Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Hoitovälineet => Aiheen aloitti: applefigure - Kesäkuu 05, 2012, 05:51:46 ap

Otsikko: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: applefigure - Kesäkuu 05, 2012, 05:51:46 ap
No niin, tästä se lähtee... pumputon kesä. Kuukausi. Viikko. Päivä.... Juuri äsken pistin ensimmäistä kertaa vuosiin kynällä insuliinia (Levermir) ja neljän tunnin päästä minun ja bestikseni tiet erkanevat. Kuinkahan kauaksi, sitä en osaa sanoa, mutta nyt pelottaa ja jännittää kuin nuorta neitoa elämänsä ekoissa lavatansseissa - mitähän tästäkin tulee.

Jatkoa seuraa, kerron kyllä heti (huomenna) kuinka paluu yhteen rakkaan pumpumini kanssa sujui...

Saa veikkailla, arvailla ja ihmetellä, että mitenkä tässä käy - toivotaan kuitenkin ettei kovin kamalasti  :P
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: Friita - Kesäkuu 05, 2012, 07:04:02 ap
Odottelen innolla, mitä tulee tapahtumaan  ;) Tuskin sinä kuolet, onhan sulla inskaa, toki eri muodossa nyt.
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: Saaga - Kesäkuu 05, 2012, 07:35:17 ap
Onnea matkaan! Jännittyneenä odottelen täällä kuulumisia  ;)
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: äskoo - Kesäkuu 05, 2012, 08:01:31 ap
Vapaa(mielinen) kesä tulossa?!  8)

Paljonko sulla applis, niitä pumppuvuosia onkaan jo takana? Miten ja minkälaisiin pistosmääriin Levemirin kanssa olet etukäteen päätynyt? Nykyiset basaalit + jotakin?

Odottelen mielenkiinnolla, harjoitella pitäisi itsekin, jos joskus tulee vapaaehtoinen/pakollinen tarve pumppulomaan.
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: applefigure - Kesäkuu 05, 2012, 09:59:44 ap
Vapaa(mielinen) kesä tulossa?!  8)

Paljonko sulla applis, niitä pumppuvuosia onkaan jo takana? Miten ja minkälaisiin pistosmääriin Levemirin kanssa olet etukäteen päätynyt? Nykyiset basaalit + jotakin?

Odottelen mielenkiinnolla, harjoitella pitäisi itsekin, jos joskus tulee vapaaehtoinen/pakollinen tarve pumppulomaan.

No niin, nyt irrotin itseni elämää ylläpitävästä laitteestani  :P ja jännityksen huomaa monesta asiasta, mm. verensokerista, joka oli kivat 14.3... pitää varmaan pistää vähän. Kynällä... MITEN MÄ MUKA OSAAN??? APPUUU!!!

Joo-o, vapaa(mielinen) kesä tulossa ja mikä pettymys, jos ei mitään vapaamielistä pääsekään tapahtumaan  ::) no ei - hyvähän tätä on kokeilla ihan senkin vuoksi, että tajuan, kuinka ihana asia tuo pumppu on. Pumputtelua on takana varmaan se kahdeksisen vuotta, ja sinä aikana oon yhden päivän ollut tätä ennen piikkien varassa eli aika tiivistä on yhteiselo meillä ollut.

Levermiriä pistän ainakin näin aluksi 12+10 - ihan lääkärin määräyksestä ja se perustuu mun pumppuilun basaaliin. Tosin sitä kuulemma joutuu melko varmasti tässä rukkaamaan, ja verensokerimittari taitaakin olla tässä lähiaikoina sitten se mun BFF, tässä kohtaa ei kannata seilata tuurilla. Tämäkin ihan terveellinen homma minulle, joka en ehkä ole sen verensokeriluokan ahkerin oppilas.... tai mikä se luokka nyt olis, mittausluokka. No joka tapauksessa.

Vielä en osaa sanoa, onko nyt kivaa, kun pumppu ei hillu mukana housunkauluksessa. Kun tämä muhkeahko olemus on päässyt sen verran kutistumaan, että jonkun sortin kesähepenettä (sopu-telttaa pienempää ja vähemmän peittävää) voi asetella ylleen ja jopa näyttäytyä sen kanssa ihmisten ilmoilla aiheuttamatta paniikkia ja kaaosta, niin voi olla ihan todella mukava kokemus pukeutua semmoiseen höyhenenkevyeen mekkoseen ilman, että tarttee miettiä, miten ja minne sen pumpun luontevasti piilottaa. Aikaisemmin mun ei tosiaan ole edes tarvinnut miettiä tällaisia, kun muoto on ollut sellainen, että en todellakaan kuljeskele julkisilla paikoilla missään tyköistuvissa vetimissä. Paidan on vähintään pitänyt olla mallia burkha.

Huh huh, aika oudolta tuntuu... toivottavasti mä muistan nyt sitten pistää sitäkin bolusta enkä ala ruokalassa hamuta kylkeä, että missäs se mun pumppuni on. Varmaan mä tänään ja huomennakin muistan, mutta jännä nähdä, kuinka tiukassa istuu monen vuoden rutiini.

Ai niin, kun minä aamulla sen Levermirin reituseen tuikkasin, niin mullahan rupesi sitä pistoskohtaa kutisemaan vähän ajan päästä!  :o Liekö henkistä vai fyysistä oiretta, mutta näin kävi, ja tiiättekö, se pistäminen tuntui vähän hankalalta! Puhh, ehkä on aikakin kokeilla - koskaan tiiä, jos tosipaikka tulee ja pumppua ei enää olekaan käytettävissä!
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: zebra1 - Kesäkuu 05, 2012, 10:42:33 ap
Onnea matkaan ja toivottavasti tulee törkeän vapaamielinen kesä!

