Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Diabetes ja raskaus => Aiheen aloitti: dadda - Huhtikuu 23, 2013, 16:16:30 ip

Otsikko: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 23, 2013, 16:16:30 ip
Hei, oliskohan kuitenkin oikea osasto tälle...? Tuolla progesteroniketjussa asiaa jo puitiin mutta aloitan silti uuden.

Me ollaan tultu siihen tulokseen, että meidän lapset on tässä. Mulla on monia ehkäisyyn vaikuttavia tekijöitä, dee, PCO, estrogeenintarve...Ehkäisyrengas toimii muuten hyvin, mutta haluaisin ehkä vielä varmemman ehkäisyn. Onneksi sain ajan gynepolille.

Arvelen käyneeni tässä ainakin kemiallisesti raskaana, kun sössin renkaan kanssa, ja sokerit meni just niinkuin molemmissa raskauksissa. Menkat kuitenkin tuli ajallaan. Mutta siihen tilanteeseen en enää uudestaan halua.

Koetteko, että teillä dee tai raskaudenaikainen tsemppaus tms. olisi vaikuttanut lapsilukupäätökseen?

Millaiseen ehkäisyyn olette päätyneet?
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: d1-nainen - Huhtikuu 23, 2013, 16:27:31 ip
Minä kävin laitatuttamassa "klipsit", vaikka lapsia onkin vain kaksi, siinä vaiheessa, kun hobis huiteli 13:n kieppeillä ja d-lääkärikin oli sitä mieltä, että on epärealistista, että se saadaan alas (no saatiinhan se sitten lääkäristä huolimatta). Mulle tuli niin paljon oireita eri välineistä, kierukasta toistuva tulehdus, pillereistä maksa-arvot taivaisiin ja sokerit vielä entistäkin sekaisemmiksi ja gummien kanssa epävarmuutta ym sähläilyä ( :o).
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: Airiin - Huhtikuu 23, 2013, 17:11:16 ip
Mä oon unelmoinu klipseistä about aina. Eli siis heti kun saan ne lapset "tehtyä" niin niin sille tielle aion- henkilökohtaisesti koen hormonaalisen ehkäisyn minulle epäsopivana ja tiedän kierukka kädessä syntyneen henkilön. Kondomien rasittavuudesta en jaksa edes mainta.
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 23, 2013, 17:13:49 ip
Mulle ei oikein sovi mikään missä jää luomukierto päälle, kun PCO:n takia kierto on epäsäännöllinen. Välillä ovuloin ja välillä en. Ja sitten ovis kuitenkin muuttaa inskantarvetta, niin epäsäännöllisessä kierrossa mahdoton pysyä perässä...
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: SaidAnnikki - Huhtikuu 23, 2013, 19:11:29 ip
Kaksi lasta oli ajatuksissa maksimi ja kaksi lasta sitten onkin. Sterilisaatio tehtiin siinä samalla, kun tyttö syntyi sektiolla. Minusta, jos on lapsiluku jo täys niin strelisaatio paras ratkaisu.
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 23, 2013, 20:42:47 ip
Jep, ilmeisesti sterilisaatiossa vaan jää se luomukierto taustalle, ja se ei mulle sovi.

Mies ei sterilisaatiosta innostunut...ja tavallaan sen ymmärränkin, kun naisilla on kyse vain muutamasta hedelmällisyyden loppuvuodesta, miehillä loppuiästä.

Mites vaikka tällä hetkellä raskaana olevat, oletteko vielä miettineet mitä sen jälkeena. Tai mitä ehkäisyä olette käyttäneet lasten välissä, jos mitään?
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: Milena79 - Huhtikuu 23, 2013, 21:02:49 ip
Hei, mulla on ollut se hormonikierukka mutta... En tiedä mitä tämän vauvan jälkeen sitten. Sterilisaatio ei innosta vaikka lapsiluku onkin tässä biologisten lasten osalta... En oikein tiedä. Kumin kanssa en ala pelaamaan kyllä ja pillerit ei sovi sivuvaikutusten takia oikein mitkään. Saapi nähdä mihin päädytään.
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: milja2010 - Huhtikuu 24, 2013, 07:48:55 ap
Mulla oli ehkäisynä pitkään hormonikierukka. 2 ensimmäistä kierukkaa vei menkat kokonaan pois ja viimeisen kierukan kanssa tuli menkat ihan ajallaan kuukauden välein, mutta todella niukkana. 1-2 päivää piti pitää pientä pikkuhousunsuojaa. Nyt tämä nykyinen maha-asukki on minulle 4s biologinen lapsi ja jos tämä nyt menee loppuun asti hyvin, niin mitä suurimmalla todennäköisyydellä tämä on minun viimeinen raskauteni. Tarkoituksena ois siis tehdä sterilisaatio.
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: zebra1 - Huhtikuu 25, 2013, 09:37:20 ap
Mites sitten sterilisaatio Dadda sulle + sokereiden hallinnan takia rengas? Eihän sitä rengasta tarvii ajatella ehkäisynä ollenkaan, tossa sun tilanteessa.

Kyllähän mäkin teen ovulaatiotestejä diabeteksen takia joka kuukausi, vaikka mies on steriloitu.
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: zebra1 - Huhtikuu 25, 2013, 09:38:26 ap
Meillä päädyttiin lopulliseen ratkaisuun, koska mun kroppa ja mieli ei olisi jaksanut kolmatta odotusta, eikä mies olisi jaksanut kolmatta lasta.
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: Sankilpe - Huhtikuu 25, 2013, 12:59:49 ip
Minä oon kovastikin miettinyt tätä lapsilukuasiaa ja omaa deetäni. Aiemmin haaveilin isosta kolmilapsisesta perheestä, olisi ääntä ja naurua (ja päänsärkyäkin :D) ja ETENKIN sisaruksia lapsillani. Minusta ajan jättäessä, heillä olisi aina toisensa tukemassa ja turvaamassa.
Nyt odotan vasta ensimmäistäni ja pahoin pelkään etten sittenkään tahdo lähteä tähän sokerinkyttäysressaamisrumbaan uudestaan. Olen ollut aaltoilevasti huonovointinen viikolta 25 lähtien, välillä normipäiviä, välillä ihan hirveitä migreeni/oksetus/huimauspäiviä. Sen lisäksi insuliinintarve pompannu suhteellisen rajusti, enkä suunnilleen uskalla syödä mitään kun pelottaa että sokeri on korkealla ja jälleen tarve nostaa. Hobiskin nousi kuukaudessa 5,3 % -> 6,5 %! Yli yhellä prosenttiyksiköllä siis, kun ei niin sanotusti "pysyny mukana" insuliinintarpeen nousussa. Verenpainelääkityskin on, ettei myrkytys tulisi.

