Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Diabetes ja ravinto => Aiheen aloitti: kivitatti - Huhtikuu 17, 2013, 20:01:50 ip

Otsikko: Kasvislisuke
Kirjoitti: kivitatti - Huhtikuu 17, 2013, 20:01:50 ip
Mitä lämmintä kasvislisuketta voisi syödä lihan/kanan/kalan kanssa?
Liian usein keitän vain porkkanoita. Se käy tylsäksi pidemmän päälle. Välttelen perunaa, bataattia, maissia ja muita rhh-lisukkeita.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Tea - Huhtikuu 17, 2013, 20:13:13 ip
No, tiedä tuosta rhh-puolesta, itse tykkään syödä hyvää ruokaa. Oheinen lisuke voisi toimia sinullekin:

- ohuiksi n. 5 cm mittaisiksi tikuiksi leikattua porkkanaa
- ohuiksi n. 5 cm mittaisiksi tikuiksi leikattua varsiselleriä
- ja samanmoisia punaisesta paprikasta

Paista tikut paistinpannulla öljyn & soijakastikkeen (& hunajatilkan) seoksessa pehmeiksi, lisää valkopippuria, halutessasi rosmariinia, timjamia tai muuta yrttiä.

Nauti :)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Huhtikuu 17, 2013, 20:34:46 ip
Paistele pannulla öljytilkassa kesäkurpitsaviipaleita (ja ohuita valkosipuliviipaleita jos tykkäät.) Kun kesäkurpitsat ovat vähän pehmentyneet, lisää joukkoon paljon tomaattiviipaleita, suolaa, mustapippuria ja halutessasi fetajuustomuruja. Kääntele hellästi niin että kaikki aineet ovat lämpöisiä. Syö ja nauti.  :)

Tää on niin mun herkkua ilman fetaakin kun tulee kesä ja kotimaiset herkut!  :) Prismassa oli jo unkarilaista varhaiskaaliakin, slurps!
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: mmol/L 5.0 - Huhtikuu 17, 2013, 20:45:59 ip
Meillä käytetään haudutettua kukkakaalia ja parsakaalia.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 17, 2013, 21:16:20 ip
Porkkanat kiehutetaan voi- tai öljytilkassa. Sormisuolaa, ehkä hunajaa ja sitruunamehua, lopuksi valittu tuoreyrtti: esim. persilja tai kirveli. Valkosipli käy myös.

Arkisin saatan heittää jonkun pakastevihannesjutun pannulle, esin. kruunuvihannelset, ja sitten Arlan fetapalat öljyssä joukkoon. Muuta ei tarvita.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: äskoo - Huhtikuu 17, 2013, 23:45:36 ip
Suikaloitu varhaiskaali tuoreiden yrttien tai vaikkapa chilikastikkeen kanssa wokattuna on yksi mun lemppareista. Samoin kukkakaali pieninä paloina. Pakasteista menevät mm. pulleat herneenpalot, pavut, meksikolaiset pannukasvikset ym. Papuja saa nykyään monenlaisina pahvitölkeissä säilykkeinä maustettuina tai ilman.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Cane - Huhtikuu 18, 2013, 00:41:49 ap
Syön yleensä noita lisukkeita ilman lihaa/kalaa/kanaa, kasvissyöjä kun olen :)

Moussaka, ratatouille, kukkakaaligratiini... Tässä yks viimeaikaisimmista suosikeistani, ilman viiniä ja chiliä, korppujauhojen tilalla olen käyttänyt myös hapankorppurouhetta. http://keittokirja.kasvikset.fi/WebRoot/1035464/X_Reseptisivu.aspx?id=1079377

Lisäksi munakoisorullat, joissa itketetty ja paahdettu taikka paistettu munakoisoviipale päällystetään sivelemällä pestolla, pähkinämuruilla sekä vuohenjuustolla ja/tai parmesaanilla, rullalle ja 15-20 min uunissa, 175 'C.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: ellinoora - Huhtikuu 18, 2013, 09:30:00 ap
Itse tykkään välimerellisestä meiningistä, niin tarjoan tähän tietysti vaihtoehtona ratatouillea, esim täältä: http://www.hellapoliisi.fi/kasvis/kasvisruoat/2908-ratatouille

Kaupasta saa pakasteesta ratatouillen tyyppistä sekoitusta (en kyllä muista, oliko nimeltään juuri ratatouille), joka mun mielestä toimii hyvin ja auttaa, jos ei ole aikaa kokkailla.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: kivitatti - Huhtikuu 18, 2013, 10:30:24 ap
Nirsouteni rajoittaa osan ehdotuksista pois(munakoiso, varsiselleri), mutta jospa näistä ohjeista olisi iloa muille lukijoille. :)
Tänään aion kokeilla töistä päästyäni Toukkiksen kesäkurpitsa-tomaatti-hässäkkää. :)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: d1-nainen - Huhtikuu 18, 2013, 11:15:58 ap
Ja jos haluaa pääst halvalla, niin pakastevihannespussukka 39 cnt tai keittojuurespussukka 30 cnt ja siitä vaan hautumaan.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Jape - Huhtikuu 18, 2013, 14:13:23 ip
Voi kun niin tekis mieli kertoa tässä oma kasvislisuke, mutta taidan jättää väliin..... ;D
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: BlueDeath - Huhtikuu 18, 2013, 14:19:44 ip
Voi kun niin tekis mieli kertoa tässä oma kasvislisuke, mutta taidan jättää väliin..... ;D
Kiitos. ;D ;D ;D
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Huhtikuu 18, 2013, 15:05:17 ip

Tänään aion kokeilla töistä päästyäni Toukkiksen kesäkurpitsa-tomaatti-hässäkkää. :)

Kerro sitten tykkäsitkö.  ;)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Huhtikuu 18, 2013, 15:05:50 ip
Voi kun niin tekis mieli kertoa tässä oma kasvislisuke, mutta taidan jättää väliin..... ;D

Ai hookoon blöö?  ;D
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: d1-nainen - Huhtikuu 18, 2013, 15:22:13 ip
Japen kasvislisukkeet kyllä tiedetään  ;D
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: RAR - Huhtikuu 18, 2013, 15:30:09 ip
Ja jos haluaa pääst halvalla, niin pakastevihannespussukka 39 cnt tai keittojuurespussukka 30 cnt ja siitä vaan hautumaan.
Tässä tapauksessa väittäisin - anteeksi vain - että halvalla ei saa hyvää.  ::)
Noista kumpikin maistuu aika kammottavalta. En tee niistä edes keittoa.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 18, 2013, 15:37:47 ip
Yks kiva on vetää kuorimaveitsellä porkkanasta ja kesäkurpitsasta uikaleita ja kypsentää oliiviöljyssä, pastan tilalle. Valkosipulia ja pippuria ja suolaaa...
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: d1-nainen - Huhtikuu 18, 2013, 15:39:00 ip
Ja jos haluaa pääst halvalla, niin pakastevihannespussukka 39 cnt tai keittojuurespussukka 30 cnt ja siitä vaan hautumaan.
Tässä tapauksessa väittäisin - anteeksi vain - että halvalla ei saa hyvää.  ::)
Noista kumpikin maistuu aika kammottavalta. En tee niistä edes keittoa.

Musta noin taas on molemmat tosi hyviä ;). Mutta mulla on halpa maku, kaurapuuro ja 30 sentin vihannekset riittää. (että tästä sais joku halvan vaimon  ;D)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: kivitatti - Huhtikuu 18, 2013, 16:10:37 ip
Ja jos haluaa pääst halvalla, niin pakastevihannespussukka 39 cnt tai keittojuurespussukka 30 cnt ja siitä vaan hautumaan.
Tässä tapauksessa väittäisin - anteeksi vain - että halvalla ei saa hyvää.  ::)
Noista kumpikin maistuu aika kammottavalta. En tee niistä edes keittoa.
Just olin sanomassa ihan samaa, että syömättä jäis..
Nyt ostin 250g herkkusieniä, kaksi isoa tomaattia ja pienen kesäkurpitsan. Ne maksoi yhteensä 1,50€. Että ei nekään nyt kovin kalliita ollut. Ajattelin siis muunnella Toukkiksen ohjetta lisäämällä siihen tuoreita herkkusieniä. :)
Kanat on uunissa, menenkin tästä paistamaan kasviksia. :)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Jape - Huhtikuu 18, 2013, 16:47:48 ip
Voi kun niin tekis mieli kertoa tässä oma kasvislisuke, mutta taidan jättää väliin..... ;D

Ai hookoon blöö?  ;D

No toki blöökin, mutta minä voisin ihan kuoria ison porkkanan ja natustaa sitä. Se on ihan jees. Onhan se myönnytys sekin, eikö ?  ;D
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 18, 2013, 16:56:23 ip
OOO Jape!!
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Jape - Huhtikuu 18, 2013, 17:03:24 ip
OOO Jape!!

