Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Hoitovälineet => Aiheen aloitti: Cane - Huhtikuu 07, 2013, 12:08:01 ip

Otsikko: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Huhtikuu 07, 2013, 12:08:01 ip
Hei kaikille!
Mielenkiinnolla olen lukenut kirjoituksia, kokemuksia ja mielipiteitä vieraana, kunnes nyt päätin rekisteröityä.
Koetin löytää aiheesta keskustelua, mutta joko en käyttänyt oikeita hakusanoja tai keskustelua ei ole..

Minua siis kismittää eriarvoinen kohtelu. Esimerkiksi ollessani Helsingissä terveysasemalla hoidossa, ei hoitooni saatu "otetta" -> siirryin erikoissairaanhoidon piiriin sisuspkl:lle. Kollega, myöskin ykköstyyppiläinen, esitteli juuri saamaansa AccuChek Mobilea luennolla, kertoi saaneensa sen terveys- ja hoitoalan työnsä perusteella. Kollega on hoidossa terveysasemalla, jonka ylilääkärin piti joko puoltaa taikka hylätä hakemus. Hakemus puollettiin ja alle viikko meni koko prosessissa.  Itse olen siis ykköstyyppiläinen sispkl:llä hoidossa, työnä myöskin terveys- ja hoitoala (sama työnkuvakin). Kysyin toissapäivänä sisuspkl:ltä mahdollisuutta Mobileen, ja vastaus oli kieltävä. Ei siksi, etteivätkö he sispkl:llä olisi puoltaneet hakuja, vaan vastauksena jo tehtyihin hakuihin  oli kielto. Miten voi terveysaseman ja sispkl:n asiakkaiden tilanne olla erilainen samoilla hakuperusteilla, puolloilla ja jopa työnkuvalla mitattuna?

Oma asiansa on tietenkin Helsinki-Espoo-Vantaa -akselin omahoitotarvikejakelu. Helsingissä tuetaan AccuChekia, Espoossa useampaa merkkiä. Ensi vuonna kuulemma nämä terveydenhoitopiirit yhdistyvät. Tarkoittaakohan se esimerkiksi helsinkiläisille monipuolistuvaa omahoitotarvikejakelua vaiko muille köyhempää sellaista? Joka tapauksessa pelkään, että muutos tulee takeltelemaan ja vaikeuttamaan omahoitoa, ainakin aluksi. Toivottavasti homman alkaessa toimimaan alkutakeltelujen jälkeen olisi etua yhdistymisestä. Yhdistymisen myötä alueen potilas voi valita hoitopisteensä. Itse en vaihtane hoitopaikkaa, ellei sama eriarvoisuus säily alueiden omahoitojakelussa/omahoitotarviketarjonnassa. Silloin menen sinne, mistä saan "parhaimmat (lue: monipuolisimmat) hoitovälineet.

Muilla samantyyppisiä kokemuksia?
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: MiniMi - Huhtikuu 07, 2013, 13:30:14 ip
Hei Cane ja tervetuloa palstalle :)!
Valitettavasti huomiosi on sama minullakin. Itse vaan kuulun niihin "hyväosaisiin" joita toistaiseksi kohdellaan todella hyvin sekä hoitovälineiden että hoidon suhteen. Ehkä syy piilee siinä, että minulla on erittäin "komplisoitunut ja pitkälle kehittynyt diabetes", tai sitten ei. Eriarvoisuutta on, myönnettäköön, kuntien sisälläkin. Toisaalta sitähän esiintyy ihan jokaisessa elämäntilanteessa - ei vain terveydenhuollossa.
Toivon kuitenkin, ettei tämä johda diabeetikoiden keskuudessa turhaan kilpailuun tai kateuteen, esimerkiksi siitä että joku toinen on saanut 10 liuskapurkkia ja 2 sensoria ja itse vain puolet siitä.
Esimerkiksi ollessani Helsingissä terveysasemalla hoidossa, ei hoitooni saatu "otetta" -> siirryin erikoissairaanhoidon piiriin sisuspkl:lle. Kollega, myöskin ykköstyyppiläinen, esitteli juuri saamaansa AccuChek Mobilea luennolla, kertoi saaneensa sen terveys- ja hoitoalan työnsä perusteella. Kollega on hoidossa terveysasemalla, jonka ylilääkärin piti joko puoltaa taikka hylätä hakemus. Hakemus puollettiin ja alle viikko meni koko prosessissa.  Itse olen siis ykköstyyppiläinen sispkl:llä hoidossa, työnä myöskin terveys- ja hoitoala (sama työnkuvakin). Kysyin toissapäivänä sisuspkl:ltä mahdollisuutta Mobileen, ja vastaus oli kieltävä.
Toivottavasti et toivo kollegallesi huonompaa kohtelua, vaan jaksat taistella oman pumppusi puolesta vaikeuksistasi huolimatta.
Tsemppiä ja hyvää jatkoa sinulle Cane.
ps. meillä on PK-seudulla melkosen usein live-vertaistukitapaamisia. Tervetuloa myös niihin :)!
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Kide - Huhtikuu 07, 2013, 13:30:44 ip
Tervetuloa mukaan kirjoittamaan, Cane.  :)

Itse asuin aikanaan Munkkivuoressa ja tk:ssa oli "hoitoni" järjestetty. Ei puhettakaan, että olisin päässyt erikoissairaanhoidon piiriin, vaikka syitä varmaan olisi ollut. Kävin vaan moikkaamassa lääkäriä puolivuosittain tai jotain. Reseptin sain uusittua ja opetin lääkäriä.  :D En jaksanut kysellä/vaatia/tapella parempaa.

Hyviä muistoja Hesasta on siinä, että liuskojen tilaus ja haku oli kätevää ja niitä sain tarpeeni mukaan. Hyvä One Touch-mittari tosin pakkovaihdettiin Accu Checkiin, jonka tukemisesta nykyinen kotikaupunkini Kuopio puolestaan on luopunut paristo- ym. ongelmien takia.

Jos koko maata koskeva ja kaikki aiheeseen liittyvä epäoikeudenmukaisuus olisi listana, niin kuulkaa olisi se pitkä listä. En kyllä tasa-arvoa kannata sellaisena kuin se kuntalittosten myötä täällä Pohjois-Savossa vissiin toteutuu. Tiukimman kunnan mukaan kiristetään kaikkien oikeuksia.  :-\

Mutta sori, sua kiinnosti pääkaupunkiseudun tilanne. Mielenkiinnolla odotan tätä keskustelua. Kokemuksiahan asiasta kyllä on siellä täällä ketjuissa monen moisia.

Tosi hyvä ja tarkka otsikko! Minä tykkään, kun jo otsikointiin panostetaan.  :D
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: BlueDeath - Huhtikuu 07, 2013, 13:34:08 ip
MiniMi, Mobile on mittari eikä pumppu. A-C:n pumput ovat Spirit ja Combo ;)
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: MiniMi - Huhtikuu 07, 2013, 15:33:26 ip
Oih, kiitti pake :-[ :-[ :-[ minoon ihan pihalla ;D
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: vivianv - Huhtikuu 07, 2013, 15:39:22 ip
Mjoo, tää ei taas tajua sitä, miten joku voi kadehtia A-C Mobilen omistajaa. Iso, ruma ja ääntelee kuin vanha kamera. Paljon parempiakin monilatinkisia mittareita on markkinoilla.

Mitä tulee sairaanhoitopiirien yhtenäistämisiin, niin se on selvä ettei siitä koidu mitään hyvää kenellekään. Heikoimman tason mukaan mennään kauttalinjan.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Huhtikuu 07, 2013, 20:32:58 ip
Kiitos kaikille vastauksista ja tervetulotoivotuksista :)

En toivo kenellekään "huonompaa" kohtelua jotta tasavertaisuuteen "päästäisiin", ihmetyttää vain että onko se noin pärstästä kiinni? Ja tän lisäksi tietysti se, että kun on katsottu ettei ns. tavallinen seuranta/hoito riitä, niin ei sittenkään irtoa välineitä. Miksi Mobilea hiukan haikailen johtuu työstä ja työympäristöstä... Mobile saattaisi olla hiukan mukavampi liuskattomana. Mutta koska se maksaa, ja samalla rahalla saa esimerkiksi täälläkin keskustelussa olleen Bayerin usb nextin (mikä lie koko nimi) samoine kuluineen, taidan panostaa siihen.

Olen jostain syystä aina kulkenut edistyksen jäljessä: en halunnut kyniä, koska pistin ruiskuilla (koin ne helpommiksi käsitellä (pituus/paino/koko). Vaihdoin kyniin, ja nyt välillä tapellaan että toimiiko ne, koska annostelevat erilaisia määriä insuliinia eri kerroilla. Minulle on tehty yksi sensorointi (meinasin kirjoittaa sensurointi), joka meni metsään. Tai ei metsään, mutta järkevää siitä ei saanut koska sokerit heilahteli niin rajusti. Olen pelännyt pumppua. Onneksi aloitin lukemaan täällä keskustelua pumpuista (taisi olla kivitatin aloittama) ja nyt alan olemaan kallellani sinne suuntaan! Jee! <--Jee, ettei enää pelota ja alan näkemään hyötyä, itse pumpun saamiseen on pitkä aika.... vielä olen vähän epävarma, haluanko.

Hiukan olen miettinyt myös tuota hoitovälineiden tilannetta, jos käytössä on  pumppu (siis pääkaupunkiseudulla). Olisiko hoitovälineet paremmassa mallissa jos muuttaisin taas Espooseen? Hoito ei ollut niin mallikasta, Lantus ei sopinut ollenkaan ja lääkäri vaan tuhahti "olen kuule hoitanut satoja potilaita tässäkin kuussa, kyllä minä tiedän! Vika ei ole lääkkeen päässä vaan sen antajassa!"... no niinpä. Siinä sitten crash coursella kunnes muutin Helsinkiin. Täällä ongelmana kolmivuorotyö, ei kunnollisia taukoja ja nekin kun sattuu sopimaan. Jos sopii kenellekään.

Toimiiko hoitovälinejakelu pumpun kanssa? Jos päädyn pumppuun, mitä kannattaa "vaatia/pyytää"? Sensoroiva malli olis toiveissa, koska mulla aivokapasiteetin käyttö vaikuttaa huomattavasti verensokereihin (mietipä siinä sitten, et onko tää nyt keskiraskasta ajatustenvaihtoa, liittyykö tähän mahdollisesti stressireaktiota, vai ei, kauanko kestänyt, jääkö alitajuntaan pörräämään...) Tän lisäksi tykkään liikkua, kauas ja pitkään. Sokerimehua on selässä melkein camel bak, mut vaikea tiputtaa kiloja ku kaloreita imee sisäänsä nopeammin ku ehtii kuluttamaan :D

...ja jos laajeni aihe liikaa, niin saa linkata keskusteluja, luen sitä kivitatin aloittamaa nyt ainakin :)
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 07, 2013, 22:35:20 ip
Jep. Vaikken helsingissä asukaan, kyllä mullekin jykylän lekuri aikoinaan vähän vihjaili että vika oli mussa eikä lantussa, kun se ei toiminut mulla. Joopa joo. Mutta kun on yksilöllinen sairaus, niin ei toimi kaikki kaikilla.

Nykyään pumppu toimii hyvin, sain sen kun vaihdoin hoitopaikkaa nykyiseen ja lopulta ite tajusin haluta kun tarjottiin. Ite olen tavallaan saanut hyvät välineet, kun lekuri tajusi että olen tällainen labiili tapaus, joka en pärjää ilman vaikkapa runsaita mittailuja. Jos nyt kukaan pärjää. Mutta olen monesti saanut välineitä vähän kuin koekäyttöön, kun hoitopaikka tietää että perehdyn niihin, otan niistä hyödyn irti ja annan palautetta, joka helpottaa heidänkin työtää muilla potilailla. Kaikki lääkärit eivät vain ole tajunneet, että dee on sairaus jossa kannattaa kuunnella asiantuntijoita eli potilaita.

Siinä mielessä en tavallaan toivo sellaista tasapuolisuutta, mistä kide kirjoitti toisaalla - että "tasapuolisuuden" nimissä esim. diabeetikot ei enää pääse hammashoitoon nopeutetusti, kun joku valitti tästä epäoikeudenmukaisuudesta...kun eri tilanteet vaatii eri ratkaisut. Ettei mennä vaikka siihen hintalautakuntajuttuun, että kun lanttu kerran toimii tietyllä prosentilla niin pitää siihen niidenkin tyytyä joilla se ei toimi... Cane taisitkin kirjoittaa että sulla on todettu labiili diabetes.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: kriisikko - Huhtikuu 07, 2013, 22:57:19 ip
Tunnustan. Olen kade.
Kadehdin taitoja, joita minulla ei ole:

En osaa lähteä d-lääkärin vastaanotolta ovet paukkuen ja huutaen, että
- Tänne en ikinä tule, olet huono lääkäri!

En osaa jättää puhumatta puhelimeen, jos d-hoitaja ja lääkäri soittelevat edellisen tapahtuman jälkeen, etten vain tee itselleni mitään ja anelevat takaisin.

En osaa vaatia, että diabeteksen hoito sujuu, vaikken itse tekisi mitään sen eteen.

En osaa saada itkupotkuraivaria, jos lääkäri ei anna sairaslomaa.

En ole lähes nelikymppinen ikimurkku.

Siis miksi moisesta olen kade?

Noilla tempuilla saa jatkuvaan käyttöön sensorit, rajoittamattoman määrän liuskoja ja sairaslomaa aina, kun siltä tuntuu.

Eikä siinä kaikki.
Tarina on tosi.
Itse asiansaosaajalta kuulleena
Kade-Kriisikko

Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Huhtikuu 08, 2013, 08:32:53 ap
kriisikko,
en nyt tainnut tajuta miten tämä liittyy asiaan? Keinona saada mitä haluaa, muista välittämättä? ...anteeksi, ei vaan pää ymmärrä ajatusta.

Aiempaan postaukseen:
Onneksi oli osaava diabeteshoitaja lääkärin parina, mutta olihan se outoa, kun diabeteshoitaja neuvoi toisin kuin lääkäri (ja ne d-hoitajan neuvot toimi!) Joku aiemmin postailikin että markkinoilla on muitakin monilatinkimittareita: saisikohan vinkkiä mikä olisi kirjoittajan mielestä paras taikka plussat ja miinukset? Googlettelen niitä jahka enemmän aikaa... :)
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 08, 2013, 14:07:42 ip
Siis ilmeisesti kriisikko kertoi, miten epäasiallisesti joku hänen tuttunsa toimii ja saa siten kaiken haluamansa lääkäriltään..?
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Susihukka65 - Huhtikuu 08, 2013, 14:50:58 ip
Hei Cane  :)

Aloitusviestiisi liittyen: Hyvin eriarvoistahan se diabeetikkojen - ja kaikkien muidenkin terveyden- ja sairaanhoitopalveluiden tarvitsijoiden - kohtelu on, sekä eri kuntien välillä että varmasti myös saman kunnan sisällä. Itse kuulun valitettavasti niihin huono-osaisiin. Enkä minäkään tietenkään toivo, että kenenkään hoitoa huononnettaisiin. Toivon vain, että kaikilla olisi mahdollisuus saada riittävää hoitoa ja esimerkiksi lähete tarvitsimiinsa tutkimuksiin. Ja että olisi edellytykset kunnolliseen omahoitoon. Olen väsynyt joka kolmas kuukausi toistuvaan jännitysnäytelmään: onko minimimäärää suurempi liuskamääräni edelleen hyväksytty vai onko leikattu liiat pois. Olisi oikein mukavaa, jos ei tarvitsisi jatkuvasti olla pientä huolta takaraivossa hoidosta ja tarvikkeista.

