Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Diabetes ja ravinto => Aiheen aloitti: d1-nainen - Syyskuu 04, 2012, 08:17:41 ap

Otsikko: Vaellusruoat
Kirjoitti: d1-nainen - Syyskuu 04, 2012, 08:17:41 ap
Nyt on päällä kova mietintä Lapin vaelluksen (9 pv) vaellussafkoista. Kaiken joutuu siis kantamaan, joten kevyttä pitää olla. Kasviksia tuskin pystyy juurikaan ottamaan mukaan, vaikka niitä kuivaisikin, enkä ole hommannut kuivuria, joten kaupan tuotteilla mennään. Ainakin kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä, kaurahiutaleita, nuudeleita tms, voita ja mätitahnaa lähtee mukaan. No nuudelit menee aika murusiksi, ehkä pastaa jossain muussa muodossa. Couscou on aika hyvä, kun kypsyy äkkiä. Kuivattu liha, niin hyvää kuin se onkin, on lähinnä vain muun ruoan mauste noissa oloissa, siitä tulee  niin vähän energiaa. Ehkä otan myös oliiviöljyä mukaan, se käy samalla ihorasvaksi. Yritän saada rinkat painoksi alle 20kg, mutta se on kyllä aika haastavaa. Asiaa helpottaa se, että siellä ei tarvi kantaa juomia mukana, kun ulkona on juomakelpoista vettä. Nuo 9 päivän ruoat saisi painaa siis n 3 kiloa paketteineen eli se tekee 330 grammaa/päivä.   
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: jester - Syyskuu 04, 2012, 09:31:45 ap
       siemenia  muovi pulloon  pakattuna
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: Antsu1 - Syyskuu 04, 2012, 09:49:50 ap
No helpolla varmaan pääsisi, jos hommaisi noita erilaisia retkiruokia, siis niitä kuiva-ainepusseja. Aikanaan veljeni niitö testasi johonkin tarkoitukseen ja pääsin maistelemaan. Olivat ainakin silloin aika hyviä. Vain vettä puuttuu ja sitähän teillä oli tarjolla.

Tää siis olisi laiskan vaihtoehto - esim. minun, jos olisi tarve ;)
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: rasvis - Syyskuu 04, 2012, 10:40:18 ap
Where´s tonnikala??? no painaahan ne toki jonkinverran...syön itse lähinnä S-Ryhmän Rainbow merkin tonnikaloja,hyviä ovat,ikävä kyllä jo suht hintavia nekin :o
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: d1-nainen - Syyskuu 04, 2012, 11:26:25 ap
Siemenet ois hyvä energialisä puuroon. Retkimuonat ok, paitsi kalliita ja niihin pitää keittää vesi eli käy lähinnä pääaterioille, jolloin pysähdytään vettä keittämään tai tehdään nuotio. Varmaan otan jonkun sellaisen. Tonnikala on liian painavaa (se purkki), ellei kuivaa, mutta kuivattu kala yleensä ois hyvä, jos vaan jaksais kuivata. Hauki kuulemma haisee vähiten kuivattuna. Ja siis tonnikalaakin voi kuivata ja silloinhan sitä purkkia ei tarvita.
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: Lupita - Syyskuu 04, 2012, 17:15:26 ip
Papuja termoksella?

http://theboatgalley.com/dried-beans-in-a-thermos/

Munia muovirasiaan?

Tuolla ehkä sopivia ideoita:
http://keskustelu.suomi24.fi/node/10742161#comment-55876795

Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: d1-nainen - Syyskuu 04, 2012, 17:49:48 ip
Kiitokset vinkeistä.
Pavut aiheuttaa mulle sen verta vatsavaivoja, etten välttis niitä maastossa halua syödä, mutta kananmunia voi kyllä myös kuivata ja jotkut meidän ryhmässä ottaakin kuivattua kananmunaa mukaan. Itse olen liian laiska sellaiseen hifistelyyn, mutta voi olla, että vaelluksen jälkeen jo olen.

