Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Kohtauspaikan toiminta => Aiheen aloitti: äskoo - Helmikuu 12, 2008, 10:02:10 ap

Otsikko: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: äskoo - Helmikuu 12, 2008, 10:02:10 ap
On ollut mielenkiintoista seurata keskusteluaiheitten sisältöä eri osioissa viime aikoina.

D1-osiossa puhutaan enimmäkseen hoitoasioista aika monelta kantilta. Diabetes yleensä-osiossa on paljon ravinnosta, jonkin verran muita hoitoasioita ja jonkin verran yleistä (jopa huuhaata   ). D2-osiossa yli puolet keskusteluista koskee ravintoasioita ja lähes yksinomaan VHH-kannattajien aloitteesta. Esim. liikunta, joka ymmärtääkseni on kakkostyyppiläisille(kin) erittäin tärkeä puoli hoitoa, ei näyttele mitenkään tärkeätä osaa.

Kun katselin keskusteluja esim. parin vuoden takaa, aiheet olivat paljon monipuolisempia. Ollaankohan me jämähtämässä liikaa samoihin kuvioihin? Nämä ravintoasiat näyttävät lisäksi jakavan väkeä kahteen leiriin, ja leireihin kuulumattomat alkavat joukoittain poistua takavasemmalle. Minkälaisen kuvan kinasteluista saavatkaan ne uudet, jotka tulevat hakemaan sitä ihan perusperustietoa täältä vasta sairastuttuaan?
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 12, 2008, 12:52:01 ip
Siiri hei....
Mitäs D-klubille on tullut.
Sivut ollu juntturassa jo jonkin aikaa.?

Tonni
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: applefigure - Helmikuu 12, 2008, 13:06:10 ip
Huh huh.... tulipa syyllinen olo.  
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 12, 2008, 13:18:28 ip
 
Lainaus:

 D2-osiossa yli puolet keskusteluista koskee ravintoasioita ja lähes yksinomaan VHH-kannattajoien aloitteesta. Esim. liikunta, joka ymmärtääkseni on kakkostyyppiläisille(kin) erittäin tärkeä puoli hoitoa, ei näyttele mitenkään tärkeätä osaa.  
Se on salaliitto.
D2-puolelle tulee uusia kirjoittajia jotka kyselevät ravinnosta ja muusta.
Johon sitten palstan VHH fanit kilvan antavat Vhh-neuvojaan.
Samat neuvot lähes joka kerta, uudestaan ja uudestaan.
"Syö kanaa ja rasvaa" tms.
Se on sesonkihommaa joka tulee aina Joulun herkuttelujen jälkeen,
jatkuu sitten pitkin kevättä ku pitäs alkaa trimmaamaan mahaa
ja ahteripuolta rantsu kondikseen.

Ps. Liikuntaa on harrastettu:
Tänäänkin nostelin puntteja.
Ihmettelin voiko diabeteslääkärille mennä eriparia-sukissa
jos molemmat ovat tummia.?

Minä en ikinä enää osta kuin samanvärisiä tummansinisiä sukkia.
Mitä ihmettä ihminen muuten tekee varpaan kynsilläkää.?
Vaikeat ovat leikatakkin.

Tonni
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: RAR - Helmikuu 12, 2008, 13:19:31 ip
Samat sanat. Nyt en ole varma, kirjoitanko tänne enää tämän jälkeen...  

Mutta alkuperäiseen viestiin sen verran että me äskoo ollaan sinunkin kanssa jo niin monet vuodet täällä "roikuttu" että aiheesta jos toisesta ollaan kaikki kaluttu mitä siitä kaluttavissa on ollut. Ja väkisinkin tulee uusintoja kun tulee uusia kirjoittajia mukaan. Ja sitten on sekin että joskus vain kyllästyy jauhamaan koko s***anan taudista. Mitään sairaskertomuksia tai taulukoita en lue juuri lainkaan ja itsekin sorrun niitä kirjoittamaan vain sen vuoksi että pidän tavallaan päiväkirjaa täällä samalla. Täältä kun on sitten helppo etsiä että milloinkas se taas olikaan..?  

Pitkät "romaanit" ovat rankkoja luettavia ja siksi nekin jää usein ihan ajan puutteen vuoksi väliin. Usein myös viestiketju on niin pitkä ettei ehdi sitä kokonaisuudessaan selaamaan.

Jos olemme nyt jämähtäneet paikoilleen, se johtuu äskoo vain siitä että me ollaan niitä "vanhoja pier... eiku konkareita".  
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 12, 2008, 14:22:40 ip
jos ei kestä täällä tuhista
ei auta palstalla puhista.
Turhaa on valittaa ja mukista
vääntää kyyneltä sukista
mieluummin nautimma mukista,
tai tulee Keiju ja tukistaa

Hieno runo
Tonni
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Yogi - Helmikuu 12, 2008, 14:51:14 ip
Minä keksin jokin aika sitten Kohtauspaikasta ominaisuuden, joka on huomattavasti helpottanut elämääni. Kunkin aihealueen kohdalla "Lisätiedoissa" on painike: "Suosikki-aihealueeksi/pois (vaihda)". Eli ne aihealueet, joita ei halua lukea, voi panna pois. Päävalikosta sitten lisätiedoista valitaan: "Näkyvillä vain suosikki-aihealueet. (Näytä kaikki aihealueet.)"

Joskus kirjoitin, että aihealueiden määrää ei pitäisi enää yhtään kasvattaa nykyisestä. Olin väärässä. Aivan hyvin voisi perustaa ravintokeskustelulle oman aihealueen. Ne, jotka eivät sitä halua lukea, voisivat panna sen helposti pois näkyvistä.

Kohtauspaikan ja suomi24:n diabetes-kokouksen suhde on kuin erikoisliikkeen ja suuren tavaratalon. Jälkimmäisessä on paljon ihmisiä, jotka kyselevät "Onko minulla diabetes?" Arvostan suuresti esim. Konradin viitseliäisyyttä opastaa näitä kyselijöitä. Olen oppinut erottamaan Konradin tekstin, vaikkei nimeä olisikaan alla.

Vielä pitää kehua palvelua, jonka löysin eilen. Terveyskortti!
Sinne voi kirjoittaa, omat terveystietonsa. Ei tarvitse Kohtauspaikkaa käyttää arkistona.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: RAR - Helmikuu 12, 2008, 15:11:22 ip
Lainaus:

Sinne voi kirjoittaa, omat terveystietonsa. Ei tarvitse Kohtauspaikkaa käyttää arkistona.
Tsori!  
Olen kirjoittanut siksikin tänne noita mietteitäni ja kokemuksiani päiväkirjan tyylisesti koska ajattelin että joku muukin voisi niistä hyötyä.
Tuollainen terveyskortti ei oikein täytä kaikkiaa kriteereitä siinä. Ja siksi toiseksi; KP on ikuinen (ainakin viisi vuotta).  
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: applefigure - Helmikuu 12, 2008, 15:15:04 ip
Ehkä se takavasen on sitten meille se oikea suunta, Keijukainen....  
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: RAR - Helmikuu 12, 2008, 15:17:17 ip
Niin taitaa olla Applis, vaikka Tonni hienon runonkin rustasi..  
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 12, 2008, 15:21:32 ip
Kuulkaapa tytöt.
Ette te pärjäisi ilman Tonnin asiantutevaa apua.
Kehumatta paras.
Mistä sais enemmän aikaa kohtauspaikkaa varten.

Tonni
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: applefigure - Helmikuu 12, 2008, 15:42:11 ip
Nymmää oikein rupesin miettimään tuota sun avausta. (Joo, tää on vakavaa ja on ehkä syytä soittaa 112:een ihan varmuuden välttämiseksi...  )

Eikö se kuitenkin tällaisilla palstoilla ole niin, että niistä asioista puhutaan, mitkä ihmisiä kiinnostaa? Jos ihmisiä kiinnostaa VHH, "minunverensokerieilen", huuhaa ja minä-tein-tänään, niin silloin niistä puhutaan ja ne ketjut keräävät viestejä.

Jos ne eivät miellytä tai kiinnosta, niitä ei tietääkseni ole pakko lukea. Ja jos kiinnostava keskustelu rönsähtää jonnekin lillukanvarsiin, sen seuraamisen voi keskeyttää. Näin voinee vapaasti toimia oman mielensä mukaan.

Jos tuntuu siltä, että jokin aihe kaipaa lähempää tarkastelua, ei liene kiellettyä aloittaa siitä keskustelua. Uusi yllättävä avaus voi poikia vaikka minkälaisia ketjuja ja uusia avauksia. Ja jos keskustelu tyrehtyy alkuunsa tai vähän pidemmälle päästyään, eikö se ole sen merkki, ettei se ollutkaan toisten palstalaisten mielestä kiinnostava? Missä silloin vika? Keskustelunaiheessa? Mielipiteissä? Palstalaisissa?

Aktiivisuudessa on myös eroja, toiset on suuna päänä koko ajan (hep) ja toiset ovat taustalla - syystä jos toisesta. Mikä sitten olisi se "oikea määrä ja laatu aktiivisuutta"? Millaiset ihmiset saisivat olla aktiivisia, että se olisi kaikille mieleen? Millaisin tiedoin ja mielipitein tulisi olla liikkeellä? Eikö muun elämän tulisi näkyä täällä, olisiko se hyvä, että keskusteltaisiin vain akateemisin sanankääntein uusista, kiehtovista ilmiöistä, jotka edesauttavat elämäämme Sairautemme kanssa?

Eipä sitä varmaan sellaista palstaa aikaan saada, että se kaikille olisi mieleen. Ehkä se kuitenkin on niin, että raameista riippumatta nämä elävät jollakin tapaa omaa elämäänsä, ja tähän voi osallistua kukin panoksellaan ja mielensä mukaan - ja aika aikaansa kutakin.

Ja PS. Ei Tonni, ei me pärjättäis ilman sun elämänpelastavia ohjeitasi.  
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 12, 2008, 18:27:13 ip
Kiitos Apple...
Aistin määrättyä rehellisyyttä viestissäsi.
Mä olen köyhänä syntynyt, vain puurolusikka suussa
Mutta viimeksimainittua ja ahkeruutta oikeasti yhdistellen olen saavuttanut jonkinmoista menestystä...
Kateuden tuomasta oman elämän mustaamisesta lienen onneksi säästynyt...?

Tonni
( lusikalla se alkaa, soppakauhan saa vasta vanhana ! )
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: kriisikko - Helmikuu 12, 2008, 21:11:50 ip
Hyvin kirjoitit, Applefigure. Suorastaan veit ajatukset päästäni.
Minua viehättää näissä ketjuissa juuri se, että viestit rönsyilevät. Joku sivulauseessa sanottu asia saa jonkun kirjoittajan ajatukset ihan muualle kuin aloituksen aiheeseen.

Eräs mies sanoi kerran, kuunneltuaan vaimonsa ja minun keskustelua, että " teillähän ajatus lentää kuin varpusparvi!"
Totesimme, että lopulta päädymme aina itse aiheeseen. Asia vain nyt sattuu vaatimaan rönsyjä, jotka ehdottomasti on käsiteltävä.
Älkää vaan lopettako -  kukaan - poukkoilevaa ajatusten lentoa. Mikään ei (minusta) ole niin tylsää kuin tiukasti asiassa pysyminen.
Näille palstoille mahtuvat varmaan kaikki ajatukset.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: äskoo - Helmikuu 12, 2008, 21:37:24 ip
Keskustelunavaukseni ei ollut tarkoitettu varsinaiseksi moitteeksi mitään/ketään (leiriä) kohtaan, vaan enemmänkin ääneenajatteluksi. Selasin nimittäin pari vuotta vanhoja keskusteluja, kun hain jotakin tiettyä juttua. Silloin keskustelunaiheet olivat monipuolisempia. Esim. ravintoasiat olivat vähemmistönä ja enimmäkseen sellaisen otsikon alla, että ne huomasi helposti. Silloinkin väiteltiin (joskus kiivaastikin), mutta enimmäkseen yhteiskunnallisista tai rasva-asioista.  

Minä olen kyllä yrittänyt jättää lukematta mm. sivun mittaiset lainaukset jonkun blogista. Jonkin verran ärsyttää se jankkaaminen, kun ollaan niin tiukasti omissa rintamalinjoissa. Ärsyttää myöskin se, etten osaa olla ärsyyntymättä toisten tavasta keskustella.   Ja vielä sekin, että otan kantaa lähes joka keskusteluun!!

Niinkuin Keiju osuvasti sanoi, me vanhat p....t ollaan ehkä oltu täällä liian kauan ja liian tiiviisti, eikä enää jakseta vastata tietoa kaipaaville niitä ihan perusjuttuja. Minä ainakin olen saanut siitäkin moitteita, että laitan pitkän litanian linkkejä vanhoihin keskusteluihin, jos kukaan muu ei vastaa uudelle kyselijälle mitään.  

Huuhaatakin pitää olla mielenvirkistykseksi!  
Semmoista sen on - kun on ihmisiä, on keskustelua ja on nurinaakin.  
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: vivianv - Helmikuu 13, 2008, 11:41:18 ap
Minä voisin applefiguren näkemykset allekirjoittaa ihan sanasta sanaan. Siitä puhutaan, mikä kiinnostaa. Oma motivaationi kirjoittamiseen on pohtia niitä asioita, jotka pohdituttavat. Jos jotakuta toista pohdituttaa joku toinen asia, hän voinee tehdä siitä aloituksen, ei tarvitse kärsien lukea pelkästään muiden avauksia.

Aiheet sitä paitsi riippuvat myös d-maailman mullistuksista. Kun Levemir tuli markkinoille, en muista noin vuoteen puhutun juuri muusta kuin siitä. Sitten se yhtäkkiä loppui kuin seinään. Sama juttu on tämän ruoka-asian kanssa, teema on pinnalla muuallakin kuin kp:lla. Minusta on ihmeellistä, ettei ruokavaliosta saisi puhua sellaisen tautiryppään kuin diabetekset yhteydessä.
 
Suurin ongelmakohta minusta on aiheiden otsikoinnin määrittelemässä aiheessa pysyminen. Jos rönsyjä tulee, niistä olisi suotavaa aloittaa uusi ketju aihetta kuvaavalla otsikolla. Toisten haukkuminen on rumaa myös, se pitäisi jättää. Eikä kai täällä olla hakemassa mitään suurta yhtenäisteoriaa minkään suhteen, sillä, kuten on nähty, tavat ja tyylit voivat olla hyvinkin erilaisia ja silti johtaa tyydyttävään lopputulokseen.

Minä "VHH-leiriläisenä" (onpa ihanaa, kun minäkin nyt mahdun johonkin selkeään lokeroon) en aio vetäytyä yhtään mihinkään, ja kirjoitan jatkossakin niin ravitsemus- kuin muihinkin kiinnostaviin aiheisiin. Yritän pitäytyä annetussa aiheessa, joten hengentuotteitani on melko helppo vältellä jos niin haluaa.

Rauhaa kaikille.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: d1-nainen - Helmikuu 13, 2008, 12:07:56 ip
Ehdottomana sananvapauden kannattajana sen kaikissa muodoissa olen sitä mieltä, että mistä vaan saa puhua ja ketjut saa rönsyillä, huumoria saa käyttää ja eri mieltä saa olla ja sen saa sanoa.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 13, 2008, 12:27:48 ip
samaa mieltä olen että netti on
"oikeen yks hörhöjen luvattu foorumi"
ja varsinkin keskustelupalstat
Ainakin joskus, enkä tarkoita että olisi se jotenkin negatiivista.
Mutta
mehän täällä kai olemme ikäänskuin poikkeuksia em. säännöstä ja vain sosiaalisina tarkkailjoina ja havainnoitsijoina eiks joo...
(joohan?)

Tonni ( hörhendaalifani)
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: d1-nainen - Helmikuu 13, 2008, 12:37:46 ip
Joo, me ollaan Tonnin kanssa sellaisia, että liikutaan sujuvasti niin hörhölässä kuin sikariportaassa   Ja jottei tämäkään threadi säästyisi rönsyiltä, niin kuulin radiosta, että stadiin tulee taas Eyes wide shut -bileet, joissa voi naamarit päällä tutustua keneen haluaa  
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: PateT - Helmikuu 13, 2008, 12:45:41 ip
HEIIII,KERRO LISÄÄ!!!!!!
JESS,JESS mää  kans mukaan!!!!t.Pate
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: d1-nainen - Helmikuu 13, 2008, 12:56:01 ip
Googlella löytyy, enempää en tiedä - vielä  
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 13, 2008, 13:06:38 ip
Just ku mä sain mun
face-liftin valmiiks.
Niin D1-nainen alkaa bamlaa naamareista
ja eyes wide shut -bailuista.

Tonni
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: PateT - Helmikuu 13, 2008, 13:11:42 ip
http://www.idolatro.us/

Ei se  mitään Tonni,joskushan ne naamiot on heitettävä nurkkaan eli anna palaa...nyt mun täytyy rientää  "face-liftiin",luen sen linkin myÖhemmin,TERVEEEEEE
Ps.mut hyvä rönsyily, d1-nainen,taasen
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 13, 2008, 13:18:58 ip
PateT hei...
Älä mee kauas äläkä oo kauaa...

Tonni
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: äskoo - Helmikuu 13, 2008, 13:35:48 ip
Lainaus:

...kuulin radiosta, että stadiin tulee taas Eyes wide shut -bileet, joissa voi naamarit päällä tutustua keneen haluaad1-nainen,
taitaakin olla sinun lajisi, koska joissakin kuvissa asuina näyttävät olevan pelkät naamiot.  
http://www.idolatro.us/mita-siella-tapahtuu.html
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: d1-nainen - Helmikuu 13, 2008, 13:52:33 ip
No mä olen vähän tällainen salaseura-henkinen muutenkin   ei siitä ole kuin pari viikkoo, ku olin uima-allasbileissä, mutta siellä ei ollut naamareita  
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 13, 2008, 14:14:25 ip
Noihan kuulostaa ihan sikariklubin bailuilta.
Heh heh juuh, niin elävästi muistan sen.
Keskiyöllä aina riisutaan naamarit.
Ja alkaa "kuka kukin on leikki"...
Nooh..., ei vaan, yksityis bileethän ne oli.
Rahvas pysyköön jatkossakin secon hand bileissä turha tulla kuolaamaan Sikariklubille kaikenmaailman ryysyissä heh, heh...
Taidan laittaa ikkunan kiinni ettei tuuli kuljeta Kampin viruksia salin ja varsinkaan uima-allas puolelle heh, heh...
Makkaraa ruttuhousuille heh, heh....

Pahus, heräsin liian aikaisin.
Bulevardia taas laahustavat duunarit ovat kai vahingossa vaurastuneet liikaa kun lenkkitossujen suhina on vaihtunut nahkakenkien koron kopseeseen, vai olisikohan tänä aamuna johtajia liikkeellä normaalia enemmän.
Otan vielä parin tunnin unet ennen illan sessiota

Tonni
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Antsu1 - Helmikuu 13, 2008, 16:58:20 ip
Minäkin olen mielestäni huomannut, että nämä keskustelut (tai toki vain osa niistä) täällä KP:llä ovat muuttaneet muotoaan jotenkin alkuajoista.

Parempaan vai heikompaan suuntaan - vaikea ottaa kantaa. Välillä tuntuu, että parempaan, välillä että heikompaan.

Mutta itselleni tämä KP on kyllä melkoinen virtuaalinen henkireikä tämän oman diabetekseni suhteen. Jotenkin koen, että tänne on helppoa kirjoittaa omista tilanteistaan (joidenkin mielestä varmasti ihan liikaakin...) ja saada kommentteja henkilöiltä, jotka kumminkin ovat jollain lailla "samalla aaltopituudella".

Minä varmaan elän jonkinlaisessa "virtuaalimaailmassa" tämän kohtauspaikan kera, mutta muuten yksinasuvana ja todella paljon aikaa myös yksin viettävänä nautin, kun saan edes näin jotain elämää ympärilleni - ja nimenomaan D-elämää

Ekalla kerralla tätä ketjua lukiessani tuli mieleeni vain "apua, mä olen liikaa äänessä" ja "voi ei, tämäkin pitää jättää", mutta sitten luin ketjun uudelleen ja totesin, että jätän vain ne verensokeriarvojeni listat vähemmälle ja lopulta kun aloin tätä kommenttia (siis enhän mä taida tässä edes mitään kommentoida) kirjoittamaan totesin, että minähän jatkan kuten ennenkin, koska se antaa minulle jotain... Juu, tiedän, oma lehmä ojassa
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: kriisikko - Helmikuu 13, 2008, 18:25:54 ip
Yksineläjälle nämä jutut täällä kohtauspaikalla ovat tärkeitä. Kotona ei ole ketään, jota raskauttaisi näillä d-jutuilla ja vähän muillakin.
Lapset elävät omaa elämäänsä, ei tämä terveysvajaus heidän kannettavakseen kuulu.
Siispä raskautan kohtauspaikan lukijoita ja saan nauttia heidän kokemuksistaan ja hyvästä suunsoitosta.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: PateT - Helmikuu 13, 2008, 21:30:49 ip
No joo,bileet ovat 23.2-vain kauniille ja rohkeille ja vain kutsusta !Bile-etikettiä on,blogia,dress codea ym.ym muttei missä kekkerit tapahtuu?!

Mutta missä altaalla nää sun uima-allasbileet on olleet???
t.H.utelias Pate
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: d1-nainen - Helmikuu 14, 2008, 07:39:44 ap
Joo ei ne kerro, missä on. Mutta toi on ihan huijausta, kun naamiot riisutaan jossain vaiheessa. Meidän allasbailut oli ihan privaattihommeli   tällä kertaa vaatimattomasti tuolla provinssissa.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Pete² - Helmikuu 16, 2008, 00:02:36 ap
sehän puhuttaa mikä mielessä pyörii

Harmittaa lähinnä se että monet itseään hoitamalla hyviä tuloksia aikaan saaneet ovat poistunet palstalta saamansa henkilökohtaiset v****n takia. Onko kannustava esimerkki joidenkin mielestä paha asia??

tämähän on vertaistukifoorumi jossa lienee tarkoitus että ihmiset kertovat omista kokemuksistaan ja kannustavat toisiaan. Eikä toisten mollaamisen foorumi.

(ja jokaisesta keskustelusta lopulta tulee VHH-keskustelu, kuten tästäkin, keidenköhän ansiosta, ja ilmei8sesti syystä.)


kun väki vähenee tarinat tiivistyy, tämä ei liene tarkoitus
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: PateT - Helmikuu 16, 2008, 22:53:34 ip
 
Lainaus:

D2-osiossa yli puolet keskusteluista koskee ravintoasioita ja lähes yksinomaan VHH-kannattajien aloitteesta. Esim. liikunta, joka ymmärtääkseni on kakkostyyppiläisille(kin) erittäin tärkeä puoli hoitoa, ei näyttele mitenkään tärkeätä osaa.

 
Äskoon alkama keskustelu,eli ekassa viestissä
 maininta VHH ja siinäkin ns. ravintoasioissa liipaten.

 
Lainaus:

(ja jokaisesta keskustelusta lopulta tulee VHH-keskustelu, kuten tästäkin, keidenköhän ansiosta, ja ilmei8sesti syystä.)
 Eli jos nyt ryöstäytyy VHH-keskustelu,niin jäljet johtaa sylttytehtaalle  
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: vivianv - Helmikuu 18, 2008, 00:01:47 ap
Lainaus:

Mutta kertokaa hyvät paljon kirjoittavat ihmiset, miten ihmeessä te pystytte jatkuvasti kirjoittelemaan täällä ja miten teidän aikanne riittää kirjoittamiseen, työntekoon + kaikkeen muuhun mukavaan elämässä?? Kertokaa rehellisesti oletteko esim. viimeisen vuoden aikana olleet täällä kirjoittaessanne enimmäkseen vapaa-ajalla, yötyössä, viikonlopputyössä, lomalla, sairaslomalla, eläkkeellä, kotivanhempana, työttömänä, päivätyössä vai mikä on salaisuutenne, kun ehditte ja jaksatte niin paljon kirjoitella täällä  
Sinäkin voisit kertoa, mitä teet tällä tiedolla.

Minulle riittää, että ihmisellä on tarve kirjoittaa ja että hänellä on jokin diabetekseen liittyvä sidos.  
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 18, 2008, 08:44:42 ap
Kp:n senssipalstalaiset ?

 
Lainaus:

 Olitko Tonni huutamassa iltaseuraa? Tai muut kp:n senssipalstalaiset  
On aika raju hinta!
Ihan kiva kohde, mutta kyllä tavallaan liikaa maksetaan
Ja James vaimokulta vahvistaa, antaa vielä suukon että oletpas sinä Tonnukkani ja mussukkani taas aika leikkisä,
tämmöisen kepposen teit

Tonni (ei se kai mitään huomaa?)
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: vivianv - Helmikuu 18, 2008, 10:52:14 ap
Lainaus:

Lainaus:

Lainaus:

Mutta kertokaa hyvät paljon kirjoittavat ihmiset, miten ihmeessä te pystytte jatkuvasti kirjoittelemaan täällä ja miten teidän aikanne riittää kirjoittamiseen, työntekoon + kaikkeen muuhun mukavaan elämässä?? Kertokaa rehellisesti oletteko esim. viimeisen vuoden aikana olleet täällä kirjoittaessanne enimmäkseen vapaa-ajalla, yötyössä, viikonlopputyössä, lomalla, sairaslomalla, eläkkeellä, kotivanhempana, työttömänä, päivätyössä vai mikä on salaisuutenne, kun ehditte ja jaksatte niin paljon kirjoitella täällä  
Sinäkin voisit kertoa, mitä teet tällä tiedolla.

Minulle riittää, että ihmisellä on tarve kirjoittaa ja että hänellä on jokin diabetekseen liittyvä sidos.  
No mutta mitä ihmettä sinä sitten tekisit sillä tiedolla???
Eli sinä kehoitat heti tai pienen vaivan jälkeen tunnistettavissa olevia ihmisiä raportoimaan julkiseen nettiin omista työllisyys-, terveys- ja perhetilanteistaan ja sitten vielä haluat tietää, miksi minua kiinnostaa, mitä tiedoilla on tarkoitus tehdä. Oi Apua.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: vivianv - Helmikuu 18, 2008, 10:57:37 ap
Lainaus:

Tuo eka lause on täysin totta, mutta tuon toisen kohdalla olisi jälleen kiva tietää, kuka on kieltänyt tai missä on kielletty puhumasta ruokavaliosta?

Ja jos syytä kysymykseeni kaipailet, niin kysyn ihan vaan sen vuoksi, että tiedän sitten itsekin vaieta ruokajutuista...
Juu mun puolesta ei tosiaankaan tarvitse vaieta ravintojutuista eikä mistään muustakaan, mutta aloitusviestissä oli vähän moitteenomaisesti mainittu ravitsemuskeskustelujen vallanneen liikaa alaa niin ykkösten kuin kakkostenkin puolella ja erityisesti vhh-syöjien aloitteesta ja että se osaltaan yksipuolistaisi palstaa liikaa.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Kuulakas - Helmikuu 18, 2008, 12:01:45 ip
Lainaus:

On ollut mielenkiintoista seurata keskusteluaiheitten sisältöä eri osioissa viime aikoina...

...leireihin kuulumattomat alkavat joukoittain poistua takavasemmalle.

...Minkälaisen kuvan kinasteluista saavatkaan ne uudet, jotka tulevat hakemaan sitä ihan perusperustietoa...Tämä keskustelusäie vastaa esimerkillisesti aloitukseen. Eihän tälläistä sisäpiirin asiasta poukkoilevaa, muut lukijat kyseenalaistavaa polskutusta jaksa lukea. Etenkään jos yrittää etsiä asiallista tietoa sairauteensa.

Pari kertaa olen hiukan puuttunut asiaan ja yrittänyt vihjata ylläpidolle edes alkeellisimmasta moderoinnista ja käyttäjille Netiketistä, -turhaan. En tiedä onko nuorisopuolella parempi tilanne koska en sitä ole seurannut huomioimalla ikäni.

Pitäkää hiekkalaatikkonne, mutta lopettakaa ihmettely miksi täällä on huono ilmapiiri. Vastaus löytyy peilistä.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 18, 2008, 12:26:37 ip
Eihän nää keskustelut oo mikskään muuttuneet 3:n eikä edes 5:n vuoden
aikana.
Jokakeväistä höpinää netiketistä ja tänkaltasesta tääl on aina käyty
hampaissa kuka kulloinkin.
Sitä paitsi vuosien aikana tänne on tullut uusia nimimerkkejä
sekä kirjoittajia vaikka hurumycky.
Vaikka niitä välillä on rekisteröitymispakoillakin yritetty karsia.

Yks vaan hömppä ukko.!
Kerran jo kai oltiin "melkeen" yhtämieltä että
Yleensä osastoon saa kirjotella niitä näitä.
Muut osiot pidetään asiallisina.

Tonni
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 18, 2008, 12:52:54 ip
Hah.
Meikä olis vaipunut apatiaan jo kauan sitten
ilman tätä palstaa.
Nyt ei enää kuin potuttaa joskus.
Tai sitten vieläkin useimmin on hauskaa ja kiva jutella
turvallisten monivuotisten palstatuttavien sekä muiden saman henkisten kanssa.

Tonni  Eläkeläinen ja
(Elämä ilman kp:ta olis yhtä veetä)
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: äskoo - Helmikuu 18, 2008, 12:59:51 ip
Lainaus:

...mutta aloitusviestissä oli vähän moitteenomaisesti mainittu ravitsemuskeskustelujen vallanneen liikaa alaa niin ykkösten kuin kakkostenkin puolella ja erityisesti vhh-syöjien aloitteesta ja että se osaltaan yksipuolistaisi palstaa liikaa...En sanoisi moitteenomaisesti, mutta ihmetellen.

Kertauksen vuoksi:
Lainaus:

 On ollut mielenkiintoista seurata keskusteluaiheitten sisältöä eri osioissa viime aikoina.

D1-osiossa puhutaan enimmäkseen hoitoasioista aika monelta kantilta. Diabetes yleensä-osiossa on paljon ravinnosta, jonkin verran muita hoitoasioita ja jonkin verran yleistä (jopa huuhaata ). D2-osiossa yli puolet keskusteluista koskee ravintoasioita ja lähes yksinomaan VHH-kannattajien aloitteesta. Esim. liikunta, joka ymmärtääkseni on kakkostyyppiläisille(kin) erittäin tärkeä puoli hoitoa, ei näyttele mitenkään tärkeätä osaa.Ehkä asia on niin, kuten joku aiemmin sanoi, että pinnalla täällä - kuten muuallakin - on kerrallaan yksi ajankohtainen asia ja sitä sitten jauhetaan, kunnes seuraava aihe sen syrjäyttää. Aloitusviestissäni, kun kaipasin monipuolisuutta, totesin, ettei niin ollut joitakin vuosia sitten. Kaipa sekin on hyväksyttävä normaalina kehityksenä.  

Siitä, ettei täällä saisi puhua jostakin (kaikista) aiheista, en käsittääkseni sanonut mitään. Yksi aihe ainakin on ja pysyy: mistä on sopivaa puhua tällä palstalla!!
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Tassut - Helmikuu 18, 2008, 18:27:19 ip
Voi, älkää nyt ihmeessä lopettako meille aloittelijoille vastailua! Tottakai tällaiset keskustelut rönsyilevät sinne sun tänne, ja me "aloittelijat" kyselemme ihan pönttöjä kysymyksiä...Itse olen saanut täältä paljon hyviä neuvoja ja henkistä tukea, ja aion kyllä omasta puolestani antaa niitä myös eteenpäin, mitä vain osaan. Olen kyllä aina yrittänyt "haku"-toiminnolla hakea aiempia keskusteluja minua askarruttavasta aiheesta, mutta se on kyllä aika väsyttävää...
D1 ja D2 tuntuvat kyllä olevan niin eri sairauksia, ettei konsensusta taida löytyä.
D-kakkosten puolella on aika hiljaista. Onko se väärin, että siellä keskustelu pyörii ruokavalion ja liikunnan ympärillä?
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: ergava - Helmikuu 18, 2008, 19:41:33 ip
Ainakin täällä on keskusteluja/päivä aivan kunnioitettava määrä.
Onkohan parantumisestaan vielä kertonut monikaan. Kokemuksia näön katoamisesta, dialyysistä, munuaissiirroista ja jalkojen menettämisistä löytynee vähemmän.
Painonhallinta, ravinto ja sydänasiat ovat ehkä enemmän käsiteltyjä.
Hoito ja hoidettavat ehtii aina kehua tai moittia. (Miten se sokerirasituskoe nyt tehtiinkään)
Laitteita ja hilavitkuttimia käsitellään mukavasti.
Pitäisiköhän kielikurssikin (ainakin englanti) liittää D-hoitoon.
Mitähän kukakin harrastaa ja miten liikkuu.
On aikoja, jolloin tähän olotilaan tympääntyy. Silloin keventää höpinät ja rönsyily. Oikein pahassa paikassa täältä löytyy ystäviä...Löytyy hyvässäkin.
Kiva kun olette olemassa.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: kriisikko - Helmikuu 18, 2008, 20:10:49 ip
Sinäpä sen sanoit! Tarpeeseen on keskustelupaikka.

Joku taisi mainita, että ruokakeskusteluille saisi olla oma palsta. Miksei? Tai sitten ei...
On niin mielenkiintoista seurata, missä vaiheessa vaikkapa jalkasienikeskustelu pompsahtaa hiilihydraatteihin.
Joskus, melkein, lyön itseni kanssa vetoa.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Pete² - Helmikuu 18, 2008, 22:14:00 ip
Lainaus:


Pitäkää hiekkalaatikkonne, mutta lopettakaa ihmettely miksi täällä on huono ilmapiiri. Vastaus löytyy peilistä.
juu-u katsotaampa sitten sinne.

Pyydän anteeksi viimeaikaista yliampumisiani, jotka ovat osin olleet tarkoituksellisia mutta ilmeisesti johtuneet lähinnä omasta pahasta olostani, jonka syy ei ole täällä. Mutta on niihin tääläkin poerustelunsa  (hammas hampaasta jne.)  (ja piti se nyt tuokin tähän lykätä), hee taas sain perustelua typerän käytökseni  rationaalisesti:D

Eli olen varmaan oman korteni huonon ilmapiirin kekoon kantanut, hieman hävettää

Niistä harvoista (n 3 kpl) palstoista joita seuraan tämä on yksi hiljaisemmista, joten täällä "riehumiseen" ei tosiaan kulu aikaa juuri lainkaan (siivosin tuossa aiemmin tänään yhden toisen foorumin sähköposteisteistani n 150 eri keskustelun ilmoitukset uusista vastauksista, joista n 30 kiinnostavia). Ei näitä kannata "suosikkeihin" laittaa ketjuja on niin vähän.

itse olen saanut täältä paljon uusia ajatuksia ja tukea, enkä aio lähteä takavasemmalle - en itseni (olenhan jo kaikki   tietäväinen mitä tähän tautiin tulee) vaan ns uusien takia.

Jos en olisi saanut täältä ajatuksia joita testata olisin varmaan jo nyt haudassa. tai ainakin sokeana  pyörätuolissa. ja olen vielä alle 50 V.

Tätä palstaa ei ilmeisesti moderoi kukaan, en ainakaan ole huomannut. Jossain muualla jakautuvat keskustelut pilkotaan paloiksi joissa keskitytään lähinnä yhteen teemaan. (Toisaalta keskustelujen poukkoilevuus on joskus ihan hauskaa)

Tälle palstalle voisi lisätä yhden toiminnon "älä näytä tuon nimimerkin kirjoituksia". Ehkäpä olisin yksi suosituimmista tuolla listalla, mutta jos se lisäisi keskustelua niin parannus se olisi silti.

se mitä sanoin aiemmin täältä poistuneista pätee yhä.

Toivon etten itse ole savustamassa täältä ketään pois (vaikka joku on kyllä saattanut näin kokeakin, pahoittelen) se on nyt vaan niin että jos mua potkitaan päähän niin mä potkin takaisin.

no niin tämä oli toinen yritys saada tämä teksti ulos ja jos tämä ei onnistu en viitsi ainakaan tänään enää kirjoittaa uudestaan.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Pete² - Helmikuu 18, 2008, 22:54:40 ip
muok sensuroitu
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Friita - Helmikuu 19, 2008, 06:29:16 ap
Lainaus:

Tätä palstaa ei ilmeisesti moderoi kukaan, en ainakaan ole huomannut. Jossain muualla jakautuvat keskustelut pilkotaan paloiksi joissa keskitytään lähinnä yhteen teemaan. (Toisaalta keskustelujen poukkoilevuus on joskus ihan hauskaa)
Tässä hetki sitten valitin eräästä asiattomasta kirjoittelusta, niin ylläpito lupasi tarkkailla kirjoittajaa. Tosin toiminta on jatkunut kai melkein samana, en lue hänen tekstejään.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 19, 2008, 07:39:54 ap
Joo kiitti vaan mielenkiinnosta Pete pikkukakkonen.
Eiku
sukkien vaihtaminen on minun tapauksessani kovaa äheltämistä ja liikuntaa, joka kyllä johtaa aivan hengästymiseen jopa hikoiluun asti.
Vaikuttaako se sokereihin.?
Empä ole tutkinut.
Vielä
Tonni

Ps. Kirjottasit Pete kaks vaan kiertelemättä mielipiteesi.
"VHH-Jarru nimim. TonninStiflat on kusipää ja pitäs
ligvideerata palstalta huitsin nevadaan."

Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Misty - Helmikuu 19, 2008, 21:57:38 ip
Periaatteessa mulle on ihan sama millasta keskustelua käydään vastaan niihin aiheisiin, jotka kiinnostaa ja jätän niihin vastaamatta joihin oma mielenkiinto ei riitä. So simple  
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: vuodesta_63 - Helmikuu 20, 2008, 12:18:37 ip
Olin aiemmin täällä palstalla aktiivinen, nyt olen jo jonkin  aikaa ollut siellä takavasemmalla. Palattuani huomaan kyllä uudenlaista kireyttä kirjoittelussa. Fiilis on muuttunut.

Siirryin sinne takavasemmalle, koska kamppailin vakavan masennuksen kanssa ja kaikki kommentit eivät toipumista edistäneet. Masennukseen liittyen kamppailin tasapainon kanssa pävittäin ja erityisen tarkkaan luin aina siirin ja vivianv:n kokemuksista joita siihen aikaan kirjoititte. Kiitos niistä. Minua ne ainakin auttoivat.

Kohtauspaikka on muuttunut paljon ja aika hyvin sitä muutosta tässä kuvaatte. Olen aina hakenut täältä nimenomaan diabetekseen liittyvää tietoa ja vertaistukea, jota  kiitos teidän hyvät kollegat, olen aina myöskin saanut.

Nyt kohtauspaikka on enemmän ehkä chattipalstan tuntuinen ja ihmiset purkavat enemmän tunteitaan yleisesti. Paikkansa silläkin, silti olen vahvasti sitä mieltä, että diabetekseen liityvien kokemusten jakaminen täällä olisi tärkeintä... ja erityisen tärkeää uusille tulokkaille. Kokemukset ruokavaliosta ovat tärkeitä ja luen niitä mielelläni. Tärkeää olisi vain muistaa se, että jokaisella on niin oma metaboliansa, että turha on yleistää. Mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle.

Minulle tauko täältä teki hyvää... lämpimästi suosittelen sitä kaikille, jotka kokevat arsyyntyvänsä palstakirjoittelusta. Tulin takaisin katsomaan, miltä tuntuu. Edelleen kaipaan vertaistukea ja edelleen minusta on kivaa lukea muiden kokemuksia. Vaikkapa matkalle nyt valmistautuessani.

Modia kyllä tänne kaivattaisiin, mutta veikkaan, että sitä ei saada. Siispä miten olisi pieni harkinta, ennen viestin postittamista? Ja sitten pieni harkinta ennen käämin käräyttämistä kun niitä viestejä luetaan? Kyllä joutava kinailu karkottaa ihmisiä, vai väittääkö joku nauttivansa niitä viestejä lukiessaan?

Vilpittömästi pyydän hyvät ihmiset, että älkää heittäkö löysää kommenttia niille uusille, jotka kysyvät jo monasti jauhettua asiaa. Kaikki uudet ihmiset eivät osaa käyttää haku-toimintoa (niinkuin en minäkään aluksi) ja ellei mitään hyvää sanottavaa ole, olisiko viisasta olla vaiti? Uusi palstalainen haavoittuu yllätävän herkästi. Niin minä ainakin aikoinani.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Pete² - Helmikuu 20, 2008, 22:16:53 ip
puhut täyttä asiaa

ehkä olisi hyvä jos entistä useampi (kehtaisi) kirjoittaisi täällä ilman arastelua. Nyt tuntuu siltä että meitä on täälla (D yleensä ja D2 osioissa) vain muutama ja sitten kun kinaamme keskenämme muut säikähtävät ja jäävät pois. Välillä on olut tosi hiljaista viime aikoina, liekö sitten osa syynä oma äänekkyyteni.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Pete² - Helmikuu 20, 2008, 22:18:59 ip
Lainaus:


Vilpittömästi pyydän hyvät ihmiset, että älkää heittäkö löysää kommenttia niille uusille, jotka kysyvät jo monasti jauhettua asiaa. Kaikki uudet ihmiset eivät osaa käyttää haku-toimintoa (niinkuin en minäkään aluksi) ja ellei mitään hyvää sanottavaa ole, olisiko viisasta olla vaiti? Uusi palstalainen haavoittuu yllätävän herkästi. Niin minä ainakin aikoinani.
joo minäkin opin kerran eräitä palstan ominaisuuksia vasta auttaessani jotain "uudenpaa"

Ainakin kakkos puolella on niin harvoin uusia nimiä että, eiköhän joku meistä jaksa hieman alkuun avittaa. (jos ei jaksa niin yritetään pitää "turpamme tukossa" vai kuinka)
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Misty - Helmikuu 20, 2008, 23:10:15 ip
Mutta tämä on vain nettipalsta ei sen enempää. Täällä keskustellaan henkilökohtaisista asioista ja sen takia keskustelu voi välillä kuohuakkin, mutta mielestäni kaikki jotka kirjoittavat nettipalstalle ottavat sen riskin että muut kommentoivat asiaa. Tämä on kuitenkin julkinen virtuaalifoorumi, jossa on monenlaisia ihmisiä joilla on erilaisia mielipiteitä ja kirjoitustyylejä.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 21, 2008, 08:01:11 ap
kyse on mielenkiintoisesta ilmiöstä
Pieni joukko, oikeastaan vain pari tai korkeintaan muutama yhdenkäden sormilla laskettava, joita asia jostain syystä kiinnostaa enemmän kuin mikään muu asia maan päällä,
Jauhaa muutamalle kymmenelle lukijalle samaa VHH-juttua uudestaan ja uudestaan, kuvitellen kai että palstallamme on muutama kymmenen tuhatta lukijaa

Tilanne muistuttaa perin innokasta lahkolaissaarnaajaa, joka ei osaa kuitenkaan saarnata ainoaa oikeaa pelastustaan kuin omassa kotikylässään uudestaan ja uudestaan samoille tutuille ihmisille...

Oma rakas asia on muuttuu joskus niin innostavaksi että se estää näkemästä tilanteen naurettavuuden, ja energian hukkaan heittämisen;
samalla vaivalla saisi asiasta kirjoitettua lehtiin ja muualle, jossa voisi olla edes pieni vaikutus asiaintilaan, täällä sitä ei ole missään tapauksessa

Tonni
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: vivianv - Helmikuu 21, 2008, 10:55:27 ap
Tonni kuule, jos VHH-keskustelut nyppivät noin, niin sitten kannattaisi lopettaa matkasaarnaajien lietsominen entistä suurempaan hurmokseen.

(ja tää oli sitten vitsi)
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: ruokavalio - Helmikuu 21, 2008, 10:59:10 ap
Hei !

Olen ollut palstalla nyt vähän yli 2 vuotta ja paljon parjattu ja suuria tunteita herättänyt VHH-aihe on kyllä minusta ollut yksi mielenkiintoisimmista. En tiedä kuinka kauan se on ollut tapetilla, mutta varmaankin se rupeaa pitemmän päälle minuakin tympimään, kun samat asia tulee vastaan uudestaan ja uudestaan. Alkaa vaikuttaa suorastaan "jankkaamiselta".

Sen aiheen tiimoilta on tullut ylilyöntejä barrikadin molemmilta puolilta ja se ei kyllä ole kenenkään mielestä kivaa. Ja jotta tästä ei tulisi liian paatoksellista, niin olen kyllä havaitsevinani, että VHH-puolelta mennään herkemmin noihin henkilökohtaisuuksiin.  

"Saarnaamisen" fiiliksenkin toisaalta ymmärrän, sillä jos oikeesti saa hyviä tuloksia "oman ruoakavalion" löytymisellä, niin siitä tulee kyllä fyysisestikin sellainen vireystila ja "heureka"-fiilis, että sitä ilosanomaa haluaa pyyteettömästi levittää muillekin. Siinä tahtoo vain unohtua välillä se, että se mikä sopii itselle ei välttämättä sovi aina toiselle. (Huomaan itsekin syyllistyväni välillä tähän).

Vastapuolen ärtymisen kynnystä lisää puolestaan varmasti se, jos sitä omaa itselle sopivaa ruokavaliota ei ole löytynyt hyvistä yrityksistä huolimatta ja koko ruokavaliokeskustelusta tulee eräänlainen punainen vaate.

Keskustelupalstoilla kaikki kukat kuitenkin kukkii - halusi sitä tahi ei.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Konrad - Helmikuu 21, 2008, 11:12:25 ap
Tonni, silloin harvoin kun sinä kirjoitat jotakin KP:lle diabeteksesta, se on yleensä vhh-kirjoitusten vastustamista ja muuta asiaan liittyvää v..tuilua. Minäkin olen moneen kertaan vhh:n etuja perustellut sinulle jopa omin mittaustuloksin. Olen myös kertonut muilla foorumeilla kirjottaneiden positiivista kokemuksista vhh:sta. Mitä sinulla on oikein sitä vastaan, jos jotkut kertovat vhh:sta ja sen avulla parantuneista verensokereista?

Tänne rekistöityy uusia henkilöitä jatkuvasti, jotka eivät löydä Hae-toiminnolla helposti itseään kiinnostavia aiheita. Silloin on hyvä vastata heillekin.

Kohtauspaikalla käy paitsi aktiivisia kirjoittajia myös sellaisia, jotka lukevat vain viestejä. Näitä on varmasti satoja.

Tällaisia terveisiä tällä kertaa.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: vivianv - Helmikuu 21, 2008, 11:30:01 ap
Minä olen miettinyt ja moneen kertaan täälläkin laususkellut, että jos esimerkiksi pumppua, joka on monelle ainoa keino saavuttaa tasapaino, mäiskittäisiin samalla tavalla kuin vhh:ta (joka sekin on monelle ainoa keino saavuttaa tasapaino), nousisi siitä sellainen haloo, että se kuuluisi avaruudessa asti.

Minä en tajua tätä arvottamista. Pumppulaiset saavat ja heidän pitääkin pohdiskella loputtomasti viivytettyjä boluksiaan ja basaaliprosentteja, mutta jostain syystä vhh-porukka ei saisi pohdiskella ja vertailla ravitsemusratkaisujaan ja niiden vaikutuksia.

Ja tätä nyt älköön kukaan ymmärtäkö antipumppukannanotoksi, vaan kumpuaa omasta kokemuksistani, että siinä missä pumppaajalle on pumpun myötä auennut taivas, on se nyt auennut minulle, kun aloin syödä niin kuin minulle hyvä on.
Ja siitä sitten pitäis vaieta

Matkasaarnaajafiilareissa,
Vivian
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 21, 2008, 12:17:34 ip
No niin kuin yhdestä vhh-suusta.
Se niin sanotun "virallisterveellisen" elämäntavan arvostelu
ja mollaaminen ottaa pannuun.
Jokainen uutinen tai tutkimus esim täysjyvätuotteiden eduista
painetaan armotta suohon,
Sanat peruna leipä ja hiilihydraatti ovat kuin kiellettyjen listalta.
koska se on täyttä paskaa
mahdollisesti jonkin intresantti ryhmän maksamaa
huu haa skeidaa.

Pikkuhiljaa tämmönen paatos vaan on alkanut vituttamaan.
Sama mitä kirjottaa omasta sopivaksi kokemasta
Syödyn energian ja kulutetun energian tasapainoittamisesta
mustamaalataan välittömästi vhh-aina oikeassa olevien
toimesta.

Tonni
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 21, 2008, 12:29:17 ip
 
Lainaus:

 Tonni kuule, jos VHH-keskustelut nyppivät noin, niin sitten kannattaisi lopettaa matkasaarnaajien lietsominen entistä suurempaan hurmokseen.  


 

Tätä olen kyllä itsekkin miettinyt.
Olet enemmän kuin oikeassa.
Jutut vaan alkoivat muutamissa ketjuissa menemään henkilökohtaisuuksiin.

Kivempi olis kun jätettäis myös virallisia kuten d-liiton ja sydänliiton
sivujen suosimaa ravintolinjaa suosivien kommenttien mollaaminen
pois.

Tonni
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: RAR - Helmikuu 21, 2008, 12:32:31 ip
Tämä Tonnin toiseksi viimeisessä viestissä on kiteytettynä juuri se joka minuakin hiukan nyppii silloin tällöin näissä ravintokeskusteluissa.
Varsinkin tämä:
>>Jokainen uutinen tai tutkimus esim täysjyvätuotteiden eduista painetaan armotta suohon, Sanat peruna leipä ja hiilihydraatti ovat kuin kiellettyjen listalta. koska se on täyttä paskaa mahdollisesti jonkin intresantti ryhmän maksamaa huu haa skeidaa.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: vivianv - Helmikuu 21, 2008, 12:36:39 ip
Niin, kunhan kaikki omissa puheenvuoroissaan jaksaisivat lisätä ne pienet ilmaisut: minun kohdallani, omahoidossani olen havainnut, itse toimin niin, että, jne, niin keskustelut olisivat vähemmän totuudentorvimaista paasausta joka suuntaan.

Mitä tulee taas keskusteluun tutkimuksista ja niiden metodeista, niin on esim. ihan aiheellista huomauttaa että jos tutkimus vertaa kokojyvää ranskanpullaan, ja kokojyvä voittaa, niin siitä ei automaattisesti seuraa se, että kokojyvä toimii ylivoimaisesti myös suhteessa vaikka tärkkelyksettömään vhh-diettiin. Se on ihan asiallinen ja aiheellinen huomautus, eikä sitä tarvitse ottaa henkilökohtaisesti.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 21, 2008, 12:42:50 ip
 
Lainaus:

 Tonni, silloin harvoin kun sinä kirjoitat jotakin KP:lle diabeteksesta, se on yleensä vhh-kirjoitusten vastustamista ja muuta asiaan liittyvää v..tuilua.  
Voi olla että usein on niinkin.
Mutta usein tuon myös jonkun linkin, väitöksen, uutisen
mukaan joka tukee sitä ns.virallista kantaa.
Ne kyllä mollataan välittömästi maan rakoon eikä ole eräitten mielestä
asiallisia olivatpa sitten suomalaisia tai vaikkapa amerikkalaisia
tutkimuksia asian puolesta.

Tonni
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 21, 2008, 12:47:39 ip
Joo mutta jos kokojyvä muutetaan valkoiseksi jauhoiksi tai ranskanpullaksi
mikä yht äkkiä viestin lähettäjän mukaan onkin lihajaloste.
Siis suoranainen asian vääristely omaksi eduksi ja kirjoittajan
mollaamiseksi.
Se on minun mittapuun mukaan vittuilua.

Tonni
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: vivianv - Helmikuu 21, 2008, 12:50:56 ip
Lainaus:

Joo mutta jos kokojyvä muutetaan valkoiseksi jauhoiksi tai ranskanpullaksi mikä yht äkkiä viestin lähettäjän mukaan onkin lihajaloste.
Mä en vilpittömästi ymmärtänyt tätä lausetta.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 21, 2008, 12:52:18 ip
 
Lainaus:

 Mitä tulee taas keskusteluun tutkimuksista ja niiden metodeista, niin on esim. ihan aiheellista huomauttaa että jos tutkimus vertaa kokojyvää ranskanpullaan, ja kokojyvä voittaa, niin siitä ei automaattisesti seuraa se, että kokojyvä toimii ylivoimaisesti myös suhteessa vaikka tärkkelyksettömään vhh-diettiin. Se on ihan asiallinen ja aiheellinen huomautus, eikä sitä tarvitse ottaa henkilökohtaisesti.  
Mutta jos joku kokojyvä kirjoitus ei vertaa tuotetta esimerkiksi
vhh:n.
Niin miksi se vhh pitää tuoda siihen asiaa sotkemaan.
Kokojyvä leipä on hyvää
Tonni
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: vivianv - Helmikuu 21, 2008, 13:02:06 ip
Lainaus:

Mutta jos joku kokojyvä kirjoitus ei vertaa tuotetta esimerkiksi vhh:n. Niin miksi se vhh pitää tuoda siihen asiaa sotkemaan.
Tonni
Tämähän riippuu ihan siitä, minkä argumentin tueksi kokojyvätutkimusta on käytetty. Sen perusteellahan voi oikeastaan sanoa vain, että kokojyvä on parempi kuin ranskanpulla. Jos on alettu väittää muutakin, voi varautua kritiikkiin. Tarpeettomasti ei keskusteluja aina kannata vääntää vhh-keskusteluiksi, jos hiilarisyöjät haluavat rauhassa pohtia hiilareiden nopeuksia ja niiden vaikutusta.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Piisamirotta - Helmikuu 21, 2008, 13:03:13 ip
Minä hoksasin eilen illalla, että minä en jaksanut nuorelle diabeetikolle vastata pumpustani sitä samaa tarinaa, jonka olen noin 60 kertaa jo kirjoittanut... Enkä jaksanut oikein etsiä hyviä vanhoja keskusteluja, joita olen itse hyödyntänyt.  

Tällainen kyllästyminen on harmillista niille vastasairastuneille tai kanssakokemuksien etsijöille, jotka tietysti toivoisivat vastauksia kysymyksiinsä.

Minäkin olen varmaan ollut liian kauan palstalla, koska kaipaan niitä vanhoja keskusteluja. En jaksa seitsemättä kertaa vastata kysymykseen d ja työnhaku, joten jätän kommentoimatta.

Kaikista eniten minua taisi ruveta ärsyttämään D1-puolella keskustelu, kuinka usein käyt lääkärillä/hoitajalla, johon Kerttuli vastasi. Kai minä sitten olen ollut täällä niin kauan, että alan muistamaan tietyt nimimerkit ja heidän tyyppinsä ulkoa, joten minua ei ollenkaan haittaa, vaikka 2-tyyppi vastaisi 1-tyyppi osion kysymykseen. En siis oikein osannut suhtautua uudemman nimimerkin "hyökkäykseen" nimimerkkiä kohtaan.

Ja itselläni on ainakin tapa tarkistaa tuntemattomamman vastaajan d-tyyppi, jolloin vastauksiin saa usein enemmän perspektiiviä. Tarttis varmaan itsekin pitää kohtauspaikka-tauko.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 21, 2008, 13:31:32 ip
 
Lainaus:

 Tarpeettomasti ei keskusteluja aina kannata vääntää vhh-keskusteluiksi, jos hiilarisyöjät haluavat rauhassa pohtia hiilareiden nopeuksia ja niiden vaikutusta.
 
Aivan, siitä on kysymys.
Meitä on myös muutamia jotka haluavat vähentää tai ainakin sovittaa
molempien sekä rasvojen että hiilarien kulutusta.
Olis kiva kun vois keskustella semmosestakin ruokavaliosta
ilman että joku vhh.tietäjä välittömästi kumoaa koko keskustelun.
Vääntämällä jutun pullapitkoon tai vastaavaan runsas hiilariseen perunaan.

Ps. Täysjyvä tuotteiden muuttumisesta ei kasvispohjaisiksi lihajalosteiksi voi kysyä kysyä vaikkapa Pete pikkukakkoselta.
Tai sitten lukemalla kuidut ja d ketju.

Tonni
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Friita - Helmikuu 21, 2008, 13:36:15 ip
Mulle on ainakin käynyt niin, että vältän joitakin ketjuja, sillä tiedän jo, mihin lopputulokseen päädytään. Miksi siis vaivautua? Sekin harmitti vähän aikaa sitten, kun hoitovälineketjusta ei löytynyt ketjuja muille kuin pumppuihmisille. Nyt sekin osio on aikalailla hiljentynyt, olen kai minäkin tauon tarpeessa.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Pete² - Helmikuu 21, 2008, 14:17:01 ip
Lainaus:

 Ps. Täysjyvä tuotteiden muuttumisesta ei kasvispohjaisiksi lihajalosteiksi voi kysyä kysyä vaikkapa Pete pikkukakkoselta.
Tai sitten lukemalla kuidut ja d ketju.

Tonni
 

eihän tuo vittuilua ollut vaan sarkasmia kun vääntelin omia lauseitasi. Totesit itse aikaisemmin (tai ainakin lauseista loogisesti päättelemällä sai tämän johtopäätöksen), että leipä ei ole kasvistuote.

luonnollista varmaan sitten kysyä että mistä eläimestä se sitten on tehty?

Ja jos nyt kertakaikkiaan minun omien mittauksian mukaan kokojyvä tuotteilla saan veren sokerini pysymään tosi korkealla ja tosi pitkään verrattuna vaikkapa pullaan joka nostaa kyllä ylös mutta tulee myös alas.

Pitäisikö minun sitten vaieta tästä omakohtaisesta kokemuksesta. Kenties joku toinenkin ihmettelee että miksi arvot huononevat jos ja kun vaihtaa kokojyviin ne vaalemmat tuotteet. Muistaakseni joku toinenkin on raportoinut samasta asiasta.

Ja koska kerran vertaispalstalla ollaan niin jokainenhan voi tehdä saman testin ihan itse ja vastata minulle että minun mittauksen mukaan taas käy ihan päinvastoin, ja enhän minä sitä voi kumota.

Me ollaan tosi erilaisia; lukekaa nyt vaikka kakkososion viimeisintä liikuntaketjua. Sama tauti (tai ainakin diagnoosi) ja ihan erilaiset kokemukset.

Ja jos virallis terveellisistä ei saa arvostella, edes omien kokemusten pohjalta niin ollaanko siirytty ajassa 65 vuotta taaksepäin ja n 1000 kilsaa etelään ihan huomaamatta vai vain siirrytty muutama tuhat kilsaa kohti australiaa muttei ihan perille saakka?

Ja jos se on ainut sallittu totuus niin miksi sitten keskustella mistään? voitais vaan lukea ne opukset.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 21, 2008, 14:43:17 ip
Pete hei.
Muoks:
Yllä oleva viestisi vastauksena käänteisesti.
Siis virallisten ravinto ehdotuksen ja ohjeiden mukaan.
Miksi ei sitten vhh:ta saisi arvostella edes omien kokemuksien perusteella jne.
__________

Sun täytyy olla jotenkin erikoistunut kääntämään
kaiken muun sekä myöskin itse sanomasi päälaelleen.
Aina tilanteen mukaan.

Jatka vain niin jos hyvältä tuntuu.
Tonni
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 21, 2008, 15:55:14 ip
Heh kävin katsomassa tuolla karppi infon foorumia.
Mut eihän siellä kovin paljon keskustelijoita ollut.

Antakaas karppaajat jokin linkki missä vhh-keskustelua käydään
sillee yhtä vilkkaasti kuin täällä Kp:lla.
Ihan mielenkiinnosta vaan,
että saa nau***.

Tonni
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: vivianv - Helmikuu 21, 2008, 15:57:16 ip
Karppifoorumi on ollut kiinni monta päivää ylläpitotoimenpiteiden takia. Ehkä ihan kaikki eivät ole huomanneet, että se on taas auki. Kiitos kun kerroit asiasta. Tuolla foorumilla on muuten yhteensä noin puoli miljoonaa vhh-aiheista viestiä.  
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 21, 2008, 16:22:36 ip
Mikä on paras karppaus palsta onks muita
ku karppi info
tai hiilaritietoiset sielläkään ei ollu pari innostunutta.
Juttelivat muuten kuiduista ihan positiivisia.

Tonni
Ps.Joku Petekin siellä kehui elävää ravintoo.
Mut ei kai se meidän Pete kakkonen oo, eihän.?
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Konrad - Helmikuu 21, 2008, 16:42:36 ip
Tässä on hyvä linkki suomi24:ään. Sinne mahtuu hyvin mukaan kaikenlaisia mielipiteitä:

http://keskustelu.suomi24.fi/terveys_sho...amp;subcat=1087
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 21, 2008, 17:13:06 ip
Mitä eroo hei.???
Samat jutut ku täälläkin.
Ihan samat.

Tonni
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Helmikuu 21, 2008, 19:13:33 ip
Hyvä kommentti vivianv!  

Muoks: Siis se, missä puhuit pumpusta ja vhh:sta...  

(Äh, ei tämä kommentointi nyt onnistu!  )
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Pete² - Helmikuu 21, 2008, 21:37:26 ip
Lainaus:

Siis virallisten ravinto ehdotuksen ja ohjeiden mukaan.
Miksi ei sitten vhh:ta saisi arvostella edes omien kokemuksien perusteella jne. __________

Miksei saisi, ainakaan, jos ne perustuvat omiin kokemuksiin? Siitä vaan.  

Niin oman kertomasi mukaan noudatat itse aika tiukkaa VHH ruokavaliota !?!

HMM, oletko sitten niitä "omia kokemuksia" täällä
kertonut ??

 sori jos mulla on mennyt ohi.

PS. kummallista kuinka näköni heikkenee aina kun syön liikaa hiilareita
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 21, 2008, 22:28:13 ip
 
Lainaus:

 Niin oman kertomasi mukaan noudatat itse aika tiukkaa VHH ruokavaliota !?!
HMM, oletko sitten niitä "omia kokemuksia" täällä
kertonut ??
Oman kertomani mukaan olen vähentänyt hiilarit
aika vähiin mutta  olen myös hyvin varovainen
rasvaisen ruuan ja rasvojen suhteen.
Toisin sanoen vähärasvainen ja vähähiilarinen sekä ennen kaikkea vähä kalorinen puolivegaani sekaruokavalio.
Toimii minulla parhaiten kuten monella muullakin terveelläkin.

Oon kyllä kertonut ainakin 10 kertaa täällä palstalla mutta,
sanottakoon nyt vielä kerran että C-peptidi minulla on
0,33 tai oli jo pari  kolme neljä vuotta sitten.
Tänään tuskin sitäkään.
Se kertoo että oma insuliinin tuotanto on lähes hiipunut.
Siksi insuliini on minulle välttämätön.

VST:tautia on ollut aivoverisuonien toiminnassa joiden valtimo
kohtia on pullistumien ja vuotojen johdosta jo isoin leikkauksin korjailtukkin kahteenkin otteeseen.
Verenpainetaudin olen myös onnistunut hankkimaan syömällä rasvasta roskaruokaa ja lihomalla,
 joka on nyt pakko heikkojen aivoverisuonien takia pidettävä kurissa.
Ruokavalion ja painonhallinnan on oltava erityisen tarkasti
hanskassa. Liikuntaa unohtamatta.


Rasvaset ruuat on kokeiltu sekä ns.roskaruuat,
Silloin paino nousi 118 kiloon.
Sitten ei enää terveys kestänyt kovaa työstressiä eikä
ehkä sitä tai roska ja rasvapitoista ruokaa.
Komento tuli salaattilinjalle ja se on todellakin ollut avuksi.
Minkä olen nyt saanut itseni lähes normaalipainoon puoli vegaanilla
ruokavaliolla.
Pitkät sokrut 7,3 - 7,6
Paastosokrut 5 - 6
Kok kol 2,7

Rasva ja varsinkin liikahiilarit ja liikarasva samaan aikaan on pahasta.
Lihottaa ja turvottaa
Tonni

Ps. Kysymys kuitenkin oli palstan sisällöstä
joka mielestäni on muuttunut niin että lähes kaikki ketjut ovat
päivittäin täynnä samaa sanomaa vhh:n autuudesta.
Se toisto on niinko mennut jo perille.

Voihan pottu ja ranskanpulla.
Amen
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: vuodesta_63 - Helmikuu 22, 2008, 13:27:45 ip
Hyvät Kollegat, minäkin jo alan uskoa, että kaikki keskustelut täällä kohtauspaikalla päätyvät keskusteluun ravinnosta... heehee

Pakostakin tulee mieleen vanha tarina kolmesta sokeasta miehestä, jotka koskettavat norsua. Ensimmäinen sokea mies koskee elefantin jalkaa. Hän selittää: "Uskon, että elefantti on kuin suuren puun runko." Toinen mies ei ole samaa mieltä. "Ei. Minä uskon, että elefantti on kuin käärme," hän sanoo pidellessään elefanttia kärsästä. Kolmas mies vastaa: "Te molemmat olette väärässä, sillä elefantti on kuin muuri." (Hän koskettelee norsun kylkeä.) Kaikki miehet luulevat olevansa oikeassa ja muiden väärässä, vaikka kaikki heistä koskevat samaan norsuun. Eikö olisi samalla tavalla mahdollista, että todellakin jokaisen ihmisen metabolia on niin erilainen, että kokemukset ravinnosta myös ovat erilaisia, koska jokaisen elimistö vain toimii omalla tavallaan?

Hassua kinata tuollaisesta Mummoni tapasi sanoa aikoinaan, että jokainen uskossaan autauaaksi tulkoon.   henkilökohtaisena kokemuksenani  voin kertoa, että nuorempana minulle sopi paremmin erityyppinen ruokavalio, kun nyt viisikymppisenä... että ehkä minun pitäisi sitten kinata itseni kanssa   Muahhahahah
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: ovkh56 - Helmikuu 22, 2008, 13:54:56 ip
Pakko sanoa Tonnille, että vaikka niin stadilainen oletkin, niin tervettä maalaisjärkeä sinulta löytyy!!

Pidän kommenteistasi, uskallat puolustaa omaa kantaasi.
Itse olen vielä niin *tuore* etten voi hirveästi kailottaa minkään ruokavalion puolesta. Paitsi, että se virallisterveellinen tuntuu toimivan...
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Konrad - Helmikuu 22, 2008, 13:55:55 ip
Taas ilmestyy kuin puskista ykkönen neuvomaan kakkosia ruokavaliohoidossa. Jos en olisi kertonut täällä vuosien mittaan moneen otteeseen ruokavalion keskeisyydestä kakkostyypin diabeteksen hoidossa, niin en sanoisi mitään. Täällä ovat monet kertoneet hyvistä tuloksistaan, samoin sadat erilaisissa kv. foorumeissa. Kaiken perustana on nimenomaan hiilihydraattien vähentäminen sietokyvyn mukaiseksi.

Tässä ei ole millään lailla kyse ikääntymisen mukana tulleesta ruokavaliomuutoksesta, vaan d2:n vaatimasta muutoksesta.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 22, 2008, 15:04:39 ip
No eihän noissa edellisissä viesteissä mitenkään kakkosten
ainoaan oikeaan ruokavalioon puututtu.
Ihan kiva vertauskuva sokeista ja norsusta.
Vieläpä enemmän totta kuin haluaisi tunnustaakkaan.
Ihan kivoja viestejä, tytöt kirjoittelee.
Kontra hei.
Kävin eilen tutkailemassa antaamaasi suomi24 linkkiä.
Mun mielestä ihan samanlaista kuin täälläkin.
Puolesta ja vastaan.

Tonni
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: ruokavalio - Helmikuu 22, 2008, 16:11:39 ip
Lainaus:

Taas ilmestyy kuin puskista ykkönen neuvomaan kakkosia ruokavaliohoidossa. Jos en olisi kertonut täällä vuosien mittaan moneen otteeseen ruokavalion keskeisyydestä kakkostyypin diabeteksen hoidossa, niin en sanoisi mitään. Täällä ovat monet kertoneet hyvistä tuloksistaan, samoin sadat erilaisissa kv. foorumeissa. Kaiken perustana on nimenomaan hiilihydraattien vähentäminen sietokyvyn mukaiseksi.

Tässä ei ole millään lailla kyse ikääntymisen mukana tulleesta ruokavaliomuutoksesta, vaan d2:n vaatimasta muutoksesta.
Olikohan tämä Konradin viesti tarkoitettu jollekin muulle kuin nimerkki 63:lle ? En kyllä ainakaan tuosta tuoreesta viestistä löytänyt hirveesti muuta kuin sovitteluyritystä. Ja: "täällä ovat monet kertoneet hyvistä tuloksistaan...kaiken perustana on nimenomaan hiilihydraattien vähentäminen sietokyvyn mukaiseksi".

Minun ruokavaliossa on kyllä enemmänkin kyse laadusta eikä määrästä ja on täällä aika monta muutakin, jotka ovat raportoineet "virallisterveellisellä" tuloksia.

Terv. Ruokavalio

PS. Suhtaudun edelleen VHH:n positiivisesti ja potentiaalia omaavana ruokavaliona, vaikka virallisesti "virallisterveellinen" olenkin.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Sus - Helmikuu 22, 2008, 16:29:54 ip
Lainaus:

Taas ilmestyy kuin puskista ykkönen neuvomaan kakkosia
Olin päättänyt olla osallistumatta tähän keskusteluun, mutta, mutta...

Tuossa ei ensinnäkään nähdäkseni NEUVOTTU ketään/mitään - aiemmin täällä on saanut esittää omia kokemuksiaan/näkemyksiään. Toiseksi, onko näin, etteivät ykkösD:t enää saisi avata sanaista arkkuaan kuin ykkösosiossa?

-nimim. ei-yhtään-mikään-ruokavalio
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Konrad - Helmikuu 22, 2008, 16:44:09 ip
Vuodesta 63 kirjoittaa:

 
Lainaus:

Eikö olisi samalla tavalla mahdollista, että todellakin jokaisen ihmisen metabolia on niin erilainen, että kokemukset ravinnosta myös ovat erilaisia, koska jokaisen elimistö vain toimii omalla tavallaan?

Hassua kinata tuollaisesta  Mummoni tapasi sanoa aikoinaan, että jokainen uskossaan autauaaksi tulkoon.  henkilökohtaisena kokemuksenani voin kertoa, että nuorempana minulle sopi paremmin erityyppinen ruokavalio, kun nyt viisikymppisenä... että ehkä minun pitäisi sitten kinata itseni kanssa  Muahhahahah
 
Tuo teksti ei osoita ymmärrystä siitä, että kakkosten hoidon keskeinen asia on ruokavalio. Ruokavalio on tärkeä, vaikka olisi lääkitykselläkin. Tämän takia ruokavaliosta kakkoset kirjoittavat paljon, väittelevät ja jopa kinastelevat. Kysytään neuvoja ja niitä annetaan. Vertaisin melkein ykkösten hoidon insuliiniin sitä. Monen ykkösen on vaikea käsittää ruokavalion merkitystä kakkoselle.

Ruoavalioista on annettu suosituksia, mm. D-liitto. Se on siinä asemassa, että se ei vastaa viime kädessä kakkosten hoidosta. Kakkosen hoidosta kantaa huolta kakkonen itse. Hän kärsii saamastaan väärästä hoidosta eikä hoitava taho. Ruokavalio liikunnan ja painonpudotuksen ohella ovat niitä asioita, joilla kakkonen voi itse hoitoonsa vaikuttaa. Hiilihydraattien vähentämisen merkityksestä kakkosen hoitoon on paljon tietoa. Tätä tietoa on saatava kakkosten käyttöön vielä sujuvammin.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Antsu1 - Helmikuu 22, 2008, 17:53:21 ip
Ja minusta taas tuo teksti sopi hyvin tähän otsikkoon: Keskustelujen sisältö

Sehän antoi hyvän esimerkin miten erilailla sama asia voidaan kohdata...

Tosin tämäkin otsikko on taitanut muuttua jotenkin enemmän ruokavaliokeskusteluksi kuin yleiseksi keskusteluksi otsikon asiasta... Jostain syystä
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Friita - Helmikuu 22, 2008, 18:01:47 ip
Niinhän täällä melkein aina käy... Aloitetaan vaikka villasukista, niin lopputulos on ruokakeskustelu.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 22, 2008, 18:01:58 ip
Hiilarien sovittaminen oman sietokyvyn mukaan.
Siitähän ollaan tietysti samaa mieltä.
Mutta myös muun ravinnon ennenkaikkea rasvan ja proteiinienkin
määrä ja laatu kantsii sovittaa oman sietokykynsä mukaan.
Rasvojen ja hiilareiden laatua on myös syytä tarkkailla.

Meitä kakkosiahan on ainakin kolmee plaatuu ynnä
yksilöt erikseen.

Eikä nyt unohdeta että tämän ketjun tarkoitus puhua
palstan toiminnasta ja viestien sisällöstä.
Eli pitäs olla avoinna kaikille myös ei diabeetikoille.

Vhh ja ruokavalio jutut tässä tapauksessa ovat sitä
rönsyilyä.

Tonni
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: äskoo - Helmikuu 22, 2008, 20:28:35 ip
Lainaus:

Tosin tämäkin otsikko on taitanut muuttua jotenkin enemmän ruokavaliokeskusteluksi kuin yleiseksi keskusteluksi otsikon asiasta...MOT  
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: kriisikko - Helmikuu 22, 2008, 21:19:09 ip
Taisinpa todeta tuolla aikaisemmin, että jalkasienikeskustelukin johtaa hh-keskusteluun.
Olisinpa haastanut kp-kansan vedonlyöntiin!
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: vuodesta_63 - Helmikuu 22, 2008, 21:36:24 ip
Tuotatuota Konrad... elä läimi syytöntä naista

Voisitko ystävällisesti lukea sen viestini uudelleen, ennekuin lyöt "ei ymmärrä"-leimoja?... sanoinpahan vain, että ihmisillä on erilainen metabolia ja siksi eri ihmisten verensokeri reagoi eri tavalla siihen ruokaankin, ihan samalla tavalla kun lääkkeisiin... jos tämä niin jeezuksen yksioikoista olisi, niin ei kai sitten tarvittaisi kun yksi insuliinilaatu ja yksi pilleri sitten kakkosille?

Taidan väistyä taas sinne takavasemmalle, ja mennä pelaileen kavereiden kanssa... sen verran kovilla täällä ammutaaan ihan hyvää tarkoittavia ihmisiä.

Ja sinullekin Konrad toivon, että tulet uskossasi autuaaksi. niinkuin me kaikki   Vaikka kaikki eivät kanssasi samaa mieltä kaikesta olisikaan...

Hauskaa viikonvaihdetta.. taidan relata Pitäkää lystiä tekin  
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Helmikuu 22, 2008, 22:08:13 ip
Lainaus:

Niinhän täällä melkein aina käy... Aloitetaan vaikka villasukista, niin lopputulos on ruokakeskustelu.
EIKUN SAAKO YKKÖNEN KIRJOTTAA KAKKOSTEN PUOLELLA JA KAKKONEN KOLMOSTEN JA KOLMONEN YKKÖSTEN JA JNE...  
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Friita - Helmikuu 23, 2008, 06:37:17 ap
Lainaus:


EIKUN SAAKO YKKÖNEN KIRJOTTAA KAKKOSTEN PUOLELLA JA KAKKONEN KOLMOSTEN JA KOLMONEN YKKÖSTEN JA JNE...  
Ai, sori... Luin vähän huonosti, mutta siltikin olen tuota mieltä mitä aiemmin kirjoitin.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: fillari - Helmikuu 23, 2008, 11:10:45 ap
Olen myös kiinnittänyt huomiota, että KP:n keskustelujen sisältö on muuttunut, mutta on paljon myös samoja asioita käsitelty moneen kertaan.

Nyt on ollut paljon ravintoasioista juttua ja saarnallista jankhaamista veehoohoon vaikutuksista diabeetikolle. Huuhaa hömppää on ollut myös jonkin verran, mitä itsekin olen joskus aiheiksi laittanut ja ajatellut, että sitäkin joukkoon mahtuu.

Uusia on kirjautunut jonkin verran ja on myös aikaisempia sivuille kirjoittajia, joiden kirjoituksia ei ole näkynyt ja vaikea on syytä sanoa, mistä johtuisi, kun eivät kirjoittele enää.

Tämäkään ei ole eka kerta, kun sanaharkkaa keskusteluissa käydään ja joka näköjään uusiutuu vuosittain, ehkä n. pariinkin kertaan vähintään, niin kuin Tonni jo myös kirjoitti.

Voisi kehitellä vähän vastaavan systeemin (gallupin muodossa) kun ”Jussi"-patsaan saajat, mutta olisi eri kriteerit, esim:

- Paras aiheen sekoittaja kirjoittaja
- Paras vhh:n puolesta kirjoittaja
- Paras piilov……ja
- Paras valittelija
- Paras vaivoista valittaja
- Paras hömpän kirjoittaja
- jne…

Edellyttäisi tietysti nimimerkkien omaa suostumusta osallistumalla galluppiin, jossa nimimerkin nimi esiintyisi ja sitä voisi siinä käyttää (äänestystuloksessa) jos mahdollisesti onni suosisi nimimerkkiä kunniamaininnan saamiseksi, jos olisi ”ehdolla”.

Parhaat KP-kirjoittajat (aiheet yllä) palkittaisiin virtuaalisella kunniamainnalla.

------------------------------------------------------------------

Ehdotuksia esim.

Miltä tuntuisi, jos jo  uuden aiheen alkuun laittaisi (maininnan) tekstin, jos haluaa laittaa:

Yrittäkää pysyä aiheessa.  

Jos aihe on joku muu kuin ruoka, niin maininta, että: ruoka,- vhh ym. siihen viittaavat älkööt vaivautuko sekoittamaan aihetta sopaksi.  

Muuten on ihan mukava asia, että on tämä diabeetikoiden keskustelufoorumi.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: ergava - Helmikuu 23, 2008, 11:45:48 ap
Olipa hyvä täsmennys.

"Kakkosen hoidosta kantaa huolta kakkonen itse. Hän kärsii saamastaan väärästä hoidosta eikä hoitava taho. Ruokavalio liikunnan ja painonpudotuksen ohella ovat niitä asioita, joilla kakkonen voi itse hoitoonsa vaikuttaa. "

Yllä olevien lääkkeettömien vaikuttajien listaan voisi lisätä myös mielialan ja stressin. Kumpaankin vaikuttaa kovasti myös D2 itse ja nämä taas omaan aktiivisuuteen hoidossa ja jaksamiseen.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Hese - Helmikuu 23, 2008, 12:25:06 ip
Moi kaikille!

Olen pitänyt etäisyyttä (tietystä syystä) tähän foorumiin. Käynyt Meksikossakin siinä välissä, ym.

Olen sinun kanssasi täysin samaa mieltä - monet monet tutkijat tekevät työtä parantaakseen diabeetikkojen elämää, jne. Mutta joidenkin mielestä maailman parhaiden tiedemiesten tutkimustulokset ovat ihan huuhaata. Ja se on absoluuttinen totuus. Siitä EI saa olla eri mieltä.

Jos on, on joko täydellisen tietämätön, täydellisen sopeutumaton, jne. ja olisi valmis nurkan taakse ammuttavaksi.

Tämä on toki karrikointia, mutta.....

Näinhän se menee. Jotkut (anteeksi Konrad, ym) kannattajat eivät pätkääkään välitä vastakkaisista tutkimustuloksista.

Jokuhan sanoi hyvin, että me olemme kaikki omalaatuisia - vai oliko se omanlaatuisia persoonia, ja se, mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi kaikille.

Kyllä minäkin olen valmis hyväksymään sen, että annetaan vaihtoehtoja, mutta vaihtoehto EI ole se, että esitetään välittömästi tänne foorumille tulijalle, että peruna, leipä ja kaikki siihen vivahtavakin heti pois, ja rasvaa tilalle. Ei todellakaan. Ja sitten kun minä tätä kritisoin, niin......

Pidä Tonni pintasi - minä kyllästyin.

Muuten - terkkuja Meksikosta. Kävimme siellä eräässä perheessä, jonka isä sairastaa D2:ta. Ei mitään parannuskeinoa, vaan odotetaan hänen sokeutuvan parin vuoden kuluessa. Ei voinut käsittää minun insuliinikynääni, jolla voidaan pitää sokerit kurissa.

Harvoin olen muuten kotioloissa saanut aamiaiseksi paistettua posunkyljystä, suikalepaistia, paneroitua kanaa, kahta sorttia munakokkelia, erittäin tulista sipuli/tomaattisalaattia, jne. Ja juomaksi neljää eri sorttia tuoremehua. Arvatkaa, oliko sokerien kanssa ongelmia?

Jos vielä minua väitetään valehtelijaksi, mistään tietämättömäksi jne. olen huomannut, että täältä pystyy pysymään poissa.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Rouva -77 - Helmikuu 23, 2008, 12:30:52 ip
Kamala kohtalo deekakkosilla Meksikossa! Ja tietenkin monissa muissakin köyhemmissä maissa...Hoidetaanko ykköstyyppiläisiä insuliinilla? Miksei sitten kakkosiakin? Tyhmiä kait kyselen, mutta mutta...  
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Hese - Helmikuu 23, 2008, 12:33:25 ip
Ja vielä....

En ole ikinä, enkä ymmärrä vieläkään sitä että jotkut olettavat olevan vain kaksi vaihtoehtoa - joko VHH taikka RHH. Miksi näin?

Se, että joku ei hyväksy jotakin ruokavaliota, ei tarkoita sitä, että hyökätään määrättyä henkilöä vastaan - tai sitten minä olen täysin väärässä.

Odotan mielenkiinnolla, onko minulla asiaa vielä tänne ja kerron mielelläni mm. Meksikon kokemuksia. En väkisin
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Hese - Helmikuu 23, 2008, 12:34:52 ip
Näin. Ja sen näki itse. Eikä voinut auttaa. Arvaa mitä se vaikutti meikäläisen herkkään taiteilijasieluun
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Hese - Helmikuu 23, 2008, 12:37:10 ip
Niin - niistä tyypeistä ei ollut puhetta. Yleisesti vain todettiin, että sitä ei pystytä hoidon kalleuden vuoksi siellä hoitamaan. Olisikohan se kuolleisuus sitten osittain riippuvainen tuosta? Meksikolaisen miehen eliniän odote about 56, naisen vielä alhaisempi.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Hese - Helmikuu 23, 2008, 12:55:25 ip
Anteeksi - olikin vanhaa tietoa. Onhan Meksikon väestön elinikä nykyään 75,8v.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Friita - Helmikuu 23, 2008, 17:40:05 ip
Hienoa "nähdä" sinuakin Hese, olen kaivannut. Ajattelin jo, että saivatkohan ne karkotettua sinut, minä vielä täällä roikun, vaikka kovasti minuakin yrritettiin karkoittaa.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Yogi - Helmikuu 23, 2008, 23:19:11 ip
Siihen, ettei keskustelu etene, on yhtenä syynä hyvien avausten puute. Häveliäänä miehenä jätit pois gallupin parhaasta keskustelun avaajasta.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Pete² - Helmikuu 23, 2008, 23:27:10 ip
Lainaus:


Näinhän se menee. Jotkut (anteeksi Konrad, ym) kannattajat eivät pätkääkään välitä vastakkaisista tutkimustuloksista.

....

Kyllä minäkin olen valmis hyväksymään sen, että annetaan vaihtoehtoja, mutta vaihtoehto EI ole se, että esitetään välittömästi tänne foorumille tulijalle, että peruna, leipä ja kaikki siihen vivahtavakin heti pois, ja rasvaa tilalle. Ei todellakaan. Ja sitten kun minä tätä kritisoin, niin.......
Sanot siis mäin:

mutta vaihtoehto EI ole se, että esitetään välittömästi tänne foorumille tulijalle, että peruna, leipä ja kaikki siihen vivahtavakin heti pois,

huh huh sun kanssas taas

perusteellisempi vastaus vaatisi aikaa ja vaivaa, mutta nyt kuulen vain tahti marssin jyrisevän maan tutinan ja voimakkaan käskevän äänen joka kertoo että

HIILIHYDRAATTIEN VÄLTTÄMISEN HYVISTÄ VAIKUTUKSISTA EI SAA KERTOA PALSTAN D2 TULOKKAILLE

Itse olen ikuisesti (jopa rajan taakse siirtymisen jälkeen) kiitollisen että joku (mm konrad) vaivaitui kertomaan minulle sen, että

Eräs vaihtoehto on se, että kokeile jättää kaikki (siis jätä ne minimiin)  peruna, leipä ja kaikki siihen vivahtavakin heti pois,

Ja mitä tämän keskustelun otsikkoon tulee, niin keskustelujen sisältöä ei minun mielstäni missään nimessä pitäisi rajoitta Hesen ehdottamaan: "aloittelijalle ei saa kertoa että hiilihyraattien saantia vähentämällä voisit kenties laskea veren sokeri arvojasi", näinhän tuon tulkitsin

Tuohan saattaa olla melkein "murha" syytteen arvoinen lausuma.

Mutta toki myönnän sen että jotkut yksilöt  voivat saada tuosta (VHH) ongelmia (pahojakin) varsinkin jos lääkitys ei tue syömistä vaan syömisen pitäisi tukea lääkitystä.

Eli en halua itse sensuroida muita mutta en hyväksy sitä että minun (ja monien muiden ) kokemukset sensuroitaisiin täältä pois

Helkkari mehän kaikki painiskellaan samojen ongelmien kanssa . Lainaten laihdutus pillereiden arvostelijoita:

jos se ainut ja oikea pilleri olisi jo keksitty kaikki  lääkärit määräisivät sitä potilailleen.

PS Hese kiva kuulla sinustakin, tuli jo ikävä näitä vääntöjä
 jos jotenkin voitais jatkossa kinata asioilla  (lupaan ainakin yrittää sitä itse)
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Friita - Helmikuu 24, 2008, 08:48:24 ap
Tästä vvh -kannattajien paatoksellisuudesta tulee ihan helluntalaisuus mieleen. Paasataan ja paasataan, eikä ymmärretä, että juuri sillä asenteella karkoitetaan pienikin halukkuus hommaan.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 24, 2008, 08:54:52 ap
Voi kiitos Friita
Lausahduksesi
on aivan kuin kivettyneet ajatukset saisivat raikkaan keväisen tuulahduksen

Tonni ihan Urpo
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Pete² - Helmikuu 24, 2008, 13:06:23 ip
Lainaus:

Tästä vvh -kannattajien paatoksellisuudesta tulee ihan helluntalaisuus mieheen. Paasataan ja paasataan, eikä ymmärretä, juuri sillä asenteella karkoitetaan pienikin halukkuus hommaan.

pakkohan se on vastata kun antivhh komitea paasaa ja paasaa.. , tulee sitten matkittua tuo tyylilajikin samalla

ja yrittää saada meidät vääräuskoiset hiljenemään.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Konrad - Helmikuu 25, 2008, 20:25:39 ip
Kakkosilta otetaan vuositarkastuksen yhteydessä munuaisia koskevat näytteet ja sydänfilmi. Eikö näiden pitäisi kertoa tilanne?

Jos munuaisongelmia ei ole, niin proteiini ei niitä aiheuta. Korkea verensokeri on diabeetikolla syynä munuaisongelmiin. Tähän auttaa vhh. Runsailla hiilareilla ja niiden takia määrättävillä runsailla lääkityksillä on vaikea saada verensokereita hallintaan yhtä hyvin kuin hiilareita rajoittamalla. Rasvojen laatuun voi vaikuttaa vhh:ssakin paljon.

Proteiinirajoitus on paikallaan niillä, joilla on todettu munuaisongelmia. Siitä ovat vhh:laisetkin yhtä mieltä.

Vhh on jo saanut Amerikan Diabetesliiton (ADA) hyväksynnän ja Ruotsissakin sen käyttö on katsottu hyväksyttäväksi. Täältä palstaltakin on voinut lukea, että ainakin jotkut hoitavat lääkärit ovat Suomessakin suositelleet kakkosille vhh:ta. Useat lääkärit eivät suosittele mitään.

D-liitto olisi ruokavaliosuositustaan tehdessään voinut paneutua asiaan perustellisemmin. Ei olisi pitänyt suositella kaikille yhtä ja samaa, vaan vaihtoehtoja ja niiden käyttöön liittyviä huomioonotettavia asioita. Onneksi jokainen voi vielä syödä Suomessakin, mitä haluaa.

Ja vielä. Itse ymmärrän vhh:lla sellaista ruokavaliota, jossa kokonaisenergiamäärästä on alle 40 % hiilihydraatteja. Siis skaala on kuitenkin laaja.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Konrad - Helmikuu 25, 2008, 21:27:08 ip
Oma lääketiteellinen asiantuntemukseni ei riitä kovin pitkälle. Sen verran kuitenkin, että diabeetikot ovat verensokereineen sellainen riskiryhmä, että sv- ja munuaisen toimintahäiriöt on otettava huomioon. Myös jalkojen tutkimiset ja silmänpohjakuvaukset kuuluvat rutiiniin. Viimeksimainitut tosin nykyään harvennetuin välein, jos ei ole ollut ongelmia. Lisäksi monet diabeteslääkkeet voivat aiheuttaa maksaan ongelmia, jonka takia maksakokeetkin kuuluvat rutiiniin.

Ylläoleva koski siis ainakin minua helsinkiläisenä metformiinia nielevänä kakkosena. Ymmärtääkseni homma menee likimain d-liiton suositusten mukaan. En tunne tilannetta muualla maassa.

Pannaan tähän vielä linkki, joka on laaja sivustoltaan, mutta kertoo millaisilla verensokeriarvoilla erilaisia elinriskejä alkaa ilmestyä. Kaikki tiedot ovat tutkimuksiin perustuvia. Koskevat lähinnä kakkosia, mutta varmaan ykkösillekin on sopivaa asiaa. Yllättävän vähän kohonneilla arvoilla jo kasvaa sydänsairauksien riski.

http://www.phlaunt.com/diabetes/index.php

Teksti on englanniksi, mutta jos siihen jaksaa paneutua, niin ainakin kakkoseille on paljon tietoa.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Friita - Helmikuu 25, 2008, 21:41:32 ip
Lainaus:

 Myös jalkojen tutkimiset ja silmänpohjakuvaukset kuuluvat rutiiniin. Viimeksimainitut tosin nykyään harvennetuin välein, jos ei ole ollut ongelmia.
Ihan vain vihjauksena, että jalkani on tutkittu D-elämäni aikana n. kolme kertaa, viimeisin sijoittuu n. vuoteen 2001. Silmät on vasta viime vuosina tutkittu n. kerran vuodessa (nyt kun niissä on ongelmia, puolivuosittain), joskus on ollut väliä parikin vuotta. Sydänfilmi vuosina 1991 ja 2007. Munuaiset satunnaisesti, yleensä kerran vuodessa, mutta nyt en ole päässyt (vielä) vuosikokeisiin.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Misty - Helmikuu 25, 2008, 21:52:13 ip
Jalat on mulla taidettu viimeksi tutkia kaupungin puolesta vuonna 1989 ja sydänfilmissä en ole koskaan ollut, paitsi kerran meinasin joutua Herttoniemessä kun luulivat vääräksi potilaaksi (sotkivat minut siis toiseen  )
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Konrad - Helmikuu 25, 2008, 22:15:58 ip
Mistylle ja Friitalle

Jalkojentutkimisesta sen verran, että terveyskeskuslääkäri totesi, että minulla on ilmeisesti lättäjalka ja passitti jalkojenhoitajalle. Tämä totesi, että lääkärin epäily oli oikein ja sain tätä kautta oikeuden teettää kaupugin piikkiin kerran vuodessa tukipohjalliset. Myös sain kutsun jalkojenhoitajalta käydä kerran vuodessa vastaanotollaan. Tässä tutkitaan jalkojen ulkoinen tilanne ja tehdään tuntokokeita sekä trimmausta. Ongelmia ei ole ollut. Lääkäri yleensä ei tee enää omia tutkimuksiaan jaloistani, vaan lukee jalkojenhoitajan raportin.

Silmänpohjakuvauksia oli aluksi joka vuosi, mutta säästösyistä ja sen takia, että ongelmia ei ole ollut, ne on protestoinnistani huolimatta harvennettu kerran kolmessa vuodessa tapahtuviksi.

Sydänfilmi on muistaakseni otettu joka vuosi. Tämän lisäksi lääkäri on paineiden mittauksen ohessa kuulostellut sydänääniä. Ei ole ollut ongelmia.

Voihan tässä tietysti olla se, että kakkosilla katsotaan olevan riskejä joissakin asioissa enemmän kuin ykkösillä.  Toisaalta on muistikuva, että jotkut hommat liittyvät myös ikään (sydänfilmi), jota jo alkaa olla mittarissani.

Jotkin kakkosten lääkkeet vaativat tarkkaa kontrollia lisäksi. Kokeita on tehtävä usemmin kuin kerran vuodessa. Oma metformiinini ei kuulu tähän. Tosin iäkkäillä ihmisillä sekin vaatii munuaistoimintojen seuraamista tarkemmin.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Konrad - Helmikuu 25, 2008, 22:26:30 ip
 
Lainaus:

Sen vuoksi olen huolissani muiden kuin lääkärien suosittelemasta vhh:sta.  
Mitäs silloin, kun lääkäri ei suosittele mitään ruokavaliota? Oma kokemukseni jatkuvasti vaihtuneista tk-lääkäreitä on tuo. Joskus olen maininnut, että olen rajoittanut hiilihydraatteja, mutta en ole saanut mitään kommenttia. Onko lääkäreiden asiantuntemus välttämättä riittävää ravitsemusasioissa, on juolahtanut mieleeni.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 25, 2008, 22:34:44 ip
Mulla taas ei mee jakeluun se kun vhh:laiset sanoo että
40% ravinnosta voi olla hiilareita ja virallisterveellinen kondradin mukaan
alkaa 45%:sta. Itse muistan lukeneeni että suositus olisi 40 - 60%.

Niin eikö tämä ero ole todellisuudessa aika marginaalinen.
Miksei esimerkiksi puhuta Shh:sta. tai hyvä karppauksesta.
Miks se aina pitää vääntää että kaikki yli sen 40% automaattisesti
on jotakin runsashiilarista mässäilyä.
Onhan niitä välimuotojakin, autolla ajossakaan ei ajeta vain
kaasu tai jarru pohjassa.
Erohan vhh:n virallisterveellisen välillä on todella marginaalinen.
Itse asiassa lähes samallainen niin paljon se on muuttunut
Atkinssin rasvoista.

Mut ei kai voi mitään vaikka kuinka ja miten päin tahansa sitä yrittää
selvittää niin aina tulee joku vhh joka on aina ja kaikessa oikeassa.

Mitään virallista vhh:ta ei ole edes olemassa se on vain joidenkin
karppi höyryjen keksintöa.

Ei ole todistettu että se ei olisi totta mutta ei ole muöskään
todistettu että se olisi ainut totuus.

Ihme vouhotusta.
Tonni (V)
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 25, 2008, 22:51:48 ip
Se nyt kuitenkin on se ja sama.
Vhh ja laihdutusexperteillä on nyt sesonki meneillään.
Rautaa täytyy takoo sillon ku se on kuumana.
Periks ne ei anna vaikka minkä tutkimuksen väitöksen tai
virallisterveellisen julkaisun lykkäis nokan alle.

Kohtauspaikka on kuitenkin väärä paikka pitää tollasta
älyvapaata kamppanjaa. Koska täällä sattuu olemaan
oikeasti paino ja muu ongelmaisia joille rasvaruoka ei kertakaikkiaan
sovi.

Tonni (Pikkasen varovaisuutta uhoomiseen)
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Konrad - Helmikuu 25, 2008, 23:01:27 ip
Lainaus:

Lainaus:

Mulla taas ei mee jakeluun se kun vhh:laiset sanoo että
40% ravinnosta voi olla hiilareita ja virallisterveellinen kondradin mukaan
alkaa 45%:sta. Itse muistan lukeneeni että suositus olisi 40 - 60%.

Niin eikö tämä ero ole todellisuudessa aika marginaalinen.
 
Ei mene mullakaan
Pannaan nyt menemään jakeluun.    

Tuo 45 - 60 % on D-liiton uusista ruokavaliosuosituksista. 40 % tai alle on wikipedian määrittely vhh:lle. On kyllä useimpien vhh:laisten mielestä liian korkea. Tarkoittaakin paremmin alennetun hiilarimäärän dieettiä. Useat vhh-laiset pitävät 50 - 100 gHH/päivä normaalina vhh:na, jotkut jopa 20 - 30 gHH/vrk. Prosentteja voi laskea oman energiainputtinsa mukaan. Oma tavoitteeni on pysyä lähempänä 50 ghh/vrk kuitenkin alle 100 gHH. Tekee prosenteissa 10 - 20 %, yleensä jonkin verran allekin.

Itse en pidä vhh:ta todellakaan minään kiinteäprosenttisena tai -grammaisena määränä kokonaiskulutuksesta, vaan alennetun hiilarimäärän dieettinä, joka on kunkin vhh-laisen itsensä määrittämä oman tarpeensa ja hyväksi kokemansa mukaan.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Konrad - Helmikuu 25, 2008, 23:08:32 ip
Kalorimäärää tietysti täytyy myös tarkkailla on rhh:lla tai vhh:lla. Oma ja monen muun kokemus on, että vhh pitää nälän pois paremin kuin rhh. On myös tutkimuksia, joissa on osoitettu, että rasva ei imeytyisikään täydellä teholla kaloreiksi elimistöön. Tuohon en itse kyllä oikein osaa ottaa kantaa.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 25, 2008, 23:10:44 ip
Vittuako noista prosenteista.
Onko olemassa hiilareiden normaalia sovittamista omaan ravinnon ja energiansaannin tarpeeseen, vaiko ei.

Miksi aina sanotte vertaatte vhh:ta  rhh:n.
Onko se ainut vaihtoehto vain ja ainoastaan vhh tai vastakohtana rhh.
Eikö siltä väliltä voi löytyä mitään sopivaa.

Tekeekö esimerkiksi yhden pienen perunan syöminen ravinnosta
RUNSAS HIILIHYDRAATTI PITOISEN.

Vastatkaa vihdoin kysymykseen ilman kiemurteluja
Tommonen vaivanen 5%:n ero näkemyksissä on kuin hyttysen paska itämeressä.
Ei edes keskustelun arvoinen.
Tonni (V)
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Konrad - Helmikuu 25, 2008, 23:22:27 ip
Luepa vielä kerran viestini, johon vastasit.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 25, 2008, 23:36:17 ip
 
Lainaus:

 useimpien vhh:laisten mielestä liian korkea. Tarkoittaakin paremmin alennetun hiilarimäärän dieettiä. Useat vhh-laiset pitävät 50 - 100 gHH/päivä normaalina vhh:na, jotkut jopa 20 - 30 gHH/vrk.
Joo siinnä lukee että useimmat vhh:laiset "tykkää" että näin on.
Lueppa sinä nää viikon aikaisten paasausten kirjotukset ja viestit
Niin huomaat että ainut vaihtoehto vhh:lle on  runsas rhh.
Ota vaikka vuoden otanta.

Termejä vhh tai rhh ei virallisesti ole edes olemassa.
Siksi niitä ei tulisi edes käyttää.
Parempi kun puhuttaisiin vain ravinnon sisällöstä
ja sovittamisesta kunkin omaan tarpeeseen.
Ilman kampanjointia..

Jätettäs pois tommoset epäviralliset termit mitä ei kukaan tiedä
mitä se pitää sisällään.

Tonni (V)
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Pete² - Helmikuu 25, 2008, 23:44:15 ip
puistattaa nuo jutut, huh

mutta toisaalta ymmärtää kun tietää etteivät ihmiset tiedä mistä kirjoittavat (ei ole kokemusta asiasta, eikä tästä taudistakaan siis metaboli kakkosesta) (Ei tulisi mieleenkään arvostella ykkösten keskinäistä keskustelua pumpun säädöstä tai ateria piikkien laadusta tai määrästä (onko sitä siis, en tiedä eikä se mulle edes kuulu), saati että rupeaisin laittamaan rajoja noille keskusteluille mistä saa keskutella ja mistä ei)

Ehkä kannataisi ajatella asiaa että minun (ja kaltaisteni) kannalta hiilihydraatti on vastaavanlainen ruoka-aine kuin proteiini munuaisvaivoista kärsiville. Jonkun verran tulee syötyä mutta pakko rajoittaa tosi vähiin, muuten tulee ongelmia.

kun tähän nyt mentiin niin minulla
- tutkittu jalat
- otettu syädänfilmi
- katsotu silmät
- otettu maksa arvot

no problemos what so ever.

VHH tapaista vuodesta 2002 hieman pätkien

tiukempien (VHH) jaksojen jälkeen lisäksi
- erittäin paljon paremmat vs arvot
- selvästi paremmat kolesteroliarvot

Kun tautini 1998 todettiin ja kun vihdoin aloin jotenkin hoitaa tätä n v 2000 olivat arvoni sellaiset että minun pitäisi nyt olla jo haudassa. Tai ainakin toinen jalkakatkaistuna kolmannesta infraktista toipumassa (ja painoakin oli 25 kiloa enemmän) Ja olis varmaan ekat dialyysitkin tehty.

Nyt siis asiaa lainkaan tuntemattomat ihmiset arvostevat sitä, että kehtaan kertoa kuinka olen välttänyt nuo? Mitäs sitten niille pitäis tehdä joilta olen mallia hakenut?
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Pete² - Helmikuu 25, 2008, 23:51:37 ip
Lainaus:

Mulla taas ei mee jakeluun se kun vhh:laiset sanoo että
40% ravinnosta voi olla hiilareita ja virallisterveellinen kondradin mukaan
mä en syö prosentteja vaan grammoista

konrad tuossa kertoikin jo noista grammoista

vhh rhh ja smoin kuin sanat
minä, sinä , auto, leppäkerttu ja niin edelleenl oputtomiiin

ovat ihmeisten välisiä sopimuksia siitä mitä mikin sana tarkoittaa, joskus niistä voi olla pientä heittoa

esim

tuimaa tarkoitti länsisuomessa liian suolaista ja itä suomessa liian suolatonta

kokattiin partiossa yhden länsisuomalaisen kanssa soppaa pieninä poikina, hän toimi maistajana ja sanoi aina että tuimaa, ja mehän lisättin sitten lisää suolaa

arvva kuinka moni söi sitä soppaa sitten illalla? (ei kukaan)
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Pete² - Helmikuu 25, 2008, 23:57:08 ip
Lainaus:


Tekeekö esimerkiksi yhden pienen perunan syöminen ravinnosta
RUNSAS HIILIHYDRAATTI PITOISEN.
 
Tonni EI TOSIAAN TEE
miksi ihmeessä olet noin luullt, etkö sä lue näitä juttuja

ihan samaan tpaan kuin muutama gramma rasvaa ei tee ruuasta RUNSAS RASVAISTA ei pieni peruna tee siitä RUNSAS hiillihydraattista

Se että välttää esim perunaa ei tarkoita sitä että pieni peruna kerran päivässä sitä kaataisi.

Monethan ovat vähä rasvaisella ruokavaliolla mutta oletko kenenkään kuulleen olevan nolla rasvaisella ruokavaliolla, jos olet puhu todennäköisesti vainajasta. (nolla hiilareilla elää muuten pitempää kuin nolla rasvalla)

järki käteen äläkä leiki tyhmää.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 25, 2008, 23:57:10 ip
Älä nyt Pete kakkonen iso mies ala marttyyria leikkimään.
Sun tapaa hoitaa itseäsi ei kukaan arvostele.
Ei myöskään tuloksia.

Arvostelu tulee siitä kun jaksat monen monen vuoden aikana
paasata samaa mantraa ainoana oikeana hoitona mbo d2 potilaille.
Muiden vastaavat kertomukset omastaan olet aina lyömässä lyttyyn.
mikäli ne ei myötäile omaa näkemystäsi.

Täällä on muitakin kun ovat onnistuneet liikunnassa tai painonpudotuksessa muilla keinoin.
Esimerkiksi vain syömällä vähemmän ja liikkumalla enemmän.

Kerro vain omistasi mutta älä halveksi ja varsinkaan vääristele muiden kertomuksia ja sanomisia.
Tonni
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Pete² - Helmikuu 25, 2008, 23:58:09 ip
Lainaus:

 Muiden vastaavat kertomukset omastaan olet aina lyömässä lyttyyn.
Olenko? milloin, jos olet oikessa pyydän nöyrästi anteeksi
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Pete² - Helmikuu 26, 2008, 00:02:01 ap
Lainaus:

 Oma kokemukseni jatkuvasti vaihtuneista tk-lääkäreitä on tuo. Joskus olen maininnut, että olen rajoittanut hiilihydraatteja, mutta en ole saanut mitään kommenttia. Onko lääkäreiden asiantuntemus välttämättä riittävää ravitsemusasioissa, on juolahtanut mieleeni.
niin mutta viime vuosina myös ammatissaan arvostetut lääkärit ovat alkaneet myötäillä tuota, aluksi tyyliin niinhän tuo näyttää viimei aikaisten tutkimusten  perusteella näyttävän ja vuosi sitten jo jatka samaa rataa tyyliin tuo toimii. Aika suuri muutos vuoteen 2000, jolloin eka käsky oli kovatrasvat pois!!  (vaikea noudattaa kun en oikeastaan syönyt yhtään noita) Vaikka vasta kahdeksan vuotta on tässä yhdessä tuon lekurin kanssa homma hoidettukin.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 26, 2008, 00:04:37 ap
Ainakin jos ne ovat virallisterveellistä ruokavaliota suosivia.
Kantsis itse kunkin mennä ja itsetutkiskeluun välillä.
Myös minun

Tonni
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Pete² - Helmikuu 26, 2008, 00:10:32 ap
Lainaus:

Ainakin jos ne ovat virallisterveellistä ruokavaliota suosivia.
Kantsis itse kunkin mennä ja itsetutkiskeluun välillä.
Myös minun

Tonni
En väitä etteikö virallisterveellisellä voisi itseään saattaa kuntoon.

riippuu tapauksesta.

Mnulla se ei toiminut tää toinen toimii minulla paremmin

Jollain toisella taas VT voi toimia ihan hyvin.!
Onhan siitäkin täällä esimerkkejä   (kateeks käy, on se ruisleipä kuitenkin aika hyvää ja voi pottu)
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 26, 2008, 00:29:59 ap
 
Lainaus:

 En väitä etteikö virallisterveellisellä voisi itseään saattaa kuntoon.
riippuu tapauksesta.
Mnulla se ei toiminut tää toinen toimii minulla paremmin
Pidetäämpä tuo mielessä.
Mulla toimii karkeesti vähemmän energiaa enemmän liikuntaa.
Sisältää kaikenlaista syötävää.
Vaan ei paljon mitään ainakaan kerrallaan.

Vhh:ta kuten Rhh:ta ei kai kukaan ole tarkasti määritellyt
mitä pitävät sisällään ja minkälaisissa suhteissa toisiinsa.
Paitsi ehkä prosenteissa tai grammoissa
Mutta mehän ei prosentteja eikä grammoja syödä.

Nyt koisimaan
Tonni
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Pete² - Helmikuu 26, 2008, 00:57:30 ap
Lainaus:


Mulla toimii karkeesti vähemmän energiaa enemmän liikuntaa.
Sisältää kaikenlaista syötävää.
mää olen taas tästä ymmällään, mä olen kahtena kesänä laskennallisesti liikkunu extraa 150 000 kilokaloria, ja paino on molempina noussu sen 10 kiloo, vaikka teoriassa olis pitäny laskea 18 kiloo per kesä. (Hiukka v***aa, saattaa näkyä jutuissanikin) ja sitten on taas keväällä väännettävä jotenkin (= lue arvaa miten) kroppa taas eläväksi uudestaan. (on se onnistunut)

oi ihmeellinen metabolinani, kerro jo salaisuutesi!  

joo ei syödä prosentteja tai grammoja syödään vaan ruokaa (putkesta rasvaa, protaa ja hiilaria astronauttien tapaan)
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: ruokavalio - Helmikuu 26, 2008, 09:02:36 ap
Olenko minä rhh ?

Mulla hiilihydraattien määrä on yli 40%, mutta kiinnitän huomiota hiilihydraattien laatuun. Suosin "hitaita" ja vältän "nopeita". Ja uusi "virallisterveellinen" suosituskin, jota olen noudattanyt jo yli 2 vuotta, kiinnittää aikaisempaa enemmän huomiota hiilihydraattien laatuun.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 26, 2008, 12:15:31 ip
Mun nähdäkseni aika nhh olet
Muutenkin aika oikee eli virallisterveellinen ruokavalio.

Jos hiilihydraatit ovat hankalammin imeytyvässä muodossa, kuten kasviksissa, herneissä tai pavuissa hiilihydraatit imeytyvät hitaammin vereen ja aiheuttavat hitaan, kumpumaisen insuliinivasteen. Kun hiilihydraatit imeytyvät hitaasti vereen, insuliinikonsentraatio pysyy alhaisena ja tasaisena, eikä kaikki energia varastoidu rasvakudokseen.
Siis niillä joilla omaa insuliinituotantoa on.

Mutta myös jos ravinnossa on liikaa proteiineja, glukoneogeneesi alkaa käyttää aminohappoja raaka-aineenaan rasvojen glyserolin sijaan.
Tällöin myös proteiinit nostavat insuliinitasoa hiilihydraattien lisäksi.

Tonni Virallistieteellinen keskitie on paras
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: vivianv - Helmikuu 26, 2008, 12:35:30 ip
Lainaus:

Lainaus:

 Mulla toimii karkeesti vähemmän energiaa enemmän liikuntaa.
Sisältää kaikenlaista syötävää.
Vaan ei paljon mitään ainakaan kerrallaan.
Sama toimii mullakin  

Tuo on käsittääkseni juuri sitä, mitä liittokin suosittelee diabeetikoin kokonaisvaltaiseksi hoidoksi. Diabeteksen hoidossahan ei ole kyse pelkästään siitä, mitä suuhunsa laittaa!
Ai että kylläpä saa hävetä, kun ei tuo oma kroppa oikein taltu suositellulla kokonaisvaltaisella hoidolla. Paha paha minä. Että kehtaankin olla 30v. kestäneen sairauteni parhaimmassa kunnossa ihan väärällä tavalla.  

*poistuu kaappiin ruoskimaan itseään*
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 26, 2008, 12:53:27 ip
Niinpä.

Eiks Vivian aloittanut oman ketjunkin vhh:n
aloituksestaan. Ei niin kovin kauan sitten.
Jonnekkin on painunut unholaan sekin.

Tonni
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: vivianv - Helmikuu 26, 2008, 13:23:34 ip
Siitä on kohta 2 vuotta, kun aloitin tosi-VHH:n. Sitä ennen meni vuosikausia noin 100g/hh/vrk pintaan. Kun lopulta olin siinä pisteessä, että ongelmat riippuivat aina ja vain syömisestä, oli aika tehdä johtopäätökset asian suhteen.

Hirveällä työllä sain tasapainon 7,5:een tuolla satasellakin, ikävä puoli oli se, että lihoin jatkuvasti. Olokaan ei ollut paras mahdollinen, ja pikainsuliinin takia Siirin peräämä liikuntakin oli pakosta jätettävä vähälle, sillä hypo iski aina, jos liikahdinkaan kropassa pikat sisällä.

Olisin itkenyt ilosta, jos joku olisi vihjannut mulle vhh:sta aiemmin. Ennen uskoin suosituksiin enemmän kuin terveeseen järkeen ja omaan oloon, ja iskin päätä päin seinää. Mikään hurahdus tämä vhh ei ole ollut, vaan olen ajautunut tähän elämäntapaan pakon edestä.  Kaikilla kun kropan vasteet eivät ole samat.

Hyksin D-polin dosentin mielestä tämä ei ole vaarallista, ja joka tapauksessa vaarattomampaa kuin huono tasapaino, ylipaino ja hypot. Itse pidän tätä ruokavaliota omahoidossani yhtä suurena asiana kuin keskiveropumppaaja omaa pumppuaan.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 26, 2008, 13:40:43 ip
Selitys hyväksytään koska on sinun oma kokemus.
Eikä pyri julistamaan sitä ainoaksi oikeaksi kaikille sopivaksi.

Hyvä on
Tonni
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: vuodesta_63 - Helmikuu 26, 2008, 14:32:40 ip
Kuulkaas hei kamut,
miten olisi, jos vaikka alotettaisiin täällä jokin OFF Topic keskustelu. Siis sellainen, jossa Kondradin mainostama "jostain puskista palannut ykkönenkin" voisi ihan luvallisesti ja hyvällä mielellä taas vähän verestää vanhoja silmiään tämän diabeteksen parissa?

Ja OT olis siis aiheena "ei RHH tai VHH" anything else, jos kiinnostaa.

Suoraan tunnustan, että kaipaan leppoisia vanhoja aikoja, jolloin mieli suorastaan parani kun käväisi kohtauspaikalla ja aina jotain uutta kiinnostavaa näkökulmaa tarttui mukaan joko ykkösestä tai kakkosesta. Tämmöisenä leppoisampana henkilönä en viitsi pahoittaa mieltäni lukemalla tuota teidän inttämistä. Ihan tulee välillä mieleen se Radio Jerevan, muistatteko? Kysymykseen "saako Puoluetta arvostella?" se vastasi, että "periaatteessa kyllä, mutta itse mieluumin kulkisin vapaana miehenä."

Ja tuu sä Hese mun kaa pelaamaan runescapee... siellä on paljon kamuja joka puolelta maailmaa, ja onnistuin jenkkien kanssa pääsemään klaanichatissa jo tähän diabeteskeskusteluunkin. Meitä oli muuten yllättävän monta siellä. Pumppukokemuksista olivat älyttömän kiinnostuneita... eivätkä siellä ainakaan intoilleet sen enempää hiilareiden puolesta kuin vastaankaan. Vaikka siis ei mikään diabeetikkojen yhteisö olekaan, onpahan vaan MMORPG-peli (http://fi.wikipedia.org/wiki/RuneScape).


Elämä on ihmeellistä  
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 26, 2008, 14:46:40 ip
Tässä tulee kertomusta ja videokuvaa.
Vuodesta63:
Kannatetaan minä jo säikähdin että enkö saa koskaan kertoa
elämästäni tosiasioita.

Kävin tänä iltana inttikaverini ja siskoni Wicktorian kanssa uudessa saksalaistyylisessä kapakassa, "Rymy-Eetussa" vantaalla, ja saksalaisen oluen lisäksi tuli nautittua bratwursteja ja hapankaalia aimo annos...
Hunppa ja Tangoorkesteri kruunasi mainion tunnelman
Vaan nuo bratwurstit tuntuvat venyttävän housujani... pitäisikö avata pari koukkua?

Naapurini Koistinen nappasi  otti vilmille  
ilmavan kotiin paluuni.
Nyt oln taas hyvässä tallessa.

Tonni ( aina näitä arkisia ongelmia )
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: PateT - Helmikuu 26, 2008, 15:01:36 ip
 
Lainaus:

ilmavan kotiin paluuni.
 
Olipas sulla tylsä keli kotiinpaluun aikaan;ja mä kun luulin,että sun housut oli muodikkaan matalalla vyötäröllä eli persvako vilkkaa  .

Mutta mun silmään pisti piilomainos,onko "Rymy-Eetuja"muuallakin kuin Erottajan mäessä;kuulin myös sieltä saatavan mun himoitsemaa currywurstia,mutta itte en ole vielä kerinnyt maistelemaan Eetuun.

Oliks se Koistinen sitten loppujen lopuks kun siivos sut sisätiloihin?
 Loppu hyvin,kaikki hyvin...
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: ovkh56 - Helmikuu 26, 2008, 15:05:33 ip
Sopii hyvin! Vaikka tuskin minua kamuksi vielä lasketaankaan. Mutta yritys on kova.
Tonnin kotiintulo oli tosi hyvä. Alkuun luulin, että kyseessä on se klassinen "yksi eteen ja kaksi taakse", mutta ei. Tämä heitti jo Wienervalssin puolelle. On siinä askelkuviota kerrakseen.

Ja kun kerran OT aiheeseen päästään, niin pakko kysyä onko paljon motoristeja langalla.

Kevättä pukkaa..
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: PateT - Helmikuu 26, 2008, 15:13:50 ip
 
Lainaus:

onko paljon motoristeja langalla  
  Voi miten mielelläni,mutta nykyään kauramoottorilla eli eilen olin koeajolla (VeijoEsson kautta ilmaa renkaisiin) mun Nishikilläni.Se on melkein yhtä hieno   kuin motopyörä,ainakin mun mielestä  
Entisessä elämässä kunnon BMW oli poikaa,riisipussit (silloin)kaukana takana,
mutta... silti pukkaa
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: ovkh56 - Helmikuu 26, 2008, 16:05:56 ip
Parasta on se, kun pukkaa..
Tyylillä kun tyylillä!
Tsemppiä!

KP:ssä on ollut kaikenlaisija miittejä millon mihinkin. Miten olis D-mp-miitti??
Juu, tarttis varmaan avata uusi keskustelu.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Konrad - Helmikuu 26, 2008, 20:49:25 ip
 
Lainaus:

Otathan huomioon, että Kohtauspaikan viestit sisältävät yksityisten ihmisten henkilökohtaisia näkemyksiä ja kokemuksia. Keskustelua valvotaan, mutta Diabetesliitto ei vastaa viestien sisällöstä.  
Tämä teksti seisoo Kohtauspaikan pääsivulla.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Sus - Helmikuu 26, 2008, 21:44:20 ip
Samoissa ohjeissa todetaan myös, että Kohtauspaikka toimii hyvin, kun kaikki keskustelijat noudattavat hyviä keskustelutapoja. Ylläpidolla on oikeus muokata ja poistaa asiattomia viestejä.

Tietyille totuudentorvityypeille löytyisi varmasti muitakin foorumeita toisten mielen pahoittamiseen ja yhden totuutensa julistamiseen.

Sitä hyvin toiminutta Kohtauspaikkaa on välillä ikävä.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Konrad - Helmikuu 27, 2008, 09:17:49 ap
 
Lainaus:

Samoissa ohjeissa todetaan myös, että Kohtauspaikka toimii hyvin, kun kaikki keskustelijat noudattavat hyviä keskustelutapoja. Ylläpidolla on oikeus muokata ja poistaa asiattomia viestejä.
 
Tämän pitäisi olla selvää tekstiä.   (U. Kekkonen)
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: RAR - Helmikuu 27, 2008, 09:45:13 ap
Lainaus:

KP:ssä on ollut kaikenlaisija miittejä millon mihinkin. Miten olis D-mp-miitti??
Juu, tarttis varmaan avata uusi keskustelu.
Tääkin ilmoittautuu miehen kanssa jos saadaaan järkätyksi. Pianhan ne on jo MP-kelitkin.
Tosin näin viikonloppuna jo pari isoa pyörää ihan liikenteessä, joten melkoisen lämmin on  helmikuu täällä pääkaupunkiseudulla!  
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 27, 2008, 09:52:10 ap
 
Lainaus:

 Mutta mun silmään pisti piilomainos,onko "Rymy-Eetuja"muuallakin kuin Erottajan mäessä;kuulin myös sieltä saatavan mun himoitsemaa currywurstia,mutta itte en ole vielä kerinnyt maistelemaan Eetuun.  
Nurmijärvellä tai oikeestaan Klaukkalassa on
Ravintola Restaurant "Dooping"kin.
Täytyypä kävästä.

Juu, ja makkarat olivat moitteettomia ei tullu kysyttyy tota curryversioo
harvoin saa Suomessa kuiteskin braatwurstia asianmukaisesti hapankaalin kanssa.

Erottajankadulla onpi !
Eritoten hyvä taukopaikka raskaalla vaelluksella.
http://www.rymy-eetu.fi
Saksalaistyyppinen oluthalli,
litran tuoppeja ja kansallispukuja
Paikka ylitti odotukset, klo 21 alkaen aina elävää musaa !

Tonni
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: astrakan - Helmikuu 28, 2008, 18:21:06 ip
Lainaus:

 Takavasemmalle siirtyminen on myös mielenkiintoinen aihe. Minusta on luonnollista, että osa porukasta jättäytyy alkuinnostuksen jälkeen sivummalle - kuka mistäkin syystä.
astrakan lausuu 19 sivua rönsyilevää huttua luettuaan häkeltyneenä seuraavaa:

- joskus siirtyy takavasemmalle, koska saa tarpeekseen "yhden ainoan oikean tavan" mainostajista
- joskus siirtyy takavasemmalle, koska saa niskaansa aiheetonta v***uilua henkilöiltä, jotka luulevat tietävänsä kaiken paremmin
- joskus siirtyy takavasemmalle, kun tuntee itsensä ulkopuoliseksi vakioremmin keskellä
- joskus siirtyy takavasemmalle, kun kukaan ei vaivaudu vastaamaan omine kokemuksineen astrakanin eteen ilmautuneisiin uusiin ongelmiin

Tänään astrakan taas siirtyi hieman lähemmäs ja tuli tutkimaan onko tänne ehkä ilmaantunut jotain mielenkiintoista vai pelkkää ylihypittävää. Ei osaa sanoa vielä, kun ensiksi törmäsi tähän keskusteluun (astrakan aloittaa aina palstan selaamisen alhaalta ylöspäin, miksi, ei tiedä).

Että silviisiin. Nyt astrakan menee tutkailemaan muita ketjuja.

...astrakan, toinen takavasemmalta...
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 28, 2008, 19:11:14 ip
Hyvä Astrakan,
Muista lukea ainakin kaikki kaikki mun jutut,
tulisin niin iloiseksi pahojen vhh painajaisteni jälkeen.

Tonni (kaffetta ja pullasuttua, slurppsis.)
Muoks....
Täytyy nähä salkkarit ja kotikatu, sitä ennen on tehtävä evästä.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: astrakan - Helmikuu 28, 2008, 19:18:19 ip
Tonni hyvä.

Niin astrakan on lukenutkin.
Mutta tänään ei jaksanut kiivetä kun lasten D-osioon asti.
Siihen meni tunti.
astrakan lupaa yrittää paremmalla ajalla uudelleen.

...astrakan, kiintiö täynnä...
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Friita - Helmikuu 28, 2008, 20:43:12 ip
Lainaus:astrakan lausuu 19 sivua rönsyilevää huttua luettuaan häkeltyneenä seuraavaa:

- joskus siirtyy takavasemmalle, kun kukaan ei vaivaudu vastaamaan omine kokemuksineen astrakanin eteen ilmautuneisiin uusiin ongelmiin

Sinun pitää oppia kiljumaan ja pomppimaan tasajalkaa, jotta saa äänesi kuulumaan. Joskus tuntuu itsestä myös, että kun kirjoittaa jotakin mieltäpainavaa, niin kukaan ei vastaa mitään. Sitten taas joskus tuntuu siltä, että on liikaa "äänessä" ja yrittää hillitä itseään.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Pete² - Helmikuu 28, 2008, 21:29:20 ip
Lainaus:

Hyvä Astrakan,
Muista lukea ainakin kaikki kaikki mun jutut,
tulisin niin iloiseksi pahojen vhh painajaisteni jälkeen.
 
älä astrakan kuitenkaan unohda että tonnikin noudattaa vhh dieettiä (hh alle 100 g per päivä)  
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 29, 2008, 07:53:32 ap
 
Lainaus:

 Tonnikin noudattaa vhh dieettiä (hh alle 100 g per päivä)  
Heh, Huomasin että olet kohtuullistanut allekirjoitustasi.
Toi ylläoleva ois ollu parempi.

Tonni PV (Puolivegaani)
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Konrad - Helmikuu 29, 2008, 15:48:54 ip
Lainaus:

 
Lainaus:

 Tonnikin noudattaa vhh dieettiä (hh alle 100 g per päivä)  
Heh, Huomasin että olet kohtuullistanut allekirjoitustasi.
Toi ylläoleva ois ollu parempi.

Tonni PV (Puolivegaani)
Siis olisiko Pete2:n pantava siguunsa: Tonnikin noudattaa vhh dieettiä (hh alle 100 g per päivä).

Siis tähän tyyliin:

------------------
Konrad
Tonnikin noudattaa vhh dieettiä (hh alle 100 g per päivä).
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: TonninStiflat - Helmikuu 29, 2008, 17:14:56 ip
 
Lainaus:

 Konrad
Tonnikin noudattaa vhh dieettiä (hh alle 100 g per päivä).  
Saa laittaa jos haluaa, muuten vapaasti mutta pienin korjauksin.
"Tonnikin noudattaa vhh dieettiä  (hh noin 100g per päivä)"

Tonni
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Konrad - Helmikuu 29, 2008, 17:32:53 ip
Sinähän loppujen lopuksi olet samoilla linjoilla kuin minä. Olen omalta osaltani ollut sitä mieltä koko ajan, että vhh ei tarkoita mitään kiinteätä hiilarigrammaa päivää kohti vaan sovitettua. Ei siis esimerkiksi 20 - 30 g/vrk välttämättä. Omalta osaltani verensokerit on näillä lääkityksillä se oikea mittapuu. En tarvitse itse vhh:ta laihdutukseen enää. Paino on suunnilleen hyvä. Ylipainon poistaminen vhh:n avulla pitäisi mielestäni pitää erillisenä asiana verensokereiden hallinnasta.

Mielestäni vhh-lyhenteelle oikea tulkinta olisi "vähempien hiilihydraattien ruokavalio".
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Hese - Helmikuu 29, 2008, 17:43:34 ip
Lainaus:Sanot siis mäin:

mutta vaihtoehto EI ole se, että esitetään välittömästi tänne foorumille tulijalle, että peruna, leipä ja kaikki siihen vivahtavakin heti pois,

huh huh sun kanssas taas

perusteellisempi vastaus vaatisi aikaa ja vaivaa, mutta nyt kuulen vain tahti marssin jyrisevän maan tutinan ja voimakkaan käskevän äänen joka kertoo että

HIILIHYDRAATTIEN VÄLTTÄMISEN HYVISTÄ VAIKUTUKSISTA EI SAA KERTOA PALSTAN D2 TULOKKAILLE

 "aloittelijalle ei saa kertoa että hiilihyraattien saantia vähentämällä voisit kenties laskea veren sokeri arvojasi", näinhän tuon tulkitsin

PS Hese kiva kuulla sinustakin, tuli jo ikävä näitä vääntöjä
 jos jotenkin voitais jatkossa kinata asioilla  (lupaan ainakin yrittää sitä itse)
Vielä kerran: En ole missään sanonut, ettei voisi kertoa hiilareiden VÄHENTÄMISESTÄ. Miksei voisi? Kritisoin vai neuvoa, että leipä, peruna jne. KOKONAAN POIS. Voihan niitä hiilareita vähentää rajoittamalla hiilaripitoisten ruokien käyttöä. Niinhän minäkin olen tehnyt, vaikken olekaan pyrkinyt mihinkään VHH - ruokavalioon. Ihan samoilla määrillä Tonnin kanssa - vähän yli taikka vähän alle, taikka sitten tasan 100g hiilareita/vrk.

Ps. Ei tämä minun juttuni ollut ollenkaan tarkoitettu sinulle. Kivaa ja antoisaa ja enimmäkseen (minusta huolimatta) meidän jutustelumme on ollut. Niinkuin suurimman osan myös VHH:n kannattajista.

Muuten - Mexicossa tuppasi olemaan sokerit sekaisin.....
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Pete² - Maaliskuu 01, 2008, 00:55:19 ap
jaaha, riideltiin siis ohitse toisistamme  
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: zebra1 - Maaliskuu 01, 2008, 11:11:58 ap
Onpas täällä kiivasta sananvaihtoa, mutta lopussa sopukin näyttää syntyvän.

Kohtuullisen hutikan sisarkuntaan kuuluvana mua on pitkään hämmästyttänyt se, että monet tiukasti eri leireihin kuuluvat kertovat itse asiassa noudattavansa suunnilleen samanlaista ruokavaliota. Huomattavan monilla hoidossaan onnistuneilla sekä ykkösillä että kakkosilla päivittäiset hh-määrät näyttävät pyörivän jossain satasen korvilla. Vähän yli tai alle. Itsekin palaan siihen, kunhan imetys loppuu.

Oon viimeisen vuoden pyörinyt enimmäkseen raskausosiossa, ja siellä on saanut olla melko lailla rauhassa tältä kädenväännöltä. Sellainen vanhanajan Kohtauspaikan henki: saa kertoa kuulumisiaan, ongelmiaan ja henkistäkin pahoinvointiaan rehellisesti, ja muut koettavat tsempata. Kukin kertoo omia kokemuksiaan, ja ne voivat olla hyvin erilaisia, jopa ihan päinvastaisia. Itse en oo huomannut mitään toisten lyttyyn lyömistä tai hoito-ohjeiden jakelua vain oman kokemuksensa perusteella. Ja aiheessakin suunnilleen pysytään. Sitä henkeä toivoisin kyllä takaisin muihinkin osioihin.
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Tassut - Maaliskuu 01, 2008, 15:11:01 ip
Täällä yksi "uusi" ilmoittautuu takavasemmalle poistujien joukkoon, juuri näistä syistä:

 
Lainaus:

- joskus siirtyy takavasemmalle, koska saa tarpeekseen "yhden ainoan oikean tavan" mainostajista
- joskus siirtyy takavasemmalle, koska saa niskaansa aiheetonta v***uilua henkilöiltä, jotka luulevat tietävänsä kaiken paremmin
- joskus siirtyy takavasemmalle, kun tuntee itsensä ulkopuoliseksi vakioremmin keskellä
- joskus siirtyy takavasemmalle, kun kukaan ei vaivaudu vastaamaan omine kokemuksineen astrakanin eteen ilmautuneisiin uusiin ongelmiin
 Sillä tarkennuksella vielä, että "yhden ainoan oikean tavan mainostajiin" eivät kuulu pelkästään ruokavaliointoilijat, vaan erityisesti liikuntaterroristit (tyyliin "MINUN mielestäni koiran kanssa ulkoilu ei ole mitään liikuntaa").

Ja ruokavaliosta: minä sain hiilihydraattikammon jo lääkäriltä, joka teki D2-diagnoosini (en siis tältä palstalta). Hän kertoi varsin asiallisesti, miten hiilihydraatit elimistössä muuttuvat glukoosiksi. Samaa linjaa jatkoi d-hoitaja. Toki molemmat korostivat myös liikunnan merkitystä, minun rajoitteeni huomioiden.

Minun yhtälöni on varsin yksinkertainen:
Hiilihydraatit = glukoosi = kohonnut verensokeri = huono olo.
Nopeasti laskeva verensokeri = huono olo.
Ja tuohon ei ole muuta apua kuin miettiä, mitä ja miten paljon ja milloin syö ja miten pystyy liikkumaan.

Täällä kohtauspaikalla tuntuu olevan kovin erilaisia toiveita keskustelujen aiheiksi. Yksi toivoo hömppää ja "mitä teille kuuluu" -keskusteluja, joita jotkut eivät jaksa edes lukea, toinen toivoo asialinjaa ja vastauksia itseään askarruttaviin kysymyksiin. Luulisi, että kaikille on tilaa - voihan sitä jättää lukematta ne aihealueet, jotka eivät itseä kiinnosta. Niin, ne viestiketjujen otsikot ja otsikon aiheessa pysyminen, siinä voisi olla parannettavaa...

Nyt tää poistuu takaoikealle (ei mikään poliittinen kannanotto, mutta siellä näyttää olevan enemmän tilaa).
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: ergava - Maaliskuu 01, 2008, 15:37:52 ip
Anteeksi aiheuttamani mielipaha.
Sillä tarkennuksella vielä, että "yhden ainoan oikean tavan mainostajiin" eivät kuulu pelkästään ruokavaliointoilijat, vaan erityisesti liikuntaterroristit (tyyliin "MINUN mielestäni koiran kanssa ulkoilu ei ole mitään liikuntaa").

Minulla ei ole muuta liikuntaa rajoittavaa kuin laiskuus ja ainainen väsy. Tulin juuri Pepitan kanssa kävelyltä. Korjaan tuota lausetta. "Minun mielestäni minulle...." Minulla ei todellakaan ole tarkoitus kertoa kenenkään muun kokemuksesta tai tunteesta.
Aamusokerini oli 11,5. Aamupalan ja kolmen kilometrin kävely pienen koiran tahtiin ei tuntunut hyvältä. Sokeritkin 12,3. Koiran omistaja,lapsenlapseni on nyt Englannissa, enkä tuosta pienestä karvakerästä eroonkaan pääse.

Eikö pysytä vain ihan tässä symmetriakeskipisteessä
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Villakoiranydin - Maaliskuu 01, 2008, 18:21:46 ip
Hei
Konkarit
Älkää nyt vielä ainakaan jääkö pois, juuri kun kirjauduin, jotta pääsisin asian ytimeen
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: RAR - Maaliskuu 01, 2008, 19:47:26 ip
No en minä ainakaan - kulumallakaan - toisten harmiksi.  
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Pete² - Maaliskuu 01, 2008, 21:00:42 ip
Lainaus:

Hei
Konkarit
Älkää nyt vielä ainakaan jääkö pois, juuri kun kirjauduin, jotta pääsisin asian ytimeen
joo kuulolla ollaan vaikka yritetään harjoittaa hiukan enempi itsehillintää.

Olen Tassun kanssa samaa mieltä siitä että olisi kiva jos ketjut jotenkin "pysyisivät aiheessaan" . Ainahan voi aloittaa uuden ketjun jos haluaa jostain esiin tulleesta sivuhuomautuksesta yms. jutella lisää.

(meitä on täällä sen verran vähän ettei moderaattorien tiukka ohjailu ja ketjujen pilkkominen liene kuitenkaan tarpeen (vrt karppaus.info n 100 kpl erilaista kolesteroli ketjua esim.))
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: RAR - Maaliskuu 02, 2008, 19:48:35 ip
Lainaus:

 joo kuulolla ollaan vaikka yritetään harjoittaa hiukan enempi itsehillintää.
Tuo neuvo on paikalllaan monelle kirjoittajalle tällä hetkellä. Myös itselleni.
Tuntuu siltä että täällä on hieman "ohut ilma" tällä hetkellä ja siksi taidan ottaa aikalisän ja antaa puheenvuoron muille..  
Otsikko: Re: Keskustelujen sisältö?
Kirjoitti: Pete² - Maaliskuu 03, 2008, 00:14:46 ap
Lainaus:

 
Tuo neuvo on paikalllaan monelle kirjoittajalle tällä hetkellä. Myös itselleni.
Tuntuu siltä että täällä on hieman "ohut ilma" tällä hetkellä ja siksi taidan ottaa aikalisän ja antaa puheenvuoron muille..  
no tuskinpa Keiju sinun tarvitsee tuota itsehillintää (tai -kritiikkiä)  harjoittaa