Mulla ei ole tämän kummempia "ongelmia" tässä raskaudessa ja silti kauhistuttaa ajatuskin että tämä pitäis toiseen, saati kolmanteen kertaan käydä läpi. En tiiä, miten te, joilla on ollu oikeitakin ongelmia rskaudessa, olette niistä selvinny (hattua nostan!).
Voihan tietysti olla, että nyt juuri tässä huonovointisessa tilassa ajattelen näin, etten kykene tähän enää uudestaan, mutta sitten kuitenkin muutaman vuoden sisällä se vauvakuume iskee - eikä lähde muuten kuin vauvansaannilla. Nyt koen kuitenkin olevani siunattu, että saan edes tämän yhden ihanan <3.

Ja mitä ehkäisyyn tulee, niin meillä on toiminu hyvin pillerit ja kondomi, enkä ole kokenu kumpaakaan mitenkään tympiänä. Siinä vaiheessa, kun lopullisen päätöksen aika on, ettei enempää lapsia tule niin mieheni menee sterilisaatioon.

Hui, miten pitkä teksti tuli! Oonkohan vissiin tätäkin asiaa hautonu ja nyt sitte purkautu kaikki kerralla..? :D
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: RiMa - Huhtikuu 25, 2013, 13:48:15 ip
Täälläkin aihe on ajankohtainen ja mietinnässä. Itse en halua miestä pakottaa sterilisaatioon ja hän ei ole oikein ajatuksesta innostunut. Ehkäisyasiat tuolla saataisiin kuntoon, kuten myös siten että minä kävisin toimenpiteessä. Jäljelle jää vielä kuitenkin minun erittäin kivuliaat ja runsaat menkat. Ne ovat pysyneet kurissa sekä yhdistelmä- että minipillereillä. Nyt käytössä yhdistelmäpillerit.

Mutta nyt sokerit heittelee ja en oikein tiedä syytä. Onko pillerit, tämänhetkinen elämänrytmi yleensäkin vai mikä syynä? Aika säännöllistä elämää vietän, joten alan kallistua noihin yhdistelmäpillereihin. Ja sitten täytyykin miettiä, että mitäs sitten... Minipillereitä en halua. Imetyksen kanssa ne toimivat todella hyvin, ei minkäänlaisia vuotoja eikä muuta. Mutta kun imetys loppui, alkoivat välivuodot. Ei kiitos sellaista. Kierukkaa en halua, en vain kestä ajatusta siitä, että kohtuun työnnetään jotakin sisälle.

Tulipas sekavaa tekstiä! Mutta tärkeä aihe tämä on, kiitos siis daddalle aloituksesta :)
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 25, 2013, 15:25:14 ip
Hmm yhdistelmäpillerit ilman muuta sekoittaa sokereita, niissähän on eri hormonit eri kohdassa kuuta!! Eli pitäs pistää eri määriä inskaa pilleriliuskan eri vaiheissa. Taidat siis kuulua progesteroniherkkiin sokereiden osalta.

Tuo renkaan ja sterilisaation yhdistelmä onkin villi ajatus! Että renkaalla sais säännöllisyyden ja sterilisaatio varmistais ehkäisyn...? Hmm! Sie se osaat ajatella luovasti. Sain deelekurilta lähetteen gynepolille onneksi, pitää valmistautua sinne että osaa kunnolla painottaa tuon PCO:n merkitystä sokereiden hallinnassa, kun turkoositar tuolla toisaalla kertoi ettei oltu pikein LKS:n gynepuolella kuunneltu...no mulla on siellä "historiaa" että ehkä saan asiani perille.

Meillä ehkä enemmän lapsivuodepsykoosien kuin deen takia niin, että mie jaksaisin vielä raskauden ja varsinkin synnytyksen mutten kolmatta lasta, ja mies on sitä mieltä että jos vahingossa tulis kolmas niin sekin meille mahtuis. Mut musta tuntuu että elämä ja voimavarat on nyt balanssissa enkä halua keikuttaa venettä...enkä joutua enää tilanteeseen, jossa joutuisin miettimään, onko kolmas tervetullut. 2 lasta kantaneena en usko pystyväni raskaudenkeskeytykseen.
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: zebra1 - Huhtikuu 25, 2013, 15:37:43 ip
Tuo renkaan ja sterilisaation yhdistelmä onkin villi ajatus! Että renkaalla sais säännöllisyyden ja sterilisaatio varmistais ehkäisyn...? Hmm! Sie se osaat ajatella luovasti.

Mieti miten paljon rentouttais elämää! :) Ei tarvitsis valita ennustettavaa insuliinintarvetta tai luotettavaa ehkäisyä, vaan sais molemmat. :) (Tai no, niin loogista kuin tästä nyt voi saada.)
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 25, 2013, 15:41:13 ip
Joo! Nyt kun sais gynen ajattelemaan yhtä luovasti...

Ei muuten renkaalla ookkaan nyt yhtä ennakoitavaa kuin ennen, tuntuu et oon herkempi estroille kuin ennen. Ero taukoon on 30% ja bolustakin pitäs laittaa enemmän. Lisäksi etoo ja kehtuuttaa. Ei ollut tällaista ennen...oli pakko tehdä raskaustestikin vielä kun oireet oli samankaltaiset.
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: RiMa - Huhtikuu 25, 2013, 21:20:58 ip
Dadda; ennen tätä kuopusta en huomannut yhdistelmäpillereiden kanssa ongelmia sokereissa. Taukoviikolla sai tiputella inska-annoksia aika reilusti ja pilleriviikoilla määrät pysyivät aika tasaisina suhteessa hiilareihin. Ehkä oma hormonitoiminta on muuttunut, ehkä elimistössä tapahtuu jotain, ehkä se on hiipivä keski-ikä... APUA!!!! :o
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 25, 2013, 21:43:04 ip
Jännää! Voiko progesteronille myös herkistyä..?