Baby steps, eikös se niin ole ? ;) Varmaan vihanneksia suorastaan tyrkytytetään kunhan kesäkuun alussa menen elämäni ensimmäiselle kuntoutusjaksolle....
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 18, 2013, 17:22:21 ip
Joo taikka babyporkkanoita!!
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: d1-nainen - Huhtikuu 18, 2013, 17:58:53 ip
Mä en tajua, miten kukaan ei tykkää kuution muotoisista pakastevihanneksista  ::) jos kuitenkin eri muotoisiksi leikatuista tykätään, siis kruunuvihanneksista tai babyporkkanoista. Onko se makuero niin suuri, jos muoto on eri?
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Huhtikuu 18, 2013, 18:02:53 ip
Kyllä mulle kelpaa ne kuutiotkin. Keittojuurekset on käytössä sillon kun ei ite jaksa kuoria ja pilkkoa. Ja kaikki muutkin pakastejutut menee paitsi ei kukkakaali. Mun mielestä sen maku kärsii pakkasessa.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: vivianv - Huhtikuu 18, 2013, 18:23:11 ip
Heh, mulle ei kelpaa edes itse tuoreesta porkkanasta laitetut kuutionmuotoiset porkkanapalat. Tämä juuri peräisin sairaalan sapuskoista, kun noi kuutioporkkanapalat olivat niin kipeitä niellä kokonaisena. Vain kuutiolanttu oli pahempi, koska se oli hieman isompi. Itse toisin ja tuoreista muotoiltuina käytän nykyään molempia. Aloitin juurekset keitossa turvallisesti pannussa freesatulla juuresraasteella :)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Jape - Huhtikuu 18, 2013, 18:32:13 ip
Joo taikka babyporkkanoita!!

Taitaa muuten babyporkkanoille tulla ihan kiva kilohinta tavallisiin verrattuna.....
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: kivitatti - Huhtikuu 18, 2013, 18:35:19 ip
Jape ajattele mikä homma niitä on kasvattaa, kun ne on ehkä viidesosan kokoisia normiporkkanaan verrattuna. Pellollisesta tulee viidesosa satoa verrattuna normiporkkanaan. :o

Toukkis, oli muuten aivan mahtavaa tuo kesäkurpitsa-tomaatti-herkkusieni-feta-paistos! Se ei ois oikeastaan tarvinnut mitään lihaa kaveriksi. Meinas kanat unohtua sen rinnalla! :)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Huhtikuu 18, 2013, 19:02:13 ip
Tatti, kiva!  :)

Mä syön usein kesällä tuota ihan lounaaksi, siis pelkästään. Ei tarvita muuta kuin ehkä yks hapankorppu kaveriksi.  ;)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: ellinoora - Huhtikuu 18, 2013, 21:12:16 ip
Mä en tajua, miten kukaan ei tykkää kuution muotoisista pakastevihanneksista  ::) jos kuitenkin eri muotoisiksi leikatuista tykätään, siis kruunuvihanneksista tai babyporkkanoista. Onko se makuero niin suuri, jos muoto on eri?

En niin muodosta tiedä mutta pakastejuureksissa on lähes aina lanttua tai purjoa tai selleriä tai useampaa näistä. Yöks. Siitä on muuten jäänyt ruokatrauma... Tykkään raa'asta lantusta ja uunissa paahdetusta lantusta mutta keitettynä se ei mene. Inhottavaa lötköä kuten purjokin. Purjo on hyvää, kunhan se on tuoretta. Käytin aina Pirkka-keittovihanneksia, joissa ei ole yhtään sellaista ainesosaa, jota en söisi, mutta viimeksi en nähnyt niitä sittarissa... toivottavasti ei ole loppunut niiden tuotanto.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Tea - Huhtikuu 18, 2013, 21:39:31 ip
Nirsouteni rajoittaa osan ehdotuksista pois(munakoiso, varsiselleri), mutta jospa näistä ohjeista olisi iloa muille lukijoille. :)
Tänään aion kokeilla töistä päästyäni Toukkiksen kesäkurpitsa-tomaatti-hässäkkää. :)

No, jätä se varsiselleri pois & laita vaikka kesäkurpitsatikkuja tilalle? Ei kaiken tartte olla niin tarkkaa ;)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: jester - Huhtikuu 19, 2013, 04:25:25 ap
     pikku porkkanoista  syotaan  myos varret.         ne on hieman eri  rotua  kuin tavalliset
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Tomaatti - Huhtikuu 19, 2013, 04:44:04 ap
(että tästä sais joku halvan vaimon  ;D)

En mä ehkä "halpaa vaimoa" halua mutta lompakkoystävälliset naiset, ottakeehe yhteyttä  ;D
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: mmol/L 5.0 - Huhtikuu 19, 2013, 13:48:16 ip
Minä kyllä syön ihan kunnon kokoisista porkkanoista raastettua porkkanaa. Käytän kasvisruokien ja broileriruokien lisukkeena.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: äskoo - Huhtikuu 19, 2013, 22:47:12 ip
Yks kiva on vetää kuorimaveitsellä porkkanasta ja kesäkurpitsasta suikaleita ja kypsentää oliiviöljyssä...

Minä söin eilen helsinkiläisessä ravintolassa lohisalaatinsalaatin, jossa oli mm. just perunankuorimaveitsellä porkkanasta ja kesäkurpitsasta tehtyä nauha"pastaa", jota oli käytetty öljyssä pannulla ja maustettu hyvin. Kyllä oli hyvää!  Jossakin mikroaaltouunin keittokirjassa oli sama versio mikrossa tehtynä. Pineeen tilkkaan vettä ja mausteet päälle,ei ihan pannussatehdyn veroista, mutta nopeasti ja ihan hyvää
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: emonen - Huhtikuu 19, 2013, 22:52:11 ip
Meidän perheen herkkua on ollut jo aika pitkään ns kasvisvokki: (sitä minä syön vaikka lounaaksi sellaisenaan)
-reilusti kaalia
-kesäkurpitsaa
-herkkusieniä
-fenkolia
-sipulia/punasipulia
-valkosipulia kokonaisina kynsinä (isolle joukolle kuorineen - irtoavat paistaessa)
-chiliä jos haluaa
-pinjansiemeniä

Sopii myös:
-paprika
-porkkanaraaste (karkea!)
-yrtit!

Soveltaminen maun mukaan sallittua ja toivottavaa  ;)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: kriisikko - Huhtikuu 19, 2013, 23:06:26 ip


Sairaslomailijana päätin kokeilla juuresmuusia ja aikaa kun on, laskin ja punnitsin:

porkkanoita     300 g         hh 18
lanttua           200 g             11
palsternakkaa    50 g              6
bataattia        150 g             25
perunaa          200 g             31
____________________________________
                    900 g             91

Mausteeksi laitoin vain suolaa.

Tuli niin rumaa ja vetistä muusia, että lisäsin kolme munaa ja paistoin pihveiksi voi-öljyseoksessa.

Sadassa grammassa muusia olisi ollut 10g hh, jos olisin syönyt siltään ja pihvit täytyy vielä punnita. ;D
Ei minusta mitenkään hiilarituhtia ruokaa, vaikka ovatkin hyviä nuo pihvit.

Ylijääneet juurekset keittoliemineen siirtyivät lihakeiton osaksi.

Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: RAR - Huhtikuu 21, 2013, 16:10:56 ip
Yks kiva on vetää kuorimaveitsellä porkkanasta ja kesäkurpitsasta suikaleita ja kypsentää oliiviöljyssä...