Tsekkasin juuri noita valmisaterioita kaupassa, mutta hinta 6-8 euroa kerta ja ateria koostuu lähes pelkästä hiilarista (vaikka nimi oli stroganoff, niin enimmäkseen riisiä ja makuainaita), niin samaan pääsee ottamalla riisiä tai pastaa sellaisenaan mukaan ja jotain maustetta. Kuivatussa lihassakin on niin vähän energiaa (250 kcal/pussi), ettei sillä pitkälle pötkitä. Toisaalta paljo hiilarin syönti ei tuolla ehkä niin haittaa, kun sitä myös kuluu rutkasti. Että kun vaan jaksais kuivata noita munia, niin sais hyviä protskua siitä mukaan. Juustoahan mun tietenkin tekis mieli ottaa, mutta saa nähdä nyt. Parmesan ois kevyttä. Ja ostinkin jo kilon suolapähkinöitä, jotka aion laittaa pienempiin annospusseihin. Ja kermajauhetta ostin tietenkin teehen.
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: Friita - Syyskuu 04, 2012, 21:00:38 ip
Yhtään en muista, mitä systeri pakkas mukaan häämatkavaellukselle Kevon luonnonpuistoon, 20 vuotta sitten. Kukaan tiennyt näistä viikoon vaiko kahteen, eikä kukaan huolestunut. se oli sitä aikaa :D Ei netistä löydy mitään, mitä kannattaisi mukaan ottaa?
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: d1-nainen - Syyskuu 04, 2012, 22:04:58 ip
Löytyy toki netistä ja meidän kurssiltakin, mutta mua aina kiinnostaa omat kokemukset, jos jollain ois jotain hyvää erityisesti diabeetikoille sopivaa mielessä. Ja erityisesti kiinnostaa, onko joku onnistunut syömään kasviksia vaeltaessaan edes jonkun verran. Niistä kun on suurin osa vettä, niin ei ainakaan tuoreena voi ottaa mukaan.
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: Friita - Syyskuu 04, 2012, 22:24:18 ip
Eikö noita kasviksia kuivata, silloinhan ne on kevyitä mukaan. Varmaan vaikeeta ottaa evästä mukaan, kun sullakin on pitkähkö vaellus ja painoa tulee kaikesta.
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: d1-nainen - Syyskuu 04, 2012, 22:31:47 ip
Joo siis periaatteessa kaikkea voi kuivata, mutta mua vähän laiskottaa tehdä tästä erittäin kosteasta asunnosta kuivaamo ja yritän päästä ilman, että tarttis kuivuria hankkia. Toisaalta kyllähän se 1,5 viikkoa varmasti menee ilman kasviksiakin, kun ottaa vitamiiniporetabletteja mukaan. Ja jotain syötävää voi tietty löytää luonnostakin, ainakin isohirvenjäkälää ja sieniä.
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: Friita - Syyskuu 04, 2012, 22:51:59 ip
Mä muuten joskus muinoin, ostin aina kuivattuja kasviksia, oli sellainen pikkupussi, yhtään kyllä en muista mistä ostin, mutta edullisia olivat. Käytin niitä, milloin mihinkin ruokaan. Siitä tuli kasviksia sopivasti ruokiin. Ei ne kalliita voineet olla, kun mä olin opiskelija :P
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: Hula1 - Syyskuu 04, 2012, 22:57:53 ip
Itse olen syönyt parin kolmen päivän vaelluksillä pääosin makaronilla terästettyjä pussikeittoja, näkkäriä ja hapankorppuja. Noin pienellä vaelluksella en ole kantanut huolta kasvisten määrästä, kun vaeltamassa on tullut käytyä n. kerran vuodessa. Jos vaeltaa useamminkin ja pitempiä aikoja niin varmaan on fiksua miettiä ravintoarvoja muutenkin kuin energian saannin kannalta.

