Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Vapaa sana => Aiheen aloitti: RAR - Elokuu 25, 2009, 21:02:22 ip

Otsikko: Madeiralle?
Kirjoitti: RAR - Elokuu 25, 2009, 21:02:22 ip
Olen tässä miettinyt, miten aion viettää "pyöreitä" tuossa parin kuukauden kuluttua.
Pippaloita en jaksa sattuneesta syystä järjestää isommalle kaveri/sukulaisporukalle, joten kyselin sitten isännältä mitäs tykkäisi jos lähdettäisiin kahden matkalle. Kun ei hanttiinkaan laittanut, olen nyt sitten päätynyt Madeiraan. Kanaria on nähty monasti eikä Thaimaa yms kiinnosta ihan jo senkin vuoksi, että sinne on pitkä lentomatka. Tosin Madeiraankin kestää lento kuusi tuntia.  

Joten jos teillä on kokemusta paikasta, niin lukisin mielelläni. Vinkkejä kivasta hotellista ja nähtävyyksistäkin olisi kiva saada. Olen kyllä saanut sen käsityksen että se on kaunis paikka ihan kokonaisuudessaan.
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: H1 - Elokuu 25, 2009, 21:08:05 ip
Oi ihanaa! Mä haluun kans  

En nyt kerkii kirjottaa, mutta voisin koittaa etsiä (en muista tähän hätään) sulle niitten hotellien nimet joissa olen käyny. Se on tosi kiva ja kaunis saari, ei niin turisti-kohde kuin Kanaria. Mä menisin uudestaan koska vaan.
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: Hese - Elokuu 25, 2009, 21:30:46 ip
Et sitten viitsinyt vaan puukottaa, vaan vielä kierrät puukkoa haavassa ja sirottelet suolaa siihen....

Kerran Madeiralla käyneenä - (yleensä emme vaimon kanssa käy useanpaa kertaa yhdessä paikassa, mutta Madeira oli poikkeus) - olen sanaton. Kuvitelkaa? Johtuu vaan kateudesta.
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: Ultsi - Elokuu 25, 2009, 21:33:24 ip
Se on kiva paikka. Käykää keskustan vanhalla puolella sekä bussilla/taksilla/patikoiden ylhäällä kiertelemässä. Meidän hotellimme oli keskustasta noin 800 metrin päässä, mutta ei sillä hotellialuella. Finnmatkoilla ei enää ole se hotelli käytössä.
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: Antsu1 - Elokuu 25, 2009, 21:59:38 ip
Teiltä kun autoilu sujuu, niin suosittelen auton vuokraamista päiväksi. Siinä ehtii hyvin kiertää saaren ympäri ja maisemissa kyllä löytyy Mukavampaa mennä niin kuin esim. jonkun matkatoimiston retken mukana, kun saa itse määrätä vauhdun ja pysähdykset.

Tässä yksi vinkki, joka meiltä jäi väliin:
 
Lainaus:

 Jos haluaa nähdä maailman toiseksi korkeimman suoran pudotuksen mereen, löytyy se vähän matkan päästä Funchalista. Paikan nimi on Cabo Girão ja sinne pääsee helposti esimerkiksi vuokraamalla auton.Pudotus mereen on 589 metriä. Meiltä se jäi väliin, koska sattui olemaan sellainen sumu tuolla paikalla, ettei eteensä nähnyt kuin kymmenisen metriä eli sään haltijat eivät suoneet meille mahtavia maisemia.
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: vivianv - Elokuu 25, 2009, 22:38:49 ip
Kappas kuule! Meidän häämatka suuntautui tuonne v. 2002 helmikuussa.

JOS ette pelkää ajelua korkeilla ja kiemuraisilla teillä, auton vuokrausta kannattaa harkita. Saari on niin pieni, että viikossa ehtii hyvin kiertää joka kolkan. Lähellä Funchalia on useita suuria puutarhoja, joiden rehevyys ja kukkaloisto on vertaansa vailla. Yhdessä sellaisessa kannattaa käydä. Me osuimme puutarhaan nimeltä Palheiro.

Meidän häämatka oli ns äkkilähtö, ja hotelli oli vain yhden tähden, mutta siisti. Se on Aurinkomatkojen valikoimissa vieläkin. Ainoa huono asia oli, ettei siellä ollut jääkaappia. Nyt en enää menisi siihen, sillä se oli keskellä vanhaakaupunkia, eikä auton kanssa ollut siellä helppoa. Turistialueella se ei ole ongelma.

Funchalissa on myös paljon tekemistä. Alhaalta lähtee gondolihissiköysirata (TJSP) läheiseen Monten kylään. Sieltä voi tulla alas samalla tavalla tai sitten perinteisillä rottinkikelkoilla, joita paikalliset ohjaavat.

Sitten me olimme totisessa turistihoukutuksessa, joka oli silti tosi mukava juttu. Madeiran satamassa pitää majaa Kolumbuksen lippulaivan replika, Santa Maria, ja sillä teimme päiväpurjehduksen Cabo Giraolle. Siellä nähtiin myös kalaparven kimpussa olevia delfiinejä ja merikilppari, joka oli hyvää tuuria.

Rantoja ei oikein ole tai ne ovat uusien hotellien yksityisiä. Halvalla pääsee kuitenkin paikalliseen meriuimalaan, Lidoon, jossa on aurinkotuoleja, merivesialtaita ja tikkaat mereen.

Ruoka on hyvää. Joka päivänä syötiin eri kalaa. Sen kanssa kannattaa kokeilla Portugalilaista vihreää viiniä, Vinho Verdeä, joka on aika mietoa, keskentekoista valkkaria.

Yhden levadavaelluksen teimme itsenäisesti. Onneksi otimme helpon reitin, sillä se oli riittävän haastava minulle. Yhtään vaikeammasta olisin tullut pelastushelikopterilla pois. Tässäkin auto on kätevä, ellei sitten osallistu opastetulle vaellukselle.

Madeiralla on miellyttävä ilmasto. Rannalla paistaa yleensä aurinko, mutta liian kuumaa ei ole. Vuorilla yleensä on jatkuva kosteahko sumu/tihuilma ja vesi kerääntyy levadoihin jatkuviksi puroiksi, joilla kastellaan vihreäksi myös rantavyöhyke.

Kannattaa siis käydä. Ei ole mitenkään verrattavissa esim. Kanariaan.

Muoks: niin, ja tuoreita hedelmiä kannattaa ostaa päivittäin Funchalin kauppahallista. Niille paratiisiherkuille ei suurimmalle osalle varmaankaan ole suomenkielistä nimeä, mutta siellä tarjotaan monella osastolla maistiaisia ja ostaa sitten mistä pitää.
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: d1-nainen - Elokuu 25, 2009, 23:14:23 ip
En ole kylläkään menossa madeiralle, mutta olen myös täyttämässä pyöreitä lähikuukausina ja mietin, että mitäköhän ostaisin itselleni lahjaksi   Napapiirin eteläpuoliset alueet kun ei pahemmin kiinnosta, niin tässä pähkäilen  
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: Yogi - Elokuu 25, 2009, 23:54:23 ip
Me olimme noin kymmenen vuotta sitten Levadavaelluksella, kun poika pääsi ylioppilaaksi. Meillä piti olla halpa hotelli vuorenrinteessä, mutta koska se oli ylibuukattu, päästiin samaan hintaan viiden tähden Carltoniin. Ongelmana oli, ettei meillä ollut oikein tarpeeksi tasokkaita kuteita tuohon paikkaan.

Hotellin vieressä oli todella hieno paikka, josta meressä uidessamme englantilaisherra sanoi, että "this is the only way to get in without properly dressed" eli että uiminen on ainoa tapa päästä sinne sisään olematta asianmukaisesti pukeutunut.

Muuten se oli ihan hyvä paikka. Uima-allaskin oli aivan vieressä. Ei vain ehditty siellä paljon löhöillä. Haasteet odottivat vuorilla. Vuodenaika oli kevät. Kaupungissa oli kukkaisjuhla "Fiesta de fleur" tai jotain sinnepäin. Voin kuvitella, että se on eristyneellä saarella ollut joskus mahtava tapahtuma. Olihan se vieläkin. Ääntä oli ilmassa niin paljon kuin ämyreistä lähti.

Gabo Giraolla mekin tietysti käytiin. Yhdelle matkatoimiston saarikerrokselle osallistuttiin ja se kuului siihen. Taksit olivat aika suhareita ja liikennekulttuuri hieman haasteellista, mutta emme onnettomuuteen sentään jouduttu. Auton vuokraaminen voi hyvä idea ja miehellesi varmaan elämys.

Sää siellä on taatun samanlainen eli turistin toivoma. Rannassa on kaunista, mutta vuorilla sataa iltapäivällä aina samaan aikaan. Saharan tuulet joskus kuulemma muuttavat kaiken. Talvella saattaa vuorilla olla kylmäkin. Jopa +5 oC. Ainakin siellä kalanviljelylaitoksella, jonka nimi oli Frio jotakin.

Nähtävyyksistä eniten pidin Kasvitieteellisestä puutarhasta. Keväällä se oli todella upeassa kunnossa. Levadat tietysti olivat meidän juttu, mutta ei niistä enempää. Niissä ei saa olla korkeanpaikan kammoa. On siellä yksi helppokin reitti siinä jossain lähellä missä ne Tobaccakelkatkin.

Vielä pitää varoittaa, että Madeira ei ole rantalomakohde. Jos haluaa yöt bilettää ja päivät löhötä rannalla, pitää mennä muualle. Vieressä on kuulemma saari, jossa tämäkin onnistuu. Jos pitää vuorista, luonnosta, merestä, saarelaisten historiasta ja vihreästä kasvillisuudesta, se on oikea paikka. On siellä tietysti Madeira-viiniä, lihavartaita ja syvänmeren mustaa kalaa, Espada vai mikä se nyt olikaan.
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: applefigure - Elokuu 26, 2009, 08:25:45 ap
  AIJAA!!! Ettet meinaa meitä kamujasi kustantaa sinne ja?   AI. JAA!!!!

Mä olen nimittäin kuola vienosti suupielestä valuen ja silmät kiiluen katsellut sitä paikkaa matkaesitteistä...   mutta kokemusta siis ei ole. Mistäpä mulla.  
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: Hese - Elokuu 26, 2009, 11:25:37 ap
Just. Enminäkäänhyväksy.

Tosin, muistin, että olimme mekin kaljass.. eiku Wienissä ja Budapestissä kustantamatta sinne muita kun akan. Vai kustansikohan hän minut? Vieläkin soi päässä 'Kuinka siltain lyhdyt Tonavaan jne.'

Muuten molimme Mateiralla aikaan, jolloin siellä oli jouluvalot. Minnenoo muten kovinkaan ihastunut koko jouluun, mutta SE OLI jotakin.
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: RAR - Elokuu 26, 2009, 14:32:32 ip
No olisinhan minä ottanut koko koplan mukaan tuonne matkalla, mutta ne romanttiset illalliset isännän kanssa, kynttilänvalossa viiniä siemaillen, olisivat jääneet kyllä vähemmän romanttisiksi kun jengi ympärillä alkaa kaivaa mittareita, pumppuja ja inskakyniä esille ennen ruokailua!!!

Joten ei oteta mukaan tällä kertaa!  
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: Edward - Elokuu 26, 2009, 16:13:07 ip
Oikein hyvää matkaa Keiju!

Minäkin olen pitkästä aikaa lähdössä matkalle kaksin. Mennään ukon kanssa Efesokseen. Siellä ne ovat Arkadian tiellä vaeltaneet niin Paavali, Marcus Aurelius kuin Kleopatrakin. Ja nyt sitten minä.

Monta vuotta tässä on mennytkin, kun aina on ollut mukana joku lapsukaisista. Kesällä käytiin 10-vuotiaan kanssa Venetsiassa ja alpeilla.

Kiirettä pitää:)

Eetu
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: upi - Elokuu 26, 2009, 19:51:06 ip
Keijulle hyvää matkaa toivotan!

Itsekin vaimokullan kanssa lähdemme Tenerifalle kuukaudeksi
ensi talvena.

Ja Eeetulle; moi pitkästä aikaa.
Efesos on mielenkiintoinen nähtävyys. Parisenkymmentä vuotta
sitten kävimme, ja lähtisin kyllä uudelleen.
Efesoksen liepeillähän Turms kuolematonkin havahtui
 Ainakin Mika Waltarin mukaan.

upi
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: rouva80 - Elokuu 26, 2009, 20:01:58 ip
Kymmenen vuotta sitten oon käynyt. Ihana saari. Parhaiten on jäänyt mieleen levadavaellus,sitä suosittelen.
Hyvää matkaa!!
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: Taitsa - Elokuu 27, 2009, 00:11:41 ap
Lainaus:

 Napapiirin eteläpuoliset alueet kun ei pahemmin kiinnosta, niin tässä pähkäilen  Suositten Lofootteja talvella,mahtavat maisemat,karua mutta tavallaan kaunista.Mä muistan aina ne "torahampaat" talvisena päivänä merellä.

Madeira,why not?,jos kiinnostaa.
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: Edward - Elokuu 27, 2009, 06:38:25 ap
Terve upi!
Hyvää matkaa sullekin!
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: RAR - Elokuu 27, 2009, 11:32:55 ap
Lainaus:


Yhden levadavaelluksen teimme itsenäisesti. Onneksi otimme helpon reitin, sillä se oli riittävän haastava minulle. Yhtään vaikeammasta olisin tullut pelastushelikopterilla pois. Tässäkin auto on kätevä, ellei sitten osallistu opastetulle vaellukselle.

Noista levadavaelluksista: onko siellä siis myös helppoja reittejä? Ja mitä tarkoitit, että auto on kätevä..? Voiko ne tehdä auton kanssa?  

Minulla kun on jonkin asteinen liikuntarajoite (jalat leikattu useasti) niin onko tuo Madeira liian vaikeakulkuinen kaiken kaikkiaan?

Kiitos tähän mennessä kaikille neuvoista ja kertomuksista. Niitä on ollut mielenkiintoista lukea.
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: vivianv - Elokuu 27, 2009, 11:42:07 ap
Lainaus:

Lainaus:


Yhden levadavaelluksen teimme itsenäisesti. Onneksi otimme helpon reitin, sillä se oli riittävän haastava minulle. Yhtään vaikeammasta olisin tullut pelastushelikopterilla pois. Tässäkin auto on kätevä, ellei sitten osallistu opastetulle vaellukselle.

Noista levadavaelluksista: onko siellä siis myös helppoja reittejä? Ja mitä tarkoitit, että auto on kätevä..? Voiko ne tehdä auton kanssa?  
Tarkoitin sitä, että voi katsoa levedakartasta sopivan reitin, ajaa autolla ja parkkeerata sen alkupisteeseen tai sopivaan kohtaan reitin varrelle ja siitä lähteä kävellen levadalle, sitten palata autolle ja ajaa hotelliin. Muistaakseni Funchalin välittömässä läheisyydessä on vain yksi levada, muut ovat kauempana ja sinne täytyy siis jotenkin hankkiutua.

Madeiralla on suuria korkeuseroja. Funchalin kaupunkialue on tasaisempi, mutta sielläkin on sen verran katuportaita, että tosi huonojalkainen joutuu vähän valitsemaan reittejään.

Muoks: jos nähdään tässä lähiaikoina, niin voin lainata sulle Madeiran autoilu- ja vaellusoppaan. Opas on englanninkielinen mutta siinä on hyvät kartat ja reittiehdotuksia ja pikninpaikkaehdotuksia.
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: Yogi - Elokuu 27, 2009, 13:57:27 ip
Lainaus:

 
Minulla kun on jonkin asteinen liikuntarajoite (jalat leikattu useasti) niin onko tuo Madeira liian vaikeakulkuinen kaiken kaikkiaan?Levadat oikeastaan ovat hyvinkin helppokulkuisia. Nehän ovat vuorenrinteeseen hakattuja vesirännejä. Kävely niillä on vaakasuoraa. Alla vain on usein muutama sata metriä putousta. Ei kannata kompastua. Joka vuosi aina joku saksalainen putoaa. Ei mitään saksalaisia vastaan. He vaan ovat suuri ryhmä ja tykkäävät kiipellä vuorilla. Siksi onnettomuuksiakin sattuu heille.

vaikeuksia voi tulla liikuntarajoitteiselle siinä vaiheessa, kun vaihtaa levadalta toisella. Mekin lainasimme kävelysauvamme eräälle tanskalaiselle, joka loukkasi jalkansa juuri tällaisessä vaihdossa levadalta toiselle.

Siitä Funchalista lähtevästä levadasta matkatoimistossa kovasti varoittivat. Kaupungin nuoriso kuulemma oli keksinyt oivan rahankiristysmenetelmän. Joukkio ilmestyi jyrkänteen reunalle katkaistut lasipullot aseenaan. Kymmenessä vuodessa ongelma on ehkä jo poistunut.
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: mimmi1 - Elokuu 27, 2009, 14:14:24 ip
Ihkua... Hyvää reissua sitten, kun lähdette ja ONNITTELUT etukäteen sinulle Keiju
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: Pete² - Elokuu 27, 2009, 21:53:19 ip
käy golfaamassa siellä korkemmalla kentällä

kun normaalistiu lyö n 200 metriä siellä saatta saada jopa 500 metrisiä lyöntejä (tosin alaspäin mutta kuitenkin...)

puttaminenkin voi olla hnakalaa jos tuulee sen verran ettei pallo pysy paikallaan
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: RAR - Elokuu 28, 2009, 16:50:21 ip
Lainaus:

käy golfaamassa siellä korkemmalla kentällä

Nietu. Olen kerran yrittänyt ihan golfkouluttajan kanssa lajia. Luulin että kun ei enää osu liikkuvaan palloon, voisi osua paikallaan olevaan. En osunut...  
Joten golf-kärpänen ei iskenyt kyllä yhtään kuten monella kaverillamme.  
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: RAR - Marraskuu 11, 2009, 12:00:48 ip
Pieni matkakertomus jos jotain kiinnostaa:

Oltiin Madeiralla 02.11.-09.11. Oltiin eka kone, joka pääsi laskeutumaan tulopäivänä saarelle koska satoi ja oli niin sumuista. Kone joutui kiertämää puolisen tuntia ennen kuin päästiin alas.
Vettä tuli kaatamalla kun juostiin bussiin ja ihmisten ilmeet aika pettyneitä koska luultiin että tätäkö tämä on sitten koko loma?! Onneksi se oli vain sen hetken.
Maisemat olivat kyllä upeat jo bussista katsottuna!

Ekana iltana käytiin vain supermarketissa, kiertelemässä lähikatuja, syömässä hotlan ravintolassa ja istuskeltiin ja ihailtiin 8-kerroksen partsilta upeaa kapunkia ja merta. Huoneisto oli iso ja siisti ja jääkaappi toimi joten saatiin ruoat ja juomat kylmään.

Toisena päivänä lähdettiin sitten kiertämään Funcalin kaupunkia ja siellähän riitti nähtävää. Ilma oli edelleen välillä vähän pilvinen ja vähän tihkuikin silloin tälllöin.

Keskiviikkona meillä oli vuokra-auto ja lähdettiin länsirannikkoa ajelemaan. Siellä maailman toiseksi korkeimmalla jyrkänteellä tuli käytyä ja sieltä pikkukyliä ja teitä kiertäen pohjoiseen. 1700m ei oikein nähnyt enää mitään koska oli pilvistä mutta alempana maisemat hienot. Ja onneksi oli ammattikuljettaja omasta takaa. Tuntui itsekin nauttivan serpentiiniteillä ajamisesta.
Autovuokraamoja oli paljon ja kalusto melko uutta, joten olivat siistejä ja niissä oli ilmastointi. Meillä oli näppärä, melko uusi Focus käytössä.

Torstaina synttäripäivääni vietettiin tarkalleen korkeuksissa köysiratahississä Monteen päin. Ja illalla Ragan ravintolassa englantilaisporukan kanssa kohoteltiin kuoharia ja kuunneltiin paikallisen (komean) miehen soittamaa klarinettia. Eipä ole koskaan kukaan soittanut minulle "Paljon onnea vaan" tuolla soittimella.

Perjantaina löhöttiin uima-altaalla kuin kunnon turistit ainakin auringon paisteessa mutta kun espanjalaiset, punavalkoiseen pukeutuneet jalkapallofanit alkoivat sikailemaan altaalla, lähdettiin sitten pois ja kierreltiin rantakatuja ja vanhaa kaupunkia. Kaksikerroksisessa bussissa kierrettiin vielä maisemareitti.

Matka oli muutenkin onnistunut vaikka inhoan lentämistä ja korkeat paikatkaan eivät niin kiehdo. Mutta siellä karisi kyllä korkean paikan pelko totaalisesti koska maisemat olivat niin upeat!! Ja kunto kasvoi kun tallailtiin katuja ristiin rastiin ja vuorilla pysähdeltiin matkan varsilla jaloittelemaan. Kaiken kruunasi katamaraaniristeily Atlantille, jossa sitten bongattiin ensin valas ja sitten delfiiniparvi. Oppaan mukaan tuuria tosiaan oli koska yleensä niitä ei enää tähän aikaa vuodesta näy. Täytyy sanoa että aika vaikuttavaa.

Levadoja ei kierretty, koska alkuviikosta olivat niin liukkaita. Eikä opaskaan niitä suositellut sen vuoksi.

Ehdittiin viikossa yllättävän paljon.

Kaikista eniten ihmeteltiin sitä, ettei raikkaita salaattilautasellisia saanut oikein mistään ja ruoan kanssa harvoin tuli muuta kuin tomaatinlohko ja porkkanaa. Erikseen pyytämällä saattoi jostain saada vähän parempaa mutta esim. siihemkin usein kuului vain ne tomaatit, pari salaatinlehteä ja porkkanaraastetta. Ja se maksoi paljon!

Lopulta päädyin herättyäni syömään kunnon aamiaisen (muna/pekonikiintiö tuli täyteen), joka meillä on miltei lounasaika. Ja seisovasta pöydästä oli helppo valita iso lautasellinen niitä vihanneksia ja jälkkäriksi tuoreita hedelmiä. Ja iltapäivällä joskus 14-15 aikaan söin ison lautasellisen vihannes- tai jotain muuta keittoa. Ne olivat edullisia (2,5-4€), ihanan maukkaita ja niiden kanssa sai sitten palan oliiviöljyllä ja valkosipulilla siveltyä leipää. Valitettavasti se oli vaaleaa, mutta ei sitä tarvinnut syödäkään kuin palasen. Tummaa leipää löytyi loppuviikosta supermarketin "terveyshyllyistä", eli niitä Realin tyylisiä, mutta ei enää ostettu niitäkään koska loma oli jo lopussa.
Illalla saatoin syödä kanasalaatin tms. tai toisen keiton. Isäntä maisteli sitten pipppuripihvit yms.

Hiilarit kului kyllä kävelyn vuoksi, joten pikaa en juurikaan tarvinnut ja kaksi hypoa tuli koko viikon aikana yöllä vaikka vähensinkin Levemiriä. Mukana oli aina Trippejä ja Siripirejä mutta ilmeisesti osasin tankata aika hyvin koska niitä ei tarvittu liikkuessa.

Kaiken kaikkiaan voin suositella Madeiraa kaikille lämpimästi, vaikka hintataso on melko sama kuin Suomessa. Turistien ikähaarukka oli aika pitkälle keski-ikäisistä eläkeläisiin. Ei juuri lapsiperheitä tai nuorisoa näkynyt. Joten hyvin sovittiin joukkoon!  
Paljon oli saksalaisia, englantilaisia ja tietysti Portugalista ja Espanjasta porukkaa varsinkin viikonloppuna.

Kyllä me varmaan vielä uudestaan sinne mennään koska niin paljon jäi näkemättä!  
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: Antsu1 - Marraskuu 11, 2009, 12:48:24 ip
Kiitti matkakertomuksesta

Oli kiva lukea mitä kaikkea ehditte ja mukavaa kuulla, että kaipuu syntyi uudellekin reissulle sinne päin.

Lennotkin sitten menivät hyvin, oliko sulla joku hyvä taktiikka lentopelkoosi, esim. kunnon konjakkitujaus jo lentoasemalla
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: d1-nainen - Marraskuu 11, 2009, 14:16:41 ip
Kiitos hyvästä raportista.

Joo tuohan se on ongelma usein matkoilla, että mistä vihannekset? Vaikka matkailisi maissa, missä kasvaa paljon vihanneksia, niin niitä ei tahdo ravintolaruoissa olla. Joskus nuorena, kun olin kasvissyöjä ja yritin Italiassa tilata jotain kasvisruokaa, niin kokin ehdotus oli aina sama: spagettia tomaattikastikkeessa   Ja hinta tuolla oli sama kuin pihviannoksella. Mutta viime aikoina olenkin ostanut ruokani matkoilla enimmäkseen kaupasta.
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: RAR - Marraskuu 11, 2009, 16:24:35 ip
Lainaus:


Lennotkin sitten menivät hyvin, oliko sulla joku hyvä taktiikka lentopelkoosi, esim. kunnon konjakkitujaus jo lentoasemalla
Jepjep. Onneksi lähtö oli vasta iltapäivällä joten pystyin ottamaan pari "rentouttavaa" asemalla.  
Ilmeisesti lentopelkoni on lieventynyt iän myötä muutenkin koska en pelännyt läheskään niin paljon kuin nuorempana.
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Marraskuu 11, 2009, 17:24:38 ip
Kiitos Keiju.  

Kiva juttu matkastanne!  
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: Hese - Marraskuu 11, 2009, 20:09:32 ip
Tuossapa on eräs tärkeimmistä syistä, miksi pyrimme aina mahdollisuuksien mukaan majoittumaan huoneistohotelliin. Saa paljolti kokata oman mielensä mukaan.
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: RAR - Marraskuu 11, 2009, 20:14:15 ip
Huoneistohotelli meilläkin oli eli pieni keittiö kahden huoneen lisäksi mutta me sinne kokkaamaan lähdetty...

Ja voin sanoa että markettien ja kauppahallien vihannestiskit eivät erityisemmin houkutelleet. Sanoisin että pikemminkin yököttivät koska ollaan varmaaan totuttu liian siisteihin vihannes- ja hedelmätiskeihin kotimaassa.

Ja kuten sanoin, keitot olivat herkullisia joten löytyi minullekin syömistä kun tajusi pyytää.  
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: Hese - Marraskuu 11, 2009, 20:23:46 ip
Nojoo. Emme mekään mihinkään kokkaamaan lähde. Kuitenkin liki joka päivä teemme aamupalan ja yhden ruuan huoneessa, teemme (jos olemme paikalla) pikkuvälipalaa taikka evästä 'tutkimusmatkoillemme.'

Me olemme löytäneet marketeista ja kauppahalleista, kuten toreiltakin aivan kelvollisia vihanneksia. Toki tuo pitää suomalaisten pakkausinnosta ja ylihygieenisuudesta paikkansa. Jos suomalaiset terveysviranomaiset joutuvat joskus katselemaan joidenkin maiden hygieniatasoa, varmaan laskevat housuihinsa. Ja kas kummaa - eivät ne ihmiset monin paikoin sen sairaampia ole kuin täälläkään. Emmekä ole mekään sairastaneet/sairastuneet reissuillamme.
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: santsu. - Marraskuu 11, 2009, 21:11:52 ip
Kuulostaa mukavalta tuo reissunne  

Mä haluaisin myös nähdä valaita ja delfiinejä luonnossa,se olisi ihan parasta  
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: Yogi - Marraskuu 22, 2009, 22:25:44 ip
Kiitti kertomuksesta! Hyvinhän tuo on näköjään mennyt. Harmi ettette päässeet Levadoille. Talviaikaan siellä yllättävästi joskus sataa. Silloin vesiryöpyt kulkevat Levadojen yli. Alkoi tehdä mieli uudestaan sinne. Ehkä joskus eläkepäivinä, jos vielä jalka nousee.
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: Yogi - Marraskuu 22, 2009, 22:33:04 ip
Lainaus:

 
Mä haluaisin myös nähdä valaita ja delfiinejä luonnossaSiihen on mahdollisuus kaikilla valtameren saarilla. Teneriffan edustalla näkee delfiinejä ja pallopäävalaita, Azoreilla delfiinejä ja kaskelotteja. Azoreilla vitsailivat, että miksette menneet Norjaan valassafarille. Se olisi tullut teille paljon halvemmaksi.
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: Taitsa - Marraskuu 22, 2009, 23:06:24 ip
New Fouland,saari,kuuluu Kanadalle.Siellä näkee paljon valaita.

Kouvolan Sanomissa on ollut aprillijuttuna,että joku on nähnyt pienen valaan Kymijoessa,Korian sillan kohdalla

Kiva lukea Keiju,että matka meni hyvin ja että nautitte siitä.
Otsikko: Re: Madeiralle?
Kirjoitti: d1-nainen - Marraskuu 22, 2009, 23:12:51 ip
Lainaus:

Azoreilla vitsailivat, että miksette menneet Norjaan valassafarille. Se olisi tullut teille paljon halvemmaksi.


Olisikohan  ? Toisaalta Norjassa ei tarvi mennä merelle asti nähdäkseen valaita, vaan rannasta käsinkin voi nähdä.
Otsikko: Valassafarit
Kirjoitti: Yogi - Marraskuu 23, 2009, 00:11:34 ap
Minä käsitin sen piikiksi Norjan valaanpyynnille. Azorilaiset ovat ennen pyytäneet paljon valaita, mutta ovat muuttaneet valaanpyynnin kannattavaksi turistiteollisuudeksi, mitä käsittääkseni Norja ei ole tehnyt.

Muoks. Valaanpyynnin ohella Norjassa järjestetään myös valassafareita nykyisin. Ehkei Norjan valassafarit olleetkaan pelkkä vitsi.
Otsikko: Re: Valassafarit
Kirjoitti: d1-nainen - Marraskuu 23, 2009, 07:20:35 ap
Jep. Ei ne mikään vitsi ole, mutta halvemmaksi eivät välttämättä tule kuin matka Azoreille ja safari siellä. Oisin maistanut valasta Norjassa, jos ois jossain ollut myynnissä, mutta kun ei löytynyt, piti tyytyä kuningasrapuihin . Niitähän on siellä jo haitaksi asti.
Otsikko: Re: korista
Kirjoitti: mok-I - Joulukuu 03, 2009, 15:49:09 ip
aamulla Madeiralle - taitaa olla 5. kerta. Jotkut haluavat nähdä valaiden yms. leikkiä, itse olen yleensä käynyt katsomassa 'homo ludens' -koripalloa: halli on korkealla ja sieltä näkee kauas (tähtiin ja merelle ja kaupunkiin). Pitänee pakata lääkkeet käsimatkatavaroihin: matkatoimisto on vähän vihjannut, että matkalaukku saattaa tulla jollain seuraavista koneista.

hauskaa, vai mitä? Saan kokeilla melko rauhassa erilaisia dieettejä (jos vain PPuska ei ole paikalla ajamassa salaliiton airueena minua perikatoon - kai hän sentään desinfioi käsiään Linnan juhlissa?).

Valitan, kun en keksi edes tämän fiksumpaa Sokerit on ainakin parina viime päivänä tykänneet matkan odotuksesta - punaisilla aamusta iltaan
Otsikko: Re: korista
Kirjoitti: RAR - Joulukuu 03, 2009, 18:14:44 ip
Lainaus:

itse olen yleensä käynyt katsomassa 'homo ludens' -koripalloa: halli on korkealla ja sieltä näkee kauas (tähtiin ja merelle ja kaupunkiin).
Siis MISSÄ käynyt...?  

Voi että kun pääsisisi Madeiralle vielä uudelleen ja vähän pitemmäksi aikaa. Voisi ajatella vaikka kevättä. Ei välttämättä ensi vuonna mutta joku vuosi.

Onnea matkaan ja toivottavasti matkalaukutkin pääsevät perille!
Minulla oli kaikki tarvittavat lääkkeet käsimatkatavaroissa.

Ja P.S. Se valaan näkeminen ON elämys! Joskin henkeäsalpaavat myös näkymät koko saarella.
Otsikko: Re: korista
Kirjoitti: mok-I - Joulukuu 10, 2009, 12:54:39 ip
Lainaus:

Onnea matkaan ja toivottavasti matkalaukutkin pääsevät perille!
Minulla oli kaikki tarvittavat lääkkeet käsimatkatavaroissa.

Matkalaukuistat sen verran, että hotelliimme (kallein mahdollinen tällä matkalla) tuli neljä perhettä, joista vain yhden matkalaukut tulivat samaa matkaa (minun ja vaimoni!).

Joku yli-innokas kansalainen nappasi koneesta (vahingossa ja pienten haikailujen jälken palauttaen) käsimatkatavarani, joissa oli matkan insuliinit (toinen mokoma viikon annos oli matkalaukuissa).

Siis kyllä jännityksellä voi hekumoida ilman valaitakin
Otsikko: Re: korista
Kirjoitti: Hese - Joulukuu 10, 2009, 13:50:00 ip
Me olemme vaimon kanssa reissanneet melko paljon. Sekä omin nokkinemme, että valmismatkoilla. Yhtään kertaa ei ole sattunut, etteivätkö matkatavarat olisi tulleet mukanamme. Hyvää tuuria? Ehkä. Viime kesänä Wienissä aloime jo huolestua. Mutta, eikös ne meidän laukut tulleet siinä ihan viimeisenä.
Otsikko: Vs: Madeiralle?
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Tammikuu 14, 2017, 12:06:15 ip
Kaivoin tämän vanhan ketjun esiin sillä varasimme ukkokullan kanssa eilen matkan Madeiralle. :)

Lähtö on maaliskuun alussa ja hotelli on Funchalissa aivan meren rannalla. Olemme kohteessa viikon.

Lentomatka tietysti jännittää, mutta olen aina sanonut, että jos täältä maan päältä pitää ennen aikojaan lähteä niin lähdetään sitten tyylillä! :D

Enpä tiedä mitä mun reumani tykkää kosteasta meri-ilmasta mutta hitto soikoon, en anna sen rajoittaa tekemisiäni!

Oli kiva lueskella kokemuksistanne Madeiralla. Lisääkin aiheesta luen mielelläni. :)
Otsikko: Vs: Madeiralle?
Kirjoitti: V. Kuutti - Tammikuu 14, 2017, 13:36:39 ip
Madeiran kenttä on haastava, mutta ei hätiä!
Otsikko: Vs: Madeiralle?
Kirjoitti: äskoo - Tammikuu 14, 2017, 13:40:03 ip
Madeiran kenttä on haastava, mutta ei hätiä!

Onneksi matkustajan ei tarvitse huolehtia siitä! Sitä varten on olemassa henkilökunta, ellei Toukkis sitten ole ostanut ihan halpamatkaa? :D

Oikein virkistävää reissua Toukkikselle ja K:lle. Matkasta tulee varmasti hieno. Kuvittelen, että olet haltioitunut maisemista, vihreydestä ja kukkaloistosta.  8)
Otsikko: Vs: Madeiralle?
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Tammikuu 14, 2017, 19:48:25 ip
Madeiran kenttä on haastava, mutta ei hätiä!

Onneksi matkustajan ei tarvitse huolehtia siitä! Sitä varten on olemassa henkilökunta, ellei Toukkis sitten ole ostanut ihan halpamatkaa? :D

Oikein virkistävää reissua Toukkikselle ja K:lle. Matkasta tulee varmasti hieno. Kuvittelen, että olet haltioitunut maisemista, vihreydestä ja kukkaloistosta.  8)

Niin rohkeaksi en sentään ole vielä heittäytynyt että halpismatkalle uskaltautuisin. ;) Meren päällehän se kiitorata on rakennettu mutta en ajattele sitä nyt enempää. :D

Kiitos toivotuksista! :)

Jokunen käytännön kysymyskin tässä heräsi, ehtisiköhän joku kokeneempi reissailija vastata?

- Millaiset kengät olisi hyvät? Lenkkarit taitaa olla liukkaat kosteilla kulkureiteillä?

- Kannattaako luonnonaltaissa uidessa pitää uimakenkiä?

- Uskaltaako kala-ja äyriäisruokia syödä huoletta? Ruokamyrkytystä mietin...

- Kannattaako ottaa hepatiittirokotus?

Kiitos vastauksista! :)

Otsikko: Vs: Madeiralle?
Kirjoitti: julia - Tammikuu 14, 2017, 20:16:20 ip
Viime heinäkuussa kävin Madeiralla ja olen jo katsellut uusia reissuja, kun mieli tekisi takaisin kukkien ja upeiden maisemien keskelle.

Kunnon umpinaiset kengät, joissa on pitävä pohja, on kyllä ihan ehdoton valinta. Kaikki kadut ja puistot ovat täynnä erittäin jyrkkiä ylä- ja alamäkiä, joissa jo kuivallakin säällä kengät lipsuu. Yhdet gore-texit sateisimmille päiville ja toiset kevyemmät muuhun kävelyyn, retkisandaalit taitavat olla tuohon aikaan liian vilpoiset. Kengät ovat muuten Madeiralla halvempia, mutta valikoima oli ainakin kesällä enemmän korkokenkätyyppistä

Uimatossut on hyvä idea, jos ei muuten niin veteen päädyssä helpottaa ja estää naarmujen tulon.

Huonoa ruokaa osuu kohdalle, jos osuu, You never know. Kannattaa vilkaista netistä, mitä ravintoloita kehutaan ja pelata varman päälle.

Hepatiittirokotus kannattaa aina ottaa, jos reissaa Suomen ulkopuolella. Paras ottaa riittävän ajoissa ennen matkaa.

Ja Madeiralla pitää käydä katsomassa trooppinen puutarha ja ajaa sinne köysiradalla! Mukaan eväitä ja paljon vettä, paluu ylämäkeen vie yllättävän kauan aikaa!
Otsikko: Vs: Madeiralle?
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Tammikuu 15, 2017, 10:16:38 ap
Kiitos hyvistä vinkeistä! :)

Tuota hepatiittirokotusta aloin sitten miettiä ihan tosissaan. Täytyy arjen tullessa pyytää resepti lääkäriltä ja hoitaa homma kotiin. Koska en ole vuosiin reissannut Islantia pidemmälle, niin asia on unohtunut...

Sitten vielä yksi kysymys: Tuliaiset! Onko jotakin oikein erityistä mitä Madeiralta kannattaa tuoda tullessaan? Muutakin kuin muistoja, aurinkoa ja hyvää mieltä? ;) (Huom. asenne, ei vatsatautia!)
Otsikko: Vs: Madeiralle?
Kirjoitti: julia - Tammikuu 15, 2017, 14:54:24 ip
Mä toin tuliaisiksi Madeiraviinejä (makeahkoja) ja paikallista kuivakakkua niiden kanssa nautittavaksi. Kotoa toin isoja minigrip-pusseja, joten söpöt pakkaukset pystyi turvallisesti pakkaamaan matkalaukkuun.

Jos teksti "Madeira" ei haittaa, myynnissä on paljon kauniilla paikallisten kukkien kuvilla varustettuja tuotteita: t-paitoja, keittiöpyyhkeitä, pöytäliinoja, laventelituoksupusseja ja kaakelista tehtyjä kattilanalusia. Ne kattilanaluset painaa paljon, mutta toin niitä kymmenen, niin upeita olivat.  ;)

Madeiralla on myös upeita korkista valmistettuja tuotteita: laukkuja, lompakoita, vöitä ja kenkiä. Nämä ovat hinnakkaita, joten jouduin useita kertoja vakuuttamaan itselleni, etten oikeesti tartte totakaan laukkua.

Vaatteet ovat himpun verran halvempia. Minä satuin matkustamaan juuri alennusmyyntien aikaan ja tein hyviä löytöjä Bershkasta Lidossa sijaitsevasta isosta ostoskeskuksesta.

Muuten, aurinko ei sitten Madeiralla aina paista, kun noustaan ylös vuorille. Kannattaa varautua kylmää sumuun ja tihkusateeseen retkien aikana ja harrastaa kerrospukeutumista, sää vaihtuu tosi nopeasti, joten reppu mukaan.
Otsikko: Vs: Madeiralle?
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Tammikuu 15, 2017, 16:38:17 ip
Kiitos! :)
Otsikko: Vs: Madeiralle?
Kirjoitti: d1-nainen - Tammikuu 15, 2017, 18:14:24 ip
Jep, hepatiitti kannattaa olla, jos vaikka vain Viroon menee, siis A-hepa, sehän voi tarttua ruoasta ja juomavedestä. B sitten, jos tuntee olevan tarvista, mää sain yhdessä työpaikassa, mutta B-hepahan ei tartu ku seksi-/veriteitse, niin ei pitäis olla vaaraa, jos ei sitten tule jotain haavoja, mitä diabeetikolle tietenkin voi tulla.
Otsikko: Vs: Madeiralle?
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Tammikuu 15, 2017, 19:34:34 ip
Mä ajattelin että menisi siinä sitten molemmat rokotukset samalla, koska työni puolesta tarvitsen tuon hepatiitti-B:n.

Ja entäs jos joutuukin vaikka onnettomuuteen ja sairaalaan verensiirtoon tms?  :(

No niin, se mielikuvitus!
Otsikko: Vs: Madeiralle?
Kirjoitti: d1-nainen - Tammikuu 15, 2017, 20:39:19 ip
Mää oon ottanut erikseen, kun töissä aikoinaan sai vain Been. Kieltämättä jos joutuu saamaan verensiirron jossain muualla, on riskejä. Tai eksyy sänkyyn jonkun tyypin kanssa, jolla on vaik tietämättään...
Otsikko: Vs: Madeiralle?
Kirjoitti: pæve - Tammikuu 15, 2017, 21:55:44 ip
Mä ajattelin että menisi siinä sitten molemmat rokotukset samalla, koska työni puolesta tarvitsen tuon hepatiitti-B:n.

Ja entäs jos joutuukin vaikka onnettomuuteen ja sairaalaan verensiirtoon tms?  :(

No niin, se mielikuvitus!
Eikö sinuu oo töissä rokotettu hepoja vastaan?! Hoitoalalla  :o
Otsikko: Vs: Madeiralle?
Kirjoitti: Friita - Tammikuu 15, 2017, 21:58:09 ip
Kaveri on jopa ruokapuolella rokotettu, niin influenssa kuin hebatiitti.
Otsikko: Vs: Madeiralle?
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Tammikuu 16, 2017, 09:03:57 ap
Ei ole rokotettu. Kerran sitä itse kysyin, mutta arvannet vastauksen. :(

Parempi siis kun huolehtii asiasta itse.
Otsikko: Vs: Madeiralle?
Kirjoitti: RAR - Tammikuu 16, 2017, 10:12:48 ap
Voi, ihana Madeira! Jaksaisipa vielä käydä siellä. Hyvän kohteen valitsitte. Ollaan oltu kaksi kertaa. Eka kerta oli marraskuussa ja hyvät ilmat. Seuraavalla kerralla alkukeväästä ja oli selkeästi kylmempää. Mikään rantalomakohdehan se ei ole, mutta onhan siellä merivesialtaat. Hotellien altaita ei välttämättä lämmitetä.

Teille kohde sopii kuin nenä päähän, kun tykkäätte kävellä. Niitä levadoita on eri vaikeusasteisia. Voi valita vaatimamman tai helpomman. Niillä näkee paremmin niitä kukkia ja vesiputouksiakin. Ja tietysti köysiradalla ylös. Näkee koko Funtchalin ja meren! Ylhäällä odottaa isot puistoalueet ja metsät. Päivässä ei näe kaikkea sitä aluetta millään. Hyvä kamera mkaan!

Merellä käytiin katamaraanilla ja niillä Marco Polo-replikoilla. Ekalla kerralla nähtiin iso valas, joka näkyi ihan katamaraanin vieressä. Ja delfiinejä näkee usein.

Vuokrattiin auto ja noustiin ylös vuorille pikkuteitä, poikettiin pienissä merenrantakylissä ja pikkukirkoissa. Ylhäällä saattaa olla tosiaan sumua ja lehmiä keskellä tietä! Varovasti serpentiiniteillä.

Ruoka on aika lihavoittoista (niitä lihatikkuja roikkumassa koukussa keskellä lautasta). Vihannesten määrät annoksissa vähän heikkoa ja kun pyysi lisää, laittoivat perunoita enemmän. Minä söin lähes koko viikon vihanneskeittoja, jotka sitten olivatkin hyviä. Muuten hotellilla aamupala ja hedelmiä välipalaksi,

Hyvät kengät ja tosiaan varautuminen myös sateeseen, on hyvä muistaa.


Mutta ihanaa matkaa ja nauttikaa matkasta,
Otsikko: Vs: Madeiralle?
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Tammikuu 16, 2017, 10:23:28 ap
Kiitos RAR. :)

Oliko sulla inskapumppu jo kun kävit Madeiralla? Menikö turvatarkastus ok? Se mua jännittää kun yleensä jään aina kiinni turvatarkastuksessa pumpun vuoksi. :D

K:n kanssa ollaan seikkailtu serpentiiniteillä aikaisemminkin mm. Kreikassa ja hyvin pärjättiin. Toki pitää olla varovainen ja tarkka, se kuuluu asiaan!

Aika hienoon hotelliin majoitutaan. Viiden tähden Pestana Carlton Madeira. No, kerrankos sitä nyt skumppaa aamiaisella nauttii, lomalla! :)
Otsikko: Vs: Madeiralle?
Kirjoitti: RAR - Tammikuu 16, 2017, 11:55:01 ap
Oli pumpou kummallakin kerralla. Minulla oli kaikki lääkkeet ja todistukset läpinäkyvässä minigrip-pussissa. Englanninkielinen todistus myös pumpusta ja varakynistä. Tullitarkastuksissa näytin heti pumpun, kun menin läpi ja virkailijat vain nyökkäsivät. Pillimehujen kanssa meinas tulla samomista, mutta kun selitin että ovat ensiapuna, antoivat ottaa koneeseen.
Otsikko: Vs: Madeiralle?
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Tammikuu 31, 2017, 14:47:03 ip
Vielä pukkaa kysymystä Madeiran-kävijöille. Otitteko käsikauppalääkkeet kuten särkylääkkeen ja ripulilääkkeen Suomesta mukaan vai saako niitä paikallisesta apteekista?

Ihan vain varmuuden vuoksi... :)

Ja onko siellä hyttysiä? :D
Otsikko: Vs: Madeiralle?
Kirjoitti: RAR - Tammikuu 31, 2017, 17:33:52 ip
Minulla oli omat käsikauppalääkket ja lääkäriltä lupa myös niistä. Mutta apteekkeja on ja mm. itse ostin mm. korvatipat. Koneen laskeutuessa meni korvat tukkoon, enkä saanut auki. Hyvin ymmärsivät englantia ja sain hyvät lääkkeet ja ohjeet.
Oma lääkärini oli joskus joutunut jonkun ongelman takia Madeiran sairaalaan ja saanut siellä todella asiantuntevaa ja hyvää hoitoa. Omien sanojen mukaan.
Hyttysiä on huomannut.
Otsikko: Vs: Madeiralle?
Kirjoitti: julia - Tammikuu 31, 2017, 19:21:29 ip
Mulla on kaikki lääkkeet jo matkassa mukana: parasetamoli, maitohappobakteereja, ripulilääkettä, nuhalääkettä, herpeslääkettä ja vahingosta viisastuneena myös apteekin jauhetta, josta saa sekoitettua mahataudissa nestetasapainon palauttavan liuoksen veden kanssa.

Madeira on hyttysten aluetta runsaan kasvillisuuden ja sateiden vuoksi. Jo lentokoneessa suihkutetaan hyönteismyrkkyä, jotta lisää ötököitä ei pääsisi lisääntymään otollisiin oloihin. Madeiralla on ollut dengue-kuume epidemioita ja zika-viruksen oletetaan leviävän sinne.

Minä en heinäkuussa nähnyt yhtään hyttystä kaupunkialueella ja hotellihuonekin oli kymmenennessä kerroksessa. Offia ja kortisonivoidetta oli varalta mukana retkiä varten, mutta keskellä trooppisia kasvejakin joko tuuli tai aurinko paistoi kuumasti ja olin liikkeellä, joten itikoita ei ilmaantunut. Eli illalla ei kannata pimeän tultua pitää ikkunaa auki, jos huoneen lähellä on vehreää. Mitään suomalaisen maalaismaiseman inisevää pilveä kuitenkaan tuskin kohtaatte missään.  :)
Otsikko: Vs: Madeiralle?
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Tammikuu 31, 2017, 19:53:03 ip
Kiitos vastauksista. :)

Mulla puuttuu lääkärin kirjoittamasta todistuksesta käsikauppalääkkeet. Täytyy vähän miettiä miten toimin...
Otsikko: Vs: Madeiralle?
Kirjoitti: d1-nainen - Tammikuu 31, 2017, 20:37:17 ip
Mä olen tehnyt vähän enemmänkin tuttavuutta manner-Portugalin ja -Espanjan hyttysten kanssa ja siellä, missä niitä, on, niitä voi todellakin olla paljon, joten kannattaa varautua ja myös siihen, että kanta on eri kuin Suomessa ja voi kutista aika lailla. Siitä voi päätellä aika paljon, onko paikallisilla hyttysverkkoja ja ötökkäverhoja kodeissa. Valitettavasti parhaat luontomestat tahtoo olla myös kovia hyttyspaikkoja...
Otsikko: Vs: Madeiralle?
Kirjoitti: äskoo - Tammikuu 31, 2017, 21:00:00 ip
Kiitos vastauksista. :)

Mulla puuttuu lääkärin kirjoittamasta todistuksesta käsikauppalääkkeet. Täytyy vähän miettiä miten toimin...

Mulla ei ole koskaan käsikauppalääkkeitä missään todistuksissa ja mukana on melkoinen arsenaali (pahan päivän varalle).
Jos on taipumusta nenän/korvien lukkoutumiseen lentokoneessa, nenätipat auttaa usein. Tai reseptilääke Duact, jota itse otan aina vähänkään pidemmillä lentomatkoilla.
Otsikko: Vs: Madeiralle?
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Helmikuu 01, 2017, 09:52:37 ap
Mulla oli Islannin reissulla koneessa ns. lentokorvatulpat jotka tasaa paineen tunnetta korvissa, mutta silti kuulee kaikki äänet hyvin, jopa puheen.

Tykkäsin kovasti, eikä korvien suhteen ollutkaan ongelmia vaikka sitä just jännitin tämän mun korvavaivani (avoin korvatorvi) takia.

Näitä paineentasaustulppia saa apteekista noin 12 eurolla pari. Suositus on, ettei samoja tulppia käytettäisi kahta kertaa enempää.
Otsikko: Vs: Madeiralle?
Kirjoitti: RAR - Helmikuu 01, 2017, 20:04:08 ip
Minulla oli niitä käsikauppalääkkeitä varten "varmuudeksi" se todistus.

Hyttysiä en kyllä muista nähneeni edes puistoissa tai muuallakaan. Ollaan oltu marraskuussa ja muistaakseni helmi/maaliskuun vaihteessa. Mereltä tuulee sen verran, ettei hyttyset pysy ilmassa.  8)