Minä söin eilen helsinkiläisessä ravintolassa lohisalaatinsalaatin, jossa oli mm. just perunankuorimaveitsellä porkkanasta ja kesäkurpitsasta tehtyä nauha"pastaa", jota oli käytetty öljyssä pannulla ja maustettu hyvin. Kyllä oli hyvää!  Jossakin mikroaaltouunin keittokirjassa oli sama versio mikrossa tehtynä. Pineeen tilkkaan vettä ja mausteet päälle,ei ihan pannussatehdyn veroista, mutta nopeasti ja ihan hyvää
Mitenköhän tuo siis tehdään? Öljyä kuumennetaan pannulla ja sinne nuo suikaleet? Mitenkähän maustaisi?
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 21, 2013, 18:49:31 ip
Just noin. Niistä irtoaa itestään vähän nestettä niin siinä ja öljyssä kypsentää. Yrttiä, pippuria ja sormisuolaa hippu?
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Huhtikuu 21, 2013, 20:03:40 ip
Just noin. Niistä irtoaa itestään vähän nestettä niin siinä ja öljyssä kypsentää. Yrttiä, pippuria ja sormisuolaa hippu?

Itse laittaisin tuoretta rosmariinia koska olen rosmariinihullu.  ;D Rakuuna on myös oiva mauste porkkanalle.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 21, 2013, 20:59:54 ip
Öljyyn voi myös musertaa valkosipulinkynnen kokonaisena keittiöveitsen lappeella. Siis kynsi veitsen lappeen alle ja nyrkkiä lappeelle. Kynsi pysyy kokonaisena, antaa makua öljyyn mutta sitä itseään ei syödä. Öljyssä voisi muhittaa myös kapriksia tai pirkan minioliiveja...
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: RiMa - Huhtikuu 21, 2013, 21:12:46 ip
Meidän perheen herkku on uunikasvikset/juurekset. En ole lukenut koko ketjua, voi olla että vastaava ohje jo löytyy.

-porkkanaa
-kesäkurpitsaa
-paprikaa
-sipulia
-perunaa (voi jättää pois)

Kaikki pilkotaan sopiviksi suupaloiksi ja laitetaan palat kulhoon. Perään ripaus suolaa ja mustapippuria, loraus oliiviöljyä ja balsamicoa. Sekoitus ja kasvikset leivinpaperille uunipellin päälle ja uuni 200 astetta, 20-30 min. Kannattaa kääntää puolivälissä.

 
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Tomaatti - Huhtikuu 22, 2013, 08:01:58 ap
^Olen laittanut tuolla periaatteella muutaman kerran pelkkää porkkanaa ja sipulia. Aivan loistavaa ja vaatii ennen uuniin laittoa vain 2min työtä. Sopii tällaiselle laisk... ...vähemmän akt... ...kiireiselle  ;D
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Huhtikuu 22, 2013, 10:55:19 ap
Hyvä ja nopea kasvislisuke...? Hmm...? TOMAATTI!  ;D ;D ;D ;)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Tomaatti - Huhtikuu 22, 2013, 11:24:57 ap
Hyvä ja nopea kasvislisuke...? Hmm...? TOMAATTI!  ;D ;D ;D ;)

Eating tomato is murder-paidat jakoon  ;D
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: mmol/L 5.0 - Huhtikuu 22, 2013, 13:15:24 ip
Öljyyn voi myös musertaa valkosipulinkynnen kokonaisena keittiöveitsen lappeella. Siis kynsi veitsen lappeen alle ja nyrkkiä lappeelle. Kynsi pysyy kokonaisena, antaa makua öljyyn mutta sitä itseään ei syödä. Öljyssä voisi muhittaa myös kapriksia tai pirkan minioliiveja...

Minä kyllä yön joka aamu yhden valkosipulin kynnen sellaisenaan. Toki siinä aamupalassa on muita lisukkeita pienen kaurapuuroannoksen lisukkeena: Pellavansiemenrouhetta, kuorittuja auringonkukansiemeniä, mustikoita, karpaloita ja turkkilaista jugurttia.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 22, 2013, 17:24:21 ip
Joo, noi mun vinkit olikin ton otsikon kasvislisukkeen, lähinnä kasvistagliatellen maustamiseen.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Huhtikuu 22, 2013, 18:31:21 ip
Hyvä ja nopea kasvislisuke...? Hmm...? TOMAATTI!  ;D ;D ;D ;)

Eating tomato is murder-paidat jakoon  ;D

 :) ;)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: mmol/L 5.0 - Huhtikuu 22, 2013, 18:50:17 ip
Tomaatti on ihan ok lisuke. Mutta sitä pitää kuitenkin nauttia kohtuudella.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Tomaatti - Huhtikuu 22, 2013, 20:22:38 ip
Tomaatti on ihan ok lisuke. Mutta sitä pitää kuitenkin nauttia kohtuudella.

No edes varvasta ette kyllä saa!  >:(

Anteeksi  ;D
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: BlueDeath - Huhtikuu 22, 2013, 20:27:24 ip
Tomaatti on ihan ok lisuke. Mutta sitä pitää kuitenkin nauttia kohtuudella.

No edes varvasta ette kyllä saa!  >:(

Anteeksi  ;D
Multa saat kyllä rauhan sillä inhoan Tomaatteja ;) ;D ;D ;D Mutta kyllä sä ihan kiva olet ;D
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Ultsi - Huhtikuu 22, 2013, 20:38:57 ip
Mä olen silloin joskus kauan sitten ollut kasvihuoneella poimimassa kurkkuja ja tomaatteja.  :)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: äskoo - Huhtikuu 22, 2013, 20:49:37 ip
Minä syön päivittäin tomaatteja helposti 1/2 kiloa, mutta en sentään Tomaatteja!  ;)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: d1-nainen - Huhtikuu 22, 2013, 21:24:07 ip
Tomaatti on ihan ok lisuke. Mutta sitä pitää kuitenkin nauttia kohtuudella.

No edes varvasta ette kyllä saa!  >:(


Eikä saa edes nuolaista  ;D?
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: BlueDeath - Huhtikuu 22, 2013, 21:26:12 ip
Tomaatti on ihan ok lisuke. Mutta sitä pitää kuitenkin nauttia kohtuudella.

No edes varvasta ette kyllä saa!  >:(


Eikä saa edes nuolaista  ;D?
Entä imeä? ;D ;D ;D

No niin sori, nyt mulla menee kyllä tämä kymmenenmielisyys hieman överiksi ;D
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: d1-nainen - Huhtikuu 22, 2013, 21:38:41 ip
Kohta taas sensuuri iskee  ;D
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Huhtikuu 22, 2013, 22:00:33 ip
Joo mutta vaikka sensuuri iskisikin niin olen edelleen sitä mieltä että Tomaatti on hyvä kasvislisuke.  ;)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: d1-nainen - Huhtikuu 22, 2013, 22:12:28 ip
Tomaatti joutuu vielä koville  ;D
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: BlueDeath - Huhtikuu 22, 2013, 22:47:46 ip
Tomaatti joutuu vielä koville  ;D
;D ;D ;D
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 22, 2013, 23:26:03 ip
Tykkään lisätä tuoretta tomaattia viimeisenä kuumenemaan lämpimän ruuan joukkoon ;)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: kivitatti - Huhtikuu 23, 2013, 09:27:36 ap
Mä tykkään syödä kuumaa jauhelihakastiketta kylmien tomaatinpalojen kanssa. Lisäksi ehkä raejuustoa, eikä mitään muuta. :)

Tomaatti on ihan ok lisuke. Mutta sitä pitää kuitenkin nauttia kohtuudella.
Onko tähän joku erityinen syy?
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: kivitatti - Huhtikuu 23, 2013, 09:28:25 ap
Tänään on Ruokalistalla lohta. Mitä ehdottaisitte sen rinnalle?
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Huhtikuu 23, 2013, 09:43:03 ap
Mä tykkään syödä kuumaa jauhelihakastiketta kylmien tomaatinpalojen kanssa. Lisäksi ehkä raejuustoa, eikä mitään muuta. :)

Tomaatti on ihan ok lisuke. Mutta sitä pitää kuitenkin nauttia kohtuudella.
Onko tähän joku erityinen syy?

On:

"Hyvä ja nopea kasvislisuke...? Hmm...? TOMAATTI!  ;D ;D ;D ;)"

ja:

 "Tomaatti on ihan ok lisuke. Mutta sitä pitää kuitenkin nauttia kohtuudella.


No edes varvasta ette kyllä saa!  >:(

Anteeksi  ;D"
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Huhtikuu 23, 2013, 09:44:25 ap
Tänään on Ruokalistalla lohta. Mitä ehdottaisitte sen rinnalle?

