Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Diabetes ja ravinto => Aiheen aloitti: liitäjä - Huhtikuu 12, 2010, 13:06:36 ip

Otsikko: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: liitäjä - Huhtikuu 12, 2010, 13:06:36 ip
Syökää villisikaa, niinkuin kivikautinen ihminen...

http://pkkyweb.pkky.fi/elo/PDF/villisika_rasvanlaatu.pdf
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: tyyppi2 - Huhtikuu 12, 2010, 15:00:12 ip
Nyky siassa ei näytä tämän tutkimuksen mukaan olevan rasvaa muualla kuin potkassa. Sianliha on rasvatonta jos siitä poistaa näkyvän osuuden, jota ei nykyään juurikaan näe.

Naudanliha näyttääkin olevan tosi vaarallista. Kun vielä huomioidan että naudanlihassa on rasvaa vähintään 10 pros. koska rasva on lihan sisällä.

Olen aina pitänyt sianlihaa erittäin hyvänä. Suomessa se on mauttomampaa kun Thaimaassa, Espanjassa, Italiassa ja Unkarissa. PP:kin edustama suomalainen rehuteollisuus on hoitanut asiansa vähän huonommin kuin muissa maissa, mutta onhan saatu rasvatonta sianlihaa joka on oppinut hyppään pannultakin pois.

Tein tänään "porsaankyljyksiä" kaalipedillä. Kyljyksiä en löytänyt sopivaan hintaan vaan käytin ulkofilettä jossa rasvaa ei ole ollenkaa. Kyllähän sitä kuivaa filettä söi mutta siitä puuttui rasva ja luut jota ainakin ennevanhaan käytettiin porsaankyljyksissä.

Stä en ymmärrä miksi sikajauhelihaan sekoitetaan naudan rasvaisia osia ja saadaan sikanautaa. Pelkkä sikajauheliha on parempaa ja terveellisempää. Viimeksi kun etsin sitä suomalaisista kaupoista, jos löytyi niin maksoi paljon.
Ei muissa maissa tällaisia nötköt sekoituksia myydä muutakuin erikoistoivomuksesta, eikä varmasti kukaan toivo.
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: kriisikko - Huhtikuu 12, 2010, 15:16:50 ip
Lainaus:

Syökää villisikaa, niinkuin kivikautinen ihminen...

http://pkkyweb.pkky.fi/elo/PDF/villisika_rasvanlaatu.pdf




Minä olen vissiin esikivikautinen, koska syön vain poron- tai hirvenlihaa.
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: rasvis - Huhtikuu 12, 2010, 16:16:33 ip
Syön myös "kepappia" eli lampaan"lihaa".
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: liitäjä - Huhtikuu 12, 2010, 19:29:55 ip
Erihyvä valinta ! Nautaa, poroa, hirviä, riistaa ja kalaa.
Paljon vihanneksia ja laadukkaita viljoja
Mut hallissa kasvatettu sika ei oo hyväksi ihmiselle.
Ei kivikauden elukoissa ollu läskiä edes!! Höpelöt luulevat niin olleen  
Historiassa syötiin kasviksia ja vähärasvaista lihaa sekä kalaa, marjoja ja hedelmiä, missä niitä vain kasvoi.
Kumma myytti tuo rasvan syöminen!! Mistä lie saanut alkunsa??
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Huhtikuu 12, 2010, 20:32:46 ip
Jänispaisti on myös erittäin herkullista. Siis metsäjäniksen tai rusakon, ei minkään kasvatetun kanin.  

Jos jotain tosissaan osaan ruokapuolella tehdä hyvin, niin suussasulavan jänispaistin!  
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: Taitsa - Huhtikuu 12, 2010, 20:42:01 ip
Lainaus:

Jänispaisti on myös erittäin herkullista. Siis metsäjäniksen tai rusakon, ei minkään kasvatetun kanin.  :



Totta, "Janis Joplin" on hyvää.Kerran saanut todella hyvää "JJ" paistia,kiitos Kaipiaisten suuntaan.
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: kriisikko - Huhtikuu 12, 2010, 20:47:36 ip
Lainaus:

Jänispaisti on myös erittäin herkullista. Siis metsäjäniksen tai rusakon, ei minkään kasvatetun kanin.  

Jos jotain tosissaan osaan ruokapuolella tehdä hyvin, niin suussasulavan jänispaistin!  




En ole sellaista päässyt edes maistamaan.
Ei ole naapurustossa jäniksenpyytäjiä.
Poromiehiä ja hirviporukkaan kuuluvia kyllä löytyy.
Heiltä on kiva ostella saalista.
Niin, yksi linnustaja löytyy, en ole onnistunut pääsemään metsokauppoihin, vielä.
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: Justjoo - Huhtikuu 12, 2010, 20:48:28 ip
Syökää kanaa  

http://www.youtube.com/watch?v=iZNu7InZF9s
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: tyyppi2 - Huhtikuu 12, 2010, 21:24:43 ip
Meillä Unkarissa on puolen kilsan päässä riistaravintola. Fasaania, hirveä, peuraa ym. Kerran viikossa käydään syömässä, annokset liian suuria ja tosi edullisia.
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: Hese - Huhtikuu 12, 2010, 21:46:00 ip
Entäs citykanipaisti? Tai jänisräikkäkeitto? No, se taitaisi olla kuivaa purtavaa.
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: Antsu1 - Huhtikuu 12, 2010, 21:46:22 ip
Lainaus:

Jänispaisti on myös erittäin herkullista. Siis metsäjäniksen tai rusakon, ei minkään kasvatetun kanin.  

Jos jotain tosissaan osaan ruokapuolella tehdä hyvin, niin suussasulavan jänispaistin!  



Ja minä kun olen kuvitellut, ettei rusakkoa edes pyydetä, kun se ei oikein ole kunnon jänistä

Ai niin, minä syön kyllä ihan minkä eläimen lihaa vaan, siis sitä sikaakin. Kaikki menee sopivan pienissä määrin
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: äskoo - Huhtikuu 12, 2010, 22:14:14 ip
Lainaus:

Jänispaisti on myös erittäin herkullista. Siis metsäjäniksen tai rusakon, ei minkään kasvatetun kanin.  



Kun olin lapsi meillä oli broilerkaneja kesän. Paisti oli herkullista ja valkoista kuin kalkkuna. Syksyllä syötiin kanit, paitsi äitini ei, hänestä tulikin sitten samantien kasvissyöjä.
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Huhtikuu 12, 2010, 22:47:53 ip
Viimeksi herkuttelemani metsäjäniksen liha oli ihan tummaa. Kaikkineen jänispaistin tekoon humpsahti aikaa lähes 7 tuntia, tosin siitä 5 tuntia paisti oli uunissa hautumassa.
Punaviinin kanssa maistui mielettömän hyvälle.  

"Broilerikania" en ole syönyt, vaikka mummon luona niitä kasvoikin. En myöskään pystynyt syömään mummon kesävasikan lihaa kun vasikka syksyisin teurastettiin.  

Hevosenlihaa maistoin taannoin, mutta vähän irvistellen. Hyvää se oli, palvattu paisti, mutta ei meinannut mennä kurkusta alas. Ei sitten millään.  
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: DM1 - Huhtikuu 13, 2010, 05:47:29 ap
Mä en voi syödä jänistä. Kun meijän kulkukoira oli vielä hengissä niin sillä oli pari kertaa perheen ruokkimisfiilis ja toi pihagrillin luo ensin lehmän sääriluun ja seuraavana päivänä viimesiään puuskuttavan jäniksen. YÄK, ja sen jälkeen vietiin grilli piiloon. Ja kanan rintapaloja en pysty syömään, ellei ne oo paloteltu mulle valmiix, kun mun tekee niin pahaa.. -herkkis-
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: Hese - Huhtikuu 13, 2010, 10:40:31 ap
Lainaus:


Kun olin lapsi meillä oli broilerkaneja kesän.  




Voivatko siis kani ja broileri risteytyä?

Kun minä söin viimeksi jänispaistia, niin siinä oli hämmästyttävä määrä pieniä luita.

Onhan sitä kaikenlaista tullut vuosien varrella syötyä. Strutsin lihaa. Noh - mikä se on, kun Suomessa tarhataan, mutta ei ole puhveli? Joskus 70 - luvulla, kun Espanjassa söimme paellaa, väitettiin siinä olevan linnun olleen rastasta. Joskus, kun reissulla tavasimme ravintolan ulkopuolella ruokalistaa ja pääsimme kohtaan: 'Grillatut sammakon reidet', niin vaimoa vietiin. Poispäin ravintolasta siis. Sitten seurasi vuosikausien väsytyskampanja, että sain hänet mukaan kiinalaiseen. Eikä silloinkaan syöty sammakonreisiä.
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: Antsu1 - Huhtikuu 13, 2010, 10:56:06 ap
No ne sammakonreidet olisivat olleet kyllä ihan hyviä

t. Riossa maistellut
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Huhtikuu 13, 2010, 10:59:12 ap
Mun jänispaistissa ei ole luita. Ne on tarkkaan rapsittu pois.  

Hauleja voi joskus jäädä lihaan, mutta kun syö maltilla niin hampaat ei halkea. Siis vähän semmoista "mussutusruokaa"...  

Eikös Epsanjassa ole joskus rottiakin syötetty turisteille broilerina?  
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: Hese - Huhtikuu 13, 2010, 11:06:28 ap
Lainaus:

No ne sammakonreidet olisivat olleet kyllä ihan hyviä

t. Riossa maistellut




Uskon sen. En vaan saanut vaimoa uskomaan.
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: Hese - Huhtikuu 13, 2010, 11:08:58 ap
Lainaus:


Eikös Epsanjassa ole joskus rottiakin syötetty turisteille broilerina?  




Sitä en tiedä, onko Espanjassa. Jossakin päin kuitenkin on. Rotan liha on kuulemma hyvää.

Toisaalta, siinä paellassahan sitä ei edes väitetty broilerin lihaksi, vaan nimenomaan rastaan lihaksi.

Nyttemminhän se on kait kielletty. Nimittäin noiden rastaiden pyydystäminen.
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: äskoo - Huhtikuu 13, 2010, 11:20:37 ap
Minä olen Italiassa syönyt kottaraisia tai jotain vastaavia meidän muuttolintujamme. Hyvää se kyllä oli, mutta kovin vähän syötävää. Lihat kun kylkiluiden päältä imeskeli, jäljelle jäi vain tyhjä luukasa.  
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: tyyppi2 - Huhtikuu 13, 2010, 11:54:06 ap
Sikaa ei saa syödä, rotat ja pikkulinnut kyllä kelpaa.
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: rasvis - Huhtikuu 14, 2010, 10:46:51 ap
Lainaus:

Sikaa ei saa syödä, rotat ja pikkulinnut kyllä kelpaa.




mielipiteesi KEBAB lihasta??...syön toisinaan salaatin kera(ravintelissa) ilman jogurtti kastiketta,jotain punaista väkevää kastiketta he laittavat siihen (pyynnöstäni).
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: tyyppi2 - Huhtikuu 14, 2010, 11:47:46 ap
Lainaus:


mielipiteesi KEBAB lihasta??




Riippuu paikasta. Jossain on ihan kelvotonta toisissa taas oikeanlaatuista. Suomesta ei saa oikeaa kebabia oikeastaan mistään. Se on tehty jostain sekoituksista. Muistaakseni Hesarissa oli juttu viikko pari sitten. Turkista saa oikeanlaista kebabbia.

Omia kokemuksia ei lähivuosilta ole. Suomessa olen viimeksi ulkona syönyt useita vuosia sitten enkä Turkissakaan ole käynyt ainakaan viiteen vuoteen.

Suomalaista kebabbia lukuunottamatta (ellei se ole lähivuosina parantunut), se on erittäin hyvää.




Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Huhtikuu 14, 2010, 12:24:03 ip
Mikset sä sitä jukurttikastiketta halua? Sehän on hyvää.  
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: liitäjä - Huhtikuu 14, 2010, 12:38:49 ip
Kebab-lihaa voi mainiosti tehdä itse, voi valita lihat mistä sen tekee. Vähärasvaista naudan jauhelihaa ja vähärasvaista lampaanlihaa. Hidastahan se on, koneellakin saa sekoittaa tosi kauan, ettei jää ilmakuplia. Mausteet saa mieleiset tai perinteiset, mutta taas paistaminen vaatii aikaa, muutenhan siitä pötköstä tulee lihamureke, eikä kebab!!  Itse kyllä vaivan nään ja lopputulos on usein parempi kuin halvan kebab-baarin liha. Nääs niissäkin on eroja!! Joistakin kuulemma roiskuu rasva seinille ja baarinpitäjällä kauhee siivous joka päivä, kun vähärasvainen kebab leikkautuu nätisti eikä roisku rasva ympäriinsä.
Hyvä tuote se on kun oikein tehdään!
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: rasvis - Huhtikuu 14, 2010, 14:44:46 ip
joo...tosiaan vähän turhan vaikeaa itse valmistaa,muuten tekisinkin itse.
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: rasvis - Huhtikuu 14, 2010, 14:45:41 ip
Lainaus:

Mikset sä sitä jukurttikastiketta halua? Sehän on hyvää.  




muuten ottasinkin,mut ku NE tunkee sitä haisulivalkosipulia siihen joukkoon.
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Huhtikuu 14, 2010, 15:05:58 ip
Ahaa...  
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: liitäjä - Huhtikuu 17, 2010, 09:54:25 ap
Valkosipuli ei haise, valkosipuli TUOKSUU.
Ehana tuoksu !!
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: Hese - Huhtikuu 17, 2010, 11:55:35 ap
Täysin samaa mieltä. Voimakas tuoksu siinä on, muttei minun mielestäni missään tapauksessa paha. Mutta, kun siihen lisätään edellispäivän viina sekä tupakka, voikin jo puhua hajusta.
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Huhtikuu 17, 2010, 12:53:38 ip
Eihän niitä tarvitse lisätä!  

Nauttii vaan ihanasta valkosipulista, vaikka marinoituna. Njamsk.  
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: Hese - Huhtikuu 17, 2010, 13:34:39 ip
Ei, mutta olen tämän joskus kokenut Andalusian ahtaassa paikallisbussissa. Kuuma ilma, ahdasta ja paikallinen mies hönki kaikki nämä päin näköä. Ei ollut kivaa.
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: liitäjä - Huhtikuu 19, 2010, 18:19:33 ip
Mitähän tuumaisit, kun otan syksyllä valkosipulit maasta sisälle kuivamaan Siinä saattais Andaluusian ihanat yöt tulla mieleen Valkosipuli letti kaulaan vaan niin ei pahat hengetkään häiri yöunta
Nyrkin paksuiset valkkarit on niin somia, kun takan kyljessä roikkuvat  
Otsikko: Re: Elkää syökö sikaa
Kirjoitti: Hese - Huhtikuu 19, 2010, 18:57:11 ip
Kyllähän niitä on meilläkin. Minähän laitan melkein ruokaan kuin ruokaan valkosipulia, niin kyllä niitä tarvitaan.