Mustakin tuntuu, että rengas ei vaikutakaan sokereihin samoin kuin ennen. Lisäinskantarve on ainakin 30%, ennen 20%, ja silti on aterianjälkeisiä korkeita ainakin, ja hitaasti tulevat alas. Ennen mulla ei ollut sanottavaa eroa bolusten määrässä taukoviikolla ja ehkäisyviikoilla. Samoin on etova ja kamala olo koko ajan. Onko muilla ollut tällaista? Luulisi että keski-ikä vähentää omaa estrogeenia, ja renkaan lisä tasaisi oloa... :o
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: RiMa - Huhtikuu 28, 2013, 20:42:46 ip
En tiedä onko se tämä keski-ikä vai mikä, mutta ei mulla ollut esikoisen jälkeen mitään "ovislimoja". Tai sitten en vaan huomannut niitä... Kun tätä kakkosta alettiin yrittää ja jätin yhdistelmäpillerit pois, niin tulivat myös nuo limat kuvioihin ovulaation aikaan. Imetyksen ja minipillereiden aikana olivat poissa, palasivat kun siirryin yhdistelmäpillereihin. Kai oma kierto jotenkin taustalla toimii, välillä arveluttaa koko pillereiden toimivuus. Eli mulle sellainen ehkäisy, että kuukautiset ja ovulaatiot jää pois ja elämä on tasaista ja sokerit sen myötä :) Auttaiskohan kohdunpoisto ja saako sellaisen jos vain haluaa...
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 28, 2013, 22:14:22 ip
Mulla tosiaan tuntuu ettei tää ole niin suoraviivainen tää renkaan vaikutus kuin oli ennen...että joo mullekin sellainen ehkäisy missä jää pois kaikki kiertovaihtelut!!

Hurjaa josmsulla on limat ja kaikki ehkäisystä huolimatta!
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: SaidAnnikki - Huhtikuu 29, 2013, 12:10:44 ip
En tiedä onko se tämä keski-ikä vai mikä, mutta ei mulla ollut esikoisen jälkeen mitään "ovislimoja". Tai sitten en vaan huomannut niitä... Kun tätä kakkosta alettiin yrittää ja jätin yhdistelmäpillerit pois, niin tulivat myös nuo limat kuvioihin ovulaation aikaan. Imetyksen ja minipillereiden aikana olivat poissa, palasivat kun siirryin yhdistelmäpillereihin. Kai oma kierto jotenkin taustalla toimii, välillä arveluttaa koko pillereiden toimivuus. Eli mulle sellainen ehkäisy, että kuukautiset ja ovulaatiot jää pois ja elämä on tasaista ja sokerit sen myötä :) Auttaiskohan kohdunpoisto ja saako sellaisen jos vain haluaa...

Pitäs poistaa munasarjat, ei pelkkä kohdunpoisto auta tuohon. Tuskin tehdään.
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: Hiiri - Huhtikuu 30, 2013, 10:20:53 ap
Hei mikä on nämä "klipsit"? Munanjohtimet solmuun? Voisin jopa harkita... Hormonaalinen ehkäisy ei mulle sovi enää.
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: applefigure - Huhtikuu 30, 2013, 11:21:15 ap
Minä halusin kolme lasta ja piste. Kolme lasta sain, ja sitten ollaan oltu välillä kumiukkoin kanssa ja välillä ihan siveästi vaan ilman semmosia touhuja... nyt on minipillerit, mitkä tuntuvat sopivan mulle hyvin. Tällä iällä en enää lapsia halua, ja tosiaan tuon kolmannen jälkeen päätös oli enemmän tai vähemmän selvä, että tää oli tässä.  :)
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 30, 2013, 16:23:50 ip
Johtimiin joo laitetaan klipsit. Toimenpide on kai myös peruttavissa..?
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: Neelia - Huhtikuu 30, 2013, 22:53:55 ip
Toukokuun Kaksplussasta suoraan kopioitua...

Mikä neuvoksi, jos kaipaa pysyvää ehkäisyä, mutta hormonaalinen ehkäisy ei sovi? Essure-menetelmä voi olla yksi ratkaisu. Siinä munanjohtimiin asetetaan pienet mikroimplantit. Kolmen kuukauden sisällä kehon luonnolliset mekanismit muodostavat implanttien ympärille sidekudosta, joka tukkii munanjohtimet ja estää hedelmöittymisen. Toimenpide ei vaadi leikkausta eikä nukutusta ja se on pysyvä. Suomessa menetelmä on ollut käytössä vuodesta 2002. Vain osa lääkäreistä hallitsee menetelmän.

Lisätietoja www.essure.fi
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: dadda - Toukokuu 05, 2013, 18:06:55 ip
Tuo ei taida olla sinänsä erilainen verrattuna muuhun sterilisaatioon, että oma kierto jää taustalle?
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: puunukke - Toukokuu 06, 2013, 21:55:58 ip
Mulle laitettiin hormonikierukka nyt sitte 13 vuoden ehkäisyttömyyden jälkeen. Lapsiluku on nyt ainakin toistaiseksi tässä neljässä hyvä. Ja voi olla että tähn jääkin. Iltatähdestä haaveilen tällä hetkellä mut voi olla että 5 vuoden päästä a)terveys ei anna myöden ja b)ei ees kiinnosta lähteä enää vauvarumbaan :)
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: dadda - Toukokuu 06, 2013, 21:57:49 ip
Kerro sitten miten pelittää!
Otsikko: kapselit?
Kirjoitti: paukku91 - Kesäkuu 17, 2013, 14:12:22 ip
kenelläkään kokemusta e-kapseleista? itse olen harkinnut sitä jo pidemmän aikaa ystäväni suosittelemana.. mutta tehdäänpäs nää penskat meillekin nyt kuitenkin ensteks..
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: puunukke - Syyskuu 06, 2013, 13:46:27 ip
Hyvin on menny hormonikierukan kans. Kolme kk tiputteli verta aina välillä. Sen jälkeen ei oel verta näkyny lainkaan. Ite kyllä tykkään!
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: dadda - Syyskuu 06, 2013, 14:23:36 ip
Puunukke, miten näkyy sokereissa? Onko tasainen?