Ihan pikaseen yksi vinkki: mulla Levis kutisee jumalattomasti reidessä, mutta ei kankkuun pistettynä.
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: applefigure - Kesäkuu 05, 2012, 12:59:41 ip
Tänne pitäis saada facebookin tykkäystoiminto, kun Zebran vinkistä meinasin tykätä, mutta kun  ei... Pitääpä kokeilla illalla kankkuun, josko siellä ei tuntuisi silleen.
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: applefigure - Kesäkuu 05, 2012, 14:30:49 ip
Ähhhh....  >:( ei mahtanu Leviksen annostelu osua heti kerralla ihan putkeen. Sokerit huitelee komeasti parinkympin tienoilla, vaikka olen korjaillutkin Novorapidilla välillä. Täytynee aamulla ottaa ainakin pari yksikköä lisää Levistä ettei tarvi koko ajan olla pikaa pistelemässä. Höh ja voi, toivottavasti tilanne korjaantuu pian.
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: vivianv - Kesäkuu 05, 2012, 16:42:12 ip
Ei varmasti ole helppoa sulla. Täältä vinkkinä sellainen, että mulla Levemir ei yksinään oikein jaksa laskea sokereita isollakaan annoksella, jos vs on jo valmiiksi korkea. Vs siis ensin laskuun normaalilla Humalogin korjausannoksella ja sitten kuukauden ajankohtaan nähden normaali annos Levistä perään.
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: RAR - Kesäkuu 05, 2012, 18:43:50 ip
Onnea valitsemallesi tielle ja kannustuksena mahdollisesti myös meille muille joskus. Odotetaan innokkaasti, kuinka homma lähtee pelittämään.  :)
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: applefigure - Kesäkuu 05, 2012, 20:51:25 ip
Eka päivä illassa ja jaa-ah, Levis-annos on melko lailla päin peetä. Verensokerit huiteli koko päivän viidentoista korvilla, vaikka korjailin niitä välillä Novorapidilla. Illalla otin nyt ohjeistettua isomman annoksen Levistä ja katsotaan nyt, mitä iltasokeri näyttää, pitääkö ottaa lisää Novoakin. Mutta emme lannistu; tämä oli tiedossa - niin minä kuin lääkärinikin osasimme odottaa, että Leviksen annostusta täytyy rukata ehkä paljonkin ennen kuin se osuu kohilleen.

Ja mikä oli tänään oudointa? No se, että vessassa käydessä ei pumppua ei tarvinnutkaan mitenkään huomioida (pumppu on yleensä housun taskussa tai vyötärössä kiinni) ja että noita boluksia ei voikaan tuosta vaan hoitaa taskua hamuamalla  :P Ja boluskynän jätin sitten töihin! Sitä ei ikinänsä pumpun kanssa pääsisi tapahtumaan!!  ::) Mutta korkeaa sokeria lukuunottamatta ei tää mitenkään kamalaa ole, aika outoa ja vähän jännää kylläkin.
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: Friita - Kesäkuu 05, 2012, 22:45:03 ip
Hyvin se alkaa siitä sujua :) Alku aina hankalaa, jne. Mä oon funtsinut, että pitäis vissiin vähän miettiä, mikä olis oma Lantus annos, jos joskus käy niin, että kyniin on takas siirryttävä. Mutta ehtiihän tuota  ::)
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: äskoo - Kesäkuu 05, 2012, 23:03:37 ip
Mulla pumpun basaalit on nykyään reipas 60% Levemirin määristä eli vois vaatia aikalailla rohkeutta pistää laakista uudelleen samanlaisia määriä pitkävaikutteista. Itse ehkä lisäisin pikkuhiljaa ensin 25% ja paikkailisin tarvittaessa Humalogilla.
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: vivianv - Kesäkuu 06, 2012, 11:51:21 ap
Mulla pumpun basaalit on nykyään reipas 60% Levemirin määristä

Mielenkiintoinen juttu kyllä. Voisikohan johtua siitä, että pikainsuliinin vaikutus tehostuu monella varsin pienestäkin liikkumisesta. Levemir taas vaikuttaa melko monella olevan siinä mielessä paljon vähemmän reagoiva.
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: MiniMi - Kesäkuu 06, 2012, 11:54:07 ap
Jeeeeeee, mulla "pakollinen pumppuloma" loppuu kohtapuolin! Eilen kävin D-lääkärillä, joka ihan oma-alotteisesti ehdotti mulle uudestaan pumppuun siirtymistä. Mun ei tarvinnut edes itse sitä tingata yhtään, vaan myötäilin vaan ja kiittelin hyvästä ehdotuksesta.
 Täytyy kyllä todeta, että mulle kynäsysteemit ei toimi ollenkaan, vaan olen hypoillut ihan mielettömästi monta kertaa viikossa varsinkin Lantuksen vaikutuksesta aamuöisin. Ihan ilmankaan en ole uskaltanu olla, sillä silloin on sokerit olleet pilvissä.
Ennen juhannusta pitäis pumppu tulla taas taloon ja alkaa taas huolettomampi elämä 8)
Tsemppiä sulle Applari lomailuun ;D Omalta kohdaltani uskon, että lomailu on ihan paikallaan silloin tällöin, jotta sitten taas voi arvostaa enemmän  pumpun tuomaa helpotusta :)
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: D1-1978 - Kesäkuu 06, 2012, 12:23:14 ip
MiniMi: Tiedätkö jo miten pienillä annoksilla aloitat pumpun käytön? Applefigure, kyllä ne annokset lopulta löytyvät, mutta kestää kyllä. Kiva, kun pääset ratsulle uusien mekkojen kanssa, mukava kuulla iloisia uutisia!!!
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: applefigure - Kesäkuu 06, 2012, 13:36:45 ip
Pikku hiljaa, pikku hiljaa... mutta kyllä tää on kuulkaa aivan uusi ja outo maailma! Sokerit on aamusta edelleen huidelleet jossain aivan käsittämättömissä korkeuksissa, ja bolusta menee litratolkulla, kun koitan korjailla liian pientä basaalia. no NYT verensokeri on 4,8 eli todennäköisesti saan kohta mättää ruokaa ja huolella.