Uunijuureksia ja coleslaw-salaattia? Varhaiskaalia saa jo!  :)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: V. Kuutti - Huhtikuu 23, 2013, 11:59:49 ap
Ameriikan herkku, coleslaw on kyllä hyvää, mutta valmiissa versiossa (eines) sokeria paljon, taas tämä ikuisuus-ongelma, mielellään ostaisi valmiita salaatteja mutta se sokerin määrä!
Ei vaan jaksa itse aina tehdä salaatteja! Salaatinlehtiä sitten puputtaa kun ne valmiiksi syötävässä muodossa :)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: RAR - Huhtikuu 23, 2013, 12:21:19 ip
Aamulla Makuja-keittiössä:

Mehustettua salaattia:
1 romainesalaatti
1 omena
pala selleriä
pieni pala varhaiskaalia
1 dl saksanpähkinöitä
4 rkl majoneesia
4 retiisiä
1 friseesalaatti
öljyä
balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Suikaloi kasvikset. Murskaa pähkinät. Sekoita kasvikset, pähkinät ja majoneesi. Mausta suolalla ja pippurilla. Revi romainesalaatti isoiksi paloiksi. Revi myös friseesalaatti ja sekoita salaatit keskenään. Mausta ne kevyesti öljyllä, tilkalla balsamiviinietikkaa, suolalla sekä pippurilla.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: mmol/L 5.0 - Huhtikuu 23, 2013, 15:38:51 ip
Kohta taas sensuuri iskee  ;D

Sensuuri iski jo. Poisti minun humoristisen vastauksen Tomaatille. Mutta kas kummaa sallii ihan asian vierestä menevät kommentit.

Onko täällä joku suosikkijärjestelmä käytössä? Voisivat edes kohteliaasti viestittää miksi poistivat ihan asiallisen vastaukseni.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 23, 2013, 16:03:56 ip
Ite teen paljon tuota mehustettua kaalia, rikon suikalekaalia perunanuijalla öljyn ja valkoisen balsamicon tai sitruunamehun kanssa. Vähän pippuria ja yrttisuolaa. Kurkkua, tomaattia ja pakasteherneitä.

Jos olis uunilohta, laittaisin sen uuniin parsa- ja kukkakaalin kanssa pellille, joko pakastevihanneksista tai esikeitetyistä. Liemi ruokakermaa ja /tai jukurttia, ja n. puolikas purkki mietoa Green Curry Pastea.

Lohenkin kanssa käy kyllä mikä vaan vihannessekoitus tai itse sekoitettu tuoreista, ja se fetaöljyhässäkkä sekaan. Vaikka lohimedaljonkien kaveriksi.

Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: BlueDeath - Huhtikuu 23, 2013, 20:37:01 ip
Mä tykkään syödä kuumaa jauhelihakastiketta kylmien tomaatinpalojen kanssa. Lisäksi ehkä raejuustoa, eikä mitään muuta. :)

Tomaatti on ihan ok lisuke. Mutta sitä pitää kuitenkin nauttia kohtuudella.
Onko tähän joku erityinen syy?
Mä luin ensin, että "tykkään juoda kuumaa jauhelihakastiketta"  ;D ;D

Mutta aiheeseen, itse pidän vain sellaisista salaateista, joissa on vain kurkkua ja salaatinlehtiä sekä esim. kanaa tai juustoa. Paprikakin menee. Mitään ylimääräistä, esim. Tomaattia, ei saa olla  ;) ;D
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Tomaatti - Huhtikuu 24, 2013, 05:45:34 ap
Eikä saa edes nuolaista  ;D?

Pistää kyllä miettimään, naiset, yksityisviestillä ottakeehe yhteyttä  ;)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Huhtikuu 24, 2013, 11:43:18 ap
Ameriikan herkku, coleslaw on kyllä hyvää, mutta valmiissa versiossa (eines) sokeria paljon, taas tämä ikuisuus-ongelma, mielellään ostaisi valmiita salaatteja mutta se sokerin määrä!
Ei vaan jaksa itse aina tehdä salaatteja! Salaatinlehtiä sitten puputtaa kun ne valmiiksi syötävässä muodossa :)

Ei siinä kauhean kauan mene kun tekee vähän yksinkertaisemman version:

Pilko pieni varhaiskaali suikaleiksi. Raasta sekaan porkkana tai pari. Maun mukaan sipulia, itse en laita. Nuiji muutama kerta perunanuijalla. Sekoita joukkoon liraus viinietikkaa, hiukan suolaa, ripaus sokeria (ei välttämätöntä ollenkaan). Lopuksi tee sekoitus majoneesista ja vedestä suhteessa 1/3 vettä, 2/3 majoneesia tasaiseksi sekoitettuna. Lisää salaattiin, sekoita ja anna maustua.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: V. Kuutti - Huhtikuu 24, 2013, 19:46:37 ip



Ei siinä kauhean kauan mene kun tekee vähän yksinkertaisemman version:

Pilko pieni varhaiskaali suikaleiksi. Raasta sekaan porkkana tai pari. Maun mukaan sipulia, itse en laita. Nuiji muutama kerta perunanuijalla. Sekoita joukkoon liraus viinietikkaa, hiukan suolaa, ripaus sokeria (ei välttämätöntä ollenkaan). Lopuksi tee sekoitus majoneesista ja vedestä suhteessa 1/3 vettä, 2/3 majoneesia tasaiseksi sekoitettuna. Lisää salaattiin, sekoita ja anna maustua.

Otanpa itseä niskasta kiinni ja alan nuijjia salaattia! Kiitos vinkistä !
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Huhtikuu 24, 2013, 21:20:15 ip
Ole hyvä!  :)

Mulla jäi tänään varhaiskaalit kauppaan koska ne oli ihan huonoja. Kellertäviä ja pehmeitä. Hintaa silti liki 4 euroa kilo. Murr!  >:(
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: kivitatti - Huhtikuu 25, 2013, 00:00:07 ap
Meillä ei oo vielä varhaiskaalia näkynyt.. On pitänyt tyytyä tavan kaaliin. Varhaiskaali on kyllä Herkkua isolla Hoolla! :)
Välillä tulee aina himo milloin mihinkin, varhaiskaaliin, maksamakkaraan, raejuustoon... ;D
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: V. Kuutti - Huhtikuu 26, 2013, 11:45:09 ap
Suomessa joutuu syömään hiukka luonnonehdolla, mansikoita silloin kun ne kypsyvät, samoin varhaisperunoita ja kesäkeitollakin kesäaikansa.
 Juhannuksena, on se oma herkkunsa ko se on parhaimmillaan just silloin
-lenkkimakkara ja grilliliha :)
Madeaikakin vain talvella.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: kivitatti - Huhtikuu 26, 2013, 20:17:48 ip
Uusia perunoita ja silliä. Oijoijoi. Sitä odottaa niinkuin jouluateriaa. :) Kuuluu niihin kerran vuodessa syötäviin ruokiin.
No lähti vähän taas ot-linjalle. :D Perunat ja silli. Kumpikaan ei oo kasvis.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Tomaatti - Huhtikuu 26, 2013, 21:22:28 ip
Perunat ja silli. Kumpikaan ei oo kasvis.