Öljyä on ollut mukana kyllä. Samoin metwurstia, se säilyy suolaisena jonkun aikaa huoneen lämmössäkin ja maistuu luonnon keskellä taivaalliselta! Itsellä on ollut mukana ihan rehellistä karkkia naposteltavaksi ja matalien sokereiden varalta. Kuivahedelmät kuulostavata hyvältä.
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: jester - Syyskuu 05, 2012, 00:07:27 ap
             jos otatte  poron  tai  lampaan mukaan,saatte kunnon paistin
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: d1-nainen - Syyskuu 05, 2012, 00:23:29 ap
Hyvä idea, poro kamoja kantamaan ja vikana päivänä syötäis se  ;)
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: dadda - Syyskuu 05, 2012, 13:12:40 ip
Muistaakseni kun markkinoilla ja työpaikkojen välitysmyynneissä on noita maustemyyjiä, näitä 5 pussia 4 hinnalla tai tukkupakkauksia tukkuhintaan, niin niiden valikoimissa on kuivatut liemijuurekset. Ei ole kallista eikä paina paljoa.
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: d1-nainen - Syyskuu 05, 2012, 21:17:12 ip
Joo, noita pitää yrittää katsella, jos jostain löytäis.
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: Marje - Syyskuu 05, 2012, 22:32:04 ip
No itte täällä Lapissa asuvana ja miehen kanssa vaeltavana voin jotakin kertoa meidän tavoista. Meillä onget on mukana niin kalaa sitten paistetaan kun vaan saadaan, ja tähän aikaan vielä mustikoita ja puolukoita on hyvä matkan varrella kerätä jos tuoretta haluaa syödä ja toki hilloja kans jos semmosessa paikassa on että niitä löytää.
Meillä rinkkoihin pakataan esimerkiksi juuri niitä pastapusseja, ruisleipää, voita, myslipatukoita, kuivalihaa, keksejä, kahvia, proteiinipatukoita ja taskut täyteen Siripiriä.  ;D Kyllä näillä meinataan taas pärjätä.
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: Tepa88 - Syyskuu 05, 2012, 22:33:46 ip
Linssit on suht kevyitä. Punasia linssejä ei edes tarvii liottaa, senku huuhtasee ja keittää, ei siis mitenkään haastavaa retkiruokaa. Ravintoarvoiltaan myös parempi vaihtoehto esim. riisille.
Muistan myös nähneeni ainaki Prismassa tonnikalaa pussissa. Toki se ei ollu kuivaa, mutta kuitenki kevyempi kantaa ku tölkkitonnikala.
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: d1-nainen - Syyskuu 05, 2012, 22:55:15 ip
Tosiaan, sitä tonnikalaa on pussissakin.

Ruisleipää, voita, myslipatukoita ja digestivekeksejä mullakin varmaan lähtee mukaan.

Tänään kuulin, että Lapissa on paljon matsutakea, että sieniä vois tietty paistella, varsinkin, kun joukossa on pari kasvissyöjää. Ja hilloja kyllä kiitos  :)
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: dadda - Syyskuu 05, 2012, 23:20:05 ip
Linssit loistoidea lientä sakeuttamaan! kuivaihaa vois veistellä joukkoon...mites kuiva parmesaani, taas liemiin..?
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: ??? - Syyskuu 06, 2012, 20:43:40 ip
Jauhelihan voi kypsentää kotona,semmoiseen "ripottelu" kokoiseksi. Se ei vie paljoa tilaa,kevyttä kantaa ja säilyy, ei toki ikuisuuksia. Helppo lisätä tehtyihin ruokiin, keitot jne.

Jos tykkää metwurstista, niin kannattaa ostaa sitä tanko. Tanko riippumaan kattoon jossa se saa kaikessa rauhassa "kuivua". Aikaa menee mutta metukkatanko "hoikistuu", kevenee.

Väinönputkea kasvaa villinä Lapissa.
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: d1-nainen - Syyskuu 08, 2012, 12:07:09 ip
Väinönputkea kasvaa villinä Lapissa.

