Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Diskutera diabetes på svenska => Aiheen aloitti: RAR - Huhtikuu 18, 2007, 15:38:14 ip

Otsikko: Suomennosta?
Kirjoitti: RAR - Huhtikuu 18, 2007, 15:38:14 ip
Mitä tässä tarkkaan ottaen on tapahtunut:

http://www.dalarnastidningar.se/nyheter/falun/article166496.ece

Kiitos.
Otsikko: Re: Suomennosta?
Kirjoitti: Linde - Huhtikuu 18, 2007, 15:52:13 ip
Heippa, aika sekava lehtijuttu. Mutta siinä oli käynnyt niin että 12-vuotias tyttö oli ollut uimahallissa ystävänsä kanssa. Pukuhuoneesta vatteiden välissä olleen insuliinipumppu oli varastettu. 15-vuotias tyttö oli luullut että se oli MP 3 soitin ja varasti sen. Huomatessaan että se ei ollut MP 3 soitin hän heitti sen kadunvarteen. 12-vuotias tyttö jonka pummu varastettiin oli joutunut sairaalaan.

Harmittava tapaus!

T. Linde
Otsikko: Re: Suomennosta?
Kirjoitti: Milla B - Huhtikuu 25, 2007, 20:23:18 ip
Heippa Keiju! "Lugnet" on tuollainen ulkona oleva uimala Falunissa. Hieno juttu että sivulliset ottivat asian omakseen ja selvittivät kuka varas oli. Onneksi tyttö sai sakot. Hän sai myös tuomion pahoinpitelystä (Gävlessä). 100 päiväsakkoa yhteensä...
Otsikko: Re: Suomennosta?
Kirjoitti: RAR - Huhtikuu 26, 2007, 09:01:06 ap
Kiitos vastaajille.
Yritän huonolla kouluruotsillani välillä noita pikkusiskoni asuinpaikan lehtiä selailla ja siksi tuo tuli vastaan.
Ihmettelin vain, miksi tyttö oli joutunut sairaalaan. Jos pumppu menee epäkuntoon tai kuten tässä tapauksessa, varastetaan, eikö todellakaan muuta mahdollisuutta ole..? Luulin, että pumppulaisilla on aina plan B tai jopa C, jos tuolle laitteelle tapahtuu jotain.  

Taitaa muuten Ruotsissa olla nuorillekin hieman toisenlainen kuri ja järjestys näpistyksistä, kuin meillä Suomessa..?
Otsikko: Re: Suomennosta?
Kirjoitti: Milla B - Huhtikuu 26, 2007, 18:17:23 ip
Luin vielä sen jutun viime kesältä kun pumppu varastettiin. Siinä sanottiin että Cecilia meni shokkiin (ei insuliinishokkiin!) kun hän huomasi että pumppu oli poissa. Tästä johtuen hän joutui paniikkiin, sokerit nousivat huimasti, ja hänen oli pakko mennä sairaalaan tiputukseen. Ehkä hänellä ei ollut mitään plan B-tä? Vaikka diabetes oli ollut hänellä jo 7 vuotta. Kumma juttu!
Otsikko: Re: Suomennosta?
Kirjoitti: maikki69 - Huhtikuu 27, 2007, 14:22:14 ip
  Tässä  Suommenos jutusta. Anteeksi, piti laittaa jo aikaisemmin.
Diabetesta sairastava Cecilia oli ystävänsä kanssa ulkoilma-altaalla.He olivat piilottaneet tavaransa vaatteidensa alle ja kenkiinsä pukuhuoneeseen.
!5-vuotias tyttö Tukholmasta etsi jotain varastettavaa.
-Hän sanoi, että menisi vaihtamaan tamppoonia ja pyysi minua vahtimaan, se oli silloin kun hän otti tavarat, kertoi 14-vuotias tyttö joka todisti oikeudessa.
Tyttö kerto ett nuori varas heitti insuliinipumpun alikulun viereen.
Tyttö tiesi kuinka tärkeä insuliinipumppu on koska hänen äidillään on diabetes.
Vähän ajan päästä 15-vuotiaan samanikäinen poikaystävä istui Mäkkärillä ja tarjoutui ostamaan digikameran tai kännykän mitkä tyttöystävä oli äskettäin varastanut.
Samaan aikaan 21-vuotias Amir Balaki sai kuulla varkaudesta.
-Istuin juomassa kahvia kun kaksi äitiä tuli kysymään olenko nähnyt jotain. Ajattelin, että voisin olla avuksi ja soitin veljilleni jotka olivat olleet siellä uimassa.
Vähän ajan kuluttua sai Amir tietoa.
Tänään tuomittiin 15-vuotias tyttö, kieltäen syyllisyytensä, 100 päiväsakkoon, varkaudesta Falunissa ja pahoinpitelystä Gävlessä.
Hänen poikaystävänsä tuomittiin nuoriso...(en tiedä suomalaista sanaa) ... luulen, että häleri on vähän niinkuin anastetun tavaran ostoa/myyntiä/välitystä.
Myös poikaystävä väitti olevansa syytön.