Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Lapset ja diabetes => Aiheen aloitti: Anniex - Syyskuu 26, 2008, 18:55:17 ip

Otsikko: Yliherkkyys insuliinille??
Kirjoitti: Anniex - Syyskuu 26, 2008, 18:55:17 ip
Onko kellään kokemusta yliherkkyydestä insuliiniin? Meillä tytölle tulee noin vartin sisällä levemirin pistopaikkaan nokkosrokon tyyppinen paukura, joskus aika isokin, joka kutisee kovin...mahtaakohan olla yliherkkyyttä? Ottaa vaan päähän jos tarvii alkaa insuliininvaihtoon =( Ja paljonko niitä vaihtoehoja yleensä edes on???
Otsikko: Re: Yliherkkyys insuliinille??
Kirjoitti: Friita - Syyskuu 26, 2008, 19:22:53 ip
Pistättekö reisiin? Siis minulle ainakin tuli Levemiristä reisiin, mielettömät kutisevat, kuumottavat ja punottavat paukamat, jotka eivät noin vain häipyneet. Tuntuivat ihan housujenkin läpi. Aloin pistää Levemirin rasvaisempaan paikkaan, eli mahaan ja takapuoleen, niin ongelmat liki häipyivät. Tosin vieläkin tuntee ison pahkuran, mutta se ei punota

Tästä on tuolla jossain keskusteltu paljonkin, mutten osaa käyttää hakutoimintoa, että löytäisin
Otsikko: Re: Yliherkkyys insuliinille??
Kirjoitti: äskoo - Syyskuu 26, 2008, 19:56:52 ip
Minullakin oli jossakin vaiheessa pistosaikana samaa vikaa Levemirin kanssa nimenomaan reisiin pistettäessä. Ongelma hävisi kuitenkin pikkuhiljaa.

Löytyisikö näistä vanhoista keskusteluista mitään apuja:
http://www.diabetes.fi/ubbthreads/showfl...rue#Post1737704
http://www.diabetes.fi/ubbthreads/showfl...rue#Post1691995
Otsikko: Re: Yliherkkyys insuliinille??
Kirjoitti: tiinaw - Syyskuu 26, 2008, 20:01:30 ip
  Toivotaan ettei kyse oo yliherkkyydestä... Vaihtoehtoina löytyy ainakin lantus ja protafane. Meillä aloitettiin protalla, siirryttiin levemiriin ja nyt on lantus kokeilussa. Tosin ihan vaan tasapainon haun takia. Kaiketi muitakin vaihtoehtoja on... Tsemppiä! Ai niin ja pumppu tietysti novorapidilla tai humalogilla....?
Otsikko: Re: Yliherkkyys insuliinille??
Kirjoitti: mataleena - Syyskuu 27, 2008, 18:56:50 ip
Tuskinpa sentään insuliinille voi olla yliherkkä? Todennäköisesti kyse on jostain apuaineesta. Joku herkkänahkainen voi reagoida mekaaniseen pistämiseenkin.
Otsikko: Re: Yliherkkyys insuliinille??
Kirjoitti: mantan - Lokakuu 09, 2008, 21:18:53 ip
Insuliinille voi olla allerginen, mutta se on todella harvinaista. Insuliinistakin on siis mahdollista saada hengenvaarallinen allergiareaktio (kokovartaloihottuma, verenpaineen lasku, hengenahdistus...). Allergia kuitenkin on yleensä insuliinikohtainen (glariini-inska, joku tietty yhdestelmä dna-inska), joten merkin vaihtaminen auttaa.

Punotus, kipu ja kutina sen sijaan ovat yleisiä ja ohimeneviä haittavaikutuksia. Ikäviä toki, mutta eivät onneksi vaarallisia. Ja kuten sanoit, jo pelkkä pistäminen voi aiheuttaa sekin vastaavia oireita.
Otsikko: Re: Yliherkkyys insuliinille??
Kirjoitti: Anniex - Lokakuu 10, 2008, 17:52:54 ip
Alkoi patit muuttua vaan isommiksi ja pysyvimmiksi, joten vaihdettiin Lantukseen eilen...eikä ainakaan vielä yhtäkään uutta kohoumaa iholla =) Reidet ovat kuin perunapelto Levemirin tekemistä pateista ja sama alkoi myös vatsalla, joten oli pakko kokeilla vaihtoa. Kaipa se on joku ainesosa, ei itse insuliini, jolle allergisoituu. Tammikuusta kuitenkin pistetty ilman mitään jälkiä (pikku mustelmia lukuunottamatta)ja tämä alkoi muutamia viikkoja sitten, eli en usko tuohon pelkän pistämisen tekemään reaktioon iholla.