No jos vähän pyöristetään niin peruna on kasvikunnan tuote kuitenkin  ;)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 26, 2013, 21:43:23 ip
Me syödään sitä joulunakin. Muiden kalojen kanssa. Mut ei oo uusia perunoita silloin...pikkupuikuloita kylläkin.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: kivitatti - Huhtikuu 26, 2013, 22:10:08 ip
Oisko hyvä kun keittäis uusia perunoja ja pakastais ne ja sitten pitäis juhannusjuhlat joskus keskellä talvea. ;D Pakastais vasta leikattua nurmisilppua kans, niin sais kesän tuoksun! (vrt. saunavihtojen pakastaminen) Silliä ja grillipihviä kaveriksi. ;D
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: äskoo - Huhtikuu 26, 2013, 22:13:30 ip
Me kerran pakastettiin (veteen?) alkukesän uusia perunoita - ilman nurmisilppua - ja syötiin ne jouluaaton kalapöydässä tuoreen tillin kanssa. Ei niissä ihan kesän makua ollut.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: kivitatti - Huhtikuu 26, 2013, 22:26:41 ip
Siis ilman nurmisilppua?! No ei kai se silloin kesältä maistu! ;D
Siihen nurmisilppuunkin kuuluu aika vahvasti se ruohonleikkurin bensan haju. Ja grillipihvikään ei ole gillipihvi jos se on tehty uunissa. Ja hyttyset puuttuu. Ja se että on pakko syödä ulkona kun on kesä, vaikka on vielä vähän turhan kylmä illalla. ;D
Ei ole ehtaa kesää ja juhannusruokia kopioiminen. :)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 26, 2013, 22:55:17 ip
Kasvislisukkeen resepti siis: nurmisilppua ja ruohonleikkurin bensaa ;)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: RAR - Huhtikuu 27, 2013, 12:19:04 ip
Oisko hyvä kun keittäis uusia perunoja ja pakastais ne ja sitten pitäis juhannusjuhlat joskus keskellä talvea. ;D
Minä olen pakastanut uusia perunoita siten, että olen esikeittänyt ne, jäähdyttänyt nopeasti, kuivannut ja pakkaseen. Näin on joulunakin ollut uusia perunoita. Tosin ei ne ihan samalle ole maistuneet. Seuraavaksi aion laittaa tilliä mukaan myös pakasteeseen.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: d1-nainen - Huhtikuu 27, 2013, 12:31:34 ip
Mä kerran höyrytin ja pakastin kukkakaalia. Niihin tarttui kamala pakasteen maku.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: RAR - Huhtikuu 27, 2013, 12:46:51 ip
Mä kerran höyrytin ja pakastin kukkakaalia. Niihin tarttui kamala pakasteen maku.
Pakasteen maku...?!  :o Sanoo nainen, joka tykkää pakastetuista keittovihanneksista.  ;D ;)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: d1-nainen - Huhtikuu 27, 2013, 13:00:10 ip
Mä kerran höyrytin ja pakastin kukkakaalia. Niihin tarttui kamala pakasteen maku.
Pakasteen maku...?!  :o Sanoo nainen, joka tykkää pakastetuista keittovihanneksista.  ;D ;)

Just sellaista yritin tehdä, mutta ei tullut hyvää. Ei niissa kaupan jutuissa ole mun mielestä pakasteen makua, ellei sitten ole välillä sulanut ja mennyt jäähileeseen, mitä on joskus esim siwassa.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: RAR - Huhtikuu 27, 2013, 13:31:44 ip
Millainen on pakasteen maku..?  :-\
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Jape - Huhtikuu 27, 2013, 13:41:23 ip
Perunat ja silli. Kumpikaan ei oo kasvis.

No jos vähän pyöristetään niin peruna on kasvikunnan tuote kuitenkin  ;)

Mutta entäs jos on aivokuollut silli...eikös se sillon oo vähän vege ? ;)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: d1-nainen - Huhtikuu 27, 2013, 13:45:49 ip
Millainen on pakasteen maku..?  :-\

Se on sellainen jääkaappimainen maku, joka tarttuu erityisesti kalaan, jos on liian kauan pakkasessa, tai kalaan tarttuu jo muutamassa kuukaudessa, muihin ruokiin yleensä hitaammin.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: RAR - Huhtikuu 27, 2013, 13:51:27 ip
Millainen on pakasteen maku..?  :-\

Se on sellainen jääkaappimainen maku, joka tarttuu erityisesti kalaan, jos on liian kauan pakkasessa, tai kalaan tarttuu jo muutamassa kuukaudessa, muihin ruokiin yleensä hitaammin.
Olisikohan pakastimessa joku vika..? Ei meillä kyllä mitään pakastimen makua tule.  :)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: d1-nainen - Huhtikuu 27, 2013, 14:02:42 ip
Millainen on pakasteen maku..?  :-\

Se on sellainen jääkaappimainen maku, joka tarttuu erityisesti kalaan, jos on liian kauan pakkasessa, tai kalaan tarttuu jo muutamassa kuukaudessa, muihin ruokiin yleensä hitaammin.
Olisikohan pakastimessa joku vika..? Ei meillä kyllä mitään pakastimen makua tule.  :)

Ei se pelkästään tähän pakastimeen liity, lapsena opittu termi, kun joku juttu on ollut liian kauan pakasteessa, niin siinä on pakasteen maku, esim ylivuotiset marjat.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 27, 2013, 19:35:39 ip
Tunnistan kyllä tuon pakasteen maun. Ei se tule kaikkeen mutta just jos vaikka sulaa ja jäätyy. Maistuu siltä kuin miltä pakastin tuoksuu kun sitä sulattaa. Tai jos erehtyy maistamaan jäähilettä pakastimesta kuten joskus lapsena, niin se maistuu pakastimelta  ;D .

Se kalaan liian pitkään pakastimessa säilytettäessä tuleva maku on eri, hapettunut, minkä takia pakastan aina veteen, mutta joo, ennen tuota veteen pakastamisen keksimistä mekin kotona sanottiin että kalassa on pakastimen makua kun oli ollut liian pitkään.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: kivitatti - Huhtikuu 27, 2013, 20:55:30 ip
Ei Keijun pakastimessa vikaa ole. Me muut vaan jemmataan siellä ruokaa ylipitkään. Ei ruoka pakastimessa ikuisuuteen säily.
marjat 10-12 kk
kasvikset 10-12 kk
yrttimausteet 4-6 kk
juuresraaste 3-4 kk
naudanliha 8-10 kk
lampaanliha 8-10 kk
sianliha 3-6 kk
siipikarja 3-6 kk
jauheliha 1-2 kk
kalat 1-3 kk
leivonnaiset 1-9 kk
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: d1-nainen - Huhtikuu 27, 2013, 21:00:58 ip
Hmm, mulla on kyllä lokakuussa yleensä jo kaikki kesällä säilötyt syöty, ei meillä pysy pakasteessa yleensä mikään paria viikkoa kauempaa, sitten jo syödään pois. Mutta niihin kukkakaaleihin tuli se pakasteen maku tosi  nopeasti.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Huhtikuu 27, 2013, 21:45:41 ip
Millainen on pakasteen maku..?  :-\

Vähän sama kuin "jääkaapin maku"... Maito maistuu jääkaapille jos tölkin jättää auki.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: RAR - Huhtikuu 27, 2013, 22:21:17 ip
Ei Keijun pakastimessa vikaa ole.
Juu, ei ole ollut alun alkaenkaan. :)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 28, 2013, 13:56:42 ip
Noo, ite syön vielä viime vuoden jauhelihoja, ja hyvää on...
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: mmol/L 5.0 - Huhtikuu 28, 2013, 16:02:07 ip
Hmm, mulla on kyllä lokakuussa yleensä jo kaikki kesällä säilötyt syöty, ei meillä pysy pakasteessa yleensä mikään paria viikkoa kauempaa, sitten jo syödään pois. Mutta niihin kukkakaaleihin tuli se pakasteen maku tosi  nopeasti.

Miksi pakastaa kukka- ja parsakaaleja, kun niitä saa jatkuvasti tuoreena kaupoista. Ne eivät sovi pakastettaviksi.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 28, 2013, 21:43:08 ip
Ite käytän mielelläni parsa- ja kukkakaalia pakastevihanneksina, kaupassa kun on talvella kuitenkin espanjalaista vain. Ja soseena pakastan paljon vauvalle, hyvin toimii.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: kivitatti - Huhtikuu 30, 2013, 21:29:00 ip
Tänään töissä kun purettiin HeVi-kuormaa ja ihastelin ja nuuskin ihan onnessani retiisejä ja varhaiskaalia, työkaveri kysyi "sä taidat syödä aika paljon vihanneksia?". Minä siihen että no kyllä niitä ihan mukavasti tulee syötyä. "Mä oonkin vähän kattonu sitä sun porkkanan määrää..."
;D ;D Repeilin itsekseni vaikka kuinka kauan. ;D

Porkkana on mun peruna ja pasta. Jos en mitään muuta keksi, keitän porkkanaa.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: d1-nainen - Huhtikuu 30, 2013, 21:59:03 ip
Miksi pakastaa kukka- ja parsakaaleja, kun niitä saa jatkuvasti tuoreena kaupoista.

Jotkut pakastaa leipääkin ja pullaakin, vaikka sitä saa jatkuvasti tuoreena kaupasta  :o Jos tekee ison satsin jotain, niin mun mielestä on kätevä laittaa osa pakkaseen, jos ei syö kaikkea heti. Ja mulla oli iso annos höyrytettyä kukkakaalta.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Tomaatti - Toukokuu 01, 2013, 15:20:21 ip
Jotkut pakastaa leipääkin ja pullaakin, vaikka sitä saa jatkuvasti tuoreena kaupasta  :o Jos tekee ison satsin jotain, niin mun mielestä on kätevä laittaa osa pakkaseen, jos ei syö kaikkea heti. Ja mulla oli iso annos höyrytettyä kukkakaalta.

