Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Diabetes ja ravinto => Aiheen aloitti: V. Kuutti - Elokuu 02, 2013, 14:28:39 ip

Otsikko: Punainen liha lisää D2 riskiä
Kirjoitti: V. Kuutti - Elokuu 02, 2013, 14:28:39 ip

Mielenkiintoinen yhteys löydetty punaisen lihan ja kakkostyypin diabeteksen välille.
Erityisesti punaisen lihan RASVOJEN oletetaan olevan syynä 2 tyypin diapeteksen riskin kasvuun.
Lihan käytön vähentäminen ei alentanut enää riskiä niin selvästi kuin annoksen nostaminen.
Joka tapauksessa ohjeita annetaan lihan käytön vähentämiselle.


http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1697785#Abstract
Otsikko: Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
Kirjoitti: rane58 - Elokuu 02, 2013, 14:32:37 ip
Mistä löytää lihaa missä olisi läskiä?  :P
Otsikko: Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
Kirjoitti: Kikka67 - Elokuu 02, 2013, 17:42:12 ip
enpä ole syönny monee vuoteen punastalihaa ja nyt 2013 helmi-maaliskuun vaihteessa todettiin diabetes 2 .mutsin puolelta peritty (systerillä ja mutsilla ..mutsin mutsilla oli kans).
Otsikko: Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
Kirjoitti: lomalle - Elokuu 02, 2013, 19:30:20 ip
Intialaiset ovat lähes kasvissyöjiä, mistä heidän suuri 2-sokeritauti määränsä johtuu?

Otsikko: Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
Kirjoitti: Konrad - Elokuu 02, 2013, 19:51:55 ip
Intialaiset ovat lähes kasvissyöjiä, mistä heidän suuri 2-sokeritauti määränsä johtuu?

Eivät syö ruisleipää?
Otsikko: Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
Kirjoitti: Dad - Elokuu 02, 2013, 21:08:29 ip
Jälleen väsynyt kuutti-trolli.

Mielenkiintoinen yhteys löydetty punaisen lihan ja kakkostyypin diabeteksen välille.

No ei löydetty tällaista yhteyttä, tätä ei edes ko. tutkimuksessa tutkittu

Erityisesti punaisen lihan RASVOJEN oletetaan olevan syynä 2 tyypin diapeteksen riskin kasvuun.

Höpöhöpö, tämän keksit omasta päästäsi. Rasvoja ei edes mainittu tuloksissa.

Lihan käytön vähentäminen ei alentanut enää riskiä niin selvästi kuin annoksen nostaminen.

Lihan käyttöä LISÄNNEILLÄ esiintyi enemmän T2:sta, tämä selittyi osittain painon nousulla. Lisäksi ei tutkittu, mitä muuta he ravinnossaan lisäsivät.

Nollatutkimus ja nollatrolli.

Ps. Tutkimusmenetelmä oli myös hyvin epäluotettava kausaaliyhteyden todistamiseen (kyselytutkimus), mutta antaa sen nyt olla.
Otsikko: Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
Kirjoitti: Repesorsa - Elokuu 03, 2013, 02:01:55 ap
Eli välttäkää lihan syöntiä........ja leivän...... ja oikeesti älkää syökö mitään :o
KAIKKI MITÄ PANETTE SUUHUNNE TAI PISTÄTTE IHONNE ALLE.......
TULETTE VARMASTI KUOLEMAAN :'( :'(
Otsikko: Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
Kirjoitti: Pete² - Elokuu 03, 2013, 14:36:58 ip

Erityisesti punaisen lihan RASVOJEN oletetaan olevan syynä 2 tyypin diapeteksen riskin kasvuun.

http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1697785#Abstract

HUI TAAS

lopetan taas laihduttaminen, navan alla kun on tota kauhistuttavaa punaisen lihan rasvaa

JA SITÄHÄN EI SAA KÄYTTÄ RAVINNOKSI!!!!

ja laihtua ei voi jos ei käytätä tota rasvaa ravinnoksi vaik leikkaukseenko on mentävä :o
Otsikko: Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
Kirjoitti: lomalle - Elokuu 03, 2013, 16:49:46 ip
Ennenvanhaan annettiin sokeritautislle pelkkää läskiä ainakin sairaaloissa.