Täksi illaksi nostan Leviksen annosta ainakin parilla yksiköllä - eilen pistin 11 ja sehän ei piisannu mihinkään. Ja aamulla nostan Levista REIPPAASTI. Ainakin 16 yksikköön - katotaan sitten, missä mennään.

Muuta jännittävää sitten ei kauheasti ole, paitsi että aamulla pelästyin aivan hervottomasti, kun pumppu ei roikkunutkaan yöpaidan kauluksessa  :o ja uintireissulla tuntui omituiselta olla suihkussa, kun ihossa ei ollutkaan mitään muovista härpäkettä, mikä olis osunut käteen. Ja joo, onhan se jännää, kun ei se pumppu mistään pilkota eikä letku eikä mikään... Taudin hoidon kannalta minä olen jo nyt vähän yli 100% varma, että pumppu on mulle aivan ehdoton ja ainoa oikea, mutta toisaalta rajojaan pitää vähän kokeilla tai ainakin minun näköjään pitää. Kykenenkö ylipäätään elämään kynien varassa, kuinka labiili tää mun tautini loppujen lopuksi on ja alkaako tämä koskaan tuntua oikein kivalta (paitsi että onhan se niin kiva kattoo itteensä kokovartalopeilistä kun on joku toppi päällä eikä missään näy mitään omituista pullotusta - paitsi mitä nyt minä itte...  ::) )

Se on tässä tietysti vielä jännän äärtä, että mites tuo liikunta. Pumpulla kun on, niin se on ollut aika yksinkertaista vaan pistää pumppu kiinni, kun lähtee hillumaan ja pitää sitten liikunnasta riippuen annostusta pienemmällä liikunnan jälkeenkin. Mulla tuo on toiminut vallan hyvin. Mutta mites nyt, kun kehossa on sitä Levistä? Pitääkö se ottaa jo aamulla huomioon, jos liikkuu iltapäivällä kovasti? Entä jos aamulla menee kauhomaan vettä tarmokkaasti, miten semmoset? JA ai niin, pitääkö Levis pistää tasan 12 tunnin välein, vai miten se toimii?? Onko siinä mitään joustoa ja mitä jos mua aamulla nukuttaakin vähän pidempään? Voi kääk...
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: dadda - Kesäkuu 06, 2012, 18:43:24 ip
Mahtava hoitokoe!

"Boluskynä"  ;D Muistatko vielä, miksi sitä edellisinä kynäaikoina kutsuttiin...?
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: zebra1 - Kesäkuu 06, 2012, 22:41:28 ip
Se on tässä tietysti vielä jännän äärtä, että mites tuo liikunta.

JA ai niin, pitääkö Levis pistää tasan 12 tunnin välein, vai miten se toimii??

Yksilöllistä jne jne., mutta ite en muuta mitään aamupiikissä, jos oon menossa liikkumaan iltapäivällä. Mulla Levis ei juuri reagoi liikunnan kanssa silloin liikkumisen aikana, PAITSI ihan sellasissa tappohikijumpissa. Niitä varten täytyy syödä vähän hiilareita etukäteen (omalla kohdalla 20 g hh). Lihaskuntojuttuja varten en joudu tankkaamaan etu- enkä jälkikäteen.

Liikunnan jälkeen vähennän sitten vasta iltapiikistä, mutta sitäkin vain 0,5-1 ky.

Aamu-uinnista ei oo kokemusta. Ehkä siinä pitäis sitten vähentää jo aamupiikkiä? Mutta sitä ennen pitäis löytyä se normaalitaso, että voi mitään vähennyksiä tehdä.

Tärkeämpää musta olis jättää pikapiikin ja liikunnan väliin se 2 tuntia, muuten voi käydä köpelösti. Mutta eikö se pidä tehdä pumpunkin kanssa?

Säännöllisyys noissa Leviksen pistoajoissa on tietysti hyvä, mutta ei se mitään minuuttipeliä ole. Mä en saa koskaan nukkua niin pitkään, että pistosaika vois viivästyä. Mutta jos kerran vuodessa sellanen ihme tapahtuu, että saan nukkua vaikka ysiin (...!), en todellakaan laita herätyskelloa soimaan Levistä varten.

Sulla nyt on väliaikainen kokeilu menossa, voit varmaan ottaa aika rennosti sen jälkeen kun suunnilleen sopivat määrät löytyy. Jos tiiät, että nukut aamulla pitempään, voit vaikka pistää Leviksen 1-1,5 tuntia myöhemmin illalla, ettei tule aamuun pahaa vajetta.
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: dadda - Kesäkuu 07, 2012, 17:26:26 ip
Hyvä pointti, tarkoitushan oli ottaa kynien avulla LOMAA eikä uutta ressiä tasapainon löytymisestä väliaikaisella hoitomuodolla...