Ite oottelen edelleen kutsua gynepolille, sain lähetteen jo huhti-toukokuussako..

Paukku, sun kysymys taisi hautautua kesälaitumille..itellä ei oo ollut mutta täällä on kerrottu, että kapselin loppuvaiheessa hormonin hiipuessa oma kierto alkaa käynnistyä taustalla, vaikkei raskausvaaraa tai kuukautisia olekaan, mutta jos luomukierto vaikuttaa sokereihin niin sitten on hankla pysyä tuosta kärryillä kun ei ole kuukautisia joista päätellä missä vaiheessa kierto on ja paljonko perusinskaa pitäisi pistää.
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: RiMa - Syyskuu 06, 2013, 21:22:02 ip
Kävin gynellä ja hän suositteli hormonikierukkaa. En suostunut, sillä sen laittaminen tuntuu suorastaan järkyttävältä. Ei auttanut vakuuttelut, että 2 lasta alakautta synnyttänyt kestää hetken aikaa pienen nipistyksen synnytyskipuun verrattuna. Oikeasti en siis tiedä miltä kierukan laittaminen tuntuu, kun sellaista ei ole ollut.

Sain sitten reseptin Zoely-nimisiin pillereihin. Niitten hormonit ovat lähempänä naiskehon omia hormoneita ja gynen mielestä ne sopivat paremmin diabeetikolle kuin perinteiset yhdistelmäpillerit. Hain pillerit apteekista, aloitan tod.näk. ensi viikolla. Näillä zoelyillä kuukautiset (tyhjennysvuodot) voivat jäädä tulematta ja se olisi toiveissa. Ja mielenkiintoista nähdä, miten nuo luonnollisemmat hormonit näkyvät sokereissa
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: dadda - Syyskuu 11, 2013, 09:37:43 ap
Kerro sitten ihmeessä! Mulle pillerit on vaan tällä horopäällä liki mahdottomuus...
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: Milena79 - Syyskuu 11, 2013, 14:09:35 ip
Mä meen hakeen lähetettä sterilisaatioon, toivoisin saavani sen Essure-menetelmän... Katotaan miten käy. SIitäkin on niin montaa kuppikuntaa sairaalasta riippuen. Mulla on puolentoista viikon päästä aika. Joka tapauksessa lapset on tässä. Tää kolmas oli jo extraa kun miehellä vakava 50% tn periytyvä sairaus. Terve lapsi toistaiseksi. Ja tästä ollaan tosi kiitollisia. Seuraava lapsi on sitten sijaislapsi tms. Jos tarvetta ilmenee. Kuullaan mitä lääkäri sitten sanoo mun sterilisaatiotoiveeseen.
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: mimmi1 - Syyskuu 20, 2013, 09:04:25 ap
Oi joi, nimittäin lapsukaisten jälkeen otin hormonikierukan, ja kuinkas kivasti sen kanssa meni 4 vuotta. Sokereiden ja muiden suhteen. Mut nyt se sitten oli kulkeutunut vasempaan munajohtimeen, ja piti poistaa leikkauksessa (eilen). Nyt on nuo Zoelyt käytössä ja kierukan otan kunhan mahdollista ;) Ellei tässä rupea lisääntymään ;)

voi voi, elämä on!

Mutta sokereiden kanssa en jaksaisi rumbaa, jos heittelevät pillereillä. Kun ne pitäis saada nyt muutenkin kondikseen.

Lapsiahan mulla on kolme. Kaksi biologista. Että vauhtia ja menoa riittää... ihan vähän väsymykseen saakka välillä. 

No katsotaan miten zoelyt vaikuttaa nää mahdolliset 3kk.
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: sinppu - Syyskuu 20, 2013, 10:17:36 ap
Mulle lääkäri sanoi jälkitarkastuksessa kun ehkäisystä puhuttiin, että e pillereitä ei saa syödä jos on diabeteksesta johtuvia elinmuutoksia kuten minulla lieviä muutoksia silmissä, kuulemma ehdoton ei pillereille. En tajunnut kysyä et miks? Kierukka ei houkuttele, enkä ole alakautta synnyttänyt joten ei laitto edes välttämättä onnistu.. Minkähän ehkäisyn sitä keksis :D
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: Milena79 - Syyskuu 23, 2013, 17:47:40 ip
Sain sterilisaatioon lähetteen eikä lääkäri nikotellut yhtään. Tosi ihana ihminen! Joten nyt odotellaan. Useita kuukausia kuitenkin on jono gynen polille.
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: dadda - Lokakuu 03, 2013, 23:09:05 ip
Ite en oo vieläkään saanut kutsua edes gynepolille!! Jännää Mimmi että sulla kierukka takaa tasaiset sokerit, pillerit ei.

Pillerit nostaa veritulppariskiä, mutta miten ihmeessä se liittyy silmänpohjamuutoksiin..?!
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: RiMa - Lokakuu 22, 2013, 14:06:48 ip
Zoely:ja on nyt mennyt 1,5 levyä. Ja ovat sopineet ihan hyvin. Sokereissa en ole huomannut erityisen poikkeavaa (paitsi töihin paluun myötä). Ja ekan levyn aikana menkat jäi tulematta!!!!! Jee!!! Pientä nipistelyä oli, mutta mitään vuotoa ei tullut. Hyvä puoli on myös se, että taukoviikon aikana syödään lumepillerit, eli siis varsinaista taukoa pillereiden ottamisessa ei tule. Eli ei tarvitse muistella milloin tauko päättyy, kun vaan siis muistaa päivittäin pillerin ottaa. Suosittelen kyllä tällä lyhyellä kokemuksella.
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: dadda - Lokakuu 22, 2013, 22:20:15 ip
Kerro lisää jos uutta tulee! Kyllähän tosin joillain luomukiertokin sokereihin vaikuttaa, hmm.
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: dadda - Marraskuu 19, 2013, 19:10:17 ip
Pääsin vihdoin sinne gynelle. Deepolin mukaan oli lähete juminut heille ja laittoivat uuden, ja aika tuli nopeasti. No gynepoli väitti että olin kesäkuussa jättänyt tulematta paikalle perumatta - no kun ei koko kutsua ole mulle asti tullut!!