Olen espoolainen (ja kuten edellä kirjoitin, erot myös kuntien sisällä ovat varmasti suuret ja aivan varmasti täälläkin on paljon diabeetikkoja, joiden hoito ja omahoidon edellytykset ovat hyvällä tolalla).

Tarvikkeiden jakelu uudistui täällä hiljattain. Ennen saattoi laittaa postia terveysaseman diabeteshoitajalle ja hakea tarvikkeet parin päivän päästä asemalta, tai vaihtoehtoisesti kahtena päivänä viikossa oli terveydenhoitajan avovastaanotto, jolloin tarvikkeet sai mukaansa samantien. Viime vuoden lopulla systeemi muuttui keskitetyksi tarvikejakeluksi. Tavarat on muistettava tilata kaksi viikkoa ennen niiden loppumista (ja täytyy pitää huolta, etteivät ne lopu kovin paljon ennen aikojaan eli sitä kolmea kuukautta). En edes tiedä, missä tarvikejakelu sijaitsee. Sinne ei siis ole mahdollista mennä silloin kun haluaa ja pyytää mitä tarvitsee. Esimerkiksi minkään uutuusmittarimallin saaminen ei onnistu. Aikuiselle kynien käyttäjälle ei anneta ketomittaria ja -liuskoja (tai ainakaan minun ei ole koettu niitä tarvitsevan).

Oma asiansa on tietenkin Helsinki-Espoo-Vantaa -akselin omahoitotarvikejakelu. Helsingissä tuetaan AccuChekia, Espoossa useampaa merkkiä. Ensi vuonna kuulemma nämä terveydenhoitopiirit yhdistyvät. Tarkoittaakohan se esimerkiksi helsinkiläisille monipuolistuvaa omahoitotarvikejakelua vaiko muille köyhempää sellaista? Joka tapauksessa pelkään, että muutos tulee takeltelemaan ja vaikeuttamaan omahoitoa, ainakin aluksi.

Tämä.on kieltämättä huolestuttava uutinen. Alkukangertelua tulee aivan varmasti, ja pahoin pelkään, että uudistuksen seurauksena on valikoiman köyhtyminen. Katoaakohan Contour valikoimista? En millään haluaisi luopua omasta erittäin luotettavasta Contouristani, joka ei koskaan tuhlaa yhtään kallisarvoista liuskaa mihinkään virhetoimintoihin.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: ellinoora - Huhtikuu 08, 2013, 15:20:40 ip
Minä myös tutustuin tähän Espoon uuteen malliin, kun tarvikkeet olivat melkein lopussa. Soitin terveysasemalle, josta valaistiin, että pitää tilata 2 vkoa etukäteen. Onneksi sentään antoivat sille kahdelle viikolle liuskoja ja neuloja, ettei tarvitse ihan säästökuurille mennä. Olen samaa mieltä, että haasteena tuossa tulee olemaan se, että muistaa tuon kahden viikon odotusajan. Se, mikä on huonoa, on heidän alkeellinen prosessinsa. Lähetin jakeluun tilaukseni spostilla. Takaisin ei tule mitään kuittausta, että sposti on mennyt perille ja että tilaus on käsittelyssä/valmis. Nyt sitten odottelen vielä viikon ja menen Sellon kirjastoon tarkistamaan, menikö se viesti perille ja tuliko tarvikkeet. Kaikessa online-tilaamisessa on mielestäni minimivaatimus se, että tilauksen vastaanotto ja käsittely kuitataan.

Mielestäni siinä uudessa mallissa on hyvää noutopisteet. Minulla on aina hankalaa ehtiä hakemaan tarvikkeet terveyskeskuksesta, kun ne ovat auki juuri samaan aikaan, kun pitäisi olla töissä. Sellon kirjasto on yksi noutopiste ja se on auki pidempään sekä lauantaisin.

Ja toivottavasti ei tosiaan Contouria lopeteta. Siirryin siihen vastikään, kun edellistä mittaria ei enää tueta.

Muuten koen kuitenkin saavani Espoosta sen mitä olen tarvinnutkin. Taidan jäädä liuskoissa sinne rajan alapuolelle, joten minun ei siitä tarvitse jännittää. Mielelläni antaisin ylijääneen kiintiöni liuskoja sinulle Susihukka :). Mutta eivät vaan taida laskea sitä niin, vaan henkilökohtaisia kiintiöitä tuijottavat ja ovat vaan tyytyväisiä, jos joku käyttää vähemmän.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Huhtikuu 08, 2013, 17:54:36 ip
Helsingissä on kanssa käytössä se keskitetty jakelu. Minun onnekseni se on tuossa terveysasemallani, eli ei kaukana. Sinne voi tilausta jättää s-postitse taikka paperilla (pitää käydä pisteellä) taikka soittaen. Sen verran mukavaa väkeä on ollut, että hätätilanteessa järjestävät todella nopeasti välineitä tai jos välineestä valittaa (kynä, mittari) uuden saa samantien. Lisäksi ovat ilmoitelleet jos kiintiöt alkavat täyttyä (tää taitaa olla ekstrapalvelua:)

Toki olis mukavaa tavata d-hoitajaa samalla ja vielä kyseisen aseman joka oli todella asiantunteva ja osaava. Nythän Helsingissä ainakin on alasajossa diabeteshoitja-lääkäri -parit, sillä päättäjien mielestä jokaisen hoitajan tulee osata hoitaa "kaikkea", myös diabetesta. Tää mun aseman hoitaja on itse omilla rahoillaan ja ajallaan itseään kouluttanut, ja samalla sitä lääkäriäkin :)

Takaisin asiaan:
olihan se muutos, tuo tarvikejakelun keskittäminen. Tosiaan onnekseni asun vieressä ja seuranta on muutenkin tiivistä. Jos ei olisi ja välimatka olisi pidempi, olisi olotila varmaankin erilainen....
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Susihukka65 - Huhtikuu 08, 2013, 18:57:52 ip
Nythän Helsingissä ainakin on alasajossa diabeteshoitja-lääkäri -parit, sillä päättäjien mielestä jokaisen hoitajan tulee osata hoitaa "kaikkea", myös diabetesta.

Huokaus... Mitäpä tuohon muuta osaisi sanoa.

Kiitos ellinoora  :)

Olen samaa mieltä, että jakelupisteiden monipuolistuminen on hyvä asia. Varsinkin terveydenhoitajan kahden tunnin aamuajat olivat usein hankalia. Mutta etuna niissä oli se, että näki heti mitä sai. Minulle kävi nimittäin viimeksi niin, että noutopaketista puuttui kolmannes liuskoista. Siitä seurasi sitten hermojen ja hampaiden kiristelyä seuraavan aamun soittoaikaa odotellessa. Onneksi kyseessä oli vain virhe, ei määrän leikkaus, ja oikein ystävällinen henkilö langan päässä korjasi heti asian. Mutta tosiaan, kaiken kaikkiaan esimerkiksi mahdollisuus hakea tavarat iltayhdeksään asti on oikein kätevä.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 08, 2013, 20:44:40 ip
Tuo alasajo on todella valitettavaa..juuri päinvastoin, kuin mistä Tero Kangas on puhunut. Asiaan pitäisi panostaa, eikä peruuttaa vuosikausien työ. Toki kaikkien on hyvä osata se perusmantra vaikka painonpudotuksesta kakkosilla, mutta kyllä asiantunteva diabeteksen hoito on muutakin kuin kirjasta opitun toistelua..taudin yksilöllisyys vaatii sen keskittymisen asiaan ja tarpeeksi potilasmassaa yksilöllisen vaihtelun ymmärtämiseksi.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Amanda - Huhtikuu 08, 2013, 22:54:00 ip
Espooseenhan on tulossa oma hoitopaikka diabeetikoille, diabeteskeskukseksi sitä kutsuvat.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: rane58 - Huhtikuu 08, 2013, 23:37:10 ip
Espooseenhan on tulossa oma hoitopaikka diabeetikoille, diabeteskeskukseksi sitä kutsuvat.

-Mihin, minne...?(http://www.websmileys.com/sm/happy/1074.gif)
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: d1-nainen - Huhtikuu 08, 2013, 23:50:34 ip
Helsingissähän ei voi enää tilata välineitä sähköpostilla, vaan pitää käyttää pankkitunnuksia. Kuulemma sähköposti ei ole tarpeeksi turvallinen (kenenköhän mielestä?)
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: ellinoora - Huhtikuu 09, 2013, 09:20:51 ap
Espooseenhan on tulossa oma hoitopaikka diabeetikoille, diabeteskeskukseksi sitä kutsuvat.

-Mihin, minne...?(http://www.websmileys.com/sm/happy/1074.gif)

Tämä paikka on tulossa Jorvinmäelle eli siihen johonkin sairaalan välittömään läheisyyteen. Homman pitäisi käynnistyä toukokuussa mutta ainakin oma diabeteshoitajani oli loppuvuodesta vähän epäileväinen, että alkaakohan muka juuri ennen lomakautta. Kuitenkin sinne on kuulemma henkilökunta jo palkattu. Tätä malliahan on vuosikausia puuhattu ja sinne sitten kaikki diabeetikoiden hoito keskitettäisiin. Saa nähdä, miten pitkälle resurssit riittävät. Itse veikkaan, että kaltaiseni "tavalliset D1:t", jotka ennenkin on hoidettu vuotuisella kertakäynnillä tk:ssa, hoidetaan niin jatkossakin. Mutta toivottavasti tuo tämän vuoden aikana selviää.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: ellinoora - Huhtikuu 09, 2013, 11:26:06 ap
... Se, mikä on huonoa, on heidän alkeellinen prosessinsa. Lähetin jakeluun tilaukseni spostilla. Takaisin ei tule mitään kuittausta, että sposti on mennyt perille ja että tilaus on käsittelyssä/valmis. Nyt sitten odottelen vielä viikon ja menen Sellon kirjastoon tarkistamaan, menikö se viesti perille ja tuliko tarvikkeet. Kaikessa online-tilaamisessa on mielestäni minimivaatimus se, että tilauksen vastaanotto ja käsittely kuitataan.

Sen verran komento takaisin, että nyt juuri tuli viesti kertoen koska välineet ovat noudettavissa valitsemastani pisteestä. Sittenhän pitää vaan toivoa, että on oikeaa tavaraa. Mitenköhän tuolla toimii palautus... Joka tapauksessa olen sitä mieltä, että olisi hyvä saada samantien kuittaus, että viesti on mennyt perille. Muutenhan sitä odottelee vkon verran ennenkuin alkaa kyselemään tilauksensa perään. ;)
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Konrad - Huhtikuu 09, 2013, 20:44:59 ip
Tunnustan. Olen kade.
Kadehdin taitoja, joita minulla ei ole:

En osaa lähteä d-lääkärin vastaanotolta ovet paukkuen ja huutaen, että
- Tänne en ikinä tule, olet huono lääkäri!

En osaa jättää puhumatta puhelimeen, jos d-hoitaja ja lääkäri soittelevat edellisen tapahtuman jälkeen, etten vain tee itselleni mitään ja anelevat takaisin.

En osaa vaatia, että diabeteksen hoito sujuu, vaikken itse tekisi mitään sen eteen.

En osaa saada itkupotkuraivaria, jos lääkäri ei anna sairaslomaa.

En ole lähes nelikymppinen ikimurkku.

Siis miksi moisesta olen kade?

Noilla tempuilla saa jatkuvaan käyttöön sensorit, rajoittamattoman määrän liuskoja ja sairaslomaa aina, kun siltä tuntuu.

Eikä siinä kaikki.
Tarina on tosi.
Itse asiansaosaajalta kuulleena
Kade-Kriisikko

Noinhan se varmaan on. :( Itse en saa pillitetyksi lääkärin enkä hoitajan vastaanotolla. Kurkun kiristystä tai muuta väkivaltaista menettelyä en herrasmiehenä voi tehdä. Vastaanottokäyntejäkin välttelen. En siis saa liuskoja kuin minimin ja senkin huonolle mittarille. Olenkin hankkinut liuskat vapailta jälkimarkkinoilta itse.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: kriisikko - Huhtikuu 09, 2013, 20:58:50 ip
Tunnustan. Olen kade.
Kadehdin taitoja, joita minulla ei ole:

En osaa lähteä d-lääkärin vastaanotolta ovet paukkuen ja huutaen, että
- Tänne en ikinä tule, olet huono lääkäri!

En osaa jättää puhumatta puhelimeen, jos d-hoitaja ja lääkäri soittelevat edellisen tapahtuman jälkeen, etten vain tee itselleni mitään ja anelevat takaisin.

En osaa vaatia, että diabeteksen hoito sujuu, vaikken itse tekisi mitään sen eteen.

En osaa saada itkupotkuraivaria, jos lääkäri ei anna sairaslomaa.

En ole lähes nelikymppinen ikimurkku.

Siis miksi moisesta olen kade?

Noilla tempuilla saa jatkuvaan käyttöön sensorit, rajoittamattoman määrän liuskoja ja sairaslomaa aina, kun siltä tuntuu.

Eikä siinä kaikki.
Tarina on tosi.
Itse asiansaosaajalta kuulleena
Kade-Kriisikko

Noinhan se varmaan on. :( Itse en saa pillitetyksi lääkärin enkä hoitajan vastaanotolla. Kurkun kiristystä tai muuta väkivaltaista menettelyä en herrasmiehenä voi tehdä. Vastaanottokäyntejäkin välttelen. En siis saa liuskoja kuin minimin ja senkin huonolle mittarille. Olenkin hankkinut liuskat vapailta jälkimarkkinoilta itse.


 ;D

Voithan sinä opetella kiristelemään hampaita äänekkäästi, se ei ole väkivaltaa. 8)

Nyt kävi oudosti tuon edelläolevan kateuspurkaukseni jälkeen, sairaslomaa määrättiin ilman itkupotkuraivaria ja pyytämättä.
Olen vielä hieman shokissa siitä käynnistä.
Tuonne toiseen ketjuun kirjoitin, miten uskomaton lääkärikäynti minulla oli enkä tarvinnut yhtään noista tempuista.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: emonen - Huhtikuu 09, 2013, 21:52:17 ip
... Se, mikä on huonoa, on heidän alkeellinen prosessinsa. Lähetin jakeluun tilaukseni spostilla. Takaisin ei tule mitään kuittausta, että sposti on mennyt perille ja että tilaus on käsittelyssä/valmis. Nyt sitten odottelen vielä viikon ja menen Sellon kirjastoon tarkistamaan, menikö se viesti perille ja tuliko tarvikkeet. Kaikessa online-tilaamisessa on mielestäni minimivaatimus se, että tilauksen vastaanotto ja käsittely kuitataan.