Jep kyllä pumpullakin annosteltu pika voi aiheuttaa tappohypoja liikunnan kanssa jos siitä on kulunut liian vähän aikaa, tilannetta voi paikata TBA:lla tai ottamalla pumpun irti vähäksi aikaa, mut ideaali olis ainakin mulla tuo ennakointi joka tapauksessa.
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: applefigure - Kesäkuu 12, 2012, 15:30:11 ip
Tässä on ollut sen verran hulinaa ja muuta koheltamista, että jäänyt tämä päiväkirjan väsääminen ihan hunningolle - niin ne pikkuasiat vievät tilaa Tärkeiltä Jutuilta  :P

Oikean Levis-annoksen löytyminen on ollut todella tuskan takana. Edelleenkin mennään välillä melkoista matalalentoa hypereissä, mutta aamusokerit ovat nyt parina päivänä olleet ihan kelvolliset, kutosen pintaan!  :) Aamupäivien hiilariherkkyyteni on saavuttanut aivan uudet mittasuhteet piikkiaikana - minun ei tarvitse kuin sanoa hiilari tai joku ruoka-aineen nimi, jossa sitä on, ja sokeri pompsahtaa mukavasti viidentoista tienoolle. Pikainskaa menee siis aivan hervottomat määrät varsinkin aamupäivisin. Ei kauhean kiva, mutta en ihan vielä luovuta...

En tiedä nyt sitten, johtuuko tästä rentouttavasta kokeilusta vai viime viikonlopun rankasta liikuntarupeamasta, mutta pari päivää on mennyt hirveän turvotuksen vallassa. Liikuntakaveri meinasi, että lihakset keräävät herkästi nestettä rankan urheilun aikana ja neste sitten poistuu parissa-kolmessa päivässä. Totta tahi ei, tänään on tosiaan ollut nesteet liikkeellä ja minä ravannut työpisteen ja vessan väliä ihan ehtimiseen. Tässä kun olen noita salaliittoteorioita kehitellyt, niin voisiko olla, että nuo viimeisimmät hyperit ja turvotukset ovat olleet väärähkön inska-annoksen ja kovan liikunnan yhteisvaikutusta (verensokeri oli ennen liikuntaa ihan vähän yli kymmenen, eli ei mikään hyperi muttei matalakaan) ja kesti aikansa saada ryönät liikkeelle ja inska toimimaan. Toivotaan niin - emminä nyt sitäkään ollut suunnitellut, että oon sitten kesähepeneissäni ilman pumppua kyllä mutta muistutan berliininmakkaraa tungettuna aivan liian pieneen kuoreen... eihän silleen pääse vallattomuuksia tapahtumaan  ::) Sanottakoon tässä, että paino putosi eilisaamusta tähän aamuun puolitoista kiloa ja vyötärö kapeni neljä senttiä - olin eilisaamuna kaksi kiloa painavampi kuin viime punnituksella ja vyötärö oli aivan yhtäkkiä paisunut kolme senttiä  :o aivan kauheaa! Toivottavasti huomenna on suotuisa painon- ja vyötärölinjankehitys jatkunut. Tänään aion illalla käydä semmoisella ihan rennolla lenkillä tai uimassa, että saan nuo rääkätyt pohjelihakset vertymään.

Daddahan se taisi minulta kysyä, että muistanko minä enää, miksi "boluskynää" tai bolusta ennen sanottiin.... aikansa piti kaivella enkä vieläkään oo varma - pikakynä? Ja pikaa pistettiin, muistaakseni...? apua.
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: äskoo - Kesäkuu 12, 2012, 15:51:50 ip
Asiasta kolmanteen: mitä ongelmaa poistamaan sinun pumppuhoitosi aikoinaan aloitettiinkaan?
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: Friita - Kesäkuu 12, 2012, 16:45:23 ip
Mä just tänään funtsin, että mitähän pumputtomalle kuuluukaan :) Tasapainon löytäminenhän se siinä kynäilyssä oli vaikeita, ainakin itselläni, ei ainostaan mielettömän aamunkoiton suhteen, vaan sen, että päivän tarpeeni on yhtä aaltoa :P Niin ja ihmeellisintä on se, että pieni määräkin korjaa todella hyvin, toisin kun kynällä. Miksiköhän? Kun samaa ainettahan sitä menee kroppaan, eri muodossa vain.
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: äskoo - Kesäkuu 12, 2012, 16:50:39 ip
Niin ja ihmeellisintä on se, että pieni määräkin korjaa todella hyvin, toisin kun kynällä. Miksiköhän? Kun samaa ainettahan sitä menee kroppaan, eri muodossa vain.

Mutta alla ei olekaan pitkävaikutteisen sopimatonta vaikutuskäyrää!
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: Friita - Kesäkuu 12, 2012, 17:16:21 ip
Niinpä, enpä tullut ajatelleeksi tuota  ;D Mullahan ei oikein missään vaiheessa stemmanut vaikutuskäyrät. Joko oli liikaa inskaa kropassa tai liian vähän.
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: applefigure - Heinäkuu 01, 2012, 21:22:13 ip
No nii hei, hengissä ollaan ja tämä alkaa ihan pikkuhiljaa sujua piikeilläkin - tosin pumppuiluun verrattuna tämä on välillä melkoista taiteilua, onhan pitkä- ja lyhytvaikutteisten inskojen kanssa temppuilu paljon jäykempää touhua kuin pumpun. Eskoselleni sen verran valaisen, että alunperin siirryin pumppuun sen vuoksi, että insuliinintarpeeni vaihtelee huimasti päivän mittaan, aamupäivällä kymmentä hiilarigrammaa varten täytyy pistää noin litra insuliinia ja perusinskan tarve on melkoinen. Iltapäivästä noin klo 14 perusinskan tarve romahtaa noin kolmannekseen aamupäivän tarpeesta ja hiilareillekin pistämisessä pitää olla melkoisen tarkkana, ettei mene överiksi. Pumpulla tuon basaalin kanssa on nimpal helppoa... Hypoja on ollut muutamia, joten kyllä sen ideaalitasapainon kanssa saa vielä hommailla, että se löytyy. Jos löytyy ennen kuin siirryn taas pumppailemaan - tuumin jo tuossa issekseni, että pitäiskö tästä tehä semmoinen eläkeläisten Espanja-tyyppinen ratkaisu, talvet pumpulla (Fuengirola) ja kesät piikillä (Suomen suvi)  ;D

