Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Lapset ja diabetes => Aiheen aloitti: Marre78 - Maaliskuu 19, 2009, 10:28:46 ap

Otsikko: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Marre78 - Maaliskuu 19, 2009, 10:28:46 ap
Nyt on meillä koettu ensimmäinen "kunnon" hypo... Poika heräsi vähän vaille 7 aamulla ja sokrut 6.2. Pistettiin sitten Lantus 10ky n.klo 7. Mitään muuta inskaa ei tällähetkellä tarvita. Siitä sitte suoraan aamupalalle jota ehti syödä n. puolet eli 20hh ja yhtäkkiä sanoi olevan huono olo, (n.klo7.20) käveli sohvalle ja meni veltoksi! Mittasin 1.1!!! Oli kuiten tajuissaan ja joi pillimehun ja laitoin hunajat poskeen, niitä jo alkoi vastustella, silmät seisoi päässä... Seuraava mittaus oli 3.6 ja poika olikin sitte muutamassa minuutissa "kunnossa" eli jutteli ja ihmetteli mitä tapahtuu, ei muista mitään pillimehusta tai hunajan laitosta.

Kouluun en uskaltanut laittaa kun ei sokrut kummosesti alkanut kuitenkaan nousemaan vaikka reilu 100hh varmaan yhteensä sitte söi. Nyt vasta klo10 jälkeen nousi sokrut 10.2. Lääkärille jätin soittopyynnön kun ei oikein mene järkeen miten pitkävaikutteinen tämmöstä tekee. Pari kertaa on ollut sama tilanne että aamupalan aikana romahtaa tonne kolmosen pintaan.

Onneksi sitä osaa/pystyy/kykenee toimimaan vaikka äidin sydän on taas karrella pitkään!
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Kaisa81 - Maaliskuu 19, 2009, 11:08:32 ap
Mulle on käynyt myös muutaman kerran niin, että verensokerit on laskenu Lantuksen pistämisen jälkeen alle kahteen ja välillä on ollu myös niitä kolmosen ja vähän päälle kahden arvoja. Lantus on silloin varmaan menny verisuoneen ja imeytynyt tosi pikaisesti.
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: E O J - Maaliskuu 19, 2009, 11:08:49 ap
Lainaus:

ei oikein mene järkeen miten pitkävaikutteinen tämmöstä tekee.
Olisikohan hyvä opiskella uudelleen tuo pistostekniikka?
Glargiini-insuliini voi vaikkapa suoneen pistettynä toimia kuin pikainsuliini ikään
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Marre78 - Maaliskuu 19, 2009, 11:37:24 ap
Olipas mukavan kannustava kommentti.....

Käytössä 5mm neula, pistopaikkana vain pakarat kun ei muualla juuri tuota rasvakerrosta löydy. 1.5v pistoskokemuksella äitinä ja 12v hoitotyönkokemuksella väitän osaavani pistää ihan oikealla tekniikalla! Paska säkä jos osuu suoneen!  
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Kaisa81 - Maaliskuu 19, 2009, 11:54:05 ap
Lainaus:

Paska säkä jos osuu suoneen!  
Mä olen samaa mieltä. Mäkin osaan mielestäni ihan kohtuullisen hyvin pistellä, mutta aina välillä vaan tulee niitä mustelmia, veripisaroita tai muuta häikkää. Varmasti kaikille tulee joskus.

Onneksi lapselle ei käynyt kuitenkaan pahemmin, vaikka kyllähän tuollainen aina aika pahasti pelästyttää. 1.1 on jo kyllä tosi alhainen lukema.
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: E O J - Maaliskuu 19, 2009, 11:58:38 ap
Lainaus:

... ja 12v hoitotyönkokemuksella väitän ...
Suo nyt anteeksi, mutta en painottaisi tätä hoitotyökokemusta niin tavattomasti - tuskinpa sentään olet hoitanut ainoastaan ja nimenomaan diabeetikoita, he kun hoitavat useimmiten itse itsensä

Lisäksi huomauttaisin, että aikoinaan nimenomaan tavattoman kokeneen, suomalaisen hoitohenkilökunnan "ansiosta" olin päätyä koomaan (ja sen jatkona kenties ruumishuoneelle). Muuan jokseenkin kokematon lääkäri kuitenkin onnistui pelastamaan minut tältä kohtalolta.

Niin että kokemuksista ei minullakaan ole puutetta.
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: TbT - Maaliskuu 19, 2009, 12:02:18 ip
Älä välitä, mielipiteestä .

Meillä ei ole kokemusta tuosta inskasta, tilanne oli varmaan tosi pelottava. Mitä jos laittaisitte inskan vasta aamupalan jälkeen?

Kerrotko mitä lääkäri sanoi?
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Marre78 - Maaliskuu 19, 2009, 12:17:39 ip
Toivoisin että sinä et puuttuisi näin kärkkäästi näihin lasten asioihin! Miksi kyyttäät täällä "lastenpuolella" ikävine kommentteinesi, tuottamassa mielipahaa ihmisille?? Mulla oli erittäin ikävä aamu tänään eikä nämä sinun ala-arvoiset viestisi tätä oloa yhtään parantanut mutta ehkäpä sinä juuri pyritkin siihen, harmi!

Äläkä kommentoi asioita mitä et tiedä.. minä nimenomaan olen hoitanut työkseni 12v kehitysvammaisia diabeetikoita joilla ei ole käsitystäkään miten insuliini pistetään!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: TbT - Maaliskuu 19, 2009, 12:22:53 ip
Kiitos Marre kaikkien pelästyneiden puolesta, jotka ovat saaneet yhden ilkeän kommentin liikaa...
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: E O J - Maaliskuu 19, 2009, 12:28:30 ip
Lainaus:

Toivoisin että sinä et puuttuisi näin kärkkäästi näihin lasten asioihin!
Kun minä itse sairastuin diabetekseen, olin pikkulapsi.

Muistaakseni ehdotin ainoastaan insuliinin pistostekniikan uudelleen opettelua - virheitähän saattaa sattua ihan kokeneillekin.

Kyllähän näitä asioita voi käsitellä vaikka ihan pelkissä mammapiireissäkin ja vaikkapa kristallipalloa yhdessä tuijotellen, mutta onko siinä mitään järkeä? Mikä ihmeen salaseura tämä "Lapset ja diabetes"-osio oikein on?
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 19, 2009, 12:29:03 ip
Voi inhaa... Mulla ei ole oikein kokemusta tuosta Lantuksesta, kun mulla se oli vain hetken ennen pumppuun siirtymistä. Mutta viimeksi kontrollissa diabeteslääkäri totesi mulle, kun tuskailin, etten vaan OSAAAAAAA aina arvioida insuliinin ja ruuan sun muun vaikutuksia, että ei se osaamattomuudesta ole kiinni, tällaista vaan välillä sattuu. Ehkä tänään vaan sattui... Ei se välttämättä paljon lohduta, mutta voi olla, että oli vaan sellainen once-in-a-lifetime-juttu. Kurjaa joka tapauksessa, onneksi olitte kotona ja sait homman hoidettua.

Ja mitä noihin Asiantunteviin kommentteihin tulee, niin EOJ:lla taitaa olla isselläänkin huono aamu ja näppäimet herkässä - mitenkään muuten noita sammakoita ei voi hyvällä selittää, mutta yritetään nyt jotenkin. Aika pöllöä kuitenkin tuollainen EOJ  
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 19, 2009, 12:33:58 ip
Lainaus:

 Mikä ihmeen salaseura tämä "Lapset ja diabetes"-osio oikein on?
Tuskinpa mikkään, mutta ehkäpä hetken hengähdettyäsi huomaat itsekin, että kommenttisi olivat hieman kärkkäähköjä ja yksioikoisia. Kun ei sinulla käsittääkseni voinut olla minkään valtakunnan tietoa käytetyistä neuloista/pistotekniikasta/kokemuksesta. Niin jotennii tuo pisti minunkin kulmakarvani käymään takaraivon puolella... Tsori.
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Marre78 - Maaliskuu 19, 2009, 12:58:31 ip
Kiitos teille kaikille ASIALLISISTA kommenteista!

Lääkärin kanssa juuri keskusteltiin. Huomisesta alkaen 2ky pienempi aamuannos aamiaisen jälkeen. Lantuksella voi olla remissiota "pidentävä/parantava" vaikutus ja meillähän tuota omaa tuotantoa on vielä aika paljon vaikka sairautta takana jo reilu 1.5v. Lihakseen pistämisen mahdollisuus lääkärin mielestä äärettömän pieni koska pienin mahdollinen neula käytössä ja pistetään vain pakaraan missä on paksuin rasvakerros meidän pojalla. Ja koska muutenkin aamupäivät on matalalentoa...

Toivottavasti tämä oli eka ja vika näin ikävä kokemus!
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: SatuSinikka - Maaliskuu 19, 2009, 13:13:18 ip
Marre, mä haluan kehua sua siitä, että osaat/pystyt/kykenet auttamaan nopeasti lasta. Tiedät mitä teet.. osaat toimia! Meilläkin ollut muutama hypo 7 vuoden aikana. Vapisin sen ekan jälkeen varmaankin puoli päivää kun säikähdin niin kovasti. Vaikka kuinka hyvin d-lasta hoitais, puskista voi tulla ylläreitä. Ja sydän karrella on täälläkin äidillä ollut..taidan tietää miltä susta tuntuu.

t. SatuSinikka
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Marre78 - Maaliskuu 19, 2009, 13:36:01 ip
Kiitos SatuSinikka!
Juuri tätä vetaistukea minä toivon tältä foorumilta en muuta!
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Antsu1 - Maaliskuu 19, 2009, 13:47:38 ip
Marre, en missään nimessä syyttelisi pistostekniikkaa tuosta jutusta. Muistelen, että aikoinaan (siis nyt puhun niistä todella vanhoista ajoista) piti aina ruiskujen kanssa toimiessa kokeilla oliko mennyt verisuoneen, eli vetää vähän mäntää ulospäin neulan ollessa jo kydoksessa. Ei saanut verta ilmestyä näkyviin. Tämä siis niiden vanhojen "pruuttien" kanssa, pituus siis jotain 3 cm tai yli.

Kynäaikanahan ei tuota testiä voi edes tehdä ja vaikka neulat ovat minimaalisia noihin vanhoihin verrattuna, niin suoneen voi osua.

Itsellänikin kokemus siitä miten vauhdilla Lantus vaikuttaa suoraan verenkieroon mennessään. Oma lääkärini sanoi syyksi tuota verisuoneen osumista, kun ihmettelin kovin yhtä pahaa (tajuttomuus)hypoa aamulla ilman pikainskaa, siis vain Lantuksen oton jälkeen.

Ja lantuksen hitaushan perustuu siihen, että imeytyy kudoksesta hitaasti (kiteytyy sinne...), mutta verenkierrossa tää jääkin pois, siis Lantuksesta tuleekin pikaa.

Siis "paska säkä", jos osuu suoneen, sanoi joku muu sitten mitä tahansa ja kuinka kärkkäästi tahansa . Esim. itselläni tapahtui tasan kerran useamman vuoden Lantuspiikittelyn aikana eli onneksi ei ole mitenkään yleistä, tai siis ei ollut ainakaan mulla.
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Smade - Maaliskuu 19, 2009, 14:57:20 ip
Meillä kävi kanssa kerran niin että aamun "ihan ok" lukeman jälkeen pistettiin normaalisti aamuinskat ennen aamupalaa. 10min päästä poika löytyi "kupsahtaneena" eteisen matolta. Saatin kuitenkin pillimehun kanssa yms virkoamaan. Soitettiin tietysti hädisämme sairaalaan (sairautta oli silloin takana vasta muutama kk) että mitä ***vettiä?!? Lääkäri sanoi että harvinaista mutta mahdollista kuitenkin että aamupiikki on osunut suoraan johonkin verisuoneen (vai mihin se nyt oli mutta kuitenkin)
Selvittiin onneksi säihkähdyksellä ja niin varmasti tekin, mutta pelästyttää se aina! Meillä oli myös kerran 1.1 lukema ja kaveri oli täysin tolpillaan!   eli meillä saa mennä tooooosi alas, ennenkun alkaa "vaaputtaa".

Tsemppiä sinne, toivottavasti päiväsi on jo parempi. Eikä kaikkitietävistä kannata välittää!
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Misty - Maaliskuu 19, 2009, 15:49:20 ip
Näin sivusta seuranneena täytyy sanoa, että EOJ kyllä nosti ihan hyviä pointteja keskusteluun esille. Se on vain harmi, että ehkäpä aamun pelottavasta tilanteesta johtuen ne tulkittiin ilkeilyksi.

Toisaalta ehkä joskus äidit jotka ärsyyntyvät meidän lapsena sairastuneiden neuvoista tajuavat että jonain päivänä teidän lapsenne antavat täällä aikuisina neuvoja toisille äideille...tai sitten eivät...
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: päky - Maaliskuu 19, 2009, 16:09:22 ip
Onko nyt ymmärrettävä että 20-30 vuoden oikean tekniikan pisto"uran" jälkeen 5 mm neulalla on mahdotonta osua pieneen suoneen??  Tietysti on oikein hyvä kuulla lapsena sairastuneiden kokemuksia, vaan antaako se oikeuden arvostella diabeetikkolasten äitien huolta/taitoja? (teidän äitienne senaikiaisa huolia unohtamatta)
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Misty - Maaliskuu 19, 2009, 16:16:44 ip
En sotkeennu tähän todennäköisyysasiaan  

Mutta ovatko äidit hieman herkkiä jos esitetään asiallisia skenaarioita?   Arvostelua ei omasta mielestäni keskustelussa ole esiintynyt ketään kohtaan.
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Antsu1 - Maaliskuu 19, 2009, 16:21:11 ip
Minuakin kiinnostaisi miten pystyy takuuvarmasti estämään tuon suoneen osumisen, oli neula sitten 5mm tai 8mm? Vinkit olisivat hyviä, etenkin ne 100% onnistumiseen neuvovat vinkit.

Jos joku ei ole koskaan moiseen tilanteeseen törmännyt, niin se ei sulje pois sitä, että jollakin toisella näin käy. Eikä vika tosiaan tarvi olla missään tekniikassa.
Otsikko: Ikävä iltapäivä tänään....
Kirjoitti: E O J - Maaliskuu 19, 2009, 16:53:12 ip
Lainaus:

Minuakin kiinnostaisi miten pystyy takuuvarmasti estämään tuon suoneen osumisen, oli neula sitten 5mm tai 8mm?Ohhoh, ollaanpa tänään takuuvarmoja
Kuten varmaan hyvin tiedät, tuollaisia takuuvarmoja menetelmiä ei hoitoympyröissä ole.


Lainaus:

Vinkit olisivat hyviä, etenkin ne 100% onnistumiseen neuvovat vinkit.Alkuperäisessä vastauksessani yritin tuoda esille sen mahdollisuuden, että insuliinipistos on saattanut vaikkapa osua suoneen. Mitään ehdottoman varmoja menetelmiä tällaisen tapaturman välttämiseksi en usko olevan olemassakaan. Mutta ei kai tämä estä ihmistä tarkistamasta omaa pistostekniikkaansa?
Se, mikä tässä kinassa ihmetyttää, on tuo tavaton itsevarmuus, joka heijastuu vaikkapa sanoista "12v hoitotyönkokemuksella väitän osaavani pistää ihan oikealla tekniikalla!". Tulee aivan  "äitien pelastaja" mieleen...


Lainaus:

Jos joku ei ole koskaan moiseen tilanteeseen törmännyt, niin se ei sulje pois sitä, että jollakin toisella näin käy.Olipa vaikeaselkoinen päätelmä


Lainaus:

Eikä vika tosiaan tarvi olla missään tekniikassa.Ei, ei tarvi, mutta voi olla.
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: päky - Maaliskuu 19, 2009, 16:56:24 ip
""Suo nyt anteeksi, mutta en painottaisi tätä hoitotyökokemusta niin tavattomasti - tuskinpa sentään olet hoitanut ainoastaan ja nimenomaan diabeetikoita, he kun hoitavat useimmiten itse itsensä

Lisäksi huomauttaisin, että aikoinaan nimenomaan tavattoman kokeneen, suomalaisen hoitohenkilökunnan "ansiosta" olin päätyä koomaan (ja sen jatkona kenties ruumishuoneelle). Muuan jokseenkin kokematon lääkäri kuitenkin onnistui pelastamaan minut tältä kohtalolta""

Tässä kyllä mielestäni on hippunen arvostelua.

Ja lopuksi fakta: Kyllä, äidit ovat herkkiä.
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Marre78 - Maaliskuu 19, 2009, 16:58:13 ip
Jahas... tämänkin ketjun piti sitten mennä tähän..   Parempi nähtävästi pysytellä poissa täältä, paskaa niskassa jo muutenkin ihan tarpeeksi!
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: viikari - Maaliskuu 19, 2009, 18:24:20 ip
Tsemppiä ihanaa että lapsi voi hyvin äidin hyvän ja nopean toiminnan vuoksi. Älä piittaa noista arvostelevista kommenteista -hyvin toimittu ei kukaan muu tiedä kuin äiti itse miltä huoli lapsesta tuntuu- ja kuinka rankkaa on   jaa siihen miksihän äidit on herkillä voisi ehkä rakentavammin vinkit tuoda esille. Hyviä illan jatkoja ja voimia niitä tarvitseville

ja kiitos kun jaoit kokemuksen meidän "mammakerholaisten kanssa"  
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Misty - Maaliskuu 19, 2009, 19:13:46 ip
Lainaus:


Ja lopuksi fakta: Kyllä, äidit ovat herkkiä.
Kaikki ihmiset ovat herkkiä toisilla vaan "pulssi nousee" helpommin   ja kaikilla on elämässä juttuja (kellä lapset, kellä duuni, kenellä mitäkin) minkä takia he ovat kovilla  
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 19, 2009, 19:53:21 ip
Lainaus:

Mutta ovatko äidit hieman herkkiä jos esitetään asiallisia skenaarioita?  
Noh, ihan ulkopuolisena tästä jupakasta noin niinku riita- tai tekijäosapuolena voisin melkein sanoa, että EOJ:n skenaarionasettelu oli vähintäänkin aerodynaaminen eli toisin sanoen kärjekäs. Ehkä pikkasen useampi selittävä sana olisi voinut tuoda viestiin tarvittavaa asiallisuutta ja hyväntahtoisuutta. Ehkä EOJ oli kiireinen, mutta ehkä silloin olisi voinut odottaa rauhallisempaa ajankohtaa skenariollisen viestin lähettämiseen. Samoin toisen viestin olettelu aloittajan kokemuksesta ja osaamisesta oli aika subjektiivinen.
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 19, 2009, 20:07:29 ip
Lainaus:

 Parempi nähtävästi pysytellä poissa täältä, paskaa niskassa jo muutenkin ihan tarpeeksi!
Eläkä! Eikö nyt sentään tullut muutakin? Kannustusta ja arveluita? Ei noista kannata lannistua. Ja sitäpaitsi - kun siitä molovaiheesta on päästy, niistä sammakoista voi löytyä vaikka prinssikin. Joskus. Elä nyt - taitaa aika monella tulla jossain vaiheessa tuo fiilis, mutta kyl se siitä. Punnitset hyvät ja huonot puolet ja pistät vaikka ohituslistalle ne, joiden kommentteja et halua lukea. Elämää tämä kaikki vaan on, ollaan eri mieltä ja sanotaan se eri tavoin, silti koitetaan puurtaa samalla puolella  jookos kookos?  
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: päky - Maaliskuu 19, 2009, 20:14:28 ip
Lainaus:

Lainaus:


Ja lopuksi fakta: Kyllä, äidit ovat herkkiä.
Kaikki ihmiset ovat herkkiä toisilla vaan "pulssi nousee" helpommin   ja kaikilla on elämässä juttuja (kellä lapset, kellä duuni, kenellä mitäkin) minkä takia he ovat kovilla  
Niin, arvot ne on on tietysti kullakin... Epäilen että sinulla ei ole diabeetikkolasta? Tietää mitä on huoli, kun et töistäkäsin pysty arvaamaan ja tuntemaan kotona yksin olevan 7-8v lapsesi olotilaa?? Puhelin tietysti on,, vaan jospa lapsi ei vastaakaan?
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Misty - Maaliskuu 19, 2009, 20:29:45 ip
Lainaus:


Niin, arvot ne on on tietysti kullakin... Epäilen että sinulla ei ole diabeetikkolasta? Tietää mitä on huoli, kun et töistäkäsin pysty arvaamaan ja tuntemaan kotona yksin olevan 7-8v lapsesi olotilaa?? Puhelin tietysti on,, vaan jospa lapsi ei vastaakaan?
Olen myös omaisen roolissa diabeteksen suhteen joten tiedän omaisen huolen.

Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 19, 2009, 21:08:31 ip
Lainaus:

Olen myös omaisen roolissa diabeteksen suhteen joten tiedän omaisen huolen.
On olemassa sananlasku "kun isä puuttuu, niin paljon puuttuu. Kun äiti puuttuu niin kaikki puuttuu" Tämän voi oikeasti kääntää myös siten, että äidin roolia ja rakkautta  ei vaan voi millään korvata. Esimerkki. Minulla on aivan maailman rakkain ja tärkein kummityttö. Voin aivan vilpittömästi sanoa, että hän merkitsee minulle kaikkea maailmassa. Ei ole asiaa, jota en hänen vuokseen tekisi. PAITSI. Minun omat lapseni. Koko maailmankaikkeus on suurin piirtein samanarvoinen kuin minun lapseni pikkurillinkynsi, jos sen saa kivutta leikattua pois.

Ja usko ihan huviksesi, vaikka se omainen olisi sinulle kuinka tärkeä ja läheinen (ja usko vaikka puolileikillään, että minullakin on tärkeitä ihmisiä jopa suvun ulkopuolella, Todella Tärkeitä), hän ei koskaan voisi olla yhtä tärkeä kuin oma lapsesi - jos suhteesi lapseesi olisi ns. normaali. Niin se biologia meitä vaan nakkelee. Joku niissä ruojissa vaan on.
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Misty - Maaliskuu 19, 2009, 21:12:15 ip
En allekirjoita tuota väitettä. Kukaan ei voi sanoa toiselle kuka on kenelle se tärkein. Ei edes biologia  
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: E O J - Maaliskuu 19, 2009, 21:17:08 ip
Lainaus:

"kun isä puuttuu, niin paljon puuttuu. Kun äiti puuttuu niin kaikki puuttuu"
Sukupuolien välinen epätasa-arvo?
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: päky - Maaliskuu 19, 2009, 21:18:04 ip
boring ja boring...

Ei minulle ainakaan tee tiukkaa myöntää etten TIEDÄ, kuvitella toki voin, minkälaista on elää 20 vuotta joka päivä diabeetikkona. Mutta sen tasan tarkkaan tiedän, minkälaista on elää diabeetikkolapsen kanssa. Kyllähän äidillä herää esim. huoli vaikkakin lapsi olisi "terve", mutta 40 asteen kuumeessa. Kun on itse kuumeessa, se huoli on kuitenkin vähän toisenmoinen... Jos nyt joku äkkää mitä tarkoitan (äidit ainakin taitaa  )
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Misty - Maaliskuu 19, 2009, 21:21:29 ip
no todetaan vaan että me vanhemman polven diabeedikot olemme nähneet ajan jolloin verensokerimittareita ei ollut ja ainut tapa millä lapsen shokki huomattiin oli se kun se kuukahti hiekkalaatikolle. Ja kun pissanäytettä istutettiin potalla monta tuntia (itse en kokenut mutta monella on tästä kokemuksia) Siinä voisi monella nykyäidillä olla aika boringia  
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: E O J - Maaliskuu 19, 2009, 21:23:56 ip
Lainaus:

Kyllähän äidillä herää esim. huoli...
Mammaklubi?

Eihän isä voi tuntea huolta lapsistaan, eihän?
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: E O J - Maaliskuu 19, 2009, 21:25:44 ip
Lainaus:

me vanhemman polven diabeedikot olemme nähneet ajan jolloin verensokerimittareita ei ollut ja ainut tapa millä lapsen shokki huomattiin oli se kun se [lapsi] kuukahti hiekkalaatikolle.
Näin on.
toteaa itsekin kuukahdellut.
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 19, 2009, 21:26:53 ip
Lainaus:

Sukupuolien välinen epätasa-arvo?
Pirustako minä sen tiiän, se on venäläinen sananlasku, ja ainakin omassa elämässäni voin sen allekirjuuttaa tietyllä tapaa.
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: E O J - Maaliskuu 19, 2009, 21:29:05 ip
Lainaus:

Lainaus:

Sukupuolien välinen epätasa-arvo?
Pirustako minä sen tiiän, se on venäläinen sananlasku, ja ainakin omassa elämässäni voin sen allekirjuuttaa tietyllä tapaa.
Niin. Suuressa ja Mahtavassa nainen ei esimerkiksi saanut ajaa traktoria. Eli epätasa-arvo kukoisti ja oli kunniassaan.
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 19, 2009, 21:30:51 ip
Lainaus:

Eihän isä voi tuntea huolta lapsistaan, eihän?Juu täähän se pointti oli ja sen tiedät vallan hyvin itsekin. Kehtaa iso älykäs (ainakin tähän asti olen aatellut niin) ihminen ryhtyä närväämään. höh. Myöntäisit reippaasti, että tuli sanottua turhan turskisti, niin juttu olis siinä. Ala siinä aikuinen mies nipertämään. Selekään sietäisit. Ja nyt en tarkoita rintsikoilla.
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 19, 2009, 21:32:09 ip
Lainaus:

 Suuressa ja Mahtavassa nainen ei esimerkiksi saanut ajaa traktoria. Eli epätasa-arvo kukoisti ja oli kunniassaan.
VENÄLÄINEN. ei neuvostoliittolainen.
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 19, 2009, 21:34:35 ip
No elä allekirjoita. Mulla on kokemusta sekä biologisista että muunlaisista vanhempisuhteista. Että anteeksi kun en muistanut painottaa sitä vanhemmuuden universaalia käsitettä. NO JOS NYT MUISTAISIN. Vanhemmuus on eri juttu kuin omaisuus. Voi hyvänen aika, mullakin alkaa kasvaa saivareita....
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 19, 2009, 21:37:40 ip
Lainaus:

no todetaan vaan että me vanhemman polven diabeedikot olemme nähneet ajan jolloin verensokerimittareita ei ollut ja ainut tapa millä lapsen shokki huomattiin oli se kun se kuukahti hiekkalaatikolle. Ja kun pissanäytettä istutettiin potalla monta tuntia (itse en kokenut mutta monella on tästä kokemuksia) Siinä voisi monella nykyäidillä olla aika boringia  
Söy, mitä tekemistä sillä on nykyajan kanssa? Niin minäkin olen elänyt tuota aikaa eikä tulis pienen mitättömän mielen viereenkään verrata niitä aikoja nykyiseen. Entisajan elämä, entiset huolet, nykyajan elämä nykyiset huolet. Voi että....
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Misty - Maaliskuu 19, 2009, 21:39:22 ip
  *Reps*   tuohon ekaan viestiisi

No vertaaminen auttaa aina vähän palauttamaan realiteetteja asiohin  

Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: päky - Maaliskuu 19, 2009, 21:40:28 ip
Lainaus:

Lainaus:

me vanhemman polven diabeedikot olemme nähneet ajan jolloin verensokerimittareita ei ollut ja ainut tapa millä lapsen shokki huomattiin oli se kun se [lapsi] kuukahti hiekkalaatikolle.
Näin on.
toteaa itsekin kuukahdellut.
 
Ja sepä tekeekin meistä nykyajan diabeetikoiden vanhemmista mitääntietämättömiä turhastarutisijoita?? (Kyllä meillä ainakin isäkin on huolissaan, kerrottakoon se nyt pilkunviilaajille  ) Tästähän puuttuu vain se paljon kuultu "ole iloinen ettei ollut vakavampaa"-kommentti. No totta hemmetissä hypimme silloin pitkin sairaalankäytäviä siitä riemuissamme... ..???

Vertaistukea täältä taitaa moni hakea, vaan kuinkas käykään ...taas...??
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Misty - Maaliskuu 19, 2009, 21:43:42 ip
JES taas vertaistuki odottelinkin koska se nostetaan esille! Eli jos sanot poikittaisen sanan mamma-armadaa vastaan et anna vertaistukea   No nettipalstalla kaikki mielipiteet sallittakoon  

Odottakaapa haen kupposen teetä niin jatketaan keskustelua; olen poissa vaan ihan muutaman minuutin one moment please  
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Misty - Maaliskuu 19, 2009, 21:46:35 ip
Lainaus:

No totta hemmetissä hypimme silloin pitkin sairaalankäytäviä siitä riemuissamme...
Saanko ehdottaa varovaista hypähtelyä vasta sairaalan pihamaan puolella, nykyisin varsinkin tuolla ensiavussa tuppaa olemaan potilailla käytäväpaikat käytössä
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 19, 2009, 21:47:07 ip
Lainaus:

No vertaaminen auttaa aina vähän palauttamaan realiteetteja asiohin  No jyst joo, se on vähän sama juttu kun vertaillaan nykyajan tuplanäyttöjen tehoja vanhoihin kunnon kosmoskyniin. Ja syötiin sitä sota-aikanakin...
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Misty - Maaliskuu 19, 2009, 21:48:42 ip
Lainaus:

No jyst joo, se on vähän sama juttu kun vertaillaan nykyajan tuplanäyttöjen tehoja vanhoihin kunnon kosmoskyniin.
Ne oli muuten tosi hyviä kyniä!  
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: E O J - Maaliskuu 19, 2009, 21:51:20 ip
Lainaus:

Söy, mitä tekemistä sillä on nykyajan kanssa? Niin minäkin olen elänyt tuota aikaa...
Diabeetikkona?
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 19, 2009, 21:58:39 ip
Lainaus:

Diabeetikkona?Nö ihän kyyle diäbeetikkönä. Voi #€(%"€%"€#%="€#%("#€%/("#€b sun kanssas. Luuletko sä oikeasti olevasi maailman ainoa diabeetikko joka on elänyt ennen 2000-lukua ja joka on ollut kuolla sairauteensa???? Herätys pahvi.
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 19, 2009, 22:01:00 ip
Lainaus:

Ne oli muuten tosi hyviä kyniä!  Totta munassa oli, niillä voi väärentää leimoja ja vaikka mihin niistä oli, mutta helvetin vähän niille on enää nykyään käyttöä.
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: E O J - Maaliskuu 19, 2009, 22:06:21 ip
Lainaus:

Söy, mitä tekemistä sillä on nykyajan kanssa? Niin minäkin olen elänyt tuota aikaa...
Diabeetikkona vuodesta 1979 ?
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Marre78 - Maaliskuu 19, 2009, 22:11:55 ip
Wau, sain kyllä melkoisen ketjun aikaiseksi.... Täällä ikävä aamu on kääntynyt iloiseen iltaan että lepo vaan! Kommentoimaan en enää ala... tietäähän sen mitä siitä seuraa!

Kiitos vielä kaikille kokemusten jakajille ja TSEMPPAAJILLE!
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: viikari - Maaliskuu 19, 2009, 22:12:16 ip
Ihme meininki,jos ärsyttää muiden valitukset ja on itse mielestään kaiken maailman napa... täytyykö lähteä vertailemaan "kuka on kaikista kovimpia kokenut" pikkasen mennyt asian vierestä ja aika monta sivua...........
ps: missäs ne isukit on? siitä ehkä mammailu kun ne täällä pääosin kirjoittaa
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 19, 2009, 22:14:12 ip
Joo-o. Silloin ei meillä ainakaan ollut verensokerimittauksia eikä hoobeeaaykkösiä. Mitähän herra nyt ajaa takaa että sais meikäläisen näppärään ansaan? Mulla oli sellaiset erilliset ruiskut ja neulat, ja ne neulat oli ainakin kaksi senttiä pitkät (taisivat olla pidempiäkin, en mitannut mutta sinä varmaan aikanaan mittasit), sormi piti panna siihen väliin kun pistettiin ja sitten vedettiin sitä ilmaa että näki ettei osunut lihakseen tai suoneen. Pissakokeita otettiin niillä ihme tableteilla, kaks tippaa pissaa kymmenen  tippaa vettä (jos muistan oikein) ja sitten se tabu johon ei saanut koskea käsin. Ja kaikki mitattiin viiden gramman tarkkuudella ja syötiin viidentoista minuutin tarkkuudella. Niin että ehkä mä en sitten elänyt sitä Oikeaa Diabeetikkoutta niinkuin sinä, mutta kyllä sillä eroa on nykypäivään. Ai niin, silloin Actrapid oli vissiin aika uusi insuliini, sitä mulle laitettiin ja Monotard oli pitkää. Kelpaako edes lähtemään herr herrüberwisser? Joo olen kikkeli otsassa jo, myönnän, koska olen huonompi ihminen.
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: päky - Maaliskuu 19, 2009, 22:15:23 ip
Lainaus:

Lainaus:

Söy, mitä tekemistä sillä on nykyajan kanssa? Niin minäkin olen elänyt tuota aikaa...
Diabeetikkona vuodesta 1979 ?
Ja Misty vuodesta 1983. Eipä hänkään siis sitten tiedä diabeteksen hoidosta oikeastaan mitään.

Minulla on myöskin -79 sairastunut ystävä, joka jostakin kumman syystä YMMÄRTÄÄ minua. Miten ihmeesä???
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: E O J - Maaliskuu 19, 2009, 22:16:06 ip
Lainaus:

Huomisesta alkaen 2ky pienempi aamuannos aamiaisen jälkeen.
Toivottavasti pääsette eroon turhista hypoglykemioista...
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: E O J - Maaliskuu 19, 2009, 22:18:14 ip
Lainaus:

Ai niin, silloin Actrapid oli vissiin aika uusi insuliini...
Yksi vanhimpia...
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 19, 2009, 22:20:18 ip
Lainaus:

Yksi vanhimpia...
Voi ETTÄ. Wau. Saanko suudella kenkiäsi?
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Misty - Maaliskuu 19, 2009, 22:23:33 ip
Lainaus:

Lainaus:

Lainaus:

Söy, mitä tekemistä sillä on nykyajan kanssa? Niin minäkin olen elänyt tuota aikaa...
Diabeetikkona vuodesta 1979 ?
Ja Misty vuodesta 1983. Eipä hänkään siis sitten tiedä diabeteksen hoidosta oikeastaan mitään.
 
Mistä tietää että joltakin alkaa loppua eväät keskustelussa mennään kaivamaan jonkun keskustelunaloittajan perustietoja keskustelun argumentiksi wohoo tätä ei ole ennen tehtykkään!

Mutta päkyseni mitä siellä ei lue on se, että perheessäni on nähty diabetestä aika monta vuotta ennen tuota 1983 joten keksippä jotain muuta "argumenttia"  
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: viikari - Maaliskuu 19, 2009, 22:23:59 ip
kiitos
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: päky - Maaliskuu 19, 2009, 22:25:37 ip
Lainaus:

Lainaus:

Lainaus:

Lainaus:

Söy, mitä tekemistä sillä on nykyajan kanssa? Niin minäkin olen elänyt tuota aikaa...
Diabeetikkona vuodesta 1979 ?
Ja Misty vuodesta 1983. Eipä hänkään siis sitten tiedä diabeteksen hoidosta oikeastaan mitään.
 
Mistä tietää että joltakin alkaa loppua eväät keskustelussa mennään kaivamaan jonkun keskustelunaloittajan perustietoja keskustelun argumentiksi wohoo tätä ei ole ennen tehtykkään!

Mutta päkyseni mitä siellä ei lue on se, että perheessäni on nähty diabetestä aika monta vuotta ennen tuota 1983 joten keksippä jotain muuta "argumenttia"  
Onko perheessäsi esiintynyt koskaan huumorintajua vai eikö se vaan ole periytynyt?  
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Misty - Maaliskuu 19, 2009, 22:28:37 ip
Lainaus:

Lainaus:

Lainaus:

Lainaus:

Lainaus:

Söy, mitä tekemistä sillä on nykyajan kanssa? Niin minäkin olen elänyt tuota aikaa...
Diabeetikkona vuodesta 1979 ?
Ja Misty vuodesta 1983. Eipä hänkään siis sitten tiedä diabeteksen hoidosta oikeastaan mitään.
 
Mistä tietää että joltakin alkaa loppua eväät keskustelussa mennään kaivamaan jonkun keskustelunaloittajan perustietoja keskustelun argumentiksi wohoo tätä ei ole ennen tehtykkään!

Mutta päkyseni mitä siellä ei lue on se, että perheessäni on nähty diabetestä aika monta vuotta ennen tuota 1983 joten keksippä jotain muuta "argumenttia"  
Onko perheessäsi esiintynyt koskaan huumorintajua vai eikö se vaan ole periytynyt?  
IHANAA nyt ollaan jo henkilökohtaisuuksissa! Kun KAIKKI argumentit on käytetty (ne sitaateissa olevatkin) olemme tällä tasolla  
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 19, 2009, 22:33:45 ip
Lainaus:

[Mistä tietää että joltakin alkaa loppua eväät keskustelussa mennään kaivamaan jonkun keskustelunaloittajan perustietoja keskustelun argumentiksi wohoo tätä ei ole ennen tehtykkään
Niin kukahan se olikaan ken sen aloitti... se ei sittenkään tainnut olla päky vaan ihan joku vokaalialkuinen kolmikirjaiminen nikki.... annaskumämietin IOY? ei.... OVH? ALV? EKV? IKF? AHH? Ei tu nymieleen.....
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Misty - Maaliskuu 19, 2009, 22:36:12 ip
Heh mä en vedä palkokasveja nenään jos joku yrittää nettipalstojen vanhinta keinoa provota   Se on vaan merkki siitä että ko nimimerkki ei löydä enää asia-argumentteja keskusteluun tuotavaksi.
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 19, 2009, 22:38:08 ip
Lainaus:

Diabeetikkona vuodesta 1979 ?  Ahaaa... sori mä nyt en vaan osannut vaikka kaikkeni yritin. Harmi kun sä olit ninpal viksumpi....  
Otsikko: Ikävä ilta tänään....
Kirjoitti: E O J - Maaliskuu 19, 2009, 22:42:35 ip
Lainaus:

Niin että ehkä mä en sitten elänyt sitä Oikeaa Diabeetikkoutta niinkuin sinä...
Tuosta en tiedä. Mutta ehkä minä en todellakaan tiedä diabeteksesta hevon peetäkään, niinkuin arvon pikkuäidit ja muut konkarit ilmeisesti tietävät. Joten terve menoa vaan kalkkiaivo ja turpa tukkoon, eikös niin?

On tämä vaan kumma seurakunta
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Misty - Maaliskuu 19, 2009, 22:43:56 ip
Lainaus:

Harmi kun sä olit ninpal viksumpi....  
juu-u lisää näitä hyviä kommentteja  
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: päky - Maaliskuu 19, 2009, 22:47:00 ip
En tiennyt että perustietosi ovat salaisuuksia. Pyydämpä anteeksi sen mainitsemista sitten ja ehkä tökeröä huumoriani. Ja mä en oikeastaan edes ymmärrä sun ongelmaas tässä.


Ja kuka ihmeen pikkuäiti täällä on väittänyt kaiken tietävänsä. Voi luoja sentään.
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Misty - Maaliskuu 19, 2009, 22:49:18 ip
Lainaus:

En tiennyt että perustietosi ovat salaisuuksia. Pyydämpä anteeksi sen mainitsemista sitten ja ehkä tökeröä huumoriani. Ja mä en oikeastaan edes ymmärrä sun ongelmaas tässä.
Eivät ne olekkaan mutta niiden vetäminen keskusteluun johon ne eivät kuulu ollenkaan, ei mielestäni ole yleiseen keskusteluun liittyvä asia.
Otsikko: Re: Ikävä ilta tänään....
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 19, 2009, 22:53:25 ip
No niin just, siitähän tässä oli koko ajan kysymys. Että kukkan mu ei tiädä paitsi äitet. Ei ollenkka siitä, että sinä taisit pistää pikkasen kärkkään kommentin heti alkuunsa ja päästit ikään kuin pedon irti. Ei ollenkka. Ollaan ny sitten sen kanssa.
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: päky - Maaliskuu 19, 2009, 22:53:38 ip
Mikä on tämän keskustelun tavoite? Osoittaa diabeetikkolasten "pikku"äideille etteivät he tiedä mistään mitään?

Aika kärkkäitä ja halventavia kommentteja on kyllä tullut.
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: Misty - Maaliskuu 19, 2009, 22:56:48 ip
* menee muokkaamaan sanan tavoite tilalle jotain joka viittaa yleistasolla käytävään keskusteluun kohdistumatta*
Otsikko: Ikävä aamusta iltaan, tänään....
Kirjoitti: E O J - Maaliskuu 19, 2009, 22:58:33 ip
Lainaus:

Mikä on tämän keskustelun tavoite? Osoittaa diabeetikkolasten "pikku"äideille etteivät he tiedä mistään mitään?
Ei varmaankaan. Ketjun alkupuolella taisi olla kysymys siitä, kuinka glargiini-insuliinin saa vaikuttamaan nopeasti.
Tähän alkuperäiseen kysymykseen ehdottamani selitys ei kuitenkaan ilmeisesti miellyttänyt arvon seurakuntaa, ja niinpä päivä päättyikin ihan aitojen tukkanuottasten merkeissä.

Ihmeen kiemuraisia ovat keskustelujen polut...
Otsikko: Re: Ikävä aamusta iltaan, tänään....
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 19, 2009, 22:59:29 ip
Niinno, onneksi sulla ei ollut mitään osuutta tähän...
Otsikko: Re: Ikävä aamusta iltaan, tänään....
Kirjoitti: E O J - Maaliskuu 19, 2009, 23:07:44 ip
Lainaus:

Niinno, onneksi sulla ei ollut mitään osuutta tähän...
eikä sinulla
Otsikko: Re: Ikävä aamusta iltaan, tänään....
Kirjoitti: Hilari - Maaliskuu 19, 2009, 23:08:01 ip
tää on yhtä huvittavaa kuin celebrity death match ! sai ainakin tämä pikkuäiti 161cm ihan hyvät naurut !

Mut ihan asiaan takaisin, ja siihen mistä kaikki alkoi ja pistostekniikasta ( mä en hännystele ketään.. oma huomio ) sitä tulee ja pitääkin tarkistella välillä. Meillä oli tuossa jonkin aikaa sitten sellainen kausi että pojan sokerit oli parempia kun isä laittoi insuliinit.. pakko oli miettiä mitä äitin pistostekniikkaan on tullut.. kaipa siinäkin jotain herpaantumista voi tapahtua...
Ja siihen onko äidit parempia kuin isät hoitamaan, voin sanoa että meillä vastuu jaetaan tasan ja varsinkin viikonloput isä ottaa ohjat niin saa äitikin levätä. Muutenkin tuntuu että vastuu jaettuna antaa kaikille enemmän tilaa " hengähtää" välillä..
Otsikko: Re: Ikävä aamusta iltaan, tänään....
Kirjoitti: E O J - Maaliskuu 19, 2009, 23:10:08 ip
Lainaus:

Meillä oli tuossa jonkin aikaa sitten sellainen kausi että pojan sokerit oli parempia kun isä laittoi insuliinit..
No tämähän oli kiva lukea
Otsikko: Re: Ikävä aamusta iltaan, tänään....
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 19, 2009, 23:11:49 ip
Lainaus:

eikä sinullaNo ei tietenkkä - mitenkä meillä koskaan? Kehtaatkin vanha ketku, heinänkorrella lyön  

Löydä haju, löydä soppa, löydä kauha ja löydä minä.... hani mä odotta siellä ja minä sulle v-aukon näytän....
Otsikko: Re: Ikävä aamusta iltaan, tänään....
Kirjoitti: E O J - Maaliskuu 19, 2009, 23:18:30 ip
Lainaus:

Löydä haju, löydä soppa, löydä kauha ja löydä minä....
Löydä vuode, mene koisimaan...
Otsikko: Re: Ikävä aamusta iltaan, tänään....
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 19, 2009, 23:18:54 ip
Höh, celebrity death match on tylsää tähän verrattuna. Find the spirit find the blood, com'on babe walk this way...

Mutta kaikesta verenvuodatuksesta ja luodeista huolimatta olen aloittajan puolella ja kannustan - sitä vaan sattuu, se on ihan herrassa ja pirussa itessään sattui se suoneen tai sen viereen. Joskus vaan käy niin, mullekin on käynyt ja ne vaan on vahinkoja vaikka mulla onkin kokemusta vasta vuodesta 1979. Se ON sikavähän, mutta kyllä siihen piruvie päiviä, tunteja ja pistoksia mahtuu. Ja päiviä jolloin en oo edes pistänyt saati mitannut sokereita  
Otsikko: Re: Ikävä aamusta iltaan, tänään....
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 19, 2009, 23:20:21 ip
Lainaus:

Löydä vuode, mene koisimaan...Lupaatko tulla viereen ja OLLA HILJAA??
Otsikko: Re: Ikävä aamusta iltaan, tänään....
Kirjoitti: E O J - Maaliskuu 19, 2009, 23:20:34 ip
Lainaus:

Ja päiviä jolloin en oo edes pistänyt saati mitannut sokereita  
Joo... nyt olis kumminkin aika suorittaa tuo iltamittaus...
Otsikko: Re: Ikävä aamusta iltaan, tänään....
Kirjoitti: E O J - Maaliskuu 19, 2009, 23:22:13 ip
Lainaus:

Lainaus:

Löydä vuode, mene koisimaan...Lupaatko tulla viereen ja OLLA HILJAA??
Onneksi mun käyttämäni näppäimistö ei ole tuota iki-ihanaa, alkuperäistä selectronic-tyyppiä...

Sammutetaas valot...
Otsikko: Re: Ikävä aamusta iltaan, tänään....
Kirjoitti: applefigure - Maaliskuu 19, 2009, 23:23:48 ip
Niin kukase täällä olikaan joka peräänkuulutti niitä asia-argumentteja, Misty tai jotain? Voi kultaseni. Tuo aristokraattinen ylemmyys nyt ei vaan tehoa, Kun mä nyt piileksin sen mammamafian tai jotain takana. Ei ne mua sinne varmaan halua mutta oonpahan vaan. Sun kiusaksi, kullanmuru
Otsikko: Re: Ikävä aamusta iltaan, tänään....
Kirjoitti: päky - Maaliskuu 19, 2009, 23:53:15 ip
Hups, teinkö argumetointivirheen??  
Otsikko: Re: Ikävä aamusta iltaan, tänään....
Kirjoitti: Misty - Maaliskuu 19, 2009, 23:57:42 ip
Argumentointi on toinen nimemme  
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänäänkin?
Kirjoitti: E O J - Maaliskuu 20, 2009, 06:53:09 ap
Lainaus:

Lääkärin kanssa juuri keskusteltiin. Huomisesta alkaen 2ky pienempi aamuannos aamiaisen jälkeen.
Tänään on huominen. Miten sujuu?
Otsikko: Re: Ikävä aamusta iltaan, tänään....
Kirjoitti: viikari - Maaliskuu 20, 2009, 08:49:12 ap
hyvä heitto tuo pikkuäiti 161 mites sitten tämä "pikkuäiti" kun 180 ?? asiaan ihan kiva että kaikki osallistuu ei tarvitse kuulua äippäkerhoon ja miesnäkökulmaa vaan lisää kehiin! Tosin turhat kanamaiset nokkimiset pois ym pilkun viilaamiset tais olla myös vähän muita kun "äippiä" nuo pahimmat niin, että se siitä äidit herkillä osiosta "tainut muillakin jäädä yöunet vähiin"??? Luulis kuitenkin että toivois kaikilla äipillä/mammoilla löytyvän sitä herkkyyttä esim. yöheräämisiin ja lämpöön tässä kylmässä "meiningissä"!
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänään....
Kirjoitti: sanni68 - Maaliskuu 20, 2009, 09:13:01 ap
Hupsis!

Olipahan tämä viestiketju oikein lukupläjäys!!! Jäi Aamulehti toiseksi!!!

No, mihinkään muuhun en ota kantaa(olen niin lyhytkin, vain 157cm  ), mutta haluan  toivottaa keskustelun avaajalle eli Marrelle kovasti tsemppiä ja toivottavasti tilanne ei uusiudu!

Aurinkoisin terkuin!
Sanni
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänäänkin?
Kirjoitti: Marre78 - Maaliskuu 20, 2009, 09:48:04 ap
Kiitos kysymästä, hyvin sujuu! Taisi tänäaamuna mennä pistostekniikka sitten ihan nappiin!
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänäänkin?
Kirjoitti: E O J - Maaliskuu 20, 2009, 09:49:22 ap
Lainaus:

Taisi tänäaamuna mennä pistostekniikka sitten ihan nappiin!
Jos siltä tuntuu, niin sittenhän asiat ovat ihan hyvässä mallissa
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänäänkin?
Kirjoitti: tuuliainen - Maaliskuu 20, 2009, 10:56:52 ap
Olen usein pistänyt siis vahingossa tietenkin verisuoneen lantuksen, lie tekniikka hakusessa kun luin vain alkupään keskustelun kun en ehdi koko ketjua tällä kertaa..mistä sitä suonen tietää missä se kulkee..meillä ei koskaan ole lantus pudottanut sokereita alas nopeasti vaikka on mennyt verisuoneen, olen ihan tarkkaillut sitä, riippuko sekin taas ihmisestä?
Otsikko: Re: Ikävä aamu tänäänkin?
Kirjoitti: Antsu1 - Maaliskuu 20, 2009, 14:00:40 ip
No mä olen itse pistänyt useinmiten verisuonen läpi, jolloin verta on toki tullut piston jälkeen, mutta se inska ei ole kuitenkaan mennyt suoraan suoneen, vaan sinne kudokseen. Tällöinhän kaikki menee ok.

Tosi huonoa tuuriahan se on, jos se neulan kärki sattuu juuri suoneen menemään, siis ei läpi, vaan niin, että inska meneekin suoraan verenkeirtoon.

En mä pysty ainakaan pistoshetkellä välttämään kuin aivan niitä pinnassa oelvia suonia, jotka näkyvät. Muut, vähän syvemmällä olevat, on sitten sijainniltaan vähän "herran hallussa"