Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Lapset ja diabetes => Aiheen aloitti: emonen - Marraskuu 18, 2011, 23:16:59 ip

Otsikko: Hankalat syylät
Kirjoitti: emonen - Marraskuu 18, 2011, 23:16:59 ip
Hei!

Meillä (jalkojen) syylät ovat vaivanneet koko tämän D-taipaleen ajan. Aikanaan keväällä 2009 syylät olivat yksi syy, miksi lääkärin varasin. No edellisenä vkl me vanhemmat tajuttiin, että meillä on D. Syyliä ei sitten terkkarissa mietitty... Nyt on syylien kanssa eletty liian pitkään. Eivät ole lähteneet itsestään, vaikka niin kuulemma vuodessa käy (meillä jo yli 3 vuotta). D-hoitaja sanoi jalkahoitajan niin sanoneen...
On hoidettu mm Verruxinilla, rapsutettu jne. Ilman tulosta...

Nyt tilanne on se, että lapsen varpaissa on tosi isoja syyliä paljon. Kipeitä. Vain saappaat ja talvikuomat käy, muut kengät sattuu. Ja särkevät muutenkin paljon...

Ehkä päästään jalkahoitajalle. Jos ei, on varmaan pakko pohtia mitä vaihtoehtoja yksityisesti olisi... Ja muutenkin, jos konsteja ei muuten ole... Nykytilanne, että liikkuva lapsi ei enää lähde kavereiden kanssa ulos, kosa jalkoja särkee, ei kyllä käy...

Onko kokemuksia jäädytyksestä, laaseroinnista tms?
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: hyrskynmyrsky - Marraskuu 18, 2011, 23:28:01 ip
Me saatiin aikanaan PSHP:n alueella TAYS:in jalkahoitajalle lähete diabetespolilta, kun tytöllä oli sama juttu. Saatiin hyvät hoito-ohjeet ja hoitoakin muutamia kertoja. Syylät lähti parin kuukauden hoidolla, eivätkä ole tulleet uudelleen.
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: emonen - Marraskuu 18, 2011, 23:39:27 ip
Toivotaan!

Pelkään vaan, että meillä ei jalkahoitaja riitä... Syylät on isoja, varpaiden päällä jopa yli sentin halkaisijaltaan. Vaan kun nyt ensin pääsisi edes sinne...

On me pohdittu yksityisiä vaihtoehtojakin. Ei ole kivaa, kun lapsi ei enää voi kävellä edes kunnolla enää...

Lisää kokemuksia?
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: hogan - Marraskuu 19, 2011, 01:09:41 ap
Mulla istellä kanssa ollut tässä muutaman vuoden kipeä syyläosasto toisessa jalassa. Välillä sitä on hoidettu jäädyttämällä jalkahoitajalla (kunnalliseen en ole päässyt) ja viimein Jorvin SPKL:stä sain lähetteen Ihotautilääkärille tuonne allergia- ja ihosairaalaan. Siellä ei ollutkaan lääkärin vastaanottoa, lääkäri vaan juoksi nenä pystyssä vastaanottohuoneen läpi ja jutteli .. hoitajalle .. ei minulle. Hoitaja sitten jäädytti syylä-alueen, mutta ei ilmeisesti riittävästi sielläkään tai sitten minulla on sitkeät virukset ja huono vastustuskyky.

Periaate kuulemma on, että jäädyttämällä hoidettu syylä (se siis tarttis jäädyttää reilun syvärapsuttelun jälkeen, jolloin kuollutta kudosta on mahdollisimman ohuelti) ikäänkuin paljastaa itsensä immuunisysteemille, joka sitten hoitaa homman. Laserointi ei kuulemma hoida varsinaisesti muuta kuin syylän pois (tehokkaasti tosin), mutta virus jää eloon ja pompsahtaa jostain muualta sitten. Tämä siis minulle kerrottiin... tiedä häntä. Saattais sama lekuri osata auttaa kun siihen kieleenkin  ;)

Perinteisesti noita syyliä on hoidettu jollain aamukasteisen kiven päälle kertyneellä pisaroilla. Lapsilla se saattais olla perin tehokaskin keino, kunhan asian saa vaan lapselle oikein myytyä  :) Me ollaan kotona lapsilta ja vaimoltakin saatu kyllä hoidettua muutamat syylät omatoimisella jäädyttämisellä tommosella elektroniikka-asentajan kylmäsprayllä. Sen kanssa saa olla tarkkana, kun tippa on aika iso, mutta varovaisesti purkin pillillä laittamalla se onnistuu. Jäädytys tarttis mennä niin, että siihen tulee sitten reilu rakko ja seuraavina päivinä kudos mustuu :o Eli reilusti kylmää ja sit vielä 50% lisää. Rakko on kipeä/erittäin kipeä ja jomottaa usean päivän. Panadol/burana on auttanut meillä.
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: emonen - Marraskuu 19, 2011, 01:21:27 ap
joo  on kaikki normaalit konstit yritetty, Ei auta.