Mutta kyllä tässä pumputtomuudessa on puolensa. Tietyllä tapaa olo on paljon vapaampi, kun se kumppani ei koko ajan heilu kyljessä kiinni. Näin kesäkuumalla minulla meinaa se kanyylinpaikka hiota (?) ja kun kanyylin vaihtaa, iho voi olla siitä kohtaa todella ärtynyt ja turvoksissa - talvella ongelmaa ei niinkään ole. Pistoksilla tätä ongelmaa siis ei ole. Jonkin verran on kyllä mustelmia tullut. Ja kun tuo vesjurheilu on minulle niin rakasta puuhaa, niin sen kanssa piikit on vaivattomampi - sitä saa huoletta löhöillä rannalla ja mulia vesissä tuntikausia eikä tartte niinkään miettiä, että kuinka kauan tässä nyt tuli oltua, pitää laittaa lisää inskaa, eihän pumppuun vaan mene hiekkaa....

Muutamat juhlat on tässä tullut juhilttua, on ollut hautajaiset, juhannus tietenkin ja tänään yhdet synttärit. Ihan hyvin on bilettäminen sujunut - ja kertaakaan en ole muuten unohtanut ottaa Levistä, vaikka välillä on juhlittu pitkän kaavan mukaankin! On ollut ihan kiva pukeutua uusia, kapeampia muotojani mukaileviin mekkoihin ilman, että on tarvinnut miettiä, mihin minä pumpun kätken. Sangen turhamaista ja osin turhaakin, koska kyllähän sille pumpulle tarve paikan keksii, mutta se on mukavaa!

Sen huomion olen tehnyt, että JOS saisin tasapainon toimimaan piikeillä yhtä hyvin kuin pumpulla, voisin varmaan yhtä hyvin jäädäkin piikeille - moni asia vaan on piikkien kanssa kivempaa, ja vaikka joku pumppailija ehkä tästä minulle hirmustuukin, niin sen totean, ettei sen pumpun kanssa aina ole niin kivaa hengailla. Mutta koska en edes oleta löytäväni mitään ihannetasapainoa tällä keinoin, palaan syksyllä takaisin pumppuiluun, sillä noiden äkkiä vaihtuvien tarpeiden kanssa on paljon helpompaa toimia pumpun kanssa.
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: äskoo - Heinäkuu 02, 2012, 10:29:18 ap
Joo, kyllä se itsekullakin on niin, että kesäaikaan lämpimällä ja kevyemmän vaatetuksen kanssa pumppu on paljon ahnakalampi kuin talvella. Silloin menee mukavasti farkkujen taskussa tms. Esim. eilen pitkän mekon kanssa oli suorastaan hankalaa löytää pumpulle helpostikäytettävää paikkaa. Eipä siis tullut paljon pumppua kalsareista kaiveltua, mutta yksi vieraistani oli ratkaissut asian kätevästi: pumppu oli hihattoman mekon hiha-aukossa kätevästi esillä ja sensori toisessa käsivarressa.  ;)

Nauti pumputtomasta kesästäsi!  :D
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: Antsu1 - Heinäkuu 02, 2012, 11:49:57 ap
Mä olin itseasiasssa eilen ekaa kertaa kokopitkässä yksimuruisessa mekossa sitten pumpun saannin ;). Olin suunnitellut käväiseväni ne tarvittavat pari kertaa veskissä, mutta sitten keksinkin kokeilla kalsareiden lahkeensuuta.

En tiedä moniko huomasi, että mä sitten ruokailun ja jälkkärin aikana kaivelin hameen helmaa reiteen ja sieltä sitten painelin bolukset. Itse kuvittelin, että aika huomaamatonta oli siinä pöydän ääressä istuessa, mutta en tiedä miten oli, siis huomasiko kukaan. Itse olin tyytyväinen keksintööni ;D.
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: zebra1 - Heinäkuu 02, 2012, 12:08:21 ip
Sen huomion olen tehnyt, että JOS saisin tasapainon toimimaan piikeillä yhtä hyvin kuin pumpulla, voisin varmaan yhtä hyvin jäädäkin piikeille - moni asia vaan on piikkien kanssa kivempaa, ja vaikka joku pumppailija ehkä tästä minulle hirmustuukin, niin sen totean, ettei sen pumpun kanssa aina ole niin kivaa hengailla.