Sen verran komento takaisin, että nyt juuri tuli viesti kertoen koska välineet ovat noudettavissa valitsemastani pisteestä. Sittenhän pitää vaan toivoa, että on oikeaa tavaraa. Mitenköhän tuolla toimii palautus... Joka tapauksessa olen sitä mieltä, että olisi hyvä saada samantien kuittaus, että viesti on mennyt perille. Muutenhan sitä odottelee vkon verran ennenkuin alkaa kyselemään tilauksensa perään. ;)

Meilläkin on tulossa sähköinen tilausmahdollisuus. Toivotaan, toivotaan että oikeasti onnistuu myös lapselle tilaaminen, pitäisi kyllä kunhan saan tunnarit...
Soitin tulevaan uuteen jakelupisteeseemme ... jakelun ihminen sanoi puhelimessa, että kuittaus aina tulee, periaatteessa kahden päivän sisällä. Toimitusajaksi tulee tuo 2 viikkoa, kun nyt on yleensä saanut kaikki mitä hyllystä löytyy heti tai ainakin seuraavana päivänä. Jälkitilaukseen jäävät (meillä yleensä Cavilon) ovat kestäneet viikon, joskus jopa kolme...
Tosin sanoi, että varastotavaran saa nopeammin mutta pitävät pienten tilojen takia (tulee 5000 asiakasta lisää kun yksi jakelupiste poistuu - se meidän tähänastinen) vain pinetä varastoa ja esim meidän lapsella on käytössä tavaroita joita heidän nykyisistä asiakkaista kukaan ei käytä... Tilaus lähtee aina perjantaisin.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: emonen - Huhtikuu 09, 2013, 21:54:23 ip
Helsingissähän ei voi enää tilata välineitä sähköpostilla, vaan pitää käyttää pankkitunnuksia. Kuulemma sähköposti ei ole tarpeeksi turvallinen (kenenköhän mielestä?)

Me ei ole voitu ikinä tilata sähköpostilla. Nyt tulee käyttöön Forsanten systeemi. Vaatii juuri nuo pankkitunnarit.
Pääasia että tulee sähköinen systeemi!
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Toukka - Huhtikuu 09, 2013, 22:20:54 ip
Helsingissähän ei voi enää tilata välineitä sähköpostilla, vaan pitää käyttää pankkitunnuksia. Kuulemma sähköposti ei ole tarpeeksi turvallinen (kenenköhän mielestä?)
Milloin tämmöinen muutos on tullut/tulossa?
Kaupungin sivuilla annetaan puhelin- ja faksinumerot sekä sähköpostiosoitteet tilausta varten. Sivun päiväys ei ole edes kuukauden vanha. http://www.hel.fi/hki/terke/fi/Terveyspalvelut/Omahoitov_lineiden+jakelu
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Amanda - Huhtikuu 09, 2013, 22:29:23 ip
Espooseenhan on tulossa oma hoitopaikka diabeetikoille, diabeteskeskukseksi sitä kutsuvat.

-Mihin, minne...?(http://www.websmileys.com/sm/happy/1074.gif)

Tämä paikka on tulossa Jorvinmäelle eli siihen johonkin sairaalan välittömään läheisyyteen. Homman pitäisi käynnistyä toukokuussa mutta ainakin oma diabeteshoitajani oli loppuvuodesta vähän epäileväinen, että alkaakohan muka juuri ennen lomakautta. Kuitenkin sinne on kuulemma henkilökunta jo palkattu. Tätä malliahan on vuosikausia puuhattu ja sinne sitten kaikki diabeetikoiden hoito keskitettäisiin. Saa nähdä, miten pitkälle resurssit riittävät. Itse veikkaan, että kaltaiseni "tavalliset D1:t", jotka ennenkin on hoidettu vuotuisella kertakäynnillä tk:ssa, hoidetaan niin jatkossakin. Mutta toivottavasti tuo tämän vuoden aikana selviää.

Jep, sinne nuorisopsykan luo ts Kauniaisten suuntaan.
Mulle on aika varattu kesäkuulle ja silloin kuulemma siellä ollaan. Olin iloinen kuullessani, että suosikkilääkärini Aranko on siellä myös.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: d1-nainen - Huhtikuu 10, 2013, 01:13:50 ap
Helsingissähän ei voi enää tilata välineitä sähköpostilla, vaan pitää käyttää pankkitunnuksia. Kuulemma sähköposti ei ole tarpeeksi turvallinen (kenenköhän mielestä?)
Milloin tämmöinen muutos on tullut/tulossa?
Kaupungin sivuilla annetaan puhelin- ja faksinumerot sekä sähköpostiosoitteet tilausta varten. Sivun päiväys ei ole edes kuukauden vanha. http://www.hel.fi/hki/terke/fi/Terveyspalvelut/Omahoitov_lineiden+jakelu

Viimeksi kun hain muutama viikko sitten, sanoivat, että ensi kerralla pitääkin sitten tilata jo pankkitunnuksilla eikä sähköposteja enää käytetä. Eli oletin, että lähimmän 3 kuukauden kuluessa tulee voimaan.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Huhtikuu 12, 2013, 15:08:27 ip
No, nyt tuli alustava epuu pumpun suhteen, kun en kuulemma osaa laskea hiilareita. Avauduin tästä tuolla pumppukeskustelussa jo...

Asiasta hiukan kukkaruukkuun: Onko kukaan saanut AccuChek Aviva Nanossa verenmäärän lisäystä (näytteen ollessa liian pieni) toimimaan? Olin lukevinani tuolta taulukoinnista, että sellainen olisi mahdollista... mut en minä vaan ole saanut toimimaan.

Miten olette ratkaisseet kovettuvat sormenpäät? Nyt, kun mittaan 6-9 krt/vrk, sormenpäät on mustilla rei'illä, käytössä ylimpään niveleen asti (paitsi peukalo). Kämmenestäkin voisi ottaa näytettä, mut mun kädet on todella rujon näköset/mustelmilla niin tehdessä......
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: d1-nainen - Huhtikuu 12, 2013, 15:20:11 ip
Cane, mulla pysyy somrenpäät kunnossa sillä, että käytän samaa lansettia monta kuukautta eli en pistä terävällä lansetilla. Mittaan 10+ kertaa päivässä.

Mutta siis pöh, miten niin et muka osaisi hiilareita laskea. Tuo ei voi olla syynä, ihan varmasti osaat ja jos nyt jostain syystä et osaisikaan, niin sehän tarkoittaisi sitä, että he eivät ole opettaneet oikein ja heidän pitää opettaa paremmin. Mutta siis huh-huh, mikä perustelu. Mulle ei meinattu joskus myöntää pumppua huonon hobiksen perusteella, joillekin ei myönnetä siksi, että hobis on liian hyvä.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Tomaatti - Huhtikuu 12, 2013, 19:29:04 ip
Asiasta hiukan kukkaruukkuun: Onko kukaan saanut AccuChek Aviva Nanossa verenmäärän lisäystä (näytteen ollessa liian pieni) toimimaan? Olin lukevinani tuolta taulukoinnista, että sellainen olisi mahdollista... mut en minä vaan ole saanut toimimaan.

No eihän se oikein toimi... Jos tippa on liian pieni niin erroria pukkaa heti vaikka kerran pitäisi saada lisätä. Liuskoja menee hukkaan useampi viikossa tuon takia  :(
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: hogan - Huhtikuu 13, 2013, 02:59:34 ap
Jep, sinne nuorisopsykan luo ts Kauniaisten suuntaan.
Mulle on aika varattu kesäkuulle ja silloin kuulemma siellä ollaan. Olin iloinen kuullessani, että suosikkilääkärini Aranko on siellä myös.

Juu. Käsittääkseni nuorisopspkl on öbaut lopetettu ja niissä tiloissa remontin jälkeen tomii uusi diabeteskeskus. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin siellä on tarkoitus moniammatillisesti yhdistää sekä kaupungin (Espoo) ja erikoissairaanhoidon (HUS) diabetesresurssit samoihin tiloihin. Minulle realisoitunut, toistaiseksi ainoa konkreettinen, etu on että heillä on pika-HbA1c -kone siellä paikalla ja toimintavalmiina diabeteshoitajilla. Verikoe näiltä osin onnistuu siis samalla käynnillä.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Huhtikuu 18, 2013, 01:28:11 ap
Olipa tultava taasen tänne avautumaan, ei tuu uni silmään (ja katselin josko olis paremmin aiheeseen sopivaa keskustelua jo aloitettu, en löytänyt)

Mulla on huonohko tasapaino ollut jo kauan, mutta viimeisen puoli vuotta h*lve**iä... 2-28 on sokerit, usein jopa joka päivä tuolla vaihteluvälillä. Nyt on ollut pikkaisen vähemmän hypoja, mutta noi korkeat!! Olen ollut pari viikkoa sitten sispkl:llä, viime viikolla oli se soittoaikakin. Sensoroinnit menee mäkeen kun "niissä ei ole järkeä" (no ei ole niissä sokereissa muutenkaan) ja kommentti tuntuu olevan aina että "ei voida auttaa, ei näissä oo logiikkaa, koita titrata". Ja mä koitan!

Ruoalle jouduin alkamaan pistämään inskat puolen tunnin ennakolla (NovoRapid). Mittaan ruoan vaa'an kanssa, hiilarit sen mukaan. Jos sokerit on sitä luokkaa kuin yleensä, eli 17-19 aamulla, en syö. Pistän korjaavaa. Ja odotan... odotan... että se korjaus toimii, useita tunteja odotan! Viimeaikoina en ole enää syönyt, koska sokerit ei laske. Aamupala on viimeisen puolentoista viikon aikana syöty klo 15, päivän hiilarit jääneet alle sataan/vrk. Tänään oksetti ja tuntui että pää halkeaa, juoma ei pysynyt sisällä, henki haisi asetonille, eikä ketomittaria ole eikä -liuskoja. Soitin vielä Ensineuvoon, josko pitäs apteekista ostaa, ja mitä sitten? Käskivät päivystykseen (jossa olen viimeksi ollut db:n takia n.15v sitten). Mähän menin!

Triage sano etten kuulu heille, en ole akuuttitapaus. Sanoin yrittäväni ymmärtää, mutta että en pärjää enää kotona. Näytin vihkot ja selitin. Otti sokerin, joka oli n.8. Sanoi, ettei mulla ole hätää kun sokerit noin vähän. Sanoin, että on hätä. Hän yritti saada mua pois vetoamalla jonoihin (sanoin odottavani, ei mulla ole vaihtoehtoa), kiireellisempiin tapauksiin ja hoitosuhteeseeni muualla (sanoin, että ei ne nesteytä/tasapainota sis.kons.pkl:llä, eikä sinne noin vaan marssita).Lisäksi kerroin, että en voi tähän kellonaikaan sinne enää mennä kun on pulju kiinni. Puhuimme terveysasemasta, etten ole "akuutti" ja pälä pälä.. en suostunut lähtemään. Toinen triage kirjoitutti mut suoraan sis.lääkärin pakeille sinne päivystykseen, tokaisten "ei ole sun vastuullasi tää hoitamatta jättäminen ja täytyyhän sut jossain sitten hoitaa!".

Siellä taas uusi haastattelu, uudet mittaukset, selitykset... ja odotus. Verenpaine oli koholla ja leposyke n. 100 (+-4). Pissanäytettä halusivat, mut vaikea pusertaa kun ei keho kestä ottaa nestettä. Lääkärin kanssa juttelin... odotin... odotin... pissanäyte vaihdettiin verinäytteiksi, kusta kun ei lirahtanutkaan.

Koska sen hetkinen sokeri oli ok, olo oli paska ja vihkot kertoivat karua kieltään, sanoi lääkäri että karua on, mutta ei puutu asiaan. Kävimme läpi aamunkoittoilmiöt yms, mutta kun mittaukset eli data ei tue... Toisaalta ymmärrän ettei puututa kun ei osata (näin mukava lääkäri itse sanoi), mutta... mitäs nytten? Sanoi, että päivystyksestä ei laiteta sis.osastolle tasapainotukseen jota tarvitsisin ellen olisi lähemmäs koomaa, haettava muuta kautta hoitoni. Halaan kotona ämpäriä (ei ole vatsatauti), pää halkeaa, suu on kuin Sahara ja olo on todella hanusta. Soitan omalle hoitotaholle huomenna mutta auttaako?

Harras toiveeni on, että diabetestani saataisiin tasapainotettua. Haluaisin syödä aamupalan ja juodakin päivän mittaan. Olen aivan loppu ja motivaatiota laskee karut mittaustulokset. Kyse ei ole aamunkoitosta, sokerit laskee välillä yhtä nopeasti/hitaasti harrastan liikuntaa tai en. Jos korjaan aamulla klo 9, sokerit laskee 17->10 n. klo 14.30. Jos korjaan rajummin, tulee hypo. Laihduttaakin pitäis (ei todellakaan ole ykkösprioriteetti), mut kun pysyis edes silmät päässä, jalat alla ja taju messissä....

Muilla kokemuksia?

...kiitos että sain avautua, vaikkei mene kaikkien taiteen sääntöjen mukaan kuin Strömsössä...
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Kide - Huhtikuu 18, 2013, 09:17:12 ap
Voi Cane!  :-[

Multa saat ainakin aimoannoksen myötätuntoa, vaikka mitään älykästä en osaa suositella. Ei kertakaikkiaan. Kyllä taas tulee mieleen se Jaren tokaisu, että saisinko hoitoa, vaikka olen diabeetikko.  >:(

Jokohan olet saanut yhteyden "hoito"tahoosi?
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: d1-nainen - Huhtikuu 18, 2013, 11:14:19 ap
Cane, etkö siis pysty vettäkään juomaan?
Onko sinulla pitkävaikutteisena Levemir ja minkälaisilla annoksilla? Ajattelin vaan, kun itselläni meni tasapaino ihan sekaisin, kun Levemir-annokset olivat liian suuria, esimmillään 50 yksikköä päivässä (nykyään perusinsuliinia pumpulla 7 yksikköä päivässä) ja ne vain nostivat sokereita ja sekoittivat koko hommaa.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Huhtikuu 18, 2013, 12:01:19 ip
No poistuessani aiemmin erikoissairaanhoidon tasolta Levemir meni annoksilla 64iu vrk. Terveysaseman ihana diabeteshoitaja purki sen samantein, nyt mennään annoksilla 24 + 6, tuota iltaa ollaankin titrattu. ...mutta mitä tapahtuu kesken kaiken onkin aika... outoa... Esim eilen illalla klo 00:09 vs 9.8, en tehnyt mitään. Klo 01:40 verensokeri olikin 16,5 jonka korjasin ja klo 04:47 verensokeri olikin 5.6.