Taitaa olla kasvukausi ohi, mutta jos löytyy, niin ehkä kokeillaan. Matsutakea toivon kovasti löytäväni eli mukana on voita ja kermajauhetta. Joo, tänään löysin noita kuivattuja juureksi ja ostin pari pussia. Jauheliha pitää kuivata, jotta säilyisi, metukka menee sellaisenaan, mutta kuivaamalla siitä saisi tietty vähän kevyempää. Kuivalihaa on mukana, ja perusjuustoa, kun se säilyy ja juustosta ei kuivaamalla lähde kuin pieni osa painosta. Linssejä myös ostin tänään. Ja mulla on tietty lakritsaa mukana, kuten aina. Jos löytyy mustikoita, voidan tehdä voista ja digestiveistä mustikkapiirakka  8)
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: dadda - Syyskuu 09, 2012, 13:20:35 ip
Soijarouhe kai jo mainittiin?

Väinönputkesta voi kaivaa juuria. Paitsi jos olette suojelualueella, silloinhan ei voi kerätä muutenkaan. Muutenhan on muistaakseni rauhoitettu vain Lapin ja oliko Oulun ulkopuolella. Meidän kotipihassa Inarissa on rikkaruohona äidin villiintyneiden viljelmien jäljiltä...
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: Tea - Syyskuu 09, 2012, 13:44:24 ip
Sellainen tuli mieleen, että kun kuitenkin otat öljyä mukaan, niin mites sellaiset aurinkokuivatut tomaatit öljyssä, joita myydään sellaisissa foliopusseissa? Tulisi makua & öljyä mukaan.

Nimim. Parantumaton tomaattifani   :P
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: d1-nainen - Syyskuu 09, 2012, 15:38:08 ip
Väinönputkesta voi kaivaa juuria. Paitsi jos olette suojelualueella, silloinhan ei voi kerätä muutenkaan.

Niin mä muistelinkin, että juuria. Ja joo, nää suojelualuejutut katsotaan tosi tarkasti, myös se, saako sytyttää tulta, kalastaa (=ei saa) jne. Islannissa Hriseyn saarella näin sellaisenkin ihmeen kuin väinönputkiviljelmän. Siellä sitä käytetään paljon.
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: ??? - Syyskuu 09, 2012, 15:59:41 ip
Väinönputki on saamelaisten tärkein vihannes, väittävät. Koko kasvia voidaan käyttää, lehdet salaatiksi ja juuria.On myös adaptogeeninen kasvi=vahvistaa kehon vastustuskykyä kokonaisvaltaisesti,ginseng on tunnetuin.
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: Antsu1 - Syyskuu 09, 2012, 17:06:37 ip
D1-nainen, joko lähtö on lähellä?

Ja sekin ihan mielenkiintoista olisi tietää minne päin Lappia aiotte, että kait sentään ihan koko Lappia aio kiertää?
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: d1-nainen - Syyskuu 09, 2012, 19:36:06 ip
Joo, aika lähellä. Kiilopään alueelle mennään, kävellen ei ihan koko Lappia ehdi, kun päivässä mennään ehkä keskimäärin 15 km  ;)
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: dadda - Syyskuu 10, 2012, 13:57:26 ip
Inarille terveisiä! Onkos sulla Rollossa pysähdystä...