Korostuu erityisesti tässä sinkkuilussa. Safkaa menisi ihan naurettavia määriä hukkaan ilman pakastinta. Ruokaa roskiin=rahaa roskiin.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Toukokuu 01, 2013, 22:55:25 ip
Liiterin retiisit onkin nyt ihan sikahyviä! Raikkaita ja tuoreita!  :) Ostin nipun ja olen syönyt ne ihan sellaisenaan... Nam!
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: RAR - Toukokuu 04, 2013, 13:05:17 ip
Mikäs oli se yrtti, joka sopii porkkanoille? Rosmariini?  ::)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: d1-nainen - Toukokuu 04, 2013, 13:19:42 ip
Mikäs oli se yrtti, joka sopii porkkanoille? Rosmariini?  ::)

Rakuuna ainakin sopii, siis mun mielestä.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: PateT - Toukokuu 04, 2013, 13:56:58 ip
Pikkukattilan pohjalle voita ja porkkananpaloja,niskaan persiljasilppua ja haudotellaan hetken,ehkä tarjolla sormisuolaa,NAM,NAM!Porkkana&persilja!
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Toukokuu 04, 2013, 15:41:35 ip
Meillä ykkönen keitettyjen porkkanoitten mauste on rakuuna.  :)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: RAR - Toukokuu 04, 2013, 15:48:18 ip
Juu, rakuunahan se oli. Hieman on kyllä "makean" makuinen mutta lisäsin sitä aavistuksen kasvissekoitukseen, missä paljon porkkanoita.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: V. Kuutti - Toukokuu 04, 2013, 18:45:39 ip
Ilman rakuunaa ei voi elää :)
Rakuuna, timjami, lipstikka, persilja, ihanuudet miedon pään mausteissa  8)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Friita - Toukokuu 04, 2013, 19:11:34 ip
Mitä lipstikasta voisi tehdä? Muuta kuin mausteeksi? "Pensas" nimittäin kasvaa pihalla :)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: äskoo - Toukokuu 04, 2013, 19:13:34 ip
Mitä lipstikasta voisi tehdä? Muuta kuin mausteeksi? "Pensas" nimittäin kasvaa pihalla :)

Lipstikka on kova leviämään ja sitä kannattaa kuivata. Minä käytän sitä keittomausteena.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: mmol/L 5.0 - Toukokuu 04, 2013, 20:26:35 ip
Minä kyllä syön porkkanat raastettuna tuoreista porkkanoista ja ilman mitään mausteita. Porkkanahan on voimakas makuinenn ihan sellaisenaan.Miksi siihen pitäisi jotain mausteita sotkea?
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Toukokuu 04, 2013, 20:32:42 ip
Keittoon minäkin laitan lipstikkaa. Ennen sen kukkimista kerään kimppuja kuivumaan ja siitä sitten vaan maustamaan.  ;)

Voi lipstikasta tehdä keittoakin:

http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/mysi-lahtisen-lipstikkakeitto
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: d1-nainen - Toukokuu 04, 2013, 23:02:50 ip
Ilman rakuunaa ei voi elää :)

Kokeilkaapa kesäkeiton inhoajat rakuunaa kesäkeittoon, ihan must  :-*

Lipstikkahan sopii lihakeittoon.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: kivitatti - Toukokuu 05, 2013, 01:38:21 ap
Minä kyllä syön porkkanat raastettuna tuoreista porkkanoista ja ilman mitään mausteita. Porkkanahan on voimakas makuinenn ihan sellaisenaan. Miksi siihen pitäisi jotain mausteita sotkea?
Sori mutta mua ärsyttää tommonen.
"Minä syön tuoreet kasvikset tuoreena, enkä pilaa niiden ravintoarvoja keittämällä."
"Minä en pilaa hyvää makua mausteilla."
Vähän sama kuin tuo Lämminkuppi-keskustelu. "Minä en syö mitään lisäaineita ikinä."
Ja mun mummi, "Minulla ei ole makeanhimoa ikinä"
Voi halavattu mitä marttyrismiä! >:(
Tulee mieleen eräs nimeltä mainitsematon isä meidän, jonka dee-lapsi elää täyttä ja täydellistä elämää ja oppii vastoinkäymisistä ja kasvaa vahvaksi ja onnellikseksi ja kokee diabeteksen voimavarana. Voi VATTU sanon minä!

Kyllä minäkin pyrin elämään ja syömään terveellisesti, syön porkkanaa tuoreena ja välttelen lisäaineita, mutta lämpimän ruoan lisukkeena käytän yleensä keitettyä porkkanaa, joskus jopa maustan sitä yrteillä. Joskus alan hurjaksi ja juon aspartaamilla makeutettua limonadia tai otan välipalaksi Lämminkuppi-keiton. Ei se tee minusta tai kenestäkään yhtään sen huonompaa ihmistä!!
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Jape - Toukokuu 05, 2013, 08:37:47 ap
Ilman rakuunaa ei voi elää :)


Eletty jo 40 vuotta, eli todisteita on.... :)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: d1-nainen - Toukokuu 05, 2013, 08:40:00 ap
Joskus alan hurjaksi ja juon aspartaamilla makeutettua limonadia tai otan välipalaksi Lämminkuppi-keiton.

 ;D, mä tempaisin just pikapuuroa  :o
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: BlueDeath - Toukokuu 05, 2013, 08:42:30 ap
Ja mä ptin pillimehun hypoon, siinä on jopa yks tai kaks lisäainetta! :o
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: äskoo - Toukokuu 05, 2013, 09:31:19 ap
Ja mä ptin pillimehun hypoon, siinä on jopa yks tai kaks lisäainetta! :o

Minä olen periaatteen ihminen ja kuolisin mieluummin hypoon kuin joisin lisäaineita!  ;)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Jape - Toukokuu 05, 2013, 09:44:30 ap
Ja mä ptin pillimehun hypoon, siinä on jopa yks tai kaks lisäainetta! :o

Minä olen periaatteen ihminen ja kuolisin mieluummin hypoon kuin joisin lisäaineita!  ;)

Helppohan se on tässä sanoa..... ;)  siinä hypo-päissisi sätkit ja joku heiluttaa lisäaineilla terästettyä mehutetraa nenän edessä.....

No nyt lipsuu jo ot pikkusen..... 8)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Friita - Toukokuu 05, 2013, 10:18:59 ap
Joskus alan hurjaksi ja juon aspartaamilla makeutettua limonadia tai otan välipalaksi Lämminkuppi-keiton.

 ;D, mä tempaisin just pikapuuroa  :o

Ja mä söin ihan hirveetä lisäainemössöä, kipollisen Corn Flagseja ;D
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: vokaali - Toukokuu 05, 2013, 16:03:05 ip
Minä kyllä syön porkkanat raastettuna tuoreista porkkanoista ja ilman mitään mausteita. Porkkanahan on voimakas makuinenn ihan sellaisenaan. Miksi siihen pitäisi jotain mausteita sotkea?
Sori mutta mua ärsyttää tommonen.

Aivan näin. Siis haloo. Ihan sama kuin minä sanoisin, että en pidä kirkkaista vaan murretuista väreistä, ja joku tulee sanomaan, että miksi niihin pitää sotkea muita sävyjä kun hän tykkää niistä sellaisenaan. :D :D

Saahan sen porkkanan kääriä vaikka vessapaperiin jos tykkää. Siitähän tässä keskusteltiin, että miten kukakin valmistaa vihanneksia ym.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Philomela - Toukokuu 05, 2013, 16:10:40 ip
Saahan sen porkkanan kääriä vaikka vessapaperiin jos tykkää. Siitähän tässä keskusteltiin, että miten kukakin valmistaa vihanneksia ym.

Vessapaperiin  ;D
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Toukokuu 05, 2013, 16:57:00 ip
Ja mä ptin pillimehun hypoon, siinä on jopa yks tai kaks lisäainetta! :o

Söin 10 sipsiä!  ;D
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: dadda - Toukokuu 05, 2013, 18:05:26 ip
Mie ainakin syön porkkanoita niin paljon että tykkään vaihtelusta. Saman aineksen saa ihan erimakuiseks eri mausteilla. Täälläkin mainitut yrtit korostaa ja sopii porkkanan makuun, ei peitä sitä. Eikä tää liity edes mitenkään terveysseikkoihin.

