Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Diabetes ja raskaus => Aiheen aloitti: marika81 - Tammikuu 14, 2011, 18:35:40 ip

Otsikko: keskenmeno
Kirjoitti: marika81 - Tammikuu 14, 2011, 18:35:40 ip
Pitkän toivomisen jälkeen olin vihdoin raskaana.Eka käynti tayssissa takana ja kaikki veriarvot jne ok,mutta sitten tiistaina alkoikin vuoto ja kaikki valui ulos.Tuntuu tämä elämä taas niin epäreilulta.Syytän itseäni,vaikka kaikkeni yritin.
Jäi epäselväksi tarvitseeko käydä jälkitarkastuksessa ja jos niin koska?
Pari kommenttia on tullut tyyliin:Olette nuoria uutta yritystä kehiin vaan!!!Juuri nyt ei kyllä kiinnosta sitten pätkääkään yrittää yhtään mitään. >:(
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Uljas - Tammikuu 14, 2011, 19:08:38 ip
Pahoitteluni. Jokseenkin voin kuvitella kuinka pahalta tuntuu, itse jouduin uuden vuoden päiväksi osastolle tyhjennykseen. Tämä erittäin toivottu raskaus osoittautui lopulta tuulimunaksi rv 10+ ja koska ei vaan suostunut luonnollisesti vuotamaan pois, niin lääkkeillä sitten :( Jälkitarkastus on hcg-verikoe 3 vkon päästä tyhjennyksestä. Hormonin pitäisi olla laskenut alle 1000:een, jos on niin sitten kaikki ok, jos ei ole niin ultraan ja katotaan mikä on tilanne.
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: RiMa - Tammikuu 14, 2011, 20:24:56 ip
Pahoitteluni marika81.

Mietit jälkitarkastusta; kannattaa varmaan soittaa neuvolaan/äitiyspolille, jos jommassa kummassa ehdit käydä ja kysyä asiaa. Itselläni oli myös tuulimunaraskaus ja kohdun tyhjennys ennen joulua, nyt odottelen ajan kulumista, että menen verikokeeseen tarkistuttamaan hcg-arvon.
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Snanna - Tammikuu 28, 2014, 08:44:57 ap
Nostelen tätä vanhaa ketjua, etten aloita truhaan uutta samalla otsikolla.

Kiinnostaisi tietää, että miten teillä keskenmenon kokeneilla on se km alkanut?

Itse istun parasta aikaa itkun partaalla töissä. Eilen tuli yksi kuivunut verituhru ja nyt tihuttaa ihan tuoretta, viikkoja kasassa 10+3. Varsinaista kipua tai supistelua ei tunnu, kevyttä painetta alavatsalla. Joskus viikolla 5–6 oli kahteen otteeseen yksittäiset aamutuhrut, mutta tämä kuitattiin alas kiinnittyneellä istukalla. Ultraanhan en ole vielä päässyt, ensimmäinen on (olisi) tasan viikon päästä. Viikolla 8 hcg-arvo vastasi viikkoja.

Neuvolakin juuri sopivasti lopettanut aamun soittoajan, pitäisi puolille päivin kärvistellä ja toivoa, että pääsee läpi siinä puolessa tunnissa.  :'( :'( :'(
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Neelia - Tammikuu 28, 2014, 09:15:07 ap
Voi Snanna!  :( Kuulostaa kyllä valitettavan tutulta...
Mutta ennen kuin heittät kirvestä kaivoon, muistutan että kaikki voi todellakin vuodosta huolimatta olla hyvin!

Mä varmaan lähtisin tuossa tilanteessa näytille, sairaalan tai terkkarin päivystykseen, koska onhan tuo vuoto jo syy päästä ultrattavaksi noilla viikoilla.

Tsemppiä, täällä toivotaan parasta!!  :-*
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: zebra1 - Tammikuu 28, 2014, 09:43:57 ap
Keskenmenoistakin on kokemusta. Mutta viimeisessä raskaudessa todella reilu verenvuoto rv 8+ ei taas sitten tarkoittanut keskenmenoa. Kannattaa mennä ultraan. Jos julkinen ei ota vastaan, ja rahaa on edes vähän ylimääräistä, voi hyvin mennä yksityiselle (itse tein niin). Ei ole pakko mennä samaan paikkaan, missä raskautta diabeteksen takia tutkitaan.
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Snanna - Tammikuu 28, 2014, 10:17:19 ap
Kiitos tsempeistä.

Vuoto loppui kuin seinään ja ajattelin odotella siihen soittoaikaan, mikäli ei ala uudestaan ennen sitä. Yksityinen ultra on kyllä käynyt mielessä muutamaan otteeseen, katsotaan miten nihkeä on neuvolantädin suhtautuminen ja mitä sitten teen. Jotenkin olen sen verran shokissa, että mietin vain ihan epäolennaisuuksia kuten sitä, että miten pääsen ilman autoa mihinkään tai mitä sanon töissä jos joudun lähtemään kesken päivän ja iltapäivällä olisi palaverikin. En siis haluaisi kertoa töissä mitään ennen kuin on ihan pakko.

Luin terveyskirjaston keskenmenoartikkelista, että vuoto ei tosiaan välttämättä tarkoita keskenmenoa, jos se on niukkaa ja siihen ei kuulu kramppaavaa kipua. Mutta kyse voi olla myös km riskistä, mitä hoidetaan levolla.
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Tammikuu 28, 2014, 10:32:50 ap
Tsemppiä Snanna!
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: RiMa - Tammikuu 28, 2014, 10:43:07 ap
Hei Snanna!

Itselläni oli esikoista odottaessa juuri samoilla viikoilla todella runsas vuoto. Alkoi aivan yhtäkkiä ja luulin, että sinne meni koko vauvanalku. Tämä sattui illalla ja menin päivystykseen, jossa ultrattiin. Vauvan syke löytyi, vuodon syyksi arveltiin hematooma, joka vuosi pois. Istukka oli myös osittain kohdunsuun päällä. Massiivinen vuoto loppui saman vuorokauden aikana, tiputtelua oli muistaakseni pari viikkoa. Silloin sain myös ajan uuteen ultratutkimukseen, muistaakseni samoihin aikoihin kun tiputtelu loppui. Ja nämä kaikki sain julkiselta puolelta. Ja todettiin myös, että oli suurentunut riski keskenmenoon. En tosin saanut mitään sairauslomaa, enkä edes tajunnut sen perään kysellä.

Mene lääkäriin, saat varmuuden asiaan mitä tapahtuu. Kovasti voimia ja toivotaan, että asiat ovat hyvin.
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: marika81 - Tammikuu 28, 2014, 10:56:03 ap
Eihän se vuoto tosiaan tarkoita vielä mitään.Luulis,että on hyvä merkki,kun se loppui.itellä vuoto alkoi aikoinaan jotenkin ilman varoitteluita ja kaikki tulikin sitten pois hyvin nopeasti.Kyllä sun nyt tarvis päästä tarkastukseen!

Tsemppiä sulle  :-*
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Snanna - Tammikuu 28, 2014, 12:13:28 ip
Neuvolan täti sanoi, että näillä oireilla vain seuraillaan ja ehdotti yksityistä ultraa. Kun on kerran äippäpoli vaan viikon päässä, niin ei sinnekään nyt pääsen. Kuulemma vaan päivistykseen jos alkaa vuotamaan runsaasti.

Vuoto jatkui juuri, mutta hyvin pienesti... Ei se muu auta kuin alkaa kartoittamaan yksityisiä.
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: sinppu - Tammikuu 28, 2014, 12:30:00 ip
Mulla on kokemusta vähän kaikensorttisista keskenmenoista, ensimmäinen alkoi pienellä vuotelulla ilman mitään kipuja,, vuoto ei siis runsastunut missään vaiheessa, välillä loppui ja välillä taas alkoi uudelleen.. seuraava ei oireillut mitenkään, ultrassa vaan todettiin ettei sydän lyö ja sit myös on ollu sellanen joka alkoi runsaalla vuodolla (muttei supistuksia eikä kipuja ollut)..

Toivottavasti teillä kaikki hyvin, tosta verenvuodosta kun ei voi päätellä mitään, kaikki voi myös olla ihan hyvin ja vuoto harmitonta. Peukut on pystyssä et kaikki olis hyvin :)
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Snanna - Tammikuu 28, 2014, 16:39:24 ip
Ei auta kuin odottaa. Tässä kurjassa p*skakaupungissa ei ole aikoja yksityisellekään ennen kuin ensi viikolla. :'(

Vuoto jatkuu pienenä, toivottavasti jää siihen. Paniikissa tarkkailen, että lähteekö vähäisetkin raskausoireet katoamaan, sillä neuvolan täti käski näitä tarkkailla. Kuulemma usein kaikki oireet häviävät ennen keskenmenoa. Pitkä viikko tulossa. >:( :-\ :'(
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: marika81 - Tammikuu 28, 2014, 18:15:56 ip
Ei auta kuin odottaa. Tässä kurjassa p*skakaupungissa ei ole aikoja yksityisellekään ennen kuin ensi viikolla. :'(

Vuoto jatkuu pienenä, toivottavasti jää siihen. Paniikissa tarkkailen, että lähteekö vähäisetkin raskausoireet katoamaan, sillä neuvolan täti käski näitä tarkkailla. Kuulemma usein kaikki oireet häviävät ennen keskenmenoa. Pitkä viikko tulossa. >:( :-\ :'(
No voi helvetti sentään.Ei nyt kovin iso homma olis ollu sen neuvolan tädin katsoa ultralla. >:(
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: AnnieH - Tammikuu 28, 2014, 21:05:37 ip
Pahoittelut keskenmenosta. Se on aika myöhään tapahtunut vissiin... älä syytä itseäsi, olet tehnyt voitavasi. Se on helppoa sanoa, että yrittäkää uudelleen, aina se ei käy helposti ja odotukset sekä pettymys voivat olla kovia.

Tsemppiä myös Snannalle, toivotaan, että on harmitonta.
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: dadda - Tammikuu 28, 2014, 21:32:44 ip
Kaikissa neuvoloissa ei ole ultraa, meillä ainakaan ei aina ollut edes kunnon doppleria. Mutta silläkin voisi hyvin täti tsekata. Onnea matkaan!
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Leppis - Tammikuu 28, 2014, 21:54:32 ip
Nyt en osaa muuta  sanoa kuin:Tsemppiä Snanna!
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: sinppu - Tammikuu 28, 2014, 21:55:12 ip
snanna, noilla viikoillahan monella muutenkin häviää oireet? :O ei niistäkään voi mitään sanoa, mulla tästä onnistuneesta raskaudesta oireet hävis kokonaan 8-11 viikoilla ja sit palas takas! nyt ei auta kuin odotella vaan! :/
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Snanna - Tammikuu 29, 2014, 08:37:52 ap
Mun neuvolassa ei tosiaan ole kuin joku neuvostoaikainen ultramasiina, millä ei ilmeisesti vielä näillä viikoilla edes näe tai kuule mitään hoitajan kertoman mukaan. :o

sinppu, mulla on oireet parin viime viikon aikana muutenkin jo himmanneet, eikä mulla alun alkaenkaan ollut pientä kuvotusta, turvotusta ja kipeitä rintoja enempää. Kuvotus ja turvotus helpottivat siis aikaa sitten. Toisaalta pelottaa kun verensokeri on koko ajan koholla, että onko se hormoniperäistä. Tosin mulla on kevyt flunssa ja "hieman" pukkaa varmaan stressihormoneita kiertoon tämä vallitseva tilanne...

Mietin ja googletin tuota hematoomaa. Jotenkin tuntuu (toivon), että tämä olisi se. Vuoto jatkuu edelleen on/off-henkisesti ja hieman runsaampana, mitään "kiinteää" ei kuitenkaan tule. Hieman juilii alavatsaa, mutta taidan sitä myös vaistomaisesti jännittää.

Pitää vaan ottaa rennosti työn ulkopuolella. Tänään saa kyllä kuntosalit ja joogat jäädä.
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: sinppu - Tammikuu 29, 2014, 12:00:30 ip
ja aina sanottiin mulle et jos verensokerit alkaa selittämättömästi oleen koholla just noilla viikoilla nii sekin enteilee keskenmenoa (kun noilla viikoilla pitäis olla se matala kausi), no mullahan huiteli yhtäkkiä verensokerit tosi korkeella just viikon 9 tietämillä ja olin VARMA että keskenmeno tulee, itkin koko joululoman ja varasin heti yksityiselle ajan kun arki koitti, ikään kuin "varmistamaan" km ja et sais äkkiä alta pois taas koko homman.. no mitä vielä, siellähän se pikkukaveri niin tarmokkaasti jumppaili kun ultraan päästiin, ja nyt se jumppailee tossa lattialla  :-* eli oikeesti sokereistaKAAN ei voi päätellä mitään!
täällä ollaan hengessä mukana! :-*
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: zebra1 - Tammikuu 29, 2014, 12:05:25 ip
Snanna, ei naapurikaupungissa olisi yksityistä? Olen itse ollut tuossa tilanteessa pari kertaa, ja se odottaminen on jotain ihan kamalaa...
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Snanna - Tammikuu 29, 2014, 15:47:13 ip
Snanna, ei naapurikaupungissa olisi yksityistä? Olen itse ollut tuossa tilanteessa pari kertaa, ja se odottaminen on jotain ihan kamalaa...

Mulla ei ole käytännössä mahdollisuutta lähteä 60 km päähän kesken päivää. Koitan vaan miettiä, että mitään en voi jos kesken menee, yritän vaan ottaa rauhallisesti sinne tiistaille. Onneksi on jo kympiltä aika.

Kiitos sinppu lohdusta! Mulla on muutenkin ollut todella epäonnistunut olo verensokereiden suhteen kun lääkäri jaksaa päivitellä, ettei mene yhtään niin kuin ykkösten raskauksissa NORMAALISTI menee... Toisaalta koitan suhteuttaa siihen, että täällä meillä ei ilmeisesti juurikaan ole D1-äitejä, olen mm. ensimmäinen D1 näillä nurkilla, joka syö metformiinia raskausaikana, eli myös siten olen "normaalista" poikkeava äiti.
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: dadda - Tammikuu 29, 2014, 22:02:37 ip
Tuo metformiini voi myös muuttaa sitä, miten raskaus näkyy sokereissa, kun se murtaa resistenssiä. Eli sokereista ei voi päätellä mitään. Voimia odotukseen!
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Snanna - Helmikuu 01, 2014, 19:21:22 ip
Keskenhän se meni. Tänään aamusta alkoi tihentyvä supistelu, jonka myötä menin päivystykseen. Siellä ollessa supisteluväli oli aika tasan 4 minuuttia, mutta vuoto puolestaan lähes katosi. Lääkärin vastaanotolla selvisi, että lähin gynepäivystys on 130 km päässä, eikä sinne näillä perusteilla laiteta. Ihana ja rauhallinen naislääkäri kertoi, että supistelu on mitä luultavimmin "grande finale", eli kohtu tulee tyhjentymään lopullisesti lähiaikoina. Antoi ohjeet särkylääkkeiden ottoon ja kehoitti jo vähän henkisesti valmistautumaan.

Kotiin könysimme miehen kanssa murhemielin lähikaupan herkkuhyllyjen kautta. Kotona tuli jotenkin omituinen tarve ponnistaa! En paljoakaan ehtinyt miettimään kun kohtu tyhjeni kivuliaan vauhdikkaasti. Enää ei ole epäilystäkään siitä, etteikö tämä ollut keskenmeno.

Tiistaina pääsen sitten varmistamaan tilanteen lopullisuuden ja onneksi samalla on diabeteshoitajan aika. Olen onnellinen, että kävin päivystyksessä, muuten olisin varmaan ihan shokissa nyt. Eihän tämä mukavaa kyllä ole nytkään.  :'( :'( :'(
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Santtu79 - Helmikuu 01, 2014, 20:10:50 ip
Voi Snanna... Voimia kovasti!
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Helmikuu 01, 2014, 21:47:26 ip
Olen niin pahoillani puolestasi Snanna!  :'(

T. Saman kokenut Toukkis (vaikkakin kauan, kauan sitten)
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: sinppu - Helmikuu 01, 2014, 22:51:09 ip
voi ei, olen todella pahoillani! :( voimia ja anna itsellesi aikaa toipua rauhassa, tiedän mitä käyt läpi juuri nyt  :'( <3
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Neelia - Helmikuu 01, 2014, 23:20:07 ip
Voi Snanna, olen niin pahoillani, ei näihin uutisiin ikinä löydy sanoja!  :'(
Voimia ja aikaa toipumiseen, olet ajatuksissa!! <3
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Snanna - Helmikuu 02, 2014, 11:50:45 ap
Kiitos ajatuksista. Aika tyhjä ja vetämätön olo.

Eniten kyllä yllättää tämä fyysisen kivun määrä. Vuoto tekee loppuuaan, muutta supistelu on ihan järkyttävää vieläkin. Yöllä sain muutaman tunnin nukuttua Panadol/Burana-combon avulla, kumpikaan ei yksinään auta mitään.

Ajatukset karkailee jo ihan mihin sattuu, huolehdin muun muassa siitä, että mikäköhän on mun veriryhmä ja tarvitsenko sen anti-D-immunogiobuliini-rokotteen. Toisin äitiyspolin aika on vielä sen 72 h aikaikkunan sisällä, joten eiköhän se siellä hoidu jos on tarpeen.
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: milja2010 - Helmikuu 02, 2014, 12:06:08 ip
Olen niin pahoillani Snanna! :'( Tsemppiä!  :-*
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Mini - Helmikuu 02, 2014, 15:58:47 ip
Saman aikoinaan kokeneena..

Paljon voimia ja tsemppihaleja Snannalle!  :-* Ei tähän oikein ikinä löydä sopivia sanoja..
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Kaisa81 - Helmikuu 02, 2014, 19:32:12 ip
Olen tosi pahoillani, Snanna. Tuntuu surulliselta sun puolesta. :( Paljon voimia ja jaksamista!
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Leppis - Helmikuu 02, 2014, 21:06:52 ip
Olen todella pahoillani.  :'( Lämpimiä halauksia! Voimia!
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: ellinoora - Helmikuu 03, 2014, 09:18:17 ap
Voi Snanna kuinka kurjaa  :'(

Sanoja ei ole. Voimia ja jaksamista sinulle toivon paljon.
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Snanna - Helmikuu 04, 2014, 14:47:18 ip
Nyt on varmistettu, että kesken meni. Loppusuora tyhjentymisessä, eikä lääkkeellistä apua onneksi tarvita, saatikka kaavintaa. :'( Luontoäiti hoitaa tehtävänsä sen verran intensiivisesti, että olen loppuviikon saikulla verenhukan takia. :o Tosin eilinen töihin meno oli ehkä typerin veto ikinä, hyvä kun tolpillani pysyin. Oli kyllä kurjaa odottaa pari tuntia myöhässä olevaa aikaa kun ympärillä istui joukko ilosta hihkuvia pariskuntia ultrakuvia tutkien. :'( :'( :'(

Lisäksi suututtaa se, että neuvola oli mokannut sen verran, että ei ollut laittanut lähetettä oikein. Mun olisi pitänyt päästä jo viikoilla 7–8 varhaisultraan. >:( Lisäksi tietenkin unohdin kysyä siitä rokotteesta ja soittaessani perään ei kuulemma veriryhmäni ole selvillä ja miettivät nyt, että onko raskaus edes ollut tarpeeksi pitkällä, että rokote on tarpeellinen kun ei ole sitä varhaisultraa ollut ja neuvola ei ole onnistunut sitä veriryhmääkään ylös kirjaamaan, vaikka ko koe on otettu jo melkein kuukausi sitten. >:( >:( >:(

Alan olla jo selkeästi vaiheessa viha, vaikka eihän tästä voi ketään syyttää. Itsesyytöksiltä on tosin vaikea välttyä. Onneksi ultrannut lääkäri sanoi, että ei ollut d tai kilppariperäinen km kun sillä puolella on kaikki hyvin. Lohdutti edes hieman. Kai se on jossain vaiheessa tuonne Kuumeilijoihin palattava.
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: zebra1 - Helmikuu 05, 2014, 10:39:09 ap
Snanna, mä olen todella pahoillani. :( Keskenmenosta toipuminen kestää henkisellä puolella kauan (ainakin itsellä), anna sille aikaa.
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Neelia - Helmikuu 05, 2014, 12:09:47 ip
 :'( :'( :'(
Voimia!!

Mulla ei muuten käynyt mielessäkään tuo rokote... Enkä tiedä veriryhmäänikään...  :o
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Snanna - Helmikuu 05, 2014, 15:51:16 ip
Kukaan ei olisi kyllä munkaan veriryhmää tsekannut, jos en olisi itse tajunnut pyytää. Onni onnettomuudessa, että olen Rh positiivinen, eli voin nyt unohtaa koko rokotusasian jatkossakin. Myöhässähän se rokote olisi tänään ollut, mutta olisivat sen kuulemma joka tapauksessa antaneet.

Fiilis on aika turta kun kirsikaksi kakun päälle pukkasi ärhäkkä angiina!!! Tänään meni aamu lääkärireissulla ja labrassa lepäilyn sijaan. Nyt saan onneksi loppuviikon vain olla, jos vaikka ruho paranisi ja voisi sitten keskittyä tuohon henkiseen puoleen. Pelkään, että totaaliromahdus tulee jossakin vaiheessa. Eilen jo käytti lähellä, mutta ei kuitenkaan. Tolkuttoman huono kunto fyysisesti suojelee jotenkin tuolta henkiseltä puolelta. :-\
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Helmikuu 05, 2014, 19:21:36 ip
Älä Snanna pieni syyllistä itseäsi!  :( Vaikka tottahan se on, että keskenmenon kohdannut käy läpi edeltävät tapahtumat hyvinkin tarkkaan. Niin ainakin itse tein... Silti uskoin sisimmässäni koko ajan, että luonto hoiti asian niin kuin parhaaksi näki vaikka se olikin vaikeaa.  :'(

Anna itsellesi lupa surra ja itkeä ihan rauhassa. Ja ne vihan tunteetkin neuvolan toimintaa kohtaan on ok, sen verran rankkaa sulla on nyt ollut.

Aurinko paistaa vielä, ihan varmasti!
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Snanna - Helmikuu 06, 2014, 16:57:16 ip
Kiitos Toukkis lohdusta. Tänään olen vaan ollut, miettinyt asiaa ja vähän välillä itkeskellyt. Olisi pitänyt soittaa myös sinne neuvolaan, mutta päätin jättää huomiselle, etten sano mitään typerää...

Lisäksi mua hävettää, mikä on kyllä typerin tuntemus tällaisella hetkellä! Hävettää, että näin kävi ja se, että tiistaina itkeä vollotin töissä pomolle ja henkilöstövastaavalle kun mun piti vaan pikaisesti viedä sairauslomatodistus. Miksi edes kuvittelin, että kykenisin sairaalareissun jälkeen verenhukasta tyhjäpäisenä mennä käymään siellä pokerinaamalla!?!? Jotenkin se viikon "kaikki on normaalisti" -kulissi vaan tipahti. Hävettää kun olin niin sekava ja pelottaa, että joku työkaveri kuuli. Onneksi ovat tolkun naisia tällaisissa asioissa. Nyt mietin, että miksi hitossa menin edes maanantaina töihin kaikkine tuskineni. Tarve pitää kulissi yllä on kyllä vahva, onneksi angiina on nyt helppo vastaus muiden saikku-uteluille. Kunhan vaan en itse jää kiinni ajatukseen, että mullahan on vaan angiina.

Helpottaa hieman hölistä tänne tuntemuksia, mulla ei oikeasti ole miehen lisäksi nyt ketään kelle puhua. Hän nyt ei vaan ymmärrä asiaa täysin mun näkökulmasta ja mies onkin sanonut, että hänen ainoa pelko on ollut, että mulle käy jotain. Itse en taas jaksanut kiinnostua omasta ruhosta pätkääkään. :-[

Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: dadda - Helmikuu 06, 2014, 21:54:50 ip
Hyvä että saat purettua tänne!
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Neelia - Helmikuu 07, 2014, 08:41:56 ap
<3
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: marika81 - Helmikuu 07, 2014, 10:11:27 ap
<3
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Pihjalanmarja83 - Helmikuu 12, 2014, 11:44:23 ap
Pahoittelut tapahtuneesta ja voimahalit Snallalle ja Marikalle! <3
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: marika81 - Helmikuu 12, 2014, 16:57:19 ip
Pahoittelut tapahtuneesta ja voimahalit Snallalle ja Marikalle! <3

Tää asia ei varsinaisesti ole mulle ajankohtainen.Nyt siis raskaus etenee hyvin jo viikolla 22.
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Pihjalanmarja83 - Helmikuu 14, 2014, 11:06:57 ap
Tää asia ei varsinaisesti ole mulle ajankohtainen.Nyt siis raskaus etenee hyvin jo viikolla 22.
Hyvä kun kommentoit. Multa jäi vuosiluku katsomatta. No, onneksi näin!  :)

Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Pikkukuu - Elokuu 26, 2015, 20:00:58 ip
Nostelen tätä vanhaa aihetta, kun tällaiseen törmäsin..

Kerronpa siis oman kokemukseni asiasta, jos siitä vaikka olisi jollekin joskus ehkä apuakin..
Tosiaan tämä ensimmäinen ja kovasti odotettu ja toivottu raskaus päättyi sitten vähemmän onnekkaasti jo alkuvaiheessaan.

Näin kaikki tapahtui:
Tein raskaustestin kierron lopussa, jolloin jo seuraavan kierron olisi pitänyt alkaa (kp 30 tai 31). Tulos oli negatiivinen. No ajattelin tästä, ettei tärppiä ole tullut ja menkat ovat vaan myöhässä. Viikkoa myöhemmin tein uuden testin ajatuksella "kokeillaan nyt sitten vielä". Positiivinen tulos oli suuri ihmetys ja myöskin iloinen sellainen  :)

Raskausoireita ei juuri ollut/eikä tullut koko aikana. Kertaakaan en ole oksentanut tai tuntenut kipua tai vuotoa. Lievää etomista, turvonnutta oloa, nälkää ja väsymystä kummempia oireita ei ollut. En tiedä, olisiko tämä jo ollut yksi "oire" keskeytymisestä..? Koko raskaus tuntuikin välillä niin uskomattomalta ja epätodennäköiseltä, että varasin ajan yksityiselle gynelle. Viikkoja menkoista laskettuna ensimmäisessä ultrassa piti siis olla 6+2. Tulokseksi saatiin kuitenkin 5+5, eikä sykettä vielä löydetty. Mahdollisuudet onnistumiselle tai kehityksen pysähtymiselle oli kuulemma tässä tapauksessa 50-50. Olin tikuttanut ovulaation, joten tiesin tärppipäivät tarkkaan..
Sitten ei auttanut muu kuin odottaa pari viikkoa tyksin aikaa. Jossa sitten selvisi, että kehitys on keskeytynyt juuri tuolla 5+ viikolla ja tuloksena keskeytynyt keskenmeno :'(

ei tässä sitten enää mikään auta asiaa. Näin tämä meni tällä kertaa. Ei kai tämä maailman loppu ole, vaikka pahalta tuntuu ja harmitus on kova. Kovasti kun jo ehti toivoa ja suunnitella mielessä kaikkea.. tuon aiemman ultran takia osasi jo varautua mahdollisiin huonoihin uutisiin, joka varmasti osaltaan hieman pehmitti iskua. Lääkkeillä ilmeisesti tyhjennetään sopivasti viikonlopuksi. Sitten ei auta muu kuin taas odottaa ja toivoa parempaa tuuria ensi kerralla ;)

Näistä muutamasta viikosta jäi kuitenkin jo käsitys ja ymmärrys asiasta D1+raskaus. Sormenpäät on aivan hellinä jatkuvasta mittailusta, uni jäi vähäiseksi joko vessassa juoksemisen tai mittaamisen takia, henkinen jaksaminen on kovilla, kun jokaisesta matalasta tai korkeasta tuntee huonoa omatuntoa. En tiedä onko muilla näin, mutta uskoisin kaikkien kuitenkin yrittävän parhaansa tasapainon kanssa. Itsellä ainakin teki niin tai näin, oli seuraavana päivänä lopputulos jotain aivan muuta.. Joten lyhyesti iso kiitos kaikille, jotka jaksavat tänne kirjoitella elämästään raskaana (niistä on ollut paljon apua) ja suuri hatunnosto kaikille raskaana oleville/olleille diabeetikoille ;)
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: s89 - Syyskuu 02, 2015, 17:33:34 ip
Moi. Kakkonen ilmoitti hyvin pian ehkäisyn pois jätön jälkeen itsestään. Oireita oli ja kaikki näytti hyvältä. Ensimmäinen ultra näytti 6+1 vaikka viikkoja piti olla 6+6. No uudestaan viikon päästä alkio oli 6+3 ja kasvu hyvinkin vähäistä. Pakko oli vielä seuraavana päivänä käydä yksityisellä ja Tietokone laski viikot 6+4. Pieni sydän siellä koitti pumpata välillä lujaa mutta sitten hiljenpaakin. Kohdussa näkyi vuotoa ja nyt odotankin et se tulee ulos. Tää on niin väärin ja pahalta tuntuu. Nyt menee aikaa toipua..
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: s89 - Syyskuu 02, 2015, 17:40:23 ip
Niin toivottu hän olisi ollut. Pahinta tässä oli että päästiin jo sykkeelle ja  nähtiin alkio. :-[
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: sokerpalanen - Syyskuu 02, 2015, 18:03:35 ip
Niin toivottu hän olisi ollut. Pahinta tässä oli että päästiin jo sykkeelle ja  nähtiin alkio. :-[
Koettu suru täälläkin, mutta myös vastakohta; vuoto 13 vkon lopussa ei, Luojalle kiitos, ollut keskenmeno 💓, mutta sen elämän ensipäivät oli kovia koitoksia täynnä hengityksen loppumisineen... Olen hirmuisen pahoillani, kaukoetävoimahali 💖
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: s89 - Syyskuu 02, 2015, 18:19:10 ip
Kiitos näitä voima haleja kyllä tarvitaan. Onneksi sinulla kävi hyvin loppujen lopuksi. Ja mä olen äärimmäisen onnellinen tuosta kolme vuotiaasta joka täällä ilahduttaa joka päivä.❤❤
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: sokerpalanen - Syyskuu 02, 2015, 18:44:27 ip
Kiitos näitä voima haleja kyllä tarvitaan. Onneksi sinulla kävi hyvin loppujen lopuksi. Ja mä olen äärimmäisen onnellinen tuosta kolme vuotiaasta joka täällä ilahduttaa joka päivä.❤❤

Mulla on toinen ja nuorin Taivaan Isän luona, tämä 13-viikon muksu köllöttää tässä kainalossa 🙆
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Pikkukuu - Syyskuu 04, 2015, 10:19:36 ap
Pahoittelut muille menetyksen kokeneille!

Tämä olisi ollut ensimmäinen ja myöskin kovasti odotettu ja toivottu :'( emme ehtineet sykettä näkemään. Harmitus ja suru on edelleen kova. Itsekin toivoin, että keskenmeno olisi alkanut spontaanisti, mutta toisin kävi. Pisaraakaan en vuotanut ennen lääkkeiden ottoa.. jotenkin jäi noista gynekäynneistä tyly ja kova olo.. Lääkkeet kouraan ja tämä on kovin yleistä.. Jälkitarkastusta ei kuulemma tarvita :o
Nyt vain toivon, että kohtu olisi tyhjentynyt kokonaan. Ja, että se aurinko paistaisi tänne risukasaankin taas piakkoin  8)
Jaksamista ja haleja ;)
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: sokerpalanen - Syyskuu 04, 2015, 17:54:58 ip
Pahoittelut muille menetyksen kokeneille!

Tämä olisi ollut ensimmäinen ja myöskin kovasti odotettu ja toivottu :'( emme ehtineet sykettä näkemään. Harmitus ja suru on edelleen kova. Itsekin toivoin, että keskenmeno olisi alkanut spontaanisti, mutta toisin kävi. Pisaraakaan en vuotanut ennen lääkkeiden ottoa.. jotenkin jäi noista gynekäynneistä tyly ja kova olo.. Lääkkeet kouraan ja tämä on kovin yleistä.. Jälkitarkastusta ei kuulemma tarvita :o
Nyt vain toivon, että kohtu olisi tyhjentynyt kokonaan. Ja, että se aurinko paistaisi tänne risukasaankin taas piakkoin  8)
Jaksamista ja haleja ;)

Jos sun alamaha jää araksi, käy yksityisellä puolella. Olin viimeisestä todella kipeä yli puolivuotta.
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: s89 - Syyskuu 06, 2015, 08:58:10 ap
Mä en edelleenkään vuoda vaikka lääkäri sanoi tiistaina että,kohdussa näkyy vuotoa max 2-3päivää niin lähtee tyhjeneen. Alkio kasvoi viikossa 3päivää kun seurattiin ja hyvä syke. Asia minkä takia lääkäri oli 95% varma että tulee menemään kesken oli että ruskuaispussi oli iso alkioon nähden ja kohdussa vuotoa. Onko teillä kokemusta tämmöisestä kellään? Epätietoisuus on pahinta ja tää odottelu et jotain tapahtuis!! :(
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: sokerpalanen - Syyskuu 06, 2015, 09:02:20 ap
Mä en edelleenkään vuoda vaikka lääkäri sanoi tiistaina että,kohdussa näkyy vuotoa max 2-3päivää niin lähtee tyhjeneen. Alkio kasvoi viikossa 3päivää kun seurattiin ja hyvä syke. Asia minkä takia lääkäri oli 95% varma että tulee menemään kesken oli että ruskuaispussi oli iso alkioon nähden ja kohdussa vuotoa. Onko teillä kokemusta tämmöisestä kellään? Epätietoisuus on pahinta ja tää odottelu et jotain tapahtuis!! :(
Soita äitipolille paikalliseen keskussairaalaan. Siellä pitäisi olla aina joku.
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: s89 - Syyskuu 06, 2015, 10:10:48 ap
Soitin,ei auta kun odottaa  >:(
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: s89 - Syyskuu 07, 2015, 16:24:33 ip
Ei kuulunut enää sydänääniä. Huomenna aamulla keskussairaalaan,näköjään vaikeimman kautta menee!😞
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: sokerpalanen - Syyskuu 07, 2015, 16:31:32 ip
Ei kuulunut enää sydänääniä. Huomenna aamulla keskussairaalaan,näköjään vaikeimman kautta menee!😞
Onko sulle annettu siis jotain "myrkkyä"? Mulla meni ohi?
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: s89 - Syyskuu 07, 2015, 16:46:09 ip
Ei vielä. Kävin tänään tarkistuttaan tilanteen. Viikon ollut tua elottomana. :(
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: sokerpalanen - Syyskuu 07, 2015, 16:49:24 ip
Ei vielä. Kävin tänään tarkistuttaan tilanteen. Viikon ollut tua elottomana. :(
Onko sykkeetön ihan varmasti?
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: s89 - Syyskuu 07, 2015, 19:25:34 ip
Terkkarin laitteen mukaan joo. Siis Se ultras. Huomenna tietty tarkistetaan sairaalassa mutta kyllä se nyt tässä oli. 😞
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: s89 - Syyskuu 08, 2015, 13:40:50 ip
No niin. Nyt on ekat myrkyt saatu ja torstaina loput kotona.
Kuulemma yhdet menkat vuodon jälkeen ja uus yritys.
 Niin aion myös tehdä!  :)
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Larla - Syyskuu 08, 2015, 21:37:40 ip
Pahoittelen keskenmenoa. Suru on suuri, kun on hetkenkin tiennyt olevansa raskaana. Jos supistukset tuntuvat kovin kipeältä lääkkeiden takia niin särkylääkkeiden lisäksi kuuma kauratyyny tms, tai vesipussi voi auttaa.

Usein sanotaan, että keskenmenon jälkeen raskautuisi helpommin.
Itse olen raskautunut kerran tokasta kierrosta keskenmenon jälkeen ja kerran kolmannesta kierrosta keskenmenon jälkeen. Nämä lapset siis nyt kotona hyörivät. (Nyt juuri tosin nukkuvat).
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: s89 - Syyskuu 09, 2015, 07:20:32 ap
Kiitos hyvistä vinkeistä! Sillä lohduttaudunkin et jos seuraava tärppäisi nopeesti. 😊 On niin monta "enkeliä" jo mutta pakko se on uskaltaa,edes kerran vielä!
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: s89 - Syyskuu 09, 2015, 07:24:16 ap
Kiitos pahoitteluista ja niin hän se on. Seuraavalla kerralla sykkeidenkään näyn jälkeen ei voi rauhoittua,sillä nyt kävi näin. Ellei alusta asti oo se tunne et se tulee syliin asti.  ❤ Haluan sitä kovasti,en mitään muuta toivo kun että esikoisestani tulee iso-veli ja meidän perhe täydentyy neljään.
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Pikkukuu - Syyskuu 10, 2015, 15:12:54 ip
Pahoittelut vielä s89. Ei tätä kyllä kenellekään toivoisi..
Kannattaa ottaa niitä särkylääkkeitä ihan kunnolla. Itselle ne 600 mitä sain eivät kyllä auttaneet yhtään.. Onneksi oli vahvempia saatavilla :-\ sanottiinko sinulle jotain jälkitarkastuksista tai muusta? Kai itse voisi kotona tehdä muutaman viikon päästä raskaustestin. On sekin jotenkin niin absurdia nyt toivoa vain sitä yhtä viivaa...

Samanlaiset ajatukset täälläkin pyörii päässä. Pelko siitä että, jos näin käy uudestaan? Ja ettei sitä seuraavaa onnistumista taas kuulu pitkään aikaan.. Pakkohan on yrittää, kun sitä pikkuista niin kovasti toivoo ;) taidamme siis jatkaa molemmat kuumeilijoiden puolella taas :o
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: s89 - Syyskuu 10, 2015, 18:32:11 ip
Kiitos. Aikamoiset kivut on ollut ja nyt toivon et kaikki on tullu ulos. Sillä aikaisemmin mulla on jäänyt raskaus materiaalia ja oon joutunut vielä keskussairaalaan. 4vk päähän tarvii varata jälkitarkastus. Pelätään ja kuumeillaan sitten yhdessä. :)
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: s89 - Syyskuu 13, 2015, 07:57:34 ap
Hei pakko viä vaivata teitä kellä on ollut kauemmin diabetes niin onko jälki supistelut ihan normaaleita ja että sokeritkin kohoo. Nyt heräsin niin oli 11 :-\ ja mulla ei ikinä oo noin korkeita max 8 ollut?
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Larla - Syyskuu 13, 2015, 08:29:44 ap
Kaikilla menee yksilöllisesti, mutta muistelisin, että tyhjennyksestä taisin saada jälkisupistuksiakin. Sokereihin on helposti kolme erilaista mahdollista selitystä: 1) hormonit kierroksilla, hyvin todennäköinen syy 2) tulehdus kuitenkin alkamassa ( toivottavasti ei!!!) 3) mikä hyvänsä tunnistamaton syy, joka ei edes liity tilanteeseen
Otsikko: keskenmeno
Kirjoitti: Fenix79 - Syyskuu 21, 2015, 10:18:31 ap
Hei, meillä on eka ultra nyt ke 23.pvä, ja viikkoja piti olla kasassa 8, mutta viikon verran on tullut tuhruista vuotoa, joka nyt perjantaina muuttui veriseksi, eli huonolta näyttää. Lauantain vihloi oikein kovasti, sittemmin helpotti. Ei oikein tiedä, mitä tehdä. Sisimmissään jotenkin tietää, että tämä raskaus ei etene, mutta toivoo kuitenkin, että kaikesta huolimatta keskiviikkona löytyis elämää...


Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Larla - Syyskuu 21, 2015, 13:19:42 ip
Nuo on niin raastavia tilanteita! Onneksi teillä on ultra jo noin pian. Tosi monilla myös minulla on ollut alkuraskauden vuotoja sekä keskenmenneissä että elävissä. Niitäkin käy paljon, että kahdesta toinen tulee pois. Paljon voimia keskiviikon odotteluun.
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Fenix79 - Syyskuu 23, 2015, 13:12:49 ip
Jep, keskenmeno on tullut, ultrassa ei näkynyt muuta kuin epämääräinen rypäle...? Määräsivät verikokeisiin hcg: määritystä varten, pahin vaihtoehto, etä on ollut ns. rypäleraskaus, jolloin on ainakin puolen vuoden "vauvantekokielto" Sehän olisi pahin mahdollinen vaihtoehto...
Aika rankkaa on, lämpimät ajatukset kaikille niille, jotka ovat tämän useammankin kerran jo kokeneet.
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Larla - Syyskuu 23, 2015, 20:59:02 ip
Olen pahoillani, että kävi noin! Mitään järkevää sanottavaa ei ole. Odottavatko ne, että tyhjenee itsestään, jos vain hcg: tä mitataan eli et saanut mitään tyhjennyslääkkeitä?
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: s89 - Syyskuu 23, 2015, 22:42:23 ip
Pahoittelut täältäkin,juuri koin itse myös keskenmenon jälleen kerran. Voimia!!
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Fenix79 - Syyskuu 25, 2015, 08:49:26 ap
Kiitos ja pahoitteluni myös sinne!
Opastivat vain ottamaan kotona raskaustestin kolmen viikon päästä, pitäisi olla silloin neg. muuta seurantaa ei ole. Itseäkin hieman mietityttää, että varmasti kaikki on tullut pois. Pitänee miettiä, josko kävis yksityisellä tarkistuttamassa. Vähän on tyyristä, mutta toisaalta mielenrauhan vuoksi. Kuitenkin toiveissa olisi mahdollisimman pian, saa nähdä toteutuuko toive...
Tzemppiä nyt teille muillekin!
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Larla - Syyskuu 25, 2015, 17:07:06 ip
Onko se sitten niin, että rypäleraskauden jälkeen arvo ei laskisikaan, koska miten muuten voit tietää tarvitaanko varoaika?
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Fenix79 - Syyskuu 28, 2015, 08:27:03 ap
Mun hcg-arvo oli nyt vain 49, jos kyseessä olisi ollut rypäleraskaus, luku olisi ilmeisesti ollut yli 10 000, näin ainakin siis lääkäri sanoi. Yhdellä läheiselläni oli rypäleraskaus taannoin, ja hänellä tuo arvo ennen kaavintaa oli yli 230 000.
Rypäleraskaudessa tuo luku on siis käsittämättömän paljon suurempi, ja laskee kai hitaammin.
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Pikkukuu - Syyskuu 29, 2015, 09:55:31 ap
Pahoittelut Fenix!
Hyvä, ettei kyseessä ollut rypäleraskaus, niin pääset jatkamaan yritystä nopeammin ;)

Itselle ei myöskään lääkkeelliseen tyhjennyksen jälkeen annettu tarkistuskäyntiä tai muutakaan ohjetta. Itse tein kotona testin, joka näytti negatiivista kolmen viikon jälkeen. Kaiketi kaikki on sitten hyvin.. Nyt vaan taas odotellaan  :-\ toivotaan parasta kaikille!
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: s89 - Syyskuu 30, 2015, 14:36:58 ip
Kyllä on erilaiset käytännöt. Mun täytyy käydä mittauttamassa hormoni sekä jälkitarkastuksessa. ::)
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Fenix79 - Lokakuu 01, 2015, 18:44:03 ip
Totta, on erilaiset käytännöt, mutta oliko niin, että sulla s89 oli myös aikaisemmin jäänyt raskausmateriaalia kohtuun? Silläkin voi olla jotain vaukutusta... hyvähän se on että on jälkitarkastus, ei tarvitse arpoa ja miettiä, että jäikö jotain tai onko kaikki kunnossa. Toivottavasti kaikki on kunnossa, niin siellä kuin täälläkin, ja voidaan molemmat kohta liittyä raskaanaoleviin.
Tzemppiä siis sinne! 8)
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: s89 - Lokakuu 01, 2015, 21:33:04 ip
Aivan se voi vaikuttaa! Tsemppiä sinne myös. :)
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Järvinen83 - Elokuu 28, 2017, 11:46:07 ap
Jatkan tähän samaan ketjuun, vaikka tämä on jo yli vuoden vanha.

Koen juuri ensimmäistä keskenmenoani. Suru on jotain käsittämätöntä. Diabeteksen hoitotasapaino on ollut hyvä ennen raskautta ja näiden 10 viikon aikana raskaudessakin. Silti mietin mitä olisin voinut tehdä toisin. Olinko liian onnellinen liian aikaisin??

En ole vielä päässyt lääkärille tarkastettavaksi, aika paljon "tavaraa" on tullut sisältäni, joten en tiedä tarvitsenko tyhjennyslääkkeitä.
Montako keskenmenoa olette kokeneet? Onko diabeteksella jokin yhteys?
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Ban - Elokuu 29, 2017, 08:51:54 ap
Moikka Järvinen.
Pahoittelut menetyksestäsi, keskenmeno on niin epäreilu ja musertava kokemus. Itse koin niitä ennen esikoista kolme. Usko onnistumiseen viimeisen jälkeen oli olematon, kerkesimmekin aloittaa jo lapsettomuustutkimukset, mutta emme päässeet niissä  luonnollista kuukautiskiertoni seurailua pidemmälle. Minulla todettiin aikaisemmin siis pco, johon söin keltarauhashormonia. Yhteensä yritimme kaksi vuotta. Meidän kohdallamme piti paikkaansa väite, että kun lakkaa yrittämästä tärppää... Helpommin sanottu kuin tehty, tiedän   :-\
Lääkärit lohduttivat joka kerran jälkeen, että keskenmenoissa oli se hyvä puoli, että tiesimme voivani tulla raskaaksi.. eli hanskoja ei kannattanut lyödä tiskiin! En tiedä kuinka diabeteksella on osuutta keskenmenoihin, mutta ei diabeetikon raskautuminen toivotonta ole  :)

Itse pidin yritykset ja keskenmenot visusti salassa, en olisi kestänyt lähipiirin odotuksia ja vatsanseudun kyttäämistä. Näin jälkikäteen ajateltuna se oli virhe. Nyt myöhemmin moni on kertonut vastaavista kokemuksistaan, ja oma paha olo on väistynyt puhumalla! Muista, ettet ole yksin ja toivoa on. Monet lääkärit käskevät odottaa keskenmenon jälkeen yhdet kuukautiset, jonka jälkeen voi taas yrittää. Itse olen menetysten jälkeen kokenut  kaksi onnistunutta raskautta, joten toivoa on!  :) voimia sinulle ja miehellesi, pidän peukkuja onnistumisellenne!! Toivottavasti tarinastani olisi vähän apua toivottomuuteen!
Otsikko: Vs: keskenmeno
Kirjoitti: Järvinen83 - Elokuu 29, 2017, 22:34:51 ip
Kiitos Ban viestistä. Olette olleet sinnikkäitä, kumpa minullakin olisi voimia yrittää vielä mahdollisesti useammankin keskenmenon jälkeen.. toki sitten joku kaunis päivä se kaikki on varmasti sen arvoista. Me naiset joudumme kyllä kestämään paljon. En sano etteikö tämä olisi myös miehelle raskasta, yhdessä itkettiin tätä menetystä, jotain mitä ei koskaan ollutkaan... aiomme toki yrittää uudelleen, odottelen seuraavat kuukautiset ensin, ehtii limakalvot toipua. Kerroin raskaudesta muutamalle ystävälle. En olisi voinut salata heiltä sitä iloa mitä koin raskaudesta ja toisaalta en voisi salata tätä suruakaan. Myös täältä saa tärkeää vertaistukea. Kiitos kaikille, jotka jaksavat kirjoitella..