Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Hoitovälineet => Aiheen aloitti: Hula1 - Tammikuu 16, 2011, 13:21:54 ip

Otsikko: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Hula1 - Tammikuu 16, 2011, 13:21:54 ip
Teinpä viime viikolla ostoksen: hommasin kaukosäätimen Medtronicin pumpuuni. Meillä päin sairaanhoitopiiri ei kustanna kaukosäädintä, vaan sen voi itse hankkia omalla kustannuksella, jos tuntee tarvetta. Olen miettinyt asiaa pitkään ja nyt sitten sain aikaiseksi hommata tuon vekottimen. Olen kyllä tykännyt: esim. hameen kanssa on tosi kätevää, kun ei tarvitse kaivella hameen alta boluksia varten. Samoin kun on toppatakki päällä, on kätevää näpytellä bolukset menemään ilman takin avaamista. Ilman kaukosäädintäkin kyllä pärjäsin hyvin pari vuotta, eli vähän turhamaisuuttahan tuon hakkiminen kyllä oli. Mutta tykkään kyllä siitä! :)

Mites muualla kuin Helsingissä? Saako joku kaukosäätimen ilmaiseksi pumpun mukaan? Onko niitä ylipäätään käytössä ihmisillä? Onko jollakin ollut jopa ongelmia kyseisen laitoksen kanssa? Mulla on ainakin tämän yhden viikon ajan toiminut moitteettomasti. :) Onko eri merkkisille pumpuille ylipäätään olemassa kaukosäätimiä? Mitä toimintoja niissä on? Tuossa mun laitoksessa on bolusten laitto ja pumpun pysäytys.
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: d1-nainen - Tammikuu 16, 2011, 20:37:50 ip
Tähän karvalakkispiritiin ei saa kaukosäädintä, mutta mulla ei ois sille minkäänlaista tarvettakaan. Tästä mallista on mielestäi helppo painella bolukset kankaan läpi, jos pumppu on vaikka hameen alla ja en oikeastaan koskaan syö toppatakki päällä. Oikeastaan ainoa tilanne, missä olisin tarvinnut on se, kun olen lähtenyt lenkille kovassa pakkasessa pumpun ollessa nollilla ja sitten olisi pitänyt jossain lenkin vaiheessa näpäyttää basaalit takaisin päälle, se ei onnistu ihan niin helposti tuulitakin läpi kuin bolusten painelu. Mutta sitten olisi taas pitänyt olla ylimääräinen laite mukana ja pyrin minimoimaan tämän laitteiden kantelun niin vähään kuin mahdollista.
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: kivitatti - Tammikuu 16, 2011, 20:37:57 ip
En oo Helsingistä, eikä oo Medtronic, mutta tukin lusikkani silti soppaan. :D Accu-Check spirit Combo. Kaukosäädin kuului pakettiin, toimii myös vs-mittarina. Mielestäni turha. Mulle ois riittänyt perus karvalakki-Spiritkin, mutta niitä ei enää täällä jaeta. Kerran oon ksissä häissä käyttäny kun pumppu oli reidessä enkä kehdannu kaivella julkisesti. ::) Mielipiteeni on tyly: turha kapistus.
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Ann - Tammikuu 16, 2011, 21:41:59 ip
Ollaan espoolaisia ja meillä on Medtronicin pumppu. Kaukosäädin pitää hankkia itse jos sen haluaa. Olen miettinyt, että lapsen kanssa siitä voisi olla hyötyäkin. Lapsi ei ole mikään varma syöjä, joten ei todellakaan annostella boluksia ennen ruokaa, välillä syöminen myös kestää, joten jos ateriainskan täräyttää jälkikäteen sokrut kerkee jo nousta. Kotona laitetaan bolus jossain vaiheessa kesken ruokailua, kun ollaan suunnilleen selvillä paljonko menee ja tarvittaessa lisää. Jos olis kaukosäädin ei tartteis jommankumman vanhemman keskeyttää omaa ruokailua ja kaivella lapsen pumppua kesken lapsen syömisten..
Pitääkin pohtia asiaa..
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: LiskoNeito - Tammikuu 16, 2011, 21:54:28 ip
Ihan mielenkiinnosta kysyn, kuinka paljon tuollainen kaukosäädin pumppuun maksaa ?
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Ann - Tammikuu 16, 2011, 21:59:15 ip
^Hyvä, kun kysyit ;D Jäin samaa miettimään, että paljonko kaukosäädin maksaa ja mistähän niitä vois tilata.
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: äskoo - Tammikuu 16, 2011, 22:17:01 ip
Karvalakki-Spiritiini ei saa, mutta tänään sitä olisin totisesti tarvinnut seistessäni 2 tuntia -10 asteen pakkasessa monta vaatekerrosta päällekkäin. Toiveissa olisi saada vaihdettua nykyinen pumppu sensoroivaan Medtroniciin, johon joudun itse maksamaan sensorit. Kyllä se kaukosäädinkin menisi samaan konkurssiin eli mitä se maksaa?
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: d1-nainen - Tammikuu 17, 2011, 10:20:57 ap
Kestääkö kaukosäädin muuten paremmin kylmää kuin insuliini tai vs-mittari vai pitääkö sitäkin pitää povitaskujen uumenissa?
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Antsu1 - Tammikuu 17, 2011, 10:40:19 ap
Mä olen haikaillut kaukosäätimen perään jo pitkään. Ja nimeomaan sellaisen täydellisen kaukosäätimen, kuin mitä se Combon yhdistetty kaukosäädin/verensokerimittari ois ollut. Se on tietääkseni ainoa kaukosäädin, jolla voi tehdä kaikki pumpun säädöt, siis myös bolusannostelujenj lisäksi temporary basaalin muutokset ja muutkin muutokset. Pumppu tarvisi olla siis näkyvillä oikeastaan vain ampullin vaihdon yhteydessä (ja tietty patterin ym. tilpehöörien).

Tuo antaisi todellisen vapauden esim. pukeutumisen suhteen, kun ei enää tarvisi yhtään miettiä miten pumpun saa esille vaikkapa tilapäisiin basaalin muutoksiin.