No, itse käynti hyvä, tuttu lääkärikin joka todennut molemmat raskaudet. Otti vakavissaan mun ehdottoman tarpeen mahdollisimman varmalle ehkäisylle (mun ja perheen voimavarat ei riitä kolmanteen raskauteen, lapseen eikä psykoosimahdollisuuteen, enkä pystyisi keskeytykseenkään kaksi lasta kannettuani...) sekä hormonien vaikutukset sokereihin. Koitti vähän kysellä että josko syömiset lisääntyis kierron mukana mutta uskoi kun selitin, että hormoniehkäisy nostaa ihan perusinskan tarvetta ja mulla on kirjanpito jonka mukaan en syö hiilareita enempää tai vähempää kierron eri vaiheissa. Vähän piti tehdä valistustyötä :D

Ei pitänyt ollenkaan mahdottomana zebra1:n ehdotusta, että sterilisaation lisäksi olisi joku kierron säännöllistävä hormonihoito, joko tuo rengas jatkuisi tai sitten keltarauhashormoni pillereinä n. 10pv kuussa. Mietin keltarauhashormonia, tuleeko sitten kovin monimutkaiseksi eri basaalit kierron vaiheissa, ja muistanko pillerit ajallaan...renkaassahan ei ole muuta vikaa kuin suht alhainen ehkäisyteho ja se, muistaako sen ottaa ja laittaa ajallaan...

Toinen vaihtoehto sitten hormonikierukka, joka kuulemma monilla demppaa myös sen munasarjojen toiminnan eli hormonikierron. Mutta sitä ei voi tietää etukäteen eikä mitata jälkikäteen, paitsi ehkä sokereista. Ja menkat jää pois monella joten kierron vaiheesta ei olisi varmuutta. Hmm. Toki hormonikierukkaa vois kokeilla ja sitten lopettaa jos ei toimi. Käytiin läpi myös tulevia vaihdevuosia yms...

Nyt saan vertailla ja miettiä ja aloittaa työt rauhassa, ja sitten vaan soitan ja ilmoitan minkä otan ja varaan ajan.

Vähän harmittaa, että koko perhettä koskeva asia on vaan mun harteilla, ja kaikkien ratkaisujen seuraukset myös epämukavine toimenpiteineen tai syötyjen hormonien vaikutuksineen. Onhan se miehelle eri asia kun on kyse koko loppuelämän hedelmöityskyvyn menetyksestä, kun meillä naisilla vain väistämättömän asian aikaistamisesta, mutta silti  >:( . Eikös sen miesten sterilisaation voinut perua...?
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: zebra1 - Marraskuu 20, 2013, 09:51:31 ap
Hyvä, että asia etenee!

Vähän harmittaa, että koko perhettä koskeva asia on vaan mun harteilla, ja kaikkien ratkaisujen seuraukset myös epämukavine toimenpiteineen tai syötyjen hormonien vaikutuksineen. Onhan se miehelle eri asia kun on kyse koko loppuelämän hedelmöityskyvyn menetyksestä, kun meillä naisilla vain väistämättömän asian aikaistamisesta, mutta silti  >:( . Eikös sen miesten sterilisaation voinut perua...?

Tästä syystä mä olin niin onnellinen, että just mies steriloitiin. Olin kuitenkin jo ne raskaudet ja keskenmenot käynyt läpi, samoin rankat sairaalabakteerit. Ja mulle jäi kuitenkin ovulaation mittaaminen diabeteksen hoidon takia vaihdevuosiin asti. Olis varmaan myös ihmetyttänyt, kenen kanssa se aikoo niitä lapsia tehdä, jos olisi optio vielä pitänyt jättää... No meillä tietysti oli hyvin selvää, että mies ei todellakaan halunnut enää lapsia.

P.S. Mihinkään parisuhdetoimintoihin se miehen sterilisaatio ei todellakaan vaikuta, jos se pelottaa. Melkein päinvastoin... Mutta tästä ehkä enemmän ens viikolla livenä. :D
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: dadda - Marraskuu 20, 2013, 11:02:10 ap
Jep sinänsähän PCO:n takia mulla ei se miehen sterilisaatio edes vaikuttaisi mitään paitsi ehkäisyn varmuuteen, tarvitsisin jonkun hormonin kuitenkin kierron eli sokereiden hallitsemiseen. Omiin haluihin hormoniehkäisemättömyys voisi kyllä vaikuttaa positiivisesti. Tiedä sitten mitä hormonikierukka tekee niille. Että mikä olisi paras tapa oman kehon hormonien "hallintaan".
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: Hula1 - Marraskuu 20, 2013, 20:02:51 ip
Hormonikierukka tietääkseni vaikuttaa enemmän paikallisesti ja sen sisältämät hormonimäärät ovat pienempiä kuin pillereiden. Eli voisi kuvitella, että kierukka ei tekisi sivuoireita juurikaan. Ainakin jossain lehtijutussa joku gyne sanoi itse käyttävänsä hormonikierukkaa just siitä syystä, että kuulemma ei sekoita muun kropan toimintaa niin. Itse en ole käyttänyt, enkä vaikutuksista sokereihin osaa sanoa mitään...
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: dadda - Marraskuu 21, 2013, 10:20:55 ap
Joo paikalliseksi esitekin vaikutusta kehui. Että sen keltarauhashormonin vaikutusta sokereihin ei ehkä tarvitsisi pelätä. Ainoastaan oman sekoilevan luomukierron, jos kierukka ei vaimentaisikaan munasarjojen toimintaa.

Kierukkaa voisi jatkaa suoraan myös sitten vaihdevuosihoitona, siinä käytetään keltarauhashormonia limakalvojen suojaksi estrogeenin lisäksi, ja tuo olisi paikallinen ja turvallinen tapa annostella sekin.