Nyt pysyy jo hiukan vettäkin, oksettaa urakalla kuitenkin. Nukahdin vähän ennen klo 05, koomamainen "uni" siitä saakka. Samanlainen olo ollut viimeksi teininä kun en pistänyt mitään kahteen-kolmeen päivään. Nyt erotuksena mittailut ad 9 krt/pvä ja korjaukset ym. Hypoihin ei muita näkyviä syitä kuin henkinen rasitus, mutta tuntuu että se ei mee selityksenä perille. Korkeisiin en saa selkoa, kun ei ole "aikaan ja paikkaan" sidottuja.

Soitin hoitotaholleni klo 08.14 aamulla. Sain soittoajan db-hoitajalle... sitä odotellessa... edelleen.


Kiitos kaikille tuesta, olen alkanut epäilemään henkistä balanssia tässä... "Päivystykseen, kun et ole koomassa? Kävellen?" Tuntui olevan vaikea ymmärtää että kroppa voi olla pahastikin sekaisin vaikka senhetkiset sokerit on alle kymmenen.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: d1-nainen - Huhtikuu 18, 2013, 13:32:41 ip
No poistuessani aiemmin erikoissairaanhoidon tasolta Levemir meni annoksilla 64iu vrk. Terveysaseman ihana diabeteshoitaja purki sen samantein, nyt mennään annoksilla 24 + 6, tuota iltaa ollaankin titrattu. ...Kiitos kaikille tuesta, olen alkanut epäilemään henkistä balanssia tässä...

Ihan varmasti tuollainen vaikuttaa myös henkiseen balanssiin. Kuulostaa siltä, että erikoissairaanhoidossa sinulle ainakin on todella määrätty ihan liian suuret annokset ja voihan olla, että se on vieläkin ihan liian suuri. Minulle ainakin juuri liian suuret annokset aiheutta elimistöön stressitilan, joka vain nosti sokereita ja sitten toisinaan laski salamavauhtia. Nestetasapaino pitäisi varmasti saada kuntoon, jos et ole pystynyt juomaan ja tiedäthän, että ketoaineita voi olla, vaikka sokerit olisivat ok ja niistä tulee tosi huono olo.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 18, 2013, 16:55:40 ip
Voi Cane, olet todella heitteillejätetty! Miten ne voi todeta sen päivystyksessä ja silti käskeä ulos?! Olishan sut voinut ottaa yöksi vaikka tarkkailuun/lepopaikalle/nesteytykseen. Itse olen ollut mm. päivystyksen kautta sisätautiosaston sydänvalvontayksikössä yön kun sokerit oli sekaisin ja nesteet jne. eikä tiedetty mistä asiaa olisi alkanut purkamaan (no, mulla oli mukana myös psyykkinen sairastuminen mutten tarkoita että sulla olisi). Aamulla sitten osaston lääkäri katsoi sokeriasiat. Että ihan hyvin voivat päivystyksestä laittaa sisätautiosastolle!!

Tuo aivan liian suuri inskamäärä mullakin tuli mieleen.

Ja anteeksi vinkkini toisessa ketjussa, en tajunnut että sun tilanne oli noin vakava  :(
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Huhtikuu 18, 2013, 17:11:14 ip
dadda, en tiedä mistä vinkistä puhut (yritin kyllä etsiä) mutta en kyllä pahalla ota, eihän aina voi kaikkea tietää? :)

Sain takaisinsoiton, jotenkin jäi ristiriitainen fiilis kun käskettiin mittaamaan (enemmän) ateriaparit + ilta-yö-aamu JA kirjaamaan sekä laittaamaan hiilarit ylös... kun niinhän mä jo nytkin teen, 7-11 krt vuorokausi! Kerroin kyllä tämän sekä sen, että nyt en nuku kun en uskalla tainnuttavia ottaa hypojen pelossa... ja että koulutyöt/stressit ym vaikuttaa välillä laskevasti ja välillä nostavasti enkä pysy perässä. No, jostainhan se purku on aloitettava, joten kolme yötä nyt sitten mittaan sokereita ja alan vähentämään aamuinskaa, jos siltä näyttää. Sain hyviä ohjeita, mutta kun koen että tän hetkisessä tasapainossa on niin monta muuttujaa (joita en ymmärrä) etten jaksa/kykene. Jos soitan sitten kolmen vuorokauden päästä uudestaan ja kerron oppimani, toivottavasti siis rauhoittuis tää tilanne, en vaan jaksa uskoa...

Jos:
-mittaan
-lasken hiilarit
-pistän oikeaoppisesti
-kirjaan
-en syö hiilareita kuin max 15g kerralla
-en liiku
-en ajattele
kaiken pitäisi tasaantua. Teoriassa. Auta sitten Laupias, kun lisätään liikunta ja ajattelu :P Nyt jo vähän naurattaa. Onhan tuota nestettäkin uponnut viimeisen 15h kuluessa jopa 4 dl, hiilareita 15 g. Onneksi ei tarvitse olla töissä....
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 18, 2013, 17:35:21 ip
Se oli tuolla Miten korkealle sokrut nousee ruuan jälkeen. Jeesustelin omiani hiilareista...

Eikö niille nyt ole niillä aiemmilla käynneillä selvinnyt, että mittaat tiheästi ja punnaat kaiken, ja osaat laskea hiilarit?! Itselle kyllä raskausaikana yllättäen olikin apua, kun soitin ja kerroin kaikki mittaustulokset. Sai ajatteluapua. Mutta kun olet jo ajatellut. Ja hoitotahokin todennut että ei ole logiikkaa. Mutta jos ne nyt uskoisi.

Mulla on tunne että perusinska pahasti metsässä??
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Tarutski - Huhtikuu 22, 2013, 10:20:37 ap
Myötätuntoa Canelle, tuo on ihan heitteellejättöä :( Sitten kun jaksaa taas, niin olisi varmaan syytä laittaa jonnekin viranomaisille tiedoksi, sillä lakiahan tuossa rikotaan.

Itsekin täällä avautunut Helsingin hoidon tasosta, ei ole hyvissä kantimissa nimittäin ollenkaan. Mulla on jatkuva taistelu liuskoista, sillä vaikka hoitava lääkäri näkee liuskatarpeeni (heittelevä hoitotasapaino, kyvyttömyys tunnistaa korkeita/matalia ajoittain, runsas liikunta, hypot), on ylilääkäri Sumuvuori hylännyt lähetteeni kahdeksaan liuskaan vuorokaudessa. Tällä hetkellä olen erikoisluvalla vielä hetken, sen Sumuvuori myönsi 6 kuukaudeksi keskustelumme perusteella. Tämän keskustelun perusteella hän myös totesi, että minun on mentävä polille, jos kerran hoitotasapaino ei ole kunnossa ilman runsasta mittaamista. No, selvisi 3kk tämän puhelun jälkeen, että hän ei koskaan kirjoittanut lupaamaansa lähetettä. Aiemmat lähetteeni polille on myös hylätty. 

On se aina ihmeellistä, että miten näitä kuluja oikein lasketaan. Itsekin sairastanut 27 vuotta ja hyvän hoitotasapainon edellytys minulla on aina ollut mittaaminen ja aktiviinen omahoito. Mutta nyt sitä sitten koetetaan ajaa alas. Hoitoa en koe saavani mistään, sillä terveyskeskus ei ole suostunut minulle antamaan vastausta siihen, missä olisi sellainen hoitaja/lääkäri, joka olisi oikeasti perillä diabeteksesta. Kuulemma kaikki hoitavat diabetesta ja koska hobis on ok, niin ei ole tarvetta päästä erikoistuneelle lääkärille. Kyllä tässä eniten verensokeria nostattaa tällä hetkellä stressi ja väsymys siihen, että haluaisi pitää itsensä elossa, mutta siihen ei anneta kunnon mahdollisuuksia.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 22, 2013, 11:38:21 ap
Ja kuitenkin liuskojen hinnat on viime d-lehden mukaan murto-osa siitä mitä aiemmin. Kai sitä on hyvä hoba kun mittaa usein. Pitäskö hankkia sitten huono, että sais hoitoa..? Ei, sitten sanotaan että "sulla ei ole motivaatiota, sulle ei kannata antaa kunnon vehkeitä..." Liian harvoin otetaan lukuun hyvän hoban takana oleva iso työ. Ihan kuin se lankeaisi joillekin luonnostaan ja joillekin ei. Jos on valmis mittaamaan usein, liuskat on kuviossa pieni kulu  >:(
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Tarutski - Huhtikuu 22, 2013, 12:19:49 ip
Juurikin näin, Dadda!

Täytyy nyt mainita, että äsken oli kyllä ihana puhelu Vallilan terveyaseman yhden hoitajan kanssa. Jotenkin hänellä on mieletön asenne ja asiantuntemus, halu myös oppia ja kuulla lisää. Ja jotenkin on lohduttavaa, kun se itse mainitsee usein, että kokeillaan nyt näin saada se uusi mittari, mutta hänkään ei voi luvata, kun tää systeemi on niin paska. Ettei vaan hymise ja sano, että näin tää on ja ole hiljaa.

Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Huhtikuu 22, 2013, 12:48:01 ip
Täytyy tässä mainita, että tilanne täällä on hiukan parempaan päin... mutta:
-mittaan n. 10 krt/vrk, liuskat on myönnetty neljään kertaan/vrk
-joudun heräilemään yöllä jotta saisin hypoja kiinni, tätä nyt jatkunut jo monta yötä - en siis saa kunnolla nukuttua
-päivittäinen hiilarimäärä on 20-50 g, jotta sokerit myös pysyis ok. Heräsin yöllä kun oli julmettu nälkä, eikä siihen "auta" hiilariton ruoka, kroppa kaipaa tarveaineita! Viimeksi kun ajauduin tällaseen aloin heräilemään yöllä pöpperössä herätäkseni aamulla lattialla lojuvaan crispymüsli-pakettiin -tyhjennettynä tottakai. :-[

On toki siis mahdollista ainakin ajottain saada sokerit ok, mutta ei tää ole "elämää". Jaksan protestoida sen puolesta, että diabeteksen pitäisi mukautua diabeetikon elämään, ei toisin päin!

Ajauduin ostamaan lisäliuskoja ja uuden mittarin, ensimmäistä kertaa. Aiemmin olen toki joutunut ostamaan mm. varakyniä, kun lähdin ulkomaille. Olen vain lukenut (täältä ja esimerkiksi diabetesta ja hoitoväsymystä koskevien artikkelien ja opinnäytetöitä) kuinka rampauttavaa tällainen on. ...ja kuinka hetkellisellä lisäresurssoinnilla säästettäisiin kymmeniä, kymmeniä miljoonia ja parannettaisiin elämänlaatua.

Joudun muuten odottamaan sitä sensorointia, koska juhannus sattuu tielle - ei kuulemma ole "normaali viikko". Ei auttanut, vaikka kerroin etten juo, juhli, tupakoi tai valvo silloin sen kummemmin. Ja vaikka näin tekisinkin, eikö nämä elämään sattuvat juhlat tulisi myös huomioida? ??? Tuskin kukaan elää elämäänsä kotona muumioituneena - ai niin, mä unohdin, niinhän me kohta tehdään  ::)
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Huhtikuu 22, 2013, 13:46:17 ip
Tulinpa taas kahlailleeksi nuita suosituksia, tässä teillekin makusteltavaa:

Diabetes: sosioekonomiset kysymykset
Lääkärin käsikirja
10.4.2013 • Viimeisin muutos 10.4.2013
Riitta Vuorisalo
http://www.terveysportti.fi.libproxy.helsinki.fi/dtk/ltk/koti?p_artikkeli=ykt00571&p_haku=diabetes

Välineet jaetaan terveyskeskuksista myös lääkäreiden yksityisvastaanotoilla ja sairaaloiden poliklinikoilla hoidossa oleville potilaille (ks. diabeteksen Käypä hoito -suositus 1).
•   Verensokerin seuranta- ja insuliinipistosvälineiden saamiseksi diabetesta hoitava lääkäri tai diabeteshoitaja kirjoittaa lähetteen terveyskeskuksen välinejakeluun.
•   Välinejakeluun tulee liittää paitsi riittävä opastus välineiden käyttöön, myös ohjaus mittaustu-losten tulkitsemiseen ja tarvittaessa omatoimiseen hoidon muuttamiseen. Ohjauksessa sovi-taan selkeästi mittaustiheys, verensokeriarvon tavoite, selvitetään mittaustulosten merkitys ja diabetesta sairastavan oma osuus tulosten saavuttamisessa sekä sovitaan, milloin on syytä ottaa yhteys hoitopaikkaan. <--- Kuinka monella tää toteutuu? Mulla ei ainakaan?Diabetes
Käypä hoito
30.11.2011
Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin, Suomen Sisätautilääkäreiden yhdistyksen ja Diabetesliiton Lääkärineuvoston asettama työryhmä
http://www.terveysportti.fi.libproxy.helsinki.fi/dtk/ltk/avaa?p_artikkeli=hoi50056#s8

Hoidon yleiset tavoitteet
•   Hoidon tavoitteena on ehkäistä diabeteksen komplikaatioita ja taata potilaan oireettomuus sekä hyvä elämänlaatu. Kokonaisriskin arvioiminen on perustana yksilöllisten tavoitteiden asettamiselle.
•   Hoidon tavoitteet määritetään aina yksilöllisesti yhdessä potilaan kanssa.
-Yksilölliset tavoitteet voivat olla perustelluista syistä tiukempia tai väljempiä kuin yleiset tavoitteet. Erityisesti lapsilla HbA1c-tavoite voi hypoglykemiariskin vuoksi olla aiheellista asettaa väljemmäksi.
-Yksilölliset tavoitteet perusteluineen suositellaan kirjattavaksi sairauskertomukseen.
•   Potilaalla tulee olla selkeät numeeriset tavoitteet.
•   Glukoositasapaino:
-HbA1c alle 7.0 % lääkehoidon aikana.
•   Insuliinihoidossa yleinen tavoitetaso on alle 7.0 % (53 mmol/mol), mutta yksilökohtaisesti tavoitetaso voi olla myös väljempi
-Plasman glukoosipitoisuuden paastoarvo omamittauksissa yleensä alle 6 mmol/l.
-Aterianjälkeinen (kaksi tuntia) glukoosipitoisuus omamittauksissa yleensä alle 8 mmol/l.
Jatko-ohjaus
-Ohjaus on parhaimmillaan potilaslähtöistä, suunnitelmallista ja jatkuvaa.
-Hoito-ohjeet sovitetaan potilaan elämään eikä päinvastoin. Potilas itse päättää muutoksista, jotka hän näkee ohjauksen perusteella tarpeellisiksi. Potilaslähtöinen hoidonohjaus parantaa glukoositasapainoa, psykososiaalisia tekijöitä ja elämänlaatua 48.  <--- Tää on lausahdus jota aion käyttää omissa perusteluissa.  ;D
•   Hoidonohjauksen toteutuksesta on lisätietoa sähköisessä tausta-aineistossa 6. <--- tuosta luin, että tärkeää on ottaa diabeetikon kokemukset huomioon (mikä onnistui, mikä ei, minkälaisia tunteita: itse aion ainakin päräyttää kaikki hoitoa hidastavat ym haittavat yhteiskunnalliset tekijät ilmoille, vaadin kirjattavaksi JOKA KERTA potilastietoihin)


CGM:stä (eli sensoroinnista) oli ristiriitaista tietoa, ei kuulemma vaikuta jatkuva sensorointi potilaan elämään parantavasti... Niinpä....
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Tarutski - Huhtikuu 22, 2013, 14:42:25 ip
Hehe, käypä hoito -suositukset on kyllä aika huvittavia, kun peilaa niitä omaan arkeen.. ;)

Mä aion pyytää seuraavaan lisäliuska-perusteluun, että mittaamisella mä olen päässyt edes lähelle tuota tavoitetasoa 7,0%. Että jos liuskojen määrä vähenee taas viiteen, niin sieltä tullaan ylös ja äkkiä.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 22, 2013, 17:34:15 ip
Tuo "ohjataan tarvittaessa muuttamaan hoitoa omatoimisesti" oli hauska...kukahan ne annokset päätäis ellen minä...
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Huhtikuu 24, 2013, 09:18:01 ap
Niinpä  ::)

Mitenhän niitä muutoksia myöskään tekee jos ei ole välineitä arviointiin?  ???