Erityiskonsteja??

Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: sinppu - Marraskuu 19, 2011, 14:48:49 ip
itselläni nuoruudessa oli isovarpaassa todella iso syylä, en mennyt lääkäriin vaan rapsuttelin sitä itse pois ja joka aamu omaa sylkeä syylän päälle ( en tiedä onko tämä joku vanha poppaskonsti enkä muista mistä vinkin kuulin, mutta muistaakseni kerrottiin liittyvän jotenkin omaan puolustusmekanismiin, jota syljestä erittyy..) ja syylä kyllä hävisi, vaikka välillä varpaassa oli niin syvä kraatteri että ajattelin että se ei voi ikinä parantua.. tiedä sitten mikä sen loppujen lopuksi paransi mutta tässä minun konsti  ;D
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: TbT - Marraskuu 25, 2011, 22:37:29 ip
Oletteko kokeilleet ilmastointiteippiä?
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: Friita - Marraskuu 25, 2011, 22:57:26 ip
Mulla oli n. 3 vuotta syylä jalkapohjassa. Viime keväänä sain inspiksen ja varasin TK:seen ajan ja kävin hoitsun pakeilla n. 13 kertaa, jona aikana syylään suihkutettiin kylmäainetta ja raapsutettiin pois. Välillä tehostin hoitoa Vocca-aineella. Nyt olen ollut syylätön 3 kuukautta ja toivon mukaan, ei palaudu :) Kannatti ravata tk:ssa hoidattamassa asia. Ilmastointiteippiä en suosittele, sillä diabeetikoilla on kuitenkin se tulehdusriski aina olemassa ja itse en halunnut enää vaarantaa jalkojen tulevaisuutta.
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: emonen - Marraskuu 25, 2011, 23:20:52 ip
Hei!

Me ei ole kokeiltu ilmastointiteippiä. Eikä aiota kokeilla. En jaksa siihen uskoa. Ja lapsen jalat on tärkeät!

Kotona on kyllä kokeiltu syylänpostoaineita moneen kertaan.

Nyt ensiviikolla päästään vihdoin oikealle jalkahoitajalle. Jouduin oman menoni takia vaihtamaan aikaa - ajanvarausnumerossa olivat sitä mieltä, ettei meillä voi olla aikaa jalkahoitajalle, kun hoitavat sisätautipolilla vain yli 16-vuotiaita  :D No on meillä aika...

Puhelimessa puhuin sitten aikaa siirtäessäni jalkahoitajan kanssa aika pitkään. Isojen syylien kanssa (vaivanneet yli 3 vuotta jo vaikka ikää on vasta 9) kevyet hoidot ei riitä. Joudutaan käymään ihan varmasti monta kertaa. Ja hoidon aikana todennäköisesti tulee vaiheita, jolloin jalat ovat todella kipeät - voi jopa olla mahdotonta kävellä, tarvii kainalosauvoja tms.

Lapsi itse sanoi, että ihan sama - kun ei nytkään edes kenkiä voi oikeastaan käyttää - vain Kuomat ja saappaat käy ja nekin alkaa särkeä jos on tunnin kenkä jalassa...
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: Friita - Marraskuu 26, 2011, 07:59:17 ap
Mun syylä ei ollut yhtään kipeä, siksi sitä ei tullut aiemmin hoidetuksikaan pois ::) Olisin varmasti hoidattanut sen aiemmin pois, mikäli se kipeä olisi ollut. Ehkä se, ettei syylä ollut ns. normaalissa paikassa vaikutti myös, ihmettelivät niin Polin jalkaterapeutit kuin TK:n hoitsukin, että miten se tuollaisessa paikassa on :) No, itselläni hoito ei sattunut, kuulema olisi pitänyt ja jalkani ovat todella herkät, eikä niissä ole mitään lisäsairauksia.
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: emonen - Joulukuu 04, 2011, 23:42:12 ip
Hei!

Väliaikatietoa, kun eka käynti jalkahoitajalla ohi.

Käyntejä tulee monta, aluksi kipeämpää jalkaa hoidetaan 3-x kertaa, sitten otetaan käsittelyyn toinen jalka, jos nyt aloitettu hoito tepsii. Hoito jalkaterapeutilla uusitaan 7-14 päivän välein. Hoidetaan yksi jalka kerrallaan - nytkin jalan lisäkipeytyminen on harmillista, silloin ei ehkä pääsisi kävelemään ollenkaan...