Mutta haaveeksihan se jäi, olin jo lupautunut firman koekaniiniksi, kun tuli tieto, että yirttäisivät kilpailutukseen täällä saada jonkun "potilaan" kokemukset mukaan. No täällä ei katsottu tarpeelliseksi edes perehtyä pumppuun sen tarkempaa eli ei haluttu kokemuksia (kuten aiemmin on haluttu uusista jutuista). Siis karvalakkimalli edelleen käytössä ja tulee ilmeisesti olemaan kunnes aika on täysi, sitten siirtyminen sen hetkiseen kilpailutuksen jälkeen (koska nyt seuraava onkan) voitolle päässeeseen malliin. Basaalin säätöäkään ei katsota mulla ongelmaksi, kun tuolla vuorotuntisysteemillä saan tarpeeksi tarkasti säädettyä tuon vuorokauden keskimäärin 6ky:n annoksen ::)
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Uljas - Tammikuu 17, 2011, 10:50:09 ap
Comboon kuuluu kake automaattisesti, ei siis tartte maksaa mitään. Niinkuin kivitatti sanoikin, toimii myös vs-mittarina ja mulla on se päivittäisessä käytössä. Se mittari on kuin unelma sen suhteen että näyttää 7,24,30,60 ja 90 pv:n keskiarvot yms muuta luksusta. Onhan siinä se annos opaskin ja se mokoma neuvoo montako ghh pitää juuri tähän hypoon syödä jne.. En kylläkään luota niihin 100%:sti mutta ihmeen hyvin osuvat kohdalleen ::) Kaukosäädin ominaisuudessakin se on mulla melkein päivittäisessä käytössä, aina ulkoillessa, samoin kyläillessä, kaupassa ym jos tarvii.. Kuten aloittaja sanoi, ihanaa kun ei tarvi riisua toppatakkia kesken lenkin (talvella jemmaan pumpun letkuineen niin, että takki olis pakko avata jotta pumppuun pääsee käsiksi). Usein pumppu kulkeen mulla erilaisilla virityksillä selän siinä notkokohdassa (kätkee hyvin notkon :P ) eikä "julkisesti" huvita alkaa kääriä paitaa ylöspäin ja tonkia pumppua esiin. Vieraammat luulee että käytän kännykkää eikä tartte edes selitellä mitään.. tutut kyllä tietää mitä hommailen :) Ai niin, kaukosäätimessä on ihan kaikki samat toiminnot kuin pumpussa, pumppua ei periaatteessa tarvi käyttää kuin patteria tai ampullia vaihtaessa! Kotona kyllä käyttelen sitä jatkuvasti ilman kaukosäädintä, paitsi että vs-mittarina se on kuitenkin käytössä... eli mä olen ihan riippuvainen kaukosäätimestä :D

Kylmäkestosta en osaa sanoa sanoa varmuudella mitään.. Pumppu on aina jemmassa pakkaselta inskapiuhan vuoksi. kaukosäädintä=vs mittariani en niin tarkkaan vahtaa, usein se on käsilaukussa.
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Uljas - Tammikuu 17, 2011, 10:54:54 ap
No mutta Antsuhan kerkeskin just kertoa samat ominaisuusjutut.. sorry toisto..

Parasta on kyllä se, että kaukosäätimessä on ihan sama näyttö kuin pumpussa! Jopa sen bolusnäppäimillä tehtävän pikaboluksen saa tehtyä kakesta, ei tarvi mennä valikkoon ja laittaa nopea bolus ja näppäillä 0,1 välein.. :D Onko joku vähän turhamainen :P
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: d1-nainen - Tammikuu 17, 2011, 10:57:32 ap
Kylmäkestosta en osaa sanoa sanoa varmuudella mitään.. Pumppu on aina jemmassa pakkaselta inskapiuhan vuoksi. kaukosäädintä=vs mittariani en niin tarkkaan vahtaa, usein se on käsilaukussa.

No ainakaan tätä mun vs-mittaria ei voi pitää käsilaukussa talvella, kun lakkaa toimimasta jo alle +14 asteessa. Ilmeisesti tuo kaken mittari toimii kylmemmässä, jos et ole talvellakaan mitään erityistä huomannut, vaikka olet pakkasella kulkenut. No siinä olisi kyllä hyvä syy hankkia tuo, vaikka ei kaukosäädinominaisuutta käyttäisikään.
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Uljas - Tammikuu 17, 2011, 11:13:30 ap
Se mittari/kake on AC Aviva Combo. Onhan siinäkin ne rajat kylmälle ja kuumalle ja "väärinkäyttö" vois vaikuttaa vs-tulokseen?? Kakena käyttäessä, mihin se vaikuttais, en keksi. Syö ehkä enemmän patteria?? Ihan samalla tavalla pelaa kuin kännykkä, näyttö toimii pikkusen hitaammin muttei kyllä lopputulokseen vaikuta mitenkään.. ongelmia tulee varmaan vaan sen vs-mittauksen kohdalla, luulen ma.

muoks: en ole koittanu mitata pakkasessa ihan vaan sormien vuoksi. Mulle käy niin että ei saa millään verta ja kun astelee sisätiloihin ja suihkuna tulee pitkin hanskoja ;D Mittaan siis pakkasella aina sisätiloissa ja silloinhan mittarikin on jo sopivan lämmin  ;D
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Tammikuu 17, 2011, 19:59:35 ip
Haluaisin Combon ja kaken, mutta kun on vaan perus-Spirit niin parempi sekin kun ei pumppua ollenkaan...  ;)
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: äskoo - Tammikuu 17, 2011, 23:32:00 ip
Kun eilen seisoin 2 tuntia 10 asteen pakkasessa Suomen Pankin taidenäyttelyjonossa, ei toiminut sensorin lähetin (käsivarressa), eikä paidan alla ollut Bayerin mittari, jonka piti lähettää kalibrointilukema sensorinnäyttöön. Ja kesti vielä yli puoli tuntia sisälläkin ennenkuin molemmat lähtivät toimimaan. Eli vähän huonoja laitteita näin arktisiin olosuhteisiin.
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Hula1 - Tammikuu 18, 2011, 00:10:36 ap
Kuulostaapa hyvältä tuo Combon kaukosäädin! Medtronicin mallissa tosiaan on mahdollista vain laittaa boluksia ja pysäyttää/käynnistää pumppu kokonaan. N. 150 e tuosta maksoin ja Medtronicilta suoraan ostin. Saman kaukosäätimen pitäis käydä myös tuleviin Medtronicin pumppuihin, kun joskus sitten aika omastani jättää. Ei tuo minunkaan mielestä ole ihan ykkösasia diabeteksen hoidossa, mutta kyllä kieltämättä on kivempi bolustella huomaamattomasti.
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: dadda - Tammikuu 18, 2011, 10:54:32 ap
Sen verran tarkentaisin, että ei se combo ole pelkästään kake, vaan boluslaskin - itse en koskaan käytä sitä pumpun kaukosäädin-ominaisuutta, kun on vähän kökkö käyttis enkä koskaan musita mikä nuoli vastaa pumpun nuolta, vaan menen aina vs-mittaukseen perustuvan bolusehdotuksen kautta. Siinä siis mitataan sokeri, kerrotaan sille onko ennen vai jälkeen ruuan, paljonko aion syödä, onko liikuntaa tai kk-kierron vaihe, ja se ehdottaa bolusta jonka sitten OK:n jälkeen annostelee. Tähtää aina tavoitealueen keskelle, ja on mulla huomattavasti vähentänyt ylikorjailua. Saa itse määritellä kellonajat, paljonko on bolussuhde ja tavoitesokrut eri vrk-ajoille.Toki basaalin nostot/laskutkin voisi kakella tehdä mutta ne saan tehtyä kätevästi pumpustakin. Myös ilman vs-mittausta sitä voi käyttää, silloin ei ota lähtösokeria huomioon.