Nyt muutaman vhh-päivän jälkeen eilen "repäisin" ja söin iltapalaksi 2 palaa leipää -> sokerit ampui 20:een. Jaloissa tuntuu jo oireilua heittelyistä. Koskahan sitä pääsee hoitoon, tai uskotaan etten pärjää. En ole ennen uskaltanutkaan myöntää, etten pärjää.  :-[
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 24, 2013, 23:24:40 ip
Se on tärkeä alku. Kun vain hoitopaikka uskoisi. Tuntuu että mitä enemmän apua tarvitseva hoidossa olisi, sitä huonommin kohdellaan, että on ns. "huono diabeetikko".
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Huhtikuu 26, 2013, 07:20:54 ap
Tuossa tulikin jo päinvastainen kokemus, eli ilman korjausta romahti sokerit reilu tunnissa 16.4:stä 3.7 (aloin korjaamaan) ja edelleen vartin sisällä 2.6:een -niin paha hypo et en meinannu sanaa saada suusta. Onneksi oli seuraa!

Josta tulikin mieleen -onko yksinasuminen peruste sensoroivalle pumpulle kera noiden hypojen? Tai siis, luulisin että kävis perustelusta, jos yöllä en herää ja perusinskat vaikuttaa (monipistoshoito) kuten myös tavallisella pumpulla (ei lopeta basaalin annostusta kun sokerit laskee alle raja-arvon), vaan mistäpä sitä tietää?

Miten muut on ratkaisseet näitä ongelmia yöhypo-ongelmia (onko tästä keskustelua?) ? Mulla on mittari sängynvieressä, tyynyn alla siripiri-paketti, hunajaa yöpöydällä ja sormet ja varpaat ristissä kun meen nukkumaan  ::)
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: BlueDeath - Huhtikuu 26, 2013, 07:31:50 ap
Onkohan sinulla kuitenkin perusinskaa liikaa? Jos sokeri laskee ihan itsestään korkealta alas :-/ Sun kannattaisi mun mielestä vähennellä inskaa tasaisesti ja mahdollisesti testata määrä olemalla jpnkin aikaa syömättä ja mittsilemalla,esim. tunnin välein.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Huhtikuu 26, 2013, 13:24:46 ip
Juu, mittailen kahden tunnin välein -ympäri vuorokauden (no yöllä on 3h välit) ja n. 3 vrk:n välein teen muutoksia. Tämähän on toki hiukan hankalaa, koska eri päivien eri aktiviteetit vaikuttavat hyvinkin eri lailla... Eli viikon päivät menee tarkkaillessa sokereita ja miettiessä muutoksia.

Toisaalta heittely tuntuu rajaavan säännöllisen syömisen pois päiväjärjestyksestä -ja toisaalta tasapainottaminen tuntuu sitä vaativan. Vaikea saada vielä ympättyä yhtälöön liikunta n. joka toinen päivä ja stressi (niin, blondilla se ajattelukin tuottaa stressiä  ::))

Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: zebra1 - Huhtikuu 26, 2013, 14:04:49 ip
Cane, kuulostaa tosi hurjalta tuo sun tilanne. :( :(

Valitettavasti kuulostaa myös hyvin tutulta, olin ite samassa vuoristoradassa männävuosina. Ei löytynyt millään sitä yhtä perusinskan määrää, jolla homma olisi toiminut. No eihän se mikään ihme ollut, kun selvisi, että mun insuliinintarve vaihtelee niin älyttömän paljon hormonaalisista syistä.

Välillä sama annos oli aivan liian pieni, välillä aivan liian suuri. Pari päivää kuukaudesta se oli sopiva... Tuloksena ei ollut systemaattisesti joko liian korkeat sokerit tai liian matalat, vaan pahasti poukkoileva vuoristorata hyposta yli kahteenkymppiin.

Käyn täällä aika vähän, joten en edes muista oletko nainen vai mies, ja oletko jo vastannut näistä hormoneista jotain. Mutta tämäkin on yksi mahdollinen selitys. "Hoitona" käytän kierron seurantaa ja pistän joka ainoa päivä eri määrän Levemiriä.

Mun hiilarinsieto on myös ihan olematon, ja siihen oon jo alistunut. Monta vuotta on mennyt alle 100 ghh/vrk. Pärjään tuolla hyvin, kun ne hiilarit tulee hyvistä lähteistä ja ruoka on muutenkin mun elämässä iloinen asia.

Apuna on myös metformiini, joka mulla tasoittaa ylös karkaavia sokereita ja vähentää resistenssiä. Eli korjailut toimivat pienemmillä pikamäärillä ja todella paljon nopeammin kuin ilman metformiinia. (Olen siis ykköstyyppi.) Tuntuu myös vähentävän sellaisia henkisistä syistä johtuvia korkeita.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: zebra1 - Huhtikuu 26, 2013, 14:16:01 ip
Millainen elämäntilanne sulla on? Pystytkö rauhoittamaan elämän esimerkiksi kuukauden ajaksi? Siis karsimaan pois kaiken sellaisen näkyvän asian, joka teettää näitä heilahteluita: rankemman liikunnan, pahimmat stressitilanteet ym.

Noin hankalassa vuoristoradassa se tasapaino ei välttämättä löydy sairaalassa, vaan mahdollisimman rauhallisessa (ja tylsässä) arjessa kotona. Jos/kun edes jotain tolkkua löytyisi noihin perusinskoihin ym., voisi alkaa etsiä säätöä normaalin elämän asioiden kanssa. En siis tarkoita, että loppuelämä menis hissutellen, mutta tasapainotus voi kyllä tällaista pätkää vaatia.

Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Huhtikuu 26, 2013, 15:20:15 ip
Kyllähän kai sitä voi kuukauden yrittää mahdollisimman paljon hissutella, mutta  aivopähkinöiden aiheuttamaa aivosolun stressaamista ei voi välttää. Liikunnan vähennän kävelyyn ainakin seuraavaksi pariksi viikoksi. Vähän pakko, mutta vierotusoireet ilmenevät silti...

Kasvissyöjänä hiilaria tulee myös protskulähteistä -eli mulla palkokasveista. En syö tofua  :o  Toisaalta ne tomaatitkin on alkaneet vaatia mulla piston.. Kroppa kaipaa hiilareita, on kuin olis sokereihin addiktoitunut ja karkkikierteestä pyrkimässä irti (ainakin vois kuvitella näin). Iduilla on eletty jo hetki ja nyt elellään uudestaan, vähän toki lisähiilaria tulee tuosta tänään kotiutetusta kefiirin juonnista  :P

Muutenkin elämä on hiljaista hissuteltavaa -en juo, polta enkä biletä. Nukun säännöllisesti (ainakin yritän)... Kiertoa (ei tietääkseni ole) mutta hormonit hyrryttelee miten sattuu muutenkin -päätekijänä stressi.

Kyllä tämä tästä -mutta olishan se kiva jos joskus vähän helpommallakin pääsisi  ::)
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Huhtikuu 26, 2013, 15:35:31 ip
Piti sen verran vielä kysyä, että kuka keksi sinulle metformiinin määrätä? En ole ennen kuullutkaan... (enkä siis väitä, että siinä olisi mitään väärää, kiinnostaa vain "outside of the box" -ajattelevat lääkärit )
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 26, 2013, 16:06:43 ip
Mullakin on metut, ja tasoittaa kummasti.

Pakko vielä tarkistaa, että miten ei ole kiertoa, johtuuko kenties että olet mies tms.  ;D hormonikiertohan voi hyvin olla vaikkei olisikaan menkkoja, siis edellyksellä että on nainen ;)
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: zebra1 - Huhtikuu 27, 2013, 23:49:37 ip
Piti sen verran vielä kysyä, että kuka keksi sinulle metformiinin määrätä? En ole ennen kuullutkaan... (enkä siis väitä, että siinä olisi mitään väärää, kiinnostaa vain "outside of the box" -ajattelevat lääkärit )

Minä ite sitä keksin määrätä, lääkäri sitten kirjoitti reseptin. :D Täältä KP:lta ja parilta livetutulta ykköseltä olin saanut kimmokkeen. Lääkäri vastusteli pari vuotta sitten, kun ekan kerran kyselin. Oli paha tilanne vatsan bakteerikannan kanssa silloin, ei uskaltanut lisätä vatsaongelmia. Mutta viime kesänä sitten tilanne oli parempi, ja myöntyi mun pyyntöön. :) Kannatti!
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Huhtikuu 28, 2013, 11:21:49 ap
Tuo on muuten "jännä" juttu -oon itsekin määräillyt itselleni lääkkeitä. Menen päivystykseen, keskustelen lääkärin kanssa ja hän väistyy pöydältään -käskee valita lääkkeet ja tehtyäni sen määrää ne. Onhan tuossa tietysti viety ihan äärimmilleen se "diabeetikko on oman hoitonsa asiantuntija", mutta jos kokisin olevani NIIN asiantuntija, en kenties olisi sinne päivystykseen mennytkään....

Luulen etten kysele metukasta mitään ennen sensorointia ja sen purkua -toivon sitä insuliinipumppua. Nyt on ilmennyt aamunkoittoilmiötäkin. Lisäksi vähensin päivän Levemiriä jolloin sokeritaso tuppaa nousemaan, jos taas lisään entiseen se laskee.

Oon jotenkin niin väsyny näihin titrauksiin -lisänä unilääkkeet. Kun kukaan lääkäreistä ei tiedä kolikon kummastakin puolesta, on aika yksin. Eikä mulla riitä tieto-taito lääketieteelliseen erikoistumiseen, vaikka usein tuntuu että sitä odotetaankin.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: dadda - Huhtikuu 28, 2013, 14:05:44 ip
Oletko huomannut se aamunkoiton kanssa yhteyttä iltaproteiineihin? Tuleeko jos et syö?

Mulla ei metut ole poistaneet pumpuntarvetta. Pikemminkin niiden tuoma tietty tasaisuus tekee juuri sen, että mun on pystyttävä muuttelemaan basaalia joustavasti ja pystyttävä pistämään inskaa vaikka 0,3 ky. Tntuu hullulta ajatella että joskus on pistänyt 1ky välein...
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Toukokuu 01, 2013, 19:50:15 ip
Tilasin muuten eilen sähköpostitse omatarvikejakelusta kamppeet, huomenna haettavissa (tänään kun on vappupäivä). Ihan ilman sähköisiä tunnistautumisia ja muita... Tuli kuittaus, jossa luki myös että "jos haluat ketoainemittarin ja siihen liuskoja, sinun on pyydettävä lähete terveysasemalta". Kelvanneekohan tuo polin?  ::)

Olivat sitten jättäneet sen uusimatta, ketomittarin ja liuskat. Mutta muuten siis meneekö tääkin eriarvosuuden piikkiin kun täällä toimii näin?
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: d1-nainen - Toukokuu 01, 2013, 21:20:23 ip
Tilasin muuten eilen sähköpostitse omatarvikejakelusta kamppeet, huomenna haettavissa (tänään kun on vappupäivä). Ihan ilman sähköisiä tunnistautumisia ja muita...

Ja mulla kestää aina sen 1-2 viikkoa tilauksesta ja viimeksi sanottiin, että ei voi enää sähköpostitse tilata, vaikka samassa paikassa taidetaan asioida.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Toukokuu 02, 2013, 13:43:22 ip
Tänään hain ja tuli samalla infoa siitä sähköisestä asioinnista - tosin sähköpostitilauksien lopettamispäivämäärää ei osattu sanoa. Edelleen kuitenkin tilaaminen onnistuu myös puhelimitse :)

P.S. Huomasin, että saan hurrrrjat 5 liuskaa per vrk!!  ??? >:(
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Tomaatti - Toukokuu 06, 2013, 00:39:34 ap
P.S. Huomasin, että saan hurrrrjat 5 liuskaa per vrk!!  ??? >:(

Sen verran ne antaa. Kirjoitin tänne KP:lle, en muista minne, minkämoisen väännön kautta sain 3kk:ksi 8 liuskaa/vrk. Helsingissä kun ei hoitavan lääkärin lausunto riitä vaan tuo jakelukioskin ylilääkäri voi kävellä ja käveleekin sen oman lääkärin lausunnon yli.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Tarutski - Toukokuu 06, 2013, 08:35:22 ap
Juurikin näin kun Tomaatti sanoo! Ihan uskomatonta touhua, hoitajat ja lääkärit ovat ihan helisemässä tämän ylilääkärin kanssa. Kuulin onneksi sellaista uutista, että kyseinen ylilääkäri on jäämässä eläkkeelle kuulemma piakkoin..
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: d1-nainen - Toukokuu 06, 2013, 09:09:27 ap
Ihan uskomatonta touhua, hoitajat ja lääkärit ovat ihan helisemässä tämän ylilääkärin kanssa. Kuulin onneksi sellaista uutista, että kyseinen ylilääkäri on jäämässä eläkkeelle kuulemma piakkoin..