Hoitona on kyseisessä hoitopaikassa uusi hoito, kokemukset vielä niukat. Sitä ei kotioloissa voi toteuttaa. Hoitoon kuuluu aluksi tietysti syyläalueiden desinfiointi, vahvalla alkoholiliuoksella. Sitten hoitaja kirurgin veitsellä rapsutti syylistä pois niinpaljon kuin lapsi kesti. Tavoitteena oli päästä niin pitkälle, että alkoivat tihkuttaa verta. Useimmissa pääsi siihen asti ja silloin alkoi tulla pistävää kipua myös, itse "kuivasyylä" ei mitään tunne. Lapsi oli urhea, haluaa ne syylät pois! Itse ei kyllä ikinä ole niin paljoa saatu. Ja sanoi hoitajakin, ettei se kotona onnistu, viilaamalla ei ikinä ja harvalla on kunnon työkaluja!
Ja desinfiointi alkoholilla jälleen - ja kirveli tietysti!
Sitten syylän päälle laitettiin pienen pienellä kapillaariputkella happoa. Sen laitto myös sattui jonkin verran, ekalla kerralla enempi, hoito toistettiin kahdesti. Sitten taas alkoholipuhdistus.
Hapon ideana on tukehduttaa syylä hapen puutteeseen.

Kotihoitona käyntien välillä puhdistetaan päivittäin vahvalla alkoholilla. Sen on tarkoitus voimistaa hapon vaikutusta ja siten saada syylät kuivumaan.

Nyt arkielämää ajatellen tärkeintä on, että tytölle leikattiin kengän mukainen keventävä pohjallinen. Lisäksi sai "varvastutit", eräänlaiset tuppilot joiden sisäpuolella on silikonia ja niidenkin tarkoitus on iskunvaimentaa. Kenkään mahtuu kaksi, sukkaan yksi. Kaupasta haettin jumppatossut, niitä käyttää nyt kotonakin (saa pohjallisen myös niihin).
Pohjalliset vaihtaa joka kenkiin mitä käyttää. Ja sukkia täytyy pitää kokoajan (ronkitut syylät tarttuu helposti - etenkin tytöllä itsellään mutta myös muille ihmisille) ja se on tytölle nyt aika kurjaa - kun muuten ei sukkia käytä kuin koulussa talvella!
Sukan pukemistekniikka myös tarkastettiin ja ohjattiin. Oli meille aivan uutta! Tyttö on itse keksinyt, pukee sukan jalkaan vähän löysästi - ja niin pitäisikin, muuten varpaat painuu kasaan toisiaan vasten. Mahdolliset jalkaongelmat voi paheta ja kipu lisääntyä!
Vaan ei sitä meille missään ole neuvottu tämän D:n aikana, enkä itsekään ole muutenkaan kuullut koskaan.

Ilmastointiteipistä sanoi, että "sopiviin" syyliin voi tepsiä - mutta meillä esim varpaan alapuolella nivelen kohdalla ei - ei millään pysy. Ideana tukahduttaminen - ja siihen se pystyy jos syylä on helpossa kohdassa eikä liian iso.
Kaikissa hoidoissa on diabeetikolla riskinsä - huolellinen pitää olla ja infektioita varoa.

Jos tällä ei syylistä eroon päästä, seuraava vaihtoehto on jäädytys. Sitä eivät mielellään diabeetikolle tee, vaikka jalkojen verenkierto on hyväkin. Siinä tulee syvä ja hitaasti paraneva haava ja sitä vältetään jos voidaan... No eipä sillä ikinä varmaan kosmeettisia syyliä hoideta, vaan sitten vasta jos on vaivoja ja muut keinot ei tepsi...

Kerron varmaan ensivuoden puolella ainakin, miten meille tämän projektin kanssa kävi.
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: RAR - Joulukuu 05, 2011, 14:01:23 ip
Onnea taisteluunne! Minä olen kärsinyt jalkapohjan syylästä jo vuosia. Sitä on hoidettu kaikilla edellä mainituilla konsteilla ja vähän lisääkin. Tuloksetta. Jalkojenhoitajalla käyn 3-5 vkon välein ja jos menee se viisi viikkoa, linkkaan jo vastaanotolle koska syylä ja sen ympärille kasvanut känsä ovat niin kipeinä.
Tähän mennessä kokeiltu:
- jäädyttämistä ihotautilääkärin toimesta allergiasairaalassa
- ilmastointiteippihoitoa
- sellainen pasta laitettin jalkojenhoitajalla muutamaksi päiväksi missä oli ureaa..  ::)
- apteekista saatavat syylävoiteet yms
- omaan jalkoihin tehtyjen pohjallisten kevennys syylän kohdalle
- silkonituppi varpaaseen joka vähän keventäisi varpaan kääntymistä syylän päälle (on siis hankalassa paikassa)
- viilausta
- etikkahoitoa päivittäin
- rukoileminen  ::)


Tuloksetta! Syylä ja ennen kaikkea sen ympärille kasvavat känsäkovettumat ovat niiin kipeä välillä että itku meinaa päästä.
Vähän aikaa helpottaa kun olen tullut jalkojenhoitajalta. Sitten se taas kasvaa takaisin.  :(
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: Friita - Joulukuu 05, 2011, 21:54:18 ip
Toivon todella, että syylät pysyvät poissa, kun tuo hoito tepsii ja todellakin saa tepsiä!! Tuntuu, että itse pääsi eroon viimeisimmästä syylästä todella helposti ja rukoilen, että syylät taas jättävät vähäksi aikaan rauhaan, onneksi eivät ole olleet kivuliaita.
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: emonen - Joulukuu 05, 2011, 23:05:14 ip
Hei!