Siis pelkkänä kakena yhdyn kivitattiin - turha kapistus - mutta tuo boluslaskuri yhdistettynä mittariin on mullistanut mun hoidon. Jos sitä ominaisuutta ei käytä, musta turha edes olla koko laitetta - musta se on sen pointti ja hankintaperuste.
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Ann - Tammikuu 18, 2011, 11:10:45 ap
Kuulostaapa hyvältä tuo Combon kaukosäädin! Medtronicin mallissa tosiaan on mahdollista vain laittaa boluksia ja pysäyttää/käynnistää pumppu kokonaan.
^Jos käyttää Medtronicin kaukosäädintä eikö silloin voi hyödyntää annosopasta vai tajusinko jotenkin väärin ??? Me käytetään aina annosopasta, sinne on syötetty kaikki eri aterioiden hiilarisuhteet, hh-herkkyydet ym.
En mä päässä jaksa laskea paljonko bolusta pitäisi annostella esim. 20 hiilarille jos hh-suhde on 1ky/30hh, toki jos vs normaali päässälasku vielä onnistuu, mutta korkeiden tai matalien kanssa ::)
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Uljas - Tammikuu 18, 2011, 11:11:35 ap
Sen verran tarkentaisin, että ei se combo ole pelkästään kake, vaan boluslaskin

Siis pelkkänä kakena yhdyn kivitattiin - turha kapistus - mutta tuo boluslaskuri yhdistettynä mittariin on mullistanut mun hoidon. Jos sitä ominaisuutta ei käytä, musta turha edes olla koko laitetta - musta se on sen pointti ja hankintaperuste.

Jeps, siinä on kaikki maailam mahdolliset toiminnot ;) Mulla jäi raskauden takia annosopas vai boluslaskin käyttämättä, annokset ei ihan vastanneet normaalielämää :D En kyllä vieläkään käytä sitä, vaatii niin paljon kun pitäis munkin laittaa sinne kk-kierrot ja ressit ym jotta sais sen näyttään oikein.. laiskuus iskee... mutta jos deen hoito olis hiukka yksinkertaisempaa niin mikä jottei :) Hypokorjausten suhteen toi mittari on kuin unelma kun se ihanuus kertoo paljon hh pitää hypoon syödä. Joka kerta kun en usko että 12g riittäis niin metsään menee ja lujaa!! Kerran mentiin niin tyylikkäästi alas että ehdotus oli 36g, useimmiten se 12g riittää mittarin mukaan. Ja melkein noloa mutta tossa suhteessa se perkule on viisaampi kuin mä! Paniikki saa turhan usein vallan.. Hypot on vähentyny niin paljon, että se on melkein pakokauhun paikka kun se iskee :o

Mutta kaken ominaisuudessa se on jatkuvassa käytössä aina kun olen jossain muualla kuin kotona.. nim. pumppu jemmataan aina niin piiloon kuin mahdoliista ja sitten sen kaivaminen menee jo tosi vaivalloiseksi (taas se laiskuus.. :P ) Ja jatkuvassa käytössä ei ne näppäimet mene sekaisin, jos jollain meinaa mennä ja haluis kuitenkin käyttää niin kääntää kaken kyljelleen, sitten järjestys on sama kuin pumpussa ;)
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: äskoo - Tammikuu 18, 2011, 11:17:04 ap
Kuulostaapa hyvältä tuo Combon kaukosäädin! Medtronicin mallissa tosiaan on mahdollista vain laittaa boluksia ja pysäyttää/käynnistää pumppu kokonaan.
^Jos käyttää Medtronicin kaukosäädintä eikö silloin voi hyödyntää annosopasta vai tajusinko jotenkin väärin ??? Me käytetään aina annosopasta, sinne on syötetty kaikki eri aterioiden hiilarisuhteet, hh-herkkyydet ym.
En mä päässä jaksa laskea paljonko bolusta pitäisi annostella esim. 20 hiilarille jos hh-suhde on 1ky/30hh, toki jos vs normaali päässälasku vielä onnistuu, mutta korkeiden tai matalien kanssa ::)
Kysymys taisi olla siitä, ettei Medtronicilla boluslaskinta tai muita pumpun erikoisominaisuuksia voi käyttää kaukosäätimellä, vaan ainoastaan suoraan pumpusta, joka on jossain siellä vaatteiden alla? Vai onko erimallisissa Medtroniceissa erilaisia kaukosäätimiä?
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Antsu1 - Tammikuu 18, 2011, 11:30:21 ap
Siis pelkkänä kakena yhdyn kivitattiin - turha kapistus - mutta tuo boluslaskuri yhdistettynä mittariin on mullistanut mun hoidon. Jos sitä ominaisuutta ei käytä, musta turha edes olla koko laitetta - musta se on sen pointti ja hankintaperuste.

Ja minä siis juuri tuon kake-ominaisuuden takia haluaisin sen, siis juuri kaikkien toimintojen kakena. Näin erilaisia me olemme :D Toki annosopastakin varmaan käyttäisin, mutta kun joudun jatkuvasti noiden hidastettujen ja yhdistelmäbolusten kanssa toimimaan, niin jotenkin oletan sen puhtaan annoslaskurin käytön vähän ontuvan, koska muiden kuin hiilareiden perusteella sitten on aina funtsittava saisko nyt mennä koko satsi normina, pitääkö käyttää hidastusta vaiko yhdistälmää.

Vai antaako annoslaskin tuollaiseen jotain? Toki sen mahdollisen korjaustarpeen huomioiminen samalla vois olla ok, mutta kun kovasti liittyy suyyhyn miksi poikkeava arvo on tullut, niin... No olen skeptinen omalla kohdallani ja varmaan etenkin siksi, ettei kokemuksia ole.

Mutta pumpun toiminnot vähänkin kylmemmällä säällä ovat turhan hankalia. Suomen säiden vaatiman vaatetusksen kanssa on välillä vähän töylästä, kun pitäs vaikka loppuva TBA kuitata bussissa ja päällä on x kerrosta vaatetta. Näin siis vaikkei edes ulkoilmassa olisi. Ja mulla todellakin palelevana henkilönä on aina x kerrosta vaatetta päällä.