Jotenkin kyrsi lukea noista toimenpiteistä ja kaikesta ronkkimisesta. Mua on ronkittu jo aika paljon...
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: dadda - Toukokuu 20, 2016, 16:38:39 ip
Heippa pitkästä aikaa!

koko ehkäisyasia unohtunut ruuhkavuosien alle, ts. e-renkaalla menty. Taas meinasi tuossa olla stressiä ja unohdin ottaa sen pois/laittaa takaisin ajallaan, ja yhdet hyvin niukat kuukaustiset säikytti taas varmistamaan ettei raskaus todellakaan ala. Vihdoin siis sain varattua ajan gynelle, ja tämä uusi oli sitä mieltä, että hormonikierukka ehdottomasti. Ainakin ensin. Tämä oli varmempi siitä, että oma kierto ovulaatioineen katoaisi, ja kuulemma on myös varmempi kuin sterilisaatio!! . Aion kokeilla, ensi keskiviikkona asennus kun nyt oli huono kierron hetki (muistin jostain syystä että hormonikierukkaa ei mulle silloin taannoi suositeltu..)

Täällä on paljon uutta porukkaa, onko uusia kokemuksia ns. "lopullisesta" ehkäisystä kun lapsiluku täynnä?

Alkoi jännittää tuo operaation sattuminen, en muistanut että siitäkin täällä puhuttiin.
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: TheBun - Toukokuu 20, 2016, 22:40:19 ip
Heips.

Itse en vielä tiedä mitä tehdään kun lapsiluku täynnä. Tällä hetkellä toinen lapsi tulossa elokuulla ja toiveissa olisi jos kroppa kestää niin yksi tai kaksi lasta sit näiden lisäks vielä lisää  ::)

Raskauksien välissä oli hormonikierukka ja vaikka poitsu sektiolla syntyi niin ei sattunut laitto. Antoivat ohjeen ottaa vahvaa buranaa 1-2h ennen toimenpidettä. Pois ottaminen sattui hieman kun oli vähän jäänyt toiseen munanjohtimeen kiinni.
Miulla ei sokerit seilannut mitenkään kierukan kanssa. Kuukautiset tuli kylläkin (2pv reilumpaa vuotoa ja sitten tiputtelua loppu 5pv) ja välillä kivuliaanakin, mut ehkäisy puolensa hoiti hyvin ja tarkistuksethan nuo on hyvä muistaa käydä et tarkistaavat aina et on kunnolla paikallaan yms.
Itse silloin päädyin kierukkaan, kun ei noita pillereitä huvittanut enää popsia ja pillereissä teki niin, että tietyn aikaa pystyi käyttämään ja sit rupesi tulemaan ylimääräsiä vuotoja ja piti vaihtaa vahvempaan pillerimerkkiin.

Et enköhän jos ehkäisyä pitemmäksi aikaa tarvitsee niin päädy tuohon hormonikierukkaan uudelleen. Kuparikierukkaa en edes harkinnut, kun se kuulemma lisää vuotoa ja miulla on semmonen niagaran putous koipien välissä ilmankin.  ;D
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: Larla - Toukokuu 20, 2016, 23:55:14 ip
Hei Dadda pitkästä aikaa! :D
Mulla on kuun lopussa aika taas keskusteluun, vaikka oli jo kahden lääkärin puolto sterilisaatioon jos neljäs synnytys olis päätynyt sektioon. Mulla on ongelmana se, että tihkutan minipillereillä koko ajan. Siis oikeasti koko ajan esim. kaksi kuukautta ihan putkeen. Edellinen lääkäri, jonka kanssa keskustelin sanoi, että usein ne jotka pillereillä välivuotaa, tekee niin kierukallakin. Saa nähdä, mitä siellä polilla nyt vielä halutaan ehdottaa, vai saanko toimenpideajan.
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: Annis - Toukokuu 21, 2016, 08:33:03 ap
Meillä myös on lapsiluku täynnä kuin tämä kolma syntyy. Mä pidin hormoonikierukkasta todella paljon, kun se vei menkat kokonaa  pois. Ainoa huonopuoli siinä oli että vuosin aluks 4-6kk vähänväliä. Nyt mietin että voisin ottaa pysyvän ehkäisyn, mutta se ei kuulemma viä kuukautisia eikä kipuja pois, kun taas hormoonikierrukka poisti molemmat. Voiskohan ne toimia yhdessä?
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: RiMa - Toukokuu 21, 2016, 22:00:13 ip
Jatketaas keskustelua, edellisestä kommentista onkin vierähtänyt tovi  :)

Lopetin zoely-pillerit viime kesänä. Syynä jatkuva "yleinen vtutus" ja halut oli olleet pitkään pois. Meni vajaat 2 kuukautta että oma kierto käynnistyi ja koko tuon ajan oli vatsa kipeä. Yhtenä päivänä jopa niin kipeä, että en pystynyt menemään töihin ja päivystyksessä epäiltiin umpparia. Myöhemmin mietin, että kyseessä oli ehkä ovulaatio,  koska kuukautiset tulivat sen jälkeen parin viikon päästä. Luomukierroilla ovulaatiokivut olivat tuntuvat, kuukautiskipuja ei ollut kuten nuorempana.

Kävin loppuvuodesta gynellä ja ajatuksena oli saada pillerit, joita olin käyttänyt ennen lapsia. Tähän gyne ei suostunut,  koska ikä alkoi lähestyä 4-kymppiä. Sterilisaatio, minipillerit tai hormonikierukka tarjottiin vaihtoehdoiksi. Sterilisaatio ei poista vuotoja ja kipuja, minipillerit on aiheuttaneet välivuotoja, joten päädyin siis kierukkaan. Sain ennen laittoa buranan. Kyllähän se nipisti, mutta hengissä selvisin. Lapsivesipunktio tuntui kurjemmalta.

Kierukka on ollut nyt n. puoli vuotta. Ensimmäiset kuukaudet oli tiputtelua, nyt on loppunut. Kuukautiset tulevat huomattavasti niukempina kuin normaalisti. Kuukautiskipuja ei ole. Kierron puolivälissä vatsa on muutaman päivän ajan turvoksissa, kipeä ja pinkeä. En tiedä voiko oma kierto ja ovulaatio aiheuttaa nuo tuntemukset vai mistä on kyse. Alun tiputtelun jälkeen olen ihan tyytyväinen. Mieliala ja halutkin ovat olleet paremmat. Vs-vaikutuksista sen verran, että kuukautisten aikana on matalaa ja tuossa kierron puolivälissä vatsakipujen kanssa herkästi korkeampaa. Ja jos tämä kierukka nyt vaan pysyy oikeassa paikassa, niin vaihtaa ei onneksi koko ajan tarvitse.