Toivon todella, että tepsii. Tänään tytön tehdessä itse päivittäistä syylähoitoa alkoi semmoinen kiljunta, että säikähdin  ;)  ÄITI TUU KATTOON HETI !!!
Toiseksi pahin syylä irtosi sitä puhdistaessa - paikalle jäi ISO KRAATERI. Aluksi tyttö oli aivan onnessaan. Kun särky sitten alkoi, oli ihan surkea. No äsken painui lähes pomppien sänkyyn. "syylät saa kyytiä".

Toivotaan!

Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: Friita - Joulukuu 20, 2011, 21:28:08 ip
Kuinkas syylät on nyt hävinneet? Toivottavasti siis on muutosta.
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: emonen - Joulukuu 20, 2011, 21:36:08 ip
Hei!

Edistytään hienosti  :)

Nyt hoidetaan jo molempia jalkoja, kun hoitojen väliaikana ei ole ollut mahdottoman kipeä. Saadaan nopeammin valmista...
Jalkahoitaja oli viimeksi oikein tyytyväinen  :)

Ekana käsittelyyn otetussa jalassa kaikki syylät (muistaakseni niitä on kahdeksan) ovat pienentyneet vauhdilla, etenkin isoimmat - niiden kohdalla on komeat kraaterit / osassa se on täyttynyt ruvella joka on ihan musta. Huolellinen puhdistus jatkuu päivittäin ja samalla seurataan ettei näytä tulehtuvan, nyt kun on avoimia haavoja riittävän monta. Alkoholipuhdistus kirvelee, mutta tyttö on siitä melkein tyytyväinen  :D
Sanoo vaan, että taas syyliä tukehdutetaan ja ne saa kyytiä lopullisesti!

Toisessa ei vielä näy juuri edistystä. Ehkä jo seuraavan kerran jälkeen...

Perjantaina mennään taas, sitten tuleekin vähän pidempi tauko, ovat reilun viikon kokonaan kiinni...
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: Friita - Joulukuu 20, 2011, 21:59:30 ip
Hieno homma! :D
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: emonen - Joulukuu 22, 2011, 01:58:18 ap
Hei!

Tarina jatkuu. Aamulla tyttö valitti, että alusta asti hanakalinta varvasta särkee. Katsottiin - selvä punoitus ja turvotus. No otettiin yhteyttä omalääkäriin ja nyt tyttö on ab-kuurilla.
Niin ärtsyltä varvas näytti, että ei jääty katselemaan - kun päivittäinen alkoholipuhdistus ei riitä kerran...

Avohaavoja on hoidon takia tosi monta. Yksi niistä nyt tarkasta hoidosta huolimatta tulehtui. No toivottavasti talttuu tuolla antibiootilla!
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: emonen - Joulukuu 25, 2011, 17:49:10 ip
Hei ja hyvää joulua kaikille !

Jatkanpa tarinaa meidän syylätaistelusta. Kävimme aatonaattona taas jalkaterapeutilla. Lämpöero oli jo tulehtuneen ja muiden varpaiden väliltä poistunut - ab on siis pureva  :)
Tulehdus kyllä jyllää siinä pahimmassa varpaassa - ruven alla ainakin. Ei saanut rupea millään pois - oli kuiva ja sitkeä ja kipu esti... Lapsi oli urhea, mutta... Aloitti sitten siihen varpaaseen pihka-ainehoidon. Ihan aitoa pihkaa ja kasviuutteita - ihan luomua siis  ;)  Ideana on saada rupea pois (kun sen alla jyllää se tulehdus ihan takuuvarmasti ja jos ei saada rupea irti ennenkuin ab loppuu, pitää saada lisää ab) Se aine sekä pehmittää rupea (joko lähtee päivittäisellä suihkutuksella itsestään tai terapeutti saa "nyhdettyä" irti) että saa muutenkin haavan kostumaan sisältäpäin ja puhdistumaan...

TOIMII!

Tänään kraateri pahimmassa varpaassa (eli se mistä varsinainen jättimäinen syylä on jo saatu irti) oli jo selvästi pienempi sekä halkaisijaltaan että syvyydeltään - ja rupi oli kokonaan poissa! No ensiviikolla on taas käynti - uskonpa, että hoitaja on silloin tuloksiin tyytyväinen!
Aine saa haavan näyttämään tosi märkivältä - kuulunee asiaan ja osin varmaan on myös märkää...