Siinä on äijällä valtaa, kun pääsee hankaloittamaan tuhansien diabeetikkojen omahoitoa  >:( eikö lääkärin pitäisi toimia ihan toisin jo lääkärin etiikankin mukaan.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Ultsi - Toukokuu 06, 2013, 10:45:41 ap
Olen jotenkin ymmärtänyt, että tämä on tarkan euron lääkäri.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: zebra1 - Elokuu 02, 2013, 11:13:57 ap
Just tilasin puhelimella neuloja, liuskoja, lansetteja ja kaksi uutta kynää (lähetteellä tietysti). Tosi ystävällinen palvelu ja saa mennä hakemaan vaikka saman tien! Että omalla kohdalla toimii paremmin kuin hyvin. :)

Mä olen ollut sen ylilääkärin vastaanotolla muista syistä, ja toivon kyllä varhaista eläköitymistä...
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Elokuu 23, 2013, 12:45:48 ip
Tarkan euron lääkäri  ;D

Ymmärrän tarkan euron vaateet, mutta jospa säästettäisiin jostain muusta kun hoidosta ja hoidon hyvästä tasosta, joka puolestaan tuo niitä kaivattuja säästöjä. Kumma kun terveyspuolta yhä edelleen hoidetaan kuin teollisuuspuolta - ja vailla ymmärrystä.

Tutkimustulosta kun on, että hoitoon ja ehkäisyyn panostetut eurot tuovat suurempaa säästöä hiukankin pidemmässä juoksussa.

Tein sen sähköisen sopimuksen ja tuo hoitovälinejakelu on toiminut hyvin senkin kautta. Vielä kun sais oikeat hoitovälineet jakeluun (nimim. kyllästynyt toimimattomiin/toimivuuden epävarmuudesta kärsiviin neuloihin, liuskoihin sekä insuliinikyniin)
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Elokuu 30, 2013, 15:57:22 ip
Tulipa tässä mieleen, että eriarvoista lienee sekin, että en pääse lääkärille ennen ensi vuotta  :o Tai sitten kaikille tasa-arvoisen huonohkoa.. On vain yksi lääkäri.....

Ensi viikolla yksityinen............ (miten mahdolliset muutokset esim. hoitovälineissä, voiko yksityinen laittaa lähetteen?)

Sokerit on nyt pysyneet kauniisti, mutta liikuntaa vähensin ja hiilarit alle 25 g/hh/vrk. Pysyyhän ne kurissa (sokerit), kun maksa lie jo tyhjä ja ravinnosta ei hiilaria saa....
Hiilarin vähentämiseen olen kyllä valmis, mutta en näin rajuun. Tämä kohdallani tarkoittaa sitä, että yksikin välipala "liikaa" urheillessa taikka normipäivässä muuten kaataa koko paletin.

Sensorointi olis taas tarpeen. Pelkään hulluna taas hypoja, niitä on taas ollut päivittäin. Ja öisin.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: dadda - Elokuu 30, 2013, 23:29:19 ip
:(

Päivittäiset hypot ei ole kauniisti pysyviä sokereita :(
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Elokuu 31, 2013, 11:14:17 ap
No se on kyllä totta, on ollut liikaa perusinskaakin alla kun vähensin hiilareita ruokavaliosta.

Söin eilen illalla desin viinirypäleitä, muutaman siivun sinihomejuustoa ja pari pientä palaa valkohomevuohenjuustoa... niille Novot ja aamulla sokerit olikin 18.8  :o
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: dadda - Elokuu 31, 2013, 13:28:07 ip
Ok mut aterian jälkeen pysyy yleensä nätisti. Iltasyöminen on mullekin aina vähän ylläri...prode voi nostaa tai sittenkin yöhypo...?
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Elokuu 31, 2013, 13:50:24 ip
Totta..

Ottais nyt sitten selvää, miten edetä. Jos syön, pistän reilummin, jotta sokerit laskee ruoan jälkeen, jolloin häntiminen aiheuttaa käsittääkseni hypoilua, jota pitää taas ennakoida syömällä lisää, piikittämällä jne... Metukkaa en tosiaan saanut. Olen miettinyt, onko tää nyt ihan monipistoshoidolla hoidettavissa, enkö tee tarpeeksi töitä, mitä teen väärin, vai eikö tää vaan hoidu ilman pumppua  ???

Olispa ihana, kun pääsis kolmeksi vuorokaudeksi hoitoon jossa joku selväjärkinen auttaa selvittämään nää salat, mutta ei, itsestä se on kiinni. Sitten kun luulen selvittäneeni, lääkärit onkin eri mieltä...  ??? ::) ...jolloin en saa lääkkeitä.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: dadda - Elokuu 31, 2013, 14:04:38 ip
Diabeteskeskuksen kursseilla pääsisi viideksi päiväksi...ja joillain kursseilla 2x5 päiväksi.

Viime d-lehdessä Leif Groop kertoi, kuinka diabeetikkojen verensokeri. Omamittalset tulivat Suomeen. Vanhempi läääri oli vastustanut niitä moraalittomina, koska "ne siirtävät hoitovastuun potilaalle". Näinhän tämä vähän diabeteksen kanssa on. Kunhan saisi niitä liuskoja kaikki tarpeeksi...
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Exactamente - Elokuu 31, 2013, 14:55:47 ip
Cane voisikohan insuliinin vaihtaminen auttaa sinua? Tietysti hankala sitäkään selvittää, jos ei saa lääkäri aikaa.  :-\ Ehkäpä se on vain kerrottava riittävästi perusteluja ja vaadittava aika?
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Elokuu 31, 2013, 17:04:15 ip
No kirjotin niitä ihan paperille ja kävin keskustelun puhelimessa sekä kasvotusten. Sain sen ajan ensi vuodelle silti... Mutta nyt ensi viikolla on yksityinen (maanantaina itseasiassa)
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Exactamente - Elokuu 31, 2013, 18:10:23 ip
No onpas tolkuttoman hidasta!  :-\
Laitoin sinulle muuten viestin (josta unohdin otsikon  :-[ ), huomasitko/tuliko perille?
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Elokuu 31, 2013, 18:52:50 ip
Kah, tuli perille!  :D
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Ultsi - Syyskuu 02, 2013, 10:20:10 ap
Tilasin sähköisen asioinnin kautta , ei siis sähköpostitse, liuskoja kaupungin omahoitotarvikejakelusta. Minulla on yhden sivun ohje. Kaikki meni hyvin muuten, mutta kun ei tullut tiettyä kohtaa esille ei eilen, ei tänään, ei keskustelussa kyseisen paikan henkilön kanssa. Saan liuskat puhelinkeskustelun perusteella. Ja lisää ohjeita. Palautetteen tekoon siis.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Maaliskuu 02, 2014, 12:58:53 ip
Mä tilasin kuukauden satsin viimeksi (nyt pari viikkoa sitten) ja ne kuluivat (225% kulutus verrattuna myönnettyihin). Tilasin uudestaan - sähköisen asioinnin kautta - enkä saanut.

Muualla esitettiin että kyseessä on 3kk:n 'perioidit' (ymmärsin niinkuin apteekeissa?) mutta kyllä mä olen luullut että voisin tilata hoitotarvikkeita vaikka viikoittain tai kerralla vuoden satsin -varsinkin kun lähetteellä on varaa.

No, nyt ei ole liuskoja/neuloja. Tai siis apteekissa yms. on mutta ei mun jakelussa.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Ultsi - Maaliskuu 02, 2014, 13:22:27 ip
Mulle ne antaa kolmen kuukauden satsin. Saa nähdä minkälainen tää uusi on nyt kilpailutuksen jälkeen. Diabeteshoitaja, ei mun vakkari, sanoi, että se pistoskynä on kuulemma kolho.
Enkä siis edelleenkään voi tilata sähköisen asioinnin kautta, mutta sun kokemuksen, Cane, perusteella taidan soittaa sinne.
Miksi rakentaa kaupungille systeemi mikä ei toimi? Tai ainakaan se toimi niin kuin sen pitäisi toimia.  ???
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Pläski - Maaliskuu 02, 2014, 14:33:36 ip
se pistoskynä on kuulemma kolho.

Eikö voi käyttää entistä Accu Check pistokynää? Se on minun mielestäni hyvä. Samalla tavalla veri tulee sillä mittalaitteeseen?
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Maaliskuu 02, 2014, 14:45:03 ip
Jos ymmärsin oikein, puhutte siitä näytteenotto-"kynästä"? Mulla ainakin täällä säilyi Multiclix
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: emonen - Maaliskuu 02, 2014, 14:57:54 ip
Mä tilasin kuukauden satsin viimeksi (nyt pari viikkoa sitten) ja ne kuluivat (225% kulutus verrattuna myönnettyihin). Tilasin uudestaan - sähköisen asioinnin kautta - enkä saanut.

Muualla esitettiin että kyseessä on 3kk:n 'perioidit' (ymmärsin niinkuin apteekeissa?) mutta kyllä mä olen luullut että voisin tilata hoitotarvikkeita vaikka viikoittain tai kerralla vuoden satsin -varsinkin kun lähetteellä on varaa.

No, nyt ei ole liuskoja/neuloja. Tai siis apteekissa yms. on mutta ei mun jakelussa.

Saitko vastauksen että eivät anna vielä? Jos tilaus ei vaikka mennyt perille.

Pitäähän sun tarvikkeita saada!
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Ultsi - Maaliskuu 02, 2014, 15:02:46 ip
Mä käytän Softclixiä. Sopii mulle paremmin kuin Multiclix.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Maaliskuu 02, 2014, 17:08:45 ip
emonen, kävin ihan paikan päällä ja tilaus oli perillä. Ei vaan tipu. Syy: Vasta tilasin.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Susihukka65 - Maaliskuu 02, 2014, 17:34:52 ip
Mulle ne antaa kolmen kuukauden satsin.

Samoin minulle (Espoossa). Liuskatarpeeksi on merkitty 50 kpl/viikko = 600 kpl/kolme kuukautta. Jos liuskoja menee enemmän (tällä hetkellä mittarin laskurin mukaan ~ 10 kpl/vrk eli ~ 900 kpl/kolme kuukautta), loppuaika kolmesta kuukaudesta pitää selviytyä niin kuin itse parhaaksi näkee (eli käyttää ostettua varastoa). Parin viikon päästä on kauan odotettu diabeteslääkärin aika, katsotaan mitä hän sanoo.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Maaliskuu 02, 2014, 22:26:14 ip
..intän vielä: Tilasin kuukauden satsin. En todellakaan tajunnut, että se kattaisi kolmen kuukauden aikajakson? Nythän mulla vääristyy käyttöprosentti, kun tuosta oletetusta kolmen kuukauden perioidista kahdelta kuukaudelta en saa (tai "hae" heidän mielestään) hoitotarvikkeita ollenkaan. Olisi eri asia, jos lähetteellä ei olisi varaa... Vai olisiko? No, huomenna kai joku ottaa sieltä yhteyttä.

Niin tai näin, kolmen kuukauden aikataulutus ei palvele.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: emonen - Maaliskuu 03, 2014, 07:45:23 ap
..intän vielä: Tilasin kuukauden satsin. En todellakaan tajunnut, että se kattaisi kolmen kuukauden aikajakson? Nythän mulla vääristyy käyttöprosentti, kun tuosta oletetusta kolmen kuukauden perioidista kahdelta kuukaudelta en saa (tai "hae" heidän mielestään) hoitotarvikkeita ollenkaan. Olisi eri asia, jos lähetteellä ei olisi varaa... Vai olisiko? No, huomenna kai joku ottaa sieltä yhteyttä.

Niin tai näin, kolmen kuukauden aikataulutus ei palvele.

Todellakin, jos tilaa pienemmän määrän, pitäisi saada lisää jos lähetteellä varaa on. Jakelu ei tosiaan toimi niinkuin pitäisi!
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: DamDam - Maaliskuu 04, 2014, 17:16:58 ip
P.S. Huomasin, että saan hurrrrjat 5 liuskaa per vrk!!  ??? >:(

Sen verran ne antaa. Kirjoitin tänne KP:lle, en muista minne, minkämoisen väännön kautta sain 3kk:ksi 8 liuskaa/vrk. Helsingissä kun ei hoitavan lääkärin lausunto riitä vaan tuo jakelukioskin ylilääkäri voi kävellä ja käveleekin sen oman lääkärin lausunnon yli.

Vanha viesti, mutta pakko kommentoida, että tämä on aivan käsittämätön toimintamalli. Jokin aika sitten mun sokerit oli aivan kontrolloimattomia ja saatto päivän aikana hyppiä hypoista kolmeenkymppiin ilman että siinä oli mitään ymmärrettävää logiikkaa. Lääkäri laittoi mulle lähetteen, että saan liuskoja 12 per vuorokausi, jotta voin seurata koko päivän sokereiden kehittymistä ennen/jälkeen jokaisen aterian + treenien aikana. Jotenkin sain tsempattua itteni siitä hillittömästä hoitoväsymyksestä (johon lääkäri ei mitenkään reagoinut), ja aloin mittaamaan aktiivisemmin. Liuskoja kun menin hakemaan, sainkin niitä vain 5 per vuorokausi, koska en kuulemma tarvitse enempää. hba1c oli tuolloin lähes 12.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Kesäkuu 02, 2014, 21:44:04 ip
Mulla on nyt hoitotarvikelähete odottamassa arviointia asuinkuntani tk:ssa (jossa onneksi on vaihtunut ylilääkäri eli se jakelukioskin päättäjä!). Mun hoitopaikkahan on TYKS, ja Turussa en käy kuin hoidossa. Mielenkiinnolla odottelen, joko homma alkaisi pelittämään... kohta loppuu vaan osa tarvikkeista :/

Toinen pointti vielä:
Kävin yksityisellä. Sain rahani edestä makiaa eli metforemin (hillitsemään ruokailun jälkeisiä vs-nousuja) ja thyroksiinin (kilpparin vajaatoiminta). Tarve näille on diagnosoitu julkisella puolella, vuosia sitten. Niin se on, hyvästä hoidosta joutuu maksamaan. Sekin vielä, että mediassa kaikki diabetekset on yhtä ja samaa, mutta kun lääkkeistä (metformiini, liraglutidi) joutuu maksamaan täyden hinnan kun onkin väärää sorttia tää "yksi ja sama" diabetes.

Lisäksi ihmettelen, miksei Tresiba ole saanut korvattavuutta Suomessa? Anyone?

(Ton peukalon voitte kuvitella jonnekin)
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: dadda - Kesäkuu 02, 2014, 22:48:52 ip
Damdam, eikö se lääkärin liuskalähete isommalle määrälle merkannut mitään?!

Cane, kyllä minä tietääkseni jonkun sortin korvauksen saan metformiinista, vaikka ykkönen olenkin...? Pitääpä tarkistaa.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Tomaatti - Kesäkuu 03, 2014, 01:16:04 ap
Omalääkärin lähetete menee sen ylilääkärin harkintaan jos omalääkäri suosittaa enemmän kuin 5 mittausta/vrk. Kuten aiemmin kirjoitin suurempi määrä voi joskus jopa mennä läpi mutta vain esim. 2kk ajaksi.

Ylilääkäri kävelee hoitavan lääkärin yli.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: emonen - Kesäkuu 03, 2014, 01:57:27 ap
Omalääkärin lähetete menee sen ylilääkärin harkintaan jos omalääkäri suosittaa enemmän kuin 5 mittausta/vrk. Kuten aiemmin kirjoitin suurempi määrä voi joskus jopa mennä läpi mutta vain esim. 2kk ajaksi.

Ylilääkäri kävelee hoitavan lääkärin yli.