Kyllä sä varmaan saat noin sanoa, koska on niin pitkä pumppu-ura takana. Ja varsinkin, koska kuitenkin suunnittelet palaavas kaidalle tielle heti syksyllä. :P

Totta puhuen, sun basaalin käyrä kuulostaa kyllä sellaiselta, että tosi vaikea on löytää pitkävaikutteisen kanssa siihen sopivaa systeemiä. Mutta nyt kun saat homman toimimaan Leviksellä edes auttavasti, ei oo iso prosessi pitää pumppulomia vaikka joka kesä. :)
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: MiniMi - Heinäkuu 02, 2012, 12:20:08 ip
Antsu, sitä ei kukaan huomannut ;D!
Minähän se olin siinä hihattomassa mekossa pumppu kainalossa ja sensori toisessa käsivarressa. Oon sen verran avoin persoona, etten viitsi paljoo peitellä nuoita juttuja ja oon kyllä huomannut, ettei se ketään kiinnostakaan (paitsi ehkä niitä, joilla itsellä on pumppu ;)) Pikkasen kyllä kadehdutti tuo Applarin vapaus, mutta kun itse vastikään oon saanut rakkaan pumppuni takasin ei oo vara valittaa 8)
Kiitos vielä äskoo aivan ihannista juhlista. Täyden kympin (kertaa muutama) arvonen tilaisuus!
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: Antsu1 - Heinäkuu 02, 2012, 17:20:59 ip
No avoin persoonahan minäkin olen ;), kokeilin tuota kainaloakin, mutta oli mulla vaan niin hankala paikka, tuntui möykky koko ajan ja se mun hihaton mekko oli sellanen, että pumppu veti sitä totaalisen "vinoon" ja "yukevammassa" paikassa tuo Spiritin klipsi olisi painanut melkoiset jäljet, se kun on aika kolho ::).
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: dadda - Heinäkuu 02, 2012, 22:23:09 ip
Fuengirola  ;D
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: applefigure - Heinäkuu 03, 2012, 11:18:31 ap
Ai mutta sehän minulta jäi sanomatta, että mikä on toisaalta ollut aika hyvä homma tässä pumputtomuudessa -  napostelu tai semmonen on kyllä jäänyt vähemmälle, kun patalaiskana ihmisenä en jaksa olla aina hakemassa kynää ja pistämässä (siis minulla on oma visu vakipaikkansa kotona kynille, ei tästä muuten mitään tämmösellä hattarapäällä tulis) niin jää semmoset "kourallinen tuosta ja hyppysellinen tästä" jutut pois. Pumpun kanssa se on niin helppoa tykittää ihan pikkasen inskaa ja heittää kourallinen herkkua naamaan, minulla ainakin. Ja siis minähän en voi edes katsoa hiilareita pistämättä, varsinkaan aamupäivisin.

Ja tähän väliin muuhun elämiseen liittyvä tietoisku: Miinus yheksän kiloa helmikuusta! Hibii! Enää noin viisi, niin olen suht tyytyväinen ja jos vielä kymmenen saan puristettua, niin sithän mä joudun vaihtaan nimimerkkiä!  8)
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: applefigure - Heinäkuu 06, 2012, 15:37:32 ip
Ja nyt alkoi viiden viikon kesäloma!!  8) Tässä pääsevät kynät uudenlaisen testin eteen - muistanko ensinnäkin ottaa ne koko lomalle mukaan (onneksi on e-reseptit) ja niihin neuloja, muistanko lomapaikassa kanniskella kyniä mukanani, muistanko ottaa Leviksen säännöllisesti jne jne jne....

Insuliinintarpeeni on muuten laskenut - en tiiä, että johtuuko se laihtumisesta vai siitä, että elimistö alkaa tottua tähän pitkä- ja lyhytvaikutteisen vaikutukseen. Ilta-annosta on jo pitänyt pienentää ja pitänee pienentää edelleen, muutamana viime päivänä olen herännyt aamuyöstä hypoihin tai aamulla kakkosen sokereihin. Ei hyvä, vähemmän insuliinia riittää kiitos! Aamuannos lienee tässä vaiheessa suht sopiva, säätämisen varaa alkaa olla siinäkin.

Tähän alkaa tottua. Hyvässä ja pahassa. Se vapauden tunne, kun pumppu ei koko ajan roiku mukana, on ihan mukava, mutta se ei enää herätä sellaista hämmentynyttä ihmetystä kuin ihan alussa. Eikä pelästymisen hetkiä, että apua, nymmäkuolen, missä pumppu!!! Alan tottua pistoksiin - siihen, että asioita pitää ennakoida. Pumpun kanssa kun oli, niin kahvipöytään (töissä) sai aika huoletta lompsia rohmuamaan kaiken, mikä ei päässyt karkuun, mutta nyt täytyy vähän tuumailla, että mitähän siellä on tarjolla ja pistää huoneessaan sitä ennen. Ei - julkipistäminen kahvipöydässä vaan ei ole mun juttu, vaikken diabetestani mitenkään häpeä enkä salaile. KAIKKI työkaverini tietävät taudistani ja pumpustani ja pumputtomuudestani oikein hyvin. Ehkä jopa enemmän kuin välittäisivät  ::)

Koitan päästä runoilemaan reissuistani lomallakin, mutta välillä voin olla nettipimennossa. Siispä toivotan varmuuden vuoksi mukavaa kesää kaikille KP:laisille!  :)
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: Friita - Heinäkuu 06, 2012, 16:23:02 ip
Vastaava kokemus, mä en ole enää hetkeen ajatellut klo 21.00, että nyt olis iltapiikin aika. Eli kaikkeen tottuu ja varsin nopeastikin  ;D
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: Ninski - Heinäkuu 16, 2012, 10:08:22 ap
Mä taas vielä eilen illallakin mietin, että "voi ei, unohin taas pistää iltapiikin - eiku - eihän  mun tarvikaan" :D Pumppu nyt kuudetta viikkoa ;)