Jep ja väinönputki OLI saamelaisten tärkein vihannes, aikaan ennen s-markettia ja jääkaappeja..ja suuri osa c-vitamiinista saatiin ihan poronlihasta.
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: d1-nainen - Syyskuu 21, 2012, 17:38:22 ip
Nonni, ei nähty sitten väinönputkia tunturissa, mutta marjoja sitäkin enemmän ja mustikat olivat ylhäällä tunturissa suuria ja maukkaita ja tuli syötyä myös puolikoita ja variksenmarjoja. Parhaiten pelittivät ateriat, joiden pohjana joko valmisperunamuusi, nuudeli tai couscous, kaikissa lyhyt keittoaika eli ei mene paljon kaasua, jos nuotiota ei ole ja lounaalle ei aina jaksa sytyttää. Noiden sekaan sitten sipulirouhetta, kuivattuja juureksia ja/tai kuivattuja lihanpaloja (peuraa, poroa, hirveä) ja toisinaan linssejä sekä voita. Muut hyvät jutut olivat voi (mulla meni n puoli kiloa viikossa), palttoonnapit (ei mene niin murskaksi ku näkkäri), suolapähkimät (maistui myös ketulle, joka ryöväs eväät vika iltana), laku (samaten paistui myös ketulle), lämmin kuppi -keitot ja digestive-keksit ja tietenkin kaurapuuro, joka niin ikään maistui myös ketulle. Kermajauhetta meni vajaa purkki, joka vastaa litraa kermaa. Siripirejä söin muistaakseni yhden koko aikana, ja rusinoita jonkun verran. Ruisjauhot tuli pusseissa takaisin kotiin, ei jaksettu paistaa nuotioleipäsiä eikä myöskään lettuja, joiden ainekset oli jollain mukana ja munakas kuivatuista munista ei onnistuinut ollenkaan. Juusto oli myös hyvä. Eli ei kannata ottaa mukaan mitään sellaista, jonka kypsennyt vie yli 5 minuuttia, koska siinä vaiheessa, kun sataa ja tuulee, ei kuitenkaan jaksa. Ja illalla yöpaikassa jos alkaa tulla jo pimeä sama homma, sitä haluaa lähinnä kuumaa juotavaa mahdollisimman nopeasti ja ruokaa ei jaksa kauaa hauduttaa. Vettä join koko ajan ulkoa, en käyttänyt puhdistustabletteja. Pari tyyppiä porukasta kyllä ripuloi, mutta itse säästyin siltä. Mutta tuo ketun käynti eväiden kimppuun yön pimeydessä pisti kyllä ajattelemaan, että pitää ottaa ruoat sisään telttaan tai ripustaa puusta roikkumaan.
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: dadda - Syyskuu 22, 2012, 15:21:07 ip
Vau! Väinönputki kasvaa puronvarsissa vaan.
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: rasvis - Syyskuu 27, 2012, 12:44:04 ip
Poimin 2-3 viikkoa sitten 9l.litraa mustikkaa pakasteeseen ja nyt jo syöty kaikki,ei hyvä,päässä vikaa?? Kalliiks tulee marjatalvi Marketin hinnoilla.
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: V. Kuutti - Syyskuu 28, 2012, 19:20:09 ip
Hyvä vaellusruoka jääkaapilta makkariin....???
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: d1-nainen - Syyskuu 28, 2012, 21:37:35 ip
Poimin 2-3 viikkoa sitten 9l.litraa mustikkaa pakasteeseen ja nyt jo syöty kaikki,ei hyvä,päässä vikaa?? Kalliiks tulee marjatalvi Marketin hinnoilla.

Noin mullekin aina käy, että pakastin tyhjenee jo alkusyksystä. Sitten vaan kauppaan.
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: Friita - Syyskuu 29, 2012, 07:02:28 ap
Minä taas pihtasin viime syksynä ja sitten keväällä jakelin marjoja, kun ylivuotisia en halunnut kovin paljoa jättää :P Eli tänä syksynä aloitin jo marjojen syönnin hyvissä ajoin.
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: d1-nainen - Syyskuu 29, 2012, 08:31:45 ap
Se kai on yleisempää. Veikkaisin, että 90%:lla suomalaisista, jotka ylipäätään säilövät jotain, on vielä ylivuotisia marjoja/sieniä, joita eivät saa millään syötyä.
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: Antsu1 - Syyskuu 29, 2012, 10:17:00 ap
Aina pitää pakasteesta jotain löytyä. Mä just eilen otin aamupuuron joukkoon pakasteesta desin mustikoita, pakastamisvuosi 2010 ;). Mulle ylivuotisten marjojen syöminen ei ole mikään ongelma, ongelmia tulee vasta, jos rasian ikä on jotain 4-5 vuotta, alkaa plaatu kärsimään.