Hölmöä varmaan,  mutta melkein jo odotan vaihdevuosia ja sitä, että ei tarvitse miettiä näitä ehkäisyasioita  ;D

Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: dadda - Toukokuu 25, 2016, 12:36:11 ip
Kiitos kommenteista!

Tänään se sitten laitettiin, hormonikierukka Mirena. Oli vanhempi ja kokeneempi lääkäri, joka tosissaan jutteli etukäteen vielä kaikki vaikuttavat asiat läpi sokereista psyykeen. Oli ihmeissään, kun se edellisen kerran erikoistujalääkäri oli mulle selittänyt, että Mirena veisi oman ovulaation pois - joillain näin käy, mutta sitä ei voi mitenkään varmaksi luvata. Ilmankos muistelinkin, että silloin pari vuotta sitten lääkärin kanssa jutellessani se hormonikierukka ei niin ongelmattomalta kuulostanut kuin nyt se nuori lääkäri sai se kuulostamaan. Näinhän taisin tässä ketjussa pari vuotta sitten kirjoittaakin, ettei silloinen lekuri luvannut ovulaation poisjääntiä.

RiMa, ovulaatioltahan tuo sulla kipuineen ja sokerinnousuineen kuulostaa; omalla kohdalla on sitten se ongelma, kun on piiitkä ja epäsäännöllinen kierto, että miten nuo ovulaatiot oikein huomaa, muuten kuin sekoilevista sokereista. Menkkojahan ei sitten voi olla huomaamatta ;) . Munasarjat kyllä näytti ok:lta, ei sitä PCO:n helminauhamaisuutta; metformiini ilmeisesti tepsii siihen edelleen. Että voihan se kierto sitten olla suht säännöllinenkin, vaikka varmaankin pitkä. Johan ne kohta munasolut sieltä loppuukin.. ;D

Tämä lääkäri oli sitä mieltä, ettei mulla olisi renkaan käytön jatkolle muuta esteitä kuin se muistaminen, ei pitänyt estrogeeniä pahana; itsellä on vaan renkaan kanssa epävarma ja "vastuuton" olo, vaikka muuten toimii ok. JA sitäpaitsi haluaisin kokea vielä luomukierron libidovaikutukset ennen vaihdevuosia ;) - hormonaalinen ehkäisy tuntuu mulla demppaavan seksuaalisia ja muitakin tunteita, mistä haluan eroon. Onko tältä saralta kokemuksia mirenalaisilta?

No, ainakin tämä on peruttavissa/poisotettavissa jos ei toimi, ja on keltarauhashormonin osalta vaihdevuosihoito jo valmiina jos alkaa sitä pukkaamaan. Itse toimenpide oli näin kierron alkuvaiheessa täysin kivuton, vain levittimen laitto ja ultraus jostain syystä sattuivat paljonkin, mutta ei siis itse tuikkaus yhtään. Papankin ottivat samalla.
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: TheBun - Toukokuu 25, 2016, 21:42:42 ip
Miulla halut toimi hyvin kierukan kanssa ja tasoitti miun tuittupäisyyttä ennen kuukautisia. Voisin sanoa et hormonaalisesta ehkäisystä paras ollut kierukka. Tosiaan halut samat kuin ilman, mutta tasoitti kivasti tunteiden vuoristorataa.
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: RiMa - Toukokuu 26, 2016, 10:21:15 ap
Kommentoin vielä tätä mielialaa ja haluja. Zoely-pillereiden kanssa halut hiipuivat hiljalleen niin, että ei todellakaan tehnyt yhtään mieli. Samaa tahtia myös yleinen ärtyneisyys ja tyytymättömyys omaan haluttomuuteen lisääntyivät. Ja todellakin olisin halunnut haluta, miehessäni ei ole mitään syytä miksi en olisi halunnut! Halut paranivat pillereiden lopettamisen jälkeen aika pian, muutos tuntui alkuun jopa ihmeelliseltä; voiko elämä olla näin kivaa  ;) Hormonikierukan jälkeen en ole huomannut halujen huonontumista tai tuota ärtyneisyyttä koko ajan. Ja nyt ehkä saattaa olla menossa 1. "kierto", että kuukautisia ei tule kierukan kanssa. Olisi pitänyt alkaa tällä viikolla, mutta ei ole näkynyt. Nyt olen tyytyväinen valintaani, vaikka useamman vuoden tätä kierukkaa vastustin. Ainoa miinus on nuo ovulaatiokivut, jotka ovat todella tuntuvat ja myös sokereiden nousu samaan aikaan.
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: dadda - Toukokuu 26, 2016, 12:51:42 ip
Kuulostaa hyvältä!

OT, Oikeasti, vaikka pillerin keksimisen piti vapauttaa seksuaalisesti, luulen että suuri osan sen globaalista ehkäisytehosta perustuu naisen halujen vähenemiseen..ja näitä aloitetaan jo ihan nuorilla teinitytöillä, jotka ei koskaan pääse tutustumaan omaan libidoonsa täydessä voimassaan! Ja siten vahvistetaanta olettamus, ettei naisilla mitään haluja olekaan..salaliittoteorian paikka ;D
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: RiMa - Toukokuu 29, 2016, 17:39:14 ip
Taitaa nyt oikeasti olla eka kierto, että kuukautisvuotoa ei tule. Yhtenä päivänä oli menkkamaista nipistelyä ja olin varma, että sieltähän ne tulee. Mutta ei ole vielä näkynyt!

Dadda; tuo on kyllä ihan totta, että hormooneita aletaan syöttää aika nuorille. Itse sain pillerit 16-vuotiaana, Syynä olivat hirvittävät menkkakivut. Olin poissa koulusta aina kuukautisten aikaan vähintään yhden päivän ja oksensin. Pillerit auttoivat ja olivat muutenkin sopivat. Tässä seurailen oman tytön kasvua ja toivon, että hän aikanaan säästyisi noin rajuilta vaivoilta. Ilman noita kovia kipuja en olisi muuten tarvinnut pillereitä noin nuorena.
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: RiMa - Toukokuu 31, 2016, 14:32:37 ip
^^
Korjataas tuota edellistä sen verran, että kun lukee kalenteria oikein, niin kyllä ne kuukautiset tulivat nyt ihan normisti. Tosin vuoto on sen verran pientä, että en tiedä voiko näitä "oikeasti laskea"  ???
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: dadda - Toukokuu 31, 2016, 22:59:24 ip
Niukkenemaan päin?