Otsikko: Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
Kirjoitti: Kelmi - Elokuu 03, 2013, 17:23:07 ip
...Ennenvanhaan annettiin sokeritautislle pelkkää läskiä ainakin sairaaloissa.


Haluatko palata entisiin aikoihin? Silloin myös iskettiin suonta, oli tauti mikä tahansa. Kai sitä kehitys voi edetä myös diabeteksen hoidossa.

Otsikko: Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
Kirjoitti: lomalle - Elokuu 03, 2013, 18:43:10 ip
Keksittiin insuliini joka on elintärkeä ykkösille mutta 2-sokeritautisille haitallinen.

Otsikko: Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
Kirjoitti: Philomela - Elokuu 03, 2013, 20:41:58 ip
^Niin, sun mielestä  ::)
Otsikko: Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
Kirjoitti: Repesorsa - Elokuu 03, 2013, 21:51:29 ip
Keksittiin insuliini joka on elintärkeä ykkösille mutta 2-sokeritautisille haitallinen.
Miksi sinulla on diabeetes??Luulisi sinun välttäneen kyseisen taudin :o
Otsikko: Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
Kirjoitti: lomalle - Elokuu 04, 2013, 10:22:34 ap
Mun 2-sokeritauti johtuu huonojen hiilareiden iltasyömisestä. Aamulla ja päivällä en syönyt oikeastaan mitään.

Otsikko: Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
Kirjoitti: V. Kuutti - Elokuu 04, 2013, 13:10:11 ip
Mun 2-sokeritauti johtuu huonojen hiilareiden iltasyömisestä. Aamulla ja päivällä en syönyt oikeastaan mitään.

Olisitpa noudattanut suosituksia, niin ehkä et olisi sairastunut. Huomaan sinun puhuneen palturia aiemmin, syytithän virallisterveellista ruokaa oman lihomisesi ja tautisi syyksi! Nyt tunnustat ettet koskaan ol noudattanut virallista ravintosuositusta, voi voi teitä karppaajia, on tainnut aina rasva maistua pimiässä.... Punkun yms. kanssa.
Otsikko: Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
Kirjoitti: V. Kuutti - Elokuu 04, 2013, 13:22:25 ip
Jälleen väsynyt kuutti-trolli.

Mielenkiintoinen yhteys löydetty punaisen lihan ja kakkostyypin diabeteksen välille.

No ei löydetty tällaista yhteyttä, tätä ei edes ko. tutkimuksessa tutkittu

Erityisesti punaisen lihan RASVOJEN oletetaan olevan syynä 2 tyypin diapeteksen riskin kasvuun.

Höpöhöpö, tämän keksit omasta päästäsi. Rasvoja ei edes mainittu tuloksissa.

Lihan käytön vähentäminen ei alentanut enää riskiä niin selvästi kuin annoksen nostaminen.

Lihan käyttöä LISÄNNEILLÄ esiintyi enemmän T2:sta, tämä selittyi osittain painon nousulla. Lisäksi ei tutkittu, mitä muuta he ravinnossaan lisäsivät.

Nollatutkimus ja nollatrolli.

Ps. Tutkimusmenetelmä oli myös hyvin epäluotettava kausaaliyhteyden todistamiseen (kyselytutkimus), mutta antaa sen nyt olla.

Lueppa udestaan, hitaasti. Tässä ehkä selkokielisempi teksti, joka vastaa kysymyksiisi jotka olit kekannut.

http://www.tohtori.fi/?page=5996716&id=5024114
Otsikko: Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
Kirjoitti: lomalle - Elokuu 04, 2013, 16:25:22 ip
Nykyisin teuraseläimille syötetään huonoja rasvoja (rypsi) ja huonoja hiilareita. Meni silakka kokeilukin pieleen maun vuoksi joten yritetään mauttomamilla halvoilla ja huonoilla niitä ruokkia joilla mahdollisimman nopeesti kasvaa.

Olisko hyvä kokeilla porsaiden teurastamista heti emon maitoruokinnan jälkeen. Ei olis karsinoissa tilaongelmia ja vihreätkin olis tyytyväisiä. Pienempi porsas mahtuu hyvin kokonaisena grilliin/uuniin joten paloittelukin jäisi hinnasta pois.





Otsikko: Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
Kirjoitti: Dad - Elokuu 04, 2013, 20:54:49 ip
Jälleen väsynyt kuutti-trolli.

Mielenkiintoinen yhteys löydetty punaisen lihan ja kakkostyypin diabeteksen välille.

No ei löydetty tällaista yhteyttä, tätä ei edes ko. tutkimuksessa tutkittu

Erityisesti punaisen lihan RASVOJEN oletetaan olevan syynä 2 tyypin diapeteksen riskin kasvuun.

Höpöhöpö, tämän keksit omasta päästäsi. Rasvoja ei edes mainittu tuloksissa.

Lihan käytön vähentäminen ei alentanut enää riskiä niin selvästi kuin annoksen nostaminen.

Lihan käyttöä LISÄNNEILLÄ esiintyi enemmän T2:sta, tämä selittyi osittain painon nousulla. Lisäksi ei tutkittu, mitä muuta he ravinnossaan lisäsivät.

Nollatutkimus ja nollatrolli.

Ps. Tutkimusmenetelmä oli myös hyvin epäluotettava kausaaliyhteyden todistamiseen (kyselytutkimus), mutta antaa sen nyt olla.

Lueppa udestaan, hitaasti. Tässä ehkä selkokielisempi teksti, joka vastaa kysymyksiisi jotka olit kekannut.

http://www.tohtori.fi/?page=5996716&id=5024114

Voi sua Kuutti. Alkuperäistutkimukseen tutustuminen riiitti hyvin kumoamaan sinun väitteesi.

Nyt sitten jatkat jankuttamista viittaamalla artikkeliin, joka on toimitettu tuon alkuperäisen tutkimuksen uutisoimiseksi. Ei se alkuperäistutkimus mihinkään muuttunut, eikä se fakta, että vetelet taas aivan omia outoja johtopäätöksiä.

Helposti näkee, että et ole perehtynyt alkuperäiseen tutkimukseen lainkaan. Olen vain lukenut tohtori.fi:ssä julkaistun pikkujutun, jonka perusteella sitten päätit taas lähteä revittelemään täällä.
Otsikko: Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
Kirjoitti: Friita - Elokuu 04, 2013, 22:35:06 ip
Nykyisin teuraseläimille syötetään huonoja rasvoja (rypsi) ja huonoja hiilareita. Meni silakka kokeilukin pieleen maun vuoksi joten yritetään mauttomamilla halvoilla ja huonoilla niitä ruokkia joilla mahdollisimman nopeesti kasvaa.



Joo, nykyään porukoiden naapurisikalaan haetaan viljaa :( Ei enää Fazerin tehtailta kuormaa 2. laatu karkkia, joista naapurin kersat verotti omansa :) Olivat siististi siis pakattu ja ennenkuin menivät ruuanlajitteluun.
Otsikko: Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
Kirjoitti: äskoo - Elokuu 04, 2013, 23:01:34 ip
Nykyisin teuraseläimille syötetään huonoja rasvoja (rypsi) ja huonoja hiilareita. Meni silakka kokeilukin pieleen maun vuoksi joten yritetään mauttomamilla halvoilla ja huonoilla niitä ruokkia joilla mahdollisimman nopeesti kasvaa.
Mitä sioille sitten pitäisi syöttää, että tulisi hyvää lihaa, jos jätetään maitopossut (http://www.esaimaa.fi/Teema---Ruoka/2008/05/29/Maitopossu+kasvaa+pehme%E4ksi+em%E4ns%E4+hell%E4ss%E4+huomassa/200815325238/51) pois laskuista? Maitoporsashan olisi sitä parasta, mutta ymmärtääkseni sinä vastustat aina kallista ruokaa?
Otsikko: Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
Kirjoitti: Dad - Elokuu 04, 2013, 23:57:39 ip

Mitä sioille sitten pitäisi syöttää, että tulisi hyvää lihaa, .......

Erittäin epäpätevänä kommentoijana kommentoin.

Sika lienee luonnostaan sekasyöjä. Sekaravintoa sille siis: Viljaa, ruokaloiden/ravintoloiden ylijäämää jne. En tiedä, minkälaista rehua on kustannustehokkaasti saatavilla, mutta haluaisin ostaa suhteellisen rasvaista "onnellista" possua.

Tällä hetkellä porsaan ulkofilettä saa marketista alle 7e/kg, se maksaa vähemmän kuin kassler samassa paikassa, hämmentävää.
Otsikko: Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
Kirjoitti: Tomaatti - Elokuu 05, 2013, 00:19:30 ap
Suomalainen sianliha on ihan syömäkelvottoman pahaa. Kokeilkaa vaikka Tanskalaista tai Saksalaista, ette halua "Hyvää Suomesta" enää ikinä.
Otsikko: Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
Kirjoitti: Friita - Elokuu 05, 2013, 06:34:35 ap

Tällä hetkellä porsaan ulkofilettä saa marketista alle 7e/kg, se maksaa vähemmän kuin kassler samassa paikassa, hämmentävää.

Missä näin on? Meidän marketissi keskivertohinta on n.  15 euroa. Ei laske ei.
Otsikko: Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
Kirjoitti: Dad - Elokuu 05, 2013, 09:19:59 ap

Tällä hetkellä porsaan ulkofilettä saa marketista alle 7e/kg, se maksaa vähemmän kuin kassler samassa paikassa, hämmentävää.

Missä näin on? Meidän marketissi keskivertohinta on n.  15 euroa. Ei laske ei.

Helsingissä ja lähiseudulla, useammastakin S- ja K-ryhmän kaupasta saa filettä usein halvalla. Tällä hetkellä kaapista löytyy Citymarket Sellosta ostettu liha.
Otsikko: Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
Kirjoitti: lomalle - Elokuu 05, 2013, 18:45:45 ip
En ole ikinä maksanut ulkofileestä yli 6€/kg. Viimeksi maksoin äitientekemästä sisäfileestä 1,99kg, sisälsi tietysti marinaadit jotka pesin pois. Ostin 7kg ja pakastin. Saman hintaista oli myös äitientekemä grillikylki jota on pakastimessa 12kg. Ostin ne lähimarketista.

Unkarissa ja Virossa ostan aina kasleria koska on erittäin hyvää ja edullista. Suomessa olen joka kerran pettynyt, sitkeää ja jänteistä.



Otsikko: Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
Kirjoitti: Kelmi - Elokuu 05, 2013, 19:17:38 ip
En ole ikinä maksanut ulkofileestä yli 6€/kg. Viimeksi maksoin äitientekemästä sisäfileestä 1,99kg, sisälsi tietysti marinaadit jotka pesin pois. Ostin 7kg ja pakastin. Saman hintaista oli myös äitientekemä grillikylki jota on pakastimessa 12kg. Ostin ne lähimarketista.

Unkarissa ja Virossa ostan aina kasleria koska on erittäin hyvää ja edullista. Suomessa olen joka kerran pettynyt, sitkeää ja jänteistä.





Lähteekö se mömmö pesemällä pois? Olen joskus ajatellut samaa, mutta pelännyt että se kaupan litku maistuu sitten kuitenkin "läpi".
Otsikko: Vs: Punainen liha lisää D2 riskiä
Kirjoitti: lomalle - Elokuu 05, 2013, 20:30:15 ip
Pitää laittaa vahvemmat mausteet tilalle.