Niin - ja laihtuessa insuliinin tarve vähenee kilojen myötä. Sehän on selvää kun aineenvaihduntakin pienenee kilojen mukana, eli et tarvitse enää samaa energiamäärää pelkästään peruselintoimintoihin ja näin ollen vähempi insuliinikin riittää niiden toimintojen ylläpitoon :)
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: KisKis83 - Syyskuu 06, 2012, 14:06:31 ip
Mites täällä on mennyt kesä? Aihe kiinnostaa muakin sikäli, kun pumpusta loppui käyttöaika just tänään ja joudun "tyhjän päältä" säätämään lonkalta omat levemir ja humalog annokset  :o Puolen päivän aikaan olen pistänyt ekan levemirin ja puolen tunnin välein mittaan sokereita että tiiän ees vähän missä mennään.. ja korkeillahan sitä mennään, humalogin pistämisistä huolimatta  :-[ voi olla että jossain vaiheessa siis tullaan rytinällä alaskin.
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: dadda - Syyskuu 06, 2012, 16:06:43 ip
Onko tilanne sulle ok, vai harmittaako? Ihme toimintaa hoitopaikasta! Olisivat sanoneet suoraan jos et saa uutta, ja silloin niiden olisi pitänyt miettiä annokset ja katsoa siirtymä hallitusti jos kerran ovat sitä mieltä ettet pumppua tarvitse :(
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: Antsu1 - Syyskuu 06, 2012, 16:41:58 ip
Mites täällä on mennyt kesä? Aihe kiinnostaa muakin sikäli, kun pumpusta loppui käyttöaika just tänään ja joudun "tyhjän päältä" säätämään lonkalta omat levemir ja humalog annokset  :o Puolen päivän aikaan olen pistänyt ekan levemirin ja puolen tunnin välein mittaan sokereita että tiiän ees vähän missä mennään.. ja korkeillahan sitä mennään, humalogin pistämisistä huolimatta  :-[ voi olla että jossain vaiheessa siis tullaan rytinällä alaskin.

Oliko se sulta itseltäsi tietoinen valinta, ettei uutta pumppua tule, vai hoitopaikan vaatimus pumpusta luopumiseen vaiko vaikka hoitopaikan moka uuden hommaamisen aikataulun kanssa? Kovasti kiinnostaisi mitätuollaisen takana on.
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: hogan - Syyskuu 06, 2012, 18:57:36 ip
Nää Minimed-pumput ei taida olla mitenkään päivämääräkoodattuja... vai onko ? Entinen AccuCheck kyllä ilmoitti ainakin kuukautta, ellei kahta ennen että "your time's out" ;-) Lisäähälyt tuli sitten ehkä 2 viikkoa ennen ja sit vielä monta kertaa. Kummallista, jos sammuminen tulee ihan yks-kaks. Tosin osa hälyistä saattaa tulla puoliunessa kuitattua jotenkin 'kevyesti'.

Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: Pussukka-81 - Syyskuu 06, 2012, 19:25:41 ip
Nää Minimed-pumput ei taida olla mitenkään päivämääräkoodattuja... vai onko ?
Eivät oo päivämääräkoodattuja! Toimii siis niin kauan kunnes hajoaa. Takuuaika on muistakseni 4 vuotta(?), mutta se ei ole suoraan yhteydessä käyttöiän kanssa. Takuuaikana saa vain uuden pumpun suoraan firmalta, jos siis hajoaa takuun aikana. Mutta käyttää voi niin kauan kuin pumpussa riittää "tehoja". :)
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: Friita - Syyskuu 06, 2012, 20:45:18 ip
Nää Minimed-pumput ei taida olla mitenkään päivämääräkoodattuja... vai onko ?
Eivät oo päivämääräkoodattuja! Toimii siis niin kauan kunnes hajoaa. Takuuaika on muistakseni 4 vuotta(?), mutta se ei ole suoraan yhteydessä käyttöiän kanssa. Takuuaikana saa vain uuden pumpun suoraan firmalta, jos siis hajoaa takuun aikana. Mutta käyttää voi niin kauan kuin pumpussa riittää "tehoja". :)

Tästä tuli mulle kauhuskenaario heti, eli jos pumppuni hajoaa joskus 4 vuoden päästä, ehkä. niin joudunko taas aloittamaan tappelut pumpun saamiseksi, vai onko tämä hoitopiirikohtaista?
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: JKD1 - Syyskuu 07, 2012, 15:57:31 ip
Nää Minimed-pumput ei taida olla mitenkään päivämääräkoodattuja... vai onko ?
Eivät oo päivämääräkoodattuja! Toimii siis niin kauan kunnes hajoaa. Takuuaika on muistakseni 4 vuotta(?), mutta se ei ole suoraan yhteydessä käyttöiän kanssa. Takuuaikana saa vain uuden pumpun suoraan firmalta, jos siis hajoaa takuun aikana. Mutta käyttää voi niin kauan kuin pumpussa riittää "tehoja". :)

Tästä tuli mulle kauhuskenaario heti, eli jos pumppuni hajoaa joskus 4 vuoden päästä, ehkä. niin joudunko taas aloittamaan tappelut pumpun saamiseksi, vai onko tämä hoitopiirikohtaista?

Ei.

Pumppu on sairaanhoitopiirin omaisuutta, ja he hankkivat korvaavan, ehjän, tuotteen.

Vähän samanlainen kuin työnantajan antama leasing-auto: kaikki huollot, vakuutukset ja rahoitus ovat työnantajan vastuulla. Kun auto tulee leasing-sopimuksessa määritellyn käyttöiän loppuun (tai ajetaan lunastukseen), haetaan autokaupasta uusi auto.
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: dadda - Syyskuu 07, 2012, 20:10:52 ip
Mie en oikeasti ymmärrä, miten Kiskissin leasing-sopimuksen kanssa sitten kävi näin, että jäi ilman pumppua!!
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: JKD1 - Syyskuu 07, 2012, 20:38:11 ip
Mie en oikeasti ymmärrä, miten Kiskissin leasing-sopimuksen kanssa sitten kävi näin, että jäi ilman pumppua!!