Meillä klassikko on kirveliporkkanat, sekin on aika makea mutta käy suolaisen liharuuan kanssa. Ja valkosipuli-persiljaporkkanat!
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Tomaatti - Toukokuu 05, 2013, 18:36:09 ip
Niin, miksi sitten maustaa mitään millään, aloitetaan vaikka kansalaisaloite kaikkien mausteiden kieltämisestä  ;D

Nimim. Sellaista ruokaa ei ole mihin ei cayennepippuri ja savupaprika sovi  8)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: RAR - Toukokuu 05, 2013, 18:39:47 ip
Minä kyllä syön porkkanat raastettuna tuoreista porkkanoista ja ilman mitään mausteita. Porkkanahan on voimakas makuinenn ihan sellaisenaan.Miksi siihen pitäisi jotain mausteita sotkea?
keitetyt tai grillatut porkkanat kyllä kaipaavat tuota rakuunaa.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Erja80 - Toukokuu 05, 2013, 18:59:00 ip
Dadda miten teet valkosipuli-persilja porkkanat? (herahti vesi kielelle) :)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: dadda - Toukokuu 05, 2013, 19:22:54 ip
Ihan samoin miuten kuin nuo erilaiset yrttiporkkanat, eli pienessä vesi-öljy-voimäärässä ja pienellä hinaja-sitruunatirauksella ja suolalla maustettuna haudutellaan porkkanakolikot sopivaan kypsyysasteeseen. Yrtin lisäksi, ehkä hieman ennen lisätään nesteeseen silputtu valkosipuli pehmenemään. Ja se tuore persilja sit lopuksi.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: BlueDeath - Toukokuu 05, 2013, 20:22:58 ip
Ai Friita, maissilippujako? ;) Sori :-[
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: PateT - Toukokuu 05, 2013, 20:26:41 ip
Ihan samoin miuten kuin nuo erilaiset yrttiporkkanat, eli pienessä vesi-öljy-voimäärässä ja pienellä hinaja-sitruunatirauksella ja suolalla maustettuna haudutellaan porkkanakolikot sopivaan kypsyysasteeseen. Yrtin lisäksi, ehkä hieman ennen lisätään nesteeseen silputtu valkosipuli pehmenemään. Ja se tuore persilja sit lopuksi.

Hyvä dadda,tätä minäkin fanitan,mutta rakuuna on liian mausteinen hienon makuisen porkkanan kanssa,mun mielestä  8) Peukkuja ja ylävitonen  8) ;D
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Friita - Toukokuu 05, 2013, 20:38:19 ip
Ai Friita, maissilippujako? ;) Sori :-[

just niitä :P
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: emonen - Toukokuu 05, 2013, 21:53:01 ip
Voi miten hyvän kuuloisia porkkanareseptejä! Aion taas kokeilla jos saisi meidän keitetyn kasviksen inhoajan oppimaan lisää syötäviä kypsiä kasviksia. Kun on sinne poikkeusten listalle joitakin jo eksynyt  ;)

Ja itse mausteista, tuoreita yrttejä tulee käytettyä ihan liian vähän! Kaupassa ovat kalliita jne.
Kesämökillä äidin eläessä kasvoi ja syötiin ahkerasti persiljaa, tillia, ranskalaista rakuunaa (talvetettiin lähipuutarhan kasvihuoneessa), salviaa, rosmariinia, ruohosipulia... Kokeilussa aina joitain muitakin, mm iisoppi oli oikeasti herkullista monessa ruuassa.
Basilikaa äiti ei käyttänyt kuin kuivana, tuore aina paleltui.
Valkosipuli kuului useimpiin ruokiin.

Tästä tulikin mieleen kesämökin rakuunaperunat. Uusia perunoita kun alkoi loppukesästä jäädä yli  ;)
äiti kehitti niistä rakuunaperunat. Kypsiä perunoita vuokaan, päälle paljon silputtua tuoretta rakuunaa ja sopivasti öljyä, sekoitetaan ja (puu)hellan uunnin. Siellä hitaasti paistui taivaalliseksi herkuksi. Ja uusien perunoiden paistaminen pannulla sai helposti vetisen tuloksen, nuo sensijaan olivat ihanan rapeita ja sopivasti rakuunan maustamia.

Nykyisin haaveilen kunnon yrttimaasta. Monta vuotta talviturpeella suojaamani ranskalainen rakuuna paleltui pari vuotta sitten. Ja venäläisen söi myyrät!
Yksivuotisena yrttimaa näyttää menestyvän parhaiten. No onneksi ruohosipuli talvehtii aina  ;D
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: kivitatti - Toukokuu 05, 2013, 23:01:37 ip
Mulla on en-tiedä-mitä-rakuunaa, en-muista-mistä-hankittu. Kaiketi kasvatin sen marketin siemenistä. Se on kasvanut jo neljä vuotta ja kestänyt kaksi muuttoakin. Joka vuosi se kasvaa isommaksi.

Ruohosipulia istutin viime vuonna ja sieltä se näyttää nousevan.
Timjami ehti viime vuonna kaksi senttiä pitkäksi... Saa nähdä kasvaako se tänä vuonna uudestaan.
Ja persiljan toivon siementäneen.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: emonen - Toukokuu 06, 2013, 21:07:18 ip
Mulla on en-tiedä-mitä-rakuunaa, en-muista-mistä-hankittu. Kaiketi kasvatin sen marketin siemenistä. Se on kasvanut jo neljä vuotta ja kestänyt kaksi muuttoakin. Joka vuosi se kasvaa isommaksi.

Ruohosipulia istutin viime vuonna ja sieltä se näyttää nousevan.
Timjami ehti viime vuonna kaksi senttiä pitkäksi... Saa nähdä kasvaako se tänä vuonna uudestaan.
Ja persiljan toivon siementäneen.

Jos sun rakuuna on kasvatettu siemenistä, se on venäläistä. Ranskalaista ei voi kasvattaa siemenistä, vain pistokkaista...
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: V. Kuutti - Toukokuu 08, 2013, 17:16:46 ip
Venätän rakuuna on sittä meleko turha tuote. Niiko kaik muukii venätältä :)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: emonen - Toukokuu 08, 2013, 20:46:44 ip
Venätän rakuuna on sittä meleko turha tuote. Niiko kaik muukii venätältä :)

On se sekin hyvää, mutta ranskalaisen aromi kyllä minusta on parempi.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: dadda - Toukokuu 08, 2013, 22:30:45 ip
Hmm ei taida olla ihan lisuke, mutta keksin uuden kivan makuyhdistelmän: uunipadassa kasslerpihviä ja juureksia, porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, sipulia ja omenaa. Taisi olla pippuria, soijaa, appelsiinimehua, paprikaa liemessä. Sitten keksin heittää siihen red curry pastea, ja uusi ruokalaji oli syntynyt :) Se on aika mietoa eikö kovin eksoottisen makuista, ei siis maistunut erityisen itämaiselta. Mutta taittoi juuresten ja possun "juurevuuden/kellarinmaun", kuten aiemmin yhden possureseptin inkivääri (sitä taitaa olla tossa red curry pastessakin). Näin keväällä kun kaipaa jo raikkaampaa. Voisi kai tämän tehdä ihan lisäkkeenäkin, mutta possunmaku oli kyllä aika olennainen ja valmista tuli kerralla...tein pataan jo edellisenä iltana joten nyt tarvi vain nostaa uuniin, tuli ruoka-ajaksi valmiiksi :)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: emonen - Kesäkuu 28, 2013, 09:04:59 ap
Etsiskelin vaihtelua meidän kesäkasviksiin ja täältä löytyi tosiaan vaikka mitä niinkuin muistinkin  :D
Näistä valkkailen nyt ne mitkä sopii muurikkaan/grilliin,. kun hellaa ja etenkään uunia ei huvita pitää päällä  ;)

Ihania kasviksia saa nyt joka kaupasta, ihanaa!
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Kesäkuu 28, 2013, 09:08:11 ap

Ihania kasviksia saa nyt joka kaupasta, ihanaa!