Ja niin ei saisi olla! Kun pitää perustua hoitosuunnitelmaan. Valitustiekään ei vaan taida aina riittää.

Mekin (eri kaupunki jne) jouduttiin taannoin vääntämään (isommasta) liuskamäärästä. Lopulta uudella lähetteellä perusteluineen meni kuitenkin läpi. Eikä mitään määräaikaa.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Tomaatti - Kesäkuu 03, 2014, 02:38:03 ap
Mekin olimme tuolloin hoitavan lääkärin kanssa yhtä mieltä että Tomaatin tarvitsisi nähdä myös aterian jälkeinen arvo joka kerta että tiedettäisiin missä menee pieleen. 8 mittausta tosiaan suositteli ja allekirjoitti lähetteen jakeluun mutta eipä meinannut käydä päinsä. Lisäkyselyillä sitten tuli se 8 mittausta 8 viikoksi... Joku fiksu on päättänyt että 5 riittää, pöh. Jos liuskat tosiaan maksavat kaupungille jotain 0,10e/kpl niin puhutaan 100e lisäkustannuksesta per vuosi. Onpa fiksu säästökohde...
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Kesäkuu 03, 2014, 12:40:54 ip
Metforem oli samalla lailla korvattava kuin insuliinitkin, eli olin siitä väärässä.

Edelleen odottelen josko tarvikkeita edes tilattaisiin  ::) Mulla sensorin kera kuitenkin laitettu 8 mittausta / vrk, saati sitten ilman sensoria...  :-X
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: d1-nainen - Kesäkuu 05, 2014, 22:46:26 ip
Näköjään taas kestää tilaus, viikko sitten laitoin, nyt tuli viestiä, että laitamme sitten tekstiviestiä, kun tavarat ovat noudettavissa. Saa nähdä, ehtiikö ennen kuin lähden reissuun, kun tilasin vain 2 viikkoa ennen lähtöä, no oma vika, mutta alun perin piti lähteä vähän myöhemmin.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Ultsi - Kesäkuu 06, 2014, 09:53:24 ap
Dini, mä sain tällä viikolla seuravana päivänä. Tilasin sähköistä asiointia käyttäen, Chrome selaimella. Sain tekstarin seuraavana aamuna hieman ennen klo 8.00. Siis Herttoniemen jakelusta.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: d1-nainen - Kesäkuu 06, 2014, 18:06:52 ip
Dini, mä sain tällä viikolla seuravana päivänä. Tilasin sähköistä asiointia käyttäen, Chrome selaimella. Sain tekstarin seuraavana aamuna hieman ennen klo 8.00. Siis Herttoniemen jakelusta.

Sähköisellä palvelulla minäkin tilasin viime viikolla, vaan eivät ole vielä tulleet. Ne kun pitää kuulemma jokaiselle erikseen tilata Saksasta nuo vs-liuskat, niin siksi kuulemma kestää. Näin minulle on aikaisemmin sanottu, kun olen ihmetellyt, miksi liuskojen saaminen kestää. 
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Friita - Kesäkuu 06, 2014, 19:39:17 ip
Kyllä vaan mullekin naristiin, kun hoitataho käski antaa 8 liuskaa per vuorokausi ja kun tämän seudun tk:n varastonhoitaja antaa omasta mielestään 7 liuskaa per vuorokausi, todellinen määrä oli kylläkin 4 liuskaa. Meinasin jo, että jossei mulle anneta edes sitä 8 liuskaa, niin otan diabetesliittoon yhteyttä, että onko mitään mahiksia pumppuhoitoisen saada edes sitä 8 liuskaa. Irtosi, mutta narinan kanssa, ovat vissiin varastonhoitja/siivoojan omasta tilipussista pois nämä antamansa tavara.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: hogan - Kesäkuu 09, 2014, 00:54:22 ap
Mulle määrättiin kanssa just metformiini (pumppu-D1:lle). Olen ihmetellyt, ettei asiasta ole ennen ollut puhetta, mutta nyt uuden lääkärikontaktin myötä asia tuli esille. Itse suhtaudun asiaan varsin positiivisesti. Optimisti usein vaan ajattelee kyseessä olevan jotain uutta, perin ihmeellistä... mutta eihän perusasiat taida mihinkään muuttua :)

Toivottavasti saan apua näihin kevään aikana ilmenneisiin ihan-puskasta-tuleviin-korkeisiin-sokereihin.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Kesäkuu 09, 2014, 14:15:30 ip
OT Hogan, mutta meneehän sulla B-vitamiini? Mulle määräyksenä Neurobion Forte lisäksi (metformiini voinee aiheuttaa megaloblastista anemiaa mm. ja ympäriltä on muutamia metformiinia käyttäviä siihen sairastunutkin).

No niin. Ihmettelin miksei niistä tarvikkeista kuulu mitään  ::) Menin asiointipalveluun (sähköinen) ja aloin käymään eri osastoja läpi järjestelmällisesti. Jossakin osastossa oli sitten viesti th:lta, että hoitotarvikelähete kirjattu.  :-* JES! (Tosin tää viesti ei ollut missä normaalisti pitäisi olla).

Soitin tarvikejakeluun, jossa takaisinsoittopalvelu. En jaksanut odottaa takaisinsoittelua joten tein sähköisen tilauksen (tyyliin "Tilaan kaikkia hoitotarvikelähetteessäni mainittuja tarvikkeita 3 kuukauden määrää vastaavan määrän."). No, soittelivat sieltä tarvikejakelusta ja hetken inspiraatiosta kysyin, että kauanhan näissä tarvikkeissa menee, kun nää ei kuulu niihin kilpailutettuihin?  ??? (Samalla annoin myös palautetta siitä, että viimeksi käydessäni "toimistolla" sanoivat, ettei mun tarvi tehdä tätä ekaa tilausta, he tekevät sen. Ei näy, ei kuulu). Puhelimessa oleva mukavantuntuinen henkilö ihmetteli, että mikä hoitoväline mulla on muuttunut, että hän ei osaa nyt ilman tietoa sanoa. No, hän (onneksi) alkoi avaamaan tietojani ja EI ollut päivittynyt mun hoitotarvikelähete sinne! "Kyllä meillä näitä NovoPen Echoja edelleen on ja CareSens -liuskoja!". Kerroin, että mulla vaihtuivat oikeastaan kaikki (no ketoaineliuskat eivät, unohdin tän) et mulla on pumppu. Hän oli hiukan ulalla... ::) Lupasi tosin viestittää kun tilaus on tehty, mutta nyt asia pitäis vielä selvittää. Kuulemma viikossa tulee tilauksesta tarvikkeet  ???. Kysyin, että ihanko tosissaan, vaikkei kilpailutettuihin kuulu (ja lreillä, kiskan ylimmälläkin lie kesälomaa, jne.jne. mainitsemattomia ajatuksia  :-X)? No, ei osannut sanoa.

Summa summarum: Kannatti tarkistaa. Olis kiva hakea ens viikolla tarvikkeita ja saada CareSens-liuskoja ja muuten ei-oota  :o Mä jouduin jo pyytämään kertaalleen postitse tarvikkeita kun en saa täältä...
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: hogan - Kesäkuu 10, 2014, 16:15:04 ip
OT Hogan, mutta meneehän sulla B-vitamiini? Mulle määräyksenä Neurobion Forte lisäksi (metformiini voinee aiheuttaa megaloblastista anemiaa mm. ja ympäriltä on muutamia metformiinia käyttäviä siihen sairastunutkin).

Jou, mulla on menny Two-per-day Capsules (http://www.iherb.com/Life-Extension-Two-Per-Day-Capsules-120-Capsules/55276#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=two%20per%20day%20capsules&rc=1016&sr=null&ic=1) ja erillinen B12 jo pitkään, joten sen suhteen ei muutoksia. Toi anemiamahdollisuus tarttee pitää mielessä, mutta tossa capsuleissa on foolihappoakin.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Kesäkuu 10, 2014, 22:20:36 ip
Sain tänään postia d-hoitajaltani, olivat täältä hoitotarvikejakelusta soittaneet sinne että "tarvikkeita ei tipu" (koska hoitotarvikelähete tehty tarvikkeista, joita ei kunnan valikoimassa ole. Kuitenkin tiedän, että täälläkin Animas Vibe on käytössä muutamalla muullakin ja tarvikkeet hoituu...)

Huomenna soitan vielä sille kiskan ylilääkärille.  ::)
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: dadda - Kesäkuu 11, 2014, 10:25:32 ap
Uuh tuota touhua.

Tuob-vitsku pitää ottaa puheeksi kun nään lääkärin.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Tarutski - Kesäkuu 11, 2014, 17:35:14 ip
Tietääkö kukaan Helsingin nykyisen hoitovälineistä päättävän ylilääkärin nimeä? Tai että mikä taho olisi oikea, jos haluaisi laittaa aiheesta palautetta.. Sumuvuori on jäänyt eläkkeelle, mutta terveydenhoitajan mukaan tämä uusi on vielä tiukempi tapaus. Keväällä hän mm. oli antanut lausunnon, että saadakseni liuskoja minun tulee käydä hoitajan luona opettelemassa mittarin käyttöä, koska en selvästi osaa tätä. Oikein oli siinä mukava fiilis, kun tämän kuulin. Hoitaja sanoi suoraan, että ei suostu kanssani tätä keskustelua edes käymään, kun ei ole epäilystäkään siitä, että en osaisi mitata.

Nyt minulla on lähete vetämässä 10 liuskaan per päivä. Lähete on nyt ollut sisällä huhtikuusta lähtien ja olen joutunut hakemaan laatikon kerrallaan liuskoja "armosta", kun vuosimäärä on täyttynyt. Jostain syystä lähetettä ei vain käsitellä, onneksi sentään kesäkuun alusta lähti "liuskavuosi" alusta ja sain hakea tänään kolmen kuukauden setin. Tosin huomasin, että liuskoja olen saanut sen 7 kappaletta päivälle, mikä ei ole käypä hoito -suosituksen mukainen määrä. Katsotaan nyt miten kauan tässä käsittelyssä menee.

Eniten suututttaa se, että päätöksen tekevälle lääkärille ei voi toimittaa edes mitään materiaalia siitä, miksi liuskatarve on mitä on - esimerkiksi mittauspäiväkirjaa Excelin muodossa, josta näkisi hypojen määrä. Lääkärin lähete kun on melko suppea. Lääkäri itse siis kehotti toimittamaan mittauspäiväkirjan, mutta sain vastaukseksi hoitovälinejakelusta, että tällaista materiaalia ei voi ylilääkärille toimittaa. Kivaa.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: d1-nainen - Kesäkuu 12, 2014, 08:16:06 ap
Ai että vieläpä Sumu-hoota tiukempi olisi tullut  :o No, jos liuskojen saamisen edellytys olisi hoitsulla käynti mittarin käyttöä opettelemassa ja sillä saisi tarpeeksi luiskoja, niin itse voisin opettelukäynnin tehdäkin ihan piruuttani. Itse sain välineet vihdoin, joten ei valittamista, mutta pumppupotilaana saankin tarpeeksi liuskoja. Jos ei-pumppulaiset eivät saa tarpeeksi liuskoja, sehän johtaa pian siihen, että halutaan pumppua sen takia, jotta saisi tarpeeksi vs-liuskoja. Eikö jakelu kerro tuon uuden lääkärin nimeä? Täytyyhän jonkun pystyä se kertomaan  :o Potilasasiamies?
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Tarutski - Kesäkuu 12, 2014, 19:25:08 ip
Siis mä toki kävin hoitajan luona, jotta liuskatilanne saataisiin kuntoon, mutta hän vaan sanoi, että jutellaan muista asioista, kun hän ei suostu opettamaan tällaista näin kauan mitanneelle xD

Ja en tajunnut kysyä lääkärin nimeä hoitajalta tai hoitovälinejakelusta, pitääkin kysäistä sieltä!
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Kesäkuu 24, 2014, 09:47:45 ap
Taitanee olla Mikko Valkonen.

Hän oli lupaillut, että saisin muualta määrätyt hoitotarvikkeet täältä asuinkunnastani, mutta kun jätin lappuset niin hän "söikin sanansa" (erään d-hoitajan sanat).

Oon ihan tyytyväinen kuitenkin, kun tuolta muualta ei ole tarvinnut rukoilla tarvikkeita. :)

Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: AN-NI - Heinäkuu 16, 2014, 16:04:48 ip
Helsingissä on liuskojen/neulojen saanti kortilla.
jos ylittää neuloista 8kpl yli pv niin ei saa lisää vaikka neulat ei toimi.
liuskoissa on tarkka raja 8 vaikka pitäis vs taso saada kuntoon, 10 liuskaa pv on heille maailmanloppu.
jos loppuu ennen kun pitäisi itse joutuu kustantamaan.
kun muutin JKL helsinkiin niin sain 6 liuskaa per pv, JKL sai niin paljon kun tarvitsi ja mukaan jopa 50per purkki/24kpl.
JKL ja TRE asiat ovat kunnossa, täällä asia katsotaan oppikirjan mukaan ja mikä on raja niitä ei sovelleta ollenkaan.
joka tarvikkeesta tarvitsee lääkärin allekirjoituksella olevan lapun.
ketoliuskoja ei saanu vaikka ketoja oli, diahoitajan vastaanotolla kun kävi sai vasta.
vs liuskapurkeista löytyy puolikkaita liuskoja joilla ei tee mitään ja purkeissa pitäisi olla 50kpl liuskoja purkeissa on 32-48kpl.
Yksityiselle piti mennä että sai edes insuliinin joka toimii.
täällä ei edes kiinnostuttu kun vs oli 15-H1 ja ketoja 2, yksityiseltä sain selkeät ohjeet ketojen ja vs mittailuista niin lääkäri evää tavallisella puolella, koska helsingin käytäntö on eri.

Onneksi sokeri tasoni on alkanut parantumaan insuliinin vaihdon jälkeen.


Onko muilla samoja ongelmia?
Onko helsingin tarvikejakelu ja hoito oikeesti nän huonoa?

vai johtuuko siitä kun en ole kauaa asunut täällä.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Tarutski - Heinäkuu 18, 2014, 10:14:15 ap
Onko muilla samoja ongelmia?
Onko helsingin tarvikejakelu ja hoito oikeesti nän huonoa?

No ainakin se on aika nihkeää. Mä kerroin, että mulla menee liuskoja hukkaan siinä, että Accu Chek Mobile ilmoittaa usein, että liian vähän verta, vaikka on ihan kunnon pisara. Olen huomannut, että tässä kaseteilla on eroa, eli joskus tätä tapahtuu useammin kuin muulloin. Hoitovälinejakelun vastaus oli, että minun tulee mennä sairaanhoitajan vastaanotolle opettelemaan mittarin käyttöä.. Ei siis tullut kysymykseenkään, että minä voisin tuotteen aktiviisena käyttäjänä osata käyttää sitä ja raportoida huomaamastani toimintaongelmasta  ::)

Mulla on uusin lähete liuskoista kirjoitettu huhtikuusta, mutta sitä ei olla vieläkään käsitelty. Syön nyt sitten tällä hetkellä tulevista liuskoistani, joten toivotaan, että jossian välissä tuo lähete menee läpi ja vuosisaldo korjautuu. Tää on kyllä aikamoinen luuppi, jonka viimeksi yritin heille selittää, mutta eipä sillä kai mitään väliä ole..