Jalat on tosi kipeinä tälläkin hoidolla. Käytännössä 1-2 vrk on aina tosi kipeää hoitajalla käynnin jälkeen ("ronkkiii" paljon kun poistaa syyliä niinpaljon kuin sielu sietää ja lapsen kipukynnys antaa myöten ja lopuksi laittaa sitä happoa) ja sitten helpompaa. No kengät ei mene jalkaan vieläkään, vain kumisaappaita ja Kuomia voi käyttää. Vaan tavoitteena on kauniit ja terveet jalat  :)
Lapsi itse jaksaa urheasti hoidot - itkee ja kiroilee kun sattuu, vaan antaa tehdä. Ja hoitaa itse aikuisen valvonnassa päivittäisen kotihoidon tosi tunnollisesti.
Motivaatiota löytyy! Haluaa saada kevättalveksi ns nilkkurijalat ja päästä luistelemaan jos talvi joskus tulee  ;)  Nyt luistimet ei jalkaan mene, kauniista nilkkureista puhumattakaan...
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: emonen - Tammikuu 01, 2012, 20:19:38 ip
Hei!

Tarina jatkuu. Pihka-aine on uskomattoman tehokasta! Varvas on märkinyt rajusti - mikä on itseasiassa ollut tarkoituskin jos ollaan oikein ymmärretty.
Kraateri siistiytyy sillä nopeammin ja "pohja" nousee ylemmäksi.
Kraateri on tosi pieni ja siisti  ;D   Vanutikulla ei meinaa ainetta enää siihen saada mahtumaan - oli pahimmillaan halkaisijaltaan lähellä 1 cm:ä - ja kyse on pikkulapsen varpaasta...

No jalkaterapeutinkin mukaan toki lapsella paranee nopeammin / kuuluukin parantua, vaan silti, iloisia ollaan...

Ab loppui tänään. Jos varvas pysyy siistinä, mennään reilu viikko ihan kevyellä hoidolla - päivä pari vielä nykyistä ja sitten vaan ns avohoitoa. Ellei, huomenna pyydetään ab jatkoa puhelimitse.

Ja mikä parasta. Jo nyt lapsi kävelee useamman kilometrin  ;) Vinkuu että väsyttää, on tottunut siihen ettei voi kävellä. Vaan tänään käveltiin auringosta nauttien n 4 km lenkki  :)  Mikä ennen on ollut ihan normaalia vapaapäivinä...
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: S.saarinen1 - Tammikuu 03, 2012, 09:38:34 ap
Hei!

Meillä (jalkojen) syylät ovat vaivanneet koko tämän D-taipaleen ajan. Aikanaan keväällä 2009 syylät olivat yksi syy, miksi lääkärin varasin. No edellisenä vkl me vanhemmat tajuttiin, että meillä on D. Syyliä ei sitten terkkarissa mietitty... Nyt on syylien kanssa eletty liian pitkään. Eivät ole lähteneet itsestään, vaikka niin kuulemma vuodessa käy (meillä jo yli 3 vuotta). D-hoitaja sanoi jalkahoitajan niin sanoneen...
On hoidettu mm Verruxinilla, rapsutettu jne. Ilman tulosta...

Nyt tilanne on se, että lapsen varpaissa on tosi isoja syyliä paljon. Kipeitä. Vain saappaat ja talvikuomat käy, muut kengät sattuu. Ja särkevät muutenkin paljon...

Ehkä päästään jalkahoitajalle. Jos ei, on varmaan pakko pohtia mitä vaihtoehtoja yksityisesti olisi... Ja muutenkin, jos konsteja ei muuten ole... Nykytilanne, että liikkuva lapsi ei enää lähde kavereiden kanssa ulos, kosa jalkoja särkee, ei kyllä käy...

Onko kokemuksia jäädytyksestä, laaseroinnista tms?

