Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Diabetes ja ravinto => Aiheen aloitti: nosugardad - Joulukuu 14, 2009, 00:41:35 ap

Otsikko: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: nosugardad - Joulukuu 14, 2009, 00:41:35 ap
Hei

Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja olisi kiva vaihtaa reseptejä joissa sokeri on kokonaan tai osittain korvattu jollain muulla makeutuksella. Tässä ensimmäinen:

Ruispiparit (n. 60 kpl)

125 g hyvää kasvimargariinia (tai voita maun mukaan )
1,5 dl Sukrin "sokeritonta sokeria" (vastaa samaa määrää sokeria)
0,5 - 1 dl Tummaa siirappia (tätä ei kannata kokonaan korvata)
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
1/2 tl neilikkaa
1 kananmuna
n. 4,5 dl ruisjauhoja(!)
1 tl soodaa

Kiehauta rasva, Sukrin, siirappi ja mausteet kattilassa. Anna seoksen jäähtyä.

Lisää muna. Sekoita ruisjauhot ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.

Paista ruispipareita uunin keskitasolla uunista riippuen noin 200 asteessa 5-9 minuuttia.

NAUTI terveellisistä ja todella kivan makuisista RUISPIPAREISTA!
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: Friita - Joulukuu 14, 2009, 07:12:03 ap
Paljonkos noissa on hiilareita?
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: Misty - Joulukuu 14, 2009, 10:06:53 ap
Mä tekisin ennemiin vanhoja kunnon fruktoosipipareita. Ei tartte läträtä siirapin kanssa.  
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: Taitsa - Joulukuu 14, 2009, 10:22:25 ap
Lainaus:

Hei
NAUTI terveellisistä ja todella kivan makuisista RUISPIPAREISTA!



No jo on,näköjään ovat piparitkin terveellisiä,kyllä meidän kelpaa
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: tyyppi2 - Joulukuu 14, 2009, 12:23:51 ip
Lainaus:


1,5 dl Sukrin "sokeritonta sokeria" (vastaa samaa määrää sokeria)





Onhan tämäkin vähän eteenpäin ja sopii varmaankin useille 1-diabetikoille.

Mistähän löytyis ruisjauhojen korvaaja 2-sokeritautisille ettei tarvis ruveta inskaa pistämään.
Eihän se ongelma kovin suuri ole jos vain yhden piparin söisi, tehtiin se mistä tahansa. Tuosta reseptistä tulee jopa 50 sokeritautiselle kun vain vaihtaa sen "hyvän" margariinin voiksi.
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: Morottaja - Joulukuu 14, 2009, 13:14:16 ip
Meillä syödään jouluna kaurakeksejä, ei tarvii yhtään laittaa rasvaa! Sokeri joko aitoa tai "korviketta" Nam!
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: siistiä - Joulukuu 14, 2009, 18:05:07 ip
Ruiskeksit
1 rkl sokeri
1tl suola
2dl hiivaleipäjauho
2dl ruisjauho
2½ dl vehnänlese
100g voita
2dl maito

200aste.sekoita kuivat aineet,lisää voi nyppimällä+kylmä maito.kauli ohueksi levyksi,pistele,tee taikinapyörällä muotoilu.paista keskiruskeaksi.

Pähkinäpikkuleivät

1½dl pähkinäjauhe (100g)
3/4dl vehnäjauho
3/4 dl ruissihtijauhe
100g voi
4rkl sokeri
pinalle 25 pähkinää

200c,15 min.sekoita kaikki aineet huoneenlämpöiseen voihin.
tee palloja laita jokaiseen hasselpähkinä.

Pulla
2,5 dl vesi
1rkl sokeri
½tl suola
1pss kuivahiiva
½dl voisula
kardemumma
vehnäjauho

täyte;ananas+kookos
luumumarmeladi+mantelilastu
omenahillo+rusina
rahkatäyte+hillo
mantelijauho+voi+sokeri
kuivahedelmiä,sukaattia,rusinaa,kirsikoita,pähkinä  jne


Puolukka-rusinaleipä

1 hiivapala
2tl suola
1prk kookosmaito
2-4dl vettä
½dl oliiviöljy
1dl rusina
5dl vehnäjauho
5dlsämpyläjauho
1dl makeuttamaton puolukka

Hiivaleipätaikinasta pullia,johon puolukkahillotäyte
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: Antsu1 - Joulukuu 14, 2009, 18:18:27 ip
Joulutorttuja

Kaupankin voitaikina käy, mutta luumusose vain itse tehtyä eikä tarvitse lisättyä sokeria

Ja paistaminen paketin ohjeen mukaan...
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: siistiä - Joulukuu 14, 2009, 18:29:32 ip
ihmeellistä,kivettömät luumut hh 100g/55,5g
luumumarmeladi hh 100g/35g
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: Antsu1 - Joulukuu 14, 2009, 18:49:16 ip
Lainaus:

ihmeellistä,kivettömät luumut hh 100g/55,5g
luumumarmeladi hh 100g/35g



Näin on, mutta minä kyllä joudun laittamaan omatekoiseen luumuhillooni joltiseltaankin vettä joukkoon (jotta tulee sosetta ), eli eipä niitä ihan suoraan voi verrata keskenään.

Ja "ilman sokeria" kun oli otsikossa
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: liitäjä - Joulukuu 16, 2009, 12:35:54 ip
Kiitos mainioista resepteistä, oli pakko kokeilla, nam
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: siistiä - Joulukuu 16, 2009, 18:53:56 ip
Joululeipä
5dl vettä
1dl piimää
1pss kuivahiiva
2 tl suolaa
½dl siirappia
2 tl piparkakkumauste
2dl ruisjauho
n. 9dl vehnäjauho
½ dl öljy
kokonaisia manteleita

Taatelileipä

2,5 dl maito
vajaa 100g sokeri
60 g voi
175 g taateli pilkottuna
vajaa 2dl vehnäjauho
vajaa 2 dl täysjyvävehnäjauhe
1,5 tl leivinjauhe
0,5 tl suola
muna vatkattuna
( 60 g pähkinärouhe)

kuumenna maito,sulata siinä voi,sokeri+taatelit
jäähdytä.tee jauhojen keskelle syvennys kulhoon,lisää hitaasti maitoseos+muna.175 c,n.45min,leivinpaperivuoratussa vuoassa

Porkkanamuffinsit

2dl porkkanaraaste
1,5 dl vehnäjauho
½ dlruisjauho
1dl sokeri
1 tl leivinjauho
1 tl kaneli
vajaa ½dl kaurahiutale
½dl öljy
2 munaa

sekoita kuivat aineet + muut

jos käyttää raakaruokosokeria, fariinisokeria,hunajaa tai siirappia tähän niin hiilihydraatit vähän vähenee. muutenkin pikkasen vähentelen voin ja sokerin määriä
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: nosugardad - Joulukuu 17, 2009, 01:10:42 ap
Tosi paljon hyvää kokeiltavaa on tullut - kiitos kaikille... Aioin nyt testata miten Sukrinilla voi korvata sokerin kokonaan tai osittain. Siirappia laitan varmaan tummana raakaruokosiirappina tms.
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: PaBiKa - Joulukuu 17, 2009, 09:02:44 ap
Olisi kiva tietää paljonko näissä leivonnaisissa on hiilareita, ite en osaa laskea niitä vielä ja kovassa mietinnässä onkin että mitä sitä leipois että tyttökin voi ottaa. Tai vaikka jos jollain on antaa linkkiä leivontasivuihin missä on hiilarit valmiiksi laskettuna niin sekin auttaisi

Ei menis joulu ihan vaan kaupan tuotteita popsimalla vaan saisin tehä jotain itekkin
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: rasvis - Joulukuu 17, 2009, 14:40:39 ip
Lainaus:

Tosi paljon hyvää kokeiltavaa on tullut - kiitos kaikille... Aioin nyt testata miten Sukrinilla voi korvata sokerin kokonaan tai osittain. Siirappia laitan varmaan tummana raakaruokosiirappina tms.




näin se menee nyt tää MAINOSTAJA (MITÄÄN muuta tarkoitusperää tällä sokeriton.fi herralla ei oo) TARJOILEE jo pipareita varmaan kovinkin hyvänä ja suositeltavana tuotteena diabeetikoille...ite henk.kohtasestikin herkuttelen välillä,mut piparit ei makunsa tai minkään muunkaan suhteen kuulu suosikeikkeihini.
MAKEUTTAMISEEN tavallinen sokeri vähän käytettynä on PALJON PAREMPI (maku+vatsalle ystävällisempää) ku nää nykyiset markkinoilla olevat makeutusaineet.
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: siistiä - Joulukuu 17, 2009, 15:31:14 ip

minä en ainakaan osaa sanoa paljonko on hiilihydraatteja.Varoitan että kirjoittamissani ohjeissa taatelileipä ohjeessa on niistä kaikista eniten hh.voisi verrata melkein kakkuun.
Kaikissa muissa on tavallista vähemmän hh.Jos on täysjyvenpää kuin vehnäjauho,niin on sitten vähemmän ja myös vähemmän sokeria kun yleensä ohjeissa.
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: Friita - Joulukuu 17, 2009, 16:10:11 ip
Käy tutkailemassa www.fineli.fi niin sieltä löytyy kaikenlaista
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: d1-nainen - Joulukuu 17, 2009, 16:35:46 ip
Hiilarit on helppo laskea omatekoisista leivonnaisista, laskee sokereiden ja jauhojen hiilarit (ja muiden vastaavien) yhteen ja jos vaikka nyt koko pullataikinaan tulee esim. 400 grammaa hiilaria, niin kuin mulla usein, sitten kun tekee 20 pullaa, niin se on 20 grammaa hiilaria per pulla.
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: liitäjä - Joulukuu 17, 2009, 19:06:52 ip
Oikeastaan jännä juttu miten ihmisen makuaisti muuttuu diab vuosien myötä, enää en juurikaan sokeria kaipaa.
Keksi, tai muu kovin sokerinen maistuu itseasiassa pahalle! Tuntuu kuin suuta polttelis. Aika vähällä sokerimäärällä saa makua tässä vaiheessa!! Sikäli ei kaipaa keinomakeuttajia. Juomat on se ainoo johon jotain energiatonta makeuttajaa viel kaipaa.
Surutta vähentelen yleensä ohjeista sokerimäärät, jos ne ovat perinteisellä tasolla.
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: nosugardad - Joulukuu 19, 2009, 09:14:41 ap
Lainaus:

Surutta vähentelen yleensä ohjeista sokerimäärät, jos ne ovat perinteisellä tasolla.


Sukrinin makeutusteho on noin 75% sokerin vastaavasta, joten jos käyttää saman määrän Sukrinia kuin sokeria tulee "makeutta" itse asiassa noin neljäsosa vähemmän. Tämäkin seikka on mielestäni melko toimiva juttu juuri siitä syystä, että moni meistä on jo tottunut hieman vähemmän makeaan ruokaan ja ruokavalioon, diabeteksen tai vähähiilihydraattisen ruokavalion myötä.
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: rasvis - Joulukuu 19, 2009, 11:02:42 ap
painu H-TIIN MAINOSTAJA täältä kp:lta...palsta on tarkoitettu diabetesta sairastaville h:llöille ja heidän lähiomaisilleen,OSTETTUA MAINOSTILAA sokerittomille tuotteillesi voit ostaa esim.lehdistä.
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: liitäjä - Joulukuu 21, 2009, 12:53:02 ip
"Sukrin" taitaa olla tuotenimi vanhalla sokerialkoholiryhmään kuuluvalle makeutteelle.
Kestääkö tuo erytrioli lämpöä, mikä on lämpöraja, jossa alkaa kemiallinen muutos??
Sulamispisteeksi mainitaan +121C eli ei taida olla paistettavien makeuttajaksi tuostakaan ????

Jotenkin epis-olo tulee noiden keinomakeutteiden kanssa!
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: liitäjä - Joulukuu 21, 2009, 12:59:11 ip
Voi ko joku sanois samat sanat VHH porukalle, Heikkilän kirjojen mainostajat riehuvat täällä ihan vapaana, tuputtaen yksijumalaista uskontoaan, koettavat vihkiä kaikki uudet tulokkaat läski, kerma, voi kasteella!
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: nosugardad - Joulukuu 27, 2009, 16:36:38 ip
Lainaus:

...ei taida olla paistettavien makeuttajaksi tuostakaan?


Sukrin soveltuu mainiosti myös leivonnaisten makeuttamiseen, joko korvaamaan osan tai kaiken sokerista. Kuumentamista se kestää leivonnassa oikein hyvin. Pullaa tai muuta hiivalla kohotettavaa leipoessa nostatusaika on tosin moninkertainen koska hiiva ei saa Sukrinista tarvitsemaansa energiaa vaan se joutuu hyödyntämään muita hiilihydraatteja joita on vaikkapa jauhoissa jne. Mutta pullankin paistaminen siis onnistuu Sukrinilla mainiosti.

Erittäin sokeristen leivonnaisten tekoon Sukrin ei sovellu kaikista parhaiten, joten jos korvattavaa (sokeria) on yli 20% taikinan kokonaismäärässä, kannattaa loput (yli viidenneksen menevä osuus) makeuttaa muulla tavalla (raakaruokosokerilla, hunajalla tms).

Monet ohjeet olen saanut toimimaan aivan fantastisen hyvin, tässä esimerkkinä suklaakakku Tapaninpäivältä:

Tapaninpäivän minttusuklaakakku 12 annosta

150 g sokeritonta Torras taloussuklaata
150 g leivontakasvimargariinia tai voita
2 dl Sukrin 'sokeritonta sokeria'
3 keltuaista
1 dl vehnäjauhoja
3 valkuaista

KUORRUTUS
200 g sokeritonta Torras minttusuklaata
3 rkl vispikermaa

1. Vuoraa irtovuoka leivinpaperilla. Sulata sokeriton taloussuklaa, sekoita joukkoon Sukrin, keltuaiset ja jauhot.

2. Vaahdota valkuaiset kovaksi, sekoita taikinaan varovasti. Kaada vuokaan. Paista 175 asteessa, alimmalla tasolla 35 min. Irroita hieman jäähtyneenä, kuorruta täysin jäähtyneenä.

3. Sulata sokeriton minttusuklaa, sekoita kerma joukkoon. Kuorruta jäähtynyt kakku suklaaseoksella.

4. Tarjoa ystäville, kerro sokerittomuudesta vasta kehujen jälkeen. Kakkua ei erota sokerilla valmistetusta muusta kuin hieman kuohkeammasta lopputuloksesta. Testattu on - teimme nimittäin Tapanina sekä sokeriversion, että sokerittoman!

Hyvää loppuvuotta kaikille iloisille leipureille!
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: liitäjä - Joulukuu 28, 2009, 15:42:31 ip

Kiitosta vaan lisäinfosta.
Aikas monenlaista sokerinkorviketta pitäis kai olla, yks käy happamiin, yks kylmiin toinen kuumiin ja sit nää sekotukset sokeri+korvike.
Onneksi sokerin osuus on jo niin kutistunut ettei saa ongelmaa asiasta tehtyä Eikä just iloakaan imelä tuo
Vaan pitää seurata kaikenlaista kehitystä!
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: nosugardad - Tammikuu 04, 2010, 23:43:09 ip
Loppiaisen Mantelipiirakka
(vain 2 g hiilihydraatteja/pala)

Mehevä ja herkullinen mantelipiirakka jonka voit koristella esim. tuoreilla- tai pakastemarjoilla. 8 annospalaa.

65 g öljyä tai juoksevaa margariinia (tai puolet hedelmäsosetta)
1 muna
1 ¼ dl maitoa
100 g mantelijauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
85 g Sukrin 'sokeritonta sokeria'

Päälle: esim. sokeritonta hilloa, pakastemarjoja ja/tai tuoreita marjoja ja Sukrinia

Sekoita maito ja öljy / nestemäinen margariini kulhossa. Vaihtoehtoisesti voit korvata puolet rasvasta sokerittomalla hedelmäsoseella, esim omenasosella tai ruusunmarjasoseella. Sekoita muna nesteen joukkoon. Sekoita kuivat aineet toisessa astiassa keskenään ja lopuksi sekoita kaikki aineet hyvin keskenään tasaiseksi seokseksi. Kaada seos pyöreään 20-24 cm vuokaan. Voit ripotella marjoja halutessasi jo tässä vaiheessa seoksen päälle, lisää silloin hieman Sukrinia makeutukseksi. Paista uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Lisää vielä maun mukaan. esim. sokeritonta hilloa ja/tai tuoreita tai pakastemarjoja kakun päälle sen jäähdyttyä.

Yksi annospala mantelipiirakkaa sisältää (ilman marjoja) 104 kcal, 2 g hiilihydraatteja, 6 g proteiinia, 8 g rasvaa ja 4 g kuitua.
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: nosugardad - Tammikuu 31, 2010, 15:49:44 ip
Täysin sokerittomat marengit

3 valkuaista
2,5 dl Sukrin 'sokeritonta sokeria'
0,5 tl etikkaa
1tl perunajauhoja TAI 0,5tl perunajauhoja ja 1tl kaakaojauhetta

Vaahdota valkuaiset, sekoita loput aineet ja pursota pellille pieniksi marengeiksi (tai tee vain pieniä 'kokkareita' )

Paista uunissa 1-1,5h 120C. Laita sitten uuni kiinni ja luukku auki, pidä vielä 1-2h kuivumassa.

Tässä kuva: valmiista Sukrin marengeista

Tosi herkullisia ja täysin kalorittomia!
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: nosugardad - Helmikuu 21, 2010, 18:41:01 ip
Unohdin kertoa, että tehtiin laskiaispullia Sukriinilla (+1 tl sokeria jotta pulla kohoaa paremmin) ja hienosti onnistui! Se vaan täytyy muistaa ja siihen varautua, että nostatus vie ikuisuuden   Tai ainakin 2-3 tuntia siis. No - täytyy vain aloittaa lopomushommat hyvissä ajoin - mitään pikapullaa ei Sukrinilla voi tehdä. Mantelimassaa tehtiin myös: puolet uutta TomuSukrinia ja puolet mantelijauhoja, muutama tippa munan valkuaista kostukkeeksi - lähes hiilaritonta, koska mantelissa on niin vähän hiilaria ja sukriinissa ei lainkaan (siis sellaista joka nostaisi vs:a).
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla *DELETED*
Kirjoitti: nosugardad - Maaliskuu 06, 2010, 17:28:52 ip
Viestin poistanut: Diabetesliiton tiedotus
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla *DELETED*
Kirjoitti: tyyppi2 - Maaliskuu 06, 2010, 18:19:58 ip
Viestin poistanut: Diabetesliiton tiedotus
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: nosugardad - Maaliskuu 12, 2010, 20:09:01 ip
Oletteko tehneet smoothie-tyyppisiä pirteloitä ilman sokeria? Innostuin juuri testailemaan kaikenlaista hyvää. Eräs toimiva perusohje on laittaa tehosekoittimeen puolet jääkylmää maitoa ja puolet kunnollista Turkin/Kreikan jogurttia - sitten vain marjat (pakaste tai tuoreet) sekaan ja makeutukseksi TomuSukrinia. Kone täysille jotta ilma kuohkeuttaa juoman. TomuSukrin on mainio siitä, että se liukenee pirtelöön heti ja makeuttaa ilman verensokeria nostavia hiilareita - lisäksi se on 0 kcal tuote. Sokeritonta kaakaojauhetta voi myös laittaa ja makeuttaa sitten sopivaksi. On muuten hyvää - mikä on mielimakunne? - kaakao-guava? Ei kai sentään... Kertokaa paras smoothie / pirtelön makuyhdistelmä...  
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: rajatapaus - Maaliskuu 12, 2010, 22:05:03 ip
Lainaus:

Oletteko tehneet smoothie-tyyppisiä pirteloitä ilman sokeria? Innostuin juuri testailemaan kaikenlaista hyvää. Eräs toimiva perusohje on laittaa tehosekoittimeen puolet jääkylmää maitoa ja puolet kunnollista Turkin/Kreikan jogurttia - sitten vain marjat (pakaste tai tuoreet) sekaan ja makeutukseksi TomuSukrinia. Kone täysille jotta ilma kuohkeuttaa juoman. TomuSukrin on mainio siitä, että se liukenee pirtelöön heti ja makeuttaa ilman verensokeria nostavia hiilareita - lisäksi se on 0 kcal tuote. Sokeritonta kaakaojauhetta voi myös laittaa ja makeuttaa sitten sopivaksi. On muuten hyvää - mikä on mielimakunne? - kaakao-guava? Ei kai sentään... Kertokaa paras smoothie / pirtelön makuyhdistelmä...    



Muuten hyvä, mutta miksi pilata hyvää smoothieta jollain sukrinilla? Minä syön turkkilaista jogurttia mustien viinimarjojen ja saksanpähkinöiden kanssa. Maku on just ihana. Sokeri tai mikä tahansa makeutusaine vaan pilaisi täydellisen makunautinnon.
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: nosugardad - Maaliskuu 14, 2010, 09:56:15 ap
Lainaus:

Minä syön turkkilaista jogurttia mustien viinimarjojen ja saksanpähkinöiden kanssa. Maku on just ihana.


Mustaviinimarjat on meikälaisenkin suosikkeja - täytyy vaan huomioida, ettei pakastemarjoissa ei ole turhaa sokeria lisänä. Melko kirpsakka maku on mieleinen minullekin - mutta liian hapanta ei saa olla
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: äskoo - Maaliskuu 14, 2010, 10:07:19 ap
Minä teen usein smoothieta tuoreista marjoista tai hedelmistä, enkä käytä niissä lisämakeutuksia. Käytän yleensä itse keräämiäni marjoja, mutta joskus mandariini-banaani on hyvää vaihtelua c-vitamiinitankkaukseen. Banaania vain puolikas. Turkkilaista jugurttia tarviikin kokeilla maidon sijasta.
 
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: Antsu1 - Maaliskuu 14, 2010, 10:13:49 ap
Ja minä syön lähes aina marjat marjoina ja hedelmät hedelminä. Lisäkäsittelynä siis lähes ainoastaan marjojen pakastus talvea ajatellen. Sanoisin, että 80% menee noin.
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: nosugardad - Maaliskuu 23, 2010, 02:50:03 ap
Uusi teemaan sopiva kirja julkaistu ruotsissa Siis leivontakirja jossa kaikki leivottu ilman sokeria tai jauhoja! Bakglädje med LCHF - baka utan socker och mjöl. Kaikki reseptit siis lähes ilman hiilihydratteja - joka tapauksessa aina ilman sokeria tai jauhoja!

Tässä sisällysluetteloa - melkoinen määrä hiilaritonta (tai ainakin vähähiilarista) leivontaa

Innehåll - Sisällysluettelo

MJUKA KAKOR (PEHMEÄT KAKUT)
Sockerkaka (sokerikakku)
Kardemummakaka (kaardemummakakku)
Tigerkaka (tiikerikakku)
Sommarkaka (suvikakku)
Saffranskaka (safrankakku)
Mjuk kokoskaka (pehmeä kookoskakku)
Maräng & hallonkaka (marenki-vadelmaunelma)
Kladdkaka (mutakakku)
Annorlunda kladdkaka (erilainen mutakakku)
Bläbärs- och hallonmuffins (mustikka- ja vadelmamuffinit)
Chokladmuffins (suklaamuffinit)
Vanlljmuffins (vaniljamuffinit)

SMÅ KAKOR (PIKKULEIVÄT)
Biscotti
LCHF-drömmar (karppiunelmat)
Kolakakor (vinoneliöt)
Jordnötskakor (maapähkinäpikkuleivät)
Hasselnötskakor (hasselpähkinäpikkuleivät)
Små spröda kakor (pienet mureat pikkuleivät)
Sneda chokladkakor (vinosuklaaneliöt)
Syltkakor (hillopikkuleivät)

TÅRTOR OCH PAJER (KAKUT JA PIIRAKAT)
Chokladkaka (suklaakakku)
Pajdeg (piirakkapohja)
Hallonpaj (vadelmapiirakka)
Rabarberpaj - smulpaj (raparperimuropiirakka)
Frusen Drottningcheesecake (jäädytetty kuningatarjuustokakku)
Chokladtårta (suklaakakku)
Marängtärta (marenkikakku)
Ängelns rulltårta (unelmakääretorttu)
Cheesecake med citronsmak (sitruunainen juustokakku)
Tårtbotten maräng (marenkitorttupohja)
Tårtbotten (torttupahja)

EFTERRÄTTER OCH ANDRA GODSAKER (JÄLKIRUOKIA JA MUITA HERKKUJA)
Chokladbollar (suklaapallot)
Kokoschoklad - Bounty (kookostangot)
Chokladminttryfflar (suklaaminttutryffelit)
Ostkaka (juustokakku)
American pancakes (amerikkalaiset pannukakut)
Pannacotta - grundrecept (pannacotta - perusohje)
Nötgodis (pähkinäherkut)
Ischoklad (jääsuklaa)
Mandelmassa (mantelimassa/marsipaani)
Vaniljkräm (vaniljakreemi)
Vaniljsås (vaniljakastike)
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: nosugardad - Maaliskuu 28, 2010, 12:21:17 ip
Opin muuten just, että Sukrinia voi käyttää ihan sokerin tapaan hillossa ja se todella TOIMII myös hillon "säilöntäaineena" kuten sokeri. Tämä siksi, että sokeri/Sukrin imee seoksesta vesimolekyylit itseensä jolloin esim. homeelle tai bakteereille ei jää yhtään vettä jota ne tarvitsevat selviytyäkseen ja lisääntyäkseen, siksi sokeri tai Sukrin (tai suolakin suolattaessa) toimivat hillossa säilyvyyden mahdollistajina - aika metka juttu siis kokonaisuudessaan voisi sanoa

Niin ja yksi juttu vielä: Sukrin voi muodostaa kiteitä hilloon jos sitä käyttää yli 18%. Mutta eipä niistä mitään haittaa siis ole, ja eihän yleensä makeutusta niin paljoa kuitenkaan tarvitse. Mutta jos oikein makeaa haluaa, niin voi lisätä vaikka Canderellia.
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: nosugardad - Huhtikuu 06, 2010, 02:35:58 ap
Hiilaritonta leipäasiaa vaihteeksi:

Voiko vaaleassa leipäviipaleessa olla vain alle 0,5 g hiilaria? Kun vehnäjauho korvataan mantelijauholla ja vehnägluteenilla (vehnäjauhon osa jossa on vain proteiinia), niin kyllä voi. Tällaisen leivän kokonaishiilarit ovat 1,9 grammaa 100 g kohden - aika uskomatonta - mutta ihan totta.

Proteiinia tällaisessa leivässä on vastaavasti melko paljon, eli 33g/100g. Löytyy valmiina jauhoseoksena jossa mukana maukasta auringonkukanseimentä ja pellavansiementä. Vatsalle ovat tietysti eduksi nuo lisätyt siemenet sekä kuidut. Itse kun leipoo (taikinan teko n. 3 min), niin saa aina tuoretta leipää - etu sekin.

En nyt lisää tähän mitään linkkiä tms. ettei tule taas sanomista
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: Antsu1 - Huhtikuu 06, 2010, 07:42:41 ap
Ja mitenkähän tuota sinun leipääsi syö proteiinirajoitteinen diabeettista nefropatiaa sairastava? Kysynpä vaan

Äärilaidat on äärilaitoja... Keskitie on aina keskitie, kun sillä kulkee, niin ei niin helpolla ojaan horjahda
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: vivianv - Huhtikuu 06, 2010, 09:33:13 ap
Vähiin kävisivät ruokaideat KP:lla, jos jokaista laatua pitäisi jokaisen voida syödä. Joku välttää hiilareita, toinen proteiineja, kolmas lisäaineita, yhdellä on keliakia, toisella muna-allergia, yksi ei prosessoi rasvoja. Eikä tuon leivän proteiinipitoisuutta mitenkään tuossa peitelty, päinvastoin.

Itse pitää ymmärtää, mikä sopii itselle ja mikä ei. Edes keskitie ei sovi ihan kaikille, allekirjoittanut mukaanlukien.
Otsikko: Re: Leivonta ilman sokeria tai vähemmällä sokerilla
Kirjoitti: rasvis - Huhtikuu 06, 2010, 10:48:01 ap
NOSUGARDILLE:Marja Tiura ois sulle oiva yhteistyökumppani.