Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Diabetesliitto => Aiheen aloitti: Renzo - Maaliskuu 28, 2009, 14:21:01 ip

Otsikko: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Renzo - Maaliskuu 28, 2009, 14:21:01 ip
Haastetaan ja valtuutetaan Diabetesliitto ajamaan kesä ja taviajan poistamisesta, koska sisäisen pääkello ei tottele mahtikäskyä! Aivan järjetön oivallus, millä saadaan tehtyä haittoja  erittäin paljon, jos verrataan saatuun ns. hyötyyn. Tutkijat ovat todenneet, ettei hyötyjä synny olenkaan, vaan syntyy turhia kuluja!!  
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Antsu1 - Maaliskuu 28, 2009, 19:29:51 ip
Joo, minullekin sopisi hyvin, että elettäisiin aina ns. kesäaikaa. Talvella kun on jokatapauksessa pimeää, niin eipä tuo itselläni ainakaan paljoa vaikuttaisi.

Toisaalta tykkään kyllä kovasti tästä nykysysteemistäkin eikä kehokaan reagoi tuohon tunnin siirtoon oikein mitenkään
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 28, 2009, 21:59:45 ip
EI kun talviaikaa! Minen osaa tottua kesäaikaan! MINÄ haluan elää talviaikaa. MINÄ MINÄ MINÄ!!! EI KESÄAIKAA, EI!!! NUKUTTAA MAANANTAINA! EI
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: d1-nainen - Maaliskuu 28, 2009, 23:16:32 ip
Talviaika on se oikea aika, sopisi kyllä minullekin. Aika äkkiä siihen kyllä tottuu, mutta kun huomenna sattuu olemaan aikainen herätys, niin se on sitten vielä tuntia aikaisemmin   mutta ennen puolta päivää tapahtuvat herätykset on joka tapauksessa liian aikaisia  
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Antsu1 - Maaliskuu 28, 2009, 23:24:58 ip
Mä olen reissatessa tottunut aikaan kuin aikaan eli missäpäin maailmaan vaan, olkoon sitten talvi- tai kesäaika.

Ainoa missä ajan kanssa oli vähän enemmän aina funtsimista oli siellä päivämäärärajan lähettyvillä, kun meinasi sekoilla edestaas lennellessä siitä mikä päivä nyt olikaan, milloin elettiin samaa päivää kahdesti ja milloin taas yllättäen siirrytttiin seuraavaan

Jopa leotojen varaaja sekosi tuossa hullunmyllyssä, kun lenotpakettiamme kursi kasaan Meinasi käydä niin, että olis jääty yhdelle pikkusaarelle viikoksi parin päivän sijaan. No toisaalta olishan siellä pidempäänkin ollut...
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Friita - Maaliskuu 29, 2009, 08:32:01 ap
Mä en taho oppia uuteen aikaan, kestää n. 2 kuukautta, että homma alkaa olla hanskassa. Samoin täällä on yks lekuri, joka samaa valitti. Ja kun miettii tuota kellonajan siirron hyötyä, niin onpa suuri, joopa joo.
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Kaisa81 - Maaliskuu 29, 2009, 13:05:57 ip
Mun mielestä kesäaikaan siirtyminen on mukavaa, mutta eipä se kyllä yhtään haittaisi, vaikka koko vuosi elettäisiin samassa ajassa. Huomenna ei ole sen vaikeampi herätä kuin muulloinkaan. En ole ollut 2 viikkoon töissä ja huomenna taas alkaa työt, joten joka tapauksessa pitää herätä monta tuntia aikaisemmin kuin mitä olen nyt viime päivät heräilly.
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Kataja - Maaliskuu 29, 2009, 13:18:39 ip
Mulle sopisi tämä talvi- eli normaaliaika koko ajan. Tai lyhyempi kesäaikajakso.
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: ergava - Maaliskuu 29, 2009, 13:56:09 ip
No niin, taas on tunti päivästä pöllitty ja töihin menneillä yöstä.

Vai miten se oli?
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 30, 2009, 08:32:31 ap
Helekkarin viistoista   Mulla oli tietysti SE kännykkä jäänyt talviaikaan, johon illalla laitoin herätyksen. Enkähän mä illalla sitä tarkastanut, että mitä se tiuku repi. Laitoin vaan toosan soimaan klo 6.30 kun ajattelin nukkua vähän pidempään. Noh, isäntä siinä sitten herättelee keskellä yötä, että milloinka rouva arveli lähteä töihin. Minä olin ärmäkkäänä, että perhana mulla on kello soimassa puoli seittemältä, mitä siinä toista puistelet. "No kun kello on kymmentä vaille seitsemän" toteaa taloutemme herrahenkilö.

Aika napakasti mä poukkasin sängystä, kävin suihkussa ja syöksyin lääkekaapin kautta baanalle... Mutta vieläkin on olo kuin olisi vahingossa joutunut johonkin Lintsin vitkuttimeen. Ihan pihalla (ja miten se normaalipäivästä eroaa....)  
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: MiniMi - Maaliskuu 30, 2009, 09:23:10 ap
 
Lainaus:

Ihan pihalla (ja miten se normaalipäivästä eroaa....)  
 


  Olo niinku meikkiksellä, vaikkei mulla kellon kanssa ollutkaan ongelmia (joten mulla tää nyt on ihan normi-maanantaipäivä)
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Hese - Maaliskuu 30, 2009, 09:50:15 ap
Kyllähän tämä koko kesäaikaidiotismi on täysin järjetöntä. Ihan hölmöläisten touhuja. Muistattehan sen hälmöläisjutun, kun liian lyhyttä peittoa korjattiin niin, että yläpäästä otettiin suikale ja neulottiin se alapäähän. Tämä on täysin vastaavaa. Otetaan aamusta yksi tunti ja lisätään se iltaan. Ja mitä ihmeen energiaa se säästää, poltetaanko niitä valoja aamupimeällä vai iltapimeällä?

Toiseksi, jos kerran halutaan, että olisi illalla tunti valoisampaa, niin silloinhan tämä pitäisi tehdä Suomessa talvella, eikä kesällä, kun on muutenkin yötä päivää valoisaa.

Kolmanneksi, juurihan eräs tutkija sanoi, että tästä hullutuksesta tulee kustannuksia paljon enemmän, kuin saadaan sitä mukamassäästöä. Lisäksi kukkoa ei voi siirtää kesäaikaan, eikä likikään kaikkia ihmisiäkään.

Ja vielä - aina syksyllä sanotaan, että palataan normaaliaikaan. Eli sanotaan suoraan, että talviaika on normaaliaika - siis kesäaikahan on silloin humpuukiaika.
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: d1-nainen - Maaliskuu 30, 2009, 11:20:33 ap
Lainaus:


Toiseksi, jos kerran halutaan, että olisi illalla tunti valoisampaa, niin silloinhan tämä pitäisi tehdä Suomessa talvella, eikä kesällä, kun on muutenkin yötä päivää valoisaa.
 
Just noihan se menee eli mitkään "järki"perustelut ei oikein osu. Eli mikä on se todellinen syy tähän hullutukseen? Ei voi olla sekään, että muutkin maat siirtyy kesäaikaan, tässä ollaan joka tapauksessa eri ajassa kuin useimmat maailman maat. Täytyy olla joku, joka käärii tästäkin rahat taskuunsa  
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Yogi - Maaliskuu 30, 2009, 12:00:39 ip
Eikö ollut niin, että kesäajasta oli jotain hyötyä Keski-Euroopan maille (en nyt muista mitä). Pohjoismaille siitä on pelkkää haittaa. EU:hun liittymisen jälkeen eri aika EU:n kanssa olisi tuottanut niin paljon ongelmia, että täällä päätettiin siirtyä kesäaikaan synkronisesti EU:n kanssa. Voin muistaa väärinkin.
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: TonninStiflat - Maaliskuu 30, 2009, 12:07:32 ip
Eiks toi kesäaika ollu jo paljon ennen EU-jäsenyyttä.
Haluttiin pitää sama aika tai aikaero suurimpiin keskieuroopan maihin.

Tonni
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: äskoo - Maaliskuu 30, 2009, 12:17:10 ip
Muistaakseni meillä ei yhtenä EU-vuotena ole ollut erillistä kesäaikaa ja se puolison muistikuvien mukaan aiheutti aikamoisia ongelmia lentoliikenteessä. Silloin ennenvanhaan, kun asuttiin täällä pohjolanperukolla eristyksissä ja ilman vilkkaita yhteyksiä muualle maailmaan, omalla aikataululla  ei varmaan ollut suurta merkitystä.

Minä ja lehmät ollaan yhtä ihmeissämme kellon veivauksista, tosin minun elimistöni siirtyy jo muutama viikko etukäteen valonmukaiseen aikatauluun.  
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Hese - Maaliskuu 30, 2009, 12:26:51 ip
Ei siinä nykytietotekniikka - aikakaudella pitäisi (pitäisi - siis) mitään ongelmia olla. Kyllä ne ovat ihan keksittyjä ongelmia.

Olihan tuo hölmöys käytössä ja paljon ennen EU:ta. Ei kaikkea kannata laittaa EU:n syyksi. Kyllä sitä on osattu tehdä tyhmiä päätöksiä jo pitkälti ennen kuin EU:sta tiedettiin yhtään mitään. (Tämä nyt ei ollut varsinaisesti sinulle).

Jos on tosiaan vaikeuksia sovittaa niitä esim. lentoaikatauluja, niin humpuukiaikaan siirryttäessähän lentokoneet voivat pysähtyä tunniksi ilmaan odottamaan. Oikeaan aikaan siirryttäessähän ei mitään ongelmia ole, koska lennot muutenkin ovat nykyään aina myöhässä.
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Antsu1 - Maaliskuu 30, 2009, 12:32:24 ip
Jos/kun pääsen vähentämään tuota töissäoloa kesäaikana, niin sitten ei ole tarvetta erilliseen kesäaikaan

Niin kauan kuin täyttä päivää tekee duunissa, niin on todella mukavaa, kun ehtii/voi nauttia auringosta mahdollisimman paljon töiden jälkeen (silloin kun se sattuu paistamaan), ehtii jopa ns. auringonottopuuhiinkin ennenkuin ilta koittaa

Eli minä nautin kesäajasta ihan vaan omista lähtökohdistani, viis minä yhteiskunnan tai muun vastaavan vaatimuksista...
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: TonninStiflat - Maaliskuu 30, 2009, 12:44:11 ip
Nii Suomessa kesäaika otettiin virallisesti käyttöön 1981.
Aikaisemmin sitä on kokeiltu Suomessakin ekan ja tokan maailmansodan aikoina.

Tonni
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: äskoo - Maaliskuu 30, 2009, 14:00:30 ip
Lainaus:

Nii Suomessa kesäaika otettiin virallisesti käyttöön 1981  Niinkö kauan kesäaika on jo ollut meilläkin? No, sitten herrani puhui läpiä päähänsä tai sitten jossakin vaiheessa on ollut joku epäsynkronointi.
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Antsu1 - Maaliskuu 30, 2009, 14:14:38 ip
Siinä mielessä on ollut epäsynkronointia, että silloin alkuaikoina tuo siirtyminen ei tapahtunut samaan aikaan. Siis Suomessa oli eri päivämäärä tuon siirtymisen kanssa, joten tuli sellainen kiva epäsuhta niin syksyin kuin keväisinkin

Meillä oli oma aikataulu
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 30, 2009, 14:54:53 ip
Juu on se ollut iät ja ajat ennen EU:takin (siis meidän elelyä siellä). Muistan aikanaan ENNEN kuin Suomi noudatti kesäaikaa, lentoaikataulujen kanssa oli melkoista hässäkkää Keski-Euroopan suuntaan. Muistan sen siitä, että tätini valitteli tätä Suomen takapajuisuutta  

Nythän kai siitä on keskusteltu, että mitä mokomalla nykymaailmassa tekee, mutta joku EU:n Suurista (Ranska?) pitää siitä kuulemma kynsin hampain kiinni. Syytä moiseen en tiedä - kai niistä on kivaa käännellä gallialaisia gellojaan...
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Hese - Maaliskuu 30, 2009, 15:12:49 ip
Lainaus:

kai niistä on kivaa käännellä gallialaisia gellojaan...
Ja Gallian kukkoja....

Kuten sanoin - jollei EU:ssa ole yhtään tietokoneihmistä, joka väsäisi ohjelman, jolla saataisiin aikataulut suitsait kuntoon, jos vaikka joku jäisi tämän humpuukiajan ulkopuolelle, taikka joku siisrtäisikin toiseen suuntaan, taikka joku kaksi tuntia - käskekää tulla minun puheilleni. On melkoisen yksinkertainen ohjelma tuollainen.
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Renzo - Maaliskuu 30, 2009, 15:14:06 ip
Lainaus:

Lainaus:

Nii Suomessa kesäaika otettiin virallisesti käyttöön 1981  Niinkö kauan kesäaika on jo ollut meilläkin? No, sitten herrani puhui läpiä päähänsä tai sitten jossakin vaiheessa on ollut joku epäsynkronointi.
On se kesäaika ollut jo viiskytluvulla ja paljon älykkäämmin toteutettu, eikä kelloja tarvinnut käännellä, vaan painoi rämisijän hiljaiseksi. Vedettiin vaatteet niskaan ja lähdettiin heinäkuun helle aamuna auringon noustessa ahvenia narraan kello kahden maissa, että silleen! Jos todella haluttaisiin säästöjä vaivattomin vaihtoehto luulisi olevan aikaistaa töihin meno aikaa jolloin säästyttäisiin kymmenien miljoonien kellojen eestaas veivaamiselta suomessa.  
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Yogi - Maaliskuu 30, 2009, 15:35:12 ip
Lainaus:

Jos/kun pääsen vähentämään tuota töissäoloa kesäaikana, niin sitten ei ole tarvetta erilliseen kesäaikaan
Ennen oli valtion virkamiehillä kesäaika. Töistä lähdettiin klo 15.15 eli tuntia ennemmin kuin talvella. Eroan kyllä Diabetesliitosta, ellei liitto saa tällaista lakia heti aikaiseksi.
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Yogi - Maaliskuu 30, 2009, 15:37:28 ip
Näin se oli. Nyt minäkin muistan.
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Antsu1 - Maaliskuu 30, 2009, 16:16:28 ip
Aikaisin töihin meno onnistuu, jos työnantaja on sattunut antamaan tarpeeksi liukuma-aikaa. Näin fiksut varmaan tekevätkin, mutta valitettavasti eivät kaikki

Toki ymmärrän tuota jopa työnantajankin kannalta, jos toinen tulee liukuman puitteissa töihin esim. aamu-kuudelta ja toinen aamu-kymmeneltä ja vielä yhdessä pitäisi tehdä hommiakin, niin aika vähäiseenhän ne jää, ne yhteiset tunnit, oikeastaan vain ruokatuntiin
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: äskoo - Maaliskuu 30, 2009, 16:22:21 ip
Lainaus:

 Ennen oli valtion virkamiehillä kesäaika. Töistä lähdettiin klo 15.15 eli tuntia ennemmin kuin talvella. Eroan kyllä Diabetesliitosta, ellei liitto saa tällaista lakia heti aikaiseksi.Heh, minäkin olen aikoinani saanut nauttia siitä. Oli melkoista ylellisyyttä, enkä yhtään purnannut vastaan, vaikka yrittäjäperheen tyttärenä ihmettelinkin moista kovasti!  
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: d1-nainen - Maaliskuu 30, 2009, 16:43:40 ip
Jos EU:n työaikadirektiivi menee läpi, niin työnantaja saa alkaa teettää 70 tunnin työviikkoa ja muutamat suomalaisetkin europarlamentaarikot kannattavat tuota.
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Ultsi - Maaliskuu 30, 2009, 17:24:03 ip
Minäkin olen nauttinut siitä. Mutta ei enää . . .
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 30, 2009, 23:19:55 ip
Virkaihmisistä ja liukumista: Minäkin olin virkahenkilö aikanaan, kun tuo kesäaika oli olemassa ja meillä jopa liukumat käytössä. Mudda mudda. Kun tein päivystysluontoista hommaa 8 reikäleipä - 16.15, niin ei liu'uttu eikä saatu tuntia hyvää. Korvattiinko se jotenkin? No EI. Mun työkaveri oli joku "#!¤%¤ "talonmies" joka ei olis ajanut omaa etuaan vaikka henki olis siitä ollut kiinni ja meikä taas oli nuoremmansorttinen ja oikeastaan mistään tietämätön. Tosin oli meillä työkaveri, joka tuli joka aamu klo 9 ja lähti klo 15.15, kun kerran oli se liukuma (MEILLÄ ei ollut silloin kellokortteja, vaikka niitä minä ja se mun työkaveri kovaan ääneen vaadittiin...) niin kai se sitten käytti ne meidän liukumat ja kesätunnit. Hyvä kun kelepas...

Nykyvirmassa on liukumat, virallisesti seitsemästä puoli kymmeneen, mutta niistä nyt lipsutaan herttaisesti puoleen jos toiseen. Kun mä menen "aamuvuoroon" niin menen reilustikin ennen seitsemää ja noh, "iltaan" en oikeastaan koskaan mene paljon yhdeksän jälkeen. Pois saa virallisesti lähteä milloin huvittaa klo 15.15 ja 19.00 välillä. Meikkis lähtee yleensä vartin yli neljä tai jotain... Mutta hyvin siinä ehtii asiat hoitaa "normaaliaikaa" duunaavien kanssa tai ainakin lounaalla käydä ja siinä tsäbistä työ- ja kotiasiat. Ainakin meillä. Teillä voi Antsu asiat tietysti olla hankalammin ja työ niin vahvasti tiimiluonteista, että kaikkien olis välttämättä oltava kauemmin yhtäaikaa paikalla. Silloinhan liukumat ei oikein hyvin toimi, ja silloin voisi yrittää sopia jotain "puolipakollista" aikaa, milloin koko popula olisi läsnä useamman tunnin ajan.
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: dadda - Maaliskuu 30, 2009, 23:28:59 ip
niin sinänsä tää kyllä on d-liiton asia, että meikäläisillä saattaa saada hoidon sekaisin aika pitkäksi aikaa, esim. kun pumpun siirtää illalla uuteen aikaan, saattaa vaikka aamuyön alhaiset inskantarpeet ja aamun korkeat osua aika vääriin kohtiin... hankala arvioida, kauanko keholta kestää siirtyä uuteen systeemiin.

Tänään nukuttiin pommiin, ko tyttö heräsi oman sisäisen kellonsa mukaan, vasta 8:40..ei hoksattu laittaa kelloa soimaan ko tuohon Lailan heräämiseen ajoissa on voinut luottaa.

Muuten tykkään kesä- ja talviajasta, ikäänkuin kerralla jouduttaa sekä kevään valoistumista että syksyn pimenemistä!
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: d1-nainen - Maaliskuu 30, 2009, 23:32:59 ip
Mä en ole pumpun kelloa edes siirtänyt ja voipi olla, etten siirräkään, onpahan valmiina syksyä varten talviajassa  
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: äskoo - Maaliskuu 31, 2009, 08:44:49 ap
Lainaus:

Mä en ole pumpun kelloa edes siirtänyt...Oho, emmääkään!  
*menee säätämään asetuksia*
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Hese - Maaliskuu 31, 2009, 09:51:00 ap
Lainaus:


Muuten tykkään kesä- ja talviajasta, ikäänkuin kerralla jouduttaa sekä kevään valoistumista että syksyn pimenemistä!
Öh....

En kyllä ymmärrä. Nytkin on aamuisin tunnin kauemmin pimeää.

Niinkuin jo sanoin, täysin hölmöläisten hommaa. Otetaan toisesta päästä tunti ja lisätään toiseen päähän.
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Antsu1 - Maaliskuu 31, 2009, 09:58:55 ap
Ja vaikka tunnenkin selvästin vähemmistöön jääväni, niin haluan, HALUAN,  HALUAN ,  H A L U A N pitää kesäajan .
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Hese - Maaliskuu 31, 2009, 10:09:00 ap
Kyllähän minäkin kesäajan. Jos kesäajalla tarkoitetaan sitä, kun on lämmintä, aurinko porottaa, kärpäset surisevat korvissa, hyttyset pistelevät paljaaseen py - eiku - selkään ja käydään aitan nurkalla hörppäämässä suoraan pullon suusta taskulämpöisempää neekerirommia (yök - se oli nuorena).

Mutta tuota kellojen siirtoa???
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Antsu1 - Maaliskuu 31, 2009, 10:15:52 ap
Jos siirryttäis kerran, siis ihan kellonaikoja myöten, kesäaikaan... Mulle sekin sopisi hyvin. Eli jatkettais tästä vaan syksyllä ja eteenpäin kelloja kääntämättä

Niinkauan kuin yhteiskunta lähes kaikissa muodoissaan elää kellon mukaan, niin tosiaan itse nauttisin enemmän vähän valoisammista ja myös lämpimämmistä illoista. Tarkenis töiden jälkeen vähän pidempäänkin istua terassilla ilman pitkähihaista pusakkaa
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Ultsi - Maaliskuu 31, 2009, 10:18:53 ap
Pidetään vaan kesäaika!
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: d1-nainen - Maaliskuu 31, 2009, 10:25:48 ap
Mulle sopis parhaiten sellainen pelkkä talviaika, että tästä päivästä hypättäis suoraan tuonne syyskuun alkuun ja tuo väliaika jätettäis kokonaan väliin, on se niin rasittavaa, kun hiki valuu ja kuuma koko ajan  
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 31, 2009, 10:41:02 ap
No niin, nyt lähti raisu lapasesta kokonaan  
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Renzo - Huhtikuu 04, 2009, 16:17:33 ip
Lainaus:

Lainaus:

Jos siirryttäis kerran, siis ihan kellonaikoja myöten, kesäaikaan... Mulle sekin sopisi hyvin. Eli jatkettais tästä vaan syksyllä ja eteenpäin kelloja kääntämättä
Sama juttu, en välitä yhtään kellonaikojen siirtämisestä, vaikka kesä-/talviaika ei mitään ongelmia tuotakaan itselleni. Tuntuu vaan niin turhauttavalle siirrellä kellonaikoja edestakaisin puolen vuoden välein
Miten D-liitossa päättäjät  paneutuvan  akatemiatukija Timo Partosen raporttiin, koska joka kevät asia nostetaan esille, mutta mitään ei tehdä millään tasolla asian hyväksi vai ei kuulu meille?…..  
Onko D-liitolla kesäajasta omaa näkemystä?  

  http://www.ktl.fi/portal/suomi/julkaisut/kansanterveyslehti/lehdet
_2005/6_2005/sisaisen_kellon_hairiot_saattavat_selittaa_monen
_sairauden_synnyn/
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Renzo - Lokakuu 26, 2009, 13:22:06 ip
Lainaus:

Haastetaan ja valtuutetaan Diabetesliitto ajamaan kesä ja taviajan poistamisesta, koska sisäisen pääkello ei tottele mahtikäskyä! Aivan järjetön oivallus, millä saadaan tehtyä haittoja  erittäin paljon, jos verrataan saatuun ns. hyötyyn. Tutkijat ovat todenneet, ettei hyötyjä synny olenkaan, vaan syntyy turhia kuluja!!  
Perutaan haaste?
Diabetesliiton hallitus / tiedotus Ylläpitäjä ei kommenttia!?  Olisi luullut, että edes  hallituksen 13:sta jäsenestä jollain olisi ollut kiinnostusta sen verran yhteisten asioiden hoidossa , että edes kommentin verran!?
   
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Diabetesliiton tiedotus - Lokakuu 28, 2009, 09:15:03 ap
Hei. Aloitteen asioiden käsittelemiseksi Diabetesliiton päättävissä elimissä voi tehdä Diabetesliiton liittohallituksen tai -valtuuston jäsenille, joiden yhteystiedot ovat liiton verkkosivuilla. Sivustolla on myös liiton asiantuntijaelinten eli lääkärineuvoston ja ravitsemustoimikunnan kokoonpanot.

Liittohallituksen ja -valtuuston jäsenten yhteystiedot löytyvät tämän sivun kautta: http://www.diabetes.fi/sivu.php?artikkeli_id=32 (Diabetesliitto > Päättäjät > valitse vasemmasta navigaatiosta joko Liittohallitus tai Liittovaltuusto).

Lääkärineuvoston ja ravitsemustoimikunnan kokoonpanot selviävät täältä: http://www.diabetes.fi/sivu.php?artikkeli_id=820 (Diabetesliitto > Asiantuntijaelimet > valitse vasemmasta navigaatiosta joko Lääkärineuvosto tai Ravitsemustoimikunta).

Ystävällisin terveisin
Pirita Salomaa
Verkkotoimittaja
Diabetesliitto
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Hese - Lokakuu 28, 2009, 10:37:14 ap
Olen yhä sitä mieltä, että tämä on täysin hölmöläisten touhua. Muistaako kukaan kertomusta hölmöläisistä, jotka leikkasivat peiton yläpäästä kaistaleen ja neuloivat sen alapäähän, että saisivat jaloillekin peittoa? Tämä on ihan sama juttu. Aurinko kiertää rataansa ja päivä EI pitene yhtään kellon siirtämisellä. Jos saadaan illalla valoisampaa, niin aamulla on pimeämpää. Näin se vaan on. Kuka kertoisi tämän noille päättäjille?
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Renzo - Lokakuu 28, 2009, 13:18:36 ip
Lainaus:

Hei. Aloitteen asioiden käsittelemiseksi Diabetesliiton päättävissä elimissä voi tehdä Diabetesliiton liittohallituksen tai -valtuuston jäsenille, joiden yhteystiedot ovat liiton verkkosivuilla. Sivustolla on myös liiton asiantuntijaelinten eli lääkärineuvoston ja ravitsemustoimikunnan kokoonpanot.

Liittohallituksen ja -valtuuston jäsenten yhteystiedot löytyvät tämän sivun kautta: http://www.diabetes.fi/sivu.php?artikkeli_id=32 (Diabetesliitto > Päättäjät > valitse vasemmasta navigaatiosta joko Liittohallitus tai Liittovaltuusto).

Lääkärineuvoston ja ravitsemustoimikunnan kokoonpanot selviävät täältä: http://www.diabetes.fi/sivu.php?artikkeli_id=820 (Diabetesliitto > Asiantuntijaelimet > valitse vasemmasta navigaatiosta joko Lääkärineuvosto tai Ravitsemustoimikunta).

Ystävällisin terveisin
Pirita Salomaa
Verkkotoimittaja
Diabetesliitto
Tuntui todella jämäkältä toiminnalta, kun palautetta saatiin kahdessa päivässä vaikka kesä-talviaika osio avattiin jo - 28/03/2009 14:21!  

Vastaus kyllä laittaa ajattelemaan, että oleminen Diabetesliiton liittohallituksen tai -valtuuston jäsenenä ei kiinnostaisi millään lailla seuraamaan mitä diabeetikot  ajattelevat hyvinvointinsa parantamisesta.

Uusavuttomuus väkisin tulee mieleen, kun ei edes hallitus-valtuuston valitut jäsenet eivät ole kiinnostuneita kohtauspaikalla käytäviä keskusteluita, mistä varmaan saisi kehitys kelpoisia haasteita toimintaa.

Vaikka sai sivujen vinkkejä palautteessa mistä saa tietoa, mutta olisin luullut verkkotoimittajan huomaavan sen verran, kun mainitsin hallituksen 13:sta jäsenestä, että olin käynyt sivulta hakemassa numero tietoa ym tietoa sivuista.
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Antsu1 - Lokakuu 28, 2009, 13:24:46 ip
No mielipiteitähän on monia.

Olen sanonut aiemminkin, että minusta kesäaika on todella hyvä juttu. Eli en kannata kesäajasta luopumista vaan jos sitten jostain pitää luopua, niin mieluumin tästä nykyisestä eli talviajasta.

Mutta kyllähän se voi aika iso ruljanssi nykyisin olla, koska pitäisi saada jotenkin koko lähiympäristömme, siis taroitan Euroopan/EU:n laajuutta, ajatuksen taakse.
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Renzo - Lokakuu 28, 2009, 13:40:29 ip
Lainaus:

No mielipiteitähän on monia.

Olen sanonut aiemminkin, että minusta kesäaika on todella hyvä juttu. Eli en kannata kesäajasta luopumista vaan jos sitten jostain pitää luopua, niin mieluumin tästä nykyisestä eli talviajasta.

Mutta kyllähän se voi aika iso ruljanssi nykyisin olla, koska pitäisi saada jotenkin koko lähiympäristömme, siis taroitan Euroopan/EU:n laajuutta, ajatuksen taakse.
Kuinkahan kellot on EU Virossa ja Liettuassa? Kyllähän pienestä saa ison vaikka on kuinka lähellä, mutta yhteydet pelaa oli kello mitä aikaa!
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Antsu1 - Lokakuu 28, 2009, 14:01:45 ip
Tarkoitin vain sitä, että Suomi tuskin edes yksin suostuu moista vaihtoa harkitsemaankaan. Toisinsanoen tuskin myöskään jäisi ainoaksi vanhan systeemin käyttäjäksi, jos muut maat olisivat myös tosimielessä asiaa viemässä eteenpäin Eli ihan koko ajatuksen realistista toteutumista vaan mietin.
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Renzo - Lokakuu 28, 2009, 20:48:34 ip
Lainaus:

Tarkoitin vain sitä, että Suomi tuskin edes yksin suostuu moista vaihtoa harkitsemaankaan. Toisinsanoen tuskin myöskään jäisi ainoaksi vanhan systeemin käyttäjäksi, jos muut maat olisivat myös tosimielessä asiaa viemässä eteenpäin Eli ihan koko ajatuksen realistista toteutumista vaan mietin.
 Vuoden laiskin viikko!

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2009/10/984699  
 
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Pete² - Lokakuu 28, 2009, 20:49:35 ip
miksei siirrytä suoraan greenwichin aikaan joka paikassa.

miksi aamun pitää alkaa klo 8 joka paikassa, eikö olisi mukavamnpi että kello on 8 yhtä aikaa joka paikassa, mutta tietenkin "työ aika" sovitaan paikkallisen aikavyöhykkeen mukaan; englannin aika tasolla siis klo 8 - 16 ja suomessa tällä ajalla klo 6 - 14 jne jne

ihan höhlää siirella viisareita edes takaisin
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: d1-nainen - Lokakuu 29, 2009, 00:08:33 ap
Silloin harvoin kun joutuu liikkumaan ennen klo 9:ää kaupungilla, niin aina se vaan jaksaa hämmästyttää minua, kuinka paljon ihmisiä on liikkeellä "aamuyöstä". Mulla kun on yleensä ollut joko vapaat työajat tai sitten duuni niin lähellä kotia, ettei ole tarvinnut liikennevälineissä istuskella. Itselleni sopivin tapa hoitaa 8 tunnin työpäivä olisi klo 10-14 ja sitten klo 16-20 ja välissä tietenkin siesta  
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: liitäjä - Lokakuu 29, 2009, 01:26:07 ap
Ääni pysyvälle oikealle- eli talviajalle!
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: PateT - Lokakuu 29, 2009, 11:01:03 ap
http://www.iltalehti.fi/matkailu/kysymatkailusta/5121.shtml

Siis KOKO EU:alue lukuunottamatta merentakaisia alueita(esim.Ranska)siirtää kelloja normaaliaikaan...
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Renzo - Maaliskuu 27, 2010, 15:14:20 ip
Lainaus:

Hei. Aloitteen asioiden käsittelemiseksi Diabetesliiton päättävissä elimissä voi tehdä Diabetesliiton liittohallituksen tai -valtuuston jäsenille, joiden yhteystiedot ovat liiton verkkosivuilla. Sivustolla on myös liiton asiantuntijaelinten eli lääkärineuvoston ja ravitsemustoimikunnan kokoonpanot.

Liittohallituksen ja -valtuuston jäsenten yhteystiedot löytyvät tämän sivun kautta: http://www.diabetes.fi/sivu.php?artikkeli_id=32 (Diabetesliitto > Päättäjät > valitse vasemmasta navigaatiosta joko Liittohallitus tai Liittovaltuusto).

Lääkärineuvoston ja ravitsemustoimikunnan kokoonpanot selviävät täältä: http://www.diabetes.fi/sivu.php?artikkeli_id=820 (Diabetesliitto > Asiantuntijaelimet > valitse vasemmasta navigaatiosta joko Lääkärineuvosto tai Ravitsemustoimikunta).

Ystävällisin terveisin
Pirita Salomaa
Verkkotoimittaja
Diabetesliitto
Hohoijaa löytyyköhän tänä vuonna 2010 kesäaika keskusteluun yhtään jämäkkää (asiasta/ tehtävästä kiinnostunutta) Diabetesliiton liittohallituksen tai -valtuuston jäsentä  tekemään asian eteenpäin viemisessä?  Toimiikohan liittohallitus / valtuusto olenkaan, kun verkkotoimittaja joutuu vastaamaan näinkin mittavaan ja tärkeään asiaan vasta seitsemän kuukauden päästä  28/03/2009  - 28/10/2009 ?  

 
Lainaus:

 http://www.ess.fi/?article=276340
Lahden seutu
Lehmä siirretään kesäaikaan vartti kerrallaan  
 


 
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Friita - Maaliskuu 28, 2010, 20:21:40 ip
Miksei mittarit toimi niin kuin monet elektroniset laitteet? Siis muuta aikaa automaattisesti
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Antsu1 - Maaliskuu 28, 2010, 20:58:22 ip
Lainaus:

Lainaus:

Hei. Aloitteen asioiden käsittelemiseksi Diabetesliiton päättävissä elimissä voi tehdä Diabetesliiton liittohallituksen tai -valtuuston jäsenille, joiden yhteystiedot ovat liiton verkkosivuilla. Sivustolla on myös liiton asiantuntijaelinten eli lääkärineuvoston ja ravitsemustoimikunnan kokoonpanot.

Liittohallituksen ja -valtuuston jäsenten yhteystiedot löytyvät tämän sivun kautta: http://www.diabetes.fi/sivu.php?artikkeli_id=32 (Diabetesliitto > Päättäjät > valitse vasemmasta navigaatiosta joko Liittohallitus tai Liittovaltuusto).

Lääkärineuvoston ja ravitsemustoimikunnan kokoonpanot selviävät täältä: http://www.diabetes.fi/sivu.php?artikkeli_id=820 (Diabetesliitto > Asiantuntijaelimet > valitse vasemmasta navigaatiosta joko Lääkärineuvosto tai Ravitsemustoimikunta).

Ystävällisin terveisin
Pirita Salomaa
Verkkotoimittaja
Diabetesliitto
Hohoijaa löytyyköhän tänä vuonna 2010 kesäaika keskusteluun yhtään jämäkkää (asiasta/ tehtävästä kiinnostunutta) Diabetesliiton liittohallituksen tai -valtuuston jäsentä  tekemään asian eteenpäin viemisessä?  Toimiikohan liittohallitus / valtuusto olenkaan, kun verkkotoimittaja joutuu vastaamaan näinkin mittavaan ja tärkeään asiaan vasta seitsemän kuukauden päästä  28/03/2009  - 28/10/2009 ?  

 
Lainaus:

 http://www.ess.fi/?article=276340
Lahden seutu
Lehmä siirretään kesäaikaan vartti kerrallaan  
 


 No oletko sinä tuon saamasi ohjeen mukaisesti ottanut suoraan yhteyttä noihin tahoihin? Minusta tälläisen asian virallisesti eteenpäin vieminen vaatisi ihan nimellä tehtyä yhteydenottoa, ei nimimerkin suojassa kirjoittelua.

Niin, siis jos olet ihan tosissasi Ei tämän palstan kautta mitään virallisia aloitteita tehdä tai siis hullulta tuntuisi, jos niin tehtäisiin. Ei taitaisi mennä ihan protokollien mukaan

Muutenhan me vaan täällä kirjoittelemme ja uhoilemme, esim. minä voisin haluta pysyvän kesäajan Suomeen. Se sopisi minulle paremmin kuin vanha talviaika, mutta nykyinen menee ihan "yes" vaan, siis tää siirtyminen
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: d1-nainen - Maaliskuu 29, 2010, 07:35:54 ap
Tässä kesäaikaan siirtymisessä on mun mielestä sama ilmiö kuin hölmöläisten täkin pidennyksessä: leikataan peiton toisesta päästä ja ommellaan kiinni toiseen päähän ja kuvitellaan, että tuli pitempi peitto  
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Antsu1 - Maaliskuu 29, 2010, 11:11:31 ap
Ei, vaan tuli pidempi valoisa ilta, etenkin työelämässä oleville

Tuohon samaanhan päästäisiin, jos tää yhteiskunta vaan kääntäisi omia aikataulujaan vaikka pysyvästi tunnilla. Valitettavasti yksilö yksin ei sitä voi tehdä, koska esim. kaikki työnantajat eivät rekisteröisi työajaksi aikaa ennen klo 7 tai 6

Niin ja siirto sinällään kaksi kertaa vuodessa on minustakin turhaa. Siirretään vaan kerralla pysyvästi aikavyöhykettä tunnilla, eikös tuo itänaapuri juuri yhdistellyt joitain omist amonista aikavyöhykkeistään.
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: d1-nainen - Maaliskuu 29, 2010, 12:32:33 ip
Kieltämättä se sopii hyvin illanvirkuille aamuntorkuille, kun valoa on enemmän illalla ja vähemmän aamulla; edellyttäen siis, että saa tulla vähän myöhemmin töihin nyt, kun aamulla on pimeempää. Mutta ei taida moni työnantaja suostua siihen, että "siirtyisi kesäaikaan" myös työnteossa. Yks tutkijahan ehdotti nyt, että olisi talvella lyhyempi työpäivä kuin kesällä. Lapissahan tää on tiedetty jo kauan  
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Antsu1 - Maaliskuu 29, 2010, 12:41:46 ip
No minä en ainakaan itse ole sen paremmin illan virkku kuin aamun torkkukaan. Eli mun on vaan nukuttava tarpeeksi vuorokauden 24 tunnin aikana. Se mitä kello näyttää tai onko pimeää/valoista, on melkein sivuseikka. Ja toki sen aktiivisemman ylhäälläoloajan (joka mulla on siis työpäivän jälkeen) haluaisin mieluumin viettää valoisana aikana työpäivän jälkeen

Ei minua haittaa se, että talvella nyt sattuu Suomen leveysasteilla tuo valoisa aika jäämään melko lyhyeksi, mutta kesäisin häiritsee se, että on pakko käydä nukkumaan ajoissa, siis vielä, kun vois nauttia valosta, jotta seuraavana aamuna pääsee ajoissa ylös.
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: d1-nainen - Maaliskuu 29, 2010, 13:44:54 ip
Lainaus:

kesäisin häiritsee se, että on pakko käydä nukkumaan ajoissa, siis vielä, kun vois nauttia valosta, jotta seuraavana aamuna pääsee ajoissa ylös.
Joo koululaisia koskee myös tuo juttu kesäajan vaihduttua, kun pitäisi mennä nukkumaan, kun on vielä valoisaa. Kesällä ongelmaa ei tietenkään heillä ole, kun ei ole kouluakaan.
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: äskoo - Maaliskuu 29, 2010, 14:35:30 ip
Minä olen niin valoriippuvainen, että alan heräillä kevättalvella ihan itsestäni aamulla normaalia aikaisemmin. Siinä vaiheessa, kun kelloja siirretään, minun elimistöni on jo valmiiksi sen tunnin edellä.  
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Renzo - Maaliskuu 29, 2010, 14:52:56 ip
Lainaus:

Minä olen niin valoriippuvainen, että alan heräillä kevättalvella ihan itsestäni aamulla normaalia aikaisemmin. Siinä vaiheessa, kun kelloja siirretään, minun elimistöni on jo valmiiksi sen tunnin edellä.  
Pysyykö sama vire syksyllä, kun käännetään kelloa taakse päin, että täysipimeys on kello 16 ja... ?  
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: äskoo - Maaliskuu 29, 2010, 16:27:17 ip
Lainaus:

Lainaus:

Minä olen niin valoriippuvainen, että alan heräillä kevättalvella ihan itsestäni aamulla normaalia aikaisemmin. Siinä vaiheessa, kun kelloja siirretään, minun elimistöni on jo valmiiksi sen tunnin edellä.  
Pysyykö sama vire syksyllä, kun käännetään kelloa taakse päin, että täysipimeys on kello 16 ja... ?  
Syksyllä ei pysy minkäälainen vire, vaan alan nukkua talviunta, josta heräilen maaliskuun alkupuolella.  
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: d1-nainen - Maaliskuu 29, 2010, 23:21:05 ip
Joku proffahan ehdotti, että alettais tekemään talvella lyhyempää ja kesällä pitempää työpäivää. No mulle sopis kyllä toisin päin, kun eihän kesäkuumalla mitään jaksa tehdä . Mutta sitähän vois valita, että toiset toisinpäin ja toiset toisinpäin.
Otsikko: Re: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: applefigure - Huhtikuu 04, 2010, 12:03:01 ip
Minäkin voisin tehä talvella pidempää päivää, kun ainakin pahimpaan loska- tai kaamosaikaan on aivan sama mitä sitä tekee, voi olla sisällä töiden kimpussa ihan hyvin ja raahautua kodin ja työn väliä taikinanaamana.

Kesällä voisin ihan mielelläni tehdä lyhyempää päivää ja nauttia enemmästä vapaa-ajasta.

Ja nyt meni tämä keski-ikäinen täti entistäkin pahemmin sekaisin, kun olin tuossa Suomen itäpuolella kesäaikaan siirtymisen aikoihin. Ensin piti siirtää kello aikaeron takia tunnin eteenpäin ja jo muutaman päivän päästä uudelleen, kun siirryttiin kesäaikaan. Huuuuhhh... Ikää kun on tullut tuo pikkusen rapsakat 20, niin keho vaan ei ihan tuosta vaan taivu noihin muutoksiin - varsinkaan tuohon suuntaan.
Otsikko: Vs: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Renzo - Helmikuu 08, 2011, 21:22:28 ip
Nyt oltaisiin ajoissa eikä tulisi tunnetta talvi yllätti autoilijan:    http://www.kaleva.fi/uutiset/venaja-luopuu-talviajasta/888220    ;D   http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/Ven%C3%A4j%C3%A4%20luopuu%20stressaavasta%20talviajasta%20/art-1288367850935.html
Diabetesliitosta en ooo ihan varma ehtiikö tulevaan!! ?    ??? ??? ::)
Otsikko: Vs: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: d1-nainen - Helmikuu 08, 2011, 21:58:21 ip
Onko venäjällä se ns kesäaika sitten ns alkuperäinen aika? Meillähän ns talviaika on se alkuperäinen, jota elettiin läpi vuoden, ennen kuin alettiin siirtymään kesäaikaan.
Otsikko: Vs: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Antsu1 - Helmikuu 09, 2011, 12:22:41 ip
Onko venäjällä se ns kesäaika sitten ns alkuperäinen aika? Meillähän ns talviaika on se alkuperäinen, jota elettiin läpi vuoden, ennen kuin alettiin siirtymään kesäaikaan.
Veikkaisin, ettei olisi. Päättivät nyt vaan valita sen :D Ja arvausta kaikki tyyni.

Mullekin sopis se jatkauaan kesäaikaan jääminen, eli ei mitään väliä kunhan vaan ei se talviaika 8) :P
Otsikko: Vs: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: d1-nainen - Helmikuu 09, 2011, 12:36:16 ip
Saa nähdä seuraako Suomi Venäjää. Islannissa ei ole ollut tuota siirtymää koko aikana, vaan läpi vuoden on oltu samaa aikaa.
Otsikko: Vs: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Antsu1 - Helmikuu 09, 2011, 12:42:18 ip
Mä luulen, että se suuntaus ratkaisee minne tuo talouselämä enemän vetää, siis mikä suunta katsotaan maalle parhaimmaksi
Otsikko: Vs: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: d1-nainen - Helmikuu 09, 2011, 12:48:58 ip
Mä luulen, että se suuntaus ratkaisee minne tuo talouselämä enemän vetää, siis mikä suunta katsotaan maalle parhaimmaksi

Niinpä, ihme, että Islanti on kuitenkin pystynyt pienenä maana pitämään oman aikansa vuosikymmenet. Se mielestäni osoittaa, ettei asialla ole niin suurta merkitystä kuin luullaan, siis talouselämän kannalta. (Ellei sitten maan talouskriisi johdu siitä  :o ;)) Mutta kyllähän Suomelle Venäjän-kauppa on aika tärkeä ja tulee koko ajan tärkeämmäksi.
Otsikko: Vs: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: d1-nainen - Maaliskuu 26, 2011, 09:55:18 ap
Ensi yönä taas siirrytään tuohon keinotakoiseen kauhistukseen, toivottavasti viimeistä kertaa tämän maan historiassa.
Otsikko: Vs: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Philomela - Maaliskuu 26, 2011, 09:59:49 ap
Ensi yönä taas siirrytään tuohon keinotakoiseen kauhistukseen, toivottavasti viimeistä kertaa tämän maan historiassa.

Voiko tätä toivoa jostain erityisestä syystä?  Hyvä se olisi, tämä siirtyminen eestaas on syvältä  >:(
Otsikko: Vs: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Antsu1 - Maaliskuu 26, 2011, 11:33:13 ap
Tosi mukavaa, kun saadaan taas iltaan lisää valoista ja aurinkoista aikaa. ;D Sais toki olla vaikka koko vuoden noin, siis tuo tuleva kesäaika sitten vaan jäämään voimaan.

Toki siirtymisen vaiva minulle henkilökohtaisesti on vain tuo kellojen säätäminen käsin. Muuten ei mitään väliä.
Otsikko: Vs: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: äskoo - Maaliskuu 26, 2011, 12:00:40 ip
Minulla kroppa on pari viikkoa reagoinut lisääntyneeseen valoon niin, että herään jo klo 5.30. Näin käy joka kevät, tosin tällä kertaa taisi Japanin matka varhaisine aikatauluineen nopeuttaa prosessia. Valon määrän lisääntyessä vähentelen samalla basaalia. Minä olen kevät- ja kesäihminen!  8)
Otsikko: Vs: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Renzo - Maaliskuu 26, 2011, 12:25:35 ip
Minulla kroppa on pari viikkoa reagoinut lisääntyneeseen valoon niin, että herään jo klo 5.30. Näin käy joka kevät, tosin tällä kertaa taisi Japanin matka varhaisine aikatauluineen nopeuttaa prosessia. Valon määrän lisääntyessä vähentelen samalla basaalia. Minä olen kevät- ja kesäihminen!  8)

Voiko tätä paremmin ilmaista kellojen turhaa ja älytöntä kääntämisestä. :) :-*  Jos suomen elinkeino elämä vaatii aikaisempaa töiden aloittamista, niin eihän sitä ole kiveen hakattu etteikö voisi aloittaa työt tuntia aikaisemmin, niin silloin täytyisi vain yksi kello kalibroida,  eikä kymmentä. ??? ??? :P
Otsikko: Vs: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Antsu1 - Maaliskuu 26, 2011, 12:45:19 ip
Minulla kroppa on pari viikkoa reagoinut lisääntyneeseen valoon niin, että herään jo klo 5.30. Näin käy joka kevät, tosin tällä kertaa taisi Japanin matka varhaisine aikatauluineen nopeuttaa prosessia. Valon määrän lisääntyessä vähentelen samalla basaalia. Minä olen kevät- ja kesäihminen!  8)

Minun kroppani taas ei mihinkään valoon aamuisin herää. Minä tarvin paljon unta, oli sitten valoisaa tai pimeää eli itse uni ei ratkaise mitään. Aamu-uninen olen ollut aina ja illasta on kivaa nauttia vähän pidempäänkin, etenkin kesällä.

Minä ymmärän hyvin miksi halutaan pysyä tässä EU:n kelkassa, muistaakseni uutisissa taidettiin esim. painottaa kaikenlaisten maiden välisten lento- ym. aikataulujen helppoa hallintaa, kun on sama rytmi noissa siirroissa.

Eli ehdottomasti koko EU:n pitäisi sitten tehdä muutoksia, jos niitä halutaan. Joku maa yksin sotkee vaan omia asioitaan lähtiessään sooloilemaan.

Mutta nää on mulle noiden "viisaampien tahojen" asioita, joilla en pahemmin päätäni vaivaa. Oli kellonaika sitten mikä tahansa, niin minä nukun 8-12h vuorokaudessa ja päikkäreitä päälle ;) Mutta on todella kivaa kesäiltaisin istua terassilla auringossa iltakahvia juomassa vielä tuossa klo 21-22, siitä jos mistään mä nautin 8)
Otsikko: Vs: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: äskoo - Maaliskuu 26, 2011, 13:14:53 ip
Minulla kroppa on pari viikkoa reagoinut lisääntyneeseen valoon niin, että herään jo klo 5.30. Näin käy joka kevät, tosin tällä kertaa taisi Japanin matka varhaisine aikatauluineen nopeuttaa prosessia. Valon määrän lisääntyessä vähentelen samalla basaalia. Minä olen kevät- ja kesäihminen!  8)

Minun kroppani taas ei mihinkään valoon aamuisin herää. Minä tarvin paljon unta, oli sitten valoisaa tai pimeää eli itse uni ei ratkaise mitään.. .. Oli kellonaika sitten mikä tahansa, niin minä nukun 8-12h vuorokaudessa ja päikkäreitä päälle ...

Tässä huomaa eron: minä nukun valoisaan vuodenaikaan 6-7h/vrk ja pimeään vuodenaikaan 7-9h/vrk ja päikkärit päälle läpi vuoden.
Otsikko: Vs: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: taitsa - Maaliskuu 26, 2011, 15:42:24 ip
Onneksi en ole töissä kellokaupassa ;).
Otsikko: Vs: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Renzo - Maaliskuu 26, 2011, 15:51:38 ip
Lainaus
Minun kroppani taas ei mihinkään valoon aamuisin herää. Minä tarvin paljon unta, oli sitten valoisaa tai pimeää eli itse uni ei ratkaise mitään. Aamu-uninen olen ollut aina ja illasta on kivaa nauttia vähän pidempäänkin, etenkin kesällä.

Minä ymmärän hyvin miksi halutaan pysyä tässä EU:n kelkassa, muistaakseni uutisissa taidettiin esim. painottaa kaikenlaisten maiden välisten lento- ym. aikataulujen helppoa hallintaa, kun on sama rytmi noissa siirroissa.

Mutta nää on mulle noiden "viisaampien tahojen" asioita, joilla en pahemmin päätäni vaivaa. Oli kellonaika sitten mikä tahansa, niin minä nukun 8-12h vuorokaudessa ja päikkäreitä päälle ;) Mutta on todella kivaa kesäiltaisin istua terassilla auringossa iltakahvia juomassa vielä tuossa klo 21-22, siitä jos mistään mä nautin 8)

Suomen suvessa on mukava muutaman kerran nauttia koko illasta aamuauringon  ensi säteisiin ja suunnitella lähtöä nukkumaan. Jos tätä ei tee, niin ei tiedä suomen kesästä ja luonnon rikkaasta ääni maailmasta mitään!  :D :P :D

Eikä siinä vielä kaikki ettei kaikkea hyvää mahan täydeltä...... http://www.iltasanomat.fi/terveys/Kes%C3%A4aika%20-%20n%C3%A4in%20se%20vaikuttaa%20terveyteen/art-1288377943988.html


Meinasi unohtua ne onnelliset etelä EU:ssa jotka saavat nauttia pitkästä siestasta klo 13.00 – 17.00 , suomi poika et tyttö painaa niska hiessä. ::) :o :(
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010031511299578_ul.shtml


Otsikko: Vs: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: PateT - Maaliskuu 26, 2011, 18:30:04 ip
Ensi yönä taas siirrytään tuohon keinotakoiseen kauhistukseen, toivottavasti viimeistä kertaa tämän maan historiassa.
Mitä,mitä...onko tiedossa jotain muuta käytäntöä??Juhannusta kohti!!!!!!! :D ;)
Otsikko: Vs: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Philomela - Maaliskuu 27, 2011, 10:15:51 ap

Suomen suvessa on mukava muutaman kerran nauttia koko illasta aamuauringon  ensi säteisiin ja suunnitella lähtöä nukkumaan. Jos tätä ei tee, niin ei tiedä suomen kesästä ja luonnon rikkaasta ääni maailmasta mitään!  :D :P :D

Mulle on muutaman kerran käynyt niin, että lukiessa aika on unohtunut ja olen havahtunut linnunlauluun ihan pimeässä. Jep, alkukesästä linnut alkaa laulaa jo ennen auringonnousua. Se on aika mahtavaa  :)  Varsinkin jos sattuu olemaan niin kuuma kesä, että ovea vielä voi pitää auki.
Otsikko: Vs: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Renzo - Lokakuu 28, 2012, 16:15:38 ip
Annetaan vahteeksi viisaanpien kertoa : "Huh, kellonsiirrolla on karmeita vaikutuksia"  ???

http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1288510750142.html


Kesä- ja normaaliaikaan siirtymiset voivat aiheuttaa viikon tai jopa pitemmän univajeen.
Unihäiriöistä kärsivillä kellonsiirroista aiheutuva rasitus pahentaa entisestään uniongelmia.

Kelloja siirrettiin taas tunnilla taaksepäin viime yönä, kun kesäaika muuttui normaaliajaksi. Vaikka tunnin muutos aikataulussa saattaa tuntua pieneltä, fysiologiset rytmimme sopeutuvat hitaasti äkillisiin aikataulumuutoksiin.

Ylilääkäri  Timo Partosen johtama ryhmä on tutkinut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella kesäajan aiheuttamia vuorokausirytmin häiriöitä vuodesta 2004 lähtien.

- Koska valon ja pimeän vaihtelu on tärkeä meitä tahdittava aikasignaali, äkillinen muutos ympäristön valaistusolosuhteissa vaikuttaa esimerkiksi aineenvaihduntaan. Siitä seurauksena on usein ruokahalun kasvu, makeannälkä ja painon nousu, Partonen toteaa.

Koko väestön vuorokausirytmi häiriintyy kahdesti vuodessa, kun keväällä otetaan käyttöön kesäaika ja syksyllä siirrytään takaisin normaaliaikaan.

- Kesäaikaan ja normaaliaikaan siirtymisten aiheuttamat oireet ovat hyvin yksilöllisiä: toiset meistä eivät oireile lainkaan, toiset kärsivät muun muassa väsymyksestä ja univaikeuksista vielä viikkoja siirtymän jälkeen, erikoistutkija Tuuli Lahti THL:stä kertoo.
Otsikko: Vs: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Antsu1 - Lokakuu 28, 2012, 16:47:46 ip
Se on vissiin niin, että itä/länsi-suuntaan matkailevat ovat sitten niitä onnellisia, jotka eivät kesä/talviajastakaan kärsi. Minä olen niitä onnekkaita ja siksipä olenkin mm. matkustanut todella paljon itä/länsi-suuntaan, vähän useampiakin tunteja on kelloa tullut siirrettyä ilman sen kummempia ongelmia ;D

Ai niin, siis koko väestönkö rytmi... miten me, jotka emme tunne yhtään häiryyntyvämme. Emme kait sitten kuulu "koko väestöön". Kait meidänkin rytmimme sitten jotenkin piilohäiriinnymme.
Otsikko: Vs: Kesä-talviaika?
Kirjoitti: Konrad - Lokakuu 28, 2012, 17:55:54 ip
Mielenkiintoista, että isoimmassa osassa maailmaa ei ole kesäaika käytössä, vaikka kuin sen puute vaikeuttaisi lentoaikatauluja. Katsokaapa wikin karttaa:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kes%C3%A4aika

***

Diabeetikon kannalta ajattelen aamunkoittoilmiötä. Miten nopeasti se siirtyy tunnilla eteen- tai taaksepäin?