Just mietin että kun ja jos tulee viileämpää niin kesäkeittoa pitää tehdä.  :)

Mä niin rakastan tätä aikaa kun marjat, hedelmät ja vihannekset on niin hyviä!  ;D
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Philomela - Kesäkuu 28, 2013, 13:48:41 ip
Ainakin Etelä-Suomessa on tänään viileämpää. Ja kesäkeitto suunnitelmissa, kunhan nyt kauppoihin tulee muuta kuin ruotsalaista perunaa. Vai joko sitä tuli?
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Kesäkuu 28, 2013, 16:11:05 ip
Ainakin Etelä-Suomessa on tänään viileämpää. Ja kesäkeitto suunnitelmissa, kunhan nyt kauppoihin tulee muuta kuin ruotsalaista perunaa. Vai joko sitä tuli?

Täällä oli jo kotimaista uutta porkkanaakin!  ;D Ja avomaan kurkkuja mutta niitä en laita suvisoppaan.  ;)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Philomela - Kesäkuu 28, 2013, 16:12:59 ip
Ensi viikolla täytyykin lähteä tutkimaan :)  Miten musta tuntuu, että kesä menee hirveätä vauhtia?
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: kivitatti - Kesäkuu 28, 2013, 17:08:57 ip
Kohta on jo heinäkuu!! Menee ihan liian nopeaa. Onneksi pidän kaikista vuodenajoista, mutta hölläillä täytyy nyt kesällä enemmän. Ladata akkuja. Nauttia lämmöstä. Kutsua kavereita koolle ja grillata. Maata terassilla ja kuunnella linnun laulua.

Takaisin asiaan:
Tein porkkana-kukkakaalimuusia. Siis porkkanaa, kukkakaalia, kermaa ja vähän sulatejuustoa ja tilkka soijakastiketta. Aivan mahtavaa. Niin pehmeää ja makoisaa. :) Tauolla töissä oli vähän kateellista porukkaa. Kaks työkaveria sai muusimaistiaiset. ;D Ihastuivat siihen välittömästi. :)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Ultsi - Kesäkuu 28, 2013, 19:50:30 ip
Tatti, nyt tyhmä kysymys eli mitä soijakastiketta käytit? Onko kovin suolaista?
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: kivitatti - Kesäkuu 28, 2013, 22:22:23 ip
Öööö... Käytin sitä mitä ostin aasialaisesta kauppa-autosta.... ;D
Oota käyn kattoo mitä siinä lukee..
"Mushroom soy souce" 18% suolaa. Onko se paljon, ei mitään hajua.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Tomaatti - Kesäkuu 29, 2013, 05:29:48 ap
"Mushroom soy souce" 18% suolaa. Onko se paljon, ei mitään hajua.

Melko normi määrä, olikohan Kikkomanissa 24%.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Ultsi - Heinäkuu 07, 2013, 14:52:14 ip
Munakoiso paistinpannulla tehtynä. Kokki (ei ole hänen oikea ammattinsa) itketti molemmin puolin. Päälle hieman pehmenneitä mansikkatomaatteja eli kotimaisia kirsikkatomaatteja sekä yrttejä. Oli todella hyvää.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Hiippari - Elokuu 18, 2013, 12:10:12 ip
Varhaiskaalisalaatti
200 g varhaiskaalia
1 pieni sipuli
1 ½ purjoa
150 g kesäkurpitsaa

Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl hunajaa
2 valkosipulinkynttä
½ dl tuoretta basilikaa
ripaus suolaa
mustapippuria

1. Leikkaa salaattiainekset ohuiksi suikaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja basilika ja sekoitakastikeaineet keskenään.
2. Sekoita kastike salaattiin. peitä kannella ja anna salaatin marinoitua jääkaapissa yön yli. Ennen tarjoilua voit asetella pinnalle tomaatinlohkoja väriä antamaan.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Kide - Maaliskuu 15, 2019, 18:47:42 ip
Alkoi yhtäkkiä tehdä mieli retiisiä.  :)

Mitä olette kasvisten ahkerat käyttäjät mieltä, uskaltaako marokkolaista retiisiä syödä ollenkaan raakana? Riittäisikö pesu, pitäisikö kuoria vai peräti kypsentää jotenkin? Leivälle houkuttaisi viipaloida.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Huhtikuu 04, 2019, 11:12:25 ap
Olen kyllä popsinut retiisejä talvellakin. Pesen ja kuivaan hyvin ja leikkaan reilusti naatin kohdalta pois. En ole kuorinut, mutta toisinaan kypsentänyt kyllä kasvispyttipannussa.

Mä syön talviaikaan kuitenkin niin harvoin retiisiä että uskallan nauttia sen sellaisenaan.  :)

***

Ulkomaista varhaiskaalia on jo kaupassa!,,
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: äskoo - Huhtikuu 04, 2019, 21:37:49 ip
Mä söin just retikkaa, mehevää, hyvää ja kirpsakkaa. Melkein yhtähyvää kuin retiisi.

Syön kaikenmaailman kasviksia kuorimatta. Hyvä pesu riittää mulle. :)
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: vuodesta_63 - Huhtikuu 06, 2019, 19:15:25 ip
Olisiko kenelläkään suositella hyvää kasvisruokaa? Saan ruokavieraita, joista yksi on pääosin kasvissyöjä. Ei siis syö minkään sortin lihaa tai kalaa, ilmeisesti kuitenkin juusto ja kananmunat käy. Pää kuumana tässä googletan, eikä oikein inpsiraatio iske  ??? Aterialla siis neljä aikuista.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: Susihukka65 - Huhtikuu 07, 2019, 09:08:46 ap
Tässä yksi yli neljännesvuosisadan lakto-ovovegetaristina ollut  :) . Alla omia suosikkejani, voisiko jostakin näistä jatkokehittää jotakin:

• täytetyt kasvikset, esimerkiksi kesäkurpitsa tai paprika. Täyte maun mukaan (keitettyä riisiä, härkäpapuvalmiste Härkistä, vihanneksia, mausteita jne). Kurpitsat voi halkaista pitkittäin ja juustogratinoida uunissa.

• pinaatti-vuohenjuustolasagne

• etnowokit

• intialainen maustettu ruoka, erityisesti kasvishöysteet ja -muhennokset riisin tai kukkakaalin kera sekä samosat

• meksikolainen ruoka kasvisversiona (tacot, enchiladat ym, chili sin carne)

• kasvispateet ja -terriinit

• kevätkääryleet ja Teriyaki-dippi

• letut / blinit / krepit sienisalaatin kera

Hyvin monia ruokia voi helposti muuntaa lihattomiksi käyttämällä nyhtökauraa (josta itse en tosin erityisemmin pidä juuri sen "lihaisan" suutuntuman vuoksi - Härkis on minun suosikkini). Toinen idea on laittaa tarjolle monenlaista hieman noutopöytämäiseen tapaan ja kukin voi valita mieleistään.

Itse olen valitettavasti laiska ruoanlaittaja enkä suinkaan herkuttele arkena noilla yllä luettelemillani ruoilla vaan usein keitolla tai salaatilla leivän kera taikka pavuilla jossakin muodossa - salsa- ja chili sin carne -valmispakkaukset ovat käteviä.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: äskoo - Huhtikuu 07, 2019, 21:47:02 ip
Jos kyse on kasvisyöjästä, ei vegetaristista, vaihtoehtoja runsaammin. Mun lähipiirissä on näitä kasvissyöjiä, yhdellä myös maitoallergia. Niinpä mrillä tehtiin tänäänkin perusruokaa nyhtökaurasta, joka kelpaa erinomaisesti sekasyöjillekin.  Sen hyvä puoli on se, että ei käytetä lisäaineita, kuten monissa kilpailevissa kasvisproteiinivalmisteissa. 

Parhaat reseptit löytyvät valmistajan reseptisivuilta. Itse käytin alkuun liian vähän mausteita. Valmisreseptit on kehitetty huippukokkien kanssa ja niissä on oikeasti makua. Viime juhannuksena esim järjestettiin mökillä 20 hengelle nyhtisburgeri-bileet, eikä osa vieraista aluksi edes huomannut, että söivät kauraa sämpylän välissä! 😁

Meillä syötiin tänään chili sin carnea:
https://recipes.goldandgreenfoods.com/fi/chili-sin-carne/
Lisäksi wokkasin kevyesti nyt niin herkullisia tuoreita broccolinnuppuja ja parsaa.
Otsikko: Vs: Kasvislisuke
Kirjoitti: vuodesta_63 - Huhtikuu 09, 2019, 21:09:20 ip
Kiitos Susihukka65 ja Äskoo!
Päädyin lopulta tekemään pastakastiketta. Kummallista kuinka ihmisen ajatus joskus jumittuu. Olenhan mä näitä tehnyt ennenkin. Kiitos avusta!