Yksi mikä kaukarissa pitäisi ehdottomasti olla, ois näyttö, josta näkisi paljonko niitä boluksia on napsutellut annsota määritellessään. Toki annosopashan tuon vaan määrittelisi, mutta luotatteko te siihen, vai tarkastatteko annoksen kuitenkin ja jopa muutattekin sitä ennen ottoamista. Siksi näytön omaana kake ois ehdoton vaatimus, kuten Combossa on (ja tietääkseni ainakaan Medtronicilla ei :()

Ja lisäys, huomasinkin, ettei tuossa toisessa voi annnoslaskura edes kaukarilla käyttää...
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: d1-nainen - Tammikuu 18, 2011, 11:36:27 ap
onko liikuntaa tai kk-kierron vaihe

Mielenkiintoista. Pitääkö sinne siis ensin itse syöttää, minkä verran mikäkin liikunta tai kk-kierto vaikuttaa sokereihin juuri itsellä? Vai ottaako se jotkut oletukset jostain? Ajattelin vaan, kun esim menkat joillakin laskee ja joillakin nostaa sokereita.
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Uljas - Tammikuu 18, 2011, 13:11:47 ip
Yksi mikä kaukarissa pitäisi ehdottomasti olla, ois näyttö, josta näkisi paljonko niitä boluksia on napsutellut annsota määritellessään. Toki annosopashan tuon vaan määrittelisi, mutta luotatteko te siihen, vai tarkastatteko annoksen kuitenkin ja jopa muutattekin sitä ennen ottoamista. Siksi näytön omaana kake ois ehdoton vaatimus

On siinä (siis combon kakessa) näyttö niistä boluksista, näyttö ei siis mitenkään eroa pumpun näytöstä, ihan samanlailla voi selailla paljonko bolusti, päivän kokonaisannokset, hälytysmuistin ym. valikko on sama kuin minkä pumppuun on valittu (mulla laaja, koska joudun myös pelaan paljon eri boluksilla jne.) ja samassa järjestyksessä ne myös on, ei kerta kaikkiaan mitään eroa :) Edustaja sanoikin että pumppuun ei tartte koskea kuin patteria ja ampullia vaihtaessa :) Se on vaan "master kappale" jota ohjataan kakella ;)

Mulla combon saaminen liittyi basaalin annostelutarkkuuteen joka ei spiritissä ollut kovin kaksinen.. Ja on ollut hyvä juttu! Ei se annosoppaan käyttö minusta ole edellytys. Mulla on se käytössä kyllä mutta useimmiten suljen mittarin enkä paina bolusehdotusta näkyviin. Joskus kyllä, riippuu kuinka kiireessa mittailee yms. En todellakaan luota siihen 100% mutta kyllä se suht hyvä kuitenkin on. Ehdotuksen voi ok:ta painamalla laittaa suoraan menemään, tai ehdotuksen voi katsoa ja muuttaa sitä haluamaansa suuntaan tai jättää koko ehdotuksen katsomatta. kaikki on mahdollista ;)

d1-nainen: ei ole pakko merkitä stressejä, kk-kiertoja jne jollei halua. Eihän kaikilla kierto vaikuta sokruihin jne. Asetuksiin voi laittaa vaan melkein mitä vaan mikä vaikuttaa sokereihin ja vekotin laskee kaikkien merkittyjen tekijöiden perusteella annoksen.

muoksista: oho, olis pitänyt lukea antsun juttu tarkemmin, tiesitkin jo millainen combon kauko on 8)
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Antsu1 - Tammikuu 18, 2011, 13:17:37 ip
Joo, siksi minusta juuri tuo Combon kake olisi toimiva, ei sellanen ummikko-kake... ;D

Joku sanoo varmaan kohta, että eihän TV:n kaukosäätimessäkään yleensä ole näyttöä, mutta yleensä se TV on siinä edessä ja siitä näkee....
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Antsu1 - Tammikuu 18, 2011, 13:19:57 ip
Ja niin ois pitänyt lukea tuo Uljaankin jutti loppuun asti ::) Ei siis lähteä heti kommentoimaan. Itsellänihän ei Comboa ole, mutta olin esittelyssä jo ennen pumpun markkinoille tuloa ja pääsin tutkailemaan ominaisuuksia tarkemmin, ihan kädestä pitäen esittelijä näytti :)
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: d1-nainen - Tammikuu 18, 2011, 14:16:26 ip
[quote author=Uljas link=topic=1873411.msg1888713#msg1888713 date=1295349107
d1-nainen: ei ole pakko merkitä stressejä, kk-kiertoja jne jollei halua. Eihän kaikilla kierto vaikuta sokruihin jne. Asetuksiin voi laittaa vaan melkein mitä vaan mikä vaikuttaa sokereihin ja vekotin laskee kaikkien merkittyjen tekijöiden perusteella annoksen.
[/quote]

En toki ajatellutkaan, että pakko on laittaa. Vaan että miten laitetaan? Eli ilmeisesti voi laittaa jonkun asian joko vähentämään tai lisäämään insuliinin tarvetta. Ettei laitteessa oloe esim automaattisesti asetusta, että kuukautiset lisää insuliinin tarvetta, kun se joillakin vähentää jne. Mutta entä sitten, jos liikunta toisinaan laskee sokereita, toisinaan ei. Sitä ei varmaan kake osaa arvioida?
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Uljas - Tammikuu 18, 2011, 16:37:34 ip
Inskan kohdalla laitetaan tietenkin hiilarisuhteet ja kellonajat, esmes mä tarvin boluksia aamulla enemmän per10ghh kuin päivällä ja lisäksi illallakin on eri suhde. Nää saa kyllä kaikki syötettyä, tosin ei joka tunnille erikseen, koje jakaa päivän muutamiin osiin. Liikuntavaihtoehtoja on pari, voi laittaa vaikka kevyen ja raskaan liikunnan omiinsa. Sinne syötetään paljonko liikunta laskee/nostaa boluksen tarvetta. Mulla on liikunta -50%. Stressiin ja kk-kierron jätin suosiolla tyhjiksi, niitä on niin vaikea määritellä.. joskus stressi vaikuttaa enemmän, joskus vähemmän ;D Sairaudenkin voi merkitä, esim flunssan aikana +20% jne..

vs-mittauksen yhteydessä mittariin voi painaa ok:ta bolusehdotuksen kohdalla ja sieltä tulee annos näkyviin joka hyväksytään tai muutetaan tai ei tehä mitään. Sitten voi myös pyytää pelkän bolusehdotuksen, ei siis edellytä mittausta esim. ruoan kanssa. Klikkaillaan vaan hh:t vaikka 10g ja klikataan liikunta -kohtaa (mulla siis -50%) ja ehdotukseksi tulee 0,5ky. Ilman liikuntaa tulisi 1ky koska päivällä hh suhde on mulla 1/10ghh. Kuulostaa kauhean monimutkaiselta mutta ei oikeastaan niin kummallista ole, kännykään käyttöön verrattavaa. Toivottavasti tästä sai edes jotain tolkkua, kauhean vaikea selittää kun ei voi samaan aikaan näyttää ::)