Minulla oli pienenä käsissä aika monta syylää -pikkusormen taitteessa oikein iso mollukka. Naapurin "noita" täti tuli kylään ja sanoi että nyt sitten nuo syylät lähtee. Hän otti raa an perunan - hieroi kaikkia syyliä perunan molemmilla puolikkailla ja sitoi palaset takaisin yhteen 100% villalangalla. Sanoi vielä lähteissään että kun perun on kuivunut kurtuksi, on syylät lähtenyt. Aluksi ravasin tunnin välein katsomassa onko peruna kuivunut kurtuksi, sitten päivien välein kunnes unohdin sen.
Meni aikaa ja yhtenä päivän huomasin että syylät oli lähtenyt, myös se iso mollukka pikkusormessa. juoksin kattoon perunaa ja se oli kurtistunut aivan olemattomiin.
Eli tuo tepsi - mutta silloin elettiin 70-lukua - tiedä sitten jos naapurin "noita" täti olikin oikea noita :)
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: emonen - Tammikuu 24, 2012, 20:46:56 ip
Kävimme taas tänään näyttämässä jalkoja. Enää kahta hoidetaan. Muut tarvii enää rasvaa ohuen ihon hoitamiseen  :)
Jalkaterapeutti oli tosi tyytyväinen uuden aineen tuloksiin. Tyttömme on yksi joilla on sitä kokeillut ja tulokset ovat hyviä!
Niiden kahden syylän kotihoitona on nyt väkiviinaetikalla penslaus  :)  Eli kyllä vanhoja keinoja yhä käytetään uusien konstien kanssa.
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: Friita - Tammikuu 25, 2012, 21:55:35 ip
Upeeta! Tosi nopea parantuminen, melkein parissa kuukaudessa liki syylätön  :)
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: emonen - Tammikuu 25, 2012, 22:06:12 ip
Upeeta! Tosi nopea parantuminen, melkein parissa kuukaudessa liki syylätön  :)

Joo olemme tosi tyytyväisiä! Luistelu on jo mahdollista ja monojakin tyttö on kokeillut ilman pulmia. Montaa käyntiä ei enää tulla tarvitsemaan.
Tulos on selvästi se mihin tähdättiin - terveet kauniit jalat  :D
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: RAR - Tammikuu 26, 2012, 15:26:02 ip
Todella hieno juttu tuo parantuminen. Siis käytettiinkö niihin syyliin ihan apteekista ostettavaa Pihkavoidetta (joka on muuten hyvä melkein mihin vain) vai jotain muuta pihkasalvaa?

Ihan kateellinen olen niille, jotka pääsevät syylistään eroon. Minulla kun ollut tuo yksi jalkapohjassa ihan kiusaksi asti jo monta vuotta. Nyt käyn sen hoidatuttamassa kolmen viikon välein että pystyn kävelemään. Siihen on kokeiltu jos vaikka mitä konsteja mutta aina kasvaa takaisin.  >:(
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: emonen - Tammikuu 26, 2012, 22:34:02 ip
Todella hieno juttu tuo parantuminen. Siis käytettiinkö niihin syyliin ihan apteekista ostettavaa Pihkavoidetta (joka on muuten hyvä melkein mihin vain) vai jotain muuta pihkasalvaa?

Ihan kateellinen olen niille, jotka pääsevät syylistään eroon. Minulla kun ollut tuo yksi jalkapohjassa ihan kiusaksi asti jo monta vuotta. Nyt käyn sen hoidatuttamassa kolmen viikon välein että pystyn kävelemään. Siihen on kokeiltu jos vaikka mitä konsteja mutta aina kasvaa takaisin.  >:(

Hei!

Se pihka-aina mitä käytettiin tulehtuneen kraaterin hoitoon (eli syylä oli jo pois!) on nimeltään Aktisor. Ei siis ole apteekin pihkasalvaa. Ja siis sillä ei tosiaan hoidettu syylää pois vaan tulehdusta kun syylä jo oli poissa.

Mä muistin sittenkin sen aineen nimen, jolla itse hoito on tehty. Aine on Verrutop. Kysy onko sitä Sinun hoitopaikassa kokeilussa! Se on tosiaan meidän hoitopaikassa aivan uutta, mutta tulokset ovat olleet melkein kaikilla potilailla oikein hyvät.
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: dadda - Tammikuu 27, 2012, 09:49:53 ap
Eli tuo pihka mahdollisti sen että syylä voitiin poistaa kunnolla ja syvältä, kun kraateri sitten saadaan paranemaan? Jututanpa jakojenhoitajaani...
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: emonen - Tammikuu 27, 2012, 21:16:37 ip
Hei!

Joo se pihka-aine oli myös aivan mielettömän tehokasta. Kysele ihmeessä omalta jalkojenhoitajaltasi molempia aineita. Tai jos syylät saadaan muuten pois, tulehdusta voi hyvin hoitaa tuolla pihkalla (ja kyllä siihen antibioottikin tarvitaan toki!) paikallishoitona ja nopeuttaa siten infektion hoitoa.
Tuo Aktisor oli helppo käyttää - siis meidän 9-vuotias teki sen sujuvasti itse pumpulitikulla "töpöttäen".

Tuota Aktisoria on käytetty hyvällä menestyksellä monenlaisiin kroonisiin haavoihin. Myös diabeetikoilla!
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: Menni - Tammikuu 30, 2012, 20:31:33 ip
Hei!

Puutun aiheen keskusteluun sen verran, että aktisor ei ole pihkavoidetta vaan hunajaa. Aktisor sisältää glyserolia, hunajaa, tanniineja kasveista Alchemilla vulgaris ja Mimosa tenuiflora sekä viskositeetin säätelijänä ksantaanikumia (polysakkaridi). Tätä käytetään haavahoidossa, jossa tarkoituksessa oli myös kirjoituksen aloittaneen lapsella ollut.

Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: delikates - Tammikuu 31, 2012, 18:54:36 ip
Moi!

Mulla oli joskus todella pahoja syyliä jalkapohjissa ja varpaissa. Sain kaverilta niinkin arkiset jutun, kuin E-Epa 500 mg ja ajattelin huvikseni kokeilla. Kuukauden päästä syylistä oli vain muistot. Uskomatonta, mutta totta.

Terkkuja!

Delicates
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: emonen - Heinäkuu 06, 2012, 16:18:35 ip
Enpä ole muistanut päivittää syyläkuulumisia vaikka hoito onkin harvakseltaan jatkunut kokoajan. On käyty noin kuukauden välein nyt jo muutama kerta. Väliaikana etikkaa iltaisin...
Ja käynnillä aina se happo niinkuin silloinkin kun käytiin tiheästi. Ja tänään sitten sovittiin, että oli viimeinen käynti.  :D   :D
Etikkahoitoa pitää vielä jatkaa kotona, jäljellä on kaksi aivan pienen pientä syylän "nysää".
Jos kuitenkin kasvavat takaisin, voidaan soittamalla varata aika ja aloittaa uudestaan.
Jalkojenhoitaja katsoi koneelta - hoito kesti 7 kuukautta ja päivän. Alkuun ne käynnit oli tiheään, reilun viikon välein ja kotihoito lisäksi. Vaan kyllä kannatti  :)
Nyt on terveet kivuttomat kauniit lapsen jalat!
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: Friita - Heinäkuu 06, 2012, 17:47:08 ip
Hienoa! Nuo on pitkällisiä hoitoja, mutta toivottavasti eivät tule takaisin :)
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: dadda - Heinäkuu 06, 2012, 18:49:24 ip
Mulla sillä syylendillä on kestänyt kanssa varmaan jo 3 kk omahoito, toinen pienenmpi ja uudempi kadonnut, toisen vanhemman alta paljastui toinen ja isompi, ja sormesta ei ota selvää kun sen syylä käyttäytyy eri lailla...

Olen pakkauksen ohjeen mukaan käyttänyt samaa myös lapsen varpaan isoon syylään, mutta se on sellainen hankalampi, "tikkuileva" tai "karvainen" syylä jos tiedätte mitä tarkoitan, paksua kuivaa ihoa päällä ja lapsi ei antaisi ohentaa ihoa tarpeeksi, että happo pääsisi vaikuttamaan. voi olla että hoitajalla menisi paremmin.
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: kt11118 - Heinäkuu 06, 2012, 19:52:30 ip
Itselläni oli lähes kaikki sormien kynsivallit syyliä täynnänsä. Niitä jäädytettiin kahteen kertaan ilman tuloksia....
Äitini kertoi vanhankansan konstin -> Voikukanmaito.
Yhden ainoan kerran laittelin taitetuista voikukan varsista maitoa syylien päälle. Syylät menivät mustiksi ja kaikki syylät oli kadonneet kolmessa päivässä! Ne kuivuivat ja lähtivät rapsuttamalla.
Tästä on nyt aikaa 14 vuotta eikä uusia syyliä ole ilmestynyt.
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: Friita - Heinäkuu 06, 2012, 21:27:31 ip
Joo, yks kaveri kertoi, kun olin pari vuotta kotikonstein häätänyt syylääni, että aamusyljellä lähtee... Ei lähtenyt.
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: emonen - Heinäkuu 08, 2012, 00:05:32 ap
Joo noita vanhan kansan konsteja on moinen liuta. Ja kun syylät yleensä lähtevät itsestäänkin noin vuodessa (ainakin lapsilta), osalle joku tuollainen konsti on se millä lähti... No me tarvitsimme kovempia keinoja, kun syylät olivat hoidon alkaessa olleet jo yli 3 vuotta ja vaan lisääntyivät...
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: Snanna - Heinäkuu 10, 2012, 15:03:44 ip
Tuli tässä näin "ohikulkiessa" mieleeni.

Mulle lapsena (noin 15 v sitten) d-lääkärin kesäsijainen toteisi syylistä, että "Älä missään nimessä kerro, että sait tämän kehotuksen lääkäriltä, mutta syylät lähtee parhaiten niitä pureskelemalla." Kuulemma immuunipuolustus havaitsee viruksen paremmin suun limakalvoilta.

Enpä noudattanut vinkkiä (voi oksennus), syylät katosivat itsestään jalkapohjasta vuoden kuluessa.  ;D
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: dadda - Heinäkuu 11, 2012, 07:52:38 ap
Jalkapohjasta olis aika hankala pureskella...eikä ton teorian perusteella taida auttaa että joku muu puree  ;D ;D

Ite taisin päästä isoimman syylän pohjaan!
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: emonen - Heinäkuu 12, 2012, 11:50:18 ap


Ite taisin päästä isoimman syylän pohjaan!