Joku on nyt mokannut. (death timerin loppupäivää ei ole kirjattu ylös)
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: dadda - Syyskuu 07, 2012, 22:59:56 ip
Kun oli oikeen vastaanotolla kysellyt, että mitäs kun loppupäivä lähenee?
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: KisKis83 - Syyskuu 09, 2012, 20:10:56 ip
Juu siis pumpun loppuminen ei tullut minään yllätyksenä, ainakaan mulle itelle  :D Mut heinäkuun oli täällä toi d-poli kii, ni siks joutuivat siirtämään mun ekaa d-poliaikaa ja sit ku viimein pääsin uudella ajalla, ni toi käyttöaika olikin huvennu noin vähiin.. että vähän oma moka siis. Ja silloin keväällä jo varoittelin asiasta, ku laskeskelin että heinäkuussa on poli kii.
Täällä menee pumpun kans silleen, et keskussairaalassa kun olen hoidossa, ni hoitava d-lääkäri laittaa "lähetteen" kotikuntaan, kotikunnassa sitten joko hyväksyvät ja "maksavat" uuden pumpun taikka ovat hyväksymättä. Nyt mä vaan pelkään sitä, että katsovat minun pärjäävän ilman kallista pumppuakin (jos ovat kunnassa rahapulassa tai jossain..), ja joudun vajaan kymmenen pumppuvuoden jälkeen takasin piikeille  :-\

Neljä päivää ilman pumppua ja mulla on sormenpäät h****tin hellinä kauheasta vs mittausrumbasta. Eivätkä nämä vs mitään kaunista katseltavaa ole: kahta lukemaa lukuunottamatta mennään yli 12 arvoissa, lähempänä 20 arvoja jopa. Surkuhupaisaa sinänsä etten ole paljoa syönyt mitään, ku ei uskalla! Tuntuu että tälleen pistettynä humalogin 10 yksikköä ei riitä edes maitokahville  :o Mitäs jos mä hairahdun syömään vaikka perunaa?? Ei täs oo mitään järkeä..

muoks: niin, en tiiä vaikuttiko asiaan, mut d-polilla oli kesätyöntekijä sillon d-hoitajana.. liekö mennyt mun omahoitajalle tietoa ollenkaan.
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: hogan - Syyskuu 10, 2012, 01:09:06 ap
Kylläpä kuulostaa hurjalta touhulta. Sinulla on tainnut tossa mennä monta epätodennäköistä onnetonta asiaa samaan myttyyn. Toivottavasti siellä kunnassa laittavat leiman paperiin suosiolla ja pian. Palaan taas tähän mulle rakkaseen asiaan: Hoitava taho määrittelee, mitä hoitosuunitelman hoitotavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan; pumppu, sensorointi jne... Laskun maksajalla, eli kunnalla, ei ole tässä oikeutta sanoa ei. Ei ole. EI. Jos vetoavat rahan puutteeseen tai johonkin muuhun tekosyyhyn, niin sitten valitusta peliin. Olen luvannut, että autan tarvittaessa (valituksen kanssa). Ja lupaan vieläkin  8)

Hölmöä tässä koko rumbassa on se, että peruspalveluministerikin juuri taannoisessa D-lehdessä kehotti valittamaan. Eli tilanne on semmonen, ettei ministerillä ole oman hallinnonalansa jutut hanskassa, vaan pyytää kansalaisia kääntymään muiden tahojen puoleen  :(
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: dadda - Syyskuu 10, 2012, 14:36:39 ip
Kiskis, nythän sulla on dataa että ilman pumppua on sokerit huonot vaikka mittaat miten!! Eikö sinne polille voi soittaa nyt kun lomat on ohi!?

Mites aplarin pumppuloman loppufiilikset? Vai loppuuko loma..?  ;D
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: KisKis83 - Syyskuu 17, 2012, 08:16:10 ap
Tänään ollaan (ehkä) viisaampia kun on aika d-lääkärille  ::) Kyselen kyllä mikä ihme mättää kun ei pumppua kuulu. Ja saapa siinä sivussa kuulla myöskin vuosikokeitten (tammikuussa tk:ssa kyllä jo otettu, mut tieto ei ollut mennyt sairaalaan asti) uusimmat tulokset.
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: KisKis83 - Syyskuu 22, 2012, 21:58:43 ip
Wuhuu! Pumppu is back!  ;D Tosin tämä on väliaikainen pumppu, mut I-H-A-N-A-A kun on takas tutussa ja turvallisessa hoitomuodossa! Sainpa kuulla tutulta joka näki mut tässä männäviikolla, että olin kuulemma ollut piikityksen aikaan ihmeen pöhöttynyt  :o ei ollut sitten kehdannu kysyä et mikä mua oikein vaivas.. No mut, nyt alkaa jo elämä oleen kohdillaan, ja mikä parasta: hobis oli jopa laskenut, vaikka olivat n. 3 viikkoa melkein  20 huonommalla puolella vs kun niitä mittailin  8) Niin, ja kaikki ihotulehdukset sekä kurkkukipu flunssineen katosivat kuin taivaan tuuliin  :P Nyt oottelen d-hoitajan soittoa et millon sinne sairaalaan saapuu mun uus ihq Spirit Combo  ;)
Otsikko: Vs: Pumputtoman päiväkirja
Kirjoitti: Friita - Syyskuu 22, 2012, 22:44:34 ip
Kiva kuulla, meinasin jo täällä kyselläkin, että mites sujuu. Onneksi sait pumpun :)