1. Liuskat ei riitä, koska mulla on niin paljon hypoja, että joudun mittaamaan usein
2. En saa liuskoja, koska Hba1C on niin hyvä
3. En pääse muualle kuin terveyskeskushoitoon, koska Hba1C on niin hyvä
4. En pysty vähentämään liuskakulutusta, koska omat tietoni ja taitoni eivät riitä hypojen vähentämiseen

No, nyt sain 3 vuoden odottelun jälkeen ajan poliklinikalle, niin jospa tää tähtä johonkin suuntaan lähtisi. Tai jos saisi sen pumpun, niin saisi liuskojakin..
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: AN-NI - Heinäkuu 18, 2014, 10:44:25 ap
joo, mullakin oli pakkovaihto tuohon helsingin kuulemma ainooseen mittariin.
en usko.
liuskoja menee noin 2pv hukkaan hun hokee samaa, että liian vähän verta ja muutakin hokee.
matalia 1-2pv kestää 0,5-3h kerralla.
HB1 7,1 noussut 8,5 kolmessa kuukaudessa.
sain 10 liuskaa per päivä tän kuun loppuu, mut eihan se auta.
sensorin otin nyt  ja eroo ihan tyysti mittarin arvoistani.
matala on 6 tällä ja 10 on 12 luokkaa.
pumppua minäkin vaadin, viimeaikaisen takia.
vaikka insuliinin vaihto auttoi ketojen ja korkeiden kanssa, niin silti yksityislääkäri on sitä mieltä jos haluan tulevaisuudessa hyvän tasapainon pitäisi siirtyä pumppuhoitoon.
uuden insuliinin hyvä toimimuus kestää puolivuotta aina mulla ja sitten alkaa sokerit nouseen.
siksi monipistos hoito ei pakolla ole hyvä vaihtoehto, sen ajan kun se on mulla ollu niin pitkis 8-14 vain raskausajalla 4,9-7.4 ja nyt ollut 7-8,5 puolessa vuodessa.
(syytä ei löydetty etsimälläkään korkeaan pitkäaikaiseeni)
Minulla vaan on pelot matalissa ja korkeissa siksi minulla menee noin 20 liuskaa pv.
en tunnista aina matalia ja korkeita.(puolen vuoden jälkeen alkanut palaileen vähän insuliinin vaihdon jälkeen)
hoitaja sanoo sisäpolilla ettei tilanteeni ole hälyyttävä(ei kai kun hoidon sai yksityiseltä, kun diaboli jätti omilleen..)
pumpusta voin puhua lääkärille, mutten kuulemma hänestä tarvitse.
8 vuotta minulle ehdotettu ja nyt noin nihkee paikka.
samalla on diabetespolilta JKL raskauslupa ja raskautta aloimme yrittämään taas, kun ei ole yli 15 sokereita ollut vaihdon jälkeen.
silti täällä tuntuu ettei ne edes kuuntele.
molaraskauden koin vuosi sitten ja JKL sain tarkat seurannat vs tason ja pistojen suhteen tammikuulle 2015, täällä vedettiin kaikki helsingin mukaan ja sokerit pomppas 15-H1 ja ketoja 0,2-2,1 yksityinen auttoi korjaan vs tason insuliinin vaihdolla.
Helsingin pitäisi olla alansa parhaita, mutta en tiedä.
raskausluvan sain huhtikuussa gyneltä ja diabolilta, täällä tehdään asiat niin vaikeiksi.
eipä tuu 2 vuoden ikäeroa esikoisen ja seuraavan lapsen välille jos toista ees tulee.
olin tarkka ikäerosta ja 3 vuotta tuntuu liialta, mut minkäs teet kun täällä asioita ei katsota muiden lääkärien silmin vaan helsingin periaitten mukaan.
jkl ohjeet oli mitata niin usein kuin tarvii 50 liuskaa pv sain, pistot 2h välein ja tarkat hh, ettei sokerit ois nousseet uuden yrityksen takia, koska en ottanut sensoria.
jkl suositteli toisenlapsen teon aika nopeesti, koska kilpirauhaslukemat pomppii jo.
kaduttaa helsinkiin muutto.

Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Tomaatti - Elokuu 15, 2014, 15:04:08 ip
Helsinki on muuttanut ohjeistusta siten että entisen 5 liuskaa/vrk sijaan saa nyt selittelemättä 8 kpl! Kiitos, vihdoinkin ne tuli enemmän järkiinsä!

Lähde: Diabeteshoitaja

Minun lähetteeni muutettiin tänään tuolle 8kpl/vrk määrälle :)
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Tomaatti - Elokuu 19, 2014, 18:10:31 ip
Eli jos täällä on muita jotka ovat kärsineet 5 liuskan vähyydestä niin ottakaa yhteyttä diabeteshoitajaan, lähetteenne täytyy päivittää ennen jakeluun menoa!
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: D1-1978 - Elokuu 19, 2014, 20:23:56 ip
Kiitos kun laitoitte tänne viestiä! Huomasin keväällä, että Käypä hoito on nykyisin D1:llä 8 liuskaa/pv, mutta en itse tajunnut laittaa muillekin tiedoksi, että D-hoitajalta pitää saada uusi lähete. Onnistuu ihan soittamalla, tosin soittoaika pitää varata. Muutos tulee voimaan vasta siitä päivästä lähtien, kun lähete saapuu, eli koko vuoden ylimääräisiä liuskoja ei saa jälkikäteen, valitettavasti.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Cane - Elokuu 23, 2014, 08:31:34 ap
..ja taas juoksutetaan henkilökuntaa sekä diabeetikoita.
Käsittämätöntä.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Tarutski - Elokuu 23, 2014, 12:37:43 ip
Siis eihän tossa ole mitään järkeä, että tuosta käypä suosituksen mukaisesta määrästä tulee saada uusi lähete. Jos se kuuluu "automaattisesti" kaikille, niin silloin voisi kuvitella olevan helpointa vain päivittää kaikkien lähete vuoden alussa tuon mukaiseksi ilman erillistä pyyntöä. Yritin tätä kysyä/kommentoida välinejakelun rouvalle, mutta ei oikein ymmärtänyt ongelmaa.. Musta ainakin on pirullista, jos on kituutellut 5 liuskalla, kun 8 olisi saanut diabeteshoitajalta kysymällä. Tätähän ei siis kerrottu välinejakelussa ennen kuin aloin kyseenalaistaa.

Itse sain kesäkuun alusta lähtien vuoden loppuun 10 liuskaa per päivä. Systeemi on kyllä vähän hankala, kun lähetteen läpimenosta ei tiedoteta ollenkaan asiakkaalle. Kysyin vielä sähköisessä asioinnissa tätä erikseen. Vasta kun tilasin liuskat vanhoilla määrillä ja menin hakemaan, sain vastauksen, että lähete on mennyt läpi. No mutta nyt on onneksi edes liuskoja :)
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: jester - Elokuu 26, 2014, 17:30:25 ip
  kylla  8 liuskaa  paivassa  riittaa hyvin.    vain harvat kuluttaa niin paljon neuloja  menee suunnilleen saman verran  kuin liuskoja.         pitaa tietaa    mita  tekee.        pitaa opetella      saan  liskoja ja  neuloja  vapaasti.    eraat  mittarit  tekee  enempi   virheita   
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: jester - Elokuu 26, 2014, 17:48:48 ip
     sellaiset  jotka  ei tieta  mita tekevat.              niille riittaa  4  liuskaa paivaksi
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: DamDam - Elokuu 29, 2014, 11:14:03 ap
Mä kun vihdoin keväällä pääsin yli puolen vuoden odottelun jälkeen diabeteshoitajalle (Helsingissä), niin hoitaja vain kysyi, kuinka paljon liuskoja tarvitsisin,  laittoi siitä lähetteen ja kertoi, että voin vaikka heti mennä niitä hakemaan. Homma onnistui ihan käsittämättömän helposti, etenkin ottaen huomioon, että pyysin 12 liuskaa/päivä. Tätä ennen olin lähes vuoden yrittänyt selittää terveyskeskuslääkärille, etten saa hyvää hoitotasapainoa 6 liuskalla päivässä.

Hba1c laski reilussa kolmessa kuukaudessa 11,6 --> 8,2. Nyt on toivottavasti laskenut lisää.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: MiniMi - Elokuu 29, 2014, 13:56:39 ip
DamDam, ihana kuulla välillä näin ihania uutisia :)
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: jester - Elokuu 29, 2014, 19:29:45 ip
                  60% diabetikoista   ei  tieta  mita  mittarin numerot  tarkoittaa.           20%  ymmartaa mittarin  nayton.  ja  osaa  toimia oikealla  tavalla.            auttaisiko  parempi  koulutus  ja  opetus.    sopisiko  20  tuntia   lisaa  opetusta.    2tuntia   kerralla
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Jape - Elokuu 29, 2014, 21:12:43 ip
                  60% diabetikoista   ei  tieta  mita  mittarin numerot  tarkoittaa.           20%  ymmartaa mittarin  nayton.  ja  osaa  toimia oikealla  tavalla.            auttaisiko  parempi  koulutus  ja  opetus.    sopisiko  20  tuntia   lisaa  opetusta.    2tuntia   kerralla

Missäs jester-instituutissa tuo tutkimus on tehty ? Kuulostaa hölynpölyltä..... :o
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Tomaatti - Elokuu 29, 2014, 21:49:37 ip
Mistä mittarin numeroista jester edes puhuu, siinähän lukee vain joko HI tai LO, pöh  ;D
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: jester - Elokuu 29, 2014, 23:34:36 ip
         auto koulu onnistuu  helposti            sokerikoulu on  hankala ja   aikaa  vieva.               aikaa saattaa kulua useita      vuosia
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: jester - Elokuu 30, 2014, 14:02:27 ip
         laakarilla ei ole  aikaa opettamiseen.         hoitajalla on myos muita hommeleita          joten  hankaan ei opeta,  jo nyt sattuisi  osaamaan  jotakin.            melkein kaikki lisa   sairautet  johtuu  tyhmyytesta.   ei ole  opetettu  riittavan  ajoissa.          kenen tehtaviin kuuluu  opetus,   koulutus                   lisa sairautet ja   tyottomyys  lisaa   kustannukset  helposti   100 kertaisiksi
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Jape - Elokuu 30, 2014, 16:09:23 ip
Mitä hankalaa siinä on ? Jos osaa sen verran että 4-10 on ihan jees, riippuen onko ennen ruokaa vai ruoan jälkeen, sillä pääsee jo pitkälle. Ei siinä kovin suurta ymmärrystä tarvita. ;)
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: emonen - Syyskuu 16, 2014, 00:37:03 ap
Olen aiemminkin kirjoittanut sensorien saamisesta... Huoh!
Kun tavallinen pumppu vaihdettiin sensoroivaan pumppuun, piti sitoutua sensoroimaan vähintään kerran kuussa. Jakelun kanssa takkuamista oli ja lääkäri suositti jossain vaiheessa tiheää sensorointia (jopa 25/vuosi) jolla saatiinkin parempia hoitotuloksia... Vaan jakelu yski...
Sitten jakelu lakkasi kokonaan antamasta sensoreita ja niitä saadaan vain hoitopaikasta. Ja yllätys yllätys, nyt saakin sensoroida enintään 10 kertaa vuodessa.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: dadda - Syyskuu 16, 2014, 16:03:11 ip
 :(
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Tilulilu - Lokakuu 14, 2014, 14:35:47 ip
Kyllä tämä diabeteksen hoitaminen on vaativaa puuhaa ja ei yhtään auta, että itse saa olla jatkuvasti anelemessa parempia välineitä ja hoitoa.
Itse aloin haaveilemaan pumpusta heti kun kuulin sellaisia olevan. Kun tulin raskaaksi olisin todella tarvinnut pumppua jatkuvaan aamunkoittilmiöön. Tätä aamunkoittoilmiötä kunnalisessa ei kukaan halunnut myöntää, että minulla edes on. Lapseni syntymän jälkeen aloin "taistella" ja tehtyäni hoitohenkilökunnalle todella moneen kertaan hyvin selväksi mitä TARVITSEN ja VAADIN sain insuliinipumpun. Helpolla se ei irronnut ja olen kyllä kateellinen niille diabeetikoille joille tätä pumppua oikein "tuputetaan". En ole ylpeä kaikista niistä kerroista, kun jouduin iskemaan nyrkkiä pöytään ja jalkaa maahan. Asian olisi voinut käydä sivistyneemminkin. Aivan varmasti ja joku muu olisikin voinut, mutta itselleni tämä oli niin henkilökohtainen hyökkäys ja loukkaus, että kyllä päässä kiehahti. Olenkin varmasti hoitohenkilökunnan silmissä varsinainen akkojen Akka. Kirjoitin diabeteslehden toimitukseenkin, että ärsyttää nämä jutut näistä pumpuista. Niissä kun aina kerrotaan miten diabeetikot itse eivät niitä halua jne.
Ehkä olen sitten jo menetetty keissi/arvoton? Sellainen tunne minulle tässä koko jupakassa tuppasi tulemaan.
Olen sitä mieltä, että jos on olemassa välineet parempaan hoitoon niin todellakin ne pitää saada. Ja tälläiset labiilit diabetekset? Haha! Sallikaa mun nauraa. Ne vain ovat tätä lääkäreiden omaa termistöviidakkoa jolla yritetään perustella jonkun toisen tauti toisen edelle. Ihan höpöhöpöä!
Nykyään käyn lääkärissä vain uusimassa reseptin ja toivon, että pian tämä koko tauti on vain pahaa unta.
Otsikko: Vs: Eriarvoinen kohtelu pääkaupunkiseudulla hoitovälineiden ja hoidon suhteen
Kirjoitti: Nimeton - Lokakuu 19, 2014, 09:58:33 ap
Tässä nyt puhutaan Helsingin jakelusta, mutta ajattelin omaa kokemusta kirjoittaa KYS:in piiristä. En voi kuin kehua tähän asti hoitoa tuolla KYS:llä. Olen sairastanut vasta 3kk, mutta hoitajan tavoittaa puhelimella aina kun tarvitsee, kun muuten osastolla käy niin hoitajalla on yleensä aina sen verran aikaa vaikka virallista aikaa ei ole varattu, että kerkeää vaihtaa "kuulumiset". Sokerimittarin sai vaihdettua helposti, liuskoja toistaiseksi sen verran että ei jää niistä hoito kiinni, täyttökynät sai kun vain pyysi. Hoitaja sanoi, että sellaiset laitteet tilataan mikä helpottaa/motivoi hoitoon ettei asia niistä jää kiinni.

Tällaiset terveiset Savosta! =)