Hienoa!
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: Ellu - Heinäkuu 16, 2012, 18:08:33 ip
Mulla oli murrosikäisenä vihleliäitä syyliä jalkapohjissa. Apteekin lääkkeet kokeiltiin ja jalkojenhoitajalla niitä jäädytettiin. Syylät vain olivat ja pysyivät. Hoitaja oli jostakin kuullut (jalka tai kynsi)sienilääkkeestä, joka tehosi myös syyliin. Syylien pintaa rikottiin ja niihin laitettiin tuota sienilääkettä useampaan otteeseen. Tämä konsti auttoi ja pääsin usemman vuoden vaivanneista syylistä eroon.
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: dadda - Heinäkuu 16, 2012, 22:09:14 ip
Uuh se mikään syylän pohja ollut vaan PINTA - siellä alla oli kaikkien syylien äiti...yli sentin kokoinen. Syylend kirvelee sitä pintaa tosi paljon ja tekee vaan puolen millin palopinnan, ei meinaa enää "imeä" sitä eikä mustua kunnolla. Aika tilata aika jalkojenhjoitajalle...? Kokeilin välillä vanhaa kunnon verruxiniakin, kohta kurkkaan laastarin alle..

Tytöllä edelleen sitkeä syylä, ongelma on että se on varpaan päässä, kovettuu ja halkeilee helposti eli syylendiä en uskalla laittaa kun rikkinäistä ihoa se polttaa niin kamalasti :(
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: Friita - Heinäkuu 16, 2012, 22:37:29 ip
mulla tepsi se jäädytys, voisko se tepsiä siihen tytön syylään? Sitä tosin ohennettiin aina välillä, mutta mulle se ei sattunut ollenkaan, vaikka jalkapohjat on tosi herkät muutoin.
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: dadda - Heinäkuu 16, 2012, 22:48:09 ip
Hmm pitäs varmaan neuvolan kautta kysyä tota...
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: emonen - Heinäkuu 16, 2012, 22:51:22 ip
Hmm pitäs varmaan neuvolan kautta kysyä tota...

Toivottavasti teillä suhtautuminen on positiivisempaa kuin meillä aikanaan. Kun syyläthän lähtee itsestään  ;)
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: dadda - Heinäkuu 24, 2012, 18:22:39 ip
Täähän on lasten osio mutta jatkan syyläaiheesta...en mie mitään pohjana päässyt vaan PINTAAN. Kaikkien syylien äidin...se on niin iso että syylendin käyttö on ihan tuskaa. Sen päällä on pienempi ja tuoreempi. Olen siiirtynyt vanhana kunnon verruxiniin kun Syylend vaan sattuu liikaa, tuntuu että polttaa koko päkiän mittaista hermoa...verruxin on tehottomampi mutta saa laittaa joka päivä ja poistaa sitä mukaa vähäsen.

Kävely on tuskaa kun kaikki suojaava iho päältä on pois ja on keskellä päkiää, oon keksinyt omia kevennysvirityksiä... ehkäpä pyydän jalkahoitaja-ajan  ;D
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: emonen - Heinäkuu 24, 2012, 20:24:05 ip


Kävely on tuskaa kun kaikki suojaava iho päältä on pois ja on keskellä päkiää, oon keksinyt omia kevennysvirityksiä... ehkäpä pyydän jalkahoitaja-ajan  ;D

Olisi varmaan syytä! Toivottavasti saat pian.
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: aazie - Heinäkuu 26, 2012, 15:04:23 ip
Oletkos Dadda lontostellut ulkona avojaloin??? Äiä välii, niin minäin. ;)
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: dadda - Heinäkuu 27, 2012, 13:39:11 ip
En ole,vaan verruxinilla kuorinut ihoa ohjeen mukaan. Jalkojenhoitaja-ajan sain parin viikon päähän, hyvähyvä, kun nyt tilanne ihan rauhallinen ja taisto jatkuu. Eimerkkejä tulehduksesta.
Otsikko: Vs: Hankalat syylät
Kirjoitti: emonen - Elokuu 31, 2014, 23:55:28 ip
Huoh,
syylät ovat palanneet jo alkukesästä/keväälllä. Käveleminen sattuu...
Koetamme häätää ensin itse. Jos (lue kun) ei onnistu - pakko kai taas alkaa jalkahoitajan rumba. Eihän siinä mitään mutta käynnit kerran viikossa  :o
Huomenna, kun enää ei ole helteet, mätäkuu tms aloitamme tytön jalkasyylien häädön (ja mun sormisyylien) apteekista saadulla rajulla aineella jota diebeetikot eivät saa käyttää  :o
Enkä varmaan mäkään käsiin -hoitaja kun olen.