Mä en ole tainnut vielä kertaakaan elämäni aikana ostaa kaupasta pakastemarjoja, aina löytyy jotain lajia pakasteesta, tosin esim. ensitalvena taitavat mustikat loppua kokonaan, varmaan jo tän vuoden puolella, kun en yhtään saanut uusia pakkaseen.

Minä syön marjoja aika tasaisesti eli ei ole mitäänsuuren käytön hetkiä, ei edes kesällä eli silloinkin menee aika samaa vauhtia kuin muihinkin vuodenaikoihin.
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: Friita - Syyskuu 30, 2012, 13:44:20 ip
Mä pyrin siihen, ettei ylivuotisia ole pakkasessa paljoakaan, siis vain edellissyksysia muutama rasia. Yritän kerätä sen verran mitä syönkin talven aikana. En hamstraa niitä.
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: Annu-80 - Lokakuu 05, 2012, 09:52:24 ap
Meillä puolisoni kanssa on lyhyemmillä (4 yötä, 5 päivää, 10-20 km/päivä) rinkkareissuissa ollut mukana puurohiutaleita ja mehukeitto/lämminkuppijauheita aamupalalle. Suklaata, rusinoita, pähkinöitä, keksejä ja kuivattuja hedelmiä välipaloille. Ruuaksi kuivattuja pataruokia (ei niitä vaellusjuttuja jotka tosi kalliita, vaan ruokakaupasta tavallisia), joita ollaan jatkettu kalalla jos sitä on saatu ja sitten makaroonilla tai riisillä ja kuivatulla jauhelihalla. Lisäksi mukana on ollut näkkäriä, emmentaalia, metvurstia, kaakao- ja maitojauhetta ja viimeksi oli myös mysliä. Aamuisin ja iltaisin pääosin tehtiin lämmintä syötävää, päivisin popsittiin enemmän välipaloja. Viimeksi taisi ensimmäiselle illalle olla pehmeää leipää molemmilla mukana ja yksi omenakin.

Juomaveden olemme ottaneet puroista/järvistä jne, eikä ongelmia ole tullut pohjois-Norjassa eikä Haltilla. Haltilla toisen juomapullossa oli urheilujuomajauhetta ja toisen pullossa vettä.

Jauhelihaa on kuivattu kotona, mutta viimeksi oli mukana myös kaupasta ostettua maustettua kuivalihaa sekä pohjoisesta ostettua kuivattua poronlihaa. Ne oli kyllä todella hyviä pikku välipaloja. Suklaata olemme varanneet puoli levyä/henkilö/päivä. Tänä kesänä ihastuin kuivattuun mangoon, mitä löysin kaupasta. Pidän myös todella paljon kuivatusta ananaksesta. Omppua taas on tarkoitus vielä nyt syksyllä kuivata itse.
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: jester - Lokakuu 08, 2012, 19:14:31 ip
                                paivan lyhyys  ja pitka yo on  hankaluus.     saa nukkua,  levata  14 tuntia kylmassa.          juoma vesi  kotoa    tai kaupasta.       tuntematon vesi   vain pesu veteksi              ruokaa  ja juomaa  saattaa olla mukana       60-80 kg                 kerran oli   vetta 120 litraa   mukana.     tiskivetena myos  kaytettiin
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: d1-nainen - Lokakuu 08, 2012, 21:01:49 ip
                                paivan lyhyys  ja pitka yo on  hankaluus.     saa nukkua,  levata  14 tuntia kylmassa.          juoma vesi  kotoa    tai kaupasta.       tuntematon vesi   vain pesu veteksi              ruokaa  ja juomaa  saattaa olla mukana       60-80 kg                 kerran oli   vetta 120 litraa   mukana.     tiskivetena myos  kaytettiin