Jep varmaan ovat monesti perustellut, jos on noinkin kovat kivut.

Mulla tasaista, inskantarve pysynyt tasaisen samana kuin ehköisyn taukoviikolla, eli se 85% "normaalista" eli ehkäisyn aikaisesta. Kierukka siis ei vaikuta tai nosta, huh. Ainoa villipallo on se mahdollinen ovulastio. Luin vanjija ketjuja ja vasta muistin, että mulla ovuloi vain vasen munasarja kunnolla, ja kun kierto oli,välillä jopa 60pv niin ehkä se on sitten harvinainen haitta sokereille..ihannhyvä olo, ei sivuoireits ainakaan vielä.
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: RiMa - Elokuu 03, 2016, 18:56:14 ip
Kierukka-päivitystä; en tiedä mikä on, mutta koko heinäkuu on ollut yhtä tiputtelua/vuotoa. Kierto on lyhentynyt alle 20 päivään ja nihkeää vuotoa on ollut muutamia taukopäiviä lukuunottamatta jatkuvasti. Kai se on aika yleistä, että iän lisääntyessä kuukautiskierto lyhenee ja muuttuu, mutta kyllä nyt mietityttää tuo kierukka. Se on ollut kohta 9 kk ja mietin josko kävisin sen poistattamassa ja pyytäisin lähetteen sterilisaatioon. Ehkä kuitenkin selkeä kierto ja selkeät kuukautiset ovat kivemmat kuin jatkuva tiputtelu  ???
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: omelia - Syyskuu 15, 2016, 22:57:07 ip
Moikka päädyin lukemaan tätä ketjua on nyt on pakko kommentoida :) 
Mulla siis oli ihan aluksi ehkäisykapseli joka siis aiheutti välillä tiputtelua ja vuoto saattoi kestää kaksi viikkoa kerrallaan ja se vei myös halut. Sen jälkeen hetken minipillerit ja sama homma, sen jälkeen pelkkä kondominehkäisy ja no sen tulos nukkuu tällä hetkellä pinnasängyssä :D muutama kk synnytyksestä päädyin taloudellisen tilanteen takia kokeilemaan kuparikeirrukkaa,meillä saa ehkäisyneuvolasta ensimmäisen ilmaiseksi ja se on ollut tähän menessä ihan huippu,mulla vuoto lisääntyi ensimmäiset muutamat kk aika paljon mutta nyt tasoittunut ja siihen täällä ainakin kaikille kirjoitetaan valmiiksi joku vuotoa vähentävä lääke jos sellaista haluaa ottaa ei ole vaikuttanut sokerreihin ei välivuotoja ei kovia kk kipuja ja mikä parasta ei vaikuta millään tavalla haluihin mielialaan tai muuhunkaan. Jos mahdollisuus kannattaa toki kokeilla eikä maksa muutenkaan kun n 50€ voin toki olla vain poikkeus tapaus ! Ja vaikuttaa kanssa sen viisi vuotta :)
Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: dadda - Tammikuu 04, 2017, 17:39:46 ip
Moi, kokemuksia päivitän.. sokerit menee kierron mukaan, inskantarvw vaihtelee välillä 85%-110% kierron mukana, 2 loivaa huippua on Ou laatikon aikoihin ja ennen kuukautisia, menkkojen alettua romahdus. Positiivista on, että olen ovuloinut säännöllisesti ja kierto on ollut sen oppikirjan 28pv, mitä ei lapsia yrittäessä koskaan ollut vaikka oli vaikka mitä hoitojakin..ja alun jälkeen menkat palasivat, mikä on helpottanut seurantaa. Libido on ollut aktiivisempi ja kierron mukaan vaihteleva.

Negatiivista on, että koska tällä hormonikierukalla munasolun hedelmöitys
ei esty, ainoastaan kiinnittyminen, on seurauksena usein ihan samanlainen n. 5 päivän korkean inskan tarve, jos munasolu sattuu tapaamaan siittiön, kuin tuli raskaaksi tullessakin. Niitähän tuolla kuumeilupalstalla muinoin jännättiin, pysyykö sokerit korkealla eli tarraako alkio kiinni vai ei..joten ihan oma aivopieru kun en tätä tämän ehkäisymuodon seurausta tajunnut. Eli pitäisi välttää seksiä silloin kuin eniten tekisi mieli, mikä tavallaan vie ehkäisyn idean, eikö? 😂

Ehkäpä pyydän seuraavalla lääkärikäynnillä sen sterilisaation? Vai onko siinä sama ongelma..ainakin saisi menkat takaisin..??

Mirenahan se hormonikierukka on, joo.

Otsikko: Vs: Lapsiluku, diabetes ja ehkäisy
Kirjoitti: Larla - Tammikuu 11, 2017, 22:35:41 ip
Munasolu ja siittiö eivät mielestäni kohtaa sterilisaation jälkeen. Munajohtimet tukitaan sillä metallihärdellillä. Kuukautiset normaalisti, koska limakalvo paksunee eikä normaaleihin hormoneihin kosketa. Mulla on itsestä kiinni se sterilisaatio. Toimenpiteet tehdään torstaisin ja siinä pitäisi tietää oma kiertonsa ja ajoittaa toimenpide ennen kierron 14:ttä päivää. Pikkusen vaikene mennä sanomaan, kun esim. lokakuun vuosin joka päivä sitten oli 18 päivää taukoa sitten pari viikkoa vuotoa ehkä viikko taukoa jne. Mun pitäis siis jättää pillerit pois kuukaudeksi tai kahdeksi niin kierto normalisoituisi tai siis muodostuisi ja voisin varata päivän jos se sitten sattuu sopimaan sairaalan aikoihin. Tässä on ollut ihan vähän kaikenlaista niin asia roikkuu.