No sitä se kake ei kyllä tiedä milloin liikunta laskee ja milloin nostaa, ellet itse sitä tiedä. Voihan liikunta1:een laittaa -% ja liikunta2:een +% mutta itte täytyy tietää kyllä sitten kumpi vaihtoehto on kyseessä 8)
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Wappu - Tammikuu 18, 2011, 18:29:06 ip
Tuo combon kake on kyllä näppärä. Minulle vain sattui ilmeisesti joku maanantaikappale, kun mittaripuolen ominaisuudet ei oikein ole toimineet. Keskiarvoja selatessa esim. väitti joskus, että 7 vuorokauden mittausmäärät oli samat kuin 30 vuorokauden. Noh nyt se on tutkittavana firmassa, pitääkin soitella diabeteshoitajalle ja kysellä kuulumisia.
En tiedä onko vain minun kappaleesta kyse, mutta tuo kake/mittari tuntuisi syövän paljon pattereita. Ja ikävä kyllä ei vihjaa patterien lopusta mitään. Joten muutaman kerran on jäänyt sokerit mittaamatta pimenneen mittarin takia.
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Antsu1 - Tammikuu 18, 2011, 18:41:51 ip
Mä olen huomannut, että muutkin Acci-Chekin mittarit tarvii patteria reilusti enemmän kuin esim. aikoinaan OTU2. Kuitenkin samoja paristoja käyttävät kumpikin. Ja mun kohdalla tuo muut tarkoittaa Aviva Nanoa. Siinä kyllä onneksi tulee patterin kuva näkyviin, kun alkaa olla viimeisimmillään, joten ei ihan yllärinä tule.
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: dadda - Tammikuu 19, 2011, 17:48:06 ip
Joo sanoin vähän epäselvästi, mullakin se boluksen tarkkuus oli tärkeä peruste mutta olisihan mahdollista, että voisi olla olemassa karvalakki-spiritiä tarkemmalla annostelulla ilman mittari-kakea. Ja että mulle se pelkkä kake-ominaisuus olisi turha ja mun näkökulmasta "pelkkä" kakena käyttäminen olisi vähän niinkuin laitteen hukkakäyttöä kun se bolusopas on mulle niin ässä.

Vehje perustaa tosiaan laskelmat itse syötettyihin tietoihin, ja vaatii tosiaan hyvää oman deen hanskausta valmiiksi tai kunnon perehdytystä että ne saa syötettyä oikein. Ite ainakin usein vielä muutan sitä ehdotusta, mutyta se tekee hyvät peruslaskelmat ja helpottaa siten ainakin mun aivojen kuormitusta. Ja se vielä aktiivisen veressä olevan boluksen huomioonotto on mulle tärkeintä, en itse jaksa muistaa/pähkäillä milloin viimeksi pistin ja vaikuttiasiko se vielä jne...
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Antsu1 - Tammikuu 19, 2011, 18:13:27 ip
Tosta vielä vaikuttamasa olevasta boluksesta mä olen joskus miettinytkin, että miten sitten otetaan huomioon se, että siitä edellisestä hh-määrästäkin saattaa olla vielä osa vaikuttamassa, siis imeytyminen kesken, eli edellisen boluksen hännät hoitelisivat vielä niitä viimeisi edellisen aterian hiilareta... Ja tämä tietty vaihtelisi kovastikkin aterian kokonaissisällön mukaan.

Ymmärsiköhän kukaan mitä tarkoitin ::) Lähinnä siis tarkoitin vatsan hitauden huomioimista, siis hiilareiden imeytymisen hitauden muodossa. Onkohan tollasellekin omat parametrit oletuksille laskentaa varten? Niin takrraa en aikanaan Combon kaukosäätimestä edustajalta kysellyt.
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: tapsa - Tammikuu 19, 2011, 20:37:33 ip
Tosta vielä vaikuttamasa olevasta boluksesta mä olen joskus miettinytkin, että miten sitten otetaan huomioon se, että siitä edellisestä hh-määrästäkin saattaa olla vielä osa vaikuttamassa, siis imeytyminen kesken, eli edellisen boluksen hännät hoitelisivat vielä niitä viimeisi edellisen aterian hiilareta... Ja tämä tietty vaihtelisi kovastikkin aterian kokonaissisällön mukaan.

Ymmärsiköhän kukaan mitä tarkoitin ::) Lähinnä siis tarkoitin vatsan hitauden huomioimista, siis hiilareiden imeytymisen hitauden muodossa. Onkohan tollasellekin omat parametrit oletuksille laskentaa varten? Niin takrraa en aikanaan Combon kaukosäätimestä edustajalta kysellyt.

Juuri tota olen mielessäni epäillyt, että tuo boluslaskuri ei tiedä syömäni hh-annoksen laatua/imeytymisnopeutta, eikä myöskään pikainskan juuri senkertaista imeytymisnopeutta, kun sekin tuntuu vaihtelevan paitsi vrk-ajan, niin myös muista (tuntemattomista) syistä.
Siksi tykkään laskea/arvioida päässäni tarvittavat korjausannokset sekä aterioiden yhteydessä että niiden välillä.
Ja siinä on suurena apuna sekä elimistön tuntemukset, muistissa olevat edellisten tuntien puuhastelut sekä siihen mennessä vrk:n alusta annostellun inskan kokonaismäärä.
Noilla kaikilla näyttää olevan vaikutusta tarvittavan korjausannoksen määrään.

Tuntuukohan tarpeeksi vaikealta?
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Hula1 - Tammikuu 20, 2011, 00:52:28 ap
Kuulostaapa hyvältä tuo Combon kaukosäädin! Medtronicin mallissa tosiaan on mahdollista vain laittaa boluksia ja pysäyttää/käynnistää pumppu kokonaan.
^Jos käyttää Medtronicin kaukosäädintä eikö silloin voi hyödyntää annosopasta vai tajusinko jotenkin väärin ??? Me käytetään aina annosopasta, sinne on syötetty kaikki eri aterioiden hiilarisuhteet, hh-herkkyydet ym.
En mä päässä jaksa laskea paljonko bolusta pitäisi annostella esim. 20 hiilarille jos hh-suhde on 1ky/30hh, toki jos vs normaali päässälasku vielä onnistuu, mutta korkeiden tai matalien kanssa ::)

Just näin, eli tuossa Medtronicin mallissa pitää päässä laskea, ei ole annosopasta. Itse en käytä annosopasta koskaan muuhun kuin "aktiivisen insuliinin" määrän arvioimiseen esim. nukkumaan mennessä ja ennen liikuntaa, joten mulla toimii hyvin tuo päässälaskukin. Mutta tottahan se on, että parempi olisi, jos annosopas olisi tuohon laitettu.

Kai Combossa saa naputeltua annosopasta myös pumpusta? Vai tarviiko Combon annosoppaaseen kaukon?
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Uljas - Tammikuu 20, 2011, 09:35:24 ap
Tosta vielä vaikuttamasa olevasta boluksesta mä olen joskus miettinytkin, että miten sitten otetaan huomioon se, että siitä edellisestä hh-määrästäkin saattaa olla vielä osa vaikuttamassa, siis imeytyminen kesken, eli edellisen boluksen hännät hoitelisivat vielä niitä viimeisi edellisen aterian hiilareta... Ja tämä tietty vaihtelisi kovastikkin aterian kokonaissisällön mukaan.

Ymmärsiköhän kukaan mitä tarkoitin ::) Lähinnä siis tarkoitin vatsan hitauden huomioimista, siis hiilareiden imeytymisen hitauden muodossa. Onkohan tollasellekin omat parametrit oletuksille laskentaa varten? Niin takrraa en aikanaan Combon kaukosäätimestä edustajalta kysellyt.

Mun ymmärtääkseni se tajuaa, jos edellisestä boluksesta on kulunut vähemmän aikaa kuin mitä on merkinnyt inskan vaikutusajaksi.
Nuo hitaat hiilarit: täytyy sanoa, että en tiiä! Dadda, help? Mä en noissa tapauksissa kato ollenkaan bolusehdotusta vaan laitan normaalisti kaukon tai pumpun (kumpi nyt sattuukaan oleen hyppysissä) hidastetun boluksen tai yhdistelmäboluksen menemään ::)

Hula: annosopasta ei pysty käpälöimään pumpun kautta. Kaken ja pumpun välillä on bluetooth -yhteys, jolla kake hoitaa monimutkaisemmat laskuripuuhat. Myös pumppu näyttää ne perinteiset bolustiedot, päivän kok. annoksen ja hälytysmuistin. Mutta vs-keskiarvot, trendit jne:t sekä annosopas on vain kakessa.

Kun nyt tuli puheeksi, niin sen karvalakki-spiritin basaalitarkkuus on paljon huonompi kuin combon. Siihen perusmalliin sai basaalin vain 0,1ky tarkkuudella (paitsi tba:lla kikkailemalla..)? Mä pelaan nykyään öisin 0,01ky tarkkuudella (annos 0,78ky, koska 0,80 on vaan liikaa ja 0,70-0,75 ei riitä!?, uskomattoman pienestä kii..) Karvalakki on anyway poistumassa markkinoilta kokonaan :)
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Antsu1 - Tammikuu 20, 2011, 09:41:25 ap
Kun nyt tuli puheeksi, niin sen karvalakki-spiritin basaalitarkkuus on paljon huonompi kuin combon. Siihen perusmalliin sai basaalin vain 0,1ky tarkkuudella (paitsi tba:lla kikkailemalla..)? Mä pelaan nykyään öisin 0,01ky tarkkuudella (annos 0,78ky, koska 0,80 on vaan liikaa ja 0,70-0,75 ei riitä!?, uskomattoman pienestä kii..) Karvalakki on anyway poistumassa markkinoilta kokonaan :)

Eli mulle aikoinaan se esittelijä puhui palturia sanoessaan basaalitarkkuuden muuttuvan Combon myötä 0,1ky/h => 0,05ky/h. Ei siis ole esittelijöihinkään luottamista ::)
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Uljas - Tammikuu 20, 2011, 09:48:21 ap
Kun nyt tuli puheeksi, niin sen karvalakki-spiritin basaalitarkkuus on paljon huonompi kuin combon. Siihen perusmalliin sai basaalin vain 0,1ky tarkkuudella (paitsi tba:lla kikkailemalla..)? Mä pelaan nykyään öisin 0,01ky tarkkuudella (annos 0,78ky, koska 0,80 on vaan liikaa ja 0,70-0,75 ei riitä!?, uskomattoman pienestä kii..) Karvalakki on anyway poistumassa markkinoilta kokonaan :)

Eli mulle aikoinaan se esittelijä puhui palturia sanoessaan basaalitarkkuuden muuttuvan Combon myötä 0,1ky/h => 0,05ky/h. Ei siis ole esittelijöihinkään luottamista ::)

Puoliks palturia ;) Isoilla annoksia annoksilla tarkkuus on 0,05 pienemmillä 0,01 :) Älä kysy missä raja menee.. veikkaisin 1,0ky:tä mutten mee sanomaan yhtään mitään ::)
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: LiskoNeito - Tammikuu 20, 2011, 12:09:09 ip
Täällä joku on näemmä unohtanut jo koulussakin opetetun matematiikan......jos inskan tarve on 1 ky/30g HH, niin silloinhan inskan tarve 10g HH = 0,33333....ky inskaa, ton voi varmaan pyöristää 0,33 ky inskaa.....eli 20g HH tarvii silloin 0,66ky inskaa.......on se niin vaikeeta  ;D
Eli kannattaa tuossa tapauksessa opetella kolmosen kertotaulu niin johan elämä helpottuu, ei ainakaan mun mielestä ihan tartte olla rakettikirurgi selvitäkseen ko. laskutoimituksista päivän mittaan.
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Uljas - Tammikuu 20, 2011, 13:50:06 ip
Täällä joku on näemmä unohtanut jo koulussakin opetetun matematiikan......jos inskan tarve on 1 ky/30g HH, niin silloinhan inskan tarve 10g HH = 0,33333....ky inskaa, ton voi varmaan pyöristää 0,33 ky inskaa.....eli 20g HH tarvii silloin 0,66ky inskaa.......on se niin vaikeeta  ;D
Eli kannattaa tuossa tapauksessa opetella kolmosen kertotaulu niin johan elämä helpottuu, ei ainakaan mun mielestä ihan tartte olla rakettikirurgi selvitäkseen ko. laskutoimituksista päivän mittaan.

Ja tuon lisäksi on huomioitava edellisten bolusten, liikunnan, hiilareiden, kenties kk-kierron tms vaikutus. Saahan sen toki laskettua päässä mutta jos meillä on ihmevekotin joka osaa tehdä sen puolestamme ja ylipäätään on tarkoitettu nimenomaan helpottamaan asioita niin suotta sitä vaivaa kertotaululla päätään 8) Itse kyllä arvioin annokseni kun en luota 100% annostelijaan mutta kumminkin, jos pystyisin täysin luottaan siihen niin enpä vaivautuis laskeskeleen vaikka insinööri olenkin ;D
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Ann - Tammikuu 20, 2011, 14:49:11 ip
^^Ilmeisesti viittasit mun päässälaskutaitoihin niin 1ky/30hh oli esimerkki eikä niitä hiilareita mene aina laskemisen kannalta optimaalisesti. Eräs pumpun myöntökriteeri oli, että saadaan annosteltua tarkemmin eikä sinne päin niin miksi ihmeessä sitä pumpun kanssa tehtäisiin, kun annosopas laskee tarkemmin ???
Aterioiden hh-suhde vaihtelee 1/25-1/35, pitäisi laskea paljonko lisätään/vähennetään inskaa jos vs yli 7 tai alle 5 (1ky laskee verensokeria 15 pykälää) ja mahdollisen edellisen inska-annoksen vaikutus. Annosopas helpottaa huomattavasti pienen pumppulaisen inska-annostelua ja hoitotaho suosittelee sen käyttöä.
Ei tää mikään ongelma ole, kaukosäätimelle ei tällä hetkellä tarvetta, koska annosopasta ei voi hyödyntää. Tilanne muuttuu ajan kanssa ja mietitään sitten uudestaan. 

Aikuistet voivat toimia eri tavoin ja bolusten laskeminen sujuu varmasti näppärästi ihan päässä laskienkin :)
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: dadda - Tammikuu 20, 2011, 15:35:28 ip
Varoitus OT-ei oikeestaan paljoa kakeasiaa?

Sepä se kun eri vuorokaudenajoilla saattaa olla eri inska/bolussuhde, niinkuin mulla, ja ne voi siihen annosoppaaseen syöttää valmiiksi. Mulla on nimenomaan tuota "omana haimanaan toimimisen" aiheuttamaa kuormitusta vähentänyt tuo, ettei tarvitse päässä laskea kauanko edellisestä boluksesta oli, kuinka iso se oli ja kuinka paljon juuri tähän päivänaikaan täsä vaiheessa kuukautta vallitsevalla insuliinin vaikutusajalla siitä mahdollisesti olisi jäljellä. Ei mulla ainakaan riitä tohon kolmosen kertotaulu... varsinkin kun on pienet inska-annokset eli mennään sitten murto-osiin. Kakkoset harvoin joutuu olemaan näin tarkkoja, joten turha sarkasmi pois, kiitos  >:( Mulla ainakin just tuon henkisen kuormituksen väheneminen on se mikä elämänlaatua on nostanut, sillä kuten kuningatar Kristiinan henkilääkäri Axel Münthe aikoinaan sanoi, "potilaiden ei olisi hyvä tietää liikaa sisäerityksestään". Meikäläiset sitä saa ajatella usein liiankin kanssa, ja mulla ainakin on ollut elämänvaiheita jolloin juuri se on keikauttanut kupin ns. nurin.

Tuota hiilareiden eripituista imeytymistä olen itekin ajatellut kommentoida valmistajalle. Minäkin olen usein tehnyt niinkuin Uljas eli käyttänyt TBA:ta tai hidastettua bolusta - tosin siitä bolusehdotuksesta voi suoraan merkitä boluksen tyypiksi hidastetun tai yhdistelmän, mutta se tietenkin vaatii että itse etukäteen tietää miten ruoka tulee käyttäytymään. Pari kertaa kiinalaisessa olen tuota onnistuneesti käyttänyt. Mulla ei onneksi ainakaan vielä ole tuota mahalaukun hidastumista tai kovin paljon selittämättömiä imeytymiseroja, joten niistä en osaa sanoa, sori :( Varmasti ainakin vaikeuttavat bolusoppaan käyttöä - pitäisi enemmän kutienkin ottaa tiettyjä juttuja huomioon - ja ennalta-arvaamatttomiahan olisi mahdoton ottaa huomioon millään hoitomuodolla  ???

Samoin olen miettinyt kans tuota "vielä vaikuttamassa olevien hiilareiden huomioonottamista" - mutta siihen taitaa päteä sama kuin muutenkin mittailuun, että ei kannata joka välissä mitata tai ylipäätään napostella/syödä liian tiheästi, vaan tarkistaa tilanne tietty aika ruuan jälkeen jne. Ainahan tämä ei ole mahdollista, kuten vaikka pitkillä illallisilla jolloin ruoka tulee pitkällä aikavälillä ja joutuu bolustamaan tiheästi. Ite teen usein niin, että otan ekat ruuat ja bolukset alkutilanteen vs-mittauksen kautta ja lisäbolukset lisäsyömisille ilman vs-mittausta mutta silti bolusoppaalla, eli kone silloin ajattelee lähtötilanteen olevan "normaali" eikä tee korjauksia todellisesta sokerista laskien. Mulla iso ongelma on ollut kotimatkahypot, kun sitten ruoka on ollut jo tunnin päästä ja just ollaan reaktiivisilla tai hypoeväillä korkeilla jne. eli en ole voinut päivälliselle bolustaa mittauksen kautta.

Combossa ei tosiaan ole bolusopasta muuten kuin siinä kakessa, on tavallaan rakennettu peruspumppualustan "päälle" mikä näkyy monissa ominaisuuksisa, mm. pumppupuolen huonompana grafiikkana ja koko pumppu- ja mittarisysteemin erillisyytenä - sen bolusoppaan pitäis mun mielestä esim. ottaa huomioon, jos pumpusta on laittanut päälle vaikka TBA:n. Parasta olis, jos vehkeessä olis vaikka "kuukautismoodi", jolloin tekisi tietyt korotukset/vähennykset sekä basaaliin että bolukseen??
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Antsu1 - Tammikuu 20, 2011, 18:22:21 ip
Kun nyt tuli puheeksi, niin sen karvalakki-spiritin basaalitarkkuus on paljon huonompi kuin combon. Siihen perusmalliin sai basaalin vain 0,1ky tarkkuudella (paitsi tba:lla kikkailemalla..)? Mä pelaan nykyään öisin 0,01ky tarkkuudella (annos 0,78ky, koska 0,80 on vaan liikaa ja 0,70-0,75 ei riitä!?, uskomattoman pienestä kii..) Karvalakki on anyway poistumassa markkinoilta kokonaan :)

Eli mulle aikoinaan se esittelijä puhui palturia sanoessaan basaalitarkkuuden muuttuvan Combon myötä 0,1ky/h => 0,05ky/h. Ei siis ole esittelijöihinkään luottamista ::)

Puoliks palturia ;) Isoilla annoksia annoksilla tarkkuus on 0,05 pienemmillä 0,01 :) Älä kysy missä raja menee.. veikkaisin 1,0ky:tä mutten mee sanomaan yhtään mitään ::)

Siis mä voisin kuvitella, että tuolla tarkoitetaan sitä, että annoksen koosta riippumatta (siis ky/h) annos pruutataan anin yhtä monessa erässä. Siis jakautuu tunnille yhtä moneen erään, kun joillain pumpuilla ainakin pienillä boluksilla tuo erä pysyi tasasuurena eli inska meni tunnissa harvemmilla pruuttauksilla. Mutta kuitenkin sun mahdollisuus basaalia märitellessä on vain se ky/h, jossa minimi on Combolla tuo 0,05ky/h. Tuo sama on myös tässä karvalakkimallissa, vain se basaalin ohjelmointi on karkeammalla tasolla. Oletan, että tuota tarkoitit. Sitä ainakin esittelijä minulle aikoinaan kovasti mainnosti :) Eli tuo on jo vanha omiaisuus, jos nyt tuota tarkoitit.
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: PateT - Tammikuu 20, 2011, 21:30:54 ip
Kun eilen seisoin 2 tuntia 10 asteen pakkasessa Suomen Pankin taidenäyttelyjonossa, ei toiminut sensorin lähetin (käsivarressa), eikä paidan alla ollut Bayerin mittari, jonka piti lähettää kalibrointilukema sensorinnäyttöön. Ja kesti vielä yli puoli tuntia sisälläkin ennenkuin molemmat lähtivät toimimaan. Eli vähän huonoja laitteita näin arktisiin olosuhteisiin.

Ehtoosti äskoo,ethän soittanut puheluita jonossa odotellessa tai kestikö telefooni  ;) :D
Kysäsin D-hoitajalta mittarin kylmänkestosta ja vastaus oli vaki-tekniset laitteet kuten sensori,mittari yms.eivät oikein pelitä.
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: äskoo - Tammikuu 20, 2011, 23:27:59 ip

Ehtoosti äskoo, ethän soittanut puheluita jonossa odotellessa tai kestikö telefooni  ;) :D


Kyllä iphone kesti kylmää mittareita paremmin. Tuli soitetuksi pari puhelua ja otetuksi muutamia kuvia, taisinpa lähettääkin jonkun. Siinä jonossa, kun oli hyvin aikaa.  ;D
Joku lähitienoilla asuva muuten oli keksinyt bisnismahdollisuuden: myi kuumaa mustaviinimarjamehua. Kauppa kävi, eikä asiakkaista ollut puutetta.  ;D
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: JKD1 - Tammikuu 20, 2011, 23:56:40 ip
Kyllä ne mittarit kylmää kestävät, mutta liuskojen (glukoosidehydrogenaasi tai glukoosioksidaasi) kemialliset reaktiot eivät toimi kylmässä. Mittarit eivät mittaa liuskan lämpötilaa, vaan osassa mittareissa on mittarin oman  lämpötilan anturi. Se anturi sitten estää mittauksen esim. alle 6 asteessa, vähän mittarista riippuen. Mitä hyötyä siitä mittauksesta olisikaan esim. 1 asteen lämmössä, jos saatu numero on täysin hatusta revitty.

Jos GDH ja GO-tekniikoista päästäisiin parempiin teknologioihin (=kemioihin) liuskoissa, niin voisi lämpötilarajoituksetkin lieventyä. Mutta näillä nyt mennään.

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dik00153


Kuka muuten tietää Accu-Chek Mobilen lämpötilarajat? Se uusi  mittari käyttää heijastusfotometritekniikkaa. Onko tullut parannusta näihin perinteisiin liuskoihin nähden.
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Uljas - Tammikuu 21, 2011, 00:27:45 ap
Kuka muuten tietää Accu-Chek Mobilen lämpötilarajat?

Mobilen käyttöohjekirjassa lukee 10-40c. Paras mittari mitä on olemassa :) Harmi kun siinä ei ole Aviva Combon toimintoja ;) Sellaisen ihanuuden edessä olisin sulaa vahaa ;D

Antsu, mun täytyy tsempata paremmalla ajalla noita tasasuuruuksia ym.. vaatii vähän keskittymiskykyä  ;)
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: d1-nainen - Tammikuu 21, 2011, 00:35:12 ap
Se anturi sitten estää mittauksen esim. alle 6 asteessa, vähän mittarista riippuen.

Ja Performa nanossa siis alle +14:ssä. Mutta kun pitäisi tulla siihen niitä uusia liuskoja, jotka kestävät +8, niin jos mittarin asetuksissa on tuo +14, niin pystyykö niillä +8-liuskoillakaan silti mittaamaan alle +14:ssa.

Ja sori taas OT:ta, mutta kun tää asia nyt tuli tässä esille. Jos ylläpito haluaa, niin tehköön tästä uuden topicin.
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: dadda - Tammikuu 21, 2011, 18:00:02 ip
Eikun kyllä se basaalin oma säätötarkkuus combossa on alle 1ky/h annoksissa 0,01, just pumpusta tarkistin. Yli 1ky/h annoksissa tarkkuus 0,05. Onkohan haettu sitä, että mitä pienemmät annokset, sitä suurempi tarkkuus tarvitaan eli sitä suurempi suhteellinen vaikutus pienilläkin, 0,01 muutoksilla on, varsinkin lapsilla. Eli voi siis säätää 0,97-0,98-0,99/h, mutta sitten 1,0-1,05-1,1-1,15/h jne. Ja mulle tuo tarkkuus on kyllä ollut tarpeen aamuyön tunteja säätäessa.

Mutta pienin annos tunnissa on kyllä tuo 0,05 eli esim. 0,04 tunnissa ei voi annostella - miksiköhän?
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Uljas - Tammikuu 24, 2011, 10:25:03 ap
Eikun kyllä se basaalin oma säätötarkkuus combossa on alle 1ky/h annoksissa 0,01, just pumpusta tarkistin. Yli 1ky/h annoksissa tarkkuus 0,05.

Näin mäkin sen olin tajuavinani :)
Otsikko: Vs: Kaukosäädin pumppuun
Kirjoitti: Antsu1 - Tammikuu 24, 2011, 12:02:09 ip
Eikun kyllä se basaalin oma säätötarkkuus combossa on alle 1ky/h annoksissa 0,01, just pumpusta tarkistin. Yli 1ky/h annoksissa tarkkuus 0,05. Onkohan haettu sitä, että mitä pienemmät annokset, sitä suurempi tarkkuus tarvitaan eli sitä suurempi suhteellinen vaikutus pienilläkin, 0,01 muutoksilla on, varsinkin lapsilla. Eli voi siis säätää 0,97-0,98-0,99/h, mutta sitten 1,0-1,05-1,1-1,15/h jne. Ja mulle tuo tarkkuus on kyllä ollut tarpeen aamuyön tunteja säätäessa.

Mutta pienin annos tunnissa on kyllä tuo 0,05 eli esim. 0,04 tunnissa ei voi annostella - miksiköhän?
Tuota yritin just selittää, että siis pienin annos tunnissa on 0,05ky/h. Toki sitten esim. TBA:lla päästään pienempiinkin. Ja juuri tuo sykäysten pienin koko on kaikissa Spiriteissä parempi kuin muilla, näin jo aikoinaan selitti edustaja, siis silloin kun tän "karvalakkini" sain. Eli pienikin määrä menee tosi monessa erässä aina eli tasaisuus on parempi kuin muilla. Tätä siis edustaja painotti kehuessaan Spiritin hyviä puolia.