Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Diabetes ja liikunta => Aiheen aloitti: kivitatti - Helmikuu 19, 2014, 22:21:19 ip

Otsikko: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Helmikuu 19, 2014, 22:21:19 ip
Onko täällä salilla kävijöitä?
Minkä verran käytte salilla? Montako kertaa viikossa? Treenaatteko kovaa? Ootteko muskelimiehiä/muskelimimmejä? ;)
Treenaatteko pelkkää salia vai jotain muutakin?
Treenaatteko voimaa, lihaskasvua, peruskuntoa vai jotain lajia varten?

Itse treenasin muutaman vuoden pelkkää salia ja aika kovaa. 4-6krt/vko ja kovia sarjoja. Tein yleensä nelijakoisella: 1) selkä-olkapäät 2) rinta-hauis 3) vatsat-ojentajat 4) jalat
Sain ihan kivasti muotoa lihaksiin. :) Yks urpo mies sanoikin mulle silloin että "Sun pitäis lopettaa tuo treenaaminen. Sun kädet ei ole enää yhtään naiselliset." ??? Eli niissä oli lihaksia, ei läskiä. Läski on vissiin siis naisellisuutta..... ::)

Nykyään käyn salilla pyöräilyä ajatellen. Teen kolmijakoisella: 1) hauis, ojentajat, olkapäät, rinta 2) selkä ja vatsat 3) jalat. Joskus teen olkapäät selkäpäivänä.
Nyt oon tehnyt voimaa ja kuukauden-parin jälkeen alan tekeen vähän pienemmillä painoilla ja nopeita sarjoja, hyppyjä yms...

Mutta sen minä sanon että punttitreeni on kyllä ihan ykkönen painonhallinnassa!
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Kide - Helmikuu 20, 2014, 13:04:42 ip
Mutta sen minä sanon että punttitreeni on kyllä ihan ykkönen painonhallinnassa!
Ja mielenhallinnassa. Sopivan salitreenin jälkeen ei kertakaikkiaan voi olla muuta kuin hyvä mieli.  :)

Yks urpo mies sanoikin mulle silloin että "Sun pitäis lopettaa tuo treenaaminen. Sun kädet ei ole enää yhtään naiselliset." ??? Eli niissä oli lihaksia, ei läskiä. Läski on vissiin siis naisellisuutta..... ::)
Samaa sanottiin aikanaan mulle, vaikka ei ollut vielä yhtään liikaa lihasta tai liian vähän läskiä.

Treenaatteko voimaa, lihaskasvua, peruskuntoa vai jotain lajia varten?
Tällä hetkellä tärkein motivaattorini on, että jaksaisin punnertaa punkassa.  ;D

Nimimerkki ex- ja tuleva himotreenaaja  ::)
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: JiiTee - Helmikuu 20, 2014, 13:18:30 ip
Punttisalia joka toinen päivä 2-jakoisella (työntävät/vetävät +vatsa joka kerta). Välipäivinä puolen tunnin aerobinen, joten jokaiselle päivälle tulee jumppailua. Ennen tuli tehtyä 3-5 jakoisilla ohjelmilla, sitten pari vuotta 1-jakoisella ja nyt on menty reilu pari vuotta 2-jakoisella. Mukavaa kun jokainen lihas saa treeniä neljän päivän välein eikä tarvitse vetää lihasta kerralla ihan muroiksi.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: tapsa - Helmikuu 21, 2014, 12:38:50 ip
Nostan hattua kaikille tosissaan punttitreenejä harrastaville ja etenkin naispuolisille (urpot vaietkoon),

Monipuolinen lihasharjoittelu sopii diabeetikolle erityisen hyvin, se pitää aineenvaihdunnan ja lihakset kunnossa. Pistospaikatkin elpyvät paremmin.
Erityisesti keskivartalon lihasten harjoittaminen pakitsee myöhemmällä iällä, mutta myös jalat ja kädet hyötyvät voimakkuudesta.

Höystettynä aerobisella liikunnalla (juoksu, hiihto, pyöräily, uinti) se antaa sekä sisältöä elämään että terveen kropan.

Vartalon muodot ovat paljon kauniimmat, jos ne koostuvat lihaksista löysän rasvakudoksen sijaan. Kohtuus kuitenkinn tässäkin, perintötekijöihin emme voi vaikuttaa. Ne asettavat rajat, joihin enintään voimme päästä, mutta niitä kohti kannattaa pyrkiä.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Zuhis83 - Helmikuu 21, 2014, 15:21:35 ip
Käyn salilla säännöllisesti 3-4 kertaa viikossa, ennen sairastumista useammin keskimäärin 6 kertaa viikko. Nykyään ei oo enää ihan niin paljon aikaa saleilla.
Treenaan kovaa...tai ainaki yritän.
Uinti menee salin vastapainona aerobisena liikuntana.
Voimaa ja massaa lisää pitäs saada. Massatreeniä suurimmaksi osaksi, "voimakuureja" välillä.
Pitkähkön (5kk) tauon jälkeen täytyy tässä alkaa hilaileen tuloksia ylöspäin.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Helmikuu 21, 2014, 23:48:14 ip
Ompa kiva kun täällä on muitakin punttaajia. :)
Miten teidän sokerit käyttäytyy salilla?
Mulla ne yleensä pysyy paikoillaan. Joskus nousee vähän, joskus laskee vähän. Kovan treenin jälkeen laitan 1-2ky lisäinskaa, niin se blokkaa mahdollisen stressihormonien aiheuttaman nousun.

Punttisalia joka toinen päivä 2-jakoisella (työntävät/vetävät +vatsa joka kerta).
Pakko kysyä: miksi teet vatsat joka kerta? Samanlaisia lihaksiahan ne on kuin muutkin. Samanlaisella treenillä ne kasvaa kuin muutkin lihakset.

Monesti näkee että joku kiskoo vaikka 50 perus vatsaliikettä putkeen. Tekeekö joku hauiskääntöjäkin 2kg painolla 50 toistoa? Mä käytän lisäpainoja kun teen vatsoja. Ja teen 3x10 sarjoja niinkuin muussakin. Sitten kun 10menee helposti, lisään painoja.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Mika Haulo - Helmikuu 22, 2014, 13:54:28 ip
Minkään säännöllisen treeniohjelmaan mukaan en punttitreeniä tee, mutta koitan yleensä vääntäytyä salille pari kertaa viikossa.

Kokovartalotreeni fiiliksen mukaan. Jos salilla on ruuhkaa, joutuu välillä luovimaan laitteelta toiselle ihan sen mukaan, mikä on vapaana. Tosin enemmän yritän päästä aina vapaille painoille.

Sokerit pysyy yleensä aika tasaisena. Lähtötilanne vaikuttaa aika paljon asiaan. Jos treenin alussa ei ole sokerit mäessä ylös tai alas, ei ongelmia yleensä tule treenin aikana. Treenin jälkeen yleensä tuikkasen pari yksikköä pikaa. Se kompensoi aika hyvin adrenaliinin verensokeria kohottavan vaikutuksen.

Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: JiiTee - Helmikuu 23, 2014, 08:41:52 ap
Pakko kysyä: miksi teet vatsat joka kerta? Samanlaisia lihaksiahan ne on kuin muutkin. Samanlaisella treenillä ne kasvaa kuin muutkin lihakset.

Monesti näkee että joku kiskoo vaikka 50 perus vatsaliikettä putkeen. Tekeekö joku hauiskääntöjäkin 2kg painolla 50 toistoa? Mä käytän lisäpainoja kun teen vatsoja. Ja teen 3x10 sarjoja niinkuin muussakin. Sitten kun 10menee helposti, lisään painoja.

Minulla on ollut muutaman vuoden alaselässä välilevyn pullistuma (välilevytyrä), mikä on rajoittanut salitreeniä monella tapaa. Olen kaikissa liikkeissä pidentänyt reilusti toistomääriä tuonne 15 tietämille, mikä tietysti vähentää lihaksen kasvamista mutta toisaalta pienentää loukkaantumisriskiä oleellisesti. Isot lihakset ei ole minulla enää tavoitteena vaan alhainen rasvaprosentti, lihasten erottuvuus ja toiminnallinen voima/kestävyys. Olen tosi tyytyväinen nyt, kun rasvat on alle kympissä ja vatsassakin näkyy kivasti verisuonet. Vähällä läskillä verensokerit ja kolesterolit on paljon paremmassa kuosissa.

Vatsoja siis vemputtelen koneilla joka treenissä semmoiset 6-7 sarjaa, noin 20 toistoa per sarja. Se tuntuu toimivan minulla parhaiten selän kunnossa pitämiseen. Selkäpäivänä sitten koneella selän ojennuksia runsaasti aivan älyttömän pitkillä sarjoilla (50-100) toistoa.

Jos paikat olisivat paremmassa kunnossa, tekisin edelleen perustreeniä 6-12 toistoilla. Mutta nyt mennään näillä rajoitteilla. Ja toisaalta kun treeni maistuu paremmin nykyisellä rennommalla asenteella niin olen ihan tyytyväinen eikä enää niin harmita.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Helmikuu 23, 2014, 13:07:23 ip
Selitys hyväksytty. :D
Kerran hajonnutta selkää saa varmasti varoa lopun ikäänsä. :( Ja parempi varoakin, ettei hajota sitä kokonaan!

Mä tein eilen jalkatreenin ja nyt on takareidet ihan mielettömän kipeät ja kireät. :) Hyvää kipua.

Pohkeita en meinaa saada nykyään enää millään kipeeksi. Kävelin eilen juoksumatolla 15% ylämäkeä keskittyen siihen että tuntuu pohkeessa ja sen jälkeen vielä pohkeita 3x10 jalkaprässissä. Nyt tuntuu ihan vähän tuolla pohkeen yläosassa...
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: DamDam - Maaliskuu 04, 2014, 10:42:12 ap
Onpas kiva, kun heti alkuun täältä löytyy kohtalotoveripunttaajia! :D

Mä oon aktiivisesti käyny salilla noin 3 vuotta, ja sitä ennen vähän satunnaisemmin muutaman vuoden. Nyt oon jo pitkän aikaa treenannu 4-5 kertaa viikossa, ja tällä hetkellä teen 2-jakoisella ohjelmalla, vetävät/työntävät jaolla. Niin ja ihan tosissani treenaan, vaikkei mitään kilpailutavoitteita olekaan.

Mulle on kyllä edelleen näinkin monen vuoden jälkeen melko vaikeaa hallita sokereita treenien aikana ja jälkeen. Johtuu varmaan siitä, että teen usein puntin yhteydessä myös vaihtelevan määrän aerobista. Puntti pelkästään nostaa sokereita, mutta kai tuo aerobinen sitten välillä kompensoi sitä nousua vähän liikaakin. Sokerit saattaa siis treenin jälkeen olla mitä tahansa kahden ja kahdenkymmenen välillä, enkä tässä  vuosien saatossa ole kyennyt mitään logiikkaa siihen löytämään. Eikä sokerit siis tietenkään aina noin paljoa heittele. Välillä vaan tuntuu, että elämä diabeteksen kanssa olisi niin paljon helpompaa, kun lopettaisi liikkumisen tai tekisi pelkkää aerobista, mutta kyllä se raudan kurittaminen on vaan niin kivaa :D
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Bebe - Maaliskuu 19, 2014, 13:47:56 ip
Olen käynyt puntilla noin 14 vuotta, niistä ekat kymmenen 3-5 krt viikossa. Nykyisin olosuhteiden pakosta liian vähän, mutta kuitenkin ylläpitoa ja kevään mittaan toivottavasti pääsen palaamaan aivan normaaliin tahtiin.

Se normaali on: kolmijakoinen ohjelma painotuksella jalat - yläselkä ja kädet - pakarat ja alaselkä.  Samaa vältän tahkoamasta pitkää aikaa, ja varioin aika paljon koko ajan. Tavoitteena hyvä ulkonäkö ja liikkuvuuden ja lihaskunnon säilyttäminen kaikesta huolimatta niin kauan kuin saatan.

Melko kovaa tykkään treenata, yläosa on heikompi ja altis kipeytymisille (supraspinatus!) mutta teen vapailla painoilla minkä voin ja olen oppinut valitsemaan liikeradat niin, ettei käy hankalaksi.  Jalkaprässissä 100-120 kg nykyisin, voi olla ettei siitä enää pysty kasvattamaan.

Sokerit laskevat lihastreenissä minulla aina, lähtötasona on hyvä olla kymppi (eli syötävä esim. banaani alle) ja tunnin jälkeen ollaan yleensä nelosen hujakoilla.  Lihastreeni ja kävely laskevat, rankka aerobinen nostaa ainakin kunnes siihen tottuu.
Kiva, että meitä on paljon!
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Matti H - Maaliskuu 21, 2014, 12:37:56 ip
Miten teidän sokerit käyttäytyy salilla?

Itselläni sokerit pyrkii menemään alaspäin. Yritän ajoittaa syömiset niin etten pariin tuntiin ole pistänyt, jotta pikainsuliinia ei olisi kovin paljon vaikuttamassa. Juuri ennen treeniä syön 1-2 banaania joille en pistä insuliinia. Palautumisjuomana yleensä pelkkä heraproteiini+vesi, joten salilta lähdettyäkään ei tarvitse pistää. Illalla usein tavallista enemmän hiilihydraattia, ja päivän kokonaiskalorit muutenkin korkeammat kuin muina päivinä. Salitreenin jälkeen insuliiniherkkyys nousee ja usein vielä seuraavana aamunakin sokerit pysyvät hyvinä.


Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Ruiskaunokki - Toukokuu 12, 2014, 15:42:18 ip
Ideoita kyselisin... Mähän olen keskittynyt aika paljolti juoksemiseen viimeisen vuoden aikana, Pilateksessa olen käynyt jonkin verran lihaskuntoa treenatakseni, mutta nyt tuntuu että pitäis kyllä tosissaan treenata erityisesti yläkropan lihaksia kun tuo juoksu ei niille oikein mitään tee ja siinä juostessa(kin) kuitenkin olisi lihasvoima ja ryhdikkyys hyödyksi! Kuntosalilla en ole käynyt piiiiitkiin aikoihin ja olen siellä ihan hoo moilasena erityisesti niiden painolaitteiden kanssa. En koskaan tiedä mitä niillä oikein pitäisi tehdä kun ne näyttää niin monimutkaisilta laitoksilta.... Meillä on työpaikalla pieni kuntosali, jossa saa käydä ilmaiseksi, mutta miinuspuolena siellä ei tietty ole ketään ohjaamassa tai neuvomassa. Voin tietty googlaillakin ohjelmia, mutta minkätyyppinen käsivarsia, selkää ja hartioita vahvistava "perusohjelma" olis hyvä? Aattelin käydä n. 2 kertaa viikossa, aikaa 30-60 min kerralla. Mitä kaikkia kropan osia kannattaa juoksijan peruskuntoa varten treenata? Tarviiko mun treenata jalkoja paljon jos juoksen 3 kertaa viikossa?

Kiitos avusta jos joku osaapi neuvoa :)
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Toukokuu 12, 2014, 20:43:31 ip
Sali tekisi hyvää juoksijan jaloillekin.
Yritin etsiä yhtä tiettyä artikkelia, mutta en tietenkään löytänyt sitä. Sen nimi oli jotain että juoksuun vauhtia salilta tjtn. Tässä kuitenkin pari lyhyttä artikkelia. Toivottavasti näistä on apua.
http://www.fitlandia.fi/wp-content/uploads/2013/04/Juoksijan_keskivartalotreeniopas.pdf
http://www.fitlandia.fi/wp-content/uploads/2013/04/Juoksijan_lihaskunto-opas.pdf
http://www.fitlandia.fi/juoksijan-lihakset/
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Ruiskaunokki - Toukokuu 13, 2014, 13:01:55 ip
Suurkiitos, Kivitatti! Just tommosia ohjeita kuvien kanssa kaipailin! Näistä on hyvä lähteä liikkeelle. Hauska muuten että monet noista liikkeistä on ihan samoja mitä oon tehnyt Pilateksessa... mut täällä lähin Pilates-tunti maksaa 7,50 eur / kerta ja kuussa se tekee jo 30 euroa jos käy kerran viikossa. Jos saan samat liikkeet tehtyä ilmaisella kuntosalilla töissä ja muutenkin helpompi käydä heti töiden jälkeen - huippua!  :)
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Kesäkuu 04, 2014, 22:24:04 ip
Hoksasin tossa että kehitystä on näköjään tapahtunut, vaikka tuntuu että sitä ei itse huomaa! Lihasten koosta en tiedä, mutta sarjapainoista mulla on treenipäiväkirjassa mustaa valkoisella!
Verrataanpa.
Helmikuu 2014 - Kesäkuu 2014
Hauiskääntö 7kg -> 9kg (käspainot)
Ranskalainen punnerrus 10kg -> 12kg (tanko)
Reisikoukistuslaite 30kg -> 35kg
Pystäri 15kg -> 20kg (tanko)
Motivoi kummasti. 8)
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Odd - Elokuu 20, 2014, 21:47:04 ip
Tää rakastaa kans punttia!!! En ymmärrä omaa kroopaani enää ollenkaan Tän d2- sairastumisen jälkeen! Tuntuu, että mun Pitäis tehä kauheet hiilaritankkaukset ennen treeniä (2h pienin tauoin).  Ja joudun napsimaan siripirejä ja palautusjuomaa treenin aikana. Vaikka olenkin d2, eikä vaarallista hypovaaraa ole, niin ne hypo-oireet on silti kamalat ihan,normi sokereilla. Eikö mun kroppa pysty käyttää sitä glukoosia, vai onko Se vielä niin epätasapainossa, että liikunnan tuoma lisäinsuliinin eritys hälyttää kroppaa virheellisesti? En ymmärrä. Ennen sairastumista vedin hyvin 3 tunnin treenejäkin.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: JiiTee - Elokuu 21, 2014, 14:50:54 ip
Itse käyn ahkeraan puntilla (jo 18 v säännöllistä treeniä). Teen kaksijakoisella ohjelmalla kaksi salipäivää-yksi lepopäivä. Treenit intensiivisiä ja lyhyitä, noin puolituntisia. Ikää nyt 46 ja diabeteksen raja-arvoilla liikutaan, eli aamusokerit reilu 6,5.

Viime vuosina treenin loppuvaiheessa iskee lähes aina armoton väsymys/haukottelu. Ihme juttu kun sokerit huitelee kuitenkin päälle kuudessa. Harrastan kesäisin myös maantiepyöräilyä ja siinäkin tuntuu että lihakset eivät saa kunnolla energiaa ja palautuminen kestää pitkään. Syön paleotyylisesti eli pääsääntöisesti pyrin välttämään suuria hiilarimääriä. Tosin treenin kannalta syöty hiilihydraattimäärä ei tunnu vaikuttavan suuntaan tai toiseen.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Bebe - Elokuu 21, 2014, 19:43:17 ip
En ymmärrä omaa kroopaani enää ollenkaan Tän d2- sairastumisen jälkeen!

Odd, ei tunnu mukavalta tuo. Itse en osaa ykkösenä ottaa mitään kantaa tähän hankaluuteen, joten oletko ihmetellut tätä ääneen tuolla kakkos-osiossa? Näitä spesiaaliketjuja kun ei ehkä lueta yhtä ahkerasti... valitettavasti.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Friita - Elokuu 21, 2014, 20:32:45 ip
Mä olen huomannut, että jos on hieman huonosti syönyt hiilareita ja salilla rehkii ihan tosissaan, niin sen jälkeen meinaa nukahtaa.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Odd - Elokuu 21, 2014, 21:30:23 ip
En ymmärrä omaa kroopaani enää ollenkaan Tän d2- sairastumisen jälkeen!

Odd, ei tunnu mukavalta tuo. Itse en osaa ykkösenä ottaa mitään kantaa tähän hankaluuteen, joten oletko ihmetellut tätä ääneen tuolla kakkos-osiossa? Näitä spesiaaliketjuja kun ei ehkä lueta yhtä ahkerasti... valitettavasti.
kiitos vinkistä, taidanpa laittaa... Tuntuu vaan,muiden juttuja siellä lueskellessa, että olen oireideni kanssa joku väliinputoaja.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Elokuu 22, 2014, 23:50:59 ip
Kävin eilen tekemässä jalkatreenin, ja nyt kyllä sattuu jokaiseen lihakseen mitä treenasin. Ei satu mihinkään niveliin tai muihin ihme paikkoihin, vaan ihan selkeästi etureisiin, takareisiin, pohkeisiin ja pakaroihin.
Hyvää kipua. Kasvukipua. 8)

Valitin yhdelle salikaverille kun en saa ikinä pohkeita kipeeksi salilla, niin sain vähän vinkkejä, ja nyt sattuu! :D
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Odd - Elokuu 23, 2014, 00:19:14 ap
Loistavaa kivitatti! Mulla vielä vatsat ja käsivarret kipeät, lähinnä ojentajat. 2päivää sitten salilla. Vatsoja tuli tehtyä yhteensä 200, kun tein eri laitteilla eru vatsiksiin vaikuttavia. Pyrin tekemään 10x 5 kutakin. Huomenna saa jalat, pakarat, selkä ja tietty vatsa kyytiä. Sillä Se lähtee millä tuleekin 😉 on mukava tunne, kun tietää tehneensä  ;D
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Odd - Elokuu 23, 2014, 00:34:08 ap
Onko täällä salilla kävijöitä?
Minkä verran käytte salilla? Montako kertaa viikossa? Treenaatteko kovaa? Ootteko muskelimiehiä/muskelimimmejä? ;)
Treenaatteko pelkkää salia vai jotain muutakin?
Treenaatteko voimaa, lihaskasvua, peruskuntoa vai jotain lajia varten?
Niin voisinhan mä tähänkin vastata, kun oli hyviä kysymyksiä.
salilla käyn 3-5x vkossa. Tarkoitus olis max 2pvn vapaa välissä, jollin saatan hilpaista juoksulenkille, uimaan tai mitä päähän pälkähtää. Olen perusluonteeltani hyvin liikkuvaista sorttia ja omistan koiran ja lapset, joiden kanssa tulee tehtyä yhtä sun toista, hyötyliikunnasta puhumattakaan 😊 Tällä hetkellä ykkösenä on voiman haku ja kakkosena lihakset. Ei mua voi sanoa muskelimimmiksi, mutta kyllä musta näkee, etten ainakaan sohvaperuna ole ja lihakset alkaa pikkuhiljaa erottumaan paremmin. Enskesänä ois kiva nähdä omat vatsalihakset...
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: DamDam - Elokuu 29, 2014, 11:22:08 ap
Kummasti sitä vaan alkaa taas treeni sujua paremmin, kun on jonkinlainen hoitotasapaino löytynyt, eikä salillakaan ole enää 35 astetta lämmintä. Eilen meni mavessa uudet ennätyspainot, tasan 80kg! Tästä on hyvä jatkaa:))

Meinas tässä useemman kuukauden olla vähän motivaatio treenaamiseen hukassa, ja homma alkokin olla aika pitkälti sitä, että väkisin vaan raahasin itteni salille, vaikkei yhtään ois huvittanu. Nyt ei taas meinaa malttaa pitää lepopäiviä ja kevyitä viikkoja ollenkaan.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Elokuu 29, 2014, 12:11:50 ip
Nyt ei taas meinaa malttaa pitää lepopäiviä ja kevyitä viikkoja ollenkaan.
Tuttu tunne! :D
Kaikki illat koulun jälkeen menee salilla ja harmittaa hirveästi, jos joutuu pitämään enemmän kuin kaksi välipäivää putkeen iltatöiden takia, tai ehtii viikon aikana käydä vain neljä kertaa salilla.. ::) Se vaan on niin kivaa, ja kun tulee tuloksia (treenipainot nousee, lihakset kasvaa), niin innostuu vaan enemmän! :)
Vielä kun sais nää läskit pois tästä päältä, niin saattais jopa näyttää siltä että on käynyt salilla. :D
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Odd - Syyskuu 03, 2014, 00:29:30 ap
Maanantaina olin salilla, suht kevyt tunnin treeni. Keskittyen selkään ja vatsoihin. Monipuolisia liikesarjoilla, suurin osa matolla vain. Tiistaina juoksin muutaman kissan. Loppuun vedin muutamia lujia juoksupyrähdyksiä ja rullailevia palautuksia. Tuntuupa hyvältä :) huomenna, ööööh, tai siis tänään salille  :-*
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Odd - Syyskuu 03, 2014, 22:51:22 ip
Minä tänään salilla reilu 1,5h. Aika monipuolisia liikesarjoja matolla, keskittyen selkiin ja vatsoihin. N. 150 toistoa 10 :n sarjoissa. Lisäksi selkää 60x ja vatsaa 50x. Tuli kokeiltua uutta laittetta ja tämän päiväisen hauis/ojentajatreeni- vehje (apua, mä en tiiä sen nimeä!  ::) )  sopi mun kipeällä kyynärpäälle hyvin. Nyt on allit ja hauikset hiukan kipeänä. Huomenna haluu. Vetää kyllä rankempaa treeniä, oisin vieläki jaksanu... Kaurapuurot ja siripirit alla, jaksoin hyvin! :)
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Bebe - Syyskuu 04, 2014, 18:00:38 ip
Tänään salilla, olen yrittämässä pitkähkön puolitehokauden jälkeen parempaa otetta. Piti tehdä vain olkapäät, hauikset ja ojentajat, mutta en malttanut olla ottamatta mukaan toissapäivänä  araksi käyneitä pakaroita. Smith-kyykkyä, painoa oli per puoli  15 kg. 3x10,viimeisessä  ei enää kymppi mennyt vaan kasi.

ja sitten niitä yläsastoja, yritin välttää liian suuria painoja ettei taas tule kipuyllätyksiä. Vältinkin, vaikka sarjat ei menneet loppuun asti täysinä  edes näillä millä tein. Hauiskääntöjä vapailla painoilla (6 kg) , rinta smith-vehkeessä tanko + 7,5 kg, ojentajat taljassa 18,5 kg.  Olin huolellinen, pidin kädet vartaloa vasten tarkasti.

Vältin kivut, mikä oli tarkoituskin. Mutta olen ollut koko päivän aivan unen partaalla, hemmetti.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Odd - Syyskuu 04, 2014, 23:19:08 ip
Tänään 1h45min. Salilla. Monipuolisia tehokkaita liikesarjoja. Jokaista 10 x5 mm. Hauikset ja ojentajat, ylätalja + muita selkäliikkeitä (laitteiden nimet bongaan joskus ja vois huvikseen vastauksenkin katsoa...), jalkakyykky tangon kanssa, jossa 5kg:n painot, vatsarutistuksia yms. Kaikenlaisia mukavia liikkeitä :) nyt kaiketi tuli tarpeeksi, edelliset treenit on tuntunu hieman löysiltä.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Syyskuu 04, 2014, 23:35:19 ip
Me tehtiin koulussa viime talvena paitapuserot. Vetäsin sen päälleni tänään. No eipä enää mahdukaan! :o Ja ihan hyvällä tavalla ei mahu, nimittäin se mistä kirraa ja pahasti, on hiha!! ;D 8) Hauis-ojentaja-olkapäät on vissiin vähän kasvanut tässä kevään ja kesän aikana. Mutta oon mä kyllä treenannutkin! 8)
Ärsyttää kun hyvää paitaa ei voi nyt käyttää, mutta oon ihan mielissään kun en oo aiemmin tajunnut ja nähnyt treenin tuloksia!! ;D
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Odd - Syyskuu 05, 2014, 01:34:51 ap
^wau! Leikkaa siitä hihat vaan pois ja suurenna tarvittaessa kainaloita? Voit alla pitää vaik mitä, tai ei mitään?
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Syyskuu 05, 2014, 09:56:39 ap
Nooh, emmä taida. :D Jos se mahtuis päälle taas sitten kun saa nää läskit pois tästä päältä. ;D
Mutta katsoin tosiaan niitä talvella otettuja mittoja ja mittailin niitä uusiksi, niin vyötärön ympärys oli ihan sama, mutta olkavarren ympärys oli kasvanut 2cm. Oon vieläkin ihan epäuskoinen. ;D Pitää kattoo muutkin viime talvena otetut mitat ja kirjata kaikki ylös. Puolen vuoden päästä vois ottaa taas uusia mittauksia.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Bebe - Syyskuu 07, 2014, 12:16:19 ip
No eipä enää mahdukaan! :o Ja ihan hyvällä tavalla ei mahu, nimittäin se mistä kirraa ja pahasti, on hiha!! ;D

Onpa hyvältä tuntuva uutinen, tommoset fiilikset antaa parhaimmillaan treenissä semmosen tehokkaan voittajan olon! 
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Syyskuu 15, 2014, 23:13:50 ip
Sali-jamppoja ja puntti-mimmejä varmaan kiinnostaa Fitness Expon esikarsintaviikonlopun kuvat!
http://body.pictures.fi/kuvat/2014+Jyväskylän+SM-karsinta/
Mulla oli siellä kaks tuttua, toinen CBB:ssä ja toinen bikinifitnesissä, niin tuli seurattua kisoja aika tarkkaan. :)
Komeita miehiä ja timmejä mimmejä! Tosi hyvän näköisiä kaikki!!
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Odd - Syyskuu 20, 2014, 22:30:00 ip
Hitsi ku mun puhelin on peestä, enkä saa kunnon katottua noita tatin kuvia, ehkä syssymmällä sitten...  ;D
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Odd - Syyskuu 20, 2014, 22:37:25 ip
Mutta puntilla tuli käytyä sairastelujaksoni jälkeen! Teki niin hyvää, lyhempi ja hieman kevyempi setti, koska otin aloittelijaystäväni mukaan ja päätin aloittaa varovasti, kun olen juuri antibiootin aloittanut angiinaan. Mieli kiittää! 8 eri liikettä 10-15 / 3-5 x pääpaino selkä- & vatsalihasliikkeissä. Hiilaritankkaus alle, siripirit ja tuoremehua treenin aikana. Kyllä lähti 1h15min!
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Odd - Lokakuu 02, 2014, 03:28:43 ap
Eilen tuli tehtyä 2h punttis. Selvitin laite - ja liikenimiä, jotta osaan kertoa teillekin mitä tuli tehtyä.
ylätalja eteen (32kg) 10 (=kertaa) x 5 (toistoa)
ylätalja taakse (32kg) 10 x 5
alatalja (35kg) 10 x 5
selkäpenkki (istualtaan laitteella, ojennus taakse 30-35kg) 10x 5
ojentaja punnerrus ylätaljassa (27kg) 10 x 5
selän ojennus penkki 10x 5
penkkipunnerrus ( jalat koukussa penkin päällä 20kg) 10x 5
vatsapenkki (tämän penkin nimeä en tiedä, Sellanen jännä kaareva, yläviistoon asetettu, jossa pakarat lähellä kantapäitä ja keskellä pitkä nousutuki  ::) ) 15x 5
vinot vatsat matolla jalat ja yläkroppa irti matosta, kierrot puollta toiselle 5kg:n pallon kanssa. Yht. 60x /puoli.
Jospa jalkoja treenais perjantaina sitten enemmän 😊
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Lokakuu 02, 2014, 08:23:34 ap
Menikö sarjat ja toistot väärin päin? ;)
Teit varmaan 5x10, eli 5 sarjaa, joissa kussakin 10 toistoa.
Mä teen useimmiten 3x10, eli 10 toistoa, tauko, 10 toistoa, tauko, 10 toistoa.

Mut hyvältä treeniltä vaikuttaa. Vähän sekalaisesti selkää, rintaa, ojentajia ja vatsaa, mutta treenin sisältöhän riippuukin täysin siitä mitä sillä hakee ja montako kertaa viikossa käy ja moniko jakoinen treeni on. :)

Hyvin sä vedät! :)
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Odd - Lokakuu 02, 2014, 18:13:22 ip
Kivitatti, Joo meni, en ikinä muista kumminpäin ne menee  ::) eri kerroilla erilaisia Joo.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Odd - Lokakuu 03, 2014, 02:12:12 ap
Elikkä tosiaan teen aina vähintään 5 sarjaa joissa kussakin 10 toistoa tai enemmän. En itse ymmärrä jakoisuuksista yms. mitään. Mun miesystävä keksii aina kaikkea kivaa uutta, viimekerta meni jotenkin itse intoilussa, ku oli kauhea raudan kiskomisvimma. Huomenna, tai siis tänään pitää keskittyä jalkoihin ja pakaroihin. Joka kerta tehdään kyllä selkiä ja vatsoja, ku meillä molemmilla on selkäongelmaa ja siksi pidetään vatsa- ja selkälihaksista huolta. Ai hitsi ku tuliki syvät vatsat kipeäksi kaksipäivää tuon treenin jälkeen! Noh sillä se lähtee millä tulikin. Jalkojani en sitten voikkaan painoilla pahemmin rasittaa, kun polvet sanoo nirsknarsk ja vasen kipuilee ja pettää alta. Odotan hoitoon pääsyä sen osalta. Eli kaiketi köykäisempi treeni huomenna tiedossa, aikaakin rajallisemmin käytössä. Näillä mennään!
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Lokakuu 03, 2014, 11:52:54 ap
Ojennukset ja koukistukset ainakin varmaan onnistuu polven pettämisestä huolimatta.
Loitontajat on hyvä pakaraliike. Eli se jossa istutaan ja levitetään jalkoja sivuille.
Yhden jalan kyykky tai askelkyykky ei vaadi paljon painoja, ja on silti tehokas.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Odd - Lokakuu 04, 2014, 00:55:30 ap
Ojennukset ja koukistukset ainakin varmaan onnistuu polven pettämisestä huolimatta.
Loitontajat on hyvä pakaraliike. Eli se jossa istutaan ja levitetään jalkoja sivuille.
Yhden jalan kyykky tai askelkyykky ei vaadi paljon painoja, ja on silti tehokas.
Kaikkea mä yritän tehdä, välillä meinaa vaan polvi jäädä lukkoon normi kävelyssäkin. Eli olen supervarovainen. Pyrin kuitenkin siihen, että saan treenattua polven ympäröiviä lihaksia, koska ne tukee niveltä ja sitten kun polvi operoidaan, niin toipuminen tapahtuisi nopeammin. Sitten huomaan, että se polvi ärtyy hypyistä, välillä juoksustakin, eli pitää malttaa vähän niissäkin. Polvituet on ensihätään auttanu.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Odd - Lokakuu 04, 2014, 01:09:02 ap
Tämän päivän (eiku eilisen) punttis:
alkulämmittely Climbstation- kiipeilyseinällä! Tää on mahtava uusi vekotin mulle, jää ihan koukkuun tohon kiipeilyyn! Sit vasta ku alko käsivarret täristä maltoin tulla pois. Jalkoja lämmittelin vähän lisää crosstrainerilla.
-Jalkaprässi (52kg) 10 x 5
- Reiden lähentäjät (32kg) 10x5 tein tällä laitteella elämänni ekaa kertaa, hyvä vehje!
-Reiden loitontajat (32kg) 10x5 tämäkin ensimmäinen kerta tällä vehkeellä.
- Vatsat David 90 penkissä (onkohan tälle suomenkielistä nimeä?) 10 x 5
- Selän ojennus 10 x 5
- Vinot vatsat 5kg:n painolla seisoma-asennossa puolelta toiselle käännöt. 10x /puoli x 5
Ennen salille menoa ten hiilaritankkauksen tapani mukaan. Mutta jouduin napsimaan melkein koko siripiripötkön, jotta pysyn tolkuissani, vaikka otin tosi rauhallisesti ja pidin taukoja. Päättelin sen johtuvan siitä, että treenasin tänään kropan isojalihaksia --> energiaa kuuluu tehokkaammin ja nopeammin ja tietenkin insuliinia kaiketi erittyi paremmin.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Odd - Lokakuu 06, 2014, 14:41:06 ip
Käytättekö proteiinilisiä? Mulla paino vaan tippuu, vaikka oon syöny hyvin viimeaikoina.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Bebe - Lokakuu 11, 2014, 17:19:46 ip
En käytä proteiilinilisää. Joskus kymmenkunta vuotta sitten join treenin päälle proteiinijuoman, ja sain aika nopeasti pari kiloa painoa lisää, lopetin.  Olen ajatellut, että normaali proteiinimäärä riittää hyvin.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Lokakuu 16, 2014, 21:31:25 ip
Tässäpä punttia enemmän harrastaville hauskaa luettavaa. Kuulostaa todella tutulta.  Kun mikään ei riitä...

Ymmärrän hyvin ihmisiä joilla lähtee bodaaminen hanskasta.  Ensin treenataan terveyden ja hyvän olon takia,  sitten ulkonäön takia,  sitten bikinifitness-lavalle, sitten bodyfitnesiä, ja kohta ollaankin siinä "nainen näyttää mieheltä" - pisteessä.  ;D

Ja tänäänkin oli ohjelmassa hauis-ojentajat.  Oli hyvä treeni  :)
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: rasvis - Lokakuu 17, 2014, 10:21:02 ap
Tässäpä punttia enemmän harrastaville hauskaa luettavaa. Kuulostaa todella tutulta.  Kun mikään ei riitä...

Ymmärrän hyvin ihmisiä joilla lähtee bodaaminen hanskasta.  Ensin treenataan terveyden ja hyvän olon takia,  sitten ulkonäön takia,  sitten bikinifitness-lavalle, sitten bodyfitnesiä, ja kohta ollaankin siinä "nainen näyttää mieheltä" - pisteessä.  ;D

Ja tänäänkin oli ohjelmassa hauis-ojentajat.  Oli hyvä treeni  :)
Ai "ensin terveyden takia".  Luulisin, että 99% etenkin nuorista bodaajista tavoittelee/AJATTELEE ulkonäköä ensijaisesti siinä rehkimisessä.
Mielenkiintoinen havainto oli asiasta eilen Hesarissa, jossa haastateltiin tätä "lihastohtoria" (oikeasti fiksun olonen kaveri) , jossa mainitsi, että vanhuksilla hyvä lihaskunto/voimat on paljon aerobista kestävyyttä tärkeämpää kaupan kassia raahatessa.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Lokakuu 18, 2014, 00:01:54 ap
Aivan sama sille, mutta mä aloitin puntin aikanani terveyden ja hyvinvoinnin takia. Kävin kaverin mukana ja innostuin että tässäpä laji pyöräiyn tueksi. Nyt oonkin sitten hurahtanut siihen ihan kokonaan.
Tiistaina viimeksi sain kommenttia siitä että en varmaan löydä paitapuseroita naistenvaatekaupasta, kun yläkroppani on niin voimakas. Siis kooltaan. Ei ehkä voimiltaan. :D Ja siitäkös sitä sai vaan potkua treenata lisää ja kovempaa. ;D

Tänään oli hyvä treeni. Selkä-olkapäät. Olkapäissä alkaa jo näkyä jotain kehitystä, niin niitä on kiva tehdä, ja selkä mulla on vahva, niin sitä on kiva tehdä siksi. Ja kun molemmat saa vielä tuntumaan hyvin siellä missä pitää, niin onko parempaa! :)
Sarjapainoja sai nostaa taas ihan kivasti. Enkkarit vaan paukku! 8)
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Odd - Lokakuu 18, 2014, 02:17:59 ap
Kivitatin hommat kuulostaa hyvälle :)
Mä niin voisin asua punttiksella! Nyt tuntuu, ettei mikään riitä. Tässä oli yksi päivä väliä, sitä ennen kaksi iltaa salia 2h reenit. Tehokasta työskentelyä, mahtava olo! Jos teen vain tunnin näin energisellä fiiliksellä, ni tuntuu et se jää puolikkaaksi, vaikka mulla on maksimipainotkin itselleni! On niin mahtis pusertaa ittestään kaikki. Ostin protskujauhetta, jotain perusjuttua marketista. Salipäivinä otan ainakin sitä. Ihme ja kumma, nyt on ruokakin maistunut paremmin. En mä sitten ota protskua, jos saan syötyä hyvin. Murun kaa on mahtis treenata. Motivoidutaan toinen toisistamme. Oman kehon haastaminen ja ylittäminen on huippua.  Murun ystävä (mies) kysyi, et miksi mun tarvii (eli minun siis!) tehdä vatsoja, ku ei mul oo mahaakaan (hän oli mukana salilla ja hänellä on mahaa). Mä olin vähän tyrmistynyt ja sanoin, et onhan ja kyl vatsa- ja selkälihakset pitää pitää hyvässä kunnossa aina, ku ne tukee selkärankaa... Hänen oma tavoite on vain saada maha pois... Sanoi, et mul on kohta sikspack, et naisella ei voi olla sellasta. Mä sanoin, et voihan ja mulla kohta onkin jos sanoo "ettei voi"  :P Muru tuli kyllä sit puristelee mun vatsamakkaroita ja kysy kaveriltaan, et mitä tää sitten on jos ei mahaa...  ;D Muru on sairaan rehellinen ja kaunistelematon 😄
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Odd - Lokakuu 18, 2014, 02:34:29 ap
Mä oon nyt tehny näemmä jollain kaksjakoisella on yläkroppa-päivä ja alakroppa. Vatsat kyl joka kerta. Pystyjalkaprässissä (onkohan laitteen nimi oikea, ku siinä maataan lattiatasossa ja työnnetään jaloilla suoraan ylöspäin?) 85kg painoa, mikä oli yllättävän hyvä mun polvia ajatellen. Sit oon tykästyny niihin lähentäjä ja loitontaja laitteisiin, ku ne venyttääki niin mukavasti  ;) pohkeita oon alkanu huomioimaan enemmän, ku ne on jotenkin jäänyt paitsioon... Vaan kyl musta tuntuu, et vatsat saa parhaiten treenattua ihan matolla eri liikesarjoin. Saan siten parhaimman tuntuman erikohtiin, verrattuna vatsarutistuslaitteisiin tai sit mä en osaa kunnolla niihen laitteiden teknikkaa.  Jalkapäivinä kuuluu muuten huomattavasti enemmän siripirejä!
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Lokakuu 18, 2014, 19:56:45 ip
Murun ystävä (mies) kysyi, et miksi mun tarvii (eli minun siis!) tehdä vatsoja, ku ei mul oo mahaakaan (hän oli mukana salilla ja hänellä on mahaa). Mä olin vähän tyrmistynyt ja sanoin, et onhan ja kyl vatsa- ja selkälihakset pitää pitää hyvässä kunnossa aina, ku ne tukee selkärankaa... Hänen oma tavoite on vain saada maha pois... Sanoi, et mul on kohta sikspack, et naisella ei voi olla sellasta. Mä sanoin, et voihan ja mulla kohta onkin jos sanoo "ettei voi"  :P Muru tuli kyllä sit puristelee mun vatsamakkaroita ja kysy kaveriltaan, et mitä tää sitten on jos ei mahaa...  ;D Muru on sairaan rehellinen ja kaunistelematon 😄
Ihana muru sulla! ;D
Mun hellun kaveri sanoi kans kerran mulle, että "sun pitäis lopettaa tuo salilla käynti, kun ei sun kädet(käsivarret) oo enää yhtään naiselliset." Kröhöm. Läskikö se on naisellista? Eikö hauis- ja olkalihakset ole naisellisia?  :o Sitäpaitsi on aika kaukana epänaisellisuudesta mun käsien lihakset. Hyvä kun erottaa että niissä edes on mitään lihaksia. ;D
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: äskoo - Lokakuu 19, 2014, 10:36:47 ap
"Liiasta" hauiksen kasvattamisesta: naisten vaatetussuunnittelu lähtee siitä, että naisilla ei ole hauista, joten valmisvaatteet on suht kapeahihaisia. Mutta sullahan ei ongelmaa ole, kun voit tehdä vaatteesi itse.
Kun itse kävin aikoinaan salilla 4-6krt/vko, mulla OLI sixpack ja erinomainen kunto, mutta myös hauis, joka tuotti ongelmia vaatteiden kanssa. Moni kaunis mekko, pusero ja jakku jäi kauppaan, kun hihat kiristivät. Pelkkää säästöä siis! ;)
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Lokakuu 19, 2014, 11:09:15 ap
Juu, en mä paitapuseroita voikaan kaupasta ostaa. Aina oon joutunut ostamaan yhden koon liian ison, kun on niin leveät hartiat, niin nyt kun ne on kasvanut entisestään, niin en ole viitsinyt edes yrittää. Ja näköjään ei kannata vielä itsekään tehdä, kun vajaa vuosi sitten tehty ei mahu enää. Olkapäät ja olkavarret kiristää. Tekee sit kun on optimaalisessa koossa, tai sit pitää tehdä kasvunvaralla.
Onneksi en juuri pidä paitapuseroista. Käytän lähinnä neuleita ja hihattomia toppeja.
Yks paitapusero mulla on, mutta siinä on isot puhvihihat! ;D
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Aa-si - Lokakuu 19, 2014, 19:05:19 ip
Mulla oli vielä muutama vuosi sitten ongelmana olemattomat hartiat, jotka olivat liian pienet vaatteisiin kuin vaatteisiin, kaikki oli isoja hartioitten kohdalta. Nyt ne on normikokoset ja kuvittelen olevani tosi atleettikotleetti ;D Minulla ei oo ees iso haba,mutta huomaan sen olevan kuitenkin olemassa, yhdestä paitapuserosta ratkes töissä hiha ja on kauppaan jäänyt muutama paita kun hauiksen kohalta on puristanut.

Mua alkaa puuduttamaan oma salitreeni. Teen yksijakoista ohjelmaa kaksi kertaa viikossa. Sen on tehnyt ihan ammattilainen aatellen muun liikkumisen tukemista. Oon muutellut sitä välillä ja vaihdellut tehoja. Esim. ensiksi tein viikon pienillä painoilla, paljon toistoja kuntopiirimäisesti (noin 15 toistoa per liike). Seuraavalla viikolla 10-12 sarjoja 3 per liike. Kolmas viikko semmosilla painoilla, että jaksan noin 5-8 ja niitä kolme sarjaa. Tuo tuntu kivalta ja nyt aloitin taas alusta. Miten suunnittelette ohjelmanne? Miten kauan teette samaa?
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Lokakuu 19, 2014, 21:36:15 ip
Mä teen nelijakoisella. Käyn salilla 4-6krt viikko.
Suunnittelen ensin mitkä lihasryhmät tehdään minäkin päivänä ja sitten suunnittelen mielekkäät mutta tehokkaat liikkeet niille lihaksille. Vaikea selittää sen tarkemmin. ;D

Mitä liikkeitä sun yksjakoisessa ohjelmassa on? Montako sarjaa kutakin liikettä ja miten pitkiä sarjoja (montako toistoa putkeen)?
Katotaan keksitäänkö siihen vaihtelua. :)
Niin ja toimiiko se yksjakoinen? Teet sen kahdesti viikossa? Miltä kuulostaisi kaksijakoinen?
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Lokakuu 31, 2014, 23:10:52 ip
Tänään kävin tekemässä taas raastavan jalkatreenin.
Oli kiva olla salilla kun siellä ei ollut ketään. Sai ähistä ja puhista ihan rauhassa, eikä tarvinnut suoda puolikastakaan ajatusta sille mitä näyttää. Tein kyykkyä, askelkyykkyä, ojennuksia, sjmv, lantionnostoja ja loitonnuksia, 3-7 sarjaa kutakin. Pohkeita en tehnyt, kun ne on eilisestä hyppynarutreenistä niin tuskaisen kipeät. :D

Huomenna ois ohjelmassa aamuaerobinen ja rinta-vatsat.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Juniperus - Marraskuu 01, 2014, 21:33:45 ip
Mulla on käsipainot kotona, mutta en ole nostellut niitä aikoihin. Omaan myös mt-ongelmia , jotka rajoittavat halukkuuttani liikkua tai nostella niitä puntteja.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Odd - Marraskuu 05, 2014, 08:23:58 ap
^ mullakin on käsipainot kotona, mutta tosi harvoin teen kotona mitään, vaikka puntti/ liikunta on mulle ehdoton asia. Eniten saan irti itsestäni, jos lähden salille. Ryhmäliikuntatunnit on tehokkaita! Kiinnostaisiko sua sellainen, Saisitko salille itsesi? Mua motivoi salijäsenyys, kun maksaa joka kuukausi, niin sitten on tehtävä "koko rahan" edestä myös 😉
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: vivianv - Marraskuu 05, 2014, 12:47:05 ip
Mä olen parisen kuukautta käynyt nyt salilla ja body/body pump -tyyppisissä jumpissa noin 4 kertaa viikossa 1-2 tuntia kerrallaan. Mulla on siis aivan törkeän korkeat sokerit melkein koko ajan. Eikä meinaa laskea korjauspikallakaan. Ehkä vähän enemmän olen syönyt mutta muuten homma pysynyt melko samanlaisena.

Mitä ihmettä tää on?
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Marraskuu 05, 2014, 12:50:37 ip
Oisko se vähän liian rankkaa?
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: vivianv - Marraskuu 05, 2014, 13:35:29 ip
No en mä rankasta tiedä, subjektiivisesti varmaan on, objektiivisesti ei. Pohjakunto oli aika huono. Mutta mä en tee tuota mitenkään tavoitteellisesti vaan just sen verran kuin ehdin ja on kivaa. Nautin siitä, kun lihastietoisuus ja -tuntuma parantunut ja norkoselän ongelmat lieventyneet. En haluaisi sokereiden takia vähentää kun muuten kroppa ja pää voivat liikunnan ansiosta peremmin.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Odd - Marraskuu 12, 2014, 02:46:05 ap
Vivian: Bodypump on yks mun lemppareista! Samoin grit. Mä hullu kävin muist. 10-12  päivää peräkkäin noissa rymissä (ku erisaleille sain ilmaisia tutustumisia, eikä ollu murun kaa mahdollisuutta treenata) ja sit oli paikat, etenki pohkeet kipeenä! Jouduin kiskomaan kipulääkettä ja kamferi-geeliä pohkeisiin. Sit tulikin viikon tauko silmän verkkokalvo-vaivojen takia, mut nyt, aah, takaisin salilla! Maanantaina, mulla oli peräti kaks pt: Ta! Muru ja sen kaveri. Keksi mulle vuorotellen kaikki liikkeet ja minähän tein. Lähes 2h kädet, selät, vatsat, pakarat, tai no yläkroppa kokonaisuudessan. Tiistaina keskityin pääasiassa jalkoihin. Lähes 2h siihenkin upposi. Mä oon siirtyny juomaan mehua tai syömään banaaneja treenin aikana, ku siripirit alkanu ällöttää ja niitä menis jalkatreeneissä ainakin 1/2 pötköä.
Missä lukemissa Vivianin sokerit huitelee?
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Odd - Marraskuu 12, 2014, 02:50:06 ap
Btw, mulle viikon salikielto oli yhtä helvettiä, juurikin pään ja kropan takia. Mieliala laski niin järkyttävästi ja kroppa kremppasi apua huutavasti. Silmä kyl oli sen verran kipeä, etten viittiny sitten kevyempääkään tehdä. Tyyliin pilatesta tai yogaa ..
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: äskoo - Marraskuu 12, 2014, 10:18:40 ap
Vivian,
hienoa, että olet jäänyt liikuntakoukkuun! Munkin pitäisi ryhdistäytyä...
Nousevatko sokerit sekä aerobisessa että anaerobisessa liikunnassa? Mulla (rapakuntoisella) laskee leppoisassa aerobisessa (kävely tms), mutta nousee rankemmassa aerobisessa ja aina puntissa. Laskee tosin sitten liikunnan jälkeen. Mutta periaatteessa mun pitäisi laittaa ihan pieni bolus liikunnan aikana, ehkä noin puolen tunnin päästä ja liikunnan jälkeen pitäisi sitten reippaasti vähentää basaalia.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Marraskuu 23, 2014, 21:26:11 ip
Pumppaa pumppaa pumppaa vaan, lähde sääkin punttikselle jumppaamaan! ;D
https://m.youtube.com/watch?v=9zcA7xquyBY
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Joulukuu 01, 2014, 19:52:45 ip
Vetäsin maniat ennen treeniä, ja kylläpä oli hyvä treeni! :)
Tein kyykkyä, ojennuksia, lantionnostoja, loitontajia ja koukistuksia.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: milja2010 - Helmikuu 22, 2015, 08:54:31 ap
Mulla leikataan käsi 6.3. rannekanavaoireyhtymän vuoksi. Nyt pukkaa stressiä, että mitä mä sitten teen salilla... Menee kuitenkin useampi viikko ennen kuin voin käyttää kättä. Hyviä treeni-ideoita?
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Helmikuu 22, 2015, 10:37:35 ap
Mistä kohtaa se leikataan? Mistä minne haava yltää?
Pystyykö leikkauksen jälkeen laittamaan remmejä ranteisiin?
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Heiji - Helmikuu 22, 2015, 17:47:50 ip
Mie oon taas innostunu viimesen kuukauden aikana uudelleen salilla käymisestä. Joskus pari vuotta sitten alotin ja tuli käytyä aika ahkeraan mut sit viime vuonna jäi vähemmälle vaihdon ym. takia, ei tullu käytyy ees paikallisella punttiksella. Tänään viimeks kävin ja oli niin hyvä olo jälkeenpäin vaik sokrujen kans oli vähän säätöä.. Ärsyttää kun joskus homma onnistuu ja joskus taas ei ja kesken kaiken tankkaaminen on ihan hanurista.. Mut ei auta ku opetella ja kokeilla :) Aattelin nyt yrittää käydä 2-3 kertaa viikossa salilla ja kaverin kans suunniteltii et aletaan uimaan myös, mut jälkimmäinen on vaiheessa "uikkarien hankinta" :) Kehitys on ollu nopeeta mut jossain vaiheessahan se taas tyssää, täytyy saada motivoitua itteensä jotenkin siinä kohtaa.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: milja2010 - Helmikuu 22, 2015, 18:13:50 ip
Toisessa kädessä se arpi on ihan kämmenen ja ranteen rajalla. Nyt leikataan vasen. Viimeksi käsi oli semmoisessa isossa paketissa 2 viikkoa. En usko että heti pystyy remmejä käyttämään??
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: jester - Helmikuu 23, 2015, 03:38:48 ap
  iltaisin  tapahtuva liikunta, kuntosali .  pahentaa  diabetesta  ja  saattaa olla   vaarallista          olette kertonut   siita monta kertaa.... ylimaaraiset  syomiset  hypot   korkeat  ja matalat  sokerit,nukkuessa   kun  raskas liikunta  tapahtuu  aamuisin.  ei noita  vaikeuksia  ilmene..teilla on monilla  paljon  kokemusta  tallaisesta            kerro kaverille
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: 080750 - Helmikuu 23, 2015, 18:31:09 ip
Minulla leikattu molemmat rannekanavat ja eivät ole koskaan tuottaneet mitään suuria ongelmia salikäynneiilä. Heti purin kotiintultuani ne kauheat tollot pois kun ei verta enää valunut. Pidin päällä vain suojasidettä ja kuntosalin saunan jälkeen vaihdoin taas puhtaan siteen. Ainoa mikä rajoitti oli että en roikkunut käsieni varassa ja käsipainoja käyttelin varovaisemmin. Tikitkin poistin pirtussa liotetuilla välineillä itse. Kynsisaksilla katkoin tikit ja atuloilla (pinseteillä) nypin tikit pois. Puhdistin myös ihon hyvin ensin. Vasemmalla kädellä työskentely tuotti vähän ongelmia mutta oikea käsi osasi toimia paremmin. Ei se
mikään maailmaakaatava toimenpide ole mutta helpottaa
ihmeesti olotilaa.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: milja2010 - Maaliskuu 14, 2015, 07:59:28 ap
Käsi leikattu viikko sitten. Salilla pari kertaa käyty, mutta ei kyllä tulisi mieleenkään tehdä mitään missä tarvitaan leikattua kättä. Jo auton oven avaaminen saa jänteet paukkumaan ja sähköiskumaisen kivun käteen. Muuten ei kipuja juurikaan ole. Jalka  vatsa selkätreeniä nyt sitten vaan hetki.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Elokuu 29, 2015, 20:20:24 ip
Ukon kanssa taas tänään salilla. Kiva kun sain sen taas innostuun. Se on nyt ehkä kuus kertaa käyny mun mukana. Melkein viikon se vikisi kun sillä oli vatsalihakset Niiin kipeenä. Ja jalkatreenin jälkeen takareidet ja pohkeet. :D Ei se kestä mun reenejä. ;D ;D Tai ehkä se on se kun se ei oo käyny salilla taas ainakaan kolmeen kuukauteen. ::)

Huomaa kyllä ketkä ei oo käyny kesällä salilla. Nyt on alkanu tulee kommenttja että "oot tukan leikannut!" Krhm. Joo. Toukokuussa. ::)
Muutamia vakkareita kävi koko kesän, muuten oli tosi hiljaista ja sai reenata rauhassa. Ei nytkään mitään ryntäystä ole ollut. Vähän pelkäsin että ruuhkautuu, kun arki alkaa.

Mut tänään tosiaan ukon kanssa vatsat ja olkapäät. (Varoitus! Seuraa tylsä treeniselostus)
Tehtiin ensin jalannostoja roikkuen.
Sitten sellasta mitä voi tehä vaan kahestaan. Tehtiin tavallisia vatsalihasliikkeitä selällään maaten, käsissä 5kg pallo. Ylös tullessa aina heitettiin pallo eteenpäin, missä toinen otti sen vastaan ja heitti aika kovaa takaisin. Siitä taas selälleen ja uudestaan ylös ja heitto. Pysähtymättä.
Sit sellaista, missä maattiin selällään jalat kohti taivasta. Kaveri tulee seisomaan rinnan korkeudelle, jalat molemmin puolin maassa makaavaa, ja työntää maassa makaavan jalkoja pois päin. Maassa makaava yrittää vastustaa tätä työntöä. Tehtiin 4x neljä työntöä vasemmalle, neljä oikealle ja neljä suoraan, eli 4x12.
Sit olkapäitä. Sivuviparit, pystypunnerrus kapealla edestä, takaolkapäitä köydellä taljassa, ja etuviparit ja pystysoutu superina.
Oli hyvä treeni! :)
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Marraskuu 02, 2015, 20:13:43 ip
Kyykkyenkkari!! 8) ;D
Vapaalla tangolla, 60kg ja 3 toistoa.
Ei mikään iso paino, mutta jotain sentään. Sai isot limput laittaa päihin.
Mut ihan hyvin, huomioiden, että vasta viime viikolla löysin puhtaan tekniikan, ja nyt kyykkäsin ekaa kertaa ihan kunnolla.
Ois menny ehkä enemmänkin kuin kolme toistoa, mutta oli kova treeni jo alla. Jääpä varaa parantaa taas ens kerralla. ;D
Näytin tältä ;D varmaan tunnin ajan enkkarin jälkeen. ;D
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Jalari - Marraskuu 04, 2015, 09:51:30 ap
Hittolainen, unohdin laittaa inskapumpun pienelle, vasta 2,5 tunnin jälkeen ateriainsuliinista huomasin laittaa väliaikaisen 30% perusinska-annoksen ennakoivasti ja kuntosalin/piirin ajaksi. Tulihan siihen nyt puoli tuntia ennakkoa ja latasin sitten kaks banaania ennen reeniä. Hiukka oli voimattomuusoloja, ja vs. tunnin hikoilun jälkeen 4,1 …hmm… no, kotona 20 minsaa myöhemmin 4,4… Aika lähellä mentiin , että kyllä se näköjään onnistuu normaalilla perusannoksellakin mutta helposti vaan laskee.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Huhtikuu 02, 2016, 00:16:59 ap
Mave-enkkari ja välitavoite saavutettu!! 100kg nousi torstaina.
Hiukkasen on kehitystä tapahtunut tuosta marraskuusta.. ;D Kyykkäsin torstaina 12 toistoa 82,5kg:llä. (marraskuussa riemuitsin kun sain 60kg ja 3toistoa)
100kg lähestyy siis kyykyssäkin. Varmaan parin viikon päästä testataan kyykkyenkkareita. Laskennallisesti pitäis mennä komiasti yli 100, kun tuolla 82,5 meni 12, mutta ei ne naisilla ihan niin mee.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: tapsa - Huhtikuu 02, 2016, 08:35:52 ap
Hienoa, Tatti, siis se, että nainen treenaa "oikeilla painoilla". Toi kyykkysarja on kova suhteessa mave-enkkaan. Liekö tuo suhde yksilöllinen.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: d1-nainen - Huhtikuu 02, 2016, 08:53:58 ap
Tatti, paljo sun penkkienkka on? Mää sain saliaikoina kyllä kyykättyä ja maven satasella, mutta penkkienkka oli surkee 45 kg, ettei tuokaan mee aina naisilla ihan ku miehillä...
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Huhtikuu 02, 2016, 16:33:39 ip
Edellinen penkkimaksimi oli 57,5. Siitä on ehkä puolitoista kuukautta. Nyt menis varmaan 60.

Luin yhden tosi mielenkiintoisen artikkelin naisten ja miesten eroista voimaharjoittelussa. Siinä sanottiin että naisten yläkropan voimat on 50% siitä mitä miesten ja jalkavoimat 70%.
MUTTA naisilla on luontaisesti korkeampi rasvaprosentti ja jos tuloksia verrataan rasvattomaan massaan, niin silloin naisten yläkropan voimat onkin jo 70% siitä mitä miesten ja jalkavoimat samat kuin miehillä, jopa paremmat!

Oon ihan fiiliksissä salihommista, kun tuntuu että oon vihdoin löytänyt sen oman lajin, mikä tuntuu ominaiselta ja mikä jaksaa kiinnostaa. En koskaan oo ollut kovin pieni, vaan mulla on aina ollut leveät hartiat jne, niin nyt siitä on hyötyä! Imettelen vaan mihin tämä vie, kun tuntuu että kehityksellä ei ole mitään rajaa! Nälkä kasvaa syödessä ja kehityksen myötä tavoitteet vaan nousee ja nousee. ;D
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: mummukka - Huhtikuu 02, 2016, 18:18:46 ip
Edellinen penkkimaksimi oli 57,5. Siitä on ehkä puolitoista kuukautta. Nyt menis varmaan 60.

Luin yhden tosi mielenkiintoisen artikkelin naisten ja miesten eroista voimaharjoittelussa. Siinä sanottiin että naisten yläkropan voimat on 50% siitä mitä miesten ja jalkavoimat 70%.
MUTTA naisilla on luontaisesti korkeampi rasvaprosentti ja jos tuloksia verrataan rasvattomaan massaan, niin silloin naisten yläkropan voimat onkin jo 70% siitä mitä miesten ja jalkavoimat samat kuin miehillä, jopa paremmat!

Oon ihan fiiliksissä salihommista, kun tuntuu että oon vihdoin löytänyt sen oman lajin, mikä tuntuu ominaiselta ja mikä jaksaa kiinnostaa. En koskaan oo ollut kovin pieni, vaan mulla on aina ollut leveät

hartiat jne, niin nyt siitä on hyötyä! Imettelen vaan mihin tämä vie, kun tuntuu että kehityksellä ei ole mitään rajaa! Nälkä kasvaa syödessä ja kehityksen myötä tavoitteet vaan nousee ja nousee. ;D

Kilpailuun tietenkin vai joko olet ollu ?
Hienoa että olet löytänyt oman lajin .
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: tapsa - Huhtikuu 02, 2016, 19:33:09 ip
Noista eroista miesten ja naisten, tai oikeastaan eri yksilöiden välillä lienee niin, että erot sekä luontaisessa voimassa että harjoitettavuudessa ovat aika suuria.

Jos yrittää hakea tilastotietoa (etenkin kansainvälisitä lähteistä) kannattaa varautua siihen, että erilaiset "lisäravinteet" vääristävät luontaisia saavutuksia.

Sekä miehillä että naisilla.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Huhtikuu 03, 2016, 00:24:27 ap
Ihmettelen vaan mihin tämä vie, kun tuntuu että kehityksellä ei ole mitään rajaa! Nälkä kasvaa syödessä ja kehityksen myötä tavoitteet vaan nousee ja nousee. ;D
Kilpailuun tietenkin vai joko olet ollu ?
Hienoa että olet löytänyt oman lajin .
Haha. Ois kyllä hienoa jossain vaiheessa, mutta ei vielä aikoihin. Tällä hetkellä mulla puuttuu vielä 27,5kg virallisesta karsintarajasta (siis voimanostossa ja omassa painoluokassa). Ja sillä että menee karsinnasta läpi, ei vielä paljon juhlita...  ::) Mutta kyllä se haaveissa ois.

Hienoa, Tatti, siis se, että nainen treenaa "oikeilla painoilla".
Kiitos kiitos. :)
Monet naiset tuntuu pelkäävän että ne muuttuu yhtäkkiä kauheiksi lihaskimpuiksi ja "miehen näköiseksi", jos treenaa kovilla painoilla. Sitä ei kyllä valitettavasti saavuteta vahingossa. :D Ja jos multa kysytään, niin mun mielestä lihaksikaskaan nainen ei näytä mieheltä. (Jos ei lasketa ammattilais kehonrakentajia)

Toi kyykkysarja on kova suhteessa mave-enkkaan. Liekö tuo suhde yksilöllinen.
Noista eroista miesten ja naisten, tai oikeastaan eri yksilöiden välillä lienee niin, että erot sekä luontaisessa voimassa että harjoitettavuudessa ovat aika suuria.
Kaikki on yksilöllistä. :)
(Tuo tutkimus oli tehty ihan perus tallaajilla.)
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Huhtikuu 13, 2016, 23:55:11 ip
Nyt se meni eilen se 100kg kyykyssäkin! 8)
Ja meni vielä ihan helposti. Ois mennyt enemmänkin, mutta pt sanoi että ei laiteta enempää, kun on tulokset noussut niin nopeasti, että tukilihakset ei pysy kehityksessä mukana, niin pienikin virheliike tai horjahdus saattaa tehdä pahaa vahinkoa. Se nimittäin tuo 100kg tanko harteilla ei ole mikään ihan kevyt...
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: tapsa - Huhtikuu 14, 2016, 08:24:12 ap
Nyt se meni eilen se 100kg kyykyssäkin! 8)
Ja meni vielä ihan helposti. Ois mennyt enemmänkin, mutta pt sanoi että ei laiteta enempää, kun on tulokset noussut niin nopeasti, että tukilihakset ei pysy kehityksessä mukana, niin pienikin virheliike tai horjahdus saattaa tehdä pahaa vahinkoa. Se nimittäin tuo 100kg tanko harteilla ei ole mikään ihan kevyt...

Onnittelut!
Pt puhuu asiaa. Tekniikka joutuu koville ennätyspainoissa, vasta harjoittelu aikaisempaa suuremmilla painoilla korjaa asiaa. Tasapaino ja liikeradat muuttuvat rutiiniksi pikku hiljaa.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: pæve - Huhtikuu 14, 2016, 08:37:44 ap
Nyt se meni eilen se 100kg kyykyssäkin! 8)
Ja meni vielä ihan helposti. Ois mennyt enemmänkin, mutta pt sanoi että ei laiteta enempää, kun on tulokset noussut niin nopeasti, että tukilihakset ei pysy kehityksessä mukana, niin pienikin virheliike tai horjahdus saattaa tehdä pahaa vahinkoa. Se nimittäin tuo 100kg tanko harteilla ei ole mikään ihan kevyt...
Viheltää!!!!! Hyvä sä ❤

Pidäppä muuten naisena tukivyötä...vaikken ot olekaan, mutta kerran horjahdin...
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Huhtikuu 14, 2016, 10:19:23 ap
Kiitos. :)

Itseasiassa en ole ikinä käyttänyt tukivyötä. En käytä myöskään vetoremmejä, vetohanskoja, rannetukia tai polvitukia.
Tällä maksimoidaan tukilihasten, nivelten ja jänteiden kehittyminen. Luotan siihen että pt sanoo sitten kun pitää alkaa käyttämään tukivyötä tai muita härpäkkeitä.

Nyt puuttuu enää 12,5kg karsintarajasta!
Se on mun henkilökohtainen "ennen juhannusta" välitavoite.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: d1-nainen - Huhtikuu 14, 2016, 10:59:07 ap
Kuulostaa järkevältä tuo pt:n sanoma. Käytin itse aikoinaan joskus vyötä ja myös vetoremmejä, kun käsivoimat ei riittäneet, mutta varmaan menee just noin. Monet äijät kiskoo itselleen liian isoilla painoilla vyön kanssa, kun ne kuvittelee, että nousee enemmän, kun on vyö.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: pæve - Huhtikuu 14, 2016, 11:41:22 ap
No en sitte tiedä, mun selkä vaan yhä vihottelee just siitä.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Huhtikuu 15, 2016, 18:29:26 ip
Mä ajattelin kans että tarvisin remmejä (on ollut aiemmin käytössä ja käytän niitä ihan sujuvasti), mutta niin se vaan satku nousi ilman ja sarjojenkin ajan pysyy painot käsissä. Jos pidemmissä sarjoissa meinaa alkaa valumaan, niin saan aika hyvin korjattua otetta kesken sarjan sen sekunnin murto-osan aikana, kun paino koskettaa lattiaa.
Vyön käyttöä vierastan. Jotenkin tuntuu että ei kai sitä käytetä kuin vasta sitten kun nostetaan oikeasti isoja rautoja..
Keskittyminenhän se on kaiken A ja O. Ei passaa antaa Minkään häiritä suoritusta. Vaikka talo syttyis palamaan ja ampiainen lentäisi paidan sisään, niin keskittyminen ei herpaannu.
Ennen treenasin aina kuulokkeet korvissa musiikin pauhatessa, niin se peitti muut äänet, mutta nykyään en tarvi enää musiikkia, vaan saan vaimennettua ympäristön pelkällä keskittymisellä.

Eilen oli vähän huono treeni. Ei noussut niinkuin oli tarkoitus. Keksin kyllä syynkin siihen. Kaksi päivää aikaisemmin tein ton kyykkyenkkarin, niin en varmaan ollut ihan palautunut. Sen lisäksi oin nukkunut vähän niukasti ja syönyt ja juonut vähän huonosti.

Miksi sitä tekeekin niin itselleen? Syöminen ja nukkuminen on kuitenkin koko perusta kaikelle jaksamiselle ja terveydelle, niin miksi siitä laistaa?
Ei jaksa kokata, ei jaksa käydä kaupassa, ei ehdi juoda töissä, katsoo mieluummin jotain typerää sarjaa kuin menee ajoissa nukkumaan. Tyhmä on ihminen!
Kun hörppäis tunnin välein 2dl vettä, niin tulis juotua tarpeeksi. Kun suunnittelis ja tekis eväät töihin, niin tulis syötyä tarpeeksi.
Nyt syön ja nukun huolella ennen tiistain kovaa treeniä.
Ja teen eväät valmiiksi huomiselle työpäivälle.

Huomenna ehkä aamulenkki. Ei oo pakko. Käy jos jaksaa. :) Yhtenä päivänä viikossa voi laistaa, ja oon liikkunut tällä viikolla joka päivä. Sunnuntaina sali.

Hyvää yötä. :)
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Amghammon - Huhtikuu 17, 2016, 20:21:57 ip
Remmien käyttö riippuu paljon siitä, mitä haluaa siltä punttitreeniltä. Jos haluaa sitä maksimivoimaa, niin silloin remmejä tarvii vain, jos tarttee niiden tuomaa tukea. Bodaustyylisessä treenissä taas esim. Tafferit tai Versa Grippsit on ihan hyvä ajatus, koska silloin voi keskittyä paremmin siihen liikkeeseen. Esim. kulmasoudussa kun käyttää remmejä, niin itse saan paljon puhtaammin liikkeen selälle. Sama esimerkiksi sivuvipareissa.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Huhtikuu 17, 2016, 21:24:14 ip
Voimatreeniä mä teen.

Remmeillä saa kyllä varsinkin selkäliikkeet kohdennettua paremmin.
Miten sä teet sivuvipareita jos remmejä käytät?
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Amghammon - Huhtikuu 17, 2016, 21:39:38 ip
Voimatreeniä mä teen.

Remmeillä saa kyllä varsinkin selkäliikkeet kohdennettua paremmin.
Miten sä teet sivuvipareita jos remmejä käytät?

Ihan perus sivuvipareita. Tosin mulla ei oo ihan perinteiset vetoremmit, vaan Tafferin vetoremmit (Versa Grippsien suomalainen vastike), eli tälläset: http://kauppa.taffer.fi/tuotekuvat/400x400/untitleduntitled%20shoot16031014.jpg
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Huhtikuu 17, 2016, 22:16:28 ip
Gripit taitaakin olla vähän sellaset, että jotka niitä käyttää, käyttää niitä melkein kaikissa liikkeissä. :D
Millainen treenari sinä oot?
Millaista treeniä teet ja paljonko on taustaa?
Mikä on se oma laji?
Täällä kun ei punttaajia tunnu kauheasti olevan.
Musta tuntuu että tää on sokereiden kannalta helpoin laji, kun ei sokerit treenien aikana kauheasti hailahtele, ei vaadi kauheaa ennakointia ennen treeniä, ja on helppo kuskata hypoeväitä mukana treenikassissa.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: Amghammon - Huhtikuu 17, 2016, 22:28:33 ip
Kerran kun grippejä käyttää, niin se on siinä. Selkäliikkeet menee selälle, viparit melko puhtaasti olkapäille ja pystysoutu samaten. Ote pysyy hyvin, eikä otevoiman vuoksi jää hommat vajaaksi. Toimii myös tosi hyvin esim. vastaotepenkissä, jolloin liparetta voi käyttää suojana tangon ja käden välissä.

3xviikossa salilla. 3-jakoinen ohjelma (Ma: selkä+rinta, Ti: ojentajat+hauis, To:olkapäät(+jalat)
Siihen päälle kerta viikossa futista puulaakiporukalla ja kesällä maantiepyöräilyä, jonka vuoksi jalkatreenit jää vähemmälle.

Taustaa on useammalta vuodelta, monesti vähän jaksottain, mutta nyt on parisen vuotta tullut aktiivisemmin ja pidempään treenattua. Enemmän bodaystyylillä mennään ja ehkä se vähän alkaa yläkropassa jo näkymäänkin. Tällä hetkellä menee 4x8 sarja pääliikkeissä ja 3x10 sitten apuliikkeissä. Välillä sitten 5x5 sarjoja jokunen viikko ja välillä taas ihan 3x15 sarjoja kanssa.

Sali on helppo, tai nyt on, kun vaihdoin lantuksesta levemiriin. Treenin aikana laskee vähän, mutta ei niin paljoa, että tarvitsisi tankata. Mulla kroppa alkaa muistuttelemaan melko aikaisessa vaiheessa laskusta, joten oon pitänyt verensokerin siellä jossain 6-10 tasolla treenin aikana.
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Huhtikuu 26, 2016, 00:01:24 ap
Kova treeniviikko menossa.
- Kävin tekee maastaveto-treenin tänään. Vedin 95kg:lla 4 toistoa. Olin ihan fiiliksissä, kun se 100kg oli kuitenkin se viimeisin ykkösmaksimi. 8)
- Tiistaina (huomenna) palauttavaa aerobista.
- Keskiviikkona liikkuvuusharjoittelua.
- Torstaina Pt:n kans kyykkytreenit.
     Siinäkin puristetaan kaikki mehut irti tolla 95:llä. Saa nähä montako menee! :)
     Jotenkin saan kyykyissä enemmän irti itsestäni. Se on tosi outoa, koska voimanostajat nostaa aina paljon enemmän maasta kuin mitä ne kyykkää.
- Perjantaina palauttavaa aerobista
- Lauantaina kolmas salitreeni
- Sunnuntaina lepopäivä, kun ajetaan motskareilla vappuajossa! 🎈

Pikkuhiljaa alkaa jo näkyä kropassakin että jotakin on tehty. :)

Ens viikko on kevyt viikko ja se alkaa maanantaina hieronnalla. Varasin kokohieronnan. :)
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Kesäkuu 10, 2016, 00:08:13 ap
Kävin tänään InBodyssä.
Lihasta oli tullut ja läskiä oli lähtenyt. 8) Toki paljon hitaammin kuin ensimmäisen 4kk aikana, mutta selkeää kehitystä silti.
Jeejee!  🙌
Otsikko: Vs: Punttia?
Kirjoitti: kivitatti - Elokuu 24, 2016, 16:28:44 ip
Jahas. Millehän sitä nyt alkais.
Meillä loppui yllättäen yhteistyö mun pt:n kanssa. Hän oli siis salin nimissä töissä ja lopetti työt siellä. Nyt en tiedä mitä teen.

Jatkan nyt tähän ensi hätään  tuolla samalla ohjelmalla, mutta kyllä mä nyt aika pian uuden pt:n tarvin. Tai siis haluan.
Ja kun haluan hyvän. Sellaisen jolla on jo pitkältä ajalta kokemusta. Ja mielellään miehen. Tuun paremmin juttuun miesten kanssa.

Pitää kysellä vähän joka paikasta, jos sattuis jostain löytymään.

Lähetetty minun E5823 laitteesta Tapatalkilla