No oho, tuollaisia määriä ei ihan selässä kannetakaan. Kerro lisää...
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: jester - Lokakuu 10, 2012, 00:17:03 ap
      ajetaan huonolla tiella 2-3 viikkoa. autot on  kuormattu  500-800  kg  useimmiten vain tunti  pari  tielta  suosikki paikkoihin.       jaakaapit on mukana. aurinko panelit  nayttaa  lisaantyvan.     leiripaikoilta tehtaan kavely matkoja, harrastusten mukaan.           kylvyt,suihkut on myos  yleisia ja   PORTA  POTTA
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: Antsu1 - Lokakuu 10, 2012, 10:48:30 ap
Jesterin ja D1-naisen vaellukset ei tosiaan taida olla ihan vertailukelpoisia. Siis ajatellen niitä D1-naisen hakemia vaellusruokia.
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: Annu-80 - Lokakuu 10, 2012, 10:49:05 ap
Voihan sitä tietysti autovaeltaakin erämaassa. Monissa paikoissa (kuten Norjassa) ei vaan ulkomaalaiset kai saa ajaa maastossa. Tietysti jos jollain on rahaa palkata maastoauto kuskilla viikon reissuun, niin siitä vaan. Mutta meidän reissut ainakin suunnataan nimenomaan paikkoihin, joissa ei ole teitä ja joihin ei pääse autolla. Ja missä ei mielellään liiku muita ihmisiä. (Mies juhli viime vuoden reissuaan, kun viikon reissun aikana näki yhden ihmisen ja väliä oli varmaan puoli kilometriä) Jotta kävellen näkee riittävän laajan alueen, on leiripaikkaa vaihdettava joka yö. Tunturipurojen ja jokien ja järvien vesillä on pärjätty vallan mainiosti. Mutta jokainen tyylillään. Toinen menee aina 5 tähden hotelliin, toinen ei koskaan. Toinen palkkaa aina oppaan, toinen menee aina itse kartta kädessä. Joku rakastaa porukassa liikkumista, joku toinen yksin oloa. Onneksi on vaihtoehtoja!
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: d1-nainen - Lokakuu 10, 2012, 11:00:49 ap
Jep, hyvä, että on vaihtoehtoja, ja mielenkiintoista tuollainenkin on, mistä jester kertoo ja sen tapaistakin olen tehnyt juuri Norjassa, pari kertaa kuukausi autossa yötä, mutta vettä kyllä saa siellä joka paikasta, ettei sitä tarvi olla mukana. Mutta jos liikkuis jossain, mistä vettä ei saa, niin mukahan se sitten pitäisi olla.
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: jester - Lokakuu 10, 2012, 15:12:51 ip
           vetta  saa monin paikoin.       laatu on   epailyttava tai  huono.  myos vesijohto vesi.     sopivaa vain paikallisile kuluttajille.       purossa   joessa  saattaa olla kuollut  elain.          hetelma  puita  kasvaa  myos  metsassa.       joka  villissa omenassa on ollut  kaksi matoa.     kalat on tavallisesti  jonkun   paikan  puhtistetusa  jate vetessa. kalat  nousee myos ylavirtaan  asumattomiin  pikku puroihin
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: jester - Lokakuu 10, 2012, 23:52:26 ip
                  sateenkaari lohia  on noussut  pikku puroa ylos.  korkean maen  paalle.            on elaneet  aikaisemmin   joessa lika vetessa.         ravut  ei tee  pitkia  matkoja,  voi    loytya satemetsasta  vesi kuopan  lahettyvilta
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: d1-nainen - Lokakuu 11, 2012, 07:10:57 ap
Jester, missä päin maailmaa tämä on, missä on lohia, sademetsää ja rapuja?
Otsikko: Vs: Vaellusruoat
Kirjoitti: jester - Lokakuu 11, 2012, 19:06:12 ip
              lapset  kerasi matalasta heinikkoisesta pellon ojasta ,pari sankollista  rapuja.        satemetsa,   on   sateisella paikallaoleva oleva    risukkoinen sakea  metsa.    taynna  alus  kasveja. myos  viileassa tai  kylman puoleisessa paikassa.       saattaa olla  iilimatoja heinikossa