähän mitä sattui, ja pois otettaessa näkyi että kärsä oli kahdella mutkalla. Seuraavan ammuin pehmeään paikkaan alliin, ja se on toiminut aivan mainiosti.

Olen muuten ollut huomaavinani, että kun asettimen irrotusvaiheessa painaa asettimen napista kahdella sormella (etu- ja keskisormi rinnakkain), ei pysty vahingossa painamaan nappia vinosti ja asetin irrottaa otteensa neulakotelosta paremmin. Tiedä sitten.

Kutinasta en osaa sanoa muuta kuin että minulla kutinaa aiheuttaa nimenomaan teippi, jos jokin. Läpivientikohta ihossa ei ärry, tosin eipä minulla ole Enlite kertaakaan yli viikkoa kestänytkään (huhtikuun alusta sensorointeja).
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: äskoo - Kesäkuu 09, 2014, 20:01:05 ip
Välihuomautus vielä tuosta Enliten ampumisesta asettimella:

Mies kun asentaa, asetin lähtee takertelematta pois. Ilmeisesti hän painaa sitä asettimen nappulaa jotenkin tasaisen voimakkaasti, ettei neulansuojus jumitu. Tärkeätä on myös se, ettei paina asetinta liian voimakkaasti ihoa vasten = iho ei saa mennä yhtään kuopalle. Mitä hellemmin painaa, sen paremmin irtoaa. Itse en oikein millään saa sensoria ammutuksi käsivarteen, joten siinä tarvitsen miehen apua.
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: Susihukka65 - Kesäkuu 09, 2014, 20:32:58 ip
Ok, kiitos! Olen tehnyt juuri tuon virheen, että painan asetinta oikein lujasti ihoa vasten, jotta tarra kiinnittyisi hyvin, jotta mikään ei lipeäisi irti jne.

En edes yritä laittaa sensoria yksin käsivarteen, peilin lisäksi tarvitsen ehdottomasti apurin, joka käykin kerta kerralta taitavammaksi.  :)
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: Cane - Kesäkuu 09, 2014, 21:22:57 ip
Mä ammun itseäni (käteen) ja Dexcom on varma peli asettimen kanssa, ei tarvii miettiä painallusvoimaa. Platinaa se mun käsittääksein on (kärki ainakin)..
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: emonen - Kesäkuu 09, 2014, 22:32:54 ip
Se toinen sensori käsivarressa oli sittenkin vielä kiinni pari päivää, kesti sittenkin...

Nyt jo kolmaskin ollut käsivarressa, tämä kerta onnistui parhaiten! Ja meillä vielä niitä vanhoja Enlitejä, saa nähdä miten käy uusilla.

Laittamisen kivuliaisuus kyllä sai meidät kummatkin vähän käsivartta pelkäämään - Emlasta huolimatta siis niin kävi tokalla.

Onneksi tämä kolmas sattui vain vähän.
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: dadda - Kesäkuu 10, 2014, 19:12:17 ip
Oo kösivartta sitten meinaan kokeilla, kun tuntuu että kanyylien siirto jo rasvaa kasvattaneesta alamahasta ylämahaan on saanut aikaan ylämakkaran, jota mulla ei ole koskaan ollut  :o niin jos noi mahat jättäis rauhaan...?
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: Susihukka65 - Kesäkuu 11, 2014, 02:56:06 ap
Mitä hellemmin painaa, sen paremmin irtoaa.

Näin tein ja hyvin meni.  :)
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: Miika - Kesäkuu 17, 2014, 12:36:27 ip
Ensimmäinen sensori kiinni kädessä.
Pelkotilat ja epäluulot olivat voimakkaat mutta hyvältähän tuo tuolla vaikuttaa.

Huonoina puolina on esim. että yksin on fyysisesti mahdotonta saada sitä käsivarren taakse teippailtua kunnolla (no puoliso on sitä varten). Toinen huono puoli on se, kun yöllä tottunut pitämään pumppua oik. boksereiden resorin alla, ei se signaali kuljekkaan vasemmal käsivarren takaa sinne pumpulle asti (tämäkin hoituu, kun vaihtaa pumpun säilöpaikkaa toiselle puolen).
Yksi negatiivinen juttu on myös se, ettei kesäkelillä välttämättä tahtoisi t-paidan tms hihasta näkyvän tuota sensoria (tämän asian korjaa se, että asuu suomessa ja t-paita kelejä on näemmä hyvin harvoin).

Ihan positiivinen kokemus toistaiseksi tuo käsivarresta sensorointi.
Liikunnan ja hikoilun vuoksi vatsaan asetettu sensori irtoaa vähän turhan helposti.
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: emonen - Kesäkuu 17, 2014, 16:36:13 ip
Tänään meilläkin jatketaan kokeilemista. Raportoin kun ehdin.
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: dadda - Kesäkuu 17, 2014, 22:00:32 ip
Miika, tuo t-paitakeli  ;D
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: emonen - Kesäkuu 18, 2014, 21:15:21 ip
Asennus eilen lähes kivutta. Toki siis 2 tunnin puudutus Emlalla  :D
Vaikka käyttäjä on teini, häntä ei haittaa että näkyy käsivarresta  :)
Sokerit ihan priimoja. Missä hypot nyt luuraa? Ja hyperitkin ? ?
Ei tästä näin ole hyötyä säätämiseen!
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: Miika - Kesäkuu 21, 2014, 20:30:28 ip
Nyt on vasta ensimmäinen sensori käsivarressa kokeiltu mutta kokemus on kyllä positiivinen. 6vrk toimi hyvin, uutena sensorina kytkin taas käyttöön katsotaan nyt montako lisäpäivää vielä toimii. Vatsan seutuvilla ei ole yleensä (ainakaan uusilla sensoreilla) päässyt edes tuohon kuuteen päivään. Liikuntaa harjoittaessa muunmuassa lähtee sensorin anturiliuska helposti hivuttautumaan sieltä vattannahkasta ylös. Kannattaa tuota käsivartta ainakin kokeilla sensorin sijoituspaikkana. Aion jatkaa kokeilua niin saan vertailupohjaa useamman sensorin osalta ja toiminnasta. Toivottavasti seuraavatkin toimivat yhtä hyvin.
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: Susihukka65 - Kesäkuu 22, 2014, 06:16:52 ap
Kolme on nyt ollut olkavarsien pehmeällä puolella, ja se on näköjään sekä minun että sensorien suosikkipaikka  :) . Sensorit nimittäin näyttävät tarkasti loppuun asti, eivät ole tiellä eivätkä tunnukaan, kun laittaa alle kerroksen Cavilonia.

Joskus aiemmin, kun sensorointi osui kesäksi, laitoin käsivarren ympärille sensorin-lähettimen peitteeksi joustavaa, hengittävää putkisidosta (Tubifast), jota olin alunperin hankkinut pitämään kantapään sidokset paikoillaan. Nykyään en välitä, vaikka näkyy - saa luulla vaikka jättiläispunkiksi veriaterialla, jos haluaa.  :)
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Kesäkuu 22, 2014, 09:54:09 ap
Jättipunkki, uuh!  ;D ;D ;D

Cane, mä oon saanut kutinat (lähinnä teipit kutiaa iholla sensoroinnin loppuvaiheessa sietämättömästi) kuriin Aloe Vera-geelillä. Kerran vahingossa kokeilin sitä kun olin äidin luona käymässä ja hän suositteli kyseistä geeliä. Ihon punotus ja kutina hävisi noin viidessä minuutissa!  ;)

Kerran tein niinkin, että kesken sensoroinnin raotin suojakalvoa varovasti ja ujutin geeliä kalvon alle. Huh mikä helpotus kutinaan!  :)
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: Cane - Kesäkuu 24, 2014, 09:38:56 ap
Täytyykin ostaa, oon joskus kokeillut auringonpolttamaan ja jes, mikä helpotus!

Mun täytyy ilmeisesti lyhentää sensorin käyttöaikaa (mikä tragedia, oikeasti!) sillä nyt sensori oli niin kauan että se alkoi kutisemaan ja lisäteippauksista huolimatta se eräänä yönä vain irtosi. Jäljelle jäi pieni paukama sen langan sisäänvientikohtaan (kutisi, oli kipeä, siis oikeasti kipeä) ja nyt siinäkin ihan arpi. Lisäksi teippi oli irrotessaan vienyt ihoa eli mulla on sellainen mukava ihonsiirre-tyylinen (mistä siis otettu, ei laitettu) alue käsivarressa.  >:( (Toki tää nyt on tullut muillekin alueille osana arpeutumista). Tohon olis auttanut se Limisan-suihke tjmv. ennaltaehkäisevästi teipin irrotukseen.

Nyt on taas vatsassa sensori ja on se vaan helpompi (Dexcomin sensori on se sokeripala-mallia oleva mötikkä)! Eikä pätki yhteyttä. Ehkä mulla on vaan liian iso haba  ::)
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: dadda - Kesäkuu 25, 2014, 23:24:18 ip
Riippuisiko sitten sensorimerkistä?

Ekan sensorini ammuin eilen itse alliin pumppuohjauksessa ja hiensoti pelittää! Tytär alkoi itkeä kun näki sen ja mies oudoksuu mutta ite en ees muista...tosi tarkkaan näyttää samaa kuin mittari; aamussa jyrkkä nousu ylösnoustessa, pitää huomenna mitata maaten että onko todellista vai kudosnesteiden liikkeellelähtöä...
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: Miika - Heinäkuu 24, 2014, 07:57:25 ap
Jatkan sensorointia käsivarressa edelleen nyt ja tulevaisuudessa.
Sensori pysyy tolkuissaan aina sen 6vrk ja 3-5vrk sen jälkeenkin jokseenkin järkevästi.
Ilmeisesti se vatsamakkaroissa pääsee se sensorin liuska nuljumaan pihalle sieltä kudoksesta. Harvoin pääsi edes siihen 6 vrk:een järkevästi.
Kyse siis Enlite sensorista.

Itsellä onneksi tuo sensorin teippi ei juurikaan iholla vaivaa. Kanyylin teippi(liima) taas pistää ihon punoittamaan ja kutisemaan useimmiten, vaikka se viipyy paikallaan paljon vähemmän aikaa. Vissiin eri liimat?
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: Cane - Elokuu 23, 2014, 08:33:22 ap
Mä jouduin (taas) lopettamaan käsivarsisensoroinnin, koska teipit eivät pysy.

Syksymmällä uudestaan, kun pitkähihainen päällä niin se suojaa.
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: dadda - Syyskuu 12, 2014, 12:38:40 ip
Joo, kesällä meinas lyhythihaisilla tarttua mm. turvavyöhön! Pitkähihaisen kanssa ei ongelmia. Mulla on iso koko höskän peittävä suojateippi. Silti en oo kokeillut muita paikkoja kuin käsivartta, hyvin toimii.
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: emonen - Syyskuu 15, 2014, 00:14:30 ap
Meillä on jälleen ongelmia käsivarren kanssa. Pistää, tuntuu, sattuu.
No jospa se taas asettuisi mutta jos alkaa olla joka kerta semmoista että vaivaa, niin kai on pakko luopua käsivarsista.
Toimivat paremmin kuin muualla mutta tuo sattuminen!
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: dadda - Syyskuu 15, 2014, 12:07:32 ip
:(
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: emonen - Syyskuu 15, 2014, 23:15:56 ip
:(

Niinpä!
Alkoi toimia heti kun käynnisti (tavan mukaan käynnistys vasta joidenkin tuntien asettumisajan jälkeen) ja on piirtänyt aivan virheettä samaa kuin mittari (ero alle 0,5 mmol mikä meillä ei läheskään aina toteudu).
Mutta se kipu, jos kättä liikuttaa tms, sensori pistää. Tytöllä on nyt lupa ottaa se pois kun ei enää jaksa pitää mutta aikoi yrittää saada ainakin pari sensorointipäivää.

Seuraavaksi aion yrittää käsivarren takareunaa. Nyt on etupuolella, tyttö pelkää laittamiskipua puudutuksesta huolimatta niin paljon että haluaa napsauttaa sensorin itse paikalleen... Kun laittaa itse ja keskittyy tekemään sen oikein, ei ehdi pelätä kipua niin paljon...
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: Deippa - Syyskuu 16, 2014, 15:10:52 ip
Ehottomasti takapuolelle käsivartta, siellähän on enemmän lihaa (=läskiä) missä sensorin oleskelle. Meillä pojalla kans "allissa" toiminu tosi hyvin myös yöt. Toki välillä on "huonompia" sensoreita, jotka näyttää vähän miten sattuu mutta silloinkin kutakuinkin tolkuissaan koko 6 pvää.
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: dadda - Syyskuu 16, 2014, 16:04:45 ip
Aa etupuolelle =lihakseen en ole koskaan yrittänytkään, ajatuskin sattuu! Mulla on koko ajan ollut tuolla takana "alleissa", onneksi tähän ikään sellaiset on kertyneet :)
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: emonen - Syyskuu 16, 2014, 22:38:52 ip
Meillä tytöllä ei alleja ole... Etupuoli jopa pehmeämpi kuin takana, mutta jospa se silti...
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: Deippa - Syyskuu 17, 2014, 08:47:57 ap
Jaa, näin me ollaan jokainen tallustaja sitten erilaisia  :) ku eilen tuota kirjoittaessa omaa kättäni tunnustelin että ei kait tähän etu puolelle ny millään voi yrittää ku toinen puoli on paljon läskimpi
Otsikko: Vs: Sensori käsivarressa?
Kirjoitti: dadda - Syyskuu 17, 2014, 12:26:26 ip
Joo arvelinkin ettei alleja vielä olisi :) Mutta olisko kuitenkin vähemmän kipeää lihasta...? kokeilemalla selviää, toivottavasti